Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Φιλιατρά: Στο απόλυτο σκοτάδι ο Δημοτικός Φωτισμός

ΣΥΜΝΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ!!!!!
NEA ENHMΕΡΩΣΗ: 19:44


Στο σκοτάδι βρίσκεται αυτή την στιγμή ο Δημοτικός Φωτισμός σε ολόκληρη την πόλη των Φιλιατρών εκτός από την περιοχή της Πλατείας.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ........

συνεργείο της ΔΕΗ βρίσκεται σε κυκλοφορία προκειμένου να μεταβεί στα κομβικά σημεία του Φωτισμού και να αποκαταστήσει τις βλάβες.

Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε.

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 19:44

Η αποκατάσταση του Δημοτικού Φωτισμού αποκαθίσταται σταδιακά

Γρήγορα & «πιπεράτα» - Τραπεζικά Ιδρύματα!...

Σχόλιο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Όχι μόνο εμείς οι Έλληνες και μαζί μας οι Ευρωπαίοι πολίτες των άλλων 26 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και ολάκερη η ανθρωπότητα έχει ακούσει πολλά για Τράπεζες και Τραπεζίτες..

Καθώς πλησιάζει η ημερομηνία για την καταβολή της ..........

περιβόητης πλέον «δόσης» που θα ενισχύσει κυρίως τα Τραπεζικά Ιδρύματα θεώρησα σκόπιμο να θυμίσω στον Πρωθυπουργό μας κ Σαμαρά που σπούδασε Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Amherst College και στο Harvard University και στα άλλα δύο μέλη της «εγχώριας τρόικα» που μας κυβερνά τι είχε πει σχεδόν 3 αιώνες πριν O Thomas Jefferson, 3ος Πρόεδρος των ΗΠΑ και κύριος συγγραφέας της ιστορικής «Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας – Declaration of Independence» μιλώντας για τις ΤΡΑΠΕΖΕΣ:

«Πιστεύω ότι τα τραπεζικά ιδρύματα είναι πιο επικίνδυνα για τις ελευθερίες μας από τακτικούς στρατούς. Αν ο αμερικανικός λαός επιτρέψει ποτέ ιδιωτικές τράπεζες να ελέγξουν την έκδοση του νομίσματός τους, πρώτα με τον πληθωρισμό, μετά με τον αποπληθωρισμό, οι τράπεζες και οι εταιρείες που θα αναπτυχθούν γύρω από [τις τράπεζες] θα στερήσουν από τον Λαό όλη την περιουσία του και τα παιδιά του θα ξυπνήσουν μια μέρα άστεγα στην ήπειρο που πατέρες τους κατέκτησαν…»
…χωρίς κανένα απολύτως δικό μου σχόλιο!...

Στον "αέρα" το νέο ολοκαίνουριο portal του Θάρρους της Μεσσηνίας

Στον "αέρα" βρίσκεται τις τελευταίες ώρες το ολοκαίνουριο portal του Θάρρους της Μεσσηνίας.
Η πρώτη εντύπωση είναι πως πρόκειται για μια πάρα πολύ λειτουργική σελίδα πολύ φιλική στον χρήστη με κατηγορίες θεμάτων, Πρωτοσέλιδο κλπ.

Στο επάνω μέρος της είναι Τα τρία κεντρικά θέματα και δίπλα ακριβώς βρίσκεται η στήλη με τις τελευταίες ειδήσεις.
Δίπλα απο τις τελευταίερς ειδήσεις είναι ............

το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας και από κάτω το ιστορικό και πολύτιμο αρχείο του Θάρρους.

Κατεβαίνοντας την σελίδα υοπάρχουν άλλες κατηγορίες με ειδήσεις όπως "Τοπικά" , "Ελλάδα" , "Αθλητισμός" , "πολιτισμός" κλπ

Επισκεφθείτε την και εξερευνήστε την.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο νέο ξεκίνημα της εφημερίδας και καλορίζικο το νέο portal.

Απειλή λουκέτου σε φαρμακεία της Μεσσηνίας

Από τη μια πλευρά υπάρχει η πραγματικότητα των ασφαλισμένων, που είναι η πλειοψηφία: η άρνηση των φαρμακοποιών να εκτελούν επ’ αόριστον συνταγές του ΕΟΠΥΥ έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα. Δεν τους φτάνουν τα υπόλοιπα προβλήματα, τώρα πρέπει να πληρώνουν, έστω και προσωρινά, τα φάρμακα που χρειάζονται από την τσέπη τους.

Κι αυτό στις ημέρες μας, ιδιαίτερα για ............

τους συνταξιούχους, είναι σχεδόν αδύνατο.
Από την άλλη πλευρά, όμως, υπάρχει η πραγματικότητα των φαρμακοποιών. Όπως επισήμανε στο «Θ» ιδιοκτήτης φαρμακείου, με βάση τα επίσημα οικονομικά δεδομένα, ο τζίρος έχει μειωθεί κατά 42,6% το α΄ εξάμηνο του 2012 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011, κάτι που οφείλεται στις μειώσεις των τιμών των φαρμάκων αλλά και στη μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών. «Στην Καλαμάτα, το νούμερο αυτό είναι μικρότερο, αλλά σίγουρα κυμαίνεται στο 30% περίπου», σημείωσε.

Τόσο η γενική μείωση του τζίρου όσο και οι καθυστερήσεις στην εξόφληση των οφειλών του ΕΟΠΥΥ έχουν φέρει τους φαρμακοποιούς σε δυσχερή οικονομική θέση. Εκτιμάται ότι συνολικά είναι «μέσα» (έχουν βάλει από την τσέπη τους χρήματα για την αγορά φαρμάκου) περίπου 1,5 δισ. ευρώ. Παράλληλα, όπως μας έλεγε ο εν λόγω ιδιοκτήτης, «το φαρμακείο ασκεί κοινωνική πολιτική που δεν ασκεί όπως πρέπει το κράτος».
Μπροστά στην παραπάνω κατάσταση, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θόδωρος Αμπατζόγλου, απαντά: «Μέχρι εδώ όμως. Τριακόσια εβδομήντα φαρμακεία έχουν κατασχετήρια, ενώ άλλα 800 βρίσκονται στις δαγκάνες του “Τειρεσία”. Δε ζητάμε τον… ουρανό με τ’ άστρα. Ζητάμε ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) να ανταποκριθεί στο χρονοδιάγραμμα και να πληρώσει τις οφειλές του προς τους φαρμακοποιούς».

Σύμφωνα με τελευταία έρευνα, τα ελληνικά φαρμακεία κινδυνεύουν πλέον με άμεσο κλείσιμο. Η οικονομική κρίση έχει πλήξει 9 στα 10 φαρμακεία της χώρας, αφού αντιμετωπίζουν απλήρωτες οφειλές από το Δημόσιο, μείωση τζίρου και προβλήματα ρευστότητας.
Επιπλέον, τα στοιχεία δείχνουν ότι το 81,7% των φαρμακοποιών αναφέρουν ότι υπάρχει πρόβλημα με την άμεση εξόφληση από τους πελάτες και το 56,6% ότι δυσκολεύεται να αποπληρώσει τις αποθήκες από τις οποίες προμηθεύεται φάρμακα. Το 38%, δηλαδή 4.000 φαρμακεία, βλέπει την πιθανότητα να βάλει «λουκέτο». Επίσης, το 33,7% των φαρμακείων αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τις τράπεζες.

Θάρρος

Το αξιοθρήνητο τηλεοπτικό «μονόπρακτο» Γκούμα στο ΝΕΤ…

Του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΑΜΟΥΛΗ

ΠΡΟΧΘΕΣ το βράδυ παρακολούθησα μετά προσοχής την ομιλία του Γιώργου Γκούμα, δοτού προέδρου της ΕΤΑΠ, στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ΝΕΤ. Η ομιλία του αποτελούσε παράσταση για ένα ρόλο, διακοπτόμενη σποραδικά από έναν αμήχανο τηλεπαρουσιαστή-υποβολέα.

Οι παραστάσεις για ένα ρόλο απαιτούν υποκριτικές ικανότητες μεγάλου μεγέθους, τις οποίες, δυστυχώς, ο κ. Γκούμας δεν διαθέτει. Και λέω δυστυχώς γιατί η αναγκαιότητα δημιουργίας της ΕΤΑΠ και των προγραμμάτων της, που και ο ίδιος ανέφερε, ανήκουν όπως όλοι γνωρίζουμε στον κ. Καραμπάτο.
Έπρεπε ως εκ τούτου να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τους ..........

προεκλογικούς χαρακτηρισμούς της ΕΤΑΠ (παραμάγαζο, κλειστό κλαμπ, μαιευτήριο σκανδάλων κλπ.) ή να απαιτήσει ο κ. Καραμπάτος αυτή τη δημόσια συγγνώμη, ώστε να νομιμοποιείται σήμερα να είναι πρόεδρός της κάποιος που την αμφισβητούσε και την είχε καταγγείλει για αδιαφάνεια στη λειτουργία της.

Αν η δημόσια επίδειξη υπακοής στα κελεύσματα του Καραμπάτου από τον κ. Γκούμα αποτελεί μέρος της μεταξύ τους συμφωνίας, τότε πραγματικά θα πρόκειται για συνομωσίες νομής της εξουσίας στο Επιμελητήριο και την ΕΤΑΠ και της αδιατάραχτης συνέχισης του «καθεστώτος» που ο κ. Γκούμας υποσχόταν να ανατρέψει μετά τις εκλογές!
Η χαμαιλεόντειος όμως τακτική του κ. Γκούμα και τα αδύναμα υποκριτικά του μέσα, πρέπει να εξέπληξαν και τους πλέον φανατικούς υποστηρικτές του.
Σε ό,τι με αφορά, σε σχέση με τη λειτουργία της εφημερίδας «ΦΩΝΗ», αλλά και τις διαπροσωπικές μου σχέσεις, ήταν και είναι γνωστές στους πάντες, μηδέ εξαιρουμένου και του κ. Γκούμα, πολύ πριν τις εκλογές. Αν τον ενοχλούσαν γιατί δεχόταν τη συνεργασία και τη στήριξή του από τη «ΦΩΝΗ», όταν εκείνοι που επικαλείται σήμερα ως εγκύρους τον είχαν για τελειωμένο;

Ανακάλυψες κ. Γκούμα την Αμερική κάπως καθυστερημένα, γιατί δεν σου χαϊδεύουμε πλέον τ’ αυτιά, ούτε υπηρετούμε τις προσωπικές σου φιλοδοξίες, που το μέτρο τους δεν γνωρίζουμε, παρ’ ότι το διαισθανόμαστε από την επιδεικνυόμενη αλαζονεία, αμετροέπεια και αχαριστία που σε διακρίνει, αλλά πρωτίστως από την απίστευτη κωλοτούμπα που διεκδικεί θέση στα ρεκόρ Γκίνες!... Πως δηλαδή ένας φέρελπις να υπηρετήσει τα δημόσια πράγματα, στο χώρο της επιχειρηματικότητας, μετατρέπεται σε «μαϊντανό» του «καθεστώτος» που ήθελε να ανατρέψει για να αποκαταστήσει τον Επιμελητηριακό θεσμό ως σύμμαχο των επαγγελματικών, από «κλαμπ των κολλητών» που είχε κατανοήσει, όπως ο ίδιος διατυμπάνιζε! Ας είναι, ο κόσμος γνωρίζει, έχει και μνήμη και κρίση και την κατάλληλη στιγμή θα δώσει τη συντριπτική του απάντηση στα «φαινόμενα» τύπου Γκούμα...
Πάντως η «ΦΩΝΗ» θα είναι εδώ, στο ίδιο μετερίζι υπηρετώντας την αλήθεια και τη διαφάνεια. Εμείς, κύριε Γκούμα, την Ιθάκη ίσως την βρούμε γιατί μας αρέσει το ταξίδι, ενώ εσύ θα έχεις «δέσει» στο μόλο και θα «χαιρετάς» μέσω facebook…

Θ.Τ.

Υ.Γ.: Μπορεί βέβαια ο κ. Γκούμας να μην έχει υποκριτικές ικανότητες και στην ηλικία του να μην τον παίρνει να σπουδάσει τώρα την υποκριτική τέχνη, ωστόσο μπορεί από τον καναπέ του να παρακολουθεί στην κρατική ΝΕΤ την αξιόλογη σειρά BORGEN, συνομωσίες εξουσίας… Σίγουρα θα διδαχθεί πολλά και θα βελτιώσει την υποκριτική του στα διαφαινόμενα νέα τηλεοπτικά φοβικά του μονόπρακτα!...

Το χθεσινοβραδινό δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 7-12-2012 ]



Κλείδωσε!!! 17-21 Δεκεμβρίου η Τσακώνα στην κυκλοφορία - Πληρώθηκε η ΔΕΗ, ρυθμίστηκαν ζητήματα κυκλοφορίας & παρακολούθησης

Επιτέλους... κλείδωσε. Στο διάστημα από 17-21 Δεκεμβρίου αναμένεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία ο δρόμος Παραδείσια - Τσακώνα με την παράκαμψη στο ύψος της μεγάλης τοξωτής γέφυρας που ήδη κατασκευάζεται.

Η μέριμνα του Πρωθυπουργού, η ματιά του ...........

πάντα είναι στη Μεσσηνία και στο ζήτημα αυτό, ήταν να κλείσουν άμεσα οι όποιες εκκρεμότητες που υπάρχουν, έτσι ώστε με το που θα δοθεί - εφόσον όλα πάνε καλά με το Ελεγκτικό Συνέδριο - το ''πράσινο φως'' να είναι έτοιμος ο δρόμος να κυκλοφορηθεί και να μην χαθεί άλλο χρονικό διάστημα.

Σήμερα στο Υπουργείο Υποδομών πραγματοποιήθηκε σύσκεψη παρουσία των εμπλεκομένων πλευρών ΥΠΟΜΕΔΙ -Τέρνα - Μορέας και δόθηκε η εντολή να πληρωθεί η μικρή εκκρεμότητα που υπήρχε προς τη ΔΕΗ της τάξης των 70.000 ευρώ ώστε να είναι όλα εντάξει και με τον ηλεκτροφωτισμό, ενώ ρυθμίστηκαν ζητήματα παρακολούθησης και κυκλοφορίας στο τμήμα του δρόμου και την παράκαμψη για την οποία οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί.

Το σίγουρο είναι πως σε λίγες ημέρες ο δρόμος... ανάσα για τη Μεσσηνία και την ανάπτυξή της θα δοθεί άμεσα στην κυκλοφορία, όσο και εάν κάποιοι (έφθασαν σε αυτό το σημείο δυστυχώς....) ''επιζητούσαν''(!!!) περαιτέρω καθυστέρηση για να ''αντιμετωπίσουν'' διαφορετικά το θέμα.

BEST TV

Οικογενειακό Επίδομα 2013. Ποιοί το δικαιούνται που θα γινουν Αιτήσεις ποια τα δικαιολογητικά.

Σε οικογένειες που έχουν ετήσιο εισόδημα έως 18.000 ευρώ, θα καταβάλλεται από το 2013, το νέο οικογενειακό επίδομα, που αντικαθιστά τα οικογενειακά επιδόματα τριτέκνων και πολύτεκνων, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που εκδόθηκε από τους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Το νεο οικογενειακό επίδομα θα καταβάλλεται ..............

ανά τρίμηνο, με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε ημερολογιακού τριμήνου.

Απαραίτητη προϋπόθεση για το νεο οικογενειακό επίδομα αποτελεί η ηλεκτρονική υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος (Ε1) του δικαιούχου, μέσω του περιβάλλοντος Taxisnet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και η διασταύρωση των φορολογικών στοιχείων, από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών έτσι ώστε να αποδεικνύεται ότι πληρούνται τα εισοδηματικά κριτήρια που έχουν τεθεί.

Ειδικά για το 2013, που θα είναι και η πρώτη χρονιά εφαρμογής του νέου συστήματος χορήγησης επιδόματος τέκνων, οι δικαιούχοι θα λάβουν το επίδομα μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου των φορολογικών στοιχείων που θα έχουν υποβάλει, δηλαδή έως τα τέλη Ιουνίου.

Έτσι οι δύο πρώτες δόσεις του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων, θα καταβληθούν μαζί στους δικαιούχους, στο τέλος του δεύτερου τριμήνου του έτους. Όσοι φορολογούμενοι δεν υποβάλουν φορολογική δήλωση έως τον Ιούνιο, θα λάβουν και τις τρεις πρώτες δόσεις του επιδόματος, την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Σεπτεμβρίου.

Με το νόμο του νέου μνημονίου, τα ποσα για το νεο οικογενειακό επίδομα ορίζονται, σε 40 ευρώ το μήνα για οικογένειες με ένα παιδί, 80 ευρώ για δύο παιδιά, 130 ευρώ για τρία παιδιά και 180 ευρώ για οικογένειες με τέσσερα παιδιά. Όσες οικογένειες έχουν μεγαλύτερο αριθμό προστατευόμενων τέκνων, θα λαμβάνουν 60 ευρώ κάθε μήνα, για κάθε επιπλέον παιδί.

Όσοι δικαιούχοι έχουν ετήσιο εισόδημα έως 6.000 ευρώ, θα λαμβάνουν το σύνολο του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων. Αντίστοιχα όσοι έχουν εισόδημα από 6.000 ευρώ έως 12.000 ευρώ θα παίρνουν τα 2/3 του επιδόματος που δικαιούνται, ενώ όσοι έχουν εισόδημα από 12.000 ευρώ έως 18.000 ευρώ θα λαμβάνουν το 1/3 του εισοδήματος.

Οι δικαιούχοι του ΟΓΑ πρέπει να υποβάλλουν στον Οργανισμό πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και ληξιαρχική πράξη γέννησης των τέκνων για τα οποία θα χορηγηθεί το επίδομα.

Επίδομα Τέκνων 2013 Κριτήρια Δικαιούχοι Αιτήσεις Δικαιολογητικά

Τα κριτήρια και οι δικαιούχοι για το επίδομα τέκνων 2013 καθορίζονται με Κοινή Υπουργική Απόφαση .

Το επίδομα τέκνων που θα αντικαταστήσει από την 1η Ιανουαρίου 2013 τα οικογενειακά επιδόματα τριτέκνων και πολύτεκνων.

Το επίδομα τέκνων θα δίνεται ανά τρίμηνο με εισοδηματικά και οικογενειακά κριτήρια. Η καταβολή του επιδόματος του πρώτου τριμήνου κάθε έτους θα πραγματοποιείται μαζί με το επίδομα τέκνων του δεύτερου τριμήνου, την τελευταία εργάσιμη ημέρα.

Αυτό σημαίνει ότι το νέο επίδομα τέκνων θα δοθεί για πρώτη φορά στο τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2013.

Έτσι, όσοι φορολογούμενοι δεν υποβάλλουν δήλωση έως τα τέλη Ιουνίου 2013 θα λάβουν το επίδομα τέκνων τον Σεπτέμβριο 2013.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή του επιδόματος αποτελεί η ηλεκτρονική υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος (Ε1) του δικαιούχου, μέσω του περιβάλλοντος Taxisnet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.Μετά την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος και εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει η υποπαράγραφος ΙΑ.2 του ν. 4093/2012, οι δικαιούχοι συμπληρώνουν το μηχανογραφημένο έντυπο Ε20 – Αίτηση / Δήλωση για τη χορήγηση του Ενιαίου Επιδόματος Στήριξης Τέκνων και το υποβάλλουν μέσω του περιβάλλοντος Taxisnet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.
3. Ο δικαιούχος για το επίδομα τέκνων, σε κάθε μεταβολή της οικογενειακής κατάστασής του, οφείλει εντός μηνός να υποβάλει ηλεκτρονική Αίτηση / Δήλωση Μεταβολής στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων μέσω του Taxisnet και παράλληλα να καταθέτει όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στα εξουσιοδοτημένα όργανα του Ο.Γ.Α.
4. Σε περίπτωση θανάτου, αφάνειας, δικαστικής συμπαράστασης, καταδίκης με αμετάκλητη δικαστική απόφαση ή υπαίτιας εγκατάλειψης των τέκνων και οριστικής διακοπής της συγκατοίκησης με αυτά του δικαιούχου/υπόχρεου σε υποβολή Δήλωσης
Φορολογίας Εισοδήματος, ή δικαστικής απόφασης ανάθεσης της επιτροπείας σε φυσικό πρόσωπο, το επίδομα καταβάλλεται σε αυτόν που έχει την κύρια ή αποκλειστική ευθύνη διατροφής των τέκνων.

Δικαιολογητικα για το επίδομα τεκνων 2013

Απαιτούμενα δικαιολογητικά
1. Οι δικαιούχοι οφείλουν να υποβάλλουν, εντός προθεσμίας που θα καθορίζεται με απόφαση του Διοικητή του Ο.Γ.Α., στους ανταποκριτές του Ο.Γ.Α. ή και σε υπαλλήλους του Δήμου που ορίζονται για το σκοπό αυτό από τον Δήμαρχο, τα κάτωθι
δικαιολογητικά για τα οποία έχουν ήδη συμπληρώσει τα αντίστοιχα πεδία του εντύπου Ε20:
α) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ή απόσπασμα δημοτολογίου για την οικογενειακή κατάσταση που εκδίδεται από την αρμόδια αρχή, στα δημοτολόγια της οποίας είναι εγγεγραμμένη η οικογένεια και από το οποίο προκύπτουν τα πλήρη
στοιχεία ταυτότητας των γονέων και των τέκνων και εάν αυτά βρίσκονται στη ζωή.
β) Ληξιαρχική πράξη γέννησης του/των τέκνου/ων για το οποίο/α θα χορηγηθεί το επίδομα τέκνων.
γ) Πιστοποιητικό σπουδών ή αντίγραφο πτυχίου για τέκνα τα οποία μετά τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους φοιτούν στη μέση εκπαίδευση, σε ανώτερο ή ανώτατο εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Ελλάδας ή αναγνωρισμένο του
εξωτερικού, καθώς και σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.). Αν πρόκειται για εκπαιδευτικό ίδρυμα χώρας του εξωτερικού, εκτός των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το πιστοποιητικό σπουδών πρέπει να είναι θεωρημένο από το
Ελληνικό Προξενείο.
δ) Σε περίπτωση που το/τα τέκνα έχουν ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω υποβάλλεται ιατρική γνωμάτευση του ΚΕ.Π.Α. ή ισχύουσα απόφαση της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής του Ι.Κ.Α. του ν.2643/1998. Τα εν λόγω
δικαιολογητικά θα πρέπει να είναι σε ισχύ τη χρονική στιγμή που υποβάλλεται το έντυπο Ε20.
ε) Εάν συντρέχει περίπτωση από τις αναφερόμενες στην παρ. 4 του άρθρου 3 της παρούσας απόφασης, υποβάλλεται αντίγραφο ληξιαρχικής πράξης θανάτου του δικαιούχου ή απόφαση δικαστηρίου περί αφάνειας ή δικαστικής συμπαράστασης
του δικαιούχου, ή αμετάκλητη δικαστική απόφαση περί καταδίκης του ή δικαστική απόφαση ανάθεσης επιτροπείας σε φυσικό πρόσωπο ή οποιοδήποτε στοιχείο από το οποίο να φαίνεται ποιος έχει αναλάβει την ευθύνη διατροφής των τέκνων.
2. Προκειμένου για δικαιούχους αλλοδαπής υπηκοότητας ή ανιθαγενείς, τα δικαιολογητικά των εδαφίων με στοιχεία α, β και ε του παρόντος άρθρου παρέχονται από τις αρχές της Χώρας της οποίας είναι υπήκοοι και αν αυτό είναι δύσκολο τα
στοιχεία αυτά αποδεικνύονται από άλλα πρόσφορα έγγραφα κατά τη κρίση του οργάνου αναγνώρισης του δικαιώματος.
3. Για την απόδειξη της μόνιμης και συνεχούς διαμονής του δικαιούχου και των τέκνων του στην Ελλάδα την δεκαετία πριν την υποβολή της αίτησης, ο δικαιούχος πρέπει να υποβάλλει στην αρμόδια αρχή τα κάτωθι δικαιολογητικά:
α) Αντίγραφα των εντύπων Ε1 δήλωσης φορολογίας εισοδήματος ή θεωρημένα εκκαθαριστικά σημειώματα της τελευταίας δεκαετίας ή
β) Βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα του δικαιούχου ή του/της συζύγου στην περίπτωση που ο δικαιούχος είναι άνεργος, από την οποία να προκύπτει η ασφάλισή του/της την τελευταία δεκαετία ή
γ) Βεβαίωση έναρξης και συνέχισης άσκησης ελευθέρου επαγγέλματος από το τμήμα μητρώου της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. ή
δ) Απόσπασμα θεωρημένου βιβλιαρίου υγείας του δικαιούχου ή του/της συζύγου από τις αρμόδιες υπηρεσίες ή
ε) Μισθωτήριο συμβόλαιο με μισθωτή το δικαιούχο ή το σύζυγό του, κατατεθειμένο και θεωρημένο από την αρμόδια Δ.Ο.Υ., καθώς και υπεύθυνη δήλωση με Α.Φ.Μ. του εκμισθωτή, στην οποία θα δηλώνει ότι η μίσθωση είναι σε ισχύ ή ότι έληξε και την
ημερομηνία λήξης αυτής ή
στ) Παραχωρητήριο και υπεύθυνη δήλωση στην οποία αναγράφεται και ο Α.Φ.Μ.του παραχωρούντος ή
ζ) Βεβαίωση φοίτησης του/των τέκνου/ων ή
η) Οποιοδήποτε άλλο έγγραφο κρίνει ο Ο.Γ.Α., από το οποίο να προκύπτει η μόνιμη και συνεχής δεκαετής διαμονή του δικαιούχου στην Ελλάδα.
4. Απομάκρυνση από την Ελλάδα του αιτούντα, εντός της κρίσιμης δεκαετίας ή εξαρτώμενου τέκνου, για τους λόγους που αναφέρονται στην παρ. 5 του άρθρου 6 της παρούσας απόφασης, θεωρείται δικαιολογημένη και δε λαμβάνεται υπόψη.

5. Επιπλέον με τα ανωτέρω και προκειμένου για δικαιούχους:
α) Πολίτες κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απαιτείται έγγραφο πιστοποίησης μόνιμης διαμονής πολίτη της Ένωσης.
β) Ομογενείς-αλλοδαπούς που διαμένουν στην Ελλάδα, απαιτείται «Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς».
γ) Πολίτες χωρών που ανήκουν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο και της Ελβετίας καθώς και πολίτες άλλων Κρατών (εκτός Ε.Ε.) που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα και είναι γονείς τέκνων ελληνικής υπηκοότητας, απαιτείται επικυρωμένο
φωτοαντίγραφο της ισχύουσας άδειας διαμονής.
δ) Αλλοδαπούς πρόσφυγες στους οποίους έχει αναγνωριστεί η προσφυγική ιδιότητα και έχει χορηγηθεί άσυλο, απαιτείται «Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Αλλοδαπού Πολιτικού Φυγάδα» και «Άδεια Παραμονής Αλλοδαπού».
ε) Αλλοδαπούς στους οποίους δεν έχει αναγνωριστεί η προσφυγική ιδιότητα και έχει χορηγηθεί άδεια παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους, απαιτείται το «Ειδικό Δελτίο υπό ανοχή διαμονής αλλοδαπού που δεν έχει αναγνωρισθεί ως Πρόσφυγας».
6. Στην περίπτωση που ο δικαιούχος δεν μπορεί να αποδείξει τη δεκαετή διαμονή του στην Ελλάδα με κάποιο από τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, λόγω του νεαρού της ηλικίας του, μπορεί να υποβάλλει:
α) Αντίγραφα της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος των γονέων του ή β) Απόσπασμα θεωρημένου βιβλιαρίου υγείας, ως προστατευόμενο μέλος ασφαλισμένου γονέα ή
γ) Βεβαίωση από το γυμνάσιο ή το Λύκειο, όπου αυτός φοιτούσε ή
δ) Βεβαίωση του ΟΑΕΔ , αν είχε εγγραφεί στα μητρώα του.
7. Τα έγγραφα της αλλοδαπής του παρόντος άρθρου θα πρέπει να είναι νόμιμα μεταφρασμένα και επικυρωμένα.
8. Στον Ο.Γ.Α. τηρείται ηλεκτρονικό αρχείο για τους κατατεθέντες από τους αιτούντες φακέλους, με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά.

Τα ποσά για το νέο επίδομα τέκνων είναι 40 ευρώ το μήνα για ένα παιδί, 80 ευρώ το μήνα για δύο παιδιά, 130 ευρώ το μήνα για τρία παιδιά και 180 ευρώ το μήνα για τέσσερα παιδιά. Για κάθε παιδί πάνω από το 4ο χορηγείται επιπλέον επίδομα 60 ευρώ μηνιαίως.

Δικαιούχοι με βασικό εισόδημα ως 6.000 ευρώ θα λαμβάνουν το σύνολο του επιδόματος τέκνων, δικαιούχοι με βασικό εισόδημα από 6.001 ευρώ έως 12.000 ευρώ θα παίρνουν τα 2/3 του επιδόματος τέκνων, ενώ δικαιούχοι με βασικό εισόδημα από 12.000,01 ευρώ έως 18.000 ευρώ θα λαμβάνουν το 1/3 του εκάστοτε επιδόματος τέκνων.



Dikaiologitika.gr

Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΕΚΝΩΝ

Με κοινή υπουργική απόφαση που εκδόθηκε χθές καθορίζεται τη διαδικασία, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, και τον έλεγχο για την εφαρμογή της παραγράφου ΙΑ, υποπαραγράφου ΙΑ.2 του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 που αφορά στη χορήγηση και καταβολή για το επίδομα τέκνων που θα χορηγείται από τον ΟΓΑ, ως ακολούθως:




Μεσσηνιακές εφημερίδες της 8ης Δεκεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

Προκαταρκτική από Εισαγγελία για απάτη και απιστία στην ΕΑΣ

Ξεπερνά τα 4.000.000 ευρώ το ποσό του «ανοίγματος» στην Ένωση..............

Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας και μετά την έκδοση του πορίσματος των ορκωτών λογιστών, σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας Καλαμάτας, Δημήτρης Σταύρου, έδωσε εντολή στην Ασφάλεια Καλαμάτας να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για απάτη και απιστία των υπευθύνων κατά τα έτη 2008- 2012.

Το «άνοιγμα» αφορά στην πώληση προϊόντων και τις πιστώσεις των υπολοίπων, ενώ η έρευνα στρέφεται προς τους προέδρους της Ένωσης, τους γενικούς διευθυντές, τους διαχειριστές της ΕΑΣ και τυχόν εμπλεκόμενους υπαλλήλους τα επίμαχα χρόνια.

Το πόρισμα των ορκωτών ελεγκτών λογιστών καταλήγει σε συμπεράσματα, όπου φαίνεται ότι υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις επιταγών/γραμματίων, οι οποίες: είτε επιστρέφουν και αντικαθίστανται από τους πελάτες με άλλες επιταγές σε άλλη ημερομηνία...

Διαβάστε στην "ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας"

«ΠΟΛΕΜΟΣ» της κουκούλας και η νέα πολιτική ένταση ξέσπασε στην Αθήνα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με αφορμή τις σημερινές συγκεντρώσεις (και στην Καλαμάτα) για τη μνήμη του αδικοχαμένου Αλέξη Γρηγορόπουλου. Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε εξέγερση, ενώ η ΝΔ απάντησε ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να υπάρξει καμία νέα MARFIN.
Ένταση και στη Βουλή.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
• Η «ΣΟΒΙΕΤΟΠΟΙΗΣΗ» ως αντίληψη του κράτους «πατερούλη» έσπρωξε τη χώρα στην οικονομική κρίση. Ομιλία του περιφερειάρχη Π. Τατούλη σε εκδήλωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στην Τρίπολη.
• ΚΑΘΑΡΑ τα οικονομικά του Δήμου Καλαμάτας, απεφάνθη ο διήμερος έλεγχος υπουργείου και Λογιστηρίου του κράτους.
• ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ για τη διοχέτευση ρευστότητας στην αγορά με βασικό όπλο το ΕΣΠΑ.
Η κυβέρνηση το αμέσως επόμενο διάστημα θα επιχειρήσει ν’ αλλάξει το αρνητικό κλίμα στην οικονομία.
• ΚΙΝΔΥΝΟΣ να… χαθεί το λιμάνι Κυπαρισσίας αφού το έργο-σκάνδαλο καταρρέει!
• ΣΥΣΚΕΨΗ για τα μονοπάτια της Νέδας στο Διοικητήριο και εργολάβος-μειοδότης αναδείχτηκε για το δρόμο Αυλώνα-Ελαία μετά από περιπετειώδη διαδρομή δημοπράτησης. Έργο προϋπολογισμού 950.000 ευρώ.
• Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ βράβευσε φορείς και εθελοντές σε ειδική τελετή χθες.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!