Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Η Microsoft αποσύρει τον Windows Live Messenger

Θα αντικατασταθεί σύντομα από το Skype

Οι πρώτες φήμες για την αντικατάσταση του Messenger από την δημοφιλής υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων και βιντεοκλήσεων έκαναν την εμφάνιση τους στο διαδίκτυο πριν από αρκετούς μήνες, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια σοβαρή ένδειξη για την αληθοφάνεια τους.

Σήμερα όμως δημοσίευμα του The Verge, ...........

επικαλούμενο αρκετές πηγές του μέσα στην εταιρεία, υποστηρίζει πως η Microsoft ετοιμάζεται άμεσα να αντικαταστήσει τον Windows Live Messenger με το Skype, μια διαδικασία που μπορεί να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

Δεν είναι γνωστό ακόμα πως θα πραγματοποιηθεί η μετάβαση. Το Verge αναφέρει πως η εταιρεία ενσωμάτωνε σιγά σιγά τις υπηρεσίες του Skype στο Windows Live Messenger, με περίπου το 80% των μηνυμάτων στο Skype να διαχειρίζονται από την υπηρεσία του Messenger. Το πιο πιθανό είναι οι δυο υπηρεσίες να ενσωματωθούν σε μια, η οποία όπως φαίνεται θα διατηρεί το σύστημα υποστήριξης του Messenger αλλά θα χρησιμοποιεί όνομα του Skype.

Η εταιρεία αναμένεται να ανακοινώσει την μετάβαση αρκετά σύντομα, ίσως και μέσα στην εβδομάδα. Η προετοιμασία είχε ήδη ξεκινήσει από αρκετά νωρίτερα φέτος, όταν η Microsoft αποφάσισε να «συνδέσει» τους λογαριασμούς χρηστών Microsoft με το Skype. Έτσι, οι χρήστες του Skype 6.0 για Windows και Mac είχαν την δυνατότητα να συνδεθούν στην υπηρεσία μέσω του λογαριασμού τους στην Microsoft ή στο Facebook.

Το Windows Live Messenger ξεκίνησε την λειτουργία του (ως MSN Messenger) πριν από περίπου 13 χρόνια, στις 22 Ιουλίου του 1999. Διαθέσιμο για πολλά λειτουργικά συστήματα, αποτελούσε ένα από τα κορυφαία προγράμματα instant messaging στο διαδίκτυο. Προς το παρόν η εταιρεία δεν έχει κάνει καμία επίσημη δήλωση.

Newsbeast

ΕΚΤΑΚΤΟ: Στο σκοτάδι οι περιοχές της Κυπαρισσίας Σελλά Ραφτόπουλο και Τριπύλα.

ΕΚΤΑΚΤΟ

Λίγα λεπτά μετά τις 6 σημειώθηκε διακοπή στην ηλεκτροδότηση των περιοχών Σελλά Ραφτόπουλου και Τριπύλλας και μέχρι τώρα δεν έχει αποκατασταθεί.
Υπάρχει πρόβλημα στο δίκτυο και συνεργεία της ΔΕΗ καταβάλλουν προσπαθεια για αποκατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας έγιναν δυο ..........

προσπάθειες ηλεκτροδότησης της περιοχής. Η πρώτη απόπειρα ηλεκτροδότησης κράτησε μερικά δευτερόλεπτα ενώ η 2η μόλις ελάχιστα λεπτά.

Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην περιοχή και από το συνεργείο Τεχνικών της ΔΕΗ καταβάλλονται προσπάθειες αποκατάστασης της βλάβης.

Στα γρήγορα και «πιπεράτα»…σαν «πρεζόνια»!..

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Ίσως και να κάνω κατάχρηση της «ποιητικής ελευθερίας» με τον όρο του τίτλου μου «σαν…πρεζόνια» αλλά ομολογώ ότι και εγώ όπως, εάν όχι ΟΛΟΙ, οι περισσότεροι από τα 10 εκατομμύρια Ελλήνων έχουμε πια κουραστεί, έχουμε μπουχτίσει με το επαναλαμβανόμενο σήριαλ των «δόσεων»…

Ξεκίνησε το «παραμύθι» με τις δόσεις, όπως.............

ελπίζω να θυμάστε τον Μάη του 2010, αλλά με τόση ανεργία, τόση ανέχεια, τόσα ψέματα, τόσες φρούδες ελπίδες, τόσες «δεσμεύσεις» που δεν δεσμεύουν τους πολιτικούς και το ΣΥΣΤΗΜΑ και τόση συνεχιζόμενη ζέστη εδώ και 7 μήνες δικαιολογούμαστε να…ξεχνάμε!..

Από το ιστορικό όνειδος του «λεφτά υπάρχουν» και την καταβολή της πρώτης δόσης της ιστορικά-ανιστόρητου (ίσως και ξεχασμένου) επιδόματος αλληλεγγύης που το είχαν εισπράξει ακόμη και κάτοικοι των πολύ-σικ-Βορείων και Νοτίων προαστίων (όπως έλεγε ο φίλος μου Γιώργος Αυτιάς) μέχρι την πρόσκληση της τρόικα και το «τηλεοπτικό σποτ» του Καστελόριζου μέχρι αυτή τη δόση των 31,5 δις που όπως λέγεται θα πάει ΑΥΤΑΝΔΡΗ στον «πάτο του πίθου των Τραπεζιτών και Δανειστών μας» ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ….

Μπουχτίσαμε εμείς ο ιστορικός Λαός της Ελλάδας από αυτούς που πάντα μας σώζανε αλλά τώρα επιμένουν να θέλουν να μας…σώσουν ξανά!...
Το είπε ο συνάδελφος καθηγητής Πανεπιστημίου και Τσάρος τώρα της ελληνικής Οικονομίας κ Στουρνάρας ότι την άλλη εβδομάδα…στεγνώσαμε!...
Το είχε πει πρώτος επί Κυβερνήσεως του κ Γιώργου Παπανδρέου ο τότε Υπουργός Υγείας κ Λοβέρδος (ανάμεσα στους 33 διασωθέντες στο…υπόλοιπο του ΠΑΣΟΚ που είχε κατατροπώσει την ΝΔ του κ Καραμανλή τον Οκτώβριο του 2009 όταν…»λεφτά υπήρχαν!»)
Καταντήσαμε σαν τα «πρεζόνια» να περιμένουμε την επόμενη ΔΟΣΗ μας γιατί αλλιώς μπροστά μας η…ΚΟΛΑΣΗ!

Καλά ΔΕΝ ζούμε ήδη στην Κόλαση με επίσημη γενική ανεργία στο 25%, με την ανεργία των νέων κοντά στο 60%, με μυριάδες λουκέτα, με αμέτρητες αυτοκτονίες από έντιμους ανθρώπους, με καθημερινά αυξανόμενες ουρές συμπατριωτών μας να συνωστίζονται σε γραμμές συσσιτίων, με τις «Διεθνείς Αγορές» να μας λοιδορούν ως χαραμοφάηδες και τεμπέληδες και ανεπρόκοπους…
Άντε λοιπόν, από μεθαύριο τελειώνουν και οι Αμερικανικές εκλογές και αφού ΜΑΛΛΟΝ θα βρεθούν τα απαιτούμενα «κουκιά» για το πρόσθετο «ΝΑΙ» στην τρόικα, θα την πάρουμε – εμείς τα πρεζόνια – τη δόση, θα μείνει για λίγους ακόμη μήνες στην Κυβέρνηση η τρόικα Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη και των Βουλευτών τους και μετά θα περιμένουμε τις εκλογές της Γερμανίας!

Το 2013, θα την πούνε κούρεμα, θα την πούνε αναδιάρθρωση, θα την πούνε επιμήκυνση;
Σίγουρα θα βρούνε όνομα για την επόμενη…»δόση» μας…
Αδέλφια μου «πρεζόνια» θα σας θυμίσω το βιβλίο μου:
«Καληνύχτα Ελλάδα!...»

Φούρναρης χτύπησε και αλυσόδεσε σε δέντρο εργαζόμενο! (φωτό)

Ένας Αιγύπτιος βρέθηκε στις 10 το πρωί της Κυριακής σε άθλια κατάσταση από περαστικούς στην περιοχή Αμπελάκια Σαλαμίνας.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον χτυπημένο άντρα ο οποίος ήταν δεμένος με αλυσίδα από το λαιμό σε δέντρο. Σύμφωνα μάλιστα με μαρτυρίες κατοίκων χρειάστηκε ειδικό μηχάνημα για του κόψουν την αλυσίδα.

Όταν ρωτήθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο, ............

σύμφωνα με την lifo.gr, ο άτυχος άνδρας φαίνεται να δήλωσε στους αστυνομικούς πως τον χτύπησε το αφεντικό του.

Το πρωτοφανές περιστατικό παραδέχθηκε κατά τη σύλληψή του και o ιδιοκτήτης φούρνου, λέγοντας ότι το έκανε επειδή νόμιζε ότι τον έκλεβε.

New Post

ΣΧΟΛΙΟ
Και γιατί ρε μάγκα είχες Αιγύπτιο (λαθρομετανάστη) στο μαγαζί σου; Σου βρώμαγε να έχεις Έλληνα;
Ο Λαθρομετανάστης είχε κάνει εξετάσεις; Είχε βιβλιάριο υγείας από Υγειονομική Υπηρεσία; Τον είχες ασφαλισμένο;

Υπάλληλος ''καίει'' τον Παπακωνσταντίνου για τη «λίστα Λαγκάρντ»

Μαρτυρία-«φωτιά» στελέχους του υπουργείου Οικονομικών την επίμαχη περίοδο εκθέτει τον πρώην υπουργό...

Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου για τις ενέργειες που έκανε αμέσως μετά την παραλαβή της «λίστας Λαγκάρντ».

Ο υπάλληλος, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας στον..........

οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, αναφέρει ότι η επίμαχη λίστα ήρθε υπό τη μορφή CD και συνοδευόταν από έγγραφο του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών, αλλά δεν πρωτοκολλήθηκε ποτέ, ούτε και μπήκε σε ανεπίσημο πρωτόκολλο στο γραφείο του υπουργού.

Θυμάται, όπως λέει χαρακτηριστικά, ότι «έφερε υπογραφή γάλλου στελέχους του υπουργείου Οικονομικών που την έστειλε, αλλά δεν θυμάμαι το ακριβές όνομα»...

Από τα στοιχεία της δικογραφίας, η οποία την ερχόμενη εβδομάδα θα καταλήξει στη Βουλή, τα τότε στελέχη του υπουργείου Οικονομικών τα οποία χειρίστηκαν την υπόθεση εμφανίζονται σαν να μην είδαν ποτέ αυτή τη λίστα, ώστε να μπορεί να διασταυρωθεί αν περιείχε και άλλα πολιτικά πρόσωπα, ή αν εμπεριέχονται και οικονομικοί παράγοντες, οι οποίοι (πλην Λαυρεντιάδη) να εμπλέκονται σε σκάνδαλα τα οποία ερευνά η Δικαιοσύνη.

Άγνοια δηλώνει στην κατάθεσή του και ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Πλασκοβίτης, αλλά και άλλα στελέχη τα οποία εκλήθησαν να καταθέσουν.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η κατάθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ Κώστα Μπίκα, ο οποίος τονίζει ότι ουδέποτε η ΕΥΠ παρέλαβε τη λίστα. Όπως καταθέτει η υπηρεσία της οποίας προΐστατο, μετέφερε στον τότε υπουργό τη διάθεση του γαλλικού υπουργείου να διαβιβάσει τη λίστα στο ελληνικό υπουργείο. Όταν ο υπουργός απάντησε καταφατικά, η λίστα ήρθε μέσω διπλωματικού σάκου, αλλά και με συνοδευτικό έγγραφο.

Αίσθηση επίσης προκαλεί και η κατάθεση Καπελέρη, ο οποίος ανέφερε ότι ενώ στον κατάλογο των 10 ονομάτων περιλαμβάνονταν ονόματα καταθετών, μάλλον αδιάφορα για φορολογικούς λόγους, δεν βρίσκονταν ούτε τα ονόματα των Βουλγαράκη - Πελέκη, που τώρα ερευνά η Βουλή, αλλά ούτε και ονόματα εμπλεκομένων σε σκάνδαλα, όπως ο Λαυρεντιάδης κ.ά.

Αντίθετα, συμπεριλαμβάνονταν σε αυτή τη λίστα τα ονόματα των Αικατερίνης Ντούνη, Γ. Ρόκκα, Τζουβελεκάκη, Φραγκίστα, Φιξ, Παντελή κ.ά.

Με βάση το γεγονός ότι οι εισαγγελείς διαχώρισαν τη δικογραφία ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα (τους πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Διώτη και Καπελέρη, οι οποίοι ήδη έχουν κληθεί ως ύποπτοι), σύμφωνα με πληροφορίες η δικαστική έρευνα θα συνεχιστεί.

Αναμένεται αυτή την εβδομάδα να κληθούν να καταθέσουν υπηρεσιακοί παράγοντες του ΣΔΟΕ αλλά και του υπουργείου Οικονομικών, σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί αν η λίστα που αποτελεί μέρος της δικογραφίας είναι η αρχική ή αν υπήρχαν επεμβάσεις με στόχο τη συγκάλυψη.

Στο τρισέλιδο πόρισμα των οικονομικών εισαγγελέων, το οποίο θα συνοδεύει την παραπομπή της υπόθεσης στη Βουλή, φαίνεται ότι δίδεται ιδιαίτερο βάρος στην πρώτη περίοδο της πορείας της λίστας και λιγότερο όταν την παρέλαβε ο Ευ. Βενιζέλος.

Σύμφωνα με δικαστική πηγή, πεποίθηση εκείνων που ερευνούν την υπόθεση είναι ότι «ο Βενιζέλος ανέλαβε μεγαλύτερο βάρος από αυτό που του αναλογεί...».

Εντοπίζεται ιδιαίτερα το γεγονός ότι η λίστα δεν υπάρχει πλέον με την αρχική της μορφή, αλλά και το γεγονός ότι παραδόθηκε από τον μετέπειτα υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο σε άλλη μορφή (USB), όπως του είχε δοθεί από τον Ι. Διώτη. Ενδιαφέρον ερώτημα είναι ποιος και με ποιου εντολή έκανε τη μετατροπή.

Direct News

Εως και 50% περικοπές στις αμοιβές των ειδικών μισθολογίων

Τριπλό ισχυρό σοκ θα υποστούν τις προσεχείς εβδομάδες περίπου 400.000 εν ενεργεία και συνταξιούχοι στρατιωτικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες, δικαστικοί λειτουργοί, καθηγητές ΑΕΙ και ΤΕΙ, ιατροί του ΕΣΥ, ερευνητές και διπλωματικοί υπάλληλοι, που οι αποδοχές και οι συντάξεις τους υπολογίζονται με βάση τα λεγόμενα «ειδικά μισθολόγια».

Μέχρι τον Ιανουάριο του 2013, οι αλλεπάλληλες μειώσεις των μηνιαίων αποδοχών υπολογίζεται ότι θα έχουν φθάσει σε επίπεδα από 5% έως και 50% για τους εν ενεργεία δημοσίους λειτουργούς και σε επίπεδα από 5% έως και 30% για τους αντίστοιχους συνταξιούχους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα θα προβλέπουν οι ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου: ..........

1. Οι συνολικές αποδοχές 250.000 εν ενεργεία δημοσίων λειτουργών, δηλαδή των στρατιωτικών, των αστυνομικών, των λιμενικών, των πυροσβεστών, των δικαστικών, των καθηγητών ΑΕΙ και ΤΕΙ, των ιατρών του ΕΣΥ, των ερευνητών και των διπλωματικών υπαλλήλων θα μειωθούν αναδρομικά από την 1η-8-2012, σύμφωνα με την ακόλουθη κλίμακα:

* Περικοπή 2% από το πρώτο ευρώ σε ποσά συνολικών αποδοχών μέχρι 1.000 ευρώ το μήνα.

* Περικοπή 10% από το πρώτο ευρώ σε ποσά συνολικών αποδοχών από 1.001 έως 1.500 ευρώ το μήνα.

* Περικοπή 20% από το πρώτο ευρώ σε ποσά συνολικών αποδοχών από 1.501 έως 2.500 ευρώ το μήνα.

* Περικοπή 30% από το πρώτο ευρώ σε ποσά συνολικών αποδοχών από 2.501 έως 4.000 ευρώ το μήνα.

* Περικοπή 35% από το πρώτο ευρώ σε ποσά συνολικών αποδοχών πάνω από 4.000 ευρώ το μήνα.

2. Οι αποδοχές των εν ενεργεία δημοσίων λειτουργών θα μειωθούν εκ νέου από την 1η Ιανουαρίου 2013, λόγω αλλαγών επί το δυσμενέστερον στις ρυθμίσεις για τα ειδικά μισθολόγια. Ειδικότερα, το νέο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει:

α) Μείωση κατά 3,11% στο βασικό μισθό του ανθυπολοχαγού και των αντιστοίχων, που αποτελεί τη βάση υπολογισμού για όλους τους υπόλοιπους βασικούς μισθούς της βαθμολογικής ιεραρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Ο βασικός μισθός του ανθυπολοχαγού θα πέσει από τα 899 στα 871 ευρώ.

β) Μειώσεις από 6% έως και 13% στους συντελεστές προσδιορισμού των βασικών μισθών. Ειδικότερα:

* Για τον αντιστράτηγο, ο συντελεστής θα μειωθεί από 1,95 σε 1,70 με συνέπεια ο βασικός μισθός να υποχωρήσει κατά 15,6%, από τα 1.753 ευρώ στα 1.480 ευρώ!

* Για τον ταξίαρχο, ο συντελεστής θα μειωθεί από 1,68 σε 1,50.

* Για τον αστυνόμο Β’, ο συντελεστής θα μειωθεί από 1,13 σε 1,06.

* Για τον αρχιφύλακα, θα προβλέπεται μείωση του συντελεστή από 0,93 σε 0,90.

Βάσει των μειώσεων στους συντελεστές ο βασικός μισθός του αστυνομικού διευθυντή θα μειωθεί από τα 1.290 στα 1.145 ευρώ!

γ) «Ψαλίδι» στα επιδόματα.

* Για τον αντιστράτηγο, το επίδομα ειδικής απασχόλησης θα μειωθεί από τα 310 στα 220 ευρώ το μήνα, ενώ το επίδομα υψηλής ευθύνης θα υποχωρήσει από τα 355 στα 280 ευρώ το μήνα.

* Για τον αστυνομικό διευθυντή το επίδομα ειδικής απασχόλησης θα μειωθεί από 175 σε 150 ευρώ το μήνα και το επίδομα υψηλής ευθύνης θα περιοριστεί από τα 120 στα 95 ευρώ το μήνα.

* Το επίδομα διοίκησης θα μειωθεί από 71 σε 57 ευρώ το μήνα.

* Τα ποσοστά του χρονοεπιδόματος που κλιμακώνονται ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας θα μειωθούν κατά 10%!

3. Τα υπολείμματα των επιδομάτων εορτών και αδείας θα καταργηθούν πλήρως.

4. Οι συντάξεις των 150.000 συνταξιούχων στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών, πυροσβεστών, δικαστικών, καθηγητών ΑΕΙ και ΤΕΙ, ιατρών του ΕΣΥ, ερευνητών και διπλωματικών υπαλλήλων θα μειωθούν από την 1η-1-2013 πρώτα κατά τα ποσοστά μείωσης των βασικών μισθών και των χρονοεπιδομάτων που θα προβλέπουν οι νέες επαχθείς ρυθμίσεις για τις αλλαγές στα μισθολόγια των εν ενεργεία! Κι αυτό διότι οι βασικοί μισθοί και τα χρονοεπιδόματα των ειδικών μισθολογίων λαμβάνονται υπόψη και για τον προσδιορισμό των συντάξεων.

5. Αμέσως μόλις υπολογιστούν οι νέες μειωμένες, βάσει μισθολογίων, κύριες συντάξεις των συνταξιούχων δημοσίων λειτουργών θα υποστούν και νέες μειώσεις, σύμφωνα τα γενικά ποσοστά μειώσεων, από 5% έως και 15%, που θα προβλέπονται για τις περιπτώσεις όσων θα λαμβάνουν αθροιστικά κύριες και επικουρικές συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ! Δηλαδή την 1η-1-2013 οι συνταξιούχοι δημόσιοι λειτουργοί θα υποστούν διπλές μειώσεις στις συντάξεις τους!

Ελεύθερος Τύπος

Εκδήλωση ενημέρωση για τον μητρικό Θηλασμό





Προβλήματα στις κοινωνικές δομές του Δ. Τριφυλίας

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κοινωνικές δομές του Δήμου Τριφυλίας, οι οποίες ουσιαστικά υπολειτουργούν, μη μπορώντας να παράσχουν υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης στο βαθμό που είναι αναγκαίες για τους πολίτες.

Όσο θλιβερή και αν είναι αυτή η διαπίστωση, τόσο σκληρή και αμείλικτη είναι η πραγματικότητα στην περιοχή με τη χαώδη κατάσταση που επικρατεί.
Ο Δήμος έχει υπό την ευθύνη και εποπτεία του, δια του............

Φορέα Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης – Αθλητισμού, κοινωνικές δομές που, δυστυχώς, δεν μπορούν να επιτελέσουν επαρκώς το ρόλο και το σκοπό της ίδρυσής τους.

Διανύουμε τις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου και ήδη έχουν γίνει γνωστά προβλήματα σε παιδικούς σταθμούς (όπως και σε νηπιαγωγεία και άλλες σχολικές μονάδες). Πετρέλαιο για θέρμανση δεν έχουν όσο πρέπει για να βγει η χρονιά χωρίς να κρυοπαγιάζουν τα παιδάκια στις αίθουσες. Το προσωπικό είναι ελλιπές και ακόμη εκκρεμεί η διαδικασία πρόσληψης 7 ατόμων (με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ) που κατανέμονται ως εξής: 2 βρεφονηπιοκόμοι και 2 βοηθητικό προσωπικό για τον Παιδικό Σταθμό Γαργαλιάνων, 2 βοηθητικό προσωπικό για τον Παιδικό Σταθμό Φιλιατρών και 1 βοηθητικό προσωπικό για τον Παιδικό Σταθμό Κυπαρισσίας. Τραγικότερο όλων, δε, είναι ότι στον Παιδικό Σταθμό Γαργαλιάνων δεν παρέχεται σίτιση, από την αρχή της σχολικής χρονιάς, επειδή δεν υπάρχει μάγειρας!

Στο Φορέα Κοινωνικής Προστασίας υπάγεται και το ΚΑΠΗ Φιλιατρών, το μοναδικό Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων στην Τριφυλία. Στα μέσα του καλοκαιριού ενισχύθηκε, ευτυχώς, με προσωπικό πεντάμηνης απασχόλησης κοινωφελούς χαρακτήρα από τον Πολιτιστικό Οργανισμό «Δρόμοι της Ελιάς» και έτσι υλοποιεί, για την ώρα, προγράμματα και δράσεις, προσφέροντας πολύτιμες κοινωνικές υπηρεσίες στους έχοντες ανάγκη πολίτες της περιοχής. Για πέντε μήνες - μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου που λήγουν οι συμβάσεις κοινωφελούς χαρακτήρα - με κοινωνικό λειτουργό, ψυχολόγο, φυσικοθεραπεύτρια, γυμναστή, νοσηλεύτρια και δύο οικογενειακούς βοηθούς, ειδικότητες που ήταν (και είναι) απαραίτητες για τη λειτουργία του, στηρίζει έχοντες ανάγκη πολίτες, είναι κοντά και δίπλα στους ηλικιωμένους της περιοχής, προωθεί την ενεργό συμμετοχή τους σε πολυποίκιλες δράσεις και δραστηριότητες και τονώνει την κοινωνικοποίησή τους!

Από την 1η Ιανουαρίου 2013, όμως, θα μείνει ξανά με τη μία και μοναδική μόνιμη υπάλληλό του, την προϊσταμένη – κοινωνικό λειτουργό Δήμητρα Τέλιου. Όπως είναι αυτονόητο, εκ των πραγμάτων, παρά τις φιλότιμες προσπάθειές της, η δράση και η προσφορά του θα είναι περιορισμένη, σε μια εποχή που από την οικονομική κρίση, την ανέχεια και την εξαθλίωση που υφίστανται οι πολίτες διαρκώς και περισσότεροι έχουν και θα έχουν ανάγκη των υπηρεσιών του.
Μάλιστα, χαρακτηριστική για την κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο Τριφυλίας είναι και η αναφορά του δημάρχου Κώστα Κόλλια, σε προ ημερών δηλώσεις του, στην οργανωτική ανασυγκρότηση του Δήμου. Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι ο Δήμος λειτουργεί, ουσιαστικά, με τους πενταμηνίτες της κοινωφελούς εργασίας και μετά τα τέλη Δεκέμβρη που λήγουν οι συμβάσεις τους θα υπάρξει πρόβλημα!

Ωστόσο, όπως έχουμε τονίσει σε προηγούμενο ρεπορτάζ του «Θ», «εντύπωση προκαλεί το γεγονός πώς, αν και, όπως είναι γνωστό, υπήρχαν, όλο το προηγούμενο διάστημα, σε εξέλιξη διαδικασίες για χρηματοδοτούμενα προγράμματα ενίσχυσης κοινωνικών δομών Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Φορέας δεν έλαβε αντίστοιχες αποφάσεις για την ένταξη σε πρόγραμμα τέτοιων δράσεων, όπως το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού», ενίσχυσης, δηλαδή, με προσωπικό του ΚΑΠΗ Φιλιατρών, για κοινωνικές υπηρεσίες προς τους πολίτες!».

Με τον «Καλλικράτη» στο Δήμο Τριφυλίας, όπως και σε όλους της Δήμους της χώρας, εκχωρήθηκαν πρόσθετες αρμοδιότητες κοινωνικής φροντίδας, μεταφερθείσες από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, οι οποίες και θα υλοποιούνταν από τη «Μονάδα Άσκησης Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας», της Κοινωνικής Υπηρεσίας, που ο Δήμος όφειλε να προβλέψει στο νέο ΟΕΥ. Υπάρχει στο Δήμο Τριφυλίας επαρκές επιστημονικό προσωπικό για την Κοινωνική Υπηρεσία; Έγιναν διαδικασίες για την πρόσληψη συμβασιούχων για την Κοινωνική Υπηρεσία; Προτίθεται, έστω, ο Δήμος Τριφυλίας να προβεί στη λήψη αποφάσεων και την προώθηση διαδικασιών για την πρόσληψη, αν δε δύναται μόνιμων, έστω συμβασιούχων ορισμένου χρόνου για την Κοινωνική Υπηρεσία;

Η άσκηση κοινωνικής πολιτικής, εκτός από θεσμική ευθύνη των Δήμων, αποτελεί ηθική υποχρέωση των τοπικών αρχόντων και οφείλουν τάχιστα, όσοι ασκούν την τοπική εξουσία και δημοτική διοίκηση, να το αντιληφθούν και να δράσουν και όχι οχυρωμένοι πίσω από την κρίση και την οικονομική δυσχέρεια (και) των Δήμων να αδρανούν, αφήνοντας στο έλεος έχοντες ανάγκη συνανθρώπους μας!

Του Ηλία Γιαννόπουλου στο "Θάρρος"

Σύλληψη δύο νεαρών στη Μεσσηνία για ναρκωτικά

Συνελήφθησαν, την 04-11-2012 το απόγευμα, στην Μικρή Μαντίνεια Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Α.Δ. Μεσσηνίας, ένας (1) 17χρονος ημεδαπός και ένας (1) 21χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας, γιατί στην κατοχή τους, βρέθηκε και κατασχέθηκε, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Ενεργείται προανάκριση από το .............

Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

messiniaportal

Κλειστή η σήραγγα Ραψομάτη λόγω εργασιών συντήρησης

Θα ταλαιπωρηθούν όσοι ταξιδέψουν με κατεύθυνση προς Τρίπολη

Κλειστή θα είναι από σήμερα και συγκεκριμένα για τις ώρες 09:00 - 16:00 και για διάστημα μίας εβδομάδας η σήραγγα του Ραψομάτη στον κλάδο με κατεύθυνση την Τρίπολη.

Ο λόγος της διακοπής κυκλοφορίας είναι οι ............

εργασίες συντήρησης που γίνονται. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύουν από 9:00-16:00 και η κυκλοφορία των οχημάτων από και προς την Καλαμάτα θα γίνεται από το άλλο τμήμα της σήραγγας.

Καμία ακόμα απάντηση της Μητρόπολης Τριφυλίας και Ολυμπίας στον Ομιλο Φίλων Αγρίλη

Καμία απάντηση δεν έχει δώσει μέχρι και σήμερα -όπως μας ενημερώνουν- ο Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομος σε ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Ομίλου Φίλων Αγρίλη της 17ης Αυγούστου 2012. Γεγονός που προφανώς έχει ξεχάσει ο ίδιος.

Στην επιστολή του ο ΟΦΑ ζητά από τον ...........

μητροπολίτη να εξαιρεθεί της απαγόρευσης τέλεσης μυστηρίων του γάμου και της βαπτίσεως ο Ιερός Ναός της Παναγίας της Αγριλιώτισσας καθώς όπως αναφέρουν ο ναός δεν είναι ιδιωτικό εκκλησάκι που να συνδέεται με ιδιωτικές εκδηλώσεις, ενώ δεν είναι εξωκλήσι υπαγόμενο σε συγκεκριμένη ενορία, όπως συμβαίνει με άλλα και λειτουργεί ως ενοριακός ναός για τέσσερις, περίπου, μήνες το έτος καλύπτοντας τις ανάγκες εκκλησιασμού των ενοριτών του Αγρίλη.

Αναγνώστης μας λοιπόν σε επικοινωνία του με το Φιλιατρά News, ζητά να υπενθυμίσουμε στον σεβασμιότατο την επιστολή - Ψήφισμα της γενικής συνέλευσης του Αγρίλη που του εστάλη φέτος τον Αύγουστο προκειμένου οι άνθρωποι να πάρουν την απάντηση που ακόμα περιμένουν.

Ακολουθεί η επιστολή όπως ακριβώς εστάλη.



«Μνημόνιο 3»: Περικοπές συντάξεων, όρια ηλικίας, ένταξη στον ΕΟΠΥΥ

Τις τελευταίες πινελιές στο πολυνομοσχέδιο του 1 άρθρου και των τουλάχιστον 500 σελίδων, έβαζαν από το πρωί της Κυριακής οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου αυτό να κατατεθεί στη Βουλή τη Δευτέρα. Το τελευταίο «ξεσκόνισμα» έγινε παρουσία του κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ αλλά απούσης αντιπροσωπείας της ΔΗΜΑΡ, γεγονός που μαρτυρά το βαρύ κλίμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Όπως παραδέχθηκαν οι συμμετέχοντας σε αυτή τη...........

τελευταία ενημερωτική συνάντηση, τα μέτρα είναι εξόχως σκληρά και δεν θα μπορούσε κανείς παρά να ξεκινήσει από την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 2 έτη, από τα 65 στα 67. Το μέτρο θα ισχύσει από 1/1/2013, χωρίς τη παραμικρή μεταβατική περίοδο και χωρίς τη παραμικρή Αναλογιστική Μελέτη- κάτι πρωτόγνωρο για τέτοιου είδους παρέμβαση- και θα «παγιδεύσει» για 2 ακόμα χρόνια περίπου 100.000 εργαζόμενους, οι οποίοι μέσα στη διετία 2013- 2014 θα έβγαιναν στη σύνταξη, έχοντας συμπληρώσει το όριο ηλικίας! Στα θετικά καταγράφεται ότι αποφεύχθηκε η αύξηση των ελάχιστων ετών εργασίας για συνταξιοδότηση, από τα 15 στα 20 έτη.

Τρία θα είναι τελικά τα κλιμάκια των περικοπών στις συντάξεις και συγκεκριμένα 5% στο άθροισμα συντάξεων 1.000- 1.500 ευρώ, 10% στη ζώνη 1.500- 2.000 ευρώ και 15% στις άνω των 2.000 ευρώ συντάξεις. Όπως αναφέρουν έμπειρα στελέχη στο πεδίο των συνταξιοδοτικών θεμάτων, το μέτρο θα πλήξει κυρίως τους μισθωτούς, οι οποίοι λαμβάνουν και επικουρική σύνταξη. Μικρή θα είναι η βελτίωση στη διάταξη για τις περικοπές στα εφάπαξ, καθώς λόγω των τερατωδών αναγκαίων ποσοστών μείωσης, που ανέδειξαν οι αμφιβόλου μεθοδολογίας αναλογιστικές μελέτες, κρίθηκε αναγκαίο η διάταξη να αναφέρει μειώσεις «έως 35%».

Δυσάρεστα είναι τα μαντάτα και για τους αναπήρους, καθώς μπορεί να διασώθηκαν τα επιδόματα τους, ωστόσο καταργούνται οι εξαιρέσεις για τις αναπηρικές συντάξεις, κάτι που σημαίνει πολύ απλά πώς ό,τι περικοπές ισχύουν για τους υπόλοιπους συνταξιούχους, θα ισχύουν και γι΄αυτούς!

Από την άλλη μεριά, έστω στο. παρά 1΄, αποφασίστηκε ότι το όριο των 65 ετών για τη καταβολή του ΕΚΑΣ δεν θα ισχύσει από το 2013 αλλά από το 2014, έτσι ώστε να εξαντληθούν τα περιθώρια προκειμένου το μέτρο να μην ισχύσει και τους νυν δικαιούχους μεταξύ 60- 65 ετών.

Πεδίο. μάχης αναμένεται να αποτελέσει εκ νέου η διάταξη για την ένταξη όλων των Ταμείων στον ΕΟΠΥΥ, παρά το ότι μάλλον θα προβλέπεται μια μικρή μεταβατική περίοδος, έτσι ώστε να ετοιμαστούν αναλογιστικές μελέτες. Ειδικά όσον αφορά στα Ταμεία, που είναι Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, υπάρχει πάντως νομικό κώλυμα για την ένταξη τους με νόμο στον ΕΟΠΥΥ.

Στο πεδίο των εργασιακών, που είναι και η αιτία της διαφαινόμενης ρήξης της ΔΗΜΑΡ με τη κυβέρνηση, η τελευταία βελτίωση, που δεν θα αλλάξει όμως τα δεδομένα, προβλέπει ότι η κατάργηση της καθολικότητας της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας δεν θα αφορά στα θεσμικά θέματα. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι η ΕΓΣΕΕ θα επεκτείνεται αυτομάτως και σε όσες εργοδοτικές οργανώσεις δεν θα την υπογράφουν, μόνο όμως για μη μισθολογικά ζητήματα, όπως οι ημέρες άδειες, το ωράριο κ.λ.π.

iefimerida

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 5ης Νοεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στη ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ η χθεσινή έκκληση του Μεσσήνιου πρωθυπουργού..........

Αντώνη Σαμαρά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. έπεισε τους βουλευτές για την αναγκαιότητα στήριξης του πακέτου μέτρων που θα ψηφιστεί την Τετάρτη.
Κατ’ ιδίαν συναντήσεις σε καλό κλίμα με Βενιζέλο και Κουβέλη, ο οποίος επιμένει στα εργασιακά, ενώ ο Αλ. Τσίπρας ζητεί εκλογές και καλεί τον κόσμο στα ειρηνικά συλλαλητήρια.
ΑΥΤΟ είναι σήμερα το πρώτο θέμα στη «ΦΩΝΗ της Δευτέρας», στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
• ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ημερίδα από το περιοδικό «Ελιά και Ελαιόλαδο» και το Δήμο Καλαμάτας για την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της συνεχούς άλεσης και κοινής έκθλιψης ελαικάρπου, η οποία δίνει «πόντους» και στην τιμή παραγωγού και στην ποιότητα του ελαιολάδου.
• ΜΟΝΟ εφ’ όσον οι αποκρατικοποιήσεις υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και εγκρίνονται από τη Βουλή, έχουν τη σύμφωνη γνώμη του περιφερειάρχη Π. Τατούλη, ο οποίος δήλωσε στο ΠΕ.ΣΥ. την αντίθεσή του σε σκηνοθετημένες διαδικασίες εκποίησης «άλα Αγροτικής»
• ΕΙΚΟΝΑ αποσύνθεσης στο Δήμο Τριφυλίας, με τον δήμαρχο να προσπαθεί, αλλά στελέχη της πλειοψηφίας (δυστυχώς και αντιδήμαρχοι) να αδρανούν και να γκρεμίζουν επιδεικνύοντας αδιαφορία και όχι μόνο.
• Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ του εμπορικού κόσμου στα νέα εξοντωτικά μέτρα είναι η συνεχής προσπάθεια για χαμηλές τιμές.
• ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ με επιτυχία στη Μεσσηνία, η πρωτοβουλία της ΟΝΝΕΔ «Στηρίζω».
• ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ το Σάββατο στην Καλαμάτα η νυχτερινή άσκηση της Πυροσβεστικής για αντιμετώπιση ενδεχόμενου σεισμού.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

ΑΥΡΙΟ η «ΦΩΝΗ» δεν θα κυκλοφορήσει λόγω της απεργίας στα ΜΜΕ. Πάλι μαζί την Τετάρτη.