Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Την ερχόμενη Δευτέρα οι επιδοτήσεις Ελαιολάδου στους παραγωγούς!

Μπαίνει η επιδότηση ελαιολάδου και αναμένεται να ανακουφιστούν έστω και στο ελάχιστο οι χιλιάδες παραγωγοί της Μεσσηνίας την ερχόμενη Δευτέρα. Τουλάχιστον το 50% του ποσού που δικαιούται ο κάθε παραγωγός αναμένεται να πιστωθεί στον λογαριασμό του και είναι χαρακτηριστικό ότι η Κυβέρνηση θέλει να είναι εντάξει με τις ημερομηνίες που έχει ανακοινώσει, γι αυτό στο Υπουργείο Γεργίας και στο ΟΠΕΚΕΠΕ επιδόθηκαν σε αγώνα δρόμου.
Η Τράπεζα Πειραιώς- Αγροτική μάλιστα έχει .............

ανακοινώσει πως ήδη έχει στα ταμεία της το ποσό που αναλογεί στις επιδοτήσεις των παραγωγών οπότε ο χρονολογικός στόχος είναι εφικτός.
Την ερχόμενη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου λοιπόν δίνουν ως -πιθανότερη για να κρατάμε και μια επιφυλαξη- ημερομηνία για την καταβολή της προκαταβολής της κοινοτικής ενίσχυσης υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σύμφωνα με όσα εχουν γίνει γνωστά η καταβολή θα αφορά τουλάχιστον το 50% της αποσυνδεδεμένης ενίσχυσης ενώ κατά περιπτώσεις το ποσό αυτό μπορεί να φθάσει και στο 70% του «τσεκ» ανάλογα με την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών ζητημάτων και των απαιτούμενων ελέγχων από την ελληνική πλευρά.

Να σημειωθεί πως ήδη η Τράπεζα Πειραιώς – ΑΤΕ έχει ανακοινώσει πως υπάρχει στην διάθεση του υπουργείου, το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στην προκαταβολή των αγροτικών επιδοτήσεων.

Θυμίζουμε ότι όπως έχει γράψει το paseges.gr “μετά τις 20 Οκτώβρη θα πραγματοποιηθούν πληρωμές προκαταβολών ενιαίας ενίσχυσης, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, πάντως, καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να επιταχυνθεί η περίπλοκη διαδικασία που απαιτείται έως ότου οι παραγωγοί δουν τους λογαριασμούς τους να πιστώνονται.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το ποσοστό προκαταβολής, δηλαδή αν θα είναι 50% ή παραπάνω, όπως προσπαθεί και εργάζεται το ΥΠΑΑΤ και προσωπικά ο κ. Αθαν. Τσαυτάρης, το τελευταίο διάστημα, καθώς όλα εξαρτώνται από την Κομισιόν και την αρμόδια επιτροπή, η οποία όπως έχει γράψει το paseges.gr εδώ και αρκετές μέρες, αναμένεται να συνεδριάσει σύντομα”.

Messinea

LIVE η συνεδρίαση του περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου

Δείτε από το Φιλιατρά News ΖΩΝΤΑΝΑ την μετάδοση του σημερινού περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.

Πατήστε το Διαβάστε περισσότερα.




Στα γρήγορα και «πιπεράτα»…Ψυχιατρικά!...

Σχόλιο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Δεν θέλω να φανώ ούτε «κακός» ούτε «πικρόχολος» ούτε καν «ζηλιάρης» αλλά εάν ΕΥΣΤΑΘΕΙ η είδηση ότι ο συμπολίτης και, γνωστός, ψυχίατρος Δημήτρης Βαρτζόπουλος απέκτησε «καρέκλα Συμβούλου» στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά θα διακινδυνεύσω αποκλειστικά δύο (2) ερμηνείες:
1/ Είναι μια ακόμη πράξη «γενναιοδωρίας» (εις βάρος βέβαια του Εθνικού κορβανά) του κ Πρωθυπουργού προς ακόμη ΕΝΑΝ (όχι όλους!) που τον βοήθησαν να γίνει Πρόεδρος της ΝΔ ή,
2/ Όπως εξελίσσονται τα Οικονομικά, Εθνικά, Κοινωνικά και ............

–πολύ σύντομα- τα Πολιτικά μας θέματα ένας ψυχίατρος μπορεί να φανεί…χρήσιμος!

Για τους κοινούς θνητούς που ακούνε ότι τώρα πια πρέπει να τη «βολέψουνε με ληγμένα» τι επιλογές υπάρχουν τώρα και τι επιλογές θα υπάρξουν ΕΑΝ «Θού Κύριε…» μετά τις Αμερικανικές προεδρικές Εκλογές της 6ης Νοεμβρίου ΔΕΝ έρθει εγκαίρως η δόση των 31,5 δις ευρώ;
Ερώτηση: και εάν έρθει;
Απάντηση: Θα συνεχίσουν να Κυβερνούν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ…

Φιλιατρά: Ζημιές απο τους χθεσινούς κεραυνούς

Τελικά δεν ήταν μόνο κάποια περιοχή στο δυτικό τμήμα των Φιλιατρών όπου έμεινε χωρίς ρεύμα όπως δημοσιεύσαμε χθες βράδυ αλλα σήμερα το μεσημέρι που αποκαταστάθηκε η ηλεκτοδότηση αποκαλύφθηκε ότι πολλές ηλεκτρικές συσκευές υπέστησαν βλάβες με αποτέλεσμα τα τηλέφωνα ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών να πάρουν στην κυριολεξία φωτιά.
Χθες το απόγευμα με τους κεραυνούς και την νεροποντή έμεινε χωρίς ρεύμα μέχρι σήμερα το μεσημέρι μια ολόκληρη περιοχή που πιάνει από την είσοδο της πόλης (Εθνική οδός Φιλιατρών - Κυπαρισσίας) μέχρι αρκετό τμήμα της δεκατεσσάρων.
Αιτία για την πολύωρη διακοπή στην ηλεκτροδότηση .........

ήταν η μεγάλη βλάβη που υπέστη ο μετασχηματιστής της περιοχής όπου απαιτούνταν η αντικατάσταση του με καινούριο που θα ερχόταν σήμερα απο Καλαμάτα.

Ωστόσο οι ζημιές που προκλήθηκαν σε ηλεκτρικές και Ηλεκτρονικές συσκευές όπως ηλεκτρονικοί υπολογιστές, Φούρνοι μικροκυμάτων κουζίνες και τηλεοράσεις με ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΕΗ απαιτούν αρκετά χρήματα για την αποκατάσταση τους.
Στο 1ο Νηπιαγωγείο, προκλήθηκαν σοβαρές βλάβες στους δυο Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές παρόλο που ήταν συνδεδεμένοι με σύστημα σταθεροποίησης τάσης (UPS) τα οποία και αυτά υπέστησαν βλάβη.
Όπως πληροφορηθήκαμε σε πολλά σπίτια βλάβες παρουσιάστηκαν σε ηλεκτρικές συσκευές όπως ηλεκτρικές κουζίνες, φούρνους μικροκυμάτων και τηλεοράσεις.
Βλάβες που παρόλο που δημιουργήθηκαν με υπαιτιότητα της ΔΕΗ λόγω της αυξομείωσης της τάσης εν τούτοις θεωρείται πάρα πολύ δύσκολο να αναγνωρίσει από την επιχείρηση η υπαιτιότητα των βλαβών και φυσικά η αποζημίωση των κατόχων τους.
Και αυτό γιατί το κράτος φρόντισε να απαλλάξει την ΔΕΗ απο τις ευθύνες για ζημιές που προκαλούνται από το δίκτυο ηλεκτροδότησης της.

Αλλάζει ώρα διεξαγωγής το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Κατα 2 ώρες αναβλήθηκε η έναρξη του περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου που είχε προγραμματιστεί για σήμερα στις 3 το μεσημέρι.
Ο λόγος της δίωρης αναβολής ήταν ο Θάνατος της αδερφής του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Γιώργου Δέδε.

Θα έχετε την δυνατότητα στις 17:30 να δείτε σε ξεχωριστή δημοσίευση μας ΖΩΝΤΑΝΑ το περιφερειακό Συμβούλιο μέσα από το Φιλιατρά News την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Τα θέματα του θα συζητηθούν στο περιφερειακό Συμβούλιο είναι:


1. Επικύρωση πρακτικών της 1ης, 2ης και 3ης/2012 συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

2. Επερώτηση του Περιφερειακού Σύμβουλου κ. Ευάγγελου Γούργαρη με θέμα: «Απαράδεκτα τα πρόστιμα για τα απορρίμματα στους Δήμους».

3. Επερώτηση του Περιφερειακού Σύμβουλου κ. Νίκου Γόντικα με θέμα: «Μέτρα ανακούφισης των πληγέντων αγροτών και κτηνοτρόφων».

4. Πρωτοβουλίες για την ολοκληρωμένη πολιτική της Περιφέρειας Πελοποννήσου στον τομέα της Ενέργειας.
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Απόστολος Παπαφωτίου.

5. Καινοτόμες λύσεις – μια νέα πρόταση στην Αγροτική Οικονομία.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Νικολάκου και Γιαννακούρας

6. Έγκριση 12ης αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οικονομικού έτους 2012.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου.

7. Προκαταρκτική Περιβαλλοντική Εκτίμηση και αξιολόγηση του έργου: «Διευθέτηση ρεμάτων Βορβά και Λάκκας στα πλαίσια του έργου ‘Οδικός άξονας Χάνια – Κροκεές – Μονεμβασία (κατά τμήματα) υποτμήμα παράκαμψη Βλαχιώτη’» Ν. Λακωνίας. (ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

8. Γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου με τίτλο: «Φωτοβολταϊκός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (Φ.Σ.Π.Η.Ε.), ισχύος 2,989 MW, στη θέση ‘Σταυρί Τ4’ εκτός ορίων της Τ.Κ. Αγιωργητίκων, του Δ. Τρίπολης, της Π.Ε. Αρκαδίας (εξ αναβολής).
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.
9. Γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου με τίτλο: «Φωτοβολταϊκός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (Φ.Σ.Π.Η.Ε.), ισχύος 2,989 MW, στη θέση ‘Σταυρί Τ7’ εκτός ορίων της Τ.Κ. Αγιωργητίκων, του Δ. Τρίπολης, της Π.Ε. Αρκαδίας (εξ αναβολής).
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου

10. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: «Εκμετάλλευση λατομείου αδρανών υλικών» ιδιοκτησίας Μαλλίρη Γεωργίου στη θέση ‘Κοκκινόβραχος’ της ΔΕ Θουρίας του Δήμου Καλαμάτας της ΠΕ Μεσσηνίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

11. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: «Συγκρότημα επεξεργασίας – παραγωγής αδρανών υλικών» ιδιοκτησίας Ανδρέα Κυρ. Κοττή στη θέση ‘Βαλτετσόρεμα’ της ΔΕ Τρίπολης του Δήμου Τρίπολης της ΠΕ Αρκαδίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου

12. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: «ίδρυση & λειτουργία μονάδας παραγωγής ετοίμου σκυροδέματος» ιδιοκτησίας, Κουτσούκαλη Παναγιώτη στη θέση ‘Μίμηση’ της ΤΚ Αγγελώνας του Δήμου Μονεμβασιάς της ΠΕ Λακωνίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου

13. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: «Λειτουργία οργανωμένης τουριστικής κατασκήνωσης δυναμικότητας 399 ατόμων φερόμενης ιδιοκτησίας «ΑΦΟΙ Δ. ΤΟΜΑΡΑ ΑΜΜΟΣ Α.Ε.» στη θέση ‘Λούτσενα ή Δεμνήστρα ή Άμμος’, του Δ. Πύλου - Νεστόρος της Π.Ε. Μεσσηνίας.»
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου

14. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: «Αποχέτευση ακαθάρτων και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Πεταλιδίου» του Δήμου Μεσσήνης.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Αλευράς

15. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: «Μονάδα εναλλακτικής διαχείρισης στερεών αποβλήτων – Διαλυτήριο Ο.Τ.ΚΖ.- Επεξεργασία παλαιών μετάλλων της εταιρείας «ΛΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ & ΣΙΑ ΕΠΕ» στη θέση ‘Κοκκινάδες’ Αγίων Θεοδώρων ΠΕ Κορινθίας».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου

16. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: «Φωτοβολταϊκός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (ΦΣΠΗΕ) ισχύος 5,4648 MWp της εταιρείας SPES SOLARIS Α.Ε. στη θέση ‘Βίλια’ του Δήμου Νεμέας της ΠΕ Κορινθίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου

17. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: «Βελτίωση ύδρευσης Μυστρά» του Δήμου Σπάρτης ΠΕ Λακωνίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα

18. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: «Αντικατάσταση και επέκταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Αγίας Ειρήνης» του Δήμου Σπάρτης ΠΕ Λακωνίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα

19. Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Αναπτυξιακής Ανώνυμης εταιρείας ΟΤΑ με θέμα «Εκπόνηση μελετών για το έργο – Οριοθέτηση χειμάρρου Ξηριά Π.Ε. Αργολίδας».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χειβιδόπουλος

20. Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Αναπτυξιακής Ανώνυμης εταιρείας ΟΤΑ με θέμα «Εκπόνηση μελετών για το έργο – Μελέτη αντιμετώπισης διάβρωσης ακτών Π.Ε. Αργολίδας».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χειβιδόπουλος

21. Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Αναπτυξιακής Ανώνυμης εταιρείας ΟΤΑ με θέμα «Εκπόνηση μελετών για το έργο – Αποτύπωση υπάρχουσας κατάστασης αρδευτικών δικτύων Π.Ε. Αργολίδας».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αναστάσιος Χειβιδόπουλος

22. Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του «Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος» με θέμα «Ενεργειακά Ευφυή Μουσεία Σχεδόν Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αναστάσιος Χειβιδόπουλος

23. Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου και με την ‘Αναπτυξιακή Νομού Αργολίδας Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ’ με αντικείμενο την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών για το έργο «Μελέτη αποστράγγισης χαμηλής ζώνης Αργολικού πεδίου».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αναστάσιος Χειβιδόπουλος

24. Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Δήμο Σπάρτης για την: «Εκπόνηση μελέτης επισκευής και συντήρησης του Βυζαντινού Μνημείου του Αγίου Γεωργίου Λογκανίκου, Δήμου Σπάρτης, ΠΕ Λακωνίας», Προϋπολογισμού 15.000 €.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα

25. Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Κ.Ε.Κ. της ΠΕ Μεσσηνίας για την υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης για το έτος 2013.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Αλευράς.

26. Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Οιχαλίας για την υλοποίηση της μελέτης «Ανάπλαση – αξιοποίηση περιβάλλοντος χώρου μνημείου Γκρίτζαλη στο Άνω Ψάρι Δήμου Οιχαλίας».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Αλευράς.

27. Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Καλαμάτας για την υλοποίηση της μελέτης «Αποκατάσταση ζημιών προστασία πρανών και βελτίωση βατότητας περιοχών Μεσσηνιακού Ταΰγετου» προϋπολογισμού 600.000,00€.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Αλευράς.

28. Έγκριση διορθωμένης προγραμματικής σύμβασης για την εκτέλεση του έργου «Ανάπλαση χώρου δυτικής προβλήτας Λιμένος Καλαμάτας (Β’ φάση)» προϋπολογισμού 40.000,00€.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Αλευράς

29. Έγκριση παραχώρησης χωματουργικού μηχανήματος (προωθητήρα) της ΠΕ Αρκαδίας στον Δήμο Γορτυνίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας

30. Έγκριση αποδοχής χρηματοδότησης ποσού 29.966,41€ στο πλαίσιο υλοποίησης της ενταγμένης Πράξης «Πράσινη οικονομία, Κοινωνική συνοχή και Απασχόληση», στο Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007 – 2013, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Πουλάς

31. Έγκριση πρακτικού της γνωμοδοτικής Επιτροπής για την τοποθέτηση των πωλητών (παραγωγών) σε θέσεις στις Λαϊκές Αγορές Μεγαλόπολης και Τρίπολης (Πλατεία Θεοκρίτου και Πλατεία Μαντινείας).
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας

32. Παραλαβή της «Μελέτης βελτίωσης της 8ης ΕΟ (τμήμα Κυπαρισσία – Ραπτόπουλο) μετά των επιμέρους εργασιών και μελετών που συνθέτουν το φυσικό αντικείμενο της μελέτης.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Αλευράς.

33. Έγκριση κατ’ αποκοπή χορηγήματος καθαριότητας για την Δ/νση Μεταφορών & Επικοινωνιών και του ΚΤΕΟ της ΠΕ Μεσσηνίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Αλευράς.

34. Έγκριση παράτασης παραχώρησης επιβατηγού αυτοκινήτου της ΠΕ Μεσσηνίας στην 26η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Αλευράς.

35. Έγκριση του από 9-8-2012 πρακτικού της γνωμοδοτικής Επιτροπής άρθρου 4 του Ν.3377/2005 της ΠΕ Λακωνίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα.

36. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: «Ανανέωση άδειας χρήσης νερού από υφιστάμενο αρδευτικό φρέαρ, θέση Λουκάνια ΤΚ Σκούρας, ΔΕ Θεραπνών, Δήμου Σπάρτης ΠΕ Λακωνίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΟΚΕΦΑΛΟΣ

Δήμος Τριφυλίας: χρηματοδότηση του συνδέσμου Καπετάν – Τέλος Άγρας



12 θέματα περιλαμβάνει η πρόσκληση για την συνεδρίαση της ΠΕΔ Πελοποννήσου που θα γίνει αύριο στις 8 μ.μ. στο παλιό δημαρχείο Τρίπολης.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης για την αυριανή συνεδρίαση είναι: .......


Α. Ενέργειες –Παρεμβάσεις της ΠΕΔ Πελοποννήσου

Διαχείριση απορριμμάτων – Η υπάρχουσα κατάσταση, εξελίξεις και ενέργειες

Μείωση Πληρωμής εισφορών στην Α.Ε.Π.Ι. από τα καταστήματα μαζικής εστίασης

Παράταση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους ΟΤΑ Α’ βαθμού

Β. Διοικητικά θέματα

Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της ΠΕΔ και της Αναπτυξιακής Ν. Αργολίδας –Αναπτυξιακή Ανώνυμη εταιρεία των Ο.Τ.Α. με αντικείμενο εκπόνηση μελετών για το έργο «ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ»

Έγκριση πρακτικού της Επιτροπής για την εκκαθάριση των αρχείων της πρώην ΤΕΔΚ Αρκαδίας

Έγκριση σύναψης χρησιδανείου μεταξύ της ΠΕΔ Πελοποννήσου και του Δήμου Σπάρτης, για την παραχώρηση της χρήσης του κτιρίου επί της οδού Δωριέων 11 – Σπάρτη, από την ΠΕΔ Πελοποννήσου στο Δήμο Σπάρτης

Άρση κυκλοφορίας οχημάτων πρώην ΤΕΔΚ Ν. Λακωνίας


Γ. Οικονομικά θέματα

Αποδοχή ποσού 1.415,11 € από την τράπεζα Eurobank ως πιστωτικοί τόκοι Ιουλίου - Αυγούστου - Σεπτεμβρίου 2012

Έγκριση γενόμενης δαπάνης ποσού 665,00€ για την πληρωμή της στάθμευσης των δυο αυτοκινήτων της Κινητής Δανειστικής Βιβλιοθήκης της πρώην ΤΕΔΚ Αρκαδίας

Έγκριση της υπ. αριθμ. 4/2012 απόφασης του Εποπτικού Συμβουλίου που αφορά την εξέταση των πραγματοποιήθέντων εσόδων - εξόδων για το 3ο τρίμηνο του 2012

Δ. Επιτροπές & Συμβούλια

Περιφερειακού Επιπέδου

Τροποποίηση της υπ. αριθμ. 42/ 2011 απόφασης του Δ.Σ. της ΠΕΔ στο μέρος που αφορά στην υπόδειξη ενός (1) εκπροσώπου με τον αναπληρωτή του (στελεχών των Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμων) ανά Περιφερειακή Ενότητα στην Επιτροπή Καθορισμού Λατομικών Περιοχών άρθρο 3 του Ν.2115/93

Νομαρχιακού Επιπέδου

Ορισμός ενός (1) εκπροσώπου της Π.Ε.Δ. Πελοποννήσου με τον αναπληρωτή του στην Επιτροπή Διαγωνισμού της ΔΕΥΑ Δήμου Κορινθίας για το έργο «ΔΙΑΔΙΚΤΥΩΣΗ ΑΓΩΓΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ Α΄ ΦΑΣΗ», σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 3β του άρθρου 21, Ν. 3669/2008

Ε. Παν προταθησόμενον

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου

Παναγιώτης Νίκας
Δήμαρχος Καλαμάτας

Η λίστα Λαγκάρντ και το δράμα Βενιζέλου!

Γράφει η Αντωνία Μπούζα.

Πως θα συνεχίσει άραγε να υπάρχει μέσα στο τόσο ευάλωτο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδος, το ΠαΣοκ μετά από όσα βλέπουν σωρηδόν το φως της δημοσιότητας;

Πως θα σταθεί στην αρχηγία του κόμματος ο σημερινός αρχηγός του κ.Βενιζέλος, που δέχεται τελευταία και εσωκομματικά πυρά για τους χειρισμούς του;

Πως θα καταφέρει άραγε να πετάξει από επάνω του το .............

ΠαΣοκ, το στίγμα και σε αρκετές περιπτώσεις τη βεβαιότητα, πως ενώ υπάρχει σαπίλα και βόρβορος στα σπλάχνα του, ουδείς προσπαθεί να κάνει κινήσεις αληθινής εξυγίανσης;

Αβέβαιο το μέλλον ενός κόμματος που κυριάρχησε στο Ελληνικό πολιτικό σκηνικό τα τελευταία 30 χρόνια και επιβάλλεται να συνεχίσει να υφίσταται, για το καλό της Δημοκρατίας μας και τον αληθινό πλουραλισμό των πολιτικών ιδεών.

Μετά από τις τόσες αποκαλύψεις όμως, αλλά και τις υπόνοιες για πολλά άσχημα γεγονότα που έχουν πλήξει καίρια την αξιοπιστία του, το κόμμα αυτό, πλέον παραπαίει και τείνει να ταυτισθεί με τα δεινά που σωρεύθηκαν στην πατρίδα μας.

Λάθος πολιτικές επιλογές, λάθος άνθρωποι, λάθος στρατηγική, λάθος πολιτική κουλτούρα, μας οδήγησαν στην κατάσταση του σήμερα.

Οι κορώνες του λαϊκισμού όμως που εδώ και δεκαετίες εξέπεμπε ο χώρος αυτός, δυστυχώς φαίνεται πως βρίσκουν ευήκοα ώτα μεταξύ των Ελλήνων πολιτών.

Ποιός θα ξεχάσει με πόση ευκολία εμπιστεύθηκαν οι Έλληνες την υπόσχεση "λεφτά υπάρχουν";

Ποιός θα ξεχάσει πως λίγο ένοιαξε τους πολίτες η δήλωση "για ένα παλιόσπιτο κάνετε έτσι";

Ποιός θα ξεχάσει πως μας άρεσε το "Τσοβόλα δώστα όλα";

Ποιός θα ξεχάσει την αδιαφορία όλων μας στο "mea culpa " και στο "ευχαριστώ" στους Αμερικάνους;

Ποιός θα παραβλέψει το κατάντημα του συνδικαλιστικού κινήματος, που από αντί της αληθινής εκπροσώπησης των εργαζομένων, έγινε κομματικός φορέας ανάδειξης υπουργών και μεγαλοστελεχών του δημοσίου;

Μέσα από μία πορεία αμφιβολιών ως προς την καθαρότητα της πολιτικής του το ΠαΣοκ και τη χρησιμότητα των πολιτικών του πρωτοβουλιών,το κερασάκι στην τούρτα της αναξιοπιστίας του,είναι οι χειρισμοί της αξιοποίησης της λίστας Λαγκάρντ!

Το λιγότερο που μπορεί να σκεφτεί κάποιος είναι πως ο νυν πρόεδρός του κ.Βενιζέλος είναι επιεικώς κατώτερος της αποστολής που έχει αναλάβει ή πιθανόν, απλώς αδιάφορος.

Την ώρα που έχουν καταρρεύσει τα πάντα, ολιγώρησε ν΄ασχοληθεί από την καίρια πολιτική θέση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών, με την αξιοποίηση της λίστας και την απόδοση δικαιοσύνης που θα ικανοποιούσε τουλάχιστον ηθικά τους δοκιμαζόμενους Έλληνες.

Τώρα δε, η έμμεση παραδοχή του πως ίσως έχει "πειραχθεί" η λίστα , εκτοξεύει δίκαια τις υποψίες μας για το τι έγινε και για ποιό σκοπό.

Αλλά ως φαίνεται, η Ελληνική Οδύσσεια δε φαίνεται να έχει τέλος.

Ενώ η πατρίδα μας βρίσκεται στο κέντρο της πιο βαθιάς οικονομικής κρίσης που έχει πλήξει την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία ,υπάρχουν ακόμη 'Ελληνες, που θέλουν πάλι ν΄ακούσουν τα εύκολα!

Συνεχίζουν να στρέφονται και να στηρίζουν πολιτικές δυνάμεις που από αυτά που διακηρύττουν, απλά περιγράφουν το πρόβλημα χωρίς να προτείνουν ρεαλιστικές πολιτικές επίλυσης.

Συνήθως μιλούν μόνο γι΄αυτά που ξέρουν ότι πονούν τους πολίτες π.χ. λαθρομετανάστες, ανεργία, υγεία κλπ και υπόσχονται δήθεν λύσεις χωρίς να εξηγούν ξεκάθαρα τις θέσεις τους.

Η περίοδος αυτή ,δεν προσφέρεται για αφορισμούς ή για απλή θεωρία βασιζόμενη π.χ. στο σύνηθες ρομαντισμό της αριστεράς, αλλά σε ρηξικέλευθες πολιτικές που θα αλλάξουν τα πάντα στη Χώρα μας.

Απο την άλλη πλευρά όμως, ενώ γίνονται πολλά και σημαντικά από την πλευρά της Κυβέρνησης, ορισμένες κινήσεις στελεχών της, δυσαρεστούν αναίτια και απογοητεύουν τους πολίτες , επειδή ορισμένοι συνεχίζουν απτόητοι, να ενδίδουν σε λογικές παλαιοκομματικής αντίληψης, που έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση των Ελλήνων.

Ας μην επιτρέψουμε όσοι σκεφτόμαστε με τον ίδιο τρόπο, την επικράτηση πρακτικών του παρελθόντος, σε ένα χώρο που διαχρονικά έχει κληθεί να πάρει δύσκολες, αλλά χρήσιμες αποφάσεις για το καλό της πατρίδας και εκ του αποτελέσματος κρίνεται θετικά η παρουσία του στην πορεία της Χώρας.

Αυτό που μένει να κάνουμε, είναι απλώς να απομονώσουμε αυτούς που θεώρησαν ότι μπορούν να κινούνται με λογικές "παρέας" και "καμαρίλας" ακόμη και σήμερα.

Ας μην ξεχνάμε πως υπάρχουν ακόμη υγιείς δυνάμεις, που πιστεύουν στη δύναμη που δίνει η στήριξη του λαού και όχι οι κλειστές πόρτες!

Προσφυγή και στο Ευρωδικαστήριο για το μνημόνιο

Συνταγματικό κρίθηκε το μνημόνιο από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όμως η προσπάθεια για την... ακύρωσή του θα συνεχιστεί, σημειώνει ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Καλαμάτας.
Ο κος Μαργέλης υπογραμμίζει με έμφαση πως θα υπάρξει και προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αφού φανερώθηκε στην πράξη πως η εφαρμογή του μνημονίου, δεν ήταν παροδική, πέραν των άλλων.

Αντίδραση υπάρχει από τους δικηγόρους της .............

Καλαμάτας και για την εξέλιξη με την εφαρμογή του συστήματος "Αριάδνη", το οποίο και χαρακτηρίζεται ως ένα νέο χαράτσι για τους πολίτες και μια απόφαση "δώρο" στους συμβολαιογράφους.

BEST TV

ΣΧΟΛΙΟ

Τα δικά σας δώρα που έκανε η Κυβέρνηση κ. Μαργέλη που και αυτά είναι χαράτσια γιατί δεν τα λέτε;;;;;

Μειώσεις από τους ξενοδόχους για τον τουρισμό του... σαββατοκύριακου

Και σε νέες μειώσεις στις τιμές τους με εκπτωτικά πακέτα για την τρέχουσα περίοδο προχωρούν οι ξενοδόχοι της Μεσσηνίας, αφού μετά το πέρασμα και του καλού σε κίνηση Σεπτέμβρη, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα.

Προσδοκίες από τους επαγγελματίες του χώρου είναι πως κάτι μπορεί να γίνει με τις αποδράσεις του σαββατοκύριακου και έτσι οι όλες ελπίδες βασίζονται στην παράδοση του τμήματος του εθνικού δρόμου Παραδείσια - Τσακώνα.
Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Σπύρος ............

Λαγωνικάκος, χρειάζεται και από την πλευρά της αυτοδιοίκησης να υπάρξουν συντονισμένες κινήσεις προκειμένου να ανασάνουν οι επαγγελματίες και να υποστηριχθεί το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας, με το άνοιγμα του δρόμου.

BEST TV

Με 50 λεπτά πάνω το ελαιόλαδο, 25 εκατομμύρια ευρώ παραπάνω στην αγορά της Μεσσηνίας

Θετικά είναι τα μηνύματα από την αγορά ελαιολάδου, με την τιμή για φέτος να αναμένεται πως θα κυλήσει ανοδικά. Σε μια παραγωγή που φθάνει τους 50.000 τόνους στη Μεσσηνία, εφόσον αυτή κλειδώσει στα 2,5 ευρώ, το κέρδος θα είναι να τονωθούν η αγορά και οι παραγωγοί, με περίπου 25 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα σε σχέση με πέρυσι. Με βάση το ότι η ποσότητα αναμένεται ελαφρώς μεγαλύτερη από πέρυσι και η ποιότητα σταθερά υψηλή,
η αισιοδοξία είναι πως φέτος η χρονιά θα είναι καλή για τους ελαιοπαραγωγούς.
Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και οι προσδοκίες των............

ελαιοτριβέων, παρά το γεγονός ότι ο κλάδος τους έχει περάσει μια βαθιά κρίση λόγω και της κατρακύλας της τιμής τα τελευταία χρόνια.

BEST TV

Τουλούπα Χάνι Μεσσηνίας: Έκανε μαύρους στο ξύλο τους Αλβανούς που μπήκαν στο σπίτι του!

Οι δύο δράστες παραβίασαν την εξώπορτα και μπήκαν μέσα με όπλα - Κάπου εκεί όμως αντί να ξεκινήσει ο εφιάλτης του ιδιοκτήτη, ξεκίνησε ο δικός τους...
Η υπόθεση ξεκίνησε σε σπίτι που βρίσκεται στην περιοχή Τουλούπα Χάνια Μεσσηνίας, τα ξημερώματα της 9ης Οκτωβρίου και ολοκληρώθηκε σήμερα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Σε πρώτη φάση δύο Αλβανοί 32 και 29 ετών, ..........

κατάφεραν να παραβιάσουν την εξώπορτα του σπιτιού και μπήκαν μέσα την ώρα που ο ιδιοκτήτης κοιμόταν. Οι δράστες απείλησαν πως θα τον σκοτώσουν με τα όπλα που κρατούσαν και του ζήτησαν τα χρήματα που είχε στο σπίτι. Ο ιδιοκτήτης όμως δεν είχε σκοπό να παραδοθεί...
Σηκώθηκε από το κρεβάτι, τους πλησίασε και τους έκανε "τόπι στο ξύλο". Οι δράστες άρχισαν να τρέχουν και κατάφεραν να διαφύγουν πριν φτάσει στο σημείο η αστυνομία. Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους, ξεκίνησαν με βάση τις περιγραφές του ιδιοκτήτη.

Αργότερα εντοπίστηκαν στην Πύλο και οδηγήθηκαν σε αστυνομικό τμήμα. Σύμφωνα με πληροφορίες παραδέχτηκαν την ενοχή τους και αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης...

Πύργος Τριφυλίας

Η Γενική Συνέλευση στο Βορρέειον [ VIDEO ]

Μετα από αρκετές ώρες το video με την συνέλευση στο Βορρέειον είναι πλέον διαθέσιμο να το δείτε.

Πατήστε εδώ


Λαμπρόπουλος: Αναζητά λύση για την Ιόνια Οδό

Λύση για την κατασκευή της Ιόνιας Οδού αναζητά ο Βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στον Αρμόδιο Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη.

Στην ερώτηση του ο βουλευτής ζητά απο τον υπουργό να μάθει τι πρόκειται να γίνει τελικά με την κατασκευής της Ιόνιας Οδου ΠΥΡΓΟΣ - ΚΑΛΟ ΝΕΡΟ - ΤΣΑΚΩΝΑ αφού το έργο έχει σταματήσει λόγω εμποδίων στην Χρηματοδότηση.

Ο Βουλευτής στην ερώτηση του ζητά από τον υπουργό να ...........

εξετάσει την περίπτωση ένταξης στο ΕΣΠΑ έστω για το τμήμα ΚΑΛΟ ΝΕΡΟ - ΤΣΑΚΩΝΑ.

Αναλυτικά η ερώτηση που κατέθεσε αναφέρει:

ΘΕΜΑ : Κατασκευή Ιόνιας οδού

Όπως είναι γνωστόν από το 2007 έχει κυρωθεί στη Βουλή η σύμβαση για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου από την Κόρινθο – Πάτρα – Πύργος μέχρι την Τσακώνα.
Με την οικονομική κρίση του 2008 , οι τράπεζες άρχισαν να βάζουν εμπόδια στη χρηματοδότηση και τελικά δεν προχώρησαν το έργο.
Από το 2009 ακούμε και διαβάζουμε για συζητήσεις χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ε ρ ω τ ά τ α ι ο κ. Υπουργός

1.] Θα εφαρμοσθεί η συμφωνία του 2007 για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου ; .

2.] Θα κατασκευασθεί το τμήμα ΠΥΡΓΟΣ – ΚΑΛΟ ΝΕΡΟ – ΤΣΑΚΩΝΑ έστω με την αποκαλούμενη μηδενική λύση στην περιοχή της Λίμνης Καϊάφα ; .

3.] Σε περίπτωση μεγάλης καθυστέρησης μήπως θα μπορούσε να ενταχθεί το τμήμα Τσακώνας – Καλό Νερό στο ΕΣΠΑ , αφού είναι ώριμο από πλευράς μελετών και απαλλοτριώσεων ; .

Ο Επερωτών Βουλευτής
ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Φιλιατρά: Ανακοίνωση για την υλοποίηση προγράμματος κατάρτισης στα κηπευτικά

Το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας θα υλοποιήσει πρόγραμμα γεωργικής επαγγελματικής κατάρτισης, για τους Νέους Αγρότες, ενταγμένο στις Πράξεις 1, 2 και 3) «Επαγγελματική Κατάρτιση Αυτοαπασχολουμένων στον Πρωτογενή τομέα (Νέοι Γεωργοί)», Άξονες Προτεραιότητας 4, 5 και 6 «Ενίσχυση της Προσαρμοστικότητας του Ανθρώπινου Δυναμικού και των Επιχειρήσεων», στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.), διάρκειας 150 ωρών (έναρξη 22/10/2012, λήξη 23/11/2012) με θέμα «ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ». Το πρόγραμμα κατάρτισης θα υλοποιηθεί στο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Φιλιατρών.

Οι ενδιαφερόμενοι – υπόχρεοι εκπαίδευσης παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με ..............

τον υπεύθυνο προγράμματος κατάρτισης έως την Παρασκευή 19/10/2012.
Οι εκπαιδευτές που είναι ενταγμένοι στο «Μητρώο Β’ Πιστοποιημένων Εκπαιδευτών Ενηλίκων» του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) και ενδιαφέρονται να απασχοληθούν ως εκπαιδευτικό προσωπικό στο Πρόγραμμα Κατάρτισης, θα πρέπει έως την 19/10/2012, να επικοινωνήσουν με την/τον υπεύθυνη/νο κατάρτισης και να υποβάλλουν Βιογραφικό Σημείωμα και την σχετική αίτηση με την θεματική ενότητα που επιθυμούν να διδάξουν.

O κ Μπουτάρης «Δήμαρχος του Μήνα» Οκτωβρίου 2012

Άρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Η είδηση που κυκλοφόρησε στα blogs (και άλλα ΜΜΕ) σε κάποια παρουσιάζεται εντελώς «κλινικά και ουδέτερα», σε άλλα διακρίνει κανείς μια σαφή ειρωνική διάθεση και σε άλλα αφήνονται…υπονοούμενα…
Ποια είναι η οργάνωση που απένειμε τον τίτλο του «Δημάρχου του μήνα» για τον τρέχοντα Οκτώβριο στον κ Γιάννη Μπουτάρη τον Δήμαρχο της Θεσσαλονίκης μας;
Επειδή κάποτε λέγαμε «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο…» αλλά πριν μερικά χρόνια, βλέποντας τις εξελίξεις στον χώρο της πληροφορικής και του διαδικτύου, πρόλαβα και κατοχύρωσα την δική μου ατάκα «ουδέν κρυπτόν πλέον από την…Google» έψαξα και εντόπισα την σχετική οργάνωση…

ΟΧΙ, για να πούμε και κάτι αστείο, ΔΕΝ είναι το ............

PLAYBOY του k Heffner καθότι εκείνο αναδεικνύει το «PLAYGIRL του μήνα» ενώ η οργάνωση αυτή αναδεικνύει «τον Δήμαρχο του μήνα» και κάθε 2 χρόνια «τον Δήμαρχο της Χρονιάς…»
Ο σχετικός διαδικτυακός ιστότοπος αναφέρει ότι πρόκειται για «ανεξάρτητη δεξαμενή σκέψης» (o γνωστός αγγλικός όρος είναι«think tank») που δημιούργησαν το 2003 συνεργαζόμενοι επαγγελματίες από την Ευρώπη, Βόρεια και Νότια Αμερική, την Ασία και την Αφρική...

Εδώ διαβάζουμε επίσης ότι το σχετικό Ίδρυμα «City Mayors Foundation» ΔΕΝ διατηρεί σχέση με καμία Δημοτική Οργάνωση και λειτουργεί, χωρίς να λέει πόθεν χρηματοδοτείται, έχοντας αποκλείσει κάθε εμπορική ή κερδοφόρο δραστηριότητα.
Οι διαχειριστές του ιστότοπου (τα ονόματά τους φαίνονται στη δεξιά του στήλη) δηλώνουν κατηγορηματικά ότι Χορηγίες, διαφημίσεις, συνδρομές και δωρεές οποιουδήποτε τύπου ΔΕΝ αναζητούνται και εάν προσφερθούν θα απορριφθούν!
(Το παραπάνω θαυμαστικό το πρόσθεσα εγώ διότι εντυπωσιάσθηκα!...)
Τα συμπεράσματα για μια οργάνωση που ΔΕΝ χρηματοδοτείται από…ΠΟΥΘΕΝΑ, αλλά λειτουργεί και διατηρεί το δικαίωμα να απονέμει τίτλους και βραβεία σε Δημάρχους από τις Ηπείρους (και φυσικά τις πόλεις που υπάρχουν στις χώρες κάθε Ηπείρου) τα αφήνω σε εσάς…

Σας παρακαλώ μη με ρωτήσετε ποιοι είναι αυτοί οι επαγγελματίες, αλλά μπορώ να σας πω ότι στην ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ του «Δημάρχου της χρονιάς για το 2012» με πληθυσμό της γης πάνω από τα ΕΠΤΑ (7) δισεκατομμύρια, οι υπεύθυνοι της Οργάνωσης δηλώνουν ότι μεταξύ Ιανουαρίου-Μαΐου 2012 ΨΗΦΙΣΑΝ 205,000 επισκέπτες του ιστοτόπου προτείνοντας 901 Δημάρχους (δηλαδή κατά απόλυτο μέσο όρο κάθε Δήμαρχος πήρε λιγότερους από 300 ψήφους!..) Από τους 901 Δημάρχους οι υπεύθυνοι κατάρτισαν μια λίστα με τους 25 «επικρατέστερους».
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε (http://www.citymayors.com/)

Πάντως ο κ Μπουτάρης (που συχνά δημιουργεί έντονες αντιδράσεις με κάποιες προτάσεις και αποφάσεις του) είναι ο εκλεγμένος δημοκρατικά, έστω με οριακή πλειοψηφία (και με αποχή σχεδόν 55%), Δήμαρχος εδώ στη Θεσσαλονίκη μας...

Εφημερεύον Φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτην την εβδομάδα.

Την εβδομάδα από 15 Οκτωβρίου έως 21 Οκτωβρίου 2012 εφημερεύει το φαρμακείο:

Χριστόφορος Ψιλόπουλος

Tηλ: 2761 0 32 940
Κιν. 694 - 57 92 394


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν κάθε Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 15ης Οκτωβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στη ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

Το έγκλημα «μετακομίζει» στην περιφέρεια


ΑΝΑΛΥΣΗ με αφορμή τη βαρυσήμαντη συνέντευξη του πρωθυπουργού ..............

Αντώνη Σαμαρά στην «Καθημερινή» και τον παραλογισμό της αντιπολίτευσης, υπό τον χαρακτηριστικό τίτλο «ΚΑΒΟ-ΚΑΒΟ τον καημό μας τον μετράω και πονώ…», φιλοξενεί σήμερα στο πρώτο θέμα της η εφημερίδα «ΦΩΝΗ» στο πρωτοσέλιδο της οποίας διαβάζουμε:
• ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ συνάντηση το Σάββατο στο Δήμο Τριφυλίας για τα προβλήματα της Αυλώνας και αποφάσεις για την πλατεία και την προστασία του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου, μετά από πρωτοβουλία του δημάρχου Κ. Κόλλια, με τη συμμετοχή του αντιδημάρχου Γιαν. Φιλντίση και τη συμμετοχή τοπικών φορέων της Αυλώνας.
• ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ συνελήφθησαν 3 από τους 4 της συμμορίας Αλβανών για τη ληστεία 69χρονου επιχειρηματία στους Γαργαλιάνους.
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ λουκέτο την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου στα εμπορικά καταστήματα και Γ.Σ. της ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας.
• ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ: Εν αναμονή της σημερινής συνάντησης της Ομοσπονδίας με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα οι πρατηριούχοι της Μεσσηνίας.
• ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ: Καταγγέλλουν την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και καλούν σε νέες συναντήσεις.
• ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ: Συνεχίζονται στην Αμερική οι επαφές με ομογενειακούς φορείς από τον γραμματέα Παν. Μπαζίγο.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Φιλιατρά: Ενα ολόκληρο τετράγωνο βυθισμένο στο σκοτάδι

Ενα ολόκληρο τετράγωνο έχει μείνει χωρίς ρεύμα από το απόγευμα περίπου στις 6 λόγω βλάβης στον μετασχηματιστή της περιοχής.
Όπως μας ενημέρωσε αναγνώστης του Φιλιατρά News μέσω e-mail από το κινητό του, ολόκληρο το τετράγωνο από το βενζινάδικο της jetοil στην οδό Δεκατεσσάρων και κάτω είναι χωρίς ρεύμα από το απόγεμα που είχαμε την νεροποντή.

Σε επικοινωνία που είχε ο αναγνώστης μας με την.........

τεχνική υπηρεσία της ΔΕΗ τον ενημέρωσαν ότι έχει καεί ο μετασχηματιστής και ότι η βλάβη θα αποκατασταθεί αύριο Δευτέρα μόλις έρθει ο καινούριος από την Καλαμάτα.
Απόψε πάντως θα κοιμηθούν στο σκοτάδι. Ας ευχηθούμε να μην συμβεί κάποιο παρατράγουδο στην περιοχή.

Φιλιατρά: Αρχαιρεσίες και στο Τριφυλιακό Ερασιτενικό Θέατρο.

Γενική συνέλευση μελών και απολογισμό διετίας είχε σήμερα το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Τριφυλιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου στην αίθουσα κινηματογράφου του Μορφωτικού Συλλόγου ο Πυρσός.

Στην συνέλευση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας αποδεικνυοντας για χιλιοστή φορά ότι ήταν είναι και θα είναι κοντά στους συλλόγους που παράγουν πολιτισμό στην περιοχή.
Τον απολογισμό της διετίας έκανε η ..............

απερχόμενη πρόεδρος Ζαχαροπούλου Γιούλα όπου αναφέρθηκε στην διετία τις δράσεις και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε όλο το απερχόμενο συμβούλιο.

Ακολούθησε ο οικονομικός απολογισμός του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου όπου παρουσιάστηκαν τα οικονομικά μεγέθη του συλλόγου σε οτι αφορά τα έσοδα και τα έξοδα.

Ακολούθησαν εκλογές και τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:


Για το διοικητικό Συμβούλιο

Καπελούζος Ιωάννης 17 ψήφους

Καραμπότσος Γιώργος 18 ψήφους

Κασσανδριανός Βλάσσης 26 ψήφους

Κόσσυφα Αλεξία 27 ψήφους

Μακρής Γιώργος 16 ψήφους

Μανώλης Κωνσταντίνος 11 ψήφους

Μερκούρη Αικατερίνη 10 ψήφους

Παπαδάκη Αναστασία 26 ψήφους

Ράλλης Λεωνίδας 21 ψήφους

Χρυσανθακόπουλος Παναγιώτης 26 ψήφους.


Για την Εξελεγκτική Επιτροπή

Γεωργοπούλου Ειρήνη 28 ψήφους

Μαγγανά Αθανασία 30 ψήφους

Χήναρης Χρήστος 31