Σάββατο, 5 Ιανουαρίου 2013

Δήμος Τριφυλίας: «Φτάσαμε στον πάτο, δεν πάει άλλο, αλλαγές παντού και σε όλους!»

Εκρηκτικό και έντονα συγκρουσιακό είναι, όπως έχουμε γράψει, το κλίμα στο εσωτερικό της δημοτικής ομάδας της συμπολίτευσης του δημάρχου Τριφυλίας Κώστα Κόλλια, με τα «μέτωπα» που έχουν σχηματιστεί να δίνουν μάχη μέχρις εσχάτων!

Η ενότητα και......

η συνοχή της δημοτικής ομάδας της συμπολίτευσης έχει «σπάσει». Πλέον, γίνεται φανερό πως, όσο και αν επιχειρείται - από θεσμικούς αλλά και εξωθεσμικούς παράγοντες (!) - να διασκεδαστούν εντυπώσεις και να καμφθούν αντιδράσεις δημοτικών συμβούλων που απαιτούν αλλαγές στους αντιδημάρχους, αυτές οι μεθοδεύσεις και πιέσεις, όχι μόνο δε «στέκονται» ικανές να φέρουν αποτέλεσμα, αλλά πέφτουν στο κενό, μεγαλώνοντας το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών, το οποίο, πια, δε «γεφυρώνεται». Επιπλέον, κάνουν ακόμη εντονότερες τις αντιδράσεις, με την πολιτική κόντρα να φτάνει στα άκρα εν όψει των αυριανών δημαιρεσιών, στις 7.30 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. Τριφυλίας στην Κυπαρισσία.

Από τη μία, ο δήμαρχος φέρεται να επιμένει σθεναρά στην επιλογή του να μην κάνει αλλαγές και να ανανεώσει στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας την εμπιστοσύνη του στους διατελέσαντες αντιδημάρχους, ορίζοντας τους ίδιους μέχρι τις δημοτικές εκλογές του 2014 και τη λήξη της δημοτικής περιόδου, θέση την οποία αποδέχονται και με την οποία συμφωνούν οι 6 του αντιδήμαρχοι, στη γραμμή ότι «υπάρχουν δυσκολίες, αλλά το σχήμα δουλεύει, αποδίδει και έχει βάλει τις βάσεις για παραγωγή έργου τα επόμενα χρόνια και έτσι οι αλλαγές θα αποσυντονίσουν και αποδιοργανώσουν το Δήμο»!

Μάλιστα, η επικοινωνία του δημάρχου με δημοτικούς του συμβούλους είναι συνεχής, το ίδιο και οι επαφές και οι συσκέψεις του ανά Δημοτική Ενότητα, αλλά και κατά μόνας, όπως χθες στο γραφείο του στο Δημαρχείο Κυπαρισσίας, με σκοπό να κάμψει τις αντιδράσεις, επιχειρώντας - ατυχώς σύμφωνα με πληροφορίες - να τους μεταπείσει, ώστε να μη βρεθεί αντιμέτωπος με την οργή τους στις αυριανές δημαιρεσίες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη διαδικασία αλλά και την ίδια την εκλογή προέδρου του Δ.Σ.!
Από την άλλη, δημοτικοί σύμβουλοι που αντιδρούν στη φερόμενη ως επιλογή του δημάρχου να μην κάνει αλλαγές στα πρόσωπα των αντιδημάρχων, «απαιτούν» να τους αλλάξει όλους! Όπως, μάλιστα, λένε: «Φτάσαμε στο πάτο, δεν πάει άλλο. Ο Δήμος έχει βυθιστεί στο τέλμα και την ανυποληψία. Η κοινωνία βοά, η βάση της παράταξής μας βράζει, οι τοπικοί μας σύμβουλοι έχουν εξαγριωθεί και επαναστατήσει. Απαιτούν αλλαγή πορείας, αλλαγή δομών, αλλαγή όλων των προσώπων που ήταν δύο χρόνια σε θέσεις ευθύνης.

Δεν είναι προσωπικό το θέμα. Δεν είναι ατομικό το πρόβλημα. Είναι βαθύτατα πολιτικό και πολιτική πρέπει να είναι η λύση που θα δώσει ο δήμαρχος για να αλλάξει η νοοτροπία, να αλλάξουν τα πρόσωπα, να τα αλλάξει όλα και ο Δήμος Τριφυλίας να κάνει ένα νέο και ελπιδοφόρο ξεκίνημα. Αυτά απαιτεί ο λαός, η κοινωνία και η βάση της παράταξής μας!».

Οι δημοτικοί σύμβουλοι που απαιτούν νέα πρόσωπα σημειώνουν με έμφαση ότι ο απελθείς πρόεδρος του Δ.Σ. Γιάννης Καλκαβούρας, όπως και ο αντιδήμαρχος Αναστάσιος Πούλος, στη σύσκεψη της δημοτικής ομάδας στα Φιλιατρά την περασμένη Κυριακή, δήλωσαν ευθέως και ρητά πως δεν επιθυμούν να παραμείνουν στις θέσεις που κατείχαν, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για αλλαγές. Αυτό διευκολύνει το δήμαρχο Κώστα Κόλλια να δώσει και σε άλλους δημοτικούς συμβούλους την ευκαιρία και τη δυνατότητα να υπηρετήσουν το Δήμο Τριφυλίας και τους πολίτες, κάτι που δικαιούνται κιόλας στο πλαίσιο των ίσων ευκαιριών, της αξιοκρατίας και της ανοιχτής και δημοκρατικής λειτουργίας του Δήμου, χωρίς στεγανά και «κλειστές πόρτες, ομάδες διοίκησης και παράκεντρα εξουσίας!».

Καυτηριάζουν, παράλληλα, το γεγονός ότι οι υπόλοιποι εκ των αντιδημάρχων - πέντε στον αριθμό - δεν ανέφεραν κάτι τέτοιο, «επειδή είναι γαντζωμένοι στις καρέκλες και το μόνο που θέλουν είναι το αξίωμα και τα παρελκόμενά του (!), σε διαφορετική περίπτωση θα διευκόλυναν και εκείνοι το δήμαρχο. Γιατί είναι γαντζωμένοι στις καρέκλες; [.] Εμείς είμαστε με το λαό και την καθημερινότητα και εκείνοι (σ.σ. ο δήμαρχος και οι διατελέσαντες αντιδήμαρχοι) με τις καρέκλες, τους εργολάβους και τους μηχανισμούς μέσα και έξω από το Δημαρχείο. Τέρμα στις μεθοδεύσεις και τις στημένες διαδικασίες. Πρέπει να σπάσουμε τα στεγανά και να ανοίξουμε το Δήμο στο λαό».

Όπως είπε στο «Θ» στέλεχος του συνδυασμού του δημάρχου Τριφυλίας: «Η πολιτική σύγκρουση είναι αναπόφευκτη, αλλά και επιβεβλημένη. Είναι σύγκρουση με κατεστημένες αντιλήψεις, ξεπερασμένες παλαιοκομματικού χαρακτήρα νοοτροπίες και μεθοδεύσεις, πρακτικές απολυταρχικών καθεστώτων που κατέρρευσαν. Δεν έχουν καμία σχέση με τη σημερινή πραγματικότητα, με το πνεύμα της ανοιχτής και δημοκρατικής λειτουργίας του Δήμου Τριφυλίας. Είναι λογικές που απορρίπτει μετά βδελυγμίας η κοινωνία μας. Με περισσό θράσος μιλάνε για "εκβιασμούς" και "εκβιαστές".
"Εκβιασμός" είναι η βούληση για προσφορά υπηρετώντας τον τόπο και τους συμπολίτες μας;
"Εκβιαστής" είναι αυτός που αφουγκράζεται την κοινωνία και τη βάση της παράταξής του και μεταφέρει στο δήμαρχο το λαϊκό αίσθημα και αίτημα;
Ποιος είναι ο εκβιασμός και ποιοι οι εκβιαστές;
Ποιος, ποιοι και πώς έχουν καταστήσει δέσμιό τους το δήμαρχο και ποια είναι τα δεσμά και οι δεσμεύσεις του, απέναντί τους, που δεν τον αφήνουν να προχωρήσει σε αλλαγές;».

Ηλίας Γιαννόπουλος - Θάρρος

Ο εορτασμός των Θεοφανείων στην Τριφυλία

Με λαμπρότητα και κατάνυξη ετοιμάζεται η Τριφυλία αύριο Κυριακή 6 Ιανουαρίου να γιορτάσει τον Αγιασμό των υδάτων σε κάθε πόλη και χωριό της Τριφυλίας.
Στην Κυπαρισσία θα γίνει η θεία Λειτουργία στον ναό της Ευαγγελίστριας χοροστούντος του Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσοστόμου.
Μετά την Θεία Λειτουργία θα γίνει ο ..........

Αγιασμός των υδάτων στο Λιμάνι της Κυπαρισσίας.

Στα Φιλιατρά ο Αγιασμός των υδάτων θα γίνει στο συντριβάνι της πλατείας Καποδιστρίου όπως γίνεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια περίπου στις 11:00.
Μετά την πλατεία θα γίνει Αγιασμός των υδάτων στην Αγία Κυριακή στις 12 περίπου το μεσημέρι.

Στους Γαργαλιάνους θα τελεστεί στις 11:15 ο Αγιασμός στην δεξαμενή της Πόλης ενώ γύρω στις 12:00 θα γίνει αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι της Μαραθούπολης.

Αστυνομικοί έκαναν «ντου» σε τσιγγάνους στη Μεσσήνη

Η δράση των τσιγγάνων στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη. Η υπομονή των πολιτών - θύματα έχει φτάσει στο μη παρέκει. Το πρόβλημα, βέβαια, δε δημιουργήθηκε χθες.

Τα γεγονότα, ........

όμως, των προηγούμενων ημερών με την κλοπή των σωλήνων του ΟΤΕ, αλλά και η επιχειρούμενη διάρρηξη στα σπίτια των συγγενών του άτυχου Ηλία Δουρούμη την ώρα της κηδείας του, ξεχείλισαν το ποτήρι της υπομονής.

Αν δεν υπάρξει ουσιαστική και διαρκής παρέμβαση του κράτους για την αντιμετώπιση του φαινομένου, μπορεί και να καταγραφούν στο μέλλον περιστατικά αυτοδικίας.

Από την άλλη πλευρά, η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, με τις όποιες δυνάμεις της, γνωρίζοντας πολύ καλά το κλίμα στην περιοχή, έδειξε χθες τα αντανακλαστικά της και προχώρησε σε ευρεία επιχείρηση, η οποία επικεντρώθηκε στην πόλη της Μεσσήνης.

Έτσι, σύμφωνα και με την ανακοίνωση που εξέδωσε, «στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε από το πρωί έως το μεσημέρι ευρεία αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσήνη.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έγιναν έλεγχοι σε εβδομήντα έξι (76) άτομα και εκατόν είκοσι οκτώ (128) οχήματα, ενώ προσήχθησαν συνολικά τριάντα έξι (36) άτομα και συνελήφθησαν πέντε (5). Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι: Τέσσερις (4) ημεδαποί ΡΟΜΑ, για κλοπή ρεύματος, ένας (1) ημεδαπός ΡΟΜΑ, για ναρκωτικά και κλοπή ρεύματος.

Κατά την επιχείρηση, κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 19,7 γραμμαρίων, ενώ βεβαιώθηκαν τριάντα μία (31) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας. Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας».

Το «Θ» επικοινώνησε και με τον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας, ταξίαρχο Κ. Γεωργακόπουλο, ο οποίος παραδέχτηκε τα προβλήματα, αλλά τόνισε ότι οι αστυνομικοί εκτελούν τα καθήκοντά τους με στόχο την αντιμετώπιση της κατάστασης: «Η αστυνομική επιχείρηση που έγινε σήμερα (σ.σ. χθες) εντάσσεται, όπως και μια σειρά άλλες, στο πλαίσιο πρόληψης της εγκληματικότητας.
Από την άλλη πλευρά, κάθε ημέρα έχουμε συλλήψεις και αυτόφωρα. Βέβαια, είναι γεγονός ότι το φαινόμενο δεν έχει παταχθεί. Η κατάσταση θεωρούμε ότι δεν είναι ανεξέλεγκτη. Μπορεί η Αστυνομία να έχει γίνει “σάκος του μποξ” από τους πολίτες, αλλά από την πλευρά μας παίρνουμε τα μέτρα που χρειάζονται. Ο νόμος είναι νόμος και μέσα στα συγκεκριμένα πλαίσια πρέπει να κινούμεθα όλοι».

Θάρρος

Έλεγχος σε Καλαματιανή γιατρό από τον ΕΟΠΥΥ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ 200 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Της Μαρίας Νίκα - Θάρρος

Κλιμάκιο του ΕΟΠΥΥ βρέθηκε χθες στην Καλαμάτα, σύμφωνα με το διοικητή του Οργανισμού Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο, προκειμένου να ελέγξει συμβεβλημένο γιατρό που καταγγέλθηκε ότι υποστήριξε πως είχε συμπληρώσει τις 200 επισκέψεις ασθενών που δικαιούται το μήνα, σε μία μόνο μέρα!
Την ανακοίνωση έκανε χθες το πρωί ο ..........

κ. Παπαγεωργόπουλος από την εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1» του Γιώργου Παπαδάκη. Συγκεκριμένα, ο διοικητής του ΕΟΠΥΥ ανέφερε: «Είχαμε χθες ένα περιστατικό. Στις 2 Ιανουαρίου καταγγέλθηκε ότι γιατρός στην Καλαμάτα είχε συμπληρώσει τις 200 επισκέψεις και ζήτησε επιπλέον χρήματα».

Σε αυτό το σημείο ο Γιώργος Παπαδάκης σχολίασε: «Τις 200 επισκέψεις του μήνα τις είχε καλύψει στις 2 Ιανουαρίου, με την 1η του μήνα να είναι αργία; Δηλαδή, σε μία μέρα;».

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος συνέχισε ότι μετά την καταγγελία, η επιθεώρηση «βρέθηκε στην Καλαμάτα, το ελέγχει και θα επιβληθούν οι ποινές, με χειρότερη την αφαίρεση του συνταγολογίου και τη διακοπή της σύμβασής μας. Πράγματι, υπάρχει πρόβλημα και το ζούμε όλοι και στην οικογένειά μας και στον περίγυρό μας τον κοινωνικό».

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι για να υπάρξει καλύτερος έλεγχος, ο ΕΟΠΥΥ σχεδιάζει τη λειτουργία τηλεφωνικού ραντεβού και για τους συμβεβλημένους γιατρούς. Μέσα από αυτό το σύστημα, όπως είπε, θα ελέγχονται τα ραντεβού του κάθε γιατρού, αλλά και άλλα στοιχεία για τη συνταγογράφηση κ.λπ.
Εν τω μεταξύ, ερωτηθείς για το σύστημα του τηλεφωνικού ραντεβού, που ήδη λειτουργεί για τους μόνιμους και τους αορίστου χρόνου γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, ο κ. Παπαγεωργόπουλος σημείωσε ότι το κόστος της κλήσης θα πέσει αρκετά πιο κάτω από το 1 ευρώ. Πρόσθεσε ακόμη ότι θα πάψουν οι διπλές και τριπλές χρεώσεις για μέλη της ίδιας οικογένειας που θέλουν να κλείσουν ραντεβού (δηλαδή ο καθένας να πρέπει να πάρει ξεχωριστό τηλέφωνο), ενώ θα υπάρξουν ειδικές ρυθμίσεις (μηδενική χρέωση) για πολύτεκνους, βαρέως και χρονίως πάσχοντες.

Συγκεκριμένα στοιχεία θέλει ο Ιατρικός Σύλλογος

«Θα πρέπει κάποια στιγμή να αρχίσουν να μιλάνε με συγκεκριμένα στοιχεία και όχι να λένε γενικά κάποιος γιατρός και να αφήνουν εντυπώσεις» ήταν η απάντηση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Μιχάλη Μιχαήλ, σε επικοινωνία που είχαμε χθες για το θέμα.
«Να πουν, π.χ., ότι ο τάδε γιατρός την τάδε μέρα είχε 200 επισκέψεις. Αυτή τη λογική, να μιλάμε για καταγγελίες και ελέγχους χωρίς να δίνουμε στοιχεία, εμείς δεν μπορούμε να την αποδεχθούμε» κατέληξε ο κ. Μιχαήλ, συμπληρώνοντας ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας δεν είχε ενημερωθεί για κανέναν σχετικό έλεγχο.

Τριφυλία ...«Στον Κόλλια δεν περνάνε εκβιασμοί.»

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος

«Απάντηση» στο αίτημα για σαρωτικές αλλαγές στους αντιδημάρχους Τριφυλίας, που διατυπώνουν ευθέως δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης, επιχείρησαν να δώσουν χθες άνθρωποι από το στενό περιβάλλον του δημάρχου και την ηγετική ομάδα του Δήμου Τριφυλίας, αναφέροντας: «Στον Κόλλια δεν περνάνε εκβιασμοί.»!

Όπως, μάλιστα, πρόσθεταν οι ίδιοι,............

«η επιθυμία του καθενός εκ των δημοτικών συμβούλων να λάβει αξίωμα είναι θεμιτή. Όταν, όμως, δεν πρόκειται περί επιθυμίας απλής, αλλά γίνεται με απειλές και φοβέρες, μετατρέπεται σε ωμό εκβιαστικό δίλημμα. Όφειλαν να το γνωρίζουν, αλλά - έστω και τώρα - το μαθαίνουν, στον Κόλλια δεν περνάνε οι εκβιασμοί».

Κύκλοι του δημάρχου ανέφεραν ακόμη: «Αντί να πείσουν με επιχειρήματα για την ορθότητα του αιτήματός τους, το οποίο ήταν μονοσήμαντο, μονοδιάστατο και μονοκόμματο, "να φύγουν εκείνοι, να έρθουμε εμείς ως νέοι αντιδήμαρχοι", άλλως "δεν είμαστε δεδομένοι, αποδεσμευόμαστε, θα κάνουμε ό,τι θέλουμε, δεν είμαστε πια στην ομάδα για να καθόμαστε συνέχεια στον πάγκο και να παίζουν άλλοι που χάνουν δύο χρόνια", έλυσαν τα χέρια του δημάρχου για να μην κάνει καμία αλλαγή στους αντιδημάρχους. Ταυτόχρονα, του τα έδεσαν, επίσης, για να μην κάνει καμία αλλαγή, αφού σε περίπτωση που υπέκυπτε στους εκβιασμούς, θα ήτο συνεχώς υπό τα δεσμά των εκβιαστών».

Στην ηγετική ομάδα του Δήμου, τόσο ο δήμαρχος όσο και οι διατελέσαντες αντιδήμαρχοι τα δύο πρώτα χρόνια, θεωρούν πως τα προβλήματα του «Καλλικράτη» και οι περικοπές των οικονομικών προκάλεσαν εμπόδια στην παραγωγή του έργου όπως θα το ήθελαν, αλλά απορρίπτουν με ιδιαίτερη ένταση κάθε προσπάθεια μηδενισμού της σοβαρής, όπως λένε, δουλειάς που έγινε στο Δήμο, θέτοντας βάσεις για την παραπέρα πορεία με βελτίωση της λειτουργίας του και των υπηρεσιών του στους πολίτες!

Από την άλλη πλευρά, και χθες δημοτικοί σύμβουλοι που θεωρούν επιβεβλημένη την ανάγκη για σαρωτικές αλλαγές στους αντιδημάρχους επεσήμαναν πως «δεν είναι προσωπικό το θέμα, ούτε προσωποποιείται! Είναι βαθύτατα πολιτικό και πολιτική είναι η θέση για αλλαγή προσώπων, αλλαγή δομών, αλλαγή πορείας στο Δήμο Τριφυλίας. Αυτά λέει η κοινωνία, αυτά ζητούν οι πολίτες από το δήμαρχο και αυτή την αγωνία της κοινωνίας, της βάσης της παράταξής μας και τη δική μας του μεταφέραμε με την πρόσκληση για ριζικές αλλαγές!».

«Σανίδα σωτηρίας» από την αντιπολίτευση στις δημαιρεσίες της Κυριακής;
Με διαμορφωμένο αυτό το εκρηκτικό και έντονα συγκρουσιακό κλίμα στο εσωτερικό της δημοτικής ομάδας της συμπολίτευσης του δημάρχου Τριφυλίας Κώστα Κόλλια, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι δημαιρεσίες για την εκλογή προεδρείου του Δ.Σ. Τριφυλίας, το απόγευμα της Κυριακής, στην Κυπαρισσία. Όπως η νομοθεσία ορίζει, ο υποψήφιος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αναδεικνύεται από τον πλειοψηφήσαντα συνδυασμό του Δ.Σ., μετά από ψηφοφορία, μεταξύ των συμβούλων που θα θέσουν υποψηφιότητα, και αυτός που θα εκλεγεί θα είναι υποψήφιος στην ψηφοφορία που θα ακολουθήσει μεταξύ όλων των μελών του Δ.Σ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Θ», στη διαδικασία - ψηφοφορία μεταξύ των μελών της συμπολίτευσης για την εκλογή υποψήφιου προέδρου του Σώματος, υποψήφιοι θα είναι δύο: ένας που θα αποτελεί επιλογή - πρόταση του δημάρχου και ένας εκ των δημοτικών συμβούλων που τάσσονται υπέρ των αλλαγών στα πρόσωπα που κατείχαν θέσεις ευθύνης! Οι δύο αυτές υποψηφιότητες συγκεντρώνουν δίπλα τους, η μία τους διατελέσαντες αντιδημάρχους και η άλλη τους δημοτικούς συμβούλους που θέλουν αλλαγές, και η ψηφοφορία θα θυμίζει πολιτικό θρίλερ με άγνωστο το αποτέλεσμα.

Πάντως, σημειώνουμε πως από την πλευρά του δημάρχου θεωρούν πως, έστω και οριακά, θα εκλεγεί σε αυτή την πρώτη φάση της διαδικασίας ο εκλεκτός του για υποψήφιος πρόεδρος, ενώ στη δεύτερη φάση, την ψηφοφορία μεταξύ του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, θεωρούν πως η πρότασή του θα τύχει και στήριξης - θετικής ψήφου από δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, κάτι που έχουν ως δεδομένο, επειδή «κάποιοι από την αντιπολίτευση θα κάνουν το χατίρι του δημάρχου και δε θα ψηφίσουν λευκό ή άκυρο.».

Φιλιατρά: Ολα έτοιμα για τον αυριανό εορτασμό των Θεοφανείων. [ VIDEO ]

Όλα έτοιμα είναι για τον αυριανό εορτασμό των Θεοφανείων καθώς στολίστηκε η πλατεία και το συντριβάνι της πόλης για την αυριανή μέρα.

Το συντριβάνι.......

που τις προηγούμενες μέρες φιλοξενούσε τον "πολιτισμό της μπύρας" των μέθυσων Ρουμάνων με τα σκουπίδια τους, καθαρίστηκε και είναι έτοιμο για την αυριανή μέρα.

Καθαρισμό όμως είχαμε σύμφωνα με πληροφορίες του Φιλιατρά News και πριν από δύο μέρες στην Αγία Κυριακή όπου μετά την πλατεία και περίπου στις 12 το μεσημέρι θα γίνει η ρίψη του Σταυρού στην Θάλασσα.

Εμείς να ευχηθούμε να έχει καλό καιρό για να ευχαριστηθεί ο κόσμος τον εορτασμό των Θεοφανείων.
Πάρτε μια γεύση από την ρίψη του Σταυρού στο συντριβάνι μας το 2011 (διότι λόγω καιρού δεν έπεσε σταυρός στο συντριβάνι το 2012.)


Μεσσηνιακές εφημερίδες της 5ης Ιανουαρίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ 200 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Έλεγχος σε Καλαματιανή γιατρό από τον ΕΟΠΥΥ


Κλιμάκιο του ΕΟΠΥΥ βρέθηκε χθες στην Καλαμάτα, σύμφωνα ......

με το διοικητή του Οργανισμού Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο, προκειμένου να ελέγξει συμβεβλημένο γιατρό που καταγγέλθηκε ότι υποστήριξε πως είχε συμπληρώσει τις 200 επισκέψεις ασθενών που δικαιούται το μήνα, σε μία μόνο μέρα!

Την ανακοίνωση έκανε χθες το πρωί ο κ. Παπαγεωργόπουλος από την εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1» του Γιώργου Παπαδάκη. Συγκεκριμένα, ο διοικητής του ΕΟΠΥΥ ανέφερε: «Είχαμε χθες ένα περιστατικό. Στις 2 Ιανουαρίου καταγγέλθηκε ότι γιατρός στην Καλαμάτα είχε συμπληρώσει τις 200 επισκέψεις και ζήτησε επιπλέον χρήματα».

Σε αυτό το σημείο ο Γιώργος Παπαδάκης σχολίασε: «Τις 200 επισκέψεις του μήνα τις είχε καλύψει στις 2 Ιανουαρίου, με την 1η του μήνα να είναι αργία; Δηλαδή, σε μία μέρα;».

Διαβάστε στην ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

"ΕΔΩ ΘΑ ΜΕΙΝΩ" με αυτή τη φράση ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούηλης σηματοδότησε τις περαιτέρω κινήσεις και πολιτικές επιλογές του, στοχεύοντας στην αλλαγή της Περιφέρειας μέσω αναπτυξιακής πολιτικής για την οποία δηλώνει αισιόδοξος.
Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Π. Τατούλης μίλησε για όλους και για όλα έδωσε το στίγμα για τη νέα χρονιά σε όλα τα επίπεδα. Δήλωσε απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν έχει προτάσεις, ενώ ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός για την υποκριτική στάση του στο θέμα των τσιγγάνων διερωτώμενος: Είναι απέναντι στα γκέτο και τα σταλινικά γκούλακ;
Αυτό ειναι το πρώτο θέμα στη σημερινή "ΦΩΝΗ" στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:

ΔΕΚΑ ΝΕΚΡΟΙ στην άσφαλτο το Δεκέμβριο του '12 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με τον απολογισμό της Περιφερειακής Διεύθυνσης.
ΑΥΡΙΟ η εκλογή Προεδρείων και μελών των Επιτροπών σε Περιφέρεια και Δήμους.
4 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ τσιγγάνων για κλοπή ρεύματος και ναρκωτικών σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση.
ΑΥΡΙΟ ο αγιασμός των υδάτων και η πίτα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας.
ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΤΑΙ 14 Ιανουαρίου πρόγραμμα ενίσχυσης των ΜμΕ με 456 εκατ. ευρώ.
ΕΠΙΣΚΕΨΗ Αλευρά σε πρότυπο θερμοκήπιο της Τριφυλίας.
ΦΥΤΕΥΟΥΝ για την Άνοιξη κηπευτικά οι παραγωγοί στην Πελοπόννησο.


ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2013

114 χρόνια Θάρρος της Μεσσηνίας.

Από την ομάδα Διαχείρισης του Φιλιατρά News

Χρόνια Πολλά στην πιο σοβαρή εφημερίδα του Νομού μας.

Ευχόμαστε να συνεχίσουν την σοβαρή και υπεύθυνη δουλειά που κάνουν.

ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣΦιλιατρά: Οι τεχνητές λίμνες του γηπέδου basket στο Λύκειο.

Τεχνητές λίμνες εξακολουθούν να σχηματίζονται μετά από βροχή στο ολοκαίνουριο γήπεδο basket του νέου Λυκείου Φιλιατρών.

Πριν λίγο καιρό και συγκεκριμένα 30 Νοεμβρίου, είχαμε κάνει ρεπορτάζ με φωτογραφίες (κλίκ) με τις κακοτεχνίες του εργολάβου που κατασκεύασε το κλουβί με το συρματόπλεγμα (!!!) στο γήπεδο basket του νέου Λυκείου, αναδεικνύοντας το πρόβλημα που υπάρχει.

Σήμερα μετά από πληροφορίες μας η κατάσταση...........

δεν έχει αλλάξει καθόλου και με την παραμικρή βροχή οι λίμνες εντός του γηπέδου εμφανίζονται ξανά.
Το πρόβλημα είναι μεγάλο καθώς όσο υπάρχουν οι λίμνες συνεπεία κακοτεχνιών του εργολάβου δεν μπορούν να αθληθούν τα παιδιά του γυμνασίου και του λυκείου, Δεν μπορούν να αθληθούν οι αθλητές του τμήματος Καλαθοσφαίρισης της Εράνης,

Συνεργάτης του Φιλιατρά News βρέθηκε το απόγευμα στο γήπεδο του basket, μαζί με τον Υπεύθυνο Τμημάτων Καλαθοσφαίρισης της Εράνης κ. Γιώργο Γριβοκωστόπουλο όπου μας επισήμανε τα προβλήματα του γηπέδου.
Η εικόνα μιλάει πραγματικά μόνη της. Μετά από μία περίπου εβδομάδα από την τελευταία βροχή, το πρόβλημα είναι ακόμα εμφανές στο νέο γήπεδο του Λυκείου.

Σημαντική αναφορά έγινε στον κίνδυνο ατυχήματος εν ώρα παιχνιδιού εντός του γηπέδου, τόσο με το ενδεχόμενο να χτυπήσει κάποιο παιδί είτε στους μεταλλικούς στύλους, είτε στο χαμηλό τσιμεντένιο στηθαίο περιμετρικά του γηπέδου.
Όπως μας είπε ο Υπεύθυνος Τμημάτων καλαθοσφαίρισης της Εράνης κ. Γιώργος Γριβοκωστόπουλος το κουβούκλιο αυτό είναι 100% παράνομο βάση νόμου. Και μας είπε πως κάποτε που ήθελε να περιφράξει γήπεδο στο προαύλιο του Λυκείου δεν τον άφησαν γιατί υπάρχει Νόμος που απαγορεύει την ύπαρξη τέτοιας κατασκευής ΕΝΤΟΣ Σχολικού προαυλίου.

Εμείς πραγματικά αναρωτιόμαστε. Αν πράγματι είναι παράνομο το κουβούκλιο όπως λέει ο κ. Γριβοκωστόπουλος, πως ο μελετητής συμπεριέλαβε μια παράνομη κατασκευή στην μελέτη???
Μπορεί το συρματόπλεγμα να είναι μέσα στην μελέτη ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου... ΠΟΣΟ ΜΥΑΛΟ ΘΕΛΕΙ για να αντιληφθεί ο εργολάβος ότι το συρματοπλεγμένο κουβούκλιο που συμπεριέλαβε στην μελέτη κάποιος Περιοριεμένης Νοητικής Αντίληψης μελετητής ελοχεύει κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού κάποιου παιδιού και να παραβλέψει την κατασκευή του ακόμα και παράτυπα από ότι λέει η μελέτη για το σημείο???
Εισαγγελέας υπάρχει να παρέμβει αυτεπάγγελτα στο θέμα???
ΠΩΣ αύριο οι γυμναστές του λυκείου και του γυμνασίου θα βάλουν τα παιδιά να αγωνιστούν στο κλουβί με τις τελικές γραμμές του γηπέδου να είναι κοντά στο συρμαατόπλεγμα???

Δείτε το ρεπορτάζ όπως το κατέγραψε η κάμερα του Φιλιατρά News.Να τον ...χαίρεστε κ.Τσίπρα!!!

Γράφει η Αντωνία Μπούζα.

Οι δηλώσεις στα ΜΜΕ καθώς και η τραγική εμφάνιση βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ σε τηλεοπτικό σταθμό,από πλευράς επιχειρηματολογίας , θέσεων και αντιπαράθεσης, προβληματίζει εντόνως τους πολίτες σχετικά με τις ανοχές της Αξιωματικής μας αντιπολίτευσης σε παραβατικές συμπεριφορές, που περιλαμβάνουν σοβαρά αδικήματα και ενισχύουν την αρνητική εικόνα της Χώρας.

Συγχρόνως όμως, ............

η παιδαριώδης , υποκριτική και εξόχως αφελής προσπάθεια ανυπάρκτων πολιτικά προσώπων όπως είναι ο κ.Χρήστος Καραγιανννίδης βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ ,να εκμεταλλευτούν τη δημοσιότητα που έλαβαν οι περιπτώσεις της ΑΣΟΕ και της Βίλας Αμαλία, επιβεβαιώνει εκτός της έλλειψης θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ και τη γύμνια του πολιτικού μας συστήματος, που επιτρέπει να μας εκπροσωπούν πρόσωπα σαν τον εν λόγω βουλευτή!

Αχταρμάς οι απόψεις του βουλευτού, που στην προσπάθειά του να αντιπολιτευθεί...τη νομιμότητα παρενέβη εμμέσως στο έργο της δικαιοσύνης. Ανέφερε χαρακτηριστικά, πως στο σπίτι του έχει δύο αντιασφυξιογόνες μάσκες, δυο ρόπαλα στα οποία είναι πάνω οι σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και τον τσελεμεντέ του αναρχικού... θέλοντας να παρουσιάσει τα ευρήματα της Αστυνομίας ως κάτι το σύνηθες που υπάρχουν σε όλα τα σπίτια !!

Επίσης στις δηλώσεις του για τη μακροχρόνια κατάληψη της Βίλας Αμαλία, θεώρησε την επιτυχή επιχείρηση της Αστυνομίας - που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια- ως προσπάθεια να εκκενώσει χώρους που υπάρχουν σημεία αντίστασης και αντίδρασης στις μνημονιακές πολιτικές!!

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του, τόνισε πως ήταν... χώρος αντίστασης και παρέμεινε για 22 χρόνια, γιατί εκεί μπορούσες ελεύθερα, να πας να παρακολουθήσεις οτιδήποτε!

Μετά από όλην αυτήν τη σύγχιση που προσφέρουν στους Έλληνες τα ...σπουδαία αυτά στελέχη της πολιτικής ζωής του τόπου μας, είναι φυσικό κι επόμενο να επιζητούμε επιτέλους από το ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίσει τις θέσεις του για την όποια μορφής βία ασκείται στο όνομα της δημοκρατίας καθώς και για την ανοχή της παράταξης σε παραβατικές συμπεριφορές.

Δε μπορούμε να είμαστε κ.Τσίπρα και με το Νόμο και με την παρανομία, που τεχνιέντως ... βαπτίζετε αντίσταση!

Συνεδριάζει το περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Συνεδριάζει την Κυριακή 6 Ιανουαρίου και ώρα 16:00 στην πρώτη του συνεδρίαση για το 2013 το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

Η συνεδρίαση θα γίνει στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης και στην πρόσκληση που υπογράφει ο Πρόεδρος του περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γιώργος Πουλοκέφαλος περιλαμβάνονται δύο θέματα ημερήσιας διάταξης.

Τα θέματα: .....

1. Εκλογή Προεδρείου Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.
2. Εκλογή μελών Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το Φιλιατρά Νews θα σας δώσει την δυνατότητα να παρακολουθήσετε ΖΩΝΤΑΝΑ την συνεδρίαση μέσω ειδικού Player όπως έχει γίνει και άλλες φορές.
Την Κυριακή στις 4 το απόγευμα συντονιστείτε εδώ στο Φιλιατρά News για να δείτε την συνεδρίαση.

Σαν «ζεστό ψωμί» πουλάνε οι θερμοπομποί λόγω της μικρής κατανάλωσης σε ρεύμα

Σε μείζον θέμα έχει αναδειχθεί τις τελευταίες ημέρες το νέφος της αιθαλομίχλης που καλύπτει, κυρίως, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και προέρχεται από την αυξημένη κατανάλωση ξυλείας στα τζάκια, στην προσπάθεια των κατοίκων να ζεσταθούν με όσο το δυνατόν φθηνότερους τρόπους.

Αντίθετα, στην ...........

Καλαμάτα δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα, σύμφωνα με όσα μας δήλωσαν έμποροι καυσόξυλων, καθώς καίγονται ξύλα καλής ποιότητας και όχι επεξεργασμένα.

Παράλληλα, υπάρχει έντονη ζήτηση των καταναλωτών για θερμοπομπούς, τεχνολογία που υπήρχε αλλά δεν είχε διαδοθεί τόσο έντονα, όσο τελευταία, και «επιβλήθηκε» λόγω της αύξησης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης και της μικρής κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι αν θελήσει κάποιος να ζητήσει σήμερα θερμοπομπό, στις περισσότερες των περιπτώσεων θα πρέπει να περιμένει περίπου 15 ημέρες έως ότου τον προμηθευτεί.

Αύξηση στην κατανάλωση καυσόξυλων

Αύξηση στην κατανάλωση καυσόξυλων έχει εντοπίσει το τελευταίο διάστημα ο κ. Γ. Δούσης, με ταυτόχρονη αύξηση της πελατείας του, ενώ κατά μέσο όρο ο κάθε πελάτης καταναλώνει περί τον 1,5 τόνο ξυλείας. Στο κατάστημά του έχει μια μικρή ξυλόσομπα που καίει συνεχώς και καταναλώνει περίπου 30-40 κιλά ξύλων των ημέρα, ενώ υπολογίζει πως θα χρειαστεί γύρω στους 4 τόνους ξύλων όλη την περίοδο. Όμως, όπως σημείωσε, στα σπίτια είναι διαφορετική η κατάσταση και, κατά συνέπεια, η κατανάλωση.

Όταν του ζητήσαμε να σχολιάσει όσα συμβαίνουν τελευταία με το νέφος της αιθαλομίχλης, απάντησε πως στα μεγάλα αστικά κέντρα δεν καίνε ξύλα, λόγω της μεγάλης ζήτησης, αλλά οτιδήποτε μοιάζει με ξύλο, έστω κι αν είναι επεξεργασμένο ή βαμμένο.
Ο ίδιος κατέταξε την ποιότητα των ξύλων για καύση ως εξής (κατά φθίνουσα σειρά): πουρνάρι, αριά, δρυς, κουμαριά, αγλαντζινιά και ελιά. Παρατήρησε, όμως, πως επειδή η Μεσσηνία είναι ελαιοκομικός νομός, υπάρχει τεράστια κατανάλωση στην καύση ξύλου ελιάς, κάτι που δε συμβαίνει σε άλλες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί άμεσα από την Πολιτεία με το να μειωθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και να δοθούν άδειες υλοτομίας.
Όσον αφορά στις τιμές, είναι ίδιες εδώ και τρία χρόνια. Δηλαδή, 0,18 ευρώ για χύμα, 0,25 ευρώ για συσκευασμένα σε σακί και 0,15 ευρώ όταν τα ξύλα είναι χλωρά.
Αύξηση κατά 10-20% στην κατανάλωση ξυλείας διαπίστωσε και ο κ. Άρχιππος Σακκάς. Κι αυτό, όπως μας είπε, μολονότι στη Μεσσηνία υπάρχει άφθονη ξυλεία λόγω των δέντρων ελιάς και συνήθως καλύπτονται έτσι οι απαιτήσεις. Από την άλλη πλευρά, οι καιρικές συνθήκες δεν είναι τέτοιες που να χρειάζονται πολύ μεγάλες καταναλώσεις.
Κατά τον ίδιο, το πρόβλημα που έχει εμφανιστεί τελευταία οφείλεται στο ότι ο κόσμος ήταν απροετοίμαστος και καίει ό,τι βρει μπροστά του που μοιάζει με ξύλο. Παρατήρησε πως τα ξερά ξύλα δε ρυπαίνουν τόσο πολύ, ενώ με τη σειρά του επισήμανε ότι υπάρχει τρόπος να διορθωθεί η κατάσταση, αν χαμηλώσει η Πολιτεία την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης. Αυτό θα δώσει την ευκαιρία να μειωθεί η καύση ξύλων και, κατά συνέπεια, το νέφος της αιθαλομίχλης.

Ανάρπαστοι οι θερμοπομποί

Κι όσο το πετρέλαιο θέρμανσης έχει την ίδια τιμή με το πετρέλαιο κίνησης, οι καταναλωτές αναζητούν άλλους τρόπους θέρμανσης. Τελευταία «μόδα» είναι οι θερμοπομποί. Μια τεχνολογία που υπάρχει χρόνια, αλλά τα προϊόντα της έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα κυριολεκτικά ανάρπαστα.
Η μεγάλη ζήτησή τους, μας εξηγεί ο κ. Σπ. Χειλάς, οφείλεται στο γεγονός ότι το κόστος αγοράς είναι μικρό και έχουν μικρή κατανάλωση, κυρίως όσοι από αυτούς διαθέτουν θερμοστάτη και ειδικά ψηφιακό, για καλύτερη ρύθμιση της θερμοκρασίας. Αντίθετα, ενεργοβόροι και ασύμφοροι είναι όσοι δε διαθέτουν θερμοστάτη και λειτουργούν συνεχώς.

Με το κόστος του πετρελαίου στα ύψη, οι θερμοπομποί καταναλώνουν καθαρή ηλεκτρική ενέργεια χωρίς να διοχετεύονται ρύποι στο περιβάλλον. Έχουν απόδοση 100%, χωρίς απώλειες, ενώ το μικρό κόστος αγοράς τούς κάνει ιδιαίτερα ελκυστικούς.
Πολλοί είναι εκείνοι, δε, που τους χρησιμοποιούν, κυρίως, το βράδυ με το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ, προκειμένου να μειώσουν ακόμη περισσότερο το κόστος κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος.
Ζητήσαμε να μάθουμε ποια είναι η κατανάλωση σε σχέση με άλλες συσκευές, όπως τον κλιματισμό, και σύμφωνα με όσα μας είπε ο κ. Χειλάς, είναι σχεδόν ίδια με αυτή ενός κλιματιστικού τεχνολογίας inverter.
Αυτό, σε συνδυασμό με το μικρό κόστος (από 80 έως 175 ευρώ), αποτελεί οικονομική λύση για πολλά νοικοκυριά.

Η κίνηση ήταν αυξημένη σε όλα τα θερμαντικά μέσα, παρατήρησε στο «Θ» εκ μέρους της Ηλεκτρονικής η σύμβουλος πωλήσεων κα Μαρία Τζανετέα, με τους θερμοπομπούς όμως να συγκεντρώνουν το έντονο ενδιαφέρον των καταναλωτών. Η κίνηση άρχισε στο διάστημα μεταξύ Οκτώβρη και Νοέμβρη και κορυφώθηκε μέσα στο Δεκέμβριο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν ετοιμοπαράδοτοι θερμοπομποί στο κατάστημα. «Είναι πολύ μεγάλη η ζήτηση», επισήμανε, «επειδή η τιμή είναι προσιτή (από 89 έως 150 ευρώ) και ζεσταίνεται χώρος από 25-35 τετραγωνικά, ενώ είναι και οικονομικοί στην κατανάλωση ρεύματος, αφού για ένα οκτάωρο λειτουργίας την ημέρα, υπολογίζεται κόστος 1- 1,5 ευρώ».

Ανάλογη είναι η κατάσταση και στο κατάστημα «Κωτσόβολος», όπου επίσης δεν υπάρχει ετοιμοπαράδοτος θερμοπομπός. Η όποια προμήθεια γίνεται κατόπιν παραγγελίας, αφού ακόμη και οι κατασκευάστριες εταιρείες δεν προλαβαίνουν να εξυπηρετήσουν. Πλέον, όποιος θέλει, κάνει την παραγγελία του και περιμένει έως και 15 ημέρες, προκειμένου να προμηθευτεί, όπως μας είπε η διευθύντρια του καταστήματος κα Λία Λαγούδη. Το ενδιαφέρον των καταναλωτών ξεκίνησε πολύ νωρίς, το Σεπτέμβριο και συνεχίστηκε αμείωτο, σχολίασε, αναφέροντας πως το ισχυρότερο ατού της συγκεκριμένης τεχνολογίας είναι η μικρή κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

Από την πλευρά του, ο σύμβουλος πωλήσεων, Δημ. Γαλανόπουλος, παρατήρησε πως υπήρξε τρελή αύξηση στις πωλήσεις λόγω της υψηλής τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να εγκαταλείψουν το συνηθισμένο τρόπο θέρμανσης μέσω του καλοριφέρ και να στραφούν σε άλλες, φθηνότερες λύσεις. Αυτό, σε συνδυασμό με την τιμή τους, που κυμαίνεται από 100 έως 140 ευρώ, είχε ως αποτέλεσμα την αλματώδη αύξηση στις πωλήσεις των θερμοπομπών.
Κι αν ωστόσο έχει καταγραφεί αυτή η αύξηση, είναι άγνωστο τι μέλλει γενέσθαι, όταν θα τεθούν σε ισχύ τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ…

Θάρρος

Πως μοιράστηκε η εξόφληση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου ανά Περιφερειακή Ενότητα

Τα στοιχεία για την κατανομή της εξόφλησης της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) πετρελαίου ανά Περιφερειακή Ενότητα μετά και την ολοκλήρωση των πληρωμών τη Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου παρουσιάζει ο ΑγροΤύπος.

Σύμφωνα με τα ......

στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, στην κορυφή της λίστας κατατάσσεται η Π.Ε. Λάρισας με 7.239.965,58 ευρώ (24.981 δικαιούχοι), ακολουθεί η Π.Ε. Σερρών με 4.722.439,22 ευρώ (20.017 δικαιούχοι), ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε η Π.Ε. Θεσσαλονίκης με 4.168.340,05 ευρώ (15.117 δικαιούχοι). Ακολουθούν Περιφερειακές Ενότητες όπως αυτές του Έβρου, της Καρδίτσας, της Ροδόπης, του Κιλκίς, της Αιτωλοακαρνανίας, της Βοιωτίας κ.α.

Συνολικά για την εξόφληση του 50% της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) αγροτικού πετρελαίου πιστώθηκαν 75.036.354,81 ευρώ σε 451.989 δικαιούχους.

Υπενθυμίζουμε ότι την Δευτέρα, παραμονή Χριστουγέννων το ΥπΑΑΤ προχώρησε στην στην πληρωμή όσων δεν είχαν λάβει την προκαταβολή της επιστροφής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) πετρελαίου, λόγω σφαλμάτων ή λόγω μη ταυτοποίησης με το αρχείο του ΟΓΑ. Η πληρωμή αφορούσε 18.213 δικαιούχους και το ποσό πληρωμής ανήλθε σε 3.525.483,25 ευρώ.

Αναλυτικά στον επόμενο πίνακα αναγράφεται:
η Π.Ε. (στην πρώτη στήλη),
ο αριθμός των δικαιούχων (στη δεύτερη στήλη) και
το συνολικό ποσό που πιστώθηκε ανά Π.Ε. (στην τρίτη στήλη):

ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
1
991,52
ΑΙΤΩΛΟΑΚ/ΝΙΑΣ
20.720
2.829.892,31
ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
10.240
822.095,69
ΑΡΚΑΔΙΑΣ
6.337
617.148,39
ΑΡΤΑΣ
5.705
395.984,27
ΑΤΤΙΚΗΣ
4.403
440.627,15
ΑΧΑΙΑΣ
10.528
1.276.524,60
ΒΟΙΩΤΙΑΣ
9.591
2.284.064,31
ΓΡΕΒΕΝΩΝ
2.753
894.609,17
ΔΡΑΜΑΣ
5.507
1.623.195,65
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
3.117
282.345,65
ΕΒΡΟΥ
12.579
3.880.112,44
ΕΥΒΟΙΑΣ
8.361
704.598,05
ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
704
50.295,66
ΖΑΚΥΝΘΟΥ
3.294
193.174,68
ΗΛΕΙΑΣ
14.136
1.884.034,26
ΗΜΑΘΙΑΣ
11.180
1.867.225,48
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
23.592
1.615.408,86
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
3.411
398.081,36
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
15.117
4.168.340,05
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
3.481
381.335,04
ΚΑΒΑΛΑΣ
7.677
1.397.346,39
ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
13.233
3.613.324,63
ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
2.790
510.858,42
ΚΕΡΚΥΡΑΣ
5.962
199.996,29
ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ
1.516
169.109,65
ΚΙΛΚΙΣ
9.215
2.783.836,27
ΚΟΖΑΝΗΣ
7.660
2.102.882,44
ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
10.241
921.420,72
ΚΥΚΛΑΔΩΝ
3.674
489.873,77
ΛΑΚΩΝΙΑΣ
14.033
1.254.434,33
ΛΑΡΙΣΑΣ
24.981
7.239.965,58
ΛΑΣΙΘΙΟΥ
7.820
380.715,02
ΛΕΣΒΟΥ
9.088
877.878,94
ΛΕΥΚΑΔΑΣ
1.317
72.100,07
ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
8.047
1.727.769,09
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
17.436
1.046.068,24
ΞΑΝΘΗΣ
6.528
1.331.450,86
ΠΕΛΛΑΣ
15.702
2.607.002,04
ΠΙΕΡΙΑΣ
9.094
1.475.584,58
ΠΡΕΒΕΖAΣ
4.639
539.177,14
ΡΕΘΥΜΝΟΥ
8.782
991.168,97
ΡΟΔΟΠΗΣ
14.316
3.019.784,25
ΣΑΜΟΥ
2.977
134.865,65
ΣΕΡΡΩΝ
20.017
4.722.439,22
ΤΡΙΚΑΛΩΝ
9.506
1.796.919,57
ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
15.172
3.190.978,90
ΦΛΩΡΙΝΑΣ
4.698
1.261.376,50
ΦΩΚΙΔΑΣ
2.065
176.776,46
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
8.115
1.612.677,41
ΧΑΝΙΩΝ
8.982
668.672,19
ΧΙΟΥ
1.949
109.816,63
ΣΥΝΟΛΟ
451.989
75.036.354,81

Αγροτύπος

Το ΥΠΟΙΚ εξετάζει ακόμα τον φόρο που θα επιβάλει στα αγροτεμάχια

Ανακοίνωση σχετικά με την φορολογία των ακίνητων και αγροτεμαχίων εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομικών. Ειδικότερα, για τα αγροτεμάχια το ΥΠΟΙΚ αναφέρει: «Εξετάζεται, επίσης, η ιδιαιτερότητα των εκτός σχεδίου ακινήτων και αγροτεμαχίων, ώστε να ληφθεί υπόψη για τη φοροδοτική ικανότητα των ιδιοκτητών τους».
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου τονίζει:

Αναφορικά με δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για......

«φοροκαταιγίδα» στην ακίνητη περιουσία, από το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι:

· Τα ειδοποιητήρια με το φόρο ακίνητης περιουσίας που φθάνουν στους φορολογούμενους για τα έτη 2010, 2011 και 2012, αφορούν μικρό μόνο αριθμό ιδιοκτητών, δεδομένου ότι ο φόρος αφορά φυσικά πρόσωπα με μεγάλη ακίνητη περιουσία, όπου το αφορολόγητο είναι ατομικό. Για παράδειγμα ΦΑΠ για το 2010 θα πληρώσει περίπου το 5% των ιδιοκτητών ακινήτων οι όποιοι κατέχουν ατομική ακίνητη περιουσία άνω των 400.000 ευρώ το άτομο και άρα στο ζευγάρι άνω των 800.000 ευρώ. Για το 2011, λόγω μείωσης του αφορολόγητου, οι ιδιοκτήτες που θα πληρώσουν το φόρο ανέρχονται σε περίπου 10% με ατομική ακίνητη περιουσία από 200.000 ευρώ και άνω, ενώ αντίστοιχα είναι τα ποσοστά για το 2012.

· Η προτεραιότητα του Υπουργείου Οικονομικών στο θέμα των αντικειμενικών αξιών είναι η επέκτασή τους σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας, έτσι ώστε να υπάρχει βεβαιότητα και σταθερότητα στη φορολογητέα βάση των ακινήτων και των σχετικών συναλλαγών.

· Όσον αφορά το σχεδιασμό για τα ακίνητα εκτός σχεδίου, εξετάζεται η ένταξή τους στο ενιαίο φόρο ακινήτων προκειμένου να διευρυνθεί η φορολογική βάση και να κατανεμηθούν τα βάρη δικαιότερα, ώστε να συνεισφέρουν όλοι κατά την δυνατότητά τους. Εξετάζεται, επίσης, η ιδιαιτερότητα των εκτός σχεδίου ακινήτων και αγροτεμαχίων, ώστε να ληφθεί υπόψη για τη φοροδοτική ικανότητα των ιδιοκτητών τους.

Αγροτύπος

Η ΕΑΣ Ηλείας Ολυμπίας αγοράζει ελαιόλαδο στα 2,42 ευρώ το κιλό

Στα 2,42 ευρώ το κιλό αγοράζει το λάδι η ΕΑΣ Ηλείας - Ολυμπίας σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, όπως ........

αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, την υψηλότερη τιμή που έχει ανακοινωθεί επίσημα από συνεταιριστικό φορέα φέτος στην Ηλεία, αποφάσισε το Δ.Σ. της ΕΑΣ Ηλείας - Ολυμπίας, αγοράζοντας το λάδι 2,42 ευρώ το κιλό, από τους ελαιοπαραγωγούς που παραδίδουν ελαιόκαρπο στο ελαιοτριβείο της Ένωσης στην Ζαχάρω.

Φιλιατρά: Επίσκεψη Αλευρά στα Θερμοκήπια της Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας

Στις 3-12-2012 ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Αλευράς επισκέφθηκε τα γραφεία της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας και ενημερώθηκε από τον Δ/ντή κ. Α. Παρασκευόπουλο για την πορεία των διαφόρων προγραμμάτων ( βιολογική γεωργία, βιολογική κτηνοτροφία, σχέδια βελτίωσης, νέοι γεωργοί κ.λ.π) που υλοποιούνται στην περιοχή.

Στη συνέχεια ο κ. Αλευράς επισκέφθηκε πρότυπες ........

θερμοκηπιακές μονάδες και την μονάδα παραγωγής πολλαπλασιαστικού υλικού στην περιοχή.
Η ενημέρωση στην θερμοκηπιακή μονάδα παραγωγής σποροφύτων «Γεωργική Ανάπτυξη Α.Ε.» έγινε από τον κ. Θεοδωρόπουλο Κων/νο γεωπόνο-εκπρόσωπο της εταιρείας.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η πρότυπη οργάνωση της μονάδας και στο κομμάτι της παραγωγής αγροτικών προϊόντων αλλά και στο κομμάτι της παραγωγής πολλαπλασιαστικού υλικού όπου η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, ο σύγχρονος εξοπλισμός, οι νέοι τρόποι παραγωγής αλλά και τα μέτρα υγιεινής εξασφαλίζουν την ποιότητα και φυτοϋγεία των νεαρών φυταρίων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης επαίνεσε την προσπάθεια αυτή η οποία μάλιστα υλοποιήθηκε εν μέσω κρίσης και τόνισε ότι υπάρχουν ευκαιρίες στον πρωτογενή τομέα και μάλιστα αυτές είναι πετυχημένες όταν είναι καινοτόμες και σχεδιασμένες από ανθρώπους έμπειρους, ειδικούς, καταξιωμένους όπως στην περίπτωση της «Γεωργικής Ανάπτυξης Α.Ε».Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει τέτοιες προσπάθειες γιατί πιστεύει ότι ο πρωτογενής τομέας, εφαρμόζοντας σύγχρονα καλλιεργητικά πρότυπα, μπορεί να μας «βγάλει» από την κρίση.
Τόνισε επίσης ότι η Τριφυλία αποτελεί παράδειγμα ανάπτυξης και μπορεί να αποτελέσει πρότυπο και για άλλες περιοχές του Νομού και της Χώρας.

Τριφυλία: Αλλαγές στους αντιδημάρχους απαιτούν σύμβουλοι της συμπολίτευσης

«Νέα πρόσωπα, αλλαγή πορείας, έξοδος από το τέλμα και την ανυποληψία», το ηχηρό μήνυμα στο δήμαρχο

Του Ηλία Γιαννόπουλου

Την ανάγκη για σαρωτικές αλλαγές στους αντιδημάρχους Τριφυλίας έθεσε ευθέως στο δήμαρχο Κώστα Κόλλια η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων της παράταξής του, σε σύσκεψη που διεξήχθη το βράδυ της Κυριακής στα Φιλιατρά.

Στη σύσκεψη, όπου η συζήτηση έγινε σε υψηλούς τόνους και .....

φορτισμένη ατμόσφαιρα, δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης διατύπωσαν το αίτημά τους για αλλαγές στους αντιδημάρχους και ορισμό σε αυτές τις θέσεις νέων προσώπων, που πρακτικά και σημειολογικά θα σηματοδοτούν την αλλαγή πορείας που έχει ανάγκη ο Δήμος Τριφυλίας για την έξοδό του από το τέλμα στο οποίο έχει βυθιστεί δύο χρόνια και την ανυποληψία που έχει περιέλθει.
Μάλιστα, το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γιάννης Καλκαβούρας, όπως και ο αντιδήμαρχος Αναστάσιος Πούλος, η θητεία των οποίων έληξε την 31η Δεκεμβρίου, δήλωσαν ευθέως πως δεν επιθυμούν να παραμείνουν στις θέσεις ευθύνης που κατείχαν, διευκολύνει το δήμαρχο Κώστα Κόλλια να προχωρήσει σε αλλαγές και να δώσει σε άλλους συνεργάτες του δημοτικούς συμβούλους την ευκαιρία και τη δυνατότητα να υπηρετήσουν το Δήμο Τριφυλίας και τους πολίτες από θέσεις ευθύνης, που δικαιούνται κιόλας στο πλαίσιο των ίσων ευκαιριών, της αξιοκρατίας και της ανοιχτής και δημοκρατικής λειτουργίας του Δήμου, χωρίς στεγανά και «κλειστές πόρτες, ομάδες διοίκησης και παράκεντρα εξουσίας!».

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του «Θ», η παράξενη εμμονή του δημάρχου να μην αλλάξει κανέναν από τους 6 αντιδημάρχους που είχε ορίσει στις αρχές της θητείας της δημοτικής περιόδου, το 2011, η περίεργη ακαμψία που επέδειξε κατά τη διάρκεια της συζήτησης και η έλλειψη επιχειρημάτων υποστηρικτικά για την επιλογή του να μην κάνει καμία αλλαγή, έκαναν τους δημοτικούς συμβούλους «να βγουν από τα ρούχα τους»! Η στάση και η συμπεριφορά του δημάρχου, που επί πέντε τουλάχιστον ώρες δεν μπορούσε να δεχθεί το λογικό και να αντιληφθεί το αυτονόητο για τις αλλαγές, προκάλεσε έκρηξη οργής και αντίδρασης των δημοτικών συμβούλων, που έκαναν λόγο για «άδικη, μη έντιμη και καθαρή στάση του δημάρχου απέναντι σε όσους επιθυμούν τη διαφάνεια, το φως, το άνοιγμα στην κοινωνία και το νέο ξεκίνημα, με αλλαγή στους αντιδημάρχους, νέα πρόσωπα, νέες αντιλήψεις και νέα πορεία με αλλαγή πλεύσης!».

Δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης «κατήγγειλαν» το δήμαρχο ότι χρησιμοποιεί ξεπερασμένες, παλαιοκομματικού χαρακτήρα, πρακτικές και μεθοδεύσεις, ότι δεν αφουγκράζεται την κοινωνία και τη βάση της παράταξής του, ότι αγνοεί προκλητικά και περιφρονεί προσβλητικά την αγωνία και πρόσκληση της συντριπτικής πλειοψηφία των συμβούλων του για ριζικές αλλαγές στα πρόσωπα των αντιδημάρχων, ότι έχει απολέσει κάθε έρεισμα στο λαό και τη δεδηλωμένη της κοινωνίας και της βάσης της παράταξής του, ότι δεν μπορεί, πια, να κρύβεται πίσω από μια μικρή ομάδα «εκλεκτών και εξωθεσμικών», αγνοώντας τους συμβούλους του, τη βάση και την κοινωνία, και αναρωτιούνται πώς θα συνεχίσει έτσι στο Δήμο, εάν δε σέβεται τη γνώμη της κοινωνίας, της βάσης και των συμβούλων του.

Συνεχίζοντας, δε, ένα βήμα παραπέρα την οργισμένη αντίδρασή τους προς το δήμαρχο, σημείωναν πως «έντιμο είναι είτε να παραιτηθεί και να φύγει είτε, επιτέλους, να ακούσει την αγωνία της κοινωνίας, της βάσης και των συμβούλων για ριζικές αλλαγές σε πρόσωπα, δομές και πρακτικές!».
Η κατάσταση στο εσωτερικό της συμπολίτευσης του Δήμου Τριφυλίας θυμίζει ηφαίστειο που έχει εκραγεί και ουδείς μπορεί να προβλέψει ποιες ακριβώς θα είναι οι εξελίξεις, που σε κάθε περίπτωση αναμένονται ραγδαίες.

Θάρρος

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 4ης Ιανουαρίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ η ΒΙΠΕ από τους τσιγγάνους

Δεν έχουν αφήσει οργανισμό του Δημοσίου που να μην τον ......

λεηλατούν οι διάφορες συμμορίες, κυρίως αθιγγάνων, που δρουν στις περισσότερες περιοχές του Νομού Μεσσηνίας, έχοντας ως στόχο το χαλκό από τα καλώδια!

Μετά τον ΟΣΕ και τη ΔΕΗ, ήρθε και η σειρά του ΟΤΕ να στοχοποιηθεί από τέτοιου είδους σπείρες. Έτσι, χθες το μεσημέρι έγινε αντιληπτό ότι άγνωστοι έκοψαν στη θέση «Παναγάκια» του Ασπροχώματος τα καλώδια του οργανισμού, μήκους 30 μέτρων, με αποτέλεσμα να βυθιστεί σε τηλεπικοινωνιακό «σκοτάδι» η ευρύτερη περιοχή της ΒΙΠΕ.

Από την άλλη πλευρά, έγινε γνωστό ένα άλλο γεγονός, που δείχνει το μέγεθος της ασυδοσίας που επικρατεί στην περιοχή μας.

Διαβάστε στην ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΝΥΣΤΕΡΙ" κατά της διαφθοράς και φοροδιαφυγής, προαναγγέλλει ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ συμπατριώτης μας Στέλιος Στασινόπουλος με εκτεταμένους ελέγχους.
Υπάλληλος σε Πολεοδομία της Πελοποννήσου έχει καταθέσεις περίπου 1 εκατ. ευρώ που δεν δικαιολογούνται. Κορυφή του παγόβουνου της διαφθοράς δηλώνει ο Ρακιτζής, ενώ προαναγγέλλονται σαρωτικοί ΄έλεγχοι κατά του αδικαιολόγητου πλουτισμού.
Αυτό ειναι το πρώτο θέμα της σημερινής "ΦΩΝΗΣ" στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε ακόμη:

ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Άρθρο του διευθυντή της "Φ" Θανάση Τσαμούλη.
ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ την Κυριακή στους Δήμους με εκλογή προεδρείων και επιτροπών και αλλαγές αντιδημάρχων. Τι προβλέπει εγκύκλιος του ΥΠΕΣ.
"ΓΡΙΦΟΣ" Κόλλια τα ονόματα των αντιδημάρχων στην Τριφυλία, καθώς και του νέου προέδρου του Δ.Σ.
ΧΩΡΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ οδικό δίκτυο ο τουρισμός στη Μεσσηνία θα φυτοζωεί. Η ολοκλήρωση του δρόμου κυρίως ευνοεί την Καλαμάτα.
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ: Οι παραγωγοί δεν πουλάνε όλη τη σοδειά, προσδοκώντας καλύτερες τιμές. Οι εξελίξεις σε Ιταλία και Ισπανία και πως επηρεάζουν την ελληνική αγορά.
ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙ "γέφυρες" συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας.
ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας μέσω ΕΣΠΑ υποσχέθηκε ο Παν. Αλευράς σε επίσκεψη-συνάντηση με τον αναπληρωτή διοικητή Πάνο Μπόζο. Συνάντηση και με τον Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας.

ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2013

"Η σκιά του Ειδώλου" του δικού μας Γρηγόρη Χαλιακόπουλου στο θέατρο της Ημέρας. [ VIDEO ]

ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Το ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ συμπληρώνοντας τα 20 χρόνια λειτουργίας του και δημιουργικής πορείας συνεχίζει την έμπρακτη στήριξη του στο νεοελληνικό έργο και τους συγγραφείς του, παρουσιάζοντας το πρωτόπαιχτο έργο του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου « Η Σκιά του Ειδώλου» εμπνευσμένο από τη ζωή και το έργο ενός από τους σημαντικότερους, αλλά παντελώς άγνωστου, Έλληνα ιμπρεσιονιστή ζωγράφου, του Νικόλαου Δραγούμη.

Ένας νεαρός ηθοποιός ..........

προσπαθεί να βρει το κουράγιο να εμφανιστεί στη σκηνή, στην πρώτη πρεμιέρα της ζωής του, όπου υποδύεται τη ζωή του Νικόλαου Δραγούμη. Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη καθώς η διελκυστίνδα μεταξύ επιβεβαίωσης και ανασφάλειας υποδαυλίζουν έντονα συναισθήματα και θέτουν ερωτήματα μέσα από μια βαθειά εσώτερη διαδικασία.

Ο πρωτότοκος Νικόλαος Δραγούμης, υπήρξε η πλέον ευαίσθητη και ευάλωτη μορφή της οικογένειας του πρωθυπουργού Στέφανου Δραγούμη, με τα έντεκα παιδιά, μεταξύ των οποίων ξεχώριζαν, ο Ίωνας, η Ναταλία, ο Φίλιππος και άλλα, όμως ο Νικόλαος ήταν εκείνος που παρέμεινε στην αφάνεια. Η καλλιτεχνική του έφεση, σε συνδυασμό με την άσκηση πίεσης από την πλευρά του πατέρα του να σπουδάσει την Νομική επιστήμη που δεν επιθυμούσε, επιβάρυναν την ήδη ταραγμένη ψυχή του και επίσπευσαν τον εγκλεισμό του στα διάφορα ψυχιατρεία. Το αυστηρό οικογενειακό κατεστημένο των Δραγούμηδων, τον ήθελε να ακολουθεί καριέρα διπλωμάτη, αλλά εκείνος, τύπος μποέμ, ανατρεπτικός και ασυμβίβαστος, είχε πάθος με τη ζωγραφική. Πέθανε στο Δρομοκαΐτειο με την παράνοια να συνοδεύει το θεϊκό του ταλέντο κι αφού προηγουμένως βίωσε τον εγκλεισμό του σε αρκετά ευρωπαϊκά ψυχιατρεία. Υπήρξε εκπρόσωπος στην Ελλάδα της τεχνοτροπίας των κηλιδιστών (πουαντιλισμός).

Συγγραφέας: Γρηγόρης Χαλιακόπουλος
Σκηνοθεσία: Μαρίκα Θωμαδάκη
Σκηνογραφική – Ενδυματολογική επιμέλεια: Ανδρομάχη Μοντζολή
Μουσική: Φίλιππος Περιστέρης
Φωτισμοί: Γιώργος Σηφάκης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Φωτεινή Παπαδάκη

Ερμηνεύει ο Βασίλης Παπαδημητρίου

Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα & Τρίτη, ώρα 9:00μ.μ.
Τιμή εισιτηρίου: γενική είσοδος 10 € ( φοιτητικό 5 € )
Έναρξη παραστάσεων: Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2012
ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Γεννηματά 20, Αμπελόκηποι (ΜΕΤΡΟ Πανόρμου)
Τηλ. 210 6929090, 210 6995777, fax: 210 6923470,

Νέες μειωμένες τιμές για 1.200 φάρμακα

Από την επόμενη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου θα ισχύσουν νέες μειωμένες τιμές σε 1.200 φάρμακα, σύμφωνα με το διορθωτικό Δελτίο τιμών που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας.
Το υπουργείο Υγείας......

διευκρινίζεται ότι στις χονδρικές και νοσοκομειακές τιμές δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ ενώ στις λιανικές τιμές έχει συμπεριληφθεί και ο ΦΠΑ 6,5%.

Επίσης, στις περιοχές που ισχύουν μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ τα φάρμακα θα πωλούνται σε λιανικές τιμές μειωμένες κατά 1,41%.

Από την ερχόμενη Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου, θα τεθεί σε ισχύ νέα ρύθμιση του υπουργείου Υγείας για τον τρόπο αποζημίωσης των φαρμάκων από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με αυτή, το 50% της διαφοράς που τυχόν θα προκύπτει ανάμεσα στην τιμή του πρωτότυπου φαρμάκου και του γενόσημου/ αντίγραφου –σημειώνεται ότι ο ΕΟΠΥΥ καλύπτει μόνο τα φθηνότερα γενόσημα- θα το πληρώνει ο ασφαλισμένος, εφόσον φυσικά επιλέγει το πρωτότυπο.

iefimerida

Ενιαίο Φόρο Ακίνητης Περιουσίας για 2011-2012 θα στείλει το Υπουργείο Οικονομικών

Βαρύ θα είναι το τίμημα το οποίο θα κληθούν να πληρώσουν από το Φεβρουάριο περίπου 500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να αποστείλει σε ένα ενιαίο εκκαθαριστικό σημείωμα το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) για τα έτη 2011 και 2012, με στόχο την είσπραξη 1 δισ. ευρώ.

Η σημαντική .......

διαφορά σε σχέση με τον ΦΑΠ του 2010 είναι ότι για τον ΦΑΠ του 2011 και 2012, οι πολίτες θα κληθούν να τον καταβάλλουν μαζί, αλλά σε 10 μηνιαίες δόσεις.

Πιο αναλυτικά, το ενιαίο ειδοποιητήριο θα περιλαμβάνει:

• Τον ΦΑΠ για το 2011. Αφορά πάνω από 500.000 φορολογούμενους που κατείχαν την 1η-1-2011 κτίσματα εντός σχεδίων πόλεων και οικόπεδα, με συνολική αντικειμενική αξία άνω των 200.000 ευρώ.

Ο φόρος υπολογίζεται με συντελεστές κλιμακούμενους από 0,02% έως και 2% επί της συνολικής αξίας των ακινήτων κάθε υπόχρεου, ύστερα από την αφαίρεση του αφορολόγητου ποσού των 200.000 ευρώ.

• Τον ΦΑΠ 2012, για τον οποίο ισχύει ακριβώς το ίδιο πλαίσιο με τον ΦΑΠ της περασμένης χρονιάς, με τη μόνη διαφορά ότι αφορά πάνω από 500.000 φορολογούμενους που κατείχαν την 1η-1-2012 κτίσματα και οικόπεδα εντός σχεδίων πόλεων, συνολικής αντικειμενικής αξίας 200.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι από την επόμενη χρονιά, ο ΦΑΠ και το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (το γνωστό χαράτσι στα ακίνητα), θα αντικατασταθούν από το νέο φόρο ακίνητης περιουσίας, ο οποίος θα αφορά όχι μόνο κτίσματα αλλά και εντός σχεδίων πόλεων αγροτεμάχια και εδαφικές εκτάσεις εκτός σχεδίων πόλεων.

Eklogika.gr

Πιο κοντά οι διασταυρώσεις μέσω καρτών

Στην τελική ευθεία έχει μπει η προετοιμασία για την εφαρμογή του μέτρου χρήσης πλαστικού χρήματος για συναλλαγές άνω των 500 ευρώ.

Δαπάνες και υπηρεσίες στο βρίσκονται μικροσκόπιο των διασταυρώσεων.
Οι πληροφορίες........

αναφέρουν ότι η προετοιμασία για την εφαρμογή του μέτρου της χρήσης της πιστωτικής κάρτας για συναλλαγές άνω των 500 ευρώ, έχει μπει στην τελική της ευθεία.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το μεγαλύτερο πρόβλημα το οποίο θα πρέπει να επιλυθεί σε αυτή τη φάση, είναι αυτό της ηλεκτρονικής διασύνδεσης όλων των εφοριών οι οποίες έχουν συγχωνευθεί, το τελευταίο τρίμηνο.

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι τα περισσότερα από τα αρχεία τους, αυτή τη στιγμή, βρίσκονται στον αέρα, γεγονός το οποίο δεν επιτρέπει την λειτουργία τους στο 100% των δυνατοτήτων τους.

Στο ΥΠΟΙΚ πάντως αισιοδοξούν ότι αργά ή γρήγορα κι αυτό το πρόβλημα θα έχει λυθεί. Και ότι το μέτρο της εφαρμογής των διασταυρώσεων από το ποσό των 500 ευρώ και πάνω είναι πλέον πολύ κοντά σε εφαρμογή.

Ως γνωστόν, μέχρι πρόσφατα, το ποσό που είχε ορισθεί, ήταν στα 1.500 ευρώ αλλά η εφαρμογή του μέτρου έπασχε από κάθε άποψη. Αυτή τη φορά, από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δηλώνουν αποφασισμένοι να μην κάνουν ούτε βήμα πίσω και να προχωρήσουν στην υλοποίηση του μέτρου το ταχύτερο δυνατό και σε όσο το δυνατόν σε μεγαλύτερη έκταση.

Market Beast

Τελεσίγραφο στους… αγνοούμενους του ΟΑΕΕ

Δύο μόλις ημέρες μένουν σε εκείνους τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ που δεν φρόντισαν εμπρόθεσμα να απογραφούν, αν δεν θέλουν να περάσουν στη λίστα των… «μαϊμού – συνταξιούχων» και να διαπιστώσουν στο τέλος του μήνα, ότι αδίκως περιμένουν να εισπράξουν τη σύνταξη του Φεβρουαρίου.

Η διοίκηση του .....

Ταμείου, εισηγήθηκε στον υπουργό Εργασίας να δοθεί αυτή η ολιγοήμερη παράταση (από τις 31 Δεκεμβρίου, μέχρι και τις 4 Ιανουαρίου), αφού όπως τονίσθηκε στη Voria.gr, ο πολύ μεγάλος αριθμός εκείνων που δεν πήγαν να απογραφούν, δείχνει ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων πρόκειται μάλλον για αμέλεια και ασυνέπεια και όχι για δόλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 342.000 των συνταξιούχων ελευθέρων επαγγελματιών , περίπου οι 45.000 δεν φρόντισαν να απογραφούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2012, παρότι είχαν μεγάλο διάστημα στη διάθεσή τους, από τις 12 του περασμένου Νοεμβρίου οπότε και άρχισε η διαδικασία της απογραφής.

Εάν όμως έστω κανείς υποθέσει ότι αυτές οι 42.000 των αναπόγραφων, λαμβάνουν σύνταξη χωρίς να τη δικαιούνται, τότε αντιλαμβάνεται πόσο μεγάλες θα ήταν οι απώλειες για τον Ασφαλιστικό Οργανισμό, αφ’ ης στιγμής το μηνιαίο κόστος καταβολής των συντάξεων ανέρχεται περίπου στα 255 εκατ. ευρώ.

Το βέβαιο πάντως είναι, ότι όσοι δεν απογραφούν και μέχρι την Παρασκευή 2/1, δεν θα πάρουν τη σύνταξη του Φεβρουαρίου αφού θα ανασταλεί η καταβολή της, ενώ η επόμενη κίνηση θα είναι να ακολουθήσουν έλεγχοι για να αναζητηθούν οι συντάξεις που έχουν καταβληθεί αχρεωστήτως.

Υπενθυμίζεται ότι για την απογραφή απαραίτητη είναι η αυτοπρόσωπη παρουσία του συνταξιούχου στην Τράπεζα ή τα ΕΛΤΑ, όπου τηρείται ο λογαριασμός του.

Στο μεταξύ, αύριο Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εργασίας σύσκεψη, στην οποία θα μετέχουν οι διοικήσεις του ΟΑΕΕ, του ΕΤΑΑ και του ΕΤΑΠ- ΜΜΕ, προκειμένου να καθοριστούν οι όροι καταβολής του επιδόματος ανεργίας σε ελεύθερους επαγγελματίες. Στη σύσκεψη θα προεδρεύει ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης.

Η καταβολή του επιδόματος αυτού έχει καθυστερήσει, αφού εδώ και μήνες οι ασφαλισμένοι των παραπάνω Ταμείων καταβάλλουν 10 ευρώ το μήνα επιπλέον, στις εισφορές τους, προκειμένου να στηριχθούν οι άνεργοι συνάδελφοί τους.

Market Beast

Τέλος στις παρατάσεις για τα … τέλη

Ο αριθμός των ΙΧ αυτοκινήτων που βγαίνουν εκτός κυκλοφορίας αυξήθηκε φέτος κατά 30% σε σχέση με πέρυσι

Δεν υπάρχει περίπτωση να δοθεί και δεύτερη παράταση στην ημερομηνία καταβολής των τελών κυκλοφορίας.
Αυτό ξεκαθαρίζει ..........

αρμόδια πηγή από το υπουργείο Οικονομικών, η οποία, ωστόσο, παραδέχεται ότι αυτή τη στιγμή, το δημόσιο ταμείο υπολείπεται περί τα 200 εκατ ευρώ από τα προβλεπόμενα από τη συγκεκριμένη πηγή. Κι αυτός άλλωστε ήταν και ο βασικότερος λόγος που στο ΥΠΟΙΚ πήραν την απόφαση να δώσουν τη εν εξελίξει παράταση, με πρωτοβουλία του αρμόδιου υφυπουργού, Γιώργου Μαυραγάνη.

Ως γνωστόν, η προθεσμία καταβολής παρατάθηκε έως και τις 08/01/2013 ενώ τότε λήγει και η προθεσμία για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία (παράδοση πινακίδων). Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αριθμός των ΙΧ που βγαίνουν εκτός κυκλοφορίας αυξήθηκε φέτος κατά 30% σε σχέση με πέρυσι, μια χρονιά που ήταν ούτως ή άλλως υπερβολική από πλευράς παραδόσεων. Και το κρίσιμο ερώτημα που γεννάται είναι: πού θα φτάσει αυτό το φαινόμενο, που έχει αρχίσει να παίρνει τη μορφή τάσης, η οποία είναι, μάλιστα, πάρα πολύ δύσκολα αναστρέψιμη;

Άμα το λέει η… «καρδιά» σου!...

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Τρίτη ημέρα του 2013 και αποφεύγοντας την οδυνηρή καθημερινή μας πραγματικότητα σκέφτηκα να ξεφύγω από το γνωστό ρεπερτόριο της παρουσίας μου στα blogs καλώντας, με μπόλικο καλοπροαίρετο χιούμορ, την προσοχή σας στον παγκοσμίως γνωστό δημιουργό και ιδιοκτήτη του περιοδικού PLAYBOY k Hugh Heffner!..

Ο 86χρονος playboy παντρεύτηκε.......

(είναι ο 3ος του γάμος) παραμονή της πρωτοχρονιάς του Νέου Έτους 2013 την 26χρονη ψυχολόγο (είχε κοσμήσει και το εξώφυλλο του περιοδικού τον Δεκέμβριο του 2009) κ Crystal Harris.
Τον περασμένο Ιούνιο η Crystal είχε «στήσει» τον playboy k Heffner και τους 300 επίλεκτους καλεσμένους όταν απέφυγε να εμφανιστεί για τον γάμο τους αφήνοντας στα κρύα του λουτρού γαμπρό και καλεσμένους.

Στους μήνες που μεσολάβησαν προφανώς η νυν κ Heffner το σκέφτηκε ξανά και αποδέχτηκε την πρόταση γάμου κάνοντας το παγκοσμίως γνωστό playboy…πανευτυχή.
Ο κ Heffner είχε δύο προηγούμενους γάμους, δυο διαζύγια και δύο παιδιά από κάθε γάμο.
Περισσότερες λεπτομέρειες στο σχετικό άρθρο του REY+UTERS που φιλοξενεί η ιστοσελίδα του CNBC - http://www.cnbc.com/id/100347828

Υποθέτω, πάντοτε με καλοπροαίρετη δόση χιούμορ, ότι οι απανταχού της γης αναγνώστες και «θαυμαστές» του κ Heffner εύχονται ολόψυχα στο νιόπαντρο ζευγάρι με διαφορά ηλικίας τα 60 χρόνια «βίον ανθόσπαρτον!...»

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα από τον Γιάννη Σάκκουλα

Μια νέα χρονιά ξεκίνησε να κάνει τον κύκλο της, μέχρι να θρει η επομένη και πάει λέγοντας… Σε μας εδώ στη Ελλάδα, τι περιμένουμε ν αλλάξει και πως; Προσμένουμε να αλλάξει η κατάσταση που μας έχει φέρει στο χείλος του γκρεμού, που μας έχει στριμώξει στην βάλτο της ανέχειας, της μιζέριας ,της απειλής για το ίδιο μας το σπίτι.

Δεν είμαστε η......

μόνη χώρα της Ευρώπης που βιώνουμε την κατάσταση αυτή, όλες οι χώρες του νότου, είμαστε λίγο πολύ στην ίδια μοίρα.
Υπάρχει όμως μια διαφορά σε μας, η νοοτροπία, να ζούμε χωρίς κανόνες χωρίς πειθαρχεία στους νόμους, να ανεχόμαστε να μας κλέβουν οι επαγγελματίες και να κλέβουμε και μείς το κράτος μη ζητώντας απόδειξη για την εργασία παροχής υπηρεσιών, η φοροκλοπή με δυο συνενόχους που έχει ένα αποτέλεσμα, το έλλειμμα στο κράτος. Το δημόσιο σχολείο δουλεύει ακριβώς σα να μην υπάρχει για το μαθητή του Λυκείου που προετοιμάζεται για τις εξετάσεις άλλα και για το μαθητή του Γυμνασίου που αναζητεί την βελτίωση της βαθμολογίας του και της γνώσης του, μέσα από το φροντιστήριο.

Η ποιότητα ζωής μέσα στις πόλεις, οι δρόμοι γεμάτοι λακκούβες, τα ελλιπή και κακοφτιαγμένα δημόσια έργα, όλα είναι απόρροια της έλλειψης διάθεσης της διοίκησης να ελέγξει και να μη δεχτεί να αποπληρώσει τα κακοφτιαγμένα έργα και να απαιτήσει την ποιοτική ολοκλήρωση τους. Ακούμε από τα μέσα ενημέρωσης ότι 50.000 συνταξιούχοι δεν προσήλθαν να απογραφούν και αναφωνούμε πώωωω…, τις παράνομε ς υπερωρίες στα δημαρχεία, την πληρωμή των οποίων υπέγραφαν ο προϊστάμενος και εν τέλει ο Δήμαρχος, δεν ήξεραν τι υπέγραφαν;

Ο Έφορος της επαρχιακής πολης δεν ήξερε ότι τα εκατομμύρια που εισέπρατταν ήταν παράνομης διαδικασίας, είχε βέβαια 100 μέτρα απόσταση η Αγροτική Τράπεζα, που να ξέρει η ΔΟΥ, πόσα εισέπραττε ο καθένας. Δεν μπορούσε να πάει και ένα αντίγραφο των βεβαιωμένων εισπραχθέντων στην εφορία που να το καταχωρεί ένας υπάλληλος στο φάκελο του εν λόγο φορολογούμενου πολίτη και την ώρα του έλεγχου της φορολογικής δήλωσης να βγαίνουν όλα στο φως και να διώκονται οι παραβάτες.

Το έλλειμμα αγαπητοί συμπολίτες δεν είναι του λαού, είναι της διοίκησης, αυτών που αποφασίζουν για την λειτουργία του κράτους, την εφαρμογή των νόμων.
Αυτών που νομοθετούν για τη παιδεία, αυτών που νομοθετούν για το φορολογικό, την υγεία και σε κάθε είδους λειτουργία του κράτους.
Αναφέρω ένα παράδειγμα για να αναδειχτεί η η ευστάθεια των όσων υποστηρίζω.
Εμείς οι Έλληνες βρεθήκαμε εργάτες στη Γερμάνια, την Αμερική, άλλα και επισκέπτες σε χώρες της Ευρώπης, ε όπου και να πηγαίνουμε σεβόμαστε τους νόμους του κράτους και ζούμε ως πολίτες της χώρας αυτής.
Στη χώρα μας όμως τι κάνουμε..
Τι κάνει ο Γερμανός που έμεινε μόνιμα στην Ελλάδα,… έγινε ίδιος με μας.
Με τις σκέψεις αυτές εύχομαι χρόνια πολλά και καλή χρονιά, εύχομαι το νέο έτος να είναι δημιουργικό για τον καθέναν χωριστά και να επιφέρει τις αλλαγές που χρειαζόμαστε.

Γιάννης Σάκκουλας
Καθηγητής μαθηματικών
Μέλος ΝΕ Δημαρ Ν.Μεσσηνίας

Επίσκεψη Αλευρά στην Τριφυλία

Εθυμοτυπική Επίσκεψη σε φορείς και υπηρεσίες της Τριφυλίας είχε σήμερα το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Παναγιώτης Αλευράς.

Ο κ. Αλευράς επισκέφθηκε .....

και συνομίλησε με τον Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομο όπου αντάλλαξαν ευχές για την νέα χρονιά.
Αμέσως μετά συνοδευόμενος από τον περιφερειακό Σύμβουλο Μεσσηνίας Γιώργο Μπακούρο συναντήθηκε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Πάνο Μπόζο και με στελέχη της διοίκησης όπως με τον Διευθυντή Θεόδωρο Ντέντε, την Διευθύντρια νοσηλευτικής Διεύθυνσης του Νοσοκομείου Γεωργία Πομόνη όπου είχαν και ολιγόωρη συζήτηση για θέματα του νοσοκομείου.
Αμέσως μετά ο κ. Αλευράς επισκέφθηκε τους ασθενής και τους γιατρούς όπου αντάλλαξαν ευχές για την νέα χρονιά.

Ακολούθως ο κ. Αλευράς επισκέφθηκε το ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών όπου συνομίλησε με τους εργαζόμενους και ανταλλαξε ευχές με τους τρόφιμους του ιδρύματος.
Μετά ο κ. Αλευράς επισκέφθηκε τα θερμοκήπια της Γεωργικής Ανάπτυξης στα Φιλιατρά

Η κοπή της πίτας του Συλλόγου γονέων Τριών Τέκνων Μεσσηνίας

Ο Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Ν. Μεσσηνίας ενημερώνει τα μέλη του ότι τη Τετάρτη 2 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η χριστουγεννιάτικη γιορτή και κοπή πίτας στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου ELITE.

Με τη παρουσία τους ..........

λάμπρυναν την εκδήλωση ο εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Μεσσηνίας Αρχιμανδρίτης Φίλλιπος Χαρμαγιάς,ο Αντιπεριφεριάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, η πρόεδρος του κοινωνικού φορέα Μαρία Οικονομάκου και ο δημοτικός σύμβουλος Ιωάννης Αδαμόπουλος.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε απολογισμός της δράσης του συλλόγου για το έτος 2012 από το πρόεδρο του συλλόγου Χρήστο Κορομηλά.

Ευχαριστούμε τους φορείς του νομού που παραβρέθηκαν ,το πλήθος επιχειρηματιών που πρόσφεραν πολλά δώρα στα μέλη του συλλόγου που παρέστισαν στην εκδήλωση καθώς και το Σύλλογο Γυναικών Σπερχογείας για τη συμμετοχή του .

Η Γενική Γραμματέας
Δημητρακοπούλου Γρηγορία

Οι Ευχές που μας στέλνετε: Ιωάννης Μερκούρης Αντιδήμαρχος Τριφυλίας
Οι Ευχές που μας στέλνετε. Ιωάννης Μποζίκας


Ιωάννης Μποζίκας
Δημοσιογράφος-Εκπρόσωπος αθλητικών σωματείων
Μέλος Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Τριφυλίας και Περιφέρειας Πελοποννήσου


Η Μεσσηνία και η Τριφυλία να διεκδικήσουν το όραμα των επόμενων γενεών

ΤΟ ανέσπερο Φως και η Ελπίδα της νέας χρονιάς που ανέτειλε δημιουργεί νέες προσδοκίες αλλά και σκληρό αγώνα καθώς όλοι, πολιτικοί και Λαός, συμφωνούν ότι θα είναι εξίσου δύσκολο από κάθε πλευρά.

Από οικονομικής με .......

τα Μνημόνια, από κοινωνικής από την επίτευξη συνοχής των πολιτών, πολιτικής από τις άκαρπες υποσχέσεις των αρχόντων του τόπου μας, αλλά κυρίως γιατί ουδείς μπορεί να προδικάσει τα γεγονότα του 2013. Θα είναι άραγε εξίσου επώδυνα ή θα θέσουν βάση για ανάπτυξη;

EΧΩ αναφέρει αρκετές φορές ότι η Μεσσηνία πρέπει ακολουθώντας σταθερό αναπτυξιακό προσανατολισμό να ανακτήσει την θεμελίωση των δικαιωμάτων της σε κάθε επίπεδο, ιδίως μετά τους νέους οδικούς άξονες. Η Τριφυλία από την άλλη πλευρά συνεχίζει να παραμένει αδικημένη παρότι αποτελεί κομβικό σημείο αναφοράς Δύσης και Νότου στο τομέα των αυτοκινητόδρομων και των μεταφορών. Ιδίως αν αναλογιστούμε ότι ο πρωτογενής τομέας δεν έχει διεξόδους μεταφοράς των προιόντων που παράγονται ώστε να κατακτήσουν τις αγορές της Μεσογείου και της Ευρώπης όπως είχε στην αρχαία εποχή.

Η ισοβαρής ανάπτυξη του Νομού μας επιβάλλεται από τις νέες συνθήκες των οικονομικών δεδομένων αλλά κυρίως από την κοινωνία που προηγείται. Της κοινωνίας που βιώνει ανεργία, φτώχεια, εξαθλίωση και μαρασμό. Η επανεκκίνηση της Οικονομίας για να επιτευχθεί δεν απαιτεί μόνο στρατηγικό σχεδιασμό. Απαιτεί πόρους που δεν υπάρχουν, ανθρώπινο δυναμικό που δεν έχει κίνητρα φυγής από τα μεγάλα αστικά κέντρα και κυρίως από την έλλειψη συντονισμού. Η συνεργασία αυτοδιοίκησης και Περιφέρειας Πελοποννήσου επιβάλλεται εκ των πραγμάτων διότι αποτελεί μονόδρομο. Αυτό μπορεί να αλλάξει το ρου της ιστορίας.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ που βιώνουμε στη καθημερινή επαφή με τους πολίτες είναι ότι αγωνιούν για τις επόμενες γενιές. Αν ξεπεράσουμε τον σκόπελο της χρονιάς με την αρρυθμία στο παγκόσμιο οικονομικό στερέωμα- βλέπε δηλώσεις Ομπάμα για το εξωτερικό χρέος των ΗΠΑ και την ομιλία Μέρκελ που ήταν αρκετά σκληρή- μπορούμε να ελπίζουμε. Διότι όπως είχα αναφέρει στον κ. Πρωθυπουργό πριν την ανάληψη των καθηκόντων του στην Κυπαρισσία με την άφιξή του προέχει το ρητό ότι "Οι Πολιτικοί κοιτούν τις επόμενες γενιές, οι Ηγέτες τις επόμενες γενιές".

Σε αυτές τις γενιές έχουμε χρέος να ξοφλήσουμε τις αμαρτίες του παρελθόντος. Και να κάνουμε νέα Αρχή. Η Ελλάδα και η Μεσσηνία το αξίζουν. Καιρός είναι να το κάνουμε πράξη...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Έκοψαν την πίτα τους στον Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών

UPDATE 11:20
Προστέθηκαν Φωτογραφίες

Σε μια κατάμεστη απο κόσμο αίθουσα του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου υπό τους ήχους χριστουγεννιάτικων τραγουδιών που έπαιξε η Φιλαρμονική του συλλόγου και χορούς από τα χορευτικά τμήματα του Βορρέειου.
Η επιτυχία της εκδήλωσης ήταν .........

τέτοια που η αίθουσα του Συλλόγου φάνηκε πάρα πολύ μικρή για να φιλοξενήσει τον πάρα πολύ κόσμο που παρευρέθηκε στην κοπή της πίτας.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας, ο Αντιδήμαρχος Φιλιατρών Αναστάσιος Πούλος, ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας κ. Παναγιώτης Τσίγγανος, ο πρόεδρος της Δημοτικής ενότητας Φιλιατρών κ. Χαράλαμπος Στάμος, δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Τριφυλίας και πλήθος κόσμου.


Η πρόεδρος του Συλλόγου Φιλοπροόδων κ. Βιβή Παντελάκη καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και είπε ότι ο Σύλλογος Φιλοπροόδων κάθε χρόνο συνηθίζει κάθε πρωτοχρονιά να κόβει την πίτα και καλούν όλο τον κόσμο να καμαρώσει τα παιδιά του.
Αναφέρθηκε στην νέα χρονιά που μπήκαμε και είπε ότι παρά την δύσκολη χρονιά που αναμένεται να είναι το 2013 η παρουσία του κόσμου σημαίνει ότι είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουμε τον τόπο να χάσει σημαντικά κομμάτια της ιστορικής τους παρουσίας.
Ο Σύλλογος υπάρχει χωρίς καμία διακοπή από το 1926 μέχρι σήμερα είπε η κ. Παντελάκη και ζήτησε συγνώμη από τον κόσμο που ήταν όρθιος και δεν υπήρχαν θέσεις να καθίσουν.

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας στον σύντομο χαιρετισμό του είπε ότι ο Σύλλογος φιλοπροόδων δίνει την χαρά της δημιουργίας την χαρά της Φιλοπρόοδης δραστηριότητας, και της ανιδιοτελούς συνεισφοράς.
Επανέλαβε για μια ακόμα φορά ότι ο Σύλλογος Φιλοπροόδων αποτελεί την ναυαρχίδα του πολιτισμού στον Δήμο γιατί παλεύει μόνος του παλεύει επί 87 χρόνια χωρίς στήριξη με τα παιδιά του Συλλόγου που δίνουν υπόσταση στην λειτουργία του Συλλόγου.

Ακολούθησε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου παρουσία όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και ακολούθως το πρόγραμμα συνέχισε η μπάντα της Φιλαρμονικής όπου έπαιξαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια όπως ο Μικρός Τυμπανιστής, Τρίγωνα κάλαντα, Άγια Νύχτα, Ω Έλατο, We wish you a Merry Christmas, Πάει ο παλιός ο χρόνος κλπ υπό την διεύθυνση του μαέστρου Παναγιώτη Φωτεινέα.

Την συνέχεια στην εκδήλωση έδωσαν τα χορευτικά τμήματα του Βορρέειου όπου παιδιά χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς ενώ τα μεγαλύτερα χόρεψαν Χασάπικο, Ζεϊμπέκικο Χασαποσέρβικο ενώ το μεγάλο τμήμα χόρεψε κρητικούς χορούς όπως Ξενομπασιάρη, Μαλεβιζιώτη Ανωγειανό Πεντοζάλι Σούστα κλπ.

Όλα τα τμήματα του συλλόγου (Φιλαρμονική και χορευτικό) καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο δείχνοντας έμπρακτά ότι ο κόσμος επιβραβεύει τις προσπάθειες τις προσπάθειες τους.

Δείτε το Video της εκδήλωσης όπως το κατέγραψε η κάμερα του Φιλιατρά News.


Δείτε και Φωτογραφίες από την χθεσινή Κοπή της πίτας


Μεσσηνιακές εφημερίδες της 3ης Ιανουαρίου 2013

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

Η κρίση νίκησε το δρόμο, κάτω η τουριστική κίνηση

Παρά τις προσδοκίες, η αγορά της Καλαμάτας κατά ......

τη διάρκεια των εορτών της Πρωτοχρονιάς κινήθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα, αυξάνοντας έτσι τον προβληματισμό στους επαγγελματίες.

Όσον αφορά στον τουρισμό, επίσης είναι σαφή τα σημάδια της οικονομικής κρίσης, καθώς από το κόψιμο μισθών και συντάξεων, τις υψηλές τιμές των καυσίμων, αλλά και το κόστος των διοδίων, μολονότι φέτος, μετά την παράδοση στην κυκλοφορία και του Παραδείσια – Τσακώνα, έχει καταστεί ευχερέστερη η πρόσβαση στη Μεσσηνία, τα μηνύματα δεν ήταν αισιόδοξα για την Καλαμάτα.

Μειωμένη κατά 50%, συγκριτικά με την αντίστοιχη εορταστική περίοδο Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς, ήταν και η κίνηση στις ξενοδοχειακές μονάδες και τα τουριστικά καταλύματα της Τριφυλίας και της Πυλίας.


Διαβάστε στην ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

"ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ" η λίστα Λαγκάρντ για τους επίορκους πολιτικούς (και οχι μόνο).
Η αστραπιαία κίνηση παραπομπής του Γιώργου Παπακωνσταντίνου απο την κυβερνητική πλειοψηφία αιφνιδίασε τον ΣΥΡΙΖΑ που αντιπροτείνει παραπομπή και του Ε. Βενιζέλου για ευνόητους λόγους. Όπως και να εξελιχθεί η υπόθεση διαμορφώνεται νέο σκηνικό αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ να επιδιώκει τη δημιουργία πόλωσης για μικροκομματική επένδυση ψηφοθηρίας στους δυσαρεστημένους.
Αυτό ειναι το πρώτο θέμα στη "ΦΩΝΗ" στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ στη Μεσσηνία προκαλεί η απόφαση Χατζηδάκη με την οποία καταργείται ο Τομέας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΤΑΣ).
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ σκηνικό αλλαγής του χρόνου στην Καλαμάτα, έκανε το γύρο της Νοτιοδυτικής Ελλάδας με τη ζωντανή μετάδοσή της απο το Best.
ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στη Βόρεια Ελλάδα και αστυνομικοί.
ΑΝΑΠΤΥΞΗ χωρίς έργα δεν γίνεται και στον προλιμένα μπορεί να γίνει Μαρίνα (Μια πρόταση απο τον Θανάση Κουκοβίστα)
ΤΑ ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ θα φέρουν στην Ανώτατη Εκπαίδευση η βάση του δέκα και οι συγχωνεύσεις.
ΑΝΟΔΙΚΑ ξεκίνησαν το '13 οι τιμές ελαιολάδου στην Ισπανία, ελπίδες για θετικές εξελίξεις και στην ελληνική αγορά.

ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!