Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Πρόσκληση: Η Ελληνο-Ρωμαϊκή κληρονομιά στις τέχνες της Εγγύς Ανατολής




Πρόσκληση: ‘‘ΠΟΜΠΗΙΑ-ΕΡΚΟΥΛΑΝΟΥΜ’’ Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΑΦΙΣΑ


2η Εθελοντική Αιμοδοσία στον Αγιο Ιωάννη Φιλιατρών

ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΑΦΙΣΑ


Μείωση στα 30 εκατ. ευρώ της επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου προβλέπει το "Μνημόνιο 3" από το 2013

Τις βιαιότερες αλλαγές που έχει δεχθεί ο αγροτικός κλάδος μετά την μεταπολίτευση φαίνεται ότι φέρνει το καινούργιο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα (το λεγόμενο «Μνημόνιο 3») που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή και δημοσιεύθηκε στον διαδικτυακό τόπο του Υπουργείου Οικονομικών. Μεταξύ των μέτρων που αναμένεται να προκαλέσουν αντιδράσεις είναι η μείωση της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης ντίζελ στους αγρότες κατά 130 εκατ. ευρώ.
Αν λάβει κανείς υπόψη ότι μέχρι σήμερα το ποσό που ......

δινόταν στους παραγωγούς κυμαίνεται στα 160 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση, σημαίνει ότι από το 2013 θα δοθούν στους παραγωγούς μόλις 30 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι τα στελέχη της Τρόικας από την αρχή των διαπραγματεύσεων είχαν επισημάνει στην ελληνική κυβέρνηση την αναγκαιότητα να καταργηθεί η επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο καθώς θεωρούν ότι «αποτελεί εστία λαθρεμπορίου». Όσον αφορά την Επιστροφή του ΕΦΚ για την χρονιά που διανύουμε μετά την πρώτη δόση (50%) η οποία έφτασε τα 81.581.038 ευρώ αναμένεται η εξόφληση η οποία ωστόσο δεν θα δοθεί νωρίτερα από την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δις. ευρώ.

έβαια, η δραματική αυτή εξέλιξη δεν είναι και η μοναδική που θα πλήξει το αγροτικό εισόδημα αφού ραγδαίες αλλαγές αναμένονται (από το 2013) στη φορολογία των αγροτών όπως η υποχρεωτική τήρηση βιβλίων εσόδων – εξόδων, ενώ έντονες αντιδράσεις προκαλούν οι προτάσεις για μείωση του ΦΠΑ, η κατάργηση δώρων στις συντάξεις του ΟΓΑ και μια σειρά άλλων επώδυνων μέτρων.

Αναλυτικά, το «Μνημόνιο 3» αναφέρει τα εξής για τους αγρότες:

Μείωση των επιστροφών φόρου στους αγρότες(ΦΠΑ): 152 εκατ. ευρώ.
Μείωση της επιδότησης του ειδικού φόρου κατανάλωσης ντίζελ: 130 εκατ. ευρώ.
Κατάργηση δώρων στις κύριες συντάξεις ΟΓΑ 717 εκατ. ευρώ.
Αύξηση εισφορών υγειονομικής περίθαλψης ασφαλισμένων ΟΓΑ 90 εκατ. ευρώ.
Μείωση ειδικών προγραμμάτων γεωργίας 25 εκατ. ευρώ.
Επίσης 417 εκατ. ευρώ θα πρέπει να καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ και του ΕΤΑΑ ως εισφορές στα ταμεία τους και συγκεκριμένα 149 εκατ. ευρώ το 2013, 20 εκατ. ευρώ το 2014, 204 εκατ. ευρώ το 2015 και 44 εκατ. ευρώ το 2016.
Από το 2013 καταργείται το αφορολόγητο για τους αγρότες που θα πληρώνουν φόρο από το πρώτο ευρώ με πιθανότερο συντελεστή το 13%.
Από το 2013 φορολογούνται τα αγροτεμάχια.
Από το 2013 αυξάνεται το τιμολόγιο του αγροτικού ρεύματος.


agrotypos

Συνδεδεμένα στο διαδίκτυο τα μισά ελληνικά νοικοκυριά

Περισσότερα από τα μισά νοικοκυριά της χώρας (53,6%), με ένα τουλάχιστον μέλος ηλικίας 16-74 ετών, διαθέτουν πλέον σύνδεση στο διαδίκτυο από την κατοικία τους, ενώ στη συντριπτική πλειονότητά τους (98,4%) οι συνδέσεις αυτές είναι ευρυζωνικές.

Αυτό προκύπτει από την έρευνα της ..............

Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), για τα νοικοκυριά και τις νέες τεχνολογίες -σύνδεση στο διαδίκτυο από την κατοικία- ευρυζωνικές συνδέσεις, που αφορά στο Α’ τρίμηνο 2012.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, έξι στους δέκα χρησιμοποίησαν Η/Υ και το διαδίκτυο κατά το Α΄ τρίμηνο 2012, ενώ τακτική χρήση του διαδικτύου, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, διενεργεί το 91,4% όσων χρησιμοποίησαν το διαδίκτυο (ποσοστό σταθερό σε σχέση με το 2011, που ήταν 91,7%), ενώ το ποσοστό όσων χρησιμοποιούν καθημερινά το διαδίκτυο παρουσιάζει αύξηση κατά 4,6% σε σχέση με αυτό που καταγράφηκε το 2011.

Παράλληλα, δύο στους δέκα συνδέονται στο διαδίκτυο, εν κινήσει, από φορητή συσκευή. Ειδικότερα, το 22,5% του συνολικού πληθυσμού ηλικίας 16- 74 ετών και το 40,9% όσων χρησιμοποίησαν το διαδίκτυο το Α’ τρίμηνο 2012, συνδέθηκαν στο διαδίκτυο, εκτός της κατοικίας και του χώρου εργασίας τους, με τη χρήση φορητού υπολογιστή (laptop, notebook, notebook ή tablet), κινητού τηλεφώνου, smart phone ή άλλης φορητής συσκευής (PDA, MP3 player, e-book reader, φορητή κονσόλα παιχνιδιών, κ.ά.), παρουσιάζοντας αύξηση 64,2% και 54,9%, αντίστοιχα, σε σχέση με το Α’ τρίμηνο 2011. Όσοι δεν συνδέθηκαν στο διαδίκτυο, ανέφεραν σε ποσοστό 78,7% ότι δεν χρειάστηκε να συνδεθούν εκτός της κατοικίας και του χώρου εργασίας τους και σε ποσοστό 16,1% επικαλέστηκαν το υψηλό κόστος (της συσκευής ή και της συνδρομής για το διαδίκτυο).

Τέσσερις στους δέκα, από αυτούς που συνδέθηκαν στο διαδίκτυο, ανέφεραν ως συχνό πρόβλημα που αντιμετώπισαν κατά τη σύνδεσή τους από φορητό υπολογιστή, κινητό τηλέφωνο ή άλλη φορητή συσκευή, την μη καλή λήψη του σήματος του δικτύου κινητής τηλεφωνίας, ενώ ένας στους δέκα ανέφερε ως πρόβλημα τη δυσκολία καθορισμού ή αλλαγής των ρυθμίσεων που απαιτούνται για σύνδεση στο διαδίκτυο (π.χ. για αλλαγή από το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας σε WiFi, ενεργοποίηση των εφαρμογών εντοπισμού θέσης ή ενεργοποίηση του διαδικτύου), τη δυσκολία χρήσης της μικρής οθόνης ή της εισαγωγής κειμένου στη φορητή συσκευή, καθώς και τους απρόσμενα υψηλούς λογαριασμούς.
Έξι στους δέκα, από όσους χρησιμοποίησαν το διαδίκτυο κατά το διάστημα Απριλίου 2011- Μαρτίου 2012, χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να βρουν πληροφορίες από τις ιστοσελίδες δημόσιων υπηρεσιών, για προμήθεια αιτήσεων, βεβαιώσεων, πιστοποιητικών κ.λπ., ή και για αποστολή συμπληρωμένων εντύπων.

Κατά το χρονικό διάστημα Απριλίου 2011 – Μαρτίου 2012, σημειώθηκε αύξηση 34,9%, σε σχέση με τα αντίστοιχα ποσοστά ένα έτος πριν (Απρίλιος 2010 – Μάρτιος 2011) στη χρήση των ιστοσελίδων των δημοσίων υπηρεσιών για αποστολή συμπληρωμένων εντύπων, όπως η φορολογική δήλωση.

Τέλος, περίπου τρεις στους δέκα πραγματοποιούν ηλεκτρονικές αγορές, καθώς το ποσοστό των χρηστών τού διαδικτύου που κατά το Α’ τρίμηνο 2012 πραγματοποίησαν ηλεκτρονικές αγορές ανέρχεται στο 26,9%, καταγράφοντας αύξηση 14% σε σχέση με το 2011.

Tech it

Ανάκληση σογιέλαιου με χρώμα που πωλείται σαν “έξτρα παρθένο ελαιολαδο”

Τη διακίνηση σογιέλαιου με τεχνητό χρώμα, το οποίο πωλείται με την ένδειξη «έξτρα παρθένο ελαιόλαδο» διαπίστωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας και σε συνεργασία με τη Β’ Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική επωνυμία ...........

«Λιόδεντρο», σε συσκευασία των 5L και ημερομηνία λήξης 31-12-2015, το οποίο παρασκευάζεται από την εταιρία “ΕΛΑΙΑ Π.Γ. ΕΠΕ”, 2ο χλ. Κιλκίς– Πολυκάστρου.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση/ απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το συγκεκριμένο νοθευμένο- μη ασφαλές προϊόν και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν να μην το καταναλώσουν. Το ουσιαστικό είναι ότι η εταιρεία αυτή είχε ελεγχθεί και παλιότερα και χθες ο ΕΦΕΤ ξαναεβγαλε ανακοίνωση για το ίδιο ακριβώς παραπτωμα, χρωματισμένο σπορέλαιο για παρθένο ελαιολαδο.Ο κόσμος έτρωγε στην Μακεδονία σπορέλαιο με χρώμα για λάδι

Messinea

Πράγματι Αυτοκινητοδρόμος ΤΕΛΟΣ και ότι έγινε - έγινε!!!

Από το messinea

Γράφαμε πριν από λίγες ημέρες “τέλος ο δρόμος φεύγουν οι εργαζόμενοι στο Εργο και ότι έγινε έγινε” και περιγράφαμε ότι ο Αυτοκινητοδρομος θα φτάσει μέχρι του Καρέλια ενώ παγώνει και το Λευκτρο Σπάρτη. Εκφράζαμε επίσης και τους προβληματισμούς για το πότε θα παραδοθεί η Τσακώνα που πάει από μήνα σε μήνα. Μας είπαν επίσης ότι η έξοδος στην Μεσσήνη θα ανοίξει την Παρασκευή (εχθες).

Γίναμε αποδέκτες σχολίων αλλά εμείς επιμένουμε και σήμερα με νεωτερες πληροφορίες.
Η οικονομική συγκυρία δεν επιτρέπει την ............

ολοκλήρωση του προβλεπόμενου έργου σε ότι αφορά στην Καλαματα στον περιμετρικό εφόσον το κόστος των απολλοτριώσεων είναι δυσβασταχτα υψηλό και έτσι ο δρόμος θα πάει όπως είχαμε γράψει μέχρι του Καρέλια και θα συνδεθεί εκεί για την είσοδο στην πόλη. Ομοίως θα σταματήσουν οι εργασιες στο Λευκτρο- Σπάρτη με την Λακωνία να είναι η μεγάλη χαμένη της ιστορίας. Τώρα η Τσακώνα δεν δίδεται γιατί λέει πρέπει να εγκριθεί η συμπληρωματική συμβαση του εργολάβου με το Ελληνικό δημόσιο, δούλευε δηλαδή χωρίς λεφτά και τώρα πρέπει το ελεγκτικό να τα εγκρίνει για να πληρωθεί τα δεδουλευμένα ο κατασκευαστής. Ο Δρόμος είναι έτοιμος αλλά δεν ανοίγει ως μέσο πίεσης όπως καταλαβαινεται, γι αυτό τόσους μήνες οι καθυστερήσεις με αυτοκινητόδρομο τελειωμένο. Και εδώ βγαίνουν στο προσκήνιο οι σχεσεις της Κυβέρνησης με τους εργολάβους. Καμία επαφή, δηλαδή Καλημέρα σας!!! Το συμπέρασμα: To έργο πράγματι θα πρέπει να θεωρείται από τους πολίτες ολοκληρωμένο! Οτι ακριβώς είχαμε γράψει! Ευτυχώς για την Μεσσηνία και την Καλαματα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Δρόμος τέλος ότι έγινε -έγινε! Μόνο που ίσως χρειασθεί τελικά να πάμε να ανοίξουμε την Τσακώνα μόνοι μας , με διαδήλωση, ούτως ή άλλως όλα είναι πανέτοιμα τα σύρματα εμποδίζουν την κυκλοφορία στην εισοδο έξοδο και αυτοί που τα έχουν βάλει. Πιστέψτε με τίποτε άλλο…

Καλαμάτα: Τελεσίγραφο στα περίπτερα με προειδοποίηση για κατεδάφιση!

Να τα μαζέψουν, εφόσον έχουν απλωθεί έξω από το χώρο που κατά το νόμο δικαιούνται, καλεί τους περιπτερούχους της Καλαμάτας η δημοτική αρχή. Προειδοποιεί ότι εάν δεν συμμορφωθούν μέχρι τις 15 Δεκέμβρη, θα ανακληθούν οι άδειες και τα περίπτερα θα κατεδαφιστούν!

Σχετικές δηλώσεις έκανε σήμερα η αρμόδια αντιδήμαρχος, Παναγιώτα Ντίντα, που τόνισε ότι η κατάσταση με τα περισσότερα περίπτερα έχει φτάσει στο μη παρέκει. Ειδικότερα σημείωσε ότι περίπτερα ...........

καταλαμβάνουν χώρους μεγαλύτερους από αυτούς που ορίζει ο νόμος και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις έχουν καταλάβει ολόκληρο το πλάτος του πεζοδρομίου, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται οι πεζοί να κατέβουν στο οδόστρωμα και να κινδυνεύει η ακεραιότητά τους.
Στους περιπτερούχους στάλθηκε από το Δήμο προειδοποίηση με το χρονικό περιθώριο που έχουν προκειμένου να συμμορφωθούν, η οποία κοινοποιήθηκε επίσης στον εισαγγελέα και στην αστυνομία.

Στην προειδοποίηση σημειώνεται χαρακτηριστικά: «Παρακαλούμε όπως, εντός 45 ημερών (μέχρι την 15η Δεκεμβρίου 2012) προβείτε σε ενέργειες για την προσαρμογή των κουβουκλίων, στον τύπο και τις διαστάσεις που προβλέπονται από τη νομοθεσία. Σε διαφορετική περίπτωση θα εφαρμοστούν τα προβλεπόμενα (από τη νομοθεσία), δηλαδή θα ανακαλείται η άδεια του περιπτέρου και το περίπτερο θα κατεδαφίζεται»!

Kalamatajurnal

Μέσω...ίντερνετ και τραπεζών η πληρωμή των νέων τελών κυκλοφορίας

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων δεν θα λαμβάνουν κάποιο σήμα.

Μέσα από την ιστοσελίδα του Taxisnet από την ερχόμενη Τετάρτη θα μπορούν οι ιδιοκτήτες οχημάτων να αναζητούν τα ειδοποιητήρια των νέων τελών κυκλοφορίας τα οποία φέτος δεν θα αποσταλούν μέσω ταχυδρομείου.

Όσοι δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα θα .............

μπορούν να εξοφλούν τα τέλη σε οποιαδήποτε τράπεζα, χωρίς να χρειάζεται να έχουν στα χέρια τους το ειδοποιητήριο αλλά θα προσέρχονται στον γκισέ με τον αριθμό κυκλοφορίας και τον ΑΦΜ ή με την άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου.

Μια άλλη δυνατότητα είναι για αυτούς που δεν έχουν πιστοποιηθεί στο Taxisnet , είναι να μπαίνουν στη σχετική ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ, να πληκτρολογούν τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους και τον ΑΦΜ τους και να τυπώνουν το ειδοποιητήριο τους.

Το πρόστιμο για όσους δεν έχουν πληρώσει έως το τέλος του χρόνου θα είναι το διπλάσιο του ποσού και φέτος δεν αναμένεται να υπάρξει παράταση στην προθεσμία για την πληρωμή.

Με την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας οι ιδιοκτήτες των οχημάτων δεν θα λαμβάνουν κάποιο σήμα, και για τον σχετικό έλεγχο θα υπάρξει ηλεκτρονική διασύνδεση των περιπολικών της αστυνομίας με το Τaxisnet

Πρώτο Θέμα

Πρώτο το Gmail στην προτίμηση των χρηστών

Τέλος στις διαφωνίες σχετικά με τα ποια υπηρεσία e-mail είναι η κορυφαία στο διαδίκτυο βάζει η ComScore με νέα έρευνα της που αποκαλύπτει πως το Gmail πήρε το προβάδισμα από το Hotmail.
Μετρώντας τις επισκέψεις των χρηστών στις .............

ιστοσελίδες των δυο υπηρεσιών για τον Οκτώβριο, η εταιρεία ερευνών αποκάλυψε πως η ιστοσελίδα του Gmail δέχθηκε συνολικά 287.9 εκατομμύρια επισκέψεις παγκοσμίως, παραγκωνίζοντας το Hotmail το οποίο ήρθε δεύτερο με 286.2 εκατομμύρια επισκέψεις.

Σύμφωνα με την ComScore η πτώση της επισκεψιμότητας του Hotmail ίσως οφείλεται στην αλλαγή που υπέστη η υπηρεσία στον σχεδιασμό της και η έναρξη λειτουργίας του outlook.com. Το σημαντικό όμως είναι πως για πρώτη φορά το Gmail απολαμβάνει την πρωτιά. Η Yahoo, άλλοτε πανίσχυρη δύναμη στο e-mail, βρίσκεται πια στην τρίτη θέση με 281.7 εκατομμύρια επισκέψεις.

Όσον αφορά αποκλειστικά τις Ηνωμένες Πολιτείες τώρα, εκεί τα πράγματα αλλάζουν σημαντικά. Η Yahoo βρίσκεται πρώτη με 76.7 εκατομμύρια επισκέψεις, το Gmail δεύτερο με 69.1 εκατομμύρια και το Hotmail τρίτο με μόλις 35.5 εκατομμύρια επισκέπτες.

Στις αρχές του καλοκαιριού μάλιστα η Google είχε υποστηρίξει πως ήταν πρώτη, με βάση τους δικούς της υπολογισμούς, ο ισχυρισμός της όμως δεν μπορούσε να υποστηριχτεί από τα στοιχεία των τότε ερευνών ή δημοσκοπήσεων.

onair24

Ανακαλύφθηκε επικίνδυνο κενό ασφαλείας στο Facebook

Ένα νέο κενό ασφαλείας που ανακαλύφθηκε πρόσφατα στο Facebook μπορούσε να επιτρέψει σε οποιονδήποτε να δει τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που αντιστοιχούν σε ορισμένους λογαριασμούς χρηστών, ενώ κάποιοι από αυτούς ήταν προσβάσιμοι αυτόματα, χωρίς την ανάγκη εισαγωγής κωδικού.
Ένα μέλος του Hacker News ανακάλυψε πως μόνο με την επίσκεψη σε μια συγκεκριμένη συντόμευση (link), η οποία περιέχει το User ID ενός χρήστη, ο οποιοσδήποτε μπορούσε να δει το e-mail που αντιστοιχούσε στον εν λόγω λογαριασμό. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «continue» μάλιστα, μπορούσε να μπει κανονικά στο προφίλ χωρίς να έχει τον απαιτούμενο κωδικό.

Αυτό σημαίνει πως στην καλύτερη περίπτωση, ..............

επιτήδειοι θα μπορούσαν να ανακαλύψουν την ηλεκτρονική διεύθυνση των χρηστών του Facebook, στην χειρότερη θα μπορούσαν να αποκτήσουν τον έλεγχο του λογαριασμού τους στο κοινωνικό δίκτυο.

«Όλα ξεκίνησαν όταν ένας φίλος μου έστειλε ένα e-mail που περιείχε link κοινοποίηση μιας ομάδας του Facebook», είπε ο nico-roddz, το μέλος που ανακάλυψε το πρόβλημα. «Όταν έκανα κλικ στο link μπήκα αυτόματα στον λογαριασμό του φίλου μου. Είναι λοιπόν σίγουρα ένα ζήτημα ασφαλείας του Facebook.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η «βασική» μορφή της συντόμευσης διέρρευσε στο διαδίκτυο, θέτοντας σε κίνδυνο εκατομμύρια λογαριασμούς χρηστών.

Όπως εξήγησε ο μηχανικός λογισμικού Matt Jones, αυτές οι διευθύνσεις στέλνονται μόνο στους ίδιους τους χρήστες μέσω email «για την διευκόλυνση τους» και δεν πρέπει να δημοσιοποιούνται, ενώ πρόσθεσε πως λήγουν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα και λειτουργούν μόνο για ορισμένους χρήστες.

Προς το παρόν λόγω της αποκάλυψης της ύπαρξης τους από το Hacker News αλλά της διαρροής τους στο διαδίκτυο, το Facebook έχει απενεργοποιήσει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό ενώ έχει ήδη ξεκινήσει να λαμβάνει μέτρα για την προστασία όσων λογαριασμών επηρεάστηκαν από το κενό ασφαλείας.

24onair

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για ανασφάλιστη εργασία

Τριάντα τέσσερις ανασφάλιστους αλλοδαπούς εντόπισε μικτό ελεγκτικό κλιμάκιο, αποτελούμενο από την Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης (Ε.ΥΠ.Ε.Α.) τού ΙΚΑ, το Τμήμα Αλλοδαπών της Ελληνικής Αστυνομίας, την Υγειονομική Υπηρεσία, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) και τη Δημοτική Αστυνομία τού Δήμου Αθηναίων.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στις ..............

31 Οκτωβρίου στην περιοχή του Δήμου Αθηναίων και σε επιχειρήσεις ραφής ενδυμάτων αποκλειστικής απασχόλησης αλλοδαπών, στις οποίες συντάχθηκαν πρόστιμα ύψους 17.000 ευρώ.

Από την Ελληνική Αστυνομία πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις και προσαγωγές 10 αλλοδαπών, που δεν διέθεταν νομιμοποιητικά έγραφα παραμονής και εργασίας.

Στα πλαίσια τής εντατικοποίησης των ελέγχων για την καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας, μικτό κλιμάκιο της Ε.ΥΠ.Ε.Α. και της Τροχαίας Αττικής πραγματοποίησε ελέγχους σε οδηγούς ταξί τις νυκτερινές ώρες της Πέμπτης 1ης Νοεμβρίου και τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής σε σημεία της Αθήνας και του Πειραιά.

Από τα 112 ταξί που ελέγχτηκαν συνολικά, διαπιστώθηκαν 28 παραβάσεις απασχόλησης ανασφάλιστων οδηγών και συντάχθηκαν πρόστιμα ύψους 14.000 ευρώ.

Ακόμη, μικτά κλιμάκια των ελεγκτών της Ε.ΥΠ.Ε.Α. και της Υπηρεσίας Ελέγχου Αγορών του υπουργείου Ανάπτυξης (ΥΠ.Ε.Α.) πραγματοποίησαν ελέγχους σε 16 λαϊκές αγορές της Αττικής, την περίοδο από τις 22 έως τις 27 Οκτωβρίου.

Ελέγχθηκαν 82 πωλητές λαϊκών αγορών και διαπιστώθηκαν 58 παραβάσεις απασχόλησης ανασφάλιστων αλλοδαπών, για τους οποίους επιβλήθηκαν πρόστιμα 500 ευρώ για την κάθε παράβαση.

Από την ΥΠ.Ε.Α. τού υπουργείου Ανάπτυξης, διαπιστώθηκαν 31 παραβάσεις και συντάχθηκαν συνολικά πρόστιμα 10.200 ευρώ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δ' Εθνική 6ος όμιλος: Οι διαιτητές της 2ης Αγωνιστικής

Ανακοινώθηκαν από την ΕΠΟ οι διαιτητές των παιχνιδιών της 2ης αγωνιστικής στον 6ο όμιλο της Δ’ εθνικής.

Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή και θα ξεκινήσουν στις 3 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΠΟ οι διαιτητές που ορίστηκαν είναι:


Εθνικός Μελιγαλά - Πάμισος
Γιαννόπουλος, Δ. Βεργέτης, Ζώης (Αργολίδας)

Εθνικός Σαγέϊκων - Εράνη
Χ. Βεργέτης, Κούβελας, Πλαγιαννάκος (Αρκαδίας)

Διαγόρας Βραχνέίκων - Παναρκαδικός
Νίκας, Αδαμόπουλος, Λουκάς (Μεσσηνίας)

Ατρόμητος Λάππα - Πανόπουλο
Ζαραβίνος, Μπαμπάς, Κοσμάς (Αθηνών)

Δόξα Νέας Μανωλάδας - Αχαϊκή
Διαμαντόπουλος, Τριανταφύλλου, Δημογέροντας (Αρκαδίας).


Σε αποχή οι δικηγόροι της χώρας από Δευτέρα έως Παρασκευή

Με απόφαση της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, οι δικηγόροι προχωρούν σε νέες κινητοποιήσεις και μάλιστα, διαρκείας.

Συγκεκριμένα, οι δικηγόροι κατέρχονται πανελλαδικώς σε αποχή από τα καθήκοντά τους από την ερχόμενη Δευτέρα έως Παρασκευή.

Ειδικότερα, ο δικηγορικός κόσμος διαμαρτύρεται, ..........

μεταξύ άλλων, για:

*τις κατατεθείσες υπό ψήφιση διατάξεις περί Επικουρικού Κεφαλαίου,

*την επιχειρούμενη ένταξη του Τομέα Υγείας του ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΥΥ,

*τα φημολογούμενα φορολογικά μέτρα που αναμένεται να πλήξουν τον κλάδο των ελευθέρων επαγγελματιών και στον «στρεβλό τρόπο» με τον οποίο γίνεται αντιληπτή στην χώρα μας η δήθεν αναγκαιότητα απελευθέρωσης του δικηγορικού λειτουργήματος.

Direct News

Παραλύει το κράτος από τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου. Όλο το απερεγιακό δελτίο

Χορός απεργιών ξεκινά από την Δευτέρα με κορύφωση την Τετάρτη όπου και κατά πάσα πιθανότητα ψηφίζεται το νέο πακέτο μέτρων στη Βουλή.

Η 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ δίνουν το ρυθμό στις κινητοποιήσεις ενώ την Τετάρτη προβλέπεται να παραλύσει η χώρα και το κέντρο να είναι απροσπέλαστο.

Αναλυτικά οι κλάδοι που απεργούν:

1. Το «λάβαρο» των κινητοποιήσεων κρατάει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ με την 48ωρη απεργία της Τρίτης και Τετάρτης . Σε αυτή θα συμμετάσχουν οι νοσοκομειακοί και οι ιδιώτες ιατροί, οι οδοντίατροι, οι υπάλληλοι των αστικών συγκοινωνιών, των ΕΛΤΑ, των τεχνικών επιχειρήσεων και των μεταφορών, οι ιδιοκτήτες ταξί, οι σιδηροδρομικοί, οι ναυτεργάτες, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, οι έμποροι και οι επαγγελματοβιοτέχνες ήδη έχουν ανακοινώσει τη συμμετοχή τους στην απεργία, ενώ και οι ελεγκτές εναέριες κυκλοφορίας θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας την Τρίτη.Από τις 6 το πρωί της Δευτέρας και για 24 ώρες δεν θα υπάρχει ενημέρωση μια και απεργούν όλα τα ΜΜΕ.

2. Την Δευτέρα και Τρίτη Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ, τραβούν χειρόφρενο, ενώ κατά πάσα πιθανότητα την Τετάρτη θα λειτουργήσουν ώστε να διευκολυνθούν οι διαδηλωτές για την μετακίνησή τους στο κέντρο

3. Απεργία διαρκείας από τη Δευτέρα έχει προκηρύξει η ομοσπονδία αυτοκινητιστών.

4. Σε τρίωρη στάση εργασίας την Τρίτη από τις 10.00 έως τις 13.00 προχωρούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, ενώ και οι νοσοκομειακοί γιατροί προχωρούν σε τριήμερη απεργία από τις 5 έως και τις 7 Νοεμβρίου, ενώ οι ιδιώτες ιατροί, αλλά και οι οδοντίατροι σε 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη.

5. Κανένα τρένο δεν θα κυκλοφορήσει την Τρίτη 6 και την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου και δεν θα υπάρχει σύνδεση του Μετρό με το διεθνές αεροδρόμιο των Αθηνών, καθώς το σιδηροδρομικό δίκτυο πέραν του σταθμού «Δουκίσσης Πλακεντίας» ανήκει στον ΟΣΕ.

6. Σε 48ωρη απεργία και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ) που δηλώνει την αντίθεσή της «στην ψήφιση των νέων βάρβαρων αντεργατικών και αντικοινωνικών μέτρων» και στην ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ.

7. Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΝΟ την Τρίτη και την Τετάρτη.

8. Στη 48ωρη γενική απεργία συμμετέχει και η ΟΤΟΕ και με ανακοίνωση καλεί τα μέλη της σε δύο απεργιακές συγκεντρώσεις τόσο την Τρίτη όσο και την Τετάρτη 6 και 7 Νοεμβρίου.

9. Στις απεργιακές κινητοποιήσεις της 6ης και 7ης Νοεμβρίου συμμετέχουν η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) αντιδρώντας στην επικείμενη ψήφιση των νέων φορολογικών και άλλων μέτρων.

10. Αλλά και οι δικηγόροι της χώρας, αποφάσισαν πανελλαδική αποχή από την ερχόμενη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου έως την ερχόμενη Παρασκευή 9 του μήνα

ΠΡΩΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΚΕΔΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ

Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ''ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.'', σεβόμενος την απόφαση του ΣτΕ, μετά την προσφυγή μας τον Νοέμβριο του 2010, πως είναι Συνταγματικά θεμιτή η ολική απαγόρευση καπνίσματος στους χώρους των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, δηλώνουμε πως θα ακολουθήσουμε σε κάθε περίπτωση την μόνη νόμιμη οδό αντίδρασης, την δικαστική κατοχύρωση του δικαιώματος της προστασίας, της οικονομικής και επαγγελματικής ελευθερίας των πολιτών.

Θα είμαστε απόλυτα επικεντρωμένοι και .............

ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε, όχι μόνο την ολική απαγόρευση καπνίσματος στην επόμενη βαθμίδα Δικαστηρίων (Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων), αλλά και την προκλητικότατη Κυβερνητική Δήλωση περί επιβολής ''τσιγαρόσημου''.
Ρωτάμε τους πολίτες, τους φορείς και εν τέλει το Κράτος: ''Είναι Συνταγματικά θεμιτή η απαγόρευση καπνίσματος στους χώρους εστίασης και διασκέδασης, προκειμένου να προστατευθούν οι πολίτες από τα καπνικά προϊόντα, αλλά...αν πληρώσουν οι επιχειρηματίες 200 Ευρώ / m2 που θα διαθέτουν για τους καπνιστές, ...ΟΙ ΒΛΑΠΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΑΥΟΥΝ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ;

Να περιμένουν όλοι την επόμενη κίνησή μας!!!

Αντικαπνιστικός νόμος και με την έγκριση του Συμβουλίου της Επικρατείας

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τις προσφυγές του «Πανελλήνιου Συνδέσμου Κέντρων Εστίασης και Διασκέδασης» και 150 επιχειρηματιών από όλη την Ελλάδα, που ζητούσαν να ακυρωθεί η από 25.8.2010 υπουργική απόφαση, που απαγόρευσε το κάπνισμα στις επιχειρήσεις τους και προβλέπει την επιβολή προστίμων στους παραβάτες.

Συγκεκριμένα, το ΣτΕ έκρινε ότι η ..............

απαγόρευση του καπνίσματος σε εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες κλπ συνιστά μεν περιορισμό της ελευθερίας, ωστόσο ο περιορισμός αυτός έχει στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας και επομένως δεν είναι αντίθετος στο Σύνταγμα,

Στις προσφυγές τους ο Σύνδεσμος και οι επιχειρηματίες υποστήριξαν ότι η ολική απαγόρευση είναι αντίθετη στην συνταγματική αρχή της ισότητας και της αναλογικότητας καθώς και στη συνταγματική προστατευόμενη οικονομική και επαγγελματική ελευθερία των πολιτών.

Η απαγόρευση του καπνίσματος, η οικονομική κρίση, οι αλλεπάλληλες αυξήσεις του ΦΠΑ και του φόρου των αλκοολούχων ποτών, έχει ως συνέπεια να επέρχεται προσβολή της οικονομικής και επαγγελματικής τους δραστηριότητας και υπόστασης, υποστηρίζουν οι επιχειρηματίες, αφού χάνουν το 70%- 90% της πελατείας τους.

Το Δ' Τμήμα του ΣτΕ αναγνωρίζει, κατ' αρχάς, ότι η απαγόρευση «συνιστά σημαντικό περιορισμό», αφενός μεν στην ελευθερία όσων οι οποίοι επιλέγουν να καπνίζουν (ανεξάρτητα του ότι το δικαίωμα στο κάπνισμα δεν περιλαμβάνεται στις εκφάνσεις της ιδιωτικής ζωής που τυγχάνουν συνταγματικής προστασίας) αφετέρου στην ελευθερία ασκήσεως του επαγγέλματος των ιδιοκτητών των καταστημάτων, υπό την έννοια ότι αυτοί στερούνται της δυνατότητας να επιτρέπουν σε όσους πελάτες τους το επιθυμούν να καπνίζουν εντός των καταστημάτων τους, με συνέπεια να υφίστανται διαρροή της πελατείας τους.

Ωστόσο, τονίζουν οι σύμβουλοι Επικρατείας, το μέτρο αυτό «στηριζόμενο στη διάταξη του άρθρου 21 παράγραφος 3 του Συντάγματος, από την οποία γεννάται ευθεία υποχρέωση του Κράτους με τη λήψη θετικών μέτρων για την προστασία της υγείας των πολιτών, δεν αντίκειται στη διάταξη του άρθρου 5 παράγραφος 1 του Συντάγματος, καθόσον συνιστά θεμιτό περιορισμό της ελευθερίας εν γένει και της επαγγελματικής ελευθερίας των ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ειδικότερα, η φύση δε αυτού δεν καθιστά αδύνατη ή ιδιαιτέρως δυσχερή την άσκηση της σχετικής επαγγελματικής δραστηριότητας».

Επιπλέον, οι δικαστές επισημαίνουν ότι η απαγόρευση «δικαιολογείται και από την ανάγκη της προστασίας και της μη περαιτέρω επιβαρύνσεως του συστήματος της κοινωνικής ασφαλίσεως των πολιτών, το οποίο κατοχυρώνεται από τη διάταξη του άρθρου 22 παράγραφος 5 του Συντάγματος, από τις δαπάνες που θα υποβληθεί αυτό για την αντιμετώπιση των ασθενειών που προκαλούνται από το κάπνισμα, δεδομένου ότι, όπως αναφέρεται στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για το κάπνισμα (2008-2012), σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, 3,5 εκατομμύρια θάνατοι ετησίως σε παγκόσμιο επίπεδο οφείλονται στο κάπνισμα, ενώ στο ίδιο σχέδιο επισημαίνονται οι κίνδυνοι που εγκυμονεί το παθητικό κάπνισμα για την υγεία των πολιτών».

Καταλήγοντας, οι σύμβουλοι Επικρατείας υπογραμμίζουν στην απόφασή τους ότι ο επίμαχος περιορισμός κινείται εντός των ορίων «που χαράσσει η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας».

Difernews

Το χθεσινοβραδινό δελτίο Ειδήσεων του BEST TV [ 2/11/2012 ]



Ανήσυχοι οι Έλληνες για την ιατρική τους περίθλαψη το 2013

Ανήσυχοι και απογοητευμένοι εμφανίζονται οι Έλληνες ασθενείς σε δύο νέες έρευνες γνώμης που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας. Επτά στους δέκα εκτιμούν ότι θα χειροτερέψουν πολύ τα ζητήματα περίθαλψής τους τον επόμενο χρόνο, σύμφωνα με την πρώτη έρευνα που ανακοινώθηκε στο πλαίσιο του πρώτου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ασθενών στην Αθήνα.

Σε ποσοστό 1/3 οι ερωτηθέντες δήλωσαν ...........

δυσαρεστημένοι από το συνολικό σύστημα υγείας που περιλαμβάνει και τον ΕΟΠΥΥ, ενώ το 40% εκτίμησε ότι δεν έτυχε της απαραίτητης σημασίας από το γιατρό του.

Περίπου οι μισοί δήλωσαν ότι η πρόσβαση στη θεραπεία τους και κυρίως στα φάρμακα έγινε προβληματική εξαιτίας των κινητοποιήσεων που έκαναν οι φαρμακοποιοί, ενώ είναι εντυπωσιακό ότι 1 στους 4 δήλωσε πως υπήρξαν φορές που έπρεπε να πληρώσει ολόκληρο το ποσό για τα φάρμακά του, τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν απαραίτητα για τη ζωή του.

Πάνω από το 40% είπε ότι πλήρωσε από την τσέπη του περισσότερα χρήματα για φάρμακα την τελευταία περίοδο και το 37% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι τα φάρμακα είναι ακριβά, παρότι έχουν πέσει οι τιμές τους.

Οι ασθενείς που ρωτήθηκαν είπαν ότι το πίστευαν αυτό, καθώς είδαν να αυξάνεται η δική τους συμμετοχή στην αγορά των φαρμάκων τους. Όταν ρωτήθηκαν αν έκοψαν τα φάρμακά τους λόγω της κρίσης, φάνηκε ότι οι περισσότεροι προτίμησαν να εξασφαλίζουν τα φάρμακα, αλλά περιόρισαν τις επισκέψεις στο γιατρό τους και τις διαγνωστικές εξετάσεις.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας, ο επ. καθηγητής Πολιτικής Υγείας, κ. Κ. Σουλιώτης, τόνισε ότι αυτό που φαίνεται και από άλλες παρόμοιες έρευνες είναι ότι το 58% των ασθενών μειώνει τις επισκέψεις στο γιατρό αλλά και τις προληπτικές εξετάσεις με όποιες συνέπειες μπορεί να έχει αυτό στο μέλλον. Μάλιστα, τόνισε ότι η μεγαλή αναμονή για ραντεβού στο δημόσιο σύστημα στρέφει 6 στους 10 χρήστες υγείας στον ιδιωτικό τομέα, αλλά διερωτήθηκε για πόσο θα μπορεί αυτό να συνεχιστεί, καθώς τα χρήματα που διαθέτουν σήμερα οι πολίτες συνεχώς μειώνονται.

Απογοήτευση εκφράζουν οι Έλληνες στην πλειοψηφία τους από την ποιότητα υπηρεσιών Υγείας, καθώς το 74% δηλώνει ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τα ασφαλιστικά Ταμεία ανεβαίνει στο 77%, σε μια άλλη έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία Alco για λογαριασμό του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ), με τηλεφωνικές συνεντεύξεις σε 1.000 άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω, από όλη την Ελλάδα, την περίοδο 17-21 Οκτωβρίου 2012. Καταγράφεται η απογοήτευση των Ελλήνων για τις υπηρεσίες υγείας που παρέχουν τα δημόσια νοσοκομεία (63%) και ο ΕΟΠΥΥ, ωστόσο από τις υπηρεσίες των λειτουργών της υγείας φαρμακοποιών και γιατρών, εμφανίζονται ικανοποιημένοι σε ποσοστό 78% και 60%, αντίστοιχα.

Στην ερώτηση «Μετά τη δημιουργία του ΕΟΠΥΥ πώς είναι η κατάσταση για τους ασφαλισμένους», το 50% απάντησε χειρότερα, το 18% ότι έχει παραμείνει ίδια και μόνο 11% καλύτερα.

Σε ό,τι αφορά στη συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, το 37% απάντησε ότι επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα της φαρμακευτικής περίθαλψης, το 17% ότι δεν την επηρεάζει και το 11% έχει θετική γνώμη.

Σχεδόν το 64% πιστεύει ότι η χρήση ανώνυμων γενόσημων φαρμάκων εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των πολιτών και το 56% πιστεύει ότι ο γιατρός πρέπει να συνταγογραφεί επώνυμο φάρμακο.

Το 21% πιστεύει ότι πρέπει να συνταγογραφείται η δραστική ουσία και να χορηγείται το φθηνότερο φάρμακο.

Εντυπωσιακό είναι το ποσοστό, πάνω από 80%, των πολιτών που εμπιστεύονται τα επώνυμα ελληνικά φάρμακα, ενώ ποσοστό 72% πιστεύει ότι το μέτρο της συνταγογράφησης της δραστικής ουσίας εξυπηρετεί μεγάλα ξένα επιχειρηματικά συμφέροντα.

ΚΕΡΔΟΣ

LIVE Ο Σπύρος Καρατζαφέρης στο ΑΡΤ TV

Δείτε ζωντανά τον Σπύρο Καρατζαφέρη στο ΑΡΤ TV (Άστυ – Ράδιο – Τηλεόραση)
Aπό Δευτέρα έως και Πέμπτη, στις 22.30




Μεσσηνιακές εφημερίδες της 3ης Νοεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

ΦΗΜΕΣ ΠΕΡΙ ΑΡΝΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ
Το Ελεγκτικό μπλοκάρει (;) το Παραδείσια-Τσακώνα


Μόλις προχθές έγινε η περιβόητη πλέον συνεδρίαση του ..............

Ελεγκτικού Συνεδρίου για την έγκριση της συμπληρωματικής σύμβασης στο τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα του αυτοκινητόδρομου Τρίπολη - Καλαμάτα και ήδη άρχισαν να κυκλοφορούν δεξιά και αριστερά «ειδήσεις» για την απόφαση που ελήφθη. Σύμφωνα με αυτές, η απόφαση είναι αρνητική, όπερ σημαίνει, στην περίπτωση αυτή, ότι το έργο θα παραδοθεί σε κυκλοφορία… άγνωστο πότε.

Το «Θ» επικοινώνησε χθες το μεσημέρι με το διευθυντή του υπουργείου Υποδομών, Ι. Καρνέση και σε σχετική ερώτησή μας, τόνισε ότι δεν έχει καμία επίσημη απόφαση υπόψη του. «Θεωρώ ότι από την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε νεότερα επί του θέματος», ανέφερε.


Διαβάστε στη ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΠΑΡΑΤΑΣΗ της αγωνίας με πολλά ερωτήματα για το δρόμο στην Τσακώνα, δημιουργεί η μη έκδοση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τη συμπληρωματική σύμβαση, η οποία πάει για την άλλη εβδομάδα.
Μέσα στην προσεχή εβδομάδα αναμένεται να δοθούν στην κυκλοφορία οι κλάδοι προς τη Μεσσήνη και το Καλονερό.
Νέα δήλωση-παρέμβαση του περιφερειάρχη ότι η πλήρης υλοποίηση της Σύμβασης Παραχώρησης είναι αδιαπραγμάτευτη θέση της Πελοποννήσου, όπως και η Ολυμπία Οδός.
Το σημερινό πρώτο θέμα της «ΦΩΝΗΣ», στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
• ΠΥΡΕΤΟΣ προετοιμασιών για τη 48ωρη απεργία Τρίτη και Τετάρτη και στην Καλαμάτα. Εργατικό Κέντρο και Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ από τη μια και το ΠΑΜΕ από την άλλη διοργανώνουν χωριστές συγκεντρώσεις.
• Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ της κρίσης θα έρθει μέσα από τις Περιφέρειες, τόνισε στην παρέμβασή του σε φόρουμ για την ενέργεια στην Τρίπολη ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.
• 1 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ για νέο ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό στο Νοσοκομείο Καλαμάτας υπέγραψε χθες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέτζος και ο φάκελος οδεύει προς την Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας για ένταξη στο ΕΣΠΑ.
• «ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» από την Κομισιόν για τη στήριξη της κτηνοτροφίας.
• ΟΙ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ των αγροτών με τα νέα μέτρα θα ισούνται με τις συνολικές επιδοτήσεις του αγροτικού τομέα, τόνισε στη Βουλή ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θαν. Πετράκος.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!