Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012

Το 1940 και το σήμερα!

Γράφει η Αντωνία Μπούζα.

Περισσότερο παρά ποτέ οι Έλληνες αυτήν την περίοδο που βιώνουν δυσχερείς καταστάσεις που έχουν αλλάξει ριζικά τον τρόπο ζωής τους,θα αισθανθούν το πραγματικό νόημα της επετείου του ΟΧΙ.
Άλλωστε οι επέτειοι που παραπέμπουν σε ένδοξες περιόδους της πατρίδας μας, φαντάζουν στις δύσκολες στιγμές, ως το αποκούμπι όλων μας και μας δίνουν θάρρος και ελπίδα για το αύριο.

Έτσι και τώρα μετά από μία μακρά περίοδο πλαστής ..........

ευημερίας, μία περίοδο που χτίζαμε παλάτια κυριολεκτικά στην άμμο και πιστεύαμε πως θα άντεχαν στις δυσκολίες, ήρθε η στιγμή για την πικρή αλήθεια.
Τίποτα δεν ήταν βασισμένο στο σχεδιασμό, στη δουλειά και στην αληθινή προκοπή.
Αεριτζίδικα λεφτά καταναλώναμε κατά κύριο λόγο και ξοδεύαμε αλόγιστα καίτοι υπερχρεωμένοι και εξαρτώμενοι από τους δανειστές μας.
Συντηρήσαμε ένα πελατειακό κράτος και συνηθίσαμε στα εύκολα ενώ μας άνοιγαν όλοι οι δρόμοι -σπουδές, εργασία, χρήματα,θέσεις- αρκεί να είμαστε δίπλα σε κάποιον "μεγάλο".
Η φούσκα λοιπόν ήταν επόμενο να σπάσει και να μας επηρεάσει όλους.

Ποία όμως η σχέση των τωρινών δεινών μας , με το ένδοξο παρελθόν;
Τότε είμασταν πραγματικά φτωχοί ,αλλά υπερήφανοι , αγέρωχοι, πατριώτες και μαχητές! Κάτι που δυστυχώς σήμερα είναι σπάνιο, διότι επί της ουσίας κανείς δεν ξεκινά με τελείως αγνές προθέσεις.Οι περισσότεροι έχουν κάπου στο πίσω μέρος του μυαλού τους ,κάποιο δικό τους "θέλω" και γι αυτό πασχίζουν και αγωνίζονται.
Έτσι ενώ το ένδοξο 1940 οι Έλληνες έδωσαν νόημα στη ρήση του Αισχύλου ..."πως μόνοι ἐμεῖς, (οἱ Ἕλληνες) ἀντίθετα ἀπὸ τοὺς βαρβάρους, δὲν μετροῦμε ποτὲ τὸ πλῆθος τοῦ ἐχθροῦ στὴν μάχη" και αναγκάστηκαν να αντιμετωπίσουν ηρωϊκά τους στρατοὺς τεσσάρων χωρών, Ιταλίας, Αλβανίας, Γερμανίας και Βουλγαρίας σε αντίθεση με άλλους λαούς που απλά υπέκυψαν και παραδόθηκαν αμαχητί ,τι ζούμε σήμερα;

Όντας ιδιαιτέρως ευάλωτοι, τρέχουμε πίσω από όποιον πολιτικό φορέα πλειοδοτήσει περισσότερο σε παροχές, ξεχνώντας πως πρέπει να θεραπεύσουμε πολλές παθογένειες, προτού σηκωθούμε πάλι αγέρωχοι.
Δυστυχώς μέσα στον κακό χαμό του σήμερα υπάρχουν δυνάμεις που πλειοδοτούν καίτοι ξέρουν τις δυσκολίες, απλά και μόνο για δημοσκοπική άνοδο.
Εμείς όμως οι απόγονοι των ένδοξων Ελλήνων τι πρέπει να κάνουμε;

Να κλείσουμε τ΄αυτιά μας στις σειρήνες του λαϊκισμού και να δείξουμε απλά πως είμαστε Έλληνες , θα τα καταφέρουμε και τώρα όπως παλιά και πως κάποια στιγμή θα ξανάρθει η εποχή του κλέους και της αναγνώρισης για την πατρίδα μας!

Η Λιάνα Καννέλη όταν δεν κλαίει .... σφάζει Μενσεβίκους... [ VIDEO ]

Του πρώην Διαχειριστή μας.

Είδαμε την Πέμπτη στον ΣΚΑΪ την βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Καννέλη να κλαίει για μία ομολογουμένως ατυχή φάρσα που της έκαναν από την εκπομπή "Συντέλεια" του ΣΚΑΙ οι συντελεστές της.
Σοκαρισμένη λοιπόν η Λιάνα, μας περιέγραψε κλαίγοντας τον τρόμο που έζησε μόλις βγήκε για διάλειμμα από την εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου αντικρίζοντας μπροστά της δυο γάντια του Μπόξ.
Τρομαγμένη και σοκαρισμένη η Λιάνα μας ..........

θυμήθηκε με τρόμο τις ανάποδες που έφαγε από τον Κασσιδιάρη στον ΑΝΤ1. (κλικ)
Μας θύμισε παλιές καλές εποχές του Ελληνικού κινηματογράφου με την πρωταγωνίστρια Μάρθα Βούρτση και τα κλάματα της.

Αλήθεια. Τι κάνει η Λιάνα μας όταν δεν κλαίει σε απευθείας σύνδεση και δεν αντικρίζει στο διάλειμμα δυο γάντια του μποξ σε απόσταση αναπνοής από το πρόσωπο της;
Σφάζει Μενσεβίκους!!! Τάδε έφη η Λιάνα Καννέλη στην εκπομπή "Πρωϊνό ΑΝΤ1" του Γιώργου Παπαδάκη πριν λίγους μήνες.... Στις 8 Ιουνίου 2012.

Στο πρώτο από τα δυο video που ακολουθούν δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη με την Καννέλη να δηλώσει η ίδια "Τους Μενσεβίκους όταν έπρεπε τους έσφαξα. Και όταν θα έρθει η ώρα θα σφάξω κι εσένα." είπε η Λιάνα μας απευθυνόμενη στον Αργύρη Ντινόπουλο.
Η ίδια η Λιάνα προκαλεί. Εστω και λεκτικά μόνο προκαλεί.

Και αμέσως μετά δείτε το κλάμα στην Πόπη Τσαπανίδου.

Δεν λέμε ότι η Λιάνα μας δεν τρόμαξε από την ατυχή φάρσα των συντελεστών της εκπομπής "Συντέλεια". Απεναντίας μάλιστα. Αλλα τουλάχιστον είναι υποκρισία από την μία να δηλώνεις έστω και λεκτικά ότι σφάζεις Μονσεβίκους όπως δηλώνεις και απο την άλλη να μας το παίζεις τρομοκρατημένη και κλαίουσα on air.
ΕΛΕΟΣ ΛΙΑΝΑ ΜΑΣ. ΕΛΕΟΣ.

Μια εικόνα λένε είναι 1.000 λέξεις. Ενα video, πόσα εκατομμύρια λέξεις είναι???

Δείτε τα δύο Video

Απογραφή Συνταξιούζων ΟΑΕΕ. Από 20 Νοεμβρίου ξεκινά η διαδικασία

Από τις 20 Νοεμβρίου και μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η απογραφή των συνταξιούχων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού.

Η απογραφή είναι υποχρεωτική και απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία στο Πιστωτικό Ίδρυμα (Τράπεζα) ή τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ), όπου τηρείται ο λογαριασμός του συνταξιούχου, προσκομίζοντας υποχρεωτικά τα παρακάτω δικαιολογητικά:..........


1. Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο σε ισχύ (για αλλοδαπούς).
2. Ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων του 3ου τριμήνου 2012.
3. Το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος (ή βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ).
4. Οποιοδήποτε έγγραφο στοιχείο, από το οποίο προκύπτει ο ΑΜΚΑ (κάρτα κοινωνικής ασφάλισης ή βιβλιάριο υγείας ή επίδειξη γνωστοποίησης).

Συστήνεται ο συνταξιούχος κατά την προσέλευσή του στο Πιστωτικό Ίδρυμα ή ΕΛΤΑ, να γνωρίζει τον αριθμό λογαριασμού του, που πιστώνεται η μηνιαία σύνταξή του. Η απογραφή θα γίνει χωριστά για κάθε παροχή που χορηγεί ο Οργανισμός (κύρια σύνταξη, εξωϊδρυματικό επίδομα κ.λ.π).

Ο ΟΑΕΕ τονίζει, ότι σε περίπτωση που ο συνταξιούχος δεν διαθέτει ΑΦΜ, πρέπει να απευθυνθεί στη ΔΟΥ που υπάγεται για να λάβει βεβαίωση απόδοσης
ΑΦΜ. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που δεν διαθέτει Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), οπότε θα πρέπει να φροντίσει πρώτα για την έκδοσή του και στη συνέχεια να προσέλθει προσκομίζοντάς το.

Εξαιρούνται από τη διαδικασία προσέλευσης στα Πιστωτικά Ιδρύματα ή στα ΕΛΤΑ, οι συνταξιούχοι που, λόγω αδυναμίας μετακίνησης, δεν μπορούν να προσέλθουν, ανήλικα τέκνα κάτω των 14 ετών, συνταξιούχοι που πληρώνονται μέσω πληρεξουσίου, όπως συνταξιούχοι κάτοικοι εξωτερικού ή συνταξιούχοι που τελούν σε κατάσταση μόνιμης ανικανότητας για δικαιοπραξία, η απογραφή των οποίων θα γίνει από εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους, στα κατά τόπους Περιφερειακά Τμήματα του Οργανισμού, με την προσκόμιση, των ίδιων δικαιολογητικών αλλά και των επιπλέον ανά κατηγορία δικαιολογητικών, που ορίζονται στην επιστολή που θα αποσταλεί προς όλους τους συνταξιούχους.

Τέλος ο ΟΑΕΕ επισημαίνει ότι θα ανασταλεί η καταβολή της σύνταξης για όσους συνταξιούχους δεν προσέλθουν για να απογραφούν το αργότερο έως τις 31/12/12.


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ζητούν το διορισμό δικηγόρων, όλο και περισσότεροι κατηγορούμενοι

Σχεδόν μηδενική είναι η ανταπόκριση των ανήλικων και νέων παραβατών στο πρόγραμμα της Γραμματείας Νέας Γενιάς που εφαρμόζεται και στην Καλαμάτα, όπου νέοι δικηγόροι διορίζονται δωρεάν ως υπερασπιστές. Μόνο σε τέσσερις περιπτώσεις έχει ζητηθεί συνδρομή δικηγόρων, όπως σημείωσε ο υπεύθυνος του προγράμματος, δικηγόρος και μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου, Δημήτρης Καούνης.

Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες η καθημερινότητα στα Δικαστήρια αποδεικνύει ότι αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς οι περιπτώσεις κατηγορουμένων που ζητούν το διορισμό δικηγόρων, επειδή δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα έξοδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πρόσφατη συνεδρίαση του........

Εφετείου, από τις 16 υποθέσεις που επρόκειτο να εκδικασθούν, πάνω από 10 κατηγορούμενοι ζήτησαν διορισμό συνηγόρου.

Δωρεάν νομική βοήθεια

Εξηγώντας το πρόγραμμα «Νομική βοήθεια για Νέους» της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Καούνης σημείωσε ότι απευθύνεται σε οικονομικά ασθενή άτομα και ευαίσθητες και ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες νέων έως 30 ετών.

Στόχοι του προγράμματος είναι να καταπολεμηθεί ο κοινωνικός αποκλεισμός που υφίστανται ορισμένες κοινωνικές ομάδες και να στηριχθούν οι νέοι δικηγόροι. Δικαιούχοι δικηγόροι είναι όσοι είναι έως 35 ετών.

Δικαιούχοι της νομικής βοήθειας είναι οι ανήλικοι και νέοι από 18 - 30 ετών, αλλά για συγκεκριμένες υποθέσεις. Από 18 - 30 ετών οι κατηγορίες πρέπει να αφορούν περιπτώσεις κακοποίησης (ειδικά στις περιπτώσεις των γυναικών, το όριο της ηλικίας αυξάνεται στα 35 χρόνια), περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας (για γυναίκες έως 35 ετών), παράνομη διακίνηση και εμπορία ανθρώπων (για γυναίκες έως 35 ετών), χρήση απαγορευμένων ουσιών και τέλεση συναφών πράξεων με τη χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Στο πρόγραμμα εντάσσονται και αστικές ή διοικητικές διαφορές ανηλίκων και ενηλίκων, από 18 έως 30 ετών, που να έχουν σχέση με τις παραπάνω κατηγορίες.

Εντάσσονται και εργατικές διαφορές που αφορούν ανηλίκους και νέους έως 24 ετών, ενώ περιλαμβάνει και την εκπροσώπησή τους στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Διορισμός δικηγόρων

Η βοήθεια προς τον κατηγορούμενο συνίσταται στην υπεράσπισή του και τη νομική βοήθεια, στα έξοδα για την παράσταση του δικηγόρου στο δικαστήριο, αλλά και σε εξωδικαστηριακή απασχόληση.

Στην Καλαμάτα το ενδιαφέρον είναι ακόμα πολύ περιορισμένο και στα σχεδόν δύο χρόνια εφαρμογής του προγράμματος έχει ζητηθεί νομική βοήθεια μόνο από τέσσερις περιπτώσεις.

Εκτιμάται ότι το μεγαλύτερο ζήτημα είναι η ενημέρωση των νέων για το πρόγραμμα, απλώς απευθυνόμενοι στο Δικηγορικό Σύλλογο της κάθε περιοχής.

Τους τελευταίους μήνες, πάντως, όλο και περισσότεροι κατηγορούμενοι ζητούν από τις συνθέσεις των δικαστηρίων το διορισμό συνηγόρων.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης, δήλωσε σχετικά: «Η κοινωνία πένεται. Ο κόσμος δεν έχει χρήματα για την επιβίωσή του, με συνέπεια η τάξη των δικηγόρων να οδηγείται στην οικονομική εξαθλίωση, με δεδομένο ότι ο κόσμος δεν μπορεί να πληρώσει δικηγόρο εξαιτίας των ακριβών παραβόλων, ακόμα και σε σοβαρές ποινικές υποθέσεις».

Θάρρος

Για παράδοση του Παραδείσια-Τσακώνα Την 1η Νοεμβρίου η έγκριση της συμπληρωματικής σύμβασης

Αντίθετα με την άποψη που εξέφρασε για την πορεία υλοποίησης του περιμετρικού της Καλαμάτας, ο δήμαρχος Παν. Νίκας επιβεβαίωσε χθες σε δηλώσεις του το δημοσίευμα του «Θ» για τα προβλήματα με την παράδοση του έργου στο τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα.

Όπως τόνισε, «πράγματι η καθυστέρηση του έργου ..........

οφείλεται στη μη έγκαιρη έγκριση της συμπληρωματικής σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο, λόγω απεργιών που υπάρχουν στο δικαστικό σώμα». Από εκεί και πέρα, πρόσθεσε, η διάσκεψη του κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, για την έγκριση της συμπληρωματικής σύμβασης, θα γίνει την προσεχή Πέμπτη 1η Νοεμβρίου.

Με την έγκριση της συμπληρωματικής σύμβασης, όπως θεωρείται ότι θα γίνει, το έργο θα παραδοθεί στο χρόνο που έχει ανακοινωθεί, αφού ξεκίνησε ήδη η τοποθέτηση των φωτιστικών σωμάτων στις σήραγγες.

Θάρρος

Αναβλήθηκαν χημειοθεραπείες καρκινοπαθών ...ελλείψει φαρμάκων

Κι όμως συνέβη και αυτό. Στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, χημειοθεραπείες καρκινοπαθών αναβλήθηκαν για την επόμενη εβδομάδα, επειδή δεν υπήρχαν τα απαραίτητα φάρμακα!

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, περιπτώσεις ανθρώπων με καρκίνο του παχέος εντέρου που έπρεπε να κάνουv χημειοθεραπεία, δεν έκαναν στην ώρα τους, όπως είχε προγραμματιστεί, αλλά πήραν αναβολή για κάποιες μέρες.
Το πρόβλημα υπάρχει κίνδυνος να ενταθεί, εάν.......

δεν αντιμετωπιστεί άμεσα το θέμα της έλλειψης φαρμάκων.

Το ζήτημα έχει να κάνει με την άρνηση των φαρμακευτικών εταιρειών να δώσουν φάρμακα στην αγορά, επειδή διαφωνούν με το νέο κατάλογο τιμών των φαρμάκων που όρισε τελευταία το υπουργείο Υγείας. Προ ημερών γράφαμε και για τις ελλείψεις που έχουν αρχίσει να σημειώνονται σε φαρμακεία και φαρμακαποθήκες της Καλαμάτας, επειδή οι εταιρείες δεν τους χορηγούν φάρμακα.

Ωστόσο, το θέμα των χημειοθεραπειών ανήκει στα ιδιαίτερα σοβαρά, καθώς πρόκειται για καρκινοπαθείς και, όπως είναι κατανοητό, η καθυστέρηση της χημειοθεραπείας μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές στην ήδη επιβαρυμένη υγεία των ασθενών.

Το ζήτημα με τη διάθεση των φαρμάκων έχει ξεκινήσει από την αρχή της εβδομάδας και αφορά όλη την Ελλάδα, καθώς οι εταιρείες δεν παραδίδουν φάρμακα στα δημόσια νοσοκομεία και τις φαρμακαποθήκες, ενώ ζητούν να υπάρξουν τροποποιήσεις στις τιμές των φαρμάκων, για τις οποίες έχουν κάνει και ενστάσεις. Για άλλες λένε ότι έχουν γίνει λάθη και άλλες τις θεωρούν πολύ χαμηλές.

Από την πλευρά του υπουργείου Υγείας στη σχετική απόφαση, η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του, σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Εκδίδουμε δελτίο τιμών φαρμάκων ανθρώπινης χρήσης και καθορίζουμε τις ανώτατες τιμές πώλησης των φαρμάκων ανθρώπινης χρήσης, που θα ισχύσουν σε όλη την Επικράτεια.

-Για τους παρασκευαστές, συσκευαστές και εισαγωγείς, η ισχύς του αρχίζει από Δευτέρα 22-10-2012.

-Για τις φαρμακαποθήκες η ισχύς του αρχίζει από 24-10-2012.

-Για τα ιδιωτικά φαρμακεία η ισχύς του αρχίζει από 1-11-2012.

Υπέρβαση των ανώτατων τιμών που καθορίζονται, διώκεται και τιμωρείται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.Δ. 136/46 “περί Αγορανομικού Κώδικα” και της ισχύουσας Αγορανομικής Νομοθεσίας».

Θάρρος

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Συνεδριάζει την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου και ώρα 16:30 το περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης».
Στην πρόσκληση που υπογράφει ο Πρόεδρος του [εριφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πουλοκέφαλος περιλαμβάνονται 20 θέματα προς συζήτηση και λήψη απόφασης.
Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:.....


1. Επικύρωση πρακτικών της 4ης και 5ης/2012 συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

2. Επερώτηση του Περιφερειακού Σύμβουλου κ. Νικόλαου Γόντικα με θέμα «Σχετικά με την τύχη της Μυρτιδιώτισσας».

3. Πρωτοβουλίες για την ολοκληρωμένη πολιτική της Περιφέρειας Πελοποννήσου στον τομέα της Ενέργειας.
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Απόστολος Παπαφωτίου.

4. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην Γενική Συνέλευση της CPMR στην Πολωνία. (ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

5. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ‘ΣΙΑΛ 2012’ στο Παρίσι. (ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου.

6. Προκαταρκτική Περιβαλλοντική Εκτίμηση και αξιολόγηση του έργου: «Έργα μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από δίκτυο Αναβάλου στους Δήμους Ασκληπιείου και Επιδαύρου Ν. Αργολίδας» (νυν Δημοτικές Ενότητες Ασκληπιείου και Επιδαύρου, Δήμου Επιδαύρου). (ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

7. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: «Φωτοβολταϊκός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ισχύος 9,998 MW της εταιρείας AIMS ENERGY S.A. στη θέση ‘Πλάσα’ του Δήμου Ερμιονίδος της ΠΕ Αργολίδας».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου

8. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: «Αλλαγή χρήσης υφιστάμενης βιομηχανικής εγκατάστασης σε εμπορικό κέντρο – υπεραγορά, νέες διαρρυθμίσεις» της Μεταλλουργίας Κορίνθου Α.Ε. στη θέση ΔΕ Αρχαίας Κορίνθου του Δήμου Κορινθίων, ΠΕ Κορινθίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κων/να Νικολάκου

9. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: «Μελέτη γέφυρας Μαυροζούμενας επί της 7ης Επαρχιακής Οδού Εύα – Μελιγαλά και υποστηρικτικές μελέτες» του Δήμου Μεσσήνης.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Αλευράς

10. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: «Βελτίωση προσβασιμότητας από 9η Εθνική οδό προς 3η Επαρχιακή οδό στα τμήματα: Παράκαμψη Τοπικής Κοινότητας Δάρα & Βελτίωση οδού Πελεκανάδας – Μηλιώτη» του Δήμου Μεσσήνης.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Αλευράς

11. Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Πύλου – Νέστορος για την πράξη με τίτλο «Ασφαλτόστρωση δρόμου οικισμού Πλατανόβρυσης με ΤΚ Αμπελοκήπων».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Αλευράς

12. Αίτημα τροποποίησης Μελέτης Γενικών Κατευθύνσεων Ειδικά Ρυθμιζόμενης Πολεοδομικής Δραστηριότητας (ΠΕΡΠΟ) Νομού Αργολίδας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου

13. Έγκριση διαδικασίας για την προκήρυξη διαγωνισμού σύμφωνα με το άρθρο 10, εδάφιο 2 παρ. στ’ του Ν.3316/2005 της μελέτης με τίτλο «Μελέτη λιμενικών έργων υλοποίησης τεχνητών υφάλων στο Ν. Λακωνίας (Τεχνητός ύφαλος – περιοχής Μονεμβασιάς)».
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα

14. Έγκριση διαδικασίας για την προκήρυξη διαγωνισμού σύμφωνα με το άρθρο 10, εδάφιο 2 παρ. στ’ του Ν.3316/2005 της μελέτης με τίτλο «Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων έργου υλοποίησης τεχνητών υφάλων στο Ν. Λακωνίας (Τεχνητός ύφαλος – περιοχής Μονεμβασιάς)».
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα

15. Έγκριση θέσπισης παγίου χορηγήματος καθαριότητας στις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στο ΚΕΔΔΥ Αρκαδίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας

16. Ορισμός Περιφερειακών Συμβούλων για τη συγκρότηση της πενταμελούς επιτροπής ελέγχου λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών, για τον Δήμο Σπάρτης και τον Δήμο Ανατολικής Μάνης.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα

17. Αποδοχή των όρων παραχώρησης της χρήσης του δημόσιου ακινήτου με Α.Β.Κ. 32 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για ανέγερση Διοικητηρίου.
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης και η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου.

18. Έγκριση αποζημίωσης δικαιούχων ιδιοκτητών για την διαπλάτυνση της οδού «Βελτίωση – συντήρηση διαδημοτικής οδού από Εθνική οδό Τσακώνα – Καλό Νερό προς Αρτίκι».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Αλευράς

19. Έγκριση ανάθεσης στην ΑΝ.ΜΕΣ.ΑΕ ΟΤΑ της εκπόνησης της «Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στην 1η Επαρχιακή οδό Καλαμάτα – Αγ. Νικόλαος Μάνης» (παράκαμψη κοινότητας Κάμπου και Σταυροπηγίου).
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Αλευράς

20. Έγκριση μεταβίβαση της επαγγελματικής άδειας του πωλητή Λαϊκών Αγορών Δερβίση Αλέξανδρου στο γιο του Δερβίση Κωνσταντίνο.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Αλευράς

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Την συνεδρίαση του περιφερειακού Συμβουλίου θα έχετε την δυνατότητα να την παρακολουθήσετε ΖΩΝΤΑΝΑ και από το Φιλιατρά News.


Η Λίστα Λαγκάρντ στο HOT DOC. Σάλος από την δημισιοποίηση.

Σάλο προκάλεσε η αποκάλυψη του έκτακτου τεύχους του ΗΟΤ DOC με τη δημοσιοποίηση των 2.059 ονομάτων Ελλήνων καταθετών τα οποία περιλαμβάνονται στην περίφημη λίστα Λαγκάρντ.

Πρόκειται για Έλληνες καταθέτες οι οποίοι διατηρούσαν λογαριασμούς στην τράπεζα HSBC τα στοιχεία των οποίων υπέκλεψε το πρώην στέλεχος της Τράπεζας, Έρβε Φαλτσιάνι.

Η περίφημη λίστα αποτελεί ίσως ένα από τα .............

μεγαλύτερα πολιτικά θρίλερ των τελευταίων ετών. Επί δύο σχεδόν χρόνια περιφέρεται από συρτάρι σε συρτάρι και από τσέπη σε τσέπη, πρώην υπουργών, με τους πρωταγωνιστές της ιστορίας να νίπτουν προκλητικά τας χείρας τους.

Η δημοσιοποίησή της από το HOT DOC έχει προκαλέσει σάλο στην κοινή γνώμη. Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες, ειδικά σε πολιτικό επίπεδο. Ήδη η δημοσιοποίηση των ονομάτων αποτελεί πρώτο θέμα συζήτησης στους βουλευτές όλων των κομμάτων.

in post

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ- ΕΘΕΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΟΛΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ κατά τη διάρκεια του Δ.Σ. Τριφυλίας πραγματοποίησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πετράκος ο οποίος μετά μίλησε σε ανοικτή συγκέντρωση του πολιτικού φορέα στο Αλέκος Παπαδόπουλος.

Ο βουλευτής τον οποίο υποδέχθηκε ο ...........

Δήμαρχος κ. Κόλλιας και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. τόνισε ότι είναι έτοιμος να αναδείξει ζητήματα που αφορούν τον Δήμο και θα είναι ενεργός συμπαραστάτης του στη Βουλή. Έθεσε θέματα όπως την μεταφορά των μαθητών αλλά κυρίως ανέλυσε το αποτέλεσμα της συνεργασίας που είχε με τον γραμματέα λιμενικής Πολιτικής κ. Μουτζούρη μετά από ερώτησή του στη Βουλή για το θέμα των κρουαζιεροππλοίων που χωρίς έλεγχο αφήνουν τα απόβλητα που έχουν στην θαλάσσια περιοχή με αποτέλεσμα μετά από καταγγελίες να προκαλείται όχληση σε λουόμενους και πολίτες που βλέπουν να επιπλέουν περίεργα λύματα στην περιοχή μας καθώς όπως εξήγησε ο Βιολογικός της Κυπαρισσίας λειτουργεί και δεν δικαιολογείται τέτοιας μορφής ρύπανση.

Για το θέμα μάλιστα ζήτησε να υπάρξουν παρεμβάσεις αλλά και επιστολές στον αρμόδιο φορέα μετά την θετική συζήτηση που είχε με τον Γραμματέα λιμενικής πολιτικής, ωστόσο δήλωσε ότι περιμένει τις εξελίξεις. Πάντως δεν ήταν πειστικές οι απόψεις του υπουργείου καθώς στη συνεδρίαση πήρε τον λόγο Πρόεδρος κοινότητας ο οποίος αποκάλυψε με αφορμή γνωριμία του στο χώρο ότι η Κυβέρνηση αφήνει τους εφοπλιστές να αδειάζουν σιωπηλά λύματα στις θαλάσσιες περιοχές. Αν αυτό αληθεύει αποτελεί σοβαρό πρόβλημα.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟ.Υ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΚΑΙ Η ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Παράλληλα ετέθη το θέμα του λουκέτου στη ΔΟΥ Τριφυλίας για το οποίο ο Δήμος Τριφυλίας θα στείλει ψήφισμα στα αρμόδια υπουργεία εξηγώντας ότι οδηγούνται σε λουκέτο νευραλγικές υπηρεσίες της πολιτείας και δηλώνεται η αδυναμία του κράτους να συγκροτήσει ελεγκτικούς μηχανισμούς. Μάλιστα αναφορά για το θέμα έκανε η δημοτική σύμβουλος κα Μαρία Πανουσιοπούλου η οποία αναφέρθηκε στη βιωσιμότητα της ΔΟΥ Τριφυλίας με το επιχείρημα ότι εξυπηρετεί περισσότερους από 30.00 πολίτες και όσοι πέρασαν να εξυπηρετηθούν, ενώ υπήρξε σημαντική εισροή εσόδων εκφράζοντας την απορία της για το μέλλον του δημόσιου βίου. 'ΦΩΝΗ'

Kyparissiotis

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 27ης Οκτωβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

Αναβάλλονται χημειοθεραπείες καρκινοπαθών ελλείψει φαρμάκων

Κι όμως συνέβη και αυτό. Στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, χημειοθεραπείες ..............

καρκινοπαθών αναβλήθηκαν για την επόμενη εβδομάδα, επειδή δεν υπήρχαν τα απαραίτητα φάρμακα!

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, περιπτώσεις ανθρώπων με καρκίνο του παχέος εντέρου που έπρεπε να κάνουν χημειοθεραπεία, δεν έκαναν στην ώρα τους, όπως είχε προγραμματιστεί, αλλά πήραν αναβολή. Το πρόβλημα υπάρχει κίνδυνος να ενταθεί, εάν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα το θέμα της έλλειψης φαρμάκων.

Το ζήτημα έχει να κάνει με την άρνηση των φαρμακευτικών εταιρειών να δώσουν φάρμακα στην αγορά, επειδή διαφωνούν με το νέο κατάλογο τιμών των φαρμάκων που όρισε τελευταία το υπουργείο Υγείας.

Διαβάστε στη ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΛΟΥΚΕΤΑ και… φράχτες στους δρόμους!
Αυτό είναι το σημερινό πρώτο θέμα της «ΦΩΝΗΣ» με την επισήμανση ότι οι υπηρεσιακοί παράγοντες είναι έκθετοι για το Παραδείσια-Τσακώνα.
Στην πίεση για το άνοιγμα του δρόμου… ανέλπιστος σύμμαχος ο «Μορέας» που βιάζεται να εισπράξει διόδια από τη Βελιγοστή, ενώ την προσεχή Πέμπτη στο Ελεγκτικό θα εξετασθεί η συμπληρωματική σύμβαση, με την έγκριση της οποίας θα αρθούν τα εμπόδια για ολοκλήρωση και των τελευταίων εκκρεμοτήτων ώστε ν’ ανοίξει ο δρόμος που θα… απογειώσει τη Μεσσηνία!
Στην πρώτη σελίδα της «ΦΩΝΗΣ» ακόμη διαβάζουμε:
• Η Μεσσηνία γιορτάζει την Επέτειο του «ΟΧΙ» με επίκεντρο του γιορτασμού την Καλαμάτα.
• ΚΑΤΑ της Χρυσής Αυγής και ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας που κάνει λόγο για «σύνδρομο Βαϊμάρης» και πολιτικοθρησκευτική διαπλοκή.
• ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ των ελευθεροεπαγγελματιών Γεωπόνων της Μεσσηνίας για τα αγροτικά Σχέδια Βελτίωσης.
• ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για το κτήριο Αλειφέρη στην Αριστομένους ζητεί ο Νίκας, ενώ δίνει έμμεσα απαντήσεις στην κριτική Νταγιόπουλου για τα σκουπίδια.
• ΧΕΙΜΩΝΙΑΖΕΙ με την ώρα ν’ αλλάζει από τα ξημερώματα της Κυριακής.
• ΑΙΧΜΕΣ Κόλλια κατά της αντιπολίτευσης που απουσίαζε από το Δ.Σ. και απαντήσεις για οικονομικά και λειτουργία των σχολείων.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012

Η Εκκλησία δεν θέλει προστάτες, διαμηνύει στη Χρυσή Αυγή ο Αρχιεπίσκοπος

Καταδικάζει κάθε μορφή ρατσισμού

Επισημαίνοντας ότι η Εκκλησία δεν έχει ανάγκη από προστάτες και σωτήρες, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, καταδικάζει κάθε μορφή βίας και ρατσισμού, στρέφοντας τα πυρά του κατά της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με συνεργάτες του, ο Ιερώνυμος προτρέπει ιδιαίτερα τους νέους να μελετήσουν την ιστορία της Χρυσής Αυγής, τα ιδεολογικά της πιστεύω και τα σύμβολά της, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Επενδυτής».

«Η Χρυσή Αυγή και ο οποιοσδήποτε, αφού εκθέσει με .............

σαφήνεια τις θέσεις του στο λαό, έχει κάθε δικαίωμα να ζητήσει την ψήφο του» λέει ο Αρχιεπίσκοπος.

Επισημαίνει, παράλληλα, ότι η Εκκλησία ως πνευματικός οργανισμός έχει απέραντο σεβασμό στο ανθρώπινο «πρόσωπο» έχει σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες και δεν επιτρέπει σε κανένα κόμμα, είτε αριστερό, είτε δεξιό, είτε ακροδεξιό, να αναλάβει τη στήριξή της.

Σε απάντησή της η Χρυσή Αυγή αναφέρει: «Ουδέποτε η Χρυσή Αυγή διεκδίκησε τον ρόλο του προστάτη της Εκκλησίας. Είναι θλιβερό η Ιεραρχία να κατηγορεί την Χρυσή Αυγή, συμπλέοντας έτσι με άθεους και βλάσφημους πολιτικούς, που ανήκουν σε μυστικές εταιρίες, σκοτεινές λέσχες και δόγματα».

ΤΑ ΝΕΑ

Αναβαθμίζεται με 1,3 εκατ. ευρώ το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας

Σε καλή πορεία φαίνεται πως είναι οι εργασίες στα Κέντρα Υγείας Πύλου και Αγ. Νικολάου, ενώ σε φάση προέγκρισης βρίσκονται οι σχετικές παρεμβάσεις για αυτό της Μεσσήνης.

Τόσο αυτές όσο και θέματα που έχουν να κάνουν με τα περιφερειακά ιατρεία τέθηκαν επί τάπητος στην ευρεία σύσκεψη που έγινε στην Περιφερειακή Ενότητα της Μεσσηνίας.

Θα πρέπει παράλληλα να υπογραμμιστεί το............

σημαντικό έργο που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ προϋπολογισμού 1,3 εκατομμυρίων ευρώ και έχει να κάνει με την περαιτέρω αναβάθμιση του Νοσοκομείου της Κυπαρισσίας.

best tv

Έκτακτο δελτίο καιρού από ΕΜΥ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από αύριο Σάββατο (27-10-2012) και από τα δυτικά προβλέπεται μεταβολή του καιρού με κυρία χαρακτηριστικά:
α) τις κατά τόπους έντονες βροχές και καταιγίδες
β) τους ενισχυμένους νοτίους ανέμους.
Συγκεκριμένα :..........

αύριο Σάββατο 27-10-2012
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται αρχικά στο βόρειο ιόνιο, βαθμιαία στην ήπειρο και τη δυτική στερεά, πρόσκαιρα στο νότιο ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο και από το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
παράλληλα βαθμιαία ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι νότιοι άνεμοι και θα φτάσουν τοπικά τα 8 μποφόρ στα πελάγη.

την Κυριακή 28-10-2012
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται αρχικά στο βόρειο ιόνιο, την ήπειρο, τη δυτική στερεά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και βαθμιαία στην υπόλοιπη Μακεδονία, τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία και πιθανόν το βράδυ στην κεντρική Στερεά.
οι νότιοι άνεμοι στο αιγαίο θα φθάνουν τα 8 και πιθανώς τοπικά τα 9 μποφόρ.

τη Δευτέρα 29-10-2012
από το απόγευμα ύφεση θα παρουσιάσει ο καιρός στις περισσότερες δυτικές και βόρειες περιοχές και οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν, όμως ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται στα νησιά του ανατολικού αιγαίου και τα Δωδεκάνησα που θα εξασθενήσουν σταδιακά την Τρίτη.

Meteo News

Η Ελλάδα ΔΕΝ θα πετύχει το στόχο το 2020!...

Άρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Το μήνυμα που έστειλε χτες βράδυ η προκαταρκτική έκθεση του ΔΝΤ αναλύει σήμερα σε εκτενές άρθρο της η οικονομική ιστοσελίδα του CNBC-Europe. Το μήνυμα είναι και σαφές και αποκαρδιωτικό καθώς αναφέρει ότι το χρέος της χώρας μας το 2020 (δηλαδή 10 χρόνια μετά την πρόσκληση του τότε πρωθυπουργού κ Παπανδρέου στην τρόικα του IMF, ECT & E.U.) ΔΕΝ θα είναι στο επιθυμητό επίπεδο του 120% του ΑΕΠ αλλά μάλλον στο 136%...

Ο Ευρωπαίος αναλυτής που έδωσε τα στοιχεία αλλά ..........

επέμενε σθεναρά στη διατήρηση της ανωνυμίας του, σύμφωνα με το Reuters, δήλωσε ότι ακόμη και η πρόβλεψη του 136% (σαφώς και δραματικά πέραν του επιθυμητού) δεν είναι σίγουρη παρά μόνο εφόσον «…υπάρξει το απαιτούμενο πρωτογενές πλεόνασμα, επιστρέψει η οικονομική ανάπτυξη και ολοκληρωθούν οι ιδιωτικοποιήσεις!»

Και αν ακόμη δοθεί η αιτούμενη από την Ελληνική Συγκυβέρνηση διετής επιμήκυνση η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Έκθεσης, θα χρειασθεί επιπρόσθετη άμεση βοήθεια ύψους ίσως και 30 δις ευρώ αλλά το κρίσιμο ερώτημα είναι ΠΟΙΟΣ θα τα δώσει αυτά τα χρήματα.
«Ίσως χρειασθούν και επιπρόσθετα μέτρα πέρα από τα 89 που έχουν ήδη συμφωνηθεί» σύμφωνα με τις δηλώσεις του ανώνυμου σχολιαστή…

Πάντως το πνεύμα που διαμορφώνεται δειλά-δειλά είναι ότι ίσως στην επόμενη συνεδρίαση των Υπουργών Οικονομικών στις 12 Νοεμβρίου να εγκριθεί η αιτούμενη διετής επιμήκυνση και να αναζητηθούν τρόποι χρηματοδότησης της νέας βοήθειας στην Ελλάδα.
Το επιμύθιον και η ανώνυμη εκτίμηση; Θα έχουμε νέα για την διετή επιμήκυνση μετά τις Αμερικανικές εκλογές αλλά το Ελληνικό Δράμα που ήδη εξελίσσεται από το 2010 θα χρειασθούν πολλά χρόνια πριν ολοκληρωθεί…)
Για πληρέστερη ενημέρωση – http://www.cnbc.com/id/49563885

Ο Δήμος Τριφυλίας για την πρωτοβουλία του 3ου Δημοτικού Σχολείου

Χαιρετίζουμε τις πρωτοβουλίες που παίρνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου 6/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Σχολείου.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που διερχόμεθα ως κοινωνία τέτοιες πρωτοβουλίες για συλλογική προσπάθεια είναι αξιέπαινες.

Εμείς ως Δημοτική Αρχή αντιμετωπίζουμε με .........

ιδιαίτερη ευαισθησία τα θέματα της Παιδείας και αυτό έμπρακτα το έχουμε αποδείξει αφού έχουμε τις σχολικές μονάδες του Δήμου ποικιλοτρόπως βοηθήσει πέραν της βοήθειας της πολιτείας. Η αδυναμία της πολιτείας μετακυλίεται και στους Δήμους και για αυτό απαιτείται συστράτευση όλων των κοινωνικών ομάδων.

Ελληνική σημαία 480 τετραγωνικών και 130 κιλών κυματίζει στη Θεσσαλονίκη

Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία που κατασκευάστηκε ποτέ, επιφάνειας 480 τετραγωνικών μέτρων και βάρους 130 κιλών κυματίζει από σήμερα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης.

Τη μεγαλύτερη ελληνική σημαία που έχει ...........

κατασκευαστεί ποτέ, παραχώρησε στο Δήμο Διδυμοτείχου το ζεύγος Ζήση Χρυσοχόου και από την ακριτική πόλη μεταφέρθηκε, μέσω του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου με ειδικό γερανοφόρο έγινε η έπαρσή της.

Η τεράστια σε μέγεθος γαλανόλευκη, διαστάσεων 17,46 Χ 27,52 μέτρα, καταγράφηκε στο βιβλίο Γκίνες ως η μεγαλύτερη σε επιφάνεια σημαία κράτους και οι δωρητές την παραχώρησαν στον ακριτικό Δήμο το 1998, και πάλι για τον εορτασμό απελευθέρωσης της πόλης.

Έως το 1998 το ρεκόρ Γκίνες της μεγαλύτερης σημαίας στον κόσμο κατείχε η βραζιλιάνικη, επιφάνειας 300 περίπου τετραγωνικών μέτρων μικρότερη από την ελληνική.

New Post

Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Απειλή για την κοινωνία το σύνδρομο της Βαϊμάρης

«Πότε οι αρχαιολάτρες και οι δωδεκαθεϊστές έγιναν ομολογητές και προασπιστές της πίστης του Χριστού; Πώς είναι δυνατόν να συνδυάζουν τη βία με τον Σταυρό;», διερωτάται ο ιεράρχης και καταδικάζει χωρίς περιστροφές τη δράση της Χρυσής Αυγής, κάνοντας λόγο για «θηρίο» που εκτρέφουμε στα σπλάχνα της κοινωνίας και της Εκκλησίας
Απειλή για την κοινωνία το σύνδρομο της Βαϊμάρης

Πύρινη ρομφαία υψώνει εναντίον των χρυσαυγιτών και ...........

των παραεκκλησιαστικών συμμάχων τους ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Με συνέντευξή του στο «Εθνος» ο 50χρονος ιεράρχης, που ανήκει στη νέα γενιά των συνοδικών, κάνει λόγο για «πολιτικοθρησκευτική διαπλοκή» και «αυτόκλητους σωτήρες». Καταγγέλλει χωρίς περιστροφές τις επιθέσεις των σύγχρονων Ταγμάτων Εφόδου και στηλιτεύει τις σκοταδιστικές εκδηλώσεις βίας, που ξεπήδησαν με αφορμή το «Corpus Cristi». Με έμμεσο, αλλά σαφή τρόπο, καταφέρεται εναντίον του Πειραιώς Σεραφείμ, που έφτασε να καταθέσει μήνυση εναντίον των συντελεστών της θεατρικής παράστασης.

Ο αρχιερέας στιγματίζει τον κοινωνικό ρατσισμό και τον παραθρησκευτικό ιδεαλισμό. Και διερωτάται:

Από πότε οι δωδεκαθεϊστές έγιναν υπερασπιστές της πίστης του Θεού;
Πώς είναι δυνατό να συνδυάζουν τον Σταυρό με τη βία;

Τα όσα διαδραματίστηκαν έξω από το Θέατρο «Χυτήριο» ήταν το θέμα της πρώτης ερώτησης προς τον δεσπότη της Μεσσηνίας.

Σεβασμιότατε, τα τελευταία γεγονότα, με αφορμή το θεατρικό έργο «Corpus Christi», έφεραν στο προσκήνιο ένα φαινόμενο ιδεολογικής διαπλοκής μεταξύ παραθρησκευτικών oοργανώσεων και ακροδεξιών ομάδων, το οποίο θυμίζει άλλες εποχές και καταστάσεις. Θεωρείτε ότι είναι δυνατόν να υφίσταται ένα τέτοιο είδος διαπλοκής και μάλιστα να στηρίζεται και από εκκλησιαστικά πρόσωπα;

Πιστεύω ότι η συγκεκριμένη αντίδραση στην υπόθεση «Χυτήριον» ήταν η μεγάλη ευκαιρία για να εκδηλωθεί η ακραία αυτή πολιτικο-θρησκευτική διαπλοκή, η οποία φαίνεται ότι κυοφορείτο στα σπλάγχνα της ελληνικής κοινωνίας από καιρό. Βρήκαν λοιπόν την «μεγάλη ευκαιρία» για να φανερώσουν το διπλό προσωπείο τους, το πολυεπίπεδο δηλαδή φαινόμενο του «συνδρόμου της Βαϊμάρης».

Χωρίς αμφιβολία το σύνδρομο αυτό δεν αποτελεί μία υγιή έκφραση μέσα στην ανθρώπινη κοινωνία και πρέπει να μας απασχολήσει και να μας προβληματίσει όλους, γιατί η προβολή μιας φοβικής πραγματικότητας με τον μανδύα της θρησκευτικής υποκρισίας και του μιμητισμού της αντίδρασης μπορεί να αποβεί εις βάρος της κοινωνικής συνοχής. Το σύνδρομο αυτό θα προκαλέσει και άλλα σημαντικότερα προβλήματα τόσο στην ελληνική κοινωνία όσο και στην Εκκλησία, όταν μάλιστα πολλοί από τους εκφραστές τους κινούνται από μία απίστευτη τυφλότητα ψυχοπαθολογικής απώλειας και επαφής με την πραγματικότητα και συγχρόνως αλλοιώνουν το γεγονός της πίστης με μία θρησκοληπτική ιδεολογία, ενώ επιλέγουν τη βία για να επιβάλλουν την «εκκλησιαστικότητά» τους.

Ολα αυτά δεν σημαίνουν ότι επικροτούμε τη διακωμώδευση ή την απομύθευση του προσώπου του Χριστού, ούτε αποδεχόμεθα την έλλειψη σεβασμού στο δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας και της θρησκευτικής συνειδήσεως, θα πρέπει όμως να γνωρίζουμε ότι όλα αυτά δεν διαφυλάσσονται ούτε με τη βία ούτε με τη λογοκρισία ούτε με την παρεμπόδιση ή με τον προπηλακισμό.

Ακόμη πιο πίσω από την πολιτικοθρησκευτική διαπλοκή κρύβεται ή και φανερώνεται ο «δωδεκαθεϊσμός». Πώς το φαινόμενο μπορεί να συνυπάρξει με τον Χριστιανισμό;

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι αυτό το πολιτικο-θρησκευτικό μόρφωμα δεν μπορεί να είναι ένα στιγμιαίο γεγονός ή μία έκφραση, αλλά εκτρέφετο καιρό και επένδυε σε κάθε είδους συντηρητισμό, προκειμένου να δώσει το στίγμα του και να εκφραστεί ο ρόλος του μέσα στην ελληνική κοινωνία, όταν και όπου οι εκφραστές του εμφανίζονταν ως αυτόκλητοι σωτήρες, αναλαμβάνοντες συγχρόνως εργολαβικά το έργο της σωτηρίας των «απολωλότων». Ομως τίθεται το ερώτημα: Πότε οι αρχαιολάτρες και οι δωδεκαθεϊστές έγιναν ομολογητές και προασπιστές της πίστης του Χριστού; ΄Η πώς είναι δυνατόν να συνδυάζουν τη βία με τον Σταυρό και την πίστη με τη συνθηματική ιδεολογία; Φαίνεται ότι έχουμε πλέον περάσει από τον κοινωνικό ρατσισμό στον παραθρησκευτικό ιδεαλισμό.

Πιστεύετε ότι είναι φαινόμενο των καιρών εξαιτίας της οικονομικής κρίσης ή μιας γενικότερης τάσης, η οποία υποδεικνύει ένα άλλο «πρόσωπο» κοινωνίας;

Η ίδια η Ιστορία των πολιτισμών και των λαών έχει αποδείξει ότι όπου υπάρχει κρίση, οικονομική και κοινωνική, η οποία συνεπάγεται και μία μειούμενη κοινωνική πρόνοια και κοινωνικές παροχές, εμφανίζονται ακραία φαινόμενα, τα οποία λειτουργούν μέσα στο κοινωνικό σύνολο αποπροσανατολιστικά, προβάλλοντας θέσεις και ιδεολογίες τέτοιες οι οποίες ικανοποιούν τα υφιστάμενα φοβικά σύνδρομα των ανθρώπων, και τα οποία μάλιστα επενδύονται με μανδύες φονταμενταλιστικών προσωπείων και συνδρόμων «εθνικής καθαρότητας», «νεοσυντηρητισμού» και «ρατσισμού», απορρίπτοντας καθετί που θεωρείται «καινούργιο» ή «προκλητικό», ενώ προβάλλουν και έναν τύπο ηθικιστικού λαϊκισμού. Ολα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να αναπτύσσεται ένας τύπος ασφυκτικού «πατερναλισμού» σε ανθρώπους οι οποίοι αισθάνονται κοινωνικά ακέφαλοι και οικονομικά μετέωροι και ανασφαλείς.

Σε μία τέτοιου είδους κοινωνική αναταραχή η αντίδραση έναντι εχθρών φαντασιακά κατασκευασμένων που απειλούν αδιάκριτα και ανυπόστατα τους πάντες (κοινωνία, εκκλησία, πίστη, πατρίδα κ.ά.) είναι ένα έργο που έχει πολλές φορές ανέβει στη σκηνή και το οποίο ενέχει πολλούς κινδύνους, γι' αυτό απαιτείται σύνεση, εγρήγορση και όχι εφησυχασμός. Φαίνεται ότι στα σπλάγχνα της ελληνικής κοινωνίας και της Εκκλησίας εκτρέφουμε ένα «θηρίο» που αργότερα, εάν δράσει ανεξέλεγκτα, «οι εν τη Ιουδαία φευγέτωσαν εις τα όρη».

Για Σεραφείμ
Μεμονωμένες φωνές δεν εκφράζουν την Εκκλησία


Πώς κατανοείτε ότι η Εκκλησία υποδεικνύει μία «εκκωφαντική σιωπή» στο συγκεκριμένο πολιτικο-θρησκευτικό φαινόμενο;

Η Εκκλησία καμία μορφή διαπλοκής δεν αποδέχεται ούτε στηρίζει κάποιο συγκεκριμένο μόρφωμα, γιατί τότε δεν θα είναι Εκκλησία. Η Εκκλησία δεν κωφεύει σιωπώσα αλλά διδάσκει δημιουργία συνείδησης για συλλογικότητα, ενότητα και κοινωνίας, συμβάλλουσα έτσι στη νοηματοδότηση της ζωής και στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, στην αποτροπή του κοινωνικού διχασμού και της κοινωνικής διάσπασης, αλλά και στην ανάπτυξη της συνεργασίας όλων των κοινωνικών φορέων, γιατί πιστεύει ότι προέχει η πρόοδος και η ευημερία της ανθρώπινης κοινωνίας και όχι τα άκρα, η βία και η ιδεολογία.

Για την Εκκλησία μόνο μέσα από μία τέτοια διαδικασία είναι δυνατόν οι οποιεσδήποτε κρίσεις και τα διάφορα προβλήματα να επιλύονται. Οταν ο λόγος Της είναι εποικοδομητικός και θετικός τότε και η φωνή της γίνεται κραυγή και η σιωπή της δύναμη και προτροπή για αφύπνιση και εγρήγορση.

Οι μεμονωμένες φωνές δεν αποτελούν και την αποκλειστική έκφραση της συλλογικής ευθύνης της Εκκλησίας μας.

etnhos.gr

Συνεδρίαση με ηχηρές απουσίες και ξεκάθαρη αναφορά Κόλλια

Η ΑΠΟΥΣΙΑ της μείζονος αντιπολίτευσης προκάλεσε καθυστέρηση στην έναρξη του Δ.Σ. Τριφυλίας καθώς η απαρτία ήταν οριακή με αποτέλεσμα ο Δήμαρχος Τριφυλίας μετά από ολιγόλεπτη διακοπή να απαντήσει στην ηχηρή πολιτική απουσία.

Για την αντιπολίτευση εξήγησε ότι κατανοεί ...........

τον προβληματισμό της αλλά «κανείς δεν έχει διαφορετική ευαισθησία είτε αφορά πληρωμές προέδρων, δημοτικών συμβούλων και άλλων και εμμένω στην υπόσχεση που έδωσα για αποπληρωμή των προέδρων στα χωριά, ενώ αν εξακολουθέι να υπάρχει αίτημα για οριστική εξόφληση όλων των αιρετών τότε ο Δήμος έκλεισε» για να προσθέσει ότι «βλέπω ότι υπάρχει αριθμός προέδρων που δηλώνουν παρόντες και για εμάς επιμένουμε ότι κατανοούμε όλοι μας την δύσκολη θέση που βρίσκεται η πατρίδα και ο Δήμος και δεν θεωρώ ότι ορισμένοι τους αγαπούν περισσότερο» για να καταλήξει ότι «δίνουμε δείγμα γραφής ότι η Δημοτική αρχή αναγνωρίζει το έργο των προέδρων και την συνεισφορά τους στο Δήμο διότι χωρίς αυτούς δεν λειτουργούμε».

ΤΙ ΠΟΣΑ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΙΡΕΤΟΥΣ-ΜΑΚΡΥΣ Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

Παράλληλα εξήγησε ότι «μιλάμε με την γλώσσα της ευθύνης και διαβάζω τα ποσά που έλαβαν οι αιρετοί και οι πρόεδροι από το 2008 μέχρι σήμερα, όπως στον Αετό οφείλονταν 40.900 ευρώ σε προέδρους, ενώ υπάρχουν ποσά που έχουν καταγραφελι ως 31/12/2010 με βάση την απογραφή, στο Δήμο Αυλώνος υπάρχουν οφειλές περίπου 60.000 ευρώ, στο Δήμο Κυπαρισσίας με σύνολο 55.000, στους Γαργαλιάνους οφείλουμε στους συμβούλους και προέδρους με 15.000, στα Φιλιατρά με 20.000 ευρώ οπότε όταν αυτά οφείλονται στους πρώην συμβούλους και προέδρους θα πρέπει να συμμεριστούμε την υφιστάμενη κατάσταση».

Ουσιαστικά ο Δήμαρχος απάντησε στην αντιπολίτευση για την στάση της να δηλώνει απών για το συγκεκριμένο θέμα θεωρώντας ότι υπήρχαν εποχές που το ρευστό έρεε άφθονο. Για το γραφείο αντιπολίτευσης συμπλήρωσε ότι οι αίθουσες σε όλο το Δήμο είναι στην διάθεσή τους σε κάθε περιοχή αναλαμβάνοντας ο κ. Κόλλιας προσωπικά την ευθύνη για το γραφείο το οποίο είναι ήδη έτοιμο σήμερα.

Kyparissiotis

Γενάρη κλείνουν άλλες 78 ΔΟΥ σε όλη την Ελλάδα

Μαζί και στις ΔΟΥ Κυπαρισσίας και Πύλου.

Ποδαρικό με «λουκέτο» σε άλλες 78 εφορίες θα κάνει το 2013. Το υπουργείο Οικονομικών θα τις κλείσει στις 14 Ιανουαρίου, δηλαδή δύο εβδομάδες αργότερα απ’ ό,τι είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Έπειτα και από αυτές τις συγχωνεύσεις, θα παραμείνουν σε λειτουργία μόνο 114 εφορίες σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα, από τις 14 Ιανουαρίου αναστέλλεται η λειτουργία των ακόλουθων Δ.Ο.Υ.: ........

- Αμφιλοχίας και Βόνιτσας (οι αρμοδιότητές τους μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ. Αγρινίου),
– Σπετσών (περνά στη Δ.Ο.Υ. Ναυπλίου),
– Δημητσάνας, Λεωνιδίου και Παράλιου Αστρους (περνούν στη Δ.Ο.Υ. Τρίπολης),
– Ι’ και ΙΑ’ Αθηνών (περνούν στη Δ΄ Αθηνών),
– Ε’ Αθηνών (περνά στη ΣΤ΄ Αθηνών),
– Ζωγράφου (περνά στη ΙΒ΄ Αθηνών),
– Κ΄ Αθηνών (περνά στη Δ.Ο.Υ. Γαλατσίου),
– Χαϊδαρίου (περνά στη Δ.Ο.Υ. Αιγάλεω),
– Β΄ Καλλιθέας (περνά στην Α΄ Καλλιθέας),
– Πετρούπολης (περνά στη Β΄ Περιστερίου),
– Ν. Φιλαδέλφειας (περνά στη Δ.Ο.Υ. Ν. Ιωνίας),
– Αγίου Στεφάνου (περνά στη Δ.Ο.Υ. Κηφισιάς),
– Κέας και Λαυρίου (περνούν στη Δ.Ο.Υ. Κορωπίου),
– Άνδρου (περνά στη Δ.Ο.Υ. Παλλήνης),
– Μεγάρων (περνά στη Δ.Ο.Υ. Ελευσίνας),
– Μήλου (περνά στη Γ΄ Πειραιά),
– Αίγινας, Πόρου και Υδρας (περνούν στην Α΄ Πειραιά),
– Σαλαμίνας (περνά στην Ε΄ Πειραιά),
– Αιγίου και Καλαβρύτων (περνούν στην Α΄ Πατρών),
– Δεσκάτης (περνά στη Δ.Ο.Υ. Γρεβενών),
– Καρπάθου (περνά στη Δ.Ο.Υ. Ρόδου),
– Καλύμνου και Λέρου (περνά στη Δ.Ο.Υ. Κω),
– Διδυμοτείχου (περνά στη Δ.Ο.Υ. Ορεστιάδας),
– Αμαλιάδας, Λεχαινών και Ζαχάρως (περνούν στη Δ.Ο.Υ. Πύργου),
– Αλεξάνδρειας και Νάουσας (περνούν στη Δ.Ο.Υ. Βέροιας),
– Μοιρών (περνά στην Α΄ Ηρακλείου),
– Αγ. Αθανασίου (περνά στη Δ.Ο.Υ. Ιωνίας),
– Τούμπας (περνά στη ΣΤ΄ Θεσσαλονίκης),
– Θ΄ και Ι΄ Θεσσαλονίκης (περνούν στη Δ΄ Θεσσαλονίκης),
– Νεάπολης (περνά στην Ε΄ Θεσσαλονίκης),
– Β΄ Θεσσαλονίκης (περνά στην Α΄ Θεσσαλονίκης),
– Ελευθερούπολης και Θάσου (περνούν στη Δ.Ο.Υ. Καβάλας),
– Β΄ Κέρκυρας και Παξών (περνούν στην Α΄ Κέρκυρας),
– Ιθάκης (περνά στη Δ.Ο.Υ. Αργοστολίου),
– Μυκόνου και Τήνου (περνούν στη Δ.Ο.Υ. Σύρου),
– Θήρας και Πάρου (περνούν στη Δ.Ο.Υ. Νάξου),
– Γυθείου, Μολάων και Κυθήρων (περνούν στη Δ.Ο.Υ. Σπάρτης),
– Ελασσόνας (περνά στην Α΄ Λάρισας),
– Φαρσάλων (περνά στη Β΄ Λάρισας),
– Ιεράπετρας και Σητείας (περνά στη Δ.Ο.Υ. Αγίου Νικολάου),
– Καλλονής και Λήμνου (περνά στη Δ.Ο.Υ. Μυτιλήνης), Αλμυρού,
– Σκιάθου και Σκοπέλου (περνά στη Δ.Ο.Υ. Ν. Ιωνίας Μαγνησίας),
– Κυπαρισσίας και Πύλου (περνούν στη Δ.Ο.Υ. Καλαμάτας),
– Αριδαίας (περνά στη Δ.Ο.Υ. Εδεσσας),
– Αγίου Κηρύκου (περνά στη Δ.Ο.Υ. Σάμου),
– Σιδηροκάστρου και Ηράκλειας (περνά στην Α΄ Σερρών),
– Αμφίκλειας και Αταλάντης (περνά στη Δ.Ο.Υ. Λαμίας),
– Αρναίας (περνά στη Δ.Ο.Υ. Πολυγύρου),
– Ιστιαίας, Καρύστου και Κύμης (περνά στη Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας).

Νωρίτερα, στις 19 Νοεμβρίου 2012, μπαίνει λουκέτο στη Δ.Ο.Υ. Ξυλοκάστρου, οι αρμοδιότητες της οποίας μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ. Κορίνθου, σύμφωνα με το protothema.gr

Εγκύκλιος ΟΑΕΔ: Πόσο μειώνεται το επίδομα ανεργίας

Περισσότερο αυστηρά γίνονται τα κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας αλλά και για τον καθορισμό του ύψους των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα από τον ΟΑΕΔ.

Οι αλλαγές αυτές -που αγγίζουν κυρίως τους εποχικά επιδοτούμενους- προβλέπονται, σύμφωνα με το «Έθνος», στον νόμο 3986/2011 και σε εγκύκλιο του ΟΑΕΔ αναφέρονται τα εξής:.......

- Από την 1η Ιανουαρίου 2013 τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν είναι δυνατόν να είναι περισσότερα των 450. Δηλαδή για τον τελικό καθορισμό της διάρκειας επιδότησης λαμβάνεται υπόψη και το τι είχε εισπράξει ο άνεργος από το 2009 και μετά.

- Από 1η Ιανουαρίου 2014 τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας στην τετραετία δεν είναι δυνατόν να είναι περισσότερα των 400.

Ενδεικτικά αναφέρονται δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα:

- Η επιδότηση αρχίζει από τις 3 Ιανουαρίου 2013 και βάσει των ημερών ασφάλισης που συγκεντρώνει ο άνεργος το συγκεκριμένο διάστημα δικαιούται 12μηνη επιδότηση. Δηλαδή θα πρέπει να πάρει 300 ημερήσια επιδόματα ανεργίας.

Για τον συγκεκριμένο ασφαλισμένο ελέγχεται πόσα ημερήσια επιδόματα ανεργίας χορηγήθηκαν από τον ΟΑΕΔ από τις 3 Ιανουαρίου 2009 μέχρι τις 3 Ιανουαρίου 2013. Σε περίπτωση που έχει πάρει 210 ημερήσια επιδόματα, ο αριθμός αυτός αφαιρείται από το 450 που είναι το νέο όριο. Αυτό πρακτικά σημαίνει επιδότηση για 240 ημερήσια επιδόματα ανεργίας αντί για 300 που θα είχαν εγκριθεί σύμφωνα με τις ασφαλιστικές προϋποθέσεις που συγκέντρωσε το συγκεκριμένο διάστημα

- Η επιδότηση αρχίζει από τις 3 Ιανουαρίου 2013 και βάσει των ημερών ασφάλισης που συγκεντρώνει ο άνεργος το συγκεκριμένο διάστημα δικαιούται 12μηνη επιδότηση (300 ημερήσια επιδόματα ανεργίας).

Για τον συγκεκριμένο ασφαλισμένο ελέγχεται πόσα ημερήσια επιδόματα ανεργίας χορηγήθηκαν από τις 3 Ιανουαρίου 2009 μέχρι τις 3 Ιανουαρίου 2013. Σε περίπτωση που έχει πάρει 400 ημερήσια επιδόματα, ο αριθμός αυτός αφαιρείται από το 450 που είναι το νέο όριο. Δηλαδή θα περιοριστεί σε 10 ημερήσια επιδόματα ανεργίας (αντί για 300).

Οσον αφορά στα δώρα προβλέπονται τα εξής:

- Οικονομική ενίσχυση Πάσχα. Οι άνεργοι θα πρέπει να παραμένουν επιδοτούμενοι μέχρι τις 30 Απριλίου για να λάβουν ολόκληρο το ποσό της ενίσχυσης από τον ΟΑΕΔ, δηλαδή 12.5 ημερήσια επιδόματα (μέχρι τώρα έπρεπε να είναι επιδοτούμενοι μέχρι 30 Μαρτίου)

- Οικονομική ενίσχυση Χριστουγέννων. Για κάθε μήνα επιδότησης από 1ης Μαΐου κάθε έτους η οικονομική ενίσχυση αντιστοιχεί σε 3 ημερήσια επιδόματα ανεργίας (αντί για 6). Επιπλέον για να χορηγηθεί ολόκληρο το ποσό που αντιστοιχεί σε έναν μήνα επιδότησης θα πρέπει οι ασφαλισμένοι να είναι επιδοτούμενοι από 1η Μαΐου έως 31 Δεκεμβρίου (και δεν αρκεί πλέον τετράμηνη επιδότηση).

Για παράδειγμα ασφαλισμένος που επιδοτείται από 1η Ιουλίου μέχρι 31 Οκτωβρίου με τον παλαιό τρόπο υπολογισμού του δώρου θα έπαιρνε 25 ημερήσια επιδόματα ανεργίας. Με τη νέα ρύθμιση θα λάβει ως δώρο Χριστουγέννων 12 ημερήσια επιδόματα ανεργίας.

Zougla.gr

Απόγραφή συνταξιούχων ΟΑΕΕ από τις 12 Νοεμβρίου

Από τις 12 Νοεμβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η απογραφή των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ με υποχρεωτική φυσική παρουσία.
Ξεκινά 12 Νοεμβρίου η απογραφή των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ

Η απογραφή είναι υποχρεωτική και απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία στο Πιστωτικό Ίδρυμα (Τράπεζα) ή ΕΛΤΑ, όπου τηρείται ο λογαριασμός του συνταξιούχου, προσκομίζοντας υποχρεωτικά τα παρακάτω δικαιολογητικά:.........


1. Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο σε ισχύ (για αλλοδαπούς).

2. Ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων του 3ου τριμήνου 2012.

3. Το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος (ή βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ).

4. Οποιοδήποτε έγγραφο στοιχείο, από το οποίο προκύπτει ο ΑΜΚΑ, (κάρτα κοινωνικής ασφάλισης ή βιβλιάριο υγείας ή επίδειξη γνωστοποίησης).

Συστήνεται ο συνταξιούχος κατά την προσέλευση του στο Πιστωτικό Ίδρυμα ή ΕΛΤΑ, να γνωρίζει τον αριθμό λογαριασμού του, όπου πιστώνεται η μηνιαία σύνταξή του.

Η απογραφή θα γίνει χωριστά για κάθε παροχή που χορηγεί ο Οργανισμός (κύρια σύνταξη, εξωϊδρυματικό επίδομα κ.λπ.).

Τονίζεται ιδιαίτερα ότι σε περίπτωση που ο συνταξιούχος δεν διαθέτει ΑΦΜ, πρέπει να απευθυνθεί στην ΔΟΥ όπου υπάγεται για να λάβει βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ. Ομοίως στην περίπτωση που δεν διαθέτει ΑΜΚΑ, πρέπει να φροντίσει πρώτα για την έκδοσή του και στη συνέχεια να προσέλθει προσκομίζοντάς το.

Εξαιρούνται από τη διαδικασία προσέλευσης στα Πιστωτικά Ιδρύματα ή στα ΕΛΤΑ, οι συνταξιούχοι που, λόγω αδυναμίας μετακίνησης, δεν μπορούν να προσέλθουν, ανήλικα τέκνα κάτω των 14 ετών, συνταξιούχοι που πληρώνονται μέσω πληρεξουσίου, όπως συνταξιούχοι κάτοικοι εξωτερικού ή συνταξιούχοι που τελούν σε κατάσταση μόνιμης ανικανότητας για δικαιοπραξία, η απογραφή των οποίων θα γίνει από εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους, στα κατά τόπους Περιφερειακά Τμήματα του Οργανισμού, με την προσκόμιση, πλήν των παραπάνω αναφερομένων, και των επιπλέον ανά κατηγορία δικαιολογητικών, που ορίζονται στην επιστολή που θα αποσταλεί προς όλους τους συνταξιούχους.

Ο ΟΑΕΕ ζητά από τους συνταξιούχους του να προβούν στην απογραφή το αργότερο μέχρι 31/12/12, δεδομένου ότι παράλειψη απογραφής, συνεπάγεται αναστολή καταβολής της σύνταξης.

Ethnos

Τρελά τεκμήρια στα ΙΧ αυτοκίνητα

Τα τεκμήρια διαβίωσης κυρίως στα ΙΧ και στα σκάφη αποτελούν εδώ και δεκαετίες «παιχνίδι» μεταξύ των Ελλήνων καταναλωτών και των εκάστοτε κυβερνήσεων. Αλλωστε τα τεκμήρια στα ΙΧ αποτελούν ακόμη μία ελληνική πρωτοτυπία καθώς σχεδόν σε κανένα άλλο κράτος-μέλος δεν υπάρχει η συγκεκριμένη νομοθετική διάταξη!

Παράλληλα από την στιγμή που μετέβη στην ...........

Ελλάδα η Τρόικα έχουν ως μοναδικό στόχο τη φοροδιαφυγή αλλά θα πρέπει να τονίσουμε πως οι ευρωπαίοι τεχνοκράτες μάλλον δεν γνωρίζουν με τι πανούργο λαό έχουν μπλέξει...

Ειδικότερα η Task Force δεν υπάρχει περίπτωση να γνωρίζει πως εδώ και δεκαετίες στην χώρα μας όταν κάποιος ιδιοκτήτης ΙΧ δεν μπορεί να καλύψει το τεκμήριο υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να διαφύγει από την τσιμπίδα του νόμου.

Ο πρώτος και πιο γνωστός τρόπος είναι να «σπάσει» η ιδιοκτησία κάποιου ΙΧ σε πολλούς ιδιοκτήτες. Ετσι σε ένα αυτοκίνητο μπορεί να υπάρχουν έως και 8 συνιδιοκτήτες που περιλαμβάνουν πολλά μέλη μιας οικογένειας (παππούς, γιαγιά, θείοι και θείες μέχρι και ξεδέρφια).

Ο άλλος τρόπος έχει να κάνει με την «εικονική» μεταβίβαση σε κάποια μάντρα αυτοκινήτων που ως γνωστόν ως επαγγελματική επιχείρηση καλύπτει τα τεκμήρια...

Ο τρίτος και πιο «φρέσκος» τρόπος έχει να κάνει με την μεταβίβαση μεγάλου ποσοστόύ ιδιοκτησίας κάποιου ΙΧ σε ξένη εταιρεία που σύμφωνα με πληροφορίες δεν μπορεί να ελέγξει κανείς!

Πώς πρέπει να διαμορφωθούν τα τεκμήρια

Τα τεκμήρια είναι βέβαιο πως σε κάποιο βαθμό μπορεί να πλήξουν τους επιτείδιους αλλά πάντα υπάρχουν «παραθυράκια» ώστε να γλιτώνουν.

Με τη δεδομένη οικονομικική κατάσταση στα ελληνικά νοικοκυριά και δεδομένη την μείωση της κίνησης τα τεκμήρια πρέπει να καταργηθούν ή να τροποποιηθούν με τέτοιο τρόπο ώστε πραγματικά να χτυπήσουν την φοροδιαφυγή.

Αρχικά θα πρέπει να υπάρξει ειδική κλίμακα με σαφή διαχωρισμό μεταξύ των φθηνών και ακριβών αυτοκινήτων. Δηλαδή δεν μπορεί ένα Lada με κινητήρα 1.600 κ.εκ. να έχει το ίδιο τεκμήριο με ένα Audi A4 ή κάποιο άλλο υπερπολυτελές μοντέλο καθώς η αξία απόκτησής τους ακόμη και ως μεταχειρισμένα δεν έχει καμία απολύτως σχέση.

Από την άλλη μεριά πρέπει να γίνει ακόμη μία ρύθμιση για τα αυτοκίνητα που έχουν κινητήρες από 2.000 κ.εκ. και άνω τα οποία δεν έχουν καμία απολύτως αξίας ως μεταχειρισμένα ακόμη και αν κόστιζαν ως καινούρια πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η «Η» το κόστος των αυτοκινήτων μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με το πραγματικό κόστος χρήσης που απορρέει από το κόστος των Τελών Κυκλοφορίας, των σφαλίστρων, των ελάχιστων χιλιομέτρων (10.000 χλμ.) που θα διανύσει κάποιο ΙΧ ανά έτος και το ελάχιστο κόστος συντήρησης που περιλαμβάνει μόνο αλλαγή λαδιών και φίλτρου.

Ετσι σε ένα ΙΧ με κινητήρα 1.000 κ. εκ. το ετήσιο κόστος διαμορφώνεται σε μόλις 1.030 ευρώ καθώς χρειάζεται 120 ευρώ για Τέλη Κυκλοφορίας, 200 ευρώ για ασφάλιστρα, 660 ευρώ για καύσιμα και περίπου 50 ευρώ για αλλαγή λαδιών και φίλτρου.

Ενα αυτοκίνητο με κινητήρα 1.400 κ.εκ. χρειάζεται αντίστοιχα 1.355 ευρώ το οποίο απορρέει από το άθροισμα των 240 ευρώ για Τέλη, 220 ευρώ για ασφάλιστρα, 825 ευρώ για καύσιμα και 70 ευρώ για αλλαγή λαδιών.

Ενα ΙΧ με κινητήρα 1.600 κ.εκ. χρειάζεται για να κινηθεί ένα ολόκληρο έτος μόλις 1.605 ευρώ καθώς τα Τέλη κυμαίνονται στα 265 ευρώ, τα ασφάλιστρα στα 280 ευρώ, τα καύσιμα στα 990 ευρώ και η αλλαγή λαδιών σε 70 ευρώ.

Αντίστοιχα τα ετήσια έξοδα για ένα ΙΧ με δίλιτρο κινητήρα κυμαίνονται σε μόλις 2.910 ευρώ καθώς τα Τέλη κυμαίνονται σε 660 ευρώ, η ασφάλεια στα 500 ευρώ, τα καύσιμα στα 1.650 ευρώ και η αλλαγή λαδιών στα 100 ευρώ.

Τέλος η «διάσημη» κατηγορία των τετρακίνητων αυτοκινήτων τύπου τζιπ με κινητήρες 3.000 κ.εκ. χρειάζονται μόλις 4.000 ευρώ καθώς τα Τέλη υπολογίζονται σε 1.100 ευρώ, τα σφάλιστρα σε 800 ευρώ, τα καύσιμα σε 1.980 ευρώ και η αλλαγή λαδιών με 120 ευρώ. Στην συγκεκριμένη κατηγορία βέβαια θεωρούμε πως κανένας ιδιοκτήτης τζιπ δεν διανύει 10.000 χλμ. ετησίως καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτητών τους επειδή δεν μπορούν να τα πουλήσουν τα έχουν αραγμένα στα γκαράζ των σπιτιών τους και τα χρησιμοποιούν μόνο τις περιόδους των εορτών αλλά και για τις καλοκαιρινές τους διακοπές που συνεπάγεται πως τα διανυθέντα χιλιόμετρα δεν υπερβαίνουν ούτε τις 3.000 χλμ. ετησίως...

Οσον αφορά στην οριζοντιοποίηση των τεκμηρίων σε όλα τα ΙΧ ανεξαρτήτως κόστους η «Η» εκτιμά πως πρέπει να δημιουργηθεί ένας κατάλογος που θα διαχωρίζει τα ακριβά και φθηνά ΙΧ εξαιτίας των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν στην χώρα.

Ειδικότερα δεν μπορεί ένα Audi A3 με κινητήρα 1,2 λίτρου με τιμή απόκτησης τις 20.500 ευρώ να έχει το ίδιο τεκμήριο με ένα άλλο αντίστοιχο μοντέλο άλλης αυτοκινητοβιομηχανίας με αξία απόκτησης πολύ χαμηλότερη.

Επίσης ειδική ρύθμιση πρέπει να γίνει στην κατηγορία των οχημάτων τύπου τζιπ καθώς μπορεί πριν μερικά χρόνια να κόστιζαν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σήμερα όμως η αξία τους αν βρεθεί αγοραστής δεν ξεπερνά ούτε τις 4.000 ευρώ! Οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες είναι πραγματικά εγκλωβισμένοι όπως και όλοι οι κάτοχοι συμβατικών ΙΧ με κινητήρες από 2 λίτρα και άνω με εξαίρεση εκείνους που διαθέτουν υπερπολυτελή σπορ αυτοκίνητα επιδόσεων.

Ειδικά για τα super-cars το κράτος θα έπρεπε να θεσπίσει ειδικά τεκμήρια καθώς απευθύνονται σε ελάχιστους Ελληνες οι οποίοι σίγουρα μπορούν να δικαιολογήσουν τεκμήρια που μπορούν να ανέλθουν σε πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ...

Αλλά στην Ελλάδα ο κάτοχος ενός Audi A4 και ενός Lada Niva έχουν το ίδιο ακριβώς τεκμήριο επειδή και τα δύο μοντέλα έχουν κινητήρες 1.600 κ.εκ.

Ημερησία

Το χθεσινοβραδινό δελτίο Ειδήσεων του Best TV Καλαμάτας [ 25/10/2012 ]Μεσσηνιακές εφημερίδες της 26ης Οκτωβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

Παγώνει» η κατασκευή του περιμετρικού της Καλαμάτας

Αιτία η πτώχευση τράπεζας που συμμετέχει ως ..............

συγχρηματοδότρια στο έργο

Σε επικίνδυνο αδιέξοδο, σύμφωνα με πληροφορίες του «Θ», φαίνεται να μπαίνει η υπόθεση του περιμετρικού της Καλαμάτας, μερικούς μόνο μήνες μετά τα πανηγυρικά του εγκαίνια, παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Συγκεκριμένα, μία από τις τράπεζες, ιρλανδικής προέλευσης, η οποία συμμετέχει ως συγχρηματοδότρια στο έργο, «έπεσε έξω», με αποτέλεσμα η κοινοπραξία «Μορέας» να αποφασίσει κλείσιμο του εργοταξίου από την 1η Νοεμβρίου, αφού και τα εγχώρια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, από τα οποία προέρχεται η πλειονότητα των δανείων, δηλώνουν αδυναμία συμμετοχής μετά την παραπάνω εξέλιξη. Έτσι, αλλάζουν ρότα και μέχρι να αποφασιστεί η περίφημη ανακεφαλοποίησή τους θα σταματήσουν τις εργασίες.

Ήδη οι εργαζόμενοι στην κοινοπραξία έχουν ειδοποιηθεί για τις παραπάνω εξελίξεις.

Μάλιστα, εκτός από τον περιμετρικό της Καλαμάτας, θα κλείσει και το εργοτάξιο στο τμήμα Λεύκτρο- Σπάρτη. Εκεί, η απόφαση είναι να σταματήσουν οι εργασίες στο τέλος Νοεμβρίου.

Διαβάστε στη ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΞΑΝΑ Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων το στρατόπεδο «Παπαφλέσσα» της Καλαμάτας.
Αυτό προβάλλει σήμερα η «ΦΩΝΗ» ως πρώτο θέμα, αφού επιβεβαιώνονται αλλεπάλληλα ρεπορτάζ της εφημερίδας, όταν άλλη εφημερίδα προσπαθούσε να αποπροσανατολίσει για το θέμα, την άμεση επαναλειτουργία του, αλλά και μετατροπής του σε Κ.Ε.Ν. (ένα από τα πετά που θα μείνουν στην Ελλάδα μετά από συγχωνεύσεις-καταργήσεις).
Η εξέλιξη αυτή αποτελεί υλοποίηση στο ακέραιον της δέσμευσης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
● ΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ θα επιστρέψει στην ανάπτυξη η Πελοπόννησος τόνισε σε συνέδριο για την ενέργεια ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.
● ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ και δηλώσεις τον αντιπεριφερειάρχη Παν. Αλευρά για δημόσια έργα, δημόσια υγεία εκπαίδευση και αγροτικά.
● ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ οι όροι δημοπράτησης του Βιολογικού καθαρισμού Πεταλιδίου από το Δήμο Μεσσήνης. Σύσκεψη του δημάρχου Στ. Αναστασόπουλου με τους γιατρούς για τα προβλήματα υγείας στις περιοχές του Δήμου.
● ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ και επίδειξη για κινητούς σταθμούς μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Δήμο Καλαμάτας από ιδιωτική εταιρεία.
● 19 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ μέσω ΑΣΕΠ για τον τομέα καθαριότητας του Δήμου Καλαμάτας.
● ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ πήραν τα λεφτά και μετά ήπιαν μπύρες μαζί σε ΠΡΟΠΟ!
● ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ των Γεωπόνων της Μεσσηνίας για τη Βιολογική Γεωργία.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012

Επίσκεψη της Αδελφότητας Φιλιατρινών Αττικής στην Βουλή

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Οκτωβρίου η Επίσκεψη - Ξενάγηση στην Βουλή των Ελλήνων που διοργάνωσε ο Σύλλογος Φιλιατρινών Αττικής "Η Εράνη"
Την επίσκεψη - Ξενάγηση που είχε οργανώσει η αδελφότητα στέφθηκε απο επιτυχία καθώς πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία για να γνωρίσουν απο κοντά τον ναό της Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες το ραντεβού της ............

επίσκεψης είχε κλείσει ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Δημήτρης Σαμπαζιώτης όπου και τους υποδέχτηκε. Την ξενάγηση στο κτήριο ανέλαβε να κάνει ξεναγός όπου τους οδήγησε σε πολλές αίθουσες μεταξύ των οποίων στην αίθουσα του Χαρίλαου Τρικούπη.
Εκεί ο κ. Σαμπαζιώτης μιλώντας στους παρευρισκόμενους είπε ότι οι βουλευτές αγωνίζονται για το καλό της χώρας.....(!!!!) Ότι άδικα απαξιώνεται από τον κόσμο ο θεσμός του βουλευτή, ενώ τόνισε ότι Σχεδόν όλοι οι βουλευτές έχουν πολλές επιτροπές την ημέρα που συμμετάσχουν.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες όλα τα μέλη της αδελφότητας Φιλιατρινών Αττικής έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από την επίσκεψη και σίγουρα με πάρα πολλές αναμνήσεις από την πολύ πλούσια ιστορία της Ελλάδας.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι στις φωτογραφίες που ακολουθούν λείπουν φωτογραφίες απο την αίθουσα της ολομέλειας του κοινοβουλίου καθώς δεν επετράπη σε κανέναν η λήψη Video ή φωτογραφιών για λόγους ασφαλείας.

Στο παρακάτω Slide Show μπορείτε να δείτε μερικές φωτογραφίες που είναι ευγενική παραχώρηση από την αναγνώστρια μας κ. Χρυσάνθη Λεβεντάκη- Κοντέα.
Οι εικόνες αλλάζουν μόνες τους. Απλά πατήστε μέσα το κουμπί του Play


Μηνυμα Αναγνώστη: Κινδυνεύουμε να μείνουμε εκτός ψηφιακής λήψης.

Καλησπέρα,σας και εγώ κινδυνεύω,να μην έχω ψηφιακό σήμα,από την digea.

Το χωριό μου είναι Άνω Βούταινα Μεσσηνίας,και δεν έχει καθόλου λήψη από Λυκόδημο,ούτε αναλογικά, ούτε ψηφιακά. Και εγώ πιάνω από έναν τοπικό δίαυλο, δηλαδή από τον Αετό Μεσσηνίας,με μέτρια,έως καθόλου ισχύ, με ενισχυτή ιστού. Αν βάλει ψηφιακό σήμα, στον Αετό Μεσσηνίας, θα πιάνουν τα κανάλια, με σπασίματα, ή μπορεί και καθόλου με μαύρη οθόνη.

Το ίδιο πρόβλημα, έχει και η Μάκραινα, ............

Μεσσηνίας και χειρότερο, ότι δεν πιάνει καθόλου από Λυκόδημο, και από Αετό πιάνει με χαμηλή ισχύ και αν βάλει εκεί ψηφιακό σήμα, στον Αετό η Μάκραινα δεν θα πιάνει τίποτα, γιατί είναι πίσω από τα βουνά, οι δίαυλοι, και είναι πάρα πολύ δύσκολο, να πιάσουμε, εκτός αν καλύψει τις τρύπες η digea, και πιάσουμε καλύτερα, ούτε ψηφιακά, δεν πιάνουμε από Αίνο, ούτε ψηφιακά, και η Μάκραινα.
Τα δύο χωριά αυτά είναι κοντά στο Ραφτόπουλο Μεσσηνίας.
Ξέρω και εσείς μπορεί να μείνετε εκτός digea, γιατί δεν πιάνεται από Αίνο, ούτε από Λυκόδημο, υπομονή μπορεί να καλύψει και στα Φιλιατρά η digea, τις τρύπες και να πιάνεται καλύτερα ψηφιακά. Εδώ στην Αθήνα δεν πιάνουνε τα κρατικά από Υμηττό μερικοί κάτοικοι του Λεκανοπεδίου, που έχει φάτσα τις κεραίες όλο το λεκανοπέδιο, εγώ δεν έχω κάποιο πρόβλημα, με τα κρατικά, ούτε με τα άλλα κανάλια, πιάνω καλά από Υμηττό, εκτός από κάποια μικρά περιφερειακά τις Αθήνας που δεν τα πιάνω, κάποια άλλα περιφερειακά της Αθήνας τα πιάνω καλά, χωρίς προβλήματα.
Το site είναι πάρα πολύ καλό και εύχομαι να συνεχίσει, έτσι και στο μέλλον, να 'στε καλά.

M.Σ.

Ημερίδα στην Καλαμάτα για τη συνεχή (κοινή) άλεση


Υπάρχει τρόπος να μειωθεί το κόστος παραγωγής του ελαιολάδου; Υπάρχει η δυνατότητα να εισπράξει περισσότερα ο παραγωγός και ο ελαιοτριβέας; Μπορεί να βελτιωθεί η ποιότητα του παραγομένου εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου; Υπάρχει τρόπος να εκπληρωθεί η υποχρέωση που επιβάλλουν οι νέοι κανόνες του ΠΟΠ Καλαμάτα, όταν ισχύσουν, για να βγαίνει το λάδι εντός 24 ωρών από τη συγκομιδή του καρπού; Μπορεί κανείς να προγραμματίσει με σωστότερο τρόπο τη συγκομιδή και να μειώσει τα εργατικά;
Η απάντηση σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα είναι «ναι», όταν το ελαιοτριβείο λειτουργεί με το σύστημα που ονομάζεται συνεχής ή κοινή άλεση, ή κοινός σωρός, ή κοινό παχνί. Η σημερινή τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα προσδιορισμού με απόλυτη ακρίβεια της περιεκτικότητας του ελαιοκάρπου σε λάδι. Όταν ο καρπός φτάσει στο ελαιοτριβείο γίνεται δειγματοληψία, το ............

δείγμα μετατρέπεται σε πολτό και με την εισαγωγή του στο μηχάνημα μέτρησης της ελαιοπεριεκτικότητας, προσδιορίζεται επακριβώς πόσο λάδι επί τοις εκατόν θα παραχθεί από αυτό τον ελαιόκαρπο. Ο καρπός ζυγίζεται και σε συνδυασμό με τη μέτρηση της ελαιοπεριεκτικότητας, ο παραγωγός γνωρίζει εκ των προτέρων πόσα κιλά ελαιόλαδο δικαιούται. Η έκθλιψη γίνεται μέσα σε ελάχιστες ώρες από τη συγκομιδή και αναβαθμίζεται η ποιότητα του ελαιολάδου, καθώς επιτυγχάνεται πολύ χαμηλή οξύτητα. Το κόστος λειτουργίας του ελαιοτριβείου μειώνεται, ενώ πέφτει και το δικαίωμα που πληρώνει ο παραγωγός.
Μα γίνονται αυτά τα πράγματα; Γίνονται εδώ και δεκαετίες στη Λακωνία και όλο και πιο συχνά στην Κρήτη τα τελευταία χρόνια! Γι’ αυτά και πολλά ακόμη, θα μιλήσουν οι γνώστες του συστήματος και όσοι το χρησιμοποιούν σε ημερίδα που θα γίνει το Σάββατο 3 Νοεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας και θα αρχίσει στις 10:00 το πρωί. Τη διοργανώνει το περιοδικό «Ελιά & Ελαιόλαδο» υπό την αιγίδα και με τη στήριξη του Δήμου Καλαμάτας.
Πρόγραμμα ημερίδας με θέμα: «Συνεχής (κοινή) άλεση στα ελαιοτριβεία: οφέλη για όλους» - Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012 στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Ώρα έναρξης 10:00 πμ.

• Χαιρετισμός από το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα
• Εισαγωγή του Βασίλη Ζαμπούνη, εκδότη του περιοδικού «Ελιά και Ελαιόλαδο», για τη συνεχή (κοινή) άλεση
• Ομιλία του προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πετρίνας Λακωνίας Κυριάκου Λιαδή, όπου εφαρμόζεται η κοινή άλεση επί δεκαετίες. Το σύστημα αυτό εφαρμόζεται στη Λακωνία με μεγάλη επιτυχία και παράγεται άριστο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που πετυχαίνει πολύ καλές τιμές στην αγορά
• Ομιλία του υποδιευθυντή της ΕΑΣ Πεζών στο Ηράκλειο Κρήτης Ανέστη Βασιλειάδη, συνεταιριστικής οργάνωσης που εφαρμόζει σε δύο ιδιόκτητα ελαιοτριβεία της το σύστημα αυτό τα τελευταία χρόνια
* Τοποθέτηση από εκπρόσωπο του Τμήματος Ελαίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
(Αναμένεται επιβεβαίωση)
* Παρουσίαση από εταιρείες με σχετικά προϊόντα
(Αναμένεται επιβεβαίωση)
• Άφθονος χρόνος για συζήτηση επί του θέματος μεταξύ κοινού και ομιλητών
• Προσφορά ελαφρού μπουφέ.

Πριν και μετά την εκδήλωση, στον προθάλαμο του Πνευματικού Κέντρου, εκπρόσωποι εταιρειών που προμηθεύουν τον αναγκαίο για την κοινή άλεση εξοπλισμό, θα δίδουν φυλλάδια και πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους, ενώ θα υπάρχει και εκπρόσωπος του περιοδικού «Ελιά και Ελαιόλαδο».Τα αδιακρίτως του Ηλία Γιαννόπουλου στο Θάρρος

Την επόμενη εβδομάδα ποιος θα κάνει δηλώσεις για την ύδρευση των Φιλιατρών;

Την προηγούμενη εβδομάδα ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για το έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης Φιλιατρών, για το οποίο τότε είχαν ξεκινήσει οι εργασίες υλοποίησης, ο καθ' ύλην αρμόδιος αντιδήμαρχος (Τεχνικής Υπηρεσίας), Παναγιώτης Τσίγγανος. Προέβη δε σε σχετικές δηλώσεις από σημείο όπου εκτελούνταν εργασίες.
Τη Δευτέρα επισκέφθηκε το υπό αντικατάσταση δίκτυο ύδρευσης ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας με τον τοπικό αντιδήμαρχο (Φιλιατρών) Τάσο Πούλο, ενημερώνοντας βέβαια και τους δημοσιογράφους, και προέβησαν σε σχετικές δηλώσεις.
Την ερχόμενη εβδομάδα, ποιος, άραγε, θεσμικός θα...........

μας καλέσει να κάνει δηλώσεις για την ύδρευση Φιλιατρών;
Μήπως είναι, πια, σειρά του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Φιλιατρών, Χαράλαμπου Στάμου, στην πόλη του οποίου γίνεται το έργο, να κάνει δηλώσεις;
Δε λέω ότι είπε ο πρόεδρος κάτι τέτοιο, ότι θα προβεί σε δηλώσεις, αλλά για ένα έργο δύο εβδομάδες τώρα να έχουμε δηλώσεις επί δηλώσεων δεν είναι υπερβολή;


Ξανά προβλήματα στους Παιδικούς Σταθμούς της Τριφυλίας;

Από γονείς μικρών παιδιών που πηγαίνουν σε Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Τριφυλίας πληροφορήθηκα πως ήδη παρουσιάζονται προβλήματα στη λειτουργία τους. Αυτό μου είπαν γονείς από τους Γαργαλιάνους και τα Φιλιατρά, ενώ στην Κυπαρισσία εντύπωση τους έχει κάνει το γεγονός ότι δεν υπάρχει ανηρτημένη- ενώ υπήρχε προηγούμενες χρονιές- κατάσταση με τα είδη που περιλαμβάνει το πρωινό, το δεκατιανό και το μεσημεριανό των παιδιών. Οι γονείς, μάλιστα, απορούν, καθώς οι Παιδικοί Σταθμοί είναι ενταγμένοι στο ΕΣΠΑ, και λένε ότι δεν περίμεναν να παρουσιάζονται προβλήματα, ενώ έχουν επικοινωνήσει με οργανώσεις γονέων από άλλες περιοχές για να συντονίσουν διαμαρτυρίες και αιτήματα προς Δήμους, υπουργεία και ΕΕΤΑΑ.

Συναντηση Αλευρά με Διευθυντές Εκπαίδευσης

Σήμερα, Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μεσσηνίας Παν. Αλευρά επισκέφθηκε ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπ/σης Πέτρος Μισθός και οι Δ/ντές Α/θμιας και Βθμιας Εκπ/σης κ. Νικόλαος Κλάδης και Κων/νος Ανδρεάκος αντίστοιχα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης συζήτησε με τον Περιφερειακό Δ/ντή και τους Δ/ντές ζητήματα που έχουν να κάνουν με την λειτουργία των σχολικών μονάδων, καθώς και τη μεταφορά των μαθητών.

Ο κ. Αλευράς ανέφερε ότι η Π.Ε Μεσσηνίας, παρόλο .............

που το θέμα της μεταφοράς των μαθητών μεταφέρθηκε στις Περιφέρειες από το Υπουργείο Παιδείας πολύ αργά, σχεδόν παραμονή της έναρξης της σχολικής χρονιάς, η Π.Ε. Μεσσηνίας αντέδρασε έγκαιρα και έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.
Ακόμη, ενημέρωσε τον κ. Μισθό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Μουσικά Σχολεία και τις δικές του ενέργειες προς το Υπουργείο Παιδείας.

Ο Περιφερειακός Δ/ντής ανέφερε ότι η συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας, τόσο με τον ίδιο όσο και με τους Δ/ντές είναι αγαστή και αποσκοπεί στη λύση των προβλημάτων.
Τέλος, τόνισε ότι γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα που υπάρχουν σε θέματα λειτουργίας των σχολικών μονάδων, γι’ αυτό άλλωστε επισκέπτεται τακτικά τις Περιφερειακές Ενότητες και προσπαθεί πάντα οι λύσεις που δίνονται να είναι για το καλό της μαθητιώσας νεολαίας.

Κέντρο Δήμητρα Κυπαρισσίας: Κατάρτιση σε 10 Κύπριους Αγρότες

Δέκα Κύπριοι Αγρότες μέλη του μεγαλύτερου συνδικαλιστικού αγροτικού φορέα του νησιού, του Παναγροτικού Συνδέσμου Κύπρου, θα έχουν την ευκαιρία να καταρτιστούν σε όλα τα θέματα ελαιοκομίας στην περιοχή της Τριφυλίας για διάστημα 15 ημερών.

Η επίσκεψη των Κύπριων Αγροτών εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης, και συγκεκριμένα στη δράση Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (Leonardo Da Vinci). Αφορά την κινητικότητα ατόμων σε συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση ( PLM Mobility) και πραγματοποιείται με την συνεργασία του ΕΛ.Γ.Ο «ΔΗΜΗΤΡΑ».

Συγκεκριμένα το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας είναι ο .........

φορέας υποδοχής των Κύπριων Αγροτών και έχει την ευθύνη για την προετοιμασία του προγράμματος κατάρτισης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τεχνικές επισκέψεις σε αγρούς, ελαιοτριβεία, ομάδες παραγωγών και συνεταιρισμούς, αλλά και θεωρητική κατάρτιση σε όλο το φάσμα της ελαιοκομίας. Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 28/10- 10/11 και είναι η πρώτη φορά που Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» αναλαμβάνει να υλοποιήσει Ευρωπαϊκό πρόγραμμα σαν φορέας υποδοχής.

Πολυσήμαντη η φετινή επικαιρότητα του "ΟΧΙ"...

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Περιμένουμε τους κκ Παπούλια και Σαμαρά να είναι ΠΑΡΟΝΤΕΣ στη Θεσσαλονίκη, Κυριακή, 28η Οκτωβρίου 2012, καθώς θα τιμήσουμε οι Έλληνες (ενώ διανύουμε την 3η χρονιά των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, των εισαγόμενων και των εγχώριων τροικανών), το ιστορικό ΟΧΙ στη βάρβαρη επέλαση του Φασιστικού άξονα της 28ης Οκτωβρίου 1940, του Μεταξά, των γονέων και των παππούδων μας.
Θα προηγηθεί αύριο Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012 ο............

εορτασμός της ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ της Θεσσαλονίκης στις 26 Οκτωβρίου 1912.

Εκείνο το ιστορικό ΟΧΙ, ήταν έμπρακτη απόδειξη ότι η συγκεκριμένη άρνηση συνιστούσε κατάφαση για επιβεβαίωση εθνικού καθήκοντος και ότι οι Λαοί πρόθυμα πάντοτε ακολουθούν τον ηγέτη που θα χαράξει με χρυσά γράμματα την σελίδα του μεγαλείου τους στο διαχρονικό βιβλίο της ιστορίας!...
Η άρνηση δεν αποτελεί αποποίηση καθήκοντος, και το βροντερό ΟΧΙ των Ελλήνων στην επέλαση του Φασιστικού άξονα την 28η Οκτωβρίου του 1940 αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ότι οι Λαοί πρόθυμα πάντοτε ακολουθούν τον ηγέτη που θα χαράξει με χρυσά γράμματα την σελίδα του μεγαλείου τους στο διαχρονικό βιβλίο της ιστορίας!...

«Τι είναι ένας επαναστάτης;» αναρωτιέται σε μια μεστή νοημάτων παράγραφο ο Albert Camus και συνεχίζει «εκείνος που λέει ΟΧΙ αλλά με την άρνησή του ΔΕΝ εννοεί αποποίηση. Γιατί είναι ταυτόχρονα το ίδιο άτομο που λέει ΝΑΙ στη συνέχιση του αγώνα του έχοντας ήδη κάνει συνειδητά την πρώτη κίνηση, αυτήν της άρνησης…»
Στους δικούς μου κύκλους, των επιστημόνων της συμπεριφοράς αλλά προφανώς και σε κύκλους όπου ασκείται η σύγχρονη πολιτική υπάρχουν οι συνάδελφοι που διατείνονται ότι ένα άτομο δεν μπορεί, δεν είναι σωστό να προσπαθήσει να είναι ταυτόχρονα και λογικό και συναισθηματικό. Αν όμως σταθούμε για λίγο επικεντρώνοντας σε υποκειμενικό ο καθένας και η καθεμιά μας επίπεδο αξιολόγησης αυτή τη θέση μπορούμε να διαπιστώσουμε καλόπιστα ότι εμείς οι άνθρωποι διαθέτουμε την ικανότητα να αισθανθούμε αυτό που σκεφτόμαστε και να επεξεργασθούμε γνωστικά αυτό που αισθανόμαστε.

Με λόγια απλά το συναίσθημα ποτέ ΔΕΝ απέκλειε αναγκαστικά τη συνύπαρξη του με τη λογική και αντίστροφα θα δυσκολευθεί πολύ κανείς να εντοπίσει αξιόπιστη επιστημολογική μαρτυρία που να επιβεβαιώνει ότι λογική αποκλείει το συναίσθημα.
Ο κίνδυνος που υπάρχει για τον καθένα μας είναι συνυφασμένος με μια ανθρώπινη υποσυνείδητη τάση να παρουσιάσουμε κάποιες συναισθηματικές μας αντιδράσεις ως παράγωγα λογικής σκέψης γιατί τότε το αποτέλεσμα που θα προκύψει αποτελεί προπαγάνδα και ο αποδέκτης του μηνύματος που εκπέμπουμε οδηγείται να δεχθεί ως λογικό παράγωγο μια καθαρά συναισθηματική μας θέση.
Στην περίπτωση του Ιωάννη Μεταξά το ΟΧΙ που βροντοφώναξε στον Ιταλό Πρέσβη και κατέθεσε με ειλικρίνεια, σαφήνεια και λογικά επιχειρήματα ήταν διανθισμένο και με εμφανή στοιχεία συναισθηματικής φόρτισης (και, χωρίς να παρεξηγηθεί η θέση μου, και φυσικά, χωρίς να θεωρώ τα δύο ΟΧΙ ισότιμα, το ίδιο συνέβη και στην περίπτωση του Τάσσου Παπαδόπουλου Προέδρου τότε της Κυπριακής Δημοκρατίας με το ΟΧΙ του 2004) οπότε περίτεχνα έγιναν αντικείμενα από πρόσωπα και ΜΜΕ, μιας ανίερης εκμετάλλευσης προπαγανδιστικού επιπέδου όπου οι επιτήδειοι αδυνατώντας να κατανοήσουν τη δύναμη της ιερής, θεραπευτικής, ελπιδοφόρας ΑΡΝΗΣΗΣ (δηλαδή του ΟΧΙ) τείνουν να παρουσιάσουν τις όποιες συναισθηματικές αντιδράσεις των δύο ανδρών ως στοιχεία αναίρεσης της εντυπωσιακά παραγωγικής, ελληνοπρεπέστατης αναλυτικό-συνθετικής τους σκέψης!…

Ακριβώς επειδή είμαστε, όχι μόνο οι εντός Ελλάδος αλλά οι απανταχού της γης Έλληνες και μαζί μας οι αμέτρητοι φιλέλληνες άνθρωποι που μας χαρακτηρίζουν (όπως συμβαίνει και με άλλους λαούς για να μην αποβούμε καταστροφικά εθνοκεντρικοί) κάποια σημαντικά συναισθηματικά δεδομένα και τρόποι λογικής ανάλυσης και αξιολόγησης των ιστορικών μας καταβολών θα είναι χρήσιμο ο καθένας και η καθεμιά μας χωρίς την περίτεχνη, έστω και αν όχι πάντοτε ενδοτική η εκμεταλλευτική επίδραση των Κομματικών μας ταγών, να δούμε με νηφαλιότητα το ΟΧΙ του Ιωάννη Μεταξά (και γιατί όχι και του εκλιπόντος Ελληνοκύπριου Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου που κατατέθηκε το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης 7ης Απριλίου του 2004).

Την ώρα που ο Ιωάννης Μεταξάς (και επιμένω να συνδέω το δικό του ΟΧΙ προς τον ΕΧΘΡΟ που εκπροσωπούσε ο Άξονας με το ΜΟΝΑΔΙΚΟ άλλο ΟΧΙ στους «δήθεν» φίλους στην πρόσφατη ιστορία του Ελληνισμού που είπε και ο Τάσσος Παπαδόπουλος μιλώντας στον δικό του λαό, αλλά φρονώ κατά επέκταση στους απανταχού της γης Έλληνες και φιλέλληνες αιτιολογούσε με δάκρυα την αδιάσειστα λογική θέση της ΑΡΝΗΣΗΣ, του ΟΧΙ, την ίδια ώρα αυτή η εντυπωσιακή πράξη της «άρνησης» γεννούσε, δημιουργούσε τη θέση της «κατάφασης» δίνοντας ζωντανό παράδειγμα ελπίδας σε ΟΛΟΥΣ τους λαούς της γης, σε οργανικά ανθρώπινα σύνολα και μεμονωμένους άνδρες, γυναίκες και παιδιά που δεν μπορούν να δεχθούν το άλογο και παράλογο ως λογικό, το κατάφωρα άδικο και ανήθικο ως ευλογία της Θέμιδας, την εισβολή και κατοχή μιας ελεύθερης χώρας ως πράξη ειρηνικών και φιλικών διαθέσεων!

Η άρνηση που εκφράζει το ΟΧΙ του Ιωάννη Μεταξά (όπως και το ΟΧΙ του Ελληνοκύπριου ηγέτη που το ζήτησε από του Κυπρίους και ΕΠΙΚΥΡΩΣΕ με ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ επιπέδου 76% στις 24 Απριλίου 2004 ο Κυπριακός λαός παρά τις “α-φιλότιμες” συστηματικές προσπάθειες πολλών) θα μείνουν στην ιστορία του Έθνους των Ελλήνων αντάξια κάποιων προοδευτικά και μεθοδευμένα οδηγημένων στην υποβάθμιση παρόμοιων ΟΧΙ σε Πέρσες και Ιταλούς και τον μπροστάρη παγκόσμιων κέντρων εξουσίας τότε Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Cofi Annan.
Ίσως δεν είναι άκαιρη σαν επίλογος στην σύντομη αυτή διαδικτυακή άποψη η σκόπιμη αναφορά μου στον Αγγλοσάξονα ειρηνιστή φιλόσοφο που με βαθύ νόημα εύχεται από καρδίας «…φανταστείτε την ημέρα που κάποιοι θα κήρυτταν και πάλι έναν πόλεμο και ΚΑΝΕΙΣ δεν θα ερχόταν να συμμετάσχει!…»
Ως Έλληνας Ποντιακής και Μικρασιατικής καταγωγής (αχ, εκείνες οι αλησμόνητες πατρίδες των γονιών μου) εκφράζω ένα βουβό αλλά γιγάντιο κύμα αγανάκτησης των απανταχού της γης Ελλήνων που λένε ΟΧΙ και θυμίζουν εις εαυτούς και αλλήλους ότι εμείς δεν συνηθίζουμε να κηρύσσουμε άδικους πολέμους, να επιβουλευόμαστε τη γη άλλων…

Όμως εμείς οι Έλληνες, αδιάφοροι στα κελεύσματα των εκάστοτε πολιτικών ηγετών μυωπικής θεώρησης της ιστορίας του χθες και του επερχόμενου αύριο ΔΕΝ θα διστάσουμε όποιοι και αν συμβεί να είναι εκείνοι που θα μας ζητήσουν να τους παραδώσουμε έστω και μια σπιθαμή ελληνικής γης να βροντοφωνάξουμε ένα κοφτό, συναισθηματικά φορτισμένο, λογικά εδραιωμένο ΕΛΛΗΝΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΟ…ΟΧΙ!
Ο Ιωάννης Μεταξάς είπε το μεγάλο ΟΧΙ του ελληνισμού το 1940, ο Τάσσος Παπαδόπουλος της Κύπρου 64 χρόνια αργότερα, το 2004…
Θέλω να δηλώσω δημοσίως ότι, παρά την τραγικά εμφανή έλλειψη ΗΓΕΤΙΚΩΝ προσωπικοτήτων στην σύγχρονη πολιτική μας ζωή, παραμένω ρομαντικά αθεράπευτος στην πίστη και την βεβαιότητά μου ότι κάποιος άλλος Έλληνας Ηγέτης εφόσον και όταν χρειαστεί, θα γράψει ιστορία, με το δικό του σύγχρονο ΟΧΙ και με την συναίνεση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ διαβεβαιώνοντας ξανά την οικουμένη ότι όσο συνεχίζουν να υπάρχουν ΕΛΛΗΝΕΣ θα μπορεί η ανθρωπότητα να ελπίζει σε ένα ακόμη ΟΧΙ, από εκείνα που έχουν την επαναστατική ιδιομορφία να μετουσιώνουν την άρνηση σε κατάφαση προσήλωσης σε αναλλοίωτες διαχρονικά ανθρώπινες αξίες!…

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου του 1940!
Ζήτω το ΟΧΙ ενός αριθμητικά μικρού, και αδιαμφισβήτητα ιστορικά μεγάλου λαού!..
Ζήτω το απανταχού της γης Έθνος των Ελλήνων!

Μουσικές βραδιές στο Ρακομελάδικο "Κουτσούνι"

ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΑΦΙΣΑ


Στρατόπεδα: Λουκέτο σε Ναύπλιο, Διακλαδικό σε Τρίπολη, ΚΕΝ σε Σπάρτη και Καλαμάτα

Οι επίσημες ανακοινώσεις για τις αλλαγές από μηδενική βάση στην εκπαίδευση του στρατού

Αναστέλλεται οριστικά η λειτουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης Μηχανικού Ναυπλίου (ΚΕΜΧ), το οποίο θα κλείσει μόλις ολοκληρωθεί η εκπαίδευση της ΣΤ’ ΕΣΣΟ (Νοε 12).
H 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης στην ............

Τρίπολη είναι πλέον Διακλαδικό Κέντρο Κατάταξης, όπου θα κατατάσσονται όλοι οι οπλίτες του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και οπλίτες του Στρατού Ξηράς.

Τα στρατόπεδα της Σπάρτης και της Καλαμάτας θα λειτουργούν αποκλειστικά ως
Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) για την κάλυψη των αναγκών του Στρατού Ξηράς.
Οι παραπάνω επίσημες ανακοινώσεις έγιναν από τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Π. Καράμπελα, ο οποίος επικαλείται σημαντική μείωση του λειτουργικού κόστους.
Οι ανακοινώσεις έγιναν την περασμένη Δευτέρα, ως απάντηση σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Ανδριανού, όμως δημοσιοποιήθηκαν αργά το βράδυ της Τετάρτης από τον βουλευτή Αργολίδας, ο οποίος με νέα επερώτηση ζητά να διασαφηνιστεί ο χρόνος λήψης της απόφασης, να του κατατεθούν τα συγκεκριμένα δεδομένα βάσει των οποίων προκρίθηκαν τα άλλα στρατόπεδα έναντι του αντίστοιχου του Ναυπλίου και καλεί την κυβέρνηση να παρουσιάσει συγκεκριμένο σχέδιο αναπτυξιακών ισοδύναμων δράσεων .

Η πλήρης απάντηση του υφυπουργού που αφορά όλα τα στρατόπεδα ακολουθεί:
«Κατόπιν σχετικής εισήγησης της αρμόδιας Διεύθυνσης του ΓΕΕΘΑ (ΣΣΝΣ), αποφασίστηκε η λειτουργία της 124 ΠΒΕ ως Διακλαδικού Κέντρου Κατάταξης και η αποκλειστική λειτουργία των παρακάτω ΚΕΝ για κάλυψη αναγκών του Στρατού Ξηράς:
1. ΚΕΤΘ (Αυλώνα Αττικής)
2. ΚΕΠΒ (Θήβα)
3. ΚΕΕΔ (Μεγάλο Πεύκο Αττικής)
4. ΚΕΕΜ (Σπάρτη)
5. ΚΕΥΠ (Λαμία)
6. ΚΕΝ Καλαμάτας (Καλαμάτα)
7. 2/39 ΣΕ (Μεσολόγγι)
8. 586 ΤΠ (Γρεβενά) ως εναλλακτικό.

Τα κριτήρια τα οποία λήφθηκαν υπόψη για τη λειτουργία της 124 ΠΒΕ ως Διακλαδικού Κέντρου Κατάταξης όσων κατανεμήθηκαν στον Στρατό Ξηράς, αποκλειστικά στα οκτώ (8) προαναφερόμενα ΚΕΝ είναι τα παρακάτω:
1. Η σημαντική μείωση του λειτουργικού κόστους, αφού με τη σχετική απόφαση κλείνουν οριστικά δέκα τέσσερα (14) από τα είκοσι τρία (23) ΚΕΝ που υπήρχαν μέχρι σήμερα. Με τον τρόπο αυτό εξοικονομούνται πόροι και προσωπικό, οι οποίοι θα διατεθούν ανάλογα στα υπόλοιπα ΚΕΝ για βελτίωση της εκπαίδευσης και της διαβίωσης των νεοσυλλέκτων καθώς και για κάλυψη λοιπών αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων.

2. Η χωρητικότητα των ΚΕΝ και οι εγκαταστάσεις τους. Αποφασίστηκε η διατήρηση των ΚΕΝ με τη μεγαλύτερη χωρητικότητα (πχ 124 ΠΒΕ, ΚΕΤΘ, ΚΕΠΒ, ΚΕΕΜ) και αυτών που διαθέτουν τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις (πχ 124 ΠΒΕ, ΚΕΝ Καλαμάτας, 586 ΤΠ).

3. Η κοινή εκπαίδευση των οπλιτών και των τριών Κλάδων. Η λειτουργία της 124 ΠΒΕ ως Διακλαδικού ΚΕΝ όπου θα κατατάσσονται όλοι οι οπλίτες του ΠΝ και της ΠΑ καθώς και οπλιτών του ΣΞ θα δώσει τη δυνατότητα σημαντικής βελτίωσης της εκπαίδευσής τους καθόσον πέραν της βασικής εκπαίδευση θα υπάρχει κοινή εκπαίδευση στο Σχολείο Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΣΠΕΝ), στο οποίο εκπαιδεύονται πλέον όλοι οι οπλίτες των Ενόπλων Δυνάμεων ανεξαρτήτως Κλάδου. Η κοινή εκπαίδευση θα έχει θετικό αντίκτυπο και στη μεταφορά εφέδρων από έναν κλάδο σε άλλο.

Η 124 ΠΒΕ επιλέχθηκε ως Διακλαδικό Κέντρο Κατάταξης καθώς οι εγκαταστάσεις της είναι επαρκείς, πρόσφατα ανακαινισμένες και προσφέρουν υψηλό επίπεδο διαβίωσης στους νεοσυλλέκτους, γεγονός που θα λειτουργήσει θετικά στην ανύψωση του ηθικού τους και στην αφομοίωση της εκπαίδευσης.

Το ΚΕΜΧ θα λειτουργήσει και για την 2012 ΣΤ’ ΕΣΣΟ (Νοε 12) ως Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ), χωρητικότητας 800 Ν/Σ οπλιτών, για την παροχή αρχικής εκπαίδευσης στους οπλίτες θητείας και ως Ειδικό Κέντρο Εκπαίδευσης (ΕΚΕ) χωρητικότητας 100 οπλιτών για την παροχή ειδικής εκπαίδευσης σε αριθμό ειδικοτήτων ΜΧ.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού, αποσκοπώντας στην πλέον ορθολογική διαχείριση των διατιθέμενων πόρων, οι οποίοι έχουν σημαντικά περιοριστεί λόγω της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας, θα επανεξετάσει στο προσεχές χρονικό διάστημα και τη λειτουργία των υφιστάμενων Ειδικών Κέντρων Εκπαίδευσης (ΕΚΕ) του ΣΞ από μηδενικό βάση».

Morias Now

Αλλαζει η ώρα την Κυριακή 28 Οκτωβρίου. Πάμε μία ώρα πίσω

Αλλάζει από τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Οκτωβρίου η ώρα καθώς λήγει το μέτρο της εφαρμογής της Θερινής ώρας και μπαίνουμε πλέον στην χειμερινή.
Αυτό σημαίνει ότι στις 4 τα ξημερώματα γυρνάμε τα ρολόγια μας μία ώρα πίσω να δείχνουν 3.

Το μέτρο αυτό, που θα ισχύσει από τις ...........

28 Οκτωβρίου μέχρι την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου (31/3/2012) και εφαρμόζεται σε όλα τα κράτη - μέλη της Ευρωπαικής Ένωσης, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Ευρωπαικού Συμβουλίου.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 25ης Οκτωβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

1,1 δισ. ευρώ ως προκαταβολή επιδότησης στους αγρότες

«Ζεστό» χρήμα στους αγρότες από σήμερα, καθώς μπορούν να ..............

προχωρήσουν στην εκταμίευση των επιδοτήσεων που δικαιούνται. Ωστόσο, για μια ολιγάριθμη μερίδα αγροτών οι ενισχύσεις έχουν «μπλοκαριστεί», καθώς οι έλεγχοι έδειξαν ότι είχαν κάνει χρήση παράνομων φυτοφαρμάκων.

Στο πλαίσιο έκτακτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ανακοινώθηκε ότι χθες πιστώθηκε στους λογαριασμούς 670.000 αγροτών η προκαταβολή του 50% των επιδοτήσεων που δικαιούνται. Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 1,1 δισ. ευρώ και η εκταμίευση θα είναι δυνατή από σήμερα.

«Αναλογιζόμενοι τη δύσκολη συγκυρία, αντιλαμβάνεστε τη σπουδαιότητα να δώσουμε τώρα χρήματα αυτού του ύψους», δήλωσε ο υπουργός.

Διαβάστε στη ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και βλέπουμε για την Τσακώνα! Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ», που αναφέρεται στις εξελίξεις για τον αυτοκινητόδρομο, τις καθυστερήσεις και την ανίκητη ελληνική γραφειοκρατία που «εγκλωβίζει» ακόμη και τις πρωθυπουργικές εντολές!
Στην πρώτη σελίδα της «ΦΩΝΗΣ» διαβάζουμε ακόμη:
• ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ πάνε από σήμερα ταμείο για είσπραξη του 50% της ενιαίας ενίσχυσης, κατά 3 εβδομάδες νωρίτερα φέτος.
• ΝΕΑ σύσκεψη στο Δημαρχείο Καλαμάτας για το πρόβλημα διαχείρισης των σκουπιδιών, ενώ και στην Τριφυλία τα πράγματα είναι δραματικά.
• Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ χρειάζεται και νέα μαρίνα καθώς υπάρχει ζήτηση για ελλιμενισμό σκαφών, ενώ η δημιουργία της θα συμβάλει στην ανάπτυξη με νέες θέσεις εργασίας. Αυτό δήλωσε χθες ο δήμαρχος Παν. Νίκας.
• ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ οργανώνει σήμερα Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση ο ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητή τον βουλευτή Θαν. Πετράκο, ο οποίος κατέθεσε με άλλους συναδέλφους του ερωτήσεις για την αποδυνάμωση των αστυνομικών τμημάτων της Μεσσηνίας και για το σιδηροδρομικό δίκτυο Πελοποννήσου.
• ΑΡΧΙΖΕΙ το μάζεμα της ελιάς στην Τριφυλία, όπου ολοκληρώθηκαν οι ψεκασμοί κατά του δάκου.
• ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ των Σπουδαστικών Συλλόγων του ΤΕΙ Καλαμάτας για τη Σπουδαστική Εστία.
• Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ Σύλλογος Καλαμάτας απέχει σήμερα, παρά τις διαφωνίες του με το ΔΣΑ. Ανακοινώσεις-παρεμβάσεις του Δ.Σ.Κ. για επίκαιρα θέματα που αφορούν τον κλάδο, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, τη ρύθμιση οφειλών στον ΟΑΕΕ κλπ.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012

Καλό Νερό: Οργανώνονται με Σύλλογο οι επαγγελματίες

Την απόφασή τους να οργανωθούν και να δράσουν από κοινού για την προώθηση θεμάτων και την επίλυση προβλημάτων του Καλού Νερού επαναβεβαίωσαν προχθές βράδυ επαγγελματίες της περιοχής.
Οι επαγγελματίες συναντήθηκαν στο «Πέτρινο Μπαλκόνι» και συζήτησαν για θέματα και ζητήματα της περιοχής του Καλού Νερού, καθώς και προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ως επιχειρήσεις αλλά και ως πολίτες.

Οι ίδιοι πήραν την πρωτοβουλία να οργανωθούν και.........

να κινηθούν ενωμένοι και συλλογικά, καθώς είναι απογοητευμένοι, πικραμένοι και προβληματισμένοι από την απαθή στάση των τοπικών Αρχών, του Δήμου Τριφυλίας δηλαδή, αλλά και της Πολιτείας.
Βεβαίως γνωρίζουν και αναγνωρίζουν τις οικονομικές δυσκολίες των Αρχών, αφού και οι ίδιοι ως επαγγελματίες υφίστανται τις συνέπειες της κρίσης, ωστόσο θεωρούν πως δε χρειάζονται δα και τόσα πολλά χρήματα να δαπανηθούν ώστε το Καλό Νερό να έχει την εικόνα και τις υποδομές που απαιτούνται για μια περιοχή που διαρκώς αναπτύσσεται τουριστικά, αλλά και για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των μόνιμων κατοίκων.
Μάλιστα, στη διάρκεια της συζήτησής τους επεσήμαναν, μεταξύ άλλων, πως, ενώ το Καλό Νερό είναι τουριστική περιοχή και αποτελεί προορισμό, από το Δήμο δεν έχουν δει καν στην περιοχή τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για τον τουρισμό!


Φώτης Γαλάνης:

«Συναντηθήκαμε οι επαγγελματίες στο Καλό Νερό για να φτιάξουμε ένα Σύλλογο, να δούμε τι θα κάνουμε με την περιοχή μας, να προσφέρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Να συνεννοηθούμε, να συζητήσουμε κάποια πράγματα και να πάρουμε κάποιες αποφάσεις για να προωθήσουμε. Πρέπει να κάτσουμε και μόνοι μας να συζητήσουμε, γιατί αν περιμένουμε μόνο από την Πολιτεία και τις Αρχές… Πρέπει κι εμείς να δείξουμε ότι συμμετέχουμε. Ο διάλογος είναι ο καλύτερος τρόπος για να βρεις λύσεις σε διάφορα ζητήματα!».


Αντώνης Τζαναβάρης:

«Σκοπός της συνάντησης είναι να δούμε τα προβλήματα που υπάρχουν εδώ στην περιοχή μας, τι μπορούμε από αυτά να διορθώσουμε, τι προβληματισμοί υπάρχουν και πώς μπορούμε να δράσουμε συλλογικά, αλλά και να “ταρακουνήσουμε” τις τοπικές Αρχές λιγάκι, ούτως ώστε να προχωρήσει μπροστά ο τόπος, που το αξίζει! Είναι ένας τόπος που είναι σε ανάπτυξη, αλλά, δυστυχώς, τον έχουμε υποβαθμισμένο. Περισσότερο φταίνε οι Αρχές, παρά οι επαγγελματίες...».

Ελένη Γκόγκα:

«Έχουμε ήδη κάνει μια προσπάθεια για τη δημιουργία Συλλόγου και πιστεύω να τα καταφέρουμε, γιατί το χωριό μας χρειάζεται βοήθεια και πρέπει να το στηρίξουμε όλοι μας! Διαφορετικά, ο καθένας μόνος του, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Όταν είμαστε όλοι μαζί, θα μπορέσουμε να κάνουμε πράγματα και να προσφέρουμε. Δε βλέπουμε ανταπόκριση από τις Αρχές, εδώ στο Καλό Νερό δεν έχω δει κάποιον να δείξει ενδιαφέρον, αν χρειαζόμαστε κάτι, αν έχει το χωριό ανάγκες…».

Μιχάλης Τουανόγλου:

«Υπάρχει μια σκέψη από πέρυσι να δημιουργήσουμε ένα Σύλλογο των επαγγελματιών του Καλού Νερού, με σκοπό να “κυνηγήσουμε” κάποια θέματα κοινού ενδιαφέροντος, μιας και η περιοχή το τελευταίο διάστημα παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τουριστικής άποψης. Να λύσουμε τουλάχιστον κάποια στοιχειώδη προβλήματα, με δεδομένο, δυστυχώς, ότι δεν υπάρχει ανταπόκριση από την πλευρά των τοπικών Αρχών σε βασικά θέματα που έχουν να κάνουν με την περιοχή! Ουσιαστικά, σήμερα (σ.σ. προχθές) επικυρώνουμε την ίδρυση του Συλλόγου μας και θέτουμε κάποιους βασικούς άξονες δράσης, συγκροτούμε μια Επιτροπή για την προώθηση των διαδικασιών για το Σύλλογο και θέτουμε κάποιους στόχους για την καινούργια σεζόν».

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος