Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Γαργαλιάνοι. Εληξαν οι σκοπευτικοί Αγώνες. Προβληματισμός για το ανοικτό σκοπευτήριο.

Στην τελετή λήξης των σκοπευτικών αγώνων που έγιναν χθες και σήμερα στο σκοπευτήριο Γαργαλιάνων με συνδιοργανωτές το Σκοπευτικό Σύλλογο Γαργαλιάνων «Η ΑΡΤΕΜΙΣ» και τη Σκοπευτική Ομοσπονδία παρέστησαν ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας και ο Αντιδήμαρχος Γαργαλιάνων Στάθης Ανδρινόπουλος.

Οι εκπρόσωποι του Δήμου συνεχάρησαν τους ........

συντελεστές της διοργάνωσης των αγώνων για την πολύχρονη δραστηριότητά τους στο συγκεκριμένο άθλημα της σκοποβολής. Σε συζητήσεις που έγιναν με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σκοπευτικού Συλλόγου και τους εκπροσώπους της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας επαναβεβαιώθηκε το συνεχές έμπρακτο ενδιαφέρον του Δήμου για την παραχώρηση του ανενεργού λατομείου στα βόρεια της περιοχής Γαργαλιάνων για την αποκατάστασή του και τη δημιουργία ανοικτού σκοπευτηρίου σύμφωνα με τις προ πολλών ετών εγκεκριμένες μελέτες από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Οι εκπρόσωποι του Δήμου εκφράζουνε την πλήρη απογοήτευσή τους γιατί επί ένα και πλέον έτος οι διαδικασίες παραχώρησης έχουν βαλτώσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και την μη ανάληψη της τελικής ευθύνης από τους αρμόδιους παράγοντες της Διεύθυνσης Δασών. Οι εκπρόσωποι του Δήμου αναρωτήθηκαν πως είναι δυνατόν ένας αφόρητος εγκυκλιασμός να βάνει φραγή στον εξωραϊσμό και την αναβάθμιση ενός συγκεκριμένου χώρου που συχνά σήμερα μετατρέπεται σε μια άτυπη χωματερή, και διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσουν την προσπάθεια με νέο κύκλο επαφών με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου και το ΥΠΕΚΑ ώστε επιτέλους να λυθεί το πρόβλημα προς όφελος της Τοπικής Κοινωνίας.

Κοινωνική αλληλεγγύη από Εναλλακτικό Εργαστήρι στην Τριφυλία

Από τις αρχές της εβδομάδας ξεκίνησαν στην Κυπαρισσία τα δωρεάν μαθήματα στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί το Εναλλακτικό Πολιτιστικό Εργαστήρι Τριφυλίας.

Το Εναλλακτικό Πολιτιστικό Εργαστήρι συστάθηκε το Γενάρη του 2012 μετά από πρωτοβουλία που ανέλαβαν νέες και νέοι της περιοχής με δημοκρατικές και κοινωνικές ευαισθησίες, ενεργοί πολίτες με διάθεση για ανιδιοτελή προσφορά! Αποτελεί μία μη κερδοσκοπική ένωση φυσικών προσώπων.
Ουσιαστικά, είναι ένας αυτοοργανωμένος .......

κοινωνικός χώρος, μια συλλογική προσπάθεια κοινωνικής αλληλεγγύης και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής! Σκοπός του, όπως περιγράφεται στο καταστατικό του, είναι, μέσω της αυθόρμητης φυσικής διδασκαλίας, η ανιδιοτελής και μη κερδοσκοπική ανταλλαγή γνώσεων και πληροφοριών, τόσο στο καλλιτεχνικό όσο και στο ευρύτερα εκπαιδευτικό πεδίο.

Η δημιουργία, δηλαδή, ενός πολιτιστικού εργαστηρίου δεύτερης ευκαιρίας για όσους επιθυμούν να καλλιεργήσουν ή να διευρύνουν κάποια γνωσιακά πεδία. Βασική επιδίωξη του εγχειρήματος είναι να απευθυνθεί πρωτίστως σε παιδιά κοινωνικών μειονοτήτων και δευτερευόντως σε άτομα κάθε ηλικίας κοινωνικά ή οικονομικά αποκλεισμένα από κάποια μορφή ή κάποιο είδος γνώσης. Πρόκειται για φορέα που αποτελεί αποκλειστικά αυτοδιαχειριζόμενη δομή κοινωνικού χαρακτήρα, στηριζόμενη αποκλειστικά στον εθελοντισμό.

Στους στόχους του είναι η προώθηση της εναλλακτικότητας, τόσο σε επίπεδο λειτουργίας όσο και σε επίπεδο κοινωνικής παρέμβασης, η υπόδειξη μιας διαφορετικής μορφής αυτοοργάνωσης και αυτοδιάθεσης των κοινωνικών ομάδων, η εισαγωγή των εννοιών της άμεσης δημοκρατίας και της συναίνεσης στις οργανώσεις κοινωνικής συνύπαρξης, η πρόκριση ενός διαφορετικού τρόπου θέασης της ζωής, ικανού να αντικαταστήσει συντηρητικές και αλλοτριωτικές αξίες της σημερινής κοινωνίας, η ενίσχυση της διαδραστικής δημιουργίας. Για, δε, την υλοποίηση των στόχων αυτών, η ένωση θα οργανώνει αφιλοκερδώς μαθήματα, σεμινάρια, διαλέξεις, ομιλίες και παραστάσεις, με σκοπό την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, γνώσεων, πληροφοριών και την ενημέρωση σε οποιοδήποτε γνωστικό και καλλιτεχνικό αντικείμενο. Φορείς και δέκτες αυτής της ανοιχτής και θεσμικά ελεύθερης φυσικής διδασκαλίας μπορεί να είναι οποιοιδήποτε το επιθυμήσουν.

Θα διαμορφωθούν τρία επίπεδα δραστηριοτήτων: Πρώτο, μέσα στο χώρο, ο οποίος θα αποτελεί την έδρα της ένωσης, θα γίνονται μαθήματα μουσικής, ζωγραφικής, σκακιού, χορού και θεάτρου σκιών, όπως και μαθήματα ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας, κοινωνιολογίας, φιλοσοφίας, μαθηματικών, νοηματικής γλώσσας, αστρονομίας, καθώς και μαθήματα για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες - δράση η οποία ήδη από τις αρχές της εβδομάδας υλοποιείται. Δεύτερο, μέσα στον ίδιο χώρο, θα δημιουργηθεί η ομώνυμη θεατρική και κινηματογραφική ομάδα και θα οργανωθούν παρουσιάσεις και διαλέξεις ποικίλης θεματολογίας, τα περιεχόμενα και τα συμπεράσματα των οποίων θα δημοσιεύονται στη μηνιαία δωρεάν εφημερίδα της ένωσης. Σημειώνουμε πως ήδη από το Μάιο το Εναλλακτικό Πολιτιστικό Εργαστήρι έχει κάνει προβολές ταινιών στην αίθουσα εκδηλώσεων «Αλέκος Παπαδόπουλος» στην Κυπαρισσία. Τρίτο, θα διεκδικήσει οι εργασίες του να γίνονται μια φορά το μήνα σε υπαίθριο χώρο στο κέντρο της πόλης ή και σε οποιονδήποτε υπαίθριο χώρο εντός του Δήμου Τριφυλίας.

Τα μαθήματα γίνονται σε αίθουσα του Γυμνασίου Κυπαρισσίας και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6985743510 (Ιωάννα Μαραβελή) ή στο ηλ. ταχυδρομείο:enallaktiko_ergastiri@yahoo.gr.

Το Εναλλακτικό Πολιτιστικό Εργαστήρι Τριφυλίας έχει και σελίδα στο facebook.

Δηλώσεις

Εμείς μιλήσαμε με μέλη του Εναλλακτικού Πολιτιστικού Εργαστηρίου Τριφυλίας και παρουσιάζουμε τι είπαν στο «Θ» για αυτή την πρωτοβουλία, τη συμμετοχή τους στο Εργαστήρι και τα μαθήματα που ήδη γίνονται:

Ιωάννα Μαραβελή: «Μια ομάδα ενεργών πολιτών αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα Εργαστήρι που βασίζεται στην αλληλεγγύη. Σε πρώτη φάση γίνονται διάφορα μαθήματα, δωρεάν. Στόχος μας είναι να γνωριστούμε, να έρθουμε πιο κοντά ο ένας με τον άλλον και να προσπαθήσουμε να καλύψουμε κενά που έχει αφήσει αυτή τη στιγμή η Πολιτεία. Αυτό που θα πρέπει να τονίσουμε, είναι ότι οποιοσδήποτε θέλει να συμμετάσχει, να διδάξει ή να παρακολουθήσει μαθήματα ή να βοηθήσει με οποιονδήποτε άλλον τρόπο, μπορεί, αρκεί να διαθέσει λίγο από τον ελεύθερο χρόνο του».

Χρήστος Παζαΐτης, ζωγράφος: «Συμμετέχω κι εγώ στο Εναλλακτικό Πολιτιστικό Εργαστήρι. Μου ζητήθηκε από τα παιδιά, αν μπορώ να συμμετάσχω και δέχτηκα, γιατί με ενδιαφέρει να στηρίξω αυτή την προσπάθεια, βοηθώντας τα παιδιά όσο περνάει απ' το χέρι μου. Πιστεύω να πάνε όλα καλά και να υπάρχει ανταπόκριση από τον κόσμο και τα παιδιά».

Χριστίνα Ρεκούμη, φιλόλογος: «Είμαι φιλόλογος, είναι η τρίτη χρονιά που δουλεύω στην Κυπαρισσία και θα παραδίδω μαθήματα ελληνικής γλώσσας κάθε Πέμπτη, 6.00 - 8.00 το απόγευμα, σε ενήλικες. Αφορά, κατά βάση, μετανάστες ή πρόσφυγες οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ελληνική γλώσσα. Θέλω να πω ότι δεν αποτελεί κανενός είδους απειλή το Εναλλακτικό Πολιτιστικό Εργαστήρι για τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εκπαίδευσης. Εμείς έχουμε ως στόχο να ενώσουμε την κοινωνία, όχι να τη χωρίσουμε. Πιστεύουμε ότι πρέπει να ενταχθούν ομαλά οι συνάνθρωποί μας από άλλες χώρες στο κοινωνικό σύνολο, και θα βάλει ο καθένας το λιθαράκι του για να συντελεστεί αυτή η προσπάθεια».

Νίκη Τσακάλου, με πολλές συμμετοχές στο ΤΕΘ: «Θα κάνω θεατρικό παιχνίδι κάθε Κυριακή 11.00 με 13.00. Απευθύνομαι σε παιδιά του Δημοτικού Σχολείου κατ' αρχάς. Αν έρθουν και παιδιά του Γυμνασίου, ακόμη καλύτερα, γιατί ίσως στο τέλος της χρονιάς ανεβάσουμε ένα θεατρικό αυτοσχέδιο των παιδιών. Δεν υπάρχει θεατρική αγωγή στα σχολεία, δεν έχουν φέρει δασκάλους στα σχολεία, ίσως μόνο σε ένα - δύο, και τα παιδιά ενδιαφέρονται πολύ γι' αυτό. Υπάρχει η έδρα του ΤΕΘ στα Φιλιατρά για ενήλικες, αλλά δεν υπάρχει κάτι για παιδιά και εμείς προσπαθούμε να καλύψουμε αυτό το κομμάτι».

Κατερίνα Χρονοπούλου, καθηγήτρια Αγγλικών: «Συμμετέχω στο Εργαστήρι, με μαθήματα αγγλικών για ενήλικες - αρχάριους στο επίπεδο, από μια επιθυμία να προσφέρω, ειδικά τώρα που τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Εθελοντικά, όποιος μπορεί να βοηθηθεί ας βοηθηθεί και ό,τι μπορώ κι εγώ να κάνω, θα το κάνω».

Του Ηλία Γιαννόπουλου στο "Θάρρος"

Νοσοκομείο Κυπαρισσίας Αναβάθμιση χωρίς γιατρούς και προσωπικό, γάζες και σύριγγες γίνεται;

Τις τελευταίες μέρες έχουμε πολύ σημαντικές εξελίξεις για την κτηριακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Ο υπουργός Υγείας υπέγραψε και ενέκρινε τη μελέτη σκοπιμότητας του έργου «Αναδιαρρύθμιση Ισογείου του Κτηρίου των Εξωτερικών Ιατρείων - Διοίκησης του Γ.Ν. - Κ.Υ. Κυπαρισσίας», προϋπολογισμού 1.262.959 ευρώ. Σύντομα δε, θα κατατεθεί πρόταση για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ. Όπως, επίσης, υπέγραψε και ενέκρινε τη μελέτη εφαρμογής και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου «Νέο κτήριο Ηλεκτρικού Υποσταθμού Μέσης Τάσης του Γ.Ν. - Κ.Υ. Κυπαρισσίας», προϋπολογισμού 445.260 ευρώ, με χρηματοδότηση από τον τακτικό προϋπολογισμό του υπουργείου Υγείας!

Ευχάριστα και ιδιαιτέρως θετικά τα νέα αυτά για τα............

δύο έργα. Αρκεί, όμως, από μόνη της η κτηριακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας για να βελτιωθούν και αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες; Το κτήριο, με πολύ απλά ελληνικά, θα μας κάνει καλά, αν- ο μη γένοιτο- μας συμβεί κάτι και χρειαστούμε νοσοκομειακή φροντίδα; Εννοείται πως όχι!

Όχι, σε καμία περίπτωση δεν «ακυρώνω» ή «υποβαθμίζω» τη σπουδαιότητα των έργων και την αναγκαιότητα υλοποίησής τους. Ούτε και λέω πως αυτά δε συμβάλλουν στην κτηριακή αναβάθμιση του νοσοκομείου. Το αναφέρω, άλλωστε, πως είναι πολύ σημαντικές εξελίξεις και ευχάριστα και ιδιαιτέρως θετικά νέα! Δε χρειάζονται, όμως, δα, και θριαμβολογίες και πανηγυρισμοί, ότι με τα έργα αυτά, αυτομάτως γαρ, αναβαθμίζεται το νοσοκομείο. Το νοσοκομείο έχει προβλήματα, έχει ανάγκες, δεν μπορεί να αναβαθμιστεί από το φρεσκοβαμμένο τοίχο και τον όμορφο πίνακα! Ναι, θα γίνει και το ισόγειο ένας όμορφος χώρος, βεβαίως και θα είναι καλύτερες οι συνθήκες εργασίας, πιο άνετες οι λειτουργίες και σε καλύτερη ατμόσφαιρα οι υπηρεσίες που θα παρέχονται!

Πώς, όμως, μπορεί ένα κτήριο από μόνο του να αναβαθμίσει το νοσοκομείο, όταν δεν υπάρχει προσωπικό να προσφέρει υπηρεσίες υγείας; Αυτό είναι το ερώτημα που πρέπει να απαντήσουν οι υπεύθυνοι, αρμόδιοι και εμπλεκόμενοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες της Υγείας! Ποια είναι η κατάσταση στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας σήμερα; Στην Καρδιολογική Κλινική, καρδιολόγος μόνιμος δεν υπάρχει! Ένας γιατρός καρδιολόγος υπηρετεί και αυτός με σύμβαση. Αναισθησιολόγος, ένας μόνο υπηρετεί. Στη Χειρουργική υπάρχουν δύο γιατροί, αλλά δέκα μέρες το μήνα η Κλινική, λόγω των περικοπών στις εφημερίες, δεν εφημερεύει. Η Παθολογική Κλινική χρειάζεται ενίσχυση με γιατρούς. Η, δε, Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, η οποία προσφέρει υψίστης σημασίας υπηρεσίες και έργο, λειτουργεί με μία μόνο νεφρολόγο. Αυτά, ενδεικτικά για τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό.

Αναλώσιμα υλικά διαθέτει το νοσοκομείο; Όχι! Ευτυχώς που φαρμακεία της Κυπαρισσίας, σύλλογοι και ιδιώτες προσφέρουν δωρεάν στο νοσοκομείο γάζες, σύριγγες, γάντια, φλεβοκαθετήρες, ουροσυλλέκτες, χαρτοβάμβακο και άλλα αναλώσιμα είδη!
Τι θέλω να πω; Το τονίζω ευθέως: Ό,τι γίνεται στο νοσοκομείο, όποιο έργο υλοποιείται, είναι καλό και ενισχύει- και- το διαρκές αίτημα της κοινωνίας και των εργαζομένων για αναβάθμιση. Εκτός, όμως, από την κτηριακή αναβάθμιση του χώρου και τη βελτίωση της εικόνας του, απαιτείται η ενίσχυσή του με προσωπικό και η εξασφάλιση των ιατρικών ειδών και υλικών (αναλώσιμα κ.α.), για να μπορούν, έτσι, να παρέχονται αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας στους πολίτες!

Προσθέτω, δε, πως η κατάσταση που επικρατεί στα Κ.Υ. και τα Π.Ι. είναι τραγική από ελλείψεις προσωπικού, αλλά και στις κτηριακές υποδομές τους.
Πολιτικοί και λοιποί παράγοντες της υγείας, λοιπόν, ας αφήσουν τους πανηγυρισμούς, για τα όντως σημαντικά δύο αυτά έργα, και ας απαιτήσουν και κάνουν πράξη την ενίσχυση του νοσοκομείου με ιατρικό προσωπικό και ας εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για τη λειτουργία του! Το κτήριο, από μόνο του, δε σώζει ζωές, οι ιατρικές υπηρεσίες σώζουν!

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος

Φιλιατρά - Βορρέειον: Αφιέρωμα στον Τίτο Αινεία. [ VIDEO ]

Με την τρίτη βραδιά (στα Φιλιατρά αυτή την φορά) συνεχίστηκε το αφιέρωμα στους Τριφύλιους λογοτέχνες με την βραδιά να αφιερώνεται στον Τίτο Αινεία (κατα κόσμον Σταύρο Κοκκινέα) στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο στα Φιλιατρά.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ...........

διακρίναμε τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Γιώργο Μπακούρο, τον Αντιδήμαρχο Φιλιατρών κ. Αναστάσιο Πούλο, τον αντιδήμαρχο Τριφυλίας κ. Παναγιώτη Τσίγγανο, τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων κ. Κώστα Παππαδόπουλο - Ζωτόπουλο, τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Τριφυλίας κ.κ. Κανελλόπουλο Ζαχαρία και Ρούσση Ιωάννη, τον Ομότιμο Καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Πάνο Αθανασόπουλο, τον πρόεδρο του Μορφωτικού Συλλόγου "Ο Πυρσός" κ. Νίκο Αντωναρόπουλο, τον εκπαιδευτικό και συγγραφέα Χρήστο Πλακονούρη, τον πρόεδρο του Ομίλου Φίλων Αγρίλη, την πρόεδρο του Τριφυλιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου κ. Γιούλα Ζαχαροπούλου κ.α.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και οι δυο γιοί του Τιμώμενου προσώπου ο Τίτος Κοκκινέας και ο Αινείας Κοκκινέας και οι δυο εγγονές Τίτου Αινεία.

Η Εκδήλωση ξεκίνησε με την Πρόεδρο της Κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας κ. Βιβή Παντελάκη η οποία καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και είπε ότι αυτή η τρίτη εκδήλωση ήταν η πιο πολυπληθείς από τις δυο προηγούμενες.
Αναφερόμενη στην εκδήλωση η κ. Παντελάκη είπε ότι αυτή η σειρά εκδηλώσεων η οποία ξεκίνησε από πέρσι, ήταν ιδέα του Δημάρχου Τριφυλίας κ. Κώστα Κόλλια.
Η κ. Παντελάκη αναφέρθηκε στην σημερινή εποχή της κρίσης και είπε ότι αν περνάμε μια εποχή κρίσης ή εποχή κρίσης αξιών είναι καλύτερο να στρέψουμε τα βλέμματα των παιδιών μας στην πνευματική μας κληρονομιά.

Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώνονται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας και την Ένωση Μεσσήνιων Συγγραφέων.
Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τους Δημοσιογράφους και τους blogger της περιοχής που στήριξαν και πρόβαλλαν τις εκδηλώσεις.

Αναφερόμενος στον Τίτο Αινεία ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων κ. Κώστας Παππαδόπουλος - Ζωτόπουλος είπε ότι ο Τίτος Αινείας καταγόταν από την Σαϊδώνα της Μεσσηνιακής Μάνης, έζησε πολλά χρόνια στα Φιλιατρά όπου σπούδασε στο Γυμνάσιο.
Στο μερολίθι Φιλιατρών γεννήθηκε ο ένας εκ των δυο γιων του ο Τίτος Κοκκινέας ο οποίος είναι αξιόλογος Λογοτέχνης με το ψευδώνυμο Ντίνος Ζευγολάτης.
Μετα το γυμνάσιο σπούδασε Νομικά στην Αθήνα, ενώ παράλληλα ασκούσε την δημοσιογραφία όπου συνεργάστηκε με πολλά περιοδικά της εποχής.
Ασχολήθηκε με την λογοτεχνία και την Λαογραφία. Το έργο του από τα πιο πλούσια έχει προβληθεί τόσο απο το ραδιόφωνο όσο και από την τηλεόραση με εκατοντάδες εκπομπές συνολικά, γύρω στις 450.

Κύριος ομιλητής στην παρουσίαση του Αφιερώματος στον Τίτο Αινεία ήταν ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας.
Εργα του Τίτου Αινεία διάβασαν οι Ηθοποιοί του Τριφυλιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ελένη Πετροπούλου και ο κ. Καπελούζος.

Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η Εγγονή του Τίτου Αινεία, Άλλεα Κοκκινέα Διαβάζοντας το έργο του με τίτλο "6223"

Δείτε το σχετικό Video από την εκδήλωση.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 7ης Οκτωβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.


Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

Μια νεαρή ομογενής, με ρίζες από την Καλαμάτα, τα… βάζει με το σύστημα

«Έδωσα φακελάκι» καταγγέλλουν δεκάδες πολίτες σε ιστοσελίδα

Μπορεί μια νεαρή κοπέλα, μόλις 22 ετών, να ανατρέψει μια ..............

«συνήθεια» δεκαετιών στην Ελλάδα, όπως το περίφημο «φακελάκι»; Τίποτα δεν είναι αδύνατο.

Η αγωνία, λοιπόν, για την κατάσταση στη γενέτειρά της και τα αρνητικά δημοσιεύματα του αμερικάνικου Τύπου για τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα, έδωσαν το έναυσμα στην Χριστίνα Τρεμόντι να δημιουργήσει την ιστοσελίδα: http://www.edosafakelaki.org/.