Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Οι Ευχές που μας στέλνετε. ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας



Οι Ευχές που μας στέλνετε. AMKE Φιλιατρινούλα



Οι Ευχές που μας στέλνετε. Ενωση Φιλιατρινών Γυναικών



Τέσσερις ημέρες για την καταβολή του τέλους κυκλοφορίας

Περίπου οι μισοί ιδιοκτήτες οχημάτων δεν έχουν πληρώσει για τα τέλη κυκλοφορίας του 2013. Κάλεσμα του ΥΠΟΙΚ στους πολίτες να διευθετήσουν την υποχρέωσή τους για να μην πληρώσουν πρόστιμο

Τέσσερις εργάσιμες ημέρες, μέχρι το τέλος του έτους, έχουν στη διάθεσή τους οι ιδιοκτήτες οχημάτων προκειμένου να καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας για τα ΙΧ.

Μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1 ο γενικός ............

γραμματέας Πληροφορικών Συστημάτων Χάρης Θεοχάρης απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να σπεύσουν, προκειμένου να μην ρισκάρουν την επιβολή προστίμου που είναι το διπλάσιο του κόστους των τελών.

Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με στοιχεία της ΓΓΠΣ, μέχρι σήμερα το 40-45% των ιδιοκτητών οχημάτων δεν έχει πληρώσει για τα τέλη κυκλοφορίας του 2013, ενώ φέτος, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, δεν αναμένεται να δοθεί παράταση στην προθεσμία.

Οι πολίτες, είτε με τον κωδικό τους για το Taxisnet είτε με το ΑΦΜ τους, μπορούν να βρίσκουν το ειδοποιητήριο πληρωμής, να το τυπώνουν και στη συνέχεια να το εξοφλούν σε τράπεζες, ταχυδρομεία, εφορίες ή μέσω web banking.
Όσοι δεν έχουν πιστοποιηθεί στο Taxisnet θα μπορούν να πληκτρολογήσουν τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους και τον ΑΦΜ τους στη σχετική ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ και να τυπώσουν το ειδοποιητήριό τους.

Μάλιστα, η πληρωμή μπορεί να γίνει και απευθείας στις τράπεζες, χωρίς την προηγούμενη εκτύπωση του σήματος, αρκεί να έχει κανείς μαζί του τον αριθμό κυκλοφορίας.

Η απόδειξη πληρωμής, με την αναγραφή του αριθμού κυκλοφορίας, θα αντικαταστήσει το σήμα κυκλοφορίας, δηλαδή ο οδηγός θα πρέπει να το έχει πάντα μέσα στο αυτοκίνητο

Market Beast

Οι Ευχές που μας στέλνετε: Πέτρος Τατούλης. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου


Κλίκ για μεγάλο μέγεθος

Οι γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων που κλείνουν έναν .............

ετήσιο πνευματικό κύκλο και σηματοδοτούν την γέννηση της νέας ελπίδας, βρίσκουν τον τόπο μας την χρονιά αυτή βαθιά λαβωμένο. Βρίσκουν την κοινωνία παρατηρητή μιας ανεξέλεγκτης πορείας οικονομικής κατάρρευσης. Βρίσκει τους Έλληνες και τις Ελληνίδες αντιμέτωπους με τη φτώχεια ή με την απειλή της φτώχειας. Κυρίως όμως αντιμέτωπους με την απουσία κάθε ελπίδας για άρση του σημερινού αδιεξόδου.

Η ελπίδα στο πρόσωπο του Θεανθρώπου που γεννάται ξανά αυτές τις ημέρες αναδεικνύει την ισχύουσα πνευματικότητα και προσφέρει διαχρονικά δύναμη και αποθέματα στους Έλληνες πολίτες.

Το μέλλον του τόπου περνά μέσα από την ίδια αυτή ψυχή και φαντασία. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ γίνεται αντιληπτή η ανάγκη για την οικοδόμηση της Νέας Ελλάδας, σε αντιδιαστολή με την παλιά και παρακμασμένη, η οποία δημιουργούσε Μεσσίες στην προσπάθεια της να αυτοσυντηρηθεί αν και επί μακρόν θνησιγενής.

Τα φετινά Χριστούγεννα, τα πιο δύσκολα για το σύνολο των Ελλήνων, να αποτελέσουν το τέλος του κύκλου της κρίσης που μαστίζει τον τόπο και να δώσουν χώρο στην γέννηση της Νέας Ελλάδας. Να δώσουν χώρο στους νέους και άφθαρτους ανθρώπους που με τη σκληρή δουλειά και αφοσίωση τους θα ανατάξουν την περηφάνια των Ελλήνων και την πίστη τους σε αυτή. Η ελπίδα των Ελλήνων είναι οι ίδιοι οι Έλληνες.

Χρόνια Πολλά
Πέτρος Τατούλης

Οι ευχές που μας στέλνετε. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Σας εύχομαι από καρδιάς Καλά Χριστούγεννα με υγεία, αλληλεγγύη, ελπίδα και αισιοδοξία!

Χρόνια πολλά και καλά!

Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου


Κάλαντα απο μικρούς και μεγάλους κόντρα στην μιζέρια της εποχής. [ VIDEO ]

Μύρισε Χριστούγεννα και συγκεκριμένα παραμονή Χριστουγέννων σήμερα στα Φιλιατρά καθώς από νωρίς το πρωΐ γυρνούσαν στις γειτονιές τα παιδάκια τραγουδώντας τα κάλαντα με τα τριγωνάκια τους θυμίζοντας σε πολλούς από εμάς τα δικά μας παιδικά χρόνια.
Οι αθώες τους παιδικές φωνούλες πήγαν κόντρα στην μιζέρια και την κακοκεφιά που επικρατεί τα τελευταία χρόνια με πιο έντονο το φαινόμενο φέτος.

Από κοντά και τα μέλη της φιλαρμονικής του............

Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών να παίζουν με τα μουσικά τους όργανα το καλήν Ημέρα Άρχοντες.
Αμέως μετά με την επιστροφή τους στο Βορρέειο, είπαν τα κάλαντα και για όλους εσάς ευχόμενοι Χρόνια Πολλά.



ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ

Έψαλλαν τα κάλαντα στον Αλευρά

Τα Χριστοθυγεννιάτικασ κάλαντα έψαλλαν σήμερα στον Αντιπεριφερειάρεχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Αλευρά από το Λύκειο Ελληνίδων.


Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη στο Αλεξανδράκειο Γηροκομείο


Σήμερα 24 Δεκεμβρίου 2012, ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς επισκέφθηκε το Αλεξανδράκειο Γηροκομείο και ευχήθηκε Καλά Χριστούγεννα με υγεία, στους παρευρισκόμενους γέροντες.

Αντάλλαξε ευχές με τους .............

εργαζόμενους και τον Δ/ντη του ιδρύματος, Πρωτοπρεσβύτερο π. Κρεσφόντη Πουλόπουλο, τον οποίο και συνεχάρει για τις εξαιρετικές συνθήκες διαμονής που παρέχει το ίδρυμα στους περιθαλπώμενους ηλικιωμένους.

Ακολούθως ο Αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε τον Μηρτροπολίτη Μεσσηνίας όπου μετά από σύντομη συνομιλία που είχαν αντάλλαξαν ευχές για τα Χριστούγεννα.

Μήνυμα Χριστουγέννων από τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά.

Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,

Σεβόμενος τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε σήμερα, θα ήθελα να σας απευθύνω λίγα λόγια ψυχής γι’ αυτές τις γιορτινές μέρες. Όχι μόνο χάρη στο θεσμικό μου ρόλο, αλλά κυρίως από προσωπική μου εσωτερική επιθυμία, ως άνθρωπος και συμπολίτης σας.
Αυτά τα Χριστούγεννα είναι διαφορετικά για όλους. Τα βιώνουμε με σκεπτικισμό και αγωνία για το αύριο. Τα βιώνουμε με έναν διαρκή και καθημερινό αγώνα. Με την απειλή της ανεργίας, ιδιαίτερα στους νέους. Με μεγάλες κοινωνικές ομάδες να απειλούνται από τη φτώχεια και με την απαισιοδοξία να ελλοχεύει.


Φίλες και φίλοι,

Το μήνυμα των Χριστουγέννων είναι .............

το πλέον χαρμόσυνο και ελπιδοφόρο άγγελμα στην ιστορία του ανθρώπου. Αυτό το μήνυμα είναι σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ, λόγω της δύσκολης συγκυρίας. Γιατί απαλύνει τον ανθρώπινο πόνο και φέρνει στις ψυχές την ελπίδα και την αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο. Γιατί διδάσκει την αξία που έχουν τα απλά πράγματα. Τη σημασία που έχει να είμαστε άνθρωποι.
Οι γιορτές αυτές αποτελούν μια ευκαιρία να ξαναβρούμε τις αξίες μας ως άτομα και ως κοινωνία γενικότερα. Να αναζητήσουμε ερείσματα στην οικογένεια, στους φίλους, στην αλληλεγγύη που χαρακτηρίζει το λαό μας, στις παραδόσεις μας. Να βάλουμε σε πρώτο πλάνο τον άνθρωπο. Να οδηγηθούμε από την κρίση στην ελπίδα. Να αντιστρέψουμε όλες τις δυσοίωνες προβλέψεις με πείσμα, συνεργασία, αισιοδοξία και υπευθυνότητα.
Πάνω από όλα όμως χρειάζεται κατάλληλος σχεδιασμός, καινοτόμες ιδέες και όραμα για το μέλλον. Τώρα λοιπόν που δοκιμάζονται οι αντοχές ολόκληρης της κοινωνίας, είναι απαραίτητη η σύμπνοια και η συνεργασία όλων μας, πέρα και πάνω από διαχωριστικές γραμμές και αγκυλώσεις του παρελθόντος.

Ας γιορτάσουμε λοιπόν τα φετινά Χριστούγεννα, προσφέροντας ό,τι μπορούμε στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Κι ας ενδυναμώσουμε την πίστη και την ελπίδα, πως αργά ή γρήγορα θα έρθουν καλύτερες μέρες για τη χώρα μας και το λαό μας.
Εύχομαι σε όλους σας να έχετε υγεία, υπομονή, αγάπη και να περάσετε με προσωπική και οικογενειακή ευτυχία τις ευλογημένες αυτές ημέρες.

Ο νέος χρόνος ας είναι καλύτερος για όλους μας.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΛΕΥΡΑΣ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Σήμερα (σ.σ. Προχθές) στις 22 μηνός Δεκεμβρίου του έτους 2012, ημέρα Σάββατο και ώρα 11:00 πμ., το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, σε έκτακτη συνεδρίασή του, που διεξήχθη στο Δημοτικό Κατάστημα Τριφυλίας και αφού άκουσε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου την θλιβερή αναγγελία του θανάτου του συμπατριώτη μας ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΥ του Αθανασίου, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ, Δ.Ε. ΑΕΤΟΥ, ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ, τιμώντας το ήθος, την προσωπικότητα και την προσφορά του στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα του Δήμου μας,

Αποφάσισε Ομοφώνως ................

1) Να εκφραστούν τα θερμά συλλυπητήρια του κ. Δημάρχου Τριφυλίας, των Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας και των Προέδρων κι Εκπροσώπων των Τοπικών Κοινοτήτων Δήμου Τριφυλίας στην οικογένεια του εκλιπόντος.

2) Να διαβαστεί το παρόν ψήφισμα μετά την νεκρώσιμο ακολουθία από τον Αντιδήμαρχο, Δ.Ε. Αετού, Δήμου Τριφυλίας, κ. Μερκούρη Ιωάννη.

3) Να κατατεθεί εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου στεφάνι στη μνήμη του εκλιπόντος.

Οι Ευχές που μας στέλνετε. Ντίνα Νικολάκου. Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου

Κλίκ για μεγάλο μέγεθος



Το χθεσινοβραδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 23-12-2012 ]



Γαργαλιάνοι: Ημερίδα για την Διαχείριση Απορριμμάτων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Γαργαλιάνων διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Διαχείριση Απορριμμάτων: και όμως υπάρχει λύση». Η εκδήλωση θα γίνει στη άιθουσα της Βιβλιοθήκης Γαργαλιάνων την Παρασκευή 28.12 και ώρα 7.00μμ.

Εισηγητές θα είναι: ..........

1.Γιώργος Γκόνης ΣΥΡΙΖΑ Γαργαλιάνων: «το σημερινό αδιέξοδο»

2.Νίκος Πατσαρίνος Περιφερειακός Σύμβουλος: «Η σχεδιαζόμενη λύση της Περιφέρειας Πελοποννήσου»

3.Γιάννης Γρυπιώτης Δήμαρχος Ευρώτα: «το πείραμα του Δήμου Ευρώτα»

4.Τάσος Κεφαλάς Πρωτοβουλία Συνεννόησης: «Η πρόταση της Ολοκληρωμένης Κοινωνικής - Αποκεντρωμένης Διαχείρισης».



ΕΥΘΕΩΣ Χριστούγεννα του πολιτικού συστήματος

Του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΑΜΟΥΛΗ

ΔΕΝ ΞΕΡΩ που και από ποιους θα τ’ ακούσουν σήμερα οι πολιτικοί (τα κάλαντα), ωστόσο αποτελεί πια κοινή πεποίθηση ότι το πολιτικό μας σύστημα πρέπει να (ξ)αναγεννηθεί, αλλιώς θα καταρρεύσει στη φθορά του χρόνου και της αποτυχίας που η διεθνής οικονομική κρίση έφερε πιο κοντά.

Αφού λοιπόν η συντέλεια του κόσμου, που «πρόβλεπαν» οι Μάγιας, δεν ήρθε καιρός να τη δούμε στο πολιτικό σκηνικό που όλα μοιάζουν με κινούμενη άμμο.
Τα κόμματα πρέπει να αναγεννηθούν μια και η ..............

γέννηση καινούργιων με ανεμογκάστρι θα μοιάζει. Άλλωστε το «πείραμα» με τους ΑΝ.ΕΛ. είναι το πλέον χαρακτηριστικό.
Μαζί με τη διάσωση της οικονομίας πρέπει να αλλάξει και η πολιτική εικόνα στο εσωτερικό.
Η κοινή γνώμη στηρίζει (εν πολλοίς) τις ελπίδες της στον Σαμαρά πρωτίστως και στην τρικομματική συνεργασία.
Το «φαινόμενο Τσίπρα» αποκαλύπτεται και ήδη 8 στους 10 Έλληνες δεν θεωρούν ότι η Συνομοσπονδία των Συνιστωσών μπορεί να κυβερνήσει. Το εκπληκτικότερο όλων ότι 4 στους 10 πιστεύουν το ίδιο και μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναγέννηση λοιπόν και μεταρρυθμίσεις μπορούν να φέρουν την ανάκαμψη και την ανάπτυξη με πολιτική σταθερότητα, περισσότερη δημοκρατία και δίχτυ κοινωνικής προστασίας, αλλιώς το «13άρι» του νέου χρόνου, ίσως να φέρει και την κοινωνικοπολιτικοοικονομική συντέλεια, που όλοι απεύχονται. Καλά Χριστούγεννα, λοιπόν…

ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ

Διανομή τγροφίμων από τον Σύλλογο Τριών Τέκνων Μεσσηνίας

Ο Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Ν. Μεσσηνίας ενημερώνει τα μέλη του ότι το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου έγινε η διανομή μακαρονιών και ρύζι στους Τρίτεκνους δικαιούχους του
του προγράμματος της Ε.Ε.

Οι Τρίτεκνοι πήραν ψωμιά του τοστ και Κυπριακές πίτες προσφορά του ιδιοκτήτη της αποθήκης του κυρίου Πατριαρχέα.
Η επόμενη διανομή θα γίνει με τη ...............

παραλαβή των νέων προϊόντων της Ε.Ε.

Η Γ. Γραμματέας
Γρηγορία Δημητρακοπούλου

Οι Ευχές που μας στέλνετε: Σύλλογος γονέων Τριών Τέκνων Μεσσηνίας



Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα

Την εβδομάδα από 24 Δεκεμβρίου έως 30 Δεκεμβρίου 2012 εφημερεύει το φαρμακείο:

Χριστίνα Μπίμπα

Tηλ: 2761 0 32 651
Κιν. 697 - 71 33 964

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν κάθε Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 24ης Δεκεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στη ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

Ο «ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ» Μεσσηνία δύο ώρες από την Αθήνα!
Το πρώτο θέμα ..............

στη «ΦΩΝΗ της Δευτέρας για την παράδοση στην κυκλοφορία του Τμήματος Παραδείσια-Τσακώνα που συναγωνίζεται σε φήμη το «γεφύρι της Άρτας».
Όλες οι δηλώσεις πολιτικών και αυτοδιοικητικών και η διαφοροποίηση για την Ολυμπία Οδό, το τέρμα της οποία είναι η Τσακώνα!
Στην πρώτη σελίδα διαβάζουμε:
• Η «ΔΟΣΗ» εδραιώνει στο πολιτικό σκηνικό την τρικομματική κυβέρνηση και τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ 8 στους 10 δεν πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να κυβερνήσει. Σημαντικά τα ευρήματα δημοσκοπήσεων.
• ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ όλων των δανείων στις πυρόπληκτες περιοχές υπογράφει (ενδεχομένως) και σήμερα ο Στουρνάρας, όπως προανήγγειλε ο βουλευτής Μεσσηνίας Δημ. Σαμπαζιώτης.
• ΜΑΝΙΑΤΕΣ ΚΑΤΑ ΝΙΚΑ για την «υπόθεση Αβίας» και όσα είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές κατά του Μητροπολίτη Μάνης. Μια απάντηση με πολλές αιχμές από τη γραμματέα της Ένωσης των Απανταχού Μανιατών.
• ΚΑΙ ΤΟ 2012, σύμφωνα με τη Eurostat, οι Έλληνες αγρότες είναι οι φτωχοί συγγενείς των Ευρωπαίων. Το αγροτικό εισόδημα στην Ελλάδα μειώθηκε 2%, ενώ στην Ε.Ε. σημείωσε μέση αύξηση 1%.
• «ΑΜΑΡΤΙΕΣ» των Καποδιστριακών Δήμων… παιδεύουν τον Καλλικρατικό Δήμο Τριφυλίας.
• ΕΡΓΑ και κοινωνικές παρεμβάσεις από το Δήμο Μεσσήνης.
• Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ Ποιμαντορική Εγκύκλιος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!