Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Υποβάθμιση και με τη «βούλα» για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Ανησυχία, προβληματισμό, αλλά και αιφνιδιασμό έχει προκαλέσει στην περιοχή της Τριφυλίας, σύμφωνα με πληροφορίες μας, η δημοσίευση του νέου κοινού οργανισμού των διασυνδεδεμένων Νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας. Με βάση αυτόν, τα δύο νοσοκομεία, εκτός από ενιαία Διοίκηση, θα έχουν πλέον και κοινές υπηρεσίες, καθώς τα δύο ξεχωριστά νομικά πρόσωπα γίνονται ένα και όλες οι υπηρεσίες τους ενοποιούνται.

Για παράδειγμα, θα υπάρχει μία κοινή ιατρική ........

υπηρεσία και για τα δύο νοσοκομεία, μία νοσηλευτική υπηρεσία, μία διοικητική - οικονομική κ.λπ. Εκφράζεται, λοιπόν, η ανησυχία ότι το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας υποβαθμίζεται, επειδή δε θα μπορεί πια να λειτουργεί αυτόνομα, όπως μέχρι τώρα με τις δικές του υπηρεσίες. Άλλωστε, δε θα αποφασίζει το ίδιο για τη λειτουργία του, αφού οι αποφάσεις θα λαμβάνονται κεντρικά, με την Καλαμάτα προφανώς να έχει τον πρώτο λόγο. Η ονομασία πλέον θα είναι «Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας - Κυπαρισσίας».

Από την πλευρά του, ο διοικητής των διασυνδεδεμένων Νοσοκομείων Καλαμάτας – Κυπαρισσίας, Γιώργος Μπέζος, αναφερόμενος χθες στο θέμα εμφανίστηκε καθησυχαστικός, διαβεβαιώνοντας ότι το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας δε θα υποβαθμιστεί, ούτε θα υπάρξει μείωση προσωπικού από τη συγχώνευση των υπηρεσιών των δύο ιδρυμάτων. Πρόσθεσε ότι ο νέος οργανισμός περιλαμβάνει και συγχωνεύσεις κλινικών (π.χ. στο Νοσοκομείο Καλαμάτας η Α΄ Χειρουργική συγχωνεύεται με τη Β΄ Χειρουργική), ενώ επιτρέπει και μετακινήσεις προσωπικού (π.χ. μια μέρα να μετακινηθεί ένας γιατρός από το ένα νοσοκομείο στο άλλο). Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι μετακινήσεις μπορούσαν να γίνουν και μέχρι τώρα, γιατί τα δύο νοσοκομεία ήταν ήδη διασυνδεδεμένα με κοινή Διοίκηση.

Θάρρος

2 σχόλια:

  1. Μέχρι να το κλείσουν οριστικά και να τελειώνει το παραμυθάκι.....
    Σχεδόν 1,5 εκατομμύριο για αναδιάταξη του ισογείου.... το οποίο θα αναβάθμιζε το νοσοκομείο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτα να τα δει ο μποζος που μονο ηθελε να προβαλετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.