ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟΨΕ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣKΕΥΗΣ, Λόγω έκτακτης βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.

Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2012

Πρόσκληση: Η Ελληνο-Ρωμαϊκή κληρονομιά στις τέχνες της Εγγύς Ανατολής
Πρόσκληση: ‘‘ΠΟΜΠΗΙΑ-ΕΡΚΟΥΛΑΝΟΥΜ’’ Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΑΦΙΣΑ


2η Εθελοντική Αιμοδοσία στον Αγιο Ιωάννη Φιλιατρών

ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΑΦΙΣΑ


Μείωση στα 30 εκατ. ευρώ της επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου προβλέπει το "Μνημόνιο 3" από το 2013

Τις βιαιότερες αλλαγές που έχει δεχθεί ο αγροτικός κλάδος μετά την μεταπολίτευση φαίνεται ότι φέρνει το καινούργιο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα (το λεγόμενο «Μνημόνιο 3») που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή και δημοσιεύθηκε στον διαδικτυακό τόπο του Υπουργείου Οικονομικών. Μεταξύ των μέτρων που αναμένεται να προκαλέσουν αντιδράσεις είναι η μείωση της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης ντίζελ στους αγρότες κατά 130 εκατ. ευρώ.
Αν λάβει κανείς υπόψη ότι μέχρι σήμερα το ποσό που ......

δινόταν στους παραγωγούς κυμαίνεται στα 160 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση, σημαίνει ότι από το 2013 θα δοθούν στους παραγωγούς μόλις 30 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι τα στελέχη της Τρόικας από την αρχή των διαπραγματεύσεων είχαν επισημάνει στην ελληνική κυβέρνηση την αναγκαιότητα να καταργηθεί η επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο καθώς θεωρούν ότι «αποτελεί εστία λαθρεμπορίου». Όσον αφορά την Επιστροφή του ΕΦΚ για την χρονιά που διανύουμε μετά την πρώτη δόση (50%) η οποία έφτασε τα 81.581.038 ευρώ αναμένεται η εξόφληση η οποία ωστόσο δεν θα δοθεί νωρίτερα από την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δις. ευρώ.

έβαια, η δραματική αυτή εξέλιξη δεν είναι και η μοναδική που θα πλήξει το αγροτικό εισόδημα αφού ραγδαίες αλλαγές αναμένονται (από το 2013) στη φορολογία των αγροτών όπως η υποχρεωτική τήρηση βιβλίων εσόδων – εξόδων, ενώ έντονες αντιδράσεις προκαλούν οι προτάσεις για μείωση του ΦΠΑ, η κατάργηση δώρων στις συντάξεις του ΟΓΑ και μια σειρά άλλων επώδυνων μέτρων.

Αναλυτικά, το «Μνημόνιο 3» αναφέρει τα εξής για τους αγρότες:

Μείωση των επιστροφών φόρου στους αγρότες(ΦΠΑ): 152 εκατ. ευρώ.
Μείωση της επιδότησης του ειδικού φόρου κατανάλωσης ντίζελ: 130 εκατ. ευρώ.
Κατάργηση δώρων στις κύριες συντάξεις ΟΓΑ 717 εκατ. ευρώ.
Αύξηση εισφορών υγειονομικής περίθαλψης ασφαλισμένων ΟΓΑ 90 εκατ. ευρώ.
Μείωση ειδικών προγραμμάτων γεωργίας 25 εκατ. ευρώ.
Επίσης 417 εκατ. ευρώ θα πρέπει να καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ και του ΕΤΑΑ ως εισφορές στα ταμεία τους και συγκεκριμένα 149 εκατ. ευρώ το 2013, 20 εκατ. ευρώ το 2014, 204 εκατ. ευρώ το 2015 και 44 εκατ. ευρώ το 2016.
Από το 2013 καταργείται το αφορολόγητο για τους αγρότες που θα πληρώνουν φόρο από το πρώτο ευρώ με πιθανότερο συντελεστή το 13%.
Από το 2013 φορολογούνται τα αγροτεμάχια.
Από το 2013 αυξάνεται το τιμολόγιο του αγροτικού ρεύματος.


agrotypos

Συνδεδεμένα στο διαδίκτυο τα μισά ελληνικά νοικοκυριά

Περισσότερα από τα μισά νοικοκυριά της χώρας (53,6%), με ένα τουλάχιστον μέλος ηλικίας 16-74 ετών, διαθέτουν πλέον σύνδεση στο διαδίκτυο από την κατοικία τους, ενώ στη συντριπτική πλειονότητά τους (98,4%) οι συνδέσεις αυτές είναι ευρυζωνικές.

Αυτό προκύπτει από την έρευνα της ..............

Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), για τα νοικοκυριά και τις νέες τεχνολογίες -σύνδεση στο διαδίκτυο από την κατοικία- ευρυζωνικές συνδέσεις, που αφορά στο Α’ τρίμηνο 2012.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, έξι στους δέκα χρησιμοποίησαν Η/Υ και το διαδίκτυο κατά το Α΄ τρίμηνο 2012, ενώ τακτική χρήση του διαδικτύου, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, διενεργεί το 91,4% όσων χρησιμοποίησαν το διαδίκτυο (ποσοστό σταθερό σε σχέση με το 2011, που ήταν 91,7%), ενώ το ποσοστό όσων χρησιμοποιούν καθημερινά το διαδίκτυο παρουσιάζει αύξηση κατά 4,6% σε σχέση με αυτό που καταγράφηκε το 2011.

Παράλληλα, δύο στους δέκα συνδέονται στο διαδίκτυο, εν κινήσει, από φορητή συσκευή. Ειδικότερα, το 22,5% του συνολικού πληθυσμού ηλικίας 16- 74 ετών και το 40,9% όσων χρησιμοποίησαν το διαδίκτυο το Α’ τρίμηνο 2012, συνδέθηκαν στο διαδίκτυο, εκτός της κατοικίας και του χώρου εργασίας τους, με τη χρήση φορητού υπολογιστή (laptop, notebook, notebook ή tablet), κινητού τηλεφώνου, smart phone ή άλλης φορητής συσκευής (PDA, MP3 player, e-book reader, φορητή κονσόλα παιχνιδιών, κ.ά.), παρουσιάζοντας αύξηση 64,2% και 54,9%, αντίστοιχα, σε σχέση με το Α’ τρίμηνο 2011. Όσοι δεν συνδέθηκαν στο διαδίκτυο, ανέφεραν σε ποσοστό 78,7% ότι δεν χρειάστηκε να συνδεθούν εκτός της κατοικίας και του χώρου εργασίας τους και σε ποσοστό 16,1% επικαλέστηκαν το υψηλό κόστος (της συσκευής ή και της συνδρομής για το διαδίκτυο).

Τέσσερις στους δέκα, από αυτούς που συνδέθηκαν στο διαδίκτυο, ανέφεραν ως συχνό πρόβλημα που αντιμετώπισαν κατά τη σύνδεσή τους από φορητό υπολογιστή, κινητό τηλέφωνο ή άλλη φορητή συσκευή, την μη καλή λήψη του σήματος του δικτύου κινητής τηλεφωνίας, ενώ ένας στους δέκα ανέφερε ως πρόβλημα τη δυσκολία καθορισμού ή αλλαγής των ρυθμίσεων που απαιτούνται για σύνδεση στο διαδίκτυο (π.χ. για αλλαγή από το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας σε WiFi, ενεργοποίηση των εφαρμογών εντοπισμού θέσης ή ενεργοποίηση του διαδικτύου), τη δυσκολία χρήσης της μικρής οθόνης ή της εισαγωγής κειμένου στη φορητή συσκευή, καθώς και τους απρόσμενα υψηλούς λογαριασμούς.
Έξι στους δέκα, από όσους χρησιμοποίησαν το διαδίκτυο κατά το διάστημα Απριλίου 2011- Μαρτίου 2012, χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να βρουν πληροφορίες από τις ιστοσελίδες δημόσιων υπηρεσιών, για προμήθεια αιτήσεων, βεβαιώσεων, πιστοποιητικών κ.λπ., ή και για αποστολή συμπληρωμένων εντύπων.

Κατά το χρονικό διάστημα Απριλίου 2011 – Μαρτίου 2012, σημειώθηκε αύξηση 34,9%, σε σχέση με τα αντίστοιχα ποσοστά ένα έτος πριν (Απρίλιος 2010 – Μάρτιος 2011) στη χρήση των ιστοσελίδων των δημοσίων υπηρεσιών για αποστολή συμπληρωμένων εντύπων, όπως η φορολογική δήλωση.

Τέλος, περίπου τρεις στους δέκα πραγματοποιούν ηλεκτρονικές αγορές, καθώς το ποσοστό των χρηστών τού διαδικτύου που κατά το Α’ τρίμηνο 2012 πραγματοποίησαν ηλεκτρονικές αγορές ανέρχεται στο 26,9%, καταγράφοντας αύξηση 14% σε σχέση με το 2011.

Tech it

Ανάκληση σογιέλαιου με χρώμα που πωλείται σαν “έξτρα παρθένο ελαιολαδο”

Τη διακίνηση σογιέλαιου με τεχνητό χρώμα, το οποίο πωλείται με την ένδειξη «έξτρα παρθένο ελαιόλαδο» διαπίστωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας και σε συνεργασία με τη Β’ Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική επωνυμία ...........

«Λιόδεντρο», σε συσκευασία των 5L και ημερομηνία λήξης 31-12-2015, το οποίο παρασκευάζεται από την εταιρία “ΕΛΑΙΑ Π.Γ. ΕΠΕ”, 2ο χλ. Κιλκίς– Πολυκάστρου.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση/ απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το συγκεκριμένο νοθευμένο- μη ασφαλές προϊόν και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν να μην το καταναλώσουν. Το ουσιαστικό είναι ότι η εταιρεία αυτή είχε ελεγχθεί και παλιότερα και χθες ο ΕΦΕΤ ξαναεβγαλε ανακοίνωση για το ίδιο ακριβώς παραπτωμα, χρωματισμένο σπορέλαιο για παρθένο ελαιολαδο.Ο κόσμος έτρωγε στην Μακεδονία σπορέλαιο με χρώμα για λάδι

Messinea

Πράγματι Αυτοκινητοδρόμος ΤΕΛΟΣ και ότι έγινε - έγινε!!!

Από το messinea

Γράφαμε πριν από λίγες ημέρες “τέλος ο δρόμος φεύγουν οι εργαζόμενοι στο Εργο και ότι έγινε έγινε” και περιγράφαμε ότι ο Αυτοκινητοδρομος θα φτάσει μέχρι του Καρέλια ενώ παγώνει και το Λευκτρο Σπάρτη. Εκφράζαμε επίσης και τους προβληματισμούς για το πότε θα παραδοθεί η Τσακώνα που πάει από μήνα σε μήνα. Μας είπαν επίσης ότι η έξοδος στην Μεσσήνη θα ανοίξει την Παρασκευή (εχθες).

Γίναμε αποδέκτες σχολίων αλλά εμείς επιμένουμε και σήμερα με νεωτερες πληροφορίες.
Η οικονομική συγκυρία δεν επιτρέπει την ............

ολοκλήρωση του προβλεπόμενου έργου σε ότι αφορά στην Καλαματα στον περιμετρικό εφόσον το κόστος των απολλοτριώσεων είναι δυσβασταχτα υψηλό και έτσι ο δρόμος θα πάει όπως είχαμε γράψει μέχρι του Καρέλια και θα συνδεθεί εκεί για την είσοδο στην πόλη. Ομοίως θα σταματήσουν οι εργασιες στο Λευκτρο- Σπάρτη με την Λακωνία να είναι η μεγάλη χαμένη της ιστορίας. Τώρα η Τσακώνα δεν δίδεται γιατί λέει πρέπει να εγκριθεί η συμπληρωματική συμβαση του εργολάβου με το Ελληνικό δημόσιο, δούλευε δηλαδή χωρίς λεφτά και τώρα πρέπει το ελεγκτικό να τα εγκρίνει για να πληρωθεί τα δεδουλευμένα ο κατασκευαστής. Ο Δρόμος είναι έτοιμος αλλά δεν ανοίγει ως μέσο πίεσης όπως καταλαβαινεται, γι αυτό τόσους μήνες οι καθυστερήσεις με αυτοκινητόδρομο τελειωμένο. Και εδώ βγαίνουν στο προσκήνιο οι σχεσεις της Κυβέρνησης με τους εργολάβους. Καμία επαφή, δηλαδή Καλημέρα σας!!! Το συμπέρασμα: To έργο πράγματι θα πρέπει να θεωρείται από τους πολίτες ολοκληρωμένο! Οτι ακριβώς είχαμε γράψει! Ευτυχώς για την Μεσσηνία και την Καλαματα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Δρόμος τέλος ότι έγινε -έγινε! Μόνο που ίσως χρειασθεί τελικά να πάμε να ανοίξουμε την Τσακώνα μόνοι μας , με διαδήλωση, ούτως ή άλλως όλα είναι πανέτοιμα τα σύρματα εμποδίζουν την κυκλοφορία στην εισοδο έξοδο και αυτοί που τα έχουν βάλει. Πιστέψτε με τίποτε άλλο…

Καλαμάτα: Τελεσίγραφο στα περίπτερα με προειδοποίηση για κατεδάφιση!

Να τα μαζέψουν, εφόσον έχουν απλωθεί έξω από το χώρο που κατά το νόμο δικαιούνται, καλεί τους περιπτερούχους της Καλαμάτας η δημοτική αρχή. Προειδοποιεί ότι εάν δεν συμμορφωθούν μέχρι τις 15 Δεκέμβρη, θα ανακληθούν οι άδειες και τα περίπτερα θα κατεδαφιστούν!

Σχετικές δηλώσεις έκανε σήμερα η αρμόδια αντιδήμαρχος, Παναγιώτα Ντίντα, που τόνισε ότι η κατάσταση με τα περισσότερα περίπτερα έχει φτάσει στο μη παρέκει. Ειδικότερα σημείωσε ότι περίπτερα ...........

καταλαμβάνουν χώρους μεγαλύτερους από αυτούς που ορίζει ο νόμος και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις έχουν καταλάβει ολόκληρο το πλάτος του πεζοδρομίου, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται οι πεζοί να κατέβουν στο οδόστρωμα και να κινδυνεύει η ακεραιότητά τους.
Στους περιπτερούχους στάλθηκε από το Δήμο προειδοποίηση με το χρονικό περιθώριο που έχουν προκειμένου να συμμορφωθούν, η οποία κοινοποιήθηκε επίσης στον εισαγγελέα και στην αστυνομία.

Στην προειδοποίηση σημειώνεται χαρακτηριστικά: «Παρακαλούμε όπως, εντός 45 ημερών (μέχρι την 15η Δεκεμβρίου 2012) προβείτε σε ενέργειες για την προσαρμογή των κουβουκλίων, στον τύπο και τις διαστάσεις που προβλέπονται από τη νομοθεσία. Σε διαφορετική περίπτωση θα εφαρμοστούν τα προβλεπόμενα (από τη νομοθεσία), δηλαδή θα ανακαλείται η άδεια του περιπτέρου και το περίπτερο θα κατεδαφίζεται»!

Kalamatajurnal

Μέσω...ίντερνετ και τραπεζών η πληρωμή των νέων τελών κυκλοφορίας

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων δεν θα λαμβάνουν κάποιο σήμα.

Μέσα από την ιστοσελίδα του Taxisnet από την ερχόμενη Τετάρτη θα μπορούν οι ιδιοκτήτες οχημάτων να αναζητούν τα ειδοποιητήρια των νέων τελών κυκλοφορίας τα οποία φέτος δεν θα αποσταλούν μέσω ταχυδρομείου.

Όσοι δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα θα .............

μπορούν να εξοφλούν τα τέλη σε οποιαδήποτε τράπεζα, χωρίς να χρειάζεται να έχουν στα χέρια τους το ειδοποιητήριο αλλά θα προσέρχονται στον γκισέ με τον αριθμό κυκλοφορίας και τον ΑΦΜ ή με την άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου.

Μια άλλη δυνατότητα είναι για αυτούς που δεν έχουν πιστοποιηθεί στο Taxisnet , είναι να μπαίνουν στη σχετική ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ, να πληκτρολογούν τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους και τον ΑΦΜ τους και να τυπώνουν το ειδοποιητήριο τους.

Το πρόστιμο για όσους δεν έχουν πληρώσει έως το τέλος του χρόνου θα είναι το διπλάσιο του ποσού και φέτος δεν αναμένεται να υπάρξει παράταση στην προθεσμία για την πληρωμή.

Με την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας οι ιδιοκτήτες των οχημάτων δεν θα λαμβάνουν κάποιο σήμα, και για τον σχετικό έλεγχο θα υπάρξει ηλεκτρονική διασύνδεση των περιπολικών της αστυνομίας με το Τaxisnet

Πρώτο Θέμα

Πρώτο το Gmail στην προτίμηση των χρηστών

Τέλος στις διαφωνίες σχετικά με τα ποια υπηρεσία e-mail είναι η κορυφαία στο διαδίκτυο βάζει η ComScore με νέα έρευνα της που αποκαλύπτει πως το Gmail πήρε το προβάδισμα από το Hotmail.
Μετρώντας τις επισκέψεις των χρηστών στις .............

ιστοσελίδες των δυο υπηρεσιών για τον Οκτώβριο, η εταιρεία ερευνών αποκάλυψε πως η ιστοσελίδα του Gmail δέχθηκε συνολικά 287.9 εκατομμύρια επισκέψεις παγκοσμίως, παραγκωνίζοντας το Hotmail το οποίο ήρθε δεύτερο με 286.2 εκατομμύρια επισκέψεις.

Σύμφωνα με την ComScore η πτώση της επισκεψιμότητας του Hotmail ίσως οφείλεται στην αλλαγή που υπέστη η υπηρεσία στον σχεδιασμό της και η έναρξη λειτουργίας του outlook.com. Το σημαντικό όμως είναι πως για πρώτη φορά το Gmail απολαμβάνει την πρωτιά. Η Yahoo, άλλοτε πανίσχυρη δύναμη στο e-mail, βρίσκεται πια στην τρίτη θέση με 281.7 εκατομμύρια επισκέψεις.

Όσον αφορά αποκλειστικά τις Ηνωμένες Πολιτείες τώρα, εκεί τα πράγματα αλλάζουν σημαντικά. Η Yahoo βρίσκεται πρώτη με 76.7 εκατομμύρια επισκέψεις, το Gmail δεύτερο με 69.1 εκατομμύρια και το Hotmail τρίτο με μόλις 35.5 εκατομμύρια επισκέπτες.

Στις αρχές του καλοκαιριού μάλιστα η Google είχε υποστηρίξει πως ήταν πρώτη, με βάση τους δικούς της υπολογισμούς, ο ισχυρισμός της όμως δεν μπορούσε να υποστηριχτεί από τα στοιχεία των τότε ερευνών ή δημοσκοπήσεων.

onair24

Ανακαλύφθηκε επικίνδυνο κενό ασφαλείας στο Facebook

Ένα νέο κενό ασφαλείας που ανακαλύφθηκε πρόσφατα στο Facebook μπορούσε να επιτρέψει σε οποιονδήποτε να δει τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που αντιστοιχούν σε ορισμένους λογαριασμούς χρηστών, ενώ κάποιοι από αυτούς ήταν προσβάσιμοι αυτόματα, χωρίς την ανάγκη εισαγωγής κωδικού.
Ένα μέλος του Hacker News ανακάλυψε πως μόνο με την επίσκεψη σε μια συγκεκριμένη συντόμευση (link), η οποία περιέχει το User ID ενός χρήστη, ο οποιοσδήποτε μπορούσε να δει το e-mail που αντιστοιχούσε στον εν λόγω λογαριασμό. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «continue» μάλιστα, μπορούσε να μπει κανονικά στο προφίλ χωρίς να έχει τον απαιτούμενο κωδικό.

Αυτό σημαίνει πως στην καλύτερη περίπτωση, ..............

επιτήδειοι θα μπορούσαν να ανακαλύψουν την ηλεκτρονική διεύθυνση των χρηστών του Facebook, στην χειρότερη θα μπορούσαν να αποκτήσουν τον έλεγχο του λογαριασμού τους στο κοινωνικό δίκτυο.

«Όλα ξεκίνησαν όταν ένας φίλος μου έστειλε ένα e-mail που περιείχε link κοινοποίηση μιας ομάδας του Facebook», είπε ο nico-roddz, το μέλος που ανακάλυψε το πρόβλημα. «Όταν έκανα κλικ στο link μπήκα αυτόματα στον λογαριασμό του φίλου μου. Είναι λοιπόν σίγουρα ένα ζήτημα ασφαλείας του Facebook.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η «βασική» μορφή της συντόμευσης διέρρευσε στο διαδίκτυο, θέτοντας σε κίνδυνο εκατομμύρια λογαριασμούς χρηστών.

Όπως εξήγησε ο μηχανικός λογισμικού Matt Jones, αυτές οι διευθύνσεις στέλνονται μόνο στους ίδιους τους χρήστες μέσω email «για την διευκόλυνση τους» και δεν πρέπει να δημοσιοποιούνται, ενώ πρόσθεσε πως λήγουν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα και λειτουργούν μόνο για ορισμένους χρήστες.

Προς το παρόν λόγω της αποκάλυψης της ύπαρξης τους από το Hacker News αλλά της διαρροής τους στο διαδίκτυο, το Facebook έχει απενεργοποιήσει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό ενώ έχει ήδη ξεκινήσει να λαμβάνει μέτρα για την προστασία όσων λογαριασμών επηρεάστηκαν από το κενό ασφαλείας.

24onair

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για ανασφάλιστη εργασία

Τριάντα τέσσερις ανασφάλιστους αλλοδαπούς εντόπισε μικτό ελεγκτικό κλιμάκιο, αποτελούμενο από την Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης (Ε.ΥΠ.Ε.Α.) τού ΙΚΑ, το Τμήμα Αλλοδαπών της Ελληνικής Αστυνομίας, την Υγειονομική Υπηρεσία, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) και τη Δημοτική Αστυνομία τού Δήμου Αθηναίων.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στις ..............

31 Οκτωβρίου στην περιοχή του Δήμου Αθηναίων και σε επιχειρήσεις ραφής ενδυμάτων αποκλειστικής απασχόλησης αλλοδαπών, στις οποίες συντάχθηκαν πρόστιμα ύψους 17.000 ευρώ.

Από την Ελληνική Αστυνομία πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις και προσαγωγές 10 αλλοδαπών, που δεν διέθεταν νομιμοποιητικά έγραφα παραμονής και εργασίας.

Στα πλαίσια τής εντατικοποίησης των ελέγχων για την καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας, μικτό κλιμάκιο της Ε.ΥΠ.Ε.Α. και της Τροχαίας Αττικής πραγματοποίησε ελέγχους σε οδηγούς ταξί τις νυκτερινές ώρες της Πέμπτης 1ης Νοεμβρίου και τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής σε σημεία της Αθήνας και του Πειραιά.

Από τα 112 ταξί που ελέγχτηκαν συνολικά, διαπιστώθηκαν 28 παραβάσεις απασχόλησης ανασφάλιστων οδηγών και συντάχθηκαν πρόστιμα ύψους 14.000 ευρώ.

Ακόμη, μικτά κλιμάκια των ελεγκτών της Ε.ΥΠ.Ε.Α. και της Υπηρεσίας Ελέγχου Αγορών του υπουργείου Ανάπτυξης (ΥΠ.Ε.Α.) πραγματοποίησαν ελέγχους σε 16 λαϊκές αγορές της Αττικής, την περίοδο από τις 22 έως τις 27 Οκτωβρίου.

Ελέγχθηκαν 82 πωλητές λαϊκών αγορών και διαπιστώθηκαν 58 παραβάσεις απασχόλησης ανασφάλιστων αλλοδαπών, για τους οποίους επιβλήθηκαν πρόστιμα 500 ευρώ για την κάθε παράβαση.

Από την ΥΠ.Ε.Α. τού υπουργείου Ανάπτυξης, διαπιστώθηκαν 31 παραβάσεις και συντάχθηκαν συνολικά πρόστιμα 10.200 ευρώ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δ' Εθνική 6ος όμιλος: Οι διαιτητές της 2ης Αγωνιστικής

Ανακοινώθηκαν από την ΕΠΟ οι διαιτητές των παιχνιδιών της 2ης αγωνιστικής στον 6ο όμιλο της Δ’ εθνικής.

Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή και θα ξεκινήσουν στις 3 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΠΟ οι διαιτητές που ορίστηκαν είναι:


Εθνικός Μελιγαλά - Πάμισος
Γιαννόπουλος, Δ. Βεργέτης, Ζώης (Αργολίδας)

Εθνικός Σαγέϊκων - Εράνη
Χ. Βεργέτης, Κούβελας, Πλαγιαννάκος (Αρκαδίας)

Διαγόρας Βραχνέίκων - Παναρκαδικός
Νίκας, Αδαμόπουλος, Λουκάς (Μεσσηνίας)

Ατρόμητος Λάππα - Πανόπουλο
Ζαραβίνος, Μπαμπάς, Κοσμάς (Αθηνών)

Δόξα Νέας Μανωλάδας - Αχαϊκή
Διαμαντόπουλος, Τριανταφύλλου, Δημογέροντας (Αρκαδίας).


Σε αποχή οι δικηγόροι της χώρας από Δευτέρα έως Παρασκευή

Με απόφαση της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, οι δικηγόροι προχωρούν σε νέες κινητοποιήσεις και μάλιστα, διαρκείας.

Συγκεκριμένα, οι δικηγόροι κατέρχονται πανελλαδικώς σε αποχή από τα καθήκοντά τους από την ερχόμενη Δευτέρα έως Παρασκευή.

Ειδικότερα, ο δικηγορικός κόσμος διαμαρτύρεται, ..........

μεταξύ άλλων, για:

*τις κατατεθείσες υπό ψήφιση διατάξεις περί Επικουρικού Κεφαλαίου,

*την επιχειρούμενη ένταξη του Τομέα Υγείας του ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΥΥ,

*τα φημολογούμενα φορολογικά μέτρα που αναμένεται να πλήξουν τον κλάδο των ελευθέρων επαγγελματιών και στον «στρεβλό τρόπο» με τον οποίο γίνεται αντιληπτή στην χώρα μας η δήθεν αναγκαιότητα απελευθέρωσης του δικηγορικού λειτουργήματος.

Direct News

Παραλύει το κράτος από τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου. Όλο το απερεγιακό δελτίο

Χορός απεργιών ξεκινά από την Δευτέρα με κορύφωση την Τετάρτη όπου και κατά πάσα πιθανότητα ψηφίζεται το νέο πακέτο μέτρων στη Βουλή.

Η 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ δίνουν το ρυθμό στις κινητοποιήσεις ενώ την Τετάρτη προβλέπεται να παραλύσει η χώρα και το κέντρο να είναι απροσπέλαστο.

Αναλυτικά οι κλάδοι που απεργούν:

1. Το «λάβαρο» των κινητοποιήσεων κρατάει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ με την 48ωρη απεργία της Τρίτης και Τετάρτης . Σε αυτή θα συμμετάσχουν οι νοσοκομειακοί και οι ιδιώτες ιατροί, οι οδοντίατροι, οι υπάλληλοι των αστικών συγκοινωνιών, των ΕΛΤΑ, των τεχνικών επιχειρήσεων και των μεταφορών, οι ιδιοκτήτες ταξί, οι σιδηροδρομικοί, οι ναυτεργάτες, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, οι έμποροι και οι επαγγελματοβιοτέχνες ήδη έχουν ανακοινώσει τη συμμετοχή τους στην απεργία, ενώ και οι ελεγκτές εναέριες κυκλοφορίας θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας την Τρίτη.Από τις 6 το πρωί της Δευτέρας και για 24 ώρες δεν θα υπάρχει ενημέρωση μια και απεργούν όλα τα ΜΜΕ.

2. Την Δευτέρα και Τρίτη Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ, τραβούν χειρόφρενο, ενώ κατά πάσα πιθανότητα την Τετάρτη θα λειτουργήσουν ώστε να διευκολυνθούν οι διαδηλωτές για την μετακίνησή τους στο κέντρο

3. Απεργία διαρκείας από τη Δευτέρα έχει προκηρύξει η ομοσπονδία αυτοκινητιστών.

4. Σε τρίωρη στάση εργασίας την Τρίτη από τις 10.00 έως τις 13.00 προχωρούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, ενώ και οι νοσοκομειακοί γιατροί προχωρούν σε τριήμερη απεργία από τις 5 έως και τις 7 Νοεμβρίου, ενώ οι ιδιώτες ιατροί, αλλά και οι οδοντίατροι σε 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη.

5. Κανένα τρένο δεν θα κυκλοφορήσει την Τρίτη 6 και την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου και δεν θα υπάρχει σύνδεση του Μετρό με το διεθνές αεροδρόμιο των Αθηνών, καθώς το σιδηροδρομικό δίκτυο πέραν του σταθμού «Δουκίσσης Πλακεντίας» ανήκει στον ΟΣΕ.

6. Σε 48ωρη απεργία και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ) που δηλώνει την αντίθεσή της «στην ψήφιση των νέων βάρβαρων αντεργατικών και αντικοινωνικών μέτρων» και στην ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ.

7. Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΝΟ την Τρίτη και την Τετάρτη.

8. Στη 48ωρη γενική απεργία συμμετέχει και η ΟΤΟΕ και με ανακοίνωση καλεί τα μέλη της σε δύο απεργιακές συγκεντρώσεις τόσο την Τρίτη όσο και την Τετάρτη 6 και 7 Νοεμβρίου.

9. Στις απεργιακές κινητοποιήσεις της 6ης και 7ης Νοεμβρίου συμμετέχουν η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) αντιδρώντας στην επικείμενη ψήφιση των νέων φορολογικών και άλλων μέτρων.

10. Αλλά και οι δικηγόροι της χώρας, αποφάσισαν πανελλαδική αποχή από την ερχόμενη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου έως την ερχόμενη Παρασκευή 9 του μήνα

ΠΡΩΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΚΕΔΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ

Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ''ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.'', σεβόμενος την απόφαση του ΣτΕ, μετά την προσφυγή μας τον Νοέμβριο του 2010, πως είναι Συνταγματικά θεμιτή η ολική απαγόρευση καπνίσματος στους χώρους των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, δηλώνουμε πως θα ακολουθήσουμε σε κάθε περίπτωση την μόνη νόμιμη οδό αντίδρασης, την δικαστική κατοχύρωση του δικαιώματος της προστασίας, της οικονομικής και επαγγελματικής ελευθερίας των πολιτών.

Θα είμαστε απόλυτα επικεντρωμένοι και .............

ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε, όχι μόνο την ολική απαγόρευση καπνίσματος στην επόμενη βαθμίδα Δικαστηρίων (Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων), αλλά και την προκλητικότατη Κυβερνητική Δήλωση περί επιβολής ''τσιγαρόσημου''.
Ρωτάμε τους πολίτες, τους φορείς και εν τέλει το Κράτος: ''Είναι Συνταγματικά θεμιτή η απαγόρευση καπνίσματος στους χώρους εστίασης και διασκέδασης, προκειμένου να προστατευθούν οι πολίτες από τα καπνικά προϊόντα, αλλά...αν πληρώσουν οι επιχειρηματίες 200 Ευρώ / m2 που θα διαθέτουν για τους καπνιστές, ...ΟΙ ΒΛΑΠΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΑΥΟΥΝ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ;

Να περιμένουν όλοι την επόμενη κίνησή μας!!!

Αντικαπνιστικός νόμος και με την έγκριση του Συμβουλίου της Επικρατείας

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τις προσφυγές του «Πανελλήνιου Συνδέσμου Κέντρων Εστίασης και Διασκέδασης» και 150 επιχειρηματιών από όλη την Ελλάδα, που ζητούσαν να ακυρωθεί η από 25.8.2010 υπουργική απόφαση, που απαγόρευσε το κάπνισμα στις επιχειρήσεις τους και προβλέπει την επιβολή προστίμων στους παραβάτες.

Συγκεκριμένα, το ΣτΕ έκρινε ότι η ..............

απαγόρευση του καπνίσματος σε εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες κλπ συνιστά μεν περιορισμό της ελευθερίας, ωστόσο ο περιορισμός αυτός έχει στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας και επομένως δεν είναι αντίθετος στο Σύνταγμα,

Στις προσφυγές τους ο Σύνδεσμος και οι επιχειρηματίες υποστήριξαν ότι η ολική απαγόρευση είναι αντίθετη στην συνταγματική αρχή της ισότητας και της αναλογικότητας καθώς και στη συνταγματική προστατευόμενη οικονομική και επαγγελματική ελευθερία των πολιτών.

Η απαγόρευση του καπνίσματος, η οικονομική κρίση, οι αλλεπάλληλες αυξήσεις του ΦΠΑ και του φόρου των αλκοολούχων ποτών, έχει ως συνέπεια να επέρχεται προσβολή της οικονομικής και επαγγελματικής τους δραστηριότητας και υπόστασης, υποστηρίζουν οι επιχειρηματίες, αφού χάνουν το 70%- 90% της πελατείας τους.

Το Δ' Τμήμα του ΣτΕ αναγνωρίζει, κατ' αρχάς, ότι η απαγόρευση «συνιστά σημαντικό περιορισμό», αφενός μεν στην ελευθερία όσων οι οποίοι επιλέγουν να καπνίζουν (ανεξάρτητα του ότι το δικαίωμα στο κάπνισμα δεν περιλαμβάνεται στις εκφάνσεις της ιδιωτικής ζωής που τυγχάνουν συνταγματικής προστασίας) αφετέρου στην ελευθερία ασκήσεως του επαγγέλματος των ιδιοκτητών των καταστημάτων, υπό την έννοια ότι αυτοί στερούνται της δυνατότητας να επιτρέπουν σε όσους πελάτες τους το επιθυμούν να καπνίζουν εντός των καταστημάτων τους, με συνέπεια να υφίστανται διαρροή της πελατείας τους.

Ωστόσο, τονίζουν οι σύμβουλοι Επικρατείας, το μέτρο αυτό «στηριζόμενο στη διάταξη του άρθρου 21 παράγραφος 3 του Συντάγματος, από την οποία γεννάται ευθεία υποχρέωση του Κράτους με τη λήψη θετικών μέτρων για την προστασία της υγείας των πολιτών, δεν αντίκειται στη διάταξη του άρθρου 5 παράγραφος 1 του Συντάγματος, καθόσον συνιστά θεμιτό περιορισμό της ελευθερίας εν γένει και της επαγγελματικής ελευθερίας των ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ειδικότερα, η φύση δε αυτού δεν καθιστά αδύνατη ή ιδιαιτέρως δυσχερή την άσκηση της σχετικής επαγγελματικής δραστηριότητας».

Επιπλέον, οι δικαστές επισημαίνουν ότι η απαγόρευση «δικαιολογείται και από την ανάγκη της προστασίας και της μη περαιτέρω επιβαρύνσεως του συστήματος της κοινωνικής ασφαλίσεως των πολιτών, το οποίο κατοχυρώνεται από τη διάταξη του άρθρου 22 παράγραφος 5 του Συντάγματος, από τις δαπάνες που θα υποβληθεί αυτό για την αντιμετώπιση των ασθενειών που προκαλούνται από το κάπνισμα, δεδομένου ότι, όπως αναφέρεται στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για το κάπνισμα (2008-2012), σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, 3,5 εκατομμύρια θάνατοι ετησίως σε παγκόσμιο επίπεδο οφείλονται στο κάπνισμα, ενώ στο ίδιο σχέδιο επισημαίνονται οι κίνδυνοι που εγκυμονεί το παθητικό κάπνισμα για την υγεία των πολιτών».

Καταλήγοντας, οι σύμβουλοι Επικρατείας υπογραμμίζουν στην απόφασή τους ότι ο επίμαχος περιορισμός κινείται εντός των ορίων «που χαράσσει η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας».

Difernews

Το χθεσινοβραδινό δελτίο Ειδήσεων του BEST TV [ 2/11/2012 ]Ανήσυχοι οι Έλληνες για την ιατρική τους περίθλαψη το 2013

Ανήσυχοι και απογοητευμένοι εμφανίζονται οι Έλληνες ασθενείς σε δύο νέες έρευνες γνώμης που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας. Επτά στους δέκα εκτιμούν ότι θα χειροτερέψουν πολύ τα ζητήματα περίθαλψής τους τον επόμενο χρόνο, σύμφωνα με την πρώτη έρευνα που ανακοινώθηκε στο πλαίσιο του πρώτου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ασθενών στην Αθήνα.

Σε ποσοστό 1/3 οι ερωτηθέντες δήλωσαν ...........

δυσαρεστημένοι από το συνολικό σύστημα υγείας που περιλαμβάνει και τον ΕΟΠΥΥ, ενώ το 40% εκτίμησε ότι δεν έτυχε της απαραίτητης σημασίας από το γιατρό του.

Περίπου οι μισοί δήλωσαν ότι η πρόσβαση στη θεραπεία τους και κυρίως στα φάρμακα έγινε προβληματική εξαιτίας των κινητοποιήσεων που έκαναν οι φαρμακοποιοί, ενώ είναι εντυπωσιακό ότι 1 στους 4 δήλωσε πως υπήρξαν φορές που έπρεπε να πληρώσει ολόκληρο το ποσό για τα φάρμακά του, τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν απαραίτητα για τη ζωή του.

Πάνω από το 40% είπε ότι πλήρωσε από την τσέπη του περισσότερα χρήματα για φάρμακα την τελευταία περίοδο και το 37% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι τα φάρμακα είναι ακριβά, παρότι έχουν πέσει οι τιμές τους.

Οι ασθενείς που ρωτήθηκαν είπαν ότι το πίστευαν αυτό, καθώς είδαν να αυξάνεται η δική τους συμμετοχή στην αγορά των φαρμάκων τους. Όταν ρωτήθηκαν αν έκοψαν τα φάρμακά τους λόγω της κρίσης, φάνηκε ότι οι περισσότεροι προτίμησαν να εξασφαλίζουν τα φάρμακα, αλλά περιόρισαν τις επισκέψεις στο γιατρό τους και τις διαγνωστικές εξετάσεις.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας, ο επ. καθηγητής Πολιτικής Υγείας, κ. Κ. Σουλιώτης, τόνισε ότι αυτό που φαίνεται και από άλλες παρόμοιες έρευνες είναι ότι το 58% των ασθενών μειώνει τις επισκέψεις στο γιατρό αλλά και τις προληπτικές εξετάσεις με όποιες συνέπειες μπορεί να έχει αυτό στο μέλλον. Μάλιστα, τόνισε ότι η μεγαλή αναμονή για ραντεβού στο δημόσιο σύστημα στρέφει 6 στους 10 χρήστες υγείας στον ιδιωτικό τομέα, αλλά διερωτήθηκε για πόσο θα μπορεί αυτό να συνεχιστεί, καθώς τα χρήματα που διαθέτουν σήμερα οι πολίτες συνεχώς μειώνονται.

Απογοήτευση εκφράζουν οι Έλληνες στην πλειοψηφία τους από την ποιότητα υπηρεσιών Υγείας, καθώς το 74% δηλώνει ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τα ασφαλιστικά Ταμεία ανεβαίνει στο 77%, σε μια άλλη έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία Alco για λογαριασμό του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ), με τηλεφωνικές συνεντεύξεις σε 1.000 άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω, από όλη την Ελλάδα, την περίοδο 17-21 Οκτωβρίου 2012. Καταγράφεται η απογοήτευση των Ελλήνων για τις υπηρεσίες υγείας που παρέχουν τα δημόσια νοσοκομεία (63%) και ο ΕΟΠΥΥ, ωστόσο από τις υπηρεσίες των λειτουργών της υγείας φαρμακοποιών και γιατρών, εμφανίζονται ικανοποιημένοι σε ποσοστό 78% και 60%, αντίστοιχα.

Στην ερώτηση «Μετά τη δημιουργία του ΕΟΠΥΥ πώς είναι η κατάσταση για τους ασφαλισμένους», το 50% απάντησε χειρότερα, το 18% ότι έχει παραμείνει ίδια και μόνο 11% καλύτερα.

Σε ό,τι αφορά στη συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, το 37% απάντησε ότι επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα της φαρμακευτικής περίθαλψης, το 17% ότι δεν την επηρεάζει και το 11% έχει θετική γνώμη.

Σχεδόν το 64% πιστεύει ότι η χρήση ανώνυμων γενόσημων φαρμάκων εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των πολιτών και το 56% πιστεύει ότι ο γιατρός πρέπει να συνταγογραφεί επώνυμο φάρμακο.

Το 21% πιστεύει ότι πρέπει να συνταγογραφείται η δραστική ουσία και να χορηγείται το φθηνότερο φάρμακο.

Εντυπωσιακό είναι το ποσοστό, πάνω από 80%, των πολιτών που εμπιστεύονται τα επώνυμα ελληνικά φάρμακα, ενώ ποσοστό 72% πιστεύει ότι το μέτρο της συνταγογράφησης της δραστικής ουσίας εξυπηρετεί μεγάλα ξένα επιχειρηματικά συμφέροντα.

ΚΕΡΔΟΣ

LIVE Ο Σπύρος Καρατζαφέρης στο ΑΡΤ TV

Δείτε ζωντανά τον Σπύρο Καρατζαφέρη στο ΑΡΤ TV (Άστυ – Ράδιο – Τηλεόραση)
Aπό Δευτέρα έως και Πέμπτη, στις 22.30
Μεσσηνιακές εφημερίδες της 3ης Νοεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

ΦΗΜΕΣ ΠΕΡΙ ΑΡΝΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ
Το Ελεγκτικό μπλοκάρει (;) το Παραδείσια-Τσακώνα


Μόλις προχθές έγινε η περιβόητη πλέον συνεδρίαση του ..............

Ελεγκτικού Συνεδρίου για την έγκριση της συμπληρωματικής σύμβασης στο τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα του αυτοκινητόδρομου Τρίπολη - Καλαμάτα και ήδη άρχισαν να κυκλοφορούν δεξιά και αριστερά «ειδήσεις» για την απόφαση που ελήφθη. Σύμφωνα με αυτές, η απόφαση είναι αρνητική, όπερ σημαίνει, στην περίπτωση αυτή, ότι το έργο θα παραδοθεί σε κυκλοφορία… άγνωστο πότε.

Το «Θ» επικοινώνησε χθες το μεσημέρι με το διευθυντή του υπουργείου Υποδομών, Ι. Καρνέση και σε σχετική ερώτησή μας, τόνισε ότι δεν έχει καμία επίσημη απόφαση υπόψη του. «Θεωρώ ότι από την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε νεότερα επί του θέματος», ανέφερε.


Διαβάστε στη ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΠΑΡΑΤΑΣΗ της αγωνίας με πολλά ερωτήματα για το δρόμο στην Τσακώνα, δημιουργεί η μη έκδοση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τη συμπληρωματική σύμβαση, η οποία πάει για την άλλη εβδομάδα.
Μέσα στην προσεχή εβδομάδα αναμένεται να δοθούν στην κυκλοφορία οι κλάδοι προς τη Μεσσήνη και το Καλονερό.
Νέα δήλωση-παρέμβαση του περιφερειάρχη ότι η πλήρης υλοποίηση της Σύμβασης Παραχώρησης είναι αδιαπραγμάτευτη θέση της Πελοποννήσου, όπως και η Ολυμπία Οδός.
Το σημερινό πρώτο θέμα της «ΦΩΝΗΣ», στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:
• ΠΥΡΕΤΟΣ προετοιμασιών για τη 48ωρη απεργία Τρίτη και Τετάρτη και στην Καλαμάτα. Εργατικό Κέντρο και Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ από τη μια και το ΠΑΜΕ από την άλλη διοργανώνουν χωριστές συγκεντρώσεις.
• Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ της κρίσης θα έρθει μέσα από τις Περιφέρειες, τόνισε στην παρέμβασή του σε φόρουμ για την ενέργεια στην Τρίπολη ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.
• 1 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ για νέο ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό στο Νοσοκομείο Καλαμάτας υπέγραψε χθες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέτζος και ο φάκελος οδεύει προς την Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας για ένταξη στο ΕΣΠΑ.
• «ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» από την Κομισιόν για τη στήριξη της κτηνοτροφίας.
• ΟΙ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ των αγροτών με τα νέα μέτρα θα ισούνται με τις συνολικές επιδοτήσεις του αγροτικού τομέα, τόνισε στη Βουλή ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θαν. Πετράκος.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012

Η Νέα λίστα - δελτίο τιμών φαρμάκων. Από αύριο Σάββατο 3/11/2012 η εφαρμογή του

Νέα λίστα τιμών στα φάρμακα απο αύριο Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012 θα τεθεί σε ισχύ με βάση την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας στην επίσημη ιστοσελίδα του. Οι τιμές θα είναι μειωμένες με στόχο την εξοικονόμηση 300 περίπου εκ. ευρώ και στα πλαίσια αγορανομικής διάταξης.

Το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΦ ..........

( Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων) με την ομάδα τιμολόγησης του, επεξεργάστηκαν τις ενστάσεις που είχαν υποβληθεί απο τις εταιρείες και διόρθωσαν τρείς φορές συνολικά την εν λόγω λίστα, χωρίς να τις κάνουν όλες δεκτές.

Να θυμήσουμε εδώ ότι είχε παρουσιαστεί πρόβλημα αποθεμάτων στην αγορά, καθώς οι εταιρείες που είχαν κάνει ένσταση δεν τιμολογούσαν τα φάρμακα τους, οι φαρμακαποθήκες δεν τα χορηγούσαν με αποτέλεσμα να έχουν ελλείψεις τα φαρμακεία.

Έχει ενδιαφέρον να δούμε το ποσοστό μείωσης των τιμών σε φάρμακα που μπορεί να προμηθευόμαστε, ενω στον πίνακα μπορεί να δεί κανείς την τιμή χονδρικής, λιανικής καθώς και την νοσοκομειακή.

Δείτε το τελικό αρχείο πατώντας εδω

Messiniaportal.gr

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο δρόμο Τρίπολη - Καλαμάτα

Κλειστό θα είναι την επόμενη εβδομάδα, το τμήμα της σήραγγας Ραψομάτη με κατεύθυνση προς Τρίπολη, λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησής του.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η κυκλοφορία των οχημάτων από και προς την Καλαμάτα θα διεξάγεται από το άλλο τμήμα της σήραγγας.

Οι ρυθμίσεις θα ισχύουν από............

τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, στις 09.00 έως και την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, στις 16.00.

Ελευθερος ο Σπύρος Καρατζαφέρης

Εξερχόμενος του νοσοκομείου μετά την αποφυλάκισή του δήλωσε ότι:

”είμαι ελεύθερος, τώρα αρχίζει η «προφυλάκιση» του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Θα υλοποιήσω την υπόσχεση που έχω δώσει στους ...........

τηλεθεατές και αύριο, Σάββατο, με έκτακτο Εκ- Κεντρικό Δελτίο στο ΑΡΤ TV, στις 8 το βράδυ θα αρχίσουν οι αποκαλύψεις μέσα από τα έγγραφα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που κατόρθωσαν ηλεκτρονικά να συλλέξουν οι anonymous.

Τα χιλιάδες έγγραφα αποδεικνύουν το τι συνέβη από τις κυβερνήσεις και πως οδηγηθήκαμε στην εξαθλίωση του Ελληνικού λαού από σφάλματα, παραλήψεις και πολιτικές προδοσίες ελληνικών κυβερνήσεων”.

24GR

Πέτρος Τατούλης: Δεν θα δεχθούμε την οποιαδήποτε καθυστέρηση παράδοσης του δρόμου Τρίπολης - Καλαμάτας

Μετά τις φήμες που κυκλοφόρησαν για αρνητική απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου σχετικά με τη συμπληρωματική σύμβαση του τμήματος Παραδείσια – Τσακώνα του οδικού άξονα Τρίπολης - Καλαμάτας ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης προέβη στην εξής δήλωση:

«Η Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθεί την οποιαδήποτε καθυστέρηση παράδοσης του δρόμου Τρίπολης – Καλαμάτας στους πολίτες της Πελοποννήσου.
Καλούμε όλους τους αρμόδιους πολιτικούς, ............

εποπτικούς και ελεγκτικούς φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την εξεύρεση λύσης ούτως ώστε εντός Νοεμβρίου να γίνει η παράδοση του οδικού άξονα και οι πολίτες και οι επισκέπτες της Πελοποννήσου να απολαμβάνουν ένα ασφαλές και σύγχρονο οδικό δίκτυο.

Αποτελεί προτεραιότητα για εμάς η ολοκλήρωση και η ασφαλής παράδοση των δημοσίων έργων στους πολίτες χωρίς καθυστερήσεις για τις οποίες σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται οι ίδιοι οι πολίτες».

72%: η τρόικα ενδιαφέρεται μόνο για τα κέρδη των πολυεθνικών

64%: Επικίνδυνα τα ανώνυμα γενόσημα που φέρνει η δραστική – 81%: Εμπιστευόμαστε το επώνυμο ελληνικό φάρμακο

Η τρόικα δεν κόπτεται για την Υγεία μας. Θέλει να μας επιβάλει τη συνταγογράφηση φαρμάκων με την δραστική ουσία για να εξυπηρετήσει ξένα συμφέροντα! Αυτό πιστεύουν περισσότεροι από 7 στους 10 Έλληνες που απάντησαν σε δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ............

έρευνα, η οποία πρέπει να διαβαστεί με προσοχή από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αλλά και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, πριν αποφασίσου αν θα υποκύψουν στους εκβιασμούς της τρόικας.

Με δυο λόγια, είναι σαφές ότι οι Έλληνες έχουν καταλάβει πόσο επικίνδυνα είναι τα ανώνυμα γενόσημα που θέλει να μας ταΐζει η τρόικα, θέλουν το γιατρό τους να τους συνταγογραφεί συγκεκριμένο, επώνυμο φάρμακο και όχι δραστική ουσία, εμπιστεύονται απόλυτα το ελληνικό φάρμακο και θεωρούν ότι η τρόικα θέλει να θυσιάσει την Υγεία μας για να προωθήσει τα συμφέροντα ξένων πολυεθνικών.

Αυτά ακριβώς πρέπει να συνειδητοποιήσει ο Αντώνης Σαμαράς και να απορρίψει το κεφάλαιο του Μνημονίου 3, στο οποίο οι δανειστές μας θέτουν –εκβιαστικά- τη θεσμοθέτηση της συνταγογράφησης με τη δραστική, ως προϋπόθεση της εκταμίευσης της δόσης!

Αναλυτικά, το 74% των Ελλήνων δεν είναι ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες υγείας που παρέχονται στη χώρα, και μάλιστα το 72% πιστεύει πως το θέμα της υποχρεωτικής συνταγογράφησης φαρμάκων με τη δραστική ουσία τους από τις πιέσεις της Τρόικας αφορά την προώθηση ξένων συμφερόντων!

Όσο για το 64% του πληθυσμού, αισθάνεται ότι υπάρχουν κίνδυνοι από τη χρήση ανωνύμων γενοσήμων, ενώ άλλο ένα 19% δηλώνει πως δεν γνωρίζει, ανεβάζοντας το ποσοστό των ερωτηθέντων που φοβάται τη χρήση ανωνύμων γενοσήμων στο 83%!Τα παραπάνω προκύπτουν από έρευνα της Alco για λογαριασμό του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, που έγινε στις 17-21 Οκτωβρίου με τηλεφωνικές συνεντεύξεις σε δείγμα 1.000 ενηλίκων ανδρών και γυναικών σε ολόκληρη τη χώρα.

Σε ότι αφορά τα φάρμακα, μόλις το 11% αντιμετωπίζει θετικά τη συνταγογράφηση με δραστική ουσία, ενώ το 37% θεωρεί ότι δραστική επηρεάζει αρνητικά την περίθαλψη, ενώ άλλο ένα ποσοστό 35% δηλώνει ότι δεν γνωρίζει.

Όμως το 64% αισθάνεται ότι υπάρχουν κίνδυνοι από τη χρήση των ανωνύμων γενοσήμων φαρμάκων και άλλο ένα 19% δηλώνει πως δεν γνωρίζει.

Μόνο το 4% (!) των Ελλήνων δεν νιώθει να κινδυνεύει από τα ανώνυμα γενόσημα.

Γι' αυτό, το 56% των ερωτηθέντων θεωρεί πως οι γιατροί πρέπει να συνταγογραφούν επώνυμα φάρμακα, ενώ ένα 23% δηλώνει πως δεν γνωρίζει. Μόλις το 21% πιστεύει πως ο γιατρός πρέπει να συνταγογραφεί δραστική ουσία και να χορηγείται το φθηνότερο φάρμακο. Εντυπωσιακή είναι επίσης, η εμπιστοσύνη των Ελλήνων στα επώνυμα ελληνικά φάρμακα, αφού το 81% τα εμπιστεύεται πολύ και αρκετά και μόνο το 9% λίγο.Σε ότι αφορά τον περιορισμό των δαπανών στην υγεία, το 50% των Ελλήνων εκτιμά ότι οδηγεί σε μείωση του όγκου των υπηρεσιών και της ποιότητάς τους, όταν το 36% πιστεύει ότι αφορά τη μείωση σπατάλης, ενώ ένα 14% δεν έχει άποψη.

Σύμφωνα με την έρευνα, η πλειονότητα των πολιτών δεν είναι ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες υγείας που παρέχουν τα ασφαλιστικά ταμεία (το 77%) ή τα δημόσια νοσοκομεία (το 63%). Αντίθετα, ικανοποίηση από τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας δηλώνει το 37% του πληθυσμού για τις ιδιωτικές κλινικές, το 60% του πληθυσμού για τους γιατρούς και το 78% για τους φαρμακοποιούς.

Από την δημιουργία του ΕΟΠΥΥ και μετά, το 59% θεωρεί ότι τα πράγματα χειροτέρεψαν, το 18% τα βρίσκει... ίδια, ενώ ένα 11% του πληθυσμού θεωρεί πως έγιναν καλύτερα. Άλλο ένα 12% δεν είχε άποψη.Ενδιαφέρον όμως είναι ότι το 68% πιστεύει πως τελικά ο ΕΟΠΥΥ δεν πέτυχε καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών και χαμηλότερο κόστος, ενώ το ίδιο ποσοστό θεωρεί πως οι κινητοποιήσεις γιατρών και φαρμακοποιών είναι σωστές.

Επίσης ένα 60% του πληθυσμού συμφωνεί με τον συμψηφισμό χρεών με το Δημόσιο ώστε να μπορέσουν να κινηθούν οι επαγγελματίες στο χώρο της υγείας.

News Bomb

Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας προτεραιότητα για την Περιφέρεια Πεοποννήσου

«Παραμένουμε πιστοί στους σταθερούς άξονες του αναπτυξιακού μοντέλου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως τους έχουμε θέσει, προτεραιότητα των οποίων αποτελεί η ανάπτυξη του ενεργειακού περιβάλλοντος και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την τοποθέτησή του στο Περιφερειακό Φόρουμ που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Περιφέρεια Πελοποννήσου με τίτλο «Ενέργεια και Περιβάλλον: Προοπτικές Ανάπτυξης» στην Τρίπολη την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012.

Ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης κατά την τοποθέτησή του..............

έθιξε καίρια ζητήματα που αφορούν την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Ελλάδα, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση, σε μια δύσκολη περίοδο. «Όπως πολλές φορές έχω τονίσει η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση των τελευταίων ετών στη χώρα ήταν ο Καλλικράτης και η δημιουργία του θεσμού των Περιφερειών. Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης και, το κυριότερο, οι παρενέργειά της, το face loss της χώρας, μπορούν να αντιστραφούν μόνο μέσα από τις αιρετές Περιφέρειες» τόνισε ο κ. Τατούλης.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη η κεντρική κυβέρνηση θα ασχολείται για μεγάλο χρονικό διάστημα με τη δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας, την ίδια στιγμή που οι Περιφέρειες θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν περιφερειακές οικονομίες και να δημιουργήσουν ανταγωνιστικό οικονομικό περιβάλλον. Πέραν τούτου για την ανατροπή του face loss της χώρας η κεντρική κυβέρνηση θα έπρεπε να δαπανήσει τεράστια ποσά για επενδύσεις, τα οποία δεν διαθέτει, σε αντίθεση με τις Περιφέρειες, οι οποίες μπορούν να βγουν επιθετικά στη διεθνή κοινότητα και να το πράξουν με πολύ μικρότερο κόστος.
Την Ευρώπη των Περιφερειών έθεσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ως το εξαιρετικά κρίσιμο στοιχείο για το μέλλον της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, μοντέλο που θα έπρεπε να υιοθετηθεί και για τη χώρα. Κατ’ αυτό τον τρόπο θα δοθεί η δυνατότητα στις Περιφέρειες να αποτελέσουν το μοχλό αντιμετώπισης της κρίσης.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στο πρωτόκολλο συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, προκειμένου η ΡΑΕ να αποτελέσει τον επιστημονικός σύμβουλο της Περιφέρειας Πελοποννήσου στα θέματα ενέργειας, αλλά και στη θέσπιση σταθερών κανόνων του επενδυτικού περιβάλλοντος για τον τομέα αυτό, σε αντιστάθμισμα της απουσίας χωροταξικού πλαισίου για τις ΑΠΕ.
Ο κ. Τατούλης έκανε μνεία για το Ινστιτούτο Έρευνας για τη Θαλάσσια Πλωτή Αιολική Ενέργεια, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Περιφέρειας για ανάπτυξη του τομέα της έρευνας και της καινοτομίας, ο οποίος θα έχει κεντρικό ρόλο και στην επόμενη Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναφορικά με το εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη ο Περιφερειάρχης δήλωσε ότι για πολλές δεκαετίες έχει προσφέρει λύσεις στο ενεργειακό ζήτημα της χώρας και τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της περιβαλλοντικής λειτουργίας του. Για το λόγο αυτό η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα εκπονήσει μια επιδημιολογική μελέτη για τις επιπτώσεις στη δημόσια υγεία της λειτουργίας του εργοστασίου.
Ο κ. Τατούλης σημείωσε επίσης ότι είναι επιτακτική η ανάγκη εκσυγχρονισμού του δικτύου μεταφοράς ενέργειας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όχι μόνο για να υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς του παραγόμενου ρεύματος της Πελοποννήσου, αλλά και για να αναπτύξει το γεωπολιτικό της προφίλ στο Μεσογειακό χώρο μεταξύ Ασίας, Αφρικής και Ευρώπης.

«Σύμφωνα με το σχεδιασμό μας τα επόμενα πέντε χρόνια φιλοδοξούμε να παράγονται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου πάνω από 80000 MW, καθιστώντας αυτάρκη την Πελοπόννησο και καλύπτοντας μεγάλο μέρος των ενεργειακών αναγκών της χώρας, σεβόμενοι πάντα τις ανάγκες και τις ευαισθησίες για την προστασία του περιβάλλοντος» τόνισε ο Περιφερειάρχης.

Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου να δημιουργήσει δικό της χαρτοφυλάκιο εγγυοδοσίας των επενδύσεων, στο πλαίσιο της δημιουργίας ενός σταθερού και ασφαλούς επενδυτικού περιβάλλοντος.
Πέραν τούτων ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι ο διεθνής διαγωνισμός για την ολική διαχείριση των στερεών αποβλήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης του ανταγωνιστικού διαλόγου και επίκεινται τα τεχνικά δελτία για την κατάθεση των οικονομικών προσφορών. Το σχέδιο αυτό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που υιοθέτησε το οικονομικό μοντέλο της Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα και τον ανταγωνιστικό διάλογο για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αποτελεί πιλότο για τη χώρα και είναι αυτό που αποφασίστηκε να εφαρμοστεί και για την Αττική.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης έκλεισε την τοποθέτησή του απευθύνοντας μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις να μην περιμένουν μεσσίες για τη σωτηρία της χώρας, «γιατί μόνη ελπίδα αποτελούν οι ίδιοι οι πολίτες. Πλανώνται πλάνην οικτρά όσοι νομίζουν ότι αυτός ο τόπος τελείωσε. Υπάρχουν ανεξάντλητες δυνάμεις που αυτή τη στιγμή δεν βρίσκονται στο προσκήνιο, είναι έτοιμες ωστόσο και δηλώνουν πάντα παρούσες».

Οι «Ελιές Καλαμάτας ΠΟΠ» αντικείμενο σύσκεψης στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 18.00 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας (πλατεία 23ης Μαρτίου, Καλαμάτα), θα πραγματοποιηθεί Συνάντηση ανταλλαγής απόψεων με τους τυποποιητές ελαίων του νομού μας.

Θέμα της Συνάντησης είναι............

«Ελιές Καλαμάτας ΠΟΠ», με στόχο την αποτελεσματικότερη προώθηση των στην εσωτερική αγορά και σε αγορές του εξωτερικού.

Σύντομα και «πιπεράτα»…Βρετανικά!...

Σχόλιο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Η είδηση κυκλοφορεί εδώ και λίγες ώρες στα Βρετανικά ΜΜΕ και αφορά στην Ειδική Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών της Βρετανική Βουλής των Κοινοτήτων η οποία μετά από έλεγχο εντόπισε ότι 19 τιμολόγια εξόδων για 12,900 στερλίνες Αγγλίας (περίπου 16,000 ευρώ) τα οποία είχε καταθέσει ο Βουλευτής του Εργατικού Κόμματος και πρώην «Υπουργός για Θέματα Ευρώπης» κ Denis MacShane ήταν…πλαστά!..

Η πρόταση-συζήτηση τώρα είναι ο κ Denis MacShane να χάσει το ...........

δικαίωμα συμμετοχής στην Βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων για χρονικό διάστημα 12 μηνών, ενώ από σήμερα το πρωί, όπως ανακοινώθηκε, ανεστάλη η ιδιότητά του ως μέλους του Κόμματος των Εργατικών.

Επειδή, σύμφωνα με τα Βρετανικά πολιτικά δεδομένα, ΔΕΝ είναι δυνατόν η περιοχή στην οποία εκλέγεται να μείνει χωρίς Βουλευτή συζητείται και η πιθανότητα να γίνουν άμεσα επαναληπτικές εκλογές…
Ο ίδιος ο Βουλευτής παραδέχτηκε στα ΜΜΕ ότι η πολιτική του καριέρα έχει…τελειώσει!…

Το ερώτημα, βέβαια, είναι εάν κάτι παρόμοιο έχει συμβεί ή θα συνέβαινε ποτέ σε Έλληνα Βουλευτή (και ζητώντας προκαταβολικά να μην παρεξηγηθώ θα την πω την «κακία» μου – για ένα τόσο Μη-Σοβαρό ποσό) αλλά αυτό είναι θέμα για συζήτηση στην Ελλάδα όπου υπάρχει και η «Βουλευτική Ασυλία» που προφανώς αγνοεί το Βρετανικό Πολιτικό Σύστημα…

Ηλεία: Απέβαλαν μαθήτρια γιατί ύψωσε τη γροθιά της στην παρέλαση [ VIDEO ]

Την ώρα που τα παιδιά και οι μαθητές βιώνουν ίσως περισσότερο από όλους μας την άνευ προηγουμένου επίθεση στην κοινωνία από τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα

που επιβάλλουν η Τρόικα και η Κυβέρνηση, στο 2ο Λύκειο Πύργου με απόφαση της Διευθύντριας, σύμφωνα με πληροφορίες, αποβλήθηκε η 17χρονη Νάσια Μπέλια, η μαθήτρια που στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, τόλμησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας να υψώσει την γροθιά της.

Η ίδια στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου είχε .........

παρελάσει υψώνοντας το χέρι και κάνοντας το σήμα της νίκης. Τότε είχε δεχθεί παρατήρηση. Τώρα αποβλήθηκε…

«Η Λυκειάρχης δεν είναι δικαστής να μοιράζει ποινές. Είναι εκπαιδευτικός, πρέπει να παρέχει γνώσεις και να παιδαγωγεί. Να δημιουργεί αυριανούς ενεργούς ελεύθερους πολίτες που θα υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους. Τιμωρήθηκα γιατί υπερασπίστηκα τη ζωή και την αξιοπρέπεια» ανέφερε μεταξύ άλλων σε δήλωσή της η μαθήτρια δείχνοντας με τα λόγια της μοναδική ωριμότητα, αντίληψη και αγωνιστικότητα. Μια πράξη που έγινε συνειδητά και όχι για τον εντυπωσιασμό της εφηβείας.

Στο πλευρό της, σύμφωνα με το ilialive.gr στάθηκαν και οι συμμαθητές της που προσωρινά έκλεισαν το σχολείο, αλλά υπό την απειλή που δέχθηκαν πως θα χάσουν την πενταήμερη… υποχώρησαν!!!

Να σημειώσουμε πως η 17χρονη Νάσια είναι κόρη εκπαιδευτικού στον Πύργο.

Δείτε τι δήλωσε μετά την αποβολή της η 17χρονη μαθήτρια.

Direct News

Βενιζέλος σε Κουβέλη: Αν δεν ψηφίσεις τα μέτρα, θα φύγεις από την κυβέρνηση

Επίθεση στη ΔΗΜΑΡ κάνει σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος την οποία κατηγορεί ότι προκαλεί αβεβαιότητα στη χώρα και προειδοποιεί τον Φώτη Κουβέλη ότι αν δεν ψηφίσει τα μέτρα θα βρεθεί εκτός κυβέρνησης. Την ίδια ώρα, διαβεβαιώνει ότι ο Κώστας Σκανδαλίδης θα ψηφίσει το Μνημόνιο.

Λίγες ώρες μετά την ολομέτωπη ............

αμφισβήτηση που δέχτηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος εκπέμπει μηνύματα εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ, με πολλούς αποδέκτες. Κύκλοι της Ιπποκράτους αναφέρουν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένο να στηρίξει τα μέτρα και διαμηνύουν ότι «με την καθαρή απόφαση του έστειλε και στο εξωτερικό ένα μήνυμα που βοηθά στην επιτυχή ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης μετά την αβεβαιότητα που προκαλέσει η στάση της ΔΗΜΑΡ».

Η Ιπποκράτους εξαπολύει επίθεση στη ΔΗΜΑΡ αναφέροντας ότι «οι ρυθμίσεις για τα εργασιακά έχουν μεγάλη σημασία, αλλά όχι μεγαλύτερη των ρυθμίσεων σχετικά με μισθούς,συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα ή τη φορολογία εισοδήματος. Συνεπώς η τελική στάση απέναντι στο πακέτο είναι πολιτικού και στρατηγικού χαρακτήρα πέραν των επιμέρους αντιρρήσεων ή παρατηρήσεων τόσο επί της διαπραγματευτικής τακτικής όσο και επί της ουσίας».
Είναι συνεπώς προφανές, λένε στην Ιπποκράτους, ότι η ΔΗΜΑΡ εφόσον θέλει να μείνει σταθερή στη γραμμή στήριξης της κυβέρνησης, θα βρει τελικά τρόπο να υπερψηφίσει τα μέτρα. Διαφορετικά θα έχει μεταβληθεί ο χαρακτήρας της σημερινής κυβέρνησης και η ΔΗΜΑΡ θα έχει αλλάξει ριζικά τη στρατηγική της μέσα σε τέσσερις μήνες.

Καλοπιάνει τον Σκανδαλίδη

Στο ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να υποβαθμίσουν τη σημασία της εσωκομματικής αμφισβήτησης και αναφέρουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία που διαμορφώθηκε στην κοινοβουλευτική ομάδα έστειλε ισχυρό μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας «παρά τον παραπολιτικό θόρυβο, τις περισπούδαστες αναλύσεις, τις συνεχείς προβοκάτσιες αυτών που έχουν αναλάβει εργολαβικά την επιχείρηση διάλυσης του ΠΑΣΟΚ αλλά ματαιοπονούν», όπως τόνισε χαρακτηριστικά και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος, σύμφωνα με συνεργάτες του, εκτιμά ότι από το ΠΑΣΟΚ οι αντάρτες δεν θα υπερβαίνουν τους τρεις και τονίζει ότι «η κυβέρνηση με αυτές τις προϋποθέσεις η κυβέρνηση μπορεί να σταθεί πολιτικά και να συνεχίσει το έργο της».

Ο κ. Βενιζέλος θα συνεχίσει με προσωπικές επαφές την προσπάθεια να ελαχιστοποιήσει τις διαφοροποιήσεις. Κύκλοι πολύ κοντά στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ προσπαθούν σήμερα να «καλοπιάσουν» τον Κώστα Σκανδαλίδη αφού τον χαρακτηρίζουν «ιστορικό στέλεχος
της παράταξης και ενεργεί με πολιτικά κριτήρια θα ακολουθήσει την απόφαση της κοινοβουλευτικής ομάδας»

Για τη «λίστα Λαγκάρντ»

Στην αντεπίθεση περνάει η Ιπποκράτους και για την λίστα Λαγκάρντ. Αποδίδουν τον θόρυβο που ξέσπασε γύρω από το πρόσωπο του κ. Βενιζέλου σε «απλοϊκές αντιφάσεις που υπηρετούν προφανείς σκοπιμότητες».

Όπως τόνισε ο κ. Βενιζέλος σε σύσκεψη με τους συνεργάτες του την Παρασκευή, «κανείς δεν θα κρατήσει όμηρο το ΠΑΣΟΚ. Η στάση μου στο ζήτημα της λίστας, πολλούς μήνες μετά την αποστολή της από τους Γάλλους και δύο ολόκληρους μήνες μετά την αποστολή της στο ΣΔΟΕ, ήταν βασισμένη στις αρχές της νομιμότητας και της αποτελεσματικότητας. Αυτά που έγιναν κατά της φοροδιαφυγής τους εννέα μόλις μήνες της θητείας μου στο Υπουργείο Οικονομικών δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ. Και μάλιστα εν μέσω της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης της χώρας η διαχείριση τη οποίας ήταν η πρώτη και βασική προτεραιότητα μου. Θα έχουμε άλλωστε τις επόμενες ημέρες στην Ολομέλεια της Βουλής, πολλές ευκαιρίες να αναμετρηθούμε πολιτικά με την δημαγωγία, τη συνομωσιολογία, και την τυφλή πολιτική του εθνικού αδιεξόδου. Είμαστε, είμαι και προσωπικά,
στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης».

Στο πλαίσιο αυτό το ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει μία σειρά από πρωτοβουλίες για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Γιατί, πέραν των άλλων, το ΠΑΣΟΚ απασχολούν και οι πολιτικές πτυχές του τρόπου με τον οποίο εμφανίστηκε και εξελίχθηκε στη δημοσιότητα η υπόθεση αυτή τις τελευταίες εβδομάδες.

iefimerida.gr

Ψαλίδι 30% στις δόσεις των δανείων εξετάζουν οι τράπεζες

Μείωση 30% στις δόσεις των δανείων με παράλληλη επιμήκυνση της διάρκειάς τους είναι η λύση που προτείνουν οι τράπεζες για να μπορέσουν οι δανειολήπτες να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.

Τραπεζικά στελέχη παραδέχονται ότι τα ............

καθυστερούμενα αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς και έχουν τινάξει στον αέρα τη διαγνωστική μελέτη της BlackRock. Κάθε μέρα αυξάνεται ο αριθμός εκείνων που βρίσκονται σε αδυναμία να πληρώσουν τις δόσεις τους και αυτές οι καθυστερήσεις έχουν τινάξει στον αέρα τη διαγνωστική μελέτη της BlackΡock, όπως αναφέρει το Εθνος.

«Η μείωση των δόσεων -σε στεγαστικά, καταναλωτικά, κάρτες, επιχειρηματικά δάνεια- στο 30% του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών, θα δημιουργήσει υψηλές κεφαλαιακές απαιτήσεις και οι τράπεζες θα χρειαστούν πρόσθετα κεφάλαια» σημειώνουν τραπεζικά στελέχη, εξηγώντας γιατί «πάγωσε» προς το παρόν η συζήτηση μεταξύ υπουργείου Ανάπτυξης και Ενωσης Τραπεζών για τη ρύθμιση στα δάνεια τω νοικοκυριών.

Οι «κόκκινες» οφειλές νοικοκυριών και επιχειρήσεων προς τις τράπεζες έχουν ξεπεράσει τα 50 δισ. ευρώ, σε συνολικά υπόλοιπα 231,8 δισ. ευρώ.

Οι μαζικές ρυθμίσεις δανείων στις οποίες θα προχωρήσουν οι τράπεζες αφορούν κυρίως την επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου έως και σε 45 χρόνια, εφόσον η ηλικία του δανειολήπτη το επιτρέπει, δηλαδή δεν ξεπερνά τα 85 έτη, στη λήξη του δανείου.

Ομως το πρόβλημα παραμένει οξύ αφού το διάστημα Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου 2012 μόνο το Ειρηνοδικείο Αθήνας εξέδωσε 7.500 διαταγές πληρωμής για χρέη δανειοληπτών από καταναλωτικά και πιστωτικές κάρτες για ποσά κάτω από 20.000 ευρώ.

iefimerida

Φιλιατρά - ΤΕΘ: Καλεσμα σε μέλη και φίλους

Το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο καλεί τα μέλη του καθώς και τους φίλους του θεάτρου που επιθυμούν να συμμετέχουν στις θεατρικές παραστάσεις του Τ.Ε.Θ., να παρευρεθούν στην ...........

πρώτη συνάντηση με τον σκηνοθέτη κ. Κώστα Δριμυλή, την ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012, ώρα 5 μ.μ. στο ΦΟΥΡΝΑΡΑΚΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΦΙΛΙΑΤΡΑ

Καλαμάτα: «Κάηκαν» ανήλικοι εμπρηστές

Με τις φωτιές άρεσε να παίζουν ανήλικοι στην Καλαμάτα, αλλά σήμερα «κάηκαν», όταν έπεσαν στα χέρια των Πυροσβεστών για την πυρπόληση, επί 3 χρόνια, δεκάδων πλαστικών κάδων ανακύκλωσης του Δήμου σε διάφορες περιοχές της πόλης, ενός φορτηγού και μιας επιχείρησης επισκευής και φύλαξης σκαφών.

Όσο περίεργο κι αν… διαβάζεται, υπεύθυνοι για τους εμπρησμούς αυτούς είναι ένας 11χρονος και ένας 12χρονος, μαζί με άλλους ανήλικους.
Από το 2010 και μέχρι πριν από λίγες ..........

ημέρες, κυρίως τις νυχτερινές ώρες, από διάφορα σημεία της Καλαμάτας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία λάμβανε κλήσεις για φωτιές σε κάδους απορριμμάτων. Μετά από έρευνες, το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής κατέληξε στους δύο ανήλικους, τους οποίους και προσήγαγε.

Οι ανήλικοι ομολόγησαν τις πυρκαγιές στους κάδους και οι πυροσβέστες, έκπληκτοι άκουσαν τον 11χρονο και τον 12χρονο να ομολογούν και τους εμπρησμούς σε ένα φορτηγό τον Αύγουστου του 2010 και μιας επιχείρησης σκαφών το Νοέμβριο του 2010. Μάλιστα, η πυρκαγιά στην επιχείρηση είχε λάβει σημαντικές διαστάσεις, καταστρέφοντας το κατάστημα στο σύνολό του και αποτεφρώνοντας δεκάδες σκάφη.

Η Πυροσβεστική τις επόμενες ημέρες θα καλέσει κι άλλους ανήλικους, για τους οποίους έχει καταλήξει ότι δρούσαν μαζί με τον 11χρονο και τον 12χρονο.

Οι δύο ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι, ωστόσο στους γονείς τους ασκήθηκε δίωξη για παραμέληση επιμέλειας ανηλίκου.

Pelops News

Ο Έλληνας με IQ 198!

Στην εκπομπή «Πρωινό Ant1» μίλησε σήμερα ο κ. Ευάγγελος Κατσιούλης, ο εξυπνότερος άνθρωπος στον κόσμο, με δείκτη νοημοσύνης 198!

Ο κ. Κατσιούλης, μιλώντας στην εκπομπή, σχολίασε και τους σημερινούς πολιτικούς, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αν κάτι χαρακτηρίζει τους πολιτικούς σήμερα είναι η υπομονή και όχι η ευφυΐα».

Όσο για το αν η ευφυΐα έχει σχέση με το ............

μορφωτικό επίπεδο, ο κ Κατσιούλης διευκρίνισε: «Σίγουρα ο ίδιος δεν είμαι ο άνθρωπος με τις περισσότερες σπουδές στον κόσμο. Αυτό που μετράει είναι η ταχύτητα και το βάθος των πληροφοριών που μπορεί να επεξεργαστεί κάποιος».

Ο εξυπνότερος άνθρωπος στον κόσμο είναι ψυχίατρος και όπως δήλωσε στο «Πρωινό Ant1», αυτόν τον καιρό είναι μέλος μιας ΜΚΟ που ασχολείται με τα χαρισματικά παιδάκια και τους νέους με υψηλή νοημοσύνη.Euro2day

Προβάδισμα τριών ποσοστιαίων μονάδων στο ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση

Κατά τρεις ποσοσταίες μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse RC, την οποία δημοσιεύει η εβδομαδιαία εφημερίδα Το Ποντίκι που κυκλοφορεί την Παρασκευή.

Η ίδια δημοσκόπηση εμφανίζει τη Χρυσή Αυγή με αυξημένη επιρροή, στην τρίτη θέση από πλευράς πρόθεσης ψήφου, με το ΠΑΣΟΚ να περιορίζεται στο 6,5% και τη Δημοκρατική Αριστερά στο 4%.

Η εικόνα της πρόθεσης ψήφου έχει ως εξής: ........

ΝΔ 20%,
ΣΥΡΙΖΑ 23%,
ΠΑΣΟΚ 6,5%,
Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,5%,
Χρυσή Αυγή 11,5%,
ΔΗΜΑΡ 4%,
ΚΚΕ 5%.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία εξακολουθεί να προηγείται ο Αντώνης Σαμαράς.

in.gr

Συνεδριάζει η οικονομική επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας.

Συνεδριάζει την Τρίτη 06-11-2012 και ώρα 13.30 η οικονομική επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας.

Στην πρόσκληση που υπογράφει ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Σαμπαζιώτης περιλαμβάνονται τα παρακάτω θέματα για συζήτηση και λήψη απόφασης:


1) Έγκριση πρακτικών του δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου «Βελτίωση, Ανάπλαση & Διαμόρφωση κοινοχρήστου δημοτικού χώρου πλατείας & χώρου σχολείου στην Τ.Κ. Περδικονερίου, Δήμου Τριφυλίας».
2) Έκδοση 4ου εντάλματος προπληρωμής για δαπάνη επέκτασης δικτύου ηλεκτροφωτισμού στην Τ.Κ. Ξηροκάμπου και ηλεκτροδότησης του νέου κτιρίου του Γενικού Λυκείου Φιλιατρών, καθώς και ορισμός υπολόγου.
3) Έκδοση 5ου εντάλματος προπληρωμής για κάλυψη αναγκών αλληλογραφίας του Δήμου Τριφυλίας και ορισμός υπολόγου.
4) Μείωση μισθώματος για το ΚΕΠ 582 Φιλιατρών.
5) Ορισμός δικηγόρου για χειρισμό υπόθεσης είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών από σύμβαση μισθώματος μεταξύ του Δήμου Τριφυλίας (ως καθολικού διαδόχου του πρώην Δήμου Κυπαρισσίας) και των: α) εταιρεία «Γεώργιος Δέδες Ε.Π.Ε.» και β) εταιρεία «Σοφία Δέδε & ΣΙΑ Ε.Ε.».
6) Ορισμός δικηγόρου για χειρισμό υπόθεσης είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών από σύμβαση μισθώματος μεταξύ του Δήμου Τριφυλίας (ως καθολικού διαδόχου του πρώην Δήμου Γαργαλιάνων) και της Μπούζα Marianna συζ. Ιωάννη.
7) Ορισμός δικηγόρου για χειρισμό υπόθεσης είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δήμο Τριφυλίας (ως καθολικού διαδόχου του πρώην Δήμου Γαργαλιάνων) των: α) Ιωάννη Χαλαζωνίτη & ΣΙΑ Ε.Π.Ε. και β) Λατομεία Χαλαζωνίτη Α.Ε.
8) Ορισμός δικηγόρου για χειρισμό υπόθεσης είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δήμο Τριφυλίας (ως καθολικού διαδόχου του πρώην Δήμου Γαργαλιάνων) της εταιρείας ΤΕΜΕΣ Α.Ε. (ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Α.Ε.)
9) Ορισμός δικηγόρου για χειρισμό υπόθεσης είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών από σύμβαση μισθώματος μεταξύ του Δήμου Τριφυλίας (ως καθολικού διαδόχου του πρώην Δήμου Γαργαλιάνων) και του Σουρέτη Δημητρίου του Χρήστου.
10) Ψήφιση πιστώσεων από τροποποίηση προϋπολογισμού Δήμου Τριφυλίας, οικ. έτους 2012.
11) Ανάθεση της εκτέλεσης του έργου «Διαρρύθμιση νέου νεκροταφείου Φιλιατρών».
12) Καθορισμός όρων δημοπράτησης του έργου «Σύνδεση με αποχετευτικό δίκτυο Φιλιατρών»

Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV [ 1/11/2012 ]Μεσσηνιακές εφημερίδες της 2ας Νοεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

Aegean και Easyjet συνδέουν την Καλαμάτα με την Ευρώπη

Μηνύματα αισιοδοξίας σε όλη την αγορά της Πελοποννήσου, ..............

καθώς αυτή την περίοδο, της βαθιάς οικονομικής κρίσης, νέες τουριστικές αγορές αποκτούν άμεση πρόσβαση στην περιοχή, αφού εβδομαδιαίως θα προσγειώνονται στο αεροδρόμιο Καλαμάτας πέντε νέες προγραμματισμένες πτήσεις, καθώς και έξι νέες πτήσεις τσάρτερ.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Ντίνα Νικολάκου, η Aegean Airlines από τις 10 Μαρτίου θα συνδέει την Καλαμάτα με το Ντίσελντορφ και το Μόναχο της Γερμανίας, δύο φορές την εβδομάδα, ενώ από τις 9 Μαρτίου τη Στοκχόλμη με πτήση μία φορά την εβδομάδα.

Επίσης από το 2013 η Easyjet, μέσω του αεροδρομίου Καλαμάτας, θα συνδέει το Λονδίνο, από το αεροδρόμιο Gatwick, με την Πελοπόννησο, με δύο εβδομαδιαίες πτήσεις, κάθε Πέμπτη και Σάββατο.

Διαβάστε στη ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΛΥΤΡΩΤΙΚΗ παρέμβαση από τον Μεσσήνιο πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για το ξεπέρασμα των εμποδίων ώστε ο δρόμος της Τσακώνας να δοθεί στην κυκλοφορία άμεσα. Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ», τη στιγμή που η Μεσσηνία (και όχι μόνο…) περιμένει με κομμένη την ανάσα τη σημερινή απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τη συμπληρωματική σύμβαση, που αν είναι θετική η Τσακώνα θ’ ανοίξει μέχρι 20 Νοεμβρίου. Σε αντίθετη περίπτωση μετά Χριστού και… βλέπουμε πότε ακριβώς!

Στη πρώτη σελίδα της «ΦΩΝΗΣ» διαβάζουμε:
• 5+6 νέες πτήσεις από το 2013 στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Μια ευχάριστη εξέλιξη που μαρτυρά τη δυναμική της πρότασης της Περιφέρειας και μάλιστα με μετρήσιμο αποτέλεσμα! Σημαντικές οι ανακοινώσεις Τατούλη στο ΠΕ.ΣΥ. Πελοποννήσου.
• ΕΝΑΝΤΙΟΝ της ένταξης στον ΕΟΠΥΥ είναι οι γιατροί, οι οδοντίατροι και οι μηχανικοί, οι πρόεδροι των οποίων έδωσαν χθες στην Καλαμάτα συνέντευξη Τύπου.
• Η «λύση Τατούλη» με το διεθνή διαγωνισμό για τα σκουπίδια πιλότος για όλες τις Περιφέρειες. Ήδη στο «χορό» μπαίνει και η Αττική.
• ΣΥΣΚΕΨΗ χθες στο Διοικητήριο υπό τον αντιπεριφερειάρχη Παν. Αλευρά για το Master Plan του λιμανιού της Κυπαρισσίας, με συμμετοχή του δημάρχου Τριφυλίας Κ. Κόλλια, του προέδρου του Λιμενικού Στ. Παπαχρήστου και του προέδρου της Αναπτυξιακής Γιαν. Αργυράκης, όπου συμφωνήθηκε να συναφθεί προγραμματική σύμβαση.
• ΑΝΟΙΧΤΗ επιστολή-έκκληση του προέδρου του Δ.Σ.Κ. Κώστα Μαργέλη προς όλους τους δικηγόρους υπό τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Ή ταν ή επί τας».
• ΣΚΛΗΡΗ δήλωση-απάντηση από την Μητρόπολη στο βουλευτή Μεσσηνίας της «Χρυσής Αυγής» Δημ. Κουκούτση, τον οποίο μεταξύ άλλων κατηγορεί και για λεκτικό τραμπουκισμό.
• ΑΡΘΡΟ του Μεσσηνιακής καταγωγής βουλευτή Β΄ Αθήνας της ΔΗΜΑΡ Οδυσσέα Βουδούρη που χαρακτηρίζει σωστή αλλά καθυστερημένη την απόφαση Κουβέλη για μη ψήφιση των «εργασιακών».

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012

Στουρνάρας: Ο Προβόπουλος αμοίβεται με 7.600 ευρώ το μήνα [έγγραφο]

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας έστειλε στη Βουλή έγγραφο με τις καθαρές μηνιαίες αποδοχές του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου, αλλά και των υπολοίπων στελεχών της τράπεζας.

Ο κ. Προβόπουλος λαμβάνει ..................

7.615 ευρώ μηνιαίως, η υποδιοικητής κ. Ελένη Δενδρινού – Λουρή λαμβάνει 8.148 ευρώ (είναι μεγαλύτερη η αμοιβή της επειδή δεν καταβάλλει εισφορές υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων της ΤτΕ λόγω ασφάλισης σε άλλον φορέα, ο υποδιοικητής Ιωάννης Παπαδάκης λαμβάνει 7.373 ευρώ, Ο Χαράλαμπος Σταματόπουλος λαμβάνει 4.596 ευρώ, ο Γεώργιος Οικονόμου 5.944 ευρώ και ο Ηλίας Πλασκοβίτης 6.765 ευρώ

Παράλληλα διευκρινίζεται ότι τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας δεν λαμβάνουν αμοιβή για την συμμετοχή τους στο Γενικό Συμβούλιο, αλλά μηνιαία αποζημίωση η οποία από το 2002 είναι 250 ευρώ μετά την αφαίρεση του φόρου.

iefimerida

ΣΧΟΛΙΟ
Τα συμπεράσματα δικά σας.ΥΠΕΣ: Ενισχύσεις 20 εκατομμυρίων ευρώ στους δήμους

Την ενίσχυση των δήμων της χώρας με το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ αποφάσισε η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του υπουργού ..........

Ευριπίδη Στυλιανίδη, το εν λόγω ποσό κατανέμεται από τους ΚΑΠ σε όλους τους δήμους της χώρας, με στόχο την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Now24

Αντισυνταγματικές κρίθηκαν οι νέες περικοπές στις συντάξεις από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Αντισυνταγματικές κρίθηκαν σχεδόν ομόφωνα από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, οι διατάξεις του υπουργείου Οικονομικών με τις οποίες επέρχονται νέες μειώσεις στις συντάξεις, της τάξεως του 5% έως 10%, ενώ με την είσοδο του νέου έτους αυξάνεται το όριο συνταξιοδότησης κατά δύο έτη στα 67 και καταργούνται για τους συνταξιούχους τα επιδόματα (δώρα) Χριστουγέννων και Πάσχα, όπως και το επίδομα θερινής άδειας.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών σχολίαζαν ότι ............


η απόφαση αφενός δεν είναι δεσμευτική και αφετέρου δεν γίνεται λόγος σε αυτήν για αντισυνταγματικότητα.

Ειδικότερα, οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου, για πρώτη φορά, όπως χαρακτηριστικά έλεγαν, έκριναν σχέδιο νόμου, μη συμβατό με τις συνταγματικές επιταγές.

Μετά και την εισήγηση του συμβούλου Αντώνη Κατσαρόλη, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της αντισυνταγματικότητας των επίμαχων τροπολογιών, η Ολομέλεια έκρινε ότι η, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, μείωση των συντάξεων μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, είναι αντίθετη σε πλειάδα συνταγματικών διατάξεων.

Η Ολομέλεια, η οποία συγκροτήθηκε από 30 δικαστές, γνωμοδότησε ότι οι διατάξεις για τις μειώσεις των συντάξεων και την περικοπή των δώρων προσκρούουν στα άρθρα 2, 4, 22 και 25 του Συντάγματος. Με άλλα λόγια, προσκρούουν στη συνταγματική υποχρέωση σεβασμού και προστασίας της αξίας του ανθρώπου, στις αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας και στην προστασία της εργασίας.

Ειδικότερα, ομόφωνα οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποφάνθηκαν ότι είναι αντισυνταγματική η περικοπή των επιδομάτων (δώρων) Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και το επίδομα θερινής αδείας από το νέο έτος και μετά.

Αντισυνταγματική κρίθηκε παράλληλα, με ισχυρή πλειοψηφία από τους δικαστές και η μείωση των συντάξεων, καθώς φρονούν ότι αντιμετωπίζει προβλήματα αναλογικότητας, δεν χρησιμοποιήθηκαν κριτήρια και γίνεται κατά άνισο τρόπο και χωρίς ορθή κλιμάκωση.

Την ίδια θέση περί αντισυνταγματικότητας διατύπωσαν οι σύμβουλοι και για την αύξηση από 1/1/2013 της ηλικίας όσων δικαιούνται το ΕΚΑΣ από το 60ό έτος που είναι σήμερα στο 65ό έτος.

Συνταγματική κρίθηκε κατά πλειοψηφία η περικοπή των συντάξεων των άγαμων διαζευγμένων και θυγατέρων θανόντων συνταξιούχων που σύμφωνα με το νομοσχέδιο η ανώτατη μηνιαία σύνταξή τους θα ανέρχεται πλέον στα 720 ευρώ και εφόσον το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 8.640 ευρώ.

Για το θέμα αυτό της περικοπής των συντάξεων των άγαμων και διαζευγμένων θυγατέρων υποστηρίχθηκε από ορισμένους δικαστές ότι η μείωση αυτή είναι αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), ενώ αντίθετα η πλειοψηφία των συμβούλων τάχθηκε υπέρ της συνταγματικότητας και νομιμότητας της σχετικής ρύθμισης.

Αντίθετα, νόμιμες κρίθηκαν από την Ολομέλεια του Ε.Σ. οι ρυθμίσεις που αφορούν τα συνταξιοδοτικά θέματα των βουλευτών.

Τι προέβλεπε το νομοσχέδιο

Το νομοσχέδιο που κρίθηκε αντισυνταγματικό προβλέπει, μεταξύ των άλλων, ότι οι συντάξεις ή το άθροισμα των συντάξεων: 1) από 1.000 έως και 1.500 ευρώ, μειώνονται κατά 5% και σε κάθε περίπτωση το ποσό δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.000,01 ευρώ, 2) από 1.500,01 έως και 2.000 ευρώ, μειώνεται κατά 10% και το ποσό αυτό δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.425,01 ευρώ, 3) από 2.000,01 ευρώ και άνω μειώνεται κατά 15% και σε κάθε περίπτωση το ποσό που εναπομένει δεν μπορεί να μικρότερο των 1.800,01 ευρώ.

Για τον προσδιορισμό του ποσού της σύνταξης λαμβάνεται υπόψη το ποσό της σύνταξης ή των συντάξεων όπως αυτές θα έχουν διαμορφωθεί στις 31 Δεκεμβρίου 2012 μετά όμως την τυχόν παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης, της επιπλέον εισφοράς της παραγράφου 14 του άρθρου 2 του Ν. 4002/2011 και των τυχόν μειώσεων που επιβλήθηκαν με τις διατάξεις της παραγράφου 10 του άρθρου 1 του Ν. 4024/2011 και του άρθρου 1 του Ν. 4051/2012.

Επίσης, προβλέπεται ότι οι άγαμες και οι διαζευγμένες θυγατέρες θανόντων συνταξιούχων του Δημοσίου, από την 1η Ιανουαρίου 2013 θα λαμβάνουν ανώτατη σύνταξη 720 ευρώ μηνιαίως, ενώ αναστέλλεται η καταβολή της σύνταξής τους σε περίπτωση που οι θυγατέρες αυτές έχουν και άλλα εισοδήματα τα οποία υπερβαίνουν το ποσό των 8.640 ευρώ ετησίως.

Παράλληλα, από 1/1/2013 το όριο συνταξιοδότησης για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης από την 1/1/2013 και μετά αυξάνεται κατά δύο χρόνια, δηλαδή ανέρχεται στο 67ο έτος της ηλικίας τους, ενώ το όριο ηλικίας του 60ού έτους ως προϋπόθεση για την καταβολή του επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων αυξάνεται από 1.1.2013 στο 65ο έτος.

Εξάλλου, από την 1/1/2013 το όριο ηλικίας για την καταβολή του επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης αυξάνεται από το 60ό που είναι σήμερα στο 65ό έτος.

Τέλος, ως προς τους βουλευτές προβλέπει, μεταξύ των άλλων την κατάργηση της σύνταξής τους για «όσους αποκτήσουν για πρώτη φορά από εδώ και στο εξής την ιδιότητα του βουλευτή ή του αιρετού οργάνου των ΟΤΑ πρώτου βαθμού».

in.gr

ΕΚΘΕΤΟΣ Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ. ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ. [ VIDEO ]

Για «διαστρεβλωμένα και παραμορφωμένα συμπεράσματα» μας μίλησε σήμερα ο Βουλευτής της ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης μετα την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 που ο ίδιος είπε την φράση: Εγω δεν κοροϊδεύω τον κόσμο. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΜΕ.

Βάλθηκε να μας βγάλει όλους τρελούς.

Αφού γύρισε στο κόμμα ο Λαφαζάνης του..........

έβαλαν άγριο χέρι για την δήλωση του και βγήκε μετά να μας πει ότι δεν είναι "ελέφαντας".
Μας πούλησε τρελίτσα ο Παναγιώτης για δήθεν απομόνωση δήλωσης του και παραμορφωμένα συμπεράσματα.
Λυπάμαι κ. Λαφαζάνη. Το Video που λέει πάντα την αλήθεια σας διαψεύδει ΠΛΗΡΩΣ.

Πάρτε και τις αποδείξεις για τι τι είπατε ΕΣΕΙΣ.
Ακούστε την φωνούλα σας και δείτε τον εαυτό σας να λέει "Εγω δεν κοροϊδεύω τον κόσμο. Δεν μπορούμε να κυβερνήσουμε"ΟΑΕΕ Από την 1η Δεκεμβρίου η θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας

Από την 1η Δεκεμβρίου αρχίζει η θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), για το έτος 2013.

Σύμφωνα με την υπ'. αρ. 50/1.11.2012 εγκύκλιό του Οργανισμού, για τη θεώρηση απαιτούνται οι εξής προϋποθέσεις:...........


1. Η εξόφληση των πάσης φύσεως απαιτητών μηνιαίων εισφορών της τελευταίας εν ασφαλίσει τριετίας μέχρι και τον Αύγουστο του 2012.

2. Καταβολή όλων των απαιτητών υποχρεώσεων της τελευταίας εν ασφαλίσει τριετίας, προ της υποβολής της αίτησης για χορήγηση βιβλιαρίου ασθενείας.

3. Θεώρηση με την αυτοκόλλητη ετικέτα. Με την ετικέτα που παραλαμβάνουν οι ασφαλισμένοι, ο ΟΑΕΕ πιστοποιεί ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις χορήγησης ασφαλιστικής ικανότητας για παροχές ασθενείας (δηλ. καταβολή ασφαλιστικών εισφορών της τελευταίας εν ασφαλίσει τριετίας 8/2009-8/2012 ) και με αυτήν ανανεώνεται αυτόματα για το χρονικό διάστημα από 1/1/2013 έως 31/12/2013 η ισχύς του βιβλιαρίου ασθενείας τόσο για τους ίδιους όσο και για τα προστατευόμενα απ΄ αυτούς τέκνα, ηλικίας μέχρι 18 ετών, χωρίς να απαιτείται η προσέλευσή τους στις υπηρεσίες του ΟΑΕΕ.

Στην αυτοκόλλητη ετικέτα έχει προβλεφθεί χώρος για εκτύπωση του ονοματεπώνυμου του άμεσα ασφαλισμένου και μέχρι τεσσάρων (4) τέκνων αυτού, ηλικίας μέχρι 18 ετών.

Επισημαίνεται ότι δεν επιτρέπεται ιδιόχειρη παρέμβαση στην αυτοκόλλητη ετικέτα, τόσο από πλευράς ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ όσο και από πλευράς υπηρεσιών του Οργανισμού.

Στην περίπτωση που οι ασφαλισμένοι έχουν ως προστατευόμενα μέλη συζύγους, τέκνα άνω των 18 ετών, γονείς κλπ., δηλ. μέλη που δεν περιλαμβάνονται στην αυτοκόλλητη ετικέτα, πρέπει να προσέρχονται στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΕ με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (συμπεριλαμβανομένου και του ΑΜΚΑ) για την παράταση του δικαιώματος παροχών ασθενείας των παραπάνω προσώπων.

Επίσης, οι ασφαλισμένοι που για οποιοδήποτε λόγο δεν θα παραλάβουν αυτοκόλλητη ετικέτα (π.χ. έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση οφειλών κλπ.) θα πρέπει να προσέλθουν στις υπηρεσίες του Οργανισμού για τη θεώρηση του βιβλιαρίου ασθενείας τους.

Όσον αφορά τους ανασφάλιστους συζύγους επισημαίνεται, ότι τόσο για την καταχώρηση αυτών στο βιβλιάριο ασθενείας, όσο και για την παράταση του δικαιώματός τους, απαιτείται εκτός από τη σχετική Υπεύθυνη Δήλωση και φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος του προηγούμενου οικονομικού έτους.

Επίσης πρέπει να τίθεται σφραγίδα σχετικά με το δικαίωμα της παράτασής τους, όπως τίθεται και για τα ενήλικα τέκνα.

4. Για τους ασφαλισμένους που έχουν υπαχθεί σε ρυθμίσεις των οφειλομένων εισφορών, θεωρείται το βιβλιάριο για το προβλεπόμενο διάστημα από τη ρύθμιση, με την απαραίτητη προϋπόθεση να τηρούνται οι όροι αυτής.

Κέρδος

Ωμός εκβιασμός της τρόικας: Θέλετε τη δόση; Περικόψτε την Υγεία σας!

To newsbomb.gr φέρνει στη δημοσιότητα το κατάπτυστο κομμάτι του μνημονίου που θέλουν να μας «φορέσουν καπέλο» - Ώρα ευθύνης για τον Αντ. Σαμαρά

Τις αδιανόητες απαιτήσεις της τρόικας, που θέλει να περικόψει την Υγεία των Ελλήνων για να βγάζουν εκατομμύρια οι πολυεθνικές των ποιοτικά αμφιλεγόμενων ανώνυμων γενόσημων του Τρίτου Κόσμου, φέρνει στο φως σήμερα το newsbomb.gr.

Σε μια αποκάλυψη-βόμβα, το newsbomb.gr ............

δημοσιεύει το πλήρες κείμενο του μνημονίου που συνιστά ταφόπλακα για την Υγεία των Ελλήνων. Η μεγάλη ενημερωτική ιστοσελίδα κατάφερε και πήρε στα χέρια της το κατάπτυστο εκείνο κομμάτι του μνημονίου που θέλει να επιβάλλει η τρόικα στην κυβέρνηση, όπου ουσιαστικά ζητά τις ζωές μας επί πίνακι. Ο εκβιασμός είναι καθαρός: για να σας δώσουμε τη δόση, εσείς πρέπει να θυσιάσετε χρόνια από τη ζωή του κάθε Έλληνα. Διαβάστε και φρίξτε:

«Πριν την εκταμίευση (σ.σ. της δόσης) πρέπει να καταστεί υποχρεωτικό για τους γιατρούς να συνταγογραφούν το διεθνές όνομα δραστικής ουσίας και όχι επώνυμο φάρμακο.

Πριν την εκταμίευση (σ.σ. της δόσης) πρέπει να καταστεί υποχρεωτική η αντικατάσταση του συνταγογραφούμενου φαρμάκου με το φθηνότερο προϊόν της ίδιας δραστικής ουσίας στην κατηγορία αναφοράς από τα φαρμακεία (υποχρεωτική “αντικατάσταση γενοσήμου”)».Είναι τέτοιο το θράσος των τροϊκανών, αντιμετωπίζουν τόσο απροκάλυπτα την πατρίδα μας ως προτεκτοράτο, που δεν μπαίνουν καν στον κόπο να κρύψουν τον ωμό εκβιασμό: Εβαλαν οι ίδιοι με τονισμένα γράμματα (bold) τον όρο «πριν την εκταμίευση» της δόσης! Μας λένε ξεκάθαρα ότι: αν δεν αποδεχτείτε να ταΐζετε τον ελληνικό λαό με φάρμακα-δολοφόνους, λεφτά από εμάς δε βλέπετε!

Όμως, μας τα έχουν πάρει όλα. Εκοψαν τους μισθούς μας. Εκοψαν τις συντάξεις μας. Φορολόγησαν μέχρι και τον αέρα που αναπνέουμε. Τώρα, θέλουν να κόψουν και τις ζωές μας. Θέλουν να μας ταΐζουν αμφίβολης ποιότητας πάμφθηνα σκευάσματα που παράγονται σε Κίνα, Ινδία, Πακιστάν, Μπαγκλαντές και Ισραήλ. Διότι, αυτό ακριβώς κάνει η συνταγογράφηση με βάση μονάχα τη δραστική ουσία και χωρίς καν την αναφορά επωνυμίας φαρμάκου.

Απαγορεύει στον γιατρό να επιλέγει τη συγκεκριμένη θεραπεία που ταιριάζει στον συγκεκριμένο ασθενή, με το συγκεκριμένο ιστορικό και τη συγκεκριμένη πάθηση. Αντιθέτως, υποχρεώνει τον γιατρό να συνταγογραφεί δραστική ουσία γενικά και τον φαρμακοποιό να του χορηγεί το φθηνότερο φάρμακο της κατηγορίας.

Με αυτό τον τρόπο, η τρόικα θέλει ουσιαστικά να πετάξει έξω από τα φαρμακεία όλα τα ποιοτικά ελληνικά επώνυμα γενόσημα και να κατακλύσει την ελληνική αγορά με τα πάμφθηνα ανώνυμα σκευάσματα του Τρίτου Κόσμου (αφού τα φάρμακα με τα υψηλά ποιοτικά στάνταρ παραγωγής δε θα μπορούν να ανταγωνιστούν αυτά που παράγονται υπό αμφίβολες ποιοτικές συνθήκες σε χώρες του Τρίοτου Κόσμου, όταν μοναδικό κριτήριο θα είναι η εξευτελιστικά φθηνή τιμή).

Αυτά ακριβώς τα ανώνυμα γενόσημα τα οποία προωθεί η τρόικα είναι που επανειλημμένα έχουν καταγγελθεί για τις άθλιες συνθήκες παραγωγής τους, όταν οι μεγαλύτεροι οργανισμοί φαρμάκου του πλανήτη εντόπισαν ακόμη και σκευάσματα νοθευμένα, αγνώστου προελεύσεως μαύρα σωματίδια κ.ο.κ. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις πριν λίγες μέρες από την αμερικανική αγορά αποσύρθηκε άρον-άρον τέτοιο αντικαταθλιπτικό, όταν διαπιστώθηκε ότι προκαλούσε σειρά σοβαρότατων παρενεργειών, μεταξύ των οποίων ακόμη και τάσεις αυτοκτονίας!

Μάλιστα, στις ελάχιστες χώρες στον πλανήτη όπου έχουν εφαρμοστεί ανάλογα συστήματα διαπιστώθηκε –από διεθνείς μελέτες- ότι μειώθηκε το προσδόκιμο ζωής ολόκληρου του λαού!

Σα να μην έφτανε αυτό, μια τέτοια εξέλιξη θα σημάνει και το θάνατο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας. Ο κλάδος με τα υψηλά στάνταρ παραγωγής (που πρόσφατη διεθνής μελέτη χαρακτήρισε ως το «ανερχόμενο αστέρι» της ελληνικής οικονομίας) δε θα μπορέσει να ανταγωνιστεί τα πάμφθηνα σκευάσματα που παράγονται υπό αμφίβολες ποιοτικές συνθήκες στις χώρες του Τρίτου Κόσμου, όταν μοναδικό κριτήριο επιλογής θα είναι η πάμφθηνη τιμή και η αδιαφορία για την ποιότητα θα είναι πλήρης.

Έτσι, οι βιομηχανίες θα βάλουν λουκέτο και 20.000 οικογένειες θα μείνουν στο δρόμο. Την ίδια στιγμή, ο κρατικός προϋπολογισμός θα επιβαρυνθεί με τα χιλιάδες επιδόματα ανεργίας και την απώλεια των εσόδων από τη φορολόγηση μισθών και επιχειρηματικών κερδών. Κι όλα αυτά, σε μια εποχή τόσο κρίσιμη για την ελληνική οικονομία, όταν –υποτίθεται ότι- ψάχνουμε τα έσοδα με το τουφέκι.

Όμως η καταστροφή δεν εξαντλείται σε αυτά. Από τη στιγμή που οι ξένες πολυεθνικές των πάμφθηνων ανώνυμων γενοσήμων θα μονοπωλήσουν την ελληνική αγορά, εξουδετερώνοντας τους Έλληνες ανταγωνιστές τους, κατά την πάγια τακτική τους, θα εκτοξεύσουν τις τιμές των αμφιβόλου ποιότητας σκευασμάτων τους. Μαζί τους θα εκτοξευτεί και η φαρμακευτική δαπάνη του Δημοσίου, την οποία –υποτίθεται ότι- κόπτεται να μειώσει η τρόικα. Μηδέν εις το πηλίκον δηλαδή.

Ήρθε η ώρα αυτοί οι κύριοι να καταλάβουν ότι η Υγεία μας είναι το μόνο που μας έχει απομείνει. Είναι το ύστατο στάδιο της αξιοπρέπειάς μας. Ως εδώ και μη παρέκει.

Είναι πλέον η ώρα να πουν ΟΧΙ οι άνθρωποι τους οποίους ο ελληνικός λαός εξέλεξε για να τον εκπροσωπούν. Είναι η ώρα η τρόικα να ακούσει το ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ από τους υφυπουργούς και τον υπουργό Υγείας, από τον ίδιο τον πρωθυπουργό αν χρειαστεί. Είναι η ώρα, ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς να σταθεί στο ύψος του εθνικού του καθήκοντος και να αντισταθεί στα αναίσχυντα σχέδια των ξένων, που θέλουν να παίξουν με τις ζωές τις δικές μας και των παιδιών μας.

Ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει να σταθεί όρθιος και να αποδείξει ότι επάξια φέρει τον τίτλο ΕΛΛΗΝΑΣ πρωθυπουργός.
NEWSBOMB.gr