Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2012

Κόβει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της η Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών

Κλίκ στην πρόσκληση για μεγάλο μέγεθος
Επιδόματα παρουσίας, laptop και μπόνους ύψους 1, 8 εκατ. ευρώ σε υπαλλήλους της "Καρέλια"

Εξαίρεση στον κανόνα της κρίσης η καπνοβιομηχανία "Καρέλια". Έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις σε όλους τους εργαζομένους, μετά τα υψηλά κέρδη. Ποια είναι αυτά

Στην Ελλάδα της κρίσης,........

των Μνημονίων και των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, υπάρχουν και επιχειρήσεις που αποτελούν λαμπρό παράδειγμα και την ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο.

Συγκεκριμένα, στην Καπνοβιομηχανία "Καρέλια", όσο τα έσοδα αυξάνονται, τόσα περισσότερα τα μπόνους που αποδίδονται στους εργαζομένους.

Οι επενδύσεις της Καπνοβιομηχανίας για το 2012 ανέρχονται στο ποσό των 7 εκατ. ευρώ και η εταιρία αποφάσισε να αποδώσει 1.8 εκατ. ευρώ σε επιπλέον παροχές προς τους εργαζομένους.

Τη σχετική ανακοίνωση πραγματοποίησε ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Ανδρέας Καρέλιας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην πρωτοχρονιάτικη εορτή των εργαζομένων της εταιρείας, η οποία έλαβε χώρα σήμερα Σάββατο στην Καλαμάτα.

Στις παροχές που ανακοίνωσε ο κ. Καρέλιας στους εργαζόμενους, περιλαμβάνονται:

* Επίδομα χειμερινής στολής € 200 για κάθε εργαζόμενο στην Εταιρεία.

* Eπίδομα παρουσίας θα είναι φέτος € 850.00. Tο δικαιούνται όσοι δεν έλειψαν ούτε μία μέρα από την εργασία τους.

* Ο κάθε εργαζόμενος, που έχει παιδιά που σπουδάζουν σε κρατικό πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ, θα λάβει έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 1.400.

* Οι εργαζόμενοι, των οποίων τα παιδιά τους πέτυχαν στις παραπάνω σχολές μέσα στο 2012, θα λάβουν επιπλέον ενίσχυση € 500.00.

* Παράλληλα, η Εταιρεία θα κάνει δώρο έναν υπερσύγχρονο φορητό υπολογιστή σε κάθε παιδί που πέτυχε την εισαγωγή του σε μία από τις παραπάνω σχολές μέσα στο 2012.

* Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές πάνω από 1.700 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 750.00

* Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές μεταξύ 1200.00 και 1699.00 ευρώ, θα λάβουν ενίσχυση € 1.500. Όσοι από αυτούς όμως έχουν από 3 ανήλικα παιδιά και πάνω, θα λάβουν επιπλέον € 700.00

* Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές έως 1.200 ευρώ, θα λάβουν € 2.500.00. Όσοι ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία και έχουν από 2 ανήλικα παιδιά και πάνω, θα λάβουν επιπλέον 400.00 για κάθε ανήλικο παιδί.

News 247

Το χθεσινόβραδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 29-12-2012 ]Στο άρθρο 99 και η ΑΓΝΟ

Αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 περί πτώχευσης έχει καταθέσει σύμφωνα με πληροφορίες στο πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η γαλακτοβιομηχανία ΑΓΝΟ. Επίσης, υπέβαλε και αίτημα προστασίας από τους πιστωτές.


Σύμφωνα με πληροφορίες .......

η ΑΓΝΟ εμφάνιζε ζημιογόνα αποτελέσματα εδώ και καιρό, πριν ακόμη η κρίση χτύπησε με σφοδρότητα τη χώρα. Μάλιστα, το μερίδιο της στην αγορά είχε υποχωρήσει κάτω από το 2%.

Η συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία είχε περάσει το 2003 στην ιδιοκτησία του ομίλου τυροκομικών προϊόντων Κολιός έπειτα από διαγωνισμό που είχε προκηρύξει η Αγροτική Τράπεζα.

Η εταιρία το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα ρευστότητας, με συνέπεια να παρουσιάζει καθυστερήσεις μηνών στην πληρωμή των παραγωγών και των 340 εργαζομένων.

Πώς κατέληξε η εταιρεία ΑΓΝΟ στο άρθρο 99

Οι λανθασμένοι χειρισμοί επί σειρά ετών, ο έντονος ανταγωνισμός στην αγορά του γάλακτος και ειδικά του φρέσκου, καθώς και οι μεγάλες καθυστερήσεις των πληρωμών από τα σούπερ μάρκετ βρίσκονται πίσω από τα οικονομικά προβλήματα, τα οποία οδήγησαν τη γαλακτοβιομηχανία ΑΓΝΟ να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των εταιρειών που αναζητούν καταφύγιο στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Οι σχετικές φήμες που ξεκίνησαν πριν από περίπου δύο μήνες επιβεβαιώθηκαν τελικά παραμονές των Χριστουγέννων με την κατάθεση αίτησης στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, εξέλιξη η οποία φέρνει τους περίπου 340 εργαζόμενους της εταιρείας αντιμέτωπους με την ανεργία.

Η ΑΓΝΟ ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 1950 και αποτέλεσε την πρώτη βιομηχανία παστερίωσης και εμφιάλωσης γάλακτος στη Β.Ελλάδα. Στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας αντιμετώπισε και πάλι οικονομικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να τεθεί σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης και τελικά να πωληθεί το 2003 από την ΑΤΕ στην «Κολιός». Μια πώληση με έντονη την οσμή σκανδάλου, στην οποία φερόταν να εμπλέκεται, μεταξύ άλλων, και ο τότε υπουργός της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, Α. Τσοχατζόπουλος.

Ενδεικτικό των λανθασμένων χειρισμών στην πολύπαθη ΑΓΝΟ είναι ότι από το 2003, οπότε πωλήθηκε απαλλαγμένη από δάνεια στην «Κολιός», δεν εμφάνισε ποτέ κερδοφόρα χρήση. Το 2011 ο τζίρος της ΑΓΝΟ ανήλθε σε 67,55 εκατ. ευρώ, ενώ οι ζημίες διαμορφώθηκαν σε 6,98 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία οφείλει πάνω 17,6 εκατ. ευρώ στις τράπεζες, συνολικά 47,3 εκατ. ευρώ σε προμηθευτές και ασφαλιστικά ταμεία, ενώ οι πιστώτριες τράπεζες έχουν υποθηκεύσει περιουσιακά στοιχεία της άνω των 56,4 εκατ. ευρώ.

ΕΘΝΟΣ - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Η Δικαιοσύνη μπλοκάρει την παραγραφή για Παπακωνσταντίνου

Η… σιωπηλή επανάσταση της Δικαιοσύνης, που αποδεικνύεται το τελευταίο διάστημα ολοένα και περισσότερο παρεμβατική στον δημόσιο βίο, σε μια προσπάθεια να βρεθεί πιο κοντά στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, συνεχίζεται και με την υπόθεση Παπακωνσταντίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ........

Παράταση στην Αδειοδότηση Γεωτρήσεων έως 15 Μαίου 2013

Παράταση έως 15 Μαΐου 2013 δίνεται επίσημα πλέον στην αδειοδότηση των υφιστάμενων χρήσεων Νερού – Γεωτρήσεων.
Την πληροφορία είχε δημοσιεύσει το Φιλιατρά News από το ΒΗΜΑ στις 22 Νοεμβρίου 2012 (κλίκ) και τώρα πήρε "σάρκα και οστά."

Πλέον η παράταση είναι .........

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 29ης Δεκεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

Η ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Οδηγεί 200 εργαζόμενους της «ΚΑΡΕΛΙΑ» στην έξοδο


Σε μια πολύ δύσκολη χρονιά για την Ελλάδα, η ......

Καπνοβιομηχανία Καρέλια σημείωσε ρεκόρ σε επίπεδο κύκλου εργασιών, καταγράφοντας μία από τις πιο πετυχημένες χρονιές στην ιστορία της και πουλώντας 13,5 δισεκατομμύρια τσιγάρα σε 70 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Αυτό τόνισε παρουσιάζοντας αναλυτικά στοιχεία της χρονιάς που έκλεισε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, Ανδρέας Καρέλιας, μιλώντας στη συνέχεια για τον επερχόμενο κίνδυνο για την καπνοβιομηχανία, σε περίπτωση αναμόρφωσης κοινοτικής οδηγίας για τα καπνικά προϊόντα, η οποία, όπως χαρακτηριστικά είπε, θα «μειώσει τις πωλήσεις κατά 40%, με συνέπειες για την εταιρεία και το προσωπικό της». Μια τέτοια εξέλιξη, σχολίασε, θα αναγκάσει την καπνοβιομηχανία από το 2016 να μειώσει το προσωπικό της κατά 200 άτομα...

Διαβάστε στην ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΠΛΗΡΩΝΕΙ κανονικά, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις, το Δημόσιο ληξιπρόθεσμες οφειλές. Μέχρι τώρα έχουν πληρωθεί 694 εκατ. ευρώ επί συνόλου 1,6 δισ. ευρώ.
Αυτό ειναι το πρώτο θέμα της "ΦΩΝΗΣ" σήμερα ενώ στην πρώτη σελίδα διαβάζουμε:

ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ. Δηλώσεις, συσκέψεις και αλληλοκατηγορίες λόγω έξαρσης και παραβατικότητας. Κατάργηση των καταυλισμών ζήτησε ο Τατούλης. Μηνύσεις απο ιδιοκτήτες για την κατάληψη οικοπέδων στην Αγία Τριάδα (δηλώσεις απο Τατούλη-Νίκα).
ΠΑΡ' ΟΤΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ χρονιά η Καπνοβιομηχανία Καρέλια Α.Ε. έσπασε όλα τα ρεκόρ. Αύξηση τζίρου, εξαγωγών και νεών επενδύσεων και αναμενόμενη αύξηση κερδών. Παροχές και προσφορές στους εργαζόμενους στη χθεσινή γιορτή.
ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ και πολλές ομόφωνες αποφάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας. Διαπιστώσεις και ευχές στην τελευταία συνεδρίαση για το 2012.
ΟΥΡΕΣ στις τράπεζες για τα τέλη κυκλοφορίας και στις εφορίες για κατάθεση πινακίδων. Παρ' οτι τη Δευτέρα ειναι τελευταία ημέρα (παράταση δεν έχει ανακοινωθεί) 4 στους 10 δεν έχουν ακόμη πάει ταμείο...
ΕΡΩΤΗΣΗ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (και του Θανάση Πετράκου) για τις αρρυθμίες στην αγορά ελαιολάδου.
ΓΙΟΡΤΙΝΟ κλίμα στν Καλαμάτα με εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία και οχι μόνο...

ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.
ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012

Οι Ευχές που μας στέλνετε: Πιτσαρία Mamma Bossa Φιλιατρά

Η ΠΙΤΣΑΡΙΑ MAMMA BOSSA ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ

ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΤΟ 2013!!!!Οι Ευχές που μας στέλνετε. Φωτεινέα Χαραλαμπία Aσφάλειες ALLIANZ

Οι ...επιδόσεις των Ρομά και η ανάγκη για ασφάλεια στους πολίτες!

Γράφει η Αντωνία Μπούζα.

Η παραβατικότητα χτυπάει "κόκκινο" στην περιφέρεια , ενώ μετά το πρωτοφανές περιστατικό ξυλοδαρμού πολιτών στο Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης από μερίδα αθιγγάνων, η συνέχεια υπήρξε ιδιαιτέρως απογοητευτική, με την ολοκληρωτική καταστροφή μίας θερμοκηπιακής μονάδας στην ευρύτερη περιοχή Καλαμάτας.

Στο διάστημα αυτό, ......

Καμία παράταση για τα Τέλη Κυκλοφορίας. Την Δευτέρα η τελευταία μέρα.

Καμία παράταση δεν πρόκειται να δοθεί για τα τέλη Κυκλοφορίας οχημάτων δήλωσε σήμερα το πρωΐ ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων το υπουργείου Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης.

Αρκετός κόσμος ζητάει .......

Το χθεσινοβραδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 27-12-2012 ]

Πρόγραμμα Αλευρά για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Επίσκεψη στο νοσοκομείο της Καλαμάτας για να συναντηθεί με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Γιώργο Μπέζο προκειμένου να ανταλλάξουν ευχές.

Αμέσως μετά την συνάντηση .........

ΠΑΡ...ΑΛΟΓΟ!!!!!!!!!!!!!!

Είναι τώρα περίπου πέντε ημέρες που στα όμορφα Φιλιατρά μας κυκλοφορεί ελεύθερο ενα  άλογο αρκετά μεγάλο .Ο ιδιοκτήτης ίσως δεν έχει καταλάβει ακόμα την απωλειά του αν και μας φαίνεται παρΑΛΟΓΟ τοσες ημέρες να μην έχει πάει να το ταίσει. Η  αστυνομία μας?
Τέλος πάντων.....Πρόσεχε μην σας χτυπήσει....

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 28ης Δεκεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

Βγαίνει προσωρινά η… θηλιά για δεκάδες επιχειρήσεις στη Μεσσηνία
Αίσιο τέλος για τα πυρόπληκτα δάνεια


Ένας αγώνας δρόμου, που ξεκίνησε από τοπικούς βουλευτές, ..............

Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012

Έχει πέσει το Facebook; ή είναι πρόβλημα του παρόχου internet;

UPDATE 00:22 Το πρόβλημα Λύθηκε

Χωρίς πρόσβαση είναι εδώ και αρκετή ώρα το facebook καθώς όποιος πάει να συνδεθεί του λέει Υπέρβαση ορίου σύνδεσης.
Δεν ξέρουμε αν έχετε κι εσείς το ίδιο πρόβλημα. Παρακαλούμε πείτε μας αν έχετε κι εσείς πρόβλημα με την σύνδεση σας στο Facebook και με τι πάροχο μπαίνετε στο internet.
Ευχαριστούμε

Τι περιμένουμε λοιπών για το 2013;

Άρθρο του προέδρου του Συλλόγου Τρίτεκνων Οικογενειών Ν. Μεσσηνίας κ. Χρήστου Kορομηλά στο Φιλιατρά News

Λένε πως η ευτυχία είναι αυτό που περιμένουμε να 'ρθει. Τι περιμένουμε λοιπών για το 2013;
Τίποτα σπουδαίο.

Κάποιες αποκρύψεις της ...........

Στο ΦΕΚ οι τροποποιήσεις του Νόμου 4015 / 2011 για τους συνεταιρισμούς

«Δημοσιεύθηκε ο νόμος 4099/2012 στο άρθρο 168 του οποίου περιλαμβάνεται τροποποίηση διάταξης του νόμου 4015/2011 σύμφωνα με την οποία οι προθεσμίες που προβλέπονται στις παραγράφους 1 και 9 του άρθρου 18, αλλά και οι προθεσμίες που προβλέπονται στις διατάξεις του άρθρου 19 του νόμου 4015/2011 παρατείνονται και λήγουν την 1η Ιουλίου 2013. Ακολουθεί η διάταξη του άρθρου 168 του νόμου 4099/2012».
Σχετική επιστολή προς ......

Την Παρασκευή η καταβολή αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ σε αγρότες

Την Παρασκευή θα καταβάλει ο ΕΛΓΑ, στους τραπεζικούς λογαριασμούς 5.000 δικαιούχων παραγωγών, τις αποζημιώσεις και τις κρατικές ενισχύσεις ύψους 6,5 εκατ. ευρώ περίπου.

Οι εν λόγω δαπάνη .......

Στις 31/12 η καταβολή της επικουρικής σύνταξης από τον ΤΑΕΔΥ

Στις 31 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί στους συνταξιούχους του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΑΕΔΥ), μεταξύ των οποίων και οι τελωνιακοί η επικουρική σύνταξη του Ιανουαρίου 2013.

Σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση του ......

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας

Συνεδριάζει την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου και ώρα 13:30 η οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας.
Την πρόσκληση που υπογράφει ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Γιώργος Σαμαζιώτης, περιλαμβάνονται τα παρακάτω θέματα για συζήτηση και λήψη απόφασης.

Αναλυτικά: ........

Γιώργος Πιπερόπουλος: Προτείνω δημιουργία «Δεξαμενής Εθνοσωτήρων!»…

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Καλεσμένος στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά και της Μάγδας Τσέγκου στον «Σκάϊ» το προπερασμένο Σαββατοκύριακο είχα προτείνει, και επαναλαμβάνω σήμερα:
Να δημιουργηθεί στην Ελλάδα μια ......

Οι Ευχές που μας στέλνετε. 1ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων


Καλές γιορτές σε όλους!

Οι Ευχές που μας στέλνετε. Προσωπικό και οι Μαθητές του Ειδικού Σχολείου Φιλιατρών

Μπορεί να λιγοστέψανε εφέτος τα λεφτά μας

μα έχουμε ακόμα άθικτα τα πλούτη στην καρδιά μας.

Ευχόμαστε τα Χριστούγεννα υγεία να μας φέρουν,

ελπίδα και όνειρα πολλά σε όσους υποφέρουν.

Ο νέος χρόνος που θα μπει να φέρει ωραία δώρα

για να 'ναι το μέλλον που θα 'ρθει καλύτερο απ΄το τώρα!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2013


Το Προσωπικό και οι Μαθητές του Ειδικού Σχολείου Φιλιατρών


Οι Ευχές που μας στέλνετε. i Services παροχή υπηρεσιών Διαδικτύου

Κλίκ στην ΕικόναΚοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας στον Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών

Κλίκ στην Εικόνα

Οι ευχές που μας στέλνετε: Βιβή Παντελάκη. Δημοτικός Σύμβουλος Τριφυλίας

Οι Ευχές που μας στέλνετε: Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών

Παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας;

Ολιγοήμερη παράταση στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας προτείνουν στο υπουργείο Οικονομικών οι υπηρεσίες, επικαλούμενες τις δυσκολίες πληρωμής που αντιμετωπίζουν χιλιάδες φορολογούμενοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα .............

Η Απάντηση Στυλιανίδη για την επιχορήγηση του Συνδέσμου Ύδρευσης "Καπετάν Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων."

Α Π Ο Κ Λ Ε Ι Σ Τ Ι Κ Ο

Πριν λίγο καιρό είχαμε δημοσιεύσει στο Φιλιατρά News ένα αποκλειστικό θέμα με την κατάθεση Ερώτησης (κλίκ) του τότε Βουλευτή Β' Πειραιά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Γιάννη Κουράκου (είχε επιφορτιστεί και με προώθηση θεμάτων της Μεσσηνίας λόγω ελλείψεως βουλευτή) σχετικά με την χρηματοδότησης ύψους 200.000 ευρώ βάρος των πιστώσεων 2009 του έργου: 2001ΣΕ05500002 «Εκτέλεση εργασιών από τους ΟΤΑ της χώρας για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας (π.κ. 2155002)».

Στην τότε ερώτηση του ο νυν ...........

Ανεξάρτητος Βουλευτής της Β' Πειραιά ρωτούσε τον Υπουργό Ευρυπίδη Στυλιανίδη να απαντήσει το πού οφείλεται η μη υλοποίηση της Απόφασης αυτής του Υφυπουργού Εσωτερικών, η μη χρηματοδότηση δηλαδή του Συνδέσμου Ύδρευσης «Καπετάν Τέλος Άγρας».

Ο υπουργός απάντησε με έγγραφο στον Βουλευτή στο οποίο αναφέρει ότι η εκταμίευση του ποσού θα γίνει σύμφωνα με την νομοθεσία και αφού ελεγχθούν τα παραστατικά με τις δαπάνες του έργου που θα αποσταλούν στο υπουργείο Εσωτερικών.

Το θέμα για την πολύπαθη πόλη των Γαργαλιάνων είναι σοβαρό καθώς ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΡΓΟ κινδυνεύει να χαθεί η χρηματοδότηση από το Υπουργείο.
Το θέμα θα πρέπει να απασχολήσει άμεσα (ακόμα και στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο ως εκτός Ημερήσιας Διάταξης θέμα) προκειμενου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση.

Το Φιλιατρά News σας παρουσιάζει την απάντηση που έδωσε ο υπουργός Ευρυπίδης Στυλιανίδης στον Ανεξάρτητο Βουλευτή Β' Πειραιά κ. Γιάννη Κουράκο για το θέμα και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του.
Ελπίζουμε να έρθει το θέμα πρό ημερησίας Διάταξης στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο.
Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2012

Ανακάμπτουν οι τιμές του ελαιολάδου

Η αγορά του ελαιολάδου την τελευταία εβδομάδα του έτους φαίνεται να αλλάζει πορεία. Μετά την υποχώρηση των τιμών που σημειώθηκε το προηγούμενο 10ήμερο, παρατηρείται τελευταία μια ανάκαμψη αρκετά σημαντική στην Ισπανία η οποία παρασύρει προς τα άνω, σε μικρότερο όμως βαθμό, τις τιμές και στην Ελλάδα.

Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της .........


Με ένα “κλικ” μαθαίνουμε… τι χρωστάμε

Πρόσβαση με ένα «κλικ» και πλήρη εικόνα για τις οφειλές τους στην εφορία από τον υπολογιστή τους –χωρίς να απαιτείται να μεταβούν στην αρμόδια ΔΟΥ- μπορούν να έχουν πλέον οι φορολογούμενοι, ενώ δρομολογείται και η δυνατότητα πληρωμής των οφειλών στα ΕΛΤΑ ή τις τράπεζες.

Μέσω της υπηρεσίας ..........

«Προσωποποιημένη Πληροφόρηση» που ενεργοποίησε από τη Δευτέρα 17/12/2012 η Γ.Γ.Π.Σ. οι χρήστες του TAXISnet μπορούν να εμφανίσουν στην οθόνη του υπολογιστή τους:

Τις βεβαιωμένες στις Δ.Ο.Υ. ατομικές οφειλές εκτός ρύθμισης. Τα στοιχεία εμφανίζονται σε τρεις ενότητες :

Γενική Εικόνα ανοικτών ατομικών οφειλών με το συνολικό ανοιχτό υπόλοιπο οφειλών που αποτελείται από το μη ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο, το ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο και τις τυχόν προσαυξήσεις.
Συγκεντρωτική Εικόνα Ατομικών Ανοικτών Οφειλών που περιλαμβάνει όλες τις ανοιχτές οφειλές και εμφανίζει για κάθε μια την «Ταυτότητα Οφειλής (ΤΟ)»που μπορεί να τυπωθεί. Η «ΤΟ» ακολουθεί την οφειλή μέχρι την εξόφλησή της και με αυτή μπορεί να πληρώνεται το σύνολο ή μέρος της οφειλής, κάνοντας χρήση των τρόπων πληρωμής που διαθέτουν οι συνεργαζόμενες με το Υπουργείο Οικονομικών τράπεζες και τα ΕΛ.ΤΑ.
Στοιχεία Δόσεων για κάθε Ανοιχτή Οφειλή όπου εμφανίζονται, μεταξύ άλλων, και η ημερομηνία λήξης της κάθε δόσης.

Σύντομα θα προστεθεί και η εμφάνιση των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ. ατομικών οφειλών που έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση. Η πληροφόρηση θα περιλαμβάνει τα στοιχεία της ρύθμισης, τα στοιχεία των δόσεων της ρύθμισης και την «Ταυτότητα Ρυθμισμένης Οφειλής» ώστε να είναι δυνατή η πληρωμή τους στις συνεργαζόμενες με το Υπουργείο Οικονομικών τράπεζες και τα ΕΛ.ΤΑ.

Το Προσωπικό Φορολογικό Ημερολόγιο με τη λήξη των προθεσμιών για:

Εισόδημα
ΦΠΑ-Vies
ΚΒΣ
Παρακρατούμενοι
Τέλη και Ειδικοί Φόροι

Τα στοιχεία μητρώου Φυσικών και Νομικών Προσώπων όπως:

Προσωπικά Στοιχεία
Σχέσεις με άλλους Φορολογούμενους
Στοιχεία Μελών Ν.Π.
Στοιχεία επιχείρησης όπως:

i. Δραστηριότητες κύριες και δευτερεύουσες
ii. Στοιχεία εγκαταστάσεων εσωτερικού
iii. Στοιχεία έδρας αλλοδαπής

Τα Στοιχεία Κ.Β.Σ. όπως :

Στοιχεία ασφαλιστικής ενημερότητας
Όλες οι θεωρήσεις που έχουν γίνει
Όλοι οι ενεργοί Φορολογικοί μηχανισμούς που διαθέτει ο επιτηδευματίας και κατάσταση του Φορολογικού μηχανισμού.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, με τις νέες υπηρεσίες που ενεργοποιήθηκαν και θα ενεργοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα, οι φορολογούμενοι θα μπορούν να εξοφλούν τις υποχρεώσεις τους μέσω των Τραπεζών και των ΕΛ.ΤΑ., επιτρέποντας την κατάργηση των ταμείων στις ΔΟΥ.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η κατάργηση αυτή απελευθερώνει προσωπικό για άλλες εργασίες στις ΔΟΥ, καθώς και ότι είναι ρητή δέσμευση του Υπουργείου Οικονομικών, ώστε να εξαλείψει την ανάγκη ταξίδια των φορολογουμένων ιδιαίτερα σε περιπτώσεις καταργήσεων νησιωτικών ΔΟΥ.

Χριστούγεννα και αλλαγή του χρόνου στο "Κουτσούνι"Συνεδριάζει αύριο το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Συνεδριάζει την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00 Το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας.
Την πρόσκληση που υπογράφει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κακλαβούρας Ιωάννης περιλαμβάνονται τα παρακάτω θέματα για συζήτηση και λήψη απόφασης.

Αναλυτικά: ........


1. Έγκριση Τεχνικού Προγράμματος, έτους 2013
2. Κινητικότητα υπαλλήλων Δημοσίου Τομέα – Άμεση Καταγραφή Υπηρεσιακών Αναγκών σε Προσωπικό.
3. Τροποποίηση προϋπολογισμού του Δήμου Τριφυλίας έτους 2012.
4. Ανάκληση της αριθ. 248/2012 Α.Δ.Σ. «Κατανομή ΣΑΤΑ σχολείων ποσού 23.954,01€ στις Ενιαίες Σχολικές Επιτροπές Α΄/θμιας & Β΄/θμιας Εκπαίδευσης».
5. Αποδοχή ποσού 14.149,14 € για την «κάλυψη δαπανών μεταφοράς μαθητών Δήμου Τριφυλίας».
6. Απόδοση λογαριασμού του 3ου χρηματικού εντάλματος προπληρωμής ποσού 4.504,54 € για κάλυψη δαπάνης επέκτασης δικτύου Τ.Κ. Αρμενιών καθώς και για την τοποθέτηση παροχής pillar στον οικισμό «Αγρίλη» Δ.Ε. Φιλιατρών».
7. Απόδοση λογαριασμού του 5ου χρηματικού εντάλματος προπληρωμής ποσού 11.519,84€ για κάλυψη δαπάνης ηλεκτροδότησης Λυκείου Φιλιατρών.
8. Απόδοση λογαριασμού του 6ου χρηματικού εντάλματος προπληρωμής ποσού 1.650,17 € για κάλυψη δαπάνης επέκτασης δικτύου στην περιοχή Αμαθούντα, Δ.Κ. Κυπαρισσίας.
9. Αίτηση Καρατζά Ιωάννη του Αργυρίου για τη διαγραφή προστίμων δημοτικών φόρων και τελών.
10. Χορήγηση άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου για είσοδο –έξοδο οχημάτων Καρατζιώτη Βαγγέλη (έγκριση της αριθ. 90/2012 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Τριφυλίας).
11. Αντικατάσταση μέλους Σχολικής Επιτροπής Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Τριφυλίας.
12. Απόδοση λογαριασμού του 5ου χρηματικού εντάλματος προπληρωμής ποσού 10.000,00€ για κάλυψη δαπανών αλληλογραφίας του Δήμου Τριφυλίας.
13. Παραχώρηση αίθουσας πρ. Δημοτικού Σχολείου Μαραθόπολης στον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαραθόπολης.
14. Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου «Ολοκλήρωση δικτύου ομβρίων Κυπαρισσίας».
15. Αποδοχή κατανομής ποσού 2.244,00 € Υπ. Εσωτερικών του προγράμματος «Σχολικός Τροχονόμος» που αφορά το διάστημα από Απρίλιο έως και Ιούνιο 2012.
16. Βελτίωση & οργάνωση της κυκλοφοριακής ροής στο οδικό δίκτυο των Φιλιατρών (έγκριση της αριθ. 99/2012 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Τριφυλίας).
16. Καθορισμός θέσεων Υπαίθριου Στάσιμου Εμπορίου (έγκριση της αριθ. 101/2012 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Τριφυλίας).
17. Προγραμματισμός δράσεων Τουριστικής προβολής Δήμου Τριφυλίας έτους 2013.
18. Έγκριση εξόδων εορτασμού Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς, Φώτων μέχρι του ποσού των 2.000,00 €.
19. Παράταση δανειακών συμβάσεων Δήμου Τριφυλίας στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων.
20. Απολογισμός πολιτιστικών εκδηλώσεων καλοκαιριού 2012 (Έγκριση της αριθ. 19/2012 απόφασης της ΚΕΠΠΑΠΕΔΗΤ).
21. Έγκριση τροποποίησης προϋπολογισμού ΚΕΠΠΑΠΕΔΗΤ έτους 2012 (Έγκριση της αριθ. 22/2012 απόφασης της ΚΕΠΠΑΠΕΔΗΤ)
22. Ρύθμιση καταβολής αναδρομικών & τόκων υπερημερίας της παροχής των 176,00 €
Εξουσιοδότηση στο Δήμαρχο.
23. Υποβολή πρότασης στο Πρόγραμμα Leader (Εισήγηση Προϊσταμένου Τεχνικής Υπηρεσίας).
24. «Σύναψη πρωτοκόλλου Συνεργασίας» με το γραφείο Δ.Α.ΣΤΑ. του Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΚΑΒΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Τα Άλφα της Κρίσης

Άρθρο του καθηγητή Πανεπιστημίου Αιγαίου Θόδωρου Κουτρούκη στο Φιλιατρά News.

Για πολλούς ήταν λέξεις άγνωστες μέχρι πριν λίγα χρόνια. Τις γνώριζαν μόνο από τα λεξικά. Η οικονομική κρίση μας έκανε να τις ανακαλύψουμε και πάλι. Πολλές από αυτές έχουν κάτι κοινό. Ξεκινούν από το άλφα, το στερητικό, λες και βάλθηκαν όλες μαζί σε ένα συρτό χορό να απεικονίσουν τις ελλείψεις μας: ανασφάλεια, ανεργία, ανημποριά, ανέχεια, αδικία, αβεβαιότητα, αγανάκτηση, απαξίωση, απογοήτευση.
Αυτές κι άλλες λέξεις που αρχίζουν ............

από άλφα έχουν γίνει αχώριστοι σύντροφοι, σκιές μας στο πρωτόγνωρο εγχείρημα της επιβίωσης των τελευταίων χρόνων.

Κάθε λέξη είναι και μια πικρή ανθρώπινη ιστορία: το ληξιπρόθεσμο στεγαστικό δάνειο της Αλεξάνδρας, οι ανεξόφλητες οφειλές της Αλίκης στο ΤΕΒΕ, το υπόλοιπο των φορολογικών χρεών του Ανέστη, η πιστωτική κάρτα του Ανδρέα, που μένει απλήρωτη.
Τριγύρω είναι σπαρμένες, ακόμη, και οι αναμνήσεις του χαμένου καταναλωτικού παραδείσου: άδεια διαμερίσματα και μεζονέτες που έμειναν απούλητα, παρατημένα 4Χ4 αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες (που οι ιδιοκτήτες τους δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας), μαγαζιά με κατεβασμένα τα ρολά, δείγματα βιομηχανικής αρχαιολογίας σε μια χώρα, από την οποία η βιομηχανία έχει αποδημήσει προ πολλού. Λίγο πιο πέρα επιχειρήσεις-βαμπίρ που παραπαίουν, λες και θα κονιορτοποιηθούν στο φως του ήλιου, μόλις ενεργοποιηθεί η φορολογική και ασφαλιστική νομοθεσία περί αναγκαστικής είσπραξης χρεών.

Μια χώρα που βουλιάζει στη σιωπή και τη θλίψη, που βιώνει τον πιο μαρτυρικό της εφιάλτη. Μια χώρα σκιά του εαυτού της που -φευ- έχασε την αυτοπεποίθηση της εποχής των Ολυμπιακών Αγώνων και πέρασε σε «οικονομική ανυποληψία».
Πλάι όμως στις πρώτες, τις πιο αδίστακτες, ευτυχώς επιβιώνουν μερικές λέξεις δυνατές και αναπόδραστες: η Αλληλεγγύη, η Αγάπη, η Ανθρωπιά που εξακολουθούν να περιμένουν την ευκαιρία για να φωλιάσουν στην ψυχή μας, να ανθίσουν, να δώσουν χώρο σε ένα τόσο δα μικρό όνειρο, που θα καταφέρει να δραπετεύσει από την κινούμενη άμμο της μιζέριας.

Ας τις λευτερώσουμε, ας τους δώσουμε χώρο. Αν η κρίση ήταν ένας κοινωνικός εγκέλαδος αυτές οι λέξεις είναι «αντισεισμικές», είναι τα στηρίγματα που μπορούν να μας κρατήσούν όρθιους.
Ας είναι τα φετινά Χριστούγεννα ένα στιγμιότυπο φώτισης κι ελπίδας.
Χρόνια Πολλά!

Υ.Γ. Πάντοτε, τέτοιες ημέρες θυμόμαστε την δική μας Αμαλία Καλυβίνου, καθώς η περιπέτεια της εξακολουθεί να μας πλημμυρίζει με ενοχές για την κοινωνία που είχαμε χτίσει. Από εκεί ψηλά που βρίσκεται στοιχειώνει τα «γιατί» μας, ρίχνει το φωτοβόλο βλέμμα της πάνω στο γκρίζο κι αλλάζει τα χρώματα της αδυσώπητης μας περιπέτειας.

Τρίτη, 25 Δεκεμβρίου 2012

Οι Ευχές που μας στέλνετε. Παναγιώτης Γεωργόπουλος Πολιτευτής Μεσσηνίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες

ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΣΣΗΝΙΟΥΣ
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ
ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΧΡΟΝΟΣ 2013

ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΟΣ ΑΛΛΑ ΑΣ ΖΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙΑΣΜΕΝΟΙ.

ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΡΑΓΕΙ ΕΡΓΟ, ΟΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΦΩΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΤΟΝ ΚΑΒΟ,
ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΩ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ ΖΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΑΛΛΗ ΕΠΟΧΗ. ΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΟΧΙ ΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

ΠΑΝ. Γ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ Π.Α. ε.α
ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ"
ΑΝ. ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΤΟΜΕΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ


Οι Ευχές που μας στέλνετε. Παναγιώτης Κατσίβελας Διοικητής 6ης Υ.ΠΕ.
Οι Ευχές που μας στέλνετε. Ράδιο Κυπαρισσία 936Οι Ευχές που μας στέλνετε blog Πλάτης Καναλουπου


ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS


H ομάδα Διαχείρισης του Φιλιατρά News
εύχεται σε όλους σας
Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα.

Χρόνια Πολλά και στους Χρήστο και Χριστίνα.


Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2012

Οι Ευχές που μας στέλνετε. ΟΝΝΕΔ ΜεσσηνίαςΟι Ευχές που μας στέλνετε. AMKE ΦιλιατρινούλαΟι Ευχές που μας στέλνετε. Ενωση Φιλιατρινών ΓυναικώνΤέσσερις ημέρες για την καταβολή του τέλους κυκλοφορίας

Περίπου οι μισοί ιδιοκτήτες οχημάτων δεν έχουν πληρώσει για τα τέλη κυκλοφορίας του 2013. Κάλεσμα του ΥΠΟΙΚ στους πολίτες να διευθετήσουν την υποχρέωσή τους για να μην πληρώσουν πρόστιμο

Τέσσερις εργάσιμες ημέρες, μέχρι το τέλος του έτους, έχουν στη διάθεσή τους οι ιδιοκτήτες οχημάτων προκειμένου να καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας για τα ΙΧ.

Μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1 ο γενικός ............

γραμματέας Πληροφορικών Συστημάτων Χάρης Θεοχάρης απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να σπεύσουν, προκειμένου να μην ρισκάρουν την επιβολή προστίμου που είναι το διπλάσιο του κόστους των τελών.

Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με στοιχεία της ΓΓΠΣ, μέχρι σήμερα το 40-45% των ιδιοκτητών οχημάτων δεν έχει πληρώσει για τα τέλη κυκλοφορίας του 2013, ενώ φέτος, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, δεν αναμένεται να δοθεί παράταση στην προθεσμία.

Οι πολίτες, είτε με τον κωδικό τους για το Taxisnet είτε με το ΑΦΜ τους, μπορούν να βρίσκουν το ειδοποιητήριο πληρωμής, να το τυπώνουν και στη συνέχεια να το εξοφλούν σε τράπεζες, ταχυδρομεία, εφορίες ή μέσω web banking.
Όσοι δεν έχουν πιστοποιηθεί στο Taxisnet θα μπορούν να πληκτρολογήσουν τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους και τον ΑΦΜ τους στη σχετική ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ και να τυπώσουν το ειδοποιητήριό τους.

Μάλιστα, η πληρωμή μπορεί να γίνει και απευθείας στις τράπεζες, χωρίς την προηγούμενη εκτύπωση του σήματος, αρκεί να έχει κανείς μαζί του τον αριθμό κυκλοφορίας.

Η απόδειξη πληρωμής, με την αναγραφή του αριθμού κυκλοφορίας, θα αντικαταστήσει το σήμα κυκλοφορίας, δηλαδή ο οδηγός θα πρέπει να το έχει πάντα μέσα στο αυτοκίνητο

Market Beast

Οι Ευχές που μας στέλνετε: Πέτρος Τατούλης. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου


Κλίκ για μεγάλο μέγεθος

Οι γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων που κλείνουν έναν .............

ετήσιο πνευματικό κύκλο και σηματοδοτούν την γέννηση της νέας ελπίδας, βρίσκουν τον τόπο μας την χρονιά αυτή βαθιά λαβωμένο. Βρίσκουν την κοινωνία παρατηρητή μιας ανεξέλεγκτης πορείας οικονομικής κατάρρευσης. Βρίσκει τους Έλληνες και τις Ελληνίδες αντιμέτωπους με τη φτώχεια ή με την απειλή της φτώχειας. Κυρίως όμως αντιμέτωπους με την απουσία κάθε ελπίδας για άρση του σημερινού αδιεξόδου.

Η ελπίδα στο πρόσωπο του Θεανθρώπου που γεννάται ξανά αυτές τις ημέρες αναδεικνύει την ισχύουσα πνευματικότητα και προσφέρει διαχρονικά δύναμη και αποθέματα στους Έλληνες πολίτες.

Το μέλλον του τόπου περνά μέσα από την ίδια αυτή ψυχή και φαντασία. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ γίνεται αντιληπτή η ανάγκη για την οικοδόμηση της Νέας Ελλάδας, σε αντιδιαστολή με την παλιά και παρακμασμένη, η οποία δημιουργούσε Μεσσίες στην προσπάθεια της να αυτοσυντηρηθεί αν και επί μακρόν θνησιγενής.

Τα φετινά Χριστούγεννα, τα πιο δύσκολα για το σύνολο των Ελλήνων, να αποτελέσουν το τέλος του κύκλου της κρίσης που μαστίζει τον τόπο και να δώσουν χώρο στην γέννηση της Νέας Ελλάδας. Να δώσουν χώρο στους νέους και άφθαρτους ανθρώπους που με τη σκληρή δουλειά και αφοσίωση τους θα ανατάξουν την περηφάνια των Ελλήνων και την πίστη τους σε αυτή. Η ελπίδα των Ελλήνων είναι οι ίδιοι οι Έλληνες.

Χρόνια Πολλά
Πέτρος Τατούλης

Οι ευχές που μας στέλνετε. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Σας εύχομαι από καρδιάς Καλά Χριστούγεννα με υγεία, αλληλεγγύη, ελπίδα και αισιοδοξία!

Χρόνια πολλά και καλά!

Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου


Κάλαντα απο μικρούς και μεγάλους κόντρα στην μιζέρια της εποχής. [ VIDEO ]

Μύρισε Χριστούγεννα και συγκεκριμένα παραμονή Χριστουγέννων σήμερα στα Φιλιατρά καθώς από νωρίς το πρωΐ γυρνούσαν στις γειτονιές τα παιδάκια τραγουδώντας τα κάλαντα με τα τριγωνάκια τους θυμίζοντας σε πολλούς από εμάς τα δικά μας παιδικά χρόνια.
Οι αθώες τους παιδικές φωνούλες πήγαν κόντρα στην μιζέρια και την κακοκεφιά που επικρατεί τα τελευταία χρόνια με πιο έντονο το φαινόμενο φέτος.

Από κοντά και τα μέλη της φιλαρμονικής του............

Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών να παίζουν με τα μουσικά τους όργανα το καλήν Ημέρα Άρχοντες.
Αμέως μετά με την επιστροφή τους στο Βορρέειο, είπαν τα κάλαντα και για όλους εσάς ευχόμενοι Χρόνια Πολλά.ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ

Έψαλλαν τα κάλαντα στον Αλευρά

Τα Χριστοθυγεννιάτικασ κάλαντα έψαλλαν σήμερα στον Αντιπεριφερειάρεχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Αλευρά από το Λύκειο Ελληνίδων.


Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη στο Αλεξανδράκειο Γηροκομείο


Σήμερα 24 Δεκεμβρίου 2012, ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς επισκέφθηκε το Αλεξανδράκειο Γηροκομείο και ευχήθηκε Καλά Χριστούγεννα με υγεία, στους παρευρισκόμενους γέροντες.

Αντάλλαξε ευχές με τους .............

εργαζόμενους και τον Δ/ντη του ιδρύματος, Πρωτοπρεσβύτερο π. Κρεσφόντη Πουλόπουλο, τον οποίο και συνεχάρει για τις εξαιρετικές συνθήκες διαμονής που παρέχει το ίδρυμα στους περιθαλπώμενους ηλικιωμένους.

Ακολούθως ο Αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε τον Μηρτροπολίτη Μεσσηνίας όπου μετά από σύντομη συνομιλία που είχαν αντάλλαξαν ευχές για τα Χριστούγεννα.

Μήνυμα Χριστουγέννων από τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά.

Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,

Σεβόμενος τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε σήμερα, θα ήθελα να σας απευθύνω λίγα λόγια ψυχής γι’ αυτές τις γιορτινές μέρες. Όχι μόνο χάρη στο θεσμικό μου ρόλο, αλλά κυρίως από προσωπική μου εσωτερική επιθυμία, ως άνθρωπος και συμπολίτης σας.
Αυτά τα Χριστούγεννα είναι διαφορετικά για όλους. Τα βιώνουμε με σκεπτικισμό και αγωνία για το αύριο. Τα βιώνουμε με έναν διαρκή και καθημερινό αγώνα. Με την απειλή της ανεργίας, ιδιαίτερα στους νέους. Με μεγάλες κοινωνικές ομάδες να απειλούνται από τη φτώχεια και με την απαισιοδοξία να ελλοχεύει.


Φίλες και φίλοι,

Το μήνυμα των Χριστουγέννων είναι .............

το πλέον χαρμόσυνο και ελπιδοφόρο άγγελμα στην ιστορία του ανθρώπου. Αυτό το μήνυμα είναι σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ, λόγω της δύσκολης συγκυρίας. Γιατί απαλύνει τον ανθρώπινο πόνο και φέρνει στις ψυχές την ελπίδα και την αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο. Γιατί διδάσκει την αξία που έχουν τα απλά πράγματα. Τη σημασία που έχει να είμαστε άνθρωποι.
Οι γιορτές αυτές αποτελούν μια ευκαιρία να ξαναβρούμε τις αξίες μας ως άτομα και ως κοινωνία γενικότερα. Να αναζητήσουμε ερείσματα στην οικογένεια, στους φίλους, στην αλληλεγγύη που χαρακτηρίζει το λαό μας, στις παραδόσεις μας. Να βάλουμε σε πρώτο πλάνο τον άνθρωπο. Να οδηγηθούμε από την κρίση στην ελπίδα. Να αντιστρέψουμε όλες τις δυσοίωνες προβλέψεις με πείσμα, συνεργασία, αισιοδοξία και υπευθυνότητα.
Πάνω από όλα όμως χρειάζεται κατάλληλος σχεδιασμός, καινοτόμες ιδέες και όραμα για το μέλλον. Τώρα λοιπόν που δοκιμάζονται οι αντοχές ολόκληρης της κοινωνίας, είναι απαραίτητη η σύμπνοια και η συνεργασία όλων μας, πέρα και πάνω από διαχωριστικές γραμμές και αγκυλώσεις του παρελθόντος.

Ας γιορτάσουμε λοιπόν τα φετινά Χριστούγεννα, προσφέροντας ό,τι μπορούμε στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Κι ας ενδυναμώσουμε την πίστη και την ελπίδα, πως αργά ή γρήγορα θα έρθουν καλύτερες μέρες για τη χώρα μας και το λαό μας.
Εύχομαι σε όλους σας να έχετε υγεία, υπομονή, αγάπη και να περάσετε με προσωπική και οικογενειακή ευτυχία τις ευλογημένες αυτές ημέρες.

Ο νέος χρόνος ας είναι καλύτερος για όλους μας.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΛΕΥΡΑΣ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Σήμερα (σ.σ. Προχθές) στις 22 μηνός Δεκεμβρίου του έτους 2012, ημέρα Σάββατο και ώρα 11:00 πμ., το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, σε έκτακτη συνεδρίασή του, που διεξήχθη στο Δημοτικό Κατάστημα Τριφυλίας και αφού άκουσε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου την θλιβερή αναγγελία του θανάτου του συμπατριώτη μας ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΥ του Αθανασίου, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ, Δ.Ε. ΑΕΤΟΥ, ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ, τιμώντας το ήθος, την προσωπικότητα και την προσφορά του στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα του Δήμου μας,

Αποφάσισε Ομοφώνως ................

1) Να εκφραστούν τα θερμά συλλυπητήρια του κ. Δημάρχου Τριφυλίας, των Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας και των Προέδρων κι Εκπροσώπων των Τοπικών Κοινοτήτων Δήμου Τριφυλίας στην οικογένεια του εκλιπόντος.

2) Να διαβαστεί το παρόν ψήφισμα μετά την νεκρώσιμο ακολουθία από τον Αντιδήμαρχο, Δ.Ε. Αετού, Δήμου Τριφυλίας, κ. Μερκούρη Ιωάννη.

3) Να κατατεθεί εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου στεφάνι στη μνήμη του εκλιπόντος.