Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Αντωνία Μπούζα: Ανοικτή επιστολή προς τον Ανδρέα Λυκουρέντζο για το ζήτημα του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

Καλαμάτα 10 Ιανουαρίου 2013
ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Υγείας κ.Ανδρέα Λυκουρέντζο

Κύριε υπουργέ,
Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες την περίοδο που διανύει η πατρίδα μας, της μεγάλης οικονομική κρίσης, έχει στρέψει τα βλέμματα όλων μας, στον καίριο για την επιβίωσή μας τομέα της υγείας.
Μεγάλες οι απαιτήσεις, ..........

μεγάλα τα προβλήματα και ακόμη μεγαλύτερες οι ανάγκες των πολιτών.

Τα ισχνά οικογενειακά εισοδήματα, έχουν εξαναγκάσει την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών να στραφεί στη δημόσια υγεία. Αυτό σημαίνει ότι και οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, υπερβάλλουν εαυτόν για να ανταποκριθούν στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες.

Στη δημόσια υγεία, όπου σύμφωνα με την πληροφόρηση που όλοι κατά καιρούς έχουμε από τα ΜΜΕ, φαίνεται πως γινόταν κυριολεκτικά... πάρτυ σπατάλης, κακοδιαχείρισης, αλλά και επιβάρυνσης των ασθενών από τυχόν ακόρεστες επιθυμίες αρκετών λειτουργών της δημόσιας υγείας.

Ήρθαμε στο σήμερα όπου όλα μπαίνουν σε νέες , υγιείς πλέον βάσεις.
Σε διαφορετικές λογικές και σε απαιτητικές προσεγγίσεις λόγω των οικονομικών συγκυριών και της ανάγκης για εξυγίανση.
Η υπερβολή στη φαρμακευτική δαπάνη , στη νοσηλεία, στις πλασματικές ανάγκες , στις εικονικές εφημερίες κλπ οδήγησε την Κυβέρνηση να αναζητήσει δραστικές λύσεις επιβίωσης της δημόσιας υγείας.

Σωστά έπραξε και σιγά σιγά τα γνωστά τρωκτικά που λυμαίνονταν χρόνια την υγεία και πλούτισαν προκλητικά σε βάρος του φτωχού λαού, αρχίζουν και βλέπουν πως δεν έχουν πλέον πεδίο για να δράσουν ελεύθερα.
Μέχρι εδώ πολύ καλά! Αλλά στην προσπάθεια για αληθινή εξυγίανση και μείωση της σπατάλης , πρέπει να μη θυσιάσουμε την υγεία των Ελλήνων και το δικαίωμά τους για παροχές υγείας.

Ο τρόπος λειτουργίας της Διοίκησης των Νοσοκομειακών μας ιδρυμάτων ουδόλως απασχολεί τους πολίτες και ίσως επιβαλλόταν να εξυγιανθούν , να γίνει πιο αποτελεσματική και ευέλικτη η λειτουργία τους και να υπάρξει και εξοικονόμηση από τις όποιες περικοπές είχαν σχεδιασθεί.
Όμως άλλο αυτό και άλλο η τυχόν υποβάθμιση στις παροχές υγείας και δυνατότητας στην άμεση πρόσβασή τους, που έχει ανάγκη ένας τόπος.
Μιλώ για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας , ένα νοσοκομειακό ίδρυμα που έχει αναφορά δράσης σε μία μεγάλη χωρική ενότητα , της Δυτικής Πελοποννήσου την οποία εξυπηρετεί υγειονομικά και νοσοκομειακά .

Μετά τη δημοσιοποίηση του κοινού οργανισμού των διασυνδεδεμένων πλέον Νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, όπου με βάση αυτόν, τα δύο νοσοκομεία, εκτός από ενιαία Διοίκηση, θα έχουν πλέον και κοινές υπηρεσίες, η ανησυχία της Δυτικής Μεσσηνίας και της περιοχής της Ολυμπίας που εξυπηρετείται από το νοσοκομείο Κυπαρισσίας ,εντείνονται.
Η περιοχή της Τριφυλίας , ένα σημαντικό κομμάτι της Μεσσηνιακής γης που έχει μία συνεχώς αυξανόμενη δυναμική στην τοπική οικονομία, στον αγροτικό και τουριστικό τομέα, νοιώθει πως αποδυναμώνεται και πολλαπλασιάζονται τα προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών, από τυχόν υποβάθμιση του υπάρχοντος Νοσοκομείου.

Θεωρώ πως επιβάλλεται να υπάρξουν διευκρινήσεις για τις προθέσεις του Υπουργείου Υγείας και να ληφθεί υπ΄ όψιν στις αποφάσεις σας, πως το δυσπρόσιτο πολλών περιοχών της Τριφυλίας , η απόσταση από την Καλαμάτα και η αυξανόμενη τουριστική κίνηση επιβάλλει τη διατήρηση και αναβάθμιση των ιατρικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας , και όχι την υποβάθμισή τους .

Γνωρίζοντας τον αληθινό αγώνα που καταβάλλετε για την ανόρθωση του Ε.Σ.Υ. και την αναβάθμιση της υγείας στην πατρίδα μας, ευελπιστώ πως θα κάνετε το καλύτερο για την Τριφυλία.

Μετά τιμής
Αντωνία Μπούζα
Αναπληρώτρια Γραμματέας
Γυναικείων Θεμάτων Νέας Δημοκρατίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.