Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Αργυρό βραβείο σε 5 μεσσηνιακά λάδια σε διεθνή διαγωνισμό βιολογικού ελαιολάδου

Πέντε ελαιόλαδα της Μεσσηνίας διακρίθηκαν και επελέγησαν ως αργυροί νικητές στο διεθνή διαγωνισμό βιολογικού ελαιολάδου Biol International 2012 στην Πούλια της Ιταλίας. Τα ελαιόλαδα αυτά είναι: 1) Παντελόπουλος Α.Ε. Panprod S.A "Καλλιστώ", Καλαμάτα. 2) Πετράκος Παναγιώτης και Σία Ο.Ε. "Corone Olive Oil", Κορώνη. 3) Agrovim S.A. "Iiada Pdo", Καλαμάτα. 4) "Epikouros Demeter Olive Oil", Καλαμάτα. 5) "Epikouros Organic Olive Oil", Καλαμάτα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού ..........

Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων, στο διαγωνισμό που έγινε για 17η συνεχή χρονιά, έλαβαν μέρος πάνω από 300 διαφορετικές ετικέτες ελαιολάδου από διάφορες χώρες, ενώ ειδικά από την Ελλάδα οι 35 αιτήσεις ξεπέρασαν τις συμμετοχές κάθε προηγούμενης χρονιάς. Η διεθνής κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από 25 πιστοποιημένους γευσιγνώστες ελαιολάδου, μεταξύ των οποίων και οι Βασίλης Καμβύσης και Κώστας Δρίτσας από την Ελλάδα, καθώς και μία ομάδα παιδιών για την επιλογή ειδικού βραβείου ελαιολάδου

(Biolkids), ανέδειξε τα ελληνικά ελαιόλαδα ως 1 χρυσό και 11 αργυρούς νικητές. Χρυσός νικητής ήταν ο "Τζώρτζης Μιχαήλ Olvia", Κώμη - Λέσβος.
Για περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό ή την πλήρη λίστα των
διεθνών νικητών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το www.premiobiol.it ή να επικοινωνούν με τον Οργανισμό ΔΗΩ (Μαρία Χουλιάρα 210-8224384).

isthmos.gr

Φιλιατρά: "Θέλουν να μου πάρουν τη γη μου,να με διώξουν από το σπίτι μου…»

Το καθημερινό μαρτύριο που βιώνει, ένα σύγχρονο και ιδιότυπο Γολγοθά, από ρατσιστική, όπως τη χαρακτηρίζει, σε βάρος του συμπεριφορά από γείτονές του, περιγράφει στο «Θ» κάτοικος – δημότης των Φιλιατρών, πατέρας πέντε παιδιών, με ένα ανήλικο τέκνο!

«Θέλουν να μου πάρουν τη γη μου, να με.............

διώξουν από το ίδιο μου το σπίτι», μου είπε με τρεμάμενη φωνή ο 52χρονος Αγγελής Καραχάλιος, φανερά στενοχωρημένος από όσα περνάει και πικραμένος που στην ίδια του την πόλη, τα Φιλιατρά, βιώνει ο ίδιος και η πολύτεκνη οικογένειά του το ρατσισμό συμπολιτών του, όταν επικοινώνησε μαζί μου βρίσκοντας το κουράγιο να μιλήσει και να δημοσιοποιήσει τα προβλήματα που του προκαλούν συμπολίτες του – γείτονές του!

Δυστυχώς, σύμφωνα με όσα μας είπε ο κ. Καραχάλιος, στα Φιλιατρά, μια πόλη προοδευτική και παραγωγική, πόλη – κοιτίδα του πολιτισμού και των τεχνών, υπάρχουν, κατ’ αυτόν, ακόμη και στις μέρες μας φαινόμενα ακραίου ρατσισμού. Ρατσισμού που προσβάλλει ανθρώπους και οικογένειες, καταρρακώνοντας την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και οδηγώντας στην απελπισία και την απόγνωση. Ρατσισμού που, επίσης, προσβάλλει την ίδια την πόλη και την ιστορία της! Ο ίδιος και η οικογένειά του, όπως λέει, είναι θύματα τέτοιας ρατσιστικής συμπεριφοράς και ψυχολογικού πολέμου, με ύβρεις και χυδαίες εκφράσεις σε βάρος τους. «Δεν έχουμε πρόβλημα με κανέναν, δε δημιουργούμε σε κανέναν πρόβλημα. Είμαστε φιλήσυχοι και έντιμοι στην οικογένειά μου. Προσπαθούμε για το καλύτερο, για τα παιδιά μου και την οικογένειά μας. Δεν έχουμε δώσει δικαιώματα. Αλλά, δυστυχώς, υπάρχουν και κακοί άνθρωποι στην κοινωνία μας. Τα Φιλιατρά είναι η πόλη μου, μια προοδευτική και παραγωγική πόλη, με καλούς κι εργατικούς ανθρώπους, που γνωριζόμαστε και έχουμε καλές σχέσεις. Τα παιδιά μου είναι στην κοινωνία με αρχές και σεβασμό. Τα δύο μου αγόρια παίζουν ποδόσφαιρο στην Εράνη, αφιλοκερδώς, και ο μικρός μου ο γιος πηγαίνει στο Δημοτικό Σχολείο», είπε ο κ. Καραχάλιος και συνέχισε αναφέροντας:

«Δουλεύουμε, πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας, είμαστε τυπικοί και σωστοί. Ένα χωραφάκι αγόρασα κι έχω πολλά προβλήματα, από γείτονες, χωρίς να ενοχλήσω κανέναν. Στα Φιλιατρά, την πόλη μου, αντιμετωπίζω προβλήματα ρατσισμού. Δεν πρέπει στην εποχή μας, στο 2012, και στην πόλη μας, να υπάρχουν τέτοια φαινόμενα και να αντιμετωπίζουμε τόσο πολύ σοβαρά προβλήματα στη ζωή μας. Λυπάμαι, στενοχωριέμαι πάρα πολύ γι’ αυτό. Νιώθω πολύ μεγάλη απόγνωση». Σύμφωνα με τον ίδιο, γείτονές του, στο κτήμα του, στην είσοδο των Φιλιατρών, του έκαναν ασφαλιστικά μέτρα για πέντε ρίζες ελιές! «Ελιές που είναι δική μου περιουσία, στο δικό μου το κτήμα» σημείωσε με έμφαση και πρόσθεσε: «Θέλουν να μου πάρουν τη γη μου, να με διώξουν από το ίδιο μου το σπίτι. Συνέχεια όλο κάτι μου κάνουν, μου στέλνουν την Αστυνομία, μου κάνουν καταγγελίες διάφορες...».

Αναφερόμενος, τέλος, στη δικαστική του περιπέτεια, με τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν γείτονές του σε βάρος του, σημείωσε: «Πιστεύω η Δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της απέναντι στο γεγονός αυτό!».

*Στο «Θ», σε καμία περίπτωση, δεν παίρνουμε θέση στο δικαστικό κομμάτι του προβλήματος, καθώς η Δικαιοσύνη είναι αρμόδια να κρίνει και να αποφασίζει, παρουσιάζουμε ωστόσο το πρόβλημα με την ανθρωπιστική – κοινωνική του διάσταση.

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος

2o Νηπιαγωγείο Φιλιατρών. Σαρωτικές εξελίξεις μετά την ΕΔΕ

Σαρωτικές είναι οι εξελίξεις από τη διενεργηθείσα ΕΔΕ για το θέμα που ανέκυψε στις αρχές Οκτωβρίου στο 2ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών.

Μετά από ένα ατυχές συμβάν, η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου είχε κάνει αναφορά σε νηπιαγωγό η οποία υπηρετούσε λίγες μόλις εβδομάδες στο σχολείο αναπληρώνοντας συνάδελφό της. Τότε, στο πλαίσιο της ΕΔΕ που διέταξε ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, η συγκεκριμένη απομακρύνθηκε από το 2ο Νηπιαγωγείο και μεταφέρθηκε σε Νηπιαγωγείο των Γαργαλιάνων, όπου και είναι η οργανική της θέση.
Η απομάκρυνσή της προκάλεσε τις σφοδρές ............

αντιδράσεις των γονιών των μικρών μαθητών. Μάλιστα, τότε, την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, απέκλεισαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας το σχολείο.

Δείτε σχετικό ρεπορτάζ της 12ης Οκτωβρίου με Video του Φιλιατρά News (κλίκ εδώ)

Από τη στιγμή που πληροφορήθηκαν για τη δίωξη της δασκάλας, την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου, οι διαμαρτυρίες τους ήταν έντονες και προς πάσα κατεύθυνση, απαιτώντας να επιστρέψει στα καθήκοντά της. «Θέλουμε τη δασκάλα μας» έγραφε χαρακτηριστικά το μικρό πανό που ανήρτησαν στην είσοδο του Νηπιαγωγείου, ενώ στις συζητήσεις τους εξαπέλυαν βολές για τη διευθύντρια, που ανέφερε – κατήγγειλε τη δασκάλα, ενώ ζητούσαν επίμονα συνάντηση με τον προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Νίκο Κλάδη.
Όπως έλεγαν οι γονείς, χωρίς να υπάρχει κανένας ουσιαστικός λόγος εκδιώχθηκε η δασκάλα τους, η οποία είναι άριστη παιδαγωγός και τα παιδιά τους μαθαίνουν πολλά από αυτή και την αγαπούν.

Αφορμή για την απόφαση απομάκρυνσης ήταν αναφορά – καταγγελία της διευθύντριας σε βάρος της δασκάλας για περιστατικό που είχε συμβεί, όταν ένα μικρό παιδάκι πέρασε από ένα κενό στο συρματόπλεγμα της περίφραξης στο διπλανό προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου. Αντιπροσωπεία των γονέων συναντήθηκε με τον κ. Κλάδη, τον οποίο ενημέρωσαν για την όλη κατάσταση.

Η ΕΔΕ διενεργήθηκε με αρκετές καταθέσεις και, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Θ», από το πόρισμά της δεν προκύπτουν ευθύνες ή παραπτώματα της νηπιαγωγού. Αντιθέτως, οι καταθέσεις φέρεται να είναι επιβαρυντικές για τη διευθύντρια του σχολείου. Άμεσα αναμένεται η επιστροφή της νηπιαγωγού στο 2ο Νηπιαγωγείο, ενώ «δύσκολα» είναι τα πράγματα για την παραμονή, στη θέση της, της διευθύντριας, μετά τις εις βάρος της καταθέσεις, χωρίς ωστόσο αυτό να καταστεί δυνατό μέχρι χθες το απόγευμα να το διασταυρώσουμε πλήρως, γι’ αυτό και το μεταφέρουμε με επιφύλαξη.

Ηλίας Γιαννόπουλος - Θάρρος

Οι τελευταίες πληροφορίες του Φιλιατρά News

Σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες η δασκάλα κ. Χριστοπούλου που απομακρύνθηκε από το νηπιαγωγείο λόγω της αναφοράς που της έκανε η πρώην πλέον διευθύντρια κ. Μαρία Βασιλοπούλου, επιστρέφει στην θέση της και από την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου θα κατέχει την θέση της Διευθύντριας, ενώ μέχρι πρότινος διευθύντρια κ. Βασιλοπούλου καθαιρείται από την θέση της Διευθύντριας.
Η ΕΔΕ που έχει στραφεί πλέον εναντίον της κ. Βασιλοπούλου αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να ολοκληρωθεί εντός της εβδομάδας και όλα τα ενδεχόμενα για βαριά τιμωρία της κ. Βασιλοπούλου είναι πλέον ανοικτά. Ενδεχομένως και η αλλαγή σχολείου.

Δείτε σχετικό ρεπορτάζ της 12ης Οκτωβρίου με Video του Φιλιατρά News (κλίκ εδώ)

Εράνη - Διαγόρας Βραχνέϊκων 3-2. Το πρώτο τρίποντο της Εράνης

Το πρώτο τρίποντο της Εράνης ήρθε στην 6η Αγωνιστική σε έναν δύσκολο αγώνα με τον Διαγόρα Βραχνέϊκων και κέρδισε με σκορ 3-2.

Το παιχνίδι έγινε με αρκετό αέρα και στα τελευταία λεπτά του αγώνα έπιασε δυνατή βροχή

Το σκόρ για την Εράνη άνοιξε στο 10ο Λεπτό ο Καραχάλιος με κεφαλιά μετά από ωραία προσπάθεια και σέντρα Διαμαντόπουλου.

Πέντε λεπτά αργότερα (στο 15') ο ...........

Αθανασόπουλος σοφαρίζει για το Διαγόρα σε 1-1 με προβολή, μετά από σέντρα του Ορφανίδη

Στο 20' Ο Σταθόπουλος κερδίζει πέναλτι (ανατροπή από γκολκίπερ Λιούρδη)
Το εκτελεί ο Παναγόπουλος και ευστοχεί (2-1)

Στο 47 Ο Κόλλιας στις καθυστερήσεις με σουτ το 3-1

Στο 77΄ Ο Βογιατζής μειώνει με κεφαλιά για το Διαγόρα σε 3-2

Τα αποτελέσματα της της 6ης Αγωνιστικής




Αποτελέσματα
Ατρόμητος Λάππα - Εθνικός Μελιγαλά
3-0
Πάμισος - Δόξα Νέας Μανολάδας
0-0
Αχαϊκή - Εθνικός Σαγέικων
1-0
Εράνη Φιλιατρών - Διαγόρας Βραχνέικων
3-2
Παναρκαδικός - ΠΦΟ Πανόπουλου
0-4

Βαθμολογία
Θέση
Ομάδα
Αγώνες
Βαθμοί
Σύνολο
Εντός
Εκτός
N-I-H
Γκολ
N-I-H
Γκολ
N-I-H
Γκολ
1
ΠΦΟ Πανόπουλου
6
16
5-1-0
13-0
3-0-0
8-0
2-1-0
5-0
2
Ατρόμητος Λάππα
6
12
3-3-0
9-3
2-2-0
6-2
1-1-0
3-1
3
Παναρκαδικός
6
9
2-3-1
6-8
1-1-1
4-7
1-2-0
2-1
4
Εθνικός Σαγέικων
6
8
2-2-2
5-5
1-1-0
3-2
1-1-2
2-3
5
Εθνικός Μελιγαλά
6
8
2-2-2
7-9
2-1-0
7-3
0-1-2
0-6
6
Διαγόρας Βραχνέικων
6
7
1-4-1
7-5
1-2-0
3-0
0-2-1
4-5
7
Πάμισος
6
7
2-1-3
3-8
2-1-0
3-0
0-0-3
0-8
8
Αχαϊκή
6
5
1-2-3
2-6
1-1-2
1-3
0-1-1
1-3
9
Δόξα Νέας Μανολάδας
6
4
1-1-4
7-9
1-0-1
3-2
0-1-3
4-7
10
Εράνη Φιλιατρών
6
4
1-1-4
4-10
1-1-1
3-3
0-0-3
1-7


Tα δικαιώματα του οδηγού σε αστυνομικό έλεγχο

Η αστυνόμευση και η τήρηση της τάξης είναι υποχρεώσεις της Πολιτείας προς τον πολίτη. Ωστόσο, είναι σαφή και διακριτά τα όρια για το που τελειώνει η δράση της Αστυνομίας και ξεκινά η αυθαιρεσία.

Ο αστυνομικός έλεγχος με αυτοκίνητο είναι κάτι που μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε, και ανά πάσα στιγμή.
Η τήρηση του ΚΟΚ, της τάξης και ..............

της δημόσιας ασφάλειας δεν μπορεί να γίνει καλή τη πίστει, αλλά κάποιοι πρέπει να μεριμνήσουν γι’ αυτό. Με την αρμόζουσα συμπεριφορά αστυνομικού-οδηγού, αυτή η όχι ιδιαίτερα ευχάριστη διαδικασία καθίσταται μια απλή 5λεπτη υπόθεση ρουτίνας. Γι’ αυτό υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται εκατέρωθεν.

Η εμπειρία έχει δείξει ότι η συμπεριφορά των αστυνομικών οργάνων δεν είναι πάντα η πρέπουσα. Είναι αρκετές οι περιπτώσεις όπου ένας αστυνομικός έλεγχος, λόγω κατάχρησης της εξουσίας κατέληξε στις δικαστικές αίθουσες. Η Ελλάδα έχει καταδικαστεί επτά φορές από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για φαινόμενα αστυνομικής αυθαιρεσίας. Είναι αυτονόητο πως κάθε πολίτης, ακόμη κι αν έχει υποπέσει σε παράβαση, δικαιούται υποδειγματικής συμπεριφοράς.

Ποιος ελέγχει τι;
Αστυνομικός έλεγχος στο αυτοκίνητο μπορεί να μας γίνει για διάφορους λόγους. Είτε μπορεί να περάσουμε τυχαία από κάποιο σημείο όπου έχει στηθεί μπλόκο, είτε ενώ βρισκόμαστε εν κινήσει να μας προσεγγίσει περιπολικό και να μας ζητήσει να σταματήσουμε. Στην πρώτη περίπτωση συνήθως πρόκειται για τυπικό έλεγχο της Τροχαίας. Αν ο έλεγχος συνδυάζεται με ραντάρ ταχύτητας προφανώς έχει διαπιστωθεί παράβαση.

Στη δεύτερη περίπτωση πιθανότατα κάτι στο αυτοκίνητο, ή στη συμπεριφορά μας κέντρισε το ενδιαφέρον του αστυνομικού. Ο έλεγχος αυτός μπορεί να γίνει όχι μόνο από την Τροχαία αλλά και από κάποια άλλη ομάδα της Αστυνομίας (ομάδα ΔΙΑΣ, ομάδα Ζ κ.λπ.).

Πιο σύνθετη και σπάνια περίπτωση είναι τα λεγόμενα «μικτά κλιμάκια» αποτελούμενα από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Μηχανολογικού της εκάστοτε Νομαρχίας, της Τροχαίας και του ΣΔΟΕ. Στην παραμεθόριο, ελέγχους διενεργεί και το σώμα Συνοριοφυλάκων. Πέραν της Αστυνομίας, ανάλογους ελέγχους μπορεί να κάνει το Λιμενικό Σώμα αποκλειστικά σε σημεία της αρμοδιότητάς του.

Είναι η κάμερα απόδειξη;
Η βιντεοσκόπηση, ηχογράφηση ή φωτογράφιση περιστατικών και συνομιλιών, δεν αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία. Στην περίπτωση που κάποιος οδηγός επιχειρήσει να βιντεοσκοπήσει φανερά ένα στιγμιότυπο ελέγχου, ,παρότι έχει το δικαίωμα να το κάνει είναι βέβαιο ότι οι αστυνομικοί θα αντιδράσουν. Σε περίπτωση «κρυφής κάμερας», το υλικό που θα καταγραφεί είναι στη διακριτική ευχέρεια του εκάστοτε εισαγγελέα να το αξιολογήσει και να κρίνει αν θα το λάβει υπόψη του.

Ποια τύχη έχουν οι ΕΔΕ;
Σε περίπτωση μήνυσης – καταγγελίας ενός πολίτη προς αστυνομικό για τη συμπεριφορά του διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.). Στο σημείο αυτό η διαδικασία μπαίνει σε ένα γραφειοκρατικό τούνελ αμφιβόλου αξιοπιστίας. Σύμφωνα με το Συνήγορο του Πολίτη, υπάρχουν καταγγελίες για στημένες Ε.Δ.Ε. αφού πολλές από αυτές γίνονται κεκλεισμένων των θυρών χωρίς καν να ειδοποιηθεί ο καταγγέλλων ή ο συνήγορός του. Σε κάθε περίπτωση που διενεργείται Ε.Δ.Ε., θα πρέπει να κληθεί και ο ενάγων ενώπιον των προϊσταμένων αστυνομικών οργάνων για να δώσει τη δική του εκδοχή στην υπόθεση.

Τι αναφέρει ο Συνήγορος του Πολίτη
Σε οποιοδήποτε κρούσμα αστυνομικής αυθαιρεσίας και εφόσον η επαφή με τη ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει οδηγήσει σε επίλυση του προβλήματος, ο θιγόμενος μπορεί να προσφύγει στο Συνήγορο του Πολίτη όπου κάθε μήνα φθάνουν δεκάδες καταγγελίες πολιτών για παράτυπη συμπεριφορά και κατάχρηση εξουσίας από αστυνομικά όργανα.

Τα αποτελέσματα της υπηρεσιακής επαφής Συνηγόρου του Πολίτη και ΕΛ.ΑΣ. δείχνουν απογοητευτικά. Όπως αναφέρεται, είναι σχεδόν αμελητέος ο αριθμός των περιπτώσεων όπου καταλογίστηκαν ευθύνες και επιβλήθηκαν πειθαρχικές ποινές σε αστυνομικούς. Επιπλέον, όπου καταλογίστηκαν ευθύνες ήταν πολύ μικρότερες σε σχέση με τα καταγγελλόμενα.

Αντίθετα, στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, η έρευνα δεν οδήγησε καν στην άσκηση πειθαρχικής δίωξης και οι υποθέσεις μπήκαν στο αρχείο με τη αιτιολογία ότι, η συμπεριφορά των αστυνομικών οργάνων ήταν άψογη.
Μεγάλος αριθμός καταγγελιών που έχουν γίνει στο Συνήγορο του Πολίτη απορρίφθηκαν ως αβάσιμες πριν καν εξεταστούν παρότι ήταν σοβαρές και συνοδεύονταν από τα απαιτούμενα δημόσια έγγραφα.

Sport FM

Γρήγορα και «πιπεράτα»: Μία παραίτηση!...

Αρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Διάβασα στα blogs ότι υπέβαλε την παραίτησή του ο κ Αλμπάνης, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων δηλώνοντας ότι αδυνατεί να λειτουργήσει το Ίδρυμα στο οποίο προΐσταται εξαιτίας έλλειψης οικονομικών πόρων (θυμάστε το… «κούρεμα;»)
Καθώς με πανηγυρισμούς για τη δόση που, τελικά, έρχεται, την συνεχώς διογκούμενη ανεργία, την έλλειψη ρευστότητας, τις αυξανόμενες ουρές στα δωρεάν συσσίτια και τις γραμμές του ΟΑΕΔ, την εθνική μας κατάθλιψη και τα υπόλοιπα δεινά αδυνατίζει καθημερινά η μνήμη μας:

Σας θυμίζω το λησμονημένο PSI (ελληνιστί «κούρεμα») το.............

οποίο επεβλήθη από τον κ Βενιζέλο, τότε Τσάρο της ελληνικής οικονομίας καθηγητή του ΑΠΘ τώρα Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και «συμπρωθυπουργού» στη «Συγκυβέρνηση».
Στα γρήγορα οι αριθμοί: Τα 24 Πανεπιστήμια με το «κούρεμα» ΕΧΑΣΑΝ σε μια βραδιά περίπου ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ εκατομμύρια ευρώ!... Τα 16 ΤΕΙ, την ίδια βραδιά, ΕΧΑΣΑΝ περίπου ΕΞΗΝΤΑ εκατομμύρια ευρώ!...
Οι αριθμοί αφορούν στο «γρήγορα» του τίτλου μου και διερωτώμαι εάν πρέπει να μιλάμε για βραδιά «κουρέματος-PSI» ή βραδιά «Αγίου Βαρθολομαίου» στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδος…

Το «πιπεράτο» του τίτλου αφορά στην προχτεσινή παραίτηση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και καλύπτει και μία «πιπεράτη» προέκταση καθώς, όπως αμέτρητοι άλλοι συνάδελφοι, εν ενεργεία ή συνταξιούχοι, αναρωτιόμαστε:
Όταν η Κυβέρνηση Παπαδήμου και ο πανεπιστημιακός συνάδελφος κ Βενιζέλος «κούρεψαν» σε μια νύχτα ΑΕΙ και ΤΕΙ γιατί ΔΕΝ ακούστηκαν, όχι διαμαρτυρίες, αλλά ΚΡΑΥΓΕΣ αγωνίας και ΟΥΡΛΙΑΧΤΑ θυμού από τους Πρυτάνεις των ΑΕΙ και τους Προέδρους των ΑΤΕΙ;
«Πιπεράτη» ερώτηση! Αλλά έμενε μετέωρη καθώς πολιτικές πεποιθήσεις και Κομματικές ταυτότητες των προσώπων που συνθέτουν τις Πρυτανικές και Προεδρικές Αρχές, αντίστοιχα σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ, δεν δικαιολογούν αυτή την «σιωπή των αμνών» που τώρα ήρθε να ταράξει η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ του κ Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων…
«Πιπεράτη», όμως, η πιθανή ερμηνεία της «σιωπής» που μου έδωσε παλιός συνάδελφος που ανήκει πλέον, όπως και εγώ, στην ομάδα των απολύτως ΑΝΕΝΤΑΧΤΩΝ Κομματικά…

Σύμφωνα με το Νόμο Διαμαντοπούλου, μου είπε, οι τωρινές Διοικήσεις των ΑΕΙ και ΑΤΕΙ, δηλαδή Πρυτάνεις και Πρόεδροι, έπρεπε να εκκενώσουν τους θώκους ακαδημαϊκής εξουσίας στις 31 Αυγούστου του 2012...
Αυτή τη διάταξη του Νόμου, του οποίου ήδη εφαρμόζονται πολλές άλλες διατάξεις, ΔΙΕΓΡΑΦΗ από τον κ Αρβανιτόπουλο και έτσι Πρυτάνεις και Πρόεδροι παραμένουν στις θέσεις εξουσίας που κατείχαν πριν το PSI...

Δεν αποδεικνύεται ότι η «διαγραφή» και η παρατηρούμενη «σιωπή» Πρυτάνεων - Προέδρων συνδέονται με σχέση «αιτίου – αιτιατού» αλλά μπορώ να πω ότι εμένα, η πληροφορία που μου έδωσε ο αγαπητός συνάδελφος, ΔΕΝ με «κούρεψε»,
«Με… καράφλιασε!...»

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 2ας Δεκεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

Σπείρες αρχαιοκαπήλων λυμαίνονται τη Μεσσηνία
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥΣ ΑΤΟΜΑ ΥΠΕΡΑΝΩ ΠΑΣΗΣ ΥΠΟΨΙΑΣ


Έξαρση παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο της ..............

αρχαιοκαπηλίας στη Μεσσηνία. Κι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η περιοχή είναι πλούσια σε αρχαιολογικά ευρήματα, κάτι που βάζει πολλούς στον πειρασμό να τα πουλήσουν, γνωρίζοντας ότι θα αποκομίσουν μεγάλο οικονομικό όφελος.

Ωστόσο, δεν υπάρχουν μόνο μεμονωμένες περιπτώσεις, αλλά οργανωμένες σπείρες, που ξεκινούν το κυνήγι του… θησαυρού σε μέρη που γνωρίζουν ότι μπορούν να βρουν αρχαιότητες.

Μάλιστα, σε αυτή την ιστορία εμπλέκονται άνθρωποι από την περιοχή μας, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες, υπεράνω πάσης υποψίας. Οι τελευταίοι αγοράζουν εκτάσεις στο νομό γνωρίζοντας τι κρύβεται στο υπέδαφος.

Οι δε σπείρες αρχαιοκαπήλων στη Μεσσηνία είναι δεκάδες και απλώνονται σε όλη την έκταση του νομού.