Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Σε φιάσκο κατέληξε η..σύσκεψη στη Καλαμάτα για εθνικό δρόμο και αέριο...

Με την σφραγίδα ΣΥΡΙΖΑ και την απουσία των δημάρχων - πλην Νίκα - να είναι το ηχηρό μήνυμα εξελίχθηκε το μεσημέρι η σύσκεψη στο δημαρχείο της Καλαμάτας για τα μεσσηνιακά ζητήματα. Ο Πετράκος του ΣΥΡΙΖΑ μοναδικός βουλευτής καθώς κανένας άλλος από τη Ν.Δ. δεν έδωσε το παρών, ενώ δεν είχε προσκληθεί - προκάλεσε αρνητική εντύπωση η ενέργεια αυτή – ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Δ. Κουκούτσης.

Οι 5 δήμαρχοι που δεν πήγαν έστειλαν .............

απεσταλμένους και μαζί και ένα καταλυτικό μήνυμα προς κάθε πλευρά που πήγε να... καπελώσει εκ των υστέρων κομματικά το θέμα κυρίαρχα του δρόμου, για το οποίο κατέληξαν (μετά την περιβόητη σύσκεψη) στο να στείλουν ένα γράμμα στον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου!!!
Οι θεσμικοί εκπρόσωποι φορέων δεν έλειψαν, ενώ ξεχώρισε η παρουσία Πετράκου – Πατσαρίνου – Μπεχράκη (ΣΥΡΙΖΑ).
Για την Ολυμπία και το φυσικό αέριο απλά συζήτηση να γίνεται.
Οι σκοπιμότητες της εν λόγω... κίνησης για το "θεαθήναι" ορισμένων σχολιάστηκαν από πολλούς.

Radio 936

Καλαμάτα: Νέος πρύτανης - πρόεδρος στο ΤΕΙ Καλαμάτας

Ο καθηγητής της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας Δημήτριος Βελισσαρίου, εκλέχθηκε με ποσοστό 86% κατά την χθεσινή εκλογική διαδικασία, πρώτος πρύτανης- πρόεδρος στο ΤΕΙ Καλαμάτας.

Οι εκλογές διεξήχθησαν σε απόλυτα ήρεμο κλίμα και .............

με την εκλογή και του πρύτανη ολοκληρώθηκαν στο Ίδρυμα όλες οι διαδικασίες εκλογής οργάνων που προβλέπονται από το νέο νομικό καθεστώς για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Φιλιατρά - Φουρναράκειο: Να επιδείξουμε πλεόνασμα ανθρωπιάς συμβάλλοντας στο τεράστιο έργο του Χαμόγελου του παιδιού.

Σε μια εποχή που πλήττεται οικονομικά και ηθικά ο λαός μας, ο «ΠΥΡΣΟΣ» προσκαλεί όλους τους συμπολίτες:

Να επιδείξουμε πλεόνασμα ανθρωπιάς συμβάλλοντας ο καθένας μ’ ένα μικρό δείγμα αγάπης στο τεράστιο έργο που επιτελεί η μη κυβερνητική οργάνωση «Το χαμόγελο του παιδιού».
Ένα παιγνίδι ή οποιοδήποτε συσκευασμένο τρόφιμο ( π.χ. ζάχαρη. ρύζι, γάλα, μακαρόνια κλπ) που εύκολα μπορεί να περισσεύει στον καθένα μας, μπορεί για τον «μικρό συνάνθρωπό μας» να γίνει πηγή χαρά και ζωής.

Την ίδια στιγμή επειδή γύρω μας υπάρχουν.............

άνθρωποι που στερούνται ρούχα και παπούτσια σας παρακαλούμε να συγκεντρώσουμε όλοι μας ότι μπορούμε από τα είδη αυτά, αποδεικνύοντας ότι πραγματικά είμαστε Άνθρωποι.

Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά για την ανθρωπιστική διάθεσή σας.

Μπορείτε να φέρνετε στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο τη βοήθειά σας κάθε Τετάρτη και Σάββατο και ώρες 6 – 8 μμ, μέχρι 15-12-2012 .

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Φιλιατρών «Ο ΠΥΡΣΟΣ»

Ενα μπλουζάκι για τον "βαρβατάντρα" βουλευτή Τατσόπουλο του (Τ)ΣΥΡΙΖΑ και ΕΣΚΟΥΖΑ

Συνεχίζει να πέφτουν τρελές ατάκες για τον "βαρβατάντρα πηδηχταρά" βουλευτή του κόμματος (Τ)ΣΥΡΙΖΑ και ΕΣΚΟΥΖΑ καθώς η δήλωση του ότι έχει πηδήξει την μισή Αθήνα (κλίκ) έχει προκαλέσει εκατοντάδες χιλιάδες τιτιβίσματα στο twitter από ατάκες εκ των οποίων χθες σας παρουσιάσαμε τις καλύτερες.
Και δεν είναι μόνο το τιτιβίσματα για τον ...........

βουλευτή του (Τ)ΣΥΡΙΖΑ.
Σήμερα κυκλοφόρησε στο Facebook και το απαραίτητο μπλουζάκι που κάποιος σκέφτηκε να φτιάξει διακωμωδώντας την όλη κατάσταση του "πηδηχταρά" βουλευτή.
"ΉΜΟΥΝ ΚΙ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΜΙΣΗ ΑΘΗΝΑ" αναγράφει το μπλουζάκι και από κάτω έχει την φάτσα του μεγαλο-πηδηχταρά....
Και μην ξεχνιέστε γυναίκες... Τοίχο τοίχο να πηγαίνετε.... Κυκλοφορεί ο Τατσόπουλος!!!!



Ο δρόμος Παραδείσια-Τσακώνα και η εκμετάλλευσή του.

H "Καλλίκαρπος" Μεσσηνία σύμφωνα με τον Ευριπίδη, ένας τόπος που μπορεί να προσφέρει πολλά στους κατοίκους της, είναι γεγονός πως αντιμετωπίσθηκε από την Ελληνική πολιτεία με προχειρότητα και αδιαφορία όσον αφορά τους σχεδιασμούς των μεγάλων έργων που θα έδιναν την αναπτυξιακή ώθηση στον τόπο μας.

Σύγχρονο γεφύρι της Άρτας ο πολύπαθος δρόμος Τρίπολη -Καλαμάτα, δίνεται με ...δόσεις και κατόπιν πάντοτε ισχυρών πιέσεων όσον αφορά το ξεμπλοκάρισμα των χρηματοδοτήσεων για την κατασκευή του.

Έτσι φτάσαμε στο σήμερα όπου ένα μικρό τμήμα, ..............

απέμεινε πλέον να δοθεί στην κυκλοφορία και να κάνει το όνειρο για ένα ασφαλές και συντομότερο ταξίδι προς την Αθήνα πραγματικότητα.

Πρόκειται για το τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα, το οποίο είναι έτοιμο , αλλά έχουν μπλοκαριστεί όπως ξέρουμε τα χρήματα του φωτισμού.

Αναμένοντας την απόφαση του Ζ' Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου το οποίο θα συνεδριάσει στα τέλη Νοεμβρίου και της παράδοσης του τμήματος αυτού, σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης, έχει στηθεί ένα κακόγουστο επικοινωνιακό σκηνικό εδώ και αρκετές καιρό, προκειμένου κάποιοι να δείξουν ότι πράττουν το καθήκον τους απέναντι στους Μεσσήνιους και νοιάζονται για τα συμφέροντά τους.

Κανείς δε μέμφεται τον αγώνα κανενός, αλλά ενώ υπάρχουν δρομολογημένες ενέργειες σύμφωνα με τους νόμους της Πολιτείας, οι υπερβάλλουσες φωνές δεν πείθουν για την αθωώτητα των προθέσεών τους,

Αλήθεια η Ελληνική πολιτεία , η Κυβέρνησή μας και ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Χώρας ο καταγόμενος από τη Μεσσηνία, δεν επιθυμεί την άμεση ολοκλήρωση και παράδοση του δρόμου;.

Άραγε που αποσκοπούν όσα προβάλλονται ως απαιτήσεις, πρωτοβουλίες, επιστολές, πιέσεις, συγκεντρώσεις κλπ προκειμένου στη Μεσσηνιακή κοινή γνώμη να φανούν ως πιέσεις από πατριώτες που κάνουν όσα πρέπει για τον τόπο;

Άραγε πως νομιμοποιούνται ορισμένοι να καλούν σε μη τήρηση της νομιμότητας , αναφέροντας ως πρόθεσή τους να δώσουν σε κυκλοφορία το δρόμο , ακόμη και ...σηκώνοντας τις μπάρες;

Περιμέναμε τόσο πολύ, φτάσαμε να μιλάμε τόσα πολλά χρόνια για το δρόμο και τώρα που βρισκόμαστε στο παρά πέντε, δημιουργούμε όλα αυτά τα ζητήματα, που εν κατακλείδι μπορούν να προκαλέσουν εμπλοκή στην παράδοσή του;

Ας σταματήσει κάποια στιγμή το ...κίνημα των οπαδών της ετεροχρονισμένης αντίδρασης και των "κατόπιν δικών μου ενεργειών" για να δούμε επιτέλους την πρόοδο στον τόπο μας.

Αντωνία Μπούζα
Αναπλ.Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων Ν.Δ.
Μέλος Τομέα Τουρισμού Ν.Δ.

Φτωχό για μια ακόμα χρονιά το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Τριφυλίας για το 2013.

Στο ύψος των 7.457.829,57 € ανέρχεται το προσχέδιο του Τεχνικού προγράμματος του Δήμου Τριφυλίας που ανακοινώθηκε στην υπό κατασκευή -ακόμα- της ιστοσελίδας του Δήμου Τριφυλίας και το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα συζητηθεί στην Επιτροπή Διαβούλευσης.

Το υπό διαπραγμάτευση πρόγραμμα χαρακτηρίζεται αρκετά φτωχό για το μέγεθος του Δήμου Τριφυλίας με πολλά συνεχιζόμενα έργα από το πρόγραμμα του 2012 και πολύ λίγα καινούρια.

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας, μιλώντας ...........

στην εφημερίδα Θάρρος για το τεχνικό πρόγραμμα επανέλαβε ότι «εξ’ ανάγκης το τεχνικό πρόγραμμα είναι τεχνικό πρόγραμμα λιτότητας» και σημείωσε πως από τη στιγμή που η κεντρική διοίκηση με το σταγονόμετρο ενισχύει του δήμους, από τη στιγμή που γίνεται άγρια περικοπή των οφειλομένων στους δήμους δε μπορεί να γίνει διαφορετικά.

Όπως είπε ο κ. Κόλλιας, το Τ.Π. του 2013 θα είναι κατά τι αυξημένο από το Τ.Π. του 2012 επειδή σε αυτό συμπεριλαμβάνονται έργα χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ. Υπογράμμισε, δε, ότι «εάν δεν αποσαφηνιστεί οριστικά το πλαίσιο των χρηματοδοτήσεων των δήμων, όχι μόνο ως προς τις λειτουργικές δαπάνες, αλλά τις δαπάνες επενδυτικού χαρακτήρα, όπως η ΣΑΤΑ που φέτος δεν ήρθε ούτε μία δόση, το Τ.Π. δε μπορεί να είναι οριστικό». Σημείωσε, επίσης, πως, «θα ακούσουμε με ενδιαφέρον στη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης τις προτάσεις όλων των φορέων» και τόνισε πως «μπορεί να είναι τεχνικό πρόγραμμα λιτότητας, αλλά με την πλήρη και οριστική κατάρτισή του θα είναι ένα Τ.Π. ρεαλιστικό, όπως ρεαλιστικός και ειλικρινής θα είναι ακολούθως και ο Προϋπολογισμός του 2013».

Σημειώνουμε πως, στο προσχέδιο του Τ.Π. υπάρχουν έργα και δράσεις ύψους 7.457.829,57 ευρώ που κατανέμονται για: ύδρευση – άρδευση 1.377.968 ευρώ, αποχέτευση ομβρίων υδάτων και λυμάτων 1.227.824,84 ευρώ, αγροτική οδοποιία 669.395,43 ευρώ, δημοτική οδοποιία 196.333,83 ευρώ, νεκροταφεία 109.357,24 ευρώ, καθαριότητα 274.104,36 ευρώ, ηλεκτροφωτισμό 135.000 ευρώ, πάρκα – πλατείες – παιδικές χαρές 919.647,86 ευρώ, αθλητικές υποδομές 60.633,83 ευρώ, σχολική στέγη 125.297,40 ευρώ, δημοτικά κτήρια 522.845,84 ευρώ, μελέτες έργων – έρευνες – εργασίες 1.021.677,77 ευρώ, προμήθειες 692.000 ευρώ και υπηρεσίες – αγορές – διάφορα 186.377 ευρώ.

Το Φιλιατρά News σας δίνει την δυνατότητα να δείτε το υπό διαβούλευση τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για να πάρετε μια ιδέα για τα ποσά των έργων.



Του Πρώην Διαχειριστή μας
με πληροφορίες από την εφημερίδα Θάρρος


To Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας ταξιδεύει στην Καλαμάτα.

Το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 21:00 φιλοξενείται στην πόλη μας, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και της Κοινωφελούς Επιχείρησης ΦΑΡΙΣ, το κορυφαίο στο είδος του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

Δημότες και επισκέπτες της πόλης μας λάτρεις και μη του κινηματογράφου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, με ελεύθερη είσοδο, ταινίες του Φεστιβάλ Δράμας που έχουν βραβευθεί ή διακριθεί.

Η παρουσία σας θα μας δώσει χαρά.

Ακολουθεί το πρόγραμμα.προβολών ..........








Κλικ για μεγάλο μέγεθος



Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [22/11/2012 ]



Χάθηκε 1,1 δισ. που προοριζόταν για αγροτικές επιδοτήσεις

Θλιβερή πρωτιά… κατέχει η Ελλάδα στην Ε.Ε. σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των αγροτικών επιδοτήσεων.
Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που παρουσίασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, η χώρα μας έχασε την τελευταία πενταετία (2007-2012) 1,162 δισ. ευρώ κοινοτικών κονδυλίων στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Κι αυτό λόγω «κακής» εφαρμογής των .............

αγροτικών προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από την Ε.Ε. Μάλιστα το ποσό αυτό, το οποίο καλείται να επιστρέψει η Ελλάδα, αντιστοιχεί στο 28% του συνολικού ύψους των προστίμων που επιβλήθηκαν στα κράτη – μέλη της Ε.Ε.

Αυτά προκύπτουν από την απάντηση του αρμόδιου επιτρόπου για θέματα Γεωργίας Dacian Ciolos σε σχετική ερώτηση του κ. Χουντή. Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στα «χαμένα» κονδύλια και ακολουθούν η Ιταλία με 670,85 εκατ. ευρώ και η Ισπανία με 583,88 εκατ. ευρώ.
Οι ποινές που επιβλήθηκαν στη χώρα μας αφορούν «αδυναμίες ελέγχου», «εσφαλμένα στοιχεία ΟΣΔΕ», «εκπρόθεσμες πληρωμές», «αδυναμίες όσον αφορά τη διαχείριση και τους ελέγχους του συστήματος πολλαπλής συμμόρφωσης», «αδυναμίες διαχείρισης και ελέγχου ενισχύσεων».

Ο κ. Χουντής σημειώνει ότι, παρά την άσχημη οικονομική κατάσταση της χώρας μας, εντούτοις έχασε αυτό το ποσό των επιδοτήσεων. Κι επιρρίπτει ευθύνες στις πολιτικές που άσκησαν οι κυβερνήσεις την τελευταία πενταετία.
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για υποστελεχωμένες υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και των εποπτευόμενων φορέων του, κάτι που εμποδίζει την καλύτερη διαχείριση των κοινοτικών επιδοτήσεων για την αγροτική πολιτική.
Εξάλλου δηλώνει τη στήριξή του στις απεργιακές κινητοποιήσεις των υπαλλήλων του υπουργείου.

maret Beast

Ποιοι Μητροπολίτες είναι υπέρ και ποιοι κατά της Χρυσής Αυγής

-Το κόμμα έχει αποκτήσει θερμούς υποστηρικτές αλλά και φανατικούς εχθρούς στους κόλπους της Εκκλησίας
Η Χρυσή Αυγή έχει αποκτήσει μερικούς ιδιαίτερα ένθερμους υποστηρικτές στους κόλπους της Εκκλησίας, αλλά έχει δημιουργήσει και ισχυρούς πολέμιους. Εκκλησιαστικές μορφές όπως ο Αμβρόσιος δίνουν την ευχή τους στους μαυροφορεμένους χρυσαυγίτες, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του περιοδικού «Crash». Από την άλλη, ο Αρχιεπίσκοπος και πλειάδα ιεραρχών αφορίζουν τις πρακτικές τους, θεωρώντας αντιχριστιανική τη στάση τους στο μεταναστευτικό και καταδικάζουν τις βίαιες δράσεις τους................ Η σύγκρουση απέκτησε δημόσιο χαρακτήρα και λεκτικά η Εκκλησία μας βρίσκεται ήδη σε ιερό πόλεμο. Οι ιεράρχες είτε από άμβωνος είτε μέσω δηλώσεων στα ΜΜΕ, έχουν πιαστεί ράσο με ράσο. Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος: «Απάντηση στην αγωνία των πολιτών η Χ.Α.» Αν και θεωρείται μετριοπαθής ιεράρχης ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος, Νικόλαος, με το άνοιγμα προς την άκρα δεξιά που κάνει με τη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Crash» σίγουρα κάποιους θα τους αιφνιδιάσει: «Σεβόμεθα όλα τα πολιτικά κόμματα και μάλιστα εκείνα που είναι μέσα στη Βουλή». Και συνεχίζει: «Άλλο να διαφωνώ με τις θεωρίες τους και άλλο να διαφωνώ μετά ψόγου». Και ερμηνεύει την άνοδο της Χρυσής Αυγής ως μια λαϊκή ανάγκη: «Φαίνεται ότι ικανοποιεί ένα μεγάλο μέρος ταλαιπωρημένων και αγωνιώντων πολιτών. Ο κόσμος αναζητεί ασφάλεια, κοινωνική γαλήνη, πρόοδο και αξιοκρατία. Αν λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν και τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα τους πόθους και τις αναζητήσεις του λαού, τα πράγματα θα αλλάξουν». Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος: «Μία “πολιτευόμενη Εκκλησία” δεν είναι Εκκλησία, αλλά μόρφωμα…» Από τους πλέον καταρτισμένους ιεράρχες θεωρείται ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος. Με συνέντευξή του στο περιοδικό «Crash» καυτηριάζει τις απόπειρες να αναμειχθεί η Εκκλησία με την πολιτική. «Μία “Εκκλησία πολιτευόμενη” δεν είναι Εκκλησία, αλλά μόρφωμα εκκλησιαστικό, και μία πίστη ιδεολογοποιημένη δεν λειτουργεί ούτε ενωτικά ούτε σωστικά». Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ.κ. Χρυσόστομος, από την πρώτη στιγμή καταδίκασε ενέργειες βίας από κομματικούς ή άλλους σχηματισμούς, τονίζοντας ότι «ο Σταυρός δεν έχει καμία σχέση με τη βία». Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως Ανδρέας: «Καλά παιδιά οι χρυσαυγίτες, αντιστασιακοί του γλυκού νερού οι αριστεροί» Τον χορό των υπέρ της Χρυσής Αυγής δηλώσεων άνοιξε ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, υπέρτιμος και έξαρχος Βορείου Ηπείρου, Ανδρέας, ο οποίος ευχήθηκε στα μέλη της οργάνωσης: «Να μην αργήσει ο καιρός που τις μαύρες μπλούζες που φοράτε τώρα που αγωνίζεστε, να τις αντικαταστήσετε με γαλάζιες και άσπρες μπλούζες. Αυτή είναι η ευχή μου». Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το περιοδικό, το φετινό καλοκαίρι εκφώνησε έναν καθαρά πολιτικό και διχαστικό λόγο. Ύμνησε τη ΣΦΕΒΑ (Οργάνωση για την απελευθέρωση της Βορείου Ηπείρου), εξέφρασε τη «λύπη του γιατί ταπεινώνονται οι γενναίοι αξιωματικοί, ενώ πριμοδοτούνται τενεκέδες αντιστασιακοί του γλυκού νερού» και ωρυόμενος κατά του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ αναφώνησε: «Ο Γράμμος ζει και μας οδηγεί!». Στις εκδηλώσεις υπήρξε μαζική παρουσία μελών της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος, Χρήστο Παππά. Ο Σεβασμιώτατος, μεταξύ άλλων, απευθύνθηκε και στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής και του ζήτησε να επισημάνει στη Βουλή των Ελλήνων ότι δεν τιμούνται οι ήρωες που εμπόδισαν τους κομμουνιστές να καταλύσουν τη δημοκρατία στην Ελλάδα την περίοδο 1946-1949. Και κλείνοντας το λόγο του, στράφηκε στους χρυσαυγίτες, λέγοντας: «Αυτά τα παιδιά τα καλά, τα αγωνιστικά». Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Δεν έχουμε ανάγκη από προστάτες» Οι δηλώσεις Ιεραρχών υπέρ της Χρυσής Αυγής και της ακροδεξιάς προκάλεσαν και την ίδια την Εκκλησία. Ο ένας μετά τον άλλον οι Μητροπολίτες από όλη τη χώρα πήραν θέση στο θέμα, καταδικάζοντας τη Χρυσή Αυγή, σημειώνοντας παράλληλα ότι η βία και η ξενοφοβία που καλλιεργούνται δεν ταιριάζουν με τη διδασκαλία του Χριστού. «Ο ρατσισμός και το μίσος δεν συνάδουν με τη διδασκαλία του Χριστού», υποστήριξαν αρκετοί ιεράρχες, ζητώντας από τους συναδέλφους τους Μητροπολίτες να σταματήσουν να ρίχνουν λάδι στη φωτιά των πολιτικών αλλαγών που συντελούνται στη χώρα μας. Γι’ αυτό ο Ιερώνυμος δήλωσε ότι «η Εκκλησία δεν έχει ανάγκη από προστάτες και σωτήρες», καταδικάζοντας παράλληλα κάθε μορφή βίας και ρατσισμού. Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, καταδικάζει «τις βάναυσες συμπεριφορές απέναντι στους μετανάστες», όπως και την απόπειρα να υποκαταστήσουν κάποιοι πολίτες το κράτος. Υπογραμμίζει δε πως όταν κάποιοι ακραίοι τον ρώτησαν γιατί ταΐζει τους μετανάστες, τους απάντησε ότι «είναι εντολή του Ευαγγελίου». «Όποιος τάσσεται στο πλευρό της Χρυσής Αυγής δεν μπορεί να είναι χριστιανός», σημειώνει ο Μητροπολίτης Σιατίστης, Παύλος. Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Άνθιμος: ‘Όσοι δεν αναγνωρίζουν τη Χρυσή Αυγή είναι εχθροί της Δημοκρατίας» Ήταν έτοιμος να εγκαινιάσει τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην περιοχή του αλλά δέχθηκε έντονη κριτική και αναίρεσε την απόφασή του. Στον ΣΥΡΙΖΑ χρέωνε την καταστροφή της Αθήνας κατά τα γεγονότα του Δεκεμβρίου που ακολούθησαν τη δολοφονία του νεαρού Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Μητροπολίτης Δημητριάδος, Ιγνάτιος: «Ο Χριστός δεν διαχώριζε ανάλογα με το χρώμα, το φύλο, την εθνικότητα ή τη θρησκεία» Με συνέντευξή του στην «Αυγή» επέλεξε να στείλει τα μηνύματά του ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου, Ιερόθεος. «Η Εκκλησία είναι κατά του ρατσισμού και της βίας», δήλωσε, καταδικάζοντας τις ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος των μεταναστών. Στο ίδιο πνεύμα και ο Δημητριάδος, Ιγνάτιος, που έστειλε το δικό του αντιρατσιστικό μήνυμα. «Ο Χριστός δεν διαχώριζε ανάλογα με το χρώμα, το φύλο, την εθνικότητα ή τη θρησκεία». Το οξύμωρο να είσαι χριστιανός και χρυσαυγίτης καυτηριάζει και ο Μητροπολίτης Κορίνθου, Διονύσιος, που είχε τονίσει: «Η Εκκλησία δεν μπορεί να είναι εναντίον των μεταναστών και των ξένων». Και ο Μητροπολίτης Χαλκίδας, Χρυσόστομος, είχε δηλώσει: «είμαστε όλοι παιδιά του Θεού» αλλά και ο Μητροπολίτης Δωδώνης, Χρυσόστομος, υπογράμμισε ότι «δεν μπορούμε να συμπεριφερόμαστε στους ξένους σαν να είναι κτήνη». newbeast.gr -

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τριφυλίας

Συνεδριάζει την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τριφυλίας.

Την πρόσκληση που υπογράφει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ιωάννης Καλκαβούρας περιλαμβάνονται προς συζήτηση και λήψη αποφάσεων τα παρακάτω θέματα: .............


1. Ρύθμιση καταβολής αναδρομικών & τόκων υπερημερίας της παροχής των 176,00 € των υπαλλήλων της Δ.Ε. Αετού Δήμου Τριφυλίας
2. Ορισμός μελών Επιτροπής σφράγισης καταστημάτων Δήμου Τριφυλίας.
3. Διάθεση ποσού 114.551,92 €, ΚΑΠ (μέρος της Δ΄δόσης 2012).
4. Τροποποίηση προϋπολογισμού οικ. Έτους 2012.
5. Καθιέρωση 24ης λειτουργίας τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες των υπηρεσιών Υδρεύσεως, Καθαριότητας-Ηλεκτροφωτισμού και Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Τριφυλίας (παρ. 3, άρθρο 36 Ν. 3584/07).
6. Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης για την υλοποίηση της Πράξης «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου», στο πλαίσιο του Ε.Π. «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ».
7. Αίτηση ΤΕΜΕΣ Α.Ε. για το χαρακτηρισμό της ξενοδοχειακής της επιχείρησης ως Εποχιακής δυνάμει του άρθρου 5 του Ν. 429/1976 και της αριθ. 71251/78/19-12-07 εγκυκλίου του Υπ. Εσωτερικών.
8. Τοποθέτηση απαγορευτικών κώνων κυκλοφορίας έξω από το Γυμνάσιο Κυπαρισσίας κατά τις ώρες λειτουργίας του Σχολείου (Έγκριση της αριθ. 92/2012 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).
9. Καθορισμός χώρου στάσης και στάθμευσης ΤΑΧΙ στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας (Έγκριση της αριθ. 93/2012 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).
10. Επέκταση δικτύου ηλεκτροφωτισμού στη θέση Αμαθούντα Τ.Κ. Κυπαρισσίας Δήμου Τριφυλίας.
11. Έγκριση Εισόδου – Εξόδου επί παράπλευρης ασφαλτοστρωμένης αγροτικής οδού για ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΕΡΙΟΥ ΚΑΥΣΙΜΟΥ, του κ. Παπανικολάου Κων/νου που βρίσκεται στη θέση «ΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ» εκτός σχεδίου Φιλιατρών του Δήμου Τριφυλίας.
12. Αίτηση Τσατσάκου Θεοδώρας του Γεωργίου για διαγραφή ποσού 95,90 ευρώ από το βεβαιωτικό κατάλογο τελών καθαριότητας και φωτισμού έτους 2012.
13. Αίτηση Λόντου Γεωργίου του Νικολάου για επιστροφή ποσού 125,00 ευρώ παράβασης Κ.Ο.Κ. ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.
14. Διαγραφή τελών ύδρευσης , Δημοτικής Ενότητας Αετού.
15. Εξέταση ενστάσεων κατά λογαριασμών τελών ύδρευσης & νεκροταφείου Τ.Κ. Καλού Νερού, Δ.Ε. Αυλώνος.
16. Χορήγηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας για το έτος 2012 στο Διονυσόπουλο Διονύσιο του Δημητρίου.
17. Απόφαση – Καταγγελία για τα λύματα των κρουαζερόπλοιων στον Κυπαρισσιακό Κόλπο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΚΑΒΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Επιστημονικές ερμηνείες και…λαϊκοί στίχοι!...

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Μού ζήτησε η παρέα, συνταξιούχοι συνάδελφοι και άλλοι νεώτεροι που πίνουμε μαζί εδώ στην Αγγελάκη τον «καφέ της παρηγοριάς» να τους δώσω, λόγω ειδικότητας, μια ερμηνεία για το πώς γίνεται και μας κάνουν οι ΗΓΕΤΕΣ μας όλα όσα μας κάνουν δυόμιση χρόνια τώρα και εμείς αρκούμαστε σε κάποιες πορείες και σε πολλές…βρισιές και κατάρες που, ως γνωστόν, ποτέ δεν πιάνουν τόπο και ποτέ δεν επαληθεύονται εις τέρψιν και ικανοποίηση των αποδεκτών τους (δηλαδή των μελών του πολιτικού μας Συστήματος.)

Δεν μπαίνω στον κόπο να καταθέσω καμία ............

περισπούδαστη, έστω και σε επίπεδο αμπελοφιλοσοφίας, ψυχοκοινωνική ερμηνεία της συμπεριφοράς μας ως λαού που αφού του έκαναν «τόσα και τόσα» οι ίδιοι πολιτικοί που μας έφεραν ως εδώ τους…ψήφισε στις 17 Ιουνίου να συνεχίσουν το έργο τους!…
Γουλιά-γουλιά το «καφεδάκι της παρηγοριάς» μπουκιά-μπουκιά τα γνωστά σε μας τους Σαλονικιούς μπισκοτάκια (εσείς οι φίλοι του blog που ζείτε στην Αθήνα ΔΕΝ έχετε τέτοια περιποίηση στις καφετέριές σας) και άρχισα να θυμάμαι γνωστά, ίσως τετριμμένα, αλλά απίθανα στην ευστοχία τους ως ψυχοκοινωνικές ερμηνείες της συμπεριφοράς μας στιχάκια:

Όπως έκανε ο κλασικός Μιθριδάτης, μπορείς να «ακυρώσεις» ακόμη και να «θανατώσεις» τα ανακλαστικά ενός Λαού εφόσον του δίνεις τις δόσεις του δηλητηρίου…
«Σιγά, σιγά και με το…μαλακό!»
Ερμηνεία θέλετε εσείς στην παρέα, θεωρίες ζητούν οι φίλοι μας σε Ευρώπη, Αμερική, Καναδά και Αυστραλία για την συμπεριφορά που επιδείχνουμε εμείς οι Έλληνες από τον Μάη του 2010 όταν ο τότε Πρωθυπουργός μας κ Παπανδρέου και ο τότε Τσάρος της Οικονομίας Dr Παπακωνσταντίνου μας «παρέδωσαν» στην Τρόικα!...
Σας θυμίζω εκφράσεις που έγιναν πια σλόγκαν:
«Καταστρεφόμαστε, θα μας διώξουν από ευρωζώνη και Ευρωπαϊκή Ένωση, θα γυρίσουμε στη Δραχμή, θα γίνουν αναστολές πληρωμών, θα πεινάσουμε θα, θα, θα…»
Τρομάξαμε, κλειστήκαμε στα καβούκια μας και μας κάνουν τώρα πια και η εισαγόμενη και η ντόπια τρόικα ότι θέλουν, όταν το θέλουν και όπως το θέλουν…
Και η περιβόητη «ελληνική κοινή γνώμη»…λούφαξε!
«Λέγε, λέγε το κοπέλι, κάνει την κυρά και…θέλει!»

Μας είχε πει, εάν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος και θα ζητήσω δημοσίως συγνώμη, ο κ Παπανδρέου ως πρωθυπουργός μας «τι θέλετε να πουλήσω την Πελοπόννησο;»
ΟΧΙ, βέβαια!
Αλλά όπως λένε πολλά στόματα, η τρόικα που εκείνος έφερε στην Ελλάδα και ζει και βασιλεύει εδώ, μας τα παίρνει όπως το λέει ο λαός μας:
«Σταλαματιά, σταλαματιά, γεμίζει της τρόικας η στάμνα η πλατιά…»
Όπως φαίνεται ΔΕΝ πουλήσαμε την Πελοπόννησο αλλά πολλοί μιλάνε, και εγώ όπως και εσείς (και μαζί μας Υπουργοί και Βουλευτές ΔΕΝ έχουμε δει στις Συμβάσεις και τα Μνημόνια τα «ψιλά γράμματα» που τα ψηφίσανε) για ξεπούλημα Εθνικής Κυριαρχίας και υποθήκευση του Εθνικού πλούτου!

Για τους δανειστές μας που είχαν φοβηθεί μπας και τους στείλουμε εμείς αδιάβαστους, ας είναι καλά Κυβέρνηση Παπανδρέου και Συγκυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, τώρα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ καθώς πια για αυτούς…
«Αγάλι, αγάλι γίνεται η αγουρίδα…μέλι!»
Άνεργος ΕΝΑΣ στους ΤΡΕΙΣ Έλληνες και ΕΞΙ στα ΔΕΚΑ παιδιά μας (πολλά με περγαμηνές Πανεπιστημίων και ΤΕΙ) …
Μειώνονται συνεχώς μισθοί και συντάξεις…
Μένουν απλήρωτοι φαρμακοποιοί και όσοι έκαναν δουλειές για Κρατικούς φορείς…
Αυξάνονται οι γραμμές στα δωρεάν συσσίτια, και στα γραφεία του ΟΑΕΔ…
Κάποτε αξιοπρεπείς άνδρες και γυναίκες τώρα ψάχνουν τους σκουπιδοτενεκέδες για αποφάγια…
Πηδάνε από τα παράθυρα, τσακίζουν το σβέρκο τους σε αγχόνες, και τινάζουν με καραμπίνες τα μυαλά τους στον αέρα πτωχευμένοι μικρό-μεσαίοι επιχειρηματίες…
Γέμισαν οι δρόμοι και οι πλατείες ζητιάνους που στέκονται μπροστά σε κλειστά καταστήματα στα οποία τις κάποτε εντυπωσιακές τους βιτρίνες τώρα καλύπτουν τα ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ - ΠΩΛΕΙΤΑΙ…

Μας ξαπλώσανε, μας ποδοπατούν, αδειάζουνε καθημερινά τις τσέπες μας..
Μας κλέψανε την ΕΛΠΙΔΑ και, δυστυχώς και την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ…
Αλλά διαπληκτίζονται για λογαριασμό μας με τους Ξένους με στόχο την ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ της σχέσης ΧΡΕΟΥΣ-ΑΕΠ στο 120% το 2022 αντί του 2020…
Σαββατοκύριακο πριν την Δευτέρα 26η Νοεμβρίου του 2012 και αυτοί διαπληκτίζονται για το 2022;
Δηλαδή μας λένε:
«Ζήσε Μάη να φας τριφύλλι και τον Αύγουστο…»
Παιδιά, ρώτησα την παρέα, εκείνο που κάποτε λέγαμε με μεράκι…
«Ο τράχηλος του Έλληνα ζυγό δεν υποφέρει…»
Τι απέγινε;

Λήξη σεμιναρίων κατάρτισης Νέων Αγροτών



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 23ης Νοεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

Μέλος εγκληματικής οργάνωσης αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών;

Ποινική δίωξη κατά 45χρονου αστυνομικού του Τμήματος ..............

Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας (πρόσφατα συνταξιοδοτημένου), άσκησε η Εισαγγελία Καλαμάτας, με τις κατηγορίες του μέλους εγκληματικής οργάνωσης και της παροχής πληροφοριών σε αυτήν.

Πρόκειται για την εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε πέρυσι το Δεκέμβριο και η οποία κατηγορείται για τις δολοφονίες του 35χρονου Αλβανού Φελίμ Μεσάι και του 2,5 ετών γιου του Κέρι, του Σωτήρη Ψυχόπαιδα, καθώς και για υποθέσεις ναρκωτικών και εκβιασμούς.

Μιλώντας στο «Θάρρος» ο δικηγόρος του, Διονύσης Αλευράς, είπε ότι ο πελάτης του δεν έχει καμία σχέση με όσα κατηγορείται και αρνείται κάθε συμμετοχή.

Στο μεταξύ, το βράδυ της Πέμπτης, τον 49χρονο Β.Β. που κατηγορείται ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, επισκέφθηκαν στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας...

Διαβάστε στην "ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας"

ΚΑΠΕΛΩΜΑ των αντιδράσεων για την Τσακώνα, επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ με την πρωτοβουλία του βουλευτή Θαν. Πετράκου και την ανταπόκριση του δημάρχου Καλαμάτας για τη συνάντηση που θα γίνει σήμερα στο Δημαρχείο.
Ωστόσο οι αντιδράσεις αποδυναμώνουν την πρωτοβουλία και η απροθυμία συμμετοχής βουλευτών, περιφέρειας και δημάρχων υποβαθμίζει τη σημασία της.
Μάλιστα ο Γιαν. Λαμπρόπουλος μίλησε χθες στο Best για «τζάμπα μάγκες» αναφερόμενος στους όψιμους «πρωταγωνιστές» και τόνισε ότι δεν έχουν νόημα τα «μέτωπα» στη λεπτή φάση που βρισκόμαστε, ενώ δήλωσε αισιόδοξος ότι το ζήτημα της Τσακώνας, σύντομα θα έχει ευτυχή κατάληξη και ο δρόμος θα δοθεί στην κυκλοφορία.
ΑΥΤΟ είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
• ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ η Ελλάδα στα πρόστιμα για κακή εφαρμογή της Κοινής
Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ). Τι απαντά ο επίτροπος Γεωργίας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή.
• ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ από τη φορολόγηση των μικροεπενδυτών φωτοβολταϊκών, οι οποίοι είναι πολλαπλώς παγιδευμένοι φέρνει στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση του Θαν. Πετράκου και άλλων βουλευτών.
• ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Αλευρά με Αναστασόπουλο, Καφαντάρη και Αναπτυξιακή για την αντιδιαβρωτική προστασία των ακτών σε περιοχές των δύο Δήμων.
• ΣΤΟΙΧΕΙΑ-ΣΟΚ για τις αυτοκτονίες και απόπειρες λόγω της κρίσης. 46 έχουν καταγραφεί στη Μεσσηνία την τελευταία τριετία!
• ΘΕΡΙΖΕΙ η ανεργία αλλά στο ταμείο για επιδόματα πάνε λίγοι.
• ΠΡΟΒΟΛΕΣ του Φεστιβάλ Ταινιών Δράμας το Σαββατοκύριακο στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!