ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟΨΕ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣKΕΥΗΣ, Λόγω έκτακτης βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.

Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2012

Φιλιατρά: Με αρκετή επιτυχία η προβολή της ταινίας της Γ΄Λυκείου Φιλιατρών. [ VIDEO ]

Με αρκετή επιτυχία ξεκίνησαν σήμερα οι προβολές της ταινίας "Πως να εκπαιδεύσετε τον δράκο σας" που ήταν μια πρωτοβουλία της Γ' Λυκείου Φιλιατρών σε συνεργασία με την κινηματογραφική Λέσχη του Πυρσού.

Η ταινία είναι κινούμενα σχέδια σε σκηνοθεσία των Ντιν ΝτεΜπλουά, Κρις Σάντερς με τις φωνές των Τζέι Μπαρουσέλ, Τζέραρντ Μπάτλερ, Αμέρικα Φερέρα, Τζόνα Χιλ, Κρεγκ Φέργκιουσον.

Σύμφωνα με πληροφορίες την ταινία σήμερα Σάββατο την είδαν περίπου 150 παιδάκια όπου όταν τελείωσε ο ενθουσιασμός τους ήταν μεγάλος και ορισμένα παιδάκια ήθελαν να την ξαναδούν.

Η ταινία των παιδιών της Γ' Λυκείου ήταν .............

ευγενική χορηγία της κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας.

Μιλώντας στην κάμερα του Φιλιατρά News οι μαθητές της Γ' Λυκείου Χαράλαμπος Κουτσογιάννης και Χρήστος Σουρέτης είπαν ότι σκοπός που έβαλαν την ταινία είναι να βγάλουν κάποια χρήματα για την πενταήμερη εκδρομή τους. Ευχαρίστησαν την Κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας για την κάλυψη του κόστους της ταινίας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα προβολών η ταινία θα προβληθεί και αύριο Κυριακή 16-12-2012 με δυο προβολές. 17:00 - 19:00 και 19:00 - 21:00. Μην την χάσετε.
Σχετικές πληροφορίες για την ταινία και trailer θα βρείτε πατώντας εδώ.


Η Κ. Παντελάκη δήλωσε χαρούμενη που τα παιδιά έκαναν κάτι διαφορετικό από το να πάνε σε ένα μπαράκι για να βγάλουν κάποια χρήματα.
Ο Δήμος -δήλωσε- είναι κοντά τους και τους στηρίζει παρά τα προβλήματα που περνάμε.

Δείτε το σχετικό Video.Ευχαριστήρια επιστολή Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας
Το χθεσινοβραδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Kαλαμάτας [15-12-2012 ]
Μήνυμα Αναγνώστη: Υπάρχει ενεργός Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών;

ΑΓΑΠΗΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS.

ΕΙΔΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΑΝΑΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΙΑΤΡΏΝ.
ΜΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ.
Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ?
ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ?
ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ?
Ο ΚΥΡΙΟΣ ΦΑΜΠΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΙ ............

ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ?
ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΦΕΥΓΟΥΓΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ? ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ.
ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ?

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ?
ΑΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΦΑΜΠΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΑΛΛΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ 5 ΠΡΑΓΜΑΤΑ?
ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΒΓΑΖΑΜΕ ΑΦΙΣΕΣ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ. ΦΕΤΟΣ ΤΙΠΟΤΑ.
ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΚΟΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ. ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΕΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ? ΓΙΑΓΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ. ΤΟ ΚΛΕΙΣΑΜΕ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΩΡΑ ΑΝΑΜΑ ΔΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ.
ΕΣΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.
ΚΥΡΙΕ ΦΑΜΠΑ. ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΛΛΟΝ. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ. ΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΕΥΕΤΕ?

ΕΝΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟΥ (ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ) ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ.

Οι μειώσεις στις συντάξεις του ΙΚΑ

Σημαντικές μειώσεις θα υποστούν οι συνταξιούχοι, καθώς από 1.1.2013 μειώνονται οι ήδη χορηγούμενες συντάξεις, καθώς και όσες θα χορηγηθούν από την ημερομηνία αυτή και μετά από οποιονδήποτε φορέα κοινωνικής ασφάλισης και το Δημόσιο.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του ΙΚΑ, οι .............

μειώσεις αφορούν όλες τις συντάξεις που καταβάλλονται μεμονωμένες ή αθροιστικά (κύρια και επικουρική σύνταξη ή μέρισμα, ειδική προσαύξηση ΤΣΜΕΔΕ) για οποιαδήποτε αιτία συνταξιοδότησης (γήρατος, αναπηρίας, θανάτου) και από οποιονδήποτε φορέα κοινωνικής ασφάλισης, το Δημόσιο, το ΜΤΠΥ καθώς και από κάθε άλλη πηγή. Η μείωση γίνεται στο σύνολο των καταβαλλόμενων συντάξεων (κύριων – επικουρικών – μερισμάτων) το άθροισμα των οποίων υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ το μήνα.

Οι καταβαλλόμενες μηνιαίες συντάξεις μειώνονται από 01/01/2013, ως εξής:

1. Για ποσό μηνιαίας σύνταξης ή αθροίσματος άνω των 1.000,01 ευρώ και έως 1.500,00 ευρώ, γίνεται μείωση κατά 5% στο σύνολο του ποσού. Το ποσό της σύνταξης που εναπομένει μετά τη μείωση αυτή δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού των 1.000,01 ευρώ.

2. Για ποσό μηνιαίας σύνταξης ή αθροίσματος από 1.500,01 ευρώ και έως 2.000,00 ευρώ, γίνεται μείωση κατά 10% στο σύνολο του ποσού. Το ποσό της σύνταξης που εναπομένει μετά τη μείωση αυτή δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού των 1.425,01ευρώ.

3. Για ποσό μηνιαίας σύνταξης ή αθροίσματος από 2.000,01 ευρώ και έως 3.000,00 ευρώ, γίνεται μείωση κατά 15% στο σύνολο του ποσού. Το ποσό της σύνταξης που εναπομένει μετά τη μείωση αυτή δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού των 1.800,01 ευρώ.

4. Για ποσό μηνιαίας σύνταξης ή αθροίσματος από 3.000,01 ευρώ και άνω, γίνεται μείωση κατά 20% στο σύνολο του ποσού. Το ποσό της σύνταξης που εναπομένει μετά τη μείωση αυτή δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού των 2.550,01 ευρώ.

Για τον υπολογισμό των ποσών που αναφέρονται στις ανωτέρω κλίμακες, λαμβάνεται υπόψη το καταβλητέο την 31/12/2012 ποσό σύνταξης ή αθροίσματος συντάξεων [συμπεριλαμβανομένης και της προσαύξησης λόγω απόλυτης αναπηρίας (άρθρο 60 του Ν.3518/2006, που αντικατέστησε τις διατάξεις του άρθρου 29 παρ. 10 του Α.Ν.1846/51 όπως έχουν συμπληρωθεί)]. Δηλαδή, λαμβάνεται υπόψη:

α) για την κύρια σύνταξη, το ακαθάριστο ποσό που εναπομένει μετά την παρακράτηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (άρθρο 38 του Ν.3863/2010 και άρθρο 11 του Ν.3865/2010, όπως ισχύουν) και της επιπλέον εισφοράς της παρ. 11 του άρθρου 44 του Ν.3986/2011 (ΦΕΚ 152, Α΄), καθώς και των μειώσεων του άρθρου 2 του Ν.4024/2011 (ΦΕΚ 226 Α΄) και των άρθρων 1 και 6 του Ν.4051/2012 (ΦΕΚ 40 Α΄) και

β) για την επικουρική σύνταξη, το ποσό που εναπομένει μετά την παρακράτηση της Ειδικής Εισφοράς Επικουρικής Ασφάλισης της παρ. 13α του άρθρου 44 του Ν.3986/2011 (ΦΕΚ 152 Α΄), καθώς και των μειώσεων των παρ. 3 και 4 του άρθρου 2 του Ν.4024/2011 (ΦΕΚ 226 Α΄) και της παρ. 2 του άρθρου 6 του Ν. 4051/2012 (ΦΕΚ 40 Α΄).

Ποιοι εξαιρούνται

Από τις εν λόγω μειώσεις εξαιρούνται μόνο όσοι συνταξιούχοι λαμβάνουν οι ίδιοι το εξωιδρυματικό επίδομα των παρ. 1 και 2 του άρθ. 42 του Ν.1140/81 (ΦΕΚ 68, Α΄), όπως ισχύει (πολλαπλότητα 5 ) [Εγκύκλιοι ΙΚΑ-ΕΤΑΜ: 67/1992 (άρθρο 16 Ν.2042/1992), 53/2004 (παρ. 2 άρθρου 5 Ν.3232/2004), 44/2012 (παρ. 4 άρθρου 26 Ν.4075/12)]. Στην κατηγορία αυτή εμπίπτουν και όσοι συνταξιούχοι λαμβάνουν εξωιδρυματικό επίδομα που ισούται με 10 ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη.

Ευνόητο είναι, λοιπόν, ότι δεν εξαιρούνται οι συνταξιούχοι που δεν λαμβάνουν το εξωιδρυματικό επίδομα οι ίδιοι αλλά ασφαλίζουν έμμεσο μέλος οικογένειας στο οποίο χορηγείται το εξωιδρυματικό επίδομα (πολλαπλότητα 6).

Στις περιπτώσεις συνταξιοδότησης λόγω θανάτου, που υπάρχουν περισσότεροι του ενός δικαιούχοι σύνταξης, μειώνεται κατά τα ως άνω ποσοστά το συνολικό ποσό της σύνταξης που ξεπερνά κάθε κλίμακα και το ποσό σύνταξης που απομένει επιμερίζεται σύμφωνα με τα ποσοστά των δικαιοδόχων μελών.

Στην περίπτωση που κάποιο δικαιοδόχο μέλος οικογένειας λαμβάνει το εξωιδρυματικό επίδομα – οπότε εξαιρείται από την εν λόγω μείωση – θα πρέπει το ποσό σύνταξης λόγω θανάτου που του χορηγείται βάση του ποσοστού του να αφαιρεθεί από το συνολικό ποσό που εξετάζεται ως βάση για τον υπολογισμό της μείωσης.

Κατάργηση δώρων

Καταργούνται τα επιδόματα εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και το επίδομα άδειας που καταβάλλονται στους συνταξιούχους από τους φορείς κύριας και επικουρικής ασφάλισης αρμοδιότητος του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Ωστόσο λαμβάνεται ειδική μέριμνα για:

α. συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη και εξωιδρυματικό επίδομα σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 42 του Ν. 1140/1981, όπως ισχύουν (ΝΒ 097, 208)

β. όσους λαμβάνουν μόνο το εξωιδρυματικό επίδομα του άρθρου 42 του Ν. 1140/1981, είτε με βάση τα είκοσι ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη (ΝΒ 098) είτε με βάση τα δέκα ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη (ΝΒ 147).

Ειδικότερα ορίζεται ότι από 1.1.2013 χορηγείται κατ΄εξαίρεση στις προαναφερόμενες κατηγορίες ασφαλισμένων ως δώρο Χριστουγέννων ολόκληρο το ποσό του εξωιδρυματικού επιδόματος ενώ ως δώρο Πάσχα και ως επίδομα αδείας το μισό του ως άνω επιδόματος, όπως ισχύει και καταβάλλεται σε κάθε περίπτωση, δηλαδή είτε με βάση τα είκοσι ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη είτε με βάση τα δέκα ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη.

Σύμφωνα με τις προαναφερόμενες διατάξεις το συνολικό ετήσιο ποσό των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας επιμερίζεται σε δωδεκάμηνη βάση και προσαυξάνει το μηνιαίο εξωιδρυματικό επίδομα.

Επίσης, επισημαίνεται ότι οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν και το εξωιδρυματικό επίδομα δικαιούνται την ανωτέρω προσαύξηση ως δώρα εορτών και επίδομα άδειας μόνο στο εξωιδρυματικό επίδομα και όχι στη σύνταξη.

real.gr

Ειδική απογραφή για συντάξεις χηρείας και άγαμων θυγατέρων

Νέα απογραφή για τις συντάξεις που καταβάλλονται σε χήρους - χήρες και άγαμες θυγατέρες ξεκινά το υπουργείο Εργασίας, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται στις 28 Φεβρουαρίου. Στόχος είναι να μπει τέλος στη χορήγηση συντάξεων σε ασφαλισμένους-μαϊμού, καθώς για κάθε 10.000 «παράνομες» συντάξεις η απώλεια για τα Ταμεία είναι 100 εκατομμύρια ευρώ.

Τις επόμενες ημέρες ο υπουργός Εργασίας ...........

Γιάννης Βρούτσης θα στείλει εγκύκλιο σε όλα τα Ταμεία (κύριας και επικουρικής ασφάλισης), προκειμένου να γίνει ειδική απογραφή όλων των συνταξιούχων λόγω θανάτου (χήροι, χήρες και παιδιά άνω των 12 ετών) καθώς και των προσώπων που συνταξιοδοτούνται με τις διατάξεις των άγαμων θυγατέρων.

Σημειώνεται πως μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η απογραφή όλων των συνταξιούχων στο σύνολο των ασφαλιστικών ταμείων, η οποία πραγματοποιείται για τελευταία χρονιά. Από την 1η Ιανουαρίου μπαίνει σε εφαρμογή το πρόγραμμα «Αριάδνη» και κάθε μετατροπή στα δημογραφικά δεδομένα και στην οικογενειακή κατάσταση των δικαιούχων (π.χ. γάμοι, διαζύγια και θάνατοι) θα δηλώνεται σε συμβολαιογράφους.

Η απογραφή στις συντάξεις που λαμβάνουν χήρες, άγαμες θυγατέρες και ανήλικα τέκνα μέχρι την ηλικία των 25 ετών, είναι η τελευταία απογραφή που επιχειρείται. Από κει και πέρα αναλαμβάνει δράση η συστημική παρέμβαση της ''Αριάδνης'' που θα καταγράφει κάθε δημογραφική αλλαγή σε πραγματικό χρόνο».

Εδώ πρέπει να επισημανθεί πως ήδη τα Ταμεία έχουν εντοπίσει συγκεκριμένα περιστατικά, όπου συνταξιούχοι είχαν παντρευτεί εκ νέου αλλά συνέχιζαν παρανόμως να εισπράττουν τη σύνταξη χηρείας. Μάλιστα τουλάχιστον δύο υποθέσεις έχουν πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης και συνεχίζονται οι έλεγχοι.

Σημειώνεται πως η ειδική απογραφή των δικαιούχων συντάξεων χηρείας και των άγαμων θυγατέρων είναι αυτοπρόσωπη και υποχρεωτική. Οι συνταξιούχοι (ή ο νόμιμος πληρεξούσιος ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο σε περιπτώσεις προσώπων που τελούν σε κατάσταση ανικανότητας ή κατοικούν στο εξωτερικό) θα πρέπει να προσκομίσουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:

Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο.

Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Το τελευταίο εκκαθαριστικό εισοδήματος.

Υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώνεται ρητά από τον συνταξιούχο ότι από την ημερομηνία συνταξιοδότησής του μέχρι σήμερα δεν έχει τελέσει γάμο και ότι εξακολουθεί να τελεί σε κατάσταση χηρείας (ή προκειμένου για άγαμες θυγατέρες ότι εξακολουθούν να είναι άγαμες).

Πιστοποιητικό σπουδών για τα τέκνα που σπουδάζουν σε ανώτερες ή ανώτατες σχολές.

Ημερησία

18 νεκροί λαθρομετανάστες στην Λέσβο

Παράνομοι λαθρομετανάστες έχασαν τη ζωή τους όταν το καΐκι που τους μετέφερε αναποδογυρίστηκε και χάθηκε στα παγωμένα νερά λόγω της κακοκαιρίας. Μέχρι στιγμής 18 πτώματα παράνομων μεταναστών, ηλικιών 20 έως 45 ετών έχουν περισυλλεγεί στη θαλάσσια περιοχή και την ακτή της Θερμής στα ανατολικά της Λέσβου.

Το μεσημέρι της Παρασκευής ένα ναυτικό μίλι ανοικτά της Θερμής, περισυνελλέγη από το Λιμενικό Σώμα 20χρονος σε κατάσταση υποθερμικού σοκ, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης, όπου και νοσηλεύεται.

Σε κατάθεσή του, ανέφερε ότι χθες Παρασκευή, ..........

τις πρώτες πρωϊνές ώρες, από ακτή της Τουρκίας και με κατεύθυνση τη Μυτιλήνη, επιβιβάστηκαν σε πλαστική λέμβο 28 άτομα συμπεριλαμβανομένου Τούρκου διακινητή.

Στο μέσο της διαδρομής, λόγω υπερφόρτωσης, η λέμβος ανετράπη.

Σύμφωνα με στελέχη του Λιμενικού Σώματος, το οποίο συνεχίζει από χθες το απόγευμα να ερευνά την περιοχή σε συνεργασία με δυνάμεις της FRONTEX, λόγω του ψύχους και των δυσμενών καιρικών συνθηκών αποκλείεται να έχουν επιβιώσει κάποιοι.

Δυστυχώς αυτό επιβεβαιώνουν και οι έως τώρα έρευνες στην ακτή και στη θάλασσα, που αποκαλύπτουν μόνον πτώματα.
Lesvosnews

Πέτρος Τατούλης: Θετική εξέλιξη η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο της συμπληρωματικής σύμβασης για το τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, για τη θετική εξέλιξη της έγκρισης από το ελεγκτικό συνέδριο, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, της συμπληρωματικής σύμβασης για το τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα, απόφαση μετά την οποία απεμπλέκεται η παράδοσή του σε χρήση από τους πολίτες.

«Η σημερινή απόφαση αποτελεί ένα καθοριστικό βήμα για την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα, που συνδέει το βορρά με το νότο της Πελοποννήσου και είναι αποφασιστικής σημασίας για την ανάπτυξή της τοπικής της οικονομίας.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αντιμετωπίζοντας όλα τα ............

θέματα με υπευθυνότητα, συνέπεια, προγραμματισμό και, κυρίως, αποφασιστικότητα δικαιώνεται για την επιλογή της να διεκδικήσει δυναμικά την παράδοση του τμήματος αυτού» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι με την ίδια αποφασιστικότητα η Περιφέρεια Πελοποννήσου διεκδικεί και την υλοποίηση στο σύνολό της, μέχρι την Τσακώνα δηλαδή, της Ολυμπίας Οδού.

Κυπαρισσία. Άναψε το Χριστουγενιάτικο δέντρο του Εμπορικού Συλλόγου στο κέντρο της Αγοράς.

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, της Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας, χορωδιών μαθητών Δημοτικών Σχολείων, του δημάρχου Τριφυλίας και αυτοδιοικητικών παραγόντων άναψε πριν λίγο το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας στο κέντρο της Αγοράς της πόλης, το οποίο είναι γεμάτο με στολίδια από ζυμάρι που έπλασαν και ζωγράφισαν μικροί μαθητές των σχολείων στο Εικαστικό Εργαστήρι!

Η Φιλαρμονική έπαιζε τα κάλαντα, ο ουρανός .............

γέμισε βεγγαλικά και μέσα σε αυτή τη γιορτινή ζεστή ατμόσφαιρα το δέντρο άναψε σκορπίζοντας χαρά σε μικρούς και μεγάλους!

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας, παρά τις αντίξοες συνθήκες και το αρνητικό κλίμα που επικρατεί αυτό τον καιρό στην περιοχή και γενικότερα στη χώρα, η οποία αναμφισβήτητα έχει επηρεάσει σημαντικά την καθημερινή ζωή του καθενός, θα υλοποιήσει αρκετές χριστουγεννιάτικες δράσεις καθώς σε τέτοιες περιόδους το χαμόγελο, η χαρά και η ελπίδα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να λείψουν.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην κεντρική αγορά της πόλης αλλά και στο χώρο των καταστημάτων ξεκινώντας απόψε, εξ αναβολής λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών την Τρίτη, με το φωτισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο τρίγωνο της αγοράς ενώ τις επόμενες ημέρες ακολουθούν μουσικά δρώμενα.

Επιθυμία του Συλλόγου είναι να δώσει λίγη χαρά στον κόσμο της Κυπαρισσίας. Να αλλάξει την ψυχολογία του κόσμου και να τον κάνει να ξεχαστεί έστω και για λίγο από τα προβλήματα της καθημερινότητας, ενώ παράλληλα επιδιώκει να τονώσει την αγορά, η οποία βιώνει τη χειρότερη περίοδο των τελευταίων χρόνων.

Ηλίας Γιαννόπουλος - Θάρρος

Χριστούγεννα ή τα Φώτα θα παραδοθεί ο δρόμος

Το πρώτο… μάδημα της μαργαρίτας ολοκληρώθηκε. Το Ζ’ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου συνεδρίασε, τελικά, χθες, σχετικά με την παράκαμψη του τμήματος Παραδεισίων-Τσακώνας και την αίτηση ανάκλησης του υπουργείου κατά προηγούμενης απορριπτικής απόφασης του Σώματος, και αργά το μεσημέρι ενέκρινε τη συμπληρωματική σύμβαση.

Οι διαδικασίες, ωστόσο, που πρέπει να ολοκληρωθούν για να ανοίξει ο δρόμος χρειάζονται κάποιο χρόνο.
Υπηρεσιακοί παράγοντες του αρμόδιου ...........

υπουργείου έλεγαν χθες ότι «αν τρέξουμε με τα… χίλια», και δεν καούν στη μέση του δρόμου συμπληρώνουμε εμείς, «θα προλάβουμε να δώσουμε σε κυκλοφορία το δρόμο τις ημέρες των εορτών.

Σε διαφορετική περίπτωση, το πιθανότερο είναι μαζί με τη εορτή των Φώτων να ανοίξουν οι μπάρες και ο δρόμος να δοθεί σε κυκλοφορία».

Θάρρος

Ή, ομοθυμαδόν, τα μυαλά στα...κάγκελα;

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Αναφέρθηκα και άλλοτε στην κινέζικη φράση που εκτοξεύεται δήθεν ως «ευχή» ενώ βασικά είναι «κατάρα» καθώς ο κακόπιστος γείτονας εύχεται, πικρόχολα, στον καλοκάγαθο γείτονα «…να ζήσει σε ενδιαφέρουσα εποχή!...»

Βέβαια εδώ είναι Ελλάδα όχι Κίνα αλλά έχω την ...........

εντύπωση (και δεν ξέρω εάν την συμμερίζεσθε φίλοι του blog) ότι πριν αρκετά χρόνια (επί εποχής πρωθυπουργίας του κ Σημίτη) αλλά με ιδιαίτερη ένταση από το 2009 του «λεφτά υπάρχουν» και μετά βιώνοιυμε οι Έλληνες μια πολύ εντυπωσιακή αλυσίδα από «ενδιαφέρουσες εποχές…»

Δεν συνιστά για εσάς «πολύ ενδιαφέρουσα εποχή» ότι λησμόνησε εκείνη την «ιστορική» ανακοίνωσηότι «λεφτά υπάρχουν…» πριν τις εκλογές του 2009 ο τέως Πρωθυπουργός μας που τώρα ως «επισκέπτης-λέκτορας» στο Πανεπιστήμιο Harvard της Πολιτείας της Μασσαχουσέττης κ Γιώργος Παπανδρέου και προσκάλεσε την περιβόητη πλέον «εισαγόμενη τρόικα…» δίνοντας το «εναρκτήριο λάκτισμα» στο σημερινό οικονομικό και κοινωνικό μας δράμα;
Δεν κρίνετε ως φαινόμενο «ενδιαφέρουσας εποχής» την παραίτησή του κ Παπανδρέου από τον Πρωθυπoυργικό θώκο και ανάθεση της Εξουσίας στον Dr Λουκά Παπαδήμο με τη στήριξη του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ Παπανδρέου, του Προέδρου της «Νέας» Νέας Δημοκρατίας κ Σαμαρά και του Πρόεδρου του «εκλιπόντος πλέον από το Ελληνικό Κοινοβούλιο» Κόμματος του ΛΑΟΣ κ Καρατζαφέρη;

Διαφωνείτε εάν χαρακτηρίσω ως «περίεργα ενδιαφέρουσα» την εποχή που διανύουμε με την Δεύτερη στην Εξουσία «εγχώρια τρόικα» στην οποία Πρωθυπουργός είναι ο κ Σαμαράς, Πρόεδρος της «Νέας» Νέας Δημοκρατίας στηριζόμενος από το «Νέο» ΠΑΣΟΚ όπου Προέδρος είναι ο κ Βενιζέλος και το «Νεότευκτο» και «Νεοφώτιστο» στη Βουλή των Ελλήνων Κόμμα της ΔΗΜΑΡ όπου Πρόεδρος είναι ο κ Κουβέλης;…
Δεν είναι «εντυπωσιακά ενδιαφέρουσα» η εποχή που διανύουμε καθώς την καθημερινή μας πραγματικότητα την φορτίζουν αυτοκτονίες απελπισμένων Ελλήνων, φόνοι, βιασμοί και εκβιασμοί, ληστείες, νοθείες, λαθρεμπόριο καυσίμων και Πακιστανών Αφγανών και τώρα (λένε) Συρίων μεταναστών;
Δεν συνιστά «απρόβλεπτα ενδιαφέρουσα» εποχή η επιστροφή στα πάτριά τους εδάφη Αλβανών εργατών, και η ραγδαία αύξηση εμπορίου λευκής σαρκός από χώρες του πρώην Ανατολικού μπλόκ ορμομένων καλλίγραμων «χορευτριών» με παράλληλη την εξαγωγή αυτοκινήτων πολυτελείας από τα ελληνικά σύνορα προς βαλκανικές χώρες χωρίς να έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα από τον ίδιο τον βαλκάνιο επισκέπτη στη...χώρα μας;

Χαρακτηρίζω «δραματικά ενδιαφέρουσα» την εποχή καθώς εκτός των τειχών των σωφρονιστικών ιδρυμάτων, με την καλοπληρωμένη μάλιστα αρωγή από εξέχοντα στελέχη της κοινωνίας μας, βρίσκονται οι ΕΜΠΟΡΟΙ του λευκού θανάτου την ίδια ώρα που εντός των τειχών αλλά και σε εγκταλειμένα γιαπιά σβύνουν τα θύματά τους…
Είναι «προκλητικά ενδιαφέρουσα» η εποχή μας όταν οι γεννήτορες των Νόμων του Κράτους ομιλούν για το δράμα της μη εφαρμογής τους την ίδια ώρα που οι ίδιοι έχουν επιφορτισθεί με το καθήκον και το δικαίωμα της εφαρμογής τους, ή επιχειρηματολογούν περί «διαπλεκομένων συμφερόντων» δανειζόμενοι τα μικρόφωνα και τις κάμερες αυτών των συμφερόντων και συχνά σε χώρους που ανήκουν όπως το ορίζει η λογική και οι Νομοι της ελληνικής δημοκρατίας σε αυτά τα.....συμφέροντα!..
Είναι «κωμικά ενδιαφέρουσα» η εποχή μας καθώς έτσι και βγείς στην πλατεία του χωριού ή της κωμόπολης και φωνάξεις «Πρόεδρε» θα γυρίσουν να σου χαμογελάσουν οι μισοί από τους κυκλοφορούντες ενώ με την ίδια προσφώνηση στην πλατεία Ομονοίας ή Συντάγματος θα γυρίσουν....ΟΛΟΙ…

Κρίνω «πικρά ενδιαφέρουσα» την εποχή όπου κάποια «καλόπαιδα» πολύ ακριβοπληρωμένα σε επίπεδο προκλητικότητας για εργαζομένους, για άνεργους και συνταξιούχους στην Ελλάδα της «εισαγόμενης» αλλά και της «εγχώριας» τρόικα συνεχίζουν να επιδείχνουν προκλητικότατα τις αδυναμίες τους για «life style» στη Μύκονο, τη Σαντορίνη ή την Πάρο και σε κλαμπ της Αθήνας και του Πειραια ενώ οι απολύσεις πάνε σύννεφο, οι κατασχέσεις έγιναν χείμαρος και οι γραμμές στα δωρεάν συσσίτια θυμίζουν…Κατοχή!
Πόσο πιό «ενδιαφέρουσες» ήταν κάποιες άλλες εποχές στις οποίες έννοιες όπως το κυμπαρίλικι και το φιλότιμο, η προσφορά και η υπηρεσία, η θυσία και η φιλοπατρία ήταν βιώσιμες πραγματικότητες και όχι «αγαθά εν ανεπαρκεία» και εννοιολογικές οντότητες μουσειακού χαρακτήρα!

Σαφώς ήταν εκείνες οι εποχές λιγότερο «φανταχτερές» από τη δική μας εποχή, δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα, εποχή της ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ των Ελλήνων και της ελληνικής κοινωνίας, του κατακερματισμού της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης της κατοχής ΕΞΟΥΣΙΑΣ από το Σύστημα του Δικομματισμού (πρώτα με δεκανίκι το ΛΑΟΣ και τώρα τη ΔΗΜΑΡ…)
Κάποιος Κινέζος καταράστηκε την Ελλάδα και τους Ελληνες ή όντας αθεράπευτα «οπαδοί» της διαιώνισης του Δικομματισμού σε επίδειξη ποδοσφαιρικής εθνικής ...ομοφωνίας, όπως δείχνουν οι τωρινές εξελίξεις, στείλαμε «ομαθυμαδόν» στις 17/6/2012 τα μυαλά μας στα.... κάγκελα;

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 15ης Δεκεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΑ - ΤΣΑΚΩΝΑ
Χριστούγεννα ή τα Φώτα θα παραδοθεί ο δρόμος


Το πρώτο… μάδημα της μαργαρίτας ολοκληρώθηκε. Το Ζ’ Κλιμάκιο του ..............

Ελεγκτικού Συνεδρίου συνεδρίασε, τελικά, χθες, σχετικά με την παράκαμψη του τμήματος Παραδεισίων-Τσακώνας και την αίτηση ανάκλησης του υπουργείου κατά προηγούμενης απορριπτικής απόφασης του Σώματος, και αργά το μεσημέρι ενέκρινε τη συμπληρωματική σύμβαση.

Οι διαδικασίες, ωστόσο, που πρέπει να ολοκληρωθούν για να ανοίξει ο δρόμος χρειάζονται κάποιο χρόνο. Υπηρεσιακοί παράγοντες του αρμόδιου υπουργείου έλεγαν χθες ότι «αν τρέξουμε με τα… χίλια», και δεν καούν στη μέση του δρόμου συμπληρώνουμε εμείς, «θα προλάβουμε να δώσουμε σε κυκλοφορία το δρόμο τις ημέρες των εορτών. Σε διαφορετική περίπτωση, το πιθανότερο είναι μαζί με τη εορτή των Φώτων να ανοίξουν οι μπάρες και ο δρόμος να δοθεί σε κυκλοφορία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΑΚΩΝΑ θα περάσουν φέτος, όπως όλα δείχνουν, οι τρεις μάγοι και ο Αη Βασίλης, φέρνοντας δώρο στη Μεσσηνία τον (σχεδόν) ολοκληρωμένο αυτοκινητόδρομο, για τον οποίο πάλευε εδώ και τρεις δεκαετίες!!!
Αυτό ειναι το πρώτο θέμα στη σημερινή "ΦΩΝΗ', μετά τη χθεσινή θετική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που ανάβει "πράσινο" με την έγκριση της σηυμπληρωματικής σύμβασης για την παράκαμψη της μεγάλης γέφυρας, ώστε να δοθεί άμεσα στην κυκλοφορία ο δρόμος (21 ή 24 Δεκεμβρίου) - Ικανοποίηση Τατούλη που επαναθέτει το casus belli για την Ολυμπία Οδό για την οποία σήμερα θα γίνει Παμπελοποννησιακή Συνάντηση στην Ολυμπία.
Στην πρώτη σελίδα της "Φ" διαβάζουμε ακόμη:

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ελπίδας τώρα, μετά τον κερδισμένο "μαραθώνιο" της διάσωσης. Αυτό ειναι το μήνυμα Σαμαρά απο τις Βρυξέλλες μετά την έγκριση της δόσης μαμούθ 52,5 δισ. ευρώ και τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για την ενοποίηση του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος.
ΑΝΑΨΑΝ τα δένδρα στις πλατείες Καλαμάτας, Μεσσήνης και Κυπαρισσίας (αύριο στην Πύλο) και "μύρισαν" Χριστούγεννα στη Μεσσηνία.
ΕΝΤΑΣΗ στο Δημοτικό Συμβούλιο για την ένταξη της Αβίας στην Καλαμάτα.
ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ δίνει πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ, με καταλληλότερο τον Σαμαρά για πρωθυπουργό και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην σημερινή κυβέρνηση απο μία ενδεχόμενη του ΣΥΡΙΖΑ.
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ Σύμφωνο Ποιότητας εξήγγειλε ο περιφερειάρχης Π. Τατούλης σε συνέντευξη στην Αθήηνα, με αφορμή την έκθεση Πελοποννησιακών προϊόντων, γεύσεων και κουλτούρας που συνεχίζεται με επιτυχία.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ εκδήλωση αύριο το βράδυ στις 7 στην Κυπαρισσία απο το Σύλλογο Διδασκόντων του 2ου Δημοτικού Σχολείου με θέμα: "Η αναγκαιότητα της ΑΟΖ' και ομιλητή τον διακεκριμένο επιστήμονα και ειδικό στα ζητήματα αυτά ΝΙΚΟ ΛΥΓΕΡΟ.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και
παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της
«ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις
και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση,
δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για
να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο
κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012

Την αγορά των φαρμακείων βολιδοσκοπούν ξένες εταιρείες

Το πράσινο φως φαίνεται πως αναμένουν δύο πολυεθνικοί φαρμακευτικοί κολοσσοί, προκειμένου να επεκτείνουν τις εμπορικές τους δραστηριότητες και στον κλάδο των φαρμακείων. Πρόκειται για την ισραηλίτικη Teva και την αμερικανική Mylan, δύο από τους πλέον δυνατούς παίκτες στην παγκόσμια παραγωγή γενόσημων φαρμάκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ...........

φαρμακευτική αγορά που βρίσκονται εις γνώση και των Ελλήνων φαρμακοποιών, στα άμεσα σχέδια των οποίων είναι να δημιουργήσουν τα δικά τους δίκτυα αλυσίδων, αρχικά στην Αττική και αργότερα σε πανελλαδικό επίπεδο.

Και οι δύο εταιρείες διατηρούν θυγατρικές επί ελληνικού εδάφους. Η Generics Pharma Hellas Ltd αποτελεί θυγατρική του ομίλου Mylan, ενώ η Teva Pharmaceuticals Hellas S.A., με παρουσία στη χώρα μας από το 2008, αυξάνει συνεχώς το μερίδιό της στην ελληνική αγορά.

Ποιοι είναι οι δύο φαρμακευτικοί «γίγαντες»: Η TEVA συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των 15 μεγαλύτερων φαρμακοβιομηχανιών παγκοσμίως, ενώ κατέχει ηγετική θέση στον τομέα παραγωγής και εμπορίας γενοσήμων φαρμάκων. Εισηγμένη πλέον στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ιδρύθηκε το 1901, διατηρεί θυγατρικές σε 60 χώρες και επιχειρεί συνολικά σε 120, απασχολώντας 46.000 εργαζομένους. Οι πωλήσεις της TEVA το 2011 έφτασαν τα 18,3 δισ. δολάρια.

Ο όμιλος Mylan από την άλλη αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής γενόσημων και ειδικών φαρμάκων. Ιδρύθηκε το 1961 στη δυτική Βιρτζίνια και σήμερα κατέχει την 3η θέση παγκοσμίως, με παρουσία σε 150 χώρες και περισσότερους από 18.000 υπαλλήλους. Οι μετοχές της διαπραγματεύονται στο δείκτη Nasdaq. Η Mylan παράγει σε ετήσια βάση πάνω από 45 δισ. δόσεις φαρμάκων σε όλο τον κόσμο, διαθέτοντας αυτή τη στιγμή το δεύτερο μεγαλύτερο παγκοσμίως χαρτοφυλάκιο στη σύνθεση δραστικών ουσιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο μεγάλα ονόματα στον τομέα του φαρμάκου προσπαθούν μάλιστα εδώ και καιρό να δραστηριοποιηθούν και στον τομέα του φαρμακείου. Το «πλήρωμα του χρόνου» δείχνει ότι φθάνει, μετά και τη δηλωμένη πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργού Υγείας να απελευθερώσει το ωράριο στα φαρμακεία.

Η πληροφορία, όπως αναφέρθηκε, είναι γνωστή στους κύκλους των φαρμακοποιών, οι οποίοι υποστηρίζουν πως η απόφαση αυτή του υπουργού Υγείας, εάν τελικά υλοποιηθεί, αφενός αποτελεί προάγγελο και της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των φαρμακοποιών, αφετέρου θα σημάνει το τέλος των μικρομεσαίων φαρμακείων. Συνεπώς θα ανοίξει το δρόμο για την είσοδο μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών και σε αυτό τον κρίκο της εφοδιαστικής αλυσίδας των φαρμάκων. Το έδαφος πια μάλλον είναι πρόσφορο, με δεδομένο πως μέσα στο έτος έκλεισαν 200 φαρμακεία στην Αθήνα και άλλα 40 στη Θεσσαλονίκη.

capital.gr

Μέχρι τις 25 Μαΐου του 2013 η καταγραφή των ψεκαστικών μηχανημάτων

Στον διαδικτυακό τόπο Διαύγεια δημοσιεύθηκε εγκύκλιος την οποία υπογράφει ο Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του ΥπΑΑΤ, κ. Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος και αφορά την «Καταγραφή του επαγγελματικού εξοπλισμού εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων».
Σύμφωνα με την εγκύκλιο:

Η Διεύθυνση Αξιοποίησης Εγγειοβελτιωτικών Έργων και Μηχανικού Εξοπλισμού είναι αρμόδια για τον σχεδιασμό και την εποπτεία της επιθεώρησης ανά 5 έτη του εξοπλισμού.
Μέχρι τις 26 Νοεμβρίου 2016 διενεργείται ...........

τουλάχιστον μια επιθεώρηση.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες χορήγησης αδειών κυκλοφορίας και απογραφής γεωργικών μηχανημάτων των Περιφερειακών Ενοτήτων τηρούν μητρώο εξοπλισμού εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων, στο οποίο καταγράφεται ο εξοπλισμός κατά κατηγορία, γεωγραφική περιοχή και χρήστη. Το αρχείο πρέπει να αποσταλεί στο υπουργείο μέχρι τις 31 Μαΐου 2013.
O επαγγελματικός εξοπλισμός εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων περιλαμβάνει: α) Νεφελοψεκαστήρες (συρόμενους, φερόμενους/αναρτώμενους, αυτοκινούμενους), β) ψεκαστικά αγρού (συρόμενα, φερόμενα/αναρτώμενα, αυτοκινούμενα).Την εξόφληση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου πληρώνει το ΥπΑΑΤ. Διαθέσημα από το Σάββατο 15/12 τα χρήματα

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκαν οι διασταυρωτικοί έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ και της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών των δικαιούχων του υπόλοιπου 50% της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου 2012 (αφορά στην καλλιεργητική περίοδο 2011) για όσους αγρότες είχαν λάβει προκαταβολή 50%.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από σήμερα το............

απόγευμα, Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr), ώστε να ενημερωθούν, με την αναγραφή του ΑΦΜ τους, για το ακριβές ποσό που τους αναλογεί από τη δεύτερη δόση της επιστροφής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου.

Τα ποσά πληρωμής θα είναι διαθέσιμα για ανάληψη από τους δικαιούχους από το αύριο Σάββατο 15 Δεκεμβρίου από τα ΑΤΜ των Τραπεζών και την Δευτέρα 17.12.2012 από τα καταστήματα των Τραπεζών.

Για τους υπόλοιπους δικαιούχους του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου 2012 που δεν είχαν λάβει προκαταβολή λόγω σφαλμάτων των αιτήσεων ή λόγω μη ταυτοποίησης με το αρχείο του ΟΓΑ, οι διασταυρωτικοί έλεγχοι ολοκληρώνονται την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου και η πληρωμή τους θα γίνει εντός της επόμενης εβδομάδας.

O Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης με αφορμή την καταβολή και του υπόλοιπου 50% της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαιοειδών δήλωσε:

«Όπως είχαμε δεσμευτεί, είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε στους αγρότες, ότι παρόλες τις δυσκολίες που συναντήσαμε δεδομένης και της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, καταφέραμε και συγκεντρώσαμε τα χρήματα που αντιστοιχούν στην επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαιοειδών, στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνουμε να βοηθήσουμε στη μείωση του κόστους των εισροών. Τα χρήματα αυτά είναι δικοί μας πόροι. Και η προσπάθεια που καταβάλλουμε έγκειται στο ότι πραγματικά θέλουμε να βοηθήσουμε τους αγρότες να τα καταφέρουν στο επάγγελμά τους και να τα καταφέρουν στις καλλιέργειές τους.

Επίσης την επόμενη εβδομάδα, πιστοί στις δεσμεύσεις μας και με γνώμονα την ανάγκη ενίσχυσης των αγροτών, θα καταβάλλουμε και το υπόλοιπο 50% της ενιαίας ενίσχυσης, ύψους 1,1 δις ευρώ ».

Αγροτύπος

Οι επαγγελματίες «σήκωσαν το φορολογικό βάρος» στη Μεσσηνία

Ο φορολογικός χάρτης στη Μεσσηνία
Στα 14.113,93 ευρώ το μέσο εισόδημα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες πλήρωσαν το μεγαλύτερο φόρο

Σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στην υπόλοιπη χώρα, στη Μεσσηνία οι ελεύθεροι επαγγελματίες ήταν αυτοί που σήκωσαν το μεγαλύτερο φορολογικό βάρος, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα τις προηγούμενες ημέρες από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.
Συγκεκριμένα στο νομό μας υποβλήθηκαν ............

83.071 δηλώσεις που αντιστοιχούν σε εισόδημα, που αποκτήθηκε το 2010, ύψους 1.172.458.000 ευρώ. Αυτό αντιστοιχεί σε μέσο εισόδημα ύψους 14.113,93 ευρώ.

Ειδικότερα, οι πολίτες που δήλωσαν ως επάγγελμα εισοδηματίες έφτασαν τους 8.507, ήτοι εισόδημα 25.486.000 και μέσο 2.995,89 ευρώ. Οι έμποροι-βιομήχανοι- βιοτέχνες – επαγγελματίες κατέθεσαν 10.079 δηλώσεις, που αντιστοιχούν σε εισόδημα 199.072.000 ευρώ και μέσο 19.751,17. Οι γεωργοί-κτηνοτρόφοι-αλιείς έφτασαν στους 12.920, με εισόδημα 112.296.000 ευρώ, που αντιστοιχεί σε μέσο δηλωθέν 8.691,64 ευρώ. Στη συνέχεια, οι μισθωτοί, που είναι και η δεύτερη μεγαλύτερη φορολογική ομάδα, κατέθεσαν 22.261 φορολογικές δηλώσεις, που αντιστοιχούν σε 365.793.000 ευρώ και μέσο 16.432,01 ευρώ. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες ήταν 3.098, με συνολικό εισόδημα 91.683.000 ευρώ και μέσο εισόδημα 29.594,25 ευρώ.

Τέλος, η μεγαλύτερη πληθυσμιακή ομάδα, οι συνταξιούχοι, έφτασαν στις 26.206 φορολογικές δηλώσεις, που αντιστοιχούν σε εισόδημα 378.129.000 ευρώ και μέσο εισόδημα 14.429,10 ευρώ.

Ο συνολικός φόρος που πλήρωσαν οι Μεσσήνιοι ήταν 68.307.000, που σημαίνει ότι ο μέσος όρος είναι 822,27 ευρώ. Το παραπάνω κατανέμεται ως εξής: Οι εισοδηματίες πλήρωσαν κατά μέσο όρο φόρο 285,18 ευρώ, οι έμποροι- βιομήχανοι-βιοτέχνες- επαγγελματίες 1.694,02 ευρώ, οι γεωργοί- κτηνοτρόφοι- αλιείς 458,75 ευρώ, οι μισθωτοί 733,66 ευρώ, οι ελεύθεροι επαγγελματίες 3.505,81 ευρώ και οι συνταξιούχοι 598,60 ευρώ.

Από τα παραπάνω στοιχεία η φορολογική εικόνα που παρουσιάζει η Μεσσηνία είναι, θα έλεγε κάποιος, ικανοποιητική. Ενδιαφέρον, πάντως, θα έχουν τα στοιχεία της ερχόμενης χρονιάς, καθώς η οικονομική κρίση βρισκόταν σε πλήρη έκταση και στο νομό μας.
Από την άλλη πλευρά, «ανοίγοντας» την εικόνα, στην υπόλοιπη χώρα φαίνεται ότι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι σήκωσαν και πέρυσι, όπως κάθε χρόνο, το μεγαλύτερο φορτίο. Για τα εισοδήματα του 2010 που δηλώθηκαν στην Εφορία πέρυσι, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι εμφανίζονται να δηλώνουν το 70% του συνολικού εισοδήματος και να πληρώνουν το 55% του συνολικού φόρου, ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες (και έμποροι) δηλώνουν το 19% του εισοδήματος, καταβάλλοντας το 15,4% των φόρων. Τα νομικά πρόσωπα (επιχειρήσεις) δήλωσαν το 11% του συνολικού εισοδήματος και κατέβαλαν το 29,47% του φόρου.

Το 2011 δηλώθηκε συνολικά εισόδημα (που αποκτήθηκε το 2010) ύψους 116,5 δισ. ευρώ, από το οποίο τα 81,8 δισ. ευρώ δηλώθηκαν από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, τα 21,8 δισ. ευρώ από τους λοιπούς φορολογούμενους (επαγγελματίες κ.ά.), ενώ 12,8 δισ. ευρώ ήταν τα δηλωθέντα κέρδη των επιχειρήσεων.

Καταβλήθηκε συνολικά φόρος ύψους 10,4 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 5,7 δισ. ευρώ αφορούν τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, το 1,6 δισ. ευρώ τους λοιπούς φορολογούμενους, ενώ 3,1 δισ. ευρώ ήταν ο φόρος που καταβλήθηκε από τις επιχειρήσεις.
Από το σύνολο των 5.681.066 φορολογουμένων, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, οι 2.782.188 (ή το 49%) δήλωσαν εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ. Πάνω από 100.000 ευρώ εισόδημα δήλωσαν 38.549 φορολογούμενοι, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι εισόδημα μεγαλύτερο των 500.000 ευρώ δήλωσαν 287 φορολογούμενοι και πάνω από 900.000 ευρώ μόλις 51 φορολογούμενοι.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κατανομή του δηλωθέντος εισοδήματος στους ελεύθερους επαγγελματίες. Έτσι από το σύνολο των 355.982 ελεύθερων επαγγελματιών, οι 248.50 δήλωσαν εισόδημα έως 12.000 ευρώ και μόνο 64 ελεύθεροι επαγγελματίες εμφανίζονται να δηλώνουν περισσότερα από 500.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα.

Θάρρος

Έδωσε το ΟΚ το Ελεγκτικό για το Παραδείσα - Τσακώνα !

Την απόφαση που περίμεναν ...για "χρόνια" οι κάτοικοι της Μεσσηνίας ενέκρινε... επιτέλους σήμερα το μεσημέρι το Ελεγκτικό συνέδριο "ανάβωντας" το πράσινο φως έτσι ώστε να δοθεί άμεσα στην Κυκλοφορία ο δρόμος Παραδείσια-Τσακώνα .

Μένει πλέον το υπουργείο Υποδομών να .......

ανακοινώσει την ακριβή ημερομηνία παράδοσης του δρόμου , που δύσκολα θα είναι πριν τις εορτές χωρίς τίποτα να αποκλείεται! ...Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του "Θάρρους" η παράδοση του νέου δρόμου αναμένεται μετά την εορτή των "Θεοφανείων"

ΠΗΓΗ http://www.tharrosnews.gr
Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Προτάσεις ρύθμισης οφειλών στον ΟΑΕΕ και βελτίωση νομοθετικού πλαισίου ασφάλισης

Επιστολή στον υπουργό Εργασίας με προτάσεις ρύθμισης οφειλών στον ΟΑΕΕ και βελτίωση νομοθετικού πλαισίου ασφάλισης απέστειλε σήμερα ο Πρόεδρος του Επιμεςλητηρίου Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Μανιάτης.

Ο κ. Μανιάτης στην επιστολή του ζητά από την πολιτεία να υπάρξει άμεσα μια σειρά ρυθμίσεων για οφειλές στον ΟΑΕΕ με παράλληλη βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου ασφάλισης.

Ο κ. Μανιάτης στην επιστολή του αναφέρει ότι ............

πάνω από το 50% των ελευθέρων επαγγελματιών αδυνατούν να καταβάλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές στον ΟΑΕΕ.
Αναλυτικά η επιστολή του κ. Μανιάτη αναφέρει:

Κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή υπογραμμίζουμε αφενός την ανησυχία μας και αφετέρου την ανάγκη να προχωρήσει η Πολιτεία άμεσα σε μια των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ, με βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου ασφάλισης, πριν το οριστικό ναυάγιο, για το οποίο δεν φέρει ευθύνη ο επαγγελματίας αλλά η απομείωση των διαθέσιμων με το κούρεμα των ομολόγων.
Σήμερα πάνω από το 50% των ασφαλισμένων και σε πολλές περιοχές ξεπερνούν το 70% αδυνατεί να καταβάλει τις εισφορές προς τον ΟΑΕΕ, γεγονός που καταδεικνύει ότι η υφιστάμενη ρύθμιση ασφαλιστικών εισφορών έχει αποτύχει, επειδή έχει αγνοήσει τα πραγματικά οικονομικά δεδομένα των ελευθέρων επαγγελματιών, διότι όσοι επιχείρησαν να ενταχθούν δεν κατάφεραν να συνεχίσουν

Για τους παραπάνω λόγους προτείνουμε τα εξής:
1. Μείωση κατά 40% των εισφορών για μια 5ετία.
2. Πάγωμα παλαιότερων οφειλών χωρίς προσαυξήσεις.
3. Διαχωρισμό του ασφαλίστρου για την υγεία με αυτό στις συντάξεις, ώστε ο ασφαλισμένος αν δεν μπορεί να καταβάλλει το σύνολο της εισφοράς, τουλάχιστον να καταβάλλει αυτή για την υγεία.
4. Δικαίωμα στον ασφαλισμένο να επιλέξει ασφαλιστική κλίμακα.
5. Αποποινικοποίηση των οφειλών στον ΟΑΕΕ γιατί είναι αυτασφάλιση και αφορά τα ίδια τα φυσικά πρόσωπα. Αυτό συμβαίνει στα περισσότερα ασφαλιστικά ταμεία (δικηγόρων, μηχανικών κ.λπ.).
6. Να σταματήσει άμεσα η βεβαίωση οφειλών των ασφαλισμένων από τον ΟΑΕΕ στο δημόσιο ταμείο με κατάργηση του σχετικού νόμου.
7. Ρύθμιση παλαιότερων οφειλών με δόσεις που δεν θα υπερβαίνουν το 10% της τρέχουσας εισφοράς.
8. Μείωση του ποσοστού προσαυξήσεων διότι είναι τοκογλυφία ή προσαύξηση με 3% για τον πρώτο μήνα και 1,5% για κάθε μήνα καθυστέρησης.
9. Με το άρθρο 44 Ν.3986/2011 συστάθηκε στον ΟΑΕΔ “ειδικός λογαριασμός ανεργίας”, με σκοπό την χορήγηση επιδόματος ανεργίας για όσους κλείνουν τις επιχειρήσεις τους. Με την ίδια διάταξη θεσπίστηκε εισφορά 120 ευρώ ετησίως. Μόνο που οι δικαιούχοι ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΙΣΕΠΡΑΞΑΝ.
10. Παροχή σύνταξης σε όσους βρίσκονται σε ηλικία συνταξιοδότησης με ΔΙΑΓΡΑΦΗ οφειλών τους και υπολογισμό σύνταξης σύμφωνα με τις εισφορές που έχουν καταβληθεί.
11. Να υπάρξει ευνοϊκότερη αντιμετώπιση των οφειλετών, που ήταν συνεπείς μέχρι το 2009 και σήμερα λόγω ύφεσης αδυνατούν, να υπάρξει ολοκληρωτική παραγραφή των προσαυξήσεων.
Με την ελπίδα ότι θα προβείτε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση,

Δημήτριος Μανιάτης
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 13-12-2012 ]Φορολογικό Νομοσχέδιο: Σε ισχύ το μέτρο της απόσυρσης και το 2013!

Τέλος στην αγωνία των εισαγωγέων, εμπόρων αλλά και καταναλωτών θέτει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε το βράδυ της Πέμπτη στη Βουλή βάσει του οποίου παρατείνεται το μέτρο της απόσυρσης παλαιών ΙΧ και για το 2013 ενώ αλλάζει και ο Φόρος Πολυτελείας στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα.

Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση .............

προσπαθεί να δώσει «ανάσα» ζωής τόσο στους εισαγωγείς που έχουν δει τις πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων να καταρρέουν τα τελευταία 3 χρόνια όσο και στους ανεξάρτητους εμπόρους στους οποίους ο Φόρος Πολυτελείας είχε κάνει απαγορευτικές τις εισαγωγές μεταχειρισμένων ΙΧ.

Ειδικότερα στο άρθρο 22 του φορολογικού νομοσχεδίου αναφέρεται χαρακτηριστικά πως το μέτρο της απόσυρσης παρατείνεται έως τις 20 Δεκεμβρίου του 2013 και πλέον θα αποσύρονται αυτοκίνητα τα οποία έχουν πρώτη άδεια κυκλοφορίας έως τις 31/12/2000 ενώ μέχρι πρότινος μπορούσαν να αποσυρθούν αυτοκίνητα με 1η άδεια κυκλοφορίας έως 31/12/1998. Με αυτή την προσθήκη δίνεται η δυνατότητα σε εκατοντάδες χιλιάδες κατόχους αυτοκινήτων που δεν μπορούσαν να τα πουλήσουν εξαιτίας της ηλικίας τους ή του μεγάλου κυβισμού τους να τα αποσύρουν έχοντας όφελος κατά την αντικατάστασή τους με κάποιο καινούριο ΙΧ. Μοναδική προϋπόθεση για να αποσύρει κανείς το αυτοκίνητό του με 1η άδεια κυκλοφορίας πριν τις 31/12/2000 είναι να έχει καταβάλει τα Τέλη Κυκλοφορίας του έτους εντός του οποίου γίνεται η διαγραφή καθώς και τυχόν οφειλομένων προηγουμένων ετών.

Το μέλος του δ.σ. του Συνδέσμου Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος κ. Κωνστανίνος Τουλίτσης σχολιάζοντας το νέο φορολογικό νομοσχέδιο ανέφερε μεταξύ άλλων στην «Η» πως: «Το νέο φορολογικό αποτελεί ένα σημαντικό βήμα διόρθωσης λαθών του παρελθόντος ωστόσο θα πρέπει να επισημάνω πως χρίζει περαιτέρω βελτίωσης. Ειδικότερα δεν υπάρχει πουθενά η μείωση των τεκμηρίων διαβίωσης στα ΙΧ τα οποία αποτελούν το μεγάλο αγκάθι για εκατομμύρια ιδιοκτήτες οι οποίοι έχουν δει τα εισοδήματά τους να μειώνονται συνεχώς. Παράλληλα εκτιμώ πως τα υπομνήματά μας προς την Κομισιόν φαίνεται πως απέδωσαν και στο άμεσο μέλλον είναι πολύ πιθανό να δούμε επιπλέον αλλαγές ακόμη και στον τρόπο υπολογισμού του Τέλους Ταξινόμησης».

Φόρος Πολυτελείας μεταχειρισμένων ΙΧ

Ριζικές αλλαγές έχουμε και στον φόρο πολυτελείας που επιβάλλεται στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ καθώς στο νομοσχέδιο αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο 23 πως οι ισχύοντες κλίμακες αντικαθίστανται από εκείνες που επιβάλλονται στα καινούρια.

Ειδικότερα σήμερα ο Φόρος Πολυτελείας στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ κυμαίνονταν σε 10% για αυτοκίνητα με αξία από 16.000 έως 17.000 ευρώ, σε 30% για οχήματα αξίας από 17.001 έως και 19.000 ευρώ και σε 40% για αυτοκίνητα αξίας άνω των 19.001 ευρώ.

Σύμφωνα με το φορολογικό νομοσχέδιο ο Φόρος Πολυτελείας στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ θα είναι ο ίδιος με εκείνον που επιβάλλεται στα καινούρια και προσδιορίζεται σε 10% για οχήματα με αξία από 20.000-22.000 ευρώ, σε 30% για ΙΧ με αξία από 22.001-28.000 ευρώ και σε 40% για οχήματα με αξία άνω των 28.001 ευρώ με τη διαφορά όμως πως η φορολογητέα αξία του οχήματος θα είναι μειωμένη ανάλογα με τη παλαιότητά του η οποία ορίζεται επακριβώς από το άρθρο 126 του ν. 2960/2001. Ειδικότερα ο συγκεκριμένος νόμος ορίζει πως το ποσοστό μείωσης της φορολογητέας αξίας κάποιου ΙΧ που έχει κυκλοφορήσει σε άλλο κράτος έως 6 μήνες κυμαίνεται σε 7% ενώ εάν έχει κυκλοφορήσει από 1 έως 2 χρόνια η μείωση ανέρχεται σε 14%. Αντίστοιχα αν το εισαγόμενο μεταχειρισμένο έχιε κυκλοφορήσει από 3 έως 4 χρόνια η μείωση ανέρχεται σε 28%, από 4 έως 5 έτη σε 34%, από 5 έως 6 χρόνια σε 40%, από 6 έως 7 χρόνια σε 46%, από 7-8 χρόνια σε 52%, από 8-9 χρόνια σε 57%, από 9-10 έτη σε 62% ενώ το ποσοστό αυξάνεται αντίστοιχα μέχρι τα 15 έτη που ανέρχεται σε 80%.

Παραμένει ο Φόρος Πολυτελείας στα Ηλεκτρικά ΙΧ

Διατηρείται σύμφωνα με το φορολογικό νομοσχέδιο και ο Φόρος Πολυτελείας που επιβάλλεται στα ηλεκτρικά ΙΧ καθώς η εργοστασιακή τους αξία είναι πολύ υψηλότερη από τις 20.000 ευρώ. Ουσιαστικά εξακολουθούν οι τιμές των ηλεκρικών αυτοκινήτων να παραμένουν σε απαγορευτικά επίπεδα καθώς το πιο φθηνό μοντέλο κυμαίνεται στις 45.000 ευρώ με την επιβολή του Φόρου Πολυτελείας. Σχεδόν σε όλα τα υπόλοιπα κράτη-μέλη τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα επιδοτούνται ενώ αντίθετα στη χώρα μας «τιμωρούνται»...

Πολύτεκνοι

Αλλαγές έχουμε και στις διατάξεις που αφορούν στους πολύτεκνους με 3 παιδιά οι οποίοι είχαν το δικαίωμα μόνο μία φορά να αποκτήσουν κάποιο ΙΧ με το δικαίωμα απαλλαγής από το Τέλος Ταξινόμησης. Αφού ψηφιστεί το νομοσχέδιο και οι τρίτεκνοι οι οποίοι κατέστησαν πολύτεκνοι μετά την απόκτηση ενός ΙΧ με απαλλαγή από το Τέλος Ταξινόμησης θα μπορούν να κάνουν χρήση του δικαιώματος και για δεύτερη φορά όπως ισχύει στους πολύτεκνους.

Αμετάβλητα τα τεκμήρια!

Ένα από τα θέματα που έχει απασχολήσει εδώ και αρκετές εβδομάδες εισαγωγείς, εμπόρους αλλά και ιδιοκτήτες ΙΧ έχει να κάνει με τα τεκμήρια διαβίωσης τα οποία παρέμειναν αμετάβλητα παρά τις προθέσεις της κυβέρνησης…

Σύμφωνα με πληροφορίες ο λόγος που δεν μειώθηκαν τα τεκμήρια έχει να κάνει με το γεγονός πως η τρόικα τα έχει συνδυάσει με την φοροδιαφυγή και παρά τις προσπάθειες στελεχών του υπουργείου Οικονομικών δεν κατάφεραν τελικά να τους πείσουν πως είναι άδικα.

Παράλληλα οι υπόλοιποι φορείς άλλων κλάδων «επαναστάτησαν» μόλις αντιλήφθηκαν πως θα μειωθούν μόνο τα τεκμήρια στα αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να υπάρξουν πάρα πολλές αντιδράσεις και πιέσεις προς την κυβέρνηση. Όλα τα παραπάνω συντέλεσαν στο γεγονός να παραμείνουν αμετάβλητα τα τεκμήρια διαβίωσης έστω και αν ακόμη αυτό οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ΙΧ στα γκισέ της εφορίας για να παραδώσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους δημιουργώντας επιπλέον νέο έλλειμμα στα κρατικά έσοδα…

Ημερησία

Πόσα έχασαν οι μισθωτοί από το 2009 μέχρι σήμερα;

Δραστικότατη αλλαγή στις απολαβές των μισθωτών έφερε η κρίση με τις απολαβές του 2010 να είναι 6.230 ευρώ χαμηλότερες σε σχέση με τα λεφτά που έπαιρναν 3 χρόνια πριν, το 2009. Το «τσεκούρι» γίνεται όλο και πιο έντονο καθώς μόνο τον τελευταίο χρόνο ο μέσος μισθωτός έχασε 3.882 ευρώ λόγω των ατομικών συμβάσεων, των μέτρων του μνημονίου και της χαμηλής δυνατότητάς του να πει «όχι» υπό τον φόβο να βρεθεί στην «δεξαμενή» των ανέργων από την οποία πλέον η επιστροφή σε μία θέση απασχόλησης είναι πολύ δύσκολη...

Με βάση τα στοιχεία ανά μήνα, οι μέσες.........

αποδοχές μειώθηκαν κατά 230 ευρώ το 2012 συγκριτικά με το 2011 και κατά 455 ευρώ σε σχέση με τις απολαβές του 2009. Σε ποσοστά η πτώση φτάνει στο 15,3% σε έναν χρόνο και στο 22,5% σε επίπεδα τριετίας.

Τα στοιχεία τα έχει επεξεργασθεί η ΕΛΣΤΑΤ με βάση δικά της δεδομένα ( Έρευνα Εργατικού Δυναμικού) αλλά και στοιχεία από διοικητικές πηγές όπως το ΙΚΑ και αφορούν το τρίτο τρίμηνο κάθε χρόνου.

Η απώλεια είναι σχεδόν διπλάσια από αυτή που υπολογίζει η Επιτροπή (εκ μέρους της τρόικας) στο αναθεωρημένο μνημόνιο που χθες συμφωνήθηκε στις Βρυξέλλες: η Κομισιόν φέτος υπολογίζει ότι η μέση αμοιβή των μισθωτών στον ιδιωτικό τομέα θα περιορισθεί κατά 8,9%. Τα ίδια στοιχεία του κοινοτικού οργάνου δείχνουν πάντως ότι η αιμορραγία θα συνεχισθεί το 2013: καταγράφουν εντονότερη πτώση κατά 9,5% καθώς η ανεργία θα θεριεύει και οι παρεμβάσεις στο εργασιακό θα τεθούν σε πλήρη ισχύ...

Τι δείχνουν οι μετρήσεις του 3ου τριμήνου

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το μέσο μηνιαίο κόστος εργασίας το τρίτο τρίμηνο του 2012, δείχνουν ότι:

* Ο μέσος μισθός το 2012 διαμορφώθηκε στο σύνολο της οικονομίας, στα 1.532 ευρώ από 1.977 ευρώ 3 χρόνια πριν. Τα πιο πολλά λεφτά λάμβαναν και συνεχίζουν να παίρνουν όσοι δουλεύουν στον δευτερογενή τομέα. Η μεγαλύτερη απώλεια απολαβών καταγράφεται στις υπηρεσίες (298 ευρώ μηνιαίες σε σχέση με το 2011 και 465 ευρώ συγκριτικά με το 2009).

* Η απώλεια εισοδήματος είναι πιο έντονη στους άνδρες από ότι στις γυναίκες. Και τούτο διότι λάμβαναν – και συνεχίζουν να λαμβάνουν - πιο πολλά. Στο σύνολο της οικονομίας ο μέσος μισθός το 2009 ήταν 2.093 ευρώ, το 2011 έπεσε στα 1.935 ευρώ και φέτος είναι 1.635 ευρώ. Δηλαδή η απώλεια συγκριτικά με το 2011 είναι 301 ευρώ το μήνα και με το 2009 458 ευρώ τον μήνα...

Η αιμορραγία απολαβών όπως την καταγράφουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δεν περιλαμβάνει τις πρόσθετες απώλειες πραγματικού εισοδήματος από τα διαδοχικά εισπρακτικά μέτρα. Δεν περιλαμβάνει και την απώλεια από την ακρίβεια.

Μέσο Μηνιαίο Κόστος Εργασίας σε ευρώ
TOMEIΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ 2009 2011 2012 Διαφορά Διαφορά
ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΦΥΛΑ Γ΄ τρίμηνο Γ΄ τρίμηνο Γ΄ τρίμηνο 2011-12 2009-12
ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ 1.163 1.128 1.040 -88 -123
ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ 1.936 1.735 1.524 -211 -413
ΤΡΙΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ 2.010 1.843 1.545 -298 -465
ΣΥΝΟΛΟ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ 1.977 1.809 1.532 -277 -445
ΑΡΡΕΝΕΣ
ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ 1.217 1.172 1.080 -92 -137
ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ 1.968 1.764 1.548 -216 -420
ΤΡΙΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ 2.197 2.032 1.686 -346 -511
ΣΥΝΟΛΟ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ 2.093 1.935 1.635 -301 -458
ΘΗΛΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ 1.005 947 898 -49 -107
ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ 1.780 1.620 1.427 -193 -353
ΤΡΙΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ 1.837 1.656 1.405 -251 -432
ΣΥΝΟΛΟ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ 1.822 1.647 1.402 -245 -420
Πηγή: ΕΛΣΤΑΤ και δεδομένα από διοικητικές πηγές (ΙΚΑ κλπ).

Capital.gr - Θάρρος

Αγρίλης Φιλιατρών - Στόμιο: Ολοκληρωτική καταστροφή στην ντομάτα από το χαλάζι…

Ολοκληρωτική καταστροφή υπέστησαν δεκάδες στρέμματα με χιλιάδες ντομάτες στον Αγρίλη και το Στόμιο Τριφυλίας, με την έντονη χαλαζόπτωση της Κυριακής και οι παραγωγοί είναι σε απόγνωση. Αυτή την περίοδο, μάλιστα, η τιμή της ντομάτας άγγιζε ακόμη και τα 80 λεπτά στον παραγωγό και οι καλλιεργητές ευελπιστούσαν πως με την παραγωγή τους θα μπορούσαν να βγάλουν κάποια χρήματα για να πληρώσουν τις διαρκώς αυξανόμενες υποχρεώσεις τους και να έχουν και λίγα, έστω, για να περάσουν τις γιορτές.
Η έντονη χαλαζόπτωση της Κυριακής, όμως, ............

τους «τσάκισε», πλήττοντας άγρια τις υπαίθριες καλλιέργειές τους και καταστρέφοντας ολοκληρωτικά χιλιάδες φυτά.

Τα «χτυπήματα» του χαλαζιού στις ντομάτες ήταν αλλεπάλληλα και δεν άφησαν τίποτα όρθιο στην περιοχή του Αγρίλη και του Στομίου. Οι παραγωγοί είδαν μέσα σε λίγες ώρες το μόχθο τους να πηγαίνει χαμένος και τις ελπίδες τους για ένα σχετικά ικανοποιητικό εισόδημα από την καλλιέργειά τους να «πνίγονται» στο χαλάζι.
Η εικόνα με τα καμένα, από το χαλάζι, φυτά ντομάτας τούς έχει γεμίσει θλίψη και απελπισία. Όλη την προηγούμενη περίοδο, από την ετοιμασία των χωραφιών και τη φύτευση μέχρι που άρχισαν να παράγουν και να «κόβουν», φρόντιζαν ιδιαίτερα τις υπαίθριες καλλιέργειές τους, για να έχουν καλή και ποιοτική παραγωγή. Παραγωγή ντομάτας για την οποία, άλλωστε, φημίζεται η περιοχή χάρις στις προσπάθειες και την αγάπη των παραγωγών για την αγροτική γη και τα προϊόντα τους!

Μιλώντας στο «Θ» ο Κυριάκος Λατάνης, με καλλιέργεια στον Αγρίλη, σημείωσε: «20 στρέμματα έχω καλλιεργήσει εδώ στον Αγρίλη, 20 χιλιάδες φυτά και η καταστροφή από το χαλάζι είναι ολοκληρωτική. 100% ζημιά έπαθα. Και είχαμε μπροστά μας περιθώρια να πουλήσουμε, είχε και πολύ καλή τιμή η ντομάτα, αλλά δε μας άφησε ο καιρός. Μας σακάτεψε το χαλάζι. Είδατε κι εσείς τι έχει γίνει, την καταστροφή. Είχα μεγάλη παραγωγή, σε κάθε ντοματιά είχε πάνω 7 – 8 κιλά, αλλά καταστραφήκαμε…».
Με τη σειρά του ο Κυριάκος Κυριακόπουλος, με καλλιέργεια στο Στόμιο, είπε: «6 στρέμματα έχω στο Στόμιο, με 6 χιλιάδες φυτά και η ζημιά από το χαλάζι είναι ολοκληρωτική. Καήκανε όλα τα φυτά. Είμαι σε απόγνωση. Περιμέναμε κάτι να κάνουμε τώρα που έχει και τιμή η ντομάτα, αλλά με το χαλάζι ήρθε καταστροφή».

Σημειώνουμε πως, όπως μας είπαν, τεράστια ζημιά υπέστησαν και άλλες υπαίθριες καλλιέργειες παραγωγών στην Τριφυλία, όπως η υπαίθρια καλλιέργεια πιπεριάς στο Κατσίμπαλι, 10 περίπου στρέμματα, του παραγωγού Θανάση Ψιλόπουλου.

Ηλίας Γιαννόπουλος - Θάρρος

Ενας πομποδέκτης διοδίων για τους 4 αυτοκινητοδρόμους

Mε έναν πλέον πομποδέκτη θα μπορούν οι οδηγοί των αυτοκινήτων φορτηγών και λεωφορείων να κινούνται σε αυτούς τους 4 αυτοκινητοδρόμους της χώρας.

Συγκεκριμένα, από τις 18 Δεκεμβρίου 2012, οι οδηγοί μπορούν να ταξιδεύουν σε 4 συνεργαζόμενα οδικά δίκτυα της χώρας: Αττική Οδός, Ολυμπία Οδός (E.O. Ελευσίνας-Πάτρας), Μορέας (Ε.Ο Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας) και Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου (Ε.Ο. Αθήνας – Θεσσαλονίκης, Τμήμα Μαλιακός-Κλειδί), χρησιμοποιώντας ένα και μόνο πομποδέκτη, ενώ εντός του πρώτου τριμήνου του 2013 θα προστεθεί στα συνεργαζόμενα δίκτυα και η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου.

Οι συνδρομητές που διαθέτουν ήδη e-PASS (Αττικής Οδού), ..........

eWAY (Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου) και ΟΛΥΜΠΙΑ PASS (Ολυμπίας Οδού) δεν χρειάζεται να προβούν σε κάποια ενέργεια, καθώς η νέα υπηρεσία θα ενεργοποιηθεί αυτόματα και χωρίς κόστος από τις 18 Δεκεμβρίου 2012. Επίσης, για τους συνδρομητές του ΓΕΦΥΡΑ e-pass θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση, αναφορικά με την ακριβή ημερομηνία ενεργοποίησης της υπηρεσίας.

Οι οδηγοί που ενδιαφέρονται να κάνουν χρήση της νέας υπηρεσίας και δεν διαθέτουν πομποδέκτη, μπορούν να επιλέξουν αυτόν που τους εξυπηρετεί καλύτερα, με βάση τον τόπο διαμονής τους, το οδικό δίκτυο που χρησιμοποιούν πιο συχνά κ.λπ. Μελλοντικά, η υπηρεσία ενδέχεται να επεκταθεί και στους υπόλοιπους αυτοκινητόδρομους της χώρας.

Τα συνεργαζόμενα οδικά δίκτυα διανέμουν ενημερωτικό έντυπο με αναλυτικές πληροφορίες για τον τρόπο χρήσης της νέας υπηρεσίας, τα οφέλη, τις δυνατότητες, καθώς και τις οδηγίες για τον τρόπο λειτουργίας της. Επίσης, το κοινό μπορεί να αναζητά περισσότερες πληροφορίες στα τμήματα Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης Πελατών και τις ιστοσελίδες των συνεργαζόμενων οδικών δικτύων:
- Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου / τηλ. 2410 741440 / www.aegeanmotorway.gr
- Αττική Οδός / τηλ. 210 6682222 / www.aodos.gr
- Ολυμπία Οδός / τηλ. 22960 95555 / www.olympiaodos.gr
- Μορέας / τηλ. 2710 562020 / www.moreas.com.gr
- Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου / τηλ. 26340 39010-11 / www.gefyra.gr

Sport Fm

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 14ης Δεκεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

ΣΤΑ 14.113,93 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΕΣΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΩΝ
Οι επαγγελματίες «σήκωσαν το βάρος» στη Μεσσηνία


Σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στην υπόλοιπη χώρα, στη Μεσσηνία οι ..............

ελεύθεροι επαγγελματίες ήταν αυτοί που σήκωσαν το μεγαλύτερο φορολογικό βάρος, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα τις προηγούμενες ημέρες από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Συγκεκριμένα, στο νομό μας υποβλήθηκαν 83.071 δηλώσεις, που αντιστοιχούν σε εισόδημα, που αποκτήθηκε το 2010, ύψους 1.172.458.000 ευρώ. Αυτό αντιστοιχεί σε μέσο εισόδημα ύψους 14.113,93 ευρώ.

Ειδικότερα, οι πολίτες που δήλωσαν ως επάγγελμα εισοδηματίες έφτασαν τους 8.507, ήτοι εισόδημα 25.486.000 και μέσο 2.995,89 ευρώ. Στη συνέχεια, οι μισθωτοί, που είναι και η δεύτερη μεγαλύτερη φορολογική ομάδα, κατέθεσαν 22.261 φορολογικές δηλώσεις, που αντιστοιχούν σε 365.793.000 ευρώ και μέσο 16.432,01 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΝΕΟ ΜΕΙΓΜΑ πολιτικής υπόσχεται ο Μεσσήνιος πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Μετά την απόφαση του Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης-μαμούθ 52,5 δισ. ευρώ (τα 34 τη Δευτέρα και τα υπόλοιπα μέχρι το Μάρτιο), ο Αντ. Σαμαράς έστειλε απο τις Βρυξέλλες μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας για επανεκίνηση της οικονομίας και ευχαρίστησε Βενιζέλο-Κουβέλη και τους βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που έδωσαν τη μεγάλη μάχη για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και το ευρώ.
Ανακούφιση σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, αρνητικός σε όλα ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτό ειναι το πρώτο θέμα στη σημερινή "ΦΩΝΗ" στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ για το "κούρεμα" της Ολυμπίας οδού. Αιτία πολέμου για τον Τατούλη, Επικοινωνιακός ελιγμός κατά τον Αλευρά, Αρνητικοί στις εξελίξεις οι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος και Θανάσης Πετράκος.

Τη θετική πλευρά της εξέλιξης με την οποία δεν αλλάζει το φυσικό αντικείμενο της Σύμβασης του 2007, επισημαίνει ο Παν. Νίκας.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ Συνέντευξη με τον κορυφαίο επιστήμονα ΝΙΚΟ ΛΥΓΕΡΟ για τη σημασία της ελληνικής ΑΟΖ και τις αλλαγές που θα φέρει στη γεωγραφία τηςΜεσογείου.

Ο Νίκος Λυγερός θα μιλήσει την Κυριακή στις 7 μ.μ. στην Κυπαρισσία σε εκδήλωση του Συλλόγου Διδασκόντων του 2ου Δημοτικού με θέμα: "Η αναγκαιότητα της ΑΟΖ".

ΦΩΤΕΙΝΗ εξαίρεση το Νοσοκομείο Καλαμάτας στην απορρόφηση πόρων του ΕΣΠΑ, τη στιγμή που το πρόγραμμα για την υγεία βουλιάζει με απορροφητικότητα μόλις 6,8%. Δηλώσεις του διοικητή του Νοσοκομείου Γ. Μπέζου.
ΑΡΧΙΖΟΥΝ σήμερα οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις σε Καλαμάτα και Μεσσήνη με το άναμμα του δέντρου στις 8 το βράδυ.
4 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ σε ευρεία αστυνομική Επιχείρηση στη Μεσσηνία, ενώ αναζητούνται έξι ακόμη άτομα για εγκληματική δραστηριότητα.
ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ συνεχίζεται στην Αθήνα η Έκθεση Πελοποννησιακών προϊόντων-γεύσεων και κουλτούρας.


● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της
«ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις
και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012

Κατατέθηκε στη Βουλή το φορολογικό νομοσχέδιο

Στη Βουλή κατατέθηκε απόψε το φορολογικό νομοσχέδιο από το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, τρεις είναι οι συντελεστές φορολόγησης μισθωτών και συνταξιούχων. Στην πρώτη κλίμακα ανήκουν όσοι έχουν εισόδημα μέχρι 25.000 ευρώ και οι οποίοι θα φορολογούνται με συντελεστή 22%.

Στη δεύτερη κλίμακα περιλαμβάνονται τα ..........

εισοδήματα μέχρι 42.000 και συντελεστή 32% και στην τρίτη κλίμακα εντάσσονται τα εισοδήματα άνω των 42.001 ευρώ για τα οποία προβλέπεται συντελεστής φορολόγησης 42%.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Βρέθηκε το χαμένο πεκινουά "Molly"

ΒΡΕΘΗΚΕ τελικά το κανελί πεκινουά που είχαμε δημοσιεύσει οτι χάθηκε ή Εκλάπει λίγο νωρίτερα.
Σε επικοινωνία που είχε ο κ. Σωτηρόπουλος με τον πρώην Διαχειροστή μας του ανήγγειλε την ανεύρεση του σκυλιού και ευχαρίστησε απο καρδιάς το Blog Φιλιατρά News για την συμβολή μας στην ανεύρεση του μικρού ζώου.
όπως είπε στον συνεργάτη μας ο κ. Σωτηρόπουλος αναγνώστης του Φιλιατρά News είδε την δημοσίευση μας και επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη της Molly και του την παρέδωσε.

Χαιρόμαστε που συμβάλαμε με τον δικό μας τρόπο στην..........

ανεύρεση της molly.
Ευχαριστούμε επίσης και τον αναγνώστη μας για την άμεση ανταπόκριση του και την επιστροφή της μικρής χαριτωμένης σκυλίτσας στην οικογένεια της.

Το Εορταστικό ωράριο του καταστήματος ALMA CITY στα Φιλιατρά.

Το νέο εορταστικό ωράριο ανακοίνωσε το κατάστημα Αθλητικών ειδών ALMA CITY.

Σύμφωνα με το νέο ωράριο το κατάστημα θα είναι ανοικτό Καθημερινά από τις 09:00 εως 14:00 και το απόγευμα από τις 17:00 έως τις 20:00

Στις 23 Δεκεμβρίου θα είναι ανοικτό από τις 10:00 έως 20:00 και την παραμονή των Χριστουγέννων (24 Δεκεμβρίου) και στις 30 και 31 Δεκεμβρίου θα είναι ανοικτό από τις 09:00 έως τις 20:00

ΚΛΕΙΣΤΟ θα είναι στις 25 , 26 Δεκεμβρίου 2012 και 1 , 2 Ιανουαρίου 2013

Το κατάστημα ALMA CITY σας εύχεται
Χρόνια Πολλά και καλές γιορτές

Αναλυτικά το πρόγραμμα του καταστήματος έχει ως εξής: ........

(κλικ για μεγέθυνση)
Φιλιατρινός Προσκοπισμός...

Πέτρος Τατούλης: Οποιαδήποτε μεταβολή, εμπλοκή ή καθυστέρηση στην Ολυμπία Οδό αποτελεί casus belli

Ερωτηθείς ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης σχετικά με τις εξελίξεις για την Ολυμπία Οδό δήλωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου παραμένει σταθερή στην αδιαπραγμάτευτη θέση της για την κατασκευή της στο σύνολό της, όπως προβλέπεται στη σύμβαση παραχώρησης που έχει ψηφιστεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα, «Οποιαδήποτε μεταβολή,...........

εμπλοκή ή καθυστέρηση αποτελεί casus belli για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Έχω ήδη απευθυνθεί στον Πρωθυπουργό της χώρας και στον Ευρωπαίο Επίτροπο για την Περιφερειακή Ανάπτυξη κ Γιοχάνες Χαν, ενώ βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία με βουλευτές και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης του τόπου μας προκειμένου να συσπειρώσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι σε όποια απόφαση ληφθεί ενάντια στα συμφέροντα της Πελοποννήσου και των Πελοποννησίων πολιτών.

Παράλληλα έχω δώσει εντολή στις νομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου να εξετάσουν όλα τα δεδομένα για το ενδεχόμενο προσφυγής στις Ελληνικές και Ευρωπαϊκές δικαστικές αρχές».

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα και με τον διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Γεώργιο Κρεμλή, η ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού μέχρι την Τσακώνα, με την παράκαμψη του σημείου του Καϊάφα, έχει χαρακτηριστεί ως διευρωπαϊκό δίκτυο, και ως τέτοιο συγχρηματοδοτείται με πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο σταθμός των ΚΤΕΛ στον Κηφισό περνάει στην ιστορία

Ζωντανεύει η κατασκευή του νέου Υπερ-Σταθμού στον Ελαιώνα
Μπαίνει τέλος σ’ ένα χώρο κακογουστιάς και βρώμας

Μεγάλη εξαγγελία είχαμε προχθές από τον υπουργό Ανάπτυξης και Υποδομών στη συνέντευξη Τύπου για το μέλλον στις συγκοινωνίες. Η εξαγγελία αφορά στη δημιουργία νέου Κεντρικού Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων στον Ελαιώνα.

Πρόκειται για έργο που έχει εξαγγελθεί πολλές φορές στο.......

παρελθόν, αλλά πάντα κατέληγε στο συρτάρι του υπουργείου. Αυτή τη φορά, όμως, ο Κωστής Χατζηδάκης μίλησε συγκεκριμένα για κατασκευή του νέου ενιαίου για την Αθήνα ΚΣΥΛ με ΣΔΙΤ, με σύμπραξη του Δημοσίου, των Υπεραστικών Λεωφορείων και τρίτου επενδυτή.

Αν αυτή τη φορά η εξαγγελία δε μείνει στα λόγια, στο προσεχές διάστημα ο σταθμός υπεραστικών λεωφορείων στον Κηφισό, μια περιοχή από την οποία περάσαμε όλοι, ως φοιτητές/τριες, στρατιώτες, επισκέπτες/τριες και αναχωρητές/τριες από την πρωτεύουσα, θα αποτελεί παρελθόν. Μαζί του θα μπει τέλος σ’ ένα μνημείο κακογουστιάς, κιτς και βρωμιάς.

Ο χώρος που έχει επιλεχθεί είναι πάνω από το σταθμό Μετρό της γραμμής 3 «ΕΛΑΙΩΝΑΣ», για να μπορούν οι επιβάτες να έχουν πρόσβαση στο ΚΣΥΛ μέσα από το δίκτυο του Μετρό της πόλης.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 120 εκατομμύρια ευρώ. Προβλέπεται να δημιουργηθεί ένας υπερσύγχρονος συγκοινωνιακός κόμβος έκτασης 38.500 τ.μ., που θα συνδυάζει υπεραστικές και αστικές συγκοινωνίες, μέσα σταθερής τροχιάς και χώρους στάθμευσης με 480 θέσεις πάρκινγκ.
Θα διαθέτει επιπλέον 29.000 τ.μ. ελεύθερους χώρους και πράσινο. Ενώ 1.500 τ.μ. θα είναι χώροι πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Παράλληλα, 11.000 τ.μ. θα διατεθούν για εμπορική χρήση.

Τα πλεονεκτήματα: αναμορφώνεται η ευρύτερη περιοχή του Ελαιώνα, που αποσυμφορίζεται το ευρύτερο οδικό δίκτυο, βελτιώνεται σημαντικά το συγκοινωνιακό έργο, δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας και ενισχύεται ο τουρισμός προς όλες τις περιοχές που καλύπτει το δίκτυο των ΚΤΕΛ.
Η προκαταρκτική χρηματοοικονομική αξιολόγηση του έργου έχει ολοκληρωθεί και είναι θετική. Οι σχετικές τεχνικές προμελέτες έχουν, επίσης, ολοκληρωθεί από την Αττικό Μετρό, η οποία θα αναλάβει και τη χωροταξική ρύθμιση και τη γενική επίβλεψη κατασκευής του έργου.
Η υπάρχουσα κατάσταση στον Κηφισό και τη Λιοσίων είναι σχεδόν τριτοκοσμική, με κτήρια που θυμίζουν περισσότερο αποθήκες, ενώ δεν υπάρχει επαρκής προσβασιμότητα με λεωφορειακές γραμμές, παρά μόνον με ταξί και ΙΧ. Επίσης, οι συνθήκες αναμονής, κλιματισμού, πληροφόρησης και διαχείρισης του επιβατικού κοινού είναι ανεπαρκείς.

Το Δημόσιο θα συμβάλει με την παραχώρηση της γης, ο δε επενδυτής μαζί με τα ΚΤΕΛ θα αναλάβουν τη χρηματοδότηση της κατασκευής και της λειτουργίας του σταθμού. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες, σχετικά με τη μορφή ΣΔΙΤ, τους φορείς υλοποίησης και τα χρονοδιαγράμματα του έργου. Ο υπουργός δήλωσε πως, όταν απελευθερωθεί το επάγγελμα, θα μπορεί να έχει πρόσβαση στο σταθμό όποιος άλλος ασκεί παρόμοιο συγκοινωνιακό έργο.

Η τελική μορφή του project θα εξαρτηθεί από το ποιος θα είναι ο τελικός επενδυτής μαζί με τα ΚΤΕΛ. Τα έσοδα για τον επενδυτή θα προέρχονται κύρια από τρεις παράγοντες: τις εμπορικές δραστηριότητες, τις δραστηριότητες ψυχαγωγίας, διότι μπορεί κάλλιστα να φανταστεί κανείς ότι σε ένα τέτοιο concept μπορεί να υπάρχουν κινηματογράφοι, και, τρίτον, το γεγονός ότι τα ΚΤΕΛ τα ίδια είναι διατεθειμένα να συνεισφέρουν ένα ποσοστό των εισιτηρίων στις διαδικασίες κατασκευής και λειτουργίας.

Θάρρος

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Χάθηκε ή Εκλάπη σκυλάκι ράτσας Πεκινουά.

Εκλάπη ή χάθηκε σήμερα Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου ένα μικρόσωμο Θηλυκό σκυλάκι ράτσας "ΠΕΚΙΝΟΥΑ" χρώματος κανελί και ακούει στο όνομα Molly. (Κλίκ στην δίπλα εικόνα για μεγάλο μέγεθος)

Το σκυλάκι είναι ενός έτους, είναι εμβολιασμένο και φέρει ηλεκτρονικό τσιπάκι αναγνώρισης ιδιοκτήτη.
Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του έχει γίνει καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα Φιλιατρών για κλοπή.

ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΤΑΙ όποιος γνωρίζει κάτι για το σκυλάκι αυτό, να επικοινωνήσει με:
Το Αστυνομικό τμήμα Φιλιατρών (τηλ: 2761 0 32563 και 2761 0 32312)
ή
με τον ιδιοκτήτη του κ. Σωτηρόπουλο Αθανάσιο (Ζαχαροπλαστείο "Αρχοντικόν") στα τηλέφωνα 2761 0 33345 και 694 - 8824360.


Το ΠΑΣΟΚ τηλεφωνεί στα μέλη και τους φίλους του για να γραφτούν στο κόμμα… !!!!!

ΠΕΦΤΕΙ ΒΡΙΣΙΜΟ

Δεν «ξεμπλέκουν» εύκολα από το ΠΑΣΟΚ όσοι έχουν αποφασίσει την οριστική διακοπή των σχέσεών τους μ’ αυτό. Υπάλληλοι του κόμματος από την Αθήνα τηλεφωνούν επανειλημμένως τις τελευταίες μέρες στα παλιά μέλη και φίλους και τους ζητούν να επανεγγραφούν στο κόμμα...

Το τι ακούνε οι άνθρωποι αυτοί από τους .............

πρώην ψηφοφόρους του κόμματος δεν περιγράφεται. Άλλοι βρίζουν, άλλοι κάνουν πλάκα απαντώντας ότι έχουν πάει στη ΡΙΚΣΣΥ του Ανδρέα Λοβέρδου και άλλοι κλείνουν κατ’ ευθείαν το τηλέφωνο!
Το ΠΑΣΟΚ επείγεται να γράψει μέλη εν όψει του συνεδρίου του, που θα πραγματοποιηθεί την Άνοιξη.
Σύμφωνα με όσα μαθαίνουμε, οι άνθρωποι που τηλεφωνούν από το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πιεστικοί προς τους συνομιλητές τους, ωστόσο πολλά πρώην μέλη και φίλοι έχουν δεχθεί περισσότερα από ένα τηλεφωνήματα, κάτι που τους αγριεύει περισσότερο.

Απόσπασμά από το kalamata Journal

Διονύσης Βλασσόπουλος. Πετώντας Ελεύθρος στο .... "παραπέντε"..

Αποκλειστική Συνέντευξη στον πρώην Διαχειριστή μας για το Φιλιατρά News.

Από τα πολύ παλιά χρόνια, ο άνθρωπος θαύμαζε τα πουλιά για την ικανότητα τους να πετάνε και είναι γνωστό ότι σε όλη τη διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας δε σταμάτησε ποτέ να προσπαθεί να πετάξει.
Μια πλαγιά. Είτε έχει χιόνι είτε είναι πράσινη, ανθισμένη, ευνοϊκός άνεμος και φυσικά διάθεση να πετάξεις ελεύθερος είναι αρκετά για να πετάξεις με ένα "παραπέντε".
Το Αλεξίπτωτο πλαγιάς ή απλά "παραπέντε" είναι ...........

ένα σπορ ή Άθλημα αν προτιμάτε που κατακτά όλο και περισσότερους φανατικούς οπαδούς στην Ελλάδα.

Φανατικοί από διάφορα κοινωνικά στρώματα ασχολούνται με αυτό το σπόρ άλλοι ερασιτεχνικά γιατί απλά τους αρέσει να βλέπουν τον κόσμο από ψηλά και άλλοι επαγγελματικά εκπαιδεύοντας αυτούς που θέλουν να πετάξουν.
Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Δίψα για ...........

πτήσεις πάνω από τον κόσμο.
Πολύ X-treme Sport θα μου πείτε. Ναι είναι ένα X-treme Sport.

Σήμερα το Φιλιατρά News φιλοξενεί μια συνέντευξη ενός Φιλιατρινού που ασχολείται ενεργά με το Αλεξίπτωτο Πλαγιάς, ασχολείται επαγγελαματικά με αυτό, έχει στο ενεργητικό του χιλιάδες ώρες πτήσεων με αλεξίπτωτο πλαγιάς (parapente) ή με paramotor. Είναι ο Διονύσης Βλασσόπουλος. Γεννημένος στα Φιλιατρά από καθαρά Αγροτική οικογένεια, έμενε με τους γονείς του Σταματούλα και Νίκο 5 χιλιόμετρα έξω από την πόλη στην περιοχή Γιόλακα.
Από μικρός όπως μας είπε κοίταξε στον ουρανό τα αεροπλάνα που πετούσαν, τα πουλιά που πετούσαν ελεύθερα και ανεξάρτητα στον ουρανό και μέσα του δημιουργήθηκε ο πόθος να μπορέσει να πετάξει και αυτός μια μέρα έτσι ελεύθερος.

Είκοσι χρόνια εκπαιδευτής και Πιλότος σε παραπέντε και αργότερα σε παραμότορ (parapente - paramotor) Ξέρει καλά τα μυστικά των πτήσεων τα οποία "μεταφυτεύει" και στους εκπαιδευόμενους που έχει στην σχολή του.
θεωρεί ότι Είναι αρκετά διαδεδομένο άθλημα καθώς σε κάθε μεγάλη πόλη υπάρχει σχολή όπως υπάρχει και Αεραθλητική ομοσπονδία.

Τον συναντήσαμε στα Φιλιατρά που είχε κατέβει για να μαζέψει τις ελιές του και κανονίσαμε να βρεθούμε στο ζεστό περιβάλλον του καφέ "Κουτσούνι" όπου μας παραχώρησε συνέντευξη σχετικά με αυτό που κάνει και που αγαπά.


Διονύση, κατάγεσαι από την περιοχή μας τα Φιλιατρά από μια καθαρά αγροτική οικογένεια που δεν είχαν ερεθίσματα για x-treme Sports σαν αυτό που αποφάσισες να ασχοληθείς.
Θα ήθελα να μου πεις, τι ήταν αυτό που σου έδωσε το ερέθισμα να αποφάσεις να ασχοληθείς με το αλεξίπτωτο πλαγιάς και μάλιστα επαγγελματικά και να γίνεις και εκπαιδευτής σε αυτό.


Κατ΄ αρχήν η οικογένεια μου και όλοι οι άνθρωποι εκείνη την εποχή ζούσαν κάτω από extreme συνθήκες επιβίωσης. Τα δικά μας extreme sports σήμερα είναι κατ επιλογή και όχι καθημερινότητα επιβίωσης.
Μεγάλωσα στην Γιόλακα και από μικρός χάζευα τα στρατιωτικά αεροπλάνα που πετούσαν , έτσι για πρώτη φορά γεννήθηκε μέσα μου η αναζήτηση για την πτήση αλλά και για την ζωή .
Αφού μεγάλωσα στην Γιολακα σημαίνει ότι μεγάλωσα ελεύθερος μέσα στην φύση. Το αλεξίπτωτο πλαγιάς μου έδωσε την ευκαιρία να είμαι κοντά στην φύση, να ταξιδέψω και κυρίως να είμαι ο εαυτός μου. Ασχολήθηκα επαγγελματικά με αυτό γιατί δεν ήθελα στην ζωή μου να "δουλεύω". Μια Κινέζικη παροιμία λέει { άμα δεν θες ποτέ να νιώθεις ότι δουλεύεις , κάνε μια εργασία που την αγαπάς και θα είναι σαν να μην δούλεψες ποτέ στη ζωή σου} μου αρέσει αυτό που κάνω, δημιουργώ μέσα από την δουλεία μου, κάνω τους ανθρώπους χαρούμενους και αυτό αντανακλά στην ψυχή μου.


Πόσα χρόνια ασχολείσαι με το parapente και το paramotor;

23 χρόνια πετώ με αλεξίπτωτο πλαγιάς, 20 χρόνια με το Paramotor και 20 χρόνια έχω την σχολή που εκπαιδεύω νέους πιλότους που θέλουν να ξεκινήσουν για να ασχοληθούν με το αλεξίπτωτο πλαγιάς.

Στην Ελλάδα πόσο διαδεδομένο είναι το αλεξίπτωτο πλαγιάς;

Αρκετά θα έλεγα. Πλέον σε κάθε πρωτεύουσα νομού υπάρχουν μια με δυο αερολέσχες. Υπάρχει Αεραθλητική ομοσπονδία καθώς και αρκετές σχολές. Από την Κρήτη έως και την Αλεξανδρούπολη συναντάς στον αέρα εκατοντάδες πιλότους με αλεξίπτωτο πλαγιάς.
Υπάρχει το Ελληνικό, Πανευρωπαϊκό, Παγκόσμιο, πρωτάθλημα και το παγκόσμιο Κύπελλο. Είμαι από τους ελάχιστους Έλληνες που είχα την χαρά να συμμετέχω σε όλους αυτούς τους αγώνες.


Πόσο ασφαλείς είναι οι πτήσεις;

Οι πτήσεις είναι ασφαλείς. Οι άνθρωποι που τις κάνουν δεν είναι πάντα ασφαλείς. Είναι όπως ένα αυτοκίνητο. Υπάρχουν καλοί, κακοί, απρόσεκτοι οδηγοί. Έτσι είναι και οι πιλότοι με τα αλεξίπτωτα.

Εσύ είχες κάποια δύσκολη στιγμή, ατύχημα ή ήσουν παρών σε κάτι τέτοιο;

Όχι δεν είχα ποτέ κάποια δυσάρεστη ανάμνηση από αυτό το υπέροχο σπορ, είδα όμως αρκετά ατυχήματα στην προηγούμενη δεκαετία που οφείλονταν κυρίως σε άγνοια των ενασχολούμενων με αυτό και σε μη εξελιγμένους εξοπλισμούς.

Τι χρειάζεται κάποιος για να ξεκινήσει να κάνει παραπέντε;

Υπομονή, ελεύθερο χρόνο ,θετική διάθεση και φυσικά χρήματα.

Υπάρχουν περιορισμοί ηλικίας, φύλου, φυσικής κατάστασης;

Προσωπικά θα έλεγα ότι υπάρχουν περιορισμοί μυαλού.
Βάσει της νομοθεσίας για να ασχοληθεί κάποιος με το αλεξίπτωτο πλαγιάς θα πρέπει να έχει συμπλήρωση το 18 ο έτος της ηλικίας του.
Είναι ένα σπορ για άντρες και γυναίκες, είναι κυρίως εγκεφαλικό σπορ, για αυτό δεν απαιτεί καμία ιδιαίτερη φυσική κατάσταση εάν το κάνεις σαν χόμπι. Ιδιαίτερη φυσική κατάσταση απαιτείτε εάν θέλεις να ασχοληθείς αγωνιστικά με το αλεξίπτωτο, όπου εκεί για να παραμείνεις 5-6 ώρες στον αέρα θέλει κάποια φυσική κατάσταση.
Ο μεγαλύτερος σε ηλικία ενεργός πιλότος αυτή την στιγμή στην Ελλάδα είναι 74 ετών.


Η κρίση έχει περιορίσει τον κόσμο και τη συχνότητα που ασχολείται με το άθλημα;

Το αντίθετο, έχει ωθήσει περισσότερο κόσμο στα βουνά. Ο κόσμος κυρίως στις μεγαλουπόλεις νιώθει να πνίγετε, γιατί εκεί ζει ενάντια στη φύση του. Η ανάγκη για απόδραση στη φύση δεν είναι πλέων μόδα αλά επιτακτική ανάγκη για ζωή.


Οι φυσικές προϋποθέσεις επιτρέπουν την ανάπτυξη του αλεξίπτωτου πλαγιάς στην Τριφυλία;

Θα έλεγα ναι εάν και οι δυνατότητες της περιοχής δεν έχουν διερευνηθεί όσο θα έπρεπε λόγο κόστους. Έχω πετάξει από τον Αγ. Χριστόφορο, από την Κυπαρισσία, την Μάλη και την Καλαμάτα. Πιστεύω ότι υπάρχουν δυνατότητες αλλά πρέπει να διερευνηθούν,
Και κυρίως να μην εμποδίζουν της δραστηριότητες της πολεμικής αεροπορίας.


Τι άλλο χρειάζεται για να ξεκινήσει και να διαδοθεί το άθλημα στην περιοχή;

Πρώτα απ όλα πρέπει να γίνει μια έρευνα στην περιοχή για σημεία απογειώσεων και προσγειώσεων. Μετά θα πρέπει να ξεκινήσει μια καμπάνια που να αναδεικνύει τις δυνατότητες, τις ομορφιές, την κουλτούρα, τα καταλύματα κλπ της περιοχής. Τα υπόλοιπα έρχονται μόνα τους. Απλά χρειάζονται άνθρωποι που να έχουν κίνητρα για να ξεκινήσουν κάτι τέτοιο, γιατί θέλει αρκετό χρόνο και λίγα χρήματα.


Πιστεύεις ότι υπάρχουν συμπατριώτες μας Φιλιατρινοί ή και από γύρω περιοχές που θα ήθελαν να ασχοληθούν με το αλεξίπτωτο πλαγιάς ή ακόμα και με το paramotor;

Nαι αρκετοί. Έχω μαθητές από την Σπηλιά την Κυπαρισσία, την Πύλο την Καλαμάτα, το Διαβολίτσι το Κοπανάκι την Ζαχάρω. Υπάρχει ενδιαφέρoν και θα γίνει πιο έντονο εάν οι άνθρωποι στην περιοχή βλέπουν καθημερινά αυτούς τους (τρελούς) που πετούν από τα βουνά. Παντού και πάντα έτσι έγινε. Κάθε καλοκαίρι εργάζομαι στην Καλαμάτα κάνω διθέσιες πτήσεις από την Άνω Βέργα πάνω από 150 Μεσσήνιοι πετούν μαζί μου, ο κόσμος διψά για κάτι τέτοιο.

Υπάρχουν περιθώρια να εξελιχθεί σε έναν προσοδοφόρο τομέα αθλοτουρισμού για την τοπική οικονομία και κοινωνία;

Ναι η ΜΑΛΗ είναι σαν ένας χαμένος θησαυρός που επιπλέει πάνω στην θάλασσα και τα ψάρια δεν μπορούν να αναγνωρίσουν την αξία του. ΜΑΛΗ: ιδανικός τόπος για αλεξίπτωτο πλαγιάς , πεζοπορίες , ποδηλασία , ιππασία , αγροτουρισμό κλπ. Δυνατότητες υπάρχουν, άνθρωποι για τις αξιοποιήσουν δεν ξέρω εάν υπάρχουν και εάν υπάρχουν αυτό το καρκίνωμα της δημόσιας διοίκησης δεν θα είναι και ο καλύτερος σύμμαχος. Δείτε το Costa Navarino πόσες χιλιάδες υπογραφές και χρόνια χρειάστηκε μέχρι να ολοκληρωθεί.

Πληροφορίες για την σχολή μπορείτε να πάρετε στα τηλέφωνα:
Freedom Paragliding
Web: www.flyfreedom.gr
Τηλ: 6944 431709

Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Είναι ανάγκη η δημιουργία ενός νέου εθνικού, απλού, κατανοητού και σταθερού φορολογικού συστήματος

Επιστολή στον υπουργό οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα σχετικά με το νέο φορολογικό σύστημα έστειλε ο πρόεδρος του Επιμαλητηρίου Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Μανιάτης στην οποία υποστηρίζει ότι είναι ανάγκη η δημιουργία ενός νέου εθνικού, απλού, κατανοητού και σταθερού φορολογικού συστήματος και καταθέτει μερικές προτάσεις γι αυτό.

Αναλυτικά η επιστολή του Κ Μανιάτη έχει ως εξής:........

Κύριε Υπουργέ,
Το Επιμελητήριο μας υποστηρίζει ότι με τις παρούσες συνθήκες είναι ανάγκη η δημιουργία ενός νέου εθνικού, απλού, κατανοητού και σταθερού φορολογικού συστήματος με μικρό διαχειριστικό κόστος, το οποίο να διατηρηθεί σε εφαρμογή τουλάχιστον μια δεκαετία.
Για να αποκτήσει η χώρα μας αναπτυξιακούς ρυθμούς, λόγω της μεγάλης ύφεσης, χρειάζεται λιγότερους φόρους, λιγότερη λιτότητα και χρηματοπιστωτική ανάσα στον επιχειρηματικό τομέα, μέσω τραπεζών ώστε να σταματήσουν τα λουκέτα που δυστυχώς αυξάνονται.
Στο πλαίσιο των ανωτέρω προτείνουμε τα εξής:
1. Μείωση της προκαταβολής φόρου κέρδους σε 40% από 80% που είναι σήμερα.
2. Την άρση των φορολογικών αντικινήτρων που εμποδίζουν την ανέγερση και αγορά κατοικίας και τουριστικής κατοικίας.
3. Παροχή φορολογικών κινήτρων στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους μοναδικούς κλάδους που εμφανίζουν ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, όπως εξαγωγών – τουρισμού – ενέργειας.
4. Από τα αδιανέμητα κέρδη προς φόρων, η επιχείρηση μπορεί να σχηματίσει ΕΙΔΙΚΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ τριετίας, μη δυνάμενο να είναι μικρότερο από το 80% αυτών. Το αποθεματικό να φορολογείται κατά το σχηματισμό του με συντελεστή 5% και μετά την επένδυση κεφαλαιοποιείται χωρίς καμία άλλη επιβάρυνση.
5. Φορολογία 5% που αφορά την μεταβίβαση επιχειρήσεων σε τρίτους και συγγενείς.
6. Όλες οι οφειλές μας προς τις τράπεζες να υποστούν απομείωση κατά ένα ποσοστό 40% ή όλο το κεφάλαιο, με τόκο για ανθρώπους και δυνατότητες επιχειρήσεων, δηλαδή γύρω στο 3%, διαφορετικά δεν υπάρχει δυνατότητα επιβίωσης των επιχειρήσεων.
7. Ρύθμιση με πολιτική απόφαση, όλων των χρηματοδοτήσεων που αφορούν τους πυρόπληκτους νομούς.
8. Να συμψηφίζονται οι οφειλές των επιχειρήσεων με το δημόσιο.
9. Προσαρμογή φόρων και ΦΠΑ στις επιχειρήσεις σύμφωνα με τις επικρατούσες συνθήκες στις ανταγωνίστριες χώρες, με κατάργηση των έκτακτων εισφορών (έκτακτη φορολόγηση).
10. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, ειδικότερα με τις παρούσες συνθήκες. Αποτελεί τροχοπέδη στην επιβίωση των επιχειρήσεων και αυξάνει το φαινόμενο της φοροδιαφυγής.
11. Επειδή βασική προϋπόθεση στην εφαρμογή φορολογικών μέτρων σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις είναι αυτές να ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ και όχι να ΧΡΕΩΚΟΠΟΥΝ, άποψη μας είναι ότι με την εφαρμογή ενός ενιαίου φορολογικού συντελεστή, ο οποίος να κυμαίνεται μεταξύ 15%-17% (στόχος τα επόμενα χρόνια 15%), μείωση του ΦΠΑ από 23% σε 15% και μείωση της φορολογίας της ακίνητης περιουσίας, πιστεύουμε ότι θα συνεισφέρουν σε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα.
12. Απαλλαγή από την καταχώρηση στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ επιχειρήσεων που μέχρι το τέλος 2009 ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.
Τέλος, θέλουμε να επισημάνουμε ότι με δεδομένη τη δύσκολη κατάσταση που βρίσκονται οι επιχειρήσεις, διατηρούμε επιφυλάξεις για το κατά πόσο οι νέες ρυθμίσεις του Φορολογικού Νομοσχεδίου βρίσκονται στο σωστό δρόμο, διότι δεν βλέπουμε να περιλαμβάνονται οι διατάξεις εκείνες που θα οδηγήσουν τις επιχειρήσεις στο δρόμο της ανάπτυξης.

Με εκτίμηση,

Δημήτριος Μανιάτης
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Χριστούγεννα στην Καλαμάτα 2012 [ Πρόγραμμα και Video ]

Θεατρικές, μουσικές, χορευτικές εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες και κεράσματα τοπικών εδεσμάτων σας περιμένουν σε διάφορα σημεία του Δήμου μας για να γιορτάσουμε όλοι μαζί τα

«ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ στην ΚΑΛΑΜΑΤΑ»

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012, Κεντρική Πλατεία, στις 20.00

το Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου

Δείτε το πρόγραμμα..........


Δείτε το Video