Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Στο στόχαστρο του ΥΠΟΙΚ οι αδρανείς καταθέσεις

Προϋπόθεση για να περιέλθουν στο Δημόσιο οι αδρανείς καταθέσεις θα είναι να μην έχει υπάρξει η παραμικρή κίνηση στον λογαριασμό για 20 χρόνια

Διατάξεις για τις αδρανείς καταθέσεις σύμφωνα με τις οποίες θα περιέρχονται στο ελληνικό δημόσιο μετά την πάροδο 20ετίας, προωθεί η κυβέρνηση με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί προς διαβούλευση στις 28 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το Βήμα, οι προωθούμενες διατάξεις θα........

προβλέπουν την αξιοποίηση των αδρανών καταθέσεων μετά την πάροδο 20ετίας από το ελληνικό Δημόσιο αποκλειστικά και μόνο για ειδικούς σκοπούς στήριξης των πλέον ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

Προϋπόθεση για να περιέλθουν στο Δημόσιο οι αδρανείς καταθέσεις θα είναι να μην έχει υπάρξει η παραμικρή κίνηση στον λογαριασμό για 20 χρόνια και πριν από τη δέσμευση, οι τράπεζες να έχουν κάνει μια τελευταία απόπειρα ενημέρωσης των δικαιούχων του λογαριασμού.

Με το νομοσχέδιο αλλάζει ο Κατοχικό Νομοθετικό Διάταγμα 1195 του 1942, σύμφωνα με το οποίο οι καταθέσεις σε μετρητά και οι τόκοι τους περιέχονται οριστικά στο Δημόσιο εφόσον δεν αναζητηθούν από τους δικαιούχους τους για μια 20ετία. Εκτιμήσεις που δεν έχουν τεκμηριωθεί προσδιορίζουν τους αδρανείς τραπεζικούς λογαριασμούς στα 3.000.000.

MarketBeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.