Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

2ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών. Νέα ΕΔΕ και για την δεύτερη Νηπιαγωγό.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS

Δεν λέει να κλείσει η υπόθεση με τις ΕΔΕ στο 2ο νηπιαγωγείο Φιλιατρών.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Φιλιατρά News, ενώ αυτή την στιγμή διεξάγεται ΕΔΕ για την κ. Μαρία Βασιλοπούλου, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των ημερών, ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Νίκος Κλάδης, με βάση κάποια σοβαρά στοιχεία που έχει στα χέρια του, έχει παραγγείλει ΝΕΑ ΕΔΕ εις βάρος της δεύτερης Νηπιαγωγού κ. Σοφίας Πανταζοπούλου.

Πληροφορίες του Φιλιατρά News από πολύ .............

αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι για την νέα ΕΔΕ που θα διεξαχθεί για την δεύτερη δασκάλα την κ. Πανταζοπούλου έχει ζητήσει από την τελευταία 48ωρη προθεσμία να απολογηθεί.
Η Νέα ΕΔΕ, αναμένεται να διεξαχθεί από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας (Δευτέρα με Τρίτη) και δεν αναμένεται να καθυστερήσει τόσο πολύ όπως η πρώτη.
Εκτιμήσεις που γίνονται αναφέρουν ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχει βγει η τελική απόφαση από τον προϊστάμενο κ. Νίκο Κλάδη.
Σύμφωνα με πληροφορίες η υπόθεση είναι αρκετά σοβαρή και εφόσον προκύψουν σοβαρότερα στοιχεία η υπόθεση μπορεί να οδηγηθεί παραπάνω. Είτε σε περιφερειακό επίπεδο, είτε ακόμα και στον Εισαγγελέα αν προκύψουν ποινικές πράξεις.

Το Φιλιατρά News παρακολουθεί την υπόθεση και θα σας ενημερώνει για την εξέλιξη της με ότι νεότερο υπάρχει όπως πάντα έγκυρα και με πλήρη αντικειμενικότητα.

Ε.Ε.: Το 75% των σελίδων που πουλούν ψηφιακά προϊόντα δεν πληρούν τους κανόνες ασφαλείας

Tο 75% των ιστοσελίδων που πωλούν ψηφιακά προϊόντα δεν πληρούν τους κανόνες περί προστασίας των καταναλωτών, διαπιστώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή...

Ε.Ε.: Το 75% των σελίδων που πουλούν ψηφιακά προϊόντα δεν πληρούν τους κανόνες ασφαλείας

Το 75% των ιστοσελίδων που πωλούν .............

ηλεκτρονικά παιχνίδια, βιβλία, βίντεο και μουσική, τα οποία μπορούν να μεταφορτωθούν σε ηλεκτρονικό υπολογιστή ή σε κινητή ηλεκτρονική συσκευή, δεν πληρούν τους κανόνες περί προστασίας των καταναλωτών.

Αυτό προκύπτει από ελέγχους που διενήργησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία προειδοποιεί ότι το γεγονός αυτό είναι ακόμη πιο ανησυχητικό όταν τα προϊόντα απευθύνονται σε ευάλωτους καταναλωτές, όπως τα παιδιά.

Οι χρήστες υποχρεούνται να περάσουν μέσα από τον “λαβύρινθο” των όρων της σύμβασης, να προσδιορίσουν το ποσό που θα πρέπει εν τέλει να πληρώσουν, ενώ τα παιδιά δελεάζονται συχνά να αγοράσουν προϊόντα που σχετίζονται με υποτιθέμενα δωρεάν παιχνίδια.

Σε περίπτωση προβλήματος, η πρόσβαση στην εξυπηρέτηση μετά την πώληση είναι συχνά δύσκολη, αφού δεν υπάρχει σχετική πληροφόρηση στους περισσότερους από το ένα τρίτο των δικτυακών τόπων.

Η Επιτροπή τονίζει ότι οι εθνικές αρχές επιβολής της νομοθεσίας θα έλθουν σε επαφή με τις ενδιαφερόμενες εταιρείες για να τους δοθεί η δυνατότητα να διευκρινίσουν τη θέση τους ή να διορθώσουν τον δικτυακό τόπο τους.

Ο αρμόδιος για θέματα Υγείας και Πολιτικής των Καταναλωτών επίτροπος Τόνιο Μπόργκ δήλωσε ότι τα παιδιά έχουν ολοένα και μεγαλύτερη οικειότητα με την τεχνολογία- από νεαρή ηλικία γνωρίζουν πώς να “κατεβάσουν” παιχνίδια. Ωστόσο, μόλις αποκτήσουν εξάρτηση από ένα συγκεκριμένο προϊόν, είναι δύσκολο να σταματήσουν. Οι γονείς θα πρέπει να προσέχουν, αφού τα μισά από αυτά παιχνίδια διαφημίζονται ως “δωρεάν”, αλλά μπορεί να καταλήξουν σύντομα να πληρώνουν μεγάλα ποσά για εικονικά στοιχεία που απαιτούνται στην εξέλιξη του παιχνιδιού. Γενικά, τα αποτελέσματα του ελέγχου της ΕΕ, που δημοσιεύονται σήμερα, δείχνουν ότι οι περισσότεροι από τους ελεγχθέντες δικτυακούς τόπους δεν παρέχουν εύκολη πρόσβαση στους βασικούς συμβατικούς όρους. Κατά τους προσεχείς μήνες οι εθνικές αρχές θα εργαστούν για να διορθώσουν την κατάσταση των εν λόγω δικτυακών τόπων.

ΑΜΠΕ

Διευρύνονται από το νέο έτος τα κριτήρια ένταξης στα κοινωνικά τιμολόγια της ΔΕΗ

Ειδική μέριμνα υπέρ των ευπαθών ομάδων, ώστε να έχουν πρόσβαση στο μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΗ περισσότεροι καταναλωτές, θα ληφθεί το αμέσως προσεχές διάστημα, όπως προανήγγειλε στη Βουλή ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ασημάκης Παπαγεωργίου, με αφορμή τη συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Δημήτρη Αναγνωστάκη.

«Θα ληφθεί ειδική μέριμνα και πρόβλεψη για ...........

όλες τις ευαίσθητες και ευπαθείς ομάδες. Τα κριτήρια για το κοινωνικό τιμολόγιο θα αναθεωρηθούν υπέρ των καταναλωτών. Θα το ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο για ευπαθείς ομάδες, όπως άνεργους χαμηλοσυνταξιούχους, άτομα με ειδικές ανάγκες, ηλικιωμένους και για άλλες κατηγορίες. Η όποια απόφαση θα ισχύσει από το νέο έτος με κύριο γνώμονα το όφελος των καταναλωτών» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ασημάκης.

Από την πλευρά του, ο κ. Αναγνωστάκης χαρακτήρισε θετική την αναθεώρηση των κριτηρίων υπέρ των ευπαθών ομάδων και ζήτησε από την κυβέρνηση να επισπεύσει όλες τις σχετικές διαδικασίες.

«Η ένταξη στο οικονομικό τιμολόγιο υπήρχε και πριν, αλλά δεν απέτρεψαν δυστυχώς τη διακοπή ρεύματος σε 30.000 νοικοκυριά μέσα στο Νοέμβριο. Θα πρέπει να επισπεύσετε όλες τις διαδικασίες, ώστε να είναι στη καθημερινότητα του πολίτη η κοινωνική ευαισθησία. Όμως δεν μπορεί να γίνει άλλοθι και να αφήσουμε στο σκοτάδι κυριολεκτικά χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις» υπογράμμισε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.

«Σε ένα με δύο μήνες, ίσως και μέσα στο Δεκέμβριο, θα υπάρξουν οι αποφάσεις για την διεύρυνση του κοινωνικού τιμολογίου και θα είναι αυξημένος ο αριθμός που θα το δικαιούνται» ανταπάντησε ο κ. Ασημάκης.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος αμφισβήτησε ότι έγινε διακοπή ρεύματος σε 30.000 καταναλωτές, λόγω χρεών τους προς τη ΔΕΗ.

«Για την τελευταία μάλιστα χρονιά υπάρχει και μονοψήφια μείωση. Στη συντριπτική πλειοψηφία τους, σε καταναλωτές στους οποίους κόβουν το ρεύμα, η επανασύνδεση γίνεται άμεσα γιατί οφείλεται σε αμέλεια τους» υποστήριξε ο κ. Ασημάκης.

Παράλληλα απέδωσε τον μεγάλο αριθμό στους οποίους εμφανίζεται να έχει κοπεί το ρεύμα, είτε σε καταστήματα που έχουν κλείσει, είτε σε καταναλωτές που έχουν πεθάνει, ή σε εποχικές επιχειρήσεις.

in.gr

Οι νέοι διοικητές ΔΕΚΟ. Ανακοινώθηκαν τα ονόματα.

Σε σαρωτικό «ανασχηματισμό» των διοικήσεων των ΔΕΚΟ είναι έτοιμη να προχωρήσει η κυβέρνηση καθώς σε συνεννόηση με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ φαίνεται ότι έχουν κλείσει τα ονόματα των νέων διοικητών, που θα είναι στην πλειοψηφία τους στελέχη και πολιτευτές των τριών κομμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα «Παραπολιτικά» και το antinews.gr, οι αλλαγές στις διοικήσεις έχουν «κλειδώσει» αλλά έχει δοθεί εντολή να μην ανακοινωθούν ακόμα.
Ωστόσο, όπως έχει αναφέρει το iefimerida.gr το ........

υπουργείο Ανάπτυξης και Μεταφορών ανακοίνωσε ήδη τους νέους διοικητές σε ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ. Συγκεκριμένα, στον ΟΑΣΑ τοποθετήθηκε ο προερχόμενος από τη ΔΗΜΑΡ πολιτικός μηχανικός Αλέξανδρος Δελούκας που πρόσκεται στη ΔΗΜΑΡ, στον ΟΣΥ (λεωφορεία-τρόλευ) ανέλαβε ο Γιάννης Οικονόμου που είχε φύγει από τη ΝΔ για να προσχωρήσει στη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη και στη ΣΤΑΣΥ (μετρό, τραμ, ΗΣΑΠ) ο Νίκος Παπαθανάσης, διοικητής ΗΣΑΠ επί Καραμανλή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, τα ονόματα των νέων διοικητών στις ΔΕΚΟ που προέκυψαν ύστερα από συνεννόηση του Μαξίμου με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ θα είναι:

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Δημήτρης Κούκης, δικηγόρος. Στην κυβέρνηση Καραμανλή ήταν πρόεδρος της Ολυμπιακής Αεροπορίας

ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ: Αντώνης Σελιανάκης, αρχιτέκτονας, πρόεδρος στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας επί κυβερνήσεως ΝΔ.

ΚΕΚ-ΕΛ.ΤΑ.: Μάκης Γάκης, γεωπόνος στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού από την Μεσσηνία, υποψήφιος της ΝΔ στην Περιφέρεια Αττικής στις τελευταίες εκλογές.

ΕΛΟΤ-ΕΣΥΔ: Αγγελος Τόλκας, 34 ετών, δικηγόρος, πρώην βουλευτής Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ

Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων: Γιώργος Βερναρδάκης, διοικητής ΟΑΕΔ στην κυβέρνηση Καραμανλή

ΕΤΕΑΜ: Γιώργος Γεροντούκος, πρόεδρος του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ)

Οργανισμό Αντισεισμικού: Κώστας Σαββίδης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Συνδέσμων Εργολήπτων Δημοσίων Έργων (ΠΕΣΕΔΕ).

Ταχυμεταφορές: Ορέστης Μεσοχωρίτης, πολιτικός μηχανικός, ιδιοκτήτης της ΔΕΥΚΩΝ Α.Τ.Ε.

ΟΠΕΚΕΠΕ (Αγροτικής Ανάπτυξης): Γρηγόρης Αποστολάκος, πρώην βουλευτής Λακωνίας της ΝΔ

ΕΛΓΑ: Βασίλης Έξαρχος, χημικός μηχανικός, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

ΕΦΕΤ: Νίκος Τσιάλτας, προερχόμενος από τη ΔΗΜ.ΑΡ.

ΕΛΓΟ-Δήμητρα: Κώστας Μπέσης, δασολόγος περιβαντολόγος, πρώην στέλεχος της Πολιτικής Άνοιξης, ήταν υποψήφιος στην Θεσπρωτία της ΝΔ και οργανωτικός γραμματέας της ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα.

ΟΓΑ: Κώστας Ζωντανός, ηλεκτρολόγος-μηχανικός ΕΜΠ, υπάλληλος του ΟΤΕ από το 1980 και διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής HellasCom, γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ

ΟΣΚ (Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων): Στέφανος Αγιάσογλου, οικονομολόγος και πολιτευτής Αττικής της ΝΔ και πρώην γενικός διευθυντής του ΟΣΚ επί Καραμανλή.

ΙΚΑ: Θα παραμείνει διοικητής ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτος Σπυρόπουλος. Υποδιοικητής αναλαμβάνει ο Κώστας Παπαθανασίου, υποψήφιος στη Φωκίδα με τη ΝΔ.
Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης: Δημήτρης Πανοζάχος, πρώην περιφερειάρχης Ηπείρου και υποψήφιος στην Αʼ Θεσσαλονίκης

Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης: Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος θα παραμείνει ο Στέλιος Αγγελούδης, συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου. Επικρατέστερος ο Κώστας Ταγγίρης για εκτελεστικός αντιπρόεδρος.

ιefimerida

Πανικός στη Βουλή: Ο Τσαυτάρης έπεσε από την καρέκλα και όλοι νόμιζαν πως έπαθε έμφραγμα

Κατατρόμαξε τους βουλευτές και τους υπαλλήλους της Βουλής ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης ο οποίος έπεσε από την καρέκλα του λιγο πριν απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτίνας της Ν.Δ Ασημίνας Σκόνδρα.

Ο υπουργός προσπάθησε να μετακινήσει την καρέκλα στην οποία καθόταν όμως δεν είχε δει ότι βρισκόταν ακριβώς δίπλα σε σκαλοπάτι με αποτέλεσμα να κουτρουβαλιαστεί και να πέσει κάτω.

Η συνεδρίαση διεκόπη για λίγο ενώ η .............

ανησυχία ήταν έκδηλη καθώς όλοι φοβήθηκαν οτι υπέστη καρδιακό επεισόδιο και έτρεξαν να βοηθήσουν τον υπουργό. Ευτυχώς όμως ο κ. Τσαυτάρης σηκώθηκε αμέσως χωρίς να έχει χτυπήσει ανακουφίζοντας έτσι τους βουλευτές. Πάντως αν και η περιπέτεια είχε αίσιο τέλος ο Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής δεν έχασε την ευκαιρία να ρίξει το καρφί του : «Καταρρέει η κυβέρνησή σας κύριοι. Δεν το βλέπετε;».

iefimerida.gr

ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ. ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ- ΕΚΠΤΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Ν. Μεσσηνίας προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη του για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το πολυτεκνικό επίδομα και το αφορολόγητο καλεί για συνέντευξη τύπου τα τοπικά μέσα ενημέρωσης στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου και ώρα 11:30π.μ..
Στη συνέντευξη τύπου θα παρουσιαστή και το εορταστικό- εκπτωτικό πρόγραμμα με συνεργαζόμενες επιχειρήσεις το οποίο θα ισχύσει από τις 10 Δεκεμβρίου έως και τις 10 Ιανουαρίου.

ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ............


Οι παρακάτω επιχειρήσεις προσφέρουν έκπτωση από 10Δεκεμβρίου έως 10Ιανουαρίου με αγορές άνω των 24€ δώρο τα 4€
• ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ Κατσίρας Κεντρική Αγορά Καλαμάτας
• ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΟ Καπετάνιος Κεντρική Αγορά Καλαμάτας
• ΟΠΩΡΟΠΩΛΕΙΟ Γυφτέας Παναγιώτης Κεντρική Αγορά Καλαμάτας
• S/M ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ Ηλίας Μέλλιος Σπάρτης 37
• ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ Παπασωτηρίου Αριστομένους 38 & Paper and paper Αντωνοπούλου 12
Τα S/M με αγορές άνω 1€ έκπτωση 4%
• S/M ΑΦΟΙ ΜΟΥΡΓΗ
1. Ακρίτα 84 & Σοφοκλέους
2. Βασ. Γεωργίου 10
3. Μπενάκη 10
4. Λακωνικής 63 & Μεθώνης
5. Φαρών & Κορώνης

6.Κώτσικα Δημητρίου 32 & Κολοκοτρώνη Μεσσήνη
• S/M ΑΦΕΝΤΑΚΗΣ Καλλιπατείρας 91

Η Γενική Γραμματέας
Γρηγορία Δημητρακοπούλου

Αποδεκτή η πληρωμή του λογαριασμού της ΔΕΗ χωρίς το χαράτσι

Μετά και την Δικαστική απόφαση

Η διοίκηση της ΔΕΗ ενημέρωσε τα κατά τόπους υποκαταστήματα της επιχείρησης ότι μπορούν να δέχονται την πληρωμή λογαριασμών χωρίς την επιβάρυνση από το τέλος ακινήτων για όσους καταναλωτές το επιθυμούν.

Αυτό ανέφεραν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο αρμόδια στελέχη της επιχείρησης, με αφορμή την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας που έκρινε παράνομη την είσπραξη του τέλους μέσω των λογαριασμών ρεύματος.

Πρόσθεταν ότι γίνονται συνεννοήσεις με το υπουργείο ............

Οικονομικών για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα καθώς (όπως υποστήριζαν) ο διαχωρισμός του τέλους από τους λογαριασμούς ρεύματος δεν σημαίνει και την κατάργησή του.

Υπενθυμίζεται πως ήδη το Συμβούλιο της Επικρατείας με απόφαση του περασμένου Μαίου είχε κρίνει αντισυνταγματική τη διακοπή ρεύματος για μη πληρωμή του τέλους.

Αντίθετα το ίδιο το τέλος είχε κριθεί κατά πλειοψηφία ότι δεν παραβιάζει το Σύνταγμα.

in.gr

Τι πρέπει να ξέρετε πριν εγγραφείτε σε υπηρεσίες τηλεφωνίας και Internet

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, αρμόδια και για την ρύθμιση θεμάτων για την προστασία του καταναλωτή στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, εξέδωσε οδηγίες για τις υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας και Ίντερνετ.

Αν και είναι υποχρέωση της Αρχής να παρέχει αυτή την ενημέρωση αλλά και να δέχεται και να ρυθμίζει θέματα καταναλωτών, θεωρήσαμε πως ο χρόνος που επέλεξε η Επιτροπή για να δώσει ξανά οδηγίες δεν ήταν καθόλου τυχαία.
Την τρέχουσα περίοδο, οι εταιρείες .........

επικοινωνιών προβάλλουν νέα πακέτα υπηρεσιών που περιλαμβάνουν την σταθερή τηλεφωνία, την πρόσβαση στο Ίντερνετ, και ενδεχομένως υπηρεσίες τηλεόρασης ή και κινητής τηλεφωνίας. Πρόσφατα, OTE, Forthnet και Wind ανακοίνωσαν τα πρώτα «πακέτα» VDSL. Για να αποκτήσει κανείς VDSL, ο ενδιαφερόμενος είναι αναγκασμένος να επιλέξει «πακέτο» υπηρεσιών με τουλάχιστον σταθερή τηλεφωνία από το ίδιο δίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι αναμένονται πολλές μετακινήσεις συνδρομητών, κάτι που συνήθως συνοδεύεται από παράπονα.

Επιπλέον, το ενδιαφέρον των χρηστών για πρόσβαση με ταχύτητες έως 50Mbps ή έως 30Mbps λειτουργεί ως μια ευκαιρία για τις εταιρείες επικοινωνιών να προωθήσουν άλλες υπηρεσίες, ακόμα και αν ο ενδιαφερόμενος συνδρομητής δεν μπορεί να έχει VDSL γιατί η περιοχή του δεν καλύπτεται ή είναι πιο μακριά απ'όσο απαιτείται. Συνήθως, οι εταιρείες τους κάνουν άλλες συμφέρουσες προτάσεις και μάλιστα υπό μορφή πακέτου. Για να μην υποκύψει σε μια πρόταση που δεν έχει μελετήσει προσεκτικά ο συνδρομητής πρέπει να γνωρίζει τα στοιχειώδη, τα οποία συνοψίζονται στις οδηγίες που δημοσιεύει η ΕΕΤΤ στον δικτυακό της τόπο. Σε αυτές τις οδηγίες, προσθέτουμε τις δικές μας επισημάνσεις:

Όταν επιλέγετε νέες υπηρεσίες τηλεφωνίας και Internet, ενημερωθείτε σχετικά με:

τις υπηρεσίες που προσφέρει το οικονομικό πακέτο της επιλογής σας

Σε τι ακριβώς γράφτηκα συνδρομητής/-τρια; Μπορείτε να επαναλάβετε τι νομίζετε ότι συμφωνήσατε και να ζητήσετε διευκρινίσεις.

την ελάχιστη διάρκεια της σύμβασης

Για πόσο δεσμεύτηκα; Συνήθως, οι εταιρείες προτείνουν να αξιοποιήσετε κάποια ολιγόμηνη προσφορά, θα πρέπει όμως να γνωρίζετε για πόσο χρόνο δεσμεύεστε για την εκμεταλλευτείτε και φυσικά, ποια θα είναι η πάγια χρέωσή σας μετά την περίοδο ισχύος της προσφοράς.

το τέλος ενεργοποίησης και το τέλος αποσύνδεσης στην περίπτωση διακοπής της σύμβασης πριν την ημερομηνία λήξης

Πόσο θα πληρώσω εάν εγκαταλείψω νωρίς: Κάποιες υπηρεσίες, όχι όμως όλες, σας χρεώνουν ένα ποσό «με το καλημέρα σας», εφάπαξ και δεν σας το κρύβουν, καθώς δεν θέλουν δυσαρεστημένους νέους συνδρομητές. Αυτό όμως που δεν θα σας πουν είναι για το τέλος αποσύνδεσης, ή καλύτερα, αποδέσμευσης που θα πρέπει να πληρώσετε εάν θέλετε «να τα χαλάσετε»- συνήθως η δέσμευση είναι για 1 χρόνο και ίσως περιλαμβάνει επιστροφή του εξοπλισμού σε καλή κατάσταση με την συσκευασία του, αλλιώς δεσμεύεστε να τον πληρώσετε.

την ημερομηνία ενεργοποίησης των υπηρεσιών

Πότε αλλάζω πακέτο; Το πιθανότερο είναι ότι θα σας πουν τα προβλεπόμενα από την Αρχή, αλλά πολλά παράξενα πράγματα συμβαίνει. Δεν είναι για παράδειγμα απίθανο να δείτε την υπηρεσία να ενεργοποιείται, πριν παραλάβετε τον εξοπλισμό και τους κωδικούς, χωρίς μάλιστα καν να υπογράψετε την σύμβαση για διακοπή π.χ. της υπηρεσίας Ίντερνετ από άλλο πάροχο. Μπορεί να σκέφτεστε ότι αυτό θα ήταν καλό, ωστόσο σκεφτείτε ότι χωρίς τους κωδικούς δεν μπορείτε να αξιοποιήσετε την νέα σας υπηρεσία και ίσως έχετε πρόβλημα και με τον εξοπλισμό που είχατε (αν δεν είναι συμβατός). Έτσι, μπορεί να μείνετε χωρίς Ίντερνετ (ή υπομονή) όχι γιατί δεν ενεργοποιήθηκε εγκαίρως η υπηρεσία, αλλά γιατί ενεργοποιήθηκε νωρίς!

το ελάχιστο κόστος και την ελάχιστη διάρκεια συνομιλίας σε μια κλήση.

Για πόσο χρεώνομαι, ανεξάρτητα από τη διάρκεια κάθε κλήσης: Ρίξτε μια ματιά στον αναλυτικό λογαριασμό σας και θα δείτε πόσο διαφέρει η πραγματική διάρκεια των κλήσεών σας σε σχέση με την «τιμολογηθείσα διάρκεια», δηλαδή πόσα πληρώσατε χωρίς να μιλήσετε. Αυτό οφείλεται στο δεδηλωμένο βήμα χρέωσης των κλήσεών σας. Ρωτήστε πόσο χρεώνεστε και κάθε πόσο για τις κλήσεις μετά τον προπληρωμένο χρόνο. Επίσης, υπάρχει ελάχιστη διάρκεια κλήσης, δηλαδή ακόμα κι αν είπατε ένα «γεια», θα χρεωθείτε π.χ. για δύο λεπτά.

την ταχύτητα πρόσβασης στο Internet (ονομαστική, θεωρητική και εκτιμώμενη πραγματική ταχύτητα) στα σημεία που σας ενδιαφέρει, π.χ., οικία. Για μέτρηση των χαρακτηριστικών της σύνδεσής σας με το Internet, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το "Σύστημα Αποτίμησης Ποιότητας Ευρυζωνικών Συνδέσεων" της ΕΕΤΤ στη διεύθυνση http://broadbandtest.eett.gr

Πόσα Mbps θα πιάνω; Εκεί θα βρείτε νούμερα που έχουν μοιραστεί μαζί σας οι γείτονες για την πραγματική ταχύτητα που επιτυγχάνουν, τον χρόνο απόκρισης και την χρονική διακύμανση με βάση την απόσταση από το κέντρο για έναν αριθμό συνδέσεων με τις ίδιες προδιαγραφές. Δεν θα μάθετε όμως, ποιος πάροχος παρέχει την υπηρεσία. Το VDSL παραμένει μια υπηρεσία χωρίς εγγυημένη ταχύτητα download και upload, όπως το ADSL.

την απόσταση μεταξύ του αστικού κέντρου από το οποίο παρέχεται η υπηρεσία και του σημείου στο οποίο λειτουργεί η σύνδεση (αφορά υπηρεσίες πρόσβασης μέσω δικτύου VDSL).

Πόσο απέχω από τον εξοπλισμό για VDSL; Όπως θα δείτε στο broadbandtest.eett.gr, πολλά εξαρτώνται από την απόσταση που σας χωρίζει από το DSLAM για VDSL -θεωρητικά, αυτοί που απέχουν 100 μέτρα από το κέντρο όπου στεγάζεται ο εξοπλισμός θα πρέπει να πετυχαίνουν καλύτερες ταχύτητες από κάποιον που απέχει 1 χιλιόμετρο. Επειδή όμως η ταχύτητα δεν καθορίζεται μόνο από αυτήν την παράμετρο θα δείτε τον πρώτο να τρέχει με 11,1Μbps/7,9Mbps με χρόνο απόκρισης 48ms και τον δεύτερο 37,6/4,7Mbps με χρόνο απόκρισης 33ms.

Επίσης:

Τι υπέγραψα; Κρατήστε την αίτηση, που έχετε υπογράψει και φέρει τη σφραγίδα και την ημερομηνία από το κατάστημα που την καταθέσατε. Αναζητήστε και διαβάστε προσεκτικά τη σύμβαση παροχής υπηρεσιών.

Ήρθε ο νέος λογαριασμός. Τι χρεώθηκα τελικά; Βεβαιωθείτε στον επόμενο λογαριασμό ότι η σύνδεσή σας λειτουργεί σύμφωνα με το πρόγραμμα σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας που έχετε επιλέξει.

Για αδιάλειπτη & ποιοτική σύνδεση με το Internet από σταθερό Η/Υ και κινητό τηλέφωνο

Θέλω VDSL, τι μπορώ να έχω όμως; Για πρόσβαση μέσω σταθερού Η/Υ, ζητήστε από τον πάροχο την εκτιμώμενη ταχύτητα στο συγκεκριμένο σημείο λειτουργίας ώστε να επιλέξετε το κατάλληλο πακέτο.

Έχει κάλυψη στο... χωριό; Για σύνδεση μέσω κινητού τηλεφώνου, βεβαιωθείτε ότι ο πάροχος εξυπηρετεί στα σημεία λειτουργίας που σας ενδιαφέρουν και ζητήστε ενημέρωση για την εκτιμώμενη ταχύτητα πρόσβασης.

Έλεγχος χρεώσεων σε κινητό τηλέφωνο στη σταθερή & κινητή τηλεφωνία

Ξέρω να απενεργοποιώ την σύνδεση μέσω κινητής τηλεφωνίας; Κυρίως για "έξυπνα" τηλέφωνα (smartphones): Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα βασικά χαρακτηριστικά και τις οδηγίες χρήσης της συσκευής, τη δυνατότητα απενεργοποίησης της αυτόματης σύνδεσης στο Internet, καθώς και για τις ισχύουσες χρεώσεις για την πρόσβαση και την ασύρματη μεταφορά δεδομένων που εφαρμόζουν οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Υπάρχει υπηρεσία αυτόματης ενημέρωσης υπολοίπου; Την έχω ενεργοποιήσει; Ενεργοποιήστε την υπηρεσία "ενημέρωση κατανάλωσης δωρεάν χρόνου ομιλίας ή όγκου δεδομένων". Εάν καταναλώσετε περισσότερο χρόνο ομιλίας ή όγκο δεδομένων από το πακέτο, που έχετε επιλέξει, ο πάροχος μπορεί να σας ενημερώσει με γραπτό μήνυμα για τις επιπλέον χρεώσεις ή να διακόψει προσωρινά τη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Καλά τα app, αλλά το δίκτυο πόσα ΜΒ λέει ότι έχω διακινήσει; Επίσης, σας συνιστούμε να ενημερωθείτε για τον τρόπο που μπορείτε να ελέγχετε μόνοι σας το λογαριασμό σας πριν ακόμα καταναλωθεί η δωρεάν χρήση χρόνου και όγκου δεδομένων του οικονομικού σας πακέτου.

Έβαλα φραγή στις κλήσεις με αυξημένη χρέωση; Στη σταθερή και κινητή τηλεφωνία, επιλέξτε τη φραγή εφόσον δεν χρησιμοποιείτε πολυμεσικές υπηρεσίες, όπως είναι οι κλήσεις προς πενταψήφιους αριθμούς (π.χ., 13ΧΧΧ, 15ΧΧΧ) ή προς άλλες υπηρεσίες προστιθεμένης αξίας (π.χ., 901ΧΧΧΧ). Σε κάθε περίπτωση, η χρέωση από κάθε πάροχο πολυμεσικών υπηρεσιών δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα €20 μηνιαίως (+ΦΠΑ) για συνδρομητικές υπηρεσίες. Από τη συγκεκριμένη υπηρεσία εξαιρούνται οι χρεώσεις για συμμετοχή σε διαγωνισμούς, π.χ., τηλεπαιχνίδια. Επίσης, μπορείτε να ζητήσετε επιλεκτική φραγή εξερχόμενων κλήσεων, π.χ., διεθνείς συνδιαλέξεις.

Ειδική ηλεκτρονική υπηρεσία για τον έλεγχο των αριθμών αυξημένης χρέωσης από τους ίδιους τους καταναλωτές διατίθεται στο διαδικτυακό τόπο της ΕΕΤΤ (www.eett.gr).

in.gr

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Υποβάθμιση της Ελλάδας από S&P σε "selective default"

Στην κατηγορία "Selective Default", δηλαδή σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας υποβάθμισε την Ελλάδα ο οίκος Standard & Poor΄s.

Η υποβάθμιση ωστόσο θεωρείται από τους αναλυτές κίνηση ρουτίνας, καθώς, όπως εξηγούν, κάθε φορά που μία χώρα ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει μία ανταλλαγή ή μια επαναγορά χρέους, ένας οίκος αξιολόγησης -στην προκειμένη περίπτωση η S&P- αλλάζει την αξιολόγηση σε SD.

"Είναι μια τεχνική κίνηση που δεν συνιστά ............

απαραίτητα ένδειξη πραγματικής χρεοκοπίας", εξηγεί ο Adrian Miller, ανώτερος στρατηγικός αναλυτής παγκόσμιων αγορών της GMP Securities. "Μόλις ολοκληρωθεί η επαναγορά η S&P θα αλλάξει εκ νέου την αξιολόγησή της".

Υπενθυμίζεται ότι η S&P έχει ακολουθήσει ξανά την ίδια τακτική στο παρελθόν: είχε υποβαθμίσει την Ελλάδα σε SD το Φεβρουάριο πριν ξεκινήσει το σχέδιο αναδιάρθρωσης του χρέους (PSI).

Στη σημερινή υποβάθμιση η μακροπρόθεσμη αξιολόγηση πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε ξένο και σε τοπικό νόμισμα υποβαθμίστηκαν σε "selective default" από "CCC" προηγουμένως.

capital.gr

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 6ης Δεκεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

Κρούσματα ενδοσχολικής βίας και στην Καλαμάτα

Η χρήση κοροϊδευτικών ψευδωνύμων (60,6%), τα σπρωξίματα-χτυπήματα (45,39%) και ..............

τα πειράγματα για την εξωτερική τους εμφάνιση (36,30%) είναι οι κύριες μορφές ενδοσχολικού εκφοβισμού στην Ελλάδα, τον οποίο βιώνουν, κυρίως, τα αγόρια και γενικότερα παιδιά ευαίσθητα, που δεν έχουν την δυνατότητα να αμυνθούν τα ίδια.

Για τα παραπάνω συμπεράσματα μιλήσαμε τόσο με τον πρόεδρο της Ένωσης των Συλλόγων Γονέων του Δήμου Καλαμάτας, Βαγγέλη Σιδερέα, όσο και με γονείς.

Ο πρώτος μας ανέφερε ότι δεν υπάρχει κάποια επίσημη καταγγελία στο Διοικητικό Συμβούλιο για το συγκεκριμένο θέμα. Από την άλλη πλευρά, όμως, οι γονείς με τους οποίους επικοινωνήσαμε μας περιέγραψαν μια τελείως διαφορετική κατάσταση. «Τόσο στα Δημοτικά όσο και στα Γυμνάσια- Λύκεια της πόλης, το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας είναι έντονο»...

Διαβάστε στην "ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας"

«ΠΟΛΕΜΟΣ» της κουκούλας και η νέα πολιτική ένταση ξέσπασε στην Αθήνα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με αφορμή τις σημερινές συγκεντρώσεις (και στην Καλαμάτα) για τη μνήμη του αδικοχαμένου Αλέξη Γρηγορόπουλου. Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε εξέγερση, ενώ η ΝΔ απάντησε ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να υπάρξει καμία νέα MARFIN.
Ένταση και στη Βουλή.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
• Η «ΣΟΒΙΕΤΟΠΟΙΗΣΗ» ως αντίληψη του κράτους «πατερούλη» έσπρωξε τη χώρα στην οικονομική κρίση. Ομιλία του περιφερειάρχη Π. Τατούλη σε εκδήλωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στην Τρίπολη.
• ΚΑΘΑΡΑ τα οικονομικά του Δήμου Καλαμάτας, απεφάνθη ο διήμερος έλεγχος υπουργείου και Λογιστηρίου του κράτους.
• ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ για τη διοχέτευση ρευστότητας στην αγορά με βασικό όπλο το ΕΣΠΑ.
Η κυβέρνηση το αμέσως επόμενο διάστημα θα επιχειρήσει ν’ αλλάξει το αρνητικό κλίμα στην οικονομία.
• ΚΙΝΔΥΝΟΣ να… χαθεί το λιμάνι Κυπαρισσίας αφού το έργο-σκάνδαλο καταρρέει!
• ΣΥΣΚΕΨΗ για τα μονοπάτια της Νέδας στο Διοικητήριο και εργολάβος-μειοδότης αναδείχτηκε για το δρόμο Αυλώνα-Ελαία μετά από περιπετειώδη διαδρομή δημοπράτησης. Έργο προϋπολογισμού 950.000 ευρώ.
• Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ βράβευσε φορείς και εθελοντές σε ειδική τελετή χθες.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!