Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Η Εκκλησία δεν θέλει προστάτες, διαμηνύει στη Χρυσή Αυγή ο Αρχιεπίσκοπος

Καταδικάζει κάθε μορφή ρατσισμού

Επισημαίνοντας ότι η Εκκλησία δεν έχει ανάγκη από προστάτες και σωτήρες, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, καταδικάζει κάθε μορφή βίας και ρατσισμού, στρέφοντας τα πυρά του κατά της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με συνεργάτες του, ο Ιερώνυμος προτρέπει ιδιαίτερα τους νέους να μελετήσουν την ιστορία της Χρυσής Αυγής, τα ιδεολογικά της πιστεύω και τα σύμβολά της, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Επενδυτής».

«Η Χρυσή Αυγή και ο οποιοσδήποτε, αφού εκθέσει με .............

σαφήνεια τις θέσεις του στο λαό, έχει κάθε δικαίωμα να ζητήσει την ψήφο του» λέει ο Αρχιεπίσκοπος.

Επισημαίνει, παράλληλα, ότι η Εκκλησία ως πνευματικός οργανισμός έχει απέραντο σεβασμό στο ανθρώπινο «πρόσωπο» έχει σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες και δεν επιτρέπει σε κανένα κόμμα, είτε αριστερό, είτε δεξιό, είτε ακροδεξιό, να αναλάβει τη στήριξή της.

Σε απάντησή της η Χρυσή Αυγή αναφέρει: «Ουδέποτε η Χρυσή Αυγή διεκδίκησε τον ρόλο του προστάτη της Εκκλησίας. Είναι θλιβερό η Ιεραρχία να κατηγορεί την Χρυσή Αυγή, συμπλέοντας έτσι με άθεους και βλάσφημους πολιτικούς, που ανήκουν σε μυστικές εταιρίες, σκοτεινές λέσχες και δόγματα».

ΤΑ ΝΕΑ

Αναβαθμίζεται με 1,3 εκατ. ευρώ το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας

Σε καλή πορεία φαίνεται πως είναι οι εργασίες στα Κέντρα Υγείας Πύλου και Αγ. Νικολάου, ενώ σε φάση προέγκρισης βρίσκονται οι σχετικές παρεμβάσεις για αυτό της Μεσσήνης.

Τόσο αυτές όσο και θέματα που έχουν να κάνουν με τα περιφερειακά ιατρεία τέθηκαν επί τάπητος στην ευρεία σύσκεψη που έγινε στην Περιφερειακή Ενότητα της Μεσσηνίας.

Θα πρέπει παράλληλα να υπογραμμιστεί το............

σημαντικό έργο που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ προϋπολογισμού 1,3 εκατομμυρίων ευρώ και έχει να κάνει με την περαιτέρω αναβάθμιση του Νοσοκομείου της Κυπαρισσίας.

best tv

Έκτακτο δελτίο καιρού από ΕΜΥ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από αύριο Σάββατο (27-10-2012) και από τα δυτικά προβλέπεται μεταβολή του καιρού με κυρία χαρακτηριστικά:
α) τις κατά τόπους έντονες βροχές και καταιγίδες
β) τους ενισχυμένους νοτίους ανέμους.
Συγκεκριμένα :..........

αύριο Σάββατο 27-10-2012
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται αρχικά στο βόρειο ιόνιο, βαθμιαία στην ήπειρο και τη δυτική στερεά, πρόσκαιρα στο νότιο ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο και από το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
παράλληλα βαθμιαία ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι νότιοι άνεμοι και θα φτάσουν τοπικά τα 8 μποφόρ στα πελάγη.

την Κυριακή 28-10-2012
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται αρχικά στο βόρειο ιόνιο, την ήπειρο, τη δυτική στερεά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και βαθμιαία στην υπόλοιπη Μακεδονία, τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία και πιθανόν το βράδυ στην κεντρική Στερεά.
οι νότιοι άνεμοι στο αιγαίο θα φθάνουν τα 8 και πιθανώς τοπικά τα 9 μποφόρ.

τη Δευτέρα 29-10-2012
από το απόγευμα ύφεση θα παρουσιάσει ο καιρός στις περισσότερες δυτικές και βόρειες περιοχές και οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν, όμως ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται στα νησιά του ανατολικού αιγαίου και τα Δωδεκάνησα που θα εξασθενήσουν σταδιακά την Τρίτη.

Meteo News

Η Ελλάδα ΔΕΝ θα πετύχει το στόχο το 2020!...

Άρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Το μήνυμα που έστειλε χτες βράδυ η προκαταρκτική έκθεση του ΔΝΤ αναλύει σήμερα σε εκτενές άρθρο της η οικονομική ιστοσελίδα του CNBC-Europe. Το μήνυμα είναι και σαφές και αποκαρδιωτικό καθώς αναφέρει ότι το χρέος της χώρας μας το 2020 (δηλαδή 10 χρόνια μετά την πρόσκληση του τότε πρωθυπουργού κ Παπανδρέου στην τρόικα του IMF, ECT & E.U.) ΔΕΝ θα είναι στο επιθυμητό επίπεδο του 120% του ΑΕΠ αλλά μάλλον στο 136%...

Ο Ευρωπαίος αναλυτής που έδωσε τα στοιχεία αλλά ..........

επέμενε σθεναρά στη διατήρηση της ανωνυμίας του, σύμφωνα με το Reuters, δήλωσε ότι ακόμη και η πρόβλεψη του 136% (σαφώς και δραματικά πέραν του επιθυμητού) δεν είναι σίγουρη παρά μόνο εφόσον «…υπάρξει το απαιτούμενο πρωτογενές πλεόνασμα, επιστρέψει η οικονομική ανάπτυξη και ολοκληρωθούν οι ιδιωτικοποιήσεις!»

Και αν ακόμη δοθεί η αιτούμενη από την Ελληνική Συγκυβέρνηση διετής επιμήκυνση η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Έκθεσης, θα χρειασθεί επιπρόσθετη άμεση βοήθεια ύψους ίσως και 30 δις ευρώ αλλά το κρίσιμο ερώτημα είναι ΠΟΙΟΣ θα τα δώσει αυτά τα χρήματα.
«Ίσως χρειασθούν και επιπρόσθετα μέτρα πέρα από τα 89 που έχουν ήδη συμφωνηθεί» σύμφωνα με τις δηλώσεις του ανώνυμου σχολιαστή…

Πάντως το πνεύμα που διαμορφώνεται δειλά-δειλά είναι ότι ίσως στην επόμενη συνεδρίαση των Υπουργών Οικονομικών στις 12 Νοεμβρίου να εγκριθεί η αιτούμενη διετής επιμήκυνση και να αναζητηθούν τρόποι χρηματοδότησης της νέας βοήθειας στην Ελλάδα.
Το επιμύθιον και η ανώνυμη εκτίμηση; Θα έχουμε νέα για την διετή επιμήκυνση μετά τις Αμερικανικές εκλογές αλλά το Ελληνικό Δράμα που ήδη εξελίσσεται από το 2010 θα χρειασθούν πολλά χρόνια πριν ολοκληρωθεί…)
Για πληρέστερη ενημέρωση – http://www.cnbc.com/id/49563885

Ο Δήμος Τριφυλίας για την πρωτοβουλία του 3ου Δημοτικού Σχολείου

Χαιρετίζουμε τις πρωτοβουλίες που παίρνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου 6/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Σχολείου.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που διερχόμεθα ως κοινωνία τέτοιες πρωτοβουλίες για συλλογική προσπάθεια είναι αξιέπαινες.

Εμείς ως Δημοτική Αρχή αντιμετωπίζουμε με .........

ιδιαίτερη ευαισθησία τα θέματα της Παιδείας και αυτό έμπρακτα το έχουμε αποδείξει αφού έχουμε τις σχολικές μονάδες του Δήμου ποικιλοτρόπως βοηθήσει πέραν της βοήθειας της πολιτείας. Η αδυναμία της πολιτείας μετακυλίεται και στους Δήμους και για αυτό απαιτείται συστράτευση όλων των κοινωνικών ομάδων.

Ελληνική σημαία 480 τετραγωνικών και 130 κιλών κυματίζει στη Θεσσαλονίκη

Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία που κατασκευάστηκε ποτέ, επιφάνειας 480 τετραγωνικών μέτρων και βάρους 130 κιλών κυματίζει από σήμερα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης.

Τη μεγαλύτερη ελληνική σημαία που έχει ...........

κατασκευαστεί ποτέ, παραχώρησε στο Δήμο Διδυμοτείχου το ζεύγος Ζήση Χρυσοχόου και από την ακριτική πόλη μεταφέρθηκε, μέσω του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου με ειδικό γερανοφόρο έγινε η έπαρσή της.

Η τεράστια σε μέγεθος γαλανόλευκη, διαστάσεων 17,46 Χ 27,52 μέτρα, καταγράφηκε στο βιβλίο Γκίνες ως η μεγαλύτερη σε επιφάνεια σημαία κράτους και οι δωρητές την παραχώρησαν στον ακριτικό Δήμο το 1998, και πάλι για τον εορτασμό απελευθέρωσης της πόλης.

Έως το 1998 το ρεκόρ Γκίνες της μεγαλύτερης σημαίας στον κόσμο κατείχε η βραζιλιάνικη, επιφάνειας 300 περίπου τετραγωνικών μέτρων μικρότερη από την ελληνική.

New Post

Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Απειλή για την κοινωνία το σύνδρομο της Βαϊμάρης

«Πότε οι αρχαιολάτρες και οι δωδεκαθεϊστές έγιναν ομολογητές και προασπιστές της πίστης του Χριστού; Πώς είναι δυνατόν να συνδυάζουν τη βία με τον Σταυρό;», διερωτάται ο ιεράρχης και καταδικάζει χωρίς περιστροφές τη δράση της Χρυσής Αυγής, κάνοντας λόγο για «θηρίο» που εκτρέφουμε στα σπλάχνα της κοινωνίας και της Εκκλησίας
Απειλή για την κοινωνία το σύνδρομο της Βαϊμάρης

Πύρινη ρομφαία υψώνει εναντίον των χρυσαυγιτών και ...........

των παραεκκλησιαστικών συμμάχων τους ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Με συνέντευξή του στο «Εθνος» ο 50χρονος ιεράρχης, που ανήκει στη νέα γενιά των συνοδικών, κάνει λόγο για «πολιτικοθρησκευτική διαπλοκή» και «αυτόκλητους σωτήρες». Καταγγέλλει χωρίς περιστροφές τις επιθέσεις των σύγχρονων Ταγμάτων Εφόδου και στηλιτεύει τις σκοταδιστικές εκδηλώσεις βίας, που ξεπήδησαν με αφορμή το «Corpus Cristi». Με έμμεσο, αλλά σαφή τρόπο, καταφέρεται εναντίον του Πειραιώς Σεραφείμ, που έφτασε να καταθέσει μήνυση εναντίον των συντελεστών της θεατρικής παράστασης.

Ο αρχιερέας στιγματίζει τον κοινωνικό ρατσισμό και τον παραθρησκευτικό ιδεαλισμό. Και διερωτάται:

Από πότε οι δωδεκαθεϊστές έγιναν υπερασπιστές της πίστης του Θεού;
Πώς είναι δυνατό να συνδυάζουν τον Σταυρό με τη βία;

Τα όσα διαδραματίστηκαν έξω από το Θέατρο «Χυτήριο» ήταν το θέμα της πρώτης ερώτησης προς τον δεσπότη της Μεσσηνίας.

Σεβασμιότατε, τα τελευταία γεγονότα, με αφορμή το θεατρικό έργο «Corpus Christi», έφεραν στο προσκήνιο ένα φαινόμενο ιδεολογικής διαπλοκής μεταξύ παραθρησκευτικών oοργανώσεων και ακροδεξιών ομάδων, το οποίο θυμίζει άλλες εποχές και καταστάσεις. Θεωρείτε ότι είναι δυνατόν να υφίσταται ένα τέτοιο είδος διαπλοκής και μάλιστα να στηρίζεται και από εκκλησιαστικά πρόσωπα;

Πιστεύω ότι η συγκεκριμένη αντίδραση στην υπόθεση «Χυτήριον» ήταν η μεγάλη ευκαιρία για να εκδηλωθεί η ακραία αυτή πολιτικο-θρησκευτική διαπλοκή, η οποία φαίνεται ότι κυοφορείτο στα σπλάγχνα της ελληνικής κοινωνίας από καιρό. Βρήκαν λοιπόν την «μεγάλη ευκαιρία» για να φανερώσουν το διπλό προσωπείο τους, το πολυεπίπεδο δηλαδή φαινόμενο του «συνδρόμου της Βαϊμάρης».

Χωρίς αμφιβολία το σύνδρομο αυτό δεν αποτελεί μία υγιή έκφραση μέσα στην ανθρώπινη κοινωνία και πρέπει να μας απασχολήσει και να μας προβληματίσει όλους, γιατί η προβολή μιας φοβικής πραγματικότητας με τον μανδύα της θρησκευτικής υποκρισίας και του μιμητισμού της αντίδρασης μπορεί να αποβεί εις βάρος της κοινωνικής συνοχής. Το σύνδρομο αυτό θα προκαλέσει και άλλα σημαντικότερα προβλήματα τόσο στην ελληνική κοινωνία όσο και στην Εκκλησία, όταν μάλιστα πολλοί από τους εκφραστές τους κινούνται από μία απίστευτη τυφλότητα ψυχοπαθολογικής απώλειας και επαφής με την πραγματικότητα και συγχρόνως αλλοιώνουν το γεγονός της πίστης με μία θρησκοληπτική ιδεολογία, ενώ επιλέγουν τη βία για να επιβάλλουν την «εκκλησιαστικότητά» τους.

Ολα αυτά δεν σημαίνουν ότι επικροτούμε τη διακωμώδευση ή την απομύθευση του προσώπου του Χριστού, ούτε αποδεχόμεθα την έλλειψη σεβασμού στο δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας και της θρησκευτικής συνειδήσεως, θα πρέπει όμως να γνωρίζουμε ότι όλα αυτά δεν διαφυλάσσονται ούτε με τη βία ούτε με τη λογοκρισία ούτε με την παρεμπόδιση ή με τον προπηλακισμό.

Ακόμη πιο πίσω από την πολιτικοθρησκευτική διαπλοκή κρύβεται ή και φανερώνεται ο «δωδεκαθεϊσμός». Πώς το φαινόμενο μπορεί να συνυπάρξει με τον Χριστιανισμό;

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι αυτό το πολιτικο-θρησκευτικό μόρφωμα δεν μπορεί να είναι ένα στιγμιαίο γεγονός ή μία έκφραση, αλλά εκτρέφετο καιρό και επένδυε σε κάθε είδους συντηρητισμό, προκειμένου να δώσει το στίγμα του και να εκφραστεί ο ρόλος του μέσα στην ελληνική κοινωνία, όταν και όπου οι εκφραστές του εμφανίζονταν ως αυτόκλητοι σωτήρες, αναλαμβάνοντες συγχρόνως εργολαβικά το έργο της σωτηρίας των «απολωλότων». Ομως τίθεται το ερώτημα: Πότε οι αρχαιολάτρες και οι δωδεκαθεϊστές έγιναν ομολογητές και προασπιστές της πίστης του Χριστού; ΄Η πώς είναι δυνατόν να συνδυάζουν τη βία με τον Σταυρό και την πίστη με τη συνθηματική ιδεολογία; Φαίνεται ότι έχουμε πλέον περάσει από τον κοινωνικό ρατσισμό στον παραθρησκευτικό ιδεαλισμό.

Πιστεύετε ότι είναι φαινόμενο των καιρών εξαιτίας της οικονομικής κρίσης ή μιας γενικότερης τάσης, η οποία υποδεικνύει ένα άλλο «πρόσωπο» κοινωνίας;

Η ίδια η Ιστορία των πολιτισμών και των λαών έχει αποδείξει ότι όπου υπάρχει κρίση, οικονομική και κοινωνική, η οποία συνεπάγεται και μία μειούμενη κοινωνική πρόνοια και κοινωνικές παροχές, εμφανίζονται ακραία φαινόμενα, τα οποία λειτουργούν μέσα στο κοινωνικό σύνολο αποπροσανατολιστικά, προβάλλοντας θέσεις και ιδεολογίες τέτοιες οι οποίες ικανοποιούν τα υφιστάμενα φοβικά σύνδρομα των ανθρώπων, και τα οποία μάλιστα επενδύονται με μανδύες φονταμενταλιστικών προσωπείων και συνδρόμων «εθνικής καθαρότητας», «νεοσυντηρητισμού» και «ρατσισμού», απορρίπτοντας καθετί που θεωρείται «καινούργιο» ή «προκλητικό», ενώ προβάλλουν και έναν τύπο ηθικιστικού λαϊκισμού. Ολα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να αναπτύσσεται ένας τύπος ασφυκτικού «πατερναλισμού» σε ανθρώπους οι οποίοι αισθάνονται κοινωνικά ακέφαλοι και οικονομικά μετέωροι και ανασφαλείς.

Σε μία τέτοιου είδους κοινωνική αναταραχή η αντίδραση έναντι εχθρών φαντασιακά κατασκευασμένων που απειλούν αδιάκριτα και ανυπόστατα τους πάντες (κοινωνία, εκκλησία, πίστη, πατρίδα κ.ά.) είναι ένα έργο που έχει πολλές φορές ανέβει στη σκηνή και το οποίο ενέχει πολλούς κινδύνους, γι' αυτό απαιτείται σύνεση, εγρήγορση και όχι εφησυχασμός. Φαίνεται ότι στα σπλάγχνα της ελληνικής κοινωνίας και της Εκκλησίας εκτρέφουμε ένα «θηρίο» που αργότερα, εάν δράσει ανεξέλεγκτα, «οι εν τη Ιουδαία φευγέτωσαν εις τα όρη».

Για Σεραφείμ
Μεμονωμένες φωνές δεν εκφράζουν την Εκκλησία


Πώς κατανοείτε ότι η Εκκλησία υποδεικνύει μία «εκκωφαντική σιωπή» στο συγκεκριμένο πολιτικο-θρησκευτικό φαινόμενο;

Η Εκκλησία καμία μορφή διαπλοκής δεν αποδέχεται ούτε στηρίζει κάποιο συγκεκριμένο μόρφωμα, γιατί τότε δεν θα είναι Εκκλησία. Η Εκκλησία δεν κωφεύει σιωπώσα αλλά διδάσκει δημιουργία συνείδησης για συλλογικότητα, ενότητα και κοινωνίας, συμβάλλουσα έτσι στη νοηματοδότηση της ζωής και στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, στην αποτροπή του κοινωνικού διχασμού και της κοινωνικής διάσπασης, αλλά και στην ανάπτυξη της συνεργασίας όλων των κοινωνικών φορέων, γιατί πιστεύει ότι προέχει η πρόοδος και η ευημερία της ανθρώπινης κοινωνίας και όχι τα άκρα, η βία και η ιδεολογία.

Για την Εκκλησία μόνο μέσα από μία τέτοια διαδικασία είναι δυνατόν οι οποιεσδήποτε κρίσεις και τα διάφορα προβλήματα να επιλύονται. Οταν ο λόγος Της είναι εποικοδομητικός και θετικός τότε και η φωνή της γίνεται κραυγή και η σιωπή της δύναμη και προτροπή για αφύπνιση και εγρήγορση.

Οι μεμονωμένες φωνές δεν αποτελούν και την αποκλειστική έκφραση της συλλογικής ευθύνης της Εκκλησίας μας.

etnhos.gr

Συνεδρίαση με ηχηρές απουσίες και ξεκάθαρη αναφορά Κόλλια

Η ΑΠΟΥΣΙΑ της μείζονος αντιπολίτευσης προκάλεσε καθυστέρηση στην έναρξη του Δ.Σ. Τριφυλίας καθώς η απαρτία ήταν οριακή με αποτέλεσμα ο Δήμαρχος Τριφυλίας μετά από ολιγόλεπτη διακοπή να απαντήσει στην ηχηρή πολιτική απουσία.

Για την αντιπολίτευση εξήγησε ότι κατανοεί ...........

τον προβληματισμό της αλλά «κανείς δεν έχει διαφορετική ευαισθησία είτε αφορά πληρωμές προέδρων, δημοτικών συμβούλων και άλλων και εμμένω στην υπόσχεση που έδωσα για αποπληρωμή των προέδρων στα χωριά, ενώ αν εξακολουθέι να υπάρχει αίτημα για οριστική εξόφληση όλων των αιρετών τότε ο Δήμος έκλεισε» για να προσθέσει ότι «βλέπω ότι υπάρχει αριθμός προέδρων που δηλώνουν παρόντες και για εμάς επιμένουμε ότι κατανοούμε όλοι μας την δύσκολη θέση που βρίσκεται η πατρίδα και ο Δήμος και δεν θεωρώ ότι ορισμένοι τους αγαπούν περισσότερο» για να καταλήξει ότι «δίνουμε δείγμα γραφής ότι η Δημοτική αρχή αναγνωρίζει το έργο των προέδρων και την συνεισφορά τους στο Δήμο διότι χωρίς αυτούς δεν λειτουργούμε».

ΤΙ ΠΟΣΑ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΙΡΕΤΟΥΣ-ΜΑΚΡΥΣ Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

Παράλληλα εξήγησε ότι «μιλάμε με την γλώσσα της ευθύνης και διαβάζω τα ποσά που έλαβαν οι αιρετοί και οι πρόεδροι από το 2008 μέχρι σήμερα, όπως στον Αετό οφείλονταν 40.900 ευρώ σε προέδρους, ενώ υπάρχουν ποσά που έχουν καταγραφελι ως 31/12/2010 με βάση την απογραφή, στο Δήμο Αυλώνος υπάρχουν οφειλές περίπου 60.000 ευρώ, στο Δήμο Κυπαρισσίας με σύνολο 55.000, στους Γαργαλιάνους οφείλουμε στους συμβούλους και προέδρους με 15.000, στα Φιλιατρά με 20.000 ευρώ οπότε όταν αυτά οφείλονται στους πρώην συμβούλους και προέδρους θα πρέπει να συμμεριστούμε την υφιστάμενη κατάσταση».

Ουσιαστικά ο Δήμαρχος απάντησε στην αντιπολίτευση για την στάση της να δηλώνει απών για το συγκεκριμένο θέμα θεωρώντας ότι υπήρχαν εποχές που το ρευστό έρεε άφθονο. Για το γραφείο αντιπολίτευσης συμπλήρωσε ότι οι αίθουσες σε όλο το Δήμο είναι στην διάθεσή τους σε κάθε περιοχή αναλαμβάνοντας ο κ. Κόλλιας προσωπικά την ευθύνη για το γραφείο το οποίο είναι ήδη έτοιμο σήμερα.

Kyparissiotis

Γενάρη κλείνουν άλλες 78 ΔΟΥ σε όλη την Ελλάδα

Μαζί και στις ΔΟΥ Κυπαρισσίας και Πύλου.

Ποδαρικό με «λουκέτο» σε άλλες 78 εφορίες θα κάνει το 2013. Το υπουργείο Οικονομικών θα τις κλείσει στις 14 Ιανουαρίου, δηλαδή δύο εβδομάδες αργότερα απ’ ό,τι είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Έπειτα και από αυτές τις συγχωνεύσεις, θα παραμείνουν σε λειτουργία μόνο 114 εφορίες σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα, από τις 14 Ιανουαρίου αναστέλλεται η λειτουργία των ακόλουθων Δ.Ο.Υ.: ........

- Αμφιλοχίας και Βόνιτσας (οι αρμοδιότητές τους μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ. Αγρινίου),
– Σπετσών (περνά στη Δ.Ο.Υ. Ναυπλίου),
– Δημητσάνας, Λεωνιδίου και Παράλιου Αστρους (περνούν στη Δ.Ο.Υ. Τρίπολης),
– Ι’ και ΙΑ’ Αθηνών (περνούν στη Δ΄ Αθηνών),
– Ε’ Αθηνών (περνά στη ΣΤ΄ Αθηνών),
– Ζωγράφου (περνά στη ΙΒ΄ Αθηνών),
– Κ΄ Αθηνών (περνά στη Δ.Ο.Υ. Γαλατσίου),
– Χαϊδαρίου (περνά στη Δ.Ο.Υ. Αιγάλεω),
– Β΄ Καλλιθέας (περνά στην Α΄ Καλλιθέας),
– Πετρούπολης (περνά στη Β΄ Περιστερίου),
– Ν. Φιλαδέλφειας (περνά στη Δ.Ο.Υ. Ν. Ιωνίας),
– Αγίου Στεφάνου (περνά στη Δ.Ο.Υ. Κηφισιάς),
– Κέας και Λαυρίου (περνούν στη Δ.Ο.Υ. Κορωπίου),
– Άνδρου (περνά στη Δ.Ο.Υ. Παλλήνης),
– Μεγάρων (περνά στη Δ.Ο.Υ. Ελευσίνας),
– Μήλου (περνά στη Γ΄ Πειραιά),
– Αίγινας, Πόρου και Υδρας (περνούν στην Α΄ Πειραιά),
– Σαλαμίνας (περνά στην Ε΄ Πειραιά),
– Αιγίου και Καλαβρύτων (περνούν στην Α΄ Πατρών),
– Δεσκάτης (περνά στη Δ.Ο.Υ. Γρεβενών),
– Καρπάθου (περνά στη Δ.Ο.Υ. Ρόδου),
– Καλύμνου και Λέρου (περνά στη Δ.Ο.Υ. Κω),
– Διδυμοτείχου (περνά στη Δ.Ο.Υ. Ορεστιάδας),
– Αμαλιάδας, Λεχαινών και Ζαχάρως (περνούν στη Δ.Ο.Υ. Πύργου),
– Αλεξάνδρειας και Νάουσας (περνούν στη Δ.Ο.Υ. Βέροιας),
– Μοιρών (περνά στην Α΄ Ηρακλείου),
– Αγ. Αθανασίου (περνά στη Δ.Ο.Υ. Ιωνίας),
– Τούμπας (περνά στη ΣΤ΄ Θεσσαλονίκης),
– Θ΄ και Ι΄ Θεσσαλονίκης (περνούν στη Δ΄ Θεσσαλονίκης),
– Νεάπολης (περνά στην Ε΄ Θεσσαλονίκης),
– Β΄ Θεσσαλονίκης (περνά στην Α΄ Θεσσαλονίκης),
– Ελευθερούπολης και Θάσου (περνούν στη Δ.Ο.Υ. Καβάλας),
– Β΄ Κέρκυρας και Παξών (περνούν στην Α΄ Κέρκυρας),
– Ιθάκης (περνά στη Δ.Ο.Υ. Αργοστολίου),
– Μυκόνου και Τήνου (περνούν στη Δ.Ο.Υ. Σύρου),
– Θήρας και Πάρου (περνούν στη Δ.Ο.Υ. Νάξου),
– Γυθείου, Μολάων και Κυθήρων (περνούν στη Δ.Ο.Υ. Σπάρτης),
– Ελασσόνας (περνά στην Α΄ Λάρισας),
– Φαρσάλων (περνά στη Β΄ Λάρισας),
– Ιεράπετρας και Σητείας (περνά στη Δ.Ο.Υ. Αγίου Νικολάου),
– Καλλονής και Λήμνου (περνά στη Δ.Ο.Υ. Μυτιλήνης), Αλμυρού,
– Σκιάθου και Σκοπέλου (περνά στη Δ.Ο.Υ. Ν. Ιωνίας Μαγνησίας),
– Κυπαρισσίας και Πύλου (περνούν στη Δ.Ο.Υ. Καλαμάτας),
– Αριδαίας (περνά στη Δ.Ο.Υ. Εδεσσας),
– Αγίου Κηρύκου (περνά στη Δ.Ο.Υ. Σάμου),
– Σιδηροκάστρου και Ηράκλειας (περνά στην Α΄ Σερρών),
– Αμφίκλειας και Αταλάντης (περνά στη Δ.Ο.Υ. Λαμίας),
– Αρναίας (περνά στη Δ.Ο.Υ. Πολυγύρου),
– Ιστιαίας, Καρύστου και Κύμης (περνά στη Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας).

Νωρίτερα, στις 19 Νοεμβρίου 2012, μπαίνει λουκέτο στη Δ.Ο.Υ. Ξυλοκάστρου, οι αρμοδιότητες της οποίας μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ. Κορίνθου, σύμφωνα με το protothema.gr

Εγκύκλιος ΟΑΕΔ: Πόσο μειώνεται το επίδομα ανεργίας

Περισσότερο αυστηρά γίνονται τα κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας αλλά και για τον καθορισμό του ύψους των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα από τον ΟΑΕΔ.

Οι αλλαγές αυτές -που αγγίζουν κυρίως τους εποχικά επιδοτούμενους- προβλέπονται, σύμφωνα με το «Έθνος», στον νόμο 3986/2011 και σε εγκύκλιο του ΟΑΕΔ αναφέρονται τα εξής:.......

- Από την 1η Ιανουαρίου 2013 τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν είναι δυνατόν να είναι περισσότερα των 450. Δηλαδή για τον τελικό καθορισμό της διάρκειας επιδότησης λαμβάνεται υπόψη και το τι είχε εισπράξει ο άνεργος από το 2009 και μετά.

- Από 1η Ιανουαρίου 2014 τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας στην τετραετία δεν είναι δυνατόν να είναι περισσότερα των 400.

Ενδεικτικά αναφέρονται δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα:

- Η επιδότηση αρχίζει από τις 3 Ιανουαρίου 2013 και βάσει των ημερών ασφάλισης που συγκεντρώνει ο άνεργος το συγκεκριμένο διάστημα δικαιούται 12μηνη επιδότηση. Δηλαδή θα πρέπει να πάρει 300 ημερήσια επιδόματα ανεργίας.

Για τον συγκεκριμένο ασφαλισμένο ελέγχεται πόσα ημερήσια επιδόματα ανεργίας χορηγήθηκαν από τον ΟΑΕΔ από τις 3 Ιανουαρίου 2009 μέχρι τις 3 Ιανουαρίου 2013. Σε περίπτωση που έχει πάρει 210 ημερήσια επιδόματα, ο αριθμός αυτός αφαιρείται από το 450 που είναι το νέο όριο. Αυτό πρακτικά σημαίνει επιδότηση για 240 ημερήσια επιδόματα ανεργίας αντί για 300 που θα είχαν εγκριθεί σύμφωνα με τις ασφαλιστικές προϋποθέσεις που συγκέντρωσε το συγκεκριμένο διάστημα

- Η επιδότηση αρχίζει από τις 3 Ιανουαρίου 2013 και βάσει των ημερών ασφάλισης που συγκεντρώνει ο άνεργος το συγκεκριμένο διάστημα δικαιούται 12μηνη επιδότηση (300 ημερήσια επιδόματα ανεργίας).

Για τον συγκεκριμένο ασφαλισμένο ελέγχεται πόσα ημερήσια επιδόματα ανεργίας χορηγήθηκαν από τις 3 Ιανουαρίου 2009 μέχρι τις 3 Ιανουαρίου 2013. Σε περίπτωση που έχει πάρει 400 ημερήσια επιδόματα, ο αριθμός αυτός αφαιρείται από το 450 που είναι το νέο όριο. Δηλαδή θα περιοριστεί σε 10 ημερήσια επιδόματα ανεργίας (αντί για 300).

Οσον αφορά στα δώρα προβλέπονται τα εξής:

- Οικονομική ενίσχυση Πάσχα. Οι άνεργοι θα πρέπει να παραμένουν επιδοτούμενοι μέχρι τις 30 Απριλίου για να λάβουν ολόκληρο το ποσό της ενίσχυσης από τον ΟΑΕΔ, δηλαδή 12.5 ημερήσια επιδόματα (μέχρι τώρα έπρεπε να είναι επιδοτούμενοι μέχρι 30 Μαρτίου)

- Οικονομική ενίσχυση Χριστουγέννων. Για κάθε μήνα επιδότησης από 1ης Μαΐου κάθε έτους η οικονομική ενίσχυση αντιστοιχεί σε 3 ημερήσια επιδόματα ανεργίας (αντί για 6). Επιπλέον για να χορηγηθεί ολόκληρο το ποσό που αντιστοιχεί σε έναν μήνα επιδότησης θα πρέπει οι ασφαλισμένοι να είναι επιδοτούμενοι από 1η Μαΐου έως 31 Δεκεμβρίου (και δεν αρκεί πλέον τετράμηνη επιδότηση).

Για παράδειγμα ασφαλισμένος που επιδοτείται από 1η Ιουλίου μέχρι 31 Οκτωβρίου με τον παλαιό τρόπο υπολογισμού του δώρου θα έπαιρνε 25 ημερήσια επιδόματα ανεργίας. Με τη νέα ρύθμιση θα λάβει ως δώρο Χριστουγέννων 12 ημερήσια επιδόματα ανεργίας.

Zougla.gr

Απόγραφή συνταξιούχων ΟΑΕΕ από τις 12 Νοεμβρίου

Από τις 12 Νοεμβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η απογραφή των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ με υποχρεωτική φυσική παρουσία.
Ξεκινά 12 Νοεμβρίου η απογραφή των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ

Η απογραφή είναι υποχρεωτική και απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία στο Πιστωτικό Ίδρυμα (Τράπεζα) ή ΕΛΤΑ, όπου τηρείται ο λογαριασμός του συνταξιούχου, προσκομίζοντας υποχρεωτικά τα παρακάτω δικαιολογητικά:.........


1. Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο σε ισχύ (για αλλοδαπούς).

2. Ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων του 3ου τριμήνου 2012.

3. Το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος (ή βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ).

4. Οποιοδήποτε έγγραφο στοιχείο, από το οποίο προκύπτει ο ΑΜΚΑ, (κάρτα κοινωνικής ασφάλισης ή βιβλιάριο υγείας ή επίδειξη γνωστοποίησης).

Συστήνεται ο συνταξιούχος κατά την προσέλευση του στο Πιστωτικό Ίδρυμα ή ΕΛΤΑ, να γνωρίζει τον αριθμό λογαριασμού του, όπου πιστώνεται η μηνιαία σύνταξή του.

Η απογραφή θα γίνει χωριστά για κάθε παροχή που χορηγεί ο Οργανισμός (κύρια σύνταξη, εξωϊδρυματικό επίδομα κ.λπ.).

Τονίζεται ιδιαίτερα ότι σε περίπτωση που ο συνταξιούχος δεν διαθέτει ΑΦΜ, πρέπει να απευθυνθεί στην ΔΟΥ όπου υπάγεται για να λάβει βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ. Ομοίως στην περίπτωση που δεν διαθέτει ΑΜΚΑ, πρέπει να φροντίσει πρώτα για την έκδοσή του και στη συνέχεια να προσέλθει προσκομίζοντάς το.

Εξαιρούνται από τη διαδικασία προσέλευσης στα Πιστωτικά Ιδρύματα ή στα ΕΛΤΑ, οι συνταξιούχοι που, λόγω αδυναμίας μετακίνησης, δεν μπορούν να προσέλθουν, ανήλικα τέκνα κάτω των 14 ετών, συνταξιούχοι που πληρώνονται μέσω πληρεξουσίου, όπως συνταξιούχοι κάτοικοι εξωτερικού ή συνταξιούχοι που τελούν σε κατάσταση μόνιμης ανικανότητας για δικαιοπραξία, η απογραφή των οποίων θα γίνει από εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους, στα κατά τόπους Περιφερειακά Τμήματα του Οργανισμού, με την προσκόμιση, πλήν των παραπάνω αναφερομένων, και των επιπλέον ανά κατηγορία δικαιολογητικών, που ορίζονται στην επιστολή που θα αποσταλεί προς όλους τους συνταξιούχους.

Ο ΟΑΕΕ ζητά από τους συνταξιούχους του να προβούν στην απογραφή το αργότερο μέχρι 31/12/12, δεδομένου ότι παράλειψη απογραφής, συνεπάγεται αναστολή καταβολής της σύνταξης.

Ethnos

Τρελά τεκμήρια στα ΙΧ αυτοκίνητα

Τα τεκμήρια διαβίωσης κυρίως στα ΙΧ και στα σκάφη αποτελούν εδώ και δεκαετίες «παιχνίδι» μεταξύ των Ελλήνων καταναλωτών και των εκάστοτε κυβερνήσεων. Αλλωστε τα τεκμήρια στα ΙΧ αποτελούν ακόμη μία ελληνική πρωτοτυπία καθώς σχεδόν σε κανένα άλλο κράτος-μέλος δεν υπάρχει η συγκεκριμένη νομοθετική διάταξη!

Παράλληλα από την στιγμή που μετέβη στην ...........

Ελλάδα η Τρόικα έχουν ως μοναδικό στόχο τη φοροδιαφυγή αλλά θα πρέπει να τονίσουμε πως οι ευρωπαίοι τεχνοκράτες μάλλον δεν γνωρίζουν με τι πανούργο λαό έχουν μπλέξει...

Ειδικότερα η Task Force δεν υπάρχει περίπτωση να γνωρίζει πως εδώ και δεκαετίες στην χώρα μας όταν κάποιος ιδιοκτήτης ΙΧ δεν μπορεί να καλύψει το τεκμήριο υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να διαφύγει από την τσιμπίδα του νόμου.

Ο πρώτος και πιο γνωστός τρόπος είναι να «σπάσει» η ιδιοκτησία κάποιου ΙΧ σε πολλούς ιδιοκτήτες. Ετσι σε ένα αυτοκίνητο μπορεί να υπάρχουν έως και 8 συνιδιοκτήτες που περιλαμβάνουν πολλά μέλη μιας οικογένειας (παππούς, γιαγιά, θείοι και θείες μέχρι και ξεδέρφια).

Ο άλλος τρόπος έχει να κάνει με την «εικονική» μεταβίβαση σε κάποια μάντρα αυτοκινήτων που ως γνωστόν ως επαγγελματική επιχείρηση καλύπτει τα τεκμήρια...

Ο τρίτος και πιο «φρέσκος» τρόπος έχει να κάνει με την μεταβίβαση μεγάλου ποσοστόύ ιδιοκτησίας κάποιου ΙΧ σε ξένη εταιρεία που σύμφωνα με πληροφορίες δεν μπορεί να ελέγξει κανείς!

Πώς πρέπει να διαμορφωθούν τα τεκμήρια

Τα τεκμήρια είναι βέβαιο πως σε κάποιο βαθμό μπορεί να πλήξουν τους επιτείδιους αλλά πάντα υπάρχουν «παραθυράκια» ώστε να γλιτώνουν.

Με τη δεδομένη οικονομικική κατάσταση στα ελληνικά νοικοκυριά και δεδομένη την μείωση της κίνησης τα τεκμήρια πρέπει να καταργηθούν ή να τροποποιηθούν με τέτοιο τρόπο ώστε πραγματικά να χτυπήσουν την φοροδιαφυγή.

Αρχικά θα πρέπει να υπάρξει ειδική κλίμακα με σαφή διαχωρισμό μεταξύ των φθηνών και ακριβών αυτοκινήτων. Δηλαδή δεν μπορεί ένα Lada με κινητήρα 1.600 κ.εκ. να έχει το ίδιο τεκμήριο με ένα Audi A4 ή κάποιο άλλο υπερπολυτελές μοντέλο καθώς η αξία απόκτησής τους ακόμη και ως μεταχειρισμένα δεν έχει καμία απολύτως σχέση.

Από την άλλη μεριά πρέπει να γίνει ακόμη μία ρύθμιση για τα αυτοκίνητα που έχουν κινητήρες από 2.000 κ.εκ. και άνω τα οποία δεν έχουν καμία απολύτως αξίας ως μεταχειρισμένα ακόμη και αν κόστιζαν ως καινούρια πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η «Η» το κόστος των αυτοκινήτων μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με το πραγματικό κόστος χρήσης που απορρέει από το κόστος των Τελών Κυκλοφορίας, των σφαλίστρων, των ελάχιστων χιλιομέτρων (10.000 χλμ.) που θα διανύσει κάποιο ΙΧ ανά έτος και το ελάχιστο κόστος συντήρησης που περιλαμβάνει μόνο αλλαγή λαδιών και φίλτρου.

Ετσι σε ένα ΙΧ με κινητήρα 1.000 κ. εκ. το ετήσιο κόστος διαμορφώνεται σε μόλις 1.030 ευρώ καθώς χρειάζεται 120 ευρώ για Τέλη Κυκλοφορίας, 200 ευρώ για ασφάλιστρα, 660 ευρώ για καύσιμα και περίπου 50 ευρώ για αλλαγή λαδιών και φίλτρου.

Ενα αυτοκίνητο με κινητήρα 1.400 κ.εκ. χρειάζεται αντίστοιχα 1.355 ευρώ το οποίο απορρέει από το άθροισμα των 240 ευρώ για Τέλη, 220 ευρώ για ασφάλιστρα, 825 ευρώ για καύσιμα και 70 ευρώ για αλλαγή λαδιών.

Ενα ΙΧ με κινητήρα 1.600 κ.εκ. χρειάζεται για να κινηθεί ένα ολόκληρο έτος μόλις 1.605 ευρώ καθώς τα Τέλη κυμαίνονται στα 265 ευρώ, τα ασφάλιστρα στα 280 ευρώ, τα καύσιμα στα 990 ευρώ και η αλλαγή λαδιών σε 70 ευρώ.

Αντίστοιχα τα ετήσια έξοδα για ένα ΙΧ με δίλιτρο κινητήρα κυμαίνονται σε μόλις 2.910 ευρώ καθώς τα Τέλη κυμαίνονται σε 660 ευρώ, η ασφάλεια στα 500 ευρώ, τα καύσιμα στα 1.650 ευρώ και η αλλαγή λαδιών στα 100 ευρώ.

Τέλος η «διάσημη» κατηγορία των τετρακίνητων αυτοκινήτων τύπου τζιπ με κινητήρες 3.000 κ.εκ. χρειάζονται μόλις 4.000 ευρώ καθώς τα Τέλη υπολογίζονται σε 1.100 ευρώ, τα σφάλιστρα σε 800 ευρώ, τα καύσιμα σε 1.980 ευρώ και η αλλαγή λαδιών με 120 ευρώ. Στην συγκεκριμένη κατηγορία βέβαια θεωρούμε πως κανένας ιδιοκτήτης τζιπ δεν διανύει 10.000 χλμ. ετησίως καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτητών τους επειδή δεν μπορούν να τα πουλήσουν τα έχουν αραγμένα στα γκαράζ των σπιτιών τους και τα χρησιμοποιούν μόνο τις περιόδους των εορτών αλλά και για τις καλοκαιρινές τους διακοπές που συνεπάγεται πως τα διανυθέντα χιλιόμετρα δεν υπερβαίνουν ούτε τις 3.000 χλμ. ετησίως...

Οσον αφορά στην οριζοντιοποίηση των τεκμηρίων σε όλα τα ΙΧ ανεξαρτήτως κόστους η «Η» εκτιμά πως πρέπει να δημιουργηθεί ένας κατάλογος που θα διαχωρίζει τα ακριβά και φθηνά ΙΧ εξαιτίας των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν στην χώρα.

Ειδικότερα δεν μπορεί ένα Audi A3 με κινητήρα 1,2 λίτρου με τιμή απόκτησης τις 20.500 ευρώ να έχει το ίδιο τεκμήριο με ένα άλλο αντίστοιχο μοντέλο άλλης αυτοκινητοβιομηχανίας με αξία απόκτησης πολύ χαμηλότερη.

Επίσης ειδική ρύθμιση πρέπει να γίνει στην κατηγορία των οχημάτων τύπου τζιπ καθώς μπορεί πριν μερικά χρόνια να κόστιζαν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σήμερα όμως η αξία τους αν βρεθεί αγοραστής δεν ξεπερνά ούτε τις 4.000 ευρώ! Οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες είναι πραγματικά εγκλωβισμένοι όπως και όλοι οι κάτοχοι συμβατικών ΙΧ με κινητήρες από 2 λίτρα και άνω με εξαίρεση εκείνους που διαθέτουν υπερπολυτελή σπορ αυτοκίνητα επιδόσεων.

Ειδικά για τα super-cars το κράτος θα έπρεπε να θεσπίσει ειδικά τεκμήρια καθώς απευθύνονται σε ελάχιστους Ελληνες οι οποίοι σίγουρα μπορούν να δικαιολογήσουν τεκμήρια που μπορούν να ανέλθουν σε πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ...

Αλλά στην Ελλάδα ο κάτοχος ενός Audi A4 και ενός Lada Niva έχουν το ίδιο ακριβώς τεκμήριο επειδή και τα δύο μοντέλα έχουν κινητήρες 1.600 κ.εκ.

Ημερησία

Το χθεσινοβραδινό δελτίο Ειδήσεων του Best TV Καλαμάτας [ 25/10/2012 ]



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 26ης Οκτωβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

Παγώνει» η κατασκευή του περιμετρικού της Καλαμάτας

Αιτία η πτώχευση τράπεζας που συμμετέχει ως ..............

συγχρηματοδότρια στο έργο

Σε επικίνδυνο αδιέξοδο, σύμφωνα με πληροφορίες του «Θ», φαίνεται να μπαίνει η υπόθεση του περιμετρικού της Καλαμάτας, μερικούς μόνο μήνες μετά τα πανηγυρικά του εγκαίνια, παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Συγκεκριμένα, μία από τις τράπεζες, ιρλανδικής προέλευσης, η οποία συμμετέχει ως συγχρηματοδότρια στο έργο, «έπεσε έξω», με αποτέλεσμα η κοινοπραξία «Μορέας» να αποφασίσει κλείσιμο του εργοταξίου από την 1η Νοεμβρίου, αφού και τα εγχώρια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, από τα οποία προέρχεται η πλειονότητα των δανείων, δηλώνουν αδυναμία συμμετοχής μετά την παραπάνω εξέλιξη. Έτσι, αλλάζουν ρότα και μέχρι να αποφασιστεί η περίφημη ανακεφαλοποίησή τους θα σταματήσουν τις εργασίες.

Ήδη οι εργαζόμενοι στην κοινοπραξία έχουν ειδοποιηθεί για τις παραπάνω εξελίξεις.

Μάλιστα, εκτός από τον περιμετρικό της Καλαμάτας, θα κλείσει και το εργοτάξιο στο τμήμα Λεύκτρο- Σπάρτη. Εκεί, η απόφαση είναι να σταματήσουν οι εργασίες στο τέλος Νοεμβρίου.

Διαβάστε στη ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΞΑΝΑ Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων το στρατόπεδο «Παπαφλέσσα» της Καλαμάτας.
Αυτό προβάλλει σήμερα η «ΦΩΝΗ» ως πρώτο θέμα, αφού επιβεβαιώνονται αλλεπάλληλα ρεπορτάζ της εφημερίδας, όταν άλλη εφημερίδα προσπαθούσε να αποπροσανατολίσει για το θέμα, την άμεση επαναλειτουργία του, αλλά και μετατροπής του σε Κ.Ε.Ν. (ένα από τα πετά που θα μείνουν στην Ελλάδα μετά από συγχωνεύσεις-καταργήσεις).
Η εξέλιξη αυτή αποτελεί υλοποίηση στο ακέραιον της δέσμευσης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
● ΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ θα επιστρέψει στην ανάπτυξη η Πελοπόννησος τόνισε σε συνέδριο για την ενέργεια ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.
● ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ και δηλώσεις τον αντιπεριφερειάρχη Παν. Αλευρά για δημόσια έργα, δημόσια υγεία εκπαίδευση και αγροτικά.
● ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ οι όροι δημοπράτησης του Βιολογικού καθαρισμού Πεταλιδίου από το Δήμο Μεσσήνης. Σύσκεψη του δημάρχου Στ. Αναστασόπουλου με τους γιατρούς για τα προβλήματα υγείας στις περιοχές του Δήμου.
● ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ και επίδειξη για κινητούς σταθμούς μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Δήμο Καλαμάτας από ιδιωτική εταιρεία.
● 19 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ μέσω ΑΣΕΠ για τον τομέα καθαριότητας του Δήμου Καλαμάτας.
● ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ πήραν τα λεφτά και μετά ήπιαν μπύρες μαζί σε ΠΡΟΠΟ!
● ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ των Γεωπόνων της Μεσσηνίας για τη Βιολογική Γεωργία.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!