Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Απάντηση της Ιεράς Μητροπόλεως Τριφυλίας και Ολυμπίας στον Όμιλο Φίλων Αγρίλη

Απάντηση στην επιστολή που είχε αποστείλει τον Αύγουστο ο Όμιλος Φίλων Αγρίλη (κλίκ) στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομο σχετικά με το αίτημα του Ο.Φ.Α. για τέλεση Ιερών μυστηρίων στον Ιερό Ναό Παναγίας της Αγριλιώτισσας, απέστειλε σήμερα η Ιερά Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας.

Στην απαντητική του επιστολή ο Σεβασμιότατος ...........

αναφέρει ότι δεν απέστειλε απάντηση διότι όσα θέματα θέτει η επιστολή απαντώνται στην υπ΄αριθμ. 508/25-10-2011 Ἐγκύκλειο Της Ιεράς Μητροπόλεως.
Στην ίδια επιστολή ο Σεβασμιότατος εκφράζει με έμμεσο τρόπο την πικρία του για την δημοσιοποίηση της Επιστολής που ήταν αποτέλεσμα της Γενικής Συνελεύσεως του Ομίλου Φίλων Αγρίλη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι γι αυτό έδωσαν στην δημοσιότητα (σ.σ. την επιστολή) αφήνοντας έτσι να πλανάται στον αέρα (προφανώς η εντύπωση) ότι η Ιερά Μητρόπολη δεν απαντά ή δεν έχει να απαντήσει κάτι στα ερωτήματα των ανθρώπων.

Αναλυτικά η απάντηση της Ι.Μ. Τριφυλίας και Ολυμπίας προς τον Όμιλο Φίλων Αγρίλη:.....






Τελευταία ανοχή μέχρι τις 29 του μηνός διαμηνύουν όλοι για το θέμα της «Τσακώνας»

Η συνεδρίαση του ελεγκτικού συνεδρίου στις 29 του μηνός Νοεμβρίου τελικά θα δώσει το πράσινο φώς για να ανοίξει άμεσα ο δρόμος της «Τσακώνας».

Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο δρόμος θα παραδοθεί άμεσα μετά την έγκριση του ελεγκτικού συνεδρίου και όχι μετά από ένα με ενάμιση μήνα που ανέφερε εχθές ο υφυπουργός κ Καλογιάννης μην γνωρίζοντας ότι ο δρόμος εκτός από κάτι εσκεμμένες... λεπτομέρειες είναι έτοιμος.

Στο άκουσμα αυτό πολλοί από τους φορείς που .............

ήταν έτοιμοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους δηλώνουν ότι τελευταία ανοχή θα είναι μέχρι την 29η του μηνός Νοεμβρίου οπότε και θα περιμένουν το αποτέλεσμα...

BEST TV

Το επιμελητήριο Μεσσηνίας για τον δρόμο ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΑ-ΤΣΑΚΩΝΑ

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας εκφράζει την ανησυχία του που το κομμάτι του δρόμου Παραδείσια-Τσακώνα δεν δίνετε στην κυκλοφορία, για τους γνωστούς λόγους, και προτείνει κοινή πορεία και συνεργασία του συνόλου των φορέων του Νομού, με σκοπό την όσο δυνατόν αποτελεσματικότερη επίλυση, για να δοθεί σε κυκλοφορία ο δρόμος το συντομότερο δυνατόν προς όφελος της τοπικής μας οικονομίας.


ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΟΛΛΙΑ-ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ [ VIDEO ]

ΕΥΡΕΙΑ σύσκεψη για τον προγραμματισμό δράσεων ενόψει των εορτών διεξήχθη στο Δημαρχείο Κυπαρισσίας από τον Εμπορικό σύλλογο Κυπαρισσίας που επισκέφθηκε το Δήμαρχο Τριφυλίας στο γραφείο του ώστε να υπάρξει συντονισμός επαφών για το πρόγραμμα που ετοιμάζει με σκοπό την αλλαγή κλίματος στους καταναλωτές.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. ..........

Παναγιωτόπουλος μίλησε για την προετοιμασία ζητώντας τη συμμετοχή του Δήμου αλλά και την συνεργασία με τη Τροχαία λέγοντας ότι "ο Σύλλογος θα στολίσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο στη πλατεία της αγοράς από τις 7 Δεκεμβρίου με παράλληλες εκδηλώσεις από την φιλαρμονική του Δήμου ώστε να δώσουμε μια νότα αισιοδοξίας με τα μέτρα που λαμβάνονται για να αλλάξει η ψυχολογία των καταναλωτών αυτές τις ημέρες" για να προσθέσει ότι "θα κυκλοφορήσει μια αφίσα με τίτλο Αγαπάμε τη πόλη μας, ψωνίζουμε και μένουμε στην πόλη μας καθώς η περιοχή μας δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλες περιοχές, να προτιμήσει το κοινό τα καταστήματα του τόπου καθώς οι κραδασμοί που απορροφούν από τα μέτρα είναι μεγάλες με τον κόσμο να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών, ενώ θα διεξαχθούν εκδηλώσεις στο χώρο της αγοράς για τα παιδιά με τους γονείς τους σε ένα διαφορετικό τόνο".

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΘΙΜΩΝ
Από το Δήμο σύμφωνα με το Radio Kyparissia 936, ζητήθηκε συμπαράσταση ώστε να στολιστεί η πόλη, να γίνουν παρεμβάσεις στο κέντρο της πόλης, αλλά και χώρους στάθμευσης ώστε να συγκεντρωθεί ο κόσμος και να πλαισιώσει τις εκδηλώσεις που θα υλοποιηθούν.
Το θετικό κλίμα επιβεβαίωσε ο Δήμαρχος κ. Κόλλιας ο οποίος επισήμανε ότι "στους σκοτεινούς καιρούς που ζούμε κάθε επικοινωνία με τον εμπορικό σύλλογο αποτελεί μια νότα αισιοδοξίας με ρεαλισμό και υπευθυνότητα ενώ το αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι εορταστικές δράσεις και θα προσπαθήσουμε να γίνουμε καλύτεροι διαθέτοντας στο σύλλογο τα μέσα που χρειάζονται, βελτιώνοντας όποια προβλήματα ηλεκτροφωτισμού υπάρχουν και ότι άλλο χρειαστεί προς αυτή την κατεύθυνση γνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες για αυτό θέλουμε να τονώσουμε την εορταστική ατμόσφαιρα".
Παράλληλα μέλη του εμπορικού συλλόγου έθεσαν θέματα που αφορούν τη περιοχή όπως το παράνομο εμπόριο, την βελτίωση τοπικών υποδομών αλλά και το πρόβλημα εγκληματικότητας που μαστίζει τον τόπο μας με καθημερινά κρούσματα.



Radio 936

ΓΙΑΤΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ;

Του Δημήτρη Δριμή

Δεν θα αναφερθώ σε ζητήματα μείωσης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και απαξίωσης των υποδομών στο δήμο Τριφυλίας, παρά τις συνεχείς αυξήσεις των δημοτικών τελών. Απασχολούν, άλλωστε, συχνά τον τοπικό τύπο και τα γνωρίζουν οι πολίτες. Είναι γνωστή, για παράδειγμα, η αδυναμία έγκαιρης αποκομιδής των απορριμμάτων (αν δεν αναπτυχθεί ζωή στους κάδους, δεν διεγερθεί η όσφρηση και δεν προκληθεί η αισθητική, σκουπίδια δεν μαζεύονται), η αδυναμία πλυσίματος και απολύμανσης, για λόγους υγιεινής, των κάδων συλλογής απορριμμάτων.

Θα αναφερθώ στο γεγονός της εγκατάλειψης του Προγράμματος ............

Ανακύκλωσης στο δήμο Τριφυλίας.
Στις 29 Αυγούστου 2007 υπογράφηκε σύμβαση συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης – Ανακύκλωσης ΑΕ «ΕΕΑΑ ΑΕ» και του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Μεσσηνίας (ΕΣΔΙΣΑ). Σκοπός της, ισχύουσας, σύμβασης είναι η λειτουργία προγράμματος ανακύκλωσης σε ότι αφορά χαρτί, πλαστικό, μέταλλο, γυαλί. Στις υποχρεώσεις των συμβαλλομένων αναφέρεται ότι η ΕΕΑΑ ΑΕ θα προμηθεύσει τους συνεργαζόμενους δήμους με αριθμό μπλέ κάδων και αυτοκίνητα μεταφοράς των ανακυκλώσιμων υλικών και θα έχει την ευθύνη λειτουργίας του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ). Οι δήμοι αναλαμβάνουν την υποχρέωση να συλλέγουν, από τους μπλέ κάδους που τους έχουν διατεθεί, τα ανακυκλώσιμα υλικά (γυαλί, πλαστικό, νάϊλον, αλουμίνιο, μέταλλο, χαρτί) και να τα μεταφέρουν, με τα οχήματα που τους έχουν δοθεί, στο ΚΔΑΥ.

Το πρόγραμμα λειτούργησαν οι Καποδιστριακοί δήμοι, την χρονική περίοδο 2008 έως και τέλος του 2010. Από 1-1-2011 το λειτουργούν οι Καλλικρατικοί δήμοι.
Είναι προφανές πως για τη λειτουργία του προγράμματος καταβλήθηκαν προσπάθειες και δαπανήθηκαν ανθρώπινοι και υλικοί πόροι για φυλλάδια ενημέρωσης, επισκέψεις ευαισθητοποίησης των πολιτών, των μαθητών, των επαγγελματιών. Εργάστηκαν με μεράκι πολλοί άνθρωποι σε όλους τους τ. δήμους. Δημιουργήθηκαν συναινέσεις και καλλιεργήθηκαν προσδοκίες στις τοπικές μας κοινωνίες. Η αναγκαιότητα, άλλωστε, της ανακύκλωσης είναι προφανής. Περιορίζει τον όγκο των απορριμμάτων και το κόστος διαχείρισης για τους πολίτες, είναι επωφελής για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.
Από τις αρχές του 2011, το πρόγραμμα ανακύκλωσης εγκαταλείφθηκε στο δήμο Τριφυλίας, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση των δημοτών. Αρκετοί δημότες, θεωρώντας πως εξακολουθεί να λειτουργεί, συνεχίζουν να διαχωρίζουν τα ανακυκλώσιμα υλικά. Η απογοήτευση δε των πολιτών, που γνωρίζουν πως όλα καταλήγουν στους ΧΑΔΑ του δήμου, είναι μεγάλη. Μια προσπάθεια χρόνων πήγε στο βρόντο. Σημειώνουμε, ότι ο δήμος Τριφυλίας διαθέτει ειδικό απορριμματοφόρο όχημα και πλήθος μπλέ κάδων, που του έχουν παραχωρηθεί για την ανακύκλωση. Τόσο, όμως, το αυτοκίνητο όσο και οι μπλέ κάδοι δεν χρησιμοποιούνται για την ανακύκλωση. Χρησιμοποιούνται για τη συλλογή και μεταφορά σύμμεικτων απορριμμάτων στους ΧΑΔΑ του δήμου.

Τα αποτελέσματα της εγκατάλειψης του προγράμματος είναι προφανή:
Παραβιάζεται η ευρωπαϊκή και η ελληνική νομοθεσία. Υπονομεύεται ένα πρόγραμμα που «τρέχει» από το 1991 ως κοινοτική οδηγία, που το 2001 έγινε νόμος του ελληνικού κράτους και το 2008 (άρθρο 4 κοιν. Οδηγίας 2008/98/ΕΚ) τέθηκαν οι άξονες διαχείρισης αποβλήτων: πρόληψη, προετοιμασία για επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση, άλλου είδους ανάκτηση, όπως ανάκτηση ενέργειας, διάθεση.
Ο δήμος παραβιάζει συμβατικές του υποχρεώσεις και είναι έκθετος, με όποιες συνέπειες μπορεί αυτό να έχει. Γίνεται αντισυμβατική χρήση των μπλέ κάδων και του αυτοκινήτου, που του έχουν παραχωρηθεί για συλλογή και μεταφορά ανακυκλώσιμων υλικών και μόνο.
Χρήματα του χειμαζόμενου ελληνικού λαού ξοδεύονται σε γυαλιστερά έγχρωμα φυλλάδια και σωστά, για να προβληθεί το έργο της ανακύκλωσης. Στο περιοδικό Flash της Μεσσηνίας, τ. 278, Οκτώβριος 2012, σελίδες 32-33, υπάρχει δισέλιδη διαφήμιση από τον ΕΣΔΙΣΑ, για την ανάγκη και τα οφέλη της ανακύκλωσης καθώς και για την ανακύκλωση των συσκευασιών από γυαλί, πλαστικό, νάϊλον, αλουμίνιο, μέταλλο στους μπλε κάδους. Ο ΕΣΔΙΣΑ γνωρίζει, άραγε, ότι στο δήμο Τριφυλίας έχει εγκαταλειφθεί η ανακύκλωση; Γνωρίζει ότι το διαφημιστικό μήνυμα, σε ότι αφορά, τουλάχιστον, το δήμο Τριφυλίας είναι ψευδές και παραπλανητικό;

Συσσωρεύονται ανακυκλώσιμα και μη απορρίμματα στους ΧΑΔΑ του δήμου, μεγαλώνει ο όγκος των σκουπιδιών, ευνοούνται συνθήκες αυτανάφλεξης, έκλυσης διοξινών και παραγωγής τοξικής τέφρας. Φαινόμενα που συχνά – πυκνά ζούμε.
Ο δήμος Τριφυλίας διαθέτει τη θλιβερή μοναδικότητα να είναι ο μόνος δήμος του νομού Μεσσηνίας, στον οποίο δεν εφαρμόζεται, πλέον, πρόγραμμα ανακύκλωσης. Καθημερινά δυσφημίζεται η έννοια της ανακύκλωσης, από τον ίδιο το δήμο, με τη χρήση που γίνεται στους μπλέ κάδους και στο ειδικό αυτοκίνητο της ανακύκλωσης. Η αισθητική αυτή ξεπερνάει κάθε όριο και προσβάλλει το όλο πρόσωπο του δήμου Τριφυλίας. Κανένας δεν μπορεί να νιώθει υπερήφανος μ`αυτή την κατάσταση.
Τι πρέπει να γίνει:

Ο δήμος Τριφυλίας οφείλει να φύγει από λογικές διαχείρισης της καταστροφής. Να πάψει να είναι το αρνητικό παράδειγμα του νομού. Στοιχειώδης περιβαλλοντική και αυτοδιοικητική ευαισθησία, συμμόρφωση με την υφιστάμενη νομοθεσία, τήρηση των συμβατικών του υποχρεώσεων, επίγνωση του παραγωγικού και τουριστικού χαρακτήρα του δήμου, σεβασμός των πολιτών και της δημόσιας υγιεινής επιβάλλουν την άμεση επαναλειτουργία του προγράμματος και τη δημόσια έκφραση συγνώμης στους δημότες.

Υ.Γ. Θέλω να πιστεύω πως η εγκατάλειψη της ανακύκλωσης είναι ένα ακόμα δείγμα αδιαφορίας και διοικητικής ανεπάρκειας και όχι επιλογή για την παραγωγή μεγάλου όγκου απορριμμάτων, ώστε να εξυπηρετηθούν επιλογές και σχεδιασμοί, που έχουν σχέση με την καύση των απορριμμάτων και την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισής τους, με υψηλό, μάλιστα, οικονομικό κόστος για τους πολίτες.

Kopanaki news

Πόσο επίκαιρο είναι σήμερα ... ???

- ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΟΥΡΗΣ (1853-1919)

"Ο Ι Κ Α Τ Α Ρ Γ Η Σ Ε Ι Σ" ... Επειδή καιρούς το Έθνος δυστυχίας διατρέχει, επειδή ελπίς καμία δεν υπάρχει κατ’ αυτάς, επειδή και το Ταμείον εις δαπάνας δεν αντέχει καταργούμεν τας πρεσβείας και αυτούς τους πρεσβευτάς. Διατάσσομεν αμέσως εις Αθήνας να’ λθουν όλοι, και αφήνομεν μονάχα τον εν Κωνσταντινοπόλει........... Επειδή ο κόσμος όλος από φόρους εφορτώθη, επειδή δεν τους σηκώνει και η ράχη των Ελλήνων, επειδή και ο Τρικούπης κι η πατρίς εχαντακώθη με τους φόρους των ελαίων, των τσιγάρων και των οίνων, κι επειδή εφυγαδεύθη εκ της τσέπης μας το χρήμα, καταργούμεν τους εμμέσους και αμέσους παραχρήμα. Επειδή στας θέσεις όλας απαιτούνται και προσόντα, καταργούμεν και τας θέσεις τας μικράς και ανωτέρας, και προστάζομεν καθέναν βουλευτήν αποτυχόντα, να εργάζεται δι’ όλης της νυκτός και της ημέρας, δίχως καν λεπτό να παίρνει … καταργούμε δε προσέτι και το δίκαιον ακόμη και το … άδικον ρουσφέτι. Καταργούμεν Εφορίας, καταργούμεν Τελωνεία καταργούμεν και Νομάρχας, καταργούμεν κι αστυνόμους, καταργούμεν προς τοις άλλοις κάθε μια συγκοινωνία, καταργούμεν τους στενούς μας και πλατείς σιδηροδρόμους, καταργούμεν βουλεβάρτα, καταργούμεν και πλατείας καταργούμεν και τας τόσας περιττάς δενδροφυτείας. Καταργούμεν και τους Δήμους, καταργούμεν κι Επαρχεία, καταργούμεν τα μεγάλα και μικρά ουροδοχεία, και δημόσια προς τούτοις καταστήματα του Κράτους, καταργούμεν και καμπόσους, δημοσίους αποπάτους. Καταργούμεν τους συμβούλους, καταργούμεν τους Πρυτάνεις, καταργούμεν κάθε είδος και διάταγμα δαπάνης. Καταργούμεν τας μεγάλας και μικράς διοργανώσεις, καταργούμεν τους στρατούς μας, καταργούμεν και τους στόλους, καταργούμεν τας εκτάκτους των παρασκευών πιστώσεις, και τους Γάλλους τους στρατάρχας και τους ιδικούς μας όλους. Καταργούμεν ατμοβάρεις, καταργούμεν ναυαρχίδας, καταργούμεν τας Παράλους και τας ατμοτελωνίδας. Καταργούμεν τας δυνάμεις της ξηράς και της θαλάσσης, καταργούμεν τας εντόκους και ατόκους πληρωμάς, καταργούμεν τα ταμεία της Ελλάδος μας συμπάσης, καταργούμεν δε και όλας τας εδώ οικοδομάς, κι επιτρέπομεν μονάχα εις το Κράτος ένα σπίτι, το λαμπρόν φρενοκομείον του Ζωρζή Δρομοκαΐτη !!!!!!! -

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 10 - 16/11/2012

Συνεχίστηκαν με ομαλούς για την εποχή ρυθμούς οι εξαγωγές «αποπρασινισμένων» πορτοκαλιών και μανταρινιών. Σημειώνεται ότι έχουμε μια οψίμηση στην παραγωγή λόγω των καιρικών συνθηκών. Συνεχίζονται επίσης οι εξαγωγές ακτινιδίων με καλούς ρυθμούς. Διαπιστώνονται προβλήματα στη διακίνηση και την εξαγωγή οπωροκηπευτικών λόγω της απεργίας των υπαλλήλων του ΥπΑΑΤ.

Λόγω της απεργίας στο ΥπΑΑΤ, οι εξαγωγές .............

νωπών οπωροκηπευτικών αφορούν την εβδομάδα 3/11 – 9/11/2012 και είναι οι εξής:
Πορτοκάλια 1.413 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 1.978 τόνων
Μανταρίνια 92 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 360 τόνων
Λεμόνια 20 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 26 τόνων
Ακτινίδια 6.752 έναντι αντίστοιχων περσινών 3.381 τόνων

Αγροτύπος

Διευκρινήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ σχετικά με παρακρατήσεις των ενισχύσεων

Καμία παρακράτηση από τις δικαιούμενες κοινοτικές ενισχύσεις δεν γίνεται και αυτές καταβάλλονται στο ακέραιο στο λογαριασμό του δικαιούχου. Μόνο μετά από έγγραφη εξουσιοδότηση των δικαιούχων προς το πιστωτικό ίδρυμα, αυτό μπορεί να προβεί σε συμψηφισμό τυχόν οφειλών τους ή ταμειακής διευκόλυνσης που έχουν ήδη λάβει, και πάντα μετά την πίστωση των ενισχύσεων στο λογαριασμό τους.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΟΠΕΚΕΠΕ σχετικά με τις Εκχωρήσεις – Ενεχυριάσεις ποσών επιδότησης υπέρ τρίτων.
Ειδικότερα ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε ανακοινώνει ότι σύμφωνα: ...........

1. με το άρθρο 11 του Καν. (ΕΚ) 1290/05 που αναφέρει ότι τα ποσά ενισχύσεων καταβάλλονται στο ακέραιο στους δικαιούχους,

2. με το άρθρο 982 παρ. 2 παρ. ε’ του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, που προβλέπει ότι εξαιρούνται από την κατάσχεση κάθε είδους κοινοτικές ενισχύσεις ή επιδοτήσεις στα χέρια του ΟΠΕΚΕΠΕ ως τρίτου μέχρι την κατάθεσή τους στον τραπεζικό λογαριασμό των δικαιούχων ή με άλλον τρόπο καταβολή τους σε αυτούς,

3. με το αρ. πρωτ. 313904/2-11-05 έγγραφο της Δ/νσης Νομοπαρασκευαστικού Έργου και Νομικών Υποθέσων / Τμήμα Νομικό που αναφέρει ότι με βάση το άρθρο 464 του Αστικού Κώδικα που ορίζει ότι «απαιτήσεις ακατάσχετες είναι ανεκχώρητες», οι κοινοτικές ενισχύσεις ή επιδοτήσεις είναι ακατάσχετες και δεν εκχωρούνται και η αναγγελία αυτών μέχρι την καταβολή τους στους

δικαιούχους είναι ανίσχυρη και δεν υπάρχει υποχρέωση του Οργανισμού ως τρίτου για καταβολή των εν λόγω ενισχύσεων στους δανειστές,
δεν παράγεται έννομο αποτέλεσμα από τις συμβάσεις εκχώρησης οι οποίες κοινοποιούνται στον ΟΠΕΚΕΠΕ ως τρίτο.

Αγροτύπος

Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 15-11-2012 ]



Παρουσίαση του Βιβλίου του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου "Να φοβάσαι τον άνδρα" στην Καλαμάτα

Το νέο βιβλίο του Φιλιατρινού συγγραφέα – δημοσιογράφου Γρηγόρη Χαλιακόπουλου “Να φοβάσαι τον άνδρα” θα παρουσιαστεί το Σάββατο 24 Νοεμβρίου, στις 19.00, από τα βιβλιοπωλεία “Παπασωτηρίου” και την εφημερίδα “Ελευθερία”.

Για το βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Άγκυρα” θα μιλήσουνο τέως δήμαρχος Αετού και εκπαιδευτικός Δημήτρης Δριμής και η ηθοποιός Νταίζυ Σεμπεκοπούλου, ενώ το συντονισμό της συζήτησης θα έχει η δημοσιογράφος Μαρία Τομαρά.
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της ............

“Ε” (Γεωργούλη 26, β' όροφος).

Επίδομα Θέρμανσης: Ολα όσα θέλετε να ξέρετε.

23 ερωτήσεις και απαντήσεις

Οδηγό για τους πολίτες σχετικά με την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών. Πρόκειται για 23 ερωτήσεις και απαντήσεις για τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης, τα ποσά και τους όρους καταβολής του επιδόματος.

Ειδικότερα:..........

1) Με τι κωδικούς εισερχόμαστε στην εφαρμογή Δικαιούχων η οποία ανοίγει επιλέγοντας τον σύνδεσμο "Αίτηση ένταξης στο Μητρώο Δικαιούχων του Επιδόματος Κατανάλωσης Πετρελαίου Θέρμανσης";

- Οι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΓΓΠΣ συνδέονται, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet, ανεξάρτητα αν έχουν λάβει κλειδάριθμο ή όχι.

- Οι χρήστες που δε διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης TAXISnet, θα ταυτοποιούνται εναλλακτικά δίνοντας ΑΦΜ και αριθμό ειδοποίησης κάποιας εκ των τελευταίων 5 εκκαθαρίσεων Δήλωσης Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων.

Εάν δε θυμάστε τους κωδικούς πρόσβασης σας και τυχαίνει το όνομα χρήστη σας να ταυτίζεται με τον ΑΦΜ σας, τότε δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον εναλλακτικό τρόπο σύνδεσης. Γι' αυτό θα πρέπει να ανακτήσετε τον κωδικό πρόσβασης σας μέσω των σχετικών διαδικασιών.

Επιπλέον, η αίτηση θα μπορεί να υποβληθεί μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με το κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών (HELP DESK /CALL CENTER) της ΓΓΠΣ. Στην περίπτωση αυτή η είσοδος του χρήστη θα γίνεται επίσης καταχωρώντας τον ΑΦΜ και τον αριθμό ειδοποίησης κάποιας εκ των τελευταίων 5 εκκαθαρίσεων Φόρου Εισοδήματος, ενώ θα καταγράφεται και το όνομα του χειριστή που συμπληρώνει το αίτημα. Η δυνατότητα αυτή δε θα προσφέρεται για διαχειριστές - εκπροσώπους.

2) Είμαι πιστοποιημένος χρήστης των υπηρεσιών TAXISnet αλλά έχω ξεχάσει τους κωδικούς πρόσβασης. Θα πρέπει να κάνω επανεγγραφή ή μπορώ να κάνω την αίτηση χρησιμοποιώντας τον ΑΦΜ μου και τον αριθμό ειδοποίησης;

Μπορείτε να συνδεθείτε χρησιμοποιώντας τον ΑΦΜ και τον αριθμό ειδοποίησης κάποιας εκ των τελευταίων 5 εκκαθαρίσεων Φόρου Εισοδήματος. Ωστόσο συνιστάται να ζητήστε και ανακτήστε ξανά τους κωδικούς σας στο TAXISNET. Εάν χρειαστείτε βοήθεια σε αυτό, καλέστε την γραμμή υποστήριξης του κέντρου εξυπηρέτησης (HELP DESK / CALL CENTER) της ΓΓΠΣ.

3) Ποιες διαδικτυακές εφαρμογές θα χρησιμοποιήσω για την εξυπηρέτηση του Επιδόματος Πετρελαίου (Ε.Κ.Π.Θ);

Εφαρμογή Υποβολής/Τροποποίησης Αίτησης Ένταξης στο Μητρώο Δικαιούχων Επιδόματος Πετρελαίου Θέρμανσης συγκεκριμένου έτους

- Εφαρμογή Διαχειριστών - Εκπροσώπων για συμπλήρωση στοιχείων ενοίκων και χιλιοστών θέρμανσης.

4) Ποια δυνατότητα δίνει στο χρήστη, η εφαρμογή Διαχείρισης Ενοίκων/Χιλιοστών Θέρμανσης μιας Πολυκατοικίας;

Η Εφαρμογή Διαχείρισης Ενοίκων/Χιλιοστών Θέρμανσης Πολυκατοικίας απευθύνεται στους διαχειριστές των πολυκατοικιών ή σε εκπροσώπους κτισμάτων όπου υπάρχουν περισσότερες από μία κατοικίες (ολιγοκατοικίες) και για τις οποίες υπάρχει κοινή προμήθεια και κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης. Με την εφαρμογή αυτή, ο διαχειριστής-εκπρόσωπος εισάγει τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας/ολιγοκατοικίας, καθώς και τη συμμετοχή κάθε ενός από αυτά στις δαπάνες θέρμανσης σε χιλιοστά. Επίσης ο Διαχειριστής μπορεί να ενημερώνει τα στοιχεία σε περίπτωση αλλαγής ενοίκων (μετακομίσεις κ.λπ).

5) Με ποιο τρόπο θα διεκπεραιώνεται η διαδικασία για το Επίδομα Κατανάλωσης Πετρελαίου Θέρμανσης;

Η διαδικασία θα διεκπεραιώνεται πλήρως μέσω διαδικτύου και θα καλύπτει όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών TAXISNET της ΓΓΠΣ. Στη διαδικασία εμπλέκονται οι πολίτες που είναι δικαιούχοι του επιδόματος, καθώς και οι διαχειριστές - εκπρόσωποι πολυκατοικιών και ολιγοκατοικιών με κοινή κατανάλωση πετρελαίου.

6) Είμαι Διαχειριστής. Ποιοι είναι οι δικαιούχοι από κάθε πολυκατοικία για το Επίδομα Κατανάλωσης Πετρελαίου Θέρμανσης;

Προσοχή! Αναμένεται η έκδοση σχετικής απόφασης (ΠΟΛ) που θα αναρτηθεί στον διαδικτυακό κόμβο της ΓΓΠΣ και θα προβλέπει τους δικαιούχους.

Ωστόσο, διευκρινίζεται πως ο Διαχειριστής δε χρειάζεται να γνωρίζει ποιοι είναι οι δικαιούχοι του Επιδόματος. Οφείλει να εισάγει και να επικαιροποιεί, όποτε χρειάζεται, την εικόνα των ενοίκων.

7) Είμαι διαχειριστής και αφού εισάγω τον αριθμό της κοινόχρηστης παροχής ρεύματος εμφανίζεται μήνυμα ότι δεν υπάρχει. Τι να κάνω;

Αρχικά θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι εισάγετε ορθά τον αριθμό, ο οποίος αποτελείται από 9 ψηφία. Αν είστε βέβαιοι ότι εισάγετε σωστά τον αριθμό επικοινωνήστε με το call center.

8) Είμαι διαχειριστής. Τι πρέπει να ζητήσω από τους κατοίκους της πολυκατοικίας μου για να συμπληρώσω την απαιτούμενη ηλεκτρονική φόρμα;

Για κάθε διαμέρισμα, θα χρειαστείτε τα παρακάτω στοιχεία:

- Αριθμό Διαμερίσματος (προαιρετικά)

- Ονοματεπώνυμο

- Όροφο

- Χιλιοστά Συμμετοχής στις Δαπάνες Θέρμανσης

9) Είμαι διαχειριστής και κάποια διαμερίσματα είναι μονίμως κλειστά. Πρέπει να δηλωθούν τα χιλιοστά τους στη Φόρμα Κατανομής Ενοίκων Πολυκατοικίας ή όχι;

Ναι, είναι υποχρεωτικό να δηλωθούν τα χιλιοστά συμμετοχής σε δαπάνες θέρμανσης για όλα τα διαμερίσματα μιας πολυκατοικίας για να δημιουργηθεί η συνολική εικόνα της (ανοικτά - κλειστά - ανήκοντα και σε φυσικά πρόσωπα και σε νομικά πρόσωπα).

10) Είμαι διαχειριστής, αλλά δεν έχουμε κοινόχρηστο μετρητή ΔΕΗ (ρολόι ΔΕΗ) στην πολυκατοικία. Ποιο ρολόι ΔΕΗ πρέπει να δηλώσω σαν κοινόχρηστο;

Δηλώστε το δικό σας (ως διαχειριστή/εκπροσώπου) ρολόι ΔΕΗ, ή εναλλακτικά συμφωνήστε σε ένα ρολόι (αρ. παροχής ΔΕΗ) που θα έχετε συμφωνήσει με όλους τους ενοίκους της πολυκατοικίας σας.

11) Είμαι ο νέος διαχειριστής και η δήλωση των χιλιοστών θέρμανσης (από τον προηγούμενο διαχειριστή) είναι σε εκκρεμότητα (έχει κενά που χρειάζονται συμπλήρωση). Τι ενέργειες πρέπει να κάνω για την εκκρεμότητα μας αυτή;

Πρέπει άμεσα ο προηγούμενος διαχειριστής να κάνει τροποποίηση των Στοιχείων Διαχειριστή, ορίζοντας εσάς ως επόμενο (ΑΦΜ και Ονοματεπώνυμο Διαχειριστή). Η λειτουργία αυτή θα είναι διαθέσιμη στην αμέσως επόμενη έκδοση της εφαρμογής Διαχειριστή.

12) Είμαι ο νέος διαχειριστής και η πληρωμή των επιδομάτων των ενοίκων μας είναι σε εκκρεμότητα, ενώ η δήλωση των χιλιοστών θέρμανσης είναι σωστή και πλήρης (από τον προηγούμενο διαχειριστή). Τι ενέργειες πρέπει να κάνω για την εκκρεμότητα μας αυτή;

Τίποτα, από τη στιγμή που το πετρέλαιο το έχετε προμηθευτεί με τον προηγούμενο διαχειριστή.

13) Έλαβα ένα e-mail «Ο Διαχειριστής άλλαξε τα χιλιοστά θέρμανσης του διαμερίσματός σας», αλλά εγώ τα είχα εισάγει τα σωστά; Τι πρέπει να κάνω για να το διορθώσω;

Θα πρέπει να συνεννοηθείτε με τον διαχειριστή, να συμφωνήσετε ποιος έχει δίκιο και αν χρειάζεται να γίνει η κατάλληλη διόρθωση από τον διαχειριστή.

14) Έχουμε ήδη αποκτήσει «κεντρικό» ΑΦΜ πολυκατοικίας από τη ΔΟΥ. Που τον δηλώνουμε;

Σε αυτή τη διαχειριστική περίοδο ο ΑΦΜ Πολυκατοικίας δεν συμμετέχει στη τρέχουσα έκδοση της εφαρμογής Επιδόματος Πετρελαίου Θέρμανσης, θα πρέπει να ενημερωθεί ο προμηθευτής πετρελαίου θέρμανσης ώστε το τιμολόγιο να εκδοθεί στον ΑΦΜ του Διαχειριστή/Εκπροσώπου.

15) O προμηθευτής πετρελαίου δεν μου έδωσε στοιχεία για να υποβάλλω αίτηση χορήγησης επιδόματος. Τι κάνω;

Ο προμηθευτής πετρελαίου δε δίνει κάτι που χρειάζεται για την υποβολή αίτησης. Κάθε αγορά πετρελαίου υποβάλλεται από τον προμηθευτή στη ΓΓΠΣ μαζί με τον ΑΦΜ σας (ή του διαχειριστή-εκπροσώπου αν πρόκειται για πολυκατοικία) και τον αριθμό παροχής της ΔΕΗ (ή τον κοινόχρηστο αν πρόκειται για πολυκατοικία). Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι η ορθή αναγραφή των στοιχείων αυτών στα παραστατικά του προμηθευτή για να εξασφαλιστεί η ορθή υποβολή τους στη ΓΓΠΣ.

16) Έχουμε ήδη εφοδιαστεί με πετρέλαιο από τον περασμένο Απρίλιο (τιμολόγιο 03/04/2012 ) και έχουμε υποψήφιους δικαιούχους στην πολυκατοικία μας. Τι κάνουμε;

Τα επιδόματα δικαιούχων ισχύουν μόνο για προμήθειες της τρέχουσας διαχειριστικής περιόδου (15/10/2012-30/04/2013). Επίδομα θα δοθεί μόνο για τις προμήθειες αυτής της περιόδου.

17) Έχουμε ήδη εφοδιαστεί με πετρέλαιο από τον περασμένο Μάρτιο (π.χ. τιμολόγιο 03/03/2012), το οποίο όμως έχει καταναλωθεί κατά το 1/2 της ποσότητάς του (έχουν ήδη καταναλωθεί 1000 από τα 2000 lt), ενώ έχουμε υποψηφίους δικαιούχους στην πολυκατοικία μας. Τι κάνουμε;

Τα επιδόματα δικαιούχων ισχύουν μόνο για προμήθειες της τρέχουσας διαχειριστικής περιόδου (15/10/2012-30/04/2013). Επίδομα θα δοθεί μόνο για τις προμήθειες αυτής της περιόδου.

18) Είμαστε μια διπλοκατοικία, όπου κάθε κατοικία έχει δικό της καυστήρα; Πρέπει να τη δηλώσουμε σαν πολυκατοικία ή ο κάθε ένοικος να κάνει αίτηση ως κάτοικος μονοκατοικίας;

Εάν προμηθεύεστε χωριστά πετρέλαιο θέρμανσης, τότε κάνετε χωριστή αίτηση ως κάτοικοι μονοκατοικίας, χωρίς να δημιουργήσετε κάποια πολυκατοικία. Αν προμηθεύεστε κοινό πετρέλαιο (κοινή δεξαμενή), τότε θα πρέπει ένας από εσάς να δημιουργήσει μια πολυκατοικία ως εκπρόσωπος και να εισάγει τα δύο διαμερίσματά σας.

19) Είμαστε ένα κτήριο με 4 κατοικίες, όπου οι κατοικίες ανά δύο έχουν κοινό καυστήρα; Πώς πρέπει να δηλώσουμε το κτήριο;


Για κάθε ζευγάρι κατοικιών με κοινό καυστήρα θα οριστεί ένα εκπρόσωπος, ο οποίος θα δημιουργήσει μια πολυκατοικία με τα δύο διαμερίσματα που έχουν τον κοινό καυστήρα. Οπότε τελικά θα δημιουργηθούν δύο ολιγοκατοικίες, με ξεχωριστό εκπρόσωπο.

20) Είμαστε μια διπλοκατοικία με κοινό καυστήρα. Το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης το μοιραζόμαστε ανάλογα με την κατανάλωση του καθενός, ενώ δεν υπάρχουν χιλιοστά θέρμανσης. Πώς θα συμπληρώσω τα χιλιοστά θέρμανσης στον πίνακα;

Θα πρέπει να συμφωνήσετε σε μια κατανομή που θα ισχύει για όλο το χρόνο. Ενδεικτικά μπορείτε να μοιράσετε ισότιμα τα χιλιοστά (500 και 500) ή με βάση τις πληρωμές των προηγούμενων ετών να προσδιορίσετε μια αναλογία (π.χ. 60% με 40%) οπότε ανάλογα να προσδιορίσετε τα χιλιοστά (π.χ. 600 - 400).

21) Είμαστε μια πολυκατοικία με κοινό καυστήρα που όμως δεν υπάρχουν χιλιοστά θέρμανσης, καθώς μοιραζόμαστε το κόστος με άλλους τρόπους. Πώς θα συμπληρώσω τα χιλιοστά θέρμανσης στον πίνακα;

Θα πρέπει να συμφωνήσετε σε μια κατανομή που θα ισχύει για όλο το χρόνο. Ενδεικτικά μπορείτε να μοιράσετε ισότιμα τα χιλιοστά, ή με βάση τις πληρωμές των προηγούμενων ετών να προσδιορίσετε μια αναλογία, οπότε ανάλογα να προσδιορίσετε τα χιλιοστά.

22) Ποια δικαιολογητικά απαιτούνται για την υποβολή της αίτησης;

- Ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου του αιτούντος

- Το Ονοματεπώνυμο

- Ο αριθμός τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ) που επιθυμεί να πιστωθεί το ποσό και το ονοματεπώνυμο του πρώτου δικαιούχου του λογαριασμού

- Ο αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της κύριας κατοικίας

- Αν η κατοικία είναι ενοικιαζόμενη ή δωρεάν παραχωρούμενη πρέπει να γνωρίζετε τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη

- Ο όροφος

- Τα τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων

- Η ένδειξη αν πρόκειται για πολυκατοικία

- Η υποχρέωση ή όχι υποβολής Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος (άρθρο 61 ΚΦΕ) του αιτούντος

- Τα στοιχεία επικοινωνίας του (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμός σταθερού και κινητού τηλεφώνου.

23) Η ερώτησή μου δεν υπάρχει στις Συχνές-Ερωτήσεις. Τι να κάνω;

Αν είστε εγγεγραμμένος χρήστης μπορείτε να υποβάλετε το ερώτημα σας μέσα από την επιλογή ο λογαριασμός μου/My TAXISnet.

Έξαλλος ο Σαλμάς με τα 5ψήφια του ΕΟΠΥΥ

To σχέδιο ανασυγκρότησης του ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, παρουσιάζοντας τις 66 δράσεις και ενέργειες που θα οδηγήσουν στην βιωσιμότητα του Οργανισμού. Την ίδια στιγμή, εξέφρασε την έντονη ενόχλησή του για το κόστος των πενταψήφιων τηλεφώνων του ΕΟΠΥΥ.

"Δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος από ..........

αυτό το διαγωνισμό για τις χρεώσεις στα τηλεφωνικά ραντεβού και αίρω την πολιτική μου στήριξη στην προηγουμένη διοίκηση γι'αυτό. Έχω ζητήσει να βρεθεί νομικός τρόπος για να μην επιβαρύνονται έτσι οι πολίτες.
Ο ΕΟΠΥΥ δεν είναι οργανισμός που μπορεί να παίζει και να βγάζει κάθε εταιρεία χρήματα πάνω στην πλάτη του", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαλμάς αναφερόμενος στο σύστημα των τηλεφωνικών ραντεβού.

Enikos.gr

Πέτρος Τατούλης: Είμαστε κάθετα απέναντι στις οριζόντιες και αντισυνταγματικές αποφάσεις της Ελληνικής κυβέρνησης

«Είμαστε κάθετα απέναντι στις οριζόντιες και αντισυνταγματικές αποφάσεις, οι οποίες διαταράσσουν τον οικογενειακό και κοινωνικό ιστό και οδηγούν σε κοινωνική έκρηξη» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στους εκπροσώπους των συλλόγων των εργαζομένων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με τους οποίους συναντήθηκε στο γραφείο του την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012, παρουσία των Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών κ.κ. Κωνσταντίνας Νικολάκου και Ανδρέα Πουλά.

«Η αιρετή Περιφέρεια στέκεται στο πλευρό των ............

εργαζομένων γνωρίζοντας την προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά για να στηρίξουν τις δομές των υπηρεσιών μας στην πολύ δύσκολη αυτή χρονική συγκυρία» τόνισε ο Περιφερειάρχης και ενημέρωσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων για την απόφαση του συνόλου των Περιφερειαρχών της χώρας αναφορικά με την αποστολή στοιχείων όσων εργάζονται με σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου στο Υπουργείο, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι κάθετα απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια, απ’ όπου και αν προέρχεται, αποδυνάμωσης των υπηρεσιών της, γιατί σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται ότι με τον τρόπο αυτό δίνονται λύσεις στα σοβαρά προβλήματα, που αντιμετωπίζει η χώρα μας».

Οι εκπρόσωποι των συλλόγων εργαζομένων από την πλευρά τους εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την στήριξη της πολιτικής ηγεσίας της Περιφέρειας στα δύσκολα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Σύσκεψη στο Διοικητήριο Καλαμάτας για την ΝΕΔΑ

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Παν. Αλευρά και τη συμμετοχή του αντιδημάρχου με θέμα: «Υδρογεωλογική – περιβαλλοντική μελέτη ποταμού Νέδα» στην οποία συμμετείχε ο Αντιδήμαρχος Τριφυλίας κ. Ιωάν. Φιλντίσης, στελέχη της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφ. Εν. Μεσσηνίας, με θέμα: «Υδρογεωλογική – περιβαλλοντική μελέτη ποταμού Νέδας».

Με την εν λόγω μελέτη θα συνταχθούν τα .............

υδρογεωλογικά δεδομένα του ποταμού της Νέδας, ώστε σε συγκεκριμένο μήκος της πεδινής του κοίτης να γίνει οριοθέτηση και η αντίστοιχη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ώστε αφενός μεν ν’ αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της πλημμύρας και να γίνεται νόμιμη απόληψη αμμοχάλικου για τις ανάγκες των δημοσίων έργων.

Η μελέτη είναι προϋπολογισμού 50.000 € και θα γίνει με προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφ. Εν. Μεσσηνίας, Δήμου Τριφυλίας και ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ Μεσσηνίας, που θα είναι φορέας υλοποίησης.

ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΕΣ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΟΛΛΙΑ Η’ …

Η Αθηνά και οι εφτά …μαντράχαλοι, ο εις ο Δήμαρχός μας σε …ρόλο σφίγκας (κιχ δεν του πήραμε για τα Δημοτικά δρώμενα) και οι έτεροι, τα πλέον γνωστά …αστέρια της Τριφυλιακής δημοσιογραφίας. Στο πρώτο βιντεάκι -…πετσοκομμένο από τα …γαλλικά που εκστομίστηκαν- θα δείτε τα εδέσματα που μας παρέθεσε, δεν φαίνεται όμως τι περιείχε η …μαρουλοσαλάτα (Ρόδια-κουκουνάρια-καρύδια-μέλι και βαλσάμικο), ούτε φυσικά αποτυπώνετε η υπέροχη γεύση που είχαν τα καραμελωμένα μανιτάρια.

Εκτός όμως από την ικανοποίηση της βουλιμίας μας, η............

κ. Αθηνά, πολυτάλαντη, φρόντισε και για την σωτηρία της …ψυχής μας -θα δείτε τις σχετικές φωτογραφίες- χαρίζοντάς μας, αγιογραφίες – απ’ τα χεράκια της- με τους προστάτες αγίους μας. Μόνο ο …πρώην διαχειριστής αδικήθηκε, διότι παρ’ ότι Χάρης, δεν είναι Χαράλαμπος αλλά Θεοχάρης.



Στο δεύτερο βιντεάκι, ο …σύζυγος της κ. Αθηνάς, μας απαγγέλει το ποίημά του “Προφητεία” από την ποιητική του συλλογή ” Η τριλογία της επιστροφής “. (Ένα τρίτο βιντεάκι …έκπληξη, από την κάμερα της κ. Αθηνάς, θα το παρουσιάσω ξεχωριστά.)









Από το Kopanaki News

ΣΧΟΛΙΟ
Καλοπέρασαν δηλαδή. Πότε ακριβώς έγινε η συνάντηση για να έχουμε και καλό ερώτημα;;;

Συνεδριάζει η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Τριφυλίας!

Συνεδριάζει την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου και ώρα 6μμ στην αίθουσα συνεδριάσεων η επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου Τριφυλίας με τα εξής θέματα προς συζήτηση - Ενημέρωση.

1. Ενημέρωση για την γενική κατάσταση του Δήμου.
2. Γνωμοδότηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα και το προσχέδιο του προϋπολογισμού έτους 2013, σύμφωνα με το άρθρο 76, παρ.2 του Ν. 3852/2010.
• Το προσχέδιο του Τεχνικού Προγράμματος θα αναρτηθεί ............

στην ιστοσελίδα του Δήμου (www.trifylias.gr) από την Τετάρτη 21/11/2012.

ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΤΑΤΟΥΛΗ ΚΑΙ ΝΙΚΑ; ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ;

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ είναι το ερώτημα αναγνωστών μας για την κοροιδία σχετικά με το δρόμο που δεν παραδίδεται για...οικονομικούς λόγους. Μάλιστα στην έκτακτη συνέντευξη τύπου ήταν αδιάβαστος και αμήχανος ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Σταύρος Καλογιάννης ο οποίος δεν απάντησε επι της ουσίας στον καταιγισμό ερωτήσεων αναφέροντας ότι ..από το Ελεγκτικό συνέδριο που θα συνεδριάσει στις 30 Νοεμβρίου εξαρτάται αν θα δοθεί στην κυκλοφορία η Τσακώνα !
Το ομαδικό καψόνι στους Μεσσήνιους δεν έχει ...........

τέλος δεδομένου ότι η τύχη του δρόμου εξαρτάται από την θετική απόφαση των δικαστών, αλλιώς πάει στις καλένδες.

Για ένα δρόμο που πέρασαν υπουργοί και υποσχέθηκαν έωλα χρονοδιαγράμματα. Για ένα κομμάτι που βύθισε εκατομμύρια ευρώ που σπαταλήθηκαν στην καμπόυρα της Ε.Ε. και των Ελλήνων... Συνεχίζοντας τις διαπιστώσεις ο κος Καλογιάννης υποστήριξε ότι ολοκληρωμένος ο δρόμος με την Γέφυρα θα δοθεί στην κυκλοφορία στο τέλος του ….2013 εκτός αν Θεού ,Καιρού και Δικαστών θα μας κάνουν την χάρη να τον δώσουν πιθανόν μέσα στον Αύγουστο του 2013 . Το ερώτημα τώρα είναι απλό.

Μετά το εξώδικο του κ. Μαργέλη θα έρθουν τελικά σε 3 ημέρες να ανοίξουν τον δρόμο ο Περιφερειάρχης που μαθαίνουμε ότι τα έχει πάρει στο κρανίο με την υπόθεση, θα έρθει ο κ. Νίκας που θέλει τον δρόμο για να ανασάνει η Μεσσηνία, αλλά το κυριότερο θα έρθουν οι βουλευτές μας που κόπτονται με ερωτήσεις στη Βουλή για τον δρόμο αλλά είναι άφαντοι όταν κάνουμε ως Μεσσήνιοι τα δέοντα; Θα έρθετε κ. Σαμπαζιώτη που απολαμβάνετε την ηρεμία ψήφισης των μνημονίων, θα έρθετε κ. Λαμπρόπουλε που κάνετε αγώνα με δικαστική πορεία για τον δρόμο που ήταν το μεγάλο σκάνδαλο όταν κατέρρευσε το 2004;

Θα έρθει άραγε ο κ. Πετράκος που σύριζα θα κόψει τον βήχα ορισμένων, αλλά και ο κ. Κουκούτσης να ρίξει τα εμπόδια για τον δρόμο; ΤΩΡΑ ήρθε η ώρα της κρίσης. Η Μεσσηνία δεν είναι αποπαίδι του Νότου. Και τώρα έχει ιστορική ευκαιρία να το αποδείξει απέναντι στην ιστορία....

Radio 936

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 16 Νοεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

Τίποτα σημαντικό η συνέντευξ Καλογιάννη για το δρόμο

Δεν «κόμισε γλαύκα ες Αθήνας» ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης,..............

Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Στ. Καλογιάννης, κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα αναφορικά με το δρόμο Παραδείσια – Τσακώνα. Κι αυτό, γιατί δεν είπε κάτι περισσότερο από όσα είναι ήδη γνωστά σχετικά με την πορεία αυτού του πολύπαθου έργου.

Επανέλαβε όσα έχουν συμβεί και είναι γνωστά (απόρριψη της συμπληρωματικής σύμβασης για το τμήμα της παράκαμψης στο ύψος της γέφυρας Τ4 από το Ε΄ Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, και την προετοιμασία του υπουργείου για κατάθεση αίτησης ανάκλησης της συγκεκριμένης απόφασης, που θα συζητηθεί στις 30 Νοεμβρίου), τα οποία είχε διατυπώσει προχθές σε δηλώσεις του ο διευθυντής της ΕΥΔΕ Πελοποννήσου Ι. Καρνέσης.

Πάντως, εξέφρασε την άποψη ότι η έγκριση της σύμβασης θα υπαγορευθεί από σοβαρότατους λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Διαβάστε στην ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΜΙΣΟΛΟΓΑ για την Τσακώνα από τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών Στ. Καλογιάννη που… κουβάλησε χθες δημοσιογράφους στην Αθήνα για να μην πει τελικά ΤΙΠΟΤΑ!!!
Η μόνη είδηση είναι ότι η νέα συνεδρίαση του Ε.Ε. θα γίνει υπό την προεδρία του προέδρου Γιάννη Καραβοκύρη στις 29 Νοεμβρίου.
ΑΥΤΟ είναι το πρώτο θέμα σήμερα στη «ΦΩΝΗ» με όλες τις εξελίξεις για το δρόμο «γεφύρι της Τσακώνας» που όλο παραδίδεται και όλο κλειστός (με λουκέτα) παραμένει!
Στην πρώτη σελίδα της «Φ» διαβάζουμε:
• ΣΥΣΚΕΨΗ στην Περιφέρεια για τις πρωτοποριακές δράσεις στην Πελοπόννησο, με τον Τατούλη να ζητεί για πολλοστή φορά την ευθύνη αυτοδιαχείρισης όλου του προγράμματος της Περιφέρειας.
• ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ του ΠΟΠ για την ελιά στις όμορες περιοχές της Πελοποννήσου προκρίνει και το υπουργείο. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι ολοκληρώνεται η διαδικασία για την επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτα για το ελαιόλαδο σ’ όλη τη Μεσσηνία.
• ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ Αθαν. Τσαυτάρη και τον αναπληρωτή υπουργό Μαξ.
Χαρακόπουλο συναντήθηκε ο δήμαρχος Μεσσήνης Στ. Αναστασόπουλος.
• ΜΕ 800 νεοσύλλεκτους ξεκινάει τον Ιανουάριο το στρατόπεδο στην Καλαμάτα ως Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων.
• ΑΡΧΙΣΕ η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας για το ’13, χωρίς αυτοκόλλητο σήμα.
• ΣΥΣΚΕΨΗ στην Περιφέρεια για την έγκαιρη έναρξη του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών τη νέα χρονιά.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!