Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Tαμήλος, βουλευτής ΝΔ: Δεν μπορώ να έρχομαι στην επιτροπή, δεν πληρώνεται [ VIDEO ]

Τι μπουμπούκια Βουλευτές μας κυβερνάνε ρε......

Αφωνοι έμειναν οι συνάδελφοί του με τα όσα είπε ο βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ Μιχαήλ Ταμήλος κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Υποεπιτροπής υδατικών πόρων στη Βουλή.

Σε βίντεο που πρόβαλε χθες ο Αντώνης Κανάκης.............

στην εκπομπή Ράδιο Αρβύλα, ο βουλευτής της ΝΔ Μιχαήλ Ταμήλος, μέλος της επιτροπής, εκφράζει την αγανάκτισή του γιατί η επιτροπή τραβάει σε μάκρος ενώ, όπως ο ίδιος λέει χαρακτηριστικά «δεν είναι αμειβόμενη»!

«Δεν είναι εδώ πανεπιστήμιο να μάθουμε εμείς τι συμβαίνει στο περιβάλλον! Δεν θα καθίσω να μάθω! Όποιος ξέρει, ξέρει... Να καθίσουμε να κάνουμε επιστημονική ανάλυση;», ρωτάει ο ανυπόμονος βουλευτής Τρικάλων, παρότι πιθανόν γνωρίζει ότι η κάμερα της Βουλής μαγνητοσκοπεί τη συνεδρίαση.
«Πάνω από μια φορά το μήνα δεν έχει νόημα να βρεθούμε. Θα πληρωνόμαστε μια φορά το μήνα και θα ερχόμαστε κάθε εβδομάδα;» ακούγεται να λέει ο βουλευτής, ο οποίος με τις δηλώσεις θέτει θέμα ηθικό και πολιτικό στο εσωτερικό της ΝΔ.



iefimerida.gr

Σημαντική η προσπάθεια της Σχολής Γονέων στα Φιλιατρά

Πολύ ωραία και σημαντική, πολυεπίπεδη μάλιστα, είναι η προσπάθεια που γίνεται στα Φιλιατρά με τη λειτουργία Σχολής Γονέων και υπεύθυνη την ψυχολόγο - παιδοψυχολόγο - ειδική παιδαγωγό, Αθανασία Κουτσούκου!

Σκοπός της Σχολής Γονέων είναι η στήριξη των γονέων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους, όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες.
Το, δε, έργο που παράγεται προσφέρει στους ...........

γονείς, καθώς και στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον γνώσεις και ευκαιρίες για προβληματισμό.

Στα Φιλιατρά η ανταπόκριση είναι πολύ μεγάλη και στις συναντήσεις και τις εργασίες του προγράμματος της Σχολής Γονέων συμμετέχουν αρκετές μητέρες, ιδίως νέες γυναίκες!
Σημειώνουμε πως στο Δήμο Τριφυλίας Σχολή Γονέων λειτουργεί και στους Γαργαλιάνους. Μιλώντας στο «Θ» η υπεύθυνη της Σχολής Γονέων στα Φιλιατρά, κα Κουτσούκου, σημείωσε: «Βρισκόμαστε, λοιπόν, εδώ στα Φιλιατρά και κάνουμε μια πάρα πολύ ωραία προσπάθεια. Αυτή η προσπάθεια ονομάζεται “Σχολές Γονέων”. Πράγματι, είναι μεγάλο πράγμα να μπορέσουμε όλοι να καταλάβουμε ότι ως γονείς έχουμε, ίσως, τον πιο δύσκολο ρόλο και είναι πάρα πολύ επώδυνο, τελικά, να βρισκόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με πάρα πολλές ερωτήσεις από τα παιδιά μας, από τους γύρω μας και από τους ίδιους μας τους εαυτούς, στο τι πρέπει να κάνουμε, ποιο είναι το σωστό, ποιο είναι το υγιές, τι κακό μπορεί να προκαλέσουμε μέσα από διάφορα πράγματα. Μέσα από αυτή την πολύ ωραία προσπάθεια εδώ στα Φιλιατρά, απαντάμε, δουλεύουμε. Δουλεύουμε αρχικά ως ομάδα έτσι ώστε να μπορέσουμε να καλύψουμε όσο το δυνατόν γίνεται μεγαλύτερη θεματολογία γύρω από αυτό το τόσο βαρύ και δύσκολο ρόλο, το ρόλο του γονέα. Γονέας δε γεννιέσαι, γονέας γίνεσαι! Αυτό είναι το αρχικό το οποίο μαθαίνουμε μέσα σ’ αυτή την ομάδα. Από εκεί και πέρα, αναθεωρούμε συζητώντας και γνωρίζοντας γνώμες ειδικών και, φυσικά, στηριζόμενοι πάντα στο κομμάτι της ψυχολογίας, το οποίο μας κατευθύνει ολοένα και περισσότερο. Πράγματι, ο σύγχρονος άνθρωπος συνειδητοποιεί ότι, επειδή οι ρόλοι έχουν γίνει τόσο μεγάλοι και πολυδιάστατοι, πρέπει να μάθει και να τους ξεχωρίζει, γιατί πολύ εύκολα ο κάθε ρόλος μπαίνει ο ένας μέσα στον άλλον.

Ο ένας που έρχεται εδώ επηρεάζει και άλλους πέντε όταν θα βγει έξω. Όλο αυτό εξαπλώνεται πάρα πολύ γρήγορα και δημιουργούμε ολοένα και περισσότερο συνειδητοποιημένους ανθρώπους!».
Από την πλευρά του, ο δημοτικός σύμβουλος της Δ.Ε. Φιλιατρών και πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής, Χαράλαμπος Παγάνης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη λειτουργία Σχολής Γονέων τόσο στα Φιλιατρά όσο και στους Γαργαλιάνους, όπου και υπήρξε ενδιαφέρον. Μεταξύ άλλων, επισήμανε: «Η σημερινή συγκυρία είναι τέτοια που δημιουργεί περισσότερα προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ μας, στις σχέσεις γονιών με τα παιδιά τους, στις σχέσεις εκπαιδευτικών με τους μαθητές τους. Πάντα οι Σχολές Γονέων ήταν σε επικαιρότητα, αλλά τώρα νομίζω ότι η ίδρυση και λειτουργία δύο τέτοιων Σχολών, με εκπαιδεύτριες οι οποίες είναι πολύ καταρτισμένες, είναι ευτύχημα.

Εγώ είμαι σίγουρος για το αποτέλεσμα, γιατί έχω και μια εμπειρία από τα προηγούμενα χρόνια, όταν ως καποδιστριακός Δήμος Φιλιατρών είχαμε οργανώσει, όταν ήμουν αντιδήμαρχος, τέτοια Σχολή. Οι γονείς θα μείνουν πλήρως ικανοποιημένοι, γιατί θα ακούσουν, θα μάθουν και θα συζητήσουν πώς να αντιμετωπίζουν αυτά τα προβλήματα των σχέσεων.
Θέλω, λοιπόν, να ευχαριστήσω και το ΙΔΕΚΕ και την κα Γιαννοπούλου, η οποία είναι υπεύθυνη του προγράμματος, και ικανοποίησε τα αιτήματά μας για τη λειτουργία των Σχολών Γονέων».

Θάρρος

Μελέτη για βελτιώση πρόσβασης στα Ανάκτορα Νέστορα

Η κατασκευή έργου που θα βελτιώσει την πρόσβαση στον αρχαιολογικό χώρο του Ανακτόρου του Νέστορα στη Χώρα και η αναβάθμιση του χώρου στάθμευσης ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχαν χθες η προϊσταμένη της ΛΗ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας κα Καραπαναγιωτου με τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά.
Για τα Ανάκτορα του Νέστορα έχει εγκριθεί από το ΕΣΠΑ η υλοποίηση δύο εργολαβιών.

Δύο έργα

Αναφερόμενος ο κ. Αλευράς στα δύο αυτά έργα είπε ..............

ότι το ένα αφορά στις κτηριακές υποδομές και είναι προϋπολογισμού 400.000 ευρώ. Προβλέπεται, δε, η κατασκευή αίθουσας ενημέρωσης για το κοινό με ψηφιακά και έντυπα μέσα.
Η δεύτερη εργολαβία αφορά στην αντικατάσταση του σκέπαστρου των Ανακτόρων, προϋπολογισμού 2.600.000 ευρώ. Αυτή την περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός.

Βελτίωση πρόσβασης
Στη συνάντηση με την κα Καραπαναγιώτου εξετάσθηκε η καλύτερη πρόσβαση στον αρχαιολογικό χώρο, με τη διαμόρφωση ενός κόμβου. Συμφωνήθηκε, μετά από συνεργασία των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων, να συνταχθεί μελέτη, η οποία θα δείξει πώς και πού πρέπει να εγκατασταθεί ο κόμβος.
Η κα Καραπαναγιώτου τόνισε πως στόχος είναι η συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα για την ανάδειξη και την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Τόνισε δε, πως επιβάλλεται η αναβάθμιση του υφιστάμενου χώρου στάθμευσης στα Ανάκτορα του Νέστορα για την άνετη και ασφαλή πρόσβαση του κοινού. Παράλληλα, εκτελείται ένα μεγάλο έργο με νέες κτηριακές υποδομές εξυπηρέτησης του κοινού, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Επίσης, ανέφερε ότι η αντικατάσταση του στεγάστρου θα εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή προστασία για το μνημείο.

Θάρρος

Η επιστολή για το Παραδείσια-Τσακώνα στον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Στη δημοσιότητα δόθηκε χθες το έγγραφο των φορέωντης Μεσσηνίας προς τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννη Καραβοκύρη, σύμφωνα με την απόφαση της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή.

Στο έγγραφο καταγράφεται η δυσαρέσκεια. η απορία και η αγωνία των Μεσσηνίων για τη μη παράδοση στην κυκλοφορία του τμήματος Παραδείσια - Τσακώνα του αυτοκινητόδρομου Καλαμάτα - Κόρινθος - Αθήνα.
Όπως επισημαίνεται, η μη παράδοση σε κυκλοφορία ............

αυτού του τμήματος έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες οδηγοί, επιβάτες και τουρίστες να χρησιμοποιούν την παλιά και επικίνδυνη- και λόγω κατολισθήσεων- εθνική οδό, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία και τα καθημερινά ατυχήματα.

Οι εκπρόσωποι των φορέων, αφού καταγράφουν το σεβασμό τους στον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το λειτούργημα που επιτελεί, τον πληροφορούν ότι μεθαύριο συζητείται αίτημα, του υπουργείου Υποδομών, ακύρωσης της απορριπτικής απόφασης που έλαβε κατά πλειοψηφία το 5ο τμήμα σχετικά με την έγκριση συμπληρωματικής σύμβασης. Το αίτημα ακύρωσης θα συζητηθεί στο 6ο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Ζητούν δε εκ μέρους των παραγωγικών τάξεων και των φορέων της Μεσσηνίας να ασκήσει τη δημιουργική επιρροή του για να δοθεί ένα τέλος στο πρόβλημα που βασανίζει το νομό, αλλά και τη νότια Ηλεία.

Σημειώνουν πως «προφανώς στόχος αυτή της επιστολής δεν είναι να παρέμβουμε στο έργο σας ή να επηρεάσουμε την αντικειμενική κρίση του Δικαστηρίου. Πρόθεσή μας είναι να σας γνωστοποιήσουμε το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και να ζητήσουμε και εκ μέρους των συμπολιτών μας να δοθεί άμεση λύση, ώστε να εξυπηρετηθεί το δημόσιο συμφέρον».
Σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν στη σύσκεψη της Παρασκευής, αν η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι και πάλι αρνητική και το συγκεκριμένο τμήμα δε δοθεί στην κυκλοφορία, θα συγκληθούν άμεσα σε συνεδρίαση οι φορείς για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Θάρρος

ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ VDSL ΑΠΟ ΤΗΝ FORTHNET

H Forthnet, η εταιρία που έφερε το Internet στην Ελλάδα, πιστή στη δέσμευση της για συνεχή καινοτομία και διαρκή εξέλιξη των υπηρεσιών της, διπλασιάζει σήμερα τις ταχύτητες πρόσβασης στο internet με την εισαγωγή της τεχνολογίας VDSL. Με διαρκείς επενδύσεις στο ιδιόκτητο τηλεπικοινωνιακό της δίκτυο εισάγει τεχνολογίες αιχμής και προσφέρει την απόλυτη εμπειρία broadband με ακόμη πιο γρήγορο internet, που φτάνει τα 50 Μbps.

Τώρα, με τη νέα τεχνολογία VDSL, η Forthnet δίνει ...............

τη δυνατότητα στους συνδρομητές της να κατεβάζουν και να ανεβάζουν τα πάντα με διπλάσιες ταχύτητες βελτιώνοντας κατακόρυφα την αίσθηση της χρήσης του Internet. Έτσι όλοι μέσα στην οικογένεια μπορούν να χρησιμοποιήσουν ταυτόχρονα μια σειρά από εφαρμογές που απαιτούν υψηλό bandwidth, ενώ είναι έτοιμοι να υποδεχθούν όλες τις νέες χρήσεις του Internet και ιδίως αυτές που προκύπτουν από την σύγκλιση τηλεπικοινωνιών και ψυχαγωγίας, απολαμβάνοντας μια μοναδική εμπειρία.

Όλες οι broadband υπηρεσίες που προσφέρει σήμερα η Forthnet σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές καθώς και οι εκπληκτικές προσφορές συνδυασμού τους με τις Nova υπηρεσίες διασκέδασης, μπορούν να αναβαθμιστούν σε υπερυψηλές ταχύτητες VDSL έως και 50 Mbps, μόνο με 10€ επιπλέον. Στην Forthnet οι ταχύτητες ανεβαίνουν, οι τιμές μένουν χαμηλά.

Η διάθεση υπηρεσιών με τεχνολογία VDSL, ξεκίνησε από την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012, σε όλες τις μεγάλες πόλεις (και στην Καλαμάτα) αλλά και σε πολλές ημιαστικές περιοχές της Ελλάδας, δίνοντας την δυνατότητα πρόσβασης με ταχύτητες έως 50 Mbps σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού της χώρας μας. Για να ελέγξετε την διαθεσιμότητα πρόσβασης σε τεχνολογία VDSL μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.forthnetgroup.gr/wizard

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το Κατάστημα Forthnet στην Καλαμάτα (Νέδοντος 75Α, τηλ. 2721081981), καλέστε 13831 με αστική χρέωση ή επισκεφθείτε το www.forthnetgroup.gr

Συνελήφθη για χρέη προς το δημόσιο ο Μπάμπης Βωβός

Ο επιχειρηματίας και πρόεδρος τεχνικής εταιρείας, Μπάμπης Βωβός, 79 ετών, συνελήφθη την Τρίτη στο Μαρούσι από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ψυχικού για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Σε βάρος του επιχειρηματία είχαν εκδοθεί τρεις ................

παραγγελίες από τον οικονομικό εισαγγελέα για χρέη στο ΙΚΑ, οφειλές για Φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών και προς το Δημόσιο, συνολικού ύψους 1.009.666,11 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι η Εταιρία Μπάμπης Βωβός είχε κάνει αίτηση ένταξης στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού κώδικα. (Κλίκ)

Επίσης, τις δυο τελευταίες ημέρες συνελήφθησαν άλλα εννέα άτομα και συγκεκριμένα:

- Στην Κηφισιά, 63χρονη ιδιοκτήτρια εταιρείας εμπορίας επίπλων κουζίνας, για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο, ύψους 358.628,83 ευρώ.

- Στο Χαλάνδρι, 64χρονος νόμιμος εκπρόσωπος Ανώνυμης Εμπορικής και Βιομηχανικής Εταιρείας Υποδημάτων για χρέος συνολικού ύψους 359.187 ευρώ.

- Στον Βύρωνα, 60χρονος Διευθύνων Σύμβουλος Ανώνυμης Εταιρείας, για χρέη ύψους 289.728,60 ευρώ.

- Στα Μελίσσια, 55χρονη Διευθύνουσα Σύμβουλος Ανώνυμης Εμπορικής Εταιρείας, για χρέη ύψους 175.288,13 ευρώ.

- Στα Πατήσια, 52χρονος για μη καταβολή οφειλών ύψους 174.991,46 ευρώ. – Στα Βριλήσσια, 46χρονος ημεδαπός, Διευθύνων Σύμβουλος Ανώνυμης Εισαγωγικής Εταιρείας, για μη καταβολή χρεών ύψους 147.363,04 ευρώ.

- Στη Μεταμόρφωση, ένας 49χρονος και μία 45χρονη, μέλη Ομόρρυθμης Εταιρείας, για χρέη ύψους 130.221,66 έκαστος.

- Στο Μαρούσι, 67χρονος Διευθύνων Σύμβουλος Φαρμακευτικής Εταιρείας, για μη καταβολή χρεών ύψους 129.020,62 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς. Κ. Τομαράς

Market beast

Eurozone: Παράταση «ζωής» στην «Συγκυβέρνηση»

Άρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Διαπιστώσαμε νομίζω όλοι στο μαγνητοσκοπημένο «διάγγελμα» του κ Σαμαρά έντονο πνεύμα αισιοδοξίας μαζί με μια, θα τολμήσω να πω, υπερβολική χροιά αυτάρεσκης εκτίμησης του έργου της τρόικας (τους ευχαρίστησε δημοσίως τους άλλους δύο εταίρους της Συγκυβέρνησής του, κκ Βαγγέλη Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη…)

Δεν θα μπω στον κόπο να ρωτήσω τον κ Πρωθυπουργό μας γιατί αυτός και το Επιτελείο του επέλεξαν «μαγνητοσκοπημένο διάγγελμα» αντί για μια ανοιχτή στα ΜΜΕ παρουσίαση των επιτυχιών τους στο eurogroup της Δευτέρας όπου θα μπορούσαν να γίνουν και ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ που απαιτούν σαφείς και δεσμευτικές απαντήσεις!..
Περιχαρής ο κ Πρωθυπουργός μας και εγκωμιαστικός για ..........

όλους εμάς τους Έλληνες που «στα δύσκολα τα…καταφέρνουμε!»

Διέκρινα στο διάγγελμα του κ Σαμαρά λόγια που μου θύμισαν τα 7 χρόνια «παχέων αγελάδων» ενώ ζούμε τα 7 χρόνια «ισχνών αγελάδων» με καλπάζουσα ανεργία, στραγγαλιστική ύφεση, χείμαρρο λουκέτων και απολύσεων, εθνική κατάθλιψη και αβεβαιότητα για το αύριο!

Κύριε Πρωθυπουργέ της Συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, θα μου θυμώσετε εάν σας κάνω τις παρακάτω 7 ερωτήσεις;

1/ Πόσες φορές επισκεφθήκατε, ως ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, τους χώρους παροχής «δωρεάν συσσιτίων» σε πολίτες της χώρας που Κυβερνάτε και συζητήσατε μαζί τους;

2/ Πόσες φορές επισκεφθήκατε, ως ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, κάποια από τις ουρές ανέργων σε κάποιο γραφείο του ΟΑΕΔ και συζητήσατε μαζί τους;

3/ Δεσμεύεστε ότι τα μέτρα που ψηφίσατε εσείς και άλλοι 152 Βουλευτές των 3 Κομμάτων της Συγκυβέρνησης είναι «τα ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ» και εάν ΔΕΝ είναι προτίθεσθε, για χάρη της αξιοπιστίας και της υστεροφημίας σας να παραιτηθείτε και να προκηρύξετε Εθνικές Εκλογές;

4/ Αληθεύει ότι μετά τη 10ωρη (Τρίτη στη σειρά) συνάντηση του σχετικού eurogroup παρουσία και της κ Lagarde του ΔΝΤ απλά αποφασίστηκε να μας καταβληθούν περίπου 34,5 δις ευρώ στα μέσα του ερχόμενου Δεκέμβρη και τα υπόλοιπα του συνολικού ποσού των 44 δις μέχρι τοα τέλη του Μάρτη 2013 ΕΦΟΣΟΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΝΤΑ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΤΕ;

5/ Αληθεύει ότι ΔΕΝ υπήρξε τελικό, ολοκληρωμένο σχέδιο για επίλυση του προβλήματός μας αλλά μια ΑΝΑΣΤΟΛΗ επίλυσης ίσως μετά τον Σεπτέμβρη του 2013 και την ολοκλήρωση των Εθνικών Εκλογών στη Γερμανία;

6/ Αληθεύει ότι ο κ Σόϊμπλε «μάσησε κάπως τα λόγια του» για περαιτέρω κούρεμα που εάν εφαρμοστεί τώρα ίσως κοστίσει στην προϊσταμένη του Καγκελάριο κ Μέρκελ την επανεκλογή της καθώς οι Γερμανοί πολίτες θα «χάσουν» κάποια χρήματα (ενώ μέχρι τώρα όπως λέγεται…κερδίζουν;)

7/ Αληθεύει ότι ο Αρχηγός της Γερμανικής Αντιπολίτευσης κ Frank-Walter Steinmeier, κατηγόρησε τον κ Σόϊμπλε ότι «οι απώλειες για τους Γερμανούς Πολίτες ΔΕΝ αποφεύχθηκαν, απλά μετατέθηκαν μετά τις ερχόμενες Γερμανικέ εκλογές;

Κλείνω παραπέμποντάς σας στο σημερινό άρθρο των Financial Times που φιλοξενεί η ιστοσελίδα του CNBC για μια βαθύτερη ανάλυση των δεδομένων του προχτεσινού eurogroup με συμμετοχή της κ Lagarde
http://www.cnbc.com/id/49989042

Συνάντηση Αλευρά με τον πρέσβη του Βιετνάμ και παραγωγικούς φορείς της Μεσσηνίας.

Συνάντηση με τον πρέσβη του Βιετνάμ κ. Binh Vou και παραγωγικούς φορείς της Μεσσηνίας είχε χθες το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς στην αίθουσα "Παναγιώτης Φωτέας" του Διοικητηρίου Καλαμάτας

Ο πρέσβης συνοδευόταν από τον περιφερειακό σύμβουλο Λάμπρο Μπούκλη και αντιπροσώπους της χώρας του.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια προώθησης της συνεργασίας των δύο χωρών στον αγροτικό και τουριστικό τομέα.

Ο κ. Αλευράς καλωσορίζοντας τον πρέσβη τον ..............

ενημέρωσε αναλυτικά για τα επώνυμα, υψηλής ποιότητας και πιστοποιημένα αγροτικά προϊόντα της Μεσσηνίας, για την πολιτιστική κληρονομιά του Νομού για τις προοπτικές του τουρισμού και για τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας. Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μπούκλης σε παρέμβαση του, χαρακτήρισε το Βιετνάμ σύγχρονη βιομηχανική χώρα με μεγάλη εμπειρία στην μεταποίηση αγροτικών προϊόντων και τόνισε ότι το Σοσιαλιστικό Δημοκρατικό κράτος του Βιετνάμ αποτελεί πρότυπο για την χώρα μας, χάρη στην ραγδαία ανάπτυξη και τις τεράστιες αλλαγές που έχει φέρει στο βιοτικό επίπεδο του λαού του τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Ο πρέσβης κ. Vou ανέφερε πως είναι τιμή του να βρίσκεται στην χώρα μας, πως θαυμάζει τον πολιτισμό μας και ότι από μικρός γνώριζε μέσα από το σχολείο για το λάδι και το κρασί της Ελλάδας που γεύονταν οι Θεοί. Τόνισε επίσης πως και η χώρα του είχε βρεθεί στην ίδια κατάσταση με αυτή που βρισκόμαστε εμείς σήμερα και είναι σίγουρος ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει τις δυσκολίες.

Έθεσε ως στόχο η χώρα του να φτάσει στα επίπεδα της Ελλάδας στον τουρισμό, αφού όπως είπε: «Η Ελλάδα έχει 11 εκατομμύρια πληθυσμό και το 2010 είχε 17 εκατομμύρια τουρίστες, όταν το Βιετνάμ με 86 εκατομμύρια πληθυσμό είχε μόλις 7». Στα πλαίσια αυτού του στόχου μπορεί να υπάρξει συνεργασία στην κατασκευή τουριστικών αναμνηστικών τα οποία κατασκευάζονται στο Βιετνάμ και η ολοκλήρωση τους να γίνεται στην Ελλάδα, ενώ μέχρι σήμερα γίνεται στην Τουρκία.
Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι η επίτευξη αυτού του στόχου θα συμβάλει σημαντικά στην τόνωση της ελληνικής οικονομίας, καθώς επίσης και η προβολή της Μεσσηνίας μας μέσω τουριστικών σποτ, τα οποία θα προβάλλονται στο Βιετνάμ από δημοσιογραφικά μέσα, υιοθετώντας την πρόταση του προέδρου των Ξενοδόχων κ. Λαγωνικάκου για την φιλοξενία τους στο νομό μας.

Στη συνέχεια ακολούθησαν συναντήσεις εργασίας με παραγωγικούς φορείς του νομού μας και συγκεκριμένα με τους Προέδρους, του Επιμελητηρίου κ. Δημήτριο Μανιάτη, της Ένωσης Αγροτικών Συν/σμών Μεσσηνίας κ. Κώστα Κατσούλη, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Πελοποννήσου κ. Ηλία Κανάκη, του Συνδέσμου Κορινθιακής Σταφίδας κ. Κώστα Παπαδημητρίου, του ΕΤΑΠ του Επιμελητηρίου κ. Γιώργου Γκούμα, της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Σπύρου Λαγωνικάκου και επιχειρηματιών εξαγωγών ελαιολάδου κρασιού και τουριστικών πρακτόρων.

Τροχαίο με μαθητές του Γυμνασίου Φιλιατρών.

Σήμερα Τετάρτη 28/11/2012 συνέβη ένα τροχαίο ατύχημα στο δρομολόγια 19Φ – 20Φ που μεταφέρει τέσσερις μαθητές από την Τ. Κ Χαλαζονίου στο Γυμνάσιο Φιλιατρών.

Αποτέλεσμα του ατυχήματος ήταν ο ελαφρύς τραυματισμός της μαθήτριας Μ.Α. η οποία παρέμεινε στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας για περαιτέρω έλεγχο.
Επίσης στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας νοσηλεύεται και η οδηγός του αυτοκινήτου. Οι υπόλοιποι μαθητές μετά τον προληπτικό έλεγχο επέστρεψαν στα καθήκοντά τους.

Το δρομολόγιο αυτό είχε αναθέσει το ΚΤΕΛ Μεσσηνίας στη.............

συγκεκριμένη οδηγό, όπως προκύπτει από σχετικό έγγραφο του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας.

Την μαθήτρια και την οδηγό στο νοσοκομείο επισκέφθηκε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κος Ιωάννης Μερκούρης και συνομίλησε μαζί τους. Επίσης συναντήθηκε και συνομίλησε με τον πατέρα της μαθήτριας.

Τα αίτια του ατυχήματος διερευνά η Τροχαία Κυπαρισσίας.

Σύσκεψη για τα ποτάμια στην Αντιπεριφέρεια Μεσσηνίας

Στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης «Τριετής Παρακολούθηση της Ποιότητας και Εκτίμηση της Οικολογικής Κατάστασης των Ποταμών του Νομού Μεσσηνίας: Παμίσου, Άρι, Λυγδού, Έπη, Καριά, Τζάνε-Πολυλίμνιου, Μαυροζούμενα, Δεσπότη, Μουρτιά, Αρκαδικού, Νέδα, και Βελίκα» μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, των Δήμων Μεσσήνης, Οιχαλίας, Καλαμάτας και Τριφυλίας, καθώς και του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) πραγματοποιήθηκε σήμερα η προγραμματισμένη τέταρτη συνάντηση, η οποία είχε ως σκοπό την ενημέρωση των συμβαλλόμενων φορέων, για τα πεπραγμένα της 4ης φάσης και γενικά για την πορεία του προγράμματος.

Στη σύσκεψη, υπό την προεδρία του ..............

Αντιπεριφερειάρχη κ. Π. Αλευρά, παρευρέθηκαν ο επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος κ. Κωνσταντίνος Γκρίτζαλης από το ΕΛΚΕΘΕ, οι εκπρόσωποι της επιστημονικοτεχνικής επιτροπής, καθώς και οι εκπρόσωποι της επιτροπής παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης.

Οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για την έως τώρα πορεία του προγράμματος. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τις αναλύσεις θρεπτικών αλάτων στα ύδατα 19 σταθμών στη παράκτια ζώνη του Μεσσηνιακού κόλπου, καθώς και για τις αναλύσεις από 19 σταθμούς δειγματοληψίας από διάφορα ποτάμια που αφορούσαν χημικές, φυσικοχημικές και βιολογικές παραμέτρους, καθώς και αναλύσεις φαινολών, βαρέων μετάλλων, φυτοφαρμάκων, θρεπτικών αλάτων, ολικού οργανικού άνθρακα, σωματιδιακού οργανικού άνθρακα και υδρομορφολογικών χαρακτηριστικών.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε φυσικοχημική ταξινόμηση των παραπάνω σταθμών, σύμφωνα με το Ελληνικό Σύστημα Ταξινόμησης των Ποταμών, που βασίζεται στα θρεπτικά άλατα, καθώς και ταξινόμηση των σταθμών βασισμένη σε βιολογικούς δείκτες. Η γενική εικόνα των σταθμών είναι καλή, ενώ ειδικά οι ορεινοί σταθμοί βρίσκονται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Σε ορισμένα σημεία, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους, υπάρχει μια σχετική επιβάρυνση ειδικά κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, η οποία όμως είναι παροδική και η κατάσταση των σταθμών επανέρχεται σε καλά επίπεδα την ξηρή περίοδο. Προτάθηκε, σε συνεργασία με τους δήμους, να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στα σημεία τα οποία φαίνεται ότι επιβαρύνονται εποχιακά και να πραγματοποιούνται συχνότερα περισσότερες αναλύσεις.

Συγχαρητήρια επιστολή Μπόζου σε Νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

Το Γενικό Νοσοκομείο – Κ.Υ. Κυπαρισσίας εκφράζει τα συγχαρητήριά του προς την Προϊσταμένη του Χειρουργικού Τομέα κα Αλεξοπούλου Σταματία αλλά και στην ομάδα της αποτελούμενη από τους :

Κουμουνδούρου Σοφία Μαία
Παγάνη Αγγελική Νοσηλεύτρια
Πολυζωγοπούλου Θεοδώρα Προϊσταμένη Παθολογικού Τομέα

Που αναζητούν συνεχώς τρόπους και μεθόδους ώστε ...........

αφενός να αναβαθμίζονται επιστημονικά εφ’ ετέρου να προβάλλεται και το Νοσοκομείο μας.

Στις 24 Νοεμβρίου 2012 ανακοίνωσαν εργασία στο 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο των νοσηλευτών του ΕΣΥ που έλαβε χώρα στην Αράχωβα.

Η επιστημονική της παρέμβαση είχε ευμενέστατη απήχηση από τους συνέδρους.

Και πάλι συγχαρητήρια, ευχόμαστε οι ενέργειές της να βρίσκουν μιμητές και από άλλα στελέχη του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.

Ο Αναπληρωτής Διοικητής
Πάνος Μπόζος


Κλίκ στην αφίσα (λίγη υπομονή να φορτώσει η αφίσα)



Δημοσκόπηση Marc για τον Alpha. Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 2,2%

Προβάδισμα 2,2% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ καταγράφει η έρευνα της «Marc» για την εκπομπή ALPHA Δημοσκόπηση.

Δείτε όλη την δημοσκόπηση













Ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει 23%, η ΝΔ 20,8%, η Χρυσή Αυγή 9,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,7%, το ΠΑΣΟΚ 5,1%, η ΔΗΜΑΡ 4,8% το ΚΚΕ 4,5%, ενώ άλλο κόμμα απάντησε το 7,1% των ερωτηθέντων.






Ενώ στην εκτίμηση ψήφου τα κόμματα συγκέντρωσαν: ΣΥΡΙΖΑ 29%, ΝΔ 26,2%, Χρυσή Αυγή 12,4%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,1%, ΠΑΣΟΚ 6,4%, ΔΗΜΑΡ 6,1% και ΚΚΕ 5,7%.



Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Α. Σαμαράς με ποσοστό 46,4% έναντι του Αλέξη Τσίπρα, που συγκεντρώνει 31,7%.



Το 29,1% θέλει να προκηρυχτούν πρόωρες εκλογές ενώ το 64,5% επιθυμεί να ολοκληρώσει την θητεία της η κυβέρνηση.



Το 40,9% των ερωτηθέντων θέλει να συμμετέχουν στην κυβέρνηση ενεργά πολιτικά στελέχη από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ έναντι του 53,2% που δεν το επιθυμεί.



Επίσης οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 39% έχουν από θετική έως μάλλον θετική γνώμη για τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ενώ το 42,1% έχει αρνητική γνώμη.



Ενώ στην δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών πρώτος έρχεται ο Φώτης Κουβέλης με το 47,3% των ερωτηθέντων να έχουν θετική και μάλλον θετική εικόνα για τον ίδιο και ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς με 43,2.



Στον αντίποδα, αρνητική και μάλλον αρνητική είναι η εικόνα για τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Νίκο Μιχαλολιάκο που αγγίζουν το 80% με δεύτερη την Αλέκα Παπαρήγα.



Τέλος, το 54,3% πιστεύει πως ούτε η σημερινή κυβέρνηση, ούτε και μία με βασικό πόλο τον ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας.



Enikos.gr

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 28ης Νοεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

Σύλληψη ληστή από το μακελειό της Ευριπίδου

Άλλο ένα μέλος της περιβόητης ομάδας των «ληστών με τις ..............

βαριοπούλες», που είχαν οδηγήσει στην αιματηρή συμπλοκή στην οδό Ευριπίδου στην Καλαμάτα, συνελήφθη χθες στην Ηλεία.

Πρόκειται για έναν 48χρονο από τα Τσίπιανα Ηλείας, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για ληστεία, απόπειρα ανθρωποκτονίας και σύσταση συμμορίας.

Οι αστυνομικοί της Ηλείας, έχοντας πληροφορίες πως τρεις δράστες κατέχουν και διακινούν ναρκωτικές ουσίες στην ευρύτερη περιοχή, τους έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση και, κυρίως, το 48χρονο με το βεβαρημένο παρελθόν. Το πρωί της Δευτέρας έγινε επιχείρηση στο σπίτι του στο Πανόπουλο Ηλείας, όπου συναντήθηκε με τους άλλους δύο, έναν 39χρονο και έναν 53χρονο. Σε έρευνες που έγιναν βρέθηκαν 48 κιλά και 680 γραμμάρια ακατέργαστης αποξηραμένης κάνναβης σε στάβλο στο Ανδρώνι Λασιώνος, μοιρασμένη, μέσα σε ένα βαρέλι κρασιού των 300 λίτρων, ένα ακόμα μικρότερο και ένα δοχείο ελαιολάδου.

Διαβάστε στην "ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας"

ΒΑΘΙΑ-ΑΝΑΣΑ για το μεγάλο μακροβούτι. Ολόκληρο το αισιόδοξο μήνυμα Σαμαρά και οι αντιδράσεις των κομμάτων.
Την αντιμετώπιση στην Ελλάδα της απόφασης του Eurogroup έχει σήμερα πρώτο θέμα σήμερα η «ΦΩΝΗ», στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
● 14 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ παραμένουν ανοιχτά στον ΟΑΕΔ για ανάσχεση της ανεργίας.
● ΕΠΙΣΚΕΨΗ του Βιετναμέζου πρέσβη της Ελλάδας σε Καλαμάτα και Πύλο και σύσκεψη με τοπικούς παραγωγικούς φορείς.
● ΔΥΣΚΟΛΗ συνάντηση Στυλιανίδη με τους περιφερειάρχες, κατόπιν εντολής Σαμαρά, όπου συζήτησαν για τους πόρους και την οικονομική ασφυξία των Περιφερειών.
● ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ η εγκληματικότητα σε Κοπανάκι-Δώριο και τα γύρω χωριά.
Την κατάσταση διεκτραγωδεί έγγραφο του αντιδημάρχου Οιχαλίας κ. Αλεξόπουλου στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας.
● ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ φάντασμα στην Κυπαρισσία με χιλιάδες βιβλία σε κιβώτια να… σαπίζουν σε αποθήκες!!!
● ΕΠΙΣΤΟΛΗ του δημάρχου Καλαμάτας και των φορέων στον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το δρόμο στην Τσακώνα και για το δημόσιο συμφέρον.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!