Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα από τον Γιάννη Σάκκουλα

Μια νέα χρονιά ξεκίνησε να κάνει τον κύκλο της, μέχρι να θρει η επομένη και πάει λέγοντας… Σε μας εδώ στη Ελλάδα, τι περιμένουμε ν αλλάξει και πως; Προσμένουμε να αλλάξει η κατάσταση που μας έχει φέρει στο χείλος του γκρεμού, που μας έχει στριμώξει στην βάλτο της ανέχειας, της μιζέριας ,της απειλής για το ίδιο μας το σπίτι.

Δεν είμαστε η......

μόνη χώρα της Ευρώπης που βιώνουμε την κατάσταση αυτή, όλες οι χώρες του νότου, είμαστε λίγο πολύ στην ίδια μοίρα.
Υπάρχει όμως μια διαφορά σε μας, η νοοτροπία, να ζούμε χωρίς κανόνες χωρίς πειθαρχεία στους νόμους, να ανεχόμαστε να μας κλέβουν οι επαγγελματίες και να κλέβουμε και μείς το κράτος μη ζητώντας απόδειξη για την εργασία παροχής υπηρεσιών, η φοροκλοπή με δυο συνενόχους που έχει ένα αποτέλεσμα, το έλλειμμα στο κράτος. Το δημόσιο σχολείο δουλεύει ακριβώς σα να μην υπάρχει για το μαθητή του Λυκείου που προετοιμάζεται για τις εξετάσεις άλλα και για το μαθητή του Γυμνασίου που αναζητεί την βελτίωση της βαθμολογίας του και της γνώσης του, μέσα από το φροντιστήριο.

Η ποιότητα ζωής μέσα στις πόλεις, οι δρόμοι γεμάτοι λακκούβες, τα ελλιπή και κακοφτιαγμένα δημόσια έργα, όλα είναι απόρροια της έλλειψης διάθεσης της διοίκησης να ελέγξει και να μη δεχτεί να αποπληρώσει τα κακοφτιαγμένα έργα και να απαιτήσει την ποιοτική ολοκλήρωση τους. Ακούμε από τα μέσα ενημέρωσης ότι 50.000 συνταξιούχοι δεν προσήλθαν να απογραφούν και αναφωνούμε πώωωω…, τις παράνομε ς υπερωρίες στα δημαρχεία, την πληρωμή των οποίων υπέγραφαν ο προϊστάμενος και εν τέλει ο Δήμαρχος, δεν ήξεραν τι υπέγραφαν;

Ο Έφορος της επαρχιακής πολης δεν ήξερε ότι τα εκατομμύρια που εισέπρατταν ήταν παράνομης διαδικασίας, είχε βέβαια 100 μέτρα απόσταση η Αγροτική Τράπεζα, που να ξέρει η ΔΟΥ, πόσα εισέπραττε ο καθένας. Δεν μπορούσε να πάει και ένα αντίγραφο των βεβαιωμένων εισπραχθέντων στην εφορία που να το καταχωρεί ένας υπάλληλος στο φάκελο του εν λόγο φορολογούμενου πολίτη και την ώρα του έλεγχου της φορολογικής δήλωσης να βγαίνουν όλα στο φως και να διώκονται οι παραβάτες.

Το έλλειμμα αγαπητοί συμπολίτες δεν είναι του λαού, είναι της διοίκησης, αυτών που αποφασίζουν για την λειτουργία του κράτους, την εφαρμογή των νόμων.
Αυτών που νομοθετούν για τη παιδεία, αυτών που νομοθετούν για το φορολογικό, την υγεία και σε κάθε είδους λειτουργία του κράτους.
Αναφέρω ένα παράδειγμα για να αναδειχτεί η η ευστάθεια των όσων υποστηρίζω.
Εμείς οι Έλληνες βρεθήκαμε εργάτες στη Γερμάνια, την Αμερική, άλλα και επισκέπτες σε χώρες της Ευρώπης, ε όπου και να πηγαίνουμε σεβόμαστε τους νόμους του κράτους και ζούμε ως πολίτες της χώρας αυτής.
Στη χώρα μας όμως τι κάνουμε..
Τι κάνει ο Γερμανός που έμεινε μόνιμα στην Ελλάδα,… έγινε ίδιος με μας.
Με τις σκέψεις αυτές εύχομαι χρόνια πολλά και καλή χρονιά, εύχομαι το νέο έτος να είναι δημιουργικό για τον καθέναν χωριστά και να επιφέρει τις αλλαγές που χρειαζόμαστε.

Γιάννης Σάκκουλας
Καθηγητής μαθηματικών
Μέλος ΝΕ Δημαρ Ν.Μεσσηνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.