Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Μουσικές βραδιές στο Ρακομελάδικο "Κουτσούνι"

ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΑΦΙΣΑ


«Ασύμμετρες Απειλές» και Κέντρα Λαθρομεταναστών…

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Πριν έξι μήνες, τον Μάρτιο του 2012 ο τότε Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ Χρυσοχοϊδης, που ανήκει στους 33 «επιβιώσαντες» την δοκιμασία των Εθνικών Εκλογών της 17ης Ιουνίου 2012 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, είχε ανακοινώσει τη δημιουργία 30 «Κέντρων Φιλοξενίας Λαθρομεταναστών» σε 10 Περιφέρειες της Ελλάδας (εκτός των νησιών μας).
Εάν δεν με απατά η μνήμη μου, ένα από τα ........

επιχειρήματα που είχε χρησιμοποιήσει ο κ Χρυσοχοϊδης ήταν και η δημιουργία περίπου 1,000 νέων θέσεων εργασίας σε κάθε περιοχή που θα εγκατασταθεί τέτοιο Κέντρο.

Το «δέλεαρ» πιθανής απασχόλησης σε μια εποχή τραγικά δραματικής ανεργίας «ακούγεται καλά» έστω και εάν ΔΕΝ ειπώθηκε με ποιες διαδικασίες και με ποια «κριτήρια» θα γίνουν οι σχετικές προσλήψεις…
Πάντως παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της FRONTEX, όπως όλοι μας μαθαίνουμε, η προσέλευση λαθρομεταναστών στην Ελλάδα (πολλοί λένε ότι είναι από τη Συρία) συνεχίζεται κανονικά.

Σε κάθε ένα από τα 30 αυτά Κέντρα, σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο του κ Χρυσοχοϊδη, ο αριθμός των φιλοξενουμένων λαθρομεταναστών θα έφτανε (ίσως και να ξεπερνούσε λίγο) τα 1000 (ΧΙΛΙΑ) άτομα.
Δηλαδή μιλούσε ο κ Χρυσοχοϊδης στο σχέδιό του (που δεν γνωρίζω εάν το συνεχίζει απαράλλακτο ή με κάποιες αλλαγές ο κ Δένδιας) για εγκατάσταση ενός ΤΑΓΜΑΤΟΣ ή ίσως αριθμητικά και ενός ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ νεαρών αλλοδαπών στην πλειοψηφία τους μουσουλμάνων λαθρομεταναστών σε 30 διαφορετικά σημεία της Ελληνικής Επικράτειας.
Δεν υποκρύπτει ΚΑΜΙΑ εθνοτικά ή θρησκευτικά μισαλλόδοξη διάθεση το σημερινό μου άρθρο και ΔΕΝ έχω λόγους να πιστεύω ότι κάθε λαθρομετανάστης είναι εν δυνάμει ένας πιθανός «αντάρτης πόλεων» κόντρα στους Έλληνες και την Ελλάδα…

Αλλά ΔΕΝ μπορώ να πιστέψω ότι και οι ΑΡΧΕΣ μας διαθέτουν ακριβή στοιχεία για τον κάθε λαθρομετανάστη που κυκλοφορεί ελεύθερα στο Κέντρο της Αθήνας και θα μεταφερθεί οσονούπω σε ένα από τα 30 «Κέντρα Φιλοξενίας Μεταναστών».
Υποθέτω, καλόπιστα, ότι οι άνθρωποι που κρατούν στα χέρια τους τις Τύχες του Έθνους τα έχουν σκεφτεί, και τα έχουν μελετήσει όλα και δεν υπάρχει ΟΥΔΕΙΣ λόγος για δική μας ανησυχία.

Στο μεταξύ, βέβαια, η «εγχώρια» τρόικα και μαζί ΟΛΟΙ οι Έλληνες αναμένουμε με αγωνία τις αντιδράσεις της «εισαγόμενης» τρόικας για τις περικοπές των αρχικά 11,5 δις ευρώ που τώρα αρχίζει να μοιάζει μάλλον με 14,5 δις ευρώ (ενώ βλέπουμε δυσκολίες αποδοχής μέτρων μερικών δις που προτείνει η «εγχώρια τρόικα» και μάλλον απορρίπτει η «εισαγόμενη τρόικα»).
Καθώς μπήκαμε ήδη στον Οκτώβριο μήνα και θα συζητηθεί στη Βουλή ο επόμενος ετήσιος προϋπολογισμός που αναμένεται να δημιουργήσει αρκετή ένταση κατά τη συζήτησή του και ιδιαίτερα κατά την ψήφισή του επέλεξα να θυμίσω στους φίλους αναγνώστες του blog το θέμα των Κέντρων Φιλοξενίας Λαθρομεταναστών που ζούνε στην Ελλάδα…


Βλέποντας πώς εξελίσσεται η «Ισλαμική Άνοιξη», παρακολουθώντας στις τηλεοπτικές μας οθόνες τις σκηνές όπου 3 ή 5 ή 8 άνδρες με ελαφρά όπλα πολεμούν τις Δυνάμεις της Εξουσίας (ιδιαίτερα εδώ και 18 μήνες στη Συρία) και έχοντας στο νου ότι ΟΛΑ μοιάζει να ανατρέπονται στα δεδομένα της νέας και δυναμικά εξελισσόμενης γεωπολιτικής στρατηγικής θέτω υπόψη σας και μερικά στοιχεία δημοσιευμένα στην ελληνική και αγγλόφωνη διαδικτυακή βιβλιογραφία.

Ο όρος «Ασύμμετρη απειλή» είναι σύγχρονος στρατιωτικός όρος που καθιερώθηκε κυρίως από στρατιωτικούς αναλυτές πολεμικών επιχειρήσεων μόλις στις δύο τελευταίες δεκαετίες. Ο όρος αυτός περιέχεται στα σενάρια νατοϊκών και εθνικών ασκήσεων καθώς και σε περιορισμένες κατά τόπους δραστηριότητες αμυντικής ανάπτυξης. Σήμερα λαμβάνεται σοβαρά υπόψη σε ανάπτυξη ειδικών μέτρων ασφαλείας.

Γενικά, ασύμμετρος θεωρείται ο πόλεμος που διενεργείται από οργανωμένες μη-συμβατικές ομάδες, βασίζεται στην αναίρεση των κανόνων του δικαίου και του δικαίου του πολέμου, ενώ χρησιμοποιεί κυρίως χαμηλού σχετικά κόστους όπλα και επιχειρησιακή δράση που προκαλεί όμως, δυσανάλογα, μεγάλου (ασύμμετρου) κόστους αποτελέσματα στον υπέρτερο αντίπαλο, τόσο σε ανθρώπινες ζωές και υλικό όσο και σε ψυχολογικό και κοινωνικό κόστος. Κύριος σκοπός του είναι η εξασθένιση/κάμψη της αποφασιστικότητας και της αποτελεσματικής χρήσης των συντελεστών ισχύος του υπέρτερου αντιπάλου.

Στις ασύμμετρες απειλές/συγκρούσεις συγκαταλέγονται ακόμη και οι επιθέσεις ανταρτών, τρομοκρατικών ομάδων ή άλλων οργανωμένων οντοτήτων που ενστερνίζονται τα ανωτέρω, και μπορεί να χρησιμοποιούν από συμβατικά ή αυτοσχέδια όπλα μέχρι όπλα μαζικής καταστροφής WMD (Weapons of Mass Destruction), πχ μικρά πυρηνικά (mini πυρηνικές βόμβες πλουτωνίου), ραδιολογικά (π.χ. dirty bombs), χημικά και βιολογικά όπλα. Ιστορικά, τέτοιες μεθόδους ακολούθησαν ασθενέστερες δυνάμεις εναντίον πολύ ισχυρότερων αντιπάλων (κυβερνήσεων κρατών ή πολυεθνικών οντοτήτων, πχ συλλογικών οργανισμών άμυνας και ασφάλειας).

Για να έχετε περισσότερη ενημέρωση διαβάστε:
http://en.wikipedia.org/wiki/Asymmetric_warfare

http://www.meforum.org/1696/asymmetrical-threat-concept-and-its-reflections

Ραγδαία άνοδος στην δυναμική του ΕΣΠΑ στη Πελοπόννησο όπου εκτελούνται έργα 1,5 δις ευρώ

Συνέντευξη Τύπου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη για την πορεία των έργων

Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την άνοδο στην κατάταξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου όσον αφορά την αξιοποίηση του προγράμματος του ΕΣΠΑ, του μοναδικού χρηματοδοτικού εργαλείου αυτή τη στιγμή, εξέφρασε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης τη Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012.
«Με μια πρώτη ματιά μπορεί κανείς να διαπιστώσει .............

την άνοδο κατά τέσσερις θέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κοιτάζοντας όμως σε βάθος θα διαπιστώσει την εξαιρετική δυναμική του προγράμματός μας, εφόσον αυτή τη στιγμή υλοποιούνται έργα ύψους 1,5 δις ευρώ, που αντιστοιχούν στο 20% του συνόλου του προγράμματος» δήλωσε ο Περιφερειάρχης αναφερόμενος ταυτόχρονα στις εγγενείς αδυναμίες κατάρτισής του εξαρχής. Σύμφωνα με τον κ. Τατούλη οι δύο βασικές αδυναμίες έγκεινται στην αδυναμία υλοποίησης των έργων από τους δικαιούχους και στην αδυναμία των πιστωτικών ιδρυμάτων να υποστηρίξουν τους αναδόχους των έργων.
«Συνέπεια αυτών αποτελούν και έργα τα οποία είναι ενταγμένα, παραμένουν ωστόσο ανενεργή λόγω των αδυναμιών των δικαιούχων, κατάσταση, η οποία με τις μεθοδικές μας παρεμβάσεις έχει αρχίσει να αλλάζει».

Σύμφωνα με τα στοιχεία τα ενταγμένα έργα αντιστοιχούν στο 135% του προγράμματος του ΕΣΠΑ, αποτελώντας κατ’ αυτό τον τρόπο τη μεγαλύτερη εγγύηση για την υλοποίησή του. Ο κ Τατούλης δήλωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα βρίσκεται εντός των στόχων του 2012, ακόμα και αυτών του μνημονίου, ενώ οι δεσμεύσεις και η απορροφητικότητα για το 2013 προβλέπονται σε εξαιρετικά επίπεδα.

Αναφερόμενος στο σχεδιασμό του ΕΣΠΑ, ο κ. Τατούλης επεσήμανε ότι σχεδιάστηκε σε συνθήκες πριν την κρίση και δεν ανταποκρίνεται πλέον στις σημερινές ανάγκες, «για το λόγο αυτό εφευρίσκουμε νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως το Περιφερειακό Ταμείο Ενίσχυσης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, το οποίο απασχολεί όλους τους διεθνείς οργανισμούς με προεξάρχοντες την Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα, την τρόικα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πλέον μας ζητούν την τεχνογνωσία και οι υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας, προκειμένου να το εφαρμόσουν.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του αναφορικά με το ΕΣΠΑ ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στα τομεακά προγράμματα των Υπουργείων Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Υποδομών, όπου έχουν ενταχθεί μετά από τη συνεργασία με την Περιφέρεια έργα ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, με αποτέλεσμα όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «να τρέχουν παράλληλα δύο προγράμματα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου».
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον Περιφερειάρχη και για την αλλαγή νοοτροπίας και τη διαφορετική αντίληψη για την ένταξη των έργων στο ΕΣΠΑ, βάση της αναπτυξιακής προοπτικής της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για τα σκουπίδια της Πελοποννήσου
Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης των αστικών αποβλήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, διαδικασία η οποία θα απαλύνει το κόστος για τους πολίτες σημαντικά, με σκοπό να είναι το μικρότερο δυνατό, όπως αποφασίστηκε, πριν λίγες μέρες, σε κοινή σύσκεψη της διυπουργικής επιτροπής, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Αναφορικά με το ζήτημα αυτό, ο Περιφερειάρχης τόνισε για άλλη μια φορά ότι ο διεθνής διαγωνισμός βρίσκεται στην τελική του φάση και ότι «το πρόγραμμα της Πελοποννήσου είναι το μοναδικό που εξελίσσεται εντός χρονοδιαγραμμάτων και αποτελεί τον πιλότο για την υπόλοιπη χώρα».

Πέραν των αστικών αποβλήτων ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου έκανε αναφορά στο σχεδιασμό της Περιφέρειας για τη διαχείριση και άλλων ειδών αποβλήτων, όπως της λυμματολάσπης και αυτών των ελαιουργείων για τα οποία βρίσκεται στο τελικό στάδιο η επένδυση εκ μέρους Αμερικανικών κεφαλαίων, αλλά και των κτηνοτροφικών μονάδων, όπου υπάρχουν ήδη δύο αδειοδοτημένες μονάδες και ετοιμάζονται ακόμα τρείς.

Διεθνής διαγωνισμός για το αεροδρόμιο της Τρίπολης στις αρχές του 2013
Το πρώτο τρίμηνο του 2013 θα βγει στον αέρα ο διεθνής διαγωνισμός για το αεροδρόμιο της Τρίπολης, ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης, συμπληρώνοντας ότι για τη διευκόλυνση του έργου θα υπάρξει ειδική νομοθετική ρύθμιση, ενώ θα εξυπηρετεί ανάγκες του επιβατικού κοινού, των εμπορικών μεταφορών και θα είναι low cost.
Μετά την πρόσφατη σύσκεψη του Περιφερειάρχη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης, με συμμετοχή του γενικού γραμματέα μεταφορών κ. Σταθόπουλου, του ειδικού γραμματέα ΣΔΙΤ κ Μαντζιούφα και του προέδρου του ΟΣΕ κ. Θεοφανόπουλου, αποφασίστηκε η υλοποίηση για πρώτη φορά στην Ελλάδα η υλοποίηση αεροδρομίου, αυτού της Τρίπολης με τη διαδικασία ΣΔΙΤ.

Αναφορικά με το αεροδρόμιο Καλαμάτας ο Περιφερειάρχης δήλωσε ότι γίνεται προσπάθεια για την αναβάθμιση του πύργου ελέγχου, με στόχο να αποτελέσει διεθνή αερολιμένα υψηλών προδιαγραφών. Εξασφαλίστηκαν τέλος τα 15 εκατομμύρια ευρώ για το σύνολο των αναβαθμίσεων του εν λόγω αεροδρομίου

Αξιοποίηση και επαναλειτουργία σιδηροδρομικού δικτύου Πελοποννήσου
Πολιτική βούληση της Περιφέρειας είναι επίσης η αξιοποίηση, με σαφή την κατεύθυνση του τουρισμού, του ανενεργού σιδηροδρομικού δικτύου, για την αναβάθμιση του οποίου ξοδεύθηκαν πολλά εκατομμύρια ευρώ εδώ και μια δεκαετία. Παράλληλα θα αξιοποιηθούν και οι υποδομές κατά μήκος του δικτύου, παρέχοντας κατ’ αυτό τον τρόπο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Αναφορικά με το προαστιακό σιδηρόδρομο αποφασίστηκε η δημιουργία αυτοτελούς γραμμής για τη σύνδεση του Λουτρακίου απευθείας με την Αττική, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για την αξιοποίηση του ενδομεσσηνιακού δικτύου, με σημείο αναφοράς την Τρίπολη, καθώς και της γραμμής Κατάκολο – Κόρινθος – Μυκήνες – Άργος – Ναύπλιο.

LIVE ο Τυφώνας Σάντι στην Νέα Υόρκη

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΟΝ ΤΥΦΩΝΑ ΣΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ








Εκραξαν τον Γιώργο Παπανδρέου σε εστιατόριο του Βερολίνου! [ VIDEO ]

Στόχος διαμαρτυρόμενων πολιτών έγινε ο πρώην πρωθυπουργός κατά την παρουσία του στη γερμανική πρωτεύουσα.

Έπειτα από τη συμμετοχή του σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στη γερμανική πρωτεύουσα, ο πρώην πρωθυπουργός θέλησε να φάει μαζί με φίλους του σε εστιατόριο του Βερολίνου.

Η παρουσία του, ωστόσο, έγινε ............

αντιληπτή από νεαρούς Έλληνες εργαζόμενους και φοιτητές, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί σε παρακείμενο χώρο για να παρακολουθήσουν συναυλία ελληνικών συγκροτημάτων.

Αμέσως ομάδα νεαρών εισέβαλε στο εστιατόριο και αποδοκίμασε με έντονο τρόπο τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος κατόπιν αυτού αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το εστιατόριο.

Δείτε το βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα diktionews.gr



Φέτα, ούζο, ελιές: Τα προϊόντα εξαγωγής που θα μας σώσουν από τη κρίση

Η κρίση αναγκάζει πολλούς Έλληνες να σκεφθούν διαφορετικά και να στραφούν στις εξαγωγές. Αυτό ισχύει και για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, τα οποία όμως δύσκολα βρίσκουν το δρόμο προς τα σουπερμάρκετ.

Καμιά άλλη χώρα της ευρωζώνης δεν αύξησε τόσο πολύ τις εξαγωγές της στο πρώτο εξάμηνο του 2012 όσο η Ελλάδα. Σύμφωνα με τη Eurostat το ποσοστό αυτό κυμαίνεται στο 12%.
Η κρίση αναγκάζει τους Έλληνες να στραφούν ...........

στις εξαγωγές και τα αγροτικά προϊόντα είναι ένας τομέας που ενδείκνυται. Από τη δεκαετία του 1980 ο τομέας της γεωργίας διαρκώς συρρικνώνεται. Οι εξαγωγές γεωργικών προϊόντων αντιπροσωπεύουν μόλις το ένα τέταρτο των συνολικών εξαγωγών.

Σύμφωνα με στοιχεία της γερμανικής Στατιστικής Υπηρεσίας, από τις συνολικές εισαγωγές ελληνικών προϊόντων το 2011, το 13,5% αντιστοιχεί σε εισαγωγές φαρμάκων ενώ μόλις το 7,5% σε εισαγωγές λαδιού, φέτας, ούζου και ελιάς. Δεν είναι ωστόσο εύκολο τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα να βρουν το δρόμο για τα ράφια των γερμανικών σουπερμάρκετ. Αυτό ήταν και το θέμα ελληνογερμανικής εκδήλωσης του Ιδρύματος Κόνραντ Άντενάουρ πρόσφατα στο Λαγκαδά.

Τα ελληνικά προϊόντα για να μπορούν να είναι εξαγώγιμα θα πρέπει να διαθέτουν υψηλή ποιότητα, χαμηλή τιμή, να είναι διαθέσιμα σε μεγάλες ποσότητες και οι προϋποθέσεις αυτές να έχουν διάρκεια. Αυτά υποστηρίζει ο Γιόαχιμ Σαλίνσκι, ο οποίος έχει γράψει πολλά άρθρα στην εφημερίδα «Lebensmittel», τη μεγαλύτερη εφημερίδα του κλάδου:

«Όταν σκέφτομαι το θέμα ελληνικά κρασιά, αμέσως έρχεται στο μυαλό μου ότι είναι πάρα πολύ ακριβά. Είναι πράγματι πολύ καλά αλλά η αναλογία τιμής και ποιότητας δεν αντιστοιχεί. Δεν πληρώνω 18 ευρώ για ένα μπουκάλι κρασί, μόνο και μόνο γιατί οι ελληνικές δομές απαιτούν κάτι τέτοιο».

NewsBomb

Διαχρονικό Μουσείο για την Καλαμάτα

Ένα από τα σημαντικότερα δείγματα του νεοκλασικισμού στην Καλαμάτα, η περίφημη οικία Εφεσίου, αναμένεται να στεγάσει Mουσείο Ιστορίας της πόλης, έπειτα από σχετική ομόφωνη γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων.

Κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του, το .............

Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων ενέκρινε ομόφωνα τη μελέτη εφαρμογής του έργου της αποκατάστασης και μετατροπής σε Διαχρονικό Μουσείο του διατηρητέου κτιρίου Εφεσίου, που για χρόνια στέγασε το Γαλλικό Ινστιτούτο, στην Καλαμάτα. Το έργο θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, στο πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων.

Η περίφημη οικία Εφεσίου θεωρείται το σημαντικότερο δείγμα του νεοκλασικισμού στην Καλαμάτα. Το κτίριο είναι έργο Ιταλού αρχιτέκτονα του τέλους του 19ου αιώνα. Το μέγαρο έχει κάτοψη σε μορφή Π και διαμορφώθηκε σε διάφορες φάσεις με προσθήκες στον αρχικό πυρήνα του κτίσματος. Το ισόγειο εξυπηρετούσε ως μαγαζί και γραφείο, ενώ στον πρώτο όροφο στεγαζόταν η κατοικία. Στο κεντρικό τμήμα του κτιρίου υπάρχει και δεύτερος όροφος, έτσι ώστε το κτίριο δείχνει προς τη νότια όψη να έχει μικρή σοφίτα, ενώ προς την εσωτερική αυλή εμφανίζεται ως τριώροφο.

Το κτίριο περιλαμβάνει πλούσια διακόσμηση (τοιχογραφίες και οροφογραφίες) των ταβανιών του πρώτου ορόφου και της εισόδου του κλιμακοστασίου.

Το κτίσμα χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως κατοικία της οικογένειας Εφεσίου μέχρι την πώλησή του τη δεκαετία του '50 στη Γαλλική Κυβέρνηση. Από τότε και μέχρι τους σεισμούς του 1986 φιλοξένησε το Γαλλικό Ινστιτούτο. Από το γαλλικό κράτος το κτίριο παραχωρήθηκε στο υπουργείο Πολιτισμού για τη δημιουργία μουσείου. Ωστόσο, μέχρι σήμερα παραμένει κλειστό.

Όπως εξηγεί ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ο δήμος, έπειτα από συνεννόηση με το υπουργείο Πολιτισμού, ζήτησε από τη γαλλική πρεσβεία το κτίριο, προκειμένου να στεγάσει μουσείο της Ιστορίας της πόλης, παράρτημα των Γενικών αρχείων του Κράτους της Μεσσηνίας και ενδεχομένως και μουσείο Παλαιτύπων.

Το μουσείο θα παρουσιάζει την Ιστορία της πόλης, όπως αυτή ανασυντίθεται μέσα από δείγματα του λαϊκού πολιτισμού, έντυπα και κειμήλια.

«Σε κοντινή περιοχή λειτουργούν το Αρχαιολογικό, το Στρατιωτικό και το Λαογραφικό Μουσείο, ενώ κατασκευάζεται και το Μουσείο Παραδοσιακής Φορεσιάς. Με το Διαχρονικό Μουσείο, αλλά και το μουσείο Παλαιτύπων που σχεδιάζουμε, ευελπιστούμε να ολοκληρώσουμε μια γειτονιά των μουσείων στην Καλαμάτα», επισημαίνει ο κ. Νίκας.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δυνατότητα αμφισβήτησης των τεκμηρίων από τους φορολογουμένους

Καίρια παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη αποδέχθηκε το υπουργείο Οικονομικών, καθώς με απόφαση του υπουργείου, δίδεται η δυνατότητα στους φορολογούμενους να αμφισβητούν τα τεκμήρια διαβίωσης και την αντίστοιχη μείωση του φόρου εισοδήματος.

Στο πόρισμά της, η ανεξάρτητη Αρχή τονίζει ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνταγματικότητα της επιβολής τεκμηρίων διαβίωσης αποτελεί η δυνατότητα αμφισβήτησής τους από τους πολίτες.
Επίσης, κατέγραψε την πάγια άρνηση των ...........

ΔΟΥ αφενός να ενημερώνουν τους πολίτες για το δικαίωμα αυτό και αφετέρου να παραλαμβάνουν και να εξετάζουν τις σχετικές αιτήσεις.

Το υπουργείο Οικονομικών ακολούθως, υιοθέτησε την πρόταση του Συνηγόρου αποστέλλοντας εγκύκλιο προς όλες τις ΔΟΥ της χώρας και τις λοιπές ελεγκτικές υπηρεσίες, περιγράφοντας τις διαδικασίες ανταπόδειξης και ανατροπής των τεκμηρίων και δίνοντας έτσι τη δυνατότητα και την ευχέρεια στους πολίτες να τα αμφισβητήσουν.

Όπως αναφέρει η αρχή, με τις οδηγίες αυτές υπενθυμίζεται η σχετική διάταξη του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και παρέχεται η δυνατότητα στους φορολογούμενους μετά την υποβολή της δήλωσης του 2012, μαζί με το εκκαθαριστικό και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, να αμφισβητήσουν ενώπιον των ΔΟΥ τα τεκμήρια αντικειμενικών δαπανών.

Τέλος, ο προϊστάμενος της ΔΟΥ ελέγχει την ακρίβεια των ισχυρισμών και των αποδεικτικών στοιχείων και εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου, μειώνει ανάλογα την ετήσια αντικειμενική δαπάνη προβαίνοντας σε νέα εκκαθάριση του οφειλόμενου φόρου.

Zougla.gr

Απο 1ης Νοεμβρίου το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ

Απο την Πέμπτη το μειωμένο οικιακό τιμολόγιο που θα ισχύει μέχρι τις 30 Απριλίου. Δείτε τις ώρες.

Σε ισχύ τίθεται από την Πέμπτη το μειωμένο, νυχτερινό οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ..

Ειδικότερα, το νέο τμηματικό ωράριο: ............


-Για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο Δίκτυο της Ηπειρωτικής Χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών θα είναι από 15:00-17:00 και 02:00-08:00.

-Για τους πελάτες των μη διασυνδεδεμένων νησιών με τμηματικό ωράριο ισχύει το παλαιό τμηματικό ωράριο 15:30-17:30 και 02:00-08:00.

Newsit

Φιλιατρά: Η κοιμωμένη του Χαλεπά στον πεζέδρομο!!!!! [ Φωτογραφίες ]

Θέαμα έγινε τώρα το μεσημέρι ένας μεθυσμένος Ρουμάνος που ενω ήπιε το καταπέτασμα και ξέρναγε σε μια γωνιά, - όπως μας είπαν- έπεσε για ύπνο στα πεζουλάκια Ζαρντινιέρας του πεζόδρομου και τρεις λαλούν και δυο χορεύουν. Κοιμόταν αναισθήτως.
Πιθανόν μέσα στην μεγάλη σούρα του να νόμιζε ότι είναι σπίτι του.....

Πότε θα ξεβρομίσουμε επιτέλους από κάτι τέτοια ανθρωποειδή????
Ο πεζόδρομος έχει γίνει γκέτο μέθυσων ..............

Ρουμάνων που πίνουν το καταπέτασμα, με την ανοχή κάποιων... με αποτέλεσμα κάποιος που πάει να περάσει του έρχεται λιποθυμία από την βρώμα και δυσωδία που έχουν επάνω τους από την απλυσιά αλλά και από την απίστευτη κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων κρασιού, μπύρας κλπ.

Δείτε φωτογραφίες "της κοιμωμένης του Χαλεπά"





Εργαστήριο Πιστοποίησης Ελαιολάδου στην Καλαμάτα ζητά ο Πετράκος

Ερώτηση στον υπουργό Αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτσαρή κατέθεσε ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος σχετικά με την εξαγγελία δημιουργία Εργαστηρίου πιστοποίησης Ελαιολάδου στην Καλαμάτα.

Ο κ. Πετράκος στην ερώτηση του αναφέρει ότι έχουν δοθεί 2 εκατ. ευρώ από το Γ΄ Κ.Π.Σ. για την αγορά εξοπλισμού για τη λειτουργία τριών εργαστηρίων ελαιολάδου σε Καλαμάτα, Μυτιλήνη και Κρήτη.
Στην Καλαμάτα το εργαστήριο βρίσκεται στο χώρο του Ινστιτούτου Ελαίας και Οπωροκηπευτικών και ρωτά τον Κ. Τσαυτσαρή αν η κυβέρνηση Θα στελεχώσει και πότε το Εργαστήριο Πιστοποίησης Ελαιολάδου στην Καλαμάτα με το αναγκαίο επιστημονικό προσωπικό.

Αναλυτικά η ερώτηση Πετράκου αναφέρει:

Ερώτηση
Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: «Επιβάλλεται η άμεση λειτουργία του Εργαστηρίου Πιστοποίησης Ελαιολάδου στην Καλαμάτα»

Έχουν δοθεί 2 εκατ. ευρώ από το Γ΄ Κ.Π.Σ. για την αγορά εξοπλισμού για τη λειτουργία τριών εργαστηρίων ελαιολάδου σε Καλαμάτα, Μυτιλήνη και Κρήτη.
Στην Καλαμάτα το εργαστήριο βρίσκεται στο χώρο του Ινστιτούτου Ελαίας και Οπωροκηπευτικών, πρώην ΕΘΙΑΓΕ και νυν ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ. Είναι μάλιστα πλήρως εξοπλισμένο και θα είχε ξεκινήσει η διαδικασία της διαπίστευσης αν είχε στελεχωθεί με το απαραίτητο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό.
Στο εργαστήριο έχουν μετακληθεί δύο υπάλληλοι με παράλληλα καθήκοντα. Για να λειτουργήσει το εργαστήριο της Καλαμάτας, όπως και τα άλλα εργαστήρια, πρέπει να πάρουν διαπίστευση ως το τέλος του 2013 για 15 ή 16 αναλύσεις σε ένα χρόνο.
Είναι αδιανόητο για τη χώρα μας, η οποία βρίσκεται σε βαθιά κρίση και η οποία μπορεί και πρέπει να στηρίζει ελπίδες στην αγροτική παραγωγή και οικονομία, η έρευνα να βρίσκεται σε εμβρυακή κατάσταση και τα εργαστήρια να χρησιμοποιούνται κατά καιρούς από τους κυβερνώντες ως επικοινωνιακά τεχνάσματα. Ενώ έπρεπε να είχε αναπτύξει σημαντική έρευνα των ποιοτικών και οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του κατεξοχήν εθνικού προϊόντος μας που είναι το ελαιόλαδο.
Την ίδια στιγμή βέβαια, οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες ανταγωνίζονται τη χώρα μας στον τομέα του ελαιολάδου έχουν αναπτύξει προχωρημένη έρευνα για τα ποιοτικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου τους και τα «δυνατά» τους στοιχεία προσπαθούν να τα περάσουν στους κανονισμούς της Ε.Ε.
Επειδή η χρησιμότητα του Εργαστηρίου Πιστοποίησης Ελαιολάδου στην Καλαμάτα, όπως φυσικά και των άλλων δύο εργαστηρίων σε Μυτιλήνη και Κρήτη είναι πολύ μεγάλη και πολλαπλή και επειδή αν δεν λειτουργήσει και δεν πάρει διαπίστευση ως το τέλος του 2013 θα πρέπει η χώρα να επιστρέψει στην Ε.Ε. πάνω από 500.000 ευρώ, επιβάλλεται η άμεση λειτουργία και στελέχωσή του με το κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό.

Κατόπιν τούτων αυτό ερωτάται ο κ. υπουργός:
1. Θα στελεχώσει η κυβέρνηση και πότε το Εργαστήριο Πιστοποίησης Ελαιολάδου στην Καλαμάτα με το αναγκαίο επιστημονικό προσωπικό, το οποίο πρέπει να αποτελείται τουλάχιστον από έναν χημικό ή χημικό μηχανικό, έναν γεωπόνο τεχνολογίας τροφίμων και τρεις ακόμη επιστήμονες χημικούς και γεωπόνους, ώστε άμεσα να λειτουργήσει και να κάνει αγώνα δρόμου για να πάρει διαπίστευση έως το τέλος του 2013;

Ο ερωτών βουλευτής

Αθανάσιος Πετράκος

Διεθνής Διαγωνισμός MARIO SOLINAS

Το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου (ΔΣΕ) διοργανώνει τον Διεθνή Διαγωνισμό “MARIO SOLINAS 2012-2013” για βραβεία ποιότητας έξτρα παρθένου ελαιολάδου. Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί, οι Ενώσεις παραγωγών και οι Tυποποιητές έξτρα παρθένου ελαιολάδου μπορούν να υποβάλλουν Αίτηση Συμμετοχής μέχρι 20/12/2012 και Παρουσίαση Δειγμάτων μέχρι 22/01/2013.
Οι προϋποθέσεις συμμετοχής έχουν ως εξής:.........

α) Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο να έχει παραχθεί το τελευταίο έτος συγκομιδής και να συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις που προβλέπονται γι’ αυτήν την κατηγορία στα εμπορικά πρότυπα του Δ.Σ.Ε.
β) Να προέρχεται από ομοιογενή παρτίδα τουλάχιστον 3.000 λίτρων αποθηκευμένο σε μια ενιαία δεξαμενή.
γ) Κάθε συμμετέχοντας μπορεί να αποστείλει μόνο ένα δείγμα.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου www.internationaloliveoil.org.

Η Αριστερά παραμένει στην εφηβεία...

Γράφει η Αντωνία Μπούζα.

Πότε επιτέλους θα ξεφύγει η αριστερά από το σύνδρομο της καθ΄έξιν διαμαρτυρίας εν παντί τόπο και χρόνο και θα δείξει ωριμότητα και σύνεση για να διαχειρισθεί τις ανάγκες της εποχής, τις νέες ευθύνες που έχει αναλάβει, αλλά και τις προσδοκίες των πολιτών που επιζητούν υπευθυνότητα;

Μοιάζει η περίπτωσή τους, σαν τον άνθρωπο που καίτοι μεγάλωσε, απέκτησε οικογένεια και ανέλαβε ευθύνες ,θεωρεί ότι μπορεί να λειτουργεί εσαεί ως έφηβος , άρα ανέμελος,ατίθασος, ονειροπόλος και εν τέλει ανεύθυνος.
Αυτές τις σκέψεις μου δημιουργεί η παρακολούθηση των...............

δράσεων ιδίως του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των λοιπών κομμάτων της Αριστεράς, σχετικά με την εμμονή τους για δράσεις συνέχεια στο δρόμο , στις γειτονιές και ξανά πάλι στο δρόμο, στις πλατείες .....
Εδώ και δεκαετίες ζούμε το ίδιο σκηνικό!
Πορείες, διαμαρτυρίες, συναυλίες με σκοπό τη διαμαρτυρία και μονίμως καταγγελία για τα πάντα!

Απουσιάζει παντελώς η υπεύθυνη πολιτική τεκμηρίωση, απουσιάζει παντελώς η καινοτομία και ο σύγχρονος πολιτικός λόγος βασιζόμενος στα πραγματικά περιστατικά της χρονικής περιόδου που διανύουμε και που θα δίνει προοπτική και ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.
Έτσι και φέτος όπου η πληγωμένη Ελλάδα εόρτασε την επέτειο του ΟΧΙ , μία επέτειο που της δίνει δύναμη και οι ηρωϊκές θύμισες της αναπτερώνουν το ηθικό, βρήκαν ευκαιρία αριστερές δυνάμεις να παρουσιάσουν άλλη μία κακόγουστη και άκαιρη "παράσταση".
Μόνο ως έλλειψη σεβασμού στο κλίμα της ημέρας και στο πατριωτικό συναίσθημα των Ελλήνων, εκλαμβάνω ειλικρινά αυτό που μεθοδεύτηκε μετά το πέρας της παρέλασης στην πόλη της Καλαμάτας.

Δηλαδή την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ την ημέρα που οι Έλληνες τιμούσαν την ανδρεία των προγόνων μας.
Χάθηκε μία άλλη ημέρα για την πορεία τους και για τις απαιτούμενες δράσεις τους, που τις επιβάλλει η θέση τους ως αντιπολίτευση μέσα σε ένα υγιές δημοκρατικό περιβάλλον;
Πως θα αντιδράσουν οι απλοί πολίτες όταν βλέπουν κυρίως τους εκπροσώπους μας στο κοινοβούλιο να γράφουν στα παλαιά τους τα παπούτσια τη νομιμότητα, την παράδοση και τη δημοκρατία;

Όταν δε μπορούν να καταλάβουν τη διαφορά μεταξύ της διαμαρτυρίας, από την απόδοση τιμής στα ιερά και τα όσια των Ελλήνων και στον παραδειγματισμό της μαθητιώσας νεολαίας;
Το καθήκον όμως έχει διαφορετική ανάγνωση για πολλούς.
Ορισμένοι ως φαίνεται θεωρούν ότι διαλύοντας ακόμη και τα συναισθήματα υπερηφάνειας και τιμής για το ένδοξο παρελθόν μας εξυπηρετούν στόχους του σήμερα .
Υπάρχουν όμως και άλλοι που ενώ μπορούν ειλικρινά να κάνουν πολλά πράγματα για το καλό του τόπου, πιστεύουν ότι κάνουν το καθήκον τους και με το παραπάνω, προωθώντας βιομηχανία ερωτήσεων -ξεπερνούν ακόμη και νεαρή πρώην βουλευτή του Νομού μας, που κατείχε το σχετικό ρεκόρ- και υιοθετούν ένα ξύλινο αντιπολιτευτικό λόγο με έντονο αρνητισμό για κάθε πρωτοβουλία.

Αλλά το ζητούμενο είναι το τι μένει από όλην αυτήν την υπερδραστηριότητα του πεζοδρομίου, ως όφελος για τον τόπο;
Εσείς φίλοι μου βλέπετε κάτι;

Μας «βουλιάζουν» σε ανεργία και φτώχεια!…

Άρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Με ρώτησε χτες με παράπονο ο φίλος μου, στέλεχος σε ένα από τα μεγαλύτερα Ξενοδοχειακά Συγκροτήματα της χώρας μας (ονόματα δεν λέμε για ευνόητους λόγους) στην Ελλάδα που η μόνη βιομηχανία που της απέμεινε είναι ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ εάν άκουσα ότι ο ΟΑΕΔ από Ιανουάριο του 2013 καταργεί το επίδομα ανεργίας των «εποχιακά απασχολούμενων». Φυσικά το άκουσα, όπως άκουσα ότι οι μισθοί που εισπράττουν πολλοί ξενοδοχοϋπάλληλοι δεν είναι οι «τρέχοντες» αλλά της προηγούμενης σαιζόν με…καθυστερήσεις!

Τον διαβεβαίωσα ότι περιμένω να ακούσουμε ότι ............

σταδιακά θα αρχίσουν να εφαρμόζονται και τα υπόλοιπα 89 «μέτρα» που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα και έχουν ψηφισθεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο από την Κυβέρνηση Παπανδρέου, την πρώτη Συγκυβέρνηση Παπαδήμου-Σαμαρά-Καρατζαφέρη και την δεύτερη Συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη…

ΣΙΓΟΥΡΑ θα ακολουθήσουν και άλλα «μέτρα» (μιλούσαν για 11,5 δις τώρα φτάσανε τα 14 δις ευρώ) και του είπα να περιμένουμε ακόμη περισσότερα καθώς η ΔΟΣΗ των 31,5 για τις Τράπεζες και τους Δανειστές ΔΕΝ θα αφήσουν «ούτε σάλιο» (όπως έλεγε και ο κ Λοβέρδος) για τις ελληνικές επιχειρήσεις και τους Έλληνες…
Να παραφράσω τη φράση του Δημοσθένη στον οικονομολόγο κ Σαμαρά, και τους νομικούς κκ Βενιζέλο και Κουβέλη ότι για την ελληνική οικονομία και τους Έλληνες «Δεί δή χρημάτων, ώ άνδρες πολιτικοί, και άνευ αυτών ου δύνασθαι ποιείν ουδέν…»

Περίσσεψαν στην Ελλάδα η ανεργία και η φτώχεια, λιγόστεψαν η Εθνική αξιοπρέπεια και περηφάνια, και σαν Λαός λειτουργούμε με τον ψυχολογικό μηχανισμό «άρνησης της πραγματικότητας» και σαν τις στρουθοκαμήλους θάψαμε τα κεφάλια μας στην άμμο λες και…δεν τρέχει τίποτε!...
Διαβάζω τη φράση του Θουκυδίδη που έγραφε στον «Επιτάφιο» του Περικλή «Δεν θεωρούμε ντροπή τη φτώχεια. Ντροπή είναι να μην την αποφεύγει κανείς δουλεύοντας…»
Σωστά για την Αρχαία Ελλάδα, εποχή του Χρυσού Αιώνα του Περικλή, αλλά που να βρεθεί «θέση απασχόλησης» για όσους και όσες με πάθος και με πόθο το θέλουν στη σημερινή Ελλάδα όπου φουσκώνει η ανεργία σε ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΑ ψηλά ποσοστά στον γενικό πληθυσμό και σε ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΑ ποσοστά στη νεολαία της Ελλάδας ενώ είναι χείμαρρος πια οι πτωχεύσεις σε μεγάλες και μεσαίες και τα λουκέτα σε μικρές επιχειρήσεις;
Επίσημα ΕΝΑΣ στους ΤΕΣΣΕΡΕΣ είναι σήμερα άνεργος και ανάμεσα στους νέους ο αριθμός ξεπερνά τους ΕΞΙ στους ΔΕΚΑ (σύμφωνα με τα «επίσημα» στοιχεία γιατί όπως λέγεται στα ανεπίσημα στοιχεία τα πράγματα είναι πολύ πιο άσχημα, πολύ χειρότερα…)

ΕΝΑΣ στους πέντε Έλληνες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας!
Λέει το σχετικό Ινδικό δίστιχο Tiruvalluvar's Tirukural, «ρωτήστε τι είναι πιο άθλιο από το να είσαι φτωχός, και η απάντηση είναι ότι - μόνο η φτώχεια πονάει όπως η φτώχεια…»
Έχει γράψει ο Γιάννης Ρίτσος:
«Μεγάλη φτώχεια πλάκωσε, παιδί μου,/ και το ψωμί το τρώμε με το δράμι…Πέθανε η κόρη εψές του μπάρμπα Τίμου- δεκάξι χρονών, σαν το κρύο νερό- κ’ η σεμνούλα η Πηνιώ του μπάρμπα Τσάμη/ την κακιά στράτα πήρε από καιρό…Η φτώχεια τους ανθρώπους έχει αγριέψει./ Προχτές τη Δημαρχία είχαν κυκλώσει μάνες, παιδιά, που η πείνα τα ‘χει ρέψει,/ κι άλλος ψωμί ζητούσε, άλλος δουλειά, μ’ αντίς ψωμί- σαν πήρε να σουρουπώσει-/ με το ξύλο τους διώξαν τα σκυλιά…»

Αυξάνονται τα συσσίτια σε Ενορίες και Δήμους και ο αριθμός αυτών που προσέρχονται για να φάνε ένα πιάτο φαγητό…
Δεν το είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ελλάδος ούτε κανένας άλλος δικός μας Μητροπολίτης αλλά είχε πει επιγραμματικά ο Βραζιλιάνος Αρχιεπίσκοπος ~Dom Helder Camara:
«όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή…»
Διαβάζω στα blogs ότι λιποθυμούν από την πείνα πολλά Ελληνόπουλα μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας ενώ πολλά εγκαταλείπουν τα σχολεία…
Θυμάμαι ότι εμείς που γεννηθήκαμε στη δεκαετία του 40 κρατούσαμε το κύπελλο για να μας το γεμίσουν οι μαγείρισσες στη δεκαετία του 50 με το βρασμένο γάλα (από σκόνη) που μας έδινε η UNRA και μαζί ένα κομμάτι σταφιδόψωμο πριν μπούμε για μάθημα
στο Δημοτικό…

Ήμασταν τότε εάν όχι ΟΛΟΙ πάντως οι περισσότεροι «φτωχοί» αλλά με μπόλικη αξιοπρέπεια (οι βολεμένοι πάντα υπήρχαν όπως και τώρα) και μας περιγράφει εκείνο που είχε πει ο Πρόεδρος της Αμερικής Lyndon Johnson «Όταν ήμουν νέος, η φτώχεια ήταν κάτι τόσο κοινό που δεν ξέραμε ότι είχε και όνομα» εγκαινιάζοντας την εφαρμογή των Ομοσπονδιακών Δράσεων «προγράμματα κατά της φτώχειας»…
«Η φτώχεια» είχε γράψει ο Αριστοτέλης, «είναι ο γονιός της επανάστασης και τους εγκλήματος» και όπως βλέπουμε στην δραματικά δοκιμαζόμενη πια Πατρίδα μας το έγκλημα ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ ενώ μένουν στο απυρόβλητο εκείνοι που ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΣΑΝ εναντίον της Ελληνικής Οικονομίας και των Ελλήνων με αποφάσεις και πράξεις που μας οδήγησαν εδώ που είμαστε…

Σε ένα λαό που έχυσε αίμα μπόλικο σε αγώνες για τη λευτεριά μπορώ να αναρωτηθώ μήπως οι ηγήτορές μας εφαρμόζουν αυτό που αποδίδεται στον Βίκτωρα Ουγκώ «Για να είσαι λεύτερος, πρέπει να μάθεις να είσαι φτωχός!»
Να κλείσω με φράση που αποδίδεται στον Καρλ Μαρξ:
«Καλύτερα ένα άθλιο τέλος παρά μια αθλιότητα χωρίς τέλος...»

Φιλιατρά: Τον έκλεψαν δυο φορές μέσα σε τέσσερις μέρες!!! [ VIDEO ]

Θύμα διάρρηξης στο κατάστημα του για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα 4 ημερών έπεσε το κατάστημα ΠΡΟΠΟ του Σάκη Κοροβίλα που βρίσκεται στην πλατεία των Φιλιατρών.

Ο άνθρωπος πραγματικά δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που το συμβαίνει καθώς όπως είπε μιλώντας στην κάμερα του Φιλιατρά News οι δράστες με κάποιο λοστό σήκωσαν την γυάλινη πόρτα της εισόδου του καταστήματος με αποτέλεσμα να βγει ο πηρός που την ασφαλίζει και έτσι να είναι εύκολη η είσοδος τους στο κατάστημα.
Ο άτυχος επαγγελματίας διαπίστωσε την ...........

διάρρηξη σήμερα το πρωί που πήγε να ανοίξει το μαγαζί του. Δυσκολεύτηκε να το ανοίξει και ζήτησε την συνδρομή παρακείμενου κλειδαρά όπου διαπιστώθηκε ότι η πόρτα είχε παραβιαστεί.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του η διάρρηξη έγινε νωρίς το πρωί.
Του αφαίρεσαν περίπου 300 ευρώ σε κέρματα 10λεπτα εικοσάλεπτα και μισόευρα που είχε στα συρτάρια του καταστήματος του ενώ βρέθηκε ανοικτό σε τραπεζάκι και ένα μπουκάλι κρασί.

Εμείς να ευχηθούμε να μην τριτώσει το κακό...

Δείτε το Video
Σε λίγο Διαθέσιμο



Με επιτυχία στέφθηκε η γιορτή στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Νικολάου Φιλιατρών. [ Φωτογραφίες και Video ]

Πλούσιο φωτορεπορτάζ και Video.
Από τον πρώην Διαχειριστή μας.


Με επιτυχία στέφθηκε χθες το απόγευμα η γιορτή που έγινε από τα παιδιά της ενορίας του Αγίου Νικολάου στο πνευματικό κέντρο του ναού που βρίσκεται δίπλα από την εκκλησία.
Ο κόσμος που πήγε να παρακολουθήσει την εκδήλωση ήταν πολύς γεγονός που χαροποίησε τόσο τους γονείς των παιδιών όσο και τον εφημέριο του Αγίου Νικολάου πατέρα Γεώργιο Καλύβα.
Την εκδήλωση ξεκίνησε η Μπέττυ Κορωναίου που .......

καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της εκδήλωσης. Ζήτησε από το κοινό να δείξει κατανόηση καθώς τα παιδιά για πρώτη φορά παίζουν σκετς μπροστά σε κοινό και η προετοιμασία τους ήταν λιγότερη από μία εβδομάδα.

Από την πλευρά του Ο εφημέριος του ιερού ναού Πατέρας Γεώργιος καλύβας μιλώντας για την εκδήλωση είπε ότι εκτός της τιμής που αποδίδουμε στους ηρωϊκούς αγωνιστές μας οφείλουμε να αποδίδουμε τιμή στην Παναγία μας χάρης της οποίας βοηθηθήκαμε στο έπος της Πίνδου.

Πριν παίξουν το σκετς τα παιδιά προβλήθηκε ένα Video με το αλβανικό έπος όπου όλοι το παρακολούθησαν με ιδιαίτερη προσοχή.
Η Νηπιαγωγός κ. Δέσποινα Στυλιανού είπε ότι η 28η Οκτωβρίου είναι μια μέρα γιορτής και Εθνικής Υπερηφάνειας για την πατρίδα μας. Μια χούφτα Έλληνες κατόρθωσαν να υψώσουν ανάστημα και να αντισταθούν σε στρατιές φασισμού.
Το μήνυμα για Εθνική ενότητα και πίστη σε αρχές και αξίες είναι πάλι επίκαιρο

Ακολούθησε το σκετς που είχαν ετοιμάσει τα παιδιά με εμφανές το άγχος τους και το τρακ που είχαν για την μικρή αυτή παράσταση και ο κόσμος που ήταν παρόν τα καταχειροκρότησε για το αποτέλεσμα.
Αμέσως μετά την παράσταση ο Πατέρας Γεώργιος Καλύβας εμφανώς συγκινημένος συνεχάρη τα παιδιά για το θάρρος τους και την τόλμη τους λέγοντας ότι τα παιδιά υπερέβαλαν εαυτούς γιατί μέσα σε μισή εβδομάδα κατάφεραν να κάνουν αυτό που μας χάρισαν αυτήν την ψυχική και πατριωτική ανάταση.
Ευχαρίστησε τα παιδιά μέσα από την καρδιά του και ευχήθηκε στο πνευματικό κέντρο του Αγίου Νικολάου να γίνουν και άλλα πράγματα εκεί.

Δείτε φωτογραφίες σε SlideShow και video από την χθεσινή εκδήλωση στο Πνευματικό κέντρο του Αγίου Νικολάου.
Οι φωτογραφίες Αλλάζουν μόνες τους.
Οι γονείς ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ που πιθανόν θελήσουν φωτογραφίες χωρίς το λογότυπο επάνω, μπορούν να τις ζητήσουν από την κ. Μπέττυ Κορωναίου.



Η Φωτογραφία που σαρώνει στο Facebook και twitter

Είναι η φωτογραφία των τελευταίων 2 ημερών.

Χωρίς ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΥΠΕΡΒΟΛΗ η φωτογραφία ΣΑΡΩΝΕΙ στην κυριολεξία τα like και τα Share στο Facebook και τα retweet στο Twitter.
Αφορά την λίστα Λαγκάρντ και την δημοσιοποίηση της από το περιοδικό HOT DOC του Κώστα Βαξεβάνη.

Είναι η "ανεξάρτητη" δικαιοσύνη.

Δείτε την φωτογραφία που σαρώνει παντού.....





«Κερασμένα» απο σήμερα τα είδη χωρίς απόδειξη!

«Κερασμένα» θα είναι από σήμερα τα προϊόντα τα οποία δεν θα συνοδεύονται από απόδειξη, δίνοντας ένα κίνητρο προς τους καταστηματάρχες να κόβουν απόδειξη για να πληρωθούν.

Ειδικότερα, ο καταναλωτής θα μπορεί να μην καταβάλλει αντίτιμο σε εστιατόρια, καφέ, καταστήματα με είδη ένδυσης και υπόδησης, ακόμη και στην περίπτωση παροχής υπηρεσιών δηλαδή σε γιατρούς, δικηγόρους, υδραυλικούς σε περίπτωση που δεν λάβει απόδειξη.

Η θεσμοθέτηση αυτής της της πρακτικής,.............

περιλαμβάνεται στο σχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης, με σκοπό να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή.

Την ίδια ώρα την έντονη είναι η αντίδραση από την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) στο ενδεχόμενο να ισχύσει και για την αγορά εμπορευμάτων η προωθούμενη ρύθμιση.

«Εάν ο πελάτης ζητήσει την απόδειξή του και ο καταστηματάρχης αρνηθεί να την εκδώσει, μπορεί να καταγγείλει το γεγονός στις αρμόδιες αρχές και φυσικά μπορεί να αρνηθεί την αγορά, να αφήσει τα προϊόντα και να αποχωρήσει, όχι όμως να τα πάρει και να φύγει χωρίς να πληρώσει», παρατηρεί η Συνομοσπονδία και συνεχίζει: «Η κίνηση αυτή είναι παράνομη και πληροί την αντικειμενική υπόσταση του ποινικού αδικήματος της κλοπής, οπότε ο καταναλωτής μπορεί να εμπλακεί σε περιπέτειες, τις οποίες και ο ίδιος προφανώς δεν επιθυμεί».

Now 24

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Με νομοθετική ρύθμιση (παρ. 1 του άρθρου 7 του Ν. 3454/2006) η ημέρα της πολύτεκνης οικογένειας εορτάζεται, από τον πολυτεκνικό κόσμο της χώρας, την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου.

Φέτος ο εορτασμός θα πραγματοποιηθεί στις 4 Νοεμβρίου 2012 που συμπίπτει να είναι η πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, προς τιμή των προστατών των πολυτέκνων Αγίων ΤΕΡΕΝΤΙΟΥ και ΝΕΟΝΙΛΛΗΣ και των επτά τέκνων τους.

Μετά τη Θεία Λειτουργία στο Ι. ναό του Αγίου Αθανασίου στην Κυπαρισσία, θα επακολουθήσει Αρτοκλασία .

Καλούμε όλα τα μέλη να τιμήσουν με την............

παρουσία τους τον εορτασμό.


Ο Πρόεδρος
Κ.Κωνσταντόπουλος

Η γραμματέας
Κ. Αγγελινά

Στο εδώλιο σήμερα ο Βαξεβάνης για τη λίστα Λαγκάρντ

Την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσε η δημοσίευση από το περιοδικό Hot Doc που ανήκει στον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη 2.059 ονομάτων καταθετών στην τράπεζα HSBC της Ελβετίας που περιλαμβάνονται στη φερόμενη ως λίστα Λαγκάρντ.

Χθες ο κ. Βεξεβάνης οδηγήθηκε ........

ενώπιον του εισαγγελέα και παραπέμφθηκε για σήμερα το μεσημέρι στο εδώλιο του αυτοφώρου Μονομελούς Πλημμελειοδικίου της Αθήνας.

Η σύλληψη του κ. Βαξεβάνη η οποία πήρε πρωτοφανείς διαστάσεις έγινε παρουσία εισαγγελέα στη Δροσιά όπου ο δημοσιογράφος βρισκόταν σε σπίτι φίλων του. Ο ίδιος ο δημοσιογράφος προανήγγειλε τη σύλληψή του γράφοντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο τουίτερ «Μπαίνουν στο σπίτι με εισαγγελέα τώρα. Με συλλαμβάνουν. Διαδώστε».

Η σύλληψη στο πλαίσιο του αυτοφώρου έχει συμβεί ελάχιστες φορές στο παρελθόν και αφορούσε μόνο δράστες τρομοκρατικών υποθέσεων ή σεσημασμένους κακοποιούς.

Γκρίζες ζώνες για τη λίστα Λαγκάρντ

Στα ονόματα που δημοσιοποίησε ο δημοσιογράφος και εκδότης του περιοδικού Hot Dog και φέρονται ως ιδιοκτήτες λογαριασμών στην ελβετική τράπεζα HSBC δεν μπορεί να αποτελέσει στην παρούσα ενοχοποιητικό στοιχείο. Στα ονόματα που έχουν δημοσιοποιηθεί δεν περιλαμβάνονται τα ποσά των καταθέσεων και για να διαπιστωθεί αν ο λογαριασμοί αυτοί αποτελούν προϊόν φοροδιαφυγής θα πρέπει να γίνει διασταύρωση στοιχείων με τα περιουσιακά τους στοιχεία και τα εισοδήματα που είχαν τα προηγούμενα χρόνια.

Ο τρόπος με τον οποίο έχουν καταγραφεί τα ονόματα στην φερόμενη ως λίστα Λαγκάρντ δεν διευκολύνει επίσης την ανάλυσή τους. Για παράδειγμα στη λίστα υπάρχουν δύο εγγραφές υπό το όνομα Νικόλαος Παπανδρέου μια φορά χωρίς ιδιότητα και μια δεύτερη στην οποία υπάρχει η λέξη «πρόεδρος».

Το δεύτερο ζήτημα που περιπλέκει τα πράγματα για τη δικαιοσύνη είναι πολλά ονόματα δίνονται στα αγγλικά και πολλά στα γαλλικά. Στη λίστα που δημοσιοποιήθηκε και φέρεται ως λίστα Λαγκάρντ υπάρχουν πολλοί επιχειρηματίες, γιατροί, δικηγόροι, συνταξιούχοι, νοικοκυρές, φοιτητές, υπάρχει επίσης άτομο που φέρεται να είναι δημόσιος υπάλληλος, πρώην στρατιωτικοί και πλοίαρχοι, καθηγήτρια πιάνου, δημοσιογράφοι, αρχαιολόγος αλλά και ένας ελεγκτής αεροπορίας.

Στα πιο γνωστά ονόματα που περιλαμβάνονται στη φερόμενη ως λίστα Λαγκάρντ είναι των οικογενειών Χαίτογλου, Κέσσαρη, Βιλδιρίδη, Γεράρδου, Βουράκη, Ζούλιβιτς, Μπενρουμπή, Κοπελούζου, Μπόμπολα, Μαρινόπουλου, Λαυρεντιάδη, Βάλβη, Λαλαούνη, Τσαντίλη, Δούρου, Ακκά, Καρακίτσου, Καπράλου, Δριμιώτη, Λίτσα, Δούκα, του δικηγόρου Σταύρου Παπασταύρου που είναι συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά. Από τον χώρο της φαρμακοβιομηχανίας βρίσκεται το όνομα του Διονύση Φιλιώτη και από τον χώρο της ένδυσης τα ονόματα Ραξέφσκυ, Τζιούφας, Μιχαηλίδης κ.λπ.

Από τους εφοπλιστές αναφέρονται οι οικογένειες Φραγκίστα, Τσάκου, Φαφαλιού, Καμπάνη, Μαρτίνου, Κρίτσα, Γουλανδρή, Βεντούρη, Ζαγοραίου, Τάτου, Χατζηιωάννου, Τσακίρογλου.

Από τους καλλιτέχνες αναφέρονται οι Αμαλία Μουτούση, Δημήτρης Σγούρος, Αλεξάνδρα Αθανασιάδη ενώ από τους δημοσιογράφους ο Γιώργος Τράγκας, Παναγιώτης Λάμψιας, Σπύρος Δούκας κ.λπ.

Ελβετική σιωπή

Σύμφωνα με πληροφορίες οι λογαριασμοί στην Ελβετία έκλεισαν από τη στιγμή που ξέσπασε θόρυβος και διαπιστώθηκε ότι έγινε υποκλοπή στα στοιχεία. Τραπεζικοί κύκλοι αναφέρουν ότι από την ώρα που οι λογαριασμοί έκλεισαν ή μεταφέρθηκαν σε άλλα υποκαταστήματα της τράπεζας τότε οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ισχυριστούν ότι δεν έχουν λογαριασμό στην εν λόγω τράπεζα.

Στα μέσα Οκτωβρίου εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Ελβετίας διεμήνυσε ότι δεν πρόκειται να δοθεί στην Ελλάδα οποιαδήποτε βοήθεια για τη διερεύνηση των στοιχείων που έχουν υποκλαπεί.

iefimerida

Αλλαγές στο επίδομα θέρμανσης

Περίπου 500.000 νέους δικαιούχους αφορά το επίδομα θέρμανσης, βάσει κάποιων αλλαγών στα κριτήρια. Μέχρι την προσεχή Τετάρτη ή, Πέμπτη αναμένεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα επιδότησης πετρελαίου θέρμανσης.

Δείτε τις κάρτες από το πρωινό του Antenna: ........






Υποχρεωτικά μέσω τράπεζας οι συναλλαγές που ξεπερνούν τα 500 ευρώ

Συνεχίζεται ο πόλεμος που έχει κηρύξει το οικονομικό επιτελείο κατά της φοροδιαφυγής, αφού από την 1η Ιανουαρίου του 2013 οι συναλλαγές που υπερβαίνουν τα 500 ευρώ θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικά με χρέωση του τραπεζικού λογαριασμού, πιστωτικές κάρτες ή τραπεζικές επιταγές.

Το υπουργείο Οικονομικών σε μία προσπάθεια να βάλει φρένο στη μη έκδοση αποδείξεων προσανατολίζεται στο να χαμηλώσει το όριο των υποχρεωτικών συναλλαγών μέσω τραπεζών από τα 1.500 ευρώ που είναι σήμερα σε 500.
Παράλληλα όπως αναφέρουν τα Νέα καταργείται η ..........

θεώρηση, το γνωστό τρύπημα βιβλίων και στοιχείων, αφού όλα θα τηρούνται με ηλεκτρονικό τρόπο, ενώ τα δελτία αποστολής, αλλά και τα τιμολόγια θα εκδίδονται ηλεκτρονικά.

Επιπλέον θα καθιερωθεί η υποχρεωτική τήρηση ενός τραπεζικού λογαριασμού για όλες τις συναλλαγές μιας επιχείρησης. Τέλος έρχεται ταχύτερος έλεγχος, αλλά και ανακούφιση από την γραφειοκρατία – για τους ελεύθερους επαγγελματίες με την κατάργηση των πρόσθετων βιβλίων, όπως το βιβλίο αποθήκης και το βιβλίο αυτοκινήτων στα συνεργεία.

iefimerida

Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα.

Την εβδομάδα από 29 Οκτωβρίου έως 04 Νοεμβρίου 2012 εφημερεύει το φαρμακείο:

Πηνελόπη Σεραφείμ

Tηλ: 2761 - 0 - 32 102
Κιν. 698 - 17 54 204


ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν κάθε Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.