Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012

Ποδηλατοπορεία στην Κυπαρισσία από το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων.

ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΑΦΙΣΑ

Ποδηλατοπορεία οργανώνει το πρώτο σύστημα Ναυτοπροσκόπων Κυπαρισσίας την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012.

Στην εκδήλωση συμμετέχει και το σύστημα Ναυτοπροσκόπων Φιλιατρών.
Πληροφορίες μπορείτε να δείτε στην αφίσα δίπλα (κλίκ για μεγάλο μέγεθος)

Η συμμετοχή είναι Ελεύθερη και πληροφορίες μπορείτε να πάρετε από τα παρακάτω τηλέφωνα:

Για Κυπαρισσία:
Μαυροειδή Αμάντα
697 48 62 720

Για Φιλιατρά:
Παγάνης Τάκης
697 64 88 789


Ψηφιακή τηλεόραση και επιτήδειοι τεχνικοί που θα στοχεύουν στο πορτοφόλι σας.


Επαναφέρουμε μια πρόσφατη δημοσίευση, τροποποιώντας το κείμενο, τώρα που η ψηφιακή μπήκε και στην Μεσσηνία. Έστω και σαν συνδρομητική της Nova.
Το επαναφέρουμε για να ξέρετε τι θα κάνετε, τώρα που η ψηφιακή εκπομπή ακούμπησε και την Μεσσηνία μιας και από χθες Παρασκευή ξεκίνησε η ψηφιακή εκπομπή και στον νομό μας από την εταιρία NOVA με το πακέτο NOVA Επίγεια. Αλλά να γνωρίζετε και για λίγο αργότερα που θα έρθει και η Digea.
Πολλά περιμένουμε να αλλάξουν τώρα πια που έρχεται με γοργά βήματα η Ψηφιακή εκπομπή.
Αναμφισβήτητα με τον ερχομό της ψηφιακής τηλεόρασης θα έχουμε επιτέλους καθαρή εικόνα χειμώνα καλοκαίρι (όσοι αντιμετωπίζουμε προβλήματα λήψης με Ιταλία τα καλοκαίρια κυρίως) και χωρίς παρεμβολές.
Φυσικά για να μπορούμε να απολαύσουμε την ψηφιακή, θα πρέπει στην.............

τηλεόραση μας (αν δεν είναι πολύ καινούργια) να συνδέσουμε έναν ψηφιακό αποκωδικοποιητή με σύστημα MPEG4.

Και εξηγούμαστε.
Αν δεν διαθέτουμε σύγχρονη τηλεόραση, τότε χρειάζεται ένας απλός αποκωδικοποιητής τον οποίο μπορούμε πανεύκολα να συνδέσουμε με τη τηλεόραση χωρίς την κλήση ηλεκτρονικού για την σύνδεση.
Αλλά αυτό είναι κάτι που θα το δούμε όταν είναι να έρθει η ψηφιακή της Digea στην περιοχή μας. Καθώς πλησιάζουμε στην Ελεύθερη ψηφιακή εποχή, ΠΡΕΠΕΙ να αρχίσουμε να ενημερωνόμαστε σοβαρά έτσι ώστε να μην μπορεί κάποιος επιτήδειος κοιτάζοντας το πορτοφόλι σας και μόνο να προσπαθήσει να μας πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Μην έχετε καμία απολύτως αμφιβολία ότι δεν θα βρεθούν ορισμένοι τεχνικοί που θα προσπαθήσουν να σας πουλήσουν και καμία καινούρια δήθεν ειδική κεραία για την λήψη του ψηφιακού σήματος. Φανείτε έξυπνοι και σε τέτοιες περιπτώσεις στείλτε τον από εκεί που ήρθε.

Και ενώ ακόμα η ψηφιακή εκπομπή μόλις έκανε τα πρώτα της βήματα και στην Μεσσηνία, ήδη κυκλοφορούν από πόρτα σε πόρτα διαφημιστικά φυλλάδια σε πολλά χρώματα στα οποία απεικονίζονται προϊόντα για την ψηφιακή τηλεόραση και κυρίως ΝΕΕΣ ΔΗΘΕΝ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΕΡΑΙΕΣ για να λαμβάνετε το ψηφιακό σήμα.
Φυσικά ΟΥΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΚΑΛΩΔΙΑ.... (Εννοείται αυτό).
Φυλλάδια τεχνικών, που πλασάρουν στις σελίδες τους προϊόντα που στοχεύουν αποκλειστικά και μόνο στο άδειασμα της τσέπης σας, πατώντας στην άγνοια σας για το καινούριο που ήρθε - έρχεται.
Και αναφερόμαστε σε φυλλάδια που κυκλοφορούν γενικά και εκτός από αποκωδικοποιητές MPEG4 και πλασάρουν ΔΗΘΕΝ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΕΡΑΙΕΣ για την λήψη του νέου σήματος.

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ ΔΗΛΑΔΗ!

Οι δήθεν ειδικές αυτές κεραίες δεν είναι τίποτα περισσότερο από φύκια για μεταξωτές κορδέλες καθώς όχι μόνο δεν είναι ΕΙΔΙΚΕΣ όπως λένε αλλά δεν διαφέρουν σε τίποτα από τις κλασικές που ΉΔΗ ΕΧΟΥΜΕ. Μόνο στο σχήμα τους διαφέρουν αλλά λειτουργικά δεν κάνουν τίποτα απολύτως παραπάνω από ότι κάνουν και αυτές που ΗΔΗ ΕΧΟΥΜΕ.

Τέτοια φυλλάδια που διαφημίζουν δήθεν ειδικές κεραίες για την ψηφιακή τηλεόραση, στοχεύουν στο άδειασμα της τσέπης σας πετάξτε τα στα σκουπίδια. Στόχος τους είναι να σας ΥΠΕΡ-ΧΡΕΩΣΟΥΝ για υλικά που δεν διαφέρουν σε τίποτα από αυτά που ΗΔΗ ΕΧΟΥΜΕ.
Αν η κεραία μας τώρα είναι υπό διάλυση, (κοινώς χάρβαλο) μπορούμε να την αλλάξουμε και τώρα και να βάλουμε μια απλή κεραία όπως θα κάναμε αν δεν ερχόταν η ψηφιακή τηλεόραση. Μια απλή κεραία χρειαζόμαστε και ένα αποκωδικοποιητή -αν η τηλεόραση μας δεν διαθέτει ενσωματωμένο- και τίποτε άλλο.
Πως θα συντονίσετε τον αποκωδικοποιητή σας (για παλιές τηλεοράσεις) ή την τηλεόραση σας (για τις καινούριες που διαθέτουν ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή)? Ζητήστε την βοήθεια από το παιδί σας το εγγόνι σας, τον ανιψιό σας. Κάποιο νεαρό συγγενικό σας πρόσωπο τέλος πάντων.
Είναι πολύ εύκολο για αυτόν να σας το φτιάξει. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΦΕΡΕΤΕ ΤΕΧΝΙΚΟ και να τον πληρώσετε κοροϊδίστικα.

Προσέξτε μην πέσετε θύματα επιτήδειων. Προσέξτε μην παραδώσετε το πορτοφόλι σας σε τεχνικούς που θα σας πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες απλά για να σας το αδειάσουν.

Φροντίστε να ενημερωθείτε πριν πέσετε θύματα. Ρωτήστε, μπείτε στο διαδίκτυο και μάθετε πληροφορίες για την ψηφιακή τηλεόραση.
Διαβάστε πληροφορίες στους δυο ακόλουθους συνδέσμους: ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ 1 και ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ 2.
Θα βρείτε και θα λύσετε πολλές απορίες σας.

Και για να μην πουν κάποιοι ότι πως τα ξέρουμε όλα αυτά κλπ κλπ. Η Επίγεια ψηφιακή μπήκε σε πολλές περιοχές ακόμα και στην Αθήνα στο κέντρο εκπομπής Υμηττού.
Λέτε όλος αυτός ο κόσμος να έτρεξε να πάρει καινούρια κεραία δήθεν κατάλληλη για την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση;
Ας σοβαρευτούμε. Ασφαλώς και όχι. Δεν έτρεξαν να βάλουν καινούριες κεραίες. Συνεπώς δεν χρειάζεται και εσείς να βάλετε τις δήθεν "ειδικές για την ψηφιακή" που θα σας πλασάρουν "τεχνικοί" και που θα προσπαθήσουν να σας βάλουν το χέρι τους, βαθειά μέσα στο πορτοφόλι σας.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΥΣ. Καραδοκούν στην γωνία να σας αδειάσουν το πορτοφόλι πουλώντας σας κεραίες που στην ουσία είναι φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Nova Επίγεια και στη Μεσσηνία.


Με Κινηματογραφικές Πρεμιέρες και Μεγάλες Αθλητικές Διοργανώσεις!

Ξεκίνησε από χθες Παρασκευή 9 Νοεμβρίου και στην Μεσσηνία η ψηφιακή εκπομπή της NOVA Επίγεια.
Σύμφωνα με δελτίο τύπου του καταστήματος Forthnet Καλαμάτας το πρόγραμμα που εκπέμπεται ήδη περιλαμβάνει:...........

Κινηματογραφικό περιεχόμενο

Απολαύστε αποκλειστικά όλες τις μεγάλες ταινίες του Hollywood σε Α' τηλεοπτική προβολή χωρίς διακοπές για διαφημίσεις!
25 κινηματογραφικές πρεμιέρες κάθε μήνα!
Εκατοντάδες πρόσφατες κινηματογραφικές επιτυχίες κάθε μήνα, 24 ώρες το 24ωρο!
Οι πιο επιτυχημένες ξένες σειρές σε αποκλειστική Α' προβολή: Game of Thrones, CSI, Mentalist, NCIS και πολλές άλλες!

Αθλητικό περιεχόμενο
Ζήστε τον παλμό των ΝΤΕΡΜΠΥ της Superleague ΟΠΑΠ και δείτε!
Τους 4 από τους 8 αγώνες κάθε Αγωνιστικής από την ελληνική Superleague ΟΠΑΠ!
Επιλεγμένους αγώνες από το συναρπαστικότερο πρωτάθλημα της Ευρώπης, την Premier League (Αγγλικό πρωτάθλημα)!
Αναμετρήσεις ξένων ομάδων από τις κορυφαίες συλλογικές διοργανώσεις : UEFA Champions League & UEFA Europa League!
Κορυφαία καθημερινή αθλητική ενημέρωση από το μεγαλύτερο επιτελείο αθλητικών συντακτών και τους εγκυρότερους αθλητικούς συντάκτες με όλες τις αθλητικές εκπομπές της Nova!
Μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις από όλα τα Sport!

Παιδικό περιεχόμενο και άλλα :

Εκπληκτικό παιδικό πρόγραμμα από το μοναδικό Disney XD κρατάει καθημερινά συντροφιά στους μικρούς μας φίλους!
Και βέβαια ΟΛΑ τα ελεύθερα επίγεια ψηφιακά κανάλια!*

Αστυνομικό τμήμα Φιλιατρών: Επείγουσα ανακοίνωση που αφορά κατόχους κυνηγετικών όπλων με ληγμένες άδειες κατοχής

7η (ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ) ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ - ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΣΕ 10 μέρες λήγει η προθεσμία. Μην το αμελείτε.


Το αρχηγείο της Ελληνικής αστυνομίας διαπίστωσε και απέστειλε στην υπηρεσία μας ονομαστική κατάσταση που περιλαμβάνει 300 κατόχους κυνηγετικών όπλων οι οποίοι έχουν εφοδιαστεί με άδειες κατοχής κυνηγετικού όπλου από το Α.Τ. Φιλιατρών, πλην όμως αυτές έχουν λήξει χωρίς μέχρι σήμερα οι κάτοχοι τους να έχουν προβεί στην ανανέωση τους.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούνται όλοι οι ...........

κάτοχοι κυνηγετικών όπλων οι οποίοι κατέχουν ληγμένες άδειες κατοχής, να προσέρχονται καθημερινά κατά τις πρωϊνές ώρες γραφείου και μέχρι 20/11/2012 στον Γραμματέα της υπηρεσίας μας κ. Φωτόπουλο Αθανάσιο, προκειμένου να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ανανέωση των αδειών τους.

Εφιστάται η προσοχή καθόσον μετά την παρέλευση της προαναφερθείσας ημερομηνίας όσοι κάτοχοι κυνηγετικών όπλων δεν έχουν ενεργήσει προκειμένου να ανανεωθούν οι άδειες τους θα εφαρμοστούν εις βάρος τους οι διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.

Πληροφορίες δίνονται και τηλεφωνικώς καθημερινά κατα τις ώρες 07:30 - 15:00 στα τηλέφωνα 2761032563 και 2761032312 από τον ανωτέρω Γραμματέα.

Μεσσήνη: Σύλλελήφθη για ναρκωτικά

Συνελήφθη, χθες (9-11-2012) το πρωί, στην Μεσσήνη Μεσσηνίας, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ένας (1) 42χρονος ημεδαπός, για ναρκωτικά. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 42χρονου, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν, τα εξής:.........


• Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -70- γραμμαρίων.

• Μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

• Δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

• Το χρηματικό ποσό των -94- ευρώ.

Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος 38χρονης αλλοδαπής, υπηκόου Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, για υπόθαλψη εγκληματία. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας. Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

ΕΡΤ

Από Δευτέρα το επίδομα Θέρμανσης

Ρυθμίστηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες και από την Δευτέρα θα μπορούν οι πολίτες να καταθέτουν τις αιτήσεις τους για την καταβολή του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης.

Ο Γενικός γραμματέας πληροφοριακών συστημάτων Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΜΕGA τόνισε ότι η καταβολή των χρημάτων θα ξεκινήσει στο τέλος Νοεμβρίου ενώ υπάρχει ειδική ρύθμιση για όσους δεν υπέβαλαν φορολογική δήλωση έτσι ώστε να μπορούν να υποβάλουν αίτηση.

Όσον αφορά στις πολυκατοικίες η επιδότηση θα............

δίνεται με την αγορά του πετρελαίου θέρμανσης.

Πηγή: Από την Δευτέρα ξεκινούν οι αιτήσεις για την καταβολή επιδόματος θέρμανσης | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/75979#ixzz2Bp5bVPVV

iefimerida

Το Twitter άλλαξε χιλιάδες κωδικούς χρηστών

Ένα περίεργο e-mail έλαβαν πολλοί χρήστες του Twitter, το οποίο τους καλούσε να αλλάξουν άμεσα τον κωδικό τους. Αντίθετα με άλλες περιπτώσεις όπου τέτοια μηνύματα συνήθως είναι ψεύτικα, αυτή τη φορά ο κίνδυνος φαινόταν πως ήταν υπαρκτός.

Αρχικά, φήμες ήθελαν τα e-mail να είχαν ...........

αποσταλεί λόγω μαζικής παραβίασης πολλών λογαριασμών. Η ίδια η υπηρεσία ανακοίνωσε πως άλλαξε κατά λάθος τους κωδικούς, ενώ η αλήθεια φαίνεται πως είναι κάπου στη μέση.

Το e-mail έγραφε πως «το Twitter πιστεύει πως ο λογαριασμός σας ενδέχεται να έχει παραβιαστεί από μια ιστοσελίδα ή υπηρεσία που δεν σχετίζεται με το Twitter». Συνήθως τέτοια μηνύματα στέλνονται μόνο μετά από τη μαζική παραβίαση πολλών λογαριασμών, όπως εξηγεί το TweetSmarter, γι’ αυτό και αμέσως διαδόθηκαν οι ανάλογες φήμες.

Η ίδια η εταιρεία όμως ανακοίνωσε πως η αλλαγή των κωδικών έγινε κατά λάθος, επιβεβαιώνοντας όμως πως κάποιοι λογαριασμοί παραβιάστηκαν.
«Επαναφέραμε κατά λάθος κωδικούς πρόσβασης σε μεγάλο αριθμό λογαριασμών, πολύ μεγαλύτερο από αυτούς που παραβιάστηκαν» αναφέρει στην ανακοίνωση του το Twitter. «Ζητούμε συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία ή σύγχυση μπορεί να προκάλεσε αυτό».

Οι χρήστες που έλαβαν αντίστοιχο e-mail θα πρέπει άμεσα να αλλάξουν τον κωδικό τους, ενώ όσοι δεν μπορούν να συνδεθούν στην υπηρεσία θα πρέπει να κάνουν reset τον κωδικό τους από την ιστοσελίδα twitter.com.

Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε πρόβλημα να συνδεθείτε στην υπηρεσία και δεν έχετε λάβει τέτοιο e-mail, μην ξεχάσετε να ελέγξετε τους φακέλους «spam» ή «junk».

Ακόμα και αν δεν λάβατε το μήνυμα και δεν έχετε πρόβλημα να μπείτε στον λογαριασμό σας, ίσως θα ήταν καλή ιδέα να αλλάξετε τον κωδικό σας έτσι κι αλλιώς.

techit.gr

Οι ευεργετικές ιδιότητες του μελιού

Το μέλι έχει υψηλή ενεργειακή και θρεπτική αξία. Αποτελείται σε ποσοστό 77-78% περίπου από σάκχαρα κυρίως γλυκόζη και φρουκτόζη, 14-18% νερό και είναι άμεσα απορροφήσιμο από τον ανθρώπινο οργανισμό. Επίσης, περιέχει διάφορα... οργανικά οξέα, μεταλλικά στοιχεία, ένζυμα, βιταμίνες κ.α. Αποτελεί βασικό προϊόν στη μελισσοκομία και είναι πολύτιμος σύμμαχος του ανθρώπινου οργανισμού.

Λόγω του σιδήρου που περιέχει βοηθάει στη .............

γρήγορη αποκατάσταση της υγείας σε περιπτώσεις αναιμίας και η υψηλή του περιεκτικότητα σε χολίνη δρα ευεργετικά σε άτομα που υποφέρουν από δυσκοιλιότητα. Έχει αντισηπτικές ιδιότητες, αντιμικροβιακή δράση και αυξάνει το ρυθμό λειτουργίας της καρδιάς. Αποτελεί πολύτιμο μέσο προστασίας κατά των ελκών του στομάχου, είναι διουρητικό και βοηθά στον ταχύτερο μεταβολισμό του οινοπνεύματος με αποτέλεσμα να απαλλάσσετε κανείς γρηγορότερα από την κατάσταση μέθης.

Είναι απολύτως εφικτό να το προσθέσουμε στο διαιτολόγιο μας σε καθημερινή βάση ακόμα και σε άτομα που έχουν ενταχθεί σε πρόγραμμα απώλειας βάρους αφού αποδίδει μόλις 4 θερμίδες ανά γραμμάριο. Παρακάτω αναφέρονται διάφορα είδη Ελληνικού μελιού και η θερμιδική τους αξία ανά κιλό σύμφωνα με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Εργαστήριο Μελισσοκομίας/Τμήμα Γεωπονίας.

Είδη Μελιού Θερμιδική αξία ανά κιλό

Πευκόμελο 3080 kcal/kg

Πορτοκαλιάς 3299 kcal/kg

Βαμβακιού 3300 kcal/kg

Θυμαριού 3515 kcal/kg

Ελάτου 3422 kcal/kg

Ερείκης 3521 kcal/kg

Ηλίανθου 3755 kcal/kg

NewsNow

Διάθεση ληγμένων τροφίμων από τα Super Market

Άρθρο του Ομότιμου Καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Πάνου Αθανασόπουλου στο Φιλιατρά News.

Με τη νέα αγορανομική διάταξη επιτρέπεται από τα καταστήματα η πώληση ληγμένων τροφίμων σε χωριστό χώρο και χαμηλότερη τιμή. Η είδηση προκάλεσε ανησυχία στους καταναλωτές και συζητήσεις στα ΜΜΕ οι οποίες δεν ενημέρωσαν αλλά μάλλον δημιούργησαν σύγχυση. Στο παρόν σημείωμα γίνεται προσπάθεια να διευκρινιστούν τα πράγματα.

Συγκεκριμένα:............

1. Η διάταξη δεν αφορά τα ευαλοίωτα τρόφιμα, όπως παστεριωμένο γάλα, γιαούρτι, κλπ,
2. Η παράταση στο χρόνο πωλήσεως είναι ανάλογη με το χρόνο ζωής του τροφίμου, ο οποίος προκύπτει από τη δήλωση του χρόνου λήξεως και από τον τρόπο που αυτός αναγράφεται πάνω στη συσκευασία.
α. Όταν στη δήλωση λήξεως του χρόνου ζωής αναφέρεται ημέρα και μήνας, επιτρέπεται τα τρόφιμα να πωλούνται μέχρι και μία εβδομάδα μετά τη λήξη.
β. Αν η δήλωση της ημερομηνίας λήξεως γίνεται με ημέρα και έτος τότε επιτρέπεται να πωλούνται μέχρι και ένα μήνα μετά τη λήξη,
γ. Τέλος αν στη συσκευασία αναφέρεται η λήξη μόνο με έτος η επιτρεπόμενη παράταση φθάνει τους τρεις μήνες.

Στον καταναλωτή δημιουργούνται κάποια ερωτήματα, όπως:
1. Πόσο ασφαλή είναι αυτά τα ληγμένα τρόφιμα;
Απάντηση: είναι το ίδιο ασφαλή όσο και τα μη ληγμένα

2. Γιατί να αγοράσω ληγμένο τρόφιμο;
Απάντηση: γιατί θα είναι αρκετά φθηνότερο, χωρίς να μειονεκτεί του μη ληγμένου.

3. Τι χρειάζεται να προσέχω;
Απάντηση:
α. Τα ληγμένα τρόφιμα να πωλούνται σε χωριστό ράφι.
β. Τόσο στα ληγμένα όσο και στα μη ληγμένα ελέγχουμε μακροσκοπικά τα τρόφιμα ώστε να μην έχουν μούχλες, έντομα και δυσάρεστη οσμή.

ΠΡΟΣΟΧΗ: η ημερομηνία λήξεως ισχύει όσο το τρόφιμο ευρίσκεται στη συσκευασία του. Αν ανοίξει η συσκευασία θα πρέπει να καταναλωθεί το συντομότερο δυνατόν.

Θα μπορούσαμε να απαντήσουμε και σε συγκεκριμένα ερωτήματα καταναλωτών

ΠΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Ομ. Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών,
Τέως Δ-ντης Εργαστηρίου Ποιοτικού Ελέγχου και Ασφάλειας Τροφίμων

Κυπαρισσία: Συνάντηση του Δημάρχου Τριφυλίας με Β’ ΕΛΜΕ και Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης [ VIDEO ]

Με τους προέδρους και Μέλη της Β’ ΕΛΜΕ και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τριφυλίας συναντήθηκε χθες το απόγευμα της Παρασκευής στο γραφείο του στο Δημαρχείο Κυπαρισσίας ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας και συζήτησαν θέματα που απασχολούν τις σχολικές μονάδες και προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουν για τη λειτουργία τους.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες και οι: ............

Αντιδήμαρχος Παιδείας και πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Γιάννης Μερκούρης, ο πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιάννης Ρούσσης, ο πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαράλαμπος Παγάνης, ο πρόεδρος της Β' ΕΛΜΕ κ. Βίτσας Θεόδωρος, ο Πρόεδρος του Συλλόγοπυ Εκπαιδευτικών Α' Βάθμιας Εκπαίδευσης Τριφυλίας κ. Νικόλαος Τζώνης, η αντιπρόεδρος της Α' Βάθμιας εκπαίδευσης και νηπιαγωγός κ. Στυλιανού Δέσποινα, Τα μέλη της ΕΛΜΕ Μεσσηνίας κ.κ. Κιουρή Χαρά, Πανόποπουλος Δημήτρης, και Κωφίδου Θεοδώρα.

Ο κ. δήμαρχος τους ευχαρίστησε για την παρουσία και τους ζήτησε να συντονίσουν τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, με δεδομένη την κρίση και την οικονομική κατάσταση, που είναι για όλους δύσκολη με τα μέτρα και τις περικοπές. Τόνισε πως τα χρήματα για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων δεν προέρχονται από τον προϋπολογισμό του δήμου, αλλά από επιχορηγήσεις του κράτους και αυτές έχουν περικοπεί δραματικά.

Στη συζήτηση που έγινε οι καθηγητές και οι δάσκαλοι των συνδικαλιστικών φορέων ρώτησαν για τις οφειλές που έχουν τα σχολεία καθώς και τι θα γίνει με την προμήθεια πετρελαίου. Είπαν πως απαιτείται επιθετική πολιτική για την αντιμετώπιση κι επίλυση των προβλημάτων και τόνισαν πως δεν μπορούν συνέχεια να ζητούν οικονομική ενίσχυση και συνδρομή από τους γονείς καθώς, πια, δεν αντέχουν να ανταπεξέλθουν και έτσι όπως πάει η κατάσταση, στο τέλος, θα γίνουν επαίτες για να λειτουργούν τα σχολεία.

Τέθηκαν τα προβλήματα του Επαγγελματικού Λυκείου, από έλλειψη υλικών, η χρήση του λεωφορείου του δήμου για ανάγκες σχολείων καθώς και τα προβλήματα με τις κατανομές των επιχορηγήσεων στα σχολεία κ.α.

Μετά από συζήτηση, που τέθηκαν αναλυτικά προβλήματα των σχολείων, συναποφάσισαν ο δήμαρχος να παρέμβει στη ΔΕΥΑΚΥ , για να απαλλαγούν τα σχολεία της Κυπαρισσίας από χρεώσεις και οφειλές νερού, αφού ήταν τα μοναδικά σχολεία που πλήρωναν νερό και τώρα δεν έχουν να πληρώσουν, να γίνει παρέμβαση στη ΔΕΗ για ειδικό τιμολόγιο στα σχολεία, να υπάρξει κοινωνική αλληλεγγύη με πρόσκληση σε κατέχοντες για ενίσχυση των σχολείων, για το Επαγγελματικό Λύκειο να αναζητήσει ο δήμαρχος «χορηγούς» για τα υλικά που απαιτούνται για τη λειτουργία του, να είναι διαρκής ο διάλογος με την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα.

Ανοιχτό έμεινε το θέμα της καλύτερης κατανομής των πιστώσεων στις σχολικές μονάδες.

Ο δήμαρχος πρότεινε να γίνουν συναυλίες με τις Φιλαρμονικές Κυπαρισσίας, Γαργαλιάνων και του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, σε Κυπαρισσία, Γαργαλιάνους και Φιλιατρά για ενίσχυση των σχολείων, κάτι που θα συζητήσουν στα Διοικητικά Συμβούλια της Β’ ΕΛΜΕ και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και θα του απαντήσουν.

Δείτε το σχετικό Video του συνεργάτη μας.Προσπαθεί να ευτελίσει τις περιφέρειες η Κυβέρνηση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας στην σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε ομόφωνα την ακόλουθη πολιτική απόφαση:

«H στοχευμένη και καιροσκοπική επίθεση που μεθοδεύεται ενάντια στις Περιφέρειες της χώρας από την Κυβέρνηση, θα μας βρει ως αιρετές Περιφέρειες απέναντι.
Η προσπάθεια ευτελισμού του Περιφερειακού Συμβουλίου απομειώνει τον ίδιο τον θεσμό και εξυπηρετεί πολιτικές στοχεύσεις, που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τη δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας.

Καλούμε την Κυβέρνηση να μιλήσει ξεκάθαρα.

Αν έχει την τόλμη να πει απερίφραστα ότι .......

επιδιώκει την κατάλυση του θεσμού, που έχει συμβάλει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον στην εθνική προσπάθεια, ας το πράξει.
Θα πρόκειται ωστόσο για μια κατάργηση, η οποία θα υπακούει στη λογική του πολιτικού κατεστημένου για αυτοσυντήρηση, ενώ ταυτόχρονα, θα διαψεύδει τις μεγαλόπρεπες και άνευ ουσίας ρητορείες όσων δημόσια αναφέρονται στις Περιφέρειες, «ως τον ακρογωνιαίο λίθο της ανάπτυξης», την ίδια στιγμή που απεργάζονται ιδιοτελή σχέδια για την κατάργησή τους.

Οι Περιφερειακές Αρχές της χώρας είμαστε εκλεγμένες από τον Ελληνικό λαό και δεν θα επιτρέψουμε σε καμμία περίπτωση την αντιδημοκρατική αυτή εκτροπή.
Το άλλοθι της Τρόικας και των δήθεν απαιτήσεών της καθρεφτίζει είτε την ανικανότητα της πολιτικής ηγεσίας, είτε την λυσσαλέα μάχη του αποτυχημένου πολιτικού κατεστημένου.
Και στις δύο περιπτώσεις, οι Εκπρόσωποι των Περιφερειών είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπίσουμε το θεσμό.»

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ MOTOCROSS Στον αγώνα Scramble στη Βέροια ο Γιώργος Σπύρης

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου ο Μεσσήνιος πρωταθλητής της Μεσσηνιακής Ομάδας Motocross στο Scramble, Γιώργος Σπύρης θα λάβει μέρος στον μοναδικό φετινό αγώνα του αθλήματος που θα γίνει στη Βέροια.

Ένας αγώνας με πολλές συμμετοχές και υψηλό ανταγωνισμό, αν αναλογιστεί κανείς πως λαμβάνουν μέρος όλοι οι πρωταθλητές και πιο γρήγοροι αναβάτες της Ελλάδας οι οποίοι θα αναδείξουν τους κορυφαίους της χρονιάς στις κατηγορίες S1 και S2.
Πρόκειται για μια πίστα εξαιρετικά δύσκολη κι έναν αγώνα διάρκειας 2μισή ωρών, όπου ο κάθε γύρος έχει απόσταση 5μιση χλμ.

Ο περσινός κορυφαίος αναβάτης στην Πελοπόννησο και ...........

8ος στην Ελλάδα, Γιώργος Σπύρης αγωνίζεται στην κατηγορία S1 και όπως υποστηρίζει προσδοκεί στο καλύτερο: «Με μεγάλη ανυπομονησία περίμενα τον μεγάλο τελικό του αγωνίσματος, όπου θα κριθούν οι πρωταθλητές της Ελλάδος. Είμαι σε πολύ καλή φόρμα και με την ψυχολογία μου ανεβασμένη και προσδοκώ σε ό,τι το καλύτερο».

● Η Μεσσηνιακή Ομάδα Motocross ευχαριστεί όλους τους χορηγούς της και ειδικότερα ο Μεσσήνιος πρωταθλητής Γιώργος Σπύρης ευχαριστεί θερμά έναν από τους πρώτους - από το 2003- και σταθερούς χορηγούς του, το Ψητοπωλείο «Καλοφαγάς» για την υποστήριξή του.

ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 10ης Νοεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

«Γλυκός θάνατος» για 5.000 διαβητικούς στη Μεσσηνία

Κραυγή αγωνίας από τους γιατρούς για τους διαβητικούς ..............

μετά την εφαρμογή των νέων μέτρων. Εκτιμούν ότι η αύξηση της συμμετοχής τους στα φάρμακα θα έχει ως αποτέλεσμα να μη συμμορφώνονται στις θεραπείες τους. Κι αυτό θα επιφέρει, σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη «Η Γλυκιά Μεσσηνία», αλλά της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, Αθανασία Καρούνου, σοβαρά κι ανυπέρβλητα προβλήματα σε περισσότερα από 5.000 άτομα μόνο στο Νομό Μεσσηνίας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, Ανδρέας Μελιδώνης και ο αντιπρόεδρος Αντώνης Λέπουρας, σε συνέντευξη Τύπου, επισήμαναν ότι οι διαβητικοί έχουν, ανάλογα με τον τύπο του διαβήτη, μηδενική ή 10% συμμετοχή στα φάρμακα που σχετίζονται άμεσα με την πάθησή τους. Στα φάρμακα που λαμβάνουν απαραιτήτως για την αντιμετώπιση διαφόρων επιπλοκών (χοληστερίνη, υπέρταση κ.λπ.) καταβάλλουν συμμετοχή 25%.

Διαβάστε στην ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ το «κούρεμα» της Ολυμπίας Οδού με το επικρατέστερο σενάριο να κάνει λόγο για κατασκευή της μέχρι την Πάτρα.
Όλα δείχνουν ότι για τα έργα των συμβάσεων παραχώρησης κυριαρχεί η λογική να κουρευτούν κάποια για να μη χαθούν όλα!
Στον αντίποδα η Τσακώνα παραμένει φυλακισμένη στα λουκέτα, αφού και χθες δεν δημοσιεύτηκε η απόφαση του Ελεγκτικού.
Αυτό είναι το σημερινό πρώτο θέμα της «ΦΩΝΗΣ» στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
• ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ οι ετοιμασίες στο στρατόπεδο της Καλαμάτας. Αναγκαίες είναι οι αποσπάσεις στρατιωτικών στελεχών άμεσα για να λειτουργήσει το ΚΕΝ από τον καινούργιο χρόνο.
• ΑΠΩΛΕΙΕΣ μόλις 2-2,5 ευρώ/στρέμμα στον εθνικό μέσο όρο επιδοτήσεων, επιστρέφει στην Ελλάδα η νέα ΚΑΠ μετά το 2013. Παρ’ ότι οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί τα ρεπορτάζ της «Φ» επιβεβαιώνονται, όπως προέκυψε στη χθεσινή επιτυχημένη εσπερίδα των Γεωπόνων στην Καλαμάτα.
• ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ νεκροί και τραυματίες τον Οκτώβριο στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας.
• ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στην απόπειρα της κυβέρνησης για ουσιαστική κατάργηση των αιρετών Περιφερειών αποφάσισε το Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.
• ΕΥΘΥΝΕΣ στον πρ. δήμαρχο Αίπειας Νικ. Αναστασόπουλο, καταλογίζει ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος για την απόρριψη ένταξης στο ΕΣΠΑ του κέντρου Υγείας Αίπειας.
• Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Μεσσηνίας της ΝΔ Δημ. Σαμπαζιώτης με άρθρο του εξηγεί «Γιατί θα ψηφίσει τον Προϋπολογισμό του 2013».

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012

Παρακμιακές λογικές που μας διχάζουν!

Γράφει η Αντωνία Μπούζα.

Αυτήν την περίοδο της μεγάλης κρίσης, απαιτείται από όλους μας, η κατακεραύνωση λογικών ισοπέδωσης και σκοταδισμού που αρχίζουν και διογκώνονται ανάμεσα στους Έλληνες πολίτες.

Μόνο ως τέτοιες θεωρώ πως είναι οι φωνές που ακούγονται και αφορούν την επιθυμία για καταρράκωση των κεκτημένων διαφόρων εργασιακών ομάδων, επειδή ίσως τυγχάνει να κερδίζουν περισσότερα από εμάς ή να έχουμε πληγεί οικονομικά γρηγορότερα ή περισσότερο από αυτούς.

Υποβόσκει μία επικίνδυνη αντιπαλότητα μέσα στην ........

Ελληνική κοινωνία, που συντηρείται από ορισμένες πολιτικές δυνάμεις με προφανή οφέλη, μερικά ΜΜΕ και περισσότερο από την αχαλίνωτη χρήση του διαδικτύου.

Τείνει να γίνει πραγματικότητα το αλληγορικό ανέκδοτο του μακαριστού Χριστόδουλου, πως η νοοτροπία του Έλληνα, τον οδήγησε να ζητήσει από το Θεό να ....ψοφήσει η γίδα του γείτονα.

Όσο είναι καιρός ακόμη και δεν έχει δηλητηριαστεί κυριολεκτικά η ψυχή μας, ας απομακρυνθούμε άμεσα από τέτοιες ανθρωποφαγικές λογικές , παρά το ότι όλοι μας έχουμε ματώσει οικονομικά κι έχουμε φτάσει κυριολεκτικά στο μη παρέκει.

Για να σταματήσει αυτός ο υφέρπων φασισμός που εξαπλώνεται ακαριαία, οφείλει η Πολιτεία να διαφυλάξει την ισότιμη μεταχείριση των Ελλήνων πολιτών και να πάρει εκείνα τα μέτρα που θα αποκαταστήσουν τυχόν αδικίες.
Συγχρόνως πρέπει να άρει τις προκλητικές εξαιρέσεις από τις μειώσεις αποδοχών και ισότιμα οι πολίτες να συνεισφέρουν στην προσπάθεια της Χώρας για ανάκαμψη.

Να μην πέφτει το βάρος μόνο σε συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων και κυρίως στους συνταξιούχους.

Αυτό πρέπει να αποτελέσει την προτεραιότητα της Κυβέρνησης γιατί αλλιώς διολισθαίνουμε σε παρακμιακές λογικές που πρέπει να αποφύγουμε, διότι έτσι δίνουμε λόγο ύπαρξης σε σκοταδιστικές δυνάμεις που καραδοκούν.

Πρέπει και άμεσα μάλιστα, να αισθανθεί επιτέλους ο Έλληνας πολίτης πως υπάρχει δικαιοσύνη, κρατική αρωγή και μέριμνα και πως δεν είναι μόνο η σκληρά εργαζόμενη μεσαία τάξη, το εξιλαστήριο θύμα της αρνητικής οικονομικής συγκυρίας.

Το 2013 η δίκη της δολοφονίας του 38χρονου στη Ναυαρίνου

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκε χθες στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας ο 28χρονος (σήμερα) που το καλοκαίρι του 2009 σκότωσε εν ψυχρώ στην οδό Ναυαρίνου τον 38χρονο Χρήστο Ξενάκη για τα «μάτια» της Ειρήνης, τυφλωμένος από το πάθος του γι’ αυτή.
Η υπόθεση που συγκλόνισε, όχι μόνο τη ..............

Μεσσηνία, αλλά το πανελλήνιο τον Ιούλιο του 2009, εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό τον Οκτώβριο του 2010 από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κυπαρισσίας, επιβάλλοντας στο νεαρό δολοφόνο την ποινή των ισοβίων.

Αναβολή

Χθες είχε ορισθεί η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Κατά την έναρξη της διαδικασίας οι συνήγοροι υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής κατέθεσαν αίτημα αναβολής, λόγω της αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους.
Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας έκανε δεκτό το αίτημα και όρισε ως νέα ημερομηνία εκδίκασης τη 12η Δεκεμβρίου του 2013.
Ο 38χρονος Χρήστος Ξενάκης, το θύμα, τον Ιούλιο του 2009 είχε ορισθεί υπεύθυνος καταστήματος στην οδό Ναυαρίνου. Δράστης και θύμα εκείνη την περίοδο είχαν διαπληκτισμούς, ακόμα και στο χώρο του καταστήματος, για την Ειρήνη, μια κοπέλα που φαίνεται πως διατηρούσε σχέση και με τους δύο άντρες.

«Αν είσαι άντρας…»

Την ημέρα της δολοφονίας, στις 2 Ιουλίου 2009, λίγο πριν τις 2.00 μετά το μεσημέρι, ο νεαρός σταμάτησε με το αυτοκίνητό του, διπλοπαρκάροντας, στην οδό Ναυαρίνου, με κατεύθυνση προς Filoxenia. Εκείνη τη στιγμή ο 38χρονος βρισκόταν από την κάτω πλευρά του δρόμου και άρχισαν να διαπληκτίζονται. Ο νεαρός δράστης, τυφλωμένος από το πάθος του και μπροστά στα μάτια δεκάδων θαμώνων και περαστικών, σήκωσε την καραμπίνα που είχε μαζί του και σημάδεψε τον 38χρονο.

Η φράση του θύματος «Αν είσαι άντρας, ρίξε μου» έκανε τον 26χρονο τότε να ξεπεράσει κάθε όριο, πυροβολώντας μια φορά. Ο 38χρονος, τραυματισμένος, κατάφερε να διασχίσει την οδό Ναυαρίνου και όταν βρέθηκε κοντά στο βορινό πεζοδρόμιο, δέχτηκε το δεύτερο πυροβολισμό, αφήνοντας την τελευταία του πνοή λίγο πριν διακομισθεί στο νοσοκομείο.
Ο δράστης τότε είχε τραπεί σε φυγή, για να παραδοθεί λίγες ώρες αργότερα στην Αστυνομία.

Θάρρος

Διαβάστε τα παλιά δημοσιεύματα για το θέμα με την χρονολογική σειρά που σας τα έχουμε παραθέσει.

Αγρια δολοφονία μέρα μεσημέρι στην Καλαμάτα

Καλαμάτα: Εκτέλεση για ξεκαθάρισμα ερωτικών λογαριασμών. Νεαρός ζαχαροπλάστης με καραμπίνα σκότωσε υπεύθυνο καφετέριας

ΤΟ ΕΡΩΤΙΚΟ ΠΑΘΟΣ ΟΠΛΙΣΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗ: Για τα "μάτια" της Ειρήνης έγινε το φονικό

Στη φυλακή ο Σπανίδης για το φονικό στη Ναυαρίνου

Σύσκεψη Αλευρά με τους πυρηνελαιουργούς

Κατόπιν πρόσκλησης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Μεσσηνίας κ. Παναγιώτη Αλευρά, πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη με τους πυρηνελαιουργούς της περιοχής μας, παρουσία του Δ/ντή Ανάπτυξης κ. Κων/νου Βασιλόπουλου.

Τονίσθηκε ιδιαίτερα η αυστηρή τήρηση των ...........

περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας τους, καθώς και η δυνατότητα προμήθειας πυρηνόξυλου στις θερμοκηπιακές μονάδες, ώστε να υπάρξει αλληλοϋποστήριξη του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα και προς όφελος της τοπικής μας οικονομίας.

Ημερίδα σήμερα από γεωπόνους & γεωτεχνικούς

Η νέα ΚΑΠ έρχεται και φέρνει μεγάλες αλλαγές και υποχρεώσεις

Ημερίδα για την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ οργανώνουν για σήμερα το απόγευμα ο Σύλλογος Γεωπόνων Ελευθέρων Επαγγελματιών Νομού Μεσσηνίας και το ΓΕΩΤΕΕ, Παράρτημα Πελοποννήσου, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.
Η νέα ΚΑΠ αναμένεται να φέρει μεγάλες ..............

αλλαγές και μοιραία στη διάρκεια του προγράμματος, έως το 2020, τα ποσοστά των ενισχύσεων θα μειώνονται διαρκώς.

Ημερίδα

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» και θα ξεκινήσει στις 5.00 το απόγευμα, με θέμα «2013-2020 Εφαρμογή της νέας ΚΑΠ. Αλλαγές στις επιδοτήσεις και υποχρεώσεις των παραγωγών για τη φυτοπροστασία»

Θα αρχίσει, δε, με χαιρετισμούς, ενώ ακολούθως θα γίνει παρουσίαση της πρότασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την «ΚΑΠ μετά το 2013: Πώς αλλάζουν οι ενισχύσεις για τους Έλληνες γεωργούς». Την παρουσίαση θα κάνει ο κ. Κουτρομήτρος Σωτήρης, από τη Διεύθυνση Αγροτικής Πολιτικής και Τεκμηρίωσης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και συζήτηση, ενώ μετά από ένα μικρό διάλλειμα θα ξεκινήσει η δεύτερη ενότητα με θέμα «Φυτοπροστασία: Θεσμικές εξελίξεις και αντίκτυπος στους γεωργούς», το οποίο θα αναλύσει ο κ. Θεοδωρής Παναγιώτης, της Διεύθυνσης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Ακολούθως, ο κ. Πελεκάνος Μηνάς, γεωπόνος MSc και εκπρόσωπος του ΕΣΥΦ, θα αναλύσει το θέμα «Πρόγραμμα ενάντια στην παράνομη διακίνηση φυτοπροστατευτικών προϊόντων. Πρωτοβουλία για την ασφαλή χρήση φυτοπροστατευτικών προϊόντων».
Η ημερίδα θα ολοκληρωθεί με ερωτήσεις και συζήτηση από τους παρευρισκόμενους.

Μεγάλες αλλαγές

Στο μεταξύ, συνέντευξη Τύπου για τη νέα ΚΑΠ και την ημερίδα έδωσαν χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γεωπόνων Ελευθέρων Επαγγελματιών Μεσσηνίας Γιάννης Βορβίλας και ο γραμματέας του ΓΕΩΤΕΕ Παράρτημα Πελοποννήσου, Μιχάλης Αντωνόπουλος.

Αναφερόμενος ο κ. Αλευράς στις αλλαγές που θα επέλθουν, σημείωσε ότι η εμπειρία του παρελθόντος έχει δείξει ότι στο θέμα των ενισχύσεων υπήρξαν και πολλές στρεβλώσεις. Παρατήρησε, λοιπόν, ότι πλέον πρέπει να προστατευτεί το περιβάλλον και πρόσθεσε: «Ένα μεγάλο τμήμα των επιδοτήσεων θα πάει για την ενίσχυση της “πράσινης ανάπτυξης”. Ένα τμήμα θα είναι η βασική ενίσχυση και μετά επιμέρους τμήματα που θα αφορούν και τους νέους αγρότες, αλλά και τους μικρούς παραγωγούς Το κυριότερο είναι ότι θα περιλαμβάνει και μέτρα διαχείρισης κρίσεων».Με τη σειρά του, ο κ. Γιάννης Βορβίλας σημείωσε πως την ιδέα υλοποίησης της ημερίδας είχε ο Σύλλογος Γεωπόνων: «Η ΚΑΠ αλλάζει, διότι μπήκαν στην Ε.Ε. νέες χώρες. Κατά συνέπεια, τα ποσοστά των επιχορηγήσεων που δικαιούται κάθε χώρα αλλάζουν.
Μοιραία, στη διάρκεια αυτή του προγράμματος, έως το 2020, τα ποσοστά των ενισχύσεων θα μειώνονται διαρκώς. Ήταν υποχρέωσή μας να οργανώσουμε αυτή την ημερίδα για την ενημέρωση όλων των παραγωγών»,

Τέλος, ο κ. Αντωνόπουλος σημείωσε ότι το ΓΕΩΤΕΕ συνεισφέρει σε αυτό που κάνουν οι γεωπόνοι και επειδή πιστεύει ότι στο θέμα αυτό θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο η διαβούλευση που θα γίνει: «Είναι σίγουρο ότι θα μειωθούν οι πόροι για τις επιδοτήσεις, από 2,5 δισ. θα πάνε περίπου στο 2,1 δισ. Αυτό σημαίνει ότι η χώρα μας έως το 2020 θα παίρνει πολύ λιγότερα χρήματα και αυτά που θα πάρει, θα πρέπει να τα ανακατανείμει σύμφωνα με τις περιβαλλοντικές δράσεις που θα αναπτυχθούν. Άρα, θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο και να μάθουμε όλοι πώς θα γίνει αυτή η ανακατανομή πόρων. Να μάθουμε πώς θα δουλέψει αυτή η νέα ΚΑΠ».

Θάρρος

Τα ¨"αδιακρίτως" του Ηλία Γιαννόπουλου στο Θάρρος

Κατέβηκε όπως ανέβηκε η «μαϊμού» ανάθεση παράτασης του δημάρχου Τριφυλίας;

Πολλές φορές σε σχόλια και ρεπορτάζ έχω γράψει για την ανοργανωσιά που, ακόμη, επικρατεί στο Δήμο Τριφυλίας. Έχω, δε, καυτηριάσει πως οι υπηρεσίες του δε λειτουργούν, τουλάχιστον όπως θα ανέμεναν οι πολίτες (δε λέω όπως θα έπρεπε, επειδή αυτό είναι ακόμη χειρότερο) και ευθέως έχω επιρρίψει ευθύνες στους πολιτικούς προϊσταμένους του Δήμου που ασκούν διοίκηση.

Για να μη νομίζει κανείς ότι έχω «εμμονές» και ..........

βρίσκω ευκαιρίες για να τους τα «χώνω», δείτε ένα τρανταχτό παράδειγμα και απόδειξη της ανοργανωσιάς, το οποίο από χθες έβγαλε «στον αέρα» ο Δημήτρης Γιαννόπουλος του “Kopanakinews”:
Αναρτήθηκε στη “Δι@υγεια”, με αριθμό ΑΔΑ: B42ZΩΗΕ-1ΧΤ, η υπ’ αριθμ. 800Α/2012, της 20ης/10ου/2012, απόφαση του δημάρχου Τριφυλίας με θέμα «Παράταση σύμβασης αποκομιδής απορριμμάτων στις Δημοτικές Ενότητες Αυλώνος, Αετού, Τριπύλης και Λαϊκής Αγοράς Κοπανακίου». Σύμφωνα με αυτή, «παρατείνεται η σύμβαση αποκομιδής των απορριμμάτων των Δημοτικών Ενοτήτων Αυλώνας, Αετού, Τριπύλης και Λαϊκής Αγοράς Τ.Κ. Κοπανακίου στον εργολάβο καθαριότητος Α. Διαμαντόπουλο και ΣΙΑ Ε.Ε. από 01-11-2012 έως την 31-12-2012, διότι δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί οι διαδικασίες του νέου τακτικού διαγωνισμού με τους όρους που ισχύουν στην προηγουμένη σύμβαση».

Όμως, κανένας Διαμαντόπουλος και ΣΙΑ Ε.Ε. δεν έχει σύμβαση για την αποκομιδή των σκουπιδιών στις συγκεκριμένες Δημοτικές Ενότητες, αλλά η «Οικολογική Αιτωλία», που πήρε το έργο με δημοπρασία, χωρίς να είναι σε αυτήν κάποιος Διαμαντόπουλος.
Πώς, άραγε, ανατέθηκε η παράταση σύμβασης σε κάποιον που δεν έχει καν σύμβαση; Έχει άδικο, λοιπόν, μετά από αυτά, ο Μήτσος που γράφει για «μαϊμού» ανάθεση; Όχι βέβαια! Και γιατί χθες, μετά την ανάρτηση του “Kopanakinews” κατέβηκε όπως ανέβηκε η «μαϊμού» ανάθεση;

Απλήρωτες οι καθαρίστριες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Απλήρωτες είναι για τους τελευταίους μήνες οι εργαζόμενες στην καθαριότητα του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Από την πλευρά των 40 περίπου γυναικών υποστηρίζεται ότι ο τελευταίος μήνας που πληρώθηκαν ήταν ο Ιούλιος, ενώ ο διαχειριστής της ιδιωτικής εταιρείας «ΑΝΟΔΙΚΗ», που έχει αναλάβει τον καθαρισμό του ιδρύματος, Νίκος Νιαβής, με τον οποίο μιλήσαμε χθες, μας είπε ότι έχουν πληρωθεί και για τον Αύγουστο.
Το προσωπικό κάνει λόγο για 6ήμερη και.............

7ωρη εργασία ημερησίως (που πολλές φορές είναι νυχτερινή βάρδια), σε ένα δύσκολο χώρο με μεγάλες απαιτήσεις, καθώς αφορά τη Δημόσια Υγεία, έναντι μισθών που κυμαίνονται στα 680 ευρώ. Σημειώνει δε ότι, λόγω των καθυστερήσεων στη μισθοδοσία, οι εργαζόμενες έχουν φτάσει στο σημείο να μην έχουν χρήματα ούτε για τα μεταφορικά τους.

Η Εταιρεία

Ο κ. Νιαβής από την «AΝΟΔΙΚΗ SERVICES ΕΠΕ» σημειώνει ότι από τον Απρίλη, που η εταιρεία ανέλαβε τον καθαρισμό του Νοσοκομείου Καλαμάτας, δεν έχει πληρωθεί καθόλου. Εν τω μεταξύ, όπως προσθέτει, η επιχείρηση, ενώ δεν πληρώνεται από το νοσοκομείο, πρέπει να πληρώσει φόρους, ΙΚΑ, εργαζόμενους κ.λπ. Το ίδιο, λέει ο κ. Νιαβής, συμβαίνει και με τα άλλα νοσοκομεία ανά την Ελλάδα των οποίων τον καθαρισμό έχει αναλάβει η εταιρεία, που είναι συνολικά γύρω στα 10. Κάνει λόγο για πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση γενικώς, εκφράζει την κατανόησή του για το απλήρωτο προσωπικό, και υπολογίζει ότι σύντομα οι εργαζόμενες του Νοσοκομείου Καλαμάτας πρόκειται να πληρωθούν ένα μισθό (του Σεπτεμβρίου, όπως λέει).

Το νοσοκομείο


Από την πλευρά του Νοσοκομείου Καλαμάτας, σε επικοινωνία που είχαμε χθες με το διοικητή Γιώργο Μπέζο, παραδέχθηκε ότι η εταιρεία καθαρισμού δεν έχει πληρωθεί για τις υπηρεσίες της, ωστόσο μας είπε ότι αυτό δεν οφείλεται στο νοσοκομείο, αλλά στο ότι έλειπαν κάποια δικαιολογητικά από το φάκελό της προκειμένου να πληρωθεί. Καταλήγοντας, όμως, ο κ. Μπέζος, σημείωσε ότι το θέμα είναι προς διευθέτηση.

Θάρρος

Aνησυχία ελαιοπαραγωγών με την ξηρασία στη Μεσσηνία

Έντονη είναι η ανησυχία στους ελαιοπαραγωγούς της Μεσσηνίας το τελευταίο διάστημα, λόγω της ξηρασίας που επικρατεί, παρά το γεγονός ότι διανύουμε τα μέσα Νοέμβρη. Άλλοι περιμένουν τις «φθινοπωρινές» βροχές προκειμένου να βγουν για ελαιομάζωμα κι άλλοι αποφάσισαν να ξεκινήσουν, έστω και με τις υπάρχουσες συνθήκες, αφού είδαν ότι βροχή δεν έρχεται.

Νηλέας: 40% ζημιά

«Ακόμη και τα μετεωρολογικά δελτία ..........

διαψεύδονται. Καταιγίδες προέβλεπαν για σήμερα, ήλιο έχουμε» μας είπε χθες ο Γιώργος Κόκκινος, πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών «Νηλέας» από τη Χώρα Τριφυλίας. Το αφύσικο του καιρού έχει δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα (40% υπολογίζει σε πρώτη φάση τη ζημιά, που μπορεί να φτάσει και το 50%), κυρίως στην τοπική ποικιλία «μαυρολιά», με την οποία ο «Νηλέας» από αυτή τη χρονιά σχεδίαζε να ξεκινήσει τυποποίηση με επιτραπέζια. Όμως, τελικά αυτό δε θα γίνει φέτος, γιατί λόγω των καιρικών συνθηκών, το μέγεθος της μαυρολιάς έχει φτάσει μόλις το 1/3 από το συνηθισμένο.
Ο κ. Κόκκινος χαρακτηρίζει ανάγκη πλέον την άρδευση της ελαιοκαλλιέργειας στη Μεσσηνία, καθώς, όπως λέει, σύμφωνα και με τους επιστήμονες, το κλίμα αλλάζει και τείνουμε προς τις συνθήκες της Βόρειας Αφρικής. Πάντως, επισημαίνει ότι η άρδευση δεν μπορεί να στηριχθεί μόνο στις γεωτρήσεις, αλλά χρειάζεται να γίνουν και μικρά φράγματα, καθώς η περιοχή μας έχει αρκετά φαράγγια. «Δεν πρέπει να αφήνουμε τα πράγματα στην τύχη τους, αλλά να λειτουργούμε προληπτικά» παρατηρεί.

Πρόβλημα με δάκο στη Μάνη

Από την περιοχή της Δυτικής Μάνης, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Νεοχωρίου Λεύκτρου, Παρασκευάς Τζανετέας, σημείωσε χθες: «Μόλις βγάλαμε το πρώτο λάδι. Από θέμα ποσότητας δεν ήταν άσχημα, 10,5 το τσουβάλι (50 κιλών). Είναι μικρή η λαδιά φέτος. Τώρα το έχουμε στείλει στο Χημείο για να δούμε και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, οξύτητα κ.λπ. Η ξηρασία είναι πρόβλημα, αν και μια φορά πριν από 4-5 χρόνια ήταν χειρότερα τα πράγματα, φέτος έριξε και δυο βροχές το καλοκαίρι. Πολύ σοβαρό είναι ο δάκος. Δεν ξέρω γιατί, αλλά έχουν πέσει οι ελιές κάτω. Τι να πω… Δεν ψέκασαν σωστά, δεν πήγαν σε όλες τις περιοχές; Πάντως, υπάρχουν πολλά παράπονα για τη δακοκτονία».
Όσο για το ενδεχόμενο άρδευσης στους ελαιώνες της Μάνης: «Το έχουμε σκεφτεί. Μάλιστα, έχουμε πάρει έγκριση για τη συμμετοχή μας σε πρόγραμμα (που έχει διάρκεια μέχρι το 2014), σύμφωνα με το οποίο θα φτιάχναμε νέο ελαιοτριβείο στη δική μας περιοχή που είναι ψηλά και δίπλα δεξαμενές από τις οποίες θα αρδευόταν κάτω ο κάμπος. Όμως, τώρα με την οικονομική κρίση, δεν υπάρχουν χρήματα. Και ποια τράπεζα δανείζει σήμερα;».

Θάρρος

Στη Βουλή το θέμα της αναβολής χημειοθεραπειών στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Μετά το δημοσίευμα του Θάρρους

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε πρόσφατα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας με αναβολές χημειοθεραπειών σε καρκινοπαθείς, λόγω έλλειψης φαρμάκων, κατέθεσε μετά το σχετικό δημοσίευμα του «Θάρρους» ο βουλευτής της Β΄ Πειραιώς των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Γιάννης Κουράκος.
Χρησιμοποιώντας αποσπάσματα από το .......

ρεπορτάζ του «Θ» (27/10/2012), ο κ. Κουράκος σημειώνει στην ερώτηση, η οποία κατατέθηκε στις 30/10/2012, με τίτλο «Εύρυθμη λειτουργία Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Καλαμάτας»:

«Α. Στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, χημειοθεραπείες καρκινοπαθών αναβλήθηκαν για την επόμενη εβδομάδα, επειδή δεν υπήρχαν τα απαραίτητα φάρμακα! Σύμφωνα με πληροφορίες μας, περιπτώσεις ανθρώπων με καρκίνο του παχέος εντέρου που έπρεπε να κάνουν χημειοθεραπεία, δεν έκαναν στην ώρα τους, όπως είχε προγραμματιστεί, αλλά πήραν αναβολή για κάποιες μέρες. Το πρόβλημα υπάρχει κίνδυνος να ενταθεί, εάν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα το θέμα της έλλειψης φαρμάκων.
Β. Το ζήτημα έχει να κάνει με την άρνηση των φαρμακευτικών εταιρειών να δώσουν φάρμακα στην αγορά, επειδή διαφωνούν με το νέο κατάλογο τιμών των φαρμάκων που όρισε τελευταία το υπουργείο Υγείας. Στο πλαίσιο αυτό, παρατηρούνται ελλείψεις σε φαρμακεία και φαρμακαποθήκες της Καλαμάτας, επειδή οι εταιρείες δεν τους χορηγούν φάρμακα.
Γ. Ωστόσο, το θέμα των χημειοθεραπειών ανήκει στα ιδιαίτερα σοβαρά, καθώς πρόκειται για καρκινοπαθείς και, όπως είναι κατανοητό, η καθυστέρηση της χημειοθεραπείας μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές στην ήδη επιβαρυμένη υγεία των ασθενών.
Κατόπιν τούτου, ερωτάται ο κ. υπουργός:
-Τι προτίθεστε να κάνετε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας προκειμένου να λυθεί άμεσα το θέμα της θεραπείας των καρκινοπαθών;
-Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί προκειμένου να λειτουργούν χωρίς προβλήματα τα δημόσια νοσοκομεία;
-Με ποιον τρόπο θα λύσετε άμεσα το θέμα της χορήγησης φαρμάκων για ιδιαίτερα ευπαθείς ομάδες όπως οι καρκινοπαθείς, οι ινσουλοεξαρτώμενοι (διαβητικοί τύπου Ι & ΙΙ) από τα φαρμακεία αλλά και τα δημόσια νοσοκομεία;».
Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάσταση σε ό,τι αφορά τις θεραπείες των καρκινοπαθών στο Νοσοκομείο Καλαμάτας έχει εξομαλυνθεί αυτές τις μέρες και, σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι ελλείψεις στα σχετικά φάρμακα έχουν αντιμετωπιστεί.

Θάρρος

Λακωνία: πρεμιέρα με 2,91 ευρώ για το λάδι

Πρεμιέρα με 2,911 ευρώ έκανε η νέα σοδειά ελαιολάδου στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αγίων Αποστόλων Λακωνίας. Την τιμή αυτή πέτυχε η πρώτη δημοπρασία του συνεταιρισμού με διάθεση 85 τόνων ελαιολάδου της εκλεκτής ποικιλίας «αθηνοελιά». Η γνωστή ως δημοπρασία - βαρόμετρο των Αγίων Αποστόλων, που αναμενόταν να γίνει τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε μετά από διεθνή διαγωνισμό τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου και κατοχυρώθηκε στον πλειοδότη Βιολογικά - Οικολογικά Προϊόντα Σητείας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού ..........

κ. Μπατσάκη Παναγιώτη, δημοπρατήθηκαν τρία βυτία γύρω στους 85 τόνους με οξύτητα 0,3 έπειτα από διεθνή διαγωνισμό. Στη δημοπρασία συμμετείχαν και δύο εταιρείες από Ιταλία, οι οποίες πρόσφεραν την τιμή των 2,666 ευρώ ανά κιλό. Η φετινή παραγωγή στους Αγίους Αποστόλους και στην ευρύτερη περιοχή καθυστέρησε κατά μία εβδομάδα λόγω των βροχοπτώσεων. Η φετινή ελαιοσυλλογή άρχισε στις 11 με 12 Οκτωβρίου σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές που συνήθως ξεκινούσε γύρω στις 5 Οκτωβρίου.

Η πρώτη τιμή των 2,911 ευρώ είναι ενθαρρυντική για τους παραγωγούς σε σύγκριση με την περυσινή καθήλωση των τιμών. Η πρώτη περυσινή δημοπρασία στους Αγίους Αποστόλους, για 85 τόνους ελαιόλαδο, πέτυχε την τιμή των 2,429 ευρώ και κατοχυρώθηκε στην Hellas Oil. Η φετινή πρώτη δημοπρασία έδωσε 50 περίπου λεπτά υψηλότερη τιμή, γεγονός που δίνει νότα αισιοδοξίας στους απογοητευμένους ελαιοπαραγωγούς.

paseges.gr - Θάρρος

ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ: νοσοκόμοι ερωτοτροπούν μεταξύ τους και κακοποιούν ασθενή σε κώμα

Το βίντεο που θα παρακολουθήσετε σοκάρει. Ξεπερνάει και την πιο ζοφερή και αρρωστημένη φαντασία. Δυο νοσοκόμοι που υποτίθεται ότι πρόσεχαν 98χρονη γυναίκα με εγκεφαλικό, ερωτοτροπούν μεταξύ τους, δίπλα στο κρεββάτι της, μέσα σε θάλαμο νοσοκομείου. Τα πλάνα έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στις ΗΠΑ και όπως φαίνεται και στο βίντεο δεν διστάζουν να “αγγίξουν” και την σε κώμα ηλικιωμένη γυναίκα.

Οι 2 άνδρες, ο Russel Torralba και ο Alfredo Ruiz, αρχικά ..........

κάθονται στο πλάι του κρεβατιού της κατάκοιτης γυναίκας και αρχίζουν να ερωτοτροπούν και να χαϊδεύονται μεταξύ τους και στη συνέχεια από τα πλάνα φαίνεται να ασελγούν και στην ηλικιωμένη γυναίκα. Η οικογένεια της 98χρονης τους πλήρωνε σαν αποκλειστικούς νοσοκόμους με 1300 δολάρια το μήνα, για να προσέχουν την γυναίκα που υπέστη εγκεφαλικό.

Το μυαλό τους και οι ορμές τους όμως φαίνεται ότι ήταν αλλού...Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης αφού η κάμερα στο θάλαμο της 98χρονης κατέγραψε καρέ καρέ τις πράξεις τους και τώρα κατηγορούνται και για κακοποίηση ηλικιωμένου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ- ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ


Russel Torralba And Alfredo Ruiz από stefanelonikitelo

iatropedia

Έρχεται η νέα γενιά πιστωτικών καρτών

Με πολλές νέες δυνατότητες θα η νέα γενιά πιστωτικών καρτών παρουσιάστηκε στη Σιγκαπούρη από την εταιρία Mastercard.

Οι νέες κάρτες θα έχουν ενσωματωμένη οθόνη LCD και ......

πληκτρολόγιο και θα επιτρέπουν στο χρήστη να δημιουργήσει τον δικό του προσωπικό κωδικό και να δει απευθείας σε αυτές το διαθέσιμο υπόλοιπο που υπάρχει στο λογαριασμού, του πράγμα που σίγουρα θα τον διευκολύνει αφού μέχρι σήμερα ήταν υποχρεωμένος αλλάζει συχνά κωδικούς και ονόματα χρήστη, ώστε να διασφαλίσει ότι οι συναλλαγές του είναι απόλυτα ασφαλείς.

Επίσης, η νέα γενιά πιστωτικών καρτών στο μέλλον αναμένεται να παρέχει και πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα τους, τους κερδισμένους πόντους bonus καθώς και τις κινήσεις λογαριασμού.

Οι νέες κάρτες αυτές αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά τον Ιανουάριο του 2013.

Newsit

Τραγικό τροχαίο στη Ν. Είσοδο της Καλαμάτας, έχασε τη ζωή του 28χρονος

Απίστευτος με το καλημέρα ο θρήνος στην πόλη της Καλαμάτας στο άκουσμα του τραγικού τροχαίου, που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες.
Στη Ν. Είσοδο στο ύψος της Αστυνομίας η θυσία στην άσφαλτο συνεχίστηκε με τραγικό τρόπο με ένα νέο παλικάρι να αφήνει την τελευταία του πνοή.

Το ΙΧ επιβατηγό αυτοκίνητο, που οδηγούσε ..........

28χρονος, εξετράπη δεξιά της πορείας του και προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.
Προανάκριση διενεργείται για τα ακριβή αίτια από το Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας.

BEST TV

Σκανδαλώδεις οι συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με τηλεφωνικές εταιρίες

Σκανδαλώδεις χαρακτηρίζει τις συμβάσεις, που έχει υπογράψει ο ΕΟΠΥΥ με τις τηλεφωνικές εταιρείες «Call Centre Hellas», «ΟΤΕ –Value ΑΕ» και «Νewsphone Hellas», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Υγείας.

Ο Σ. Κοντονής υπογραμμίζει, ότι οι ιδιωτικές τηλεφωνικές εταιρείες εισπράττουν τεράστια ποσά, τα οποία χρεώνονται στους ασφαλισμένους που επιθυμούν nα κλείσουν ραντεβού με τους γιατρούς του οργανισμού.

Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, έχει ως εξής: ...........

«Αποτελεί πλέον κοινή παραδοχή, ότι την εποχή των μνημονίων, το δημόσιο σύστημα υγείας κλονίζεται διαρκώς και αδυνατεί σε μεγάλο βαθμό να προσφέρει τις κοινωφελείς του υπηρεσίες στον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα στα πιο ευάλωτα κοινωνικά στρώματα, που -τώρα όσο ποτέ άλλοτε- έχουν άμεση ανάγκη σε παροχές πρόληψης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από το Ε.Σ.Υ.
Την ίδια στιγμή λοιπόν που η Δημόσια Υγεία αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα και απαξιώνεται ο χαρακτήρας της, οι πολίτες αυτής της χώρας καλούνται να πληρώνουν αδρά και για τις πιο στοιχειώδεις υπηρεσίες υγείας, όπως είναι ο χρονικός προσδιορισμός (ραντεβού) επίσκεψης στον ιατρό του ΕΟΠΥΥ για εξέταση, μέσω τηλεφωνικών εταιριών.

Ενδεικτικό παράδειγμα της πολιτικής εκχώρησης έργου σε ιδιώτες, είναι οι σκανδαλώδεις συμβάσεις που συνήψε ο ΕΟΠΥΥ με τις τηλεφωνικές εταιρίες, μετακυλίοντας την δαπάνη στους ασφαλισμένους. Έτσι αφ’ ενός μεν δημιουργήθηκε μία υπηρεσία, την οποία αμέσως εκχώρησε το υπουργείο σε ιδιώτες, αφ’ ετέρου οι ιδιωτικές τηλεφωνικές εταιρίες θα εισπράττουν σκανδαλωδώς τεράστια ποσά, με βάση την παράλογη υπερκοστολόγηση εκάστου τηλεφωνήματος, ενώ η υπηρεσία αυτή θα έπρεπε να παραμείνει δημόσια και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τον ασφαλισμένο.

Οι ανάδοχες αυτές εταιρίες, («Call Centre Hellas», «ΟΤΕ –Value ΑΕ» και «Νewsphone Hellas») χρεώνουν τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, που καλούν για να κλείσουν ραντεβού από 0.99€ (για κλήση από σταθερό τηλέφωνο) και φτάνει μέχρι το 1.18€ (από κινητό τηλέφωνο), για κάθε λεπτό της κλήσης. Η τέταρτη τηλεφωνική εταιρεία («BPO-Vodaphone») χρεώνει για κάθε κλήση 0.98€ (από σταθερό τηλέφωνο) και 1.86€ (από κινητό τηλέφωνο).

Επίσης είναι χαρακτηριστικό, ότι στις μισές από αυτές τις εταιρίες, δε μπορεί κάποιος πολίτης να κανονίσει ραντεβού με γιατρό του ΕΟΠΥΥ, με το ίδιο τηλεφώνημα για δύο διαφορετικούς ΑΜΚΑ, ακόμα και αν αφορούν μέλη της ίδιας οικογένειας!!!

Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε, ότι οι τέσσερις εταιρείες εισπράττουν από δύο κατευθύνσεις, δηλαδή τόσο από τη χρέωση των ασφαλισμένων του οργανισμού (0,90 €/κλήση) όσο και από το ίδιο το κράτος μέσω του ΕΟΠΥΥ (0,59€ + ΦΠΑ ανά ραντεβού).

Επιπροσθέτως, τα συμβόλαια των παραχωρησιούχων αναφέρουν μέγιστη χρέωση μόνο από σταθερά τηλέφωνα αφήνοντας ανοιχτό το πεδίο για ανεξέλεγκτες χρεώσεις και κερδοσκοπία εις βάρος των ασφαλισμένων στις υπόλοιπες κατηγορίες, όπως στα κινητά.

Στα πλαίσιο αυτό το επιχείρημα της ηγεσίας του Οργανισμού, ότι πήρε την απόφαση μετακύλισης του κόστους του συστήματος τηλεφωνικών ραντεβού στις πλάτες των ασφαλισμένων, για να γλιτώσει έξοδα για τον Οργανισμό, αποδεικνύεται ψευδές στην πράξη.

Σε κάθε περίπτωση, θέλουμε να τονίσουμε ότι για την υποχρηματοδότηση και κακοδιαχείρηση του ΕΟΠΥΥ, δεν είναι δυνατόν να επιβαρύνονται για μία ακόμη φορά οι πολίτες και την ίδια στιγμή να πριμοδοτούνται οι ιδιωτικές τηλεφωνικές εταιρίες.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός Υγείας:

1. Τι προτίθεται να πράξει για τις υπερβολικές χρεώσεις των ασφαλισμένων απ’ τις τηλεφωνικές εταιρίες, στις οποίες απευθύνονται οι πολίτες για να κανονίσουν ραντεβού με το γιατρό τους;

2. Αναμένεται να εξετάσει εναλλακτικές επιλογές για την παροχή υπηρεσιών εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων, είτε μέσα από σύντομους κωδικούς αστικής ή μηδενικής χρέωσης είτε μέσα από την δημιουργία διαδικτυακών υποδομών επιγραμμικού κλεισίματος ραντεβού, που και το κόστος του ΕΟΠΥΥ περικόπτουν και τους ασφαλισμένους προφυλάσσουν;»

DirectNews

Εκτός λειτουργίας προσωρινά το TAXISnet

Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων δεν θα λειτουργούν από Παρασκευή 09/11/2012 και ώρα 16:00 έως και την Κυριακή 11/11/2012 και ώρα 12:00.

Αυτό ανακοινώθηκε από τη Γενική ............

Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων λόγω εργασιών αναβάθμισης της δικτυακής υποδομής του TAXIS.

Μία εφαρμογή που εντοπίζει τα δωρεάν διαθέσιμα WiFi δίκτυα.

Πως θα σας φαινόταν αν ανοίγοντας απλά μία εφαρμογή βλέπατε τους κωδικούς του WiFi από τα μαγαζιά και όχι μόνο που υπάρχουν γύρω σας; Το 4sqwifi το κάνει πραγματικότητα.

Μία πρωτότυπη ελληνική εφαρμογή έκανε την εμφάνισή της στο AppStore η οποία δεν “σπάει” τους κωδικούς των κλειδωμένων δικτύων αλλά επιτρέπει στους χρήστες να ανεβάζουν του κωδικούς εισόδου δικτύων Wi-Fi που γνωρίζουν.

Με αυτό τον τρόπο το 4sqwifi όπως ονομάζεται και ............

η εφαρμογή εμφανίζει τα κοντινότερα σημεία που έχουν διαθέσιμο WiFi και το password τους χρησιμοποιώντας το foursquare API.

Η τεχνολογία του βασίζεται στους 20 εκατομμύρια χρήστες που έχει το Foursquare και τα περισσότερα από 100 εκατ. σημεία που προσφέρει παγκοσμίως και μέσα από εκεί ο χρήστης μπορεί πλέον να βρει και τον κωδικό δικτύου κάποιου σημείου που έχει ανεβάσει ένας άλλος χρήστης.

Η εφαρμογή ονομάζεται 4sqwifi και είναι διαθέσιμη δωρεάν στο AppStore.

Newsit

Οσμή "γκάφας" με το επίδομα θέρμανσης

Καθυστερεί η έναρξη της καταβολής της επιστροφής του φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης (ή αλλιώς το επίδομα θέρμανσης). Αν και θα έπρεπε η καταβολή του επιδόματος να έχει ήδη ξεκινήσει, υπάρχει πλέον κίνδυνος λόγω τεχνικών δυσκολιών και παραμέτρων που δεν είχαν ληφθεί υπόψη στο σχετικό σχεδιασμό, η καταβολή του να ξεκινήσει από τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Αν και η σχετική υπουργική απόφαση ................

βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της επεξεργασίας της πριν την υπογραφή, στο υπουργείο Οικονομικών εντοπίσθηκαν δυο δυσεπίλυτοι γρίφοι. Ο πρώτος αφορά τους φορολογούμενους που με βάση το νόμο δεν είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν φορολογική δήλωση και κατά συνέπεια δεν μπορεί αν ελεγχθεί άμεσα αν πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια καταβολής του φόρου και ο δεύτερος αφορά τον τρόπο επιμερισμού του επιδόματος σε πολυκατοικίες που έχουν σύστημα αυτόνομης θέρμανσης.

Ειδικότερα μισθωτοί και συνταξιούχοι με ετήσιο εισόδημα έως 6.000 ευρώ και λοιποί φορολογούμενοι με ετήσια εισοδήματα έως 3.000 ευρώ δεν ήταν υποχρεωμένοι να υποβάλουν φέτος φορολογική δήλωση. Το πρόβλημα είναι πώς θα αποδείξουν οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι ότι δικαιούνται το επίδομα, από τη στιγμή που δεν έχουν καταχωρηθεί τα στοιχεία για τα ετήσια εισοδήματά τους στο taxisnet. Η λύση που εξετάζεται είναι η πρόσκλησή τους να υποβάλουν εκπρόθεσμες δηλώσεις χωρίς να τους επιβληθούν πρόστιμα.

Με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια που έχουν αποφασιστεί, δικαιούχοι της επιστροφή του φόρου του πετρελαίου θέρμανσης είναι οι άγαμοι με ετήσιο ατομικό εισόδημα μέχρι 25.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 150.000 ευρώ, καθώς επίσης και οι έγγαμοι με ετήσιο εισόδημα μέχρι 35.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία αξίας μέχρι 200.000 ευρώ. Ειδικά για τους δικαιούχους με προστατευόμενα τέκνα προβλέπεται επιπλέον όριο 3.000 ευρώ για κάθε παιδί έως και τρία.

Το δεύτερο πρόβλημα αφόρα στα νοικοκυριά που κατοικούν σε διαμερίσματα πολυκατοικιών και έχουν σύστημα αυτόνομης θέρμανση. Το ΥΠΟΙΚ έχει αποφασίσει ότι η χορήγηση του επιδόματος θα γίνει με βάση τα χιλιοστά που αντιστοιχούν στο κάθε διαμέρισμα χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης της πραγματικής κατανάλωσης κάθε διαμερίσματος. Θα μπορεί δηλαδή κάποιος να εισπράξει το επίδομα ακόμα και εάν, στην πραγματικότητα, δεν έχει καταναλώσει όλη την ποσότητα πετρελαίου που του αναλογεί με βάση τα δηλωθέντα χιλιοστά.

Όταν λυθούν τα παραπάνω ζητήματα θα υπογραφεί και η υπουργική απόφαση για την χορήγηση της επιδότησης και θα τεθεί άμεσα σε παραγωγική λειτουργία, η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών. Στην αίτηση που θα συμπληρώνει κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να αναγράψει το ονοματεπώνυμο, τη διεύθυνση κατοικίας, τον ΑΦΜ και τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού του, στον οποίο θα γίνεται η σταδιακή πίστωση του ποσού του επιστρεφόμενου φόρου.

Η ΓΓΠΣ θα διασταυρώνει όσα θα αναγράφει κάθε φορολογούμενος στην αίτηση για την επιστροφή με τα στοιχεία όσων έχουν αγοράσει πετρέλαιο θέρμανσης, μέσω του συστήματος «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» Στο σύστημα αυτό οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων θα υποβάλλουν αναλυτικά στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση και ΑΦΜ καταναλωτή, ποσότητα πετρελαίου θέρμανσης που αγοράσθηκε και τιμή πώλησης) για κάθε απόδειξη λιανικής πώλησης πετρελαίου θέρμανσης που εκδίδουν.

Για το επίδομα θέρμανσης έχει εγγραφεί κονδύλι 270 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό. Στόχος είναι η επιστροφή φόρου να πιστώνεται σε κάθε φορολογούμενο το αργότερο 10-15 μέρες μετά από κάθε αγορά πετρελαίου.

capital.gr

Βενιζέλος: Εγώ θα οδηγήσω το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, αλλιώς «θα χυθεί αίμα»

«Εγώ θα πάω το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές» διαμηνύει στους δελφίνους ο Ευάγγελος Βενιζέλος δείχνοντας ότι η μάχη για την καρέκλα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ θα δοθεί «μέχρι τέλους» και με σκληρούς όρους.

«Η τελευταία σύγκρουση στο κόμμα ήταν το 1996. Εκτοτε, οι διαδικασίες διαδοχής ήταν βελούδινες.
Τώρα δεν πρόκειται να υπάρξει αυτό. Ξεχάστε το.
Θα χυθεί αίμα» λένε εξάλλου, πρόσωπα του .........

στενού περιβάλλοντος του κ. Βενιζέλου σε μια προσπάθεια να αποθαρρύνουν όσους εκτιμούν ότι η κατάληψη του έκτου ορόφου της Ιπποκράτους θα είναι εύκολη υπόθεση.

«Ο Βενιζέλος δεν πρόκειται να φύγει από το ΠΑΣΟΚ. Εχει τη σφραγίδα, έχει τα κλειδιά» διαμηνύουν συνομιλητές του και προτιμούν ένα «μικρό και καθαρό κόμμα με σαφείς προσανατολισμούς» παρά ένα πολυφωνικό με παραφωνίες.

Το κλίμα που φροντίζουν να καλλιεργούν οι συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι «πολεμικό», όπως φάνηκε και από χθες με τις «διαρροές» για όλους και για όλα: Την κίνηση του Ανδρέα Λοβέρδου να ζητήσει σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, την ανεξαρτητοποίηση του Μίμη Ανδρουλάκη, την εκπαραθύρωση του Κώστα Σκανδαλίδη από το ΙΣΤΑΜΕ και την προειδοποίηση προς τους 6 διαγραφέντες ότι τίθενται εκτός κόμματος.

Από την πλευρά του Ανδρέα Λοβέρδου φαίνεται ότι η παρέμβαση του δεν ήταν «εν θερμώ» αλλά μια μελετημένη κίνηση που θα κλιμακωθεί και που στην ολοκλήρωση της περιλαμβάνει την ανεξαρτητοποίηση του και την ίδρυση νέου κόμματος.

«Ο Ανδρέας ήξερε ότι ο Βενιζέλος θα απορρίψει την πρόταση του για σύγκληση της ΚΟ. Αλλά θέλει να είναι θεσμικός. Δεν μπορεί να βγει ένα ωραία πρωί και να πει «ανεξαρτητοποιούμαι»» λένε συνομιλητές του.

Και υποστηρίζουν ότι στόχος του είναι να πει εντός των οργάνων τις στρατηγικού τύπου διαφωνίες του, ενδεχομένως και να θέσει ευθέως θέμα ηγεσίας και στη συνέχεια να ανακοινώσει κατά πρόσωπο στον κ. Βενιζέλο ότι αποχωρεί.

Τι θα πράξει; Οι γνώμες είναι μοιρασμένες με άλλους να εκτιμούν ότι θα προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος και άλλους να πιστεύουν ότι θα διεκδικήσει την καρέκλα του ΠΑΣΟΚ σε μια σκληρή σύγκρουση με τον κ. Βενιζέλο στο Συνέδριο του κόμματος.

Εμπειρα κομματικά στελέχη θεωρούν ότι η συζήτηση που έχει ανοίξει από τους στελέχη του ΠΑΣΟΚ περί αλλαγής εκλογικού νόμου και υιοθέτηση απλής αναλογικής θα οδηγήσει «κάθε φιλόδοξο να κάνει και από ένα κόμμα» με αποτέλεσμα στις επόμενες εκλογές να προκύψει ένα μωσαϊκό μικρών κομμάτων.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης που είχε προειδοποιήσει για την στάση του τον κ. Βενιζέλο κατά την συνάντηση τους το περασμένο Σάββατο, διαμηνύει ότι «ήταν είναι και θα είναι ΠΑΣΟΚ» η σχέση του με το οποίο είναι βιωματική» όπως λέει.

Επίσης τονίζει, πως θα παραβρεθεί στο Συνέδριο και θα γραφτεί ξανά στην Τοπική του Οργάνωση της πλατείας Κάνιγγος. Είναι πολύ πιθανόν να θέσει εκεί θέμα ηγεσίας και να την διεκδικήσει εκ νέου, όπως το 2007.

Στο προσκήνιο αναμένεται να επανέλθουν το προσεχές διάστημα και στελέχη που είχαν σιγήσει το τελευταίο διάστημα. Ο Χρήστος Παπουτσής, που επέστρεψε από απουσία εβδομάδων στις ΗΠΑ ο οποίος στην εκλογή Βενιζέλου το περασμένο Μάρτιο προειδοποιούσε τόσο τον νέο πρόεδρο όσο και τα «κορυφαία» στελέχη για τον κίνδυνο να μετατραπεί το ΠΑΣΟΚ σε ένα μικρό και φοβικό κόμμα».

Η Άννα Διαμαντοπούλου η οποία επίσης βρίσκονταν στο Χάρβαρντ απογοητευμένη από τα εσωκομματικά.

Ο Γιάννης Ραγκούσης που έχει αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη λίστα Λαγκάρντ και κινείται δραστήρια.

Ο Ηλίας Μόσιαλος που επιδιώκει την σύνθεση κομματιών της μεταρρυθμιστικής Κεντροαριστεράς.

iefimerida.gr

Οι φαρμακοποιοί ξεκινούν... ανένδοτο

«Ούτε το χαράτσι του ενός ευρώ υπέρ του ΕΟΠΥΥ θα αποδώσουμε, ούτε επιστροφή από τις πωλήσεις φαρμάκων θα κάνουμε» διαμηνύει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος σε δηλώσεις του στο Capital.gr, λέγοντας ξεκάθαρα πως οι φαρμακοποιοί της Αθήνας δεν θα εφαρμόσουν τα νέα μέτρα, αντιθέτως θα τα ακυρώσουν στην πράξη.

«Εμείς δεν θα γίνουμε ΔΕΗ για να ............

εισπράττουμε χαράτσι από τους ασθενείς υπέρ του ΕΟΠΥΥ,δεν θα το επιτρέψουμε να γίνει» ξεκαθάρισε ο κ. Λουράντος. Παρομοίως, ο πρόεδρος του Φ.Σ.Α., χαρακτήρισε τα μέτρο που αφορά στην επιστροφή ποσοστού ανάλογα με τις πωλήσεις «απαράδεκτο», προειδοποιώντας από τώρα πως οι φαρμακοποιοί δεν πρόκειται να το καταβάλλουν. «Και μας χρωστάνε, και μας ζητούν να πληρώσουμε, όταν τα φαρμακεία βρίσκονται εδώ και μήνες σε τραγική οικονομική κατάσταση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Λουράντο, από τα 3,5 χιλ. φαρμακεία που λειτουργούν σήμερα στην Αττική, ήδη τα 2 χιλ. αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας, τα οποία επιτείνονται από την «αναγκαστική» προσφυγή σε τραπεζική χρηματοδότηση, προκειμένου να εξοφληθούν οι προμηθεύτριες φαρμακευτικές εταιρείες και να καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδα.

Σε ό,τι αφορά τη συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία των σκευασμάτων, μέτρο το οποίο έχει εγείρει σωρεία αντιδράσεων εκ μέρους των γιατρών και της φαρμακοβιομηχανίας καθώς η επιλογή του φαρμάκου περνάει τώρα στα χέρια των φαρμακοποιών, ο πρόεδρος του Φ.Σ.Α. δήλωσε με νόημα πως «δεν υπάρχει ούτε κακό φάρμακο, ούτε αναποτελεσματικό, αντιθέτως υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία. Εμείς είμαστε φαρμακοποιοί, γνωρίζουμε το φάρμακο καλύτερα από τον καθένα».

Πρόσθεσε μάλιστα πως ήδη οι περισσότεροι από τους ασθενείς που έρχονται στα φαρμακεία, ρωτούν να μάθουν ποιο είναι το φτηνότερο γενόσημο, προκειμένου να μειώσουν όσο γίνεται περισσότερο το κόστος της θεραπείας τους.

Οι επόμενες ημέρες, μετά και την ψήφιση των νέων μέτρων, θεωρούνται κρίσιμες για τη μορφή που θα λάβουν οι αντιδράσεις του φαρμακευτικού κλάδου. Ήδη τη Δευτέρα συγκαλείται έκτακτη γενική συνέλευση του Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, με τον κ. Λουράντο να μην αποκλείει ούτε μια νέα διακοπή πίστωσης προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, αλλά ούτε και το ενδεχόμενο να προχωρήσουν οι φαρμακοποιοί σε πιο οξείς κινητοποιήσεις, με απεργίες διαρκείας και κλείσιμο των καταστημάτων τους.

capital.gr

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 9ης Νοεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

Το εμπόριο ποτέ δεν πεθαίνει, αλλά οι έμποροι δυστυχούν

«Η κατάσταση για τις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις στην ..............

Καλαμάτα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, είναι, χωρίς ίχνος υπερβολής, δραματική. Υπάρχουν καταστήματα στην πόλη μας που δεν μπαίνει πελάτης μέσα για 10 και 15 ημέρες».

Τα παραπάνω δηλώνει σήμερα στο «Θ» η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Λίλιαν Ψηλάκη, η οποία περιγράφει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει ο εμπορικός κόσμος στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας τα τελευταία χρόνια.

«Οι επαγγελματίες έχουμε εξαντλήσει πλέον κάθε ίχνος αντοχής που υπήρχε. Ιδιαίτερα, δε, μετά την ψήφιση και των προχθεσινών μέτρων, καταλαβαίνει κανείς τι πρόκειται να συμβεί τους επόμενους μήνες.

Μπορεί τα καταστήματα της πόλης να δούλεψαν ικανοποιητικά, δύο – τρεις μήνες το καλοκαίρι, λόγω και του αυξημένου αριθμού επισκεπτών, αλλά ο τζίρος σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καλύψει τα προβλήματα που υπήρχαν όλο το προηγούμενο διάστημα.

Διαβάστε στην ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΣΤΑ ΓΡΑΝΑΖΙΑ του Ελεγκτικού Συνεδρίου «βολοδέρνει» ο έτοιμος δρόμος της Τσακώνας. Αν η απόφαση δεν είναι θετική το Φλεβάρη του ’13 θα «γιορτάσουμε» τα δεκάχρονα του «φευγάτου» δρόμου!!! Έλεος…
Αυτό είναι το σημερινό πρώτο θέμα στη «ΦΩΝΗ», στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
● ΟΜΟΝΟΟΥΝ οι τυποποιητές ελιάς στη Μεσσηνία για την επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτα της βρώσιμης ελιάς στους όμορους νομούς. Συνάντηση στο Επιμελητήριο.
● ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ο γιορτασμός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Καλαμάτα και στην 120 ΠΕΑ.
● ΞΕΚΙΝΟΥΝ η ανάπλαση στο ιστορικό κέντρο Μεσσήνης και η κατασκευή του ποδηλατόδρομου.
● ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ημερίδα σήμερα στην Καλαμάτα για τις επιδοτήσεις με τη νέα ΚΑΠ με το 2014.
● ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΥΝ τη μεταφορά μαθητών ΑμεΑ οι ιδιοκτήτες ταξί και με επιστολή προς κάθε αρμόδιο ζητούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
● ΓΙΑ ΑΝΑΚΡΙΣΕΙΣ στο Λιμεναρχείο καλούνται ιδιοκτήτες καταστημάτων της Παραλίας για τις κατασκευές και τα πρόστιμα.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012

Αναστέλουν από αύριο την μεταφορά μαθητών τα ΤΑΞΙ Μεσσηνίας

Αναστέλλουν από αύριο Παρασκευή 9 Νοεμβρίου την μεταφορά των ΑΜΕΑ μαθητών οι ιδιοκτήτες / εκμεταλλευτές ΤΑΞΙ Μεσσηνίας αντιδρώντας με τον τρόπο αυτό στην μη καταβολή δεδουλευμένων τους από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας καθώς όπως υποστηρίζουν έχουν να πληρωθούν από την 1η Ιανουαρίου 2012 μέχρι και σήμερα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν στο λειτουργικό κόστος των δρομολογίων για την παρούσα σχολική χρονιά.

Στην επιστολή τους που απευθύνεται προς την ..........

Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Αντιπεριφέρεια Μεσσηνίας ζητούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους ζητώντας ταυτόχρονα την κατανόηση απο πλευράς μαθητών γονέων και εκπαιδευτικών για την όποια ταλαιπωρία υποστούν και υπόσχονται ότι μόλις τους καταβληθούν τα δεδουλ,ευμένα τους θα συνεχίσουν τα δρομολόγια των ΑΜΕΑ Μαθητών προς τις σχολικές μονάδες τους.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου που λάβαμε αναφέρει:

Καλαμάτα 8-11-2012

ΠΡΟΣ:
Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη
Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μεσσηνίας κ. Παναγιώτη Αλευρά

Κοινοποίηση:
α. Υπουργό Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη·
β. Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα·
γ. Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων Μανώλη Αγγελάκα·
δ. Βουλευτές Π.Ε. Μεσσηνίας·
ε. Διευθύνσεις Α’ & Β΄ Εκπαίδευσης Π.Ε. Μεσσηνίας·
ζ. Σχολεία Ειδικής Αγωγής και Τμήματα Ένταξης·
η. Εκπαιδευτικούς φορείς, Συλλόγους Γονέων·
θ. Γονείς μαθητών·
ι. Τοπικά και Περιφερειακά ΜΜΕ

Οι μεταφορείς ιδιοκτήτες Επιβατηγών Δημόσιας Χρήσης (ΤΑΞΙ) μαθητών ΑΜΕΑ σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής (ΣΜΕΑ) κατα το σχολικό έτος 2011 - 2012, αφού λαβαμε υπ΄ όψιν:

1. Το γεγονός ότι η πληρωμή μας καθυστερεί από 1-1-2012 έως και σήμερα.
2. Την ενημέρωσης μας με Αρ. Πρωτ. 14496 της 8-11-2012 έγγραφο της Π..Ε. Μεσσηνίας με θέμα "Επιστροφή Δικαιολογητικών" με την επισήμανση για επιπλέον απαιτούμενες ενέργειες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
3. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να αντεπεξέλθουμε στο λειτουργικό κόστος των δρομολογίων για το τρέχον σχολικό έτος αν δεν μας πληρωθούν τα δεδουλευμένα.

Για τους λόγους αυτούς σας γνωρίζουμε:

Ότι από αύριο Παρασκευή 09-11-2012 αναστέλλουμε την μεταφορά μαθητών όπως αυτή πραγματοποιείται από εμάς.

Παρακαλούμε όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να πληρωθούμε άμεσα τα δεδουλευμένα μας.

Ζητούμε την κατανόηση των μαθητών,μ των γονέων και των εκπαιδευτικών για την αναστάτωση που θα προκληθεί από αυτήν την ενέργεια μας και τους διαβεβαιώνουμε ότι άμεσα θα είμαστε μαζί τους όταν ικανοποιηθούν τα ελάχιστα δίκαια και αυτονόητα προαπαιτούμενα που θέτουμε με το παρόν.

Οι μεταφορείς ιδιοκτήτες / εκμεταλλευτές ΤΑΞΙ Μεσσηνίας.

Αποτελέσματα της συνάντησης ΕΛΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΠΟΠ

Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας η συνάντηση με θέμα «Ελιές Καλαμάτας ΠΟΠ», την οποία συντόνισε ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Πελοποννήσου κ. Γεώργιος Γκούμας με τον Πρόεδρο του εξαγωγικού τμήματος του Επιμελητηρίου κ. Δημήτρη Γυφτέα και στην οποία παρευρέθηκαν πολλοί τυποποιητές ελιάς, εκπρόσωποι της ΕΑΣ Μεσσηνίας, του Συλλόγου Γεωπόνων Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Μεσσηνίας, του ΓΕΩΤΕΕ και του ΣΥ.Μ.Ε.ΠΟΠ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ήπιο κλίμα, με........

ενημέρωση για την γενικότερη κατάσταση των προβλημάτων που απασχολούν τις επιχειρήσεις του κλάδου, ανταλλαγή απόψεων και κατάθεση προτάσεων για την ορθότερη και πιο έγκαιρη αντιμετώπιση του θέματος αυτού.
Ζητήθηκε από τους εκπροσώπους της ΕΑΣ Μεσσηνίας αντίγραφο του φακέλου, που ήδη επεξεργάζεται η ΕΔΟΕΕ, για την επέκταση του ΠΟΠ στους όμορους Νομούς, προκειμένου να πραγματοποιηθεί μια νέα συνάντηση για την ορθή και έγκαιρη διαμόρφωση της τελικής πρότασης προς το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο κ. Γκούμας ξεκαθάρισε ότι η συγκεκριμένη συνάντηση αποτελεί μέρος ενός νέου κύκλου συναντήσεων που θα ακολουθήσουν με όλες τις επιχειρήσεις τυποποίησης και εξαγωγής του Νομού μας, προκειμένου να εντοπιστούν τα προβλήματα και να προωθηθούν με μεθοδευμένες και συλλογικές κινήσεις στην κεντρική εξουσία.

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας πιστεύει ότι είναι αναγκαία η συνεργασία και η επικοινωνία μεταξύ των τυποποιητών της Μεσσηνίας σε πιο τακτά χρονικά διαστήματα λόγω των ιδιαίτερων δύσκολων οικονομικών συνθηκών.

Η εικόνα που σαρώνει σε Facebook και Twitter

Είναι η εικόνα του 24ώρου και ήδη έχει σαρώσει τα κοινωνικά δίκτυα (Facebook και twitter) με πολλές κοινοποιήσεις σε χρήστες και πάρα πολλά retweets και έχει σχέση με το χθεσινό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην βουλή για το 3ο Μννημόνιο.

Δείτε την φωτό που σαρώνει.

Δ' Εθνική 6ος όμιλος: Οι διαιτητές της 4ης Αγωνιστικής

Ανακοινώθηκαν από την ΕΠΟ οι διαιτητές των παιχνιδιών της 4ης αγωνιστικής στον 6ο όμιλο της Δ’ εθνικής.

Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή και θα ξεκινήσουν στις 3 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΠΟ οι διαιτητές που ορίστηκαν είναι:


Πανόπουλο - Πάμισος
Σφακιανάκης, Απτόσογλου, Αθανασόπουλος (Αθήνας)

Αχαϊκή Ατρόμητος Λάππα
Νικάς, Αδαμόπουλος, Τσαλίκογλου (Μεσσηνίας)

Εράνη - Εθνικός Μελιγαλά
Κορδολαίμης, Σγάντζος, Ζησιμόπουλος (Πειραιά)


Διαγόρας Βραχνέϊκων - Εθνικός Σαγέϊκων
Κεκελός, Ντζουροπάνος, Καλαμπόκης (Αιτωλοακαρνανίας)

Παναρκαδικός - Δόξα Νέας Μανωλάδας
Κόλλιας, Σαμπαριώτης, Κατσούδας (Αργολίδας)

Δωρεάν εξέταση για άπορους κάθε Τετάρτη Θα παρέχουν οι νοσοκομειακοί γιατροί

Την έντονη αντίδραση των νοσοκομειακών γιατρών προκαλεί το «εισιτήριο» των 25 ευρώ για κάθε ασθενή που πρόκειται να εισαχθεί για νοσηλεία.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών .........

Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), Δημήτρης Βαρνάβας, ανέφερε ότι «μόνο διεστραμμένα μυαλά θα μπορούσαν να έχουν συγγράψει τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο που πήγε προς ψήφιση στη Βουλή και αφορούν νέες δραματικές επιβαρύνσεις στους ασθενείς», προσθέτοντας ότι «επιδιώκουν να καταστήσουν τα νοσοκομεία απροσπέλαστα στους φτωχούς και αδύναμους συνανθρώπους μας, τους οποίους θα αναγκάζουν σε αυτοσχέδιες κατ’ οίκον θεραπείες και οδυνηρό τέλος από τα εγκόσμια».

Ο κ. Βαρνάνας ανακοίνωσε ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί αποφάσισαν να ανοίξουν τα νοσοκομεία στους άπορους και ανασφάλιστους κάθε Τετάρτη στην αρχή και, στη συνέχεια, περισσότερες μέρες της εβδομάδας και ζητούν τη στήριξη όλων των κοινωνικών φορέων, ώστε, όπως αναφέρουν, να υλοποιήσουν αυτό το δύσκολο, αλλά αναγκαίο εγχείρημα για την επιβίωση της ελληνικής κοινωνίας.
Για κατεδάφιση των κοινωνικών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων κάνει λόγο ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), ο οποίος το Σάββατο θα πραγματοποιήσει γενική συνέλευση για να καθορίσει την περαιτέρω στάση του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ - Θάρρος

Χριστουγεννιάτικος μποναμάς η εξόφληση της Ενιαίας Ενίσχυσης

Για την περίοδο 20 με 22 Δεκεμβρίου του 2012 έχει προγραμματιστεί, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες του ΑγροΤύπου, η εξόφληση (υπόλοιπο 50%) της Ενιαίας Ενίσχυσης στους περίπου 700.000 δικαιούχους συνολικού ύψους 1,1 δισ. ευρώ Μάλιστα μετά και την επίλυση των προβλημάτων που προέκυψαν με τους χάρτες των αναδασωτέων εκτάσεων το ΥπΑΑΤ έχει διασφαλίσει ότι η νέα πληρωμή που ουσιαστικά αποτελεί και την τελευταία σημαντική οικονομική ενίσχυση για το 2012 θα ολοκληρωθεί με ελάχιστα προβλήματα.
Υπενθυμίζουμε ότι στις 31 Οκτωβρίου πιστώθηκαν..........

στους λογαριασμούς συνολικά 7.310 δικαιούχων οι οποίοι δεν είχαν πληρωθεί μια εβδομάδα πριν τα ποσά της προκαταβολής του 50% της Ενιαίας Ενίσχυσης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) στους λογαριασμούς των δικαιούχων πιστώθηκε συνολικά το ποσό των 22.053.192,59 ευρώ.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι την Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου το ΥπΑΑΤ ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την πίστωση της προκαταβολής (50%) της Ενιαίας Ενίσχυσης συνολικού ύψους 1,1 δισ. ευρώ, στους λογαριασμούς περίπου 670.000 δικαιούχων.

Αγροτύπος

Πρεμιέρα με 2,911 ευρώ για το ελαιόλαδο – νότα αισιοδοξίας για τους ελαιοπαραγωγούς

Πρεμιέρα με 2,911 ευρώ έκανε η νέα σοδιά ελαιολάδου στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αγίων Αποστόλων Λακωνίας. Την τιμή αυτή πέτυχε η πρώτη δημοπρασία του συνεταιρισμού με διάθεση 85 τόνων ελαιολάδου της εκλεκτής ποικιλίας «αθηνοελιάς». Η γνωστή ως δημοπρασία – βαρόμετρο των Αγίων Αποστόλων- που αναμενόταν να γίνει τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε μετά από διεθνή διαγωνισμό την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου και κατοχυρώθηκε στον πλειοδότη Βιολογικά – Οικολογικά Προϊόντα Σητείας.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού............

κ. Μπατσάκη Παναγιώτη δημοπρατήθηκαν τρία βυτία γύρω στους 85 τόνους με οξύτητα 0,3 έπειτα από διεθνή διαγωνισμό. Στην δημοπρασία συμμετείχαν και δύο εταιρείες από Ιταλία, οι οποίες πρόσφεραν την τιμή των 2,666 ευρώ ανά κιλό.

Η φετινή παραγωγή στους Αγίους Αποστόλους και στην ευρύτερη περιοχή καθυστέρησε κατά μία εβδομάδα λόγω των βροχοπτώσεων. Η φετινή ελαιοσυλλογή άρχισε στις 11 με 12 Οκτωβρίου σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές που είθισται να ξεκινά γύρω στις 5 Οκτωβρίου.

Η πρώτη τιμή των 2,911 ευρώ είναι ενθαρρυντική για τους παραγωγούς σε σύγκριση με την περυσινή καθήλωση των τιμών. Η πρώτη περυσινή δημοπρασία στους Αγίους Αποστόλους, για 85 τόνους ελαιόλαδο, πέτυχε την τιμή των 2,429 ευρώ και κατοχυρώθηκε στην Hellas Oil. Η φετινή πρώτη δημοπρασία έδωσε 50 περίπου λεπτά υψηλότερη τιμή, γεγονός που δίνει νότα αισιοδοξίας στους απογοητευμένους ελαιοπαραγωγούς.

Ισπανικό μαμούθ επιχειρεί να ηγεμονεύσει στις διεθνείς αγορές ελαιολάδου!

Αναταράξεις στην αγορά ελαιολάδου αναμένονται μετά την σύμπραξη των δύο ισπανικών κολοσσών ελαιολάδου. Οι τιμές του ελαιολάδου στο επίπεδο του παραγωγού είναι φανερό ότι τα τελευταία χρόνια ελέγχονται πλήρως από λίγες μεγάλες επιχειρήσεις που εδρεύουν στην Ιταλία και Ισπανία, έχοντας παρακλάδια τους και στην χώρα μας. Η συγχώνευση των δυο κολοσσών, που φθάνει στα όρια της υπερβολής, στέλνει στην Ελλάδα και την Κρήτη μηνύματα κρίσιμης σημασίας.
Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης « Η Ισπανική επιχείρηση Μαμούθ που συγκροτείται με την σύμπραξη των δυο Κολοσσών εάν επιτύχει μπορεί πράγματι να καταστεί, όπως φιλοδοξεί, κυρίαρχος της διεθνούς αγοράς και παγκόσμιος ρυθμιστής των τιμών στην παραγωγή αλλά και στην κατανάλωση.

Επομένως ο ολιγοπωλιακός αυτός ρόλος της, που οπωσδήποτε είναι ασύμβατος με όσα περί ανταγωνισμού ευαγγελίζεται η ΕΕ, ασφαλώς θα είναι αρνητικός και για τις άλλες επιχειρήσεις του τομέα, αλλά και για τους παραγωγούς και καταναλωτές.

Ωστόσο η ύπαρξη στο εσωτερικό του νέου Ομίλου μεγάλων αποκεφαλαιοποιημένων Ισπανικών Τραπεζών εγκυμονεί επιχειρηματικούς κινδύνους, ενώ η προφανής σχέση της με τα ελαιόλαδα των περιοχών της Ηojiblanca, που είναι άνω του 60% (απλά) Παρθένα, είναι φανερό ότι εγκυμονεί κινδύνους για ανορθόδοξες και παράτυπες πρακτικές.

Στα πλαίσια αυτά δεν είναι αφύσικα τα ευρήματα ευρείας δημοσκόπησης με ερωτηματολόγια που έγινε πρόσφατα στην Ισπανία για νέο εγχείρημα από τα οποία προκύπτει ότι, το 52% των ερωτηθέντων αμφιβάλλει ότι η σύμπραξη θα έχει μέλλον , ενώ το 48% εκτιμά ότι η σύμπραξη θα είναι θετική για την ελαιοκομία της Ισπανίας».

Η επιζήμια Ελληνική πολυτέλεια

Οπωσδήποτε η συγχώνευση των δυο κολοσσών, που φθάνει στα όρια της υπερβολής, στέλνει στην Ελλάδα και την Κρήτη μηνύματα κρίσιμης σημασίας.

Πρώτον, ότι αποτελεί πολύ επιζήμια και επικίνδυνη πολυτέλεια ο ελληνικός κατακερματισμός της προσφοράς χύμα. Η ύπαρξη μόνο στην Κρήτη 650 πωλητών για το χύμα, αυτούς που εξυπηρετεί τελικά είναι μόνο οι λίγοι μεγάλοι αγοραστές που εύκολα βρίσκουν μέσα σε αυτούς, κάποιους να ενδώσουν στις χαμηλές τιμές που αυτοί προσφέρουν!

Δεύτερο , ότι οι 82 νόμιμοι Τυποποίησες της Κρήτης που στην πλειοψηφία τους είναι πολύ μικροί, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν στον διεθνή ανταγωνισμό τις επιχειρήσεις κολοσσούς, γίγαντες και μαμούθ που κάθε τόσο δημιουργούνται γύρω τους.

Τρίτο, ότι Πολιτεία, Φορείς και Παραγωγικός κόσμος πρέπει καθένας από την πλευρά του να προχωρήσουν σε άμεσες ενέργειες για αναδιοργάνωση της αγοράς με στόχο την συγκέντρωση της προσφοράς.

Paseges

Ξανά στα περίπτερα η "Ελευθεροτυπία".

Την επανέκδοση του καθημερινού και του Σαββατιάτικου φύλλου της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας», του περιοδικού «Ε» καθώς και η επαναλειτουργία του Enet.gr προανήγγειλε με ανακοίνωσή της προς το Χρηματιστήριο Αθηνών η Χ. Κ. Τεγόπουλος Εκδόσεις ΑΕ.

Η ανακοίνωση έρχεται λίγο μετά την .............

κυκλοφορία στα περίπτερα της «Εφημερίδας των Συντακτών», που αποτελείται κατά μεγάλο ποσοστό από στελέχη της πρώην Ελευθεροτυπίας, προσπαθώντας να διαλύσει τους όποιους συσχετισμούς μεταξύ των δύο εντύπων.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση καταβάλλονται προσπάθειες για την ταχύτερη επαναλειτουργία της εκτυπωτικής μονάδας του συγκροτήματος, ενώ συνεχίζεται κανονικά το σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Χ.Κ.ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε.


Αθήνα, 8/11/2012
Προς
Χρηματιστήριο Αθηνών ΑΕΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Χ.Κ.ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ  ανακοινώνει ότι, παράλληλα με το σε εξέλιξη σχέδιο εξυγίανσής της, έχει δρομολογηθεί η άμεση επανέκδοση του καθημερινού και Σαββατιάτικου φύλλου της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» και του περιοδικού «Ε» καθώς και η επαναλειτουργία του Enet .
Παράλληλα προετοιμάζεται η ταχύτερη δυνατή επαναλειτουργία της εκτυπωτικής μονάδας της.

Αντισυνταγματική η διάταξη για την εισφορά στα φωτοβολταϊκά Αντισυνταγματική η διάταξη για την εισφορά στα φωτοβολταϊκά

Σοβαρές ενστάσεις ως προς τη συνταγματικότητα των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου για την επιβολή έκτακτης εισφοράς στα φωτοβολταϊκά από 25% έως 30% διατυπώνει στην έκθεσή του το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, δικαιώνοντας τις θυελλώδεις αντιδράσεις των επιχειρηματικών φορέων.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται πως η εισφορά .............

«συνιστά φορολογική επιβάρυνση… και ότι η επιβολή της θα πρέπει να είναι σύμφωνη με τις συνταγματικές αρχές της καθολικότητας, της επιβάρυνσης και της ισότητας έναντι των βαρυνομένων… και ως εκ τούτου επιβολή φορολογικής υποχρέωσης που συνιστά υπερβολικό βάρος για τα πρόσωπα που βαρύνονται με αυτή ή κλονίζει ριζικώς την οικονομική τους κατάσταση».

Επιπροσθέτως, σημειώνεται πως «η επιβαλλόμενη εισφορά αποτελεί επέμβαση επί της περιουσιακής κατάστασης των επιβαρυνόμενων επιχειρήσεων» και ότι θα έπρεπε να προκύπτει από την αιτιολογική έκθεση ο λόγος για τον οποίο αποκλείσθηκε η εφαρμογή άλλων πλέον ήπιων μέτρων για την επίτευξη του επιδιωκόμενου στόχου, δηλαδή της αύξησης των εσόδων του Ειδικού Λογαριασμού Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Επιπλέον, το Επιστημονικό Συμβούλιο κάνει λόγο για «βλαπτική μεταβολή» και «επέμβαση του νομοθέτη σε υφιστάμενες συμβατικές σχέσεις, η οποία θίγει την αρχή της ελευθερίας των συμβάσεων, ως ειδικότερη εκδήλωση της αρχής της οικονομικής και επιχειρηματικής ελευθερίας».

Δείτε την γνωμοδότηση που δημοσιεύθηκε στην σελίδα της βουλής ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Αντιδρούν στο «εισιτήριο» των 25 ευρώ οι νοσοκομειακοί γιατροί

Την έντονη αντίδραση των νοσοκομειακών γιατρών προκαλεί το «εισιτήριο» των 25 ευρώ για κάθε ασθενή που πρόκειται να εισαχθεί για νοσηλεία.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών ...........

(ΟΕΝΓΕ), Δημήτρης Βαρνάβας, ανέφερε ότι «μόνο διεστραμμένα μυαλά θα μπορούσαν να έχουν συγγράψει τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο, που έρχεται σήμερα προς ψήφιση στη Βουλή και αφορούν τις νέες δραματικές επιβαρύνσεις στους ασθενείς», προσθέτοντας ότι «επιδιώκουν να καταστήσουν τα νοσοκομεία απροσπέλαστα στους φτωχούς και αδύναμους συνανθρώπους μας, τους οποίους θα αναγκάζουν σε αυτοσχέδιες κατ' οίκον θεραπείες και οδυνηρό τέλος από τα εγκόσμια».

Ο κ. Βαρνάβας ανακοίνωσε ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί αποφάσισαν να ανοίξουν τα νοσοκομεία στους άπορους και ανασφάλιστους κάθε Τετάρτη στην αρχή και, στη συνέχεια, περισσότερες μέρες της εβδομάδας και ζητούν τη στήριξη όλων των κοινωνικών φορέων, ώστε, όπως αναφέρουν, να υλοποιήσουν αυτό το δύσκολο, αλλά αναγκαίο εγχείρημα για την επιβίωση της ελληνικής κοινωνίας.

Για κατεδάφιση των κοινωνικών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, κάνει λόγο ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), ο οποίος το Σάββατο θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση για να καθορίσει την περαιτέρω στάση του.

Ημερησία