Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2012

Οι ευχές που μας στέλνετε. Θεόδωρος Σταυριανόπουλος (Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου)

Αυτή η ενημέρωση που προβάλει όλο το κακό έχει κουράσει. Η ηθική και η αξιοπρέπεια είναι θέμα επιλογής. Ο καθένας μας ας κάνει στην καθημερινότητά του επιλογές που θα επιφέρουν τη μεγαλύτερη κοινωνική ωφέλεια. Τότε σίγουρα θα ωφεληθεί και αυτός μακροπρόθεσμα.

Τότε σίγουρα η ελπίδα θα νικήσει το φόβο. Τότε θα δώσουμε τέλος στο συνωστισμό απόντων.
Έτσι θα μπορέσει ο καθένας μας να είναι χρήσιμος στην ..........

οικογένειά του, στον τόπο του και στην πατρίδα μας.


Καλά Χριστούγεννα - Καλή χρονιά με (20.10+1).10 +3=2013 ευχές

Θόδωρος Σταυριανόπουλος

Υ.Γ.
Ρώτησαν κάποτε το Δαλάι Λάμα: «Τι σας προκαλεί την μεγαλύτερη έκπληξη στην ανθρωπότητα;» Και απάντησε:
«Ο άνθρωπος. Διότι θυσιάζει την υγεία του για να βγάλει χρήματα. Ύστερα θυσιάζει τα χρήματά του για να ανακτήσει την υγεία του. Και τότε είναι τόσο ανήσυχος για το μέλλον, ώστε δεν απολαμβάνει το παρόν και ως αποτέλεσμα, αυτός δεν ζει ούτε στο παρόν, μήτε στο μέλλον. Και ζει σαν να μη πρόκειται ποτέ να πεθάνει. Και πεθαίνει χωρίς να έχει ζήσει ποτέ στην πραγματικότητα.»

Οι Ευχές που μας στέλνετε: Θάνος Κουκ Family


Αγαπητοί φίλοι, αναγνώστες κι επισκέπτες των ιστολογίων μας, σας ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και ο Θεός να σας χαρίζει υγεία κι ευτυχία προσωπική και οικογενειακή.

Οι διαχειριστές και οι συντάκτες των ιστολογίωνΟι ευχές που μας στέλνετε: Direct News.gr


Σας ευχόμαστε από καρδιάς

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

και

Ευτυχισμένο και Δημιουργικό το 2013,

χωρίς Τρόικα και ΔΝΤ

Η διαχειριστική ομάδα του directNEWS.gr


Χριστούγεννα και αλλαγή του χρόνου στο "Κουτσούνι"Οι Ευχές που μας στέλνετε: Ομοσπονδία Συλλόγων και Συνδέσμων ΤριφυλίαςΕκλογές στον Όμιλο Δράσεων και Πολιτισμού

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ
Υπενθυμίζουμε στους φίλους και τα μέλη του ΟΜΙΛΟΥ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ότι οι εκλογές για την ανάδειξη του 1ου Διοικητικού Συμβουλίου θα γίνουν αύριο Κυριακή 23-12-2012, στην αίθουσα του Τοπικού Συμβουλίου Φιλιατρών, από 4μ.μ. έως 7μ.μ.

Το Ψηφοδέλτιο......


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ Δ.Σ. 23-12-2012

Αδαμοπούλου Δώρα

Αλεξανδρόπουλος Γιάννης

Αλεξανδροπούλου Έφη

Δημητρακοπούλου Βιβή

Δημητροπούλου Ελένη

Κίτσος Γρηγόρης

Κούρδογλου Νίκος

Μαγγανάς Παναγιώτης

Νικολόπουλος Γιώργος

Πετροπούλου Μαρία

Σταματοπούλου Αλέκα

Στυλιανού Δέσποινα

Φαρμάκης Παναγιώτης

Χαραλαμποπούλου- Τασουλή Σούλα


ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Δημητρόπουλος Παναγιώτης
Μιχαλακόπουλος Παναγιώτης
Παπαγεωργίου Σταυρούλα

Το χθεσινοβραδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 21-12-2012 ]Πιό φθηνά κινητά τηλέφωνα από τον Ιανουάριο 2013

Μειώνονται από την 1η Ιανουαρίου 2013 τα τέλη τερματισμού κλήσεων προς όλα τα κινητά δίκτυα, μετά από σχετική απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Συγκεκριμένα, η τιμή των τελών στη χονδρική αγορά ............

τερματισμού κλήσεων προς όλα τα κινητά δίκτυα ορίζεται σε 1,269 λεπτά του ευρώ ανά λεπτό χρόνου από 4,95 λεπτά του ευρώ ανά λεπτό χρόνου που ίσχυε έως τις 31 Ιουλίου 2012, προτού εφαρμοστεί η σταδιακή μείωση στις τιμές.

Η απόφαση αυτή εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε πτώση των τιμών και στη λιανική αγορά κλήσεων από σταθερά προς κινητά, αποφέροντας σημαντικά οικονομικά οφέλη για τον τελικό καταναλωτή. Συνολικά, υπολογίζεται ότι οι λογαριασμοί των συνδρομητών θα μειωθούν κατά περίπου 47 εκατ. ευρώ για το 2013.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, οι μειώσεις τελών θα συνεχιστούν και το 2014 (1,168 λεπτά του ευρώ ανά λεπτό χρόνου) και το 2015 (1,099 λεπτά του ευρώ ανά λεπτό χρόνου) συν τον πληθωρισμό, «υλοποιώντας την πάγια πολιτική της ΕΕΤΤ για ρυθμιστική σταθερότητα στην αγορά προς όφελος του τελικού καταναλωτή».

News27|7

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την διδακτική επίσκεψη της Α’ τάξης του Γυμνασίου Φιλιατρών στην ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την διήμερη επίσκεψη των μαθητών της Β` τάξης του Γενικού Λυκείου Γαργαλιάνων στη Βουλή
Με γραπτές εξετάσεις η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έδωσε την εντολή για να ξεκινήσει η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και να προχωρήσουν οι μετακινήσεις τους αμέσως μετά την ολοκλήρωση αναδιάρθρωσης των δομών,μετά την συνάντηση που είχε με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη.

Τα κριτήρια της αξιολόγησης θα θεσπιστούν ............

μέσα στον Ιανουάριο σε συνεννόηση με το ΑΣΕΠ, ενώ ο υπουργός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προβλεφθούν και γραπτές εξετάσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Μανιτάκη, έως το τέλος Ιανουαρίου θα είναι έτοιμα τα οργανογράμματα 10 υπουργείων. Από τις πρώτες εκθέσεις αξιολόγησης για δύο υπουργεία, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και το υπουργείο Περιβάλλοντος, προκύπτει μείωση των μονάδων πάνω από 50%. Παράλληλα στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου επέρχεται μείωση 50% στις γενικές διευθύνσεις, 57% στις διευθύνσεις και 47% στα τμήματα.

BEST TV

Ξεκινά η επιστροφή του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο Θέρμανσης.

Το δρόμο της επιστροφής στις τσέπες των καταναλωτών, έχει πάρει ο ειδικός φόρος του πετρελαίου θέρμανσης, που αντιστοιχεί σε 0,28 το λίτρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, 6,5 εκατ. ευρώ άρχισαν να πιστώνονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς 50.000 δικαιούχων που υπέβαλαν αίτηση για το επίδομα και αγόρασαν πετρέλαιο θέρμανσης.

Ο κ. Χ. Θεχάρης Γ.Γ. πληροφοριακών..........

συστημάτων μιλώντας στη ΝΕΤ, τόνισε: «Στις επόμενες μέρες θα κοιτάξουμε να θέσουμε τη διαδικασία σε τακτική βάση, ώστε όταν τα τιμολόγια ωριμάζουν, δηλ. στις 15 μέρες από ημερομηνία του τιμολογίου που δεν μπορεί να αλλάξει κάτι από τον πρατηριούχο, θα προχωράμε στην πληρωμή των τιμολογίων αυτών»

Μέχρι τώρα, από το σύνολο των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί, εγκρίθηκαν οι 180.000 και απορρίφθηκαν 40.000, που δεν πληρούσαν τα κριτήρια που έχουν οριστεί από το Υπ. Οικονομικών.

Εν τω μεταξύ, για καταναλωτές που χάνουν το επίδομα, επειδή υπερβαίνουν το όριο των εισοδηματικών κριτηρίων για μερικά μόλις λεπτά του ευρώ γίνεται προσπάθεια, να βρεθεί κάποια λύση.

Το συνολικό κονδύλι επιστροφής φόρου του πετρελαίου θέρμανσης, για τη φετινή χειμερινή περίοδο, είναι 180 εκατ. ευρώ.

Στη διάθεση των καταναλωτών για την υποβολή αιτήσεων, εκτός από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων παραμένει και το τηλ. Επικοινωνίας είναι το 210 48 0 3131.

BEST TV

Οι Ευχές που μας στέλνετε: Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο
SHARE YOUR SUCCESS

Πιστευω οτι ολοι εχουμε δει αυτον τον διαγωνισμο της COSMOTE.
Νομιζω οτι αξιζει ολοι να υποστηριξουμε μια συμμετοχη που αξιζεI.
Προσοχη να γινει γκρι η καρδουλα

https://apps.facebook.com/shareyoursuccess/page/5026
Γ.Σ.ΑΘΗΝΑ

Άνοιξε επιτέλους το Παραδείσια – Τσακώνα [ VIDEO ]

VIDEO ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ

Στην κυκλοφορία είναι πλέον το κομμάτι Παραδείσια – Τσακώνα του οδικού δικτύου Κόρινθος-Τριπόλης-Καλαμάτας.

Λίγα λεπτά πριν τις 10 π.μ. ο Υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών Κωστής Χατζηδάκης μαζί με τον αναπληρωτή Υπουργό Σταύρο Καλογιάννη παρέδωσαν τον δρόμο στην κυκλοφορία σε μια λιτή τελετή παρουσία των βουλευτών του νομού Γιάννη Λαμπρόπουλου και Δημήτρη Σαμπαζιώτη , του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη καθώς αρκετών Δημάρχων της Μεσσηνίας αλλά και άλλων τοπικών φορέων .
Ακολουθεί αναλυτικό ρεπορτάζ με φωτογραφίες και βίντεο

Θάρρος
ΣΕ ΛΙΓΟ VIDEOΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

Ο Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Ν. Μεσσηνίας ενημερώνει τα μέλη του ότι τη Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στη κεντρική πλατεία Καλαμάτας εκδήλωση με χριστουγεννιάτικες κατασκευές από το εργαστήρι «ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ».

Τη Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με το βιβλιοπωλείο «ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΗΣ» και τη θεατρολόγο Άννα Ρεσβάνη, καθώς εθελοντές και μέλη του συλλόγου ετοίμασαν λουκουμάδες.

Ευχαριστούμε όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθούν οι .........

εκδηλώσεις :Εργαστήρι Χαρταετός, Βιβλιοπωλείο Βιβλιόπολης, Κανάς Ευστάθιος, Μπουκάλες Υγραερίου Καρμίρης, Άννα & Γιώτα Ρεσβάνη, Ευτυχία Περδικέα, Κλεάνθης Βοσνάκης.

Επιστροφή πινακίδων και διπλωμάτων λόγω εορτών

Με απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη , Νικόλαου Δένδια, επιστρέφονται από την Παρασκευή (21.12.2012) οι άδειες οδήγησης, καθώς οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης ............

και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και την 20.12.2012.

Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. ``επιβολή διοικητικών μέτρων``, για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και την 20.12.2012.

Από την παραπάνω απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, που αφορούν στις εξής παραβάσεις:

*Οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος

*Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης

*Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη

*Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων

*Μη καταβολή τέλους διοδίων

Οι αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί από Δικαστικές ή άλλες Αρχές, εκτελούνται κανονικά.

Επισημαίνεται ότι για την επιστροφή των παραπάνω στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας θα πρέπει προηγουμένως να καταβληθεί το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

Οι Ευχές που μας στέλνετε: Newpost.gr (Ειδησεογραφική Ιστοσελίδα)Οι Ευχές που μας στέλνετε. Ξενοδοχεία ΑικατερινίδηςΟι Ευχές που μας στέλνετε. Plantron.grΒραβεύτηκε το κλιματικά ουδέτερο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο της ΕΑΣ

Στο πλαίσιο των βραβείων Environmental Awards 2013

Για το έργο του υπολογισμού ανθρακικού αποτυπώματος του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου, ένα έργο που υλοποιεί από το 2009, βραβεύθηκε στις 18 Δεκεμβρίου η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, μαζί με την εταιρεία συμβούλων βιώσιμης ανάπτυξης Global Challenges, στο πλαίσιο των βραβείων Environmental Awards 2013.

Τα βραβεία αυτά έχουν ως σκοπό την .............

ανάδειξη των καλύτερων πρακτικών οργανισμών και επιχειρήσεων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα όσον αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, σε ΕΑΣ Μεσσηνιας/ Global Challenges απονεμήθηκε το βραβείο Climate Protection-Emissions Footprinting.
Βραβεία σε άλλους τομείς, όπως διαχείριση ενέργειας, διαχείριση νερού και αποβλήτων, έλαβαν πολλές από τις μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις, όλων των παραγωγικών κλάδων.

Η ΕΑΣ Μεσσηνιας ήταν ο μόνος συνεταιριστικός φορέας που βραβεύθηκε και θα μπορεί να χρησιμοποιεί το σήμα της σχετικής διάκρισης στις επικοινωνίες της. H διάκριση αυτή έρχεται να αναγνωρίσει τις προσπάθειες και πρωτοβουλίες που η ΕΑΣ Μεσσηνιας έχει αναπτύξει, προκειμένου, αφενός, να μειώσει τις επιπτώσεις που προκαλεί στο περιβάλλον η παραγωγή του ελαιολάδου και, αφετέρου, να δημιουργήσει προστιθέμενη αξία στα ιδιαιτέρως ποιοτικά προϊόντα τα οποία παράγει και προωθεί, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Θάρρος

Οι Ευχές που μας στέλνετε. Νικήτας Κακλαμάνης (Βουλευτής ΝΔ)


Το 2013 εύχομαι το Έθνος και ο Λαός μας να ξαναβρούν το Χαμόγελο και την Ελπίδα.

Χρόνια Πολλά Ελλάδα

Χρόνια Πολλά Αθήνα

Φιλικά

Νικήτας Κακλαμάνης


Μεσσηνιακές εφημερίδες της 22ας Δεκεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

Ανοίγει σήμερα το Τσακώνα - Καλαμάτα

Στην κυκλοφορία δίνεται σήμερα στις 10.00 το πρωί, ..............

σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, το τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα του οδικού άξονα Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα.

Ένα όνειρο δεκαετιών για τους απανταχού Μεσσήνιους γίνεται… επιτέλους πραγματικότητα.

Με τη λειτουργία του νέου δρόμου η διαδρομή Αθήνα - Καλαμάτα θα γίνεται πλέον σε περίπου 2 ώρες, αλλά και με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Το τμήμα που θα παραδοθεί είναι μήκους περίπου 11,5 χιλιομέτρων και η διάρκεια κατασκευής του έφτασε τα πεντέμισι χρόνια.

Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012

Οι Ευχές που μας στέλνετε: Από τον αναγνώτη μας Τάκη _ _ _ _ _

Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα κι Ευτυχισμένος ο Καινούργιος Χρόνος!

Παιδιά ότι το καλύτερο για σας και την οικογένειά σας!

Τάκης


Οι Ευχές που μας στέλνετε. Γιώργος Πιπερόπουλος (Καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας)


Κόντρα στις οικονομικές, κοινωνικές, πολιτικές και κυρίαρχα ηθικές παλινωδίες ας θυμηθούμε τι σημαίνει ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και η ελπίδα που νομίζουν ότι μας έκλεψαν ας γεννηθεί ξανά σε κάθε ελληνική ψυχή!

Γιώργος Πιπρόπουλος


Οι Ευχές που μας στέλνετε. Σωτήρης Παναγιωτόπουλος (Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου)Ανταλλαξε ευχές με Αστυνομικούς ο Αλευράς

Επίσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας.

Ενόψει της εορτής των Χριστουγέννων σήμερα 21 Δεκεμβρίου 2012 ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς βρέθηκε στην Αστυνομική Δ/νση Μεσσηνίας, αφενός για ν’ ανταλλάξει ευχές με τους εργαζόμενους και τον Αστυνομικό Δ/ντή Μεσσηνίας κ. Βασίλη Γεωργακόπουλο και αφετέρου να συζητήσουν θέματα παραβατικότητας που απασχολούν την Περιφερειακή Ενότητα στα πλαίσια της συνεχούς συνεργασίας τους.

Ο κ. Γεωργακόπουλος ενημέρωσε τον .............

Αντιπεριφερειάρχη για το έργο που επιτελεί η Αστυνομική Δ/νση Μεσσηνίας και για την καταστολή της παραβατικότητας των Ρομά, των αλλοδαπών και ημεδαπών. Ανέφερε ενθαρρυντικά ότι το 2012 συγκριτικά με προηγούμενες χρονιές ήταν έτος με αισθητά μειωμένη τη γενική παραβατικότητα ως απότοκο των συντονισμένων προσπαθειών και της συνεργασίας με όλους τους αρμόδιους φορείς της Π.Ε. Μεσσηνίας. Σ’ αυτό βοήθησε και η σύσταση ειδικών ομάδων όπως η ομάδα «Σ» που ασχολείται αποκλειστικά με τους αθίγγανους.

Ο κ. Αλευράς ανέφερε σχετικά με την ενσωμάτωση των Ρομά, που αποτελούν ισότιμους Έλληνες πολίτες στην ελληνική κοινωνία αποτελεί ένα χρόνιο ζήτημα με ιδιαίτερες πολιτικές, οικονομικές και κυρίως κοινωνικέ προεκτάσεις. Η επίτευξη του στόχου αυτού προϋποθέτει την επιλογή πολιτικών με ολοκληρωμένες προσεγγίσεις, με προοπτική σε βάθος χρόνου, σεβασμό στις αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στη δημοκρατία και κυρίως στη θεμελιώδη αρχή της ισοπολιτείας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης σε υπόμνημά του προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη θα προτείνει για την καλύτερη αστυνόμευση της Περιφερειακής Ενότητας ότι χρειάζεται η δημιουργία ενισχυμένων περιφερειακών τμημάτων αναδιαρθρώνοντας τις υπηρεσίες της Αστυνομικής Δ/νσης.

Κλείνοντας τόνισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου γνωρίζει πολύ καλά την αναποτελεσματική διαχείριση των χρημάτων που διανεμήθηκαν μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων με σκοπό την ένταξη των Ρομά που αποτελούν Έλληνες πολίτες, με ίδια δικαιώματα στην ελληνική κοινωνία. Γι’ αυτό το λόγο, στις 28 Δεκεμβρίου ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Αλευρά και τους Δημάρχους Καλαμάτας και Μεσσήνης θα συναντηθούν με το γενικό γραμματέα Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του Υπουργείου Εσωτερικών κ Συρίγο.

Εψαλαν τα κάλαντα στον Αλευρά

Μαθητές του Μουσικού σχολείου

Σήμερα Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Αλευράς υποδέχτηκε τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας στο γραφείο του, με την διευθύντρια και τους καθηγητές τους για να ψάλλουν τα κάλαντα.
Ο κ. Αλευράς εξήρε το σημαντικό έργο και την .............

προσπάθεια που καταβάλλουν τόσο οι μαθητές όσο και οι καθηγητές και τους ενθάρρυνε να συνεχίσουν την επιτυχημένη πορεία τους.

Σε γιορτή του Εργαστήριο Ειδικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης Καλαμάτας ο Αλευράς

Σήμερα 21 Δεκεμβρίου 2012, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ Αλευράς παρευρέθηκε στην Χριστουγεννιάτικη εορτή που πραγματοποίησε το Εργαστήριο Ειδικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης Καλαμάτας (Ε.Ε.Ε.Κ).

Ο κ. Αλευράς τόνισε ότι το έργο που επιτελείται σε .............

αυτό το σχολείο είναι σημαντικό . Συνεχάρη τους καθηγητές και πάνω από όλα εξέφρασε τον θαυμασμό του στα παιδιά, που με τις ιδιαίτερες ικανότητες κερδίζουν καθημερινά αγώνες δίνοντάς μας στις δύσκολες μέρες που διανύουμε νότα αισιοδοξίας.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο «Κόρινθος Τρίπολη Καλαμάτα και κλάδο Λεύκτρο-Σπάρτη

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη - Καλαμάτα και κλάδο Λεύκτρο – Σπάρτη, από την χ/θ 198,600 έως την χ/θ 206,760 (αρμοδιότητας της Α. Δ. Αρκαδίας), για λόγους έναρξης λειτουργίας του, με στόχο την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων, την πρόληψη και αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων θα εφαρμόσει η Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας.

Αναλυτικά:................

- Από την 22-12-2012 και ώρα 10.00 (εκτιμώμενη έναρξη ισχύος), τίθεται σε λειτουργία το τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη - Καλαμάτα και κλάδο Λεύκτρο – Σπάρτη, από την χ/θ 198,600 έως την χ/θ 206,760, με τα ακόλουθα προσωρινά όρια ταχύτητας:

Στην κατεύθυνση προς Καλαμάτα
α. Από τη χ/θ 198,600 έως και τη χ/θ 202,290, τμήμα ανοιχτού αυτοκινητόδρομου, με όριο ταχύτητας 80 χλμ/ώρα
β. Από τη χ/θ 202,290 έως και τη χ/θ 203,440, τμήμα ανοιχτού αυτοκινητόδρομου που περιλαμβάνει και cut & cover (σκεπαστό) μήκους 135 μέτρων, με όριο ταχύτητας 70 χλμ/ώρα.
γ. Από τη χ/θ 203,440 έως και τη χ/θ 203,830, τμήμα ανοιχτού αυτοκινητόδρομου, με όριο ταχύτητας 80 χλμ/ώρα
δ. Από τη χ/θ 203,830 έως και τη χ/θ 204,230, τμήμα ανοιχτού αυτοκινητόδρομου, με όριο ταχύτητας 60 χλμ/ώρα
ε. Από τη χ/θ 204,230 έως και τη χ/θ 205,540, δίιχνη οδό διπλής κατεύθυνσης (προσωρινή παρά-καμψη γέφυρας) με όριο ταχύτητας 40 χλμ/ώρα
ζ. Από τη χ/θ 205, 540 έως και τη χ/θ 206,520, τμήμα ανοιχτού αυτοκινητόδρομου, με όριο ταχύτητας 80 χλμ/ώρα
η. Από τη χ/θ 206,520 έως και τη χ/θ 206,720, τμήμα ανοιχτού αυτοκινητόδρομου, με όριο ταχύτητας 70 χλμ/ώρα
θ. Από τη χ/θ 206,720 έως και τη χ/θ 206,760 τμήμα ανοιχτού αυτοκινητόδρομου, με όριο ταχύτητας 80 χλμ/ώρα

Στην κατεύθυνση προς Αθήνα

α. Από τη χ/θ 206,760 έως και τη χ/θ 206,100, τμήμα ανοιχτού αυτοκινητόδρομου, με όριο ταχύτητας 70 χλμ/ώρα
β. Από τη χ/θ 206,100 έως και τη χ/θ 205,700, τμήμα ανοιχτού αυτοκινητόδρομου, με όριο ταχύτητας 60 χλμ/ώρα.
γ. Από τη χ/θ 205,700 έως τη χ/θ 204,300, δίιχνη οδό διπλής κατεύθυνσης (προσωρινή παράκαμψη γέφυρας), με όριο ταχύτητας 40 χλμ/ώρα.
δ. Από τη χ/θ 204,300 έως και τη χ/θ 202,400, τμήμα ανοιχτού αυτοκινητόδρομου που περιλαμβάνει ημιστέγαστρο μήκους 300 μέτρων και cut & cover (σκεπαστό) μήκους 135 μέτρων, με όριο ταχύτητας 70 χλμ/ώρα.
ε. Από τη χ/θ 202,400 έως και τη χ/θ 198,600, τμήμα ανοιχτού αυτοκινητόδρομου, με όριο ταχύτητας 80 χλμ/ώρα.

Α. Κ. Παραδεισίων (κόμβος 15)

α. Κλάδος εισόδου αυτοκινητόδρομου (Κ-15-2) στην κατεύθυνση προς Καλαμάτα με όριο ταχύτητας 40 χλμ/ώρα
β. Κλάδος εξόδου αυτοκινητόδρομου (Α-15-1) στην κατεύθυνση προς Αθήνα με όριο ταχύτητας 30 χλμ/ώρα

2. Η κοινοπραξία κατασκευής ΜΟΡΕΑΣ Κ/Ξ, υποχρεούται για την τοποθέτηση και συντήρηση της απαιτούμενης οδικής σήμανσης, καθώς επίσης να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα που απαιτούνται για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων, σύμφωνα με το άρθρο 9 του Ν. 2699/99 (Κ.Ο.Κ.)

3. Οι παραβάτες της παρούσας διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2696/1999 (Α-57) ως τροποποιήθηκε με το Ν. 3542/2007 «Περί κυρώσεως του Κ.Ο.Κ.»

Οι Ευχές που μας στέλνετε. Κοινωφελής Επιχείρηση Καλαμάτας ΦΑΡΙΣΗ πρόβλεψη του καιρού για τα Χριστούγεννα

Πρόωρα φαίνεται ότι ήρθε το κρύο στη χώρα, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για τα Χριστούγεννα, ο καιρός αναμένεται να έχει “μαλακώσει”, με την άνοδο της θερμοκρασίας για ανήμερα των Χριστουγέννων να προβλέπεται ως σημαντική για την εποχή.

Το Σαββαροκύριακο πάντως προβλέπεται ...........

“τσουχτερό” για αρκετές περιοχές της χώρας, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.

Υστερόγραφα

ΕΥΧΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΕΤΕ

                 ΤΟ    ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ     ΜΑΣ      ΣΑΣ      ΕΥΧΕΤΑΙ     ΟΛΟΨΥΧΑ 
         ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ & ΕΥΤΥΧΕΣ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ
ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ

- - ΤΟ    ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ     ΜΑΣ      ΣΑΣ      ΕΥΧΕΤΑΙ     ΟΛΟΨΥΧΑ 
         ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ & ΕΥΤΥΧΕΣ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΛΥΣΣΑΣ

Λόγω των συνεχιζόμενων κρουσμάτων Λύσσας στην άγρια πανίδα και σε δεσποζόμενους σκύλους σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας , παρακαλούμε όπως ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για τον εμβολιασμό όλων των σκύλων και γατών.

Επισημαίνεται ιδιαίτερα στους ...............

κτηνοτρόφους που διατηρούν ποιμενικούς σκύλους, καθώς και στους κυνηγούς με κυνηγετικά σκυλιά να καταγράψουν και να εμβολιάσουν τα ζώα τους και σε συνεργασία με τους κτηνιάτρους, όπως ορίζει ο
Κανονισμός (ΕΚ) 998/2003 και ο Νόμος 4039/2012.

ΤΜΗΜΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
Π.Ε ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Οι Ευχές που μας στέλνετε. Eklogika.grΟι Ευχές που μας στέλνετε:Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Συνεδριάζει την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00 Το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας.
Την πρόσκληση που υπογράφει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κακλαβούρας Ιωάννης περιλαμβάνονται τα παρακάτω θέματα για συζήτηση και λήψη απόφασης.

Αναλυτικά: ........


1. Έγκριση Τεχνικού Προγράμματος, έτους 2013
2. Κινητικότητα υπαλλήλων Δημοσίου Τομέα – Άμεση Καταγραφή Υπηρεσιακών Αναγκών σε Προσωπικό.
3. Τροποποίηση προϋπολογισμού του Δήμου Τριφυλίας έτους 2012.
4. Ανάκληση της αριθ. 248/2012 Α.Δ.Σ. «Κατανομή ΣΑΤΑ σχολείων ποσού 23.954,01€ στις Ενιαίες Σχολικές Επιτροπές Α΄/θμιας & Β΄/θμιας Εκπαίδευσης».
5. Αποδοχή ποσού 14.149,14 € για την «κάλυψη δαπανών μεταφοράς μαθητών Δήμου Τριφυλίας».
6. Απόδοση λογαριασμού του 3ου χρηματικού εντάλματος προπληρωμής ποσού 4.504,54 € για κάλυψη δαπάνης επέκτασης δικτύου Τ.Κ. Αρμενιών καθώς και για την τοποθέτηση παροχής pillar στον οικισμό «Αγρίλη» Δ.Ε. Φιλιατρών».
7. Απόδοση λογαριασμού του 5ου χρηματικού εντάλματος προπληρωμής ποσού 11.519,84€ για κάλυψη δαπάνης ηλεκτροδότησης Λυκείου Φιλιατρών.
8. Απόδοση λογαριασμού του 6ου χρηματικού εντάλματος προπληρωμής ποσού 1.650,17 € για κάλυψη δαπάνης επέκτασης δικτύου στην περιοχή Αμαθούντα, Δ.Κ. Κυπαρισσίας.
9. Αίτηση Καρατζά Ιωάννη του Αργυρίου για τη διαγραφή προστίμων δημοτικών φόρων και τελών.
10. Χορήγηση άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου για είσοδο –έξοδο οχημάτων Καρατζιώτη Βαγγέλη (έγκριση της αριθ. 90/2012 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Τριφυλίας).
11. Αντικατάσταση μέλους Σχολικής Επιτροπής Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Τριφυλίας.
12. Απόδοση λογαριασμού του 5ου χρηματικού εντάλματος προπληρωμής ποσού 10.000,00€ για κάλυψη δαπανών αλληλογραφίας του Δήμου Τριφυλίας.
13. Παραχώρηση αίθουσας πρ. Δημοτικού Σχολείου Μαραθόπολης στον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαραθόπολης.
14. Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου «Ολοκλήρωση δικτύου ομβρίων Κυπαρισσίας».
15. Αποδοχή κατανομής ποσού 2.244,00 € Υπ. Εσωτερικών του προγράμματος «Σχολικός Τροχονόμος» που αφορά το διάστημα από Απρίλιο έως και Ιούνιο 2012.
16. Βελτίωση & οργάνωση της κυκλοφοριακής ροής στο οδικό δίκτυο των Φιλιατρών (έγκριση της αριθ. 99/2012 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Τριφυλίας).
16. Καθορισμός θέσεων Υπαίθριου Στάσιμου Εμπορίου (έγκριση της αριθ. 101/2012 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Τριφυλίας).
17. Προγραμματισμός δράσεων Τουριστικής προβολής Δήμου Τριφυλίας έτους 2013.
18. Έγκριση εξόδων εορτασμού Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς, Φώτων μέχρι του ποσού των 2.000,00 €.
19. Παράταση δανειακών συμβάσεων Δήμου Τριφυλίας στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων.
20. Απολογισμός πολιτιστικών εκδηλώσεων καλοκαιριού 2012 (Έγκριση της αριθ. 19/2012 απόφασης της ΚΕΠΠΑΠΕΔΗΤ).
21. Έγκριση τροποποίησης προϋπολογισμού ΚΕΠΠΑΠΕΔΗΤ έτους 2012 (Έγκριση της αριθ. 22/2012 απόφασης της ΚΕΠΠΑΠΕΔΗΤ)
22. Ρύθμιση καταβολής αναδρομικών & τόκων υπερημερίας της παροχής των 176,00 €
Εξουσιοδότηση στο Δήμαρχο.
23. Υποβολή πρότασης στο Πρόγραμμα Leader (Εισήγηση Προϊσταμένου Τεχνικής Υπηρεσίας).
24. «Σύναψη πρωτοκόλλου Συνεργασίας» με το γραφείο Δ.Α.ΣΤΑ. του Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΚΑΒΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Οι Ευχές που μας στέλνετε. ΕΠΣ Γρεβενών


Ο Πρόεδρος, τα μέλη τoυ Διοικητικού Συμβουλίου και το προσωπικό της Ε.Π.Σ. Γρεβενών, σας εύχονται καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος 2013.

Ευχόμαστε πάνω από όλα να είναι υγιείς οι ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι και οι πρωταγωνιστές.

Ελπίζουμε να έχουμε ανταγωνιστικά πρωταθλήματα, και να δούμε ποιοτικό ποδόσφαιρο και τη νέα χρονιά, πάντα σύμφωνα με τους κανόνες του και μόνο εντός των αγωνιστικών χώρων.

Τέλος ευχόμαστε στους παράγοντες των ομάδων (οι οποίοι οικειοθελώς βρίσκονται στο χώρο του ποδοσφαίρου), να υπηρετήσουμε τις ομάδες μας με σύνεση και κυρίως να μην παρεκκλίνουμε από τον σκοπό του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου που δεν είναι άλλος από την άθληση των νέων και την προώθηση του ποδοσφαίρου, οτιδήποτε άλλο είναι κατακριτέο και δημιουργεί προβλήματα".

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, Χαρούμεννα Χριστούγεννα σ' όλο τον κόσμο


Οι Ευχές που μας στέλνετε: Κέντρο Δήμητρα Κυπαρισσίας


Το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας
σας εύχεται
Καλά Χριστούγεννα και Καλή ΧρονιάΠληρώθηκαν το επίδομα του ΟΓΑ οι τρίτεκνες και οι πολύτεκνες οικογένειες

Πιστώθηκαν τελικά χθες, Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου, από τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), τα επιδόματα στις τρίτεκνες και στις πολύτεκνες οικογένειες συνολικού ύψους 3.874.992 ευρώ.
Αναλυτικά σε ανακοίνωσή του ο ΟΓΑ αναφέρει:

Το επίδομα για το τρίτο παιδί (44€ μηνιαίως ήτοι 88€ για το ΣΤ’ δίμηνο) στις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες που δεν καταβλήθηκε στις 17/12/2012 λόγω τεχνικών προβλημάτων, θα καταβληθεί σε 44.034 οικογένειες την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012.
Η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές .............

ανέρχεται στο ποσό των 3.874.992,00 ευρώ.

Αγροτύπος

Φιλιατρά: Μια πανέμορφη γιορτή για το 1ο Νηπιαγωγείο. [ VIDEO ]

Μια πολύ όμορφη Χριστουγεννιάτικη γιορτή πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα από το πρώτο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών στο Βορρέειον Πνευματικό κέντρο Φιλιατρών.
Η Γιορτή η οποία τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί ήταν μια αφορμή για να δοθεί χαρά στα παιδιά μέσα σε αυτές τις γκρίζες μέρες.
Τόσο οι δάσκαλοι του Νηπιαγωγείου όσο οι ............

γονείς και τα παιδιά έκατσαν και δημιούργησαν μια παράσταση με τίτλο «Ο Άγιος Βασίλης θέλει να γίνει Superman» η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν και ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας ο οποίος είπε ότι πρέπει αν συγχαρούμε αυτά τα παιδιά για την προσπάθεια τους. Συνεχάρη τις κ. Παντελάκη και Σταθοπούλου για την προσφορά τους και Ευχήθηκε στον κόσμο Χρόνια Πολλά

Μιλώντας στην κάμερα του Φιλιατρά News η νηπιαγωγός κ. Βιβή Παντελάκη αναφέρθηκε στην παράσταση και είπε ότι είναι μια μικρή ιστορία ενός Άγιου Βασίλη ο οποίος θέλει να αλλάξει και να γίνει κάτι άλλο. Μέσα από την αναζήτηση της νέας του ταυτότητας ανακαλύπτει ότι το μεγαλύτερο πράγμα στην ζωή είναι οι φίλοι που σε θέλουν και μπορούν να σε στηρίξουν.


Στην ιστορία υπάρχει και ένας παράξενος Βασιλιάς όπου θέλει να σταματήσει τις γιορτές να μην γιορτάζει κανένας και οι άνθρωποι να δουλεύουν κάθε μέρα.
Ώσπου τα παιδιά και ο Άγιος Βασίλης καταφέρνουν και του αλλάζουν γνώμη.

Στην εκδήλωση οι γονείς έκαναν δικές τους κατασκευές με θέμα ‘Αγγελος ή στεφάνι» όπου αντάλλαξαν μεταξύ τους οι γονείς. Τα έφτιαξαν με υλικά που δεν αγοράστηκαν αλλά υπήρχαν κάπου στο σπίτι.
Στο τέλος της παράστασης - η οποία αξίζει να αναφέρουμε ότι στήθηκε μέσα σε τρείς μόνο ημέρες - τα παιδιά καταχειροκροτήθηκαν από τους γονείς και η χαρά τους ήταν έντονα ζωγραφισμένη στα προσωπάκια τους.
Αμέσως μετά την γιορτή οι μανάδες που είχαν φτιάξει γλυκά πρόσφεραν κέρασμα στον κόσμο που παρευρέθηκε.Ο Γιάννης Λαμπρόπουλος για την Ολοκλήρωση Αυτοκινητοδρόμου ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΤΡΙΠΟΛΗ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Όπως έχει γίνει γνωστόν το Σάββατο παραδίδεται στην κυκλοφορία και το τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα το τελευταίο του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου – Τριπόλεως – Καλαμάτας.

Το Παραδείσια – Τσακώνα κατασκευάσθηκε την πρώτη φορά με ευθύνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και παραδόθηκε στην κυκλοφορία τον Μάρτιο του 2000 , δύο ημέρες πριν τις εκλογές.
Τον Φεβρουάριο του 2003 καταστράφηκε ολοσχερώς .

Μετά την κατολίσθηση η ευθύνη της.............

μελέτης και της ανακατασκευής, αφαιρέθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την ανέλαβε αποκλειστικά το ΥΠΕΧΩΔΕ.
Την περίοδο 2004 – 2005 εκπονήθηκαν και εγκρίθηκαν οι πλήρεις μελέτες για την ανακατασκευή του υπόψη τμήματος .
Μετά την ολοκλήρωση και έγκριση της μελέτης το έτος 2005 έγινε η δημοπράτηση.
Με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή του έργου , τον Ιούνιο του 2006 και άρχισαν οι εργασίες.
Επισημαίνεται ότι τόσο η μελέτη αποκατάστασης του Παραδείσια – Τσακώνα , όσο και η εργολαβία ανακατασκευής , χρηματοδοτούνταν αποκλειστικά από Εθνικούς πόρους , για την εξασφάλιση των οποίων χρειάστηκε πολύς προσωπικός αγώνας και μεγάλη πίεση , αφού ο τότε Υπουργός Οικονομικών δεν υπέγραφε.

Περί το τέλος του 2009 η χρηματοδότηση του έργου σταμάτησε ,από την Κυβέρνηση Γ.Παπανδρέου , με αποτέλεσμα στις αρχές του 2010 να υπάρξει πλήρης ακινητοποίηση μέχρι τον Οκτώβριο του 2011 , οπότε άρχισε και πάλι η κατασκευή του με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ .
Η μη χρηματοδότηση του έργου την περίοδο αυτή είχε ως συνέπεια την μετάθεση του χρόνου περαίωσης στο τέλος του 2013 με μια εκκρεμότητα , την μη ολοκλήρωση της μεγάλης γέφυρας η οποία παρακάμπτεται τώρα, προσωρινά με δρόμο ενός χιλιομέτρου.
Αν δεν σταματούσε η χρηματοδότηση , προβλεπόταν να γίνει , παράδοση στην κυκλοφορία στις 30-6-2010 , σύμφωνα με τη σύμβαση.

Έτσι ένα όνειρο δεκαετιών , αύριο γίνεται πραγματικότητα.
Ναι ο πολυπόθητος δρόμος τελείωσε.
Δεν έγινε μόνος του , όπως δεν έχουν γίνει και άλλα σημαντικά τμήματα στη Χώρα μας , μεταξύ των οποίων το Κόρινθος – Πάτρα.
Έγινε ,γιατί κάποιοι , με τη στήριξη των Μέσων Ενημέρωσης και φορέων του Νομού μας , το χρεωθήκαμε, το πήραμε επάνω μας και το προχωρήσαμε. Γνωρίζουν άλλωστε οι Μεσσήνιοι τους αγώνες και τις προσπάθειες του καθενός μας , για το συγκεκριμένο έργο.
Ως Μεσσήνιος και ως Βουλευτής , αισθάνομαι βαθιά ικανοποίηση και ανακούφιση , γιατί συνέδεσα το όνομά μου με την κατασκευή του δρόμου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα.
Όταν η παράταξή μου ήταν στην αντιπολίτευση , φώναζα , το έφερνα στη Βουλή , το αναδείκνυα ,πίεζα πολιτικά .

Από το 2004 και μετά όταν η Παράταξή μου έγινε Κυβέρνηση , της οποίας ήμουν μέλος , με ξεκάθαρη πολιτική βούληση , προχώρησαν όλα γρήγορα και μεθοδευμένα , δηλαδή οι μελέτες ,οι δημοπρατήσεις ,οι κατασκευές και έτσι απολαμβάνουμε σήμερα ένα σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο που σίγουρα θα αλλάξει την τύχη του Νομού μας , αφού βγάζει την Μεσσηνία από την απομόνωση ,την φέρνει πολύ κοντά στην Αθήνα και δημιουργεί προϋποθέσεις για εκρηκτική ανάπτυξη σε όλους τους τομείς.
Στο σημείο αυτό αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω δημόσια τον τότε Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γεώργιο Σουφλιά η συμβολή του οποίου ήταν καθοριστική.
Προγραμμάτισε και κατασκεύασε στο Κόρινθος - Τρίπολη , τις λωρίδες ασφαλείας και τις νέες σήραγγες.

Με την ισχυρή του θέληση και επιμονή προγραμμάτισε , μελέτησε , έκανε τις απαλλοτριώσεις , δημοπράτησε και κατασκεύασε το δρόμο Τρίπολης – Καλαμάτας.
Καταλήγοντας υπενθυμίζω ότι με μηνυτήρια αναφορά που έχω καταθέσει στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ , έχει ξεκινήσει η Δικαστική έρευνα για το τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα , από την οποία ελπίζουμε να αποδοθούν οι ευθύνες σε αυτούς που δεν τίμησαν τον όρκο τους και δεν σεβάστηκαν το Δημόσιο χρήμα . -

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 21ης Δεκεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

ΑΡΝΗΤΙΚΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Όχι στο λιγνιτωρυχείο σε Φαλάνθη και Χωματερό


Τέλος στην προσπάθεια δημιουργίας λιγνιτωρυχείου σε ..............

Φαλάνθη και Χωματερό του Δήμου Πύλου - Νέστορος δόθηκε χθες, αφού ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίων Νήσων, Εμμανουήλ Αγγελάκας, υπέγραψε την αρνητική απόφαση για την υλοποίησή της. Έτσι, δεν ενέκρινε τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων με τίτλο «Εκμετάλλευση λιγνιτωρυχείων έκτασης 477,005 στρεμμάτων εντός της 30 Ο.Π. του Νομού Μεσσηνίας», που κατατέθηκε από την εταιρεία με την επωνυμία “COUVRA HOLDINGS LIMITED” ενώπιον της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος & Ιονίου.

Ο γενικός γραμματέας, αφού εξάντλησε όλα τα χρονικά περιθώρια που προβλέπει ο νόμος, έλαβε υπόψη του τις γνωμοδοτήσεις των υπηρεσιών, των επιστημονικών φορέων, των θεσμικών φορέων, αλλά, κυριότερα, την τεκμηριωμένη άποψη της τοπικής κοινωνίας, μέσω της Δημοτικής Αρχής, όπως και την πρόθεση της κυβέρνησης, αποφάσισε σχετικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΣΗΝΙΑΣ

Happy End στο θρίλερ του λιγνίτη! Με απόφαση του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης απορρίφθηκε η ΜΠΕ για την εξόρυξη λιγνίτη από Φαλάνθη-Χωματερό.
Η απόφαση λαμβάνει υπόψη τις θέσεις της τοπικής κοινωνίας και των τοπικών φορέων και ο δήμαρχος Δημ. Καφαντάρης εξήρε την πολιτική βούληση και την αντίθεση στο λιγνιτωρυχείο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ», στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
• ΕΝΕΣΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ 1 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
• ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ του ρόλου και στήριξη των προτάσεων του Α-ΤΕΙ Καλαμάτας για αναβάθμισή του παρείχαν χθες στην ηγεσία του Ανωτάτου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, ο αντιπεριφερειάρχης Παν. Αλευράς και ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας.
• ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας στο Κτηματολόγιο για τον τρόπο λειτουργίας της Υπηρεσίας.
• Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΤΟΜΑΤΑ (θερμοκηπίου και υπαίθρια) έχασε το… χρώμα της αλλά και την τιμή της!
• ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ του δημάρχου Παν. Νίκα για την αρνητική απόφαση του Λιμενικού στην ανάπλαση του Προλιμένα.
• Ο «ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ» επιχειρημάτων και λόγων της αρνητικής εισήγησης του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Σταύρου Παπαχρήστου για την απόρριψη της μελέτης ανάπλασης και της σύναψης προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Καλαμάτας.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!


Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012

Οι Ευχές που μας στέλνετε: Π.Ε.Ε.Κ.Π.Ε Πελοποννήσου


Το παράρτημα Πελοποννήσου της Π.Ε.Ε.Κ.Π.Ε Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση σας εύχεται ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Σίση Πλακονούρη

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Λίλιαν Καραβά

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι δημιουργία της περιβαλλοντικής ομάδας του 2ου ΕΠΑΛ Καλαμάτας "οι κηπουροί του ΕΠΑΛ", που συμμετέχει στη δράση : ''Σχολεία με κήπο" της ΠΕΕΚΠΕ


Οι Ευχές που μας στέλνετε: Η ΔιαδρομήΔΕΣ ΤΟ VIDEO ΠΡΙΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣΟι Ευχές που μας στέλνετε: Αντωνία Μπούζα - ΚωνσταντέλουΟι Ευχές που μας στέλνετε: Meteo News.grΜία ακόμα ταλαιπωρία για τους καταναλωτές που ζήτησαν διόρθωση στα ακίνητα για το ΕΕΤΗΔΕ

Οι καταναλωτές θα πληρώσουν την ολιγωρία όσων δήμων δεν έσπευσαν ή δεν σπεύσουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου να αποστείλουν στη ΔΕΗ όσα στοιχεία είχαν με τις διορθώσεις στα ακίνητα της χωρικής τους αρμοδιότητας για τον υπολογισμό του χαρατσιού που πληρώνεται μέσω των λογαριασμών.

Αθήνα

Οι καταναλωτές θα πληρώσουν την ............

ολιγωρία όσων δήμων δεν έσπευσαν ή δεν σπεύσουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου να αποστείλουν στη ΔΕΗ όσα στοιχεία είχαν με τις διορθώσεις στα ακίνητα της χωρικής τους αρμοδιότητας για τον υπολογισμό του χαρατσιού.

Όπως προκύπτει από έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, για τις προαναφερόμενες περιπτώσεις δεν μπορεί να υπάρξει επιστροφή του καταβληθέντος ποσού για το τέλος.

Ο κ. Μαυραγάνης υπενθυμίζει, ειδικότερα, με βάση εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, για τη διόρθωση λαθών στα στοιχεία υπολογισμού του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών έτους 2011, ότι οι ενδιαφερόμενοι πολίτες που είχαν εντοπίσει λάθη στα στοιχεία υπολογισμού του τέλους, προσέρχονταν στον αρμόδιο δήμο για τη διόρθωση λαθών στην επιφάνεια, την παλαιότητα ή την τιμή ζώνης του ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου.

Οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να υποβάλουν τις αιτήσεις για διόρθωση στον αρμόδιο δήμο μέχρι την 20η Ιανουαρίου 2012 και επιπλέον, ανεξάρτητα από τα ανωτέρω, οι δήμοι όλης της χώρας είχαν υποχρέωση να ελέγξουν αν στις σχετικές καταστάσεις αποτυπώνονται οι ορθές τιμές ζώνης και σε περίπτωση λάθους, είχαν την υποχρέωση να προβούν στη διόρθωσή τους.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι δήμοι όφειλαν να αποστείλουν μέχρι την 27η Ιανουαρίου 2012 τις ενημερωμένες καταστάσεις στον Διαχειριστή Δικτύου της ΔΕΗ.

Όπως εξηγεί ο υφυπουργός Οικονομικών, η ημερομηνία αυτή άτυπα ίσχυσε μέχρι την 31η Μαρτίου 2012.

Μετά τη λήψη των διορθωμένων καταστάσεων, ο Διαχειριστής Δικτύου της ΔΕΗ υπολόγισε βάση των νέων στοιχείων το ΕΕΤΗΔΕ, που αντιστοιχούν στο ηλεκτροδοτούμενο ακίνητο και, εφόσον προκύπτει ποσό τέλους χαμηλότερο από το αρχικώς υπολογισθέν, η διαφορά αφαιρείται από το ΕΕΤΗΔΕ έτους 2012.

«Στις περιπτώσεις που οι αρμόδιοι Δήμοι δεν απέστειλαν εμπρόθεσμα (μέχρι 31.12.2012) τα στοιχεία με τις διορθώσεις στα ακίνητα της χωρικής τους αρμοδιότητας στη ΔΕΗ, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις κείμενες διατάξεις, τούτο είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια αλληλουχία μη ενημέρωσης των στοιχείων των ακινήτων από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, καθ' ότι η ΔΕΗ δεν ενημερώθηκε για τις αλλαγές αυτές και συνεπώς δεν απέστειλε τα στοιχεία των ακινήτων στην ορθή τους, μετά τις διορθώσεις, κατάσταση» αναφέρει ο κ. Μαυραγάνης, προσθέτοντας ότι «επομένως, αποτυπώνεται στις καταστάσεις το τέλος που αντιστοιχεί στα στοιχεία του ακινήτου πριν τις διορθώσεις, για το έτος 2011, και για τον λόγο αυτό δεν προκύπτει επιστροφή του καταβληθέντος ποσού για το τέλος.»

Ο υφυπουργός Οικονομικών αναφέρει, επίσης, ότι «άλλη από την οριζόμενη από τις προαναφερθείσες διατάξεις νόμου διαδικασία διόρθωσης λαθών στα στοιχεία υπολογισμού του ΕΕΤΗΔΕ δεν προβλέπεται, οι δε σχετικές οδηγίες και διευκρινίσεις της υπηρεσίας του υπουργείου Οικονομικών ήταν σαφείς και το χρονικό διάστημα που δόθηκε πριν την έκδοση του επόμενου λογαριασμού κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος ήταν ικανό για την ολοκλήρωση των διορθώσεων από τους αρμόδιους φορείς (δήμους-ΔΕΗ)».

Το έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ Κ.Σκρέκας, επισημαίνοντας ότι πολλοί κάτοικοι του δήμου Καλαμπάκας πλήρωσαν ΕΕΤΗΔΕ για διπλάσια τετραγωνικά από αυτά που πραγματικά είναι τα ακίνητά τους

in.gr