Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΩΝ « Η ΑΡΚΑΔΙΑ» ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Σχόλια απο Αθανασόπουλο Περικλή

Στην κατάμεστη αίθουσα της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών έκοψαν την Αγιοβασιλόπιττα οι Κυπαρισσιοι της Αθήνας για να ευχηθούν για τον καινούργιο χρόνο του 2013.

Το χαρακτηριστικό της.........

εκδήλωσης ήταν η σχεδόν παντελής έλλειψη των Μεσσήνιων πολιτικών πλην της κ. ΨΑΡΑΚΗ ΤΟΥΛΑ ( Αντιδημάρχου Αθήνας) και του ΚΩΣΤΑ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ( γραμματέα της παράταξης και Περιφεριακου συμβούλου στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ της ΑΘΗΝΑΣ με το ΣΓΟΥΡΟ), και έτσι φάνηκε το πολιτιστικό έργο της πόλης που αφορούσε την ποιητική συλλογή « Ακίνητο Φως» του Κυπαρισιώτη ΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΓΚΟΤΣΗ.


Ο γνωστός ποιητής και συγγραφέας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ΣΩΤΗΡΗΣ ΓΥΦΤΑΚΗΣ, με μοναδικό ποιητικό τρόπο εγκωμίασε και συνέδεσε την ποιητική δουλειά του ΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΓΚΟΤΣΗ με τους Γνωστούς ΚΥΠΑΡΙΣΙΩΤΕΣ ΠΟΙΗΤΕΣ, ΚΑΤΣΑΡΟΥΣ, ΖΑΔΕ, κλπ, χωρίς να ξεχάσει να αναφερθεί και στο έργο που δημιούργησε ο μεγάλος Έλληνας Εθνικός ποιητής όταν πέρασε από την ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ.

Την ευχητήρια τελετή πραγματοποίηση ο ιερωμένος , παιδί της ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ που τελεί τα καθήκοντα της ιεροσύνης του στην Αθήνα, πατέρας ΣΟΥΛΙΜΙΩΤΗΣ, ο οποίος στο τέλος δεν παρέλειψε να εκφράσει την πικρία του για τα όσα συμβαίνουν στην πόλη με την αφαίρεση των κρατικών υπηρεσιών, κατηγορώντας τους πολιτικούς της Μεσσηνίας για παντελή αδράνεια.

Έμειναν άφωνοι οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση από τον τρόπο που ο δάσκαλος ΤΕΛΗΣ ΓΚΙΟΥΛΗΣ παρουσίασε με την βοήθεια της δασκάλας ΠΛΕΤΣΑ, την ποιητική συλλογή του ΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΓΚΟΤΣΗ.

Την εκδήλωση την ομόρφυνε η μουσική υπόκρουση του ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ γιου του καθηγητή ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, παίζοντας με μοναδικό τρόπο κλασική κιθάρα γεμίζοντας με ευχάριστες νότες την αίθουσα.

Σημασία έχει πως σε αυτή την εκδήλωση, που ήταν πολύ καλά οργανωμένη από το Δ.Σ. το οποίο αποτελείται από τους:
ΡΟΥΛΑ ΤΣΑΤΣΑΚΟΥ ( πρόεδρο) , ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΡΜΑ ( Γ. γραμματέα) ΠΑΝ. ΛΟΥΤΟ, ΔΗΜ. ΔΡΟΥΛΙΑ και ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΕΤΤΟ,

Αυτή τη φορά φάνηκε το «φως» που μπορούν να εκπέμψουν οι άνθρωποι μέσα από τον πολιτισμό κόντρα στο «σκοτάδι» που προσπαθεί να επιβάλλει το πολιτικό σύστημα!!!

Thoureios

3 σχόλια:

  1. παιδια πολυ αργεί ενημέρωση για την ΕΡΑΝΗ έχετε ,,,,,μηπως δενσας άρεσε το αποτέλεσμα?????? Η ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαν τι να μην μας άρεσε Το Διπλό που πήρε στον παναρκαδικό;
    Ημαρτον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΟΨΑΤΕ ΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΙΝΤΑΝΩΝ ,ΕΙΣΤΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ,ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ,ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.