Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Κατάληψη Διοικητηρίου από τον Σύλλογο Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας στο πλαίσιο των διήμερων απεργιακών κινητοποιήσεων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησε σήμερα 6 Νοέμβρη κατάληψη του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, όπως αποφάσισε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Δευτέρας 5 Νοεμβρίου.

Τα μέλη του Συλλόγου θέλησαν με αυτόν τον...........

τρόπο να αντιδράσουν στα επερχόμενα μέτρα με δυναμικό τρόπο και να δείξουν τη εν γένει αντίθεση τους στην εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική, που οδηγεί στη διάλυση και στην αποδόμηση της κοινωνίας.

Η μαζική συμμετοχή και η αγωνιστική διάθεση των συναδέλφων ήταν μια ηχηρή απάντηση πως ο αγώνας θα συνεχιστεί προκειμένου τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης να μην περάσουν.
Δεν αντέχουμε άλλο...

Mεταγραφές φοιτητών. Επανέρχονται λόγω κρίσης.

Ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωση σειρά μέτρων για την οικονομική ανακούφιση των οικογενειών που σπουδάζουν στην περιφέρεια. Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο οι πρωτοετείς φοιτητές θα μπορούν να μεταγραφούν με βάση κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια σε αντίστοιχες σχολές προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οικονομικά οι οικογένειές τους.

Παράλληλα αυξήθηκε ο αριθμός των ..........

φοιτητών που σιτίζονται δωρεάν από τις 57.000 στις 70.000 ενώ στόχος είναι τα δωρεάν γεύματα να φτάσουν τις 90.000

Αναλυτικά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας

• Σε συγκεκριμένες κατηγορίες πρωτοετών φοιτητών αυτής της χρονιάς, με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, να μεταγραφούν το επόμενο εξάμηνο σε αντίστοιχο Τμήμα άλλου Ιδρύματος, προκειμένου να μειώσουν το κόστος διαβίωσής τους.

• Στους επί πτυχίω φοιτητές να συμμετέχουν σε έκτακτη εξεταστική περίοδο τον Φεβρουάριο του 2013, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, λίγους μήνες νωρίτερα.

• Αύξηση του αριθμού των δωρεάν σιτιζόμενων φοιτητών από τη Φοιτητική Μέριμνα, από τους 57.000 στους 70.000. Στόχος το 2013 να σιτίζονται δωρεάν 90.000 φοιτητές,. Αντίστοιχη είναι και η προσπάθειά μας σε ό,τι αφορά στη στέγαση των φοιτητών.

«Γνωρίζουμε ότι με αυτό τον τρόπο δεν λύνουμε τα πολλά και μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικογένεια. Αυτά τα κοινωνικά μέτρα μπορούμε, όμως, να λάβουμε αυτή τη στιγμή, προκειμένου να μειώσουμε τα οικονομικά βάρη, εκείνων που υφίστανται σε μεγαλύτερο βαθμό τις συνέπειες της κρίσης, και να βοηθήσουμε τους φοιτητές να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους» δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος

Real.gr

“Αν δεν τα πάρω δεν ανοίγω δρόμο” Απίστευτα πράγματα με την ετοιμη Τσακώνα και το αεροδρόμιο

Στον τοίχο φαίνεται ότι έχει στήσει ο εργολάβος του αυτοκινητόδρομου όλους τους θεσμικούς παράγοντες της Μεσσηνίας και αρνείται να παραδώσει τον έτοιμο δρόμο στο κομμάτι Παραδείσια -Τσακώνα. Ως να είναι χωράφι του και με την ανοχή όλων ο κατασκευαστής κρατά για πάρτη του ολοκληρωμένο αυτοκινητόδρομο έτσι ώστε να πιέζει την Κυβέρνηση για να του δώσει χρήματα που του οφείλει είναι αλήθεια, για το έργο.
Λογική μπακαλίστικη που δεν συνάδει με ...........

πολιτισμένο κράτος αλλά με μπανανία καθώς οι υποχρεώσεις της Πολιτείας προς τον εργολάβο αν δεν εκπληρωθούν επιλύονται στα δικαστήρια της χώρας και όχι με το έτσι θέλω κλείνω έναν αυτοκινητόδρομο!

Δεν μιλάει κανείς στην Μεσσηνία την ώρα που όλοι οι θεσμικοί παραγοντες έχουν κάνει την διαδρομή στην Τσακώνα και έχουν δει ότι το έργο έχει ολοκληρωθεί, καθώς η παράκαμψη στο σημείο της γέφυρας έχει γίνει και όλος ο δρόμος είναι πανέτοιμος. Όπως και ο κόμβος του αεροδρομίου στην ευθεία της Μεσσήνης εδώ και δυο μήνες. Με συνεχείς δικαιολογίες ο εργολάβος προσπαθεί να καθυστερήσει την παράδοση ενώ όπως η MessiNea έγραφε προ εβδομάδας ήδη απολύεται ο κόσμος καθώς το έργο θεωρείται λήξαν. Δεν θα γίνει δηλαδή ούτε ο περιφερειακός της Καλαμάτας καθώς το έργο θα σταματήσει στου Καρελια αλλά σταματά κατά πάσα πιθανότητα και το Λευκτρο -Σπάρτη ελλείψει χρημάτων!

Σε ότι αφορά στην Μεσσηνία ο δρόμος δεν παραδίδεται μέχρι να εγκριθούν από το Συμβούλιο Επικρατείας και το ελεγκτικό οι δαπάνες για τις έξτρα εργασίες στην Τσακώνα. Ο προϋπολογισμός των οποίων λένε ότι κάνει όσο άλλος ένας δρόμος. Μεσσήνιος ο Πρωθυπουργός, θα πιέσει και έτσι βάλανε αλυσίδες στην είσοδο και την έξοδο του δρόμου μέχρι να εγκριθούν τα χρήματα. Και δεν μιλάει ουδείς! Αντίθετα όλοι υποτίθεται ότι κάνουν παρεμβάσεις στο ελεγκτικό για να εγκριθεί η σύμβαση χωρίς να ξέρουν αν είναι υπερκοστολογημένη και πόσο… Η Λύση είναι μία! Να ανοίξει ο πανέτοιμος δρόμος σήμερα κι ολας σε όλα τα κομμάτια που είναι φραγμένος και ο Εργολάβος να τα βρει αυτά που ψάχνει δια της νομικής οδού. Κάτι ομάδες που ανοίγανε τις μπάρες των διοδίων που είναι ρε παιδιά να ανοίξουν τον αυτοκινητόδρομο, αφού δεν πάνε οι Βουλευτές, Νομάρχες περιφερειάρχες και δήμαρχοι!!!

Messinea

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στην χώρα μας, από το μεσημέρι της Τετάρτης ως και το μεσημέρι της Πέμπτης, με βροχές, πτώση της θερμοκρασίας και στροφή των ανέμων από βόρειες, βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις.

Πιο συγκεκριμένα:............

- Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, θα σημειώνονται κατά διαστήματα βροχές ασθενούς ως και μέτριας έντασης στην Θράκη και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη βόρεια, δυτική και κεντρική χώρα θα επικρατούν αυξημένες νεφώσεις με κατά διαστήματα ηλιοφάνεια, ενώ στην νότια Ελλάδα θα επικρατεί ηλιοφάνεια.

- Τις μεσημεριανές ώρες θα συνεχίσουν να σημειώνονται κατά διαστήματα βροχές στην Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Οι νεφώσεις θα αρχίσουν να αυξάνονται σταδιακά από βορρά προς νότο.

- Από το απόγευμα και κυρίως το βράδυ, αναμένεται ο καιρός να επιδεινωθεί, με κατά διαστήματα βροχές ασθενούς ως και μέτριας έντασης στην Μακεδονία, στην Θράκη, στην Ήπειρο, στην Θεσσαλία, στο Ιόνιο Πέλαγος, στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και την Στερεά Ελλάδα. Τα φαινόμενα θα είναι λίγο πιο έντονα στην Ήπειρο και την Μακεδονία.

- Τις βραδινές ώρες της Τετάρτης και προς τα ξημερώματα της Πέμπτης, αναμένεται τα φαινόμενα να ενταθούν ακόμα περισσότερο στην Μακεδονία, την Θεσσαλία και την Στερεά Ελλάδα. Κατά διαστήματα βροχές ασθενούς ως και μέτριας έντασης θα σημειώνονται στην Θράκη, στην Ήπειρο, στην Πελοπόννησο και τα νησιά του βόρειου, κεντρικού και ανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις ασθενούς ως και μέτριας έντασης θα σημειώνονται στα ορεινά τμήματα της Μακεδονίας, της Θράκης και της Ηπείρου με υψόμετρο 1600-1800 μέτρα περίπου και πάνω και στα ορεινά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας με υψόμετρο 1900-2000 μέτρα υψόμετρο και πάνω.

- Τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός στην δυτική και βόρεια Ελλάδα. Κατά διαστήματα βροχές ασθενούς ως και μέτριας έντασης θα σημειώνονται στην Θεσσαλία, την Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και τα νησιά του κεντρικού, ανατολικού και νότιου Αιγαίου, συμπεριλαμβανομένης και της Κρήτης. Πιο έντονα θα είναι τα φαινόμενα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

- Τις μεσημεριανές ώρες, βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός και στην Θεσσαλία, την Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο, ενώ πολύ λίγες βροχές ασθενούς έντασης, θα σημειώνονται στα νησιά του νότιου, νοτιοανατολικού Αιγαίου. Από το απόγευμα και εκεί ο καιρός θα βελτιωθεί αισθητά.

Αυξήσεις σε τσιγάρα, υγραέριο, ντίζελ

Αυξήσεις 30 λεπτά στην τιμή των φθηνών τσιγάρων και πάνω από 1 ευρώ στην τιμή του καπνού φέρνουν οι αλλαγές στη φορολογία των τσιγάρων και των καπνικών προϊόντων, που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κλάδου, λόγω των αλλαγών αυτών οι φθηνές μάρκες τσιγάρων -που συνήθως είναι ελληνικής προέλευσης- θα πωλούνται στα επίπεδα των 3,20 ευρώ το πακέτο από 2,90 ευρώ σήμερα, ενώ η τιμή του καπνού θα ξεπεράσει τα 5 ευρώ, από 4 ευρώ σήμερα.

Επίσης το πολυνομοσχέδιο προβλέπει αύξηση του ..........

φόρου κατανάλωσης στο υγραέριο κίνησης κατά 0,23 ευρώ το λίτρο.
Επίσης αυξάνεται κατά 0,045 ο ενιαίος φόρος κατανάλωσης στο ντίζελ που χρησιμοποιούν οι αγρότες για καλλιέργειες.
Μειώνεται ωστόσο από 11% σε 6% ο συντελεστής του λεγόμενου κατ' αποκοπήν επιστρεφόμενου ΦΠΑ στους αγρότες.

Tέλος, καταργούνται δεκάδες άρθρα του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και ο κώδικας πλέον θα ονομάζεται Κώδικας Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών.

Ο 71χρονος παιδόφιλος της Ηλιούπολης

Δείτε την φωτογραφία του (κλίκ δίπλα)

Το ονοματεπώνυμο και τη φωτογραφία του ηλικιωμένου που συνελήφθη για αποπλάνηση και ασέλγεια δημοσιοποίησε η ΕΛ.ΑΣ

Η πλήρης ανακοίνωση :

«Έπειτα από σχετική Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, δίνονται στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες και η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του» αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Πρόκειται για ..............

τον Μπούρα Γεώργιο του Γεωργίου και της Παναγιώτας, που γεννήθηκε το 1941 στην Αρκαδία και κατοικεί στην Ηλιούπολη.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για την αξιόποινη πράξη της αποπλάνησης παιδιών που δεν είχαν συμπληρώσει τα 12 και τα 14 έτη, κατά συρροή και εξακολούθηση.

Η δημοσίευση των στοιχείων ταυτότητας και της ποινικής δίωξης αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας στο τηλέφωνο 210 6476370 του 1ου Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.



Απάτη τα ενεργειακά βραχιόλια

Τα ενεργειακά βραχιόλια αποδείχτηκαν μετά από χρόνια μια καλοστημένη απάτη, μιας και οι εταιρείες δεν μπόρεσαν ποτέ να αποδείξουν πως όσα υπόσχονταν στις διαφημίσεις τους ίσχυαν.

Συγκεκριμένα οι εταιρείες ισχυρίζονταν πως πρόκειται για ειδικής τεχνολογίας προϊόντα που χαρίζουν ισορροπία, ενέργεια, δύναμη, βοηθούν στην υγεία, ενισχύουν τη δύναμη και την ευελιξία του σώματος και βοηθούν στην καθημερινή καλύτερη λειτουργία και απόδοση του οργανισμού του ανθρώπου.

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή επέβαλε πρόστιμα .......

συνολικού ύψους 350.000 ευρώ σε 5 εταιρείες για παραβάσεις των διατάξεων περί «αθέμιτων εμπορικών πρακτικών». Οι εταιρείες αυτές υιοθέτησαν αθέμιτες εμπορικές πρακτικές κατά την προώθηση και διάθεση προς πώληση, κυρίως μέσω των φαρμακείων, ενεργειακών βραχιολιών ή άλλως βραχιολιών με ολογράμματα, με διάφορες εμπορικές επωνυμίες (Power Balance, Bios Balance, Trymax, ENERGY BALANCE PERFORMANCE TECHNOLOGY, SB Super Balance κ.λ.π.), κάποια εκ των οποίων έγιναν ευρέως γνωστά και από τις μαρτυρίες γνωστών αθλητών.

Φιλιατρά: Περιορισμός στον αριθμό συνταγών στο Κ. Υ Φιλιατρών.

Καταγγελία Αναγνώστη

ΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ, ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΡΙΝ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΟΤΙ ΕΛΑΒΑΝ ΕΝΤΟΛΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑ ΓΙΑΤΡΟ.

ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ............

ΤΡΑΓΙΚΑ ΔΙΟΤΙ ΤΟ Κ.Υ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ 10 ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΠΙ ΠΟΣΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΕΧΕΙ.

Εξαπάτησαν ιδιώτες και στη Μεσσηνία με πρόσχημα επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά

Ιδιώτες κατάφεραν να αποσπάσουν ένα εκατομμύριο από 6 άτομα στην περιφέρεια
Δεκάδες κρούσματα απάτης σε βάρος ιδιωτών που θέλησαν να επενδύσουν χρήματα στην αγορά φωτοβολταϊκών πάρκων διερευνά η ΕΛ. ΑΣ. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Κ», στο τμήμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της Ασφάλειας έχουν περιέλθει καταγγελίες για εταιρεία – «φάντασμα» με έδρα την Αθήνα, η οποία από τις αρχές του έτους έχει αποσπάσει ποσό ενός εκατ. ευρώ από έξι ιδιώτες σε Φθιώτιδα, Μαγνησία και Μεσσηνία.

Προηγήθηκε η σύλληψη στις 25 Οκτωβρίου από ...........

την ίδια υπηρεσία, δύο ανδρών 50 και 51 ετών, οι οποίοι παρίσταναν τους συνεργάτες στην Ελλάδα της γερμανικής Επενδυτικής Τράπεζας KfW Bankengruppe που δήθεν αναλάμβανε τη χρηματοδότηση της κατασκευής φωτοβολταϊκών πάρκων. Για την ίδια υπόθεση εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης σε βάρος δύο ακόμα συνεργών τους, μια 33χρονη γυναίκα και έναν 53χρονο άνδρα.
Σύμφωνα με μηνυτήρια αναφορά που έχουν καταθέσει έξι από τα θύματα της εταιρείας που εμφανίζεται να διατηρεί γραφεία στην οδό Βασ. Σοφίας (τα πλήρη στοιχεία βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας) ο πρόεδρός της εισέπραττε ως προκαταβολή ποσά από 20.000- 50.000 ευρώ για την κατασκευή πάρκων ισχύος 100 Kwh συνολικής αξίας 200.000 ευρώ. Ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος, όπως προκύπτει από τις εναντίον του μηνύσεις, κατασκεύαζε την περίφραξη και τις βάσεις για τα «πάνελ» των φωτοβολταϊκών, ώστε να μην κινεί υποψίες και στη συνέχεια εξαφανίζονταν σβήνοντας τα ίχνη του.

Η εν λόγω εταιρεία δέχθηκε, σε μία μόνο περίπτωση, να επιστρέψει 55.000 ευρώ σε γυναίκα – κάτοικο Δομοκού που είχε εξαπατήσει. Εξέδωσε δύο επιταγές της τράπεζας HSBC, αξίας 21.000 και 20.000 λιρών Αγγλίας αντίστοιχα που όμως αποδείχθηκαν πλαστές.
«Στις αρχές Ιανουαρίου ο Β. Ε ήρθε σε επαφή με τον μηνυόμενο, ο οποίος εμφανίστηκε ως διαχειριστής σοβαρής εταιρείας (…) η οποία είναι γνωστή στον χώρο της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων από διαφημίσεις σε εφημερίδας ευρείας κυκλοφορίας», αναφέρει μηνυτήρια αναφορά που υπογράφει ο δικηγόρος Χαλκίδας κ. Βασίλης Κατσίκης.

Πράγματι, η συγκεκριμένη επιχείρηση έχει πραγματοποιήσει ολοσέλιδες καταχωρίσεις στην εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας. Επίσης, εμφανίζεται ως συνεργάτης στην Ελλάδα μεγάλης εταιρείας παραγωγής ενέργειας με έδρα τη Μ. Βρετανία, ισχυρισμός που επιβεβαιώνεται από έρευνα στο καταστατικό της επιχείρησης.
Αναφέρει ο ένας εκ των μηνυτών: «Με έπεισε και του προκατέβαλα το ποσό των 50.000 ευρώ ως συμφωνήθηκε με δύο καταθέσεις σε τραπεζικό λογαριασμό. Μετά την ανωτέρω κατάθεση κι ενώ θα έπρεπε να είχε παραδώσει το έργο έως τις 31 Μαρτίου εκείνος εξαφανίστηκε». Σε μια περίπτωση, το κύκλωμα φέρεται με την ίδια μεθοδολογία να απέσπασε από απόστρατο της Πολεμικής Αεροπορίας 190.000 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στις 130.000 της εφάπαξ αποζημίωσης και 60.000 ευρώ από προσωπικό του δάνειο.

Αίσθηση προκαλούν πληροφορίες που έχουν περιέλθει σε γνώση των αστυνομικών που παρακολουθούν την υπόθεση, σύμφωνα με τις οποίες άτομα που εξαπατήθηκαν από το κύκλωμα έχουν εκτοξεύσει απειλές και σχεδιάζουν την απαγωγή ή ακόμα και τη δολοφονία του προέδρου της εταιρείας. Ο τελευταίος είναι παλαιός γνώριμος των διωκτικών αρχών καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει και στο παρελθόν κατηγορηθεί για απάτες. Η μηνυτήρια αναφορά υπεβλήθη τον Ιούλιο στον εισαγγελέα και ταυτόχρονα κοινοποιήθηκε στο τμήμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της Ασφάλειας.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Κατσίκη λόγω της άτυπης απεργίας των δικαστικών δεν έχει ακόμα διαταχθεί η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Μιλώντας στην «Κ» ο κ. Κατσίκης υποστήριξε ότι σε βάρος του προέδρου της εταιρείας πέραν του αδικήματος της απάτης στοιχειοθετείται και το αδίκημα της υπεξαίρεσης, καθώς φέρεται να εισέπραξε παράνομα χρήματα που κατατέθηκαν από τα θύματα στους λογαριασμούς της επιχείρησης.
Με ποιο τρόπο έπειθαν τα θύματά τους

Στις 25 Οκτωβρίου, το τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων (Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος της Ασφάλειας) προχώρησε στη σύλληψη του 50χρονου Μ. Π και του 51χρονου κουνιάδου του Γ. Τ. Παρίσταναν τους συνεργάτες της γερμανικής τράπεζας επενδύσεων KfW Bankegruppe, προφασιζόμενοι ότι αναλάμβαναν τη χρηματοδότηση κατασκευής φωτοβολταϊκών πάρκων. Εισέπρατταν ποσά από 1.500 -5.000 ως έξοδα «φακέλου», ενώ διέθεταν πλαστές σφραγίδες, επαγγελματικές κάρτες, μπλοκ αποδείξεων και συμβάσεις που έφεραν τα λογότυπα της γερμανικής τράπεζας. Προκειμένου μάλιστα να πείθουν τα θύματά τους, πραγματοποιούσαν τα ραντεβού τους σε πολυτελή ξενοδοχεία (Hilton, Intercontinental), ενώ στη συνέχεια νοίκιασαν γραφεία στη λεωφόρο Θηβών στο Περιστέρι. Επιπλέον είχαν επιστρατεύσει Γερμανό υπήκοο, ο οποίος παρίστανε τον «απεσταλμένο» της τράπεζας στην Ελλάδα.

Σε βάρος του φερόμενου ως «εγκεφάλου» (αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση από τον ανακριτή) εκκρεμεί μήνυση για υπεξαίρεση 70.000 που κατέθεσε παλαιός εργοδότης του τον Οκτώβριο του 2011. Από την έρευνα προέκυψε ότι εξαπάτησαν τρεις αγρότες στο Αστρος Κυνουρίας. Φέρονται να είχαν επιδιώξει επαφή με αγροτικούς συνεταιρισμούς της Βορείου Ελλάδας ενώ είχαν στις 30 Σεπτεμβρίου δημοσιεύσει αγγελία στη «Χρυσή Ευκαιρία» που ανέφερε: «Τράπεζα γερμανική αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση σε αγροτικές φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις 100 Kwh. Επικοινωνία κ…».

Του Γιαννη Σουλιωτη Kathimerini.gr

Σε λειτουργία η σύνδεση του κόμβου Τσακώνας/Κυπαρισσίας με την Ε.Ο. από/προς Πάτρα, Πύργο, Κυπαρισσία

Παραδόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία η νέα σύνδεση του ανισόπεδου κόμβου Τσακώνας/Κυπαρισσίας με την εθνική οδό από/προς Πάτρα, Πύργο, Κυπαρισσία.

Στο εξής οι μετακινούμενοι μέσω του αυτοκινητοδρόμου ή μέσω της Π.Ε.Ο. Τρίπολης – Καλαμάτας από/προς Πάτρα, Πύργο, Κυπαρισσία, καθώς και από/προς όλους τους ενδιάμεσους προορισμούς, θα εξυπηρετούνται μόνο από την προαναφερθείσα νέα σύνδεση.

Η σύνδεση της εθνικής οδού από/προς .............

Πάτρα, Πύργο, Κυπαρισσία μέσω του προϋπάρχοντος ισόπεδου κόμβου επί της Π.Ε.Ο. Τρίπολης – Καλαμάτας καταργείται.

messiniaportal

Πύργος Ηλείας: Οι εραστές της ασθενούς ήρθαν στα χέρια, μπροστά στον σύζυγό της!

Σκηνές απείρου κάλους έζησαν ασθενείς και προσωπικό σε κλινική του νοσοκομείου Πύργου, όταν δύο άντρες ήρθαν στα χέρια για τα μάτια μιας γυναίκας.

Η ιστορία αφορά μια αλλοδαπή και τρεις συνολικά άντρες. Η αλλοδαπή κυρία, γύρω στα σαράντα, νοσηλευόταν στο νοσοκομείο όταν ευρισκόμενος στο… προσκεφάλι της ο σύζυγός, την επισκέφθηκαν δύο φίλοι… οικογενειακοί και ομοεθνείς της.

Ξαφνικά μέσα στην ηρεμία που επικρατούσε ............

τα πράγματα φούντωσαν γιατί σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr ο ένας από τους δύο «φίλους» διαπίστωσε πως ο άλλος φορούσε ένα κόσμημα, που ο πρώτος είχε κάνει δώρο στην γυναίκα. Έτσι πολύ γρήγορα η μια κουβέντα έφερε την άλλη και πάνω από το κρεβάτι του πόνου, ξέσπασε καβγάς.

Οι δύο άντρες μπροστά στα έκπληκτα μάτια όλων, πιάστηκαν στα χέρια, έφτασαν να «πλακώνονται» στο διάδρομο και χρειάστηκε η παρέμβαση του προσωπικού φύλαξης, ώστε να λήξει και το επεισόδιο.

Πάντως οι κακές γλώσσες λένε πως ο σύζυγός δεν ήξερε τίποτα, όπως και οι άλλοι δύο φίλοι που φέρονται να ήταν «αγαπητικοί», δεν γνώριζαν ο ένας την ύπαρξη του άλλο.
Και όλο το σκηνικό θύμιζε το τραγούδι που λέει:
«το ν’ απατάς τον άντρα σου είναι συνηθισμένο,
το ν’ απατάς τον εραστή, που το ‘χεις δει γραμμένο…».

«Θα αποκεφάλιζα έναν ευχαρίστως» ή «Θα έφευγα από εδώ…»

Άρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Επέλεξα αυτές τις δύο φράσεις που μνημονεύει το σημερινό άρθρο του Reuters/CNBC επειδή κρίνω ότι εκφράζουν την ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ και το ΘΥΜΟ που αρχίζει να συσσωρεύεται επικίνδυνα στο μαλακό υπογάστριο της ελληνικής κοινωνίας και παράλληλα την διογκούμενη ΤΑΣΗ ΦΥΓΗΣ από την Πατρίδα μας…

Αυτό το σημειώνω γιατί δεν θέλω να παρεξηγηθώ αλλά επιθυμώ να παραμείνω συνεπής με τη δεοντολογία που αφορά τόσο στον πραγματικό τίτλο του δημοσιεύματος που μνημονεύω όσο και στην δική μου ακαδημαϊκή ιδιότητα.
Ο τίτλος του συγκεκριμένου άρθρου του ...........

Reuters που δημοσιεύεται σήμερα στην ιστοσελίδα του CNBC και συνιστώ να το διαβάσετε ολόκληρο στο link που παραθέτω στο τέλος της ανάρτησης είναι:

«Χιλιάδες Έλληνες ξεκινούν την 48ωρη απεργία τους» και μέσα από το περιεχόμενο σταχυολογώ επιλεκτικά μερικές αναφορές που δίνουν τα ιδιαίτερα νοήματα που μεταφέρει το άρθρο…
Συγκεκριμένα αναφέρει ότι η Κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει τους Έλληνες ότι εάν δεν ψηφισθούν τα νέα μέτρα και οι νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις η χώρα θα «πτωχεύσει» αλλά οι πολίτες δεν φαίνεται να τα αποδέχονται διαπιστώνοντας ότι ουσιαστικά η «δόση των 31 δις ευρώ» θα πάει για να στηρίξει τις Τράπεζες…
Οι δύο μεγάλες Συνομοσπονδίες που κήρυξαν την Τρίτη κατά σειρά σε διάστημα 2 μηνών γενική απεργία δεν πείθονται…

Στον τίτλο που δίνω εγώ στην ανάρτησή μου επέλεξα τα λεγόμενα μιας 66χρονης συνταξιούχου που λέει, μεταξύ άλλων:
«Δεν θα πείραζα ούτε μύγα αλλά ευχαρίστως θα αποκεφάλιζα έναν από αυτούς…»
Και ο 55χρονος οικοδόμος που είναι άνεργος εδώ και 10 μήνες λέει:
«Εάν ήμουνα 10 χρόνια νεότερος θα έφευγα από αυτόν τον τόπο…»
Δείτε το link http://www.cnbc.com/id/49702790)

Βαθιά το χέρι για τον ΕΟΠΥΥ

Ποιες αλλαγές υπέρ του ΕΟΠΥΥ προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο..

Τα «σπασμένα» του ΕΟΠΥΥ θα κληθούν να πληρώσουν οι ασφαλισμένοι, σύμφωνα με τις αλλαγές που φέρνει στην υγεία το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το capital.gr, οι αλλαγές υπέρ του ΕΟΠΥΥ που προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο είναι οι εξής:..........

1. Εισφορά «υπέρ ΕΟΠΥΥ»: Ένα ακόμη «χαράτσι» θα πληρώσουν οι ασφαλισμένοι από 01.01.2014. Θα κληθούν να καταβάλλουν υπέρ του ΕΟΠΥΥ ένα ευρώ ανά συνταγή που εκτελείται από τον εκάστοτε φαρμακοποιό, ενώ για νοσηλεία σε νοσοκομείο του ΕΣΥ θα καταβάλλουν είκοσι πέντε ευρώ λόγω εισαγωγής. Το ύψος των ποσών αυτών μάλιστα που θα δίνουν οι ασθενείς «δύναται να αναθεωρείται» προς τα πάνω.

2. Ασφαλισμένοι ΟΓΑ: Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, από 1.1.2013 η εισφορά των ασφαλισμένων του ΟΓΑ θα ανέρχεται σε 25,87€ το μήνα έναντι 14,65€ που είναι σήμερα, επιφέροντας ετήσια αύξηση της τάξης των 86 εκατ. ευρώ και ταμειακή απόδοση 56 εκατ. ευρώ. Το μέτρο αυτό εκτιμάται ότι ενισχύσει κατά ένα βαθμό τη ρευστότητα του ΕΟΠΥΥ και πως θα κάνει δικαιότερο το σύστημα των εισφορών των ασφαλισμένων για τις παροχές υγείας.

3. Ένταξη ταμείων στον ΕΟΠΥΥ: Αναφορικά με την ένταξη των ταμείων στον ΕΟΠΥΥ, από την 1η Δεκεμβρίου μπαίνει και το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ). Σχετικά με την ένταξη του ΕΔΟΕΑΠ αναφέρεται πως «η προτεινόμενη ρύθμιση δεν καταλαμβάνει τους κλάδους υγείας των ασφαλιστικών ταμείων που λειτουργούν με τη μορφή ν.π.ι.δ. και είναι πιθανό να στηρίζονται οικονομικά με τη θέσπιση υπέρ αυτών κοινωνικών πόρων. Τα εν λόγω ταμεία θα τύχουν αντικείμενο ξεχωριστής ρύθμισης στο άμεσο μέλλον προκειμένου να εξορθολογιστεί ο τρόπος χρηματοδότησής τους, ιδίως μέσω της κατάργησης τυχόν προβλεπόμενων κοινωνικών πόρων». Επιπλέον «κρίνεται σκόπιμο» να μπουν από 1.11.2012 στο οργανισμό και οι κλάδοι ασθενείας Προσωπικού Τραπεζών ΕΤΒΑ, Εμπορικής και Πίστεως, Γενικής και American Εξπρές.

4. Επιστροφή φόρου από τα φαρμακεία και εταιρείες: θεσπίζεται η υποχρέωση των φαρμακοποιών για καταβολή ποσού επιστροφής (rebate) υπέρ των ταμείων και για τα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα για τη θεραπεία σοβαρών ασθενειών, τα οποία μέχρι σήμερα εξαιρούνταν της υποχρέωσης αυτής. Επίσης και οι φαρμακευτικές εταιρείες θα καταβάλλουν εφεξής ποσό επιστροφής στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, το οποίο υπολογίζεται στο 5% επί της νοσοκομειακής τιμής των φαρμάκων.
Η είσπραξη rebate καθίσταται υποχρεωτική και είναι πλέον ανεξάρτητη του χρόνου αποπληρωμής, απαιτητέα δηλαδή και σε εκπρόθεσμες πληρωμές. Τέλος η επιστροφή φόρου θα ισχύει αναδρομικά από 1/1/2012.

5. Σε 60 ημέρες η πληρωμή των φαρμακοποιών: Προκειμένου ο ΕΟΠΥΥ να μπορέσει να αποπληρώνει εγκαίρως τις οφειλές του και λόγω της «υφιστάμενης εξαιρετικά δυσμενής δημοσιονομικής συγκυρίας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο πολυνομοσχέδιο, καταργείται το όριο των 45 ημερών μέσα στο οποίο σύμφωνα με τους όρους της αρχικής σύμβασης θα έπρεπε να πληρώνονται τα φαρμακεία. Πλέον η προθεσμία αποπληρωμής των φαρμακοποιών από τους φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης παρατείνεται εφεξής στις 60 ημέρες από την υποβολή του λογαριασμού.

7. Τόνωση ρευστότητας: Προς την κατεύθυνση της οικονομικής τόνωσης του προϋπολογισμού του οργανισμού και για να «αποφευχθεί η δημιουργία ληξιπρόθεσμων οφειλών σε προμηθευτές του οργανισμού», θεσπίζεται ακόμη η εκχώρηση προς τον ΕΟΠΥΥ των απαιτήσεων των ασφαλιστικών φορέων που απορρέουν από τα ποσά επιστροφής των φαρμακευτικών εταιριών για τις πωλήσεις προϊόντων που ανήκουν στον κατάλογο συνταγογραφούμενων σκευασμάτων.
Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα στον οργανισμό αφού συμψηφίσει τα ποσά αυτά με τα χρέη που δημιουργούν τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, να διαχειριστεί τα υπόλοιπα ποσά επιστροφής των εταιρειών για να μειώσει τα χρέη των νοσοκομείων προς τις φαρμακευτικές εταιρείες.

8. Δραστική ουσία: Καθίσταται υποχρεωτική η συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία αλλά εξαιρούνται ορισμένες κατηγορίες φαρμάκων (για σοβαρές παθήσεις). Σε κάθε περίπτωση το μερίδιο των συνταγών με εμπορική ονομασία δεν μπορεί να υπερβαίνει το 15% της συνολικής αξίας των συνταγών που χορηγεί κάθε ιατρός.

9. Φαρμακευτική δαπάνη: Στο κομμάτι της μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης δεν είχαμε εκπλήξεις, καθώς πρόσφατα είχαν ανακοινωθεί από το υπουργείο Υγείας μέτρα για την εξοικονόμηση 1.11 δισ. ευρώ το 2013. Από 1.1.2014 εντούτοις, καθίσταται αναγκαία η λήψη επικουρικών πρόσθετων μέτρων ύψους 114 εκατ. ευρώ.

10. Τέλος στην αποκλειστική διάθεση των παρασκευασμάτων πρώτης βρεφικής ηλικίας από τα φαρμακεία. Πλέον θα πωλούνται και από καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων, ειδών παντοπωλείου και ειδών μαζικής κατανάλωσης.

Επίκαιρα

Κλειστά αύριο τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα

Κλειστά θα είναι τα φαρμακεία σε όλη την χώρα, αύριο Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του νέου μνημονίου στη Βουλή, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΦΣ, στο σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2013 δεν υπάρχει καμία επιπλέον χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, παρά το γεγονός όπως επισημαίνουν, ότι όλα τα κόμματα έχουν δεσμευθεί για την αύξηση της χρηματοδότησης.

« Η χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ είναι προϋπόθεση για.........

να υπάρχει δημόσια υγεία στη χώρα μας», τονίζει η ανακοίνωση, προσθέτοντας παράλληλα ότι τα ελλείμματα και τα χρέη του ΕOΠΥΥ, ξεπερνούν μέχρι σήμερα τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν, διαμαρτύρονται για την ανεπαρκή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, τις περικοπές στην φαρμακευτική περίθαλψη, την αυθαίρετη ένταξη του ΕΤΑΑ και του ΤΣΑΥ στον ΕΟΠΥΥ, και τις αλλεπάλληλες αλλαγές στις τιμές των Φαρμάκων που έχουν δημιουργήσει απόλυτη σύγχυση.

Ναυτεμπορική

Φιλιατρά: Διακοπή νερού αύριο Τετάρτη

Χωρίς νερό από τις 9 το πρωΐ μέχρι τις 2 το μεσημέρι θα μείνουν αύριο Τετάρτη 7 Νοεμβρίου τα Φιλιατρά λόγω απαραίτητων εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης.
Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να αποκατασταθεί η υδροδότηση νωρίτερα απο τις δυο.



Τα 15 επαγγέλματα που απελευθερώνονται με το Μεσοπρόθεσμο.

Σημαντικές αλλαγές σε πολλά επαγγέλματα θα έρθουν με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου από τη Βουλή, αφού πολλές δουλειές που ήταν «κλειστές» ανοίγουν, καθώς αίρονται διάφοροι περιορισμοί, όπως αυτοί που αφορούν στον αριθμό προσώπων που έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένα επαγγέλματα, τα γεωγραφικά όρια, η διάθεση συγκεκριμένων αγαθών κλπ.

Ορκωτοί εκτιμητές, εκτελωνιστές, ενεργειακοί επιθεωρητές, πωλητές εφημερίδων, φοροτεχνικοί, ιδιοκτήτες φροντιστηρίων, φυσικοθεραπευτές και άλλοι θα δουν πολλές και σημαντικές αλλαγές στους τομείς τους.
Αναλυτικά: ..........

1. Για τη σύνταξη εγγράφου ενώπιον συμβολαιογράφου, με αντικείμενο την από επαχθή αιτία σύσταση, μετάθεση, αλλοίωση, τροποποίηση ή κατάργηση εμπραγμάτων δικαιωμάτων σε ακίνητα (εκτός από την εξάλειψη υποθηκών και προσημειώσεων), είναι υποχρεωτική η παράσταση δικηγόρου μόνο για τον αποκτώντα το σχετικό δικαίωμα και εφόσον οι ανωτέρω συμβάσεις έχουν συνολικό αντικείμενο αξίας μεγαλύτερο των 80.000 ευρώ, ανεξαρτήτως του τόπου στον οποίο βρίσκεται το ακίνητο. Από 1.1.2014 η παράσταση δικηγόρου θα είναι προαιρετική για όλα τα συμβαλλόμενα μέρη.

2. Αλλάζει το πλαίσιο για τους ορκωτούς εκτιμητές, αφού πλέον θα μπορούν να οριστούν φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν την ιθαγένεια ή την έδρα τους αντίστοιχα σε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο αριθμός των ορκωτών εκτιμητών και των βοηθών θα είναι πλέον απεριόριστος και η αμοιβή τους θα καθορίζεται με κοινή συμφωνία των μερών.

3. Οι εκτελωνιστικές εργασίες μπορούν να διενεργούνται από φυσικά ή νομικά πρόσωπα, εγκαταστημένα σε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρκεί να διαθέτουν ενεργό ελληνικό Αριθμό Φορολογικού Μητρώου ή αριθμό καταχώρισης και αναγνώρισης οικονομικών φορέων EORI (εκτελωνιστικές εργασίες είναι οι κατά τις κείμενες διατάξεις και κανονισμούς απαιτούμενες πάσης φύσεως διατυπώσεις ενώπιον των Τελωνειακών Αρχών προκειμένου για την εισαγωγή και εξαγωγή εμπορευμάτων).

4. Αλλαγές και στην αμοιβή των ενεργειακών επιθεωρητών για επιθεώρηση κτιρίων, λεβήτων και εγκαταστάσεων θέρμανσης και εγκαταστάσεων κλιματισμού καθορίζεται πλέον ελεύθερα με έγγραφη συμφωνία των συμβαλλόμενων μερών. Οι προβλεπόμενες ως ελάχιστες νόμιμες αμοιβές καταργούνται.

5. Λογιστές και φοροτεχνικοί και τη χορήγηση της σχετικής επαγγελματικής ταυτότητας υποβάλλεται στην Κεντρική Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (ΟΕΕ) ή ανάλογα με τον τόπο της επαγγελματικής του εγκατάστασης στην αρμόδια Τοπική Διοίκηση Περιφερειακού Τμήματος του ΟΕΕ αναγγελία έναρξης άσκησης επαγγέλματος. Η δε επαγγελματική ταυτότητα χορηγείται μόνο σε φυσικά πρόσωπα. Η ιδιότητα του μέλους του ΟΕΕ δεν αποτελεί προϋπόθεση για την άσκηση του επαγγέλματος του λογιστή φοροτεχνικού μετά την 01.01.2015

6. Η άδεια διδασκαλίας σε Φροντιστήρια και Κέντρων Ξένων Γλωσσών, και η άδεια κατ' οίκον διδασκαλίας αντικαθίστανται πλέον με αναγγελία έναρξης ασκήσεως του επαγγέλματος και συνοδεύεται από όλα τα νόμιμα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη χορήγηση της άδειας. Όπου στις κείμενες διατάξεις προβλέπεται άδεια διδασκαλίας σε Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών και άδεια κατ' οίκον διδασκαλίας, εφεξής νοείται η ως άνω αναγγελία.

7. Τα τουριστικά γραφεία και στα γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων και οι εταιρείες και συνεταιρισμοί επιβατηγών δημόσιας χρήσης αυτοκινήτων, η ολική εκμίσθωση με οδηγό μέσω προκρατήσεως με αντίστοιχη σύμβαση ελαχίστου διάρκειας 12 ωρών, επιβατηγών ιδιωτικής χρήσης (ΕΙΧ) αυτοκινήτων απαγορευομένης της μεταφοράς επιβατών με κόμιστρο με τα αυτοκίνητα αυτά.

8. Οι κάτοχοι άδειας εμπορίας πετρελαιοειδών μπορούν να χρησιμοποιούν για τη μεταφορά των πετρελαιοειδών προϊόντων τις υπηρεσίες τρίτων μεταφορέων μη κατόχων άδειας, και στους οποίους δεν πραγματοποιείται μεταβίβαση της κυριότητας των μεταφερόμενων προϊόντων.

9. Για τους φορτοεκφορτωτές που δεν απασχολούνται με σχέση εξαρτημένης εργασίας η αμοιβή τους συμφωνείται ελευθέρως με τον φορτοπαραλήπτη. Σε κάθε άλλη περίπτωση εφαρμόζονται οι διατάξεις της κείμενης εργατικής νομοθεσίας.

10. Βεβαίωση λειτουργίας οδοντοτεχνικού εργαστηρίου χορηγείται πλέον όχι μόνο σε όσους έχουν άδεια ή βεβαίωση άσκησης επαγγέλματος αλλά και σε φυσικά πρόσωπα και εταιρείες με οποιαδήποτε νομική μορφή, με την προϋπόθεση να ορίζεται επιστημονικά υπεύθυνος ο κάτοχος βεβαίωσης άσκησης επαγγέλματος οδοντοτεχνίτη.

11. Βεβαίωση λειτουργίας εργαστηρίου φυσικοθεραπείας χορηγείται πλέον και σε φυσικά πρόσωπα και σε εταιρείες με οποιαδήποτε νομική μορφή από την οικεία Περιφέρεια. Προϋπόθεση λειτουργίας είναι ο ορισμός επιστημονικά υπεύθυνου φυσικοθεραπευτή.

12. Πλέον για τη λειτουργία Μονάδας Χρόνιας Αιμοκάθαρσης (Μ.Χ.Α.) απαιτείται μόνον αναγγελία έναρξης λειτουργίας στην Περιφέρεια-έδρα της Μονάδας.

13. Το επάγγελμα του ξεναγού ασκείται πλέον ελεύθερα μετά την πάροδο 10 ημερών από την υποβολή από τους ενδιαφερομένους στο υπουργείο Τουρισμού αίτησης για αναγγελία έναρξης άσκησης επαγγέλματος ξεναγού, συνοδευόμενης από τα απαραίτητα δικαιολογητικά, όπως αυτά καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Τουρισμού. η οποία εκδίδεται εντός προθεσμίας ενός μηνός από την ημερομηνία δημοσίευσης του παρόντος.

14 και 15. Αλλαγές και στην πώληση Εφημερίδων, καθώς κάθε ενδιαφερόμενος, φυσικό ή νομικό πρόσωπο, μπορεί να προβεί στην ίδρυση και λειτουργία Πρακτορείου Εφημερίδων και Περιοδικών, εφόσον υποβάλει στη Διεύθυνση Εποπτείας Εντύπων και Επαγγελματικών Οργανώσεων της Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης αναγγελία έναρξης άσκησης της εν λόγω δραστηριότητας. Παράλληλα κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο έχει δικαίωμα πώλησης και διακίνησης εφημερίδων, περιοδικών και εν γένει εντύπων. Εφημερίδες, περιοδικά και εν γένει έντυπα μπορούν να πωλούνται χωρίς περιορισμούς από κάθε εγκατάσταση, υπαίθρια ή στεγασμένη, χωρίς να απαιτείται η δραστηριότητα αυτή να αποτελεί τη μοναδική ή την κύρια δραστηριότητα που ασκείται στην εν λόγω εγκατάσταση.

iefimerida

Εκτός λειτουργίας πέντε μονάδες της ΔΕΗ

Εκτός λειτουργίας τέθηκαν σήμερα πέντε μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ από απεργούς της ΔΕΗ. Πρόκειται για τις μονάδες Μεγαλόπολη 4, Λαύριο 4, Αγ. Δημήτριος 5, Καρδιά και Αμύνταιο, συνολικής ισχύος 1.642 μεγαβάτ.

Η συνολική ισχύς των θερμικών μονάδων (λιγνίτης και φυσικό αέριο) ΔΕΗ και ιδιωτών μαζί με τα υδροηλεκτρικά (χωρίς να υπολογίζονται οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας) διαμορφώνεται στα 12.300 μεγαβάτ, μέγεθος στο οποίο περιλαμβάνονται και οι μονάδες που βρίσκονται σε συντήρηση.

Η αιχμή της ζήτησης, σύμφωνα με τις προβλέψεις του ...........

διαχειριστή, προβλέπεται να φθάσει απόψε στα 6.400 μεγαβάτ, καθώς οι καιρικές συνθήκες διατηρούν ακόμη χαμηλά τα φορτία.

Πάντως δεν μπορούν να αποκλειστούν διακοπές ρεύματος, δεδομένου ότι οι επόμενες κινήσεις των συνδικαλιστών δεν έχουν γνωστοποιηθεί.

ΤΑ ΝΕΑ

Ερχεται «χαράτσι» και στα φωτοβολταϊκά

Το Μεσοπρόθεσμο κατατέθηκε στη Βουλή και αναμένεται να φέρει τα πάνω κάτω σε πολλούς επαγγελματικούς κλάδους, όπως αυτός των φωτοβολταϊκών, αφού τα νέα μέτρα φέρνουν έκτακτη εισφορά στα φωτοβολταϊκά, εκτός των μικρών εγκαταστάσεων στις στέγες.

Ειδικότερα, η έκτακτη εισφορά για τα ............

φωτοβολταϊκά (που προκαλεί ήδη την αντίδραση του κλάδου, δεδομένου ότι είχαν κυκλοφορήσει σχετικές πληροφορίες), κλιμακώνεται ως εξής,
 επί του τιμήματος πώλησης της ηλεκτρικής ενέργειας προ ΦΠΑ:

25% για τους φωτοβολταϊκούς σταθμούς που τέθηκαν σε δοκιμαστική λειτουργία ή ενεργοποιήθηκε η σύνδεσή τους έως 31.12.2011.
35% για τους σταθμούς που τέθηκαν σε δοκιμαστική λειτουργία ή ενεργοποιήθηκε η σύνδεσή τους μετά την 1.1.2012 και η αποζημίωση της παραγόμενης ενέργειας υπολογίζεται με τις υψηλές τιμές που ίσχυαν μέχρι τον Ιανουάριο του 2012.
29% για τους σταθμούς που τέθηκαν σε δοκιμαστική λειτουργία ή ενεργοποιήθηκε η σύνδεσή τους μετά την 1.1.2012 και η αποζημίωση της παραγόμενης ενέργειας υπολογίζεται με τις τιμές που ίσχυσαν στο διάστημα, μεταξύ Φεβρουαρίου 2012 και 9 Αυγούστου 2012.

Δεν επιβάλλεται εισφορά στα φωτοβολταϊκά που πουλάνε την ενέργεια με τις νέες μειωμένες τιμές που θεσπίστηκαν και ισχύουν από τις 10 Αυγούστου 2012.

Η έκτακτη εισφορά ισχύει για δύο χρόνια, αναδρομικά από 1.7.2012 έως και 30.6.2014 και αφορά τους λειτουργούντες σταθμούς, καθώς και όσους σταθμούς τεθούν σε δοκιμαστική λειτουργία ή ενεργοποιηθεί η σύνδεσή τους εφεξής. Επίσης, μπορεί να παραταθεί για έναν ακόμη χρόνο με υπουργική απόφαση.

iefimerida

Αναγκαστικές μεταθέσεις εκπαιδευτικών σε όλη την επικράτεια ανεξαρτήτως οργανικής θέσης

Αναγκαστικές μεταθέσεις εκπαιδευτικών σε όλη την επικράτεια ανεξαρτήτως οργανικής θέσης με απόφαση του Υπουργού Παιδείας!

Τροποποίηση στο νόμο που διέπει τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο. (Στο τέλος της δημοσίευσης ολόκληρο το Σχέδιο Νόμου)

Σύμφωνα με το στοιχείο (α) της παρ. 1 του Κεφαλαίου Β του άρθρου 16 του ν. 1566/85 που διέπει τις μεταθέσεις «1. Οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μετατίθενται: 1. για το συμφέρον της υπηρεσίας και με δαπάνη του Δημοσίου».

Αυτή η πρόβλεψη τροποποιείται τώρα με το ..............

πολυνομοσχέδιο στο οποίο αναφέρεται: «Το στοιχείο (α) της παρ. 1 του Κεφαλαίου Β του άρθρου 16 του ν. 1566/85 αντικαθίσταται ως εξής:

(α) Για το συμφέρον της εθνικής οικονομίας και την ποιότητα του εκπαιδευτικού συστήματος και µε δαπάνη του ∆ηµοσίου από σχολείο σε σχολείο σε όλη την επικράτεια ανεξαρτήτως βαθμίδας εκπαίδευσης και οργανικής θέσης µε απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού. Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται µετά από πρόταση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, ορίζονται η διαδικασία και τα κριτήρια, µμεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η υπεραριθμία στο σχολείο ή στο ∆ήµο, τα έτη προϋπηρεσίας, η οικογενειακή κατάσταση μεταξύ άλλων καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την διενέργεια των μεταθέσεων».

ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Σύμφωνα επίσης με το κείμενο του Πολυνομοσχεδίου αλλάζει από δύο σε τρία έτη το χρονικό διάστημα στο οποίο διενεργείται διαγωνισμός ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς. Το κείμενο του Πολυνομοσχεδίου αναφέρει:

«α. Η παρ. 1 του άρθρου 2 του ν. 3848/2010 (Α’ 71) με τίτλο «Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού – καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση και λοιπές διατάξεις», τροποποιείται ως εξής: 1. Το Α.Σ.Ε.Π. προκηρύσσει και διενεργεί κάθε τρία έτη διαγωνισμό για την κατάρτιση πίνακα κατάταξης εκπαιδευτικών κατά κλάδο και ειδικότητα με σκοπό το διορισμό ή την πρόσληψή τους στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ύστερα από αίτημα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, το οποίο διαμορφώνεται ανάλογα με τις εκπαιδευτικές ανάγκες”.

Ερώτημα βέβαια παραμένει αν και πότε τελικά πρόκειται το Υπουργείο να ζητήσει τη διενέργεια διαγωνισμού ΑΣΕΠ και πόσους εκπαιδευτικούς σχεδιάζει να προσλάβει ως μόνιμους ή αναπληρωτές τα επόμενα χρόνια.

Ακολουθεί ολόκληρο το σχέδιο Νόμου



Έκτακτη Γενική Συνέλευσης και παράστασης διαμαρτυρίας Σ.Υ.Π.Ε.Μ

Έκτακτη Γενική Συνέλευση και παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 13:30 ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας στην είσοδο του Διοικητηρίου, με σκοπό να ακουστεί το βροντερό μας «όχι», απέναντι στα εξοντωτικά και άδικα μέτρα λιτότητας, εξαθλίωσης και εργασιακής απορρύθμισης που ετοιμάζεται να ψηφίσει η κυβέρνηση.

Ήταν μία δυναμική συγκέντρωση ..............

διαμαρτυρίας, με την οποία ως υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας στείλαμε στην κυβέρνηση το μήνυμα ότι τα όριά μας έχουν εξαντληθεί, τονίσαμε την πλήρη αντίθεσή μας στα νέα δυσβάσταχτα μέτρα και επισημάναμε για άλλη μια φορά ότι με αυτές τις πολιτικές το μεγαλύτερο ποσοστό των οικογενειών μας οδηγούνται στην φτώχεια και την εξαθλίωση.
Στη συνέχεια αντιπροσωπεία του Δ.Σ του Συλλόγου μας, επέδωσε ψήφισμα στον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας κ. Παναγιώτη Αλευρά και έδωσε ραντεβού για συνέχιση των κινητοποιήσεων στη 48ωρη απεργία της Τρίτης και Τετάρτης 6-7 Νοέμβρη 2012.

Το ψήφισμα έχει ως εξής:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας αφουγκραζόμενος την Ελληνική
Κοινωνία και διαισθανόμενος την ευθύνη για την περαιτέρω πορεία για το Μέλλον των παιδιών μας, της
Χώρας και της Ελληνικής Κοινωνίας γενικότερα, λέει ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

ΜΕΤΡΑ που:
• Οδηγούν την Ελληνική Κοινωνία στην διάλυση , στην ανέχεια και στην εξαθλίωση.
• Διαλύουν το κοινωνικό κράτος πρόνοιας (περικόπτοντας παροχές σε ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού).
• Διαλύουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τα ασφαλιστικά Ταμεία (τιμωρούν όσους μια ζωή δούλευαν
αξιοπρεπώς και πλήρωναν τις εισφορές τους).
• Κλέβουν το Μέλλον των παιδιών μας και τα αναγκάζουν να αναζητήσουν εργασία στο εξωτερικό.
• Συμβάλουν στο ξεπούλημα τον εθνικού μας πλούτου, υποθηκεύοντας το ορυκτό πλούτο της Πατρίδας μας και
το μέλλον αυτής της χώρας.
• Συμβάλουν στην απώλεια της Εθνικής μας Κυριαρχίας.
•Αφήνουν ατιμώρητους όσους συστηματικά καταχράζονται το δημόσιο χρήμα (φοροδιαφυγή, εισφοροδιαφυγή,
διαφθορά).
Ζητάμε ως Δημόσιοι Λειτουργοί, Γονείς και Έλληνες πολίτες να μην ψηφιστούν τα τόσο επώδυνα Οικονομικά
και Εργασιακά μέτρα της Ολικής Καταστροφής.