Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Καλό Νερό: Οργανώνονται με Σύλλογο οι επαγγελματίες

Την απόφασή τους να οργανωθούν και να δράσουν από κοινού για την προώθηση θεμάτων και την επίλυση προβλημάτων του Καλού Νερού επαναβεβαίωσαν προχθές βράδυ επαγγελματίες της περιοχής.
Οι επαγγελματίες συναντήθηκαν στο «Πέτρινο Μπαλκόνι» και συζήτησαν για θέματα και ζητήματα της περιοχής του Καλού Νερού, καθώς και προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ως επιχειρήσεις αλλά και ως πολίτες.

Οι ίδιοι πήραν την πρωτοβουλία να οργανωθούν και.........

να κινηθούν ενωμένοι και συλλογικά, καθώς είναι απογοητευμένοι, πικραμένοι και προβληματισμένοι από την απαθή στάση των τοπικών Αρχών, του Δήμου Τριφυλίας δηλαδή, αλλά και της Πολιτείας.
Βεβαίως γνωρίζουν και αναγνωρίζουν τις οικονομικές δυσκολίες των Αρχών, αφού και οι ίδιοι ως επαγγελματίες υφίστανται τις συνέπειες της κρίσης, ωστόσο θεωρούν πως δε χρειάζονται δα και τόσα πολλά χρήματα να δαπανηθούν ώστε το Καλό Νερό να έχει την εικόνα και τις υποδομές που απαιτούνται για μια περιοχή που διαρκώς αναπτύσσεται τουριστικά, αλλά και για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των μόνιμων κατοίκων.
Μάλιστα, στη διάρκεια της συζήτησής τους επεσήμαναν, μεταξύ άλλων, πως, ενώ το Καλό Νερό είναι τουριστική περιοχή και αποτελεί προορισμό, από το Δήμο δεν έχουν δει καν στην περιοχή τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για τον τουρισμό!


Φώτης Γαλάνης:

«Συναντηθήκαμε οι επαγγελματίες στο Καλό Νερό για να φτιάξουμε ένα Σύλλογο, να δούμε τι θα κάνουμε με την περιοχή μας, να προσφέρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Να συνεννοηθούμε, να συζητήσουμε κάποια πράγματα και να πάρουμε κάποιες αποφάσεις για να προωθήσουμε. Πρέπει να κάτσουμε και μόνοι μας να συζητήσουμε, γιατί αν περιμένουμε μόνο από την Πολιτεία και τις Αρχές… Πρέπει κι εμείς να δείξουμε ότι συμμετέχουμε. Ο διάλογος είναι ο καλύτερος τρόπος για να βρεις λύσεις σε διάφορα ζητήματα!».


Αντώνης Τζαναβάρης:

«Σκοπός της συνάντησης είναι να δούμε τα προβλήματα που υπάρχουν εδώ στην περιοχή μας, τι μπορούμε από αυτά να διορθώσουμε, τι προβληματισμοί υπάρχουν και πώς μπορούμε να δράσουμε συλλογικά, αλλά και να “ταρακουνήσουμε” τις τοπικές Αρχές λιγάκι, ούτως ώστε να προχωρήσει μπροστά ο τόπος, που το αξίζει! Είναι ένας τόπος που είναι σε ανάπτυξη, αλλά, δυστυχώς, τον έχουμε υποβαθμισμένο. Περισσότερο φταίνε οι Αρχές, παρά οι επαγγελματίες...».

Ελένη Γκόγκα:

«Έχουμε ήδη κάνει μια προσπάθεια για τη δημιουργία Συλλόγου και πιστεύω να τα καταφέρουμε, γιατί το χωριό μας χρειάζεται βοήθεια και πρέπει να το στηρίξουμε όλοι μας! Διαφορετικά, ο καθένας μόνος του, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Όταν είμαστε όλοι μαζί, θα μπορέσουμε να κάνουμε πράγματα και να προσφέρουμε. Δε βλέπουμε ανταπόκριση από τις Αρχές, εδώ στο Καλό Νερό δεν έχω δει κάποιον να δείξει ενδιαφέρον, αν χρειαζόμαστε κάτι, αν έχει το χωριό ανάγκες…».

Μιχάλης Τουανόγλου:

«Υπάρχει μια σκέψη από πέρυσι να δημιουργήσουμε ένα Σύλλογο των επαγγελματιών του Καλού Νερού, με σκοπό να “κυνηγήσουμε” κάποια θέματα κοινού ενδιαφέροντος, μιας και η περιοχή το τελευταίο διάστημα παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τουριστικής άποψης. Να λύσουμε τουλάχιστον κάποια στοιχειώδη προβλήματα, με δεδομένο, δυστυχώς, ότι δεν υπάρχει ανταπόκριση από την πλευρά των τοπικών Αρχών σε βασικά θέματα που έχουν να κάνουν με την περιοχή! Ουσιαστικά, σήμερα (σ.σ. προχθές) επικυρώνουμε την ίδρυση του Συλλόγου μας και θέτουμε κάποιους βασικούς άξονες δράσης, συγκροτούμε μια Επιτροπή για την προώθηση των διαδικασιών για το Σύλλογο και θέτουμε κάποιους στόχους για την καινούργια σεζόν».

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος

ΥΠΑΝ: Οι αλλαγές σε εκπτώσεις, αγορανομικό κώδικα

Δεύτερη ευκαιρία στους επιχειρηματίες που οφείλουν στα ασφαλιστικά Ταμεία δίνει το υπουργείο Ανάπτυξης με τους κανόνες που προωθεί για την καλή λειτουργία της αγοράς.

Την ίδια ώρα, στο πλαίσιο των νέων κανόνων προβλέπεται ότι οι εκπτώσεις θα πραγματοποιούνται τέσσερις φορές το χρόνο, θέμα για το οποίο θα ξεκινήσει διαβούλευση με όλους τους φορείς της αγοράς το αμέσως προσεχές διάστημα.

Αυτά ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης ............

Θανάσης Σκορδάς, ο οποίος ανέφερε ότι η πρόταση που έχει γίνει από την αγορά είναι να επιτρέπονται οι εκπτώσεις από το πρώτο Σάββατο του Ιανουαρίου σε ό,τι αφορά στις Χειμερινές εκπτώσεις και από το πρώτο Σάββατο Ιουλίου σε ό,τι αφορά στις θερινές. Η διάρκειά τους θα προσδιοριστεί μέσα από τον διάλογο και θα κυμαίνονται μεταξύ 4 και 6 εβδομάδων.

Επίσης θα επιτρέπονται δύο ενδιάμεσα 10ήμερα εκπτώσεων, το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Αναφορικά με την πώληση του γάλακτος πρώτης βρεφικής ηλικίας και της δυνατότητας πώλησης αυτού και μέσω του λιανεμπορίου τροφίμων ο υφυπουργός σημείωσε ότι προωθείται νέα νομοθετική ρύθμιση το αμέσως προσεχές διάστημα, ασχέτως της εκδίκασης της υπόθεσης από το ΣτΕ.

Η απόφαση αυτή για νέα νομοθετική ρύθμιση κρίθηκε αναγκαία καθώς η τιμή πώλησης του συγκεκριμένου προϊόντος από τη στιγμή που βγήκε η προσωρινή απόφαση του ΣτΕ το καλοκαίρι «ενισχύθηκε» στα υψηλά πρότερα επίπεδα, δηλαδή υπήρξε αύξηση 20%.

Euro2day

Ανέστειλαν την απεργία τους οι φαρμακαποθηκάριοι

Ανέστειλαν την απεργία που είχε εξαγγείλει για την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «οι Έλληνες ασθενείς, δεν μπορούν να προμηθευτούν τα φάρμακά τους, αφού τα φαρμακεία έχουν ξεμείνει από stock, λόγω των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν μετά την έκδοση από τον ΕΟΦ του νέου δελτίου τιμών και παρά το γεγονός ότι ο εφοδιασμός των φαρμακαποθηκών συνεχίζει να είναι ανεπαρκής».

Σε αναμονή βρίσκονται και οι φαρμακευτικές ............

εταιρείες, καλώντας το υπουργείο να επισπεύσει τις διαδικασίες εξέτασης των παρατηρήσεων του υπό έκδοση δελτίου τιμών και να προχωρήσει άμεσα στις διορθώσεις των λαθών και στην έκδοση ορθής επανάληψης.

Tον κίνδυνο να ξεσπάσει νέα σοβαρή υγειονομική κρίση με δυσμενές αντίκτυπο στην κοινωνία και τους ασφαλισμένους, επισημαίνει με ανακοίνωση του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, προσθέτοντας ότι «οι ασφαλισμένοι ψάχνουν αγωνιωδώς τα φάρμακά τους, το σύστημα διανομής παραπαίει, οι φαρμακοποιοί στερεύουν οικονομικά και η φαρμακευτική περίθαλψη κινδυνεύει».

Το ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου θα συνεδριάσει τη Δευτέρα, προκειμένου να εξετάσει την κατάσταση.

Πρώτο Θέμα

Υλικοτεχνική αναβάθμιση στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας

Τις προδιαγραφές ενός πλήρως εκσυγχρονισμένου νοσοκομείου πληροί πλέον το νοσοκομείο Καλαμάτας, με το μαγνητικό και αξονικό τομογράφο, αλλά και τον ψηφιακό μαστογράφο και τον τομογράφο οπτικής συνοχής να εντάσσονται στο δυναμικό του, αναβαθμίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στην πόλη μας.

Και βέβαια, οι προσπάθειες όχι μόνο της διοίκησης, ..........

αλλά και όλου του προσωπικού του νοσοκομείου απέδωσαν καρπούς και συνεχίζουν να αποδίδουν , αφού αναμένονται και άλλα ψηφιακά μηχανήματα που σε συνδυασμό με τα τεχνικά έργα που διενεργούνται δίνουν τη δυνατότητα στους συμπολίτες να εξυπηρετούνται άμεσα, εύκολα και οικονομικά.
Σημαντικά έργα και στον τομέα των υποδομών έχουν μπει σε τροχιά υλοποίησης, με στόχο την ενεργειακή εξοικονόμηση μέσω της αντικατάστασης του ηλεκτροτεχνολογικού εξοπλισμού, σε συνδυασμό με την εγκατάσταση ηλιακών υποσυστημάτων στην οροφή.

Έτσι μεγάλα θα είναι τα οικονομικά οφέλη από τα ποσά που δαπανώνται μέχρι τώρα για την αγορά πετρελαίου, χρήματα που θα μπορέσουν να διατεθούν για περαιτέρω αναβαθμίσεις των υποδομών και του εξοπλισμού του.

Kalamata News

Λεφτά αύριο στους αγρότες

Ξεκινά από την Πέμπτη η καταβολή επιδοτήσεων ύψους 1,1 δισ. ευρώ σε 670 χιλιάδες αγρότες. Ωστόσο, για μια ολιγάριθμη μερίδα αγροτών οι ενισχύσεις έχουν «μπλοκαριστεί», καθώς οι έλεγχοι έδειξαν ότι είχαν κάνει χρήση παράνομων φυτοφαρμάκων.

Στο πλαίσιο έκτακτης συνέντευξης Τύπου .............

που παραχώρησε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοινώθηκε ότι πιστώνεται στους λογαριασμούς 670.000 αγροτών η προκαταβολή του 50% των επιδοτήσεων που δικαιούνται.

Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 1,1 δισ. ευρώ και η εκταμίευση του θα είναι δυνατή από αύριο.

«Αναλογιζόμενοι τη δύσκολη συγκυρία, αντιλαμβάνεστε τη σπουδαιότητα να δώσουμε τώρα χρήματα αυτού του ύψους» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθ.Τσαυτάρης, σημειώνοντας πως είναι η πρώτη φορά, που η ενίσχυση δίνεται τόσο γρήγορα.

Το υπόλοιπο 50% των επιδοτήσεων θα καταβληθεί μετά τις 15 Δεκεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι για πρώτη «μπλοκάρονται» επιδοτήσεις επειδή αγρότες έκαναν αποδεδειγμένα χρήση παράνομων φυτοφαρμάκων.

Πρόκειται για 8 με 10 περιπτώσεις ενώ οι έλεγχοι συνεχίζονται. Πρόθεση του υπουργείου είναι να δώσει ένα σαφές μήνυμα στους αγρότες πως είναι αποφασισμένο να πατάξει το κύκλωμα εμπορίας παράνομων φυτοφαρμάκων και να διαφυλάξει την υγεία των καταναλωτών.

Morias News

Ανάκληση κρουασάν από τον ΕΦΕΤ

Την άμεση ανάκληση κρουασάν με αλλοίωση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών (παρουσία ευρωτίασης) απαίτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) από την εταιρεία που το διακινεί.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών, διαπίστωσε, σε μία παρτίδα κρουασάν «choco the monster», καθαρού βάρους 250 γρ., αλλοίωση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών (παρουσία ευρωτίασης).
Πρόκειται για κρουασάν «με 5πλή γέμιση πραλίνας...............

φουντουκιού» και η ημερομηνία λήξης αυτού είναι η 16-11-12.

Το συγκεκριμένο προϊόν παρασκευάζεται και συσκευάζεται στην ΕΕ από την εταιρεία «Ο Μπάρμπα Γιάννης ΕΠΕ".

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε από την εταιρεία την άμεση ανάκληση /απόσυρση του συγκεκριμένου προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Αστυνομικό τμήμα Φιλιατρών: Επείγουσα ανακοίνωση που αφορά κατόχους κυνηγετικών όπλων με ληγμένες άδειες κατοχής

5η ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ - ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

Το αρχηγείο της Ελληνικής αστυνομίας διαπίστωσε και απέστειλε στην υπηρεσία μας ονομαστική κατάσταση που περιλαμβάνει 300 κατόχους κυνηγετικών όπλων οι οποίοι έχουν εφοδιαστεί με άδειες κατοχής κυνηγετικού όπλου από το Α.Τ. Φιλιατρών, πλην όμως αυτές έχουν λήξει χωρίς μέχρι σήμερα οι κάτοχοι τους να έχουν προβεί στην ανανέωση τους.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούνται όλοι οι ...........

κάτοχοι κυνηγετικών όπλων οι οποίοι κατέχουν ληγμένες άδειες κατοχής, να προσέρχονται καθημερινά κατά τις πρωϊνές ώρες γραφείου και μέχρι 20/11/2012 στον Γραμματέα της υπηρεσίας μας κ. Φωτόπουλο Αθανάσιο, προκειμένου να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ανανέωση των αδειών τους.

Εφιστάται η προσοχή καθόσον μετά την παρέλευση της προαναφερθείσας ημερομηνίας όσοι κάτοχοι κυνηγετικών όπλων δεν έχουν ενεργήσει προκειμένου να ανανεωθούν οι άδειες τους θα εφαρμοστούν εις βάρος τους οι διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.

Πληροφορίες δίνονται και τηλεφωνικώς καθημερινά κατα τις ώρες 07:30 - 15:00 στα τηλέφωνα 2761032563 και 2761032312 από τον ανωτέρω Γραμματέα.

Γαργαλιάνοι. Σύνεδρίαση για οργανωτικά, οικονομικά και ορθολογική κατανομή νερού στον Συνδεσμο Υδρευσης Τέλος Άγρας

Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ύδρευσης «Καπετάν Τέλλος Άγρας» πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κατάστημα Γαργαλιάνων, υπό την προεδρία του Προέδρου του Συνδέσμου Θεόδωρου Δεληγιάννη, με τη συμμετοχή του συνόλου των μελών από τους Δήμους Τριφυλίας, Πύλου – Νέστορος και Μεσσήνης.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας και ο Αντιδήμαρχος Ευστάθιος Ανδρινόπουλος.
Στην συζήτηση που έγινε, τέθηκαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον Σύνδεσμο με θέμα αιχμής το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Τοπικές Κοινότητες της Δ.Ε. Γαργαλιάνων.
Ειδικότερα συζητήθηκαν:...........

1) Τα οργανωτικά και λειτουργικά ζητήματα του Συνδέσμου,
2) τα οικονομικά του Συνδέσμου σε σχέση με τις οφειλές των Δήμων που τον απαρτίζουν και
3) η ορθολογική κατανομή του νερού στις περιοχές και τους οικισμούς που υδρεύονται από την πηγή του Αλικοντουζίου με βάση την ποσότητα του νερού και τα πληθυσμιακά μεγέθη των οικισμών.

Για όλα αυτά τα θέματα έγινε διεξοδική και ουσιαστική συζήτηση η οποία κατέληξε σε συγκεκριμένες αποφάσεις με στόχο την καλύτερη οργάνωση του Συνδέσμου, για την οικονομική του στήριξη, την αποκατάσταση των ζημιών και την δίκαιη κατανομή νερού μεταξύ των διαφόρων οικισμών.

Ο Δήμος Τριφυλίας δεσμεύτηκε για την παροχή γραμματειακής υποστήριξης στον Σύνδεσμο και την συνδρομή με προσωπικό και μηχανήματα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Συνδέσμου. Δρομολογήθηκαν συγκεκριμένες διαδικασίες έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα που έχουν αναδειχθεί. Τέτοιες συνεδριάσεις θα επαναλαμβάνονται σε τακτά διαστήματα.

Σύσκεψη για την Διαμόρφωση χώρων Ισογείου του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

Σύσκεψη στην περιφερειακή ενότητα με Μεσσηνίας υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά θα γίνει αύριο Πέμπτη 25-10-2012 και ώρα 10.00 θα στον 4ο όροφο και στην αίθουσα "Παναγιώτης Φωτέας" του Διοικητηρίου Καλαμάτας για το έργο «Διαμόρφωση χώρων Ισογείου Νοσοκομείου Κυπαρισσίας».

Στη σύσκεψη, έχει προσκληθεί να συμμετάσχει, ο ..............

Διοικητής Διασυνδεομένων Νοσοκομείων Νοσοκομείου Καλαμάτας και Κυπαρισσίας κ. Γεώργιος Μπέζος, ο Υποδιοικητής κ. Παναγιώτης Μπόζος, ο Δ/ντής Δ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Μεσσηνίας κ. Παναγιώτης Γιαννακέας, καθώς και εκπρόσωποι της Τεχνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.

Ο Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας

Σας ενημερώνουμε ότι για τον εορτασμό της 72ης Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στο Αμφιθέατρο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΣ», την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 13:00 για τους υπαλλήλους Δημοσίων Υπηρεσιών, Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, Τραπεζών & Οργανισμών.

To πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει .........

ομιλία από την κ. Σταματοπούλου Μαρία, φιλόλογο στο Γυμνάσιο Παραλίας Καλαμάτας, καθώς και απαγγελίες ποιημάτων - τραγούδια από μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας.

ΛΗΓΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΑΥΤΟΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ”

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας ενημερώνει ότι οι ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, Ε.Π.Ε., Ο.Ε και Ε.Ε., οι οποίες έχουν ιδρυθεί πριν τις 4/4/2011 και το ΑΦΜ τους λήγει σε 1 θα πρέπει να αυτοαπογραφούν στο ΓΕ.ΜΗ. μέχρι το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012.
Σημειώνεται ότι η διαδικασία απογραφής είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας www.messinianchamber.gr ή να επικοινωνήσετε με την κα. Σιμπέλ Αμέτ, τηλ. 27210 62200 / 62225.

Οι υπόλοιπες ημερομηνίες: ..........

1. Για ΑΕ, ΕΠΕ, ΟΕ και ΕΕ η προθεσμία υποβολής ορίζεται ως εξής:

1. Μέχρι την 27η Οκτωβρίου 2012 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. λήγει στο 1
2. Μέχρι την 3η Νοεμβρίου 2012 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. λήγει στο 2
3. Μέχρι την 10η Νοεμβρίου 2012 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. λήγει στο 3
4. Μέχρι την 17η Νοεμβρίου 2012 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. λήγει στο 4
5. Μέχρι την 24η Νοεμβρίου 2012 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. λήγει στο 5
6. Μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2012 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. λήγει στο 6
7. Μέχρι την 8η Δεκεμβρίου 2012 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. λήγει στο 7
8. Μέχρι την 15η Δεκεμβρίου 2012 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. λήγει στο 8
9. Μέχρι την 22η Δεκεμβρίου 2012 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. λήγει στο 9
10. Μέχρι την 29η Δεκεμβρίου 2012 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. λήγει στο 0

2. Για τους αστικούς συνεταιρισμούς και τα υποκαταστήματα ή πρακτορεία εταιρειών της αλλοδαπής η προθεσμία υποβολής είναι από 1η Νοεμβρίου 2012 έως τις 29 Δεκεμβρίου του 2012 και εξειδικεύεται ως εξής:

1. Μέχρι την 20η Νοεμβρίου 2012 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. λήγει στο 1,2,3
2. Μέχρι την 10η Δεκεμβρίου 2012 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. λήγει στο 4,5,6
3. Μέχρι την 29η Δεκεμβρίου 2012 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. λήγει στο 7,8,9,0

3. Για τις Ατομικές επιχειρήσεις, τους Ευρωπαϊκούς Ομίλους Οικονομικού Σκοπού, τις Ευρωπαϊκές Συνεταιριστικές Εταιρείες και τα φυσικά πρόσωπα που ασκούν εμπορία, η προθεσμία παρατείνεται:

1. Μέχρι την 21η Ιανουαρίου 2013 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. λήγει στο 1,2,3,4
2. Μέχρι την 15η Φεβρουαρίου 2013 για τους υπόχρεους που ο Α.Φ.Μ. λήγει στο 5,6,7,8,9,0

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών, λόγω 28ης Οκτωβρίου

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας, κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων, ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, ως ακολούθως:...........

1. Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012 για το ρεύμα εξόδου και από 16:00 έως 21:00 ώρα θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις :

α) Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου).

β) Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).

γ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.

δ) Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).

2. Την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012 για το ρεύμα εισόδου και από 15:00 έως 21:00 ώρα θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις :

α) Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου)

β) Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής, Σκοτίνας (Χ.Θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).

γ) Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

δ) Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

3. Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας:

α) Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια, τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια, κρέας και ευπαθή προϊόντα, εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.

β) Τα φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

γ) Τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) και Φ.Ι.Χ. ψυγεία που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.

δ) Τα φορτηγά που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.

ε) Τα φορτηγά σιλοφόρα αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) που μεταφέρουν έτοιμο σκυρόδερμα, στο τμήμα της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Πατρών από τα Διόδια Ρίου έως το Δρέπανο, στο ρεύμα προς Αθήνα.

στ) Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε, Φυσικό Αέριο κ.λπ) όταν κινούνται για αποκαταστάσεις εκτάκτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.

ζ) Τα φορτηγά οχήματα του εθελοντικού Οργανισμού «Το χαμόγελο του Παιδιού».

Ερώτηση Πετράκου για την αποψίλωση τμημάτων της Μεσσηνίας

Ερώτηση στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια κατ'έθεσε ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος στην οποία αναφέρεται για την καθημερινή μετακίνηση αστυνομικών από τμήματα της Μεσσηνίας Ηλείας και Λακωνίας για φύλαξη του «Κέντρο Φιλοξενίας Αλλοδαπών».

Αναλυτικά η ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Πετράκος αναφέρει:


Θέμα: «Αποψίλωση των Αστυνομικών Τμημάτων της Μεσσηνίας και μετακίνηση αστυνομικών σε απόσταση διακοσίων (200) χιλιομέτρων στο «Κέντρο Φιλοξενίας Αλλοδαπών» στην Κόρινθο»

Ενώ υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις στα αστυνομικά τμήματα όλης της Μεσσηνίας και σε αρκετές περιοχές έχουν καταργηθεί αυτά και οι κάτοικοι ζητούν την επαναλειτουργία αστυνομικών τμήματος για να νοιώθουν ασφαλείς από εγκληματικές πράξεις. Η συγκυβέρνηση, όπως μας καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων , μετακινεί προσωπικό καθημερινά από τους Νομούς Μεσσηνίας, Λακωνίας και Ηλείας στην Κόρινθο για την φύλαξή του «Κέντρο Φιλοξενίας Αλλοδαπών». Το κέντρο απέχει από τις έδρες των Αστυνομικών Διευθύνσεων διακόσια περίπου χιλιόμετρα και από τις έδρες των υπηρεσιακών των διατασσομένων Αστυνομικών 250-270 χιλιόμετρα.

Οι μετακινούμενοι αστυνομικοί μετά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους, επανέρχονται στις έδρες τους, διανύοντας και πάλι τα ανωτέρω χιλιόμετρα. Όλη αυτή η διαδικασία στην καλύτερη περίπτωση είναι (16) δεκαέξι ώρες υπηρεσίας, για τους αστυνομικούς από Μεσσηνία και Λακωνία. Επιπλέον ο οδηγός του υπηρεσιακού οχήματος μεταφοράς, στις πλείστες των περιπτώσεων εκτελεί υπηρεσία. Σε κάθε περίπτωση δεν έχει χώρο ανάπαυσης και ξεκούρασης. Έτσι μετά το τέλος της βάρδιας όλοι επιβιβάζονται στο υπηρεσιακό όχημα με έναν οδηγό με μειωμένα τουλάχιστον αντανακλαστικά, ιδιαιτέρως μειωμένα μετά από νυχτερινή βάρδια.

Ο χρόνος υπερεργασίας αυτών αστυνομικών αυτών δεν υπάρχει δυνατότητα να αφαιρεθεί από τον εβδομαδιαίο χρόνο υπηρεσίας λόγω έλλειψης δυνάμεως των υπηρεσιών. Επίσης, καμία μέριμνα δεν έχει προβλεφθεί για τους εκτελούντες αυτήν την υπηρεσία, ως προβλέπεται για δυνάμεις, που εκτελούν την ίδια υπηρεσία από άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις.

Η όλη αυτή η διαδικασία που ακολουθείται αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Π.Δ 394/2001 «χρόνος εργασίας προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας» και εκθέτει σε κίνδυνο τους εργαζομένους Αστυνομικούς αφού διατάσσονται να μεταβούν (200) τουλάχιστον χιλιόμετρα μακριά από τις υπηρεσίες τους και να επανέλθουν με έναν οδηγό που ανθρώπινα είναι κουρασμένος με μειωμένα αντανακλαστικά.
Επιπροσθέτως με αυτή την διαδικασία που ακολουθείται, ξεγυμνώνονται υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, με αποτέλεσμα, άλλες να καταργηθούν (π.χ. Ομάδα «Σ») και άλλες να υπολειτουργούν, η δε εγκληματικότητα αυξάνεται με γρήγορους ρυθμούς.

Είναι χαρακτηριστικό δε ότι και υπηρεσίες της Κυπαρισσίας είχαν διαθέσει τους Αστυνομικούς για την φύλαξη των Κέντρων Μεταναστών στην Κόρινθο και την ίδια μέρα έγινε ληστεία στην Τράπεζα Πειραιώς της πόλης. Εκ των πραγμάτων λοιπόν δεν υπήρχε ουδείς ούτε να την αποτρέψει, ούτε να επιληφθεί για τη σύλληψη των δραστών.
Ένα άλλο γεγονός που καταδεικνύει την επικινδυνότητα της όλης διαδικασίας όπως αναφέρει η ΠΟΑΣΥ, είναι ότι σε όχημα μεταφοράς αστυνομικών, έσκασε το λάστιχο λόγω υπερβολικής χρήσης και ευτυχώς ο οδηγός του μπόρεσε, με σωστές αντιδράσεις, να το κρατήσει στο δρόμο χωρίς κάποιο τραυματισμό.

Κατόπιν των παραπάνω
Ερωτάται ο κος Υπουργός:

• Γιατί μετακινούνται αστυνομικές δυνάμεις από Μεσσηνία, Λακωνία, Ηλεία με αποτέλεσμα να απογυμνώνονται αστυνομικά οι περιοχές αυτές να αυξάνεται η εγκληματικότητα και να εκκολάπτεται το αυγό της Χρυσής Αυγής ;
• Θα σταματήσει η απογύμνωση από αστυνόμευση των περιφερειών της Μεσσηνίας, Λακωνίας, Ηλείας για φύλαξη «Κέντρο Φιλοξενίας Αλλοδαπών» στην Κόρινθο ή αποτελεί μόνιμη λύση;
• Δεδομένου ότι οι δεν επαρκούν οι αστυνομικές δυνάμεις της Κορινθίας για την φύλαξη του «Κέντρο Φιλοξενίας Αλλοδαπών» γιατί δεν καταργείται;
• Το σχέδιο για ημερήσια μετακίνηση στη Κόρινθο από τις περιφέρειες της Μεσσηνίας, Λακωνίας, Ηλείας έχει προέλθει από το Υπουργείο ή είναι υπηρεσιακό σχέδιο;
• Δεν ανησυχεί το υπουργείο για την υγεία και ασφάλεια των αστυνομικών;
• Θα ενισχύσει το Υπουργείο τα αστυνομικά τμήματα στην Μεσσηνία ώστε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την εγκληματικότητα;
• Θα αλλάξει ο προσανατολισμός της Αστυνομίας ώστε να ασχολείται με την πρόληψη και καταπολέμηση του εγκλήματος και όχι με την καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων;
• Θα επανιδρυθεί αστυνομικό τμήμα στην Χώρα Μεσσηνίας όπως ζητάνε οι κάτοικοι και το τοπικό συμβούλιο;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές
Πετράκος Αθανάσιος
Τσουκάλας Δημήτριος

Το σχέδιο για την αδειοδότηση επιχειρήσεων από τα επιμελητήρια

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκαν τα σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων που ρυθμίζουν αναλυτικά τα θέματα αδειοδότησης επιχειρήσεων από τα επιμελητήρια και τις ενώσεις τους.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η γγ Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης, με τα εν λόγω σχέδια εισάγεται η καινοτόμος διαδικασία της αδειοδότησης από τα επιμελητήρια προκειμένου να ενισχυθούν οι υπάρχουσες δομές αδειοδότησης και να μειωθούν οι παρατηρούμενες καθυστερήσεις.

Στα επιμελητήρια, θα συσταθεί υπηρεσία χορήγησης ..........

αδειών η οποία θα πιστοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας με τη συνδρομή του Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) εξασφαλίζοντας έτσι τις βασικές αρχές της ανεξαρτησίας, αμεροληψίας, ακεραιότητας, διαφάνειας όπως και την επίτευξη υψηλών επιπέδων τεχνικής επάρκειας που απαιτεί το πολύπλευρο αντικείμενο της αδειοδότησης. Έτσι για πρώτη φορά δίδεται η δυνατότητα στα επιμελητήρια να εμπλακούν ενεργά και ισότιμα με τις ήδη υπάρχουσες αδειοδοτούσες αρχές, τις διευθύνσεις ανάπτυξης των Περιφερειών, στη διαδικασία αδειοδότησης των επιχειρήσεων αποτελώντας ένα αξιόπιστο συνεργάτη της Πολιτείας.

Τα επιμελητήρια ως αδειοδοτούσες αρχές θα χορηγούν άδειες εγκατάστασης, επέκτασης, εκσυγχρονισμού και λειτουργίας των μεταποιητικών και συναφών δραστηριοτήτων, θα εκδίδουν αποφάσεις χορήγησης προθεσμίας για μεταφορά ή τεχνική ανασυγκρότηση και τροποποιούν ή ανανεώνουν αυτές σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Ν. 3982/2011.

Τα επιμελητήρια ως ισοδύναμες αδειοδοτούσες αρχές με τις διευθύνσεις ανάπτυξης των Περιφερειών σκοπό έχουν να παρέχουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες αδειοδότησης σε όλα τα στάδια (ως υπηρεσίες μίας στάσης ) συμπεριλαμβανομένης εκτός των άλλων και της παροχής πληροφόρησης στους ενδιαφερομένους σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.

Η ηλεκτρονική διασύνδεση της υπηρεσίας χορήγησης αδειών των επιμελητηρίων με τις συναρμόδιες για την αδειοδότηση υπηρεσίες ως προς τα απαιτούμενα δικαιολογητικά αποτελούν παράγοντα εξοικονόμησης πολύτιμου χρόνου για τον επιχειρηματία.

Η ηλεκτρονική δημοσιοποίηση των αδειών που εκδίδονται αλλά και των αποφάσεων και εγκρίσεων που παρεμβάλλονται εξασφαλίζουν την απαιτούμενη διαφάνεια σε όλη τη διαδικασία αδειοδότησης.

Δίνεται η δυνατότητα καθορισμού αυτοτελούς τιμολογιακής πολιτικής για τις παρεχόμενες υπηρεσίες αδειοδότησης ύστερα από έγκριση του Υπουργού Ανάπτυξης προσβλέποντας κατά αυτό τον τρόπο στην ενίσχυση και αναβάθμιση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών που αφορούν στην αδειοδότηση των μεταποιητικών δραστηριοτήτων αλλά και στην αμεσότερη εξυπηρέτηση των επιχειρηματιών.

Η έκδοση των συγκεκριμένων Προεδρικών Διαταγμάτων προβλέπεται από το άρ. 35 του Ν. 3982/2011 και δίνει το δικαίωμα επιλογής της αρχής αδειοδότησης στον επιχειρηματία.

Market Beast

Στο ΣτΕ η παράνομη πώληση της Αγροτικής στην Πειραιώς

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν εργαζόμενοι, μέτοχοι, κ.λπ. της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος (ΑΤΕ), ζητώντας να ακυρωθεί η ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ΑΤΕ από την Τράπεζα της Ελλάδος, η μεταβίβασή της στην Τράπεζα Πειραιώς, όπως και η μεταβίβαση των περιουσιακών της στοιχείων.

Ειδικότερα, στο Ανώτατο Ακυρωτικό ...........

Δικαστήριο προσέφυγαν ο Σύλλογος Εργαζομένων στην ΑΤΕ, το Αλληλοβοηθητικό Ταμείο Πρόνοιας Εργαζομένων ΑΤΕ, μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των δύο αυτών φορέων (συνδικαλιστές), εργαζόμενοι και συνταξιούχοι στην ΑΤΕ, καθώς και μέτοχοι της Αγροτικής.

Όλοι υποστηρίζουν ότι οι αποφάσεις ανάκλησης της άδειας λειτουργίας της ΑΤΕ, η μεταβίβασή της, κ.λπ. είναι αντισυνταγματικές, αντίθετες στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία και νομολογία, όπως επίσης προσκρούουν στην ελληνική νομοθεσία και ειδικά στο κεφάλαιο που αφορά τα εργασιακά.

Αναλυτικότερα, υποστηρίζεται ότι η ανάκληση της άδειας στηρίζεται σε αόριστες, γενικόλογες και ατεκμηρίωτες παραδοχές για έλλειψη βιωσιμότητας και αδυναμία ρευστοποίησης της ΑΤΕ.

Ακόμη, στις προσφυγές επισημαίνεται ότι η μεταβίβαση της ΑΤΕ στην Πειραιώς έγινε χωρίς δημόσια προκήρυξη, αλλά και χωρίς καμιά διαδικασία που να διασφαλίζει τις αρχές της διαφάνειας και του ελεύθερου ανταγωνισμού, ενώ η όλη διαδικασία ολοκληρώθηκε σε μια μόνο ημέρα.

Όμως, σύμφωνα πάντα με τις προσφυγές, η διαδικασία που ακολουθήθηκε παραβιάζει πλειάδα συνταγματικών διατάξεων (όπως είναι η αρχή της διαφάνειας και του ανταγωνισμού), αλλά είναι και εκ διαμέτρου αντίθετη με την νομολογία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε άλλο σημείο των προσφυγών, τονίζεται ότι «η κλήση μόνο μιας Τράπεζας προς υποβολή προσφορών δεν συνάδει με τις αρχές της διαφάνειας, της χρηστής διοίκησης και της εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος, αφού οι ως άνω αρχές επιβάλλουν την κλήση του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού υποψηφίων αγοραστών των περιουσιακών στοιχείων της υπό εκκαθάριση Τράπεζας, προκειμένου να επιτευχθεί η βέλτιστη λύση εις όφελος και των δανειστών της Τράπεζας που τέθηκε σε ειδική εκκαθάριση».

Τέλος, υποστηρίζεται ότι παραβιάζεται και η Ευρωπαϊκή και ελληνική εργατική νομοθεσία, καθώς κατά το «πέρασμα» των εργαζομένων της ΑΤΕ στην Πειραιώς, δεν τους αναγνωρίστηκε καμιά προϋπηρεσία, βαθμός και θέση που κατείχαν, ούτε και οποιοδήποτε επίδομα που ελάμβαναν, αλλά αντίθετα προσελήφθηκαν ως απλοί τραπεζικοί υπάλληλοι.

Direct News

-

Καβγάς Παπαδάκη - Γεωργιάδη με σκληρές εκφράσεις

Για το επίδομα γάμου που εξακολουθούν να λαμβάνουν οι δημοσιογράφοι -όσο ισχύει η συλλογική σύμβαση εργασίας-, παρολίγο να «πιαστούν στα χέρια» ο παρουσιαστής Γιώργος Παπαδάκης και ο βουλευτής της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης. Αντάλλαξαν μάλιστα σκληρούς χαρακτηρισμούς και τελικά έπεσαν... διαφημίσεις.

«Εάν έχετε αξιοπρέπεια να πείτε ότι δεν ............

θέλω να μου πληρώνει ο φτωχός πολίτης το τηλέφωνο!», είπε ο Γιώργος Παπαδάκης για τα 200 ευρώ το μήνα που παίρνουν οι βουλευτές, ώστε να πληρώνουν τα τηλέφωνά τους.

«Αυτά όχι σε μένα!», απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης και λίγο αργότερα πρόσθεσε: «Θίξαμε την ιερά αγελάδα της δημοσιογραφίας».

«Τι λαϊκισμός Χριστέ μου!», αναφώνησε ο παρουσιαστής και τόνισε: «Ο κ. Γεωργιάδης ανήκει στη μειοψηφία των πολύ καλά αμειβομένων. Πάρα πάρα πολύ καλά αμειβομένων»!

Η απάντηση του βουλευτή της ΝΔ: «Μαζί είμαστε, δεν είμαι μόνος μου».

New Post

Νέα δημοσκόπηση MARC. 2 Μονάδες μπροστά ο ΣΎΡΙΖΑ

Προβάδισμα δύο μονάδων δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ πανελλαδική δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του Alpha. Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 23,2% στην πρόθεση ψήφου έναντι 21,3% της ΝΔ. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 9,6% και ακολουθούν με 6% το ΠΑΣΟΚ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (5,5%), η Δημοκρατική Αριστερά (4,9%) και το ΚΚΕ (4,8%).

Η δημοσκόπηση διεξήχθη το διάστημα .........

19-22 Οκτωβρίου.

Στις ηλικίες κάτω των 55 ετών, ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί προβάδισμα με ποσοστό 28,4% ενώ στις ηλικίες άνω των 55 ετών η ΝΔ προηγείται με 28,3%.

Οι ψηφοφόροι που μετακινούνται προς την Χρυσή Αυγή αποτελούνται από ψηφοφόρους της ΝΔ σε ποσοστό 6,35, των Ανεξάρτητων Ελλήνων (6,6%), του ΠΑΣΟΚ (3,4%) και του ΣΥΡΙΖΑ (2,8%).

Στην παράσταση νίκης, δηλαδή στο ερώτημα ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα ερχόταν πρώτο αν σήμερα είχαμε εκλογές, το 48,75 απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ και το 34,8% η ΝΔ.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 49,1% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 32%.

Στην ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην κυβέρνηση πώς θα ήταν η κατάσταση, το 35,1% εκτιμά ότι τα πράγματα θα ήταν χειρότερα, το 20,2% υποστηρίζει ότι θα ήταν καλύτερα και περίπου τα ίδια λέει το 33,7%.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 75% διαφωνεί με τον τρόπο που πολιτεύεται η Χρυσή Αυγή, ενάντια στο «κυνήγι» αλλοδαπών μικροπωλητών τάσσεται το 77% των ερωτητηθέντων ενώ με την παρεμπόδιση της παράστασης στο θέατρο «Χυτήριο» διαφωνεί το 68,1%.

Όσον αφορά στα μέτρα, το 84,2% των πολιτών πιστεύει ότι αυτά δεν θα είναι τα τελευταία ενώ στο ερώτημα αν πρέπει να απολυθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, το 52,5% τάσσεται υπέρ έναντι του 44,7% που είναι αντίθετο.

Τέλος, το 60,4% εκτιμά πως θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.

ΣΥΡΙΖΑ. Ανοικτή Συνέλευση στην Κυπαρισσία

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. Μεσσηνίας συνεχίζοντας την υλοποίηση του προγράμματος για ανοικτές λαϊκές συνελεύσεις στο νομό μας, προγραμμάτισε για την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012 ανοικτή λαϊκή συνέλευση στην Κυπαρισσία στην αίθουσα «ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ» στο ΕΠΑ.Λ. Κυπαρισσίας στις 8:30 μμ. Η εισήγηση θα γίνει από μέλη της γραμματείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. Μεσσηνίας.

Στη συνέλευση θα παραβρεθεί και ο ............

βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. Μεσσηνίας κ. Θανάσης Πετράκος ο οποίος θα ενημερώσει για το κοινοβουλευτικό έργο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ.
Καλούμε όλους τους φίλους, τα μέλη και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να συμμετάσχουν, ώστε με τις απόψεις, θέσεις και προβληματισμούς τους να συμβάλουν στην αμφίδρομη σχέση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. με την κοινωνία ενόψει της εκλαΐκευσης του επικαιροποιημένου προγράμματος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. και της εναλλακτικής πρότασης διεξόδου για το μέλλον της χώρας μας.
Ήρθε η ώρα να κάνουμε τον δικό μας αγώνα για να επανέλθει η ελπίδα στην κοινωνία και τα οράματα στη νεολαία μας. Είναι η ώρα να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια κυβέρνηση αξιόπιστη στο λαό που την εκλέγει για να κυβερνήσει και όχι για να υλοποιεί τις επιταγές των δανειστών.

Party Γ' Λυκείου Κυπαρισσίας

ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΑΦΙΣΑ


Το χθεσινοβραδινό δλτίο ειδήσεων του Best TV Καλαμάτας [ 23-4-2012 ]



Σε σώμα συγκροτήθηκε το νέο Δ.Σ. στο Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο.

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21/10/12 συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Τριφυλιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου.

Η σύνθεσή του είναι:............


Πρόεδρος: Παπαδάκη Νατάσα
Αντιπρόεδρος: Κόσσυφα Αλεξία
Γραμματέας: Κασσανδριανός Βλάσης
Ταμίας: Καπελούζος Ιωάννης
Υπεύθυνος Υλικού: Χρυσανθακόπουλος Τάκης
Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Καραμπότσος Γιώργος
Μέλος: Ράλλης Λεωνίδας

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 24ης Οκτωβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

O Μιχαλεάκος έλεγε ότι είναι αρχηγός της CIA στην Ελλάδα!

Ως αρχηγός του κλιμακίου της CIA στην Ελλάδα εμφανιζόταν ο 71χρονος ..............

οργανωτής της αρπαγής του άφαντου 26χρονου σπουδαστή Μάριου Παπαγεωργίου, Πέτρος Μιχαλεάκος, που ήταν υπάλληλος στην αμερικανική βάση του Ελληνικού.

Ακόμη, λόγω της υποτιθέμενης «εμπειρίας» του ως στέλεχος της… CIA αλλά και ελληνικών μυστικών υπηρεσιών, εμφανιζόταν ως «σύμβουλος» της μητέρας του 26χρονου για το χειρισμό της απαγωγής!

Ο δικαστικός φάκελος περιέχει σειρά νέων στοιχείων και αναφορών για την υπόθεση, που δίνουν νέα τροπή. Ανάμεσα στα άλλα, υπάρχουν μυστηριώδεις αναφορές για τηλεφωνικά συστήματα παρακολουθήσεων εκ μέρους των απαγωγέων, για αγορές ακινήτων στην… Ισπανία, για πολιτικά πρόσωπα που αναφέρεται ότι «σχετίζονταν» με τον άτυχο 26χρονο και για «επενδύσεις» των υπόπτων με δημιουργία πρακτορείων ΟΠΑΠ!

Διαβάστε στη ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ και «άλα καρτ» νομιμότητα, είναι σήμερα το πρώτο θέμα στη «ΦΩΝΗ». Όλες οι τελευταίες εξελίξεις για ένα ζήτημα που ταλανίζει και τη Μεσσηνία. Αντίδραση του Δήμου Οιχαλίας και τωνκατοίκων για το Παλιοροβούνι.
• ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ σελίδα της «ΦΩΝΗΣ» διαβάζουμε ακόμη:
• ΤΟ ’ΠΑΙΖΕ αρχηγός της CIA στην Ελλάδα ο 71χρονος Μεσσήνιος απαγωγέας!
• ΔΥΝΑΜΙΚΗ διαμαρτυρία από ΑμεΑ και χρονίως πάσχοντες χθες στην Καλαμάτα και τις απάνθρωπες πρακτικές εναντίον τους.
• ΠΑΖΑΡΙ για την ήπια μετάβαση στο νέο σύστημα αγροτικών επιδοτήσεων.
Οι εξελίξεις στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. ευνοούν τους Έλληνες παραγωγούς.
• ΗΧΗΡΟ μήνυμα έστειλαν χθες με πορεία διαμαρτυρίας και συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη μαθητές, γονείς και καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας.
• Η ΝΕΑ απόφαση για το κυνήγι στη νήσο Σαπιέντζα.
• ΣΥΣΚΕΨΗ υπό τον αντιπεριφερειάρχη Παν. Αλευρά μετά την 26η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων για τα υπό ένταξη στο ΕΣΠΑ έργα.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!