ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟΨΕ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣKΕΥΗΣ, Λόγω έκτακτης βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.

Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012

Ελεύθερο "σερφάρισμα" στο νοσοκομείο Καβάλας

Οι ασθενείς, οι συνοδοί τους αλλά και οι εκατοντάδες επισκέπτες του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας (Γ.Ν.Κ.) έχουν πλέον τη δυνατότητα της ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο χάρη στο ασύρματο δίκτυο που λειτουργεί εδώ και λίγες ημέρες.

Η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος της πόλης όχι μόνο εισήγαγε το νοσοκομείο στην ψηφιακή εποχή αλλά ταυτόχρονα ικανοποίησε και μια μεγάλη επιθυμία, νέων κυρίως ανθρώπων, που ζητούσαν να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Έτσι, ο χρόνος της παραμονής στους ..............

χώρους του νοσοκομείου τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους επισκέπτες θα είναι περισσότερο ευχάριστος και δημιουργικός.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Δημήτρης Παπαδόπουλος τόνισε ότι η πρωτοποριακή αυτή κίνηση επιτεύχθηκε χάρη στη συνδρομή και τη χορηγία της τράπεζας Αττικής. Επισημαίνει επίσης ότι για την εγκατάσταση του ασύρματου δικτύου χρησιμοποιήθηκαν υλικά τελευταίας τεχνολογίας που δεν επιβαρύνουν ούτε κατ’ ελάχιστον την υγεία των ασθενών.

Ο κ. Παπαδόπουλος υπογραμμίζει ότι η εγκατάσταση του ασύρματου ίντερνετ σε όλους τους χώρους του νοσηλευτικού ιδρύματος ήταν μια ενέργεια που θα βελτιώσει σημαντικά τη ψυχολογία όσων χρειάζεται να βρίσκονται στο νοσοκομείο. «Αντιλαμβάνεστε», σημειώνει ο διοικητής, «ότι είναι σημαντικό για ένα νέο άνθρωπο που χειρίζεται με άνεση κάθε μορφή της ψηφιακής τεχνολογίας αλλά και για μεγαλύτερους σε ηλικία ασθενείς ή επισκέπτες που έχουν αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις να μπορούν να επικοινωνούν με φίλους και συνεργάτες έχοντας ωφέλιμο και εποικοδομητικό χρόνο σ’ ένα χώρο που όπως και να το κάνουμε επιβαρύνει την ψυχολογία του κάθε ανθρώπου».

Τέλος, η διοίκηση του νοσοκομείου αποφάσισε από τη νέα χρονιά η επικοινωνία μεταξύ των διαφόρων τμημάτων και η εσωτερική αλληλογραφία να γίνεται μόνο με την αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), ώστε να υπάρξει εξοικονόμηση στο χαρτί, το οποίο χρησιμοποιούνταν μέχρι σήμερα σε φαξ και εκτυπώσεις φωτοαντιγράφων.

Nooz.gr

Εισαγγελέας προς Βουλή: Εξετάστε αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες υπουργών για το μνημόνιο

Στη Βουλή διαβιβάστηκε χθες η δικογραφία που σχημάτισαν οι οικονομικοί εισαγγελείς, με αφορμή τις δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ Π. Ρουμελιώτη ότι εκείνος είχε προειδοποιήσει την τότε κυβέρνηση πως το συγκεκριμένο μνημονιακό πρόγραμμα δεν θα μπορούσε να έχει επιτυχία και γι' αυτό δεν έπρεπε να προσχωρήσει με αυτούς τους όρους στον μηχανισμό στήριξης.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ν. Παντελής, χωρίς .............

να διατυπώσει καμία αξιολόγηση για το περιεχόμενο της προκαταρκτικής εξέτασης (όπως ορίζει το Σύνταγμα), ζητά από τη Βουλή να εξετάσει τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες μελών της τότε κυβέρνησης για την ένταξη της χώρας στο 1ο Μνημόνιο.

Ο οικονομικός εισαγγελέας Γρ. Πεπόνης παρήγγειλε αυτεπαγγέλτως τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης τον περασμένο Αύγουστο, όταν ο Π. Ρουμελιώτης δήλωσε (αλλά και ανέλυσε εκτενώς σε βιβλίο του) ότι είχε προειδοποιήσει τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου για τους προβληματισμούς που διατυπώνονταν στο ΔΝΤ για την αποτελεσματικότητα του οικονομικού προγράμματος, υποστηρίζοντας πως «ξέραμε από την αρχή ότι ήταν αδύνατο να εφαρμοστεί, επειδή δεν είχαμε κανένα επιτυχημένο παράδειγμα».

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής κατέθεσαν στους Γρ. Πεπόνη και Σ. Μουζακίτη οι πρώην υπουργοί Γ. Αρσένης και Λ. Κατσέλη και δύο φορές ο Π. Ρουμελιώτης που επιβεβαίωσε τις δηλώσεις του, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι ο τότε πρωθυπουργός δεν ήθελε να συζητείται το όλο θέμα από τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ημερησία

Περικλής Μαντάς: Η Νέα Δημοκρατία ήταν, είναι και θα είναι παρούσα στις διεκδικήσεις για τη Μεσσηνία

Η Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της σε όλο το νομό, αγωνίζονται εδώ και δεκαετίες, διεκδικώντας τα μέγιστα για τους πολίτες και τον Τόπο μας γενικότερα.
Ο μεσσήνιος Πρωθυπουργός της Χώρας μας, ο οποίος παρεμπιπτόντως δεν έχει την ανάγκη εκπροσώπησης από κανέναν, τους τελευταίους πέντε μήνες έχει αποδείξει με τις προσωπικές του παρεμβάσεις, ότι τα ζητήματα της Μεσσηνίας είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων του. Με υπαρκτό τον κίνδυνο να κατηγορηθεί για μεροληψία την δύσκολη περίοδο που διανύει η Πατρίδα μας. Κι απορούμε πραγματικά, πώς κάποιοι που μας κατηγορούν ως κοντόφθαλμους, δεν μπορούν να δουν το αυτονόητο. Ή μάλλον, δεν θέλουν καλύτερα να το δουν.

Όσον αφορά το «ψητό» της εξουσίας, μάλλον το έχουν .........

μυριστεί όψιμα αυτοί, που λαϊκίστικα κι επενδύοντας στον πόνο και στην απόγνωση του έλληνα πολίτη, υποσχέθηκαν τα πάντα στις πρόσφατες εκλογές και νομίζουν ακόμα και σήμερα ότι μπορούν να καπηλεύονται τους αγώνες και τις διεκδικήσεις όλων των φορέων του νομού μας.
Ας τους θυμήσουμε λοιπόν, πως τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα και διεκδικήσεις ετών, σχεδιάστηκαν και μπήκαν σε τροχιά υλοποίησης από κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας. Ο δρόμος Τρίπολη – Καλαμάτα, η ενσωμάτωση της Μεσσηνίας στην Ολυμπία Οδό, το στρατόπεδο, το εφετείο, το φιλιατρινό φράγμα, είναι ένα μικρό δείγμα όσων πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια.

Άραγε με ποιανού διεκδίκηση υλοποιήθηκαν όλα τα παραπάνω;
Σήμερα όμως διανύουμε μια δύσκολη περίοδο. Και παρόλη τη ρευστότητα που επικρατεί σε ολόκληρη την επικράτεια, εμείς στη Μεσσηνία, έχουμε την πολυτέλεια όχι μόνο να διατηρούμε τα κεκτημένα αλλά και να διεκδικούμε ακόμα περισσότερα. Και αυτό το οφείλουμε στον μεσσήνιο Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στην Κυβέρνηση της χώρας, όσο κι αν η αντιπολίτευση και οι εκφραστές της στη Μεσσηνία προσπαθούν να απαξιώσουν τα πάντα.
Η Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της θα συνεχίσουν να δίνουν καθημερινά τον αγώνα τους για τα μεγάλα αναπτυξιακά ζητήματα του νομού αλλά και για τα μικρά ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών. Έχουμε τιμήσει την ψήφο τους γι αυτό και οι μεσσηνίοι μας έχουν εμπιστοσύνη.

Κλείνοντας κι έπειτα από όλα τα παραπάνω, εκτιμούμε πως το σημερινό δημοσίευμα περί αποχής της ΝΔ από τις διεκδικήσεις του νομού μας, είναι τουλάχιστον άστοχο.

Περικλής Μαντάς
Πρόεδρος
ΝΟ.Δ.Ε. Μεσσηνίας

7-ετής Προϋπολογισμός της Ε.Έ.; Προσεχώς!...

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Σαφώς και είναι πρώτο θέμα σε όλα τα Ευρωπαϊκά αλλά και τα υπόλοιπα Διεθνή ΜΜΕ από χτες το βράδυ η «αδυναμία» έγκρισης του 7ετούς διάρκειας προϋπολογισμού ύψους 1,25 τρισεκατομμυρίων ευρώ της Ευρωπαϊκής Ένωσης των 27 χωρών μελών και η αναβολή της περαιτέρω συζήτησης για τις αρχές του 2013!…
Προέκυψαν σημαντικές διαφωνίες για τον ................

συγκεκριμένο προϋπολογισμό αλλά και νέοι «άξονες» συνεργασίας που εγείρουν θέματα προβληματισμού για οικονομικούς, πολιτικούς, κοινωνικούς αναλυτές.

Ο κλασικός άξονας «Γερμανίας - Γαλλίας» και οι θερμοί εναγκαλισμοί της κ Μέρκελ με τον κ Ολλάντ «ακυρώθηκαν» ενώ υπήρξε ξαφνικά ένας κοινός «άξονας», χωρίς, όμως, θερμούς εναγκαλισμούς, μεταξύ της Γερμανίδας Καγκελαρίου κ Μέρκελ και του Βρετανού Πρωθυπουργού κ Κάμερον…
Ο Γάλλος πρόεδρος κ Ολλάντ συμπαρατάχθηκε με τον Ιταλό ομόλογό του για τον απλούστατο λόγο ότι οι δύο χώρες έχουν «θετική» συνεισφορά στον κορβανά της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά ταυτόχρονα απολαμβάνουν και λεόντειες μερίδες από τις παροχές της ΕΕ για τις αγροτικές επιδοτήσεις που αναλογούν στο 40% περίπου του Κοινοτικού προϋπολογισμού.

Η κ Μέρκελ και ο κ Κάμερον υποστηρίχθηκαν και από Σκανδιναβικές και χώρες γεγονός που επανέφερε στον προσκήνιο του προβληματισμού δύο διαιωνιζόμενα και καυτά θέματα, δηλαδή, την πιθανότητα μιας «Brexit» δηλαδή «Εξόδου της Βρετανίας» από την Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 χωρών και τη δημιουργία μιας Ε.Ε. «δύο ταχυτήτων».
Ο κ Κάμερον έχει να αντιμετωπίσει τους δικούς του «Ευρωσκεπτικιστές» (με αυτούς συμπαρατάσσεται απόλυτα ο γνωστός βρετανός Ευρω-Βουλευτής του Κόμματος UKIP κ Nigel Farage) που εμμένουν στην άποψή τους για αποχώρηση της Βρετανίας, η οποία δεν συμμετέχει στην Ευρωζώνη, και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μια τέτοια πράξη βέβαια θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια ανεπιθύμητη κατάσταση απομόνωσης της Βρετανίας η οποία έχει σημαντικές δοσοληψίες με χώρες της Ε.Ε.

Η αναβολή λήψης απόφασης στη 48ωρη συνάντηση κορυφής των 27 Ευρωπαίων ηγετών θεωρήθηκε από έγκυρους αναλυτές ως η «καλύτερη λύση» για την αποφυγή συγκρούσεων με απρόβλεπτες εξελίξεις και ίσως και δραματικές συνέπειες.
Παραμένει «ανοιχτή πληγή» η αναζήτηση λύσης για το ελληνικό χρέος, ενώ συνεχίζεται η κρίση στις Οικονομίες της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας, διογκώνεται η Ισπανική πολιτική και κοινωνική κρίση με υπόβαθρο την κλυδωνιζόμενη Οικονομία και τις τάσεις απόσχισης της Καταλονίας (και όχι μόνο) και διατηρείται η αστάθεια της Ιταλικής Οικονομίας.

Τα προβλήματα του Ευρωπαϊκού Νότου σε συνδυασμό με προβλήματα μιας διαφαινόμενης ύφεσης στις χώρες της Κεντρικής και βόρειας Ευρώπης μέσα στο προβληματικό Διεθνές Οικονομικό στερέωμα και τις «ανοιχτές πληγές» της Μέσης Ανατολής εγκυμονούν κινδύνους που απαιτούν σύνεση, ψυχραιμία και ηγετικές ικανότητες από τους Αρχηγούς των μεγάλων εταίρων-Κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ίσως θα έπρεπε να επιστρέψει και πάλι η συζήτηση στην ανάγκη της πραγματικής οικονομικής πολιτικής και πολιτισμικής ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ και όχι στην επιδερμική αλλαγή του τίτλου της «Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας» σε «Ευρωπαϊκή Ένωση».
Σαφώς και δεν συζητώ «κατάλυση» της Εθνικής ταυτότητας, ιστορίας και πολιτισμού των χωρών-μελών της Ε.Ε. αλλά σίγουρα μια «ολοκλήρωση» σε στυλ «μωσαϊκού» όπου η εικόνα της Ε.Ε. είναι ολοκληρωμένη αλλά κάθε χώρα μέλος σαν κάθε κουκίδα του μωσαϊκού διατηρεί την ιστορική της αυτοτέλεια δομολειτουργικά στην καθημερινότητά της.

Μέχρι στιγμής δεν κατορθώσαμε (και οι ηγέτες μας δεν επεδίωξαν) να γίνουμε πραγματικά Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης και το κρίσιμο πλέον ερώτημα είναι εάν υπάρχουν οι ΗΓΕΤΕΣ, εάν συνυπάρχουν οι σημαντικές και απαιτούμενες προϋποθέσεις και εάν τελικά επιτρέψουν οι απίστευτα ραγδαία εξελισσόμενες γεωπολιτικές εξελίξεις να γίνει κάτι τέτοιο.
Τα πράγματα στην Ευρώπη των 27 και την Ευρωζώνη των 17 είναι πολύ δύσκολα και κάποιοι δεν αποφεύγουν να τα χαρακτηρίσουν και δραματικά!…
Μέσα στις δυσκολίες σύγκλισης και σύμπτωσης απόψεων, τις ποικίλλες αντιπαλότητες, τα παιχνίδια των πρωταγωνιστών - ηγετών, τις μουσικές καρέκλες και τους εναλλασσόμενους εναγκαλισμούς και «άξονες» συμμαχιών εδραιωμένων, όπως πάντα, σε σκοπιμότητες υπήρξε και μία «κωμική νότα».

Αναφέρομαι, εάν το πληροφορηθήκατε από τα ελληνικά ΜΜΕ ή το είδατε στα blogs στη διαδήλωση των εργαζομένων στις διάφορες υπηρεσίες των Ευρωπαϊκών κοινοτήτων οι οποίοι ΑΝΤΙΤΙΘΕΝΤΑΙ (παρά τις δραματικές οικονομικές συνθήκες για εκατομμύρια άλλων εργαζομένων και ανέργων) στη μείωση των μισθών και των επιδομάτων τους…
Όσοι έχουμε επισκεφθεί τα Γραφεία της Ε.Ε στις Βρυξέλλες θέλω να πιστεύω ότι ΔΕΝ θα με παρεξηγήσουν εάν μιλήσω για «χλιδή και χλιδάτους μανδαρίνους»…
Τους είδα στους δρόμους των Βρυξελλών και θυμήθηκα τον φίλο και συμπατριώτη μου Χάρρυ Κλυνν…
«Ελάτε αδέλφια να βγούμε στους δρόμους/
Με ρόλεξ στα χέρια/ με γούνες στους ώμους…»

Άγριος καβγάς στη Λαική Κυπαρισσίας με αθίγγανους και έμπορο

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ κρούσματα επιθέσεων και μικροεγκληματικότητας όσο περνά ο καιρός σε χωριά, πόλεις ακόμα και στις λαικές αγορές όπως διαπίστωσαν πολίτες που πολλές φορές καταγγέλλουν τέτοια φαινόμενα σε πολλές περιοχές.

Αυτή την φορά το θράσος δεν έχει όρια όταν ..........

το περιστατικό λαμβάνει χώρα σε χώρους όπου ψωνίζουν οι πολίτες όπως είναι η Λαική αγορά της Κυπαρισσίας η οποία έχει μετατραπεί σε άντρο παρανομιών τόσο σε όσους δεν έχουν άδεια πώλησης, καταλήψεις χώρων ακόμα και επιθέσεων σε επαγγελματίες.

Το πρωί του Σαββάτου μάλιστα κοντά στην συμβολή των οδών Πονηροπούλου και Δημαρχείου κοντά στο Κ.Ε.Π. σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες μιλώντας στο www.kyparissianews.com τόνισαν ότι πολίτης από κοινοτικό διαμέρισμα με το όχημά του πάτησε 3 λεμόνια όταν διερχόταν από το δρόμο. Κοντά στη διασταύρωση όμως αθίγγανοι έχουν αφήσει σακούλες με προιόντα θεώρησαν ότι ευθυνόταν όχημα εμπόρου που βρίσκεται στη περιοχή λόγω του συνωστισμού στην αγορά και των μέτρων κυκλοφορίας.

Οι νεαροί αθίγγανοι ζήτησαν το λόγο από τον επαγγελματία-που δεν ευθυνόταν- και διαπληκτίστηκαν μαζί του με αποτέλεσμα η ένταση να κορυφωθεί και 4 περίπου αθίγγανοι να την...πέσουν στον έμπορο με αποτέλεσμα να τον γρονθοκοπήσουν προκαλώντας του τραύματα. Εκείνη την ώρα καταστηματάρχες που είδαν την ένταση προσπάθησαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα χωρίζοντας τους εμπλεκόμενους καθώς κινδύνεψε να γίνει σύρραξη με αποτέλεσμα να έρθει η αστυνομία και να πάρει καταθέσεις, ενώ οι δράστες έγιναν άφαντοι με την άφιξη της αστυνομίας.

Το περιστατικό δεν είναι δυστυχώς το μοναδικό καθώς η προκλητικότητα των αθίγγανων πολλές φορές είναι εκτός τόπου και χρόνου , ενώ έχουν σημειωθεί κλοπές κοντά σε σημεία παράνομης πώλησης αγαθών στην πλευρά του Κ.Ε.Π. όπως έχουν αναφέρει πολίτες καθώς στερούνται άδειας.
Σίγουρα όμως σε τέτοια περίπτωση χρειάζεται η επέμβαση της ομάδας ΔΙΑΣ η οποία είναι αναγκαία επιτέλους να συσταθεί στην Τριφυλία σύντομα.

Radio 936

Πάνω από 33.000 οι αιτήσεις για επίδομα θέρμανσης

Σε ικανοποιητικό βαθμό προχωρά, σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστηματων, η πρώτη εβδομάδα της ηλεκτρονικής εφαρμογής για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης μέσω της ιστοσελίδας www.gsis.gr.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γραμματείας, μέχρι την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου στις 15:00 το μεσημέρι, είχαν υποβληθεί 33.388 αιτήσεις, εκ των οποίων 27.460 είχαν εγκριθει.

«Κατά τις πρώτες ημέρες εκκίνησης της εφαρμογής .............

έχουμε δεχτεί πολλά τηλεφωνήματα πολιτών που ζητούν διευκρινίσεις, γεγονός που καταδεικνύει την θετική ανταπόκριση του κόσμου» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρης Θεοχάρης«Ενα από τα πιο βασικά προβλήματα που έχουν ανακύψει αφορά τους δικαιούχους του επιδόματος που έχουν ήδη παραγγείλει πετρέλαιο θέρμανσης" τόνισε ο κ. Θεοχάρης, προσθέτοντας "προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο της εφαρμογής που θα έχει μεγαλύτερη λειτουργικότητα και θα είναι πιο εύχρηστο στο κοινό».

Υπενθυμίζεται ότι από την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012 η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει ενεργοποιήσει την ηλεκτρονική εφαρμογή καταβολής επιδόματος θέρμανσης ούτως ώστε να υποβάλουν αιτήσεις όσοι καταναλώσουν εφέτος πετρέλαιο θέρμανσης.

Εντός 20 ημερών από την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης στο Taxis θα καταβάλλεται το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης (0,28 ευρώ/λίτρο) στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση και πληροφόρηση σχετικά με το Επίδομα Κατανάλωσης Πετρελαίου Θέρμανσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο: 2104803131 και να επισκέπτονται την ηλεκτρονική εφαρμογή στο web site της Γ.Γ.Π.Σ www.gsis.gr.

Sοfokleous in

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ................

Την παρακάτω αφίσα μας έστειλαν παράγοντες του προσκοπισμού της πόλης μας και μας ζήτησαν την δημοσίευση της.
Στην σύντομη επικοινωνία μας μαζί τους μας είπαν ότι πρόκειται για ενα παιχνίδι δράσης μέσα στην πόλη που έχει σαν σκοπό αφενός μεν την διασκέδαση των παιδιών αλλα..........


και την διάδοση της ιδέας του προσκοπισμού. Το σύστημα των προσκόπων της πόλης μας σε συνεργασία με τους προσκόπους της γειτονικής μας πόλης Της Κυπαρισσίας, αλλά και με την συμπαράσταση και την εμπειρία των προσκόπων από συστήματα της πόλης της Πάτρας έχουν ξεκινήσει μια σειρά από προγραμματισμένες δράσεις ( όπως την προηγούμενη Κυριακή -ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ - )και σας σας καλούν αν θέλετε να το παρακολουθήσετε από κοντά.

O Αντώνης Σαμαράς χρηματοδότησε με 11,5 εκατ. ευρώ τον… αδελφό του!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ NEWS BOMB

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός που με τις αποφάσεις του οδηγεί καθημερινά τον λαό στην πείνα και στην εξαθλίωση, μόλις 22 ημέρες αφού ορκίστηκε, έδωσε επιχορήγηση 11,5 εκατ. ευρώ στον… αδερφό του, Αλέξανδρο.

Η πείνα, η εξαθλίωση, η αδικία, οι περικοπές και η απόγνωση είναι τα σημερινά «προνόμια» των Ελλήνων, αυτά που τους κληροδότησαν οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών.

Μόνος τρόπος να ξεφύγεις από τη γενίκευση και.............

να αποτελέσεις εξαίρεση, κατά πως φαίνεται, είναι να σε λένε «Σαμαρά»!

Αυτό αποδεικνύει η αποκάλυψη – βόμβα που κάνει σήμερα το newsbomb.gr, η οποία κλονίζει τα θεμέλια του πολιτικού συστήματος και της κυβέρνησης.

Η χρονική… σύμπτωση μιας επιχορήγησης!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι στην Ελλάδα υπάρχει το «Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο (ΜΦΙ)».

Το συγκεκριμένο ινστιτούτο ξεκίνησε την λειτουργία του το 1931 με σκοπό να ερευνά φυτοπαθολογικά θέματα (ασθένειες των φυτών) και να προτείνει μέτρα προστασίας της πρωτογενούς αγροτικής παραγωγής. Να είναι δηλαδή ένας πολύτιμος συνεργάτης του Έλληνα αγρότη. Βέβαια ελάχιστοι αγρότες γνωρίζουν την ύπαρξη του, άρα είναι ένα ζητούμενο πώς ακριβώς βοηθά, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας…

Το «Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο» μόλις 22 ημέρες (!) αφού ορκίστηκε πρωθυπουργός της Ελλάδας ο Αντώνης Σαμαράς πήρε επιχορήγηση 11,5 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για τις κτιριακές του ανάγκες.

«Και τι έγινε;,» θα πει κάποιος; Σύμπτωση!

Θα αλλάξετε γνώμη ίσως αν διαβάσετε πώς ονομάζεται ο πρόεδρος του «Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου».

«Αλέξανδρος Σαμαράς, αδερφός του Πρωθυπουργού της Ελλάδας». (Μάλιστα, εκ του νόμου το ΜΦΙ διοικείται διαχρονικά από τους κληρονόμους του Μπενάκη: την οικογένεια Σαμαρά, δηλαδή!).

Το εντυπωσιακό μάλιστα της υπόθεσης είναι ότι πρόκειται για μια επιχορήγηση που διεκδικούσε τα τελευταία πέντε χρόνια, αλλά την πήρε μόλις ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ μέρες αφού έγινε πρωθυπουργός ο αδελφός του προέδρου του!

Και μια σημαντική λεπτομέρεια: Το θέμα συζητήθηκε και εγκρίθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης.

Και οι… συμπτώσεις δεν σταματούν εδώ!

Το «Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο» πήρε επιχορήγηση άλλες 600.000 ευρώ για κατασκευή θερμοκηπίου και, άρα, το ινστιτούτο όπου προεδρεύει ο πρωθυπουργικός αδερφός επιχορηγήθηκε συνολικά με 12,1 εκατ. ευρώ, από την στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς μετακόμισε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το Ινστιτούτο ενός Σαμαρά δεν ξέρει τη λέξη «Μνημόνιο»

Το 2011 ήταν η χρονιά – κατάρα για τα εθνικά ερευνητικά κέντρα.

Το Υπουργείο Οικονομικών τα απειλούσε με συγχωνεύσεις και κλείσιμο, διότι αυτό επέβαλλαν τα Μνημόνια.

Μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε –δεν έχουν τέλος οι συμπτώσεις- το «Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο»!

Διότι κατάφερε όχι μόνο να μην υποστεί μείωση εσόδων, αλλά να πάρει μεγαλύτερη επιχορήγηση από το 2010 και τελικά να αυξήσει τα έσοδά του κατά 87%!

Το «Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο» αναπτύσσει τέτοια δραστηριότητα που καταφέρνει να φτάσει τα έσοδά του στα 7.300.671 ευρώ.

Της επιχορήγησης το ανάγνωσμα

Σύμφωνα με την πρόβλεψή του, το «Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο» για το 2012 θα λάβει επιχορήγηση:

- Από τον κρατικό προϋπολογισμό 1 εκατ. ευρώ.

- Από ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, Οργανισμούς και ειδικούς λογαριασμούς του εξωτερικού 1 εκατ. ευρώ.

- Από τον τακτικό προϋπολογισμό για επενδύσεις, μελέτες, έρευνες και πειραματικές εργασίες 150.000 ευρώ.

Επίσης προβλέπεται να λάβει 250.000 ευρώ από χορηγίες ενώ υπάρχουν και άλλα προβλεπόμενα έσοδα από την επιχειρηματική δραστηριότητα του ΝΠΔΔ που συνολικά φτάνουν το ποσό των 4.106.250 ευρώ.

Από την άλλη τα έξοδα του «Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου» αναμένεται να φτάσουν τα 5.808.000 ευρώ.

Άρα… Και ερευνητικά προγράμματα… Και έργα από το Υπουργείο… Και έργα από τους Δήμους… Και έργα από άλλους φορείς… Και χορηγίες Και φυσικά κρατική επιχορήγησης.

Και έλλειμμα 1,7 εκατ. ευρώ φέτος!

Όπως άλλωστε και πέρυσι!

Ο Αντώνης Σαμαράς ανέλαβε το τιμόνι της χώρας στην πιο δύσκολη περίοδο της μεταπολιτευτικής της Ιστορίας. Υποσχέθηκε επαναδιαπραγμάτευση, σκληρή αντιπαράθεση με τους δανειστές μας, βελτίωση της προοπτικής και του μέλλοντος του ελληνικού λαού.

Δεν έκανε τίποτε αυτό αυτά.

Ψήφισε το μνημόνιο, καταδίκασε την ελληνική οικονομία, καταδίκασε κυριολεκτικά σε θάνατο ολόκληρα τμήματα του ελληνικού λαού και έβαλε την υπογραφή του στην περικοπή των ίδιων των ζωών μας, χαρίζοντας την Υγεία μας στις γερμανικές και ισραηλινές πολυεθνικές. Και, μέσα σ’ αυτό τον ορυμαγδό «λεφτά υπάρχουν» μόνο για το ινστιτούτο όπου προεδρεύει ο αδελφός του πρωθυπουργού!

Υ.Γ. Το θέμα έχει πολύ παρασκήνιο. Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα «αντίδωρα» της Περιφέρειας Αττικής για την απόφαση επιχορήγησης του πρωθυπουργικού αδελφού…

Το newsbomb.gr θα επανέλθει.

newsbomb.gr

ΣΧΟΛΙΟ
ΕΛΛΑΣ - ΕΛΛΑΣ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ
ΠΙΟ ΨΗΛΑ - ΠΙΟ ΨΗΛΑ - ΜΕ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ... και τα μυαλά στα κάγκελα....

Η εικόνα της Εβδομάδας. Με χιλιάδες Like, κοινοποιήσεις μέσα σε 48 ώρες.

Είναι η εικόνα που σαρώνει τα πάντα όπου εμφανίζεται. Εχει δεχτεί χιλιάδες like και κοινοποιήσεις στο Facebook και εκατοντάδες re tweet στο Twitter μέσα σε διάστημα περίπου 48 ωρών.
Ο λόγος; Η απίστευτη δήλωση του βαρβατάντρα Βουλευτή του (Τ)ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Τατσόπουλου ότι έχει πηδήξει την μισή Αθήνα!!!
Μιλάμε για το απόλυτο Αρσενικό!!! Για χάρη του μέχρι και το "Κορίτσια ο Μπάρκουλης" άλλαξαν σε "Κορίτσια ο Τατσόπουλος" Για τέτοιο αρσενικό μιλάμε...
Και να σκεφτεί κανείς ότι με τα ..............

στελέχη που έχει ο Τσίπρας, θέλει και να κυβερνήσει την Ελλάδα.

«Αφρούς» βγάζουν στην Κουμουνδούρου με τον Πέτρο Τατσόπουλο

Οργή επικρατεί στην Κουμουνδούρου με τις τελευταίες δηλώσεις του Τατσόπουλου που όχι μόνον δεν συνάδουν με τη φυσιογνωμία και τις ιδεολογικές αρχές του κόμματος, αλλά έκαναν και τον ΣΥΡΙΖΑ ρεζίλι:

Γιατί τα αστεία που ανέβηκαν σε .............

εκατοντάδες χιλιάδες λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης δεν αφορούσαν μόνο τον Τατσόπουλο αλλά συμπεριέλαβαν και το κόμμα όπως το «στον σφύριζα στο ΣΥΡΙΖΑ, ο τίτλος της νέας ταινίας του Σειρινάκη» ή το «στο Συριζα η αλαζονεία της εξουσίας εχει χρώμα αρσενικό» ενόχλησαν πολλούς.

Η επίσημη Κουμουνδούρου δεν διανοήθηκε να αποδοκιμάσει το βουλευτή, ούτε καν με διαρροή, εκτιμώντας ότι αυτός ήταν ο μόνος τρόπος να αποφύγει την καζούρα. Ωστόσο γνώστες της ανθρωπογεωγραφίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρατήρησαν ένα σχόλιο που διακινήθηκε από ιστοσελίδες ανθρώπων που βρίσκονται κοντά στην ηγετική ομάδα και εξέφραζε με καταλυτικό τρόπο την αντίθεση στα λεγόμενα του συγγραφέα και βουλευτή: «σεξιστική δήλωση με ομοφοβική αφετηρία ίσον γροθιά στο φασισμό».

Αυτό που υπονοούσε η φράση ήταν ότι ο Τστσόπουλος, που δεν διακρίνεται άλλωστε για την καθαρότητα του ιδεολογικού του στίγματος, άνοιξε διάλογο με τους ναζί στο ομοφοβικό γήπεδο τους. Ούτε οι εξηγήσεις που έδωσε στη συνέχεια ο Τατσόπουλος έπεισαν, όπως προκύπτει από τη ανάρτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη: «η δήλωση του Τατσόπουλου ήταν πολλαπλό ατόπημα. Αντί να ψάχνει δικαιολογίες είναι προτιμότερο να το προτιμότερο να το παραδεχτεί. Όλοι κάνουμε λάθη».

Ο εκνευρισμός της Κουμουνδούρου είχε και άλλη μια αιτία.. Οι δηλώσεις του βουλευτή επισκίασαν όλες τις πρωτοβουλίες που πήρε ο Τσίπρας το τελευταίο διήμερο – ακόμα και το πολύ επιτυχημένο ταξίδι στη Βαρκελώνη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε από συνεργάτες του και λέγεται ότι έγινε …τούρμπο.

Αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει και ακόμα και αν αυτή τη φορά δεν συμβαίνει για πολιτικούς λόγους, στην Κουμουνδούρου έχουν απηυδήσει με τέτοιου είδους «γκάφες». Αυτό το Σαββατοκύριακο και το επόμενο, στον ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζονται αφενός μεν για ολοκλήρωση των εγγραφών νέων μελών και τη διαδικασία εκλογής των αντιπροσώπων, αφ’ ετέρου δε για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη για το ενιαίο κόμμα και στην ηγεσία αναρωτιούνται τι θα μπορούσε να τους προκύψει ανεπάντεχα, με δεδομένο ότι μια σειρά στελεχών συνηθίζουν να σκέφτονται αφού μιλήσουν.

Καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται για μια σειρά από σκληρές αντιπαραθέσεις με την κυβέρνηση και μπορεί ανά πάσα στιγμή να κληθεί να δώσει τη μεγάλη μάχη για την εξουσία και το ιστορικό των γλωσσικών παραστρατημάτων έχει διογκωθεί σημαντικά, κάθονται πια σε αναμμένα κάρβουνα…

new post

Σήμερα στην Καλαμάτα η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου

Σήμερα στις 19:00 παρουσιάζεται στην Καλαμάτα το βιβλίο του Φιλιατρινού Συγγραφέα και Δημοσιογράφου Γρηγόρη Χαλιακόπουλου "Να φοβάσαι τον Άνδρα" από τα βιβλιοπωλεία “Παπασωτηρίου” και την εφημερίδα “Ελευθερία”.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Άγκυρα” και γι αυτό θα μιλήσουν ο τέως δήμαρχος Αετού και εκπαιδευτικός Δημήτρης Δριμής και η ηθοποιός Νταίζυ Σεμπεκοπούλου, ενώ το συντονισμό της συζήτησης θα έχει η δημοσιογράφος Μαρία Τομαρά.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της ............

“Ε” (Γεωργούλη 26, β' όροφος).

Το χθεσινοβραδινό Δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 23-11-2012 ]Μεσσηνιακές εφημερίδες της 24ης Νοεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

Στη "στενή" ο αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών

Προφυλακιστέος κρίθηκε, χθες, αργά το μεσημέρι, ο ..............

45χρονος συνταξιούχοςαστυνομικός, που μέχρι πρόσφατα υπηρετούσε στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, με την κατηγορία της συμμετοχής στην εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε πέρυσι τα Χριστούγεννα και η οποία κατηγορείται για τις δολοφονίες του 35χρονου Αλβανού Φελίμ Μεσάι και του 2,5 ετών γιου του Κέρι, καθώς και για υποθέσεις ναρκωτικών και εκβιασμούς.

Για τον 45χρονο πρώην αστυνομικό, πριν από μερικές ημέρες, ασκήθηκε ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Καλαμάτας για παροχή πληροφοριών σε εγκληματική οργάνωση. Μετά την απολογία του, υπήρξε διαφωνία μεταξύ Εισαγγελέα και Ανακρίτριας και αποφασίσθηκε να αφεθεί ελεύθερος. Από την Εισαγγελία, μετά και από επιπλέον στοιχεία, ασκήθηκε νέα δίωξη για συμμετοχή του ως μέλος στην οργάνωση, όπου και πάλι υπήρξε διαφωνία Εισαγγελέα και Ανακρίτριας για την προφυλάκισή του ή μη.

Για τη διαφωνία αυτή, συνεδρίασε χθες το μεσημέρι το Δικαστικό Συμβούλιο, όπου τελικά αποφασίσθηκε η προφυλάκιση του.

Διαβάστε στην "ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας"

ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΕ η πρωτοβουλία Πετράκου για τη συγκρότηση μετώπου με αφορμή την εμπλοκή της Τσακώνας. Βουλευτές, Περιφέρεια και δήμαρχοι δεν προσήλθαν στο Δημαρχείο, όπου παρέστησαν ορισμένοι τοπικοί φορείς κατόπιν παρακλητικών πιέσεων.
Τελικά αποφάσισαν να… στείλουν γράμμα στον Πρόεδρο του Ελεγκτικού, ενώ ο Πετράκος πρότεινε και τη δημιουργία μόνιμου Forum! (Κάτι σαν 3μελή Επιτροπή με πέντε-έξι άτομα που θα ’λεγε και ο τεράστιος Βαμβακούλας).
Αυτό είναι το σημερινό πρώτο θέμα στη «ΦΩΝΗ» στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
• «ΝΑΥΑΓΙΟ Κορυφής» στις Βρυξέλλες για τους ευρωπαϊκούς προϋπολογισμούς και τα κονδύλια συνοχής 2014-2020. Θα τα ξαναπούν το Γενάρη σε έκτακτη Σύνοδο. Συγκρατημένα αισιόδοξος ο Σαμαράς για τη δόση-μαμούθ, αλλά και για τα κονδύλια στην Ελλάδα 2014-2020.
• ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ το Στρατόπεδο ως ΚΕΝ από το Γενάρη. Ανάγκη για απόσπαση στελεχών. Αξιωματικοί χθες στο Νίκα.
• Με 86% η εκλογή πρύτανη στο ΤΕΙ Καλαμάτας. Η ακαδημαϊκή κοινότητα συγχαίρει τον καθηγητή Δημ. Βελισσαρίου.
• ΝΕΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ έργα δημόσιας υγείας στο ΕΣΠΑ. Ικανοποίηση Μπέζου.
• ΛΟΥΚΕΤΟ στα φαρμακεία της χώρας Δευτέρα και Τρίτη.
• ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ σήμερα στα Φιλιατρά του προγράμματος κατάρτισης νέων αγροτών.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012

Σε φιάσκο κατέληξε η..σύσκεψη στη Καλαμάτα για εθνικό δρόμο και αέριο...

Με την σφραγίδα ΣΥΡΙΖΑ και την απουσία των δημάρχων - πλην Νίκα - να είναι το ηχηρό μήνυμα εξελίχθηκε το μεσημέρι η σύσκεψη στο δημαρχείο της Καλαμάτας για τα μεσσηνιακά ζητήματα. Ο Πετράκος του ΣΥΡΙΖΑ μοναδικός βουλευτής καθώς κανένας άλλος από τη Ν.Δ. δεν έδωσε το παρών, ενώ δεν είχε προσκληθεί - προκάλεσε αρνητική εντύπωση η ενέργεια αυτή – ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Δ. Κουκούτσης.

Οι 5 δήμαρχοι που δεν πήγαν έστειλαν .............

απεσταλμένους και μαζί και ένα καταλυτικό μήνυμα προς κάθε πλευρά που πήγε να... καπελώσει εκ των υστέρων κομματικά το θέμα κυρίαρχα του δρόμου, για το οποίο κατέληξαν (μετά την περιβόητη σύσκεψη) στο να στείλουν ένα γράμμα στον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου!!!
Οι θεσμικοί εκπρόσωποι φορέων δεν έλειψαν, ενώ ξεχώρισε η παρουσία Πετράκου – Πατσαρίνου – Μπεχράκη (ΣΥΡΙΖΑ).
Για την Ολυμπία και το φυσικό αέριο απλά συζήτηση να γίνεται.
Οι σκοπιμότητες της εν λόγω... κίνησης για το "θεαθήναι" ορισμένων σχολιάστηκαν από πολλούς.

Radio 936

Καλαμάτα: Νέος πρύτανης - πρόεδρος στο ΤΕΙ Καλαμάτας

Ο καθηγητής της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας Δημήτριος Βελισσαρίου, εκλέχθηκε με ποσοστό 86% κατά την χθεσινή εκλογική διαδικασία, πρώτος πρύτανης- πρόεδρος στο ΤΕΙ Καλαμάτας.

Οι εκλογές διεξήχθησαν σε απόλυτα ήρεμο κλίμα και .............

με την εκλογή και του πρύτανη ολοκληρώθηκαν στο Ίδρυμα όλες οι διαδικασίες εκλογής οργάνων που προβλέπονται από το νέο νομικό καθεστώς για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Φιλιατρά - Φουρναράκειο: Να επιδείξουμε πλεόνασμα ανθρωπιάς συμβάλλοντας στο τεράστιο έργο του Χαμόγελου του παιδιού.

Σε μια εποχή που πλήττεται οικονομικά και ηθικά ο λαός μας, ο «ΠΥΡΣΟΣ» προσκαλεί όλους τους συμπολίτες:

Να επιδείξουμε πλεόνασμα ανθρωπιάς συμβάλλοντας ο καθένας μ’ ένα μικρό δείγμα αγάπης στο τεράστιο έργο που επιτελεί η μη κυβερνητική οργάνωση «Το χαμόγελο του παιδιού».
Ένα παιγνίδι ή οποιοδήποτε συσκευασμένο τρόφιμο ( π.χ. ζάχαρη. ρύζι, γάλα, μακαρόνια κλπ) που εύκολα μπορεί να περισσεύει στον καθένα μας, μπορεί για τον «μικρό συνάνθρωπό μας» να γίνει πηγή χαρά και ζωής.

Την ίδια στιγμή επειδή γύρω μας υπάρχουν.............

άνθρωποι που στερούνται ρούχα και παπούτσια σας παρακαλούμε να συγκεντρώσουμε όλοι μας ότι μπορούμε από τα είδη αυτά, αποδεικνύοντας ότι πραγματικά είμαστε Άνθρωποι.

Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά για την ανθρωπιστική διάθεσή σας.

Μπορείτε να φέρνετε στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο τη βοήθειά σας κάθε Τετάρτη και Σάββατο και ώρες 6 – 8 μμ, μέχρι 15-12-2012 .

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Φιλιατρών «Ο ΠΥΡΣΟΣ»

Ενα μπλουζάκι για τον "βαρβατάντρα" βουλευτή Τατσόπουλο του (Τ)ΣΥΡΙΖΑ και ΕΣΚΟΥΖΑ

Συνεχίζει να πέφτουν τρελές ατάκες για τον "βαρβατάντρα πηδηχταρά" βουλευτή του κόμματος (Τ)ΣΥΡΙΖΑ και ΕΣΚΟΥΖΑ καθώς η δήλωση του ότι έχει πηδήξει την μισή Αθήνα (κλίκ) έχει προκαλέσει εκατοντάδες χιλιάδες τιτιβίσματα στο twitter από ατάκες εκ των οποίων χθες σας παρουσιάσαμε τις καλύτερες.
Και δεν είναι μόνο το τιτιβίσματα για τον ...........

βουλευτή του (Τ)ΣΥΡΙΖΑ.
Σήμερα κυκλοφόρησε στο Facebook και το απαραίτητο μπλουζάκι που κάποιος σκέφτηκε να φτιάξει διακωμωδώντας την όλη κατάσταση του "πηδηχταρά" βουλευτή.
"ΉΜΟΥΝ ΚΙ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΜΙΣΗ ΑΘΗΝΑ" αναγράφει το μπλουζάκι και από κάτω έχει την φάτσα του μεγαλο-πηδηχταρά....
Και μην ξεχνιέστε γυναίκες... Τοίχο τοίχο να πηγαίνετε.... Κυκλοφορεί ο Τατσόπουλος!!!!Ο δρόμος Παραδείσια-Τσακώνα και η εκμετάλλευσή του.

H "Καλλίκαρπος" Μεσσηνία σύμφωνα με τον Ευριπίδη, ένας τόπος που μπορεί να προσφέρει πολλά στους κατοίκους της, είναι γεγονός πως αντιμετωπίσθηκε από την Ελληνική πολιτεία με προχειρότητα και αδιαφορία όσον αφορά τους σχεδιασμούς των μεγάλων έργων που θα έδιναν την αναπτυξιακή ώθηση στον τόπο μας.

Σύγχρονο γεφύρι της Άρτας ο πολύπαθος δρόμος Τρίπολη -Καλαμάτα, δίνεται με ...δόσεις και κατόπιν πάντοτε ισχυρών πιέσεων όσον αφορά το ξεμπλοκάρισμα των χρηματοδοτήσεων για την κατασκευή του.

Έτσι φτάσαμε στο σήμερα όπου ένα μικρό τμήμα, ..............

απέμεινε πλέον να δοθεί στην κυκλοφορία και να κάνει το όνειρο για ένα ασφαλές και συντομότερο ταξίδι προς την Αθήνα πραγματικότητα.

Πρόκειται για το τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα, το οποίο είναι έτοιμο , αλλά έχουν μπλοκαριστεί όπως ξέρουμε τα χρήματα του φωτισμού.

Αναμένοντας την απόφαση του Ζ' Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου το οποίο θα συνεδριάσει στα τέλη Νοεμβρίου και της παράδοσης του τμήματος αυτού, σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης, έχει στηθεί ένα κακόγουστο επικοινωνιακό σκηνικό εδώ και αρκετές καιρό, προκειμένου κάποιοι να δείξουν ότι πράττουν το καθήκον τους απέναντι στους Μεσσήνιους και νοιάζονται για τα συμφέροντά τους.

Κανείς δε μέμφεται τον αγώνα κανενός, αλλά ενώ υπάρχουν δρομολογημένες ενέργειες σύμφωνα με τους νόμους της Πολιτείας, οι υπερβάλλουσες φωνές δεν πείθουν για την αθωώτητα των προθέσεών τους,

Αλήθεια η Ελληνική πολιτεία , η Κυβέρνησή μας και ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Χώρας ο καταγόμενος από τη Μεσσηνία, δεν επιθυμεί την άμεση ολοκλήρωση και παράδοση του δρόμου;.

Άραγε που αποσκοπούν όσα προβάλλονται ως απαιτήσεις, πρωτοβουλίες, επιστολές, πιέσεις, συγκεντρώσεις κλπ προκειμένου στη Μεσσηνιακή κοινή γνώμη να φανούν ως πιέσεις από πατριώτες που κάνουν όσα πρέπει για τον τόπο;

Άραγε πως νομιμοποιούνται ορισμένοι να καλούν σε μη τήρηση της νομιμότητας , αναφέροντας ως πρόθεσή τους να δώσουν σε κυκλοφορία το δρόμο , ακόμη και ...σηκώνοντας τις μπάρες;

Περιμέναμε τόσο πολύ, φτάσαμε να μιλάμε τόσα πολλά χρόνια για το δρόμο και τώρα που βρισκόμαστε στο παρά πέντε, δημιουργούμε όλα αυτά τα ζητήματα, που εν κατακλείδι μπορούν να προκαλέσουν εμπλοκή στην παράδοσή του;

Ας σταματήσει κάποια στιγμή το ...κίνημα των οπαδών της ετεροχρονισμένης αντίδρασης και των "κατόπιν δικών μου ενεργειών" για να δούμε επιτέλους την πρόοδο στον τόπο μας.

Αντωνία Μπούζα
Αναπλ.Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων Ν.Δ.
Μέλος Τομέα Τουρισμού Ν.Δ.

Φτωχό για μια ακόμα χρονιά το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Τριφυλίας για το 2013.

Στο ύψος των 7.457.829,57 € ανέρχεται το προσχέδιο του Τεχνικού προγράμματος του Δήμου Τριφυλίας που ανακοινώθηκε στην υπό κατασκευή -ακόμα- της ιστοσελίδας του Δήμου Τριφυλίας και το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα συζητηθεί στην Επιτροπή Διαβούλευσης.

Το υπό διαπραγμάτευση πρόγραμμα χαρακτηρίζεται αρκετά φτωχό για το μέγεθος του Δήμου Τριφυλίας με πολλά συνεχιζόμενα έργα από το πρόγραμμα του 2012 και πολύ λίγα καινούρια.

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας, μιλώντας ...........

στην εφημερίδα Θάρρος για το τεχνικό πρόγραμμα επανέλαβε ότι «εξ’ ανάγκης το τεχνικό πρόγραμμα είναι τεχνικό πρόγραμμα λιτότητας» και σημείωσε πως από τη στιγμή που η κεντρική διοίκηση με το σταγονόμετρο ενισχύει του δήμους, από τη στιγμή που γίνεται άγρια περικοπή των οφειλομένων στους δήμους δε μπορεί να γίνει διαφορετικά.

Όπως είπε ο κ. Κόλλιας, το Τ.Π. του 2013 θα είναι κατά τι αυξημένο από το Τ.Π. του 2012 επειδή σε αυτό συμπεριλαμβάνονται έργα χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ. Υπογράμμισε, δε, ότι «εάν δεν αποσαφηνιστεί οριστικά το πλαίσιο των χρηματοδοτήσεων των δήμων, όχι μόνο ως προς τις λειτουργικές δαπάνες, αλλά τις δαπάνες επενδυτικού χαρακτήρα, όπως η ΣΑΤΑ που φέτος δεν ήρθε ούτε μία δόση, το Τ.Π. δε μπορεί να είναι οριστικό». Σημείωσε, επίσης, πως, «θα ακούσουμε με ενδιαφέρον στη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης τις προτάσεις όλων των φορέων» και τόνισε πως «μπορεί να είναι τεχνικό πρόγραμμα λιτότητας, αλλά με την πλήρη και οριστική κατάρτισή του θα είναι ένα Τ.Π. ρεαλιστικό, όπως ρεαλιστικός και ειλικρινής θα είναι ακολούθως και ο Προϋπολογισμός του 2013».

Σημειώνουμε πως, στο προσχέδιο του Τ.Π. υπάρχουν έργα και δράσεις ύψους 7.457.829,57 ευρώ που κατανέμονται για: ύδρευση – άρδευση 1.377.968 ευρώ, αποχέτευση ομβρίων υδάτων και λυμάτων 1.227.824,84 ευρώ, αγροτική οδοποιία 669.395,43 ευρώ, δημοτική οδοποιία 196.333,83 ευρώ, νεκροταφεία 109.357,24 ευρώ, καθαριότητα 274.104,36 ευρώ, ηλεκτροφωτισμό 135.000 ευρώ, πάρκα – πλατείες – παιδικές χαρές 919.647,86 ευρώ, αθλητικές υποδομές 60.633,83 ευρώ, σχολική στέγη 125.297,40 ευρώ, δημοτικά κτήρια 522.845,84 ευρώ, μελέτες έργων – έρευνες – εργασίες 1.021.677,77 ευρώ, προμήθειες 692.000 ευρώ και υπηρεσίες – αγορές – διάφορα 186.377 ευρώ.

Το Φιλιατρά News σας δίνει την δυνατότητα να δείτε το υπό διαβούλευση τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για να πάρετε μια ιδέα για τα ποσά των έργων.Του Πρώην Διαχειριστή μας
με πληροφορίες από την εφημερίδα Θάρρος


To Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας ταξιδεύει στην Καλαμάτα.

Το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 21:00 φιλοξενείται στην πόλη μας, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και της Κοινωφελούς Επιχείρησης ΦΑΡΙΣ, το κορυφαίο στο είδος του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

Δημότες και επισκέπτες της πόλης μας λάτρεις και μη του κινηματογράφου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, με ελεύθερη είσοδο, ταινίες του Φεστιβάλ Δράμας που έχουν βραβευθεί ή διακριθεί.

Η παρουσία σας θα μας δώσει χαρά.

Ακολουθεί το πρόγραμμα.προβολών ..........
Κλικ για μεγάλο μέγεθοςΤο χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [22/11/2012 ]Χάθηκε 1,1 δισ. που προοριζόταν για αγροτικές επιδοτήσεις

Θλιβερή πρωτιά… κατέχει η Ελλάδα στην Ε.Ε. σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των αγροτικών επιδοτήσεων.
Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που παρουσίασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, η χώρα μας έχασε την τελευταία πενταετία (2007-2012) 1,162 δισ. ευρώ κοινοτικών κονδυλίων στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Κι αυτό λόγω «κακής» εφαρμογής των .............

αγροτικών προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από την Ε.Ε. Μάλιστα το ποσό αυτό, το οποίο καλείται να επιστρέψει η Ελλάδα, αντιστοιχεί στο 28% του συνολικού ύψους των προστίμων που επιβλήθηκαν στα κράτη – μέλη της Ε.Ε.

Αυτά προκύπτουν από την απάντηση του αρμόδιου επιτρόπου για θέματα Γεωργίας Dacian Ciolos σε σχετική ερώτηση του κ. Χουντή. Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στα «χαμένα» κονδύλια και ακολουθούν η Ιταλία με 670,85 εκατ. ευρώ και η Ισπανία με 583,88 εκατ. ευρώ.
Οι ποινές που επιβλήθηκαν στη χώρα μας αφορούν «αδυναμίες ελέγχου», «εσφαλμένα στοιχεία ΟΣΔΕ», «εκπρόθεσμες πληρωμές», «αδυναμίες όσον αφορά τη διαχείριση και τους ελέγχους του συστήματος πολλαπλής συμμόρφωσης», «αδυναμίες διαχείρισης και ελέγχου ενισχύσεων».

Ο κ. Χουντής σημειώνει ότι, παρά την άσχημη οικονομική κατάσταση της χώρας μας, εντούτοις έχασε αυτό το ποσό των επιδοτήσεων. Κι επιρρίπτει ευθύνες στις πολιτικές που άσκησαν οι κυβερνήσεις την τελευταία πενταετία.
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για υποστελεχωμένες υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και των εποπτευόμενων φορέων του, κάτι που εμποδίζει την καλύτερη διαχείριση των κοινοτικών επιδοτήσεων για την αγροτική πολιτική.
Εξάλλου δηλώνει τη στήριξή του στις απεργιακές κινητοποιήσεις των υπαλλήλων του υπουργείου.

maret Beast

Ποιοι Μητροπολίτες είναι υπέρ και ποιοι κατά της Χρυσής Αυγής

-Το κόμμα έχει αποκτήσει θερμούς υποστηρικτές αλλά και φανατικούς εχθρούς στους κόλπους της Εκκλησίας
Η Χρυσή Αυγή έχει αποκτήσει μερικούς ιδιαίτερα ένθερμους υποστηρικτές στους κόλπους της Εκκλησίας, αλλά έχει δημιουργήσει και ισχυρούς πολέμιους. Εκκλησιαστικές μορφές όπως ο Αμβρόσιος δίνουν την ευχή τους στους μαυροφορεμένους χρυσαυγίτες, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του περιοδικού «Crash». Από την άλλη, ο Αρχιεπίσκοπος και πλειάδα ιεραρχών αφορίζουν τις πρακτικές τους, θεωρώντας αντιχριστιανική τη στάση τους στο μεταναστευτικό και καταδικάζουν τις βίαιες δράσεις τους................ Η σύγκρουση απέκτησε δημόσιο χαρακτήρα και λεκτικά η Εκκλησία μας βρίσκεται ήδη σε ιερό πόλεμο. Οι ιεράρχες είτε από άμβωνος είτε μέσω δηλώσεων στα ΜΜΕ, έχουν πιαστεί ράσο με ράσο. Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος: «Απάντηση στην αγωνία των πολιτών η Χ.Α.» Αν και θεωρείται μετριοπαθής ιεράρχης ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος, Νικόλαος, με το άνοιγμα προς την άκρα δεξιά που κάνει με τη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Crash» σίγουρα κάποιους θα τους αιφνιδιάσει: «Σεβόμεθα όλα τα πολιτικά κόμματα και μάλιστα εκείνα που είναι μέσα στη Βουλή». Και συνεχίζει: «Άλλο να διαφωνώ με τις θεωρίες τους και άλλο να διαφωνώ μετά ψόγου». Και ερμηνεύει την άνοδο της Χρυσής Αυγής ως μια λαϊκή ανάγκη: «Φαίνεται ότι ικανοποιεί ένα μεγάλο μέρος ταλαιπωρημένων και αγωνιώντων πολιτών. Ο κόσμος αναζητεί ασφάλεια, κοινωνική γαλήνη, πρόοδο και αξιοκρατία. Αν λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν και τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα τους πόθους και τις αναζητήσεις του λαού, τα πράγματα θα αλλάξουν». Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος: «Μία “πολιτευόμενη Εκκλησία” δεν είναι Εκκλησία, αλλά μόρφωμα…» Από τους πλέον καταρτισμένους ιεράρχες θεωρείται ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος. Με συνέντευξή του στο περιοδικό «Crash» καυτηριάζει τις απόπειρες να αναμειχθεί η Εκκλησία με την πολιτική. «Μία “Εκκλησία πολιτευόμενη” δεν είναι Εκκλησία, αλλά μόρφωμα εκκλησιαστικό, και μία πίστη ιδεολογοποιημένη δεν λειτουργεί ούτε ενωτικά ούτε σωστικά». Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ.κ. Χρυσόστομος, από την πρώτη στιγμή καταδίκασε ενέργειες βίας από κομματικούς ή άλλους σχηματισμούς, τονίζοντας ότι «ο Σταυρός δεν έχει καμία σχέση με τη βία». Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως Ανδρέας: «Καλά παιδιά οι χρυσαυγίτες, αντιστασιακοί του γλυκού νερού οι αριστεροί» Τον χορό των υπέρ της Χρυσής Αυγής δηλώσεων άνοιξε ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, υπέρτιμος και έξαρχος Βορείου Ηπείρου, Ανδρέας, ο οποίος ευχήθηκε στα μέλη της οργάνωσης: «Να μην αργήσει ο καιρός που τις μαύρες μπλούζες που φοράτε τώρα που αγωνίζεστε, να τις αντικαταστήσετε με γαλάζιες και άσπρες μπλούζες. Αυτή είναι η ευχή μου». Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το περιοδικό, το φετινό καλοκαίρι εκφώνησε έναν καθαρά πολιτικό και διχαστικό λόγο. Ύμνησε τη ΣΦΕΒΑ (Οργάνωση για την απελευθέρωση της Βορείου Ηπείρου), εξέφρασε τη «λύπη του γιατί ταπεινώνονται οι γενναίοι αξιωματικοί, ενώ πριμοδοτούνται τενεκέδες αντιστασιακοί του γλυκού νερού» και ωρυόμενος κατά του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ αναφώνησε: «Ο Γράμμος ζει και μας οδηγεί!». Στις εκδηλώσεις υπήρξε μαζική παρουσία μελών της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος, Χρήστο Παππά. Ο Σεβασμιώτατος, μεταξύ άλλων, απευθύνθηκε και στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής και του ζήτησε να επισημάνει στη Βουλή των Ελλήνων ότι δεν τιμούνται οι ήρωες που εμπόδισαν τους κομμουνιστές να καταλύσουν τη δημοκρατία στην Ελλάδα την περίοδο 1946-1949. Και κλείνοντας το λόγο του, στράφηκε στους χρυσαυγίτες, λέγοντας: «Αυτά τα παιδιά τα καλά, τα αγωνιστικά». Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Δεν έχουμε ανάγκη από προστάτες» Οι δηλώσεις Ιεραρχών υπέρ της Χρυσής Αυγής και της ακροδεξιάς προκάλεσαν και την ίδια την Εκκλησία. Ο ένας μετά τον άλλον οι Μητροπολίτες από όλη τη χώρα πήραν θέση στο θέμα, καταδικάζοντας τη Χρυσή Αυγή, σημειώνοντας παράλληλα ότι η βία και η ξενοφοβία που καλλιεργούνται δεν ταιριάζουν με τη διδασκαλία του Χριστού. «Ο ρατσισμός και το μίσος δεν συνάδουν με τη διδασκαλία του Χριστού», υποστήριξαν αρκετοί ιεράρχες, ζητώντας από τους συναδέλφους τους Μητροπολίτες να σταματήσουν να ρίχνουν λάδι στη φωτιά των πολιτικών αλλαγών που συντελούνται στη χώρα μας. Γι’ αυτό ο Ιερώνυμος δήλωσε ότι «η Εκκλησία δεν έχει ανάγκη από προστάτες και σωτήρες», καταδικάζοντας παράλληλα κάθε μορφή βίας και ρατσισμού. Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, καταδικάζει «τις βάναυσες συμπεριφορές απέναντι στους μετανάστες», όπως και την απόπειρα να υποκαταστήσουν κάποιοι πολίτες το κράτος. Υπογραμμίζει δε πως όταν κάποιοι ακραίοι τον ρώτησαν γιατί ταΐζει τους μετανάστες, τους απάντησε ότι «είναι εντολή του Ευαγγελίου». «Όποιος τάσσεται στο πλευρό της Χρυσής Αυγής δεν μπορεί να είναι χριστιανός», σημειώνει ο Μητροπολίτης Σιατίστης, Παύλος. Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Άνθιμος: ‘Όσοι δεν αναγνωρίζουν τη Χρυσή Αυγή είναι εχθροί της Δημοκρατίας» Ήταν έτοιμος να εγκαινιάσει τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην περιοχή του αλλά δέχθηκε έντονη κριτική και αναίρεσε την απόφασή του. Στον ΣΥΡΙΖΑ χρέωνε την καταστροφή της Αθήνας κατά τα γεγονότα του Δεκεμβρίου που ακολούθησαν τη δολοφονία του νεαρού Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Μητροπολίτης Δημητριάδος, Ιγνάτιος: «Ο Χριστός δεν διαχώριζε ανάλογα με το χρώμα, το φύλο, την εθνικότητα ή τη θρησκεία» Με συνέντευξή του στην «Αυγή» επέλεξε να στείλει τα μηνύματά του ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου, Ιερόθεος. «Η Εκκλησία είναι κατά του ρατσισμού και της βίας», δήλωσε, καταδικάζοντας τις ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος των μεταναστών. Στο ίδιο πνεύμα και ο Δημητριάδος, Ιγνάτιος, που έστειλε το δικό του αντιρατσιστικό μήνυμα. «Ο Χριστός δεν διαχώριζε ανάλογα με το χρώμα, το φύλο, την εθνικότητα ή τη θρησκεία». Το οξύμωρο να είσαι χριστιανός και χρυσαυγίτης καυτηριάζει και ο Μητροπολίτης Κορίνθου, Διονύσιος, που είχε τονίσει: «Η Εκκλησία δεν μπορεί να είναι εναντίον των μεταναστών και των ξένων». Και ο Μητροπολίτης Χαλκίδας, Χρυσόστομος, είχε δηλώσει: «είμαστε όλοι παιδιά του Θεού» αλλά και ο Μητροπολίτης Δωδώνης, Χρυσόστομος, υπογράμμισε ότι «δεν μπορούμε να συμπεριφερόμαστε στους ξένους σαν να είναι κτήνη». newbeast.gr -

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τριφυλίας

Συνεδριάζει την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τριφυλίας.

Την πρόσκληση που υπογράφει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ιωάννης Καλκαβούρας περιλαμβάνονται προς συζήτηση και λήψη αποφάσεων τα παρακάτω θέματα: .............


1. Ρύθμιση καταβολής αναδρομικών & τόκων υπερημερίας της παροχής των 176,00 € των υπαλλήλων της Δ.Ε. Αετού Δήμου Τριφυλίας
2. Ορισμός μελών Επιτροπής σφράγισης καταστημάτων Δήμου Τριφυλίας.
3. Διάθεση ποσού 114.551,92 €, ΚΑΠ (μέρος της Δ΄δόσης 2012).
4. Τροποποίηση προϋπολογισμού οικ. Έτους 2012.
5. Καθιέρωση 24ης λειτουργίας τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες των υπηρεσιών Υδρεύσεως, Καθαριότητας-Ηλεκτροφωτισμού και Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Τριφυλίας (παρ. 3, άρθρο 36 Ν. 3584/07).
6. Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης για την υλοποίηση της Πράξης «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου», στο πλαίσιο του Ε.Π. «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ».
7. Αίτηση ΤΕΜΕΣ Α.Ε. για το χαρακτηρισμό της ξενοδοχειακής της επιχείρησης ως Εποχιακής δυνάμει του άρθρου 5 του Ν. 429/1976 και της αριθ. 71251/78/19-12-07 εγκυκλίου του Υπ. Εσωτερικών.
8. Τοποθέτηση απαγορευτικών κώνων κυκλοφορίας έξω από το Γυμνάσιο Κυπαρισσίας κατά τις ώρες λειτουργίας του Σχολείου (Έγκριση της αριθ. 92/2012 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).
9. Καθορισμός χώρου στάσης και στάθμευσης ΤΑΧΙ στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας (Έγκριση της αριθ. 93/2012 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).
10. Επέκταση δικτύου ηλεκτροφωτισμού στη θέση Αμαθούντα Τ.Κ. Κυπαρισσίας Δήμου Τριφυλίας.
11. Έγκριση Εισόδου – Εξόδου επί παράπλευρης ασφαλτοστρωμένης αγροτικής οδού για ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΕΡΙΟΥ ΚΑΥΣΙΜΟΥ, του κ. Παπανικολάου Κων/νου που βρίσκεται στη θέση «ΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ» εκτός σχεδίου Φιλιατρών του Δήμου Τριφυλίας.
12. Αίτηση Τσατσάκου Θεοδώρας του Γεωργίου για διαγραφή ποσού 95,90 ευρώ από το βεβαιωτικό κατάλογο τελών καθαριότητας και φωτισμού έτους 2012.
13. Αίτηση Λόντου Γεωργίου του Νικολάου για επιστροφή ποσού 125,00 ευρώ παράβασης Κ.Ο.Κ. ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.
14. Διαγραφή τελών ύδρευσης , Δημοτικής Ενότητας Αετού.
15. Εξέταση ενστάσεων κατά λογαριασμών τελών ύδρευσης & νεκροταφείου Τ.Κ. Καλού Νερού, Δ.Ε. Αυλώνος.
16. Χορήγηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας για το έτος 2012 στο Διονυσόπουλο Διονύσιο του Δημητρίου.
17. Απόφαση – Καταγγελία για τα λύματα των κρουαζερόπλοιων στον Κυπαρισσιακό Κόλπο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΚΑΒΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Επιστημονικές ερμηνείες και…λαϊκοί στίχοι!...

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Μού ζήτησε η παρέα, συνταξιούχοι συνάδελφοι και άλλοι νεώτεροι που πίνουμε μαζί εδώ στην Αγγελάκη τον «καφέ της παρηγοριάς» να τους δώσω, λόγω ειδικότητας, μια ερμηνεία για το πώς γίνεται και μας κάνουν οι ΗΓΕΤΕΣ μας όλα όσα μας κάνουν δυόμιση χρόνια τώρα και εμείς αρκούμαστε σε κάποιες πορείες και σε πολλές…βρισιές και κατάρες που, ως γνωστόν, ποτέ δεν πιάνουν τόπο και ποτέ δεν επαληθεύονται εις τέρψιν και ικανοποίηση των αποδεκτών τους (δηλαδή των μελών του πολιτικού μας Συστήματος.)

Δεν μπαίνω στον κόπο να καταθέσω καμία ............

περισπούδαστη, έστω και σε επίπεδο αμπελοφιλοσοφίας, ψυχοκοινωνική ερμηνεία της συμπεριφοράς μας ως λαού που αφού του έκαναν «τόσα και τόσα» οι ίδιοι πολιτικοί που μας έφεραν ως εδώ τους…ψήφισε στις 17 Ιουνίου να συνεχίσουν το έργο τους!…
Γουλιά-γουλιά το «καφεδάκι της παρηγοριάς» μπουκιά-μπουκιά τα γνωστά σε μας τους Σαλονικιούς μπισκοτάκια (εσείς οι φίλοι του blog που ζείτε στην Αθήνα ΔΕΝ έχετε τέτοια περιποίηση στις καφετέριές σας) και άρχισα να θυμάμαι γνωστά, ίσως τετριμμένα, αλλά απίθανα στην ευστοχία τους ως ψυχοκοινωνικές ερμηνείες της συμπεριφοράς μας στιχάκια:

Όπως έκανε ο κλασικός Μιθριδάτης, μπορείς να «ακυρώσεις» ακόμη και να «θανατώσεις» τα ανακλαστικά ενός Λαού εφόσον του δίνεις τις δόσεις του δηλητηρίου…
«Σιγά, σιγά και με το…μαλακό!»
Ερμηνεία θέλετε εσείς στην παρέα, θεωρίες ζητούν οι φίλοι μας σε Ευρώπη, Αμερική, Καναδά και Αυστραλία για την συμπεριφορά που επιδείχνουμε εμείς οι Έλληνες από τον Μάη του 2010 όταν ο τότε Πρωθυπουργός μας κ Παπανδρέου και ο τότε Τσάρος της Οικονομίας Dr Παπακωνσταντίνου μας «παρέδωσαν» στην Τρόικα!...
Σας θυμίζω εκφράσεις που έγιναν πια σλόγκαν:
«Καταστρεφόμαστε, θα μας διώξουν από ευρωζώνη και Ευρωπαϊκή Ένωση, θα γυρίσουμε στη Δραχμή, θα γίνουν αναστολές πληρωμών, θα πεινάσουμε θα, θα, θα…»
Τρομάξαμε, κλειστήκαμε στα καβούκια μας και μας κάνουν τώρα πια και η εισαγόμενη και η ντόπια τρόικα ότι θέλουν, όταν το θέλουν και όπως το θέλουν…
Και η περιβόητη «ελληνική κοινή γνώμη»…λούφαξε!
«Λέγε, λέγε το κοπέλι, κάνει την κυρά και…θέλει!»

Μας είχε πει, εάν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος και θα ζητήσω δημοσίως συγνώμη, ο κ Παπανδρέου ως πρωθυπουργός μας «τι θέλετε να πουλήσω την Πελοπόννησο;»
ΟΧΙ, βέβαια!
Αλλά όπως λένε πολλά στόματα, η τρόικα που εκείνος έφερε στην Ελλάδα και ζει και βασιλεύει εδώ, μας τα παίρνει όπως το λέει ο λαός μας:
«Σταλαματιά, σταλαματιά, γεμίζει της τρόικας η στάμνα η πλατιά…»
Όπως φαίνεται ΔΕΝ πουλήσαμε την Πελοπόννησο αλλά πολλοί μιλάνε, και εγώ όπως και εσείς (και μαζί μας Υπουργοί και Βουλευτές ΔΕΝ έχουμε δει στις Συμβάσεις και τα Μνημόνια τα «ψιλά γράμματα» που τα ψηφίσανε) για ξεπούλημα Εθνικής Κυριαρχίας και υποθήκευση του Εθνικού πλούτου!

Για τους δανειστές μας που είχαν φοβηθεί μπας και τους στείλουμε εμείς αδιάβαστους, ας είναι καλά Κυβέρνηση Παπανδρέου και Συγκυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, τώρα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ καθώς πια για αυτούς…
«Αγάλι, αγάλι γίνεται η αγουρίδα…μέλι!»
Άνεργος ΕΝΑΣ στους ΤΡΕΙΣ Έλληνες και ΕΞΙ στα ΔΕΚΑ παιδιά μας (πολλά με περγαμηνές Πανεπιστημίων και ΤΕΙ) …
Μειώνονται συνεχώς μισθοί και συντάξεις…
Μένουν απλήρωτοι φαρμακοποιοί και όσοι έκαναν δουλειές για Κρατικούς φορείς…
Αυξάνονται οι γραμμές στα δωρεάν συσσίτια, και στα γραφεία του ΟΑΕΔ…
Κάποτε αξιοπρεπείς άνδρες και γυναίκες τώρα ψάχνουν τους σκουπιδοτενεκέδες για αποφάγια…
Πηδάνε από τα παράθυρα, τσακίζουν το σβέρκο τους σε αγχόνες, και τινάζουν με καραμπίνες τα μυαλά τους στον αέρα πτωχευμένοι μικρό-μεσαίοι επιχειρηματίες…
Γέμισαν οι δρόμοι και οι πλατείες ζητιάνους που στέκονται μπροστά σε κλειστά καταστήματα στα οποία τις κάποτε εντυπωσιακές τους βιτρίνες τώρα καλύπτουν τα ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ - ΠΩΛΕΙΤΑΙ…

Μας ξαπλώσανε, μας ποδοπατούν, αδειάζουνε καθημερινά τις τσέπες μας..
Μας κλέψανε την ΕΛΠΙΔΑ και, δυστυχώς και την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ…
Αλλά διαπληκτίζονται για λογαριασμό μας με τους Ξένους με στόχο την ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ της σχέσης ΧΡΕΟΥΣ-ΑΕΠ στο 120% το 2022 αντί του 2020…
Σαββατοκύριακο πριν την Δευτέρα 26η Νοεμβρίου του 2012 και αυτοί διαπληκτίζονται για το 2022;
Δηλαδή μας λένε:
«Ζήσε Μάη να φας τριφύλλι και τον Αύγουστο…»
Παιδιά, ρώτησα την παρέα, εκείνο που κάποτε λέγαμε με μεράκι…
«Ο τράχηλος του Έλληνα ζυγό δεν υποφέρει…»
Τι απέγινε;

Λήξη σεμιναρίων κατάρτισης Νέων ΑγροτώνΜεσσηνιακές εφημερίδες της 23ης Νοεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

Μέλος εγκληματικής οργάνωσης αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών;

Ποινική δίωξη κατά 45χρονου αστυνομικού του Τμήματος ..............

Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας (πρόσφατα συνταξιοδοτημένου), άσκησε η Εισαγγελία Καλαμάτας, με τις κατηγορίες του μέλους εγκληματικής οργάνωσης και της παροχής πληροφοριών σε αυτήν.

Πρόκειται για την εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε πέρυσι το Δεκέμβριο και η οποία κατηγορείται για τις δολοφονίες του 35χρονου Αλβανού Φελίμ Μεσάι και του 2,5 ετών γιου του Κέρι, του Σωτήρη Ψυχόπαιδα, καθώς και για υποθέσεις ναρκωτικών και εκβιασμούς.

Μιλώντας στο «Θάρρος» ο δικηγόρος του, Διονύσης Αλευράς, είπε ότι ο πελάτης του δεν έχει καμία σχέση με όσα κατηγορείται και αρνείται κάθε συμμετοχή.

Στο μεταξύ, το βράδυ της Πέμπτης, τον 49χρονο Β.Β. που κατηγορείται ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, επισκέφθηκαν στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας...

Διαβάστε στην "ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας"

ΚΑΠΕΛΩΜΑ των αντιδράσεων για την Τσακώνα, επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ με την πρωτοβουλία του βουλευτή Θαν. Πετράκου και την ανταπόκριση του δημάρχου Καλαμάτας για τη συνάντηση που θα γίνει σήμερα στο Δημαρχείο.
Ωστόσο οι αντιδράσεις αποδυναμώνουν την πρωτοβουλία και η απροθυμία συμμετοχής βουλευτών, περιφέρειας και δημάρχων υποβαθμίζει τη σημασία της.
Μάλιστα ο Γιαν. Λαμπρόπουλος μίλησε χθες στο Best για «τζάμπα μάγκες» αναφερόμενος στους όψιμους «πρωταγωνιστές» και τόνισε ότι δεν έχουν νόημα τα «μέτωπα» στη λεπτή φάση που βρισκόμαστε, ενώ δήλωσε αισιόδοξος ότι το ζήτημα της Τσακώνας, σύντομα θα έχει ευτυχή κατάληξη και ο δρόμος θα δοθεί στην κυκλοφορία.
ΑΥΤΟ είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
• ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ η Ελλάδα στα πρόστιμα για κακή εφαρμογή της Κοινής
Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ). Τι απαντά ο επίτροπος Γεωργίας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή.
• ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ από τη φορολόγηση των μικροεπενδυτών φωτοβολταϊκών, οι οποίοι είναι πολλαπλώς παγιδευμένοι φέρνει στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση του Θαν. Πετράκου και άλλων βουλευτών.
• ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Αλευρά με Αναστασόπουλο, Καφαντάρη και Αναπτυξιακή για την αντιδιαβρωτική προστασία των ακτών σε περιοχές των δύο Δήμων.
• ΣΤΟΙΧΕΙΑ-ΣΟΚ για τις αυτοκτονίες και απόπειρες λόγω της κρίσης. 46 έχουν καταγραφεί στη Μεσσηνία την τελευταία τριετία!
• ΘΕΡΙΖΕΙ η ανεργία αλλά στο ταμείο για επιδόματα πάνε λίγοι.
• ΠΡΟΒΟΛΕΣ του Φεστιβάλ Ταινιών Δράμας το Σαββατοκύριακο στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ..........ΕΕΕΕΕΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΜΕΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ!!!!--

Tατσόπουλος: "Έχω πηδήξει τη μισή Αθήνα και αυτοί της Χρυσής Αυγής συνεχίζουν να με αποκαλούν αδερφή".

Χαμός στο twitter με την δήλωση του Βουλευτή του (Τ)ΣΥΡΙΖΑ και ΕΣΚΟΥΖΑ.

Αλλο ένα «κεφάλαιο» ανοίγει ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος στην κόντρα του με τη Χρυσή Αυγή με νέο χτύπημα σε συνέντευξή του.

Μιλώντας στο περιοδικό Crash, που .............

κυκλοφορεί αύριο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προέβη στην ακόλουθη «εντυπωσιακή» αν μη τι άλλο, δήλωση:

«Έχω πηδήξει τη μισή Αθήνα και αυτοί της Χρυσής Αυγής συνεχίζουν να με αποκαλούν αδερφή».

Οπως ήταν αναμενόμενο τα social media πήραν αμέσως «φωτιά» με τις ξεκαρδιστικές ατάκες να διαδέχονται η μία την άλλη

Φωτιά πήρε το twitter για την Δήλωση Τατσόπουλου

Καυστικά είναι τα σχόλια στο Twitter που ακολούθησαν τη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Τατσόπουλου ότι έχει πηδήξει τη μισή Αθήνα και παρόλα αυτά... η Χρυσή Αυγή εξακολουθεί να τον λέει αδελφή.

Eνδεικτικά σας παρουσιάζουμε μερικά από τα tweets που ακολούθησαν την ατάκα του κ. Τατσόπουλου από αυτά:

Τώρα ξέρεις γιατί γέμισε η Αθήνα λεσβίες.

όταν κάνουν τον #Tatsopoulos ταινία θα τον παίζει η Τζούλια Ρόμπερτς

Το πουλακι τατσιου !!!!!!! . . .

Ο Τατσοπουλος και στην επαρχια 2/12 Δομοκο 4/12 Γαστουνη 8/12 Ελασσονα 14/12 Κεφαλοβρυσο 15/12 Ανωγεια 17/12 Πορτο Λαγος 20/12 Κορδελιο

Μετά την αποκάλυψη του #tatsopoulos αλλάζει το σύνθημα: "Αθήνα κακογ*μημένη, ο ΠΑΟΚ δεν πεθαίνει"

Να σας πω,εκεί στο #syriza_gr τι στο διάολο πίνουν κ βλέπουν όνειρα θερινής νυχτός μες στο χειμώνα; #tatsopoulos

Sorry αλλά αν κανείς εδώ γνωρίζει #tatsopoulos παρακαλω να του εξηγήσει πόσο νούμερο έγινε. Απλά να τα πάρει κι άλλο να πει κι άλλα καλά

O #tatsopoulos είναι o Κίμων Κουλουρης του Σύριζα

Για γεροντό-ανώμαλο ήξερα μόνο τον Τσαουσόπουλο κι ουχί τον #tatsopoulos Τελικά αυτό το "πούλος" κάτι κάνει...

Δεν ήξερα ότι ο #tatsopoulos είναι ο βιαστής της γειτονιάς μου. Τρέχω.

Όταν είπε ότι πήδηξε τη μισή Αθήνα, διευκρίνησε αν μιλάει για άντρες ή γυναίκες ή κ τα δύο, ή το πέταξε έτσι αόριστα? #tatsopoulos

αντε να βγεις τωρα σε μπαρ, να την πεσεις σε γκομενα κ να κινδυνευεις να ειναι μια απο του Τατσοπουλου #tatsopoulos

Γεια σας είμαι ο #Tatsopoulos της γειτονιάς σας

Παιδιά έχει κανείς το τηλ, διεύθυνση κτλ του #tatsopoulos. Τον ψάχνω να με αποκαταστήσει. Η μαμά μου μου λέει ότι πρέπει να με παντρευτεί

Δηλαδή σε εκείνο το πάρτι μασκέ στο σκοτάδι... αυτός ήταν; #tatsopoulos

ΣΩΚ ΔΗΑΔΟΣΤΑΙ!!! ΜΑΣ ΨΑΙΚΑΖΕΙ Ο ΠΑΙΤΡΩΣ ΜΑΙ ΤΩ ΣΠΑΙΡΜΑ ΤΟΥ #tatsopoulos

απο αυριο στα σημειωματα τν αυτοκτονιων θα λενε: "Πετρο γιατι δεν με πηδηξες? δν ειμαι αρκετα καλη? Να ντυνομουν Παναγιωταρος?" #tatsopoulos

ανεπιβεβαιωτες φημες αναφερουν οτι εχει κατεβει στο συνταγμα η μιση αθηνα κ πανηγυριζει που γλυτωσε απο το Τατσοπουλο #tatsopoulos

Μετά το σημερινό είμαστε πλέον σίγουροι ότι τουλάχιστον η μισή Αθήνα δεν έιναι παρθένες. #tatsopoulos

Ο τόνος στο πού από δω και πέρα. #tatsopoulos

Ωραία μάθαμε για την μισή Αθήνα. Την άλλη μισή ποιος την "κανονίζει"; #tatsopoulos

Θαλεγα επισης οτι κολλαει ως εκφραση το "του γαμησες τη μανα τωρα" αλλα μπορει και ναναι και αληθεια #tatsopoulos #ti_misi_Athina

Έλα μωρέ τώρα, σιγά την πόλη. #tatsopoulos #ti_misi_Athina

Ευτυχώς που δεν μένω στην Αθήνα... #tatsopoulos (τι μαλάκας θεε μου)

-Έχω γαμήσει τη μισή Αθήνα -Όπα ρε, Πειραία και λίγο #tatsopoulos

Σκέψου να πάρει και βιάγκρα #tatsopoulos

Στο τσακ το γλύτωσε το ταμείο ανεργίας ο Γκουσγκούνης #tatsopoulos

Οι κοπελες στο Συριζα να προσεχουν το απολυτο αρσενικο... #tatsopoulos

Στον Συριζα η αλαζονεια της εξουσιας εχει χρωμα αρσενικο #tatsopoulos

Εγώ τον αγαπάω πολύ ρε!Οι άνδρες με πετριά ήταν ανέκαθεν η μεγάλη μου αδυναμία #tatsopoulos

Είμαι κεφάτη γυρίζω από του Τατσόπουλου

Lucas Liaskos ‏@lucasliaskos Ευτυχώς που την έχω κάνει απο Ελλάδα και την γλύτωσα από τον #tatsopoulos #ti_misi_Athina

Λύθηκε το μυστήριο γιατί τελειώνουν συνέχεια τα προφυλακτικά στο περίπτερο της γειτονιάς. #tatsopoulos #ti_misi_Athina

το πουλάκι Τατσίου #koritsia_o_tatsopoulos #tatsopoulos #ti_misi_Athina

Σιγά τη μεγαλούπολη #tatsopoulos #ti_misi_Athina

πήρα το μετρό το πρωί και κάποιος μου τον ακούμπησε.ο Τατσόπουλος θα'ταν #tatsopoulos #ti_misi_Athina

Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα,μα το καυλί μου μάτια μου είναι από την Κίνα #tatsopoulos #ti_misi_Athina

Θαλεγα επισης οτι κολλαει ως εκφραση το "του γαμησες τη μανα τωρα" αλλα μπορει και ναναι και αληθεια #tatsopoulos #ti_misi_Athina

Δλδ ο #tatsopoulos είναι ρατσιστής και πηδάει μόνο Αθηναίες? Στην υπόλοιπη Ελλάδα οριζόντια το έχουν?

Γράφεις τατσοπουλος στο google και βγάζει : 50% σε έχει πηδηξει #tatsopoulos

Συμφωνα με πληροφοριες, οπαδοι του Ζαγορακη, ζητουν απο τον #tatsopoulos, να κανει αντιντοπινγκ κοντρολ.

είσαι μόνη? Θες συντροφιά τις κρύες νύχτες? Κάλεσε τώρα στο 9011696969 και ο Πέτρος θα βάλει φωτιά στις φαντασιώσεις σου. #tatsopoulos

Στον Πέτρο αδερφές μου, στον Πέτρο... #tatsopoulos

Για ακόμα περισσότερα δείτε στο twitter  #tatsopoulos

Προς νέα παράταση για τις άδειες χρήσης νερού. Απλουστεύονται οι διαδικασίες

Την τρίτη παράταση για την τακτοποίηση των γεωτρήσεων ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Η προθεσμία, μετά από τη δεύτερη παράταση, λήγει στις 17 Δεκεμβρίου 2012.

Ωστόσο, η επιμήκυνση του χρόνου υποβολής δικαιολογητικών για την αδειοδότηση υφιστάμενων δικαιωμάτων χρήσης νερού από αρδευτικές γεωτρήσεις κρίθηκε από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων απαραίτητη.
Κι αυτό διότι, όπως αναφέρεται σε σχετική ............

ανακοίνωση, είναι πολλά τα ερωτήματα «που έχουν υποβληθεί από δικαιούχους και τις καθ΄ ύλην αρμόδιες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης σχετικά με τη διαδικασία αδειοδότησης υφιστάμενων δικαιωμάτων χρήσεων ύδατος».

Έτσι, προωθείται από το ΥΠΕΚΑ νέα τροποποίηση της ΚΥΑ 150559/10-6-2011 «Διαδικασίες, όροι και προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού», παρατείνοντας τη διαδικασία αδειοδότησης. Ωστόσο ακόμη δεν έχει αποφασιστεί ποια θα είναι η νέα προθεσμία που θα δοθεί.

Στόχος της παράτασης είναι η διαμόρφωση και βελτίωση της διαδικασίας, στο πλαίσιο καταγραφής των υφιστάμενων χρήσεων ύδατος και η έκδοση των οριστικών αδειών μετά την έγκριση των Σχεδίων Διαχείρισης Υδατικών Πόρων Λεκανών Απορροής Ποταμού των οποίων η δημόσια διαβούλευση μόλις ολοκληρώθηκε.
Για την απλούστευση των διαδικασιών και τη μείωση του κόστους τακτοποίησης για τον κάθε δικαιούχο αγρότη, η Ειδική Γραμματεία Υδάτων προχώρησε επίσης στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση του έργου με τίτλο «Συστηματική απογραφή υδρογεωτρήσεων, κάθε χρήσης, στα υπόγεια υδατικά συστήματα της χώρας και δημιουργία Εθνικού Μητρώου Υδρογεωτρήσεων».

Το έργο αναμένεται ότι θα συμβάλει επικουρικά στην καταγραφή των υφιστάμενων δικαιωμάτων χρήσης νερού όπως αυτές θα προσδιοριστούν στην υπό τροποποίηση ΚΥΑ 150559/2011, καταγράφοντας τις θέσεις και τα χαρακτηριστικά των υδρογεωτρήσεων που αφορούν στα υπόγεια υδατικά συστήματα της χώρας.

ΒΗΜΑ

Τριφυλία: Πλάκα… μας έκανε ο Μισθός για το πετρέλαιο θέρμανσης

Να ενημερώσετε τον κύριο Μισθό πως η Α/θμια σχολική επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας μας ενημέρωσε πως χρήματα για πετρέλαιο στα σχολεία δεν υπάρχουν. Τα χρήματα που πήραμε για πρώτη δόση δεν επαρκούν ούτε για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων, πόσο μάλλον για πετρέλαιο. Εμμέσως μας είπαν να ψάξουμε για χορηγούς για να βάλουμε πετρέλαιο.

Ρωτήστε και τον κύριο Κόλλια που τη .............

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012,στις 17.00 μ.μ. είχαμε συνάντηση στα Φιλιατρά για τα πενιχρά οικονομικά που διαθέτει ο δήμος για τα νηπιαγωγεία.

Αυτό είναι το email λάβαμε στην τηλεόραση BEST ως απάντηση στο ''κανένα πρόβλημα με το πετρέλαιο θέρμανσης'' που σημείωνε ο κος Μισθός στην προχθεσινή του παρουσία στην Καλαμάτα.
Ή λοιπόν δεν γνώριζε καλά ή μας έκανε... πλάκα...

BEST TV

Τι αλλάζει από την 1η Ιανουαρίου στις ασφαλιστικές εισφορές

Αλλάζουν, από την 1η Ιανουαρίου 2013 με το νέο ασφαλιστικό νόμο, τα ανώτατα όρια (πλαφόν) των ασφαλιστέων αποδοχών των παλαιών μισθωτών, δηλαδή εκείνων που ασφαλίστηκαν για πρώτη φορά, πριν από τις 31/12/1992 και εξομοιώνονται στο εξής με εκείνες των νέων ασφαλισμένων, εκείνων δηλαδή που ασφαλίστηκαν πρώτη φορά, από την 1/1/1993, με αποτέλεσμα πολλοί ασφαλισμένοι να πρέπει να καταβάλουν μεγαλύτερες εισφορές.

Έως τώρα το ανώτατο όριο των .............

ασφαλιστέων αποδοχών για τους μετά το 1993 ασφαλισμένους, ήταν: 693,35 Χ 8= 5.546,8 ευρώ. Ακόμη δηλαδή και στην περίπτωση που ο ασφαλισμένος είχε μεγαλύτερες αποδοχές, οι ασφαλιστικές εισφορές δεν μπορούσαν να υπολογισθούν για ποσό μεγαλύτερο απ' αυτό το όριο.

Αντίστοιχα για τους παλαιούς ασφαλισμένους (τους προ του 1993), το ανώτατο όριο των κατά μήνα ασφαλιστέων αποδοχών ήταν: 25X97,21= 2430,25 ευρώ.

Στην ερμηνευτική εγκύκλιο του νόμου 4093/2012, που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας, αναφέρεται «ότι σε όσους φορείς κύριας και επικουρικής ασφάλισης το ανώτατο όριο (πλαφόν) ασφαλιστέων αποδοχών των παλαιών μισθωτών ασφαλισμένων είναι χαμηλότερο από το αντίστοιχο των νέων ασφαλισμένων, εξισώνεται με το υψηλότερο».

Για παράδειγμα, στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ οι ασφαλιστικές εισφορές θα ορίζονται «μέχρι ημερήσιου μισθού: 5.546,8 : 25 = 221,87 ευρώ» για όλους τους εργαζόμενους.

Οι εισφορές που καταβάλλονταν μέχρι σήμερα εξακολουθούν να ισχύουν, για φορείς που ως ασφαλιστέες αποδοχές ορίζονταν οι πάσης φύσεως αποδοχές, όπως για παράδειγμα συμβαίνει με τον ασφαλιστικό φορέα των εργαζομένων στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Το ίδιο ισχύει και σε περιπτώσεις φορέων που οι ασφαλιστέες αποδοχές ορίζονται ως σταθερό ποσό, όπως για παράδειγμα ισχύει στο Ταμείο Ασφαλίσεως Συντακτών και Υπαλλήλων Τύπου (ΤΑΙΣΥΤ).

Με την ίδια εγκύκλιο καταργείται η εργοδοτική εισφορά του 1,10% υπέρ των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας.

in.gr

Συμμετοχή στην απεργία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδος

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας συμμετείχε στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας σήμερα Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012, για να μην περάσουν οι απολύσεις άξιων συναδέλφων μας, απόλυτα απαραίτητων για τη στοιχειώδη λειτουργία των υπηρεσιών.


Σοκ: Μέσα σε τρία χρόνια 3.124 Έλληνες αυτοκτόνησαν ή έκαναν απόπειρα αυτοκτονίας [πίνακας ανά νομό]

Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείου Δημόσιας Τάξης για τις αυτοκτονίες και τις απόπειρες αυτοκτονίας των τελευταίων τριών ετών προκαλούν σοκ, αφού ξεπερνούν τις 3.000. Συγκεκριμένα φτάνουν τις 3.124 από το 2009 έως τον Αύγουστο του 2012.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει ..............

συλλέξει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, τα περιστατικά αυτοκτονιών ανήλθαν σε 677 το 2009, σε 830 το 2010, σε 927 το 2011 και σε 690 έως την 23η Αυγούστου του 2012.

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, μετά από ερώτηση που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης και Νάσος Αθανασίου για τα φαινόμενα υποσιτισμού παιδιών και τις αυτοκτονίες πολιτών, επικαλούμενοι έκθεση της UNICEF που κάνει λόγο για 439.000 παιδιά νηπιακής αλλά και σχολικής ηλικίας που υποσιτίζονται.

Στην απάντηση του, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας σπεύδει να επισημάνει ότι δεν υπάρχει μόνο ένας καθολικά αποδεκτός παράγοντας που προκαλεί στον άνθρωπο τέτοιας ακραίας μορφής αυτοκαταστροφικές τάσεις αλλά για ένα φαινόμενο πολυπαραγοντικό που σχετίζεται με εξωγενείς παράγοντες (κοινωνικό, επαγγελματικό, οικογενειακό κλπ) αλλά και με παράγοντες ατομικούς-εσωτερικούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, το 2009 καταγράφονται 265 περιστατικά αυτοκτονιών (τελεσθείσες και απόπειρες), 291 το 2010, 306 το 2011 και 212 έως 23.08.2012.
Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης έχουν καταγραφεί 55 περιστατικά το 2009, 98 περιστατικά το 2010, 99 περιστατικά το 2011 και 67 περιστατικά το 2012.
Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχουν καταγραφεί 33 περιστατικά το 2009, 38 περιστατικά το 2010, 35 περιστατικά το 2011, 28 περιστατικά το 2012.
Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας έχουν καταγραφεί 34 περιστατικά το 2009, 42 περιστατικά το 2010, 82 περιστατικά το 2011, 60 περιστατικά το 2012.
Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας έχουν καταγραφεί 13 περιστατικά το 2009, 12 το 2010, 17 το 2011, 12 το 2012.
Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου έχουν καταγραφεί 20 περιστατικά το 2009, 29 περιστατικά το 2010, 19 περιστατικά το 2011, 16 περιστατικά το 2012.
Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας έχουν καταγραφεί 38 περιστατικά το 2009, 61 το 2010, 50 το 2011, 46 το 2012.
Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδος έχουν καταγραφεί 40 περιστατικά το 2009, 43 το 2010, 38 το 2011, 47 το 2012.
Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδος έχουν καταγραφεί 38 περιστατικά το 2009, 62 το 2010, 90 το 2011, 47 το 2012.
Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου έχουν καταγραφεί 44 περιστατικά το 2009, 50 το 2010, 53 το 2011, 32 το 2012.
Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων έχουν καταγραφεί 17 περιστατικά το 2009, 21 το 2010, 24 το 2011, 28 το 2012.
Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης έχουν καταγραφεί 42 περιστατικά το 2009, 41 το 2010, 68 το 2011, 48 το 2012.
Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου έχουν καταγραφεί 22 περιστατικά το 2009, 21 το 2010, 21 το 2011, 20 το 2012.
Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου έχουν καταγραφεί 16 περιστατικά το 2009, 21 το 2010, 25 το 2011, 27 το 2012.

Αναλυτικά τα στοιχεία ανά περιοχή έχουν ως εξής:

Στην Αθήνα, έχουν καταγραφεί 80 περιστατικά το 2009, 98 το 2010, 107 το 2011 και 70 περιστατικά μέχρι 23 Αυγούστου 2012.
Στον Πειραιά έχουν καταγραφεί 48 περιστατικά το 2009, 61 το 2010, 62 το 2011 και 33 το 2012.
Στη Δυτική Αττική έχουν καταγραφεί 56 περιστατικά το 2009, 42 το 2010, 50 το 2011, 31 το 2012.
Στη Βορειοανατολική Αττική έχουν καταγραφεί 53 περιστατικά το 2009, 58 το 2010, 58 το 2011, 41 το 2012
Στη Νοτιοανατολική Αττική έχουν καταγραφεί 28 περιστατικά το 2009, 32 το 2010, 29 το 2011, 37 το 2012
Στη Θεσσαλονίκη έχουν καταγραφεί 55 περιστατικά το 2009, 98 το 2010, 99 το 2011, 67 το 2012.
Στην Αλεξανδρούπολη έχουν καταγραφεί 7 περιστατικά το 2009, 8 το 2010, 2 το 2011, 5 το 2012
Στη Δράμα έχουν καταγραφεί 5 περιστατικά το 2009, 8 το 2010, 5 το 2011, 5 το 2012.
Στην Καβάλα έχουν καταγραφεί 5 περιστατικά το 2009, 5 το 2010, 7 το 2011 και 4 το 2012
Στην Ξάνθη έχουν καταγραφεί 5 περιστατικά το 2009, 5 το 2010, 6 το 2011 και 2 το 2012.
Στην Ορεστιάδα έχουν καταγραφεί 4 περιστατικά το 2009, 6 το 2010, 2 το 2011, 2 το 2012.
Στη Ροδόπη έχουν καταγραφεί 7 περιστατικά το 2009, 6 το 2010, 13 το 2011, 10 το 2012.
Στην Ημαθία έχουν καταγραφεί 7 περιστατικά το 2009, 11 το 2010, 8 το 2011, 6 το 2012.
Στο Κιλκίς έχουν καταγραφεί 5 περιστατικά το 2009, 3 το 2010, 20 το 2011, 13 το 2012
Στην Πέλλα έχουν καταγραφεί 6 περιστατικά το 2009, 5 το 2010, 8 το 2011, 8 το 2012.
Στην Πιερία έχουν καταγραφεί 7 περιστατικά το 2009, 4 το 2010, 19 το 2011, 14 το 2012.
Στις Σέρρες έχουν καταγραφεί 7 περιστατικά το 2009, 9 το 2010, 15 το 2011, 14 το 2012.
Στη Χαλκιδική έχουν καταγραφεί 2 περιστατικά το 2009, 10 το 2010, 12 το 2011, 5 το 2012.
Στα Γρεβενά έχουν καταγραφεί 2 περιστατικά το 2009, 1 το 2010, 7 το 2011, 2 το 2012.
Στην Καστοριά έχουν καταγραφεί 2 περιστατικά το 2009, 4 το 2010, 2 το 2011, 3 το 2012.
Στην Κοζάνη έχουν καταγραφεί 9 περιστατικά το 2009, 5 το 2010, 8 το 2011, 7 το 2012.
Στην Φλώρινα δεν έχει καταγραφεί περιστατικό το 2009, 2 το 2010 και κανένα άλλο το 2011 και το 2012.
Στην Άρτα έχουν καταγραφεί 3 περιστατικά το 2009, 4 το 2010, 6 το 2011, 1 το 2012
Στη Θεσπρωτία έχουν καταγραφεί 1 περιστατικό το 2009, 3 το 2010, 4 το 2011, 5 το 2012.
Στα Ιωάννινα έχουν καταγραφεί 13 περιστατικά το 2009, 18 το 2010, 5 το 2011, 9 το 2012.
Στην Πρέβεζα έχουν καταγραφεί 3 περιστατικά το 2009, 4 το 2010, 4 το 2011, 1 το 2012.
Στην Καρδίτσα έχουν καταγραφεί 9 περιστατικά το 2009, 15 το 2010, 12 το 2011, 9 το 2012.
Στη Λάρισα έχουν καταγραφεί 13 περιστατικά το 2009, 22 το 2010, 16 το 2011, 18 το 2012.
Στη Μαγνησία έχουν καταγραφεί 5 περιστατικά το 2009, 12 περιστατικά το 2010,10 το 2011, 6 το 2012.
Στα Τρίκαλα έχουν καταγραφεί 11 περιστατικά το 2009, 12 το 2010, 12 το 2011, 13 το 2012
Στη Βοιωτία έχουν καταγραφεί 5 περιστατικά το 2009, 13 το 2010, 5 το 2011, 12 το 2012.
Στην Εύβοια έχουν καταγραφεί 19 περιστατικά το 2009, 19 το 2010, 17 το 2011, 27 το 2012.
Στην Ευρυτανία έχουν καταγραφεί 3 περιστατικά το 2009, 1 το 2010 και κανένα το 2011 και το 2012.
Στη Φθιώτιδα έχουν καταγραφεί 9 περιστατικά το 2009, 8 το 2010, 11 το 2011, 7 το 2012.
Στη Φωκίδα 4 περιστατικά το 2009, 2 το 2010, 5 το 2011, 1 το 2012.
Στην Αιτωλία 6 το 2009, 10 το 2010, 8 το 2011 και κανένα το 2012
Στην Ακαρνανία 7 περιστατικά το 2009, 19 το 2010, 51 το 2011, 19 το 2012
Στην Αχαΐα καταγράφηκαν 17 περιστατικά το 2009, 26 το 2010, 24 το 2011, 20 το 2012.
Στην Ηλεία καταγράφηκαν 8 περιστατικά το 2009, 7 το 2010, 7 το 2011, 8 το 2012.
Στην Αργολίδα καταγράφηκαν 9 περιστατικά το 2009, 4 το 2010, 6 το 2011, 5 το 2012.
Στην Αρκαδία καταγράφηκαν 5 περιστατικά το 2009, 5 το 2010, 6 το 2011, 9 το 2012.
Στην Κορινθία καταγράφηκαν 12 περιστατικά το 2009, 13 το 2010, 13 το 2011, 5 το 2012.
Στη Λακωνία καταγράφηκαν 8 περιστατικά το 2009, 16 το 2010, 13 το 2011, 4 το 2012.
Στη Μεσσηνία καταγράφηκαν 10 περιστατικά το 2009, 12 το 2010, 15 το 2011, 9 το 2012.
Στη Ζάκυνθο καταγράφηκαν 3 περιστατικά το 2009, 10 το 2010, 15 το 2011, 12 το 2012.
Στην Κέρκυρα καταγράφηκαν 7 περιστατικά το 2009, 5 το 2010, 6 το 2011, 9 το 2012.
Στην Κεφαλονιά καταγράφηκαν 6 περιστατικά το 2009, 4 το 2010, 2 το 2011, 3 το 2012.
Στη Λευκάδα καταγράφηκε 1 περιστατικό το 2009, 2 το 2010, 1 το 2011, 4 το 2012.
Στο Ηράκλειο καταγράφηκαν 23 περιστατικά το 2009, 24 το 2010, 31 το 2011, 22 το 2012.
Στο Λασίθι καταγράφηκαν 7 περιστατικά το 2009, 9 το 2010, 13 το 2011, 11 το 2012.
Στο Ρέθυμνο καταγράφηκαν 9 περιστατικά το 2009, 4 το 2010, 15 το 2011, 6 το 2012.
Στα Χανιά καταγράφηκαν 3 περιστατικά το 2009, 4 το 2010, 9 το 2011, 9 το 2012.
Στη Λέσβο καταγράφηκαν 6 περιστατικά το 2009, 7 το 2010, 4 το 2011, 7 το 2012.
Στη Σάμο καταγράφηκαν 16 περιστατικά το 2009, 10 το 2010, 12 το 2011, 8 το 2012
Στη Χίο δεν καταγράφεται περιστατικό το 2009, αλλά καταγράφονται 4 το 2010, 5 το 2011, 5 το 2012.
Στις Κυκλάδες καταγράφονται 5 περιστατικά το 2009, 8 το 2010, 10 το 2011, 18 το 2012.
Στην Α΄ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου καταγράφηκαν 10 περιστατικά το 2009, 8 το 2010, 10 το 2011, 4 το 2012.
Στη Β΄ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου καταγράφηκαν 1 περιστατικό το 2009, 5 το 2010, 5 το 2011, 5 το 2012

iefimerida.gr

Συγκαλείται το Συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας Μεσσηνίας:

Την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 11.00 στην αίθουσα «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΩΤΕΑΣ» (Διοικητήριο-4ος όροφος) θα πραγματοποιηθεί σύγκληση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) με θέμα : «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό περιόδου 2012-2013».


Στη Βουλή η δικογραφία για την ένταξη της χώρας στο ΔΝΤ

Στη Βουλή διαβιβάζεται βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών η δικογραφία που έχει σχηματιστεί με αφορμή τις καταγγελίες του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδος στο ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, ότι το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας από το ΔΝΤ, ήταν καταδικασμένο να αποτύχει.

Κάτι το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, .............

γνώριζε τόσο ο τέως πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου όσο και ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην σχετική πορισματική αναφορά που συνοδεύει την δικογραφία δεν κατονομάζονται συγκεκριμένα πρόσωπα, ωστόσο στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργούσαν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, ο βασικός μάρτυρας Παναγιώτης Ρουμελιώτης είχε επιρρίψει ευθύνες στον Γ. Παπανδρέου.

Υπενθυμίζεται ότι στην πεντάωρη κατάθεσή του ο κ. Ρουμελιώτης είχε υποστηρίζει ότι: «Ξέραμε στο Ταμείο από την αρχή ότι το πρόγραμμα αυτό ήταν αδύνατο να εφαρμοστεί, επειδή δεν είχαμε κανένα, μα κανένα, επιτυχημένο παράδειγμα».

Επίσης ως μάρτυρες είχαν καταθέσει η πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη και ο σύζυγος της Γεράσιμος Αρσένης.

newsbomb

Τελικά έλεγε ή όχι η προφητεία των Μάγια για το τέλος του κόσμου;

Στη Ριβιέρα Μάγια του Μεξικού και στη Γουατεμάλα προσπαθούν να αποσαφηνίσουν τον μύθο κι εξηγούν ότι οι Μάγια δεν θεωρούν την 21η Δεκεμβρίου 2012 ως ημέρα της συντέλειας του κόσμου.

Λένε πως η προφητεία περί αποκάλυψης που έχει εμπνεύσει συγγραφείς και σεναριογράφους δεν εμφανίζεται στο πέτρινο Ημερολόγιο της Μεγάλης Μέτρησης, το οποίο κατασκεύασαν οι Μάγια περίπου το έτος 669 στο νοτιοανατολικό Μεξικό, τονίζοντας ότι οι Μάγια δεν ασχολούνταν με την αποκάλυψη.
Στην πραγματικότητα, συνεχίζουν οι ειδικοί, η ............

λίθινη πλάκα αφηγείται τη ζωή και τις μάχες ενός ηγεμόνα της εποχής, του Μπαχλάμ Ατζάου, ο οποίος ήθελε να προγραμματίσει την έλευση του θεού.

Επιπλέον, η τελευταία ημέρα του Ημερολογίου αυτού είναι η 23η Δεκεμβρίου του 2012 και όχι η 21η και ουσιαστικά αυτή σηματοδοτεί το τέλος ενός κύκλου.

prionokordela

Έλεγχοι από Μικτό Κλιμάκιο Ελέγχου Τροφίμων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας

Από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης της Π.Ε. Μεσσηνίας, ανακοινώνεται ότι συνεχίστηκαν οι έλεγχοι από το Μικτό Κλιμάκιο Τροφίμων, ανελλιπώς τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.
Έλεγχοι διενεργήθηκαν σε ιχθυοπωλεία, κρεοπωλεία, ψητοπωλεία, ταβέρνες και σε πωλητές της εμποροπανήγυρης Μεσσήνης.

Συνολικά ελέγχθησαν 99 καταστήματα. Από ...........

αυτά διαπιστώθηκαν σοβαρές παραβάσεις σε 8 και ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά των υπευθύνων. Επίσης επιβλήθηκε πρόστιμο σε 4 πωλητές της εμποροπανήγυρης Μεσσήνης.
Σε καταστήματα που διαπιστώθηκαν μικρές ελλείψεις οι οποίες δεν επισύρουν την ποινική δίωξη ή την επιβολή προστίμου, έγιναν συστάσεις για συμμόρφωση και θα ακολουθήσει επανέλεγχος.

Ενημερώνουμε το καταναλωτικό κοινό ότι οι έλεγχοι από το Μικτό Κλιμάκιο Τροφίμων είναι αδιάλειπτοι και διενεργούνται σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την προστασία του καταναλωτή.

Το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των Απανταχού Χαλαζωνιτών


Σε σώμα συγκροτήθηκε από τις 8-11-2012 το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των Απανταχού Χαλαζωνιτών που προέκυψε από τις εκλογές της 4ης Νοεμβρίου.
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που συγκροτήθηκε σε σώμα αποτελείται από:.......


Πρόεδρος: ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ Χ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Αντιπρόεδρος: ΚΟΛΟΜΒΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Γενική Γραμματέας: ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ-ΒΑΡΑΚΗ ΕΛΕΝΗ
Ταμίας: ΓΑΡΑΝΤΖΙΩΤΗ-ΠΟΥΛΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΑ
Μέλη: ΛΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΣΠΗΛΙΟΣ ΣΠΑΝΟΣ
ΜΠΟΥΡΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.

Ο Χαιρετισμός του προέδρου

Αγαπητοί Χαλαζωνίτες , συγχωριανοί και φίλοι, νιώθοντας μεγάλη τιμή και συγκίνηση σας απευθύνω θερμό χαιρετισμό.

Όπως θα γνωρίζεται με τις εκλογές του συλλόγου μας στις 8-11-2012 εξελέγη νέο Διοικητικό συμβούλιο στο οποίο έχω τη τιμή να προΐσταμαι.
Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως ο σύλλογός μας παραμένει προσηλωμένος στο κεντρικό στόχο και λόγο ύπαρξης του. Την ηθική και υλική στήριξη του χωριού μας, πάντα σε συνεργασία με τις θεσμικές αρχές του τόπου μας τον τοπικό Δημοτικό σύμβουλο ,τον Ιερέα μας και όλους εσάς.
Έπ ‘ευκαιρίας μέσα από αυτό το βήμα θέλω να ευχαριστήσουμε και να τιμήσουμε τα δύο αποχωρήσαντα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου. Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΑΝΑΒΟΣ και Ο ΝΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ δυό εξέχουσες προσωπικότητες του χωριού μας για σειρά ετών υπήρξαν στηλοβάτες του συλλόγου μας.

Η βοήθεια τους, οι συμβουλές τους, η γνώση τους ήταν πάντα για το σύλλογο μας χρήσιμες κι αναγκαίες.
Αγαπητοί μας φίλοι ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.
Επίσης θα ’θελα να καλωσορίσουμε τα δυό νέα μέλη του συλλόγου μας τους ΣΠΗΛΙΟ ΣΠΑΝΟ και ΣΤΑΥΡΟ ΚΟΛΟΜΒΑΚΗ που μαζί με τις ΕΛΕΝΗ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ, ΝΤΙΝΑ ΓΑΡΑΝΤΖΙΩΤΟΥ τους ΤΑΚΗ ΜΠΟΥΡΛΑ και ΓΙΩΡΓΟ ΛΑΝΟ συνεχίζουμε την προσπάθεια.
Όλοι μαζι μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα , έχουμε μια κοινή αποστολή «την πρόοδο του χωριού μας».
Με τη βοήθεια όλων σας είναι σίγουρο πως θα τα καταφέρουμε.

Με φιλικούς χαιρετισμούς.

ο πρόεδρος των Απανταχού Χαλαζωνιτών

ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ Χ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ


Μεσσηνιακές εφημερίδες της 22ας Νοεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

Λίστα φτώχειας για λίγα δωρεάν τρόφιμα

Υπήρξε μια εποχή, όχι πολύ παλιά, που ειδήσεις, όπως ..............

η παρακάτω, θα σόκαρε. Η Ελλάδα τότε βρισκόταν στη φούσκα της ευδαιμονίας, χωρίς να τη σκιάζει φοβέρα καμιά. Μια είδηση, μια εικόνα από ουρά σε συσσίτιο είναι βέβαιο ότι δεν θα πέρναγε απαρατήρητη.

Σήμερα δε σοκάρει κανέναν. Μέσα σε δύο χρόνια από την αρχή της ύφεσης ο αριθμός που ψάχνουν ένα πιάτο φαί σε συσσίτια, σε κάδους απορριμμάτων είναι πλέον συνηθισμένο φαινόμενο. Και στην περιοχή μας, άλλωστε το φαινόμενο πια αυτό δεν… ξενίζει κανέναν.

Έτσι, η ανακοίνωση ότι περίπου 900.000 Έλληνες γράφτηκαν στις λίστες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να λάβουν τυρί, ζυμαρικά και ελαιόλαδο, μπορεί να είναι σκληρή, αλλά αποτελεί οδυνηρή πραγματικότητα σε μια χώρα που βουλιάζει.

Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012

Σταματά η χορήγηση φαρμάκων επί πιστώσει τη Δευτέρα

Νέο κύκλο κινητοποιήσεων από την ερχόμενη Δευτέρα ανακοίνωσαν οι φαρμακοποιοί της χώρας, αναστέλλοντας επ' αόριστον τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Παράλληλα, κλειστά θα παραμείνουν στις 26 και 27 Νοεμβρίου τα φαρμακεία όλης της χώρας, σύμφωνα με απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ..........

Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, «Οι φαρμακοποιοί μαζί με τους υπόλοιπους υγειονομικούς και τους εκπρόσωπους εργαζομένων και συνταξιούχων πρέπει να οικοδομήσουν ένα μέτωπο για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας και την επαρκή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με τον ΠΦΣ, η χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ με 0,5% του ΑΕΠ για το 2013 και 0,4% για το 2014 σε συνδυασμό με την ύφεση οδηγεί σε ανεπάρκεια πόρων του ΕΟΠΥΥ και συνεπώς σε υποβάθμιση της παρεχόμενης περίθαλψης προς τους Έλληνες πολίτες.

Zougla.gr

ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ ΤΟ ΛΑΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΚΤΕΡ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ- ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ

Η ευεργετική βροχόπτωση των τελευταίων 2 ημερών μπορεί να έδωσε σημάδια αισιοδοξίας αλλά δεν κατάφερε να ανακόψει την παρατεταμένη ανομβρία σε πολλές περιοχές της Τριφυλίας η οποία είχε ως αποτέλεσμα την μείωση της παραγωγής και κατά συνέπεια την μικρή απόδοση ανά τσουβάλι με την αυξημένη οξύτητα που παρατηρήθηκε σε μεμονωμένες περιπτώσεις.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις ............

παρότι Φιλιατρά και Γαργαλιάνοι έχουν παραγωγή η ουσία είναι ότι υπάρχει μείωση σε σύγκριση με άλλες περιόδους καθώς τα προβλήματα στα ελαιόδεντρα ήταν σημαντικά, ενώ οι αποδόσεις μετά βίας σε ορισμένες περιοχές ξεπερνούν τα 9 με 10%. Η εικόνα αυτή αποτυπώνεται στους Γαργαλιάνους όπου οι τιμές συμπιέζονται κοντά στο 2,30 με πτωτικές τάσεις ενώ οι παραγωγοί είναι σε απόγνωση.
Στο κέντρο της πόλης ο κ. Μιχάλης μας είπε ότι "ο κόσμος περίμενε καλύτερη τιμή στο λάδι και να μην συμπιεστούν οι τιμές από τους εμπόρους που θέλουν να το πάρουν κοψοχρονιά καθώς ξεκίνησε με 2,40 αλλά ακολούθησε πτωτική πορεία και τώρα αυτή την εποχή κόβουν μισθούς και συντάξεις αλλά δεν σκέφτονται πως θα επιβιώσουν οι παραγωγοί που έχουν υποστεί μεγάλη μείωση εισοδήματος" για να τονίσει ότι "πάμε προς το χειρότερο". Ο κ. Τάσος εξήγησε ότι "το αγροτικό εισόδημα συμπληρώνει τη ζωή μας αλλά από τους καρχαρίες δεν μένει τίποτα ενώ όταν λαμβάνουμε 350 ευρώ σύνταξη και κοπούν τα 30 ευρώ πείτε μου πως θα ζήσουμε όπως όλος ο κόσμος που επιβιώνει δύσκολα".

ΚΑΠΟΤΕ ΟΙ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ ΕΙΧΑΝ ΕΥΡΩΣΤΙΑ -ΤΩΡΑ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ

Στα καφενεία της περιοχής άλλος παραγωγός μας είπε ότι "το λάδι είχε απελπιστικές τιμές που κατέληξαν πέρσι κάτω από τα 2 ευρώ οπότε δεν μπορούμε να περιμένουμε αποτέλεσμα και έχει σημασία ότι περνάμε δύσκολα όταν έχουμε έλλειψη ρευστότητας στην αγορά η οποία υποφέρει". Άλλος παραγωγός όπως ο κ. Κώστας υπογράμμισε ότι "όλα εξαρτήθηκαν από την παραγωγή της Ισπανίας η οποία εμφανίστηκε μειωμένη αλλά καταλήξαμε να πουλάμε τσάπα το λάδι, οπότε οι έμποροι και οι μεσάζοντες το κατεβάζουν στο 2,20 και σύντομα στο 1,90 όπως πέρσι παρότι το λάδι συμπληρώνει το αγροτικό μας εισόδημα όταν κάποτε οι Γαργαλιάνοι ήκμαζαν από παραγωγή και είχαν οικονομικά οφέλη τεράστια αλλά τώρα καταλήξαμε στον πάτο".

Ένας παραγωγός από τα γειτονικά χωριά δήλωσε ότι "το λάδι της μηχανής για το τρακτέρ έχει 7 ευρώ ενώ το λάδι για φαγητό με 2 ευρώ, το νερό είναι ακριβότερο από το λάδι, το λίπασμα πήγε 40 ευρώ το τσουβάλι οπότε δεν περιμένουμε τίποτα με αποτέλεσμα να δυσκολευόμαστε να επιβιώσουμε αυτή την εποχή παρά το γεγονός ότι κάποτε βγάζαμε 7 με 8 τόνους λάδι και τώρα δεν έχουμε ευρώ στη τσέπη μας". Κατέληξε λέγοντας ότι "όλοι μιλούν για νέους αγρότες αλλά ο γιος μου λέει ότι θα φύγει για τη Γερμανία αφού δεν υπάρχει μέλλον και μας σφραγίζουν την έξοδο για να ανασάνουμε επιτέλους ενώ τα ημερομίσθια είναι πανάκριβα για την συγκομιδή ιδίως για τους ηλικιωμένους που δεν μπορούν να συγκομίσουν οπότε όλα τα χρήματα πάνε στους εργάτες".

Η αγωνία αποτυπώνεται τέλος και στο θέμα των αγροτικών συντάξεων με τα 30 ευρώ που κόβονται από τις γιορτές οδηγώντας σε εξαθλίωση τους παραγωγούς.

Radio 936