Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Ο Μεσσήνιος φοιτητής που έφτιαξε το όχημα για ΑΜΕΑ [ VIDEO ]

Ένα ειδικό όχημα για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες κατασκεύασε ο φοιτητής Θάνος Παππάς, από την Καλαμάτα.

Ο Θάνος Παππάς που σπουδάζει στοΤμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σύρο, ασχολείται ενεργά με το σχεδιασμό οχημάτων, εξηγεί στη συνέντευξη στο moriasnow, τί τον οδήγησε στον σχεδιασμό ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος που θα οδηγείται από ανθρώπους με αναπηρία και αναλύει τα χαρακτηριστικά του οχήματος αυτού.

Το ProjectD3 είναι ένα ηλεκτροκίνητο όχημα για ............

χρήση σε αστικό περιβάλλον, σχεδιασμένο να οδηγείται από άνθρωπο με αναπηρία, πάνω σε αναπηρικό αμαξίδιο. Το όχημα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει ακόμα έναν επιβάτη και κάποιες αποσκευές.

Το όχημα έχει ένα πρωτότυπο σύστημα ανάρτησης σχεδιασμένο από την εταιρία KorresEngineeringτο οποίο του χαρίζει καταπληκτική ποιότητα κύλισης ανεξαρτήτως της ποιότητας του οδοστρώματος. Του δίνει επίσης τη δυνατότητα να χαμηλώνει έτσι ώστε το πίσω μέρος του να ακουμπά στο επίπεδο του δρόμου (ή του κρασπέδου) κάνοντας εύκολη την είσοδο του αναπηρικού αμαξιδίου χωρίς την ανάγκη ράμπας ή επιπλέον εξοπλισμού. Ο οδηγός και ο συνεπιβάτης εισέρχονται και εξέρχονται από το πίσω μέρος του οχήματος. Το όχημα μπορεί να χωρέσει οποιοδήποτε αναπηρικό αμαξίδιο - ηλεκτρικό ή χειροκίνητο. Ο συνεπιβάτης κάθεται σε ειδικά σχεδιασμένο ανακλινόμενο κάθισμα το οποίο βρίσκεται στην δεξιά πλευρά του οχήματος (για εξοικονόμηση χώρου και πρακτικότητα κατά την είσοδο-έξοδο από το όχημα).

Η οδήγηση γίνεται μέσω ειδικά σχεδιασμένων joystickγια αναπήρους. Όλες οι δευτερεύουσες λειτουργίες του οχήματος γίνονται αυτόματα είτε με υποβοήθηση ανάλογα με τις ανάγκες του οδηγού. Υπάρχει επίσης πρόβλεψη για έκδοση με συμβατικό τιμόνι μηχανής (για τους παραπληγικούς). Για καλύτερη κυκλοφορία του αέρα στο εσωτερικό, υπάρχει ένα συρόμενο κομμάτι στα πλαϊνά παράθυρα αλλά και εισαγωγές αέρα μπροστά και πίσω από τα πλαϊνά παράθυρα (οι οποίες ανοίγουν όταν υπάρχει ανάγκη). Υπάρχει επίσης πρόβλεψη για μικρούς ανεμιστήρες στην πίσω πόρτα για την ενίσχυση αυτού του ρεύματος αέρα (κάτι που μπορεί να χρειαστεί σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας).

Το ProjectD3 ανήκει στην κατηγορία των heavyquadricycle(όπως το γνωστό σε όλους μας renaulttwizy). Για την κίνησή του, διαθέτει 4 ηλεκτροκινητήρες τύπου hubmotorsμε συνολική ισχύ 6kW. Η ενέργεια αποθηκεύεται σε 2 συστοιχίες μπαταριών (μία σε κάθε πλευρά του οχήματος - εμφανείς από το εξωτερικό) - 240Aσυνολικά. Το βάρος του οχήματος υπολογίζεται περίπου στα 350 με 400 κιλά χωρίς τους επιβάτες. Η αυτονομία του υπολογίζεται περίπου στα 100kmσε κάθε φόρτιση. Το μήκος του είναι 2550mm, το πλάτος του 1400mmκαι το ύψος του 1700mm.

Τέλος, το κάτω μέρος του οχήματος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά σαν κοινή πλατφόρμα για άλλα είδη οχημάτων. Αυτή τη στιγμή συνεχίζεται η εξέλιξη του conceptμε στόχο να κατασκευαστεί ένα πρωτότυπο και ίσως μελλοντικά να παραχθεί.

Σχεδιαστές

Ο Κωνσταντίνος Μαλανδρίνος (σχεδιασμός και εξέλιξη) έχει εμπλακεί ενεργά σε πολυάριθμα projectsσχεδιασμού αυτοκινήτων και κατασκευής πρωτοτύπων στην Ελλάδα και έχει αρκετή εμπειρία στο σχεδιασμό οχημάτων.

Ο Θάνος Παππάς (έρευνα, σχεδιασμός και εξέλιξη) είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων (Πανεπιστήμιο Αιγαίου) και ασχολείται ενεργά με το σχεδιασμό οχημάτων.

Η εταιρία KorresEngineeringείναι μια ομάδα από έμπειρους μηχανικούς που ασχολούνται με ένα μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων (μετεγκατάσταση κτηριακών δομών, υποστήριξη σε μεγάλα έργα υποδομής, σχεδιασμός οχημάτων). Τα τελευταία 10 χρόνια ασχολούνται μεταξύ άλλων με το σχεδιασμό την εξέλιξη και την κατασκευή ενός οχήματος ειδικού τύπου με επαναστατικό σχεδιασμό ανάρτησης, που θα παρουσιαστεί σύντομα.



Morias now

Το Σάββατο η Γενική Συνέλευση του Παμμεσσηνιακού ΑΣ OKINAWA TE TAI KARATE

Το Δ.Σ. του Παμμεσσηνιακού ΑΣ Okinawa TE TAI KARATE καλεί όλα τα ταμειακώς εντάξει μέλη του, να συμμετάσχουν στην ετήσια Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιοηθεί το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012, ώρα 7 μ.μ. στην έδρα του συλλόγου (Ομήρου 6, έναντι κολυμβητηρίου), με τα εξής θέματα ημερησίας διάταξης:..........

1. Εκλογή Προέδρου και Γραμματέα της Γενικής Συνελεύσεως.

2. Έγκριση πεπραγμένων απερχόμενης διοίκησης

3. Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη τακτικών και αναπληρωματικών μελών του Δ.Σ.

● Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γ.Σ. θα πραγματοποιηθεί με τα ίδια θέματα, στον ίδιο τόπο, την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 9 μ.μ.

Τα μέλη που θα συμμετάσχουν στην Γ.Σ., θα πρέπει να φέρουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα.

Εκ του Δ.Σ.

Ο πρόεδρος
Αντώνης Γιουρτούμας

Η Γεν. Γραμματέας
Ζαχαρούλα Δρυμώνη –Σιωρά

Τριφυλία: Προβληματισμός από την έξαρση της εγκληματικότητας…

Ιδιαίτερος προβληματισμός και έντονη ανησυχία επικρατούν στην Τριφυλία μετά και τα τελευταία κρούσματα εγκληματικότητας, με τους πολίτες να αισθάνονται ανασφάλεια ακόμη και μέσα στα ίδια τους τα σπίτια.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του δημάρχου Τριφυλίας Κώστα Κόλλια: «Είναι η πολλοστή φορά που θέλω να αναφερθώ στην έξαρση της εγκληματικότητας στο Δήμο Τριφυλίας.
Μία έξαρση που είδαμε και αυτές τις μέρες .............

με αλλεπάλληλες ληστείες και επιθέσεις σε σπίτια και συμπολίτες μας. Έχουμε συζητήσει κατ’ επανάληψη με όλους τους αρμόδιους φορείς της Αστυνομίας ότι οι συνθήκες που επικρατούν στο Δήμο Τριφυλίας είναι τέτοιες που απαιτούν ιδιαίτερες διαδικασίες αστυνόμευσης.

Ένας Δήμος που καταλαμβάνει τόσο τεράστια έκταση με διάσπαρτους πολλούς οικισμούς, με διάσπαρτα πολλά εξοχόσπιτα, με πολλούς αλλοδαπούς, μετανάστες νόμιμους και μη νόμιμους, που ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που αρχίζει η ελαιοσυγκομιδή πολλαπλασιάζονται, χρειάζεται ιδιαίτερη αστυνόμευση. Θέλω να μεταφέρω αυτό το αίσθημα ανασφάλειας των συμπολιτών μας, που αυτές τις μέρες είναι στην πρώτη συζήτηση. Θέλω να ζητήσω, για άλλη μια φορά, δημόσια, βοήθεια από τους δυνάμενους να δώσουν λύση στο πρόβλημα, όπως είναι ο αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας, με τον οποίο έχουμε πολύ καλή συνεργασία και του οποίου τις ενέργειες εκτιμώ. Δυστυχώς, βρίσκεται και αυτός στην ίδια δεινή θέση όσον αφορά προσωπικό και μέσα, για να μπορέσει επαρκώς να ανταποκριθεί στο αίτημα των συμπολιτών μας. Θα ξαναστείλω ένα γράμμα, που είχαμε στείλει και παλιότερα, στο Αρχηγείο και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, γιατί αυτά τα συμπτώματα πρέπει κάποια στιγμή να καταπολεμηθούν και να σταματήσουν.

Ξαναλέω ότι η Τριφυλία είναι μια τεράστια έκταση, η Τριφυλία έχει μετανάστες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, γιατί έχουμε τα κηπευτικά, και αυτή την περίοδο χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια αστυνόμευσης, γιατί έχουν πολλαπλασιαστεί οι εργάτες από άλλες χώρες και ελλοχεύει ένας τέτοιος κίνδυνος για τους συμπολίτες μας».

Θάρρος

Πρόταση από 2,50 στο λάδι, 1,40 στην ελιά Καλαμών ...συζητά η ΕΑΣ

Οι τιμές αγοράς από τον παραγωγό και ο τρόπος πληρωμής συζητήθηκαν προχθές βράδυ στην Επιτροπή Ελιάς και Ελαιολάδου της ΕΑΣ Μεσσηνίας.

Η εισήγηση της Επιτροπής προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, το οποίο και θα λάβει την τελική απόφαση, προτείνει η τιμή στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο να κυμανθεί γύρω στα 2,50 ευρώ το κιλό, ενώ στην ελιά Καλαμών περίπου στο 1,40 (το Νο 200), όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κώστας Κατσούλης.

Στη συνεδρίαση της επιτροπής, πάντως, υπήρξαν και ..............

προτάσεις ώστε η τιμή στο λάδι να είναι μεγαλύτερη από 2,50 και σίγουρα όχι μικρότερη. Όσον αφορά στον τρόπο πληρωμής, θα συζητηθεί πώς ακριβώς θα γίνει, εάν δηλαδή θα υπάρχει ή όχι προκαταβολή και εάν η εκκαθάριση θα είναι, π.χ., τον Ιούνιο ή στο τέλος του χρόνου.

Στο ερώτημα εάν η ΕΑΣ αντέχει οικονομικά να δώσει προκαταβολές, ο κ. Κατσούλης μάς απάντησε: «Ναι, έχουμε χρήματα για να δώσουμε προκαταβολές. Άλλωστε, το κάναμε και με τη σταφίδα. Δεν τηρήσαμε αυτά τα οποία είχαμε πει; Και με το λάδι, λοιπόν, θα είμαστε το ίδιο συνεπείς σε ό,τι πούμε».

Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης αναφέρθηκε και στο σοβαρό πρόβλημα της ξηρασίας που συνεχίζεται στην περιοχή μας, σημειώνοντας ότι έχει προκαλέσει μεγάλο προβληματισμό σχετικά με τη φετινή παραγωγή στην ελαιοκαλλιέργεια.

Θάρρος

10 φορές πάνω το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας

Νέες επιβαρύνσεις προβλέπονται για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, εφόσον ο Δήμος στον οποίο βρίσκεται το ακίνητό τους αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Ο «ένοχος» αυτή τη φορά είναι το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ), το οποίο εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και, βάσει του μεσοπρόθεσμου προγράμματος που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, μπορεί να αυξηθεί έως και σχεδόν 10 φορές σε σχέση με σήμερα.
Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της ΠΟΜΙΔΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων), όπως σημειώνει σχετικά η «Καθημερινή», οι κατά τόπους Δήμοι που αντιμετωπίζουν πρόβλημα οικονομικής επιβίωσης λόγω χρεών υποχρεώνονται από το νέο Μεσοπρόθεσμο να αυξήσουν το ΤΑΠ μέχρι και 3‰, σε σχέση με το συντελεστή 0,25 - 0,35‰ που εφαρμόζεται σήμερα.

Πρακτικά αυτό σημαίνει, για παράδειγμα, ότι ο ιδιοκτήτης ενός .............

τυπικού ακινήτου αντικειμενικής αξίας 200.000 ευρώ, που με βάση το σημερινό καθεστώς καταβάλλει ένα ποσό της τάξεως των 50-75 ευρώ ετησίως με τη μορφή ΤΑΠ, με το νέο σύστημα θα κληθεί να πληρώσει 600 ευρώ ετησίως, ποσό που κατά κανόνα ξεπερνά το ύψος ενός μηνιαίου μισθώματος.
Εφόσον εφαρμοστεί η εν λόγω διάταξη, στην οποία πάντως αντιδρούν έντονα οι Δήμοι (εν μέσω και άλλων παρεμβάσεων που αφορούν στην τοπική αυτοδιοίκηση), οι ιδιοκτήτες ακινήτων, αλλά και όσοι εκμεταλλεύονται, θα βρεθούν ενώπιον μιας ακόμα φορολογικής επιβάρυνσης.

Υπενθυμίζεται ότι εν όψει του νέου φορολογικού πλαισίου προβλέπονται και μεταβολές στον τρόπο φορολόγησης των ενοικίων, με όλες τις ενδείξεις να συγκλίνουν υπέρ της επιβολής φόρου από το πρώτο ευρώ. Συγκεκριμένα, προωθείται η κατάργηση του αφορολόγητου και η υιοθέτηση της αυτοτελούς φορολόγησης με συντελεστές από 10% για τα χαμηλότερα εισοδήματα έως και 45% για εισοδήματα που ξεπερνούν τα 100.000 ευρώ.
Με βάση την πρόταση αυτή, οι ιδιοκτήτες θα πληρώνουν φόρο 10% από το πρώτο ευρώ που θα εισπράττουν, με το ποσοστό του φόρου να αυξάνεται σε 30% όσο το ενοίκιο μεγαλώνει.

Το μεγάλο πρόβλημα που θα προκύψει, εκτός βέβαια από την επιπλέον επιβάρυνση των ιδιοκτητών που εκμεταλλεύονται ακίνητα, είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με εκτιμήσεις φορέων της αγοράς, τουλάχιστον στα μισά ακίνητα που είναι σήμερα μισθωμένα, παρατηρούνται πολύμηνες καθυστερήσεις καταβολής των ενοικίων.

ΘΑΡΡΟΣ

"Αντάρτικο" γαλάζιων δημάρχων του Μοριά στο Μνημόνιο

Κοινό μέτωπο απέναντι στην κυβέρνηση και στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, που τους στήριξε στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, στήνουν, απ’ ό,τι φαίνεται, οι δήμαρχοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η πλειοψηφία των οποίων ανήκει στη «γαλάζια παράταξη».

Έτσι, στην προχθεσινή συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων αποφάσισε να μη δώσει στοιχεία για να προχωρήσει η διαδικασία της εργασιακής διαθεσιμότητας-απόλυσης των δημοτικών υπαλλήλων.
Επιπλέον, οι δήμαρχοι τάσσονται κατά του............

Μεσοπρόθεσμου που ψηφίστηκε την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή.

Ειδικότερα, για το θέμα των απολύσεων, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα, στο οποίο εκφράζεται η στήριξη στους δημοτικούς υπαλλήλους που απειλούνται με απόλυση και τονίζεται ότι κανένας δήμαρχος δε θα δώσει στοιχεία και δε θα διευκολύνει διαδικασίες απολύσεων.

Ομόφωνο ψήφισμα εξέδωσε το Δ.Σ. της ΠΕΔ και για το Μεσοπρόθεσμο. Το ψήφισμα «αναφέρεται στις παρενέργειες του Μεσοπρόθεσμου» και τονίζει «ότι κατεδαφίζεται η αυτοδιοίκηση, ότι απαξιώνονται οι αιρετοί, ότι υπάρχει πλήρης αδυναμία ανταπόκρισης στο αυτοδιοικητικό έργο και ότι, κυρίως, από την αποδυνάμωση μέχρι σημείων διάλυσης της Αυτοδιοίκησης, πλήττονται τα φτωχότερα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας».

Μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, σημείωσε: «Έχουμε υποχρέωση να στηρίζουμε θέσεις εργασίας. Είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους. Προφανώς, κανείς δήμαρχος δε θα διευκολύνει τη διαδικασία απόλυσης. Αν θέλουν στοιχεία, να έρθουν να τα βρουν. Δε θα στείλουμε καμία λίστα».

Ο κ. Νίκας ανέφερε πως τα τελευταία χρόνια έχει αποχωρήσει πολύ προσωπικό από τους Δήμους κι έχουν δημιουργηθεί λειτουργικά κενά. Και πρόσθεσε: «Οι υπάλληλοι χρειάζονται όλοι».

Θάρρος

Ελαιοτεχνία 2013: Έκθεση ελιάς και ελαιολάδου


ΕΛΑΙΟΤΕΧΝΙΑ 2013, έκθεση ελιάς και ελαιολάδου
 
1 έως 3 Μαρτίου, στο κτίριο Ξιφασκίας (πρώην Δυτικό αεροδρόμιο) Ελληνικό-Αθήνα

Με έντονους ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία της 5ης Μεσογειακής έκθεσης ελιάς και ελαιολάδου «ΕΛΑΙΟΤΕΧΝΙΑ 2013», η μοναδική έκθεση στην Ελλάδα για την ελιά και το ελαιολάδου – δύο από τα βασικά εθνικά μας προϊόντα -που θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 3 Μαρτίου, στο κτίριο Ξιφασκίας (πρώην Δυτικό αεροδρόμιο) Ελληνικό-Αθήνα. Στην έκθεση θα λάβουν μέρος, το σύνολο των επιχειρήσεων που ασχολούνται με την τυποποίηση, την συσκευασία, τα ελαιοκομικά και ελαιουργικά μηχανήματα. Για φέτος έχει προγραμματιστεί δυναμική επικοινωνία με όλες τις περιφέρειες και τα επιμελητήρια για συμμετοχή των μικροπαραγωγών του κάθε νομού. Όλες οι πληροφορίες στο http://www.eleotexnia.gr

Η οργανώτρια εταιρεία Compass Expo, με την εμπειρία και την τεχνογνωσία που κατέχει και σε ............

συνδυασμό με το δίπτυχο–έκθεση ΕΛΑΙΟΤΕΧΝΙΑ, διαγωνισμός Ελαιολάδου ΚΟΤΙΝΟΣ- πιστεύει πως η επιτυχία της έκθεσης είναι εξασφαλισμένη και θα ανήκει σε όλους, μα κυρίως στο ελληνικό ελαιόλαδο και στην ελληνική ελιά.

Ο διαγωνισμός ΚΟΤΙΝΟΣ θα εξελιχθεί σε δύο σκέλη. Το πρώτο σκέλος θα αφορά τον διαγωνισμό Ποιότητας Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου (Ισχυρής, Μέτριας και Ελαφράς έντασης Φρουτώδους), ενώ το δεύτερο σκέλος θα αφορά τον διαγωνισμό για την ανάδειξη της καλύτερης Συσκευασίας Τυποποιημένου Ελαιολάδου (Περιέκτης, Καινοτομία, Συνολική Εικόνα, Ετικέτα).


Για περισσότερες πληροφορίες:
Φιλολάου 234 – 11631, Αθήνα Τηλ.: 210 7568888 (8 γραμμές)
info@eleotexnia.gr www.eleotexnia.gr

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΒΟΣΚΟΤΟΠΟΥ ΑΠΟ ΑΠΟΚΑΤEΣΤΗΜΕΝΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ

Από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της ΠΕ Μεσσηνίας , τμήμα Τοπογραφίας Εποικισμού και Αναδασμού, ανακοινώνονται τα παρακάτω:

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΒΟΣΚΟΤΟΠΟΥ ΑΠΟ ΑΠΟΚΑΤEΣΤΗΜΕΝΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της ........

Περιφέρειας Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το άρθρο 24 του Ν.4061/2012 (ΦΕΚ Α’ 66/22-3-2012), οι αποκατεστημένοι κτηνοτρόφοι (με τις διατάξεις του Κτηνοτροφικού Κώδικα και του άρθρου 10 του ν. 3147/2003) ή οι νόμιμοι διάδοχοί τους, που άλλαξαν τη χρήση σε τμήμα του βοσκοτόπου σε γεωργική, έχουν το δικαίωμα να εξαγοράσουν το τμήμα αυτό, εφόσον α) έχουν την ιδιότητα του αγρότη, β) αποδεικνύουν ότι η αλλαγή χρήσης έγινε πριν την 5-6-1993, γ) εξακολουθούν να ασκούν τη γεωργική χρήση μέχρι σήμερα και δ) η επιφάνεια του ακινήτου δεν υπερβαίνει τα 60 στρέμματα.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν σχετική αίτηση και τοπογραφικό διάγραμμα, όπου το ακίνητο θα πρέπει να περιγράφεται κατά θέση, εμβαδόν και συντεταγμένες στο Ελληνικό γεωδαιτικό σύστημα αναφοράς.
Οι αιτήσεις θα απευθύνονται στην Επιτροπή Θεμάτων Γης και Επίλυσης Διαφορών στην ταχυδρομική διεύθυνση: Δεληγιάννη 9 Τ.Κ. 22100 Τρίπολη.

Επισημαίνεται ότι η παραχώρηση θα γίνει μόνο για αγροτική χρήση.
Το τίμημα εξαγοράς ορίζεται ίσο με το 1/3 της αντικειμενικής αξίας ή της αγοραίας αξίας όπου δεν ισχύει το αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού. Αν η αλλαγή χρήσης σε γεωργική έγινε, χωρίς άδεια της αρμόδιας Αρχής, ο ενδιαφερόμενος καταβάλλει, επιπλέον, πρόστιμο για την αλλαγή χρήσης ίσο με το 1/10 της αντικειμενικής αξίας ή της αγοραίας αξίας.

Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων λήγει στις 31/ 12/2012.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, στο τηλέφωνο 2710238103 και στα Τμήματα Τοπογραφίας-Εποικισμού και Αναδασμού των ΔΑΟΚ των Περιφερειακών Ενοτήτων.
Για ΠΕ Αργολίδας στο τηλέφωνο : 2752360254
Για ΠΕ Αρκαδίας στο τηλέφωνο: 2710233981
Για ΠΕ Κορινθίας στο τηλέφωνο: 2741081018
Για ΠΕ Λακωνίας στο τηλέφωνο: 2731093800 εσωτ.1118
Για ΠΕ Μεσσηνίας στα τηλέφωνα: 2721044219 (περιοχή Καλαμάτας) και 2761024287 (περιοχή Τριφυλίας).

Αλλαντικά με… λιστέρια εντόπισε ο ΕΦΕΤ

Την ύπαρξη του παθογόνου μικροοργανισμού Listeria monocytogenes σε έτοιμο προς κατανάλωση...

προϊόν με βάση το κρέας διαπίστωσε μετά από έλεγχο ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Πρόκειται για σαλάμι αέρος Λευκάδος, με την .............

εμπορική ονομασία «Ντελημάρη Σαλάμι Αέρος Λευκάδος» , σε ατομικές συσκευασίες των 225 γρ., με ημερομηνία λήξης 4-12-2012, το οποίο παράγεται από την εταιρεία «Αφοί Κατωπόδη ΑΕ», που εδρεύει στις Φύσσες Λευκάδας.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση - απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του ανωτέρω προϊόντος από την ελληνική αγορά.

Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Direct News

Φιλιατρά - Φουρναράκειο: Να επιδείξουμε πλεόνασμα ανθρωπιάς συμβάλλοντας στο τεράστιο έργο του Χαμόγελου του παιδιού.

Σε μια εποχή που πλήττεται οικονομικά και ηθικά ο λαός μας, ο «ΠΥΡΣΟΣ» προσκαλεί όλους τους συμπολίτες:

Να επιδείξουμε πλεόνασμα ανθρωπιάς συμβάλλοντας ο καθένας μ’ ένα μικρό δείγμα αγάπης στο τεράστιο έργο που επιτελεί η μη κυβερνητική οργάνωση «Το χαμόγελο του παιδιού».
Ένα παιγνίδι ή οποιοδήποτε συσκευασμένο τρόφιμο ( π.χ. ζάχαρη. ρύζι, γάλα, μακαρόνια κλπ) που εύκολα μπορεί να περισσεύει στον καθένα μας, μπορεί για τον «μικρό συνάνθρωπό μας» να γίνει πηγή χαρά και ζωής.

Την ίδια στιγμή επειδή γύρω μας υπάρχουν.............

άνθρωποι που στερούνται ρούχα και παπούτσια σας παρακαλούμε να συγκεντρώσουμε όλοι μας ότι μπορούμε από τα είδη αυτά, αποδεικνύοντας ότι πραγματικά είμαστε Άνθρωποι.

Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά για την ανθρωπιστική διάθεσή σας.

Μπορείτε να φέρνετε στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο τη βοήθειά σας κάθε Τετάρτη και Σάββατο και ώρες 6 – 8 μμ, μέχρι 15-12-2012 .

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Φιλιατρών «Ο ΠΥΡΣΟΣ»

Περικλής Μαντάς: "Η υπομονή μας ξεπέρασε τα όρια"

Τις τελευταίες ημέρες όλοι οι μεσσήνιοι παρακολουθούμε με αγωνία τις δραματικές εξελίξεις που διαδραματίζονται, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση της παράδοσης σε κυκλοφορία του δρόμου Παραδείσια – Τσακώνα.

Αν και οφείλουμε να σεβαστούμε πλήρως τις αποφάσεις τις δικαιοσύνης, εύλογα όμως μας γεννούνται σημαντικά ερωτήματα για την συγκεκριμένη υπόθεση:

1. Γιατί η ελληνική δικαιοσύνη δεν έχει επιδείξει τον .........

ίδιο ζήλο όσον αφορά την απόδοση των ευθυνών για την κατάρρευση του παλιού δρόμου εδώ και 10 περίπου χρόνια;

2. Πώς το ελεγκτικό συνέδριο και το κράτος επέτρεψαν να παραδοθεί σε κυκλοφορία ο δρόμος το 2000, ενώ είχε τεράστιες κατασκευαστικές ελλείψεις, παραμονές εκλογών;

3. Ποιο νομικό κώλυμα μπορεί να υπερκεράσει ένα πιθανό θανατηφόρο ατύχημα στον παλιό υπό κατάρρευση δρόμο, που μπορεί να συμβεί, για όσο διάστημα παραμένει κλειστός ο καινούργιος;

4. Για πόσο ακόμα η γραφειοκρατία θα αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη του Τόπου μας, σε μια εποχή που η οικονομική κρίση μας έχει όλους τσακίσει;

5. Για πόσο ακόμα οι μεγαλοεργολάβοι και μεγαλοκατασκευαστές προασπίζοντας τα οικονομικά τους συμφέροντα θα εκβιάζουν το κράτος, λόγω της προχειρότητας των έργων τους, εις βάρος των πολιτών και της ανάπτυξης μιας περιοχής;

Δεν γνωρίζουμε αν μπορεί κάποιος να απαντήσει στα παραπάνω ερωτήματα. Αυτό όμως που γνωρίζουμε καλά, είναι ότι η ανοχή όλων μας έχει εξαντληθεί. Καλούμε όλους τους φορείς της Μεσσηνίας, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τους Βουλευτές, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, όλους τους πολίτες να ασκήσουν πίεση προς πάσα κατεύθυνση προκειμένου να παραδοθεί άμεσα τις επόμενες ημέρες ο δρόμος σε κυκλοφορία κι έπειτα οι ειδικοί ας αναζητήσουν τη νομική λύση για την διευθέτηση των οικονομικών και διαδικαστικών προβλημάτων που έχουν προκύψει.

Ειδάλλως, τη λύση στο πρόβλημα θα τη δώσουμε οι πολίτες σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, έχοντας εξαντληθεί η υπομονή και η ανοχή μας.

Περικλής Μαντάς
Πρόεδρος
ΝΟ.Δ.Ε. Μεσσηνίας

Tα μνημόνια βλάπτουν σοβαρά την Υγεία.

Του Δημήτρη Α. Δριμή
τ. δήμαρχου Αετού, μέλους της Γραμματείας του τμήματος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ.

Τη διαφθορά, το πελατειακό σύστημα, τη σπατάλη, τα πάρτι, τις στρεβλώσεις και τα προνόμια στο χώρο της υγείας κατακεραυνώνουν οι κυβερνώντες. Οι ίδιοι, βέβαια, δηλώνουν αθώοι του εγκλήματος. Οι παρεμβάσεις τους, όμως, δεν θεραπεύουν. Αντίθετα, διαλύουν το σύστημα της δημόσιας δωρεάν υγείας.

Η κρατική επιχορήγηση προς τον ΕΟΠΥΥ μειώνεται. H οικονομική ............

κρίση, η αύξηση της ανεργίας, οι μειωμένες αποδοχές και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών δεν επιτρέπουν την αύξηση των εσόδων του οργανισμού. Τα ασφαλιστικά ταμεία έχασαν χρήματα στο χρηματιστήριο, έχασαν χρήματα με τα δομημένα ομόλογα και με το «κούρεμα» των ομολόγων, χωρίς να ρωτηθούν από την Τράπεζα της Ελλάδος, διαλύθηκαν. Τα μειωμένα διαθέσιμα και έσοδα οδηγούν σε αδυναμία αποπληρωμής των ήδη μεγάλων χρεών, σε αδυναμία κάλυψης τρεχουσών υποχρεώσεων, σε μείωση παροχών προς τους ασφαλισμένους, σε αδυναμία καταβολής νοσηλίων στα νοσοκομεία, στην οικονομική κατάρρευση του όλου συστήματος υγείας.

Τα νοσοκομεία υφίστανται τις συνέπειες της συνεχούς μείωσης του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, που σημαίνει αδυναμία συντήρησης των υποδομών τους, τις συγχωνεύσεις, για εξοικονόμηση προσωπικού, την υπαγωγή τους στον κανόνα 1 πρόσληψη για 5 απολύσεις, που σημαίνει υπολειτουργία, κρίσιμα και μεγάλα κενά. Οι συνεχείς περικοπές των κρατικών δαπανών, τόσο στη φαρμακευτική δαπάνη όσο και στα λειτουργικά έξοδα των νοσοκομείων, οδηγούν σε ελλείψεις αναλώσιμων, όπως γαζών και φλεβοκαθετήρων, σε βάρδιες χειρουργείων με ένα ζευγάρι γάντια, σε μείωση του χειρουργικού χρόνου, σε ελλείψεις, πολλές φορές, φαρμάκων ακόμα και για κρίσιμες θεραπείες καρκινοπαθών, που αναγκάζονται να σπάνε τον κύκλο της θεραπείας τους. Η μείωση δε των δαπανών για εφημερίες και η αναστολή πληρωμής των πρόσθετων αμοιβών στους εργαζόμενους είναι συνήθης. Τα περιφερειακά (αγροτικά) ιατρεία έχουν μεγάλα κενά. Οι νέοι γιατροί προτιμούν να ξενιτεύονται παρά να εργάζονται υποαμοιβόμενοι. Η συνταγογράφηση έχει μετατραπεί σε μια μικρή Οδύσσεια, για τους κατοίκους των χωριών μας.

Και ενώ η ανεργία καλπάζει, τα εισοδήματα συρρικνώνονται και μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν διαθέτει πλέον υγειονομική κάλυψη θεσπίζεται, με ισχύ από 1-1-2014, αφενός εισιτήριο 25 ευρώ για κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη εισαγωγής σε νοσοκομείο και αφετέρου χαράτσι 1 ευρώ, υπέρ του ΕΟΠΥΥ, για κάθε συνταγή που θα εκτελείται. Ο ασθενής, που θα εισαχθεί καταβάλλοντας τα 25 ευρώ, θα καταβάλλει και τη νοσηλεία του, σύμφωνα με τα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια (Κ.Ε.Ν.). Τα υπεραυξημένα ΚΕΝ επιβαρύνουν τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία και τους πολίτες και ανακουφίζουν, σε αντίστοιχο ποσό, τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Το χαράτσι δε του 1 ευρώ ανά συνταγή θα επιβαρύνει ιδιαίτερα τους χρόνια πάσχοντες και τους συνταξιούχους.
Οι νέες αυτές επιβαρύνσεις προστίθενται σε μιά σειρά χαρατσιών που ήδη ταλαιπωρούν καθημερινά τους πολίτες, όπως: το χαράτσι στην τηλεφωνική γραμμή για ραντεβού με γιατρό του ΕΟΠΥΥ. Το τραγελαφικό είναι πως εξυπηρετείται 1 ΑΜΚΑ και 1 ειδικότητα γιατρού ανά τηλέφωνο, με κόστος κάθε τηλεφώνου 1,3 ευρώ. Αν κάποιος θέλει δεύτερη ειδικότητα ή ραντεβού και για το παιδί του θα πρέπει να ξανατηλεφωνήσει και να ξαναχρεωθεί. Η καταβολή 5 ευρώ για κάθε επίσκεψη στα νοσοκομεία (εξέταστρο) και η πληρωμή, τις περισσότερες φορές, 20 ευρώ για συνταγογράφηση φαρμάκων. Η καθιέρωση συμμετοχής σε διαγνωστικές εξετάσεις ύψους 15%. Η αύξηση της συμμετοχής των ασθενών σε αρκετά φάρμακα και η κατά 20%, περίπου, παραπάνω συμμετοχή τους για τα πρωτότυπα φάρμακα αντί για τα γενόσημα. Πολλά Φάρμακα, είναι, πλέον, εκτός λίστας συνταγογράφησης, που σημαίνει εξολοκλήρου πληρωμή τους από τον ασθενή. Το ίδιο συμβαίνει και με διαγνωστικές εξετάσεις, που είναι εκτός λίστας και ή τις κάνεις και τις πληρώνεις ή αδυνατείς και ο Θεός βοηθός.

Η υγεία υφίσταται τις συνέπειες μιάς αντίληψης, που θεοποιεί τη μείωση του κόστους σε βάρος της ιατρικής επιστήμης και του οφέλους του ασθενή. Το κοινωνικό κράτος εξαϋλώνεται, το δημόσιο σύστημα υγείας και τα νοσοκομεία υπονομεύονται, η υγεία γίνεται εμπόρευμα δύσκολα προσπελάσιμο, για τους φτωχούς πολίτες που οδηγούνται στην οργή και την απόγνωση. Οι ασθενείς καλούνται να πληρώσουν, από τα ήδη λεηλατημένα εισοδήματά τους και πέρα από τις ασφαλιστικές τους εισφορές, για την φαρμακευτική και νοσηλευτική τους περίθαλψη. Θα το σκέφτονται, πιά, να απευθύνονται στις μονάδες υγείας. Για δε τους ανασφάλιστους καμία πρόνοια. Στο έλεος του Θεού.

Η μνημονιακή πολιτική διαλύει το, στοιχειώδες στη χώρα μας, εθνικό σύστημα υγείας, απαξιώνει την ανθρώπινη ζωή, εγκαθιδρύει συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα, φτωχοποιεί τους πολίτες, οδηγεί την Ελληνική κοινωνία στα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης. Η πολιτική αυτή είναι «βαθιά ανθυγιεινή». Μπορεί και πρέπει να ανατραπεί.

Kopanaki News

Μέχρι την Κυριακή η ανάρτηση των τελών κυκλοφορίας

Η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων θα ενημερωθεί μέχρι την Κυριακή για τα αυτοκόλλητα σήματα τελών κυκλοφορίας.

Τα τέλη κυκλοφορίας για το νέο έτος θα ..............

αναρτηθούν ηλεκτρονικά και οι πολίτες, αρχικά με τους κωδικούς τους για το Taxisnet και στη συνέχεια είτε με τον ΑΦΜ τους, είτε με τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου τους, θα μπαίνουν στη νέα ηλεκτρονική υπηρεσία, στη διεύθυνση www.gsis.gr, και θα εντοπίζουν το ειδοποιητήριο πληρωμής.

Για όσους δεν έχουν πιστοποιηθεί στο Taxisnet, το ειδοποιητήριο θα εκτυπωθεί από τη ΓΓΠΣ και θα τους αποσταλεί ταχυδρομικά.

Οι πολίτες, που θα εκτυπώνουν το ειδοποιητήριο, θα πηγαίνουν στις τράπεζες για την πληρωμή του τέλους, ή - εφόσον έχουν λογαριασμό ηλεκτρονικής τραπεζικής - θα εξοφλούν το τέλος από απόσταση.

Οι τράπεζες θα ενημερώνουν αυτόματα το σύστημα για την πληρωμή των τελών και έτσι το υπουργείο Οικονομικών θα γνωρίζει ποιος φορολογούμενος πλήρωσε και ποιος όχι. Οι πολίτες δεν θα παραλαμβάνουν αυτοκόλλητο σήμα, αλλά μόνο την απόδειξη πληρωμής.

Στην περίπτωση εκπρόθεσμης πληρωμής θα επιβάλλεται πρόστιμο ισόποσο με την αξία των αρχικών τελών. Απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας και πρόστιμα θα βεβαιώνονται και θα αποστέλλεται το ειδοποιητήριο ληξιπρόθεσμης οφειλής.

Υπενθυμίζουμε τα τέλη κυκλοφορίας 2013 υπολογίζονται ως εξής:

-Από 51 κ.ε. μέχρι 300 κ.ε. 22 ευρώ

-Από 301 κ.ε. μέχρι 785 κ.ε. 55 ευρώ

-Από 786 κ.ε. μέχρι 1.071 κ.ε. 120 ευρώ

-Από 1.071 κ.ε. μέχρι 1.357 κ.ε 135 ευρώ

-Από 1.358 κ.ε. μέχρι 1.548 κ.ε 240 ευρώ

-Από 1.549 κ.ε. μέχρι 1738 κ.ε. 265 ευρώ

-Από 1.739 κ.ε. μέχρι 1928 κ.ε. 300 ευρώ

-Από 1.929 κ.ε. μέχρι 2357 κ.ε. 660 ευρώ

-Από 2.358 κ.ε. μέχρι 3000 κ.ε. 880 ευρώ

-Από 3.001 κ.ε. μέχρι 4000 κ.ε. 1.100 ευρώ

newsbommb

Σε διαθεσιμότητα όλοι οι εκτός ΑΣΕΠ Β' βάθμιας εκπαίδευσης ιδιωτικού δικαίου

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν αυτοδικαίως από χθες Τρίτη 13 Νοεμβρίου, με τη δημοσίευση του Μνημονίου ΙΙΙ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, οι υπάλληλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που εργάζονται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ. Κι αυτό ανεξαρτήτως του πότε θα υπογραφούν τελικά οι διαπιστωτικές πράξεις, μία διαδικασία που, έτσι κι αλλιώς, θα έχει ολοκληρωθεί εντός των δέκα προσεχών ημερών.

Σύμφωνα με Το Βήμα, αυτό προβλέπεται ...........

στην εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την οποία καλούνται όλες οι υπηρεσίες του Δημοσίου να προχωρήσουν στην υλοποίηση των ρυθμίσεων του Μνημονίου ΙΙΙ.

Η διαθεσιμότητα των υπαλλήλων θα διαρκέσει ένα έτος με την καταβολή του 75% του μισθού τους και στην περίπτωση που δεν μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, θα απολύονται.

Δήλωση Μανιτάκη

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης τονίζει σε δήλωσή του ότι απομακρύνονται άμεσα από τις θέσεις τους και μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή τους δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν παραπεμφθεί στο ακροατήριο για σοβαρά ποινικά ή πειθαρχικά αδικήματα.

Για τη διαθεσιμότητα αυτή καθαυτή αναφέρει: «Έχουν ληφθεί όλες οι πρόνοιες ώστε οι μετακινήσεις να είναι όσο γίνεται πιο ταχείες, με αντικειμενικά κριτήρια, μακριά από πιέσεις ή ρουσφετολογικές μεταχειρίσεις».

in.gr

Το χθεσινοβραδινό δελτίο Ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας [ 13-11-2012 ]



Συμβούλιο της Επικρατείας: Αντισυνταγματικός ο νόμος που δίνει το δικαίωμα σε αλλοδαπούς «εκλέγειν και εκλέγεσθαι»

Αντισυνταγματικές, σύμφωνα με πληροφορίες, κρίθηκαν σχεδόν ομόφωνα, από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια του............

Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου από το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ, το οποίο έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο 3838/2010 που προβλέπει την ιθαγενοποίηση των αλλοδαπών που διαμένουν στην χώρα μας.

Difer News

Νέες ανατροπές στο φορολογικό.

Ανατροπές έρχονται στη φορολογία, με νέες κλίμακες φόρου εισοδήματος και αλλαγές με το αφορολόγητο και τις φοροαπαλλαγές, που θα φέρουν ελαφρύνσεις στους οικονομικά ασθενέστερους και σημαντικές επιβαρύνσεις σε όσους μισθωτούς και συνταξιούχους έχουν εισοδήματα πάνω από 25.000 ευρώ, ενώ περισσότερους φόρους θα πληρώσουν και οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Στο στόχαστρο μπαίνουν οι φορο-απαλλαγές που ...........

αφορούν σε τόκους στεγαστικών δανείων, ενοίκια, δίδακτρα, ιατρικές δαπάνες, ασφάλιστρα ζωής, δωρεές και χορηγίες, ενώ το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξετάζει και το ενδεχόμενο να αντικαταστήσει όσες αφορούν την Υγεία, όπως ιατρικές δαπάνες και επισκέψεις, με κάποιας μορφής επιδόματα, αλλά όχι για όλους.

Όσον αφορά στην φορολογική κλίμακα, τα κλιμάκια από 8 γίνονται 3, και έτσι για ετήσιο εισόδημα έως 25.000 ευρώ ο συντελεστής θα είναι 21%, από 25.000 έως 47.000 ευρώ 36%, και πάνω από το ποσό αυτό 41%, ενώ την ανάγκη άμεσης δημοσιοποίησης των μέτρων για την φορολόγηση μισθωτών, συνταξιούχων και ελεύθερων επαγγελματιών επισημαίνουν οι φοροτεχνικοί.

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες προβλέπεται η πλήρης κατάργηση του αφορολόγητου των 5.000 ευρώ και δύο κλιμάκια φορολόγησης έως 50.000 ευρώ, ετήσιο εισόδημα 25% και για μεγαλύτερο εισόδημα 35%. Με την κατάργηση εκτιμάται ότι υπάρξουν σημαντικά έσοδα, δεδομένου ότι, βάσει παραγόντων του υπουργείου Οικονομικών, ένας στους δύο ελεύθερους επαγγελματίες δηλώνει ετήσιο εισόδημα κάτων από 5.000 ευρώ.

Σε ότι αφορά στην ακίνητη περιουσία, προβλέπεται η ενοποίηση του ΦΑΠ και του Τέλους που πληρώνεται μέσω ΔΕΗ σε ένα ενιαίο Τέλος του οποίου η κλίμακα δεν έχει ακόμη καθοριστεί, ενώ αναφορικά με τους αγρότες, προβλέπεται ότι θα φορολογούνται πλέον με βάση τα πραγματικά τους έσοδα και τις πραγματικές δαπάνες. Καταργείται, δηλαδή, ο τεκμαρτός προσδιορισμός του εισοδήματος, ενώ τα κέρδη τους θα φορολογούνται με ενιαίο συντελεστή 13% από το πρώτο ευρώ.

MegaTV

ΕΣΠΑ: Αύξηση απορρόφησης διαπιστώνει η Επιτροπή σε Πελ/νησο, Δ. Ελλάδα, Ιόνια

Την επιτάχυνση υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράµµατος σε επίπεδο προσκλήσεων, εντάξεων και πληρωµών, που όµως πρέπει να ενταθεί περαιτέρω µε τη συνεργασία όλων των φορέων που εµπλέκονται στην υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράµµατος, διαπίστωσε η Επιτροπή Παρακολούθησης Ε.Π. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ 2007-2013, που συνεδρίασε σήμερα στο Ναύπλιο υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη.

Παράλληλα επισήμανε την ανάγκη για εντατικοποίηση ............

των προσπαθειών για την κάλυψη του κανόνα ν+3 / ν+2 για το έτος 2013, της επίτευξης του στόχου του Προγράµµατος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, αλλά και της περαιτέρω ενίσχυσής τους με ανθρώπινο δυναμικό, για την επιτυχή ολοκλήρωση των Προγραµµάτων της τρέχουσας προγραµµατικής περιόδου, και την υποστήριξη του σχεδιασµού και της διαχείρισης των Επιχειρησιακών Προγραµµάτων της Προγραµµατικής Περιόδου 2014-2020.

Επιπλέον, εξέφρασε την αντίθεση της για την εκχώρηση αρµοδιότητας διαχείρισης πόρων από το Επιχειρησιακό Πρόγραµµα Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων 2007-2013 σε άλλους ενδιάµεσους φορείς, για θεµατικές προτεραιότητες που επικαλύπτονται απόλυτα από προσκλήσεις των ΕΔΑ των Περιφερειών, ενώ θεωρεί θετική εξέλιξη την αποκέντρωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και εξέφρασε την ανάγκη άμεσης πραγματοποίησής της.

Η Επιτροπή αναγνώρισε τις προσπάθειες και τις διαδικασίες επίλυσης των αναπτυξιακών προβλημάτων των περιφερειών με καινοτόμες δράσεις, όπως η ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων των Περιφερειών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, καθώς και ο σχεδιασμός και υλοποίηση του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου από τα συγχρηματοδοτούμενα Προγράμματα της τρέχουσας και της νέας προγραμματικής περιόδου.

Αναγνώρισε επίσης την αναγκαιότητα υλοποίησης και ολοκλήρωσης του οδικού δικτύου «Κόρινθος - Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα», χωρίς τροποποίηση του φυσικού αντικειμένου έτσι όπως ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων στην αντίστοιχη Σύμβαση Παραχώρησης, καθώς και την υλοποίηση και ολοκλήρωση της Ιονίας Οδού, λόγω της ιδιαίτερα σημαντικής αναπτυξιακής σκοπιμότητας αυτών των δυο έργων.

Τέλος εξέφρασε την ανησυχία της για την καθυστέρηση υλοποίησής έργων στα Περιφερειακά Προγράμματα, μέσω του χρηματοδοτικού μηχανισμού Jessica, με κίνδυνο απώλειας πόρων και μείωσης του αναπτυξιακού αποτελέσματος.

Παρόντες ήταν οι Περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και Ιονίων Νήσων Σπύρος Σπύρου, ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Μανώλης Αγγελάκας.

Aftodioikisi.gr

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβοούλιο Πελοποννήσου

Συνεδριάζει την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 15:00 το περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου.
Σην πρόσκληση που υπογράφει ο Πρόεδρος του Συμβουλίου κ. Γιώργος πουλοκέφαλος περιλαμβάνονται τα παρακάτω θέματα για συζήτηση και λήψη αποφάσεων: ...........

1. Επικύρωση πρακτικών της 6ης και 7ης/2012 συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

2. Επερώτηση του Σύμβουλου κ. Λάμπρου Μπούκλη με θέμα:
α. Υφιστάμενη λειτουργία βιολογικού καθαρισμού (Κιάτου, Δήμου Σικυωνίων) και αντιμετώπιση της επιβάρυνσης περιβάλλοντος από την φημολογούμενη κατάληξη των λυμάτων Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου Βέλου – Βόχας και
β. Επαναδραστηριοποίηση της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης του Ασωπού ποταμού, Κορινθίας.

3. Πρωτοβουλίες για την ολοκληρωμένη πολιτική της Περιφέρειας Πελοποννήσου στον τομέα της Ενέργειας.
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Απόστολος Παπαφωτίου.

4. Πολιτικές εξελίξεις και αιρετή Περιφερειακή Διοίκηση.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου.

5. Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Ιεράς Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας για την ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου «Ανέγερση μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων και χρονίως πασχόντων ατόμων Μ.Κ. ‘Ο Άγιος Λεωνίδας’».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας.

6. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: «Φωτοβολταϊκός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ισχύος 9,998 MW της εταιρείας AIMS ENERGY S.A. στη θέση ‘Πλάσα’ του Δήμου Ερμιονίδος της ΠΕ Αργολίδας».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου

7. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: «Ηλεκτροκίνηση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής Κιάτο – Πάτρα» Περιφερειακών Ενοτήτων Κορινθίας και Αχαΐας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου

8. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: «Εκμετάλλευση λατομείου αδρανών υλικών» ιδιοκτησίας Μαλλίρη Γεωργίου στη θέση ‘Κοκκινόβραχος’ της ΔΕ Θουρίας του Δήμου Καλαμάτας της ΠΕ Μεσσηνίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

9. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: «Συγκρότημα επεξεργασίας – παραγωγής αδρανών υλικών» ιδιοκτησίας Ανδρέα Κυρ. Κοττή στη θέση ‘Βαλτετσόρεμα’ της ΔΕ Τρίπολης του Δήμου Τρίπολης της ΠΕ Αρκαδίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου

10. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: «Μελέτη γέφυρας Μαυροζούμενας επί της 7ης Επαρχιακής Οδού Εύα – Μελιγαλά και υποστηρικτικές μελέτες» του Δήμου Μεσσήνης.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Αλευράς

11. Έγκριση 14ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οικονομικού έτους 2012.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου.

12. Έγκριση της 11/6-11-2012 απόφασης της Επιτροπής Παρακολούθησης Ε.Α.Π. Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας.

13. Η άρση των αδικαιολόγητων περιορισμών στην πρόσβαση και άσκηση επαγγελμάτων σε σχέση με την οργάνωση της αγοράς καπνοβιομηχανικών προϊόντων.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΟΚΕΦΑΛΟΣ

ΣΧΟΛΙΟ
Την Δευτέρα το μεσημέρι το Φιλιατρά News θα μεταδώσει -όπως έχει κάνει πάρα πολλές φορές- ζωντανά το περιφερειακό συμβούλιο με ειδικό embed player.
προς αποφυγή παρεξηγήσεων η μετάδοση γίνεται με ευθύνη της περιφέρειας Πελοποννήσου.
Οι αναγνώστες του Blog μας θα έχουν την δυνατότητα μέσα από ειδική δημοσίευση να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση.

Πάει και η NEOSET. Αίτηση Υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα

Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Δικαίου κατέθεσε η εταιρεία επίπλων NEOSET.

Η οικονομική κρίση έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στην αγορά επίπλου, με τη NEOSET να διαδέχεται την ένταξη στο άρθρο 99 της επίσης γνωστής εταιρείας επίπλων SATO.

Σύμφωνα με τις δημοσιοποιημένες ............

οικονομικές καταστάσεις, η εταιρεία παρουσίασε τη χρήση του 2011 ζημιές ύψους 7,8 εκατ. ευρώ, ενώ το ίδιο διάστημα οι συνολικές υποχρεώσεις της διαμορφώθηκαν στα 53,1 εκατ. ευρώ. Τα ίδια κεφάλαιά της Neoset για τη χρήση του 2011 είναι πολύ χαμηλότερα των συνολικών υποχρεώσεων της και διαμορφώνονται στα 25,5 εκατ. ευρώ (από 33,4 εκατ. ευρώ το 2010).

Τους τελευταίους μήνες η εταιρεία έχει λανσάρει μία επιθετική διαφημιστική εκστρατεία με βασικό σλόγκαν «Εμείς οι Έλληνες», στόχος της οποίας είναι να περιοριστεί η «παντοδυναμία» γνωστού πολυεθνικού ομίλου επίπλων στην ελληνική αγορά.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά τα τελευταία 30 χρόνια και αριθμεί περί τα 100 καταστήματα σε ολόκληρη την Ελλάδα. Τα εμπορικά σήματα της Νeoset Α.Ε. περιλαμβάνουν Neoset, Neoset Κουζίνα, Νεοκατοικείν, Skouropoulos και Neowood.

Ο Όμιλος Neoset, σύμφωνα με τα στοιχεία στην επίσημη ιστοσελίδα της, απασχολεί 200 άτομα στο Εργοστάσιο Βασιλικό Χαλκίδας, 79 άτομα στα Κεντρικά Γραφεία Παλλήνης, 9 άτομα στο Κέντρο Διανομής Αττικής, 111 άτομα στα Εταιρικά Καταστήματα και 3 άτομα στο Νεοκατοικείν ΕΠΕ. Στα καταστήματα του Δικτύου, όπως σημειώνεται, απασχολούνται 613 άτομα περίπου. Το τελικό σύνολο των ανθρώπων που εργάζονται στον Όμιλο εταιρειών NEOSET ανέρχεται στα 1014 άτομα.

Η δραστηριοποίηση του ομίλου στο εξωτερικό ξεκίνησε το 1990 στον Καναδά. Σήμερα ο όμιλος εξάγει προϊόντα στις χώρες, Αιθιοπία, Βουλγαρία, Καναδά, Κύπρο, Ρουμανία, Εκουαδόρ.

Η αίτηση έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί την Πέμπτη, στις 12:00 το μεσημέρι.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 14ης Νοεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.




Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

«Αντάρτικο» των δημάρχων του Μοριά στο Μνημόνιο

Κοινό μέτωπο απέναντι στην κυβέρνηση και στο κόμμα της ..............

Νέας Δημοκρατίας, που τους στήριξε στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, στήνουν, απ’ ό,τι φαίνεται, οι δήμαρχοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η πλειοψηφία των οποίων ανήκει στη «γαλάζια παράταξη».

Έτσι, στην προχθεσινή συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων αποφάσισε να μη δώσει στοιχεία για να προχωρήσει η διαδικασία της εργασιακής διαθεσιμότητας-απόλυσης των δημοτικών υπαλλήλων. Επιπλέον, οι δήμαρχοι τάσσονται κατά του Μεσοπρόθεσμου που ψηφίστηκε την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή.

Ειδικότερα, για το θέμα των απολύσεων, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα, στο οποίο εκφράζεται η στήριξη στους δημοτικούς υπαλλήλους που απειλούνται με απόλυση και τονίζεται ότι κανένας δήμαρχος δε θα δώσει στοιχεία και δε θα διευκολύνει διαδικασίες απολύσεων.

Διαβάστε στην ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

«ΤΕΡΜΑ ΓΚΑΖΙ» για την απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ. Αυτό είναι το μήνυμα από τη «Συνάντηση Κορυφής» στο Ναύπλιο μεταξύ του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης και των περιφερειαρχών Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.
Τατούλης και Κατσιφάρας ζήτησαν ακέραια την Ολυμπία Οδό μέχρι την Τσακώνα.
Ο περιφερειάρχης παρουσίασε τη δυναμική των έργων του ΕΣΠΑ στην Πελοπόννησο και ο Αγγελάκας ζήτησε επιτάχυνση των ρυθμών για να γίνουν περισσότερα έργα και να μη χαθούν πόροι.
ΑΥΤΟ είναι το σημερινό πρώτο θέμα της «ΦΩΝΗΣ» στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
• ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ για καταβολή 44 δισ. ευρώ από Σαμαρά-Στουρνάρα μετά το προχθεσινό Γιούρογκρουπ, κάτι στο οποίο συνηγόρησε και ο Σόιμπλε.
Πήραμε την επιμήκυνση και αναμένουμε τη ρύθμιση για τη βιωσιμότητα του χρέους.

• «ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ» μείγμα δακοπροσβολής και αναβροχιάς πλήττει το ελαιόλαδο!
• Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ και πλήθος ιεραρχών στην Καλαμάτα για τη γιορτή του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου.
• ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ εκδήλωση για τα 20 χρόνια της «Αρμονίας» στην Καλαμάτα.
• ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ στον υπουργό Παιδεία πόρισμα ομάδας επιστημόνων για αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.
• ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ (ακόμη) απογραφεί στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ 12.788 συνταξιούχοι.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!