Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Τριφυλία ...«Στον Κόλλια δεν περνάνε εκβιασμοί.»

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος

«Απάντηση» στο αίτημα για σαρωτικές αλλαγές στους αντιδημάρχους Τριφυλίας, που διατυπώνουν ευθέως δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης, επιχείρησαν να δώσουν χθες άνθρωποι από το στενό περιβάλλον του δημάρχου και την ηγετική ομάδα του Δήμου Τριφυλίας, αναφέροντας: «Στον Κόλλια δεν περνάνε εκβιασμοί.»!

Όπως, μάλιστα, πρόσθεταν οι ίδιοι,............

«η επιθυμία του καθενός εκ των δημοτικών συμβούλων να λάβει αξίωμα είναι θεμιτή. Όταν, όμως, δεν πρόκειται περί επιθυμίας απλής, αλλά γίνεται με απειλές και φοβέρες, μετατρέπεται σε ωμό εκβιαστικό δίλημμα. Όφειλαν να το γνωρίζουν, αλλά - έστω και τώρα - το μαθαίνουν, στον Κόλλια δεν περνάνε οι εκβιασμοί».

Κύκλοι του δημάρχου ανέφεραν ακόμη: «Αντί να πείσουν με επιχειρήματα για την ορθότητα του αιτήματός τους, το οποίο ήταν μονοσήμαντο, μονοδιάστατο και μονοκόμματο, "να φύγουν εκείνοι, να έρθουμε εμείς ως νέοι αντιδήμαρχοι", άλλως "δεν είμαστε δεδομένοι, αποδεσμευόμαστε, θα κάνουμε ό,τι θέλουμε, δεν είμαστε πια στην ομάδα για να καθόμαστε συνέχεια στον πάγκο και να παίζουν άλλοι που χάνουν δύο χρόνια", έλυσαν τα χέρια του δημάρχου για να μην κάνει καμία αλλαγή στους αντιδημάρχους. Ταυτόχρονα, του τα έδεσαν, επίσης, για να μην κάνει καμία αλλαγή, αφού σε περίπτωση που υπέκυπτε στους εκβιασμούς, θα ήτο συνεχώς υπό τα δεσμά των εκβιαστών».

Στην ηγετική ομάδα του Δήμου, τόσο ο δήμαρχος όσο και οι διατελέσαντες αντιδήμαρχοι τα δύο πρώτα χρόνια, θεωρούν πως τα προβλήματα του «Καλλικράτη» και οι περικοπές των οικονομικών προκάλεσαν εμπόδια στην παραγωγή του έργου όπως θα το ήθελαν, αλλά απορρίπτουν με ιδιαίτερη ένταση κάθε προσπάθεια μηδενισμού της σοβαρής, όπως λένε, δουλειάς που έγινε στο Δήμο, θέτοντας βάσεις για την παραπέρα πορεία με βελτίωση της λειτουργίας του και των υπηρεσιών του στους πολίτες!

Από την άλλη πλευρά, και χθες δημοτικοί σύμβουλοι που θεωρούν επιβεβλημένη την ανάγκη για σαρωτικές αλλαγές στους αντιδημάρχους επεσήμαναν πως «δεν είναι προσωπικό το θέμα, ούτε προσωποποιείται! Είναι βαθύτατα πολιτικό και πολιτική είναι η θέση για αλλαγή προσώπων, αλλαγή δομών, αλλαγή πορείας στο Δήμο Τριφυλίας. Αυτά λέει η κοινωνία, αυτά ζητούν οι πολίτες από το δήμαρχο και αυτή την αγωνία της κοινωνίας, της βάσης της παράταξής μας και τη δική μας του μεταφέραμε με την πρόσκληση για ριζικές αλλαγές!».

«Σανίδα σωτηρίας» από την αντιπολίτευση στις δημαιρεσίες της Κυριακής;
Με διαμορφωμένο αυτό το εκρηκτικό και έντονα συγκρουσιακό κλίμα στο εσωτερικό της δημοτικής ομάδας της συμπολίτευσης του δημάρχου Τριφυλίας Κώστα Κόλλια, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι δημαιρεσίες για την εκλογή προεδρείου του Δ.Σ. Τριφυλίας, το απόγευμα της Κυριακής, στην Κυπαρισσία. Όπως η νομοθεσία ορίζει, ο υποψήφιος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αναδεικνύεται από τον πλειοψηφήσαντα συνδυασμό του Δ.Σ., μετά από ψηφοφορία, μεταξύ των συμβούλων που θα θέσουν υποψηφιότητα, και αυτός που θα εκλεγεί θα είναι υποψήφιος στην ψηφοφορία που θα ακολουθήσει μεταξύ όλων των μελών του Δ.Σ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Θ», στη διαδικασία - ψηφοφορία μεταξύ των μελών της συμπολίτευσης για την εκλογή υποψήφιου προέδρου του Σώματος, υποψήφιοι θα είναι δύο: ένας που θα αποτελεί επιλογή - πρόταση του δημάρχου και ένας εκ των δημοτικών συμβούλων που τάσσονται υπέρ των αλλαγών στα πρόσωπα που κατείχαν θέσεις ευθύνης! Οι δύο αυτές υποψηφιότητες συγκεντρώνουν δίπλα τους, η μία τους διατελέσαντες αντιδημάρχους και η άλλη τους δημοτικούς συμβούλους που θέλουν αλλαγές, και η ψηφοφορία θα θυμίζει πολιτικό θρίλερ με άγνωστο το αποτέλεσμα.

Πάντως, σημειώνουμε πως από την πλευρά του δημάρχου θεωρούν πως, έστω και οριακά, θα εκλεγεί σε αυτή την πρώτη φάση της διαδικασίας ο εκλεκτός του για υποψήφιος πρόεδρος, ενώ στη δεύτερη φάση, την ψηφοφορία μεταξύ του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, θεωρούν πως η πρότασή του θα τύχει και στήριξης - θετικής ψήφου από δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, κάτι που έχουν ως δεδομένο, επειδή «κάποιοι από την αντιπολίτευση θα κάνουν το χατίρι του δημάρχου και δε θα ψηφίσουν λευκό ή άκυρο.».

3 σχόλια:

  1. ΚΥΚΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ...Η ΑΛΛΗ ΟΜΑΔΑ..Η ΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ...ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ..10 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΘΑΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΟΥ? ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΙ...ΡΕ ΚΑΘΙΣΤΕ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΨΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ..ΑΝ ΨΑΧΝΕΤΕ ΓΙΑ ΣΑΝΙΔΕΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΗΜΙΑΝΑΠΑΥΣΗ...!!!

    ΜΕΓΑΛΕ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.