Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Αντιδράσεις για τη μεταστέγαση του 11ου Συντάγματος πεζικού στην Καλαμάτα

Παναρκαδικό μέτωπο δημιουργείται απέναντι στην απόφαση του υπουργείου Άμυνας, να μεταφέρει τη λειτουργούσα στρατιωτική μονάδα του 11ου Συντάγματος Πεζικού από το ιστορικό στρατόπεδο «Στρατηγού Θ. Κολοκοτρώνη» στο κλειστό στρατόπεδο «Παπαφλέσσα» στην Καλαμάτα και μάλιστα εντός των επόμενων δέκα ημερών.

Η είδηση αυτή έχει προκαλέσει από το πρωί .............

θύελλα αντιδράσεων στην Αρκαδία, ενώ το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ευρεία πολύωρη σύσκεψη αυτοδιοικητικών παραγόντων και εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων του νομού στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, Βαγγέλη Γιαννακούρα.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εκφράστηκαν φόβοι από τους συμμετέχοντες ότι μεθοδεύεται η μετατροπή του στρατοπέδου «Κολοκοτρώνη» σε κέντρο φιλοξενίας παράνομων μεταναστών.

Με το πέρας της σύσκεψης υπογράφηκε ομόφωνα ψήφισμα, στο οποίο εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους στη μεταφορά του 11ου Συντάγματος Πεζικού από την Τρίπολη στην Καλαμάτα, και το οποίο αποστέλλεται στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και σε όλα τα μέλη της κυβέρνησης.

Στο ψήφισμα επισημαίνεται πως αν δεν ανασταλεί η μεταστέγαση, τότε «θα παλέψουμε με κάθε νόμιμο τρόπο για την παραμονή του στρατοπέδου στην Τρίπολη».

Επιπρόσθετα, κάνουν λόγο για «προχειρότητα» και «μεθόδευση» και επισημαίνουν πως με τη μεταφορά του 11ου Συντάγματος, όχι μόνο δεν εξοικονομούνται πόροι, αλλά αντίθετα θα υπάρξει επιβάρυνση στον προϋπολογισμό της χώρας.

Υπογραμμίζουν πως η μεταφορά θα έχει περαιτέρω οικονομικές επιπτώσεις για τους επαγγελματίες της Τρίπολης, ενώ τονίζουν τους ιστορικούς δεσμούς του 11ου Συντάγματος με την πόλη.

Zougla.gr

Απάντηση από το ΕΚΑΒ Φιλιατρών σε μήνυμα αναγνώστη μας.

Απάντηση στο μήνυμα που μας απέστειλε πριν λίγες ώρες αναγνώστης μας λάβαμε πριν από ελάχιστα λεπτά από το ΕΚΑΒ Φιλιατρών.

Η απάντηση του ΕΚΑΒ Φιλιατρών


Σε απάντηση προς τον αναγνώστη σας ως προς την δημοσίευση την Πέμπτη 29/11/2012 με τίτλο ''Τι τρέχει με το ΕΚΑΒ?'' έχω να σας πω τα παρακάτω:
Στην ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας εργάζονται τα εξής ασθενοφόρα:
ΕΚΑΒ Φιλιατρών ένα όχημα 24 ώρες
ΓΝ Κυπαρισσίας ένα όχημα τις νύχτες και ένα ή δυο στις πρωινές και απογευματινές βάρδιες
Ασθενοφόρο Χώρας ένα ασθενοφόρο τις βάρδιες που εργάζεται ο οδηγός του οι οποίες δεν είναι σταθερές.

Όπως εύκολα μπορεί να καταλάβει κάποιος είναι πολύ δύσκολο να καλυφθεί όλη αυτή η περιοχή μόνο από το ένα όχημα του ΕΚΑΒ. Γι'αυτό και σε περιπτώσεις δύο περιστατικών την ίδια ώρα οι επιλογές που έχει το συντονιστικό κέντρο του ΕΚΑΒ είναι δύο. Ή θα αφήσει το λιγότερο επείγον περιστατικό να περιμένει να ολοκληρωθεί η διακομιδή του επείγοντος ή να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες που έχει χρησιμοποιώντας και τα άλλα ασθενοφόρα που διαθέτει η ευρύτερη περιοχή. Επίσης αν το ΕΚΑΒ έχει ήδη παραλάβει ένα περιστατικό και προκύψει δεύτερο την διακομιδή αυτή θα την διεκπεραιώσει ένα από τα διαθέσιμα ασθενοφόρα που είναι πιο κοντά στον παθόντα. Επίσης επειδή οι αποστάσεις που πρέπει να διανύσει ένα ασθενοφόρο στην περιοχή μας είναι μεγάλες και σε ένα οδικό δίκτυο σε κακή κατάσταση θα πρέπει οι ''ανυποψίαστοι'' πολίτες, όπως τους χαρακτηρίζει ο αναγνώστης σας, να γνωρίζουν ότι δεν είναι δυνατόν οι αποστάσεις αυτές να καλύπτονται σε μηδενικό χρόνο. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να φτάσουν στο σημείο του συμβάντος το συντομότερο με κίνδυνο πολλές φορές της σωματικής τους ακεραιότητας.

ΕΚΑΒ Φιλιατρών

Υ.Γ.: Εάν επιθυμεί ο αναγνώστης σας ή εσείς να ενημερωθείτε για το τι συνέβη την ημέρα στην οποία αναφέρεται δεν έχει παρά να μας δώσει την ημερομηνία που συνέβη το τροχαίο στο οποίο αναφέρεται την ώρα και τον τόπο και θα έχει άμεση απάντηση.

Μέτρα και συμβουλές από την Τροχαία για ασφαλή οδήγηση λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων

Λόγω των έντονων καιρικών φαινόμενων, που εκδηλώνονται κατά περιόδους σε διάφορες περιοχές της χώρας, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έχει δώσει στις Υπηρεσίες Τροχαίας τις απαραίτητες εντολές και κατευθύνσεις, ώστε να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν ενισχυμένα μέτρα τροχονομικής αστυνόμευσης και οδικής ασφάλειας, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας.
Στόχος είναι η αυξημένη επιχειρησιακή ...........

ετοιμότητα και ανταπόκριση των Υπηρεσιών Τροχαίας να συμβάλλει στην πρόληψη των οδικών τροχαίων ατυχημάτων και στην ασφαλή μετακίνηση των οχημάτων και των χρηστών του οδικού δικτύου.

Επιπλέον, αποσκοπεί στην άμεση αντιμετώπιση, από κοινού με τους συναρμόδιους Φορείς και Υπηρεσίες, προβλημάτων που ενδεχομένως παρουσιαστούν εξαιτίας της εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων (καταιγίδες, χιονοπτώσεις, παγετός κ.λπ.), σε διαφορές περιοχές.
Στους βασικούς άξονες του σχεδιασμού περιλαμβάνονται:

• η εφαρμογή στοχευμένων μέτρων οδικής ασφάλειας, προσαρμοσμένων στις τοπικές ανάγκες, με βάση τη χαρτογράφηση του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου, ανά Περιφέρεια,

• η επισήμανση των «επικίνδυνων» σημείων, όπου ενδέχεται να προκληθούν τροχαία ατυχήματα, ανάσχεση στην κυκλοφορία των οχημάτων, κυκλοφοριακά προβλήματα κ.λπ.,

• η συνεχής επιτήρηση από τις Υπηρεσίες Τροχαίας του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου και ιδίως των σημείων, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων,

• η πραγματοποίηση ελέγχων σε οχήματα, για την καταλληλότητα κυκλοφορίας τους σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες (ελαστικά, αλυσίδες κλπ) και η εφαρμογή, όπου είναι απαραίτητο, του μέτρου της ακινητοποίησης,

• η διευκόλυνση της κίνησης των οχημάτων άμεσης επέμβασης και έκτακτης ανάγκης, εξασφαλίζοντας σε κάθε περίπτωση την ταχεία άφιξή τους στα σημεία όπου διαπιστώνονται προβλήματα καθώς και στα σημεία εκτροπής της κυκλοφορίας,

• η άμεση παροχή βοήθειας ή συνδρομής, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων,

• η διάθεση όλου του διαθέσιμου προσωπικού και των μέσων για την υποστήριξη του σχεδιασμού,

• στην ενημέρωση των πολιτών, μέσω του κεντρικού τομέα επικοινωνίας και των Περιφερειακών Γραφείων Ενημέρωσης Δημοσιογράφων (Γ.Ε.Δ.) σχετικά με τις κυκλοφοριακές συνθήκες, που επικρατούν κατά περίπτωση.

Με αφορμή την ενίσχυση των μέτρων τροχονομικής αστυνόμευσης, εξαιτίας των καιρικών φαινομένων, η Διεύθυνση Τροχαίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας υπενθυμίζει στους χρήστες του οδικού δικτύου χρήσιμες συμβουλές για την ασφαλή τους μετακίνηση:

• Να ενημερώνεστε πάντοτε για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου πριν ξεκινήσετε.

• Να φροντίσετε το όχημά σας να έχει αντιολισθητικές αλυσίδες.

• Να χρησιμοποιείτε πάντα τις αντιολισθητικές αλυσίδες, όπου υπάρχουν ειδικές συνθήκες κυκλοφορίας (παγετός, κλπ.).

• Να φοράτε πάντα τη ζώνη ασφαλείας.

• Να ελέγχετε την καλή λειτουργία των συστημάτων του αυτοκινήτου σας.

• Να φροντίζετε ώστε να είναι εφοδιασμένο το αυτοκίνητο με αρκετά καύσιμα.

BEST TV

Καταψηφίστηκε η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική για το μνημόνιο

ΑΛΟΙΜΟΝΟ.... ΚΟΡΑΚΑΣ ΚΟΡΑΚΟΥ ΜΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ!!!

Με 167 "όχι" και 119 "ναι" καταψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για "διερεύνηση των συνθηκών που οδήγησαν την προσφυγή στο ΔΝΤ και την επιβολή της Ελλάδας στο καθεστώς των Μνημονίων και της επιτήρησης". Από την ψηφοφορία απουσίαζαν 14 βουλευτές.

Υπέρ της πρότασης, πέραν του ΣΥΡΙΖΑ,............

τάχθηκαν το ΚΚΕ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή. Κατά της πρότασης ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Μπ. Βωβός

Ελεύθερος, με την επιβολή περιοριστικών όρων, αφέθηκε, μετά την απολογία του ενώπιον της 1ης Τακτικής Ανακρίτριας, ο επιχειρηματίας Μπάμπης Βωβός, που κατηγορείται για χρέη στο Δημόσιο.

Ο επιχειρηματίας δεν αρνήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, τις οφειλές που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, ύψους περίπου 1,1 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, φέρεται να ισχυρίζεται ότι το ποσό των 503.000 ευρώ- που περιλαμβάνεται στο ποσό και διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, καθώς αφορά μη καταβολή φόρου μισθωτών υπηρεσιών- δεν έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο.
Ο επιχειρηματίας υποστηρίζει ότι το επίμαχο ποσό ............

καθίσταται ληξιπρόθεσμο, σε περίπου ένα μήνα και φέρεται να έχει τονίσει στην ανακρίτρια ότι σκοπεύει να κινήσει όλες τις διαδικασίες ώστε να πετύχει ρύθμιση της οφειλής.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν ότι πρέπει να επιβληθεί στον κατηγορούμενο ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, καθώς και χρηματική εγγύηση 100.000 ευρώ.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Μήνυμα Αναγνώστη: Τι τρέχει με το ΕΚΑΒ?

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΕΝΑ ΤΡΟΧΑΙΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΡΙΝ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΟΤΑΝ ΚΑΛΕΣΑΜΕ ΤΟ ΕΚΑΒ ΜΑΣ ΗΡΘΕ ΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑ.
ΜΕ ΤΙΝΟΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΗ Η ΚΟΛΕΓΙΑ?.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ..............

ΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΦΕΡΝΕΙ ΑΛΛΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ ΧΩΡΙΣ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!!!!

Το τεχνικό πρόγραμμα στην επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου Τριφυλίας [ VIDEO ]

Μια πολύ χρήσιμη και εποικοδομητική δημόσια διαβούλευση για το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Τριφυλίας έγινε χθες το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στην εισήγηση του ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας είπε ότι οι εποχές που περνάει ο δήμος είναι εξαιρετικά δύσκολες και ο θεσμός είναι κατ ευφημισμόν αυτοδιοίκηση και τελεί κάτω από την δαμόκλειο σπάθη των διαφόρων ελεγκτών – επιτροπών των επιτηρητών.

Το φετινό τεχνικό πρόγραμμα θα είναι.............

πρόγραμμα λιτότητας που συνδέεται με τον προϋπολογισμό.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Σαμπαζιώτης αναφέρθηκε εκτενώς στα οικονομικά μεγέθη του φετινού τεχνικού προγράμματος ενώ ο έτερος αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων Παναγιώτης Τσίγγανος αναφέρθηκε στα έργα που συνεχίζονται στο νέο τεχνικό πρόγραμμα αλλά και στα λίγα νέα που εντάχθηκαν.

Από την πλευρά των εκπροσώπων φορέων του Δήμου, έγιναν πολλές τοποθετήσεις για τα έργα, τα οικονομικά στοιχεία του τεχνικού προγράμματος αλλά και τις ελλείψεις.
Ιδιαίτερη αναφορά σε έλλειψη έστω και ενός έργου έκανε ο πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Φιλιατρών κ. Νίκος Αντωναρόπουλος όπου στην τοποθέτηση του είπε πως από τον Δήμο στο τεχνικό πρόγραμμα του δεν έχει συμπεριληφθεί ούτε ένα έργο πολιτισμού. Ούτε σαν μεσοπρόθεσμα, ούτε σαν μακροπρόθεσμο.

Ο κ. Γιώργος Διαμαντής έθεσε τα θέματα του παλιού κτηρίου του Εθνικής, το κάστρο της Κυπαρισσίας, καθώς και προτάσεις γιια νομιμοποίηση του τουριστικού κτίσματος στους Γαργαλιάνους.
Η Πρόεδρος των ξενοδόχων Τριφυλίας ξκ. Χριστοδούλου αναφέρθηκε στην καθαριότητα της παραλιακής ζώνης τομέας που ο Δήμος ιδίως τους θερινούς μήνες χωλαίνει.

Ο Πρόεδρος των Ερασιτεχνών αλιέων κ .Σμέρδης αναφέρθηκε στην μη υλοποίηση του έργου για τον τεχνητό ύφαλο στο λιμάνι της Κυπαρισσίας καθώς όπως υποστήριξε η όλη διαδικασία έχει φρενάρει και δεν ξέει τους ακριβείς λόγους.

Τέθηκαν θέματα για τον αμίαντο που υπάρχει σε σωλήνες ύδρευσης της Κυπαρισσίας για να πάρει την απάντηση από τον παναγιώτη Τσίγγανο ότι τώρα αλλάζεται το δίκτυο (υπόλοιπο δίκτυο) ύδρευσης στα φιλιατρά και όταν ολοκληρωθεί οι μελέτη θα γίνει για την Κυπαρισσία τονίζοντας ωστόσο ότι πολύ μεγάλο κομμάτι της πόλης των Γαργαλιάνων έχει ακόμα αμίαντο.

Ο επιχειρηματίας κ. Παναγιώτης Τσαφαράς από τα Φιλιατρά λαμβάνοντας τον λόγο αναφέρθηκε στα στοιχεία εσόδων και εξόδων του Δήμου, την καθαριότητα και την καθημερινότητα των πολιτών που είναι το πρωτεύον.
Ο Πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Φιλιατρών «Ο Πυρσός» κ. Νίκος Αντωναρόπουλος στον λόγο του έκανε έντονη αναφορά για την έλλειψη έστω και ενός έργου πολιτισμού υποστηρίζοντας ότι ο τομέας αυτός είναι ο πλέον σημαντικός για τον Δήμο γεγονός που δημιούργησε την αντίδραση της κ. Χριστοδούλου που υποστήριξε ότι Ο τουρισμός είναι ο πρωτεύον παράγοντας ανάπτυξης παράλληλα με τον πολιτισμό.
Ο κ. Αντωναρόπουλος αναφέρθηκε στα δυο κτήρια των Φιλιατρών (Βορρέειον και Πυρσό) τα οποία είναι έργα που έγιναν από δύο ιδιώτες για το κοινό συμφέρον είναι λειτουργικά και παράγουν πολιτισμό. σε αντίθεση με την Κυπαρισσία όπου

Δείτε στο παρακάτω Video απόσπασμα από την χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής διαβούλευσης



Ολυμπία Οδός: Κοινό μέτωπο Μεσσηνία, Ηλεία, Αχαΐα

Ενώ σε λίγες μέρες θα έχουμε τις επίσημες ανακοινώσεις για τις αποφάσεις μετά το τέλος των διαπραγματεύσεων

Με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο που αναφέρουν ότι η έναρξη των εργασιών της κατασκευής της Ολυμπίας Οδού συνδυάζεται με τη μείωση του φυσικού αντικειμένου της μέχρι την Πάτρα, ο Δήμος Πατρέων θεωρεί ότι κάτι τέτοιο δεν αποδυναμώνει μόνο τις αναπτυξιακές προοπτικές της Δυτικής Πελοποννήσου, αλλά ταυτόχρονα ακυρώνει σε μεγάλο βαθμό το μητροπολιτικό χαρακτήρα της Πάτρας.
Γι’ αυτό το λόγο θεωρεί επιτακτικό το αίτημα να ............

μην «ακρωτηριαστεί» το έργο της Ολυμπίας Οδού, αφού στο σύνολό του αποτελεί ένα από τα κρίσιμα και βασικά έργα υποδομής, ενώ μαζί με την ολοκλήρωση και των υπολοίπων (Σιδηρόδρομος, Λιμάνι και Φυσικό Αέριο) θα αποτελέσουν βασικό μοχλό αναπτυξιακής προοπτικής ολόκληρης της περιοχής.

Από την άλλη πλευρά, σε νέα παρέμβαση στη Βουλή για την Ολυμπία Οδό προέβη ο βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ., Γιώργος Κοντογιάννης, με αναφορά που κατέθεσε προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Υποδομών, Κ. Χατζηδάκη.
Στην αναφορά του ο πρώην υφυπουργός Απασχόλησης διαβίβασε την επιστολή διαμαρτυρίας της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Νομού Ηλείας, σχετικά με το ενδεχόμενο να μη διέλθει η Ολυμπία Οδός από την Ηλεία, και στην οποία καταγράφεται η αγωνία του εμπορικού κόσμου για τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει μια τέτοια απόφαση για την οικονομία και την ανάπτυξη του νομού τους.
Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμούν απαντήσεις σε διαδοχικές ερωτήσεις που έχει καταθέσει ο Γιώργος Κοντογιάννης στη Βουλή σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης για την κατασκευή ή μη του τμήματος Πάτρα-Πύργος και ειδικά του τμήματος Πύργος-Τσακώνα της Ολυμπίας Οδού.

Να υπενθυμίσουμε ότι ένα από τα αιτήματα που αποφασίστηκαν ομόφωνα στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής φορέων της Μεσσηνίας, όσον αφορά στην ολοκλήρωση της κατασκευής της Ολυμπίας Οδού μέχρι την Τσακώνα, ήταν η άμεση συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστή Χατζηδάκη, και τους προέδρους των κομμάτων. Επίσης, να υπάρξει συντονισμός με τους φορείς της Ηλείας.

Θάρρος

Κάρολος Παπούλιας: "Να ελαφρύνετε όσους, ως αχθοφόροι, σηκώνουν τα βάρη"

Για την απόφαση του Eurogroup ενημερώνει αυτή την ώρα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. "Ήρθα να σας ενημερώσω για την πολύ καλή απόφαση του Eurogroup" είπε ο κ. Σαμαράς, κατά την είσοδό του στο γραφείο του κ. Παπούλια.

"Τώρα είναι στο χέρι μας να βγούμε ενωμένοι από την κρίση και ενωμένοι θα το πετύχουμε. Πρώτα η ανεργία, πρώτα η ανάπτυξη, με σύμμαχό μας γι΄ αυτό τη ρευστότητα", είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι έτσι θα έχουμε ανάπτυξη, δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια και θα αλλάξουμε την ψυχολογία. Και κατέληξε: "Μπορούμε να το καταφέρουμε και θα το καταφέρουμε ενωμένοι".

Από την πλευρά του ο κ. Παπούλιας, είπε ότι .............

είναι πολύ σημαντικό να τα καταφέρετε, επισήμανε την ανάγκη αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων και τόνισε ότι "πρέπει να κάνετε βήματα προς την κοινωνική δικαιοσύνη για να ελαφρύνετε όσους, ως αχθοφόροι, σηκώνουν τα βάρη".

24Η

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ κατά της κατάργησης του αφορολογήτου για τα παιδιά

Την έντονη αντίθεσή τους με τη ρύθμιση του φορολογικού νομοσχεδίου, που αφορά την κατάργηση του αφορολόγητου για τα παιδιά εκφράζουν ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ κάνουν μάλιστα λόγο για «Ηρώδειο λογική», ενώ στελέχη της ΔΗΜΑΡ προτείνουν εναλλακτικές λύσεις. Το νομοσχέδιο αναμένεται να δοθεί σήμερα Πέμπτη σε δημόσια διαβούλευση

Ωστόσο, προς το παρόν, το υπουργείο Οικονομικών .........

παραμένει αμετακίνητο. Μάλιστα, ο εμπνευστής της ρύθμισης Πάνος Τσακλόγλου υπεραμύνθηκε την Τετάρτη της επιλογής του, λέγοντας ότι μέχρι σήμερα από τις φοροαπαλλαγές για τα παιδιά ωφελούνταν εκείνοι που δεν είχαν και τόση ανάγκη.

ΣΚΑΪ

Αντιδράσεις προκαλεί η κατάργηση του αφορολόγητου για τα παιδιά

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για την κατάργηση του αφορολόγητου για τα παιδιά, τη στιγμή που το νέο φορολογικό σύστημα οδεύει προς τη διαβούλευση. Μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες που εξέφρασαν οι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ διαφώνησαν στη ρύθμιση. Μέχρι στιγμής, το υπουργείο Οικονομικών παραμένει αμετακίνητο στη θέση του αναφορικά με το ζήτημα, με τον εμπνευστή της ρύθμισης, Παναγιώτη Τσακλόγλου, να υπεραμύνεται της επιλογής του, αναφέροντας πως ουσιαστικά μέχρι σήμερα από τις φοροαπαλλαγές για τα παιδιά ωφελούνταν εκείνοι που δεν είχαν πραγματική ανάγκη.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, ............

Γιάννης Στουρνάρας, «μέχρι σήμερα το έξτρα αφορολόγητο δινόταν ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης μιας οικογένειας και θα αντικατασταθεί από στοχευμένη δαπάνη για παιδιά, η οποία θα εξαρτάται από κοινωνικά κριτήρια». Από την πλευρά του, ο κ. Τσακλόγλου, πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, αναφέρθηκε στην ανάγκη να βοηθηθούν και οι φτωχοί με ένα παιδί, και πρόσθεσε πως «το σημαντικότερο από όλα είναι οι πόροι αυτοί να κατευθυνθούν εκεί όπου υπάρχουν οι μεγαλύτερες ανάγκες». Όπως πρόσθεσε, «αυτή τη στιγμή με τις απαλλαγές για παιδιά οι οποίες δινόταν, εκείνοι οι οποίοι ωφελούνταν ήταν εκείνοι οι οποίοι είχαν καταθέσει φορολογική δήλωση και ήταν από ένα σημείο και πάνω. Δεν είναι οι πλέον αναξιοπαθούντες της κοινωνίας. Το δεύτερο είναι το ότι τα επιδόματα τα οποία δινόταν μέχρι στιγμής, τα οικογενειακά, δεν ήταν συνάρτηση των αναγκών, ήταν απλώς πολυτεκνικά επιδόματα».

Σύμφωνα με τον κ. Τσακλόγλου, «οι πολύτεκνοι οι οποίοι είναι φτωχοί θα λάβουν και τώρα επιδόματα και μάλιστα πολύ υψηλά. Οι πολύτεκνοι όμως οι οποίοι βρίσκονται στο πιο πάνω μέρος της κατανομής, πράγματι αυτοί δε θα ωφεληθούν. Εκείνοι οι οποίοι θα ωφεληθούν και μάλιστα πάρα πολύ είναι νοικοκυριά με ένα ή δύο παιδιά και ενδεχομένως και με τρία ακόμα, που βρίσκονται στο πολύ κάτω μέρος της κατανομής».

Όπως τονίζεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, σε σύσκεψη του ΠΑΣΟΚ, υπό τον Βαγγέλη Βενιζέλο και τη συμμετοχή των Φιλίππου Σαχινίδη, Πάρη Κουκουλόπουλου και της ομάδας παρακολούθησης κυβερνητικού έργου τονίστηκε ότι το φορολογικό δεν πρέπει να περιλαμβάνει κοινωνικές αδικίες και να οδηγεί τμήμα των φορολογουμένων σε αδιέξοδα. Αρμόδια στελέχη του Κινήματος ανέφεραν πως το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να αποδεχθεί την «ηρώδειο λογική» για τα παιδιά, τις διατάξεις δηλαδή που αφορούν την κατάργηση του έξτρα αφορολογήτου που δικαιούνται μέχρι σήμερα οι οικογένειες. Από την πλευρά της, η ΔΗΜΑΡ διατυπώνει προτάσεις για αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης όσων έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία προς όφελος των φορολογουμένων με παιδιά.

Eklogika.gr

Αναστολή της σύμβασης με ΕΟΠΥΥ από 3/12 αποφάσισαν οι φυσικοθεραπευτές

Αναστέλλουν την σύμβαση τους με τον ΕΟΠΥΥ οι φυσικοθεραπευτές από την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου διεκδικώντας τα ποσά που τους οφείλονται από τον περασμένο Ιούνιο καθώς και εκείνα τα οποία χρωστούν τα ταμεία τα δυο προηγούμενα έτη πριν από την ένταξη τους στον ΕΟΠΥΥ.

Την απόφαση έλαβε ο Πανελλήνιος Σύλλογος .............

Φυσικοθεραπευτών και οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν τις συνεδρίες και στη συνέχεια θα καταθέτουν τα δικαιολογητικά στο ταμείο τους.

Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 28-11-2012 ]



Στον ανακριτή σήμερα ο Μπάμπης Βωβός

Ενώπιον του ανακριτή οδηγείται σήμερα ο επιχειρηματίας Μπάμπης Βωβός, ο οποίος συνελήφθη την Τρίτη για χρέη προς το Δημόσιο, ύψους 1,2 εκατ. ευρώ.

Ο εισαγγελέας άσκησε εις βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Χθες, επρόκειτο να συζητηθεί στο Πρωτοδικείο η αίτηση της εταιρείας του κ. Βωβού για την υπαγωγή της στο καθεστώς προστασίας του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, ωστόσο η διαδικασία αναβλήθηκε.

Ταυτόχρονα, το δικαστήριο απέρριψε αίτημα της ..............

εταιρείας για διατήρηση προσωρινής διαταγής που είχε εκδοθεί, με την οποία είχαν ουσιαστικά «παγώσει» οι απαιτήσεις των πιστωτών της.

Πριν από τα Χριστούγεννα το υπόλοιπο 50% της επιδότησης στους αγρότες

Την εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα θα δοθεί το υπόλοιπο 50% της ενιαίας ενίσχυσης για το 2012 στους αγρότες, ύψους 1,1 δισ. ευρώ, μετά και την ολοκλήρωση των απαραίτητων ελέγχων. Το 50 τοις εκατό της επιδοτησης το εχουν ήδη πάρει και πριν τα Χριστούγεννα θα εξοφληθούν οι αγρότες το σύνολο του “πριμ” που για την Μεσσηνία αφορά αποκλειστικά σχεδόν το ελαιολαδο.

Η καταβολή στους αγρότες και του .............

υπολοίπου ποσού αναμένεται να λειτουργήσει ευνοικά και για την τιμή του ελαιολάδου καθώς θα κρατηθούν οι παραγωγοί και δεν θα πουλήσουν σε μια περίοδο που παραδοσιακά πιέζονται οι τιμές διότι είναι και η κορύφωση της παραγωγής. Οι προσδοκίες πάντως για άνοδο της τιμής του ελαιολάδου δεν έχουν επαληθευτεί και η τιμή σήμερα δεν ξεπερνά πουθενά τα 2,40 ευρώ το κιλό, με τους εμπόρους να διαπραγματεύονται από 2,20 έως 2,30 το σύνολο σχεδόν των πράξεων.

Η επιδότηση λοιπόν θα βοηθήσει έστω και στο ελάχιστο την ρευστότητα των αγροτών σε μια περίοδο που τα έξοδα τους είναι τεράστια. Το συνολικό ποσό της ενιαίας ενίσχυσης ανέρχεται σε 2,2 δισ. ευρώ και επρόκειτο να δοθεί σύμφωνα με τις διαδικασίες εξ ολοκλήρου τον Δεκέμβριο.Ωστόσο, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δεδομένου του προβλήματος ρευστότητας των παραγωγών, είχε ζητήσει και έγινε αποδεκτό από την ΕΕ, να καταβληθεί τον Οκτώβριο το 50% της ενίσχυσης ως προκαταβολή. Έτσι στις 20 Οκτωβρίου πιστώθηκε σε περίπου 680.000 δικαιούχους το ποσό των 1,1 δισ., ευρώ, ενώ επιλύονται σταδιακά τα ειδικά προβλήματα (π.χ. αγροτεμάχια σε αναδασωτέες περιοχές) που επηρέασαν την πληρωμή σε 6.300 δικαιούχους.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα για παράδειγμα, πληρώθηκε το ποσό των 1.400.000 ευρώ σε 1.083 δικαιούχους στους νομούς Καβάλας και Έβρου.

messinea

Τέλος στο αφορολόγητο των παιδιών. Προ των πυλών ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη [ VIDEO ]

Νέα ρύθμιση για τη διευκόλυνση της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ιδιωτών προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι το 10μηνο του έτους έχουν συσσωρευτεί επιπλέον 11δισ.€ χρεών προς το Δημόσιο, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό των ληξιπρόθεσμων οφειλών στα 54δισ.€.

Μάλιστα τα 7,1δισ.€ από τα νέα χρέη .............

δημιουργήθηκαν από τον Αύγουστο και από τότε που άρχισε από το ΥΠΟΙΚ η αποστολή των πολυεκκαθαριστικών.

Ουσιαστικά πρόκειται για βελτίωση της υπάρχουσας ρύθμισης και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα δίνεται η δυνατότητα αποπληρωμής σε 30 μηνιαίες δόσεις από 10-15, ανάλογα με την περίπτωση που ισχύει σήμερα. Η ελάχιστη δόση φαίνεται πάντως να παραμένει στα 300€.

Παράλληλα δια του πλέον επίσημου τρόπου, ξεκαθαρίστηκε από την ηγεσία του υπουργείου ότι δεν υπάρχει πρόθεση να ανακληθεί η ρύθμιση που θα προβλέπεται στο νέο φορολογικό και αφορά την κατάργηση του πρόσθετου αφορολόγητου για τα παιδιά και την αντικατάσταση του με ειδικά βοηθήματα με βάση εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια.

Ο κ. Στουρνάρας - ο οποίος είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία των ατόμων με βαριά αναπηρία - δεσμεύθηκε να τροποποιήσει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου η οποία προβλέπει ότι τα άτομα αυτά δεν εξαιρούνται από τις περικοπές σε συντάξεις και επιδόματα.

Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι δεν θα θιγούν οι φοροαπαλλαγές στους στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο ήδη βρίσκεται στα χέρια των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση και έως την Πέμπτη θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση. Αμέσως μετά θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

null

VPRC: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ, τελευταίο το ΠΑΣΟΚ

Μεγάλη πτώση για το ΠΑΣΟΚ, το οποίο εμφανίζεται τελευταίο κόμμα στη Βουλή με ποσοστό 5%, καταγράφει η δημοσκόπηση της VPRC για το μήνα Νοέμβριο, για λογαριασμό του περιοδικού «Επίκαιρα».

Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται συγκεντρώνοντας ποσοστό 31,5% και ακολουθεί η ΝΔ με 26,5% και η Χρυσή Αυγή με 12,5%. Ανεξάρτητοι Έλληνες και ΚΚΕ ισοψηφούν με ποσοστό 6,5%, η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται στο 5,5% και τελευταίο το ΠΑΣΟΚ.

Στην ερώτηση «ποιος είναι καταλληλότερος .............

πρωθυπουργός», ο Αντώνης Σαμαράς διατηρεί προβάδισμα με 16,8% έναντι του Αλέξη Τσίπρα με 9,5%. Ακολουθούν ο Π. Καμμένος, ο Φώτης Κουβέλης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Νίκος Μιχαλολιάκος και τελευταία η Αλέκα Παπαρήγα. Το 51% των ερωτηθέντων απάντησε «κανένας».

Ναυτεμπορική

Συνελήφθη ένας 39χρονος ημεδαπός για ναρκωτικά στην Μεσσηνία

Κατασχέθηκαν, -229- ναρκωτικά δισκία, ποσότητα κάνναβης, κ.α.

Συνελήφθη, χθές (28-11-2012) το πρωί, στα Φιλιατρά Μεσσηνίας, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ένας (1) 39χρονος ημεδαπός, για ναρκωτικά.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης .............

Ναρκωτικών Καλαμάτας, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, πραγματοποίησαν έρευνα σε κατάστημα και οικία, ιδιοκτησίας του 39χρονου, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν, τα εξής:

Διακόσια είκοσι εννέα (229) ναρκωτικά δισκία.
Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους -47,1- γραμμαρίων.
Δεκαέξι (16) σπόρους κάνναβης.
Είκοσι δύο (22) καραμέλες, με εκχυλίσματα κάνναβης.
Ένας (1) τρίφτης, με υπολείμματα κάνναβης.

Ο 39χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κυπαρισσίας.

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 29ης Νοεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

Μετά τις 15 Δεκεμβρίου η πληρωμή του υπολοίπου 50% της επιδότησης

Μετά τις 15 Δεκεμβρίου πρόκειται να δοθεί το υπόλοιπο ..............

50% της ενιαίας ενίσχυσης για το 2012 στους αγρότες, ύψους 1,1 δισ. ευρώ, έπειτα και από την ολοκλήρωση των απαραίτητων ελέγχων.

Το συνολικό ποσό της ενιαίας ενίσχυσης ανέρχεται σε 2,2 δισ. ευρώ και επρόκειτο να δοθεί, σύμφωνα με τις διαδικασίες, εξ ολοκλήρου το Δεκέμβριο. Ωστόσο, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δεδομένου του προβλήματος ρευστότητας των παραγωγών, είχε ζητήσει και έγινε αποδεκτό από την Ε.Ε., να καταβληθεί τον Οκτώβριο το 50% της ενίσχυσης ως προκαταβολή. Έτσι, στις 20 Οκτωβρίου πιστώθηκε σε περίπου 680.000 δικαιούχους το ποσό των 1,1 δισ. ευρώ, ενώ επιλύονται σταδιακά τα ειδικά προβλήματα (π.χ. αγροτεμάχια σε αναδασωτέες περιοχές) που επηρέασαν την πληρωμή σε 6.300 δικαιούχους.

Διαβάστε στην "ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας"

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ με τα οικονομικά της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας;
Το δραματικό αυτό ερώτημα προβάλει στο πρώτο θέμα η σημερινή «ΦΩΝΗ» με δηλώσεις τόσο του αποκεφαλισθέντος διευθυντικού στελέχους Νίκου Σαρδέλη, όσο και του προέδρου του προσωρινού Δ.Σ. του Συνεταιρισμού που διαχειρίζεται την πρ. ΕΑΣ, Κώστα Κατσούλη.
Στην πρώτη σελίδα της «Φ» διαβάζουμε ακόμη:
● ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ Σαμαρά για την «επόμενη μέρα» στο Υπουργικό Συμβούλιο και εντολή στους υπουργούς να «τρέξουν». Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν θα είναι πρωθυπουργός στου Μαξίμου, αλλά στα υπουργεία.
● ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη Filoxenia 2012.
● ΣΕ ΚΑΛΗ κατάσταση τα νερά της Μεσσηνίας, σύμφωνα τα στοιχεία, που παρουσιάστηκαν σε σύσκεψη στο Διοικητήριο υπό τον αντιπεριφερειάρχη Παν. Αλευρά με συμμετοχή του ΕΛΚΕΘΕ και εκπροσώπων της Επιστημονικής Επιτροπής και της Επιτροπής Παρακολούθησης.
● ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη είχε χθες στην Τρίπολη ο πρέσβης του Βιετνάμ, όπου και προδιέγραψαν το πλαίσιο συνεργασίας.
● ΑΦΙΕΡΩΜΑ για τα 94 χρόνια του ΚΚΕ (Αρθρο του γραμματέας της Ν.Ε. Μεσσηνίας Δημ. Οικονομάκου)
● ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ και οι προτάσεις της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου
(ΕΣΕΕ) για τα εργασιακά ζητήματα.


● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!