ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟΨΕ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣKΕΥΗΣ, Λόγω έκτακτης βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.

Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2012

Φιλιατρά: Στο απόλυτο σκοτάδι ο Δημοτικός Φωτισμός

ΣΥΜΝΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ!!!!!
NEA ENHMΕΡΩΣΗ: 19:44


Στο σκοτάδι βρίσκεται αυτή την στιγμή ο Δημοτικός Φωτισμός σε ολόκληρη την πόλη των Φιλιατρών εκτός από την περιοχή της Πλατείας.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ........

συνεργείο της ΔΕΗ βρίσκεται σε κυκλοφορία προκειμένου να μεταβεί στα κομβικά σημεία του Φωτισμού και να αποκαταστήσει τις βλάβες.

Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε.

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 19:44

Η αποκατάσταση του Δημοτικού Φωτισμού αποκαθίσταται σταδιακά

Γρήγορα & «πιπεράτα» - Τραπεζικά Ιδρύματα!...

Σχόλιο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Όχι μόνο εμείς οι Έλληνες και μαζί μας οι Ευρωπαίοι πολίτες των άλλων 26 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και ολάκερη η ανθρωπότητα έχει ακούσει πολλά για Τράπεζες και Τραπεζίτες..

Καθώς πλησιάζει η ημερομηνία για την καταβολή της ..........

περιβόητης πλέον «δόσης» που θα ενισχύσει κυρίως τα Τραπεζικά Ιδρύματα θεώρησα σκόπιμο να θυμίσω στον Πρωθυπουργό μας κ Σαμαρά που σπούδασε Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Amherst College και στο Harvard University και στα άλλα δύο μέλη της «εγχώριας τρόικα» που μας κυβερνά τι είχε πει σχεδόν 3 αιώνες πριν O Thomas Jefferson, 3ος Πρόεδρος των ΗΠΑ και κύριος συγγραφέας της ιστορικής «Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας – Declaration of Independence» μιλώντας για τις ΤΡΑΠΕΖΕΣ:

«Πιστεύω ότι τα τραπεζικά ιδρύματα είναι πιο επικίνδυνα για τις ελευθερίες μας από τακτικούς στρατούς. Αν ο αμερικανικός λαός επιτρέψει ποτέ ιδιωτικές τράπεζες να ελέγξουν την έκδοση του νομίσματός τους, πρώτα με τον πληθωρισμό, μετά με τον αποπληθωρισμό, οι τράπεζες και οι εταιρείες που θα αναπτυχθούν γύρω από [τις τράπεζες] θα στερήσουν από τον Λαό όλη την περιουσία του και τα παιδιά του θα ξυπνήσουν μια μέρα άστεγα στην ήπειρο που πατέρες τους κατέκτησαν…»
…χωρίς κανένα απολύτως δικό μου σχόλιο!...

Στον "αέρα" το νέο ολοκαίνουριο portal του Θάρρους της Μεσσηνίας

Στον "αέρα" βρίσκεται τις τελευταίες ώρες το ολοκαίνουριο portal του Θάρρους της Μεσσηνίας.
Η πρώτη εντύπωση είναι πως πρόκειται για μια πάρα πολύ λειτουργική σελίδα πολύ φιλική στον χρήστη με κατηγορίες θεμάτων, Πρωτοσέλιδο κλπ.

Στο επάνω μέρος της είναι Τα τρία κεντρικά θέματα και δίπλα ακριβώς βρίσκεται η στήλη με τις τελευταίες ειδήσεις.
Δίπλα απο τις τελευταίερς ειδήσεις είναι ............

το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας και από κάτω το ιστορικό και πολύτιμο αρχείο του Θάρρους.

Κατεβαίνοντας την σελίδα υοπάρχουν άλλες κατηγορίες με ειδήσεις όπως "Τοπικά" , "Ελλάδα" , "Αθλητισμός" , "πολιτισμός" κλπ

Επισκεφθείτε την και εξερευνήστε την.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο νέο ξεκίνημα της εφημερίδας και καλορίζικο το νέο portal.

Απειλή λουκέτου σε φαρμακεία της Μεσσηνίας

Από τη μια πλευρά υπάρχει η πραγματικότητα των ασφαλισμένων, που είναι η πλειοψηφία: η άρνηση των φαρμακοποιών να εκτελούν επ’ αόριστον συνταγές του ΕΟΠΥΥ έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα. Δεν τους φτάνουν τα υπόλοιπα προβλήματα, τώρα πρέπει να πληρώνουν, έστω και προσωρινά, τα φάρμακα που χρειάζονται από την τσέπη τους.

Κι αυτό στις ημέρες μας, ιδιαίτερα για ............

τους συνταξιούχους, είναι σχεδόν αδύνατο.
Από την άλλη πλευρά, όμως, υπάρχει η πραγματικότητα των φαρμακοποιών. Όπως επισήμανε στο «Θ» ιδιοκτήτης φαρμακείου, με βάση τα επίσημα οικονομικά δεδομένα, ο τζίρος έχει μειωθεί κατά 42,6% το α΄ εξάμηνο του 2012 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011, κάτι που οφείλεται στις μειώσεις των τιμών των φαρμάκων αλλά και στη μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών. «Στην Καλαμάτα, το νούμερο αυτό είναι μικρότερο, αλλά σίγουρα κυμαίνεται στο 30% περίπου», σημείωσε.

Τόσο η γενική μείωση του τζίρου όσο και οι καθυστερήσεις στην εξόφληση των οφειλών του ΕΟΠΥΥ έχουν φέρει τους φαρμακοποιούς σε δυσχερή οικονομική θέση. Εκτιμάται ότι συνολικά είναι «μέσα» (έχουν βάλει από την τσέπη τους χρήματα για την αγορά φαρμάκου) περίπου 1,5 δισ. ευρώ. Παράλληλα, όπως μας έλεγε ο εν λόγω ιδιοκτήτης, «το φαρμακείο ασκεί κοινωνική πολιτική που δεν ασκεί όπως πρέπει το κράτος».
Μπροστά στην παραπάνω κατάσταση, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θόδωρος Αμπατζόγλου, απαντά: «Μέχρι εδώ όμως. Τριακόσια εβδομήντα φαρμακεία έχουν κατασχετήρια, ενώ άλλα 800 βρίσκονται στις δαγκάνες του “Τειρεσία”. Δε ζητάμε τον… ουρανό με τ’ άστρα. Ζητάμε ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) να ανταποκριθεί στο χρονοδιάγραμμα και να πληρώσει τις οφειλές του προς τους φαρμακοποιούς».

Σύμφωνα με τελευταία έρευνα, τα ελληνικά φαρμακεία κινδυνεύουν πλέον με άμεσο κλείσιμο. Η οικονομική κρίση έχει πλήξει 9 στα 10 φαρμακεία της χώρας, αφού αντιμετωπίζουν απλήρωτες οφειλές από το Δημόσιο, μείωση τζίρου και προβλήματα ρευστότητας.
Επιπλέον, τα στοιχεία δείχνουν ότι το 81,7% των φαρμακοποιών αναφέρουν ότι υπάρχει πρόβλημα με την άμεση εξόφληση από τους πελάτες και το 56,6% ότι δυσκολεύεται να αποπληρώσει τις αποθήκες από τις οποίες προμηθεύεται φάρμακα. Το 38%, δηλαδή 4.000 φαρμακεία, βλέπει την πιθανότητα να βάλει «λουκέτο». Επίσης, το 33,7% των φαρμακείων αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τις τράπεζες.

Θάρρος

Το αξιοθρήνητο τηλεοπτικό «μονόπρακτο» Γκούμα στο ΝΕΤ…

Του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΑΜΟΥΛΗ

ΠΡΟΧΘΕΣ το βράδυ παρακολούθησα μετά προσοχής την ομιλία του Γιώργου Γκούμα, δοτού προέδρου της ΕΤΑΠ, στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ΝΕΤ. Η ομιλία του αποτελούσε παράσταση για ένα ρόλο, διακοπτόμενη σποραδικά από έναν αμήχανο τηλεπαρουσιαστή-υποβολέα.

Οι παραστάσεις για ένα ρόλο απαιτούν υποκριτικές ικανότητες μεγάλου μεγέθους, τις οποίες, δυστυχώς, ο κ. Γκούμας δεν διαθέτει. Και λέω δυστυχώς γιατί η αναγκαιότητα δημιουργίας της ΕΤΑΠ και των προγραμμάτων της, που και ο ίδιος ανέφερε, ανήκουν όπως όλοι γνωρίζουμε στον κ. Καραμπάτο.
Έπρεπε ως εκ τούτου να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τους ..........

προεκλογικούς χαρακτηρισμούς της ΕΤΑΠ (παραμάγαζο, κλειστό κλαμπ, μαιευτήριο σκανδάλων κλπ.) ή να απαιτήσει ο κ. Καραμπάτος αυτή τη δημόσια συγγνώμη, ώστε να νομιμοποιείται σήμερα να είναι πρόεδρός της κάποιος που την αμφισβητούσε και την είχε καταγγείλει για αδιαφάνεια στη λειτουργία της.

Αν η δημόσια επίδειξη υπακοής στα κελεύσματα του Καραμπάτου από τον κ. Γκούμα αποτελεί μέρος της μεταξύ τους συμφωνίας, τότε πραγματικά θα πρόκειται για συνομωσίες νομής της εξουσίας στο Επιμελητήριο και την ΕΤΑΠ και της αδιατάραχτης συνέχισης του «καθεστώτος» που ο κ. Γκούμας υποσχόταν να ανατρέψει μετά τις εκλογές!
Η χαμαιλεόντειος όμως τακτική του κ. Γκούμα και τα αδύναμα υποκριτικά του μέσα, πρέπει να εξέπληξαν και τους πλέον φανατικούς υποστηρικτές του.
Σε ό,τι με αφορά, σε σχέση με τη λειτουργία της εφημερίδας «ΦΩΝΗ», αλλά και τις διαπροσωπικές μου σχέσεις, ήταν και είναι γνωστές στους πάντες, μηδέ εξαιρουμένου και του κ. Γκούμα, πολύ πριν τις εκλογές. Αν τον ενοχλούσαν γιατί δεχόταν τη συνεργασία και τη στήριξή του από τη «ΦΩΝΗ», όταν εκείνοι που επικαλείται σήμερα ως εγκύρους τον είχαν για τελειωμένο;

Ανακάλυψες κ. Γκούμα την Αμερική κάπως καθυστερημένα, γιατί δεν σου χαϊδεύουμε πλέον τ’ αυτιά, ούτε υπηρετούμε τις προσωπικές σου φιλοδοξίες, που το μέτρο τους δεν γνωρίζουμε, παρ’ ότι το διαισθανόμαστε από την επιδεικνυόμενη αλαζονεία, αμετροέπεια και αχαριστία που σε διακρίνει, αλλά πρωτίστως από την απίστευτη κωλοτούμπα που διεκδικεί θέση στα ρεκόρ Γκίνες!... Πως δηλαδή ένας φέρελπις να υπηρετήσει τα δημόσια πράγματα, στο χώρο της επιχειρηματικότητας, μετατρέπεται σε «μαϊντανό» του «καθεστώτος» που ήθελε να ανατρέψει για να αποκαταστήσει τον Επιμελητηριακό θεσμό ως σύμμαχο των επαγγελματικών, από «κλαμπ των κολλητών» που είχε κατανοήσει, όπως ο ίδιος διατυμπάνιζε! Ας είναι, ο κόσμος γνωρίζει, έχει και μνήμη και κρίση και την κατάλληλη στιγμή θα δώσει τη συντριπτική του απάντηση στα «φαινόμενα» τύπου Γκούμα...
Πάντως η «ΦΩΝΗ» θα είναι εδώ, στο ίδιο μετερίζι υπηρετώντας την αλήθεια και τη διαφάνεια. Εμείς, κύριε Γκούμα, την Ιθάκη ίσως την βρούμε γιατί μας αρέσει το ταξίδι, ενώ εσύ θα έχεις «δέσει» στο μόλο και θα «χαιρετάς» μέσω facebook…

Θ.Τ.

Υ.Γ.: Μπορεί βέβαια ο κ. Γκούμας να μην έχει υποκριτικές ικανότητες και στην ηλικία του να μην τον παίρνει να σπουδάσει τώρα την υποκριτική τέχνη, ωστόσο μπορεί από τον καναπέ του να παρακολουθεί στην κρατική ΝΕΤ την αξιόλογη σειρά BORGEN, συνομωσίες εξουσίας… Σίγουρα θα διδαχθεί πολλά και θα βελτιώσει την υποκριτική του στα διαφαινόμενα νέα τηλεοπτικά φοβικά του μονόπρακτα!...

Το χθεσινοβραδινό δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 7-12-2012 ]Κλείδωσε!!! 17-21 Δεκεμβρίου η Τσακώνα στην κυκλοφορία - Πληρώθηκε η ΔΕΗ, ρυθμίστηκαν ζητήματα κυκλοφορίας & παρακολούθησης

Επιτέλους... κλείδωσε. Στο διάστημα από 17-21 Δεκεμβρίου αναμένεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία ο δρόμος Παραδείσια - Τσακώνα με την παράκαμψη στο ύψος της μεγάλης τοξωτής γέφυρας που ήδη κατασκευάζεται.

Η μέριμνα του Πρωθυπουργού, η ματιά του ...........

πάντα είναι στη Μεσσηνία και στο ζήτημα αυτό, ήταν να κλείσουν άμεσα οι όποιες εκκρεμότητες που υπάρχουν, έτσι ώστε με το που θα δοθεί - εφόσον όλα πάνε καλά με το Ελεγκτικό Συνέδριο - το ''πράσινο φως'' να είναι έτοιμος ο δρόμος να κυκλοφορηθεί και να μην χαθεί άλλο χρονικό διάστημα.

Σήμερα στο Υπουργείο Υποδομών πραγματοποιήθηκε σύσκεψη παρουσία των εμπλεκομένων πλευρών ΥΠΟΜΕΔΙ -Τέρνα - Μορέας και δόθηκε η εντολή να πληρωθεί η μικρή εκκρεμότητα που υπήρχε προς τη ΔΕΗ της τάξης των 70.000 ευρώ ώστε να είναι όλα εντάξει και με τον ηλεκτροφωτισμό, ενώ ρυθμίστηκαν ζητήματα παρακολούθησης και κυκλοφορίας στο τμήμα του δρόμου και την παράκαμψη για την οποία οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί.

Το σίγουρο είναι πως σε λίγες ημέρες ο δρόμος... ανάσα για τη Μεσσηνία και την ανάπτυξή της θα δοθεί άμεσα στην κυκλοφορία, όσο και εάν κάποιοι (έφθασαν σε αυτό το σημείο δυστυχώς....) ''επιζητούσαν''(!!!) περαιτέρω καθυστέρηση για να ''αντιμετωπίσουν'' διαφορετικά το θέμα.

BEST TV

Οικογενειακό Επίδομα 2013. Ποιοί το δικαιούνται που θα γινουν Αιτήσεις ποια τα δικαιολογητικά.

Σε οικογένειες που έχουν ετήσιο εισόδημα έως 18.000 ευρώ, θα καταβάλλεται από το 2013, το νέο οικογενειακό επίδομα, που αντικαθιστά τα οικογενειακά επιδόματα τριτέκνων και πολύτεκνων, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που εκδόθηκε από τους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Το νεο οικογενειακό επίδομα θα καταβάλλεται ..............

ανά τρίμηνο, με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε ημερολογιακού τριμήνου.

Απαραίτητη προϋπόθεση για το νεο οικογενειακό επίδομα αποτελεί η ηλεκτρονική υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος (Ε1) του δικαιούχου, μέσω του περιβάλλοντος Taxisnet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και η διασταύρωση των φορολογικών στοιχείων, από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών έτσι ώστε να αποδεικνύεται ότι πληρούνται τα εισοδηματικά κριτήρια που έχουν τεθεί.

Ειδικά για το 2013, που θα είναι και η πρώτη χρονιά εφαρμογής του νέου συστήματος χορήγησης επιδόματος τέκνων, οι δικαιούχοι θα λάβουν το επίδομα μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου των φορολογικών στοιχείων που θα έχουν υποβάλει, δηλαδή έως τα τέλη Ιουνίου.

Έτσι οι δύο πρώτες δόσεις του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων, θα καταβληθούν μαζί στους δικαιούχους, στο τέλος του δεύτερου τριμήνου του έτους. Όσοι φορολογούμενοι δεν υποβάλουν φορολογική δήλωση έως τον Ιούνιο, θα λάβουν και τις τρεις πρώτες δόσεις του επιδόματος, την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Σεπτεμβρίου.

Με το νόμο του νέου μνημονίου, τα ποσα για το νεο οικογενειακό επίδομα ορίζονται, σε 40 ευρώ το μήνα για οικογένειες με ένα παιδί, 80 ευρώ για δύο παιδιά, 130 ευρώ για τρία παιδιά και 180 ευρώ για οικογένειες με τέσσερα παιδιά. Όσες οικογένειες έχουν μεγαλύτερο αριθμό προστατευόμενων τέκνων, θα λαμβάνουν 60 ευρώ κάθε μήνα, για κάθε επιπλέον παιδί.

Όσοι δικαιούχοι έχουν ετήσιο εισόδημα έως 6.000 ευρώ, θα λαμβάνουν το σύνολο του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων. Αντίστοιχα όσοι έχουν εισόδημα από 6.000 ευρώ έως 12.000 ευρώ θα παίρνουν τα 2/3 του επιδόματος που δικαιούνται, ενώ όσοι έχουν εισόδημα από 12.000 ευρώ έως 18.000 ευρώ θα λαμβάνουν το 1/3 του εισοδήματος.

Οι δικαιούχοι του ΟΓΑ πρέπει να υποβάλλουν στον Οργανισμό πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και ληξιαρχική πράξη γέννησης των τέκνων για τα οποία θα χορηγηθεί το επίδομα.

Επίδομα Τέκνων 2013 Κριτήρια Δικαιούχοι Αιτήσεις Δικαιολογητικά

Τα κριτήρια και οι δικαιούχοι για το επίδομα τέκνων 2013 καθορίζονται με Κοινή Υπουργική Απόφαση .

Το επίδομα τέκνων που θα αντικαταστήσει από την 1η Ιανουαρίου 2013 τα οικογενειακά επιδόματα τριτέκνων και πολύτεκνων.

Το επίδομα τέκνων θα δίνεται ανά τρίμηνο με εισοδηματικά και οικογενειακά κριτήρια. Η καταβολή του επιδόματος του πρώτου τριμήνου κάθε έτους θα πραγματοποιείται μαζί με το επίδομα τέκνων του δεύτερου τριμήνου, την τελευταία εργάσιμη ημέρα.

Αυτό σημαίνει ότι το νέο επίδομα τέκνων θα δοθεί για πρώτη φορά στο τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2013.

Έτσι, όσοι φορολογούμενοι δεν υποβάλλουν δήλωση έως τα τέλη Ιουνίου 2013 θα λάβουν το επίδομα τέκνων τον Σεπτέμβριο 2013.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή του επιδόματος αποτελεί η ηλεκτρονική υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος (Ε1) του δικαιούχου, μέσω του περιβάλλοντος Taxisnet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.Μετά την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος και εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει η υποπαράγραφος ΙΑ.2 του ν. 4093/2012, οι δικαιούχοι συμπληρώνουν το μηχανογραφημένο έντυπο Ε20 – Αίτηση / Δήλωση για τη χορήγηση του Ενιαίου Επιδόματος Στήριξης Τέκνων και το υποβάλλουν μέσω του περιβάλλοντος Taxisnet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.
3. Ο δικαιούχος για το επίδομα τέκνων, σε κάθε μεταβολή της οικογενειακής κατάστασής του, οφείλει εντός μηνός να υποβάλει ηλεκτρονική Αίτηση / Δήλωση Μεταβολής στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων μέσω του Taxisnet και παράλληλα να καταθέτει όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στα εξουσιοδοτημένα όργανα του Ο.Γ.Α.
4. Σε περίπτωση θανάτου, αφάνειας, δικαστικής συμπαράστασης, καταδίκης με αμετάκλητη δικαστική απόφαση ή υπαίτιας εγκατάλειψης των τέκνων και οριστικής διακοπής της συγκατοίκησης με αυτά του δικαιούχου/υπόχρεου σε υποβολή Δήλωσης
Φορολογίας Εισοδήματος, ή δικαστικής απόφασης ανάθεσης της επιτροπείας σε φυσικό πρόσωπο, το επίδομα καταβάλλεται σε αυτόν που έχει την κύρια ή αποκλειστική ευθύνη διατροφής των τέκνων.

Δικαιολογητικα για το επίδομα τεκνων 2013

Απαιτούμενα δικαιολογητικά
1. Οι δικαιούχοι οφείλουν να υποβάλλουν, εντός προθεσμίας που θα καθορίζεται με απόφαση του Διοικητή του Ο.Γ.Α., στους ανταποκριτές του Ο.Γ.Α. ή και σε υπαλλήλους του Δήμου που ορίζονται για το σκοπό αυτό από τον Δήμαρχο, τα κάτωθι
δικαιολογητικά για τα οποία έχουν ήδη συμπληρώσει τα αντίστοιχα πεδία του εντύπου Ε20:
α) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ή απόσπασμα δημοτολογίου για την οικογενειακή κατάσταση που εκδίδεται από την αρμόδια αρχή, στα δημοτολόγια της οποίας είναι εγγεγραμμένη η οικογένεια και από το οποίο προκύπτουν τα πλήρη
στοιχεία ταυτότητας των γονέων και των τέκνων και εάν αυτά βρίσκονται στη ζωή.
β) Ληξιαρχική πράξη γέννησης του/των τέκνου/ων για το οποίο/α θα χορηγηθεί το επίδομα τέκνων.
γ) Πιστοποιητικό σπουδών ή αντίγραφο πτυχίου για τέκνα τα οποία μετά τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους φοιτούν στη μέση εκπαίδευση, σε ανώτερο ή ανώτατο εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Ελλάδας ή αναγνωρισμένο του
εξωτερικού, καθώς και σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.). Αν πρόκειται για εκπαιδευτικό ίδρυμα χώρας του εξωτερικού, εκτός των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το πιστοποιητικό σπουδών πρέπει να είναι θεωρημένο από το
Ελληνικό Προξενείο.
δ) Σε περίπτωση που το/τα τέκνα έχουν ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω υποβάλλεται ιατρική γνωμάτευση του ΚΕ.Π.Α. ή ισχύουσα απόφαση της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής του Ι.Κ.Α. του ν.2643/1998. Τα εν λόγω
δικαιολογητικά θα πρέπει να είναι σε ισχύ τη χρονική στιγμή που υποβάλλεται το έντυπο Ε20.
ε) Εάν συντρέχει περίπτωση από τις αναφερόμενες στην παρ. 4 του άρθρου 3 της παρούσας απόφασης, υποβάλλεται αντίγραφο ληξιαρχικής πράξης θανάτου του δικαιούχου ή απόφαση δικαστηρίου περί αφάνειας ή δικαστικής συμπαράστασης
του δικαιούχου, ή αμετάκλητη δικαστική απόφαση περί καταδίκης του ή δικαστική απόφαση ανάθεσης επιτροπείας σε φυσικό πρόσωπο ή οποιοδήποτε στοιχείο από το οποίο να φαίνεται ποιος έχει αναλάβει την ευθύνη διατροφής των τέκνων.
2. Προκειμένου για δικαιούχους αλλοδαπής υπηκοότητας ή ανιθαγενείς, τα δικαιολογητικά των εδαφίων με στοιχεία α, β και ε του παρόντος άρθρου παρέχονται από τις αρχές της Χώρας της οποίας είναι υπήκοοι και αν αυτό είναι δύσκολο τα
στοιχεία αυτά αποδεικνύονται από άλλα πρόσφορα έγγραφα κατά τη κρίση του οργάνου αναγνώρισης του δικαιώματος.
3. Για την απόδειξη της μόνιμης και συνεχούς διαμονής του δικαιούχου και των τέκνων του στην Ελλάδα την δεκαετία πριν την υποβολή της αίτησης, ο δικαιούχος πρέπει να υποβάλλει στην αρμόδια αρχή τα κάτωθι δικαιολογητικά:
α) Αντίγραφα των εντύπων Ε1 δήλωσης φορολογίας εισοδήματος ή θεωρημένα εκκαθαριστικά σημειώματα της τελευταίας δεκαετίας ή
β) Βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα του δικαιούχου ή του/της συζύγου στην περίπτωση που ο δικαιούχος είναι άνεργος, από την οποία να προκύπτει η ασφάλισή του/της την τελευταία δεκαετία ή
γ) Βεβαίωση έναρξης και συνέχισης άσκησης ελευθέρου επαγγέλματος από το τμήμα μητρώου της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. ή
δ) Απόσπασμα θεωρημένου βιβλιαρίου υγείας του δικαιούχου ή του/της συζύγου από τις αρμόδιες υπηρεσίες ή
ε) Μισθωτήριο συμβόλαιο με μισθωτή το δικαιούχο ή το σύζυγό του, κατατεθειμένο και θεωρημένο από την αρμόδια Δ.Ο.Υ., καθώς και υπεύθυνη δήλωση με Α.Φ.Μ. του εκμισθωτή, στην οποία θα δηλώνει ότι η μίσθωση είναι σε ισχύ ή ότι έληξε και την
ημερομηνία λήξης αυτής ή
στ) Παραχωρητήριο και υπεύθυνη δήλωση στην οποία αναγράφεται και ο Α.Φ.Μ.του παραχωρούντος ή
ζ) Βεβαίωση φοίτησης του/των τέκνου/ων ή
η) Οποιοδήποτε άλλο έγγραφο κρίνει ο Ο.Γ.Α., από το οποίο να προκύπτει η μόνιμη και συνεχής δεκαετής διαμονή του δικαιούχου στην Ελλάδα.
4. Απομάκρυνση από την Ελλάδα του αιτούντα, εντός της κρίσιμης δεκαετίας ή εξαρτώμενου τέκνου, για τους λόγους που αναφέρονται στην παρ. 5 του άρθρου 6 της παρούσας απόφασης, θεωρείται δικαιολογημένη και δε λαμβάνεται υπόψη.

5. Επιπλέον με τα ανωτέρω και προκειμένου για δικαιούχους:
α) Πολίτες κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απαιτείται έγγραφο πιστοποίησης μόνιμης διαμονής πολίτη της Ένωσης.
β) Ομογενείς-αλλοδαπούς που διαμένουν στην Ελλάδα, απαιτείται «Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς».
γ) Πολίτες χωρών που ανήκουν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο και της Ελβετίας καθώς και πολίτες άλλων Κρατών (εκτός Ε.Ε.) που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα και είναι γονείς τέκνων ελληνικής υπηκοότητας, απαιτείται επικυρωμένο
φωτοαντίγραφο της ισχύουσας άδειας διαμονής.
δ) Αλλοδαπούς πρόσφυγες στους οποίους έχει αναγνωριστεί η προσφυγική ιδιότητα και έχει χορηγηθεί άσυλο, απαιτείται «Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Αλλοδαπού Πολιτικού Φυγάδα» και «Άδεια Παραμονής Αλλοδαπού».
ε) Αλλοδαπούς στους οποίους δεν έχει αναγνωριστεί η προσφυγική ιδιότητα και έχει χορηγηθεί άδεια παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους, απαιτείται το «Ειδικό Δελτίο υπό ανοχή διαμονής αλλοδαπού που δεν έχει αναγνωρισθεί ως Πρόσφυγας».
6. Στην περίπτωση που ο δικαιούχος δεν μπορεί να αποδείξει τη δεκαετή διαμονή του στην Ελλάδα με κάποιο από τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, λόγω του νεαρού της ηλικίας του, μπορεί να υποβάλλει:
α) Αντίγραφα της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος των γονέων του ή β) Απόσπασμα θεωρημένου βιβλιαρίου υγείας, ως προστατευόμενο μέλος ασφαλισμένου γονέα ή
γ) Βεβαίωση από το γυμνάσιο ή το Λύκειο, όπου αυτός φοιτούσε ή
δ) Βεβαίωση του ΟΑΕΔ , αν είχε εγγραφεί στα μητρώα του.
7. Τα έγγραφα της αλλοδαπής του παρόντος άρθρου θα πρέπει να είναι νόμιμα μεταφρασμένα και επικυρωμένα.
8. Στον Ο.Γ.Α. τηρείται ηλεκτρονικό αρχείο για τους κατατεθέντες από τους αιτούντες φακέλους, με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά.

Τα ποσά για το νέο επίδομα τέκνων είναι 40 ευρώ το μήνα για ένα παιδί, 80 ευρώ το μήνα για δύο παιδιά, 130 ευρώ το μήνα για τρία παιδιά και 180 ευρώ το μήνα για τέσσερα παιδιά. Για κάθε παιδί πάνω από το 4ο χορηγείται επιπλέον επίδομα 60 ευρώ μηνιαίως.

Δικαιούχοι με βασικό εισόδημα ως 6.000 ευρώ θα λαμβάνουν το σύνολο του επιδόματος τέκνων, δικαιούχοι με βασικό εισόδημα από 6.001 ευρώ έως 12.000 ευρώ θα παίρνουν τα 2/3 του επιδόματος τέκνων, ενώ δικαιούχοι με βασικό εισόδημα από 12.000,01 ευρώ έως 18.000 ευρώ θα λαμβάνουν το 1/3 του εκάστοτε επιδόματος τέκνων.Dikaiologitika.gr

Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΕΚΝΩΝ

Με κοινή υπουργική απόφαση που εκδόθηκε χθές καθορίζεται τη διαδικασία, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, και τον έλεγχο για την εφαρμογή της παραγράφου ΙΑ, υποπαραγράφου ΙΑ.2 του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 που αφορά στη χορήγηση και καταβολή για το επίδομα τέκνων που θα χορηγείται από τον ΟΓΑ, ως ακολούθως:
Μεσσηνιακές εφημερίδες της 8ης Δεκεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

Προκαταρκτική από Εισαγγελία για απάτη και απιστία στην ΕΑΣ

Ξεπερνά τα 4.000.000 ευρώ το ποσό του «ανοίγματος» στην Ένωση..............

Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας και μετά την έκδοση του πορίσματος των ορκωτών λογιστών, σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας Καλαμάτας, Δημήτρης Σταύρου, έδωσε εντολή στην Ασφάλεια Καλαμάτας να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για απάτη και απιστία των υπευθύνων κατά τα έτη 2008- 2012.

Το «άνοιγμα» αφορά στην πώληση προϊόντων και τις πιστώσεις των υπολοίπων, ενώ η έρευνα στρέφεται προς τους προέδρους της Ένωσης, τους γενικούς διευθυντές, τους διαχειριστές της ΕΑΣ και τυχόν εμπλεκόμενους υπαλλήλους τα επίμαχα χρόνια.

Το πόρισμα των ορκωτών ελεγκτών λογιστών καταλήγει σε συμπεράσματα, όπου φαίνεται ότι υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις επιταγών/γραμματίων, οι οποίες: είτε επιστρέφουν και αντικαθίστανται από τους πελάτες με άλλες επιταγές σε άλλη ημερομηνία...

Διαβάστε στην "ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας"

«ΠΟΛΕΜΟΣ» της κουκούλας και η νέα πολιτική ένταση ξέσπασε στην Αθήνα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με αφορμή τις σημερινές συγκεντρώσεις (και στην Καλαμάτα) για τη μνήμη του αδικοχαμένου Αλέξη Γρηγορόπουλου. Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε εξέγερση, ενώ η ΝΔ απάντησε ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να υπάρξει καμία νέα MARFIN.
Ένταση και στη Βουλή.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
• Η «ΣΟΒΙΕΤΟΠΟΙΗΣΗ» ως αντίληψη του κράτους «πατερούλη» έσπρωξε τη χώρα στην οικονομική κρίση. Ομιλία του περιφερειάρχη Π. Τατούλη σε εκδήλωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στην Τρίπολη.
• ΚΑΘΑΡΑ τα οικονομικά του Δήμου Καλαμάτας, απεφάνθη ο διήμερος έλεγχος υπουργείου και Λογιστηρίου του κράτους.
• ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ για τη διοχέτευση ρευστότητας στην αγορά με βασικό όπλο το ΕΣΠΑ.
Η κυβέρνηση το αμέσως επόμενο διάστημα θα επιχειρήσει ν’ αλλάξει το αρνητικό κλίμα στην οικονομία.
• ΚΙΝΔΥΝΟΣ να… χαθεί το λιμάνι Κυπαρισσίας αφού το έργο-σκάνδαλο καταρρέει!
• ΣΥΣΚΕΨΗ για τα μονοπάτια της Νέδας στο Διοικητήριο και εργολάβος-μειοδότης αναδείχτηκε για το δρόμο Αυλώνα-Ελαία μετά από περιπετειώδη διαδρομή δημοπράτησης. Έργο προϋπολογισμού 950.000 ευρώ.
• Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ βράβευσε φορείς και εθελοντές σε ειδική τελετή χθες.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!


Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2012

Πιλοτικό πρόγραμμα κατάρτισης, παραγωγής και αγοράς ποιοτικού ελαιολάδου σε εγγυημένα υψηλή τιμή

Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου για προώθηση της παραγωγής ελαιολάδου υψηλής ποιότητας παρουσιάστηκε την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012, η προσέγγιση της εταιρείας arteFakt για ένα πιλοτικό πρόγραμμα κατάρτισης, παραγωγής και αγοράς ποιοτικού ελαιολάδου σε εγγυημένα υψηλή τιμή, τουλάχιστον για τα πρώτα τρία χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, στην οποία συμμετείχε η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης δήλωσε ότι «στόχος μας είναι, αφενός, να στηρίξουμε την παραγωγή του ελαιολάδου, και, αφετέρου, να καταστήσουμε το προϊόν μας διακριτό ως προϊόν υψηλής ποιότητας. Οι απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής αγοράς στον τομέα αυτό, τη.............

δεδομένη χρονική στιγμή, δεν καλύπτονται από την προσφορά. Αυτή είναι μια νέα αγορά που μπορεί να δώσει υπεραξία στο προϊόν μας και την οποία μπορούμε να προσεγγίσουμε, δημιουργώντας παράλληλα ένα σύστημα αγοράς προϊόντων με βάση το ελαιόλαδο, εξειδικευμένα olive shops δηλαδή».
«Δεν υπάρχει από μηχανής θεός που θα μας οδηγήσει στη σωτηρία, ούτε μεσσίες» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης αναφερόμενος στα προβλήματα διάθεσης του ελαιολάδου, τονίζοντας ότι «ή θα πάρουμε αποφάσεις και θα λύσουμε το πρόβλημα ή αυτό θα ανακυκλώνεται».

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, επεσήμανε ο Περιφερειάρχης, κινείται συγκροτημένα για να προσδώσει στο ελαιόλαδο μια νέα κατεύθυνση και μια νέα δυναμική, αυτή του εξαιρετικά ποιοτικού πιστοποιημένου ελαιολάδου, το οποίο και περισσότερες χρήσεις θα έχει και υψηλότερη τιμή.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα αυτό θα υπάρξει ουσιαστική διασύνδεση των παραγωγών, των ελαιοτριβών και των τυποποιητών του ελαιολάδου, με την υποστήριξη πιστοποιημένων και επιστημονικών υπηρεσιών, ούτως ώστε να αυξηθεί η ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος, αλλά και να καταστούν οι ελαιοπαραγωγοί ελαιο-επιχειρηματίες.

Το πρόγραμμα αυτό, τέλος, θα δημιουργήσει ένα σύστημα αειφόρου ανατροφοδότησης, με στόχο την οικονομική του ανεξαρτητοποίηση από την κρατική ενίσχυση.
Όταν καταρτιστεί πλήρως το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα, θα παρουσιαστεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, προκειμένου να ενημερωθούν και να συνδράμουν όλα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου και οι παραγωγικοί φορείς που ασχολούνται με την παραγωγή και διακίνηση του ελαιολάδου.

Δείτε την σχετική παρουσίαση

'

Ξεκινούν οι έλεγχοι της αγοράς ενόψει των Χριστουγέννων

Ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ανταποκρινόμενοι στην ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων και αυξημένης επιτήρησης της αγοράς, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου υπό το Γενικό Γραμματέα του ΥΠΑΑΤ κ. Μόσχο Κορασίδη, οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου καθώς και οι εποπτευόμενοι φορείς (ΕΦΕΤ, ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ) αποφάσισαν ένα πλαίσιο δράσεων με στόχο τη διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας και την αποτροπή φαινόμενων παραπλάνησης των καταναλωτών.

Στη βάση αυτή αποφασίστηκε στο πλαίσιο των ..........

αρμοδιοτήτων τους να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα με στόχο την:

Ενημέρωση των αρμόδιων υπηρεσιών, την οργάνωση, το συντονισμό και τον επιμερισμό των ελέγχων.

Επικέντρωση ελέγχων σε παραγωγικές επιχειρήσεις και άλλα σημεία μαζικής διάθεσης κρεάτων που καταναλώνονται ευρέως αυτή την περίοδο, όπως: Σφαγειοτεχνικές εγκαταστάσεις, αγορές χονδρικής & λιανικής πώλησης, επιχειρήσεις διανομής, υπεραγορές, κρεοπωλεία και χώρους μαζικής εστίασης.

Ενημέρωση καταναλωτών και υποβοήθηση των επιλογών τους με έκδοση Δελτίου τύπου.

Αγροτύπος

Δημοσκόπηση: Ισόπαλοι Τσίπρας - Σαμαράς στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός

Μια μεγάλη ανατροπή στα «δεδομένα» που είχαν δημιουργηθεί από τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, φέρνει η νέα έρευνα που διενεργήθηκε από την εταιρεία Metron Analysis, καθώς για πρώτη φορά ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, εμφανίζεται εξίσου δημοφιλής με τον Αντ. Σαμαρά σε ό,τι έχει να κάνει με την καταλληλότητα για τη θέση του πρωθυπουργού.

Συγκεκριμένα, στην έρευνα η οποία ..........

πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών», πλέον κατάλληλος για τη θέση του πρωθυπουργού θεωρείται και πάλι ο... κανένας (μεταξύ των τωρινών πολιτικών αρχηγών), ωστόσο ο κ. Τσίπρας και ο Κ. Σαμαράς μοιράζονται την επόμενη θέση με ποσοστό 20%. Πιο συγκεκριμένα, οι κ.κ. Τσίπρας και Σαμαράς θεωρούνται οι πιο κατάλληλοι από το 20% των ερωτηθέντων και ακολουθούν ο Π. Καμμένος με 5%, ο Ν. Μιχαλολιάκος και ο Ευ. Βενιζέλος με 4%, ο Φ. Κουβέλης 3% και η Α. Παπαρήγα με 2%.

Σύμφωνα, μάλιστα, με την εφημερίδα, αυτή είναι η πρώτη φορά που αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φθάνει σε ποσοστό εν ενεργεία πρωθυπουργό, ο οποίος συνήθως διατηρεί την πρώτη θέση, έστω κι αν το κόμμα του υπολείπεται της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σημειώνεται επίσης ότι ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται και πρώτος σε ποσοστό δημοτικότητας μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, με ποσοστό που φτάνει το 40%, ενώ ακολουθούν ο ο Πάνος Καμμένος και ο Φώτης Κουβέλης με 35%.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τα ποσοστά των κομμάτων στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ και πάλι εμφανίζεται να προηγείται με ποσοστό 22%, έναντι ποσοστού 19,8% που συγκεντρώνει η ΝΔ. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6%, το ΠΑΣΟΚ με 5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 4,5% και το ΚΚΕ με 4,1%. Σημειώνεται ότι οι αναποφάσιστοι, τα λευκά/άκυρα και όσοι αποφεύγουν να απαντήσουν, αποτελούν το 25,5% των ερωτηθέντων. Ως προς την παράσταση νίκης οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 46% θεωρούν ότι σε περίπτωση διεξαγωγής εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 26%.

Απαισιοδοξία για το μέλλον

Στα υπόλοιπα στοιχεία της έρευνας, οι πολίτες εμφανίζονται απαισιόδοξοι τόσο για το μέλλον των ίδιων, όσο και για το μέλλον της χώρας. Στην συντριπτική πλειοψηφία τους (67%) οι ερωτώμενοι εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση, όμως μόλις ένας στους τρεις (33%) θέλει πρόωρες εκλογές, σε αντίθεση με το 61% που δηλώνει ότι αυτό το ενδεχόμενο θα πρέπει να αποφευχθεί.

Σε ερώτηση για το Μνημόνιο, το 64% δηλώνει ότι «πρέπει να προχωρήσουμε στην καταγγελία του γιατί απέτυχε», ενώ το 27% «να το τηρήσουμε, ώστε να μπορέσουμε στη συνέχεια να το βελτιώσουμε. Δεν ξέρω/ δεν απαντώ δηλώνει το 9%.

Όσον αφορά την οικονομική κρίση, το 84% των ερωτηθέντων βλέπει χειρότερη την κατάσταση της οικονομίας, ενώ το 78% περιμένει ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει την επόμενη χρονιά.

Πρόσκληση Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας

Ανοίγοντας την αυλαία των εορταστικών εκδηλώσεων σας περιμένουμε την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00 στην κεντρική αγορά της Κυπαρισσίας για να φωτίσουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο και ΝΑ χαρίσουμε ζωντάνια με τη συμμετοχής σας στην αγορά της πόλης μας!

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν η Φιλαρμονική Κυπαρισσίας και οι χορωδίες των σχολείων της πόλης μας με την υποστήριξη του Δήμου Τριφυλίας.

Δείτε παρακάτω την σχετική ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας.

Φιλιατρά - Φουρναράκειο: Να επιδείξουμε πλεόνασμα ανθρωπιάς συμβάλλοντας στο τεράστιο έργο του Χαμόγελου του παιδιού.

Σε μια εποχή που πλήττεται οικονομικά και ηθικά ο λαός μας, ο «ΠΥΡΣΟΣ» προσκαλεί όλους τους συμπολίτες:

Να επιδείξουμε πλεόνασμα ανθρωπιάς συμβάλλοντας ο καθένας μ’ ένα μικρό δείγμα αγάπης στο τεράστιο έργο που επιτελεί η μη κυβερνητική οργάνωση «Το χαμόγελο του παιδιού».
Ένα παιγνίδι ή οποιοδήποτε συσκευασμένο τρόφιμο ( π.χ. ζάχαρη. ρύζι, γάλα, μακαρόνια κλπ) που εύκολα μπορεί να περισσεύει στον καθένα μας, μπορεί για τον «μικρό συνάνθρωπό μας» να γίνει πηγή χαρά και ζωής.

Την ίδια στιγμή επειδή γύρω μας υπάρχουν.............

άνθρωποι που στερούνται ρούχα και παπούτσια σας παρακαλούμε να συγκεντρώσουμε όλοι μας ότι μπορούμε από τα είδη αυτά, αποδεικνύοντας ότι πραγματικά είμαστε Άνθρωποι.

Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά για την ανθρωπιστική διάθεσή σας.

Μπορείτε να φέρνετε στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο τη βοήθειά σας κάθε Τετάρτη και Σάββατο και ώρες 6 – 8 μμ, μέχρι 15-12-2012 .

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Φιλιατρών «Ο ΠΥΡΣΟΣ»

Εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας για τους υποψήφιους πανελλαδικών εξετάσεων

Eγκύκλιο με την οποία ενημερώνονται οι μαθητές της τρίτης τάξης λυκείου, που πρόκειται να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, για τα εξεταζόμενα, τα επιλεγόμενα μαθήματα και άλλα, έστειλε σήμερα το υπουργείο Παιδείας στα λύκεια της χώρας.

Μεταξύ άλλων, υπενθυμίζεται: ............

Τα μαθήματα της τελευταίας τάξης των ημερησίων και εσπερινών Γενικών Λυκείων στα οποία εξετάζονται σε πανελλαδικό επίπεδο οι μαθητές όλων των κατευθύνσεων έχουν οριστεί σε έξι.

Στα ίδια μαθήματα θα εξετασθούν και οι απόφοιτοι οι οποίοι επιθυμούν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι μαθητές και οι απόφοιτοι εξετάζονται σε πανελλαδικό επίπεδο στα τέσσερα μαθήματα κατεύθυνσης και σε δύο γενικής παιδείας, από τα οποία το ένα είναι υποχρεωτικά η Νεοελληνική Γλώσσα και το άλλο μπορούν να το επιλέξουν μεταξύ των μαθημάτων : Ιστορία του Νεότερου και Σύγχρονου Κόσμου, Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, Βιολογία και Φυσική.

Για την επιλογή του δεύτερου μαθήματος γενικής παιδείας, που ο υποψήφιος πρόκειται να εξεταστεί σε πανελλαδικό επίπεδο, πρέπει να λάβει υπόψη του τα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας κατά επιστημονικό πεδίο καθώς και τα μαθήματα γενικής παιδείας που τα αντικαθιστούν με τους αντίστοιχους συντελεστές βαρύτητας. Αν τα επιστημονικά πεδία που προτίθεται να επιλέξει ο υποψήφιος έχουν ως μαθήματα αυξημένης βαρύτητας τα μαθήματα της κατεύθυνσης που εξετάστηκε (π.χ. μαθητής θετικής κατεύθυνσης προτίθεται να επιλέξει το 3ο και 4ο επιστημονικό πεδίο όπου τα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας είναι τα μαθήματα της κατεύθυνσης του ) τότε ο υποψήφιος αυτός έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ως δεύτερο μάθημα γενικής παιδείας οποιοδήποτε από τα τέσσερα επιλεγόμενα μαθήματα γενικής παιδείας. Στην αντίθετη περίπτωση (π.χ. μαθητής θετικής κατεύθυνσης προτίθεται να επιλέξει το 1ο και 2ο επιστημονικό πεδίο ) ο μαθητής αυτός θα πρέπει να επιλέξει ως δεύτερο μάθημα γενικής παιδείας εκείνο από τα τέσσερα επιλεγόμενα, το οποίο μαζί με το μάθημα της Νεοελληνικής γλώσσας αντικαθιστούν τα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας του 1ου επιστημονικού πεδίου (που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η Ιστορία Γενικής Παιδείας).

Όλες οι λεπτομέρειες περιγράφονται στην εγκύκλιο του υπουργείου που θα αναρτήσουν όλα τα λύκεια στον πίνακα των ανακοίνωσεών τους, ενώ το υπουργείο παρακαλεί τους διευθυντές των σχολείων να ενημερώσουν όλους τους μαθητές της τελευταίας τάξης για το περιεχόμενο της σε ειδική ενημερωτική συζήτηση.

Σημειώνεται πάντως, όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο, ότι «η διαδικασία εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το ποσοστό του 10% των θέσεων εισακτέων χωρίς νέα εξέταση ισχύει μέχρι και το ακαδημαϊκό έτος 2013-14. Επομένως όσοι απέκτησαν Βεβαίωση Πρόσβασης ημερήσιου Γενικού Λυκείου (ΓΕΛ) ή ημερήσια Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄) τα έτη 2011 και 2012, θα μπορούν να καταθέσουν μηχανογραφικό δελτίο με το ποσοστό θέσεων 10% για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2013-14».

ΑΠΕ ΜΠΕ

Πρεμιέρα για το έργο: "Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες"

Το κλασικό έργο του Ιουλίου Βερν Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες ανεβάζει η ΦΑΡΙΣ – Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας, στην Κεντρική Σκηνή.

Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία-διασκευή της Κλεώνης Φλέσσα, σκηνικά-κοστούμια: ‘Αρτεμις Τσιτούρα, μουσική: Νίκος Ξανθούλης.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Ηλέκτρα Καρτάνου, Γιάννης Κουμούνδρος, Δημήτρης Όντος, Γιώργος Πασσάκος και Γιώργος Τσαπόγας.

Ο Ιούλιος Βέρν γεννήθηκε το 1828 στη ............

Νάντη της Γαλλίας.
Ο πολυαγαπημένος συγγραφέας των παιδικών μας χρόνων έγραψε τα περισσότερά του έργα πάνω στο αγαπημένο του πλοίο τον «Άγιο Μιχαήλ» στο πλωτό εργαστήρι συγγραφής όπως έλεγε.

Στα 11 του χρόνια ξεκίνησε το πρώτο του ταξίδι για Ινδίες, με την πρόθεση να φέρει ένα κοραλλένιο κολιέ στην αγαπημένη του ξαδέλφη. Αυτή ήταν η πρώτη του περιπέτεια στη θάλασσα. Το ταξίδι δεν ολοκληρώθηκε αλλά η αγάπη του για την περιπέτεια εκδηλώθηκε στην συγγραφή όλων των υπέροχων βιβλίων του.
Οι ήρωες των βιβλίων του είναι Αφρικανοί. Αμερικανοί, Ούγγροι, Ρώσοι, Άγγλοι όπως και Έλληνες…
Για την Ελλάδα μάλιστα έχει γράψει το βιβλίο του «Το Αιγαίο στις Φλόγες» που χρονικά τοποθετείται λίγο πριν και λίγο μετά από τα γεγονότα της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου και αποτελεί έναν ύμνο για τον ελληνικό ηρωισμό, ενώ ταυτοχρόνως παρουσιάζει με πολύ ζωντανά χρώματα τη συμμετοχή των Φιλελλήνων στον Αγώνα.

Όλοι οι ήρωες των βιβλίων του ταξιδεύουν. Ενδιαφέρονται για κοινωνικά ζητήματα και έχουν ανθρωπιά. Ανήκουν πάντα σε μια αδικημένη μερίδα ανθρώπων. Μέσα από τα βιβλία του υπερασπίζεται πάντα τους αδύναμους και είναι ενάντια στη σκλαβιά. Είναι θαρραλέοι, έξυπνοι, πολυμήχανοι και ταξιδεύουν, είτε επειδή τους αρέσει είτε επειδή πρέπει.
Για τη συγγραφή όλων των βιβλίων του έκανε πρώτα μεγάλη έρευνα. Για να γράψει το γύρο του κόσμου σε ογδόντα ημέρες έμαθε όλα τα δρομολόγια ακόμα και των πιο απομακρυσμένων χωρών, καθώς και λεπτομέρειες που μπορούσαν να καθυστερήσουν το κάθε δρομολόγιο, όπως κοινωνικές αναταραχές, πολέμους κ.α.
Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες είναι ένα υπέροχο εφηβικό ταξίδι στον ενθουσιασμό και την τόλμη.

Η Πρεμιέρα του έργου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 12:00 μ.
Παραστάσεις για το κοινό θα δίνονται τις Κυριακές στις 12:00 μ.
Οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία: Καθημερινά τις πρωινές ώρες.

Δείτε την αφίσαΜε απόφαση του ΕΣΡ, Κλείνουν το ΝΕΤ TV Καλαμάτας. Ολη η Απόφαση του ΕΣΡ


Το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (ΕΣΡ), επέβαλε την οριστική διακοπή της λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού «Νότια Ελληνική Τηλεόραση» που δραστηριοποιούταν στο νομό Μεσσηνίας.

Η αντίδραση του ΝΕΤ ΤV Καλαμάτας

Με αφορμή το δελτίο τύπου που εκδόθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στις 5/12/2012 και κάνει λόγο για «οριστική διακοπή λειτουργίας της Νότιας Ελληνικής Τηλεόρασης», η Διοίκηση της ΝΕΤ ΑΕ, κάνει γνωστά τα ακόλουθα: ........

α) Παρά το γεγονός ότι δεν έχουμε παραλάβει επισήμως και εγγράφως την εν λόγω απόφαση του Ε.Σ.Ρ., έχουμε ήδη προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για να διευθετηθεί το ζήτημα που προέκυψε και σύντομα αυτό θα αποδειχθεί με την ανατροπή της απόφασης περί διακοπής λειτουργίας.

Β) Όσοι βιάστηκαν να προδικάσουν το μέλλον του ιστορικότερου τηλεοπτικού σταθμού της Μεσσηνίας, με την αδιάλειπτη λειτουργία του – παρά τις δυσκολίες στο τηλεοπτικό πεδίο – και να προβούν σε απαξιωτικά σχόλια για τη ΝΕΤ ΑΕ – επώνυμα ή ανώνυμα, καθώς και να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις και εικασίες, διακινδυνεύοντας της θέση της ΝΕΤ ΑΕ στην αγορά, δηλώνουμε ότι επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας.

Η θέση της Νότιας Ελληνικής Τηλεόρασης ήταν, είναι και θα είναι στην καρδιά όλων των τηλεθεατών της και στον «αέρα» της Περιφέρειας. Πουθενά αλλού.

Καλαμάτα 7/12/2012
Το ΔΣ της Ν.Ε.Τ. Α.Ε.

Η Απόφαση του ΕΣΡΠρόγραμμα ΟΑΕΔ για 2.200 ελεύθερους επαγγελματίες

Πρόγραμμα επιχορήγησης 2.200 νέων ελευθέρων επαγγελματιών ηλικίας 22-64 ετών θα υλοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ, με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας. Σκοπός του προγράμματος είναι η προώθηση ανέργων ηλικίας 22-64 ετών στην απασχόληση, μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.

Ο αριθμός των ωφελουμένων ανέργων θα ανέλθει ............

συνολικά στα 2.200 άτομα και η κάλυψη των θέσεων θα γίνει με 1.100 θέσεις από ανέργους ηλικίας 22 - 32 ετών και 1.100 θέσεις από ανέργους ηλικίας 33 - 64 ετών. Προτεραιότητα θα δοθεί στους άνεργους που είναι μέλη εταιρείας (Ο.Ε., Ε.Ε. για το ομόρρυθμο μέλος της ή Ε.Π.Ε.), που μετέχουν με ποσοστό από 51% έως 60% στο εταιρικό κεφάλαιο και σε όσους έχουν δικαίωμα επιδότησης ανεργίας.

Η προθεσμία έναρξης και λήξης της υποβολής των αιτήσεων υπαγωγής στο πρόγραμμα των υποψηφίων θα καθοριστεί με σχετικές αποφάσεις του Διοικητή του Ο.Α.Ε.Δ.

Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους, στο πλαίσιο του Θεματικού Άξονα 3, Άξονες Προτεραιότητας 7 και 8: "Διευκόλυνση της πρόσβασης στην απασχόληση" του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού" 2007 - 2013.

BEST TV

Νέες διευκολύνσεις για «τακτοποίηση» αυθαιρέτων Ολόκληρη η νέα πράξη νομοθετικού περιεχομένου

Αποδεσμεύονται όλες οι διαδικασίες σύναψης οιασδήποτε δικαιοπραξίας ακινήτου, αλλά και πράξεις (όπως η έκδοση οικοδομικής άδειας και η εκτέλεση εργασιών αποπεράτωσης), από την ολοσχερή εξόφληση του προστίμου τακτοποίησης αυθαιρέτων!

Σύμφωνα με σχέδιο νόμου, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί, ίσως και σήμερα, από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) προς ψήφιση στη Βουλή, σε αυθαίρετες κατασκευές θα επιτρέπονται με την καταβολή μόνο του 30% του προστίμου, έως το τέλος Ιανουαρίου, πράξεις δημόσιου ή ιδιωτικού δικαίου όπως:.......

- έκδοση ή αναθεώρηση οικοδομικής άδειας,

- εκτέλεση εργασιών αποπεράτωσης,

- έκδοση άδειας εγκατάστασης ή λειτουργίας μεταποιητικών ή συναφών δραστηριοτήτων

- χορήγηση προέγκρισης του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας τουριστικού καταλύματος

- μεταβίβαση ή σύσταση εμπράγματου δικαιώματος,

- έκδοση βεβαίωσης εξόφλησης ποσοστού 30% του συνολικού προστίμου έως 31/01/2013 από το πληροφοριακό σύστημα του Τ. Ε. Ε.

Το υπουργείο ελπίζει ότι με το νέο, ακόμη πιο ευνοϊκό, πακέτο ρυθμίσεων θα αυξηθεί ο ρυθμός υποβολής δηλώσεων για τακτοποίηση αυθαιρέτων, ο οποίος είναι μικρότερος από τον αναμενόμενο εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης.

Στόχος τους είναι η ενίσχυση της κινητικότητας των διοικητικών πράξεων, κυρίως στους τομείς του τουρισμού, της οικοδομής και των εμπορικών χρήσεων.

Με τα πρώτα άρθρα του σχεδίου νόμου κυρώνεται επίσης και η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία αφορούσε τη δυνατότητα έκδοσης χειρόγραφων βεβαιώσεων από τους μηχανικούς σε περίπτωση αναστολής της λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ).

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις:

- η έκδοση ή αναθεώρηση οικοδομικής άδειας σε αυθαίρετο κτίριο ή τμήμα του, μπορεί να γίνεται μετά την καταβολή 30% του συνολικού ποσού προστίμου έως 31/01/2013, χωρίς να επιβάλλεται άλλο πρόστιμο.

- Επιτρέπεται μετά την καταβολή 30% του προστίμου έως τις 1/01/2013 η εκτέλεση εργασιών αποπεράτωσης, ύστερα από έγκριση που δίνεται από την αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία, εφόσον οι εργασίες για τις οποίες ζητείται η εκτέλεση δεν επαυξάνουν το κτίσμα σε όγκο.

- Για τη λήψη άδειας εγκατάστασης, λειτουργίας ή για την υποβολή υπεύθυνης δήλωσης για την άσκηση μεταποιητικών ή συναφών δραστηριοτήτων σε κτίρια ή τμήματα κτιρίων, που έχουν υπαχθεί στις διατάξεις νόμου για τα αυθαίρετα απαιτείται αντί της οικοδομικής άδειας, η βεβαίωση εξόφλησης 30% του συνολικού προστίμου έως τις 31/01/2013 από το πληροφοριακό σύστημα του Τ. Ε. Ε.

- Για τη χορήγηση της προέγκρισης του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας τουριστικού καταλύματος ο αιτών δεν χρειάζεται πλέον να προσκομίσει τη βεβαίωση περαίωσης της διαδικασίας αλλά αρκεί η βεβαίωση εξόφλησης ποσοστού 30% του συνολικού προστίμου έως την 31/01/2013 από το πληροφοριακό σύστημα του Τ. Ε. Ε.

- μετά την εξόφληση 30% του συνολικού προστίμου έως τις 31/01/2013, επιτρέπεται, κατ' εξαίρεση, η μεταβίβαση ή η σύσταση εμπράγματου δικαιώματος συμπεριλαμβανομένης της αρχικής ή της τροποποιητικής σύστασης οριζοντίων ή καθέτων ιδιοκτησιών στο ακίνητο στο οποίο έχει εκτελεστεί η αυθαίρετη κατασκευή ή έχει εγκατασταθεί αυθαίρετη χρήση.

Σχετικά με τα ανείσπρακτα βεβαιωθέντα πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης, για τη διαγραφή τους μετά την εξόφληση του ενιαίου ειδικού προστίμου υποβάλλεται στην αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης αίτηση του ενδιαφερόμενου η οποία συνοδεύεται από:

- τη βεβαίωση υπαγωγής και

- υπεύθυνη δήλωση ότι τα πρόστιμα, των οποίων ζητείται η διαγραφή, αφορούν το ακίνητο, το οποίο έχει υπαχθεί στον 4014/11.

Όσον αφορά τον νόμο 3843/2010 για την τακτοποίηση των ημιυπαιθρίων παρατείνεται η καταβολή όλων των δόσεων του ειδικού προστίμου έως 31.01.2013, κατά παρέκκλιση από κάθε άλλη διάταξη.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Διαβάστε ΟΛΟΚΛΗΡΟ το σχέδιο Νόμου.Συνεδριάζει η οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας

Συνεδριάζει την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου και ώρα 13:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Τριφυλίας η οικονομική Επιτροπή.

Στην πρόσκληση που υπογράφει ο Πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής Γιώργος Σαμπαζιώτης Περιλαμβάνονται τα παρακάτω θέματα για συζήτηση και λήψη απόφασης:


1) Έγκριση πρακτικών του δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου «Βελτίωση, Ανάπλαση & Διαμόρφωση κοινοχρήστου δημοτικού χώρου πλατείας & χώρου σχολείου στην Τ.Κ. Περδικονερίου, Δήμου Τριφυλίας».
2) Έγκριση πρακτικών του δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου «Αναβάθμιση αγροτικής οδοποιίας Τ.Κ. Πολυθέας και Τ.Κ. Μοναστηρίου – Δ.Ε. Αετού, Δήμου Τριφυλίας».
3) Ορισμός δικηγόρου για γνωμοδότηση σχετικά με ζητήματα που αφορούν φακέλους αιτήσεων για υφιστάμενα αρδευτικά δικαιώματα δημοτών.
4) Ψήφιση πιστώσεων από τροποποίηση προϋπολογισμού Δήμου Τριφυλίας, οικ. έτους 2012.
5) Έκδοση 6ου εντάλματος προπληρωμής για δαπάνη επέκτασης δικτύου ηλεκτροφωτισμού στην περιοχή Αμαθούντα, Δ.Κ. Κυπαρισσίας, καθώς και ορισμός υπολόγου.
6) Αποδέσμευση ποσών από ανάληψη δαπάνης του προϋπολογισμού, έτους 2012.
7) Ορισμός δικηγόρου για νομική κάλυψη Αντιδημάρχου τέως Δήμου Γαργαλιάνων.

Επίσκεψη Μανώλη Κεφαλογιάννη στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα στις 12.00 π.μ. στα γραφεία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Δημήτρη Μανιάτη και τον Πρόεδρο της ΕΤ.Α.Π. κ. Γεώργιο Γκούμα τέθηκαν τα εξής θέματα: .........


1. Άμεση παράδοση σε κυκλοφορία του δρόμου Παραδείσια – Τσακώνα.
2. Ρύθμιση δανείων επιχειρήσεων πυρόπληκτων νομών (με εγγύηση του Δημοσίου και χωρίς την εγγύηση του Δημοσίου).
3. Άμεση ρευστότητα των επιχειρήσεων με χορήγηση δανείων από τις τράπεζες, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη εάν η επιχείρηση είναι στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ από το έτος 2009.
4. Πάγωμα των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία, τουλάχιστον για μια πενταετία, αρχής γενομένης από το έτος 2009.
5. Σχεδιασμός ενός δίκαιου και αναπτυξιακού φορολογικού συστήματος που δεν θα αποτελεί εμπόδιο για την ανάπτυξη της χώρας, την προσέλκυση νέων επενδύσεων, τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και την διασφάλιση των θέσεων εργασίας.
6. Υλοποίηση Ολυμπίας Οδού με τις συμβάσεις του 2007.
7. Επέκταση Φυσικού Αερίου μέχρι και την Καλαμάτα.
8. Μη κατάργηση Χημικής Υπηρεσίας Καλαμάτας και άμεση μεταστέγαση της σε υπάρχον παραχωρηθέν κτίριο στο Λιμάνι της πόλης.
9. Αναβάθμιση και αξιοποίηση αεροδρομίου, λιμανιού, σιδηροδρόμου, στο πλαίσιο μιας αναπτυξιακής πολιτικής με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας στο νομό μας.
10. Αντιστροφή του αρνητικού κλίματος που επικρατεί στο εξωτερικό και δημιουργεί ανασφάλεια για τη χώρα μας.
11. Δυσπραγία αγοράς και αγωνία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για το μέλλον.

Όχι πιά εάν, αλλά πότε «πετάει» ο γάϊδαρος!...

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

(Αφιερωμένο στους «εργολάβους» που ανέλαβαν να μας πείσουν και σε όσους πείσθηκαν ότι η ελληνική οικονομία, η Ελλάδα και οι Έλληνες μπορεί να σωθούν με τη δεδομένη, τροϊκανής έμπνευσης, συνταγή!…)

Πετάει ή δεν πετάει ο...γάϊδαρος, αναρωτιέται τόσο εύστοχα όσο και σκωπτικά ο λαός μας στην σχετική του παροιμιακή έκφραση.
Οσο και άν ακουστεί σήμερα παράξενο και ............

ίσως κριθεί από μερικούς και δεοντολογικά αντιεπιστημονικό στο μέτρο που όλοι γνωρίζουμε ή θα έπρεπε να γνωρίζουμε και το Νόμο της βαρύτητας και την ανατομική μορφή των συμπαθών τετράποδων η απάντηση στην Ελλάδα της τρόικα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 και στην Υφήλιο των 7 δισεκατομμυρίων κατοίκων δεν είναι πλέον ΕΑΝ «πετάει» ο γάϊδαρος αλλά ότι ΣΙΓΟΥΡΑ «πετάει» εφόσον έτσι αποφασίσουν οι Ηγέτες μας!..
Εφόσον υπάρχουν συγκεκριμένες πολιτικό-οικονομικές συνθήκες και το διατάξουν ΕΚΕΙΝΟΙ που αποφασίζουν για τις Τύχες μας τότε ΚΑΙ πετάει και κάνει και τα κοινώς λεγόμενα «τσαλίμια» ο παροιμιακός γάιδαρος μηδενίζοντας λογική, συναισθήματα, πεποιθήσεις, Αρχές!

Ελάτε να δούμε σήμερα, όμως, τα πράγματα οπλισμένοι με μιά ικανή δόση χιούμορ, αυτήν την τόσο καταλυτικά χρήσιμη ιδιότητα της ανθρώπινης προσωπικότητας που με την καλόγουστη μορφή της τείνει να καταστεί στην Ελλάδα της τρόικα, των περικοπών, της οικονομικής δυσπραγίας, κοινωνικής αποσύνθεσης και εθνικής κατάθλιψης τόσο σπάνιο φαινόμενο ώστε να χρειάζεται να χαρακτηρισθεί ως «αθό σε... ανεπάρκεια…»
Αναμφίβολα οι γάϊδαροι ΔΕΝ πετούν εφόσον τα πράγματα στη Φύση αλλά και στην αντίληψη του ανθρώπου είναι όπως ακριβώς είναι. Υπάρχουν, όμως, τελευταία τόσα πολλά δρώμενα στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ενωση αλλά και στην υδρόγειο του πλανητάρχη κ Μπαράκ Ομπάμα που εσκεμμένα ή εντελώς τυχαία μοιάζει να στοχεύουν να μας πείσουν για το ακριβώς αντίθετο.

Πόσο εύπιστοι είμεθα αλήθεια, παιδιά, γυναίκες και άνδρες στην εποχή μας και πόσο εύκολα θα μπορούσε κάποιος ή κάποιοι να μας αλλάξουν τα μυαλά, υπάρχουν και σχετικές διαδικασίες υποβολής σε πλύση εγκεφάλου, και να μας κάνουν να δούμε τα άσπρα μαύρα, τα μαύρα άσπρα και τον γάϊδαρο να...πετάει;
Απάντηση με εντυπωσιακά αποτελέσματα μας δίνει ένα κλασικό πείραμα κοινωνικής ψυχολογίας του αμερικανού συναδέλφου Dr Asch.
Στο πείραμα αυτό ο ερευνητής και οι συνεργάτες του δημιουργούν για το άτομο συνθήκες αμφιβολίας φέρνοντάς το αντιμέτωπο με την υποχρέωση της επιλογής ανάμεσα σε ερεθίσματα αμφίβολης ευκρίνειας.

Συγκεκριμένα το άτομο οδηγείται με τις διαδικασίες του πειράματος έντεχνα σε συναισθηματική σύγκρουση καθώς από τη μία μεριά αισθάνεται την έντονη υποκειμενική τάση να κάνει τη σωστή επιλογή όπως ακριβώς έχει μάθει μέχρι αυτήν την στιγμή στη ζωή του (πχ ο γάϊδαρος ΔΕΝ...πετάει) και από την άλλη μεριά αισθάνεται έντονη την πίεση που του ασκούν τα άλλα μέλη της ομάδας στην οποία το έχουμε εντάξει για την ολοκλήρωση της πειραματικής διαδικασίας και τα οποία το προτρέπουν να κάνει μία επιλογή που εμφανώς είναι λαθεμένη.
Για να γίνει κατανοητή η πειραματική διαδικασία, και για να μας διδάξει και κάτι νομίζω χρήσιμο στην εποχή μας, την εποχή της αμφισβήτησης των πάντων από τους πάντες και της αμφιβολίας για όλα και για όλους, ας δούμε τι ακριβώς συμβαίνει στο πείραμα αυτό.

Οκτώ άτομα (από τα οποία τα 7 είναι συνεργάτες του ερευνητή και το 8ο άτομο είναι το «θύμα») κάθονται σε μιά αίθουσα κυτάζοντας τον μαυρο
πίνακα και ο ερευνητής τους πληροφορεί ότι συμμετέχουν σε ένα πείραμα προσδιορισμού της οπτικής τους αντίληψης.
Ο ερευνητής τους δείχνει δύο κάρτες όπου στην πρώτη κάρτα υπάρχει μιά ευθεία γραμμή ενός συγκεκριμένου μήκους και στην δεύτερη κάρτα υπάρχουν τρείς ευθείες γραμμές διαφορετικού μήκους η μία από τις οποίες είναι εμφανέστατα και χωρίς καμία αμφιβολία ακριβώς ίσου μήκους με τη γραμμή της πρώτης κάρτας.
Ο ερευνητής ρωτά διαδοχικά, ένα προς ένα τα άτομα της 8μελούς ομάδας να κάνουν την σύγκριση των γραμμών αφήνοντας τελευταίο στη διαδικασία το «θύμα» της παρέας.
Στο πρώτο παράδειγμα ΟΛΟΙ συμφωνούν και ακολουθεί το δεύτερο με δύο άλλες κάρτες στο οποίο επίσης η οπτική αντίληψη και των 8 μελών της ομάδας συμπίπτει απολύτως και χωρίς καμία αμφιβολία.
Στην τρίτη όμως προσπάθεια, ώ του θαύματος, τα πράγματα...χαλνούν!..

Καθώς ένα-ένα τα μέλη της 8μελούς ομάδας δίνουν τις απαντήσεις τους η βιντεοκάμερα καταγράφει τις ξαφνικές αντιδράσεις του 8ου μέλους της ομάδας που είναι το «θύμα» το οποίο γέρνει μπροστά και κοιτάζει τις γραμμές, κοιτάζει έναν έναν τα μέλη της ομάδας, έχοντας χαραγμένα έντονα στο πρόσωπό του τα αισθήματα του ξαφνιάσματος και της δυσπιστίας...
Οταν έρχεται η σειρά του «θύματος» να συγκρίνει τις γραμμές στις δύο κάρτες, προκύπτει ότι ένας μεγάλος αριθμός ατόμων απαντά δίνοντας την ίδια απάντηση που έδωσαν και τα επτά μέλη της ομάδας που προηγήθηκαν στη διαδικασία!...
Εκπληκτικό; όχι ακριβώς.
Το «θύμα» στο συγκεκριμένο πείραμα έχει ουσιαστικά δυό επιλογές κάθε μιά από τις οποίες συνεπάγεται και ένα σχετικό ψυχο-συναισθηματικό και ψυχοκοινωνικό κόστος.
Συγκεκριμένα, εφόσον θελήσει να σταθεί πιστό στις προσωπικές του απόψεις και να πεί τι ακριβώς είναι σωστό και τι λάθος τότε θα βρίσκεται σε ευθύγραμμη ισορροπία με τις υποκειμενικές του πεποιθήσεις και τα αντικειμενικά δεδομένα αλλά θα έρθει σε μετωπική αντιπαράθεση με τα άλλα μέλη της ομάδας που δηλώνουν, γιατί έτσι συμφωνήθηκε με τον ερευνητή επικεφαλής του πειράματος, το ακριβώς αντίθετο.
Εάν ταυτισθεί με τα άλλα μέλη της ομάδας τότε θα συγκρουσθεί με τις υποκειμενικές του πεποιθήσεις και την ορθή αντίληψη της πραγματικότητας αλλά θα αποφύγει το ρίσκο της αντιπαράθεσής του με την ομάδα...

Μια ματιά στη ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, σε Κοινβούλια άλλων χωρών, στην ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ, ή στον ΟΗΕ και θα δείτε πόσοι μένουν ΣΥΝΕΠΕΙΣ σε πεποιθήσεις και αξίες που είναι ΟΡΘΕΣ ή αρνούνται την πραγματικότητα, σαν τον Αγιο Πέτρο πριν αλέκτωρ λαλήσει τρείς, απλά και μόνο για να συμβιβασθούνε με τον ΑΡΧΗΓΟ, την «ομάδα» ή την «Συμμαχία»…
Μη ρωτάτε «πετάει» ο γάϊδαρος;
Ο γάίδαρος όντως «πετάει» εφόσον οι ΗΓΕΤΕΣ μας το προστάζουν!..

Στουρνάρας: Θα εισπράττεται μέσω ΔΕΗ το χαράτσι

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στον Real FM επισήμανε ότι πρέπει να συνεχιστεί η είσπραξη του χαρατσιού μέσω ΔΕΗ, γιατί «εδώ θίγεται το δημόσιο συμφέρον», όπως τόνισε.

«Κοιτάζουμε όλο μας το νομικό οπλοστάσιο. Μία πρώτη .............

ένδειξη που έχω από τους νομικούς συμβούλους είναι ότι η απόφαση αφορά μόνο τους διαδίκους, άρα η ΔΕΗ δεν πρέπει να διακόψει να εισπράττει το τέλος αυτό και βεβαίως θα κάνουμε άμεσα αναίρεση στον Άρειο Πάγο» δήλωσε αρχικά ο Γιάννης Στουρνάρας και συμπλήρωσε: «Σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας η απόφαση αυτή δεν ερείδεται σε αντισυνταγματικούς λόγους, δηλαδή το ΣτΕ έχει κρίνει ότι είναι συνταγματική η είσπραξη του τέλους. Θα εξαντλήσουμε όλο το νομικό μας οπλοστάσιο».

Στην ερώτηση δε αν θα συνεχιστεί η είσπραξη του τέλους μέσω της ΔΕΗ είπε: «Θα συνεχίσει να εισπράττεται, διότι θίγεται εδώ το δημόσιο συμφέρον. Θεωρούμε ότι το δικαστήριο αυτό δεν είχε τη δικαιοδοσία να βγάλει μια τέτοια απόφαση. Ετσι τουλάχιστον μου λένε οι νομικοί μου. Να ξέρετε ότι τυχόν διακοπή είσπραξης του τέλους σημαίνει ότι τα έσοδα θα πάνε πίσω και αν πάνε τόσο πολύ πίσω και έχουμε πρόβλημα θα αναγκαστούμε να πάρουμε άλλα μέτρα, πολύ επώδυνα μέτρα. Αρα πρέπει πραγματικά να καταλαβαίνουμε τι ακριβώς κάνουμε…»

Για την επιβολή νέων μέτρων, δεν απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο, αλλά «μόνο στην περίπτωση που δεν πάνε όλα καλά. Αν κάτι δεν πάει καλά, θα πρέπει να κάνουμε κι άλλες περικοπές, όπως οι αμυντικές δαπάνες».

Οσον αφορά τη φορολογική κλίμακα, δήλωσε ότι «το νέο φορολογικό ωφελεί τα εισοδήματα μέχρι 25.000 ευρώ, δηλαδή το 80% της φορολογικής βάσης», ζήτησε τη “βοήθεια” του υπουργείου Δικαιοσύνης για «ποινές στα “μεγάλα ψάρια”» και ξεκαθάρισε σε πως «πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιβιώσουμε αν δεν τηρήσουμε πιστά το πρόγραμμα».

Για τη λίστα Λαγκάρντ, είπε: «Εχουμε ζητήσει την επίσημη κόπια. Μόλις την πάρουμε θα την παραδώσουμε στο ΣΔΟΕ και θα αξιοποιηθεί, όπως και η άλλη λίστα με τους Ελληνες που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό, νόμιμα ή παράνομα».

Για την ανάκαμψη που είχε προβλέψει το 2012, ως γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ: «Η δήλωση έγινε το 2009 και εν τω μεταξύ η Ελλάδα χρεοκόπησε. Εκτός αυτού, δεν γνωρίζαμε τα πραγματικά δεδομένα για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας».

Για τις οφειλές της Hochtief στο ελληνικό δημόσιο: «Το κοιτάζουμε, κάνουμε ό,τι μπορούμε και θα κάνουμε ό,τι προβλέπεται».

Για το τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον Σόιμπλε και τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν: «Οι υπουργοί μεταξύ μας έχουμε στενές σχέσεις. Ο Σόιμπλε παραπονέθηκε σωστά, διότι μίλησα στο ελληνικό κοινοβούλιο για επιμήκυνση πριν πάρω το πάρω το πράσινο από το Eurogroup».

Για όσα λέγονται για τις σχέσεις του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: «Δεν ιδρώνει το αυτί μου».

Για το ενδεχόμενο παραίτησης: «Μέχρι τώρα οι εισηγήσεις μου γίνονται δεκτές. Αν δεν γίνονται δεκτές, θα σκεφτώ την παραίτηση».

Για την περίπτωση να πολιτευτεί: «Δεν θα πολιτευτώ, έχω μια δουλειά να κάνω. Δεν ξέρω για το μέλλον».

Για τον ορυκτό μας πλούτο: «Δυστυχώς δεν είμαστε Νορβηγία και τα έσοδα από τον ορυκτό πλούτο δεν είναι τόσα».

Για τη Μαργαρίτα Παπανδρέου: «Εγιναν οι σχετικές διαψεύσεις. Εδώ κρεμάμε πολύ εύκολα στα μανταλάκια τις ζωές των ανθρώπων».

Προκήρυξη Δήμου Τριφυλίας 2012. 21 Ατομα με 8μηνη σύμβαση

Λήξη Υποβολής αιτήσεων 17 Δεκεμβρίου.

Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, είκοσι ενός (21) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα του Δήμου Τριφυλίας, που εδρεύει στην Κυπαρισσία και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων, με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα:

Οι Θέσεις που ζητούνται είναι: ...................

1 Θέση ΥΕ Εργατών Καθαριότητας
11 Θέσεις ΥΕ Εργατών Γενικών Καθηκόντων
2 θέσεις ΥΕ Εργατών Κοιμητηρίου
2 Θέσεις ΔΕ Οδηγών Γ΄κατηγορίας (Χωρίς κάρτα ψηφιακού ταχογράφου)
1 Θέση ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργων ( Εσκαφέα –Φορτωτή -Τσάπα) (ομάδας Β΄ τάξης Δ΄)
1 Θέση ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργων (Ισοπεδωτής Γαιών) (ομάδας Ζ΄ τάξης Γ΄)
2 Θέσεις ΔΕ Ηλεκτρολόγων
1 Θέση ΔΕ Υδραυλικών

Κατεβάστε από το upload Center μας όλα τα απαιτούμενα έγγραφα για την αίτηση.
Στον Zip φάκελο που θα κατεβάσετε περιλαμβάνονται: Η προκήρυξη, η αίτηση, οδηγίες συμπλήρωσης και Υπεύθυνη Δήλωση Ν.105. Ολα όσα χρειάζεστε είναι σε ενα φάκελο ξεχωριστά.

Αναλυτικά όλη η προκήρυξηΕΥΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Στους δύσκολους καιρούς που βιώνει η χώρα μας λόγω της οικονομικής κρίσης, υπάρχουν άνθρωποι που προσφέρουν απλόχερα ηθική αλλά και οικονομική υποστήριξη.

Το Σχολείο μας είναι ένας από τους δέκτες τέτοιων ευγενικών χειρονομιών καθώς ένας συμπολίτης μας, μας προσέφερε 1000 λίτρα πετρέλαιο για την θέρμανση του χώρου.

Εμείς θα θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε θερμά .............

και να τον συγχαρούμε για την διακριτική στάση που επιθυμεί να κρατά.

Το προσωπικό και οι μαθητές
του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 7ης Δεκεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

Φρίκη στην Καλαμάτα από το «ΕΣΑ, SS, Ανθρωπιστές»

Παρά την τρομοκρατία που άσκησε τις τελευταίες ημέρες η Χρυσή Αυγή, ..............

μοιράζοντας φυλλάδια στα καταστήματα του κέντρου της Καλαμάτας, σε μια προσπάθεια να παρουσιάσει ως εξτρεμιστική δραστηριότητα κουκουλοφόρων την αντιφασιστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες, ημέρα επετείου της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, οι πολίτες της Καλαμάτας συμμετείχαν στις πορείες διαμαρτυρίας.

Η πρώτη έγινε από ομάδα φοιτητών, η οποία, φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας, κατέθεσε στεφάνι μνήμης στην είσοδο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, που φρουρούνταν από άνδρες των ΜΑΤ.

Η δεύτερη πραγματοποιήθηκε από την «Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας», στην οποία και συμμετείχει σειρά τοπικών φορέων. Στον πεζόδρομο της Αριστομένους, όμως, η πορεία διακόπηκε προσωρινά. Κι αυτό, γιατί μια ομάδα οπαδών της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής το βουλευτή Μεσσηνίας Δημ. Κουκούτση και φωνάζοντας εμετικά συνθήματα, όπως «ΕΣΑ – SS- Ανθρωπιστές»...

Διαβάστε στην "ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας"

ΑΠΟΛΥΤΟΣ για την Ολυμπία Οδό και αισιόδοξος για την Τσακώνα ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, ενώ δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για την άκομψη παρέμβαση στη Δικαιοσύνη.
Στη χθεσινή εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του περιφερειάρχη στην Καλαμάτα δόθηκαν απαντήσεις για τα σημαντικά θέματα της Περιφέρειας και της Μεσσηνίας, όπου εκτελούνται έργα σε όλους τους τομείς.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ», στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
• «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ» στην ένταξη έργων και απορρόφηση πόρων του προγράμματος «Υγεία» του ΕΣΠΑ το Νοσοκομείο Καλαμάτας. Ο περιφερειάρχης επαίνεσε δημόσια τη διοίκηση και στη χθεσινή επίσκεψη της πολιτικής ηγεσίας της Περιφέρειας επιβεβαιώθηκε η άριστη συνεργασία των δύο πλευρών.
• ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ οι εκδηλώσεις Εθελοντισμού στην Καλαμάτα με τη συμμετοχή Ομάδων, Φορέων, Σχολείων και Καλλιτεχνών.
• ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ Νομοθετικού Περιεχομένου καταργείται το αυτοδιοίκητο των Δήμων και ο δήμαρχος Καλαμάτας δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του γι’ αυτή την εξέλιξη.
• ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στην Τριφυλία για το σκαθάρι που «σκοτώνει» τους φοίνικες.
• ΔΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Επιχειρηματική Συνάντηση σήμερα στην Καλαμάτα από την εφημερίδα «Εξπρές» με θέμα τη γυναικεία επιχειρηματικότητα.
• ΕΚΔΗΛΩΣΗ σήμερα στο Πανεπιστήμιο (αμφιθέατρο Σχολής στην Καλαμάτα) για την παρουσίαση σημαντικής επιστημονικής έκδοσης για τη Μεσσηνία, με χορηγό τον Κώστα Αρνόκουρο.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!


Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012

2ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών. Νέα ΕΔΕ και για την δεύτερη Νηπιαγωγό.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS

Δεν λέει να κλείσει η υπόθεση με τις ΕΔΕ στο 2ο νηπιαγωγείο Φιλιατρών.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Φιλιατρά News, ενώ αυτή την στιγμή διεξάγεται ΕΔΕ για την κ. Μαρία Βασιλοπούλου, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των ημερών, ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Νίκος Κλάδης, με βάση κάποια σοβαρά στοιχεία που έχει στα χέρια του, έχει παραγγείλει ΝΕΑ ΕΔΕ εις βάρος της δεύτερης Νηπιαγωγού κ. Σοφίας Πανταζοπούλου.

Πληροφορίες του Φιλιατρά News από πολύ .............

αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι για την νέα ΕΔΕ που θα διεξαχθεί για την δεύτερη δασκάλα την κ. Πανταζοπούλου έχει ζητήσει από την τελευταία 48ωρη προθεσμία να απολογηθεί.
Η Νέα ΕΔΕ, αναμένεται να διεξαχθεί από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας (Δευτέρα με Τρίτη) και δεν αναμένεται να καθυστερήσει τόσο πολύ όπως η πρώτη.
Εκτιμήσεις που γίνονται αναφέρουν ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχει βγει η τελική απόφαση από τον προϊστάμενο κ. Νίκο Κλάδη.
Σύμφωνα με πληροφορίες η υπόθεση είναι αρκετά σοβαρή και εφόσον προκύψουν σοβαρότερα στοιχεία η υπόθεση μπορεί να οδηγηθεί παραπάνω. Είτε σε περιφερειακό επίπεδο, είτε ακόμα και στον Εισαγγελέα αν προκύψουν ποινικές πράξεις.

Το Φιλιατρά News παρακολουθεί την υπόθεση και θα σας ενημερώνει για την εξέλιξη της με ότι νεότερο υπάρχει όπως πάντα έγκυρα και με πλήρη αντικειμενικότητα.

Ε.Ε.: Το 75% των σελίδων που πουλούν ψηφιακά προϊόντα δεν πληρούν τους κανόνες ασφαλείας

Tο 75% των ιστοσελίδων που πωλούν ψηφιακά προϊόντα δεν πληρούν τους κανόνες περί προστασίας των καταναλωτών, διαπιστώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή...

Ε.Ε.: Το 75% των σελίδων που πουλούν ψηφιακά προϊόντα δεν πληρούν τους κανόνες ασφαλείας

Το 75% των ιστοσελίδων που πωλούν .............

ηλεκτρονικά παιχνίδια, βιβλία, βίντεο και μουσική, τα οποία μπορούν να μεταφορτωθούν σε ηλεκτρονικό υπολογιστή ή σε κινητή ηλεκτρονική συσκευή, δεν πληρούν τους κανόνες περί προστασίας των καταναλωτών.

Αυτό προκύπτει από ελέγχους που διενήργησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία προειδοποιεί ότι το γεγονός αυτό είναι ακόμη πιο ανησυχητικό όταν τα προϊόντα απευθύνονται σε ευάλωτους καταναλωτές, όπως τα παιδιά.

Οι χρήστες υποχρεούνται να περάσουν μέσα από τον “λαβύρινθο” των όρων της σύμβασης, να προσδιορίσουν το ποσό που θα πρέπει εν τέλει να πληρώσουν, ενώ τα παιδιά δελεάζονται συχνά να αγοράσουν προϊόντα που σχετίζονται με υποτιθέμενα δωρεάν παιχνίδια.

Σε περίπτωση προβλήματος, η πρόσβαση στην εξυπηρέτηση μετά την πώληση είναι συχνά δύσκολη, αφού δεν υπάρχει σχετική πληροφόρηση στους περισσότερους από το ένα τρίτο των δικτυακών τόπων.

Η Επιτροπή τονίζει ότι οι εθνικές αρχές επιβολής της νομοθεσίας θα έλθουν σε επαφή με τις ενδιαφερόμενες εταιρείες για να τους δοθεί η δυνατότητα να διευκρινίσουν τη θέση τους ή να διορθώσουν τον δικτυακό τόπο τους.

Ο αρμόδιος για θέματα Υγείας και Πολιτικής των Καταναλωτών επίτροπος Τόνιο Μπόργκ δήλωσε ότι τα παιδιά έχουν ολοένα και μεγαλύτερη οικειότητα με την τεχνολογία- από νεαρή ηλικία γνωρίζουν πώς να “κατεβάσουν” παιχνίδια. Ωστόσο, μόλις αποκτήσουν εξάρτηση από ένα συγκεκριμένο προϊόν, είναι δύσκολο να σταματήσουν. Οι γονείς θα πρέπει να προσέχουν, αφού τα μισά από αυτά παιχνίδια διαφημίζονται ως “δωρεάν”, αλλά μπορεί να καταλήξουν σύντομα να πληρώνουν μεγάλα ποσά για εικονικά στοιχεία που απαιτούνται στην εξέλιξη του παιχνιδιού. Γενικά, τα αποτελέσματα του ελέγχου της ΕΕ, που δημοσιεύονται σήμερα, δείχνουν ότι οι περισσότεροι από τους ελεγχθέντες δικτυακούς τόπους δεν παρέχουν εύκολη πρόσβαση στους βασικούς συμβατικούς όρους. Κατά τους προσεχείς μήνες οι εθνικές αρχές θα εργαστούν για να διορθώσουν την κατάσταση των εν λόγω δικτυακών τόπων.

ΑΜΠΕ

Διευρύνονται από το νέο έτος τα κριτήρια ένταξης στα κοινωνικά τιμολόγια της ΔΕΗ

Ειδική μέριμνα υπέρ των ευπαθών ομάδων, ώστε να έχουν πρόσβαση στο μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΗ περισσότεροι καταναλωτές, θα ληφθεί το αμέσως προσεχές διάστημα, όπως προανήγγειλε στη Βουλή ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ασημάκης Παπαγεωργίου, με αφορμή τη συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Δημήτρη Αναγνωστάκη.

«Θα ληφθεί ειδική μέριμνα και πρόβλεψη για ...........

όλες τις ευαίσθητες και ευπαθείς ομάδες. Τα κριτήρια για το κοινωνικό τιμολόγιο θα αναθεωρηθούν υπέρ των καταναλωτών. Θα το ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο για ευπαθείς ομάδες, όπως άνεργους χαμηλοσυνταξιούχους, άτομα με ειδικές ανάγκες, ηλικιωμένους και για άλλες κατηγορίες. Η όποια απόφαση θα ισχύσει από το νέο έτος με κύριο γνώμονα το όφελος των καταναλωτών» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ασημάκης.

Από την πλευρά του, ο κ. Αναγνωστάκης χαρακτήρισε θετική την αναθεώρηση των κριτηρίων υπέρ των ευπαθών ομάδων και ζήτησε από την κυβέρνηση να επισπεύσει όλες τις σχετικές διαδικασίες.

«Η ένταξη στο οικονομικό τιμολόγιο υπήρχε και πριν, αλλά δεν απέτρεψαν δυστυχώς τη διακοπή ρεύματος σε 30.000 νοικοκυριά μέσα στο Νοέμβριο. Θα πρέπει να επισπεύσετε όλες τις διαδικασίες, ώστε να είναι στη καθημερινότητα του πολίτη η κοινωνική ευαισθησία. Όμως δεν μπορεί να γίνει άλλοθι και να αφήσουμε στο σκοτάδι κυριολεκτικά χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις» υπογράμμισε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.

«Σε ένα με δύο μήνες, ίσως και μέσα στο Δεκέμβριο, θα υπάρξουν οι αποφάσεις για την διεύρυνση του κοινωνικού τιμολογίου και θα είναι αυξημένος ο αριθμός που θα το δικαιούνται» ανταπάντησε ο κ. Ασημάκης.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος αμφισβήτησε ότι έγινε διακοπή ρεύματος σε 30.000 καταναλωτές, λόγω χρεών τους προς τη ΔΕΗ.

«Για την τελευταία μάλιστα χρονιά υπάρχει και μονοψήφια μείωση. Στη συντριπτική πλειοψηφία τους, σε καταναλωτές στους οποίους κόβουν το ρεύμα, η επανασύνδεση γίνεται άμεσα γιατί οφείλεται σε αμέλεια τους» υποστήριξε ο κ. Ασημάκης.

Παράλληλα απέδωσε τον μεγάλο αριθμό στους οποίους εμφανίζεται να έχει κοπεί το ρεύμα, είτε σε καταστήματα που έχουν κλείσει, είτε σε καταναλωτές που έχουν πεθάνει, ή σε εποχικές επιχειρήσεις.

in.gr

Οι νέοι διοικητές ΔΕΚΟ. Ανακοινώθηκαν τα ονόματα.

Σε σαρωτικό «ανασχηματισμό» των διοικήσεων των ΔΕΚΟ είναι έτοιμη να προχωρήσει η κυβέρνηση καθώς σε συνεννόηση με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ φαίνεται ότι έχουν κλείσει τα ονόματα των νέων διοικητών, που θα είναι στην πλειοψηφία τους στελέχη και πολιτευτές των τριών κομμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα «Παραπολιτικά» και το antinews.gr, οι αλλαγές στις διοικήσεις έχουν «κλειδώσει» αλλά έχει δοθεί εντολή να μην ανακοινωθούν ακόμα.
Ωστόσο, όπως έχει αναφέρει το iefimerida.gr το ........

υπουργείο Ανάπτυξης και Μεταφορών ανακοίνωσε ήδη τους νέους διοικητές σε ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ. Συγκεκριμένα, στον ΟΑΣΑ τοποθετήθηκε ο προερχόμενος από τη ΔΗΜΑΡ πολιτικός μηχανικός Αλέξανδρος Δελούκας που πρόσκεται στη ΔΗΜΑΡ, στον ΟΣΥ (λεωφορεία-τρόλευ) ανέλαβε ο Γιάννης Οικονόμου που είχε φύγει από τη ΝΔ για να προσχωρήσει στη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη και στη ΣΤΑΣΥ (μετρό, τραμ, ΗΣΑΠ) ο Νίκος Παπαθανάσης, διοικητής ΗΣΑΠ επί Καραμανλή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, τα ονόματα των νέων διοικητών στις ΔΕΚΟ που προέκυψαν ύστερα από συνεννόηση του Μαξίμου με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ θα είναι:

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Δημήτρης Κούκης, δικηγόρος. Στην κυβέρνηση Καραμανλή ήταν πρόεδρος της Ολυμπιακής Αεροπορίας

ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ: Αντώνης Σελιανάκης, αρχιτέκτονας, πρόεδρος στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας επί κυβερνήσεως ΝΔ.

ΚΕΚ-ΕΛ.ΤΑ.: Μάκης Γάκης, γεωπόνος στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού από την Μεσσηνία, υποψήφιος της ΝΔ στην Περιφέρεια Αττικής στις τελευταίες εκλογές.

ΕΛΟΤ-ΕΣΥΔ: Αγγελος Τόλκας, 34 ετών, δικηγόρος, πρώην βουλευτής Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ

Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων: Γιώργος Βερναρδάκης, διοικητής ΟΑΕΔ στην κυβέρνηση Καραμανλή

ΕΤΕΑΜ: Γιώργος Γεροντούκος, πρόεδρος του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ)

Οργανισμό Αντισεισμικού: Κώστας Σαββίδης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Συνδέσμων Εργολήπτων Δημοσίων Έργων (ΠΕΣΕΔΕ).

Ταχυμεταφορές: Ορέστης Μεσοχωρίτης, πολιτικός μηχανικός, ιδιοκτήτης της ΔΕΥΚΩΝ Α.Τ.Ε.

ΟΠΕΚΕΠΕ (Αγροτικής Ανάπτυξης): Γρηγόρης Αποστολάκος, πρώην βουλευτής Λακωνίας της ΝΔ

ΕΛΓΑ: Βασίλης Έξαρχος, χημικός μηχανικός, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

ΕΦΕΤ: Νίκος Τσιάλτας, προερχόμενος από τη ΔΗΜ.ΑΡ.

ΕΛΓΟ-Δήμητρα: Κώστας Μπέσης, δασολόγος περιβαντολόγος, πρώην στέλεχος της Πολιτικής Άνοιξης, ήταν υποψήφιος στην Θεσπρωτία της ΝΔ και οργανωτικός γραμματέας της ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα.

ΟΓΑ: Κώστας Ζωντανός, ηλεκτρολόγος-μηχανικός ΕΜΠ, υπάλληλος του ΟΤΕ από το 1980 και διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής HellasCom, γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ

ΟΣΚ (Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων): Στέφανος Αγιάσογλου, οικονομολόγος και πολιτευτής Αττικής της ΝΔ και πρώην γενικός διευθυντής του ΟΣΚ επί Καραμανλή.

ΙΚΑ: Θα παραμείνει διοικητής ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτος Σπυρόπουλος. Υποδιοικητής αναλαμβάνει ο Κώστας Παπαθανασίου, υποψήφιος στη Φωκίδα με τη ΝΔ.
Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης: Δημήτρης Πανοζάχος, πρώην περιφερειάρχης Ηπείρου και υποψήφιος στην Αʼ Θεσσαλονίκης

Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης: Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος θα παραμείνει ο Στέλιος Αγγελούδης, συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου. Επικρατέστερος ο Κώστας Ταγγίρης για εκτελεστικός αντιπρόεδρος.

ιefimerida

Πανικός στη Βουλή: Ο Τσαυτάρης έπεσε από την καρέκλα και όλοι νόμιζαν πως έπαθε έμφραγμα

Κατατρόμαξε τους βουλευτές και τους υπαλλήλους της Βουλής ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης ο οποίος έπεσε από την καρέκλα του λιγο πριν απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτίνας της Ν.Δ Ασημίνας Σκόνδρα.

Ο υπουργός προσπάθησε να μετακινήσει την καρέκλα στην οποία καθόταν όμως δεν είχε δει ότι βρισκόταν ακριβώς δίπλα σε σκαλοπάτι με αποτέλεσμα να κουτρουβαλιαστεί και να πέσει κάτω.

Η συνεδρίαση διεκόπη για λίγο ενώ η .............

ανησυχία ήταν έκδηλη καθώς όλοι φοβήθηκαν οτι υπέστη καρδιακό επεισόδιο και έτρεξαν να βοηθήσουν τον υπουργό. Ευτυχώς όμως ο κ. Τσαυτάρης σηκώθηκε αμέσως χωρίς να έχει χτυπήσει ανακουφίζοντας έτσι τους βουλευτές. Πάντως αν και η περιπέτεια είχε αίσιο τέλος ο Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής δεν έχασε την ευκαιρία να ρίξει το καρφί του : «Καταρρέει η κυβέρνησή σας κύριοι. Δεν το βλέπετε;».

iefimerida.gr

ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ. ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ- ΕΚΠΤΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Ν. Μεσσηνίας προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη του για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το πολυτεκνικό επίδομα και το αφορολόγητο καλεί για συνέντευξη τύπου τα τοπικά μέσα ενημέρωσης στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου και ώρα 11:30π.μ..
Στη συνέντευξη τύπου θα παρουσιαστή και το εορταστικό- εκπτωτικό πρόγραμμα με συνεργαζόμενες επιχειρήσεις το οποίο θα ισχύσει από τις 10 Δεκεμβρίου έως και τις 10 Ιανουαρίου.

ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ............


Οι παρακάτω επιχειρήσεις προσφέρουν έκπτωση από 10Δεκεμβρίου έως 10Ιανουαρίου με αγορές άνω των 24€ δώρο τα 4€
• ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ Κατσίρας Κεντρική Αγορά Καλαμάτας
• ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΟ Καπετάνιος Κεντρική Αγορά Καλαμάτας
• ΟΠΩΡΟΠΩΛΕΙΟ Γυφτέας Παναγιώτης Κεντρική Αγορά Καλαμάτας
• S/M ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ Ηλίας Μέλλιος Σπάρτης 37
• ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ Παπασωτηρίου Αριστομένους 38 & Paper and paper Αντωνοπούλου 12
Τα S/M με αγορές άνω 1€ έκπτωση 4%
• S/M ΑΦΟΙ ΜΟΥΡΓΗ
1. Ακρίτα 84 & Σοφοκλέους
2. Βασ. Γεωργίου 10
3. Μπενάκη 10
4. Λακωνικής 63 & Μεθώνης
5. Φαρών & Κορώνης

6.Κώτσικα Δημητρίου 32 & Κολοκοτρώνη Μεσσήνη
• S/M ΑΦΕΝΤΑΚΗΣ Καλλιπατείρας 91

Η Γενική Γραμματέας
Γρηγορία Δημητρακοπούλου

Αποδεκτή η πληρωμή του λογαριασμού της ΔΕΗ χωρίς το χαράτσι

Μετά και την Δικαστική απόφαση

Η διοίκηση της ΔΕΗ ενημέρωσε τα κατά τόπους υποκαταστήματα της επιχείρησης ότι μπορούν να δέχονται την πληρωμή λογαριασμών χωρίς την επιβάρυνση από το τέλος ακινήτων για όσους καταναλωτές το επιθυμούν.

Αυτό ανέφεραν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο αρμόδια στελέχη της επιχείρησης, με αφορμή την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας που έκρινε παράνομη την είσπραξη του τέλους μέσω των λογαριασμών ρεύματος.

Πρόσθεταν ότι γίνονται συνεννοήσεις με το υπουργείο ............

Οικονομικών για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα καθώς (όπως υποστήριζαν) ο διαχωρισμός του τέλους από τους λογαριασμούς ρεύματος δεν σημαίνει και την κατάργησή του.

Υπενθυμίζεται πως ήδη το Συμβούλιο της Επικρατείας με απόφαση του περασμένου Μαίου είχε κρίνει αντισυνταγματική τη διακοπή ρεύματος για μη πληρωμή του τέλους.

Αντίθετα το ίδιο το τέλος είχε κριθεί κατά πλειοψηφία ότι δεν παραβιάζει το Σύνταγμα.

in.gr

Τι πρέπει να ξέρετε πριν εγγραφείτε σε υπηρεσίες τηλεφωνίας και Internet

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, αρμόδια και για την ρύθμιση θεμάτων για την προστασία του καταναλωτή στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, εξέδωσε οδηγίες για τις υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας και Ίντερνετ.

Αν και είναι υποχρέωση της Αρχής να παρέχει αυτή την ενημέρωση αλλά και να δέχεται και να ρυθμίζει θέματα καταναλωτών, θεωρήσαμε πως ο χρόνος που επέλεξε η Επιτροπή για να δώσει ξανά οδηγίες δεν ήταν καθόλου τυχαία.
Την τρέχουσα περίοδο, οι εταιρείες .........

επικοινωνιών προβάλλουν νέα πακέτα υπηρεσιών που περιλαμβάνουν την σταθερή τηλεφωνία, την πρόσβαση στο Ίντερνετ, και ενδεχομένως υπηρεσίες τηλεόρασης ή και κινητής τηλεφωνίας. Πρόσφατα, OTE, Forthnet και Wind ανακοίνωσαν τα πρώτα «πακέτα» VDSL. Για να αποκτήσει κανείς VDSL, ο ενδιαφερόμενος είναι αναγκασμένος να επιλέξει «πακέτο» υπηρεσιών με τουλάχιστον σταθερή τηλεφωνία από το ίδιο δίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι αναμένονται πολλές μετακινήσεις συνδρομητών, κάτι που συνήθως συνοδεύεται από παράπονα.

Επιπλέον, το ενδιαφέρον των χρηστών για πρόσβαση με ταχύτητες έως 50Mbps ή έως 30Mbps λειτουργεί ως μια ευκαιρία για τις εταιρείες επικοινωνιών να προωθήσουν άλλες υπηρεσίες, ακόμα και αν ο ενδιαφερόμενος συνδρομητής δεν μπορεί να έχει VDSL γιατί η περιοχή του δεν καλύπτεται ή είναι πιο μακριά απ'όσο απαιτείται. Συνήθως, οι εταιρείες τους κάνουν άλλες συμφέρουσες προτάσεις και μάλιστα υπό μορφή πακέτου. Για να μην υποκύψει σε μια πρόταση που δεν έχει μελετήσει προσεκτικά ο συνδρομητής πρέπει να γνωρίζει τα στοιχειώδη, τα οποία συνοψίζονται στις οδηγίες που δημοσιεύει η ΕΕΤΤ στον δικτυακό της τόπο. Σε αυτές τις οδηγίες, προσθέτουμε τις δικές μας επισημάνσεις:

Όταν επιλέγετε νέες υπηρεσίες τηλεφωνίας και Internet, ενημερωθείτε σχετικά με:

τις υπηρεσίες που προσφέρει το οικονομικό πακέτο της επιλογής σας

Σε τι ακριβώς γράφτηκα συνδρομητής/-τρια; Μπορείτε να επαναλάβετε τι νομίζετε ότι συμφωνήσατε και να ζητήσετε διευκρινίσεις.

την ελάχιστη διάρκεια της σύμβασης

Για πόσο δεσμεύτηκα; Συνήθως, οι εταιρείες προτείνουν να αξιοποιήσετε κάποια ολιγόμηνη προσφορά, θα πρέπει όμως να γνωρίζετε για πόσο χρόνο δεσμεύεστε για την εκμεταλλευτείτε και φυσικά, ποια θα είναι η πάγια χρέωσή σας μετά την περίοδο ισχύος της προσφοράς.

το τέλος ενεργοποίησης και το τέλος αποσύνδεσης στην περίπτωση διακοπής της σύμβασης πριν την ημερομηνία λήξης

Πόσο θα πληρώσω εάν εγκαταλείψω νωρίς: Κάποιες υπηρεσίες, όχι όμως όλες, σας χρεώνουν ένα ποσό «με το καλημέρα σας», εφάπαξ και δεν σας το κρύβουν, καθώς δεν θέλουν δυσαρεστημένους νέους συνδρομητές. Αυτό όμως που δεν θα σας πουν είναι για το τέλος αποσύνδεσης, ή καλύτερα, αποδέσμευσης που θα πρέπει να πληρώσετε εάν θέλετε «να τα χαλάσετε»- συνήθως η δέσμευση είναι για 1 χρόνο και ίσως περιλαμβάνει επιστροφή του εξοπλισμού σε καλή κατάσταση με την συσκευασία του, αλλιώς δεσμεύεστε να τον πληρώσετε.

την ημερομηνία ενεργοποίησης των υπηρεσιών

Πότε αλλάζω πακέτο; Το πιθανότερο είναι ότι θα σας πουν τα προβλεπόμενα από την Αρχή, αλλά πολλά παράξενα πράγματα συμβαίνει. Δεν είναι για παράδειγμα απίθανο να δείτε την υπηρεσία να ενεργοποιείται, πριν παραλάβετε τον εξοπλισμό και τους κωδικούς, χωρίς μάλιστα καν να υπογράψετε την σύμβαση για διακοπή π.χ. της υπηρεσίας Ίντερνετ από άλλο πάροχο. Μπορεί να σκέφτεστε ότι αυτό θα ήταν καλό, ωστόσο σκεφτείτε ότι χωρίς τους κωδικούς δεν μπορείτε να αξιοποιήσετε την νέα σας υπηρεσία και ίσως έχετε πρόβλημα και με τον εξοπλισμό που είχατε (αν δεν είναι συμβατός). Έτσι, μπορεί να μείνετε χωρίς Ίντερνετ (ή υπομονή) όχι γιατί δεν ενεργοποιήθηκε εγκαίρως η υπηρεσία, αλλά γιατί ενεργοποιήθηκε νωρίς!

το ελάχιστο κόστος και την ελάχιστη διάρκεια συνομιλίας σε μια κλήση.

Για πόσο χρεώνομαι, ανεξάρτητα από τη διάρκεια κάθε κλήσης: Ρίξτε μια ματιά στον αναλυτικό λογαριασμό σας και θα δείτε πόσο διαφέρει η πραγματική διάρκεια των κλήσεών σας σε σχέση με την «τιμολογηθείσα διάρκεια», δηλαδή πόσα πληρώσατε χωρίς να μιλήσετε. Αυτό οφείλεται στο δεδηλωμένο βήμα χρέωσης των κλήσεών σας. Ρωτήστε πόσο χρεώνεστε και κάθε πόσο για τις κλήσεις μετά τον προπληρωμένο χρόνο. Επίσης, υπάρχει ελάχιστη διάρκεια κλήσης, δηλαδή ακόμα κι αν είπατε ένα «γεια», θα χρεωθείτε π.χ. για δύο λεπτά.

την ταχύτητα πρόσβασης στο Internet (ονομαστική, θεωρητική και εκτιμώμενη πραγματική ταχύτητα) στα σημεία που σας ενδιαφέρει, π.χ., οικία. Για μέτρηση των χαρακτηριστικών της σύνδεσής σας με το Internet, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το "Σύστημα Αποτίμησης Ποιότητας Ευρυζωνικών Συνδέσεων" της ΕΕΤΤ στη διεύθυνση http://broadbandtest.eett.gr

Πόσα Mbps θα πιάνω; Εκεί θα βρείτε νούμερα που έχουν μοιραστεί μαζί σας οι γείτονες για την πραγματική ταχύτητα που επιτυγχάνουν, τον χρόνο απόκρισης και την χρονική διακύμανση με βάση την απόσταση από το κέντρο για έναν αριθμό συνδέσεων με τις ίδιες προδιαγραφές. Δεν θα μάθετε όμως, ποιος πάροχος παρέχει την υπηρεσία. Το VDSL παραμένει μια υπηρεσία χωρίς εγγυημένη ταχύτητα download και upload, όπως το ADSL.

την απόσταση μεταξύ του αστικού κέντρου από το οποίο παρέχεται η υπηρεσία και του σημείου στο οποίο λειτουργεί η σύνδεση (αφορά υπηρεσίες πρόσβασης μέσω δικτύου VDSL).

Πόσο απέχω από τον εξοπλισμό για VDSL; Όπως θα δείτε στο broadbandtest.eett.gr, πολλά εξαρτώνται από την απόσταση που σας χωρίζει από το DSLAM για VDSL -θεωρητικά, αυτοί που απέχουν 100 μέτρα από το κέντρο όπου στεγάζεται ο εξοπλισμός θα πρέπει να πετυχαίνουν καλύτερες ταχύτητες από κάποιον που απέχει 1 χιλιόμετρο. Επειδή όμως η ταχύτητα δεν καθορίζεται μόνο από αυτήν την παράμετρο θα δείτε τον πρώτο να τρέχει με 11,1Μbps/7,9Mbps με χρόνο απόκρισης 48ms και τον δεύτερο 37,6/4,7Mbps με χρόνο απόκρισης 33ms.

Επίσης:

Τι υπέγραψα; Κρατήστε την αίτηση, που έχετε υπογράψει και φέρει τη σφραγίδα και την ημερομηνία από το κατάστημα που την καταθέσατε. Αναζητήστε και διαβάστε προσεκτικά τη σύμβαση παροχής υπηρεσιών.

Ήρθε ο νέος λογαριασμός. Τι χρεώθηκα τελικά; Βεβαιωθείτε στον επόμενο λογαριασμό ότι η σύνδεσή σας λειτουργεί σύμφωνα με το πρόγραμμα σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας που έχετε επιλέξει.

Για αδιάλειπτη & ποιοτική σύνδεση με το Internet από σταθερό Η/Υ και κινητό τηλέφωνο

Θέλω VDSL, τι μπορώ να έχω όμως; Για πρόσβαση μέσω σταθερού Η/Υ, ζητήστε από τον πάροχο την εκτιμώμενη ταχύτητα στο συγκεκριμένο σημείο λειτουργίας ώστε να επιλέξετε το κατάλληλο πακέτο.

Έχει κάλυψη στο... χωριό; Για σύνδεση μέσω κινητού τηλεφώνου, βεβαιωθείτε ότι ο πάροχος εξυπηρετεί στα σημεία λειτουργίας που σας ενδιαφέρουν και ζητήστε ενημέρωση για την εκτιμώμενη ταχύτητα πρόσβασης.

Έλεγχος χρεώσεων σε κινητό τηλέφωνο στη σταθερή & κινητή τηλεφωνία

Ξέρω να απενεργοποιώ την σύνδεση μέσω κινητής τηλεφωνίας; Κυρίως για "έξυπνα" τηλέφωνα (smartphones): Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα βασικά χαρακτηριστικά και τις οδηγίες χρήσης της συσκευής, τη δυνατότητα απενεργοποίησης της αυτόματης σύνδεσης στο Internet, καθώς και για τις ισχύουσες χρεώσεις για την πρόσβαση και την ασύρματη μεταφορά δεδομένων που εφαρμόζουν οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Υπάρχει υπηρεσία αυτόματης ενημέρωσης υπολοίπου; Την έχω ενεργοποιήσει; Ενεργοποιήστε την υπηρεσία "ενημέρωση κατανάλωσης δωρεάν χρόνου ομιλίας ή όγκου δεδομένων". Εάν καταναλώσετε περισσότερο χρόνο ομιλίας ή όγκο δεδομένων από το πακέτο, που έχετε επιλέξει, ο πάροχος μπορεί να σας ενημερώσει με γραπτό μήνυμα για τις επιπλέον χρεώσεις ή να διακόψει προσωρινά τη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Καλά τα app, αλλά το δίκτυο πόσα ΜΒ λέει ότι έχω διακινήσει; Επίσης, σας συνιστούμε να ενημερωθείτε για τον τρόπο που μπορείτε να ελέγχετε μόνοι σας το λογαριασμό σας πριν ακόμα καταναλωθεί η δωρεάν χρήση χρόνου και όγκου δεδομένων του οικονομικού σας πακέτου.

Έβαλα φραγή στις κλήσεις με αυξημένη χρέωση; Στη σταθερή και κινητή τηλεφωνία, επιλέξτε τη φραγή εφόσον δεν χρησιμοποιείτε πολυμεσικές υπηρεσίες, όπως είναι οι κλήσεις προς πενταψήφιους αριθμούς (π.χ., 13ΧΧΧ, 15ΧΧΧ) ή προς άλλες υπηρεσίες προστιθεμένης αξίας (π.χ., 901ΧΧΧΧ). Σε κάθε περίπτωση, η χρέωση από κάθε πάροχο πολυμεσικών υπηρεσιών δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα €20 μηνιαίως (+ΦΠΑ) για συνδρομητικές υπηρεσίες. Από τη συγκεκριμένη υπηρεσία εξαιρούνται οι χρεώσεις για συμμετοχή σε διαγωνισμούς, π.χ., τηλεπαιχνίδια. Επίσης, μπορείτε να ζητήσετε επιλεκτική φραγή εξερχόμενων κλήσεων, π.χ., διεθνείς συνδιαλέξεις.

Ειδική ηλεκτρονική υπηρεσία για τον έλεγχο των αριθμών αυξημένης χρέωσης από τους ίδιους τους καταναλωτές διατίθεται στο διαδικτυακό τόπο της ΕΕΤΤ (www.eett.gr).

in.gr