Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Δεν πληρώνουν ΦΠΑ οι επιχειρήσεις

Επικαλούμενοι την οικονομική κρίση ολοένα και περισσότεροι επιχειρηματίες αρνούνται να υποβάλουν περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ, όπως υποχρεούνται να το κάνουν

Κανονικά και με τον… νόμο, .........

ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις αρνούνται να υποβάλουν περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ, όπως υποχρεούνται να το κάνουν. Το αποτέλεσμα είναι να κλέβουν κανονικά το δημόσιο επικαλούμενες την οικονομική κρίση, η οποία εξελίσσεται σε βασική δικαιολογία για οποιαδήποτε παράβαση σημειώνεται το τελευταίο διάστημα σε φορολογικό – και όχι μόνο – επίπεδο. Το αποτέλεσμα είναι σχεδόν εξωφρενικό. Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου Οικονομικών, οι οφειλές των φορολογουμένων προς το δημόσιο ανέρχονται σε περίπου 12 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, αυτή είναι η τελευταία επίσημη μέτρηση που αφορά στον μήνα Νοέμβριο. Και είναι ενδεικτικό της κατάστασης το αβίαστο συμπέρασμα που προκύπτει από τη σύγκριση με τον αμέσως προηγούμενο μήνα, τον Οκτώβριο. Μέσα σε μόλις 30 ημέρες, η αύξηση του ποσού ήταν της τάξης του 1 δισ. ευρώ! Κι εύλογα γεννάται το ερώτημα: Πού θα σταματήσει αυτό το φαινόμενο, το οποίο έχει αρχίσει να προβληματίζει έντονα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, την τρόικα και όχι μόνο; Προς το παρόν απάντηση δεν έχει δοθεί. Τουλάχιστον, πειστική.

Market Beast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.