ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟΨΕ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣKΕΥΗΣ, Λόγω έκτακτης βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.

Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2012

Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV [ 12/10/2012 ]Ευχαριστήριο μήνυμα από αναγνώστη μας

Αγαπητοί φίλοι του Φιλιατρά News.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ, (και πιστεύω ότι εκφράζω όλους τους υπόλοιπους γονείς των παιδιών) για την κάλυψη, προβολή και ανάδειξη του τόσο σοβαρού θέματος που έχει προκύψει, με την άδικη απομάκρυνση της δασκάλας κυρίας Χριστοπούλου, από το 2ο νηπιαγωγείο με υπαιτιότητα της διευθύντριας κ. Βασιλοπούλου.
Τόσο το κείμενο που γράφτηκε στο μπλόγκ σας (κλίκ), όσο και το Video που τραβήξατε, ανέδειξαν πολλές πτυχές της κατάστασης, που ίσως δεν γνωρίζει ο προϊστάμενος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κύριος Νίκος Κλάδης, για τα τεκτενόμενα στο 2ο νηπιαγωγείο Φιλιατρών.

Ολοι οι γονείς των παιδιών δηλώνουμε ενωμένοι μεταξύ μας, σαν ...........

μια γροθιά και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις, για να γυρίσει πίσω η δασκάλα, που έκανε μόνο καλό στα παιδιά μας.
Της έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη, σε αντίθεση με την Διευθύντρια κυρία Βασιλοπούλου Μαρία, όπου έχει χάσει πλέον ακόμα και το τελευταίο ίχνος εμπιστοσύνης που της είχαμε.

Και πάλι σας ευχαριστούμε πολύ για την πληρέστατη κάλυψη και ανάδειξη του θέματος μας και συγχαρητήρια.

Αγανακτισμένος γονιός.

Καταργούνται 127 ΔΟΥ. Μία θα μείνει στην Μεσσηνία.

Πληρωμές στις τράπεζες, ηλεκτρονικές δηλώσεις και τέλη μέσω TAXIS φέρνει η κατάργηση των 127 ΔΟY σε όλη την Επικράτεια που σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών μέχρι το τέλος του έτους. Ο υφυπουργός Οικονομικών και το επιτελείο του δημιουργούν ένα μοντέλο «γραφείων εξυπηρέτησης πολιτών» για τις Εφορίες που θα λειτουργούν καθώς αναμένεται η απεμπλοκή τους από ένα πλήθος δραστηριοτήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπεται η .............

επεξεργασία των πληρωμών από τις βάσεις δεδομένων και τα συστήματα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και η διασύνδεσή τους με τα πιστωτικά ιδρύματα. Η ΓΓΠΣ επεξεργάζεται ήδη βεβαιωμένους και ρυθμισμένους φόρους προκειμένου έως το τέλος του έτους να είναι πληρωτέοι απευθείας στις τράπεζες. Η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί και για παράβολα και τέλη, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα πληρωμής μέσω e-banking.

Οσο για τις ουρές που παρατηρούνται κάθε χρόνο για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, ήδη η ΓΓΠΣ έχει δημιουργήσει το περιβάλλον της ηλεκτρονικής υποβολής η οποία από το 2013 είναι υποχρεωτική για όλους. Στο πεδίο των ΔΟΥ παραμένει η διεκπεραίωση όλων των ενεργειών που απαιτούνται για τη διενέργεια ελέγχων και τις σχετικές καταλογιστικές πράξεις επιβολής φόρων, ενώ συνολικά θα δέχονται συναλλαγές με τους φορολογούμενους σχετικά με υποθέσεις που αφορούν στον έλεγχο φορολογίας κεφαλαίου, μεταβιβάσεων, ακίνητης περιουσίας, ΚΒΣ κ.λπ.
Συνολικά και επί της διαδικασίας, στο πόρισμα που παρουσίασε χθες η Ειδική Επιτροπή

Ενοποιήσεων ΔΟΥ σε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, παρουσία του υπουργού κ. Στουρνάρα, του υφυπουργού κ. Μαυραγάνη και όλων των Γενικών Διευθυντών που εμπλέκονται στο θέμα της ενοποίησης των ΔΟΥ προβλέπεται έως το τέλος του έτους:
* στην Αττική να παραμείνουν 41 ΔΟΥ (καταργούνται 28),
* στη Θεσσαλονίκη να παραμείνουν 11 ΔΟΥ (καταργούνται 6),
* σε κάθε ένα από 13 Νομούς να παραμείνουν 2 ΔΟΥ (καταργούνται συνολικά 35): Αιτωλοακαρνανία, Αργολίδα, Αχαΐα, Βοιωτία, Δωδεκάνησα, Έβρος, Ηράκλειο, Κοζάνη, Κυκλάδες, Λάρισα, Μαγνησία, Πέλλα και Χαλκιδική,
* σε κάθε ένα από 36 Νομούς να παραμένει 1 ΔΟΥ (καταργούνται συνολικά 58).

Σύμφωνα με το πόρισμα, οι ΔΟΥ που θα παραμείνουν εν λειτουργία (114 ΔΟΥ) επιλέχθηκαν με οικονομικά κριτήρια, όπως η φοροδοτική ικανότητα και ο αριθμός συναλλασσομένων. Επιπλέον, σύμφωνα με τεχνικά κριτήρια, όπως η επάρκεια των κτιρίων και το ιδιοκτησιακό καθεστώς τους, επιλέχθηκαν τα κτίρια τα οποία θα στεγάσουν τις ενοποιημένες ΔΟΥ.

Τέλος, λήφθηκαν υπόψη και κοινωνικά και γεωγραφικά κριτήρια, όπως η δυσκολία πρόσβασης, ο νησιωτικός και ορεινός χαρακτήρας, καθώς και οι ακριτικές – παραμεθόριες περιοχές, με σκοπό, όπου καταργούνται ΔΟΥ να δημιουργηθούν Γραφεία Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Τα Γραφεία αυτά θα στεγαστούν στα υφιστάμενα κτίρια των ΟΤΑ ή των ΚΕΠ, με σκοπό τόσο την εξυπηρέτηση των πολιτών σε ενιαίους χώρους όσο και την επίτευξη συνεργιών μείωσης του συνολικού κόστους λειτουργίας τους.
Το όφελος από τις ενοποιήσεις των ΔΟΥ ανέρχεται σε 800.000 ευρώ ανά μήνα, ενώ το αντίστοιχο κόστος θα ανέλθει σε 4 εκατ. και συνεπώς θα αποσβεστεί σε 5 μήνες περίπου. Άρα το συνολικό όφελος για το κράτος κατά τη διετία 2013-2014 θα ανέλθει σε 15 εκατ. ευρώ.

Αδέσμευτος τύπος

Απάντηση σε Λαμπτρόπουλο για τα Φωτοβολταϊκά

Απάντηση στην ερώτηση που είχε καταθέσει στις 13 Σεπτεμβρίου για τα Φωτοβολταϊκά ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος, έδωσε η Γενική Γραμματεία Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Την απάντηση μας την κοινοποίησε το γραφείο του πρώην υπουργού και σας την παρουσιάζουμε όπως ακριβώς την λάβαμε...........


Παρακαλούμε αναμείνατε λίγο να φορτώσει το έγγραφο απάντησης.Φιλιατρά - Βορρέειο: Αρχαιρεσίες για νέο Δ. Σ.

Ο Σύλλογος Φιλοπροόδων καλεί τα μέλη του σε Τακτική Γενική Συνέλευση που θα γίνει στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο, την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 11.30 π.μ., με θέματα ημερησίας διάτάξης:

1. Απολογισμός πεπραγμένων διετίας του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου.
2. Οικονομικός απολογισμός διετίας.
3. Έκθεση ελέγχου Εξελεγκτικής Επιτροπής.
4. Έγκριση πεπραγμένων και οικονομικού απολογισμού.
5. Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Η ψηφοφορία για την ανάδειξη ............

νέου Διοικητικού Συμβουλίου θα αρχίσει αμέσως μετά το τέλος της Γενικής Συνέλευσης και θα διαρκέσει μέχρι τις 6.00 το απόγευμα.

Με εκτίμηση

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Έλληνας μαθητής, 1ος σε παγκόσμιο διαγωνισμό έκθεσης!

ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ.

Έλληνας μαθητής της Β' Γυμνασίου, από τα Γιαννιτσά ήταν ο νικητής του διεθνούς διαγωνισμού έκθεσης της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης (UPU).
Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν: «Γράψτε μια επιστολή σε έναν αθλητή ή μια μορφή του αθλητισμού που θαυμάζετε, για να εξηγήσετε τι σημαίνουν για εσάς οι Ολυμπιακοί Αγώνες».

Στο διαγωνισμό πήραν μέρος πάνω από .............

1 εκατομμύριο νέοι από 55 χώρες, μέσω των ταχυδρομείων τους και νικητής αναδείχτηκε ο 14χρονος Έλληνας.
«Η σύνθεση είναι πρωτότυπη, πολύ προσωπική και δημιουργική, ενώ αναδεικνύονται έντονα οι Ολυμπιακές αξίες», αναφέρει η διεθνής κριτική επιτροπή επισημαίνοντας τον απλό και δημιουργικό τρόπο γραφής του Μάριου Χατζηδήμου.

Ο νικητής βραβεύτηκε την Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείου, δηλ. στις 9 Οκτωβρίου 2012, στην Ντόχα του Κατάρ, στο πλαίσιο του 25ου Παγκόσμιου Συνεδρίου της ΠΤΕ που θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή 149 χωρών. Τον Απρίλιο ο 14χρονος είχε αναδειχτεί νικητής στον αντίστοιχο πανελλήνιο διαγωνισμό και η έκθεση διαβιβάστηκε στο διεθνές γραφείο της Π.Τ.Ε μέσω των ΕΛ.ΤΑ, όπου και έγινε η τελική κρίση των εκθέσεων των μαθητών από όλες τις χώρες.

Ακολουθεί η έκθεση του Μάριου Χατζηδήμου:

«Γιαννιτσά, 25/01/12
Κύριο Ρότζερ Φεντερερ,
Tennis sport club of Bussel,
Switzerland.

Αγαπητέ Ρότζερ Φέντερερ,
Είμαι ο Μάριος, ένας από τους χιλιάδες, φαντάζομαι θαυμαστές σου. Ένας μικρός, ασήμαντος Μάριος, μπροστά σ' έναν γίγαντα του αθλητισμού. Κι ο λόγος που σου γράφω; Για να σ' ευχαριστήσω... να σ' ευχαριστήσω, που ξύπνησες μέσα μου την αγάπη για τον αθλητισμό και το τένις!
Χρόνια παρακολουθώ τους αγώνες και τις προσπάθειές σου στα γήπεδα, χειροκροτώ τις νίκες σου και θαυμάζω την επιμονή σου στις δύσκολες στιγμές. Το ανέβασμα σου όμως στο βάθρο του νικητή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, ήταν το «σερβίς», για την δική μου είσοδο στο άθλημα.

Άρπαξα την παρατημένη ρακέτα του αδελφού μου και αποφασιστικά μπήκα στο γήπεδο, έτοιμος να νικήσω. Τότε συνειδητοποίησα πόσο διαφορετικό είναι, να βλέπεις την ρακέτα στα χέρια του Φέντερερ από το να προσπαθείς να την κουμαντάρεις στα δικά σου χέρια. Παιδεύτηκα, ίδρωσα, άκουσα δικαιολογημένα τις φωνές του προπονητή μου, όμως δεν τα παράτησα. Η μορφή σου στο βάθρο του Ολυμπιονίκη, με κρατούσε εκεί και συνέχιζα...

Συνέχιζα και ονειρευόμουνα... Κάποια μέρα, κτυπώντας το μπαλάκι, εκ σφενδονίστηκε μαζί και η φαντασία μου, μακριά, πολύ μακριά στον χρόνο και στον τόπο. Βρέθηκα, λέει, εκεί, στην Αρχαία Ολυμπία, στην μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, στους πρώτους επίσημους Ολυμπιακούς Αγώνες. 776 π.Χ.- οι κήρυκες γυρνούν όλη την Ελλάδα και αναγγέλλουν το γεγονός. Οι πόλεμοι σταματούν, γιατί ο αθλητισμός ενώνει και συμφιλιώνει τους ανθρώπους, έτσι τουλάχιστον ήταν τότε! Νέοι από κάθε άκρη της χώρας, καταφθάνουν εκεί με λεβέντικη ψυχή και σώμα, για ν' αγωνισθούν τον «καλόν αγώνα», το «Ευ αγωνίζεσθαι». Τι υπέροχες λέξεις, τι φανταστική ατμόσφαιρα!
Ήσουν κι εσύ, λέει, εκεί. Οι ιστορικές μου γνώσεις σε απορρίπτουν, όμως η φαντασία μου σε θέλει εκεί. Ν' αγωνίζεσαι και να στεφανώνεσαι με την αγριελιά. Να ποτίζεις με τον ιδρώτα σου, το χώμα της αρχαίας Ολυμπίας και να δοξάζεσαι μαζί με τον Διαγόρα της Ρόδου, τον Πολυδάμα, τον Θεαγένη.

Ναι, είμαι περήφανος, που η δική μου πατρίδα, η Ελλάδα, έθεσε τα θεμέλια του σύγχρονου αθλητισμού. Το αθλητικό πνεύμα, σαρκώθηκε και μορφοποιήθηκε στους αγώνες της αρχαιότητας. Η Ολυμπιακή φλόγα, λαμπρυνόμενη με τις άξιες του Ελληνικού πολιτισμού, φώτισε την οικουμένη. Η αγωνιστικότητα, η ευγενής άμιλλα, ο αυτοέλεγχος, η συνεργασία, μέσ' από τον αθλητισμό, εμπλούτισαν και όλη την στάση του ανθρώπου απέναντι στην ζωή...

...Στεκόσουν εκεί, στεφανωμένος, ακτινοβολώντας την χαρά της νίκης, όταν σε πλησίασα ντροπ αλά, σου έπιασα το χέρι, σε κοίταξα στα μάτια και σε ρώτησα:
- Πως νοιώθεις, Ρότζερ; Τι σημαίνουν για σένα όλα αυτά;
- Άκου μικρέ μου, μου απάντησες με μια φωνή κρυστάλλινη, που ακόμα αντηχεί στ' αυτιά μου. «Αγωνίζομαι» σημαίνει «νικώ», να το θυμάσαι αυτό. Η συμμετοχή, ο αγώνας, είναι ήδη μια μεγάλη νίκη, ανεξάρτητα απ' το τρόπαιο. Νίκη ενάντια στους φόβους, τις ανασφάλειες και τις δυσκολίες του εαυτού σου, ενάντια στον εγωισμό και την φιλαυτία σου. Νίκη υπέρβασης του εαυτού σου. Και κάτι ακόμα: «Νικώ» σημαίνει «Αγαπώ». Αγαπώ τον συναγωνιστή μου, που μου έδωσε την ευκαιρία ν' αγωνιστώ, τον προπονητή μου, που μου έμαθε τον τρόπω ν' αγωνίζομαι και να νικώ, τον κόσμο που με στηρίζει στην προσπάθεια και στον δρόμο προς τη νίκη, τον Θεό, που μου χαρίζει την δυνατότητα ν' αγωνίζομαι και να νικώ!

- Άουτ! Μάριε, συγκεντρώσου επιτέλους στο παιχνίδι! Ήταν η φωνή του προπονητή μου, που με έβγαλε ξαφνικά από την ονειροπόλησή μου. Όμως όχι, εκείνη την ημέρα, δεν ήταν δυνατόν να συγκεντρωθώ σε κανένα παιχνίδι. Ήθελα να διηγηθώ, όλα αυτά που έζησα, στους πρώτους Ολυμπιακούς αγώνες. Όλοι μαζί, ο προπονητής και οι συμπαίκτες μου, γίναμε μια συντροφιά κι αναβαπτισθήκαμε στο πνεύμα των Ολυμπιακών αγώνων. Μιλήσαμε για το περίφημο «Ευ αγωνίζεσθαι», αυτό που οι σύγχρονοι άνθρωποι, μπορούν τέλεια να ερμηνεύσουν ετυμολογικά, όσον όμως αφορά την πράξη, δυσκολεύονται απ ό λίγο έως τραγικά! Στοχεύοντας αποκλειστικά στον πρωταθλητισμό, λούζονται στα βρώμικα κι επικίνδυνα νερά των αναβολικών, θυσιάζοντας στον βωμό της εφήμερης δόξας, την καθαρότητα της ψυχής και του σώματος. Η εξόντωση του αθλητή και η δυσφήμιση των αγώνων, είναι το μόνο αντίτιμο που εισπράττει κανείς από τέτοιες ενέργειες.
Ε, λοιπόν για μένα οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν σημαίνουν, ούτε αναβολικά, ούτε πρωταθλητισμό, ούτε οικονομικά συμφέροντα, οικονομική κρίση, αντιζηλίες και μίση. Σημαίνουν χαρά για την συμμετοχή, «ευ αγωνίζεσθαι», φιλία, ειρήνη και σ' αυτό το πνεύμα εύχομαι να σταθούν οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες.

Σταματώ εδώ την φλυαρία μου, που ίσως σε κούρασε και σου εύχομαι μέσα απ' την ψυχή μου, σε όλη σου την ζωή, ν' αγωνίζεσαι, να νικάς και ν' αγαπάς, όπως ακριβώς εσύ μου δίδαξες. Σ' ευχαριστώ για άλλη μια φορά και σε περιμένω, εκεί που πρωτοσυναντηθήκαμε... Στην αρχαία Ολυμπία, στην Ελλάδα, στην πατρίδα του πολιτισμού και του αθλητισμού. Στην πανέμορφη και πολυαγαπημένη μου πατρίδα, που όσες δυσκολίες και τρικυμίες κι αν περνά τώρα, « δεν την σκιάζει φοβέρα καμιά», γιατ' «έχει στο κατάρτι της βιγλάτορα, παντοτινό, τον Ήλιο, τον Ηλιάτορα»!

Με αγάπη και θαυμασμό,
Μάριος Α. Χατζηδήμου»

Έπιασε βροχή στα Φιλιατρά

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ.

Επιτέλους είπε να βρέξει στα Φιλιατρά μετα την παρατεταμένη καλοκαιρία.

ΠΡΟΣΟΧΗ στους δρόμους μέχρι να πλυθούν καλά από την βροχή γιατί με την σκόνη και το νερό μπορεί να γίνουν άκρως επικίνδυνοι.


Μεσσηνιακές εφημερίδες της 13ης Οκτωβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

Ξεσηκωμός δημοτικών παρατάξεων και γονέων κατά «Χρυσής Αυγής»

Θύελλα αντιδράσεων από δημοτικές παρατάξεις, το Σύλλογο ..............

Γονέων και Κηδεμόνων των φιλοξενούμενων παιδιών των Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του Νομού Μεσσηνίας («Η Αλληλεγγύη»), αλλά και την ΠΟΕ- ΟΤΑ, προκάλεσε η κίνηση του υπουργού Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, να αποστείλει αίτημα για συγκέντρωση στοιχείων ως προς τα παιδιά αλλοδαπών που έγιναν δεκτά σε δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Η απόφαση του υπουργού προήλθε λόγω σχετικής ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής της «Χρυσής Αυγής», Ηλίας Παναγιώταρος.

Να σημειώσουμε ότι, όπως έγραψε σχετικά το «Θ», το αίτημα έφτασε τις προηγούμενες ημέρες και στο Δήμο Καλαμάτας.

Με αφορμή αυτό χθες το πρωί ο επικεφαλής του «Δικτύου Ενεργών Πολιτών», Σταμάτης Μπεχράκης, ενημέρωσε το δήμαρχο Παν. Νίκα και του ζήτησε να αρνηθεί ο Δήμος να στείλει τα στοιχεία στο υπουργείο.

Διαβάστε στη ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΕΝΟΠΛΗ ληστεία με το «καλημέρα» χθες στο κέντρο της Κυπαρισσίας, όπου δύο ληστές με κουκούλα και καλάσνικοφ χτύπησαν την Τράπεζα Πειραιώς.
Όλα έγιναν σε δευτερόλεπτα και οι ληστές εξαφανίστηκαν με 8.000 περίπου ευρώ, με την αστυνομία να εξαπολύει ανθρωποκυνηγητό.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» στης οποίας το πρωτοσέλιδο διαβάζουμε ακόμη:
● ΤΟ «ΜΠΑΛΑΚΙ» στον Τατούλη ρίχνει ο δήμαρχος Παν. Νίκας για τη «Μπιρμπίτα» στοχεύοντας να πάνε εκεί και οι τσιγγάνοι της Καλαμάτας.
● ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ αποφάσεις για το μέλλον του ΑΤΕΙ Καλαμάτας κατατέθηκαν στο Συμβούλιο του Ιδρύματος.
● Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Πελοποννήσου σε Συνέδριο στις Βρυξέλλες για την προστασία των Μεσογειακών δασών από τις πυρκαγιές.
● ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ των οικονομικών του Δήμου Καλαμάτας καταγράφει ο ισολογισμός για τη χρήση του 2011. Υπάρχουν όμως οφειλές σε προμηθευτές.
● ΝΑ ΕΝΤΑΘΟΥΝ οι διαδικασίες για την ένταξη έργων (πολλά εκ των οποίων στη Μεσσηνία) στο ΕΣΠΑ ζητεί ο Τατούλης.
● ΑΝΟΙΧΤΗ επιστολή και προσφορά από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστα Μαργέλη στον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση με αφορμή τα συμβόλαια για «χαρές και λύπες». Στην εποχή της… πρόνοιας των συμβολαιογράφων το σύστημα «Αριάδνη», τονίζει χαρακτηριστικά.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012

Αποβολή στα κινητά από τα σχολεία. Απόφαση από το υπουργείο Παιδείας

Του συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη

Απαγορεύεται η χρήση τους από μαθητές αλλά και από εκπαιδευτικούς. Στόχος η αποφυγή καταγραφής προσωπικών δεδομένων, γεγονός που έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στο παρελθόν.

Νέα απόφαση για απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων στα σχολεία από μαθητές αλλά και εκπαιδευτικούς κοινοποίησε σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα το υπουργείο Παιδείας, μετά και την περίπτωση εκπαιδευτικού που αποκάλυψε η Αστυνομία στη Β. Ελλάδα ο όποιος κατέγραφε με το κινητό του τις κινήσεις των μαθητριών στις σχολικές αίθουσες.
Ειδικά για τους εκπαιδευτικούς, η χρήση του ..........

κινητού μέσα στις σχολικές τάξεις θα αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα, ενώ και τα παιδιά θα τιμωρούνται σύμφωνα με τον σχολικό κώδικα (παρατήρηση, επίπληξη, αποβολή, κατάσχεση κινητού και παράδοση στους γονείς κ.α.). Η συμπληρωματική οδηγία του υφυπουργού Παιδείας κ.Παπαθεοδωρου προς τα σχολεία έχει στόχο να επαλειφθούν φαινόμενα όπου τόσο οι μαθητές όσο και κάποιοι εκπαιδευτικοί καταγράφουν προσωπικά δεδομένα, κατάσταση που έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε νεαρούς μαθητές και κυρίως σε κορίτσια με τραγικές πολλές φορές αποτελέσματα.

Η απόφαση του υπουργείου Παιδείας, η οποία στάλθηκε σε όλες τις διευθύνσεις εκπαίδευσης και αφορά την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων σχετικά με τη χρήση κινητών τηλεφώνων από μαθητές και εκπαιδευτικούς στον χωρο του σχολείου προβλέπει τα εξής:

Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν κατά την ώρα της διδασκαλίας να έχουν θέσει εκτός λειτουργίας εκτός από τα κινητά τους τηλέφωνα και οποιαδήποτε άλλη συσκευή διαθέτει σύστημα επεξεργασίας δεδομένων εικόνας και ήχου. Παράλειψη του ανωτέρω καθήκοντος αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα.
Οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους εκτός από κινητά τηλέφωνα και οποιαδήποτε συσκευή η/και παιχνίδι που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας δεδομένων εικόνας και ήχου (π.χ. ρολόι η στυλό με κρυφή κάμερα) εντός του σχολικού χώρου.

Στην εξαιρετική περίπτωση που ο μαθητής έχει στην κατοχή του κινητό τηλέφωνο υποχρεούται, καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής του εντός του σχολικού χώρου, να το έχει εκτός λειτουργίας και μέσα στην τσάντα του. Κάθε παρέκκλιση από τα ανωτέρω αποτελεί αντικείμενο παιδαγωγικού ελέγχου και αντιμετωπίζεται με τις προβλεπόμενες σχολικές κυρώσεις.

Πως να επιλέξετε την ιδανική οθόνη PC

Του συνεργάτη μας Γιάννη Πετσέλη.

Ένας οδηγός αγοράς για όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε το νέο σας monitor

Ο περισσότερος κόσμος αγοράζει οθόνη για τον υπολογιστή του βασιζόμενος κυρίως στο κόστος και στο μέγεθος είναι όμως αυτά τα δυο κριτήρια αρκετά πριν αγοράσετε οθόνη; Η απάντηση είναι όχι.
Γι αυτό εμείς φτιάξαμε ένα μίνι οδηγό, για ........

όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε, πριν επιλέξετε την επόμενη οθόνη σας.

Τεχνολογία οθόνης

Η κατασκευή οθονών βασίστηκε στην τεχνολογία LCD και κάτω από την ομπρέλα της βρίσκονται οι twisted nematic (TN) οθόνες, οι vertical alignment (VA) οθόνες, οι in-plane switching (IPS) και οι planet line-switching που έχει εισάγει η Samsung.

Οι περισσότεροι κατασκευαστές φτιάχνουν οθόνες ΤΝ, οι οποίες έχουν ως πλεονέκτημα τη χαμηλή τιμή και τη γρήγορη απόκριση (συνήθως 2ms). Προσφέρουν όμως περιορισμένη γωνία θέασης, χαμηλή φωτεινότητα και ανακριβή παραγωγή χρωμάτων. Ακολουθουν οι VA (γνωστές ως PVA), οι οποίες προσφέρουν καλύτερη γωνία θέασης σε σχέση με τις παραπάνω. Προσφέρουν ακόμα, ακριβέστερη αναπαραγωγή χρωμάτων, μεγαλύτερη φωτεινότητα και τα χαμηλότερα επίπεδα μαύρου από όλες τις τεχνολογίες. Στα αρνητικά τους συγκαταλέγονται η αργή απόκριση και το υψηλό κόστος (που συνήθως είναι ανάλογο του μεγέθους της οθόνης). Τα IPS monitors είναι συνήθως τα πιο ακριβά, αν και γίνεται μια προσπάθεια με τις νέες e-IPS να πέσει η τιμή τους. Μαζί με τις PLS προσφέρουν την καλύτερη γωνία θέασης και την πιο αξιόπιστη αναπαραγωγή χρωμάτων. Από θέμα ταχύτητας όμως υστερούν σε σχέση με όλες τις άλλες κατηγορίες. Τέλος οι PLS (μια τεχνολογική καινοτομία της Samsung), διαθέτουν την υψηλότερη φωτεινότητα από όλες και καταναλώνουν συγκριτικά πολύ λιγότερο ρεύμα. Επίσης κοστίζουν περίπου 15% φθηνότερε από τις IPS.

LED οθόνες.

Η βασική τους διαφορά με τις LCD είναι ότι χρησιμοποιούν διαφορετικό τύπο backlight (οπίσθιο φωτισμό) που έχει να κάνει με την ποιότητα της εικόνας. Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι κατασκευαστές υιοθετούν τη συγκεκριμένη τεχνολογία και αυτό επειδή έχουν περισσότερα χρώματα και πιο ακριβά, καταναλώνουν λιγότερο ρεύμα και είναι πιο λεπτές.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ισως το πιο σημαντικό κομμάτι, στο οποίο λίγοι όμως δίνουν σημασία. Παρακάτω θα σας αναλύσουμε μερικούς από τους τεχνικούς όρους

Επίπεδα μαύρου. Αναφέρεται στην ποσότητα φωτός που παίρνει στην οθόνη όταν προβάλλεται το μαύρο χρώμα.

Φωτεινότητα. Η ποσότητα φωτός που παράγει μια οθόνη (200 με 250 cd/m2 είναι αρκετά για καθημερινες εργασίες).

Αντίθεση. Η διαφορά της έντασης του φωτός μεταξύ του πιο φωτεινού άσπρου και του βαθύτερου μαύρου.

Ανάλυση. Είναι εξαρτημένη από το μέγεθος της οθόνης, την αναλογία των πλευρών και τον κατασκευαστή.

Γωνία θέασης. Πρόκειται για τις μοίρες της γωνίας εντός της οποίας μπορείτε να παρακολουθήσετε το περιεχόμενο της οθόνης χωρίς αλλοιώσεις.

Χρόνος απόκρισης των pixels. Ο χρόνος που χρειάζεται ένα pixel για να αλλάξει χρώμα.

Θύρες. Οι VGA (που χρησιμοποιούνται περισσότερο), οι DVI (πιο προηγμένη τεχνολογία) και οι HDMI (συνδέονται κυρίως με HD τηλεοράσεις)

Ακρίβεια χρωμάτων. Κατά πόσο ανταποκρίνονται τα χρώματα στην πραγματική εικόνα.

Αναπαραγωγή κειμένου. Η ορατότητα και η ποιότητα απεικόνισης κειμένου με μαύρα γράμματα σε άσπρο φόντο.

Μέγεθος. Εξαρτάται καθαρά από την προσωπική σας επιλογή και επηρεάζει άμεσα το κόστος.

Επιλογή με βάση τις αναγκες.

Το πώς χρησιμοποιείτε έναν υπολογιστή επηρεάζει άμεσα την επιλογή σας. Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω χαρακτηριστικά σκεφτείτε ποια πρέπει να προσέξετε περισσότερο, ανάλογα με τις προσωπικές σας αναγκες.

Σερφαρισμα στο διαδίκτυο και εργασία γραφείου

Εάν αυτή είναι η κύρια χρήση του υπολογιστή σας, τότε θα πρέπει να δώσετε έμφαση κυρίως στην αναπαραγωγή κειμένου και στη φωτεινότητα.

Gaming

Εάν παίζετε παιχνίδια στον υπολογιστή, προσέξτε η οθόνη που θα επιλέξετε να έχει υψηλή φωτεινότητα, καλή ανάλυση, μεγάλη ακρίβεια χρωμάτων και γρήγορη απόκριση.

Ταινίες

Για τους λάτρεις των ταινιών τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά είναι το επίπεδο μαύρου (να είναι χαμηλό), η μεγάλη γωνία θέασης και η ακρίβεια χρωμάτων.

Επεξεργασία εικόνων

όσοι ενδιαφέρονται για πιο επαγγελματική χρήση, όπως επεξεργασία εικόνων, καλό θα ήταν να δώσουν ιδιαίτερη σημασία στην ακρίβεια των χρωμάτων, στην ανάλυση και στη γωνία θέασης.

Περισσότερες επιλογές

Πέρα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά, υπάρχουν και άλλες δυνατότητες που προσφέρουν αρκετές οθόνες και μπορούν να σας φανούν χρήσιμες. Μερικές από αυτές είναι η εργονομία, η κλίση που μπορεί να πάρει μια οθόνη, οι θύρες usb και οι memory card readers (για να περνάτε τα αρχεία σας πιο γρήγορα η να συνδέετε το ποντίκι για παράδειγμα στην οθόνη)

Επίσης, υπάρχουν monitors με ενσωματωμένα ηχεία και HDTV monitors η και με ενσωματωμένη κάρτα τηλεόρασης για να λειτουργούν όπως μια κανονική τηλεόραση. Θα πρέπει να λάβετε ακόμα υπόψη τον κατασκευαστή και την εγγύηση που προσφέρεται, όπως και την πολιτική επιστροφής, η οποία ορίζεται συνήθως στις 90 μέρες. Εκτός των παραπάνω, φυσικά, θα πρέπει να υπολογίσετε και το κόστος, βάση του προϋπολογισμού σας. Επιλέξτε λοιπόν προσεκτικά τα χαρακτηριστικά που σας ενδιαφέρουν περισσότερο και-κυρίως- καλύπτουν τις αναγκες σας πριν επιλέξετε την επόμενη οθόνη για τον υπολογιστή σας ώστε να έχετε στο γραφείο σας αυτό ακριβώς που θέλετε.

Έκπτωση 10% για τους τρίτεκνους στα Goody's Καλαμάτας

Ο Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Ν. Μεσσηνίας ενημερώνει ότι μετά από συνάντηση του προέδρου Χρήστου Κορομηλά με τον ιδιοκτήτη των καταστημάτων της εταιρίας goody’s συμφωνήθηκε έκπτωση 10% σε όλα τα μέλη μας με την επίδειξη της κάρτας μέλους.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί την εταιρία goody’s Καλαμάτας για ............

την ευαισθησία που έδειξαν στα μέλη μας .

Η γενική γραμματέας,
Γρηγορία Δημητρακοπούλου

Απογραφή συνταξιούχων OΓΑ: Διευκρινίσεις για την διαδικασία απογραφής

Διευκρινήσεις για την διαδικασία καταγραφής των συνταξιούχων παρέχει με ανακοίνωσή του ο Ο.Γ.Α.
Όσοι έλαβαν την ενημερωτική επιστολή του Οργανισμού και δεν αναγράφονται σωστά ή δεν είναι συμπληρωμένα ο ΑΜΚΑ και ο ΑΦΜ θα πρέπει:...


α) Πρώτα να προσέλθουν στον ανταποκριτή του ΟΓΑ του τόπου κατοικίας τους, προσκομίζοντας την επιστολή και τα απαραίτητα δικαιολογητικά και

β) Στην συνέχεια να προσέλθουν στα ΕΛΤΑ ή στην Τράπεζα που έχουν ανοίξει λογαριασμό πίστωσης της σύνταξης ή επιδόματος του ΟΓΑ για την καταγραφή τους με την ενημερωτική επιστολή στην οποία θα έχει συμπληρωθεί από τον ανταποκριτή ο σωστός ΑΜΚΑ και ΑΦΜ.

Τέλος, όλοι οι συνταξιούχοι και επιδοματούχοι του ΟΓΑ πρέπει να ανταποκριθούν στην διαδικασία καταγραφής φυσικής παρουσίας, μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2012 σε διαφορετική περίπτωση από τον μήνα Ιανουάριο του 2013 θα ανασταλεί η καταβολή της σύνταξης.

Συμβολική Κατάληψη - Διαμαρτυρία από γονείς στο 2ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών [ VIDEO ]

ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS

Συμβολική κατάληψη - Διαμαρτυρία έγινε σήμερα το πρωί από γονείς με τα παιδιά τους στο δεύτερο νηπιαγωγείο Φιλιατρών.

Αφορμή για την κατάληψη είναι η απομάκρυνση της καινούριας δασκάλας όπου σύμφωνα με τους γονείς κάνει πολύ καλή δουλειά με τα παιδιά και είναι ευχαριστημένοι.
Αιτία για την απομάκρυνση της δασκάλας ήταν.............

-σύμφωνα με τους γονείς- ενα περιστατικό που έγινε πριν 15 μέρες περίπου με ένα παιδάκι το οποίο πέρασε από χαλασμένη περίφραξη στο προαύλιο του Δεύτερου Δημοτικού σχολείου (το δεύτερο δημοτικό και το Δεύτερο Νηπιαγωγείο στεγάζονται στο ίδιο οικόπεδο).
Το παιδάκι το βρήκε η διευθύντρια του Δημοτικού και το παρέδωσε στο νηπιαγωγείο.

Η Διευθύντρια του νηπιαγωγείου κ. Βασιλοπούλου αν και γνώριζε το πρόβλημα δεν φρόντισε να κινήσει διαδικασίες να αποκατασταθεί η βλάβη του φράκτη. Έτσι όπως μας κατήγγειλε γονέας παιδιού ξεκίνησε μια κόντρα ανάμεσα στην δασκάλα και την κ. Βασιλοπούλου.
Οι γονείς του παιδιού ενημερώθηκαν για το συμβάν όπου μετά τις απαιτούμενες εξηγήσεις το θέμα ανάμεσα στην δασκάλα και τους γονείς, είχε πάρει τέλος.

Όμως - σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα γονέα - η διευθύντρια είχε προχωρήσει σε καταγγελία εναντίον της δασκάλας χωρίς να ενημερώσει.
Ένα πρωί ήρθε ένα έγγραφο για την δασκάλα που την απομάκρυνε από την θέση της.

Οι 25 γονείς των παιδιών είναι αντίθετοι με αυτήν την εξέλιξη και χωρίς δεύτερη σκέψη τάσσονται στο πλευρό της δασκάλας λέγοντας ότι είναι απολύτως ευχαριστημένοι από τη καινούρια δασκάλα και απαιτούν να επανέλθει στην θέση της τουλάχιστον μέχρι να λήξη η ΕΔΕ που έχει διαταχθεί εναντίον της δασκάλας.

Ζητήσαμε την άποψη της Διευθύντριας του νηπιαγωγείου για το θέμα η οποία όμως αρνήθηκε να μιλήσει καθώς όπως μας είπε δεν μπορεί να πει τίποτα όσο υπάρχει σε εξέλιξη μια διαδικασία Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης η οποία ακόμα δεν έχε ακόμα καν ξεκινήσει ακόμα αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς ανοικτό το ενδεχόμενο να μιλήσει μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της ΕΔΕ.

Οι γονείς με την σειρά τους τόσο χθες όσο και σήμερα έχουν αποστείλει στον προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας κ. Νίκο Κλάδη επιστολή διαμαρτυρία για την άδικη απομάκρυνση της δασκάλας η οποία είναι εξαιρετική στην δουλειά της και οι γονείς την εμπιστεύονται για τα παιδιά τους.

Η χθεσινή επιστολή τους αναφέρει:


Κ. Διευθυντά
Όλοι εμείς οι γονείς του 2ου Κλασικού νηπιαγωγείου στα φιλιατρά έχουμε γίνει μάρτυρες μιας αναίτιας, κατα την άποψη μας, και πρωτοφανούς επίθεσης της διευθύντριας προς την εκπαιδευτικό Αντωνία Χριστοπούλου. Έχουν ακουστεί τα πιο απίστευτα πράγματα για την συμπεριφορά της εν λόγω εκπαιδευτικού προς τα παιδιά μας που τόσο εμείς στο σύνολο μας (25) γονείς όσο και η μητέρα του μικρού μας φίλου που είναι η άμεσα εμπλεκόμενη υποστηρίζουμε οτι ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Από την προηγούμενη χρονιά που ήρθε στο σχολείο μας η κ. Αντωνία έχει προσφέρει με τρόπο μοναδικό τα μέγιστα όσον αφορά την συμπεριφορά την κοινωνικοποίηση και την μάθηση στα παιδιά μας ώστε να πάρουν γερές βάσεις και να ενταχθούν αύριο στην κοινωνία μας ως άξιοι αντικαταστάτες της γενιάς που εμείς τώρα διανύουμε!

Την εξέλιξη των παιδιών μας την βλέπουμε εμείς, κάθε μέρα που περνά και γίνονται πιο συνεργάσιμα πιο αυτόνομα μέσα στο σπίτι. Η δε πρόοδος τους στα πρώτα τους βήματα της μηχανικής της γραφής, της ζωγραφικής του παιχνιδιού και της συνεργασίας μαζί μας μας αφήνει έκπληκτους.

Επειδή ξέρουμε την ευαισθησία που έχετε και το δείχνετε ίσως στον πιο σημαντικό τομέα της εκπαίδευσης του ανθρώπου που είναι η πρωτοβάθμια, σας παρακαλούμε θερμά για την ομαλή λειτουργία της τάξης, την ψυχική ηρεμία των παιδιών μας που τόσο έχουν δεθεί με την δασκάλα τους και για να επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς εκπαίδευσης, επιθυμούμε η κ. Αντωνία Χριστοπούλου να παραμείνει στην θέση της στο 2ο νηπιαγωγείο κλασικού τμήματος Φιλιατρών Μεσσηνίας.

Οι γονείς
(Ακολουθούν 25 υπογραφές0

Κατα την διάρκεια αυτής της κατάληψης - Διαμαρτυρίας είχε κληθεί η αστυνομία (κατα πάσα πιθανότητα από την διευθύντρια) όπου ο διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Φιλιατρών (δεν χρειάζεται να αναφέρουμε το όνομα του) ζήτησε από τους διαμαρτυρόμενους γονείς κατανόηση και να αφήσουν να λειτουργήσει το σχολείο δίνοντας την δική του υπόσχεση ότι υπηρεσιακά θα έκανε ότι ήταν δυνατόν καλύτερο προκειμένου να έρθουν σε επαφή τόσο με τον εισαγγελέα όσο και με τον προϊστάμενο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σήμερα οι γονείς συνέταξαν εκ νέου επιστολή προς τον Προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ζητώντας άμεσα την εξέταση της άδικης -κατ εκείνους- δίωξης της δασκάλας κ. Χριστοπούλου και την επιστροφή της στην θέση της τουλάχιστον μέχρι ολοκλήρωσης της ΕΔΕ. Εξέφρασαν την βεβαιότητα οτι θα προκύψουν νέα θέματα που πιθανόν ο κ. Κλάδης δεν γνωρίζει για το νηπιαγωγείο.

Η Εξέλιξη.

Μέχρι το μεσημέρι η εξέλιξη στο θέμα ήταν να συναντηθεί αντιπροσωπεία των γονέων με τον εισαγγελέα και αφού του ανέλυσαν την όλη διαμορφωθείσα κατάσταση του ζήτησαν να παρέμβει στον προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Νίκο Κλάδη να επανέλθει η δασκάλα στην θέση της.
Ο κ. Εισαγγελέας προθυμοποιήθηκε να συνομιλήσει με τον κ. Κλάδη ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε.
Τους ζητήθηκε όμως οι γονείς την Δευτέρα να μην προβούν σε καμία απολύτως παρακώλυση λειτουργίας του σχολείου πράγμα το οποίο οι γονείς δέχτηκαν κάνοντας βήμα καλής θέλησης.

Ακολουθούν Φωτογραφίες από την κινητοποίηση και δυο video


Το πρώτο είναι Video αναγνώστη μας και τραβήχτηκε χθες μέσα στο νηπιαγωγείο.Το δεύτερο Video είναι από την σημερινή κινητοποίηση των γονιών στο δεύτερο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών.Λουκέτο και επίσημα στις ΔΟΥ Κυπαρισσίας Πύλου και Μεσσήνης

Με τον πλέον επίσημο τρόπο επιβεβαιώθηκε χθες το «λουκέτο» που βάζει η τρικομματική συγκυβέρνηση (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) σε δεκάδες ΔΟΥ όλης της χώρας, μεταξύ των οποίων αυτές σε Μεσσήνη, Πύλο και Κυπαρισσία.

Με το εξαιρετικά επείγον υπ’ αρ. πρωτ. 38775 έγγραφο του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, που απεστάλη χθες σε 94 Δήμους της χώρας, τους γνωστοποιείται πως το υπουργείο Οικονομικών προωθεί ενοποιήσεις των ΔΟΥ.
Μετά από προτάσεις πολλών Δήμων για φιλοξενία των...........

υπό κατάργηση ΔΟΥ, προκειμένου οι πολίτες να μη στερηθούν των υπηρεσιών που αυτές προσφέρουν, το υπουργείο Οικονομικών προτείνει τη διερεύνηση της δυνατότητας, από τους Δήμους, φιλοξενίας των υπό συγχώνευση ΔΟΥ με την ίδρυση Γραφείων Εξυπηρέτησης Πολιτών για φορολογικές υποθέσεις.

Παράλληλα, ζητείται να απαντήσουν οι Δήμοι το αργότερο έως τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου αν έχουν τη δυνατότητα και το επιθυμούν να φιλοξενήσουν Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών για φορολογικές υποθέσεις, ώστε το ΥΠ.ΕΣ. να ενημερώσει σχετικά το υπουργείο Οικονομικών. Ουσιαστικά και πρακτικά, δηλαδή, η τρικομματική συγκυβέρνηση βάζει «λουκέτο» σε δεκάδες ΔΟΥ. Για να «χρυσώσει το χάπι», όμως, και να κάμψει αντιδράσεις, προτίθεται να ιδρύσει Γραφεία Εξυπηρέτησης Πολιτών για φορολογικές υποθέσεις σε πόλεις και Δήμους των οποίων οι ΔΟΥ συγχωνεύονται και καταργούνται. Ωστόσο, για να ιδρυθεί ένα τέτοιο Γραφείο, ζητείται από τους Δήμους να αναλάβουν το κόστος φιλοξενίας, δηλαδή είτε να παραχωρήσουν κάποιον χώρο σε δημοτικό κτήριο είτε να πληρώνουν το ενοίκιο για τη στέγαση ενός τέτοιου Γραφείου, το οποίο θα προσφέρει υποτυπώδεις και στοιχειώδεις υπηρεσίες, στελεχωμένο με έναν έως τέσσερις το πολύ υπαλλήλους, όχι όμως ουσιαστικές όπως αυτές των ΔΟΥ!

Σημειώνουμε πως σε έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών προς το διευθυντή του υπουργού Εσωτερικών, Γιώργο Ανδρεάδη, στις 5 Οκτωβρίου, αναφέρεται: «Στο πλαίσιο των μνημονιακών υποχρεώσεων και του διαρκούς στόχου για τη μείωση λειτουργικών δαπανών, καθώς και την απαίτηση για βελτίωση της λειτουργίας των ΔΟΥ με ενίσχυση του προσωπικού τους, το υπουργείο Οικονομικών προχωρεί σε ενοποιήσεις των ΔΟΥ σε ολόκληρη της Ελλάδα. Στη νέα χωροταξική κατανομή των ΔΟΥ προβλέπεται να παραμείνει σε λειτουργία μόνο 1 ΔΟΥ στην πρωτεύουσα κάθε νομού (εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης). Με στόχο τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πολιτών σε απομακρυσμένες περιοχές, το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει την ίδρυση και λειτουργία Γραφείων Εξυπηρέτησης Πολιτών για φορολογικές υπηρεσίες. Τα Γραφεία αυτά θα ιδρυθούν μόνο σε τέτοιες περιοχές που επί του παρόντος λειτουργούν ΔΟΥ, ώστε να τις αντικαταστήσουν στο κομμάτι εργασιών που αφορά στην εξυπηρέτηση των πολιτών (δηλαδή, χωρίς να διαθέτουν Τμήμα Δικαστικού, Ελέγχου κ.λπ.). Το μοντέλο εξυπηρέτησης θα είναι κατ’ αντιστοιχία με αυτό των ΚΕΠ.

Ωστόσο, η λειτουργία των Γραφείων αυτών δεν είναι εφικτό να επιβαρύνει οικονομικά το υπουργείο Οικονομικών, πέρα από την κάλυψη της μισθοδοσίας των εφοριακών υπαλλήλων που θα τα στελεχώσουν (1 – 4 άτομα, ανάλογα με το μέγεθος του ΟΤΑ). Για το σκοπό αυτό διερευνούμε τη δυνατότητα δωρεάν παραχώρησης χώρων από το υπουργείο Εσωτερικών (π.χ. σε χώρο το ΟΤΑ ή του ΚΕΠ). Ήδη έχουμε γίνει αποδέκτες αρκετών αιτημάτων ΟΤΑ οι οποίοι με επιστολές και επιτόπια παρουσία δηλώνουν πως παραχωρούν δωρεάν χώρο στα κτηριά τους, με σκοπό να στεγάσουν τους υπαλλήλους των καταργούμενων ΔΟΥ.».
Μετά από αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη, που έρχεται να προσθέσει ακόμη ένα «λουκέτο», το μεγαλύτερο μέχρι στιγμής (!), στην αλυσίδα με τις καταργήσεις υπηρεσιών στην Τριφυλία τα τελευταία χρόνια, ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, σε μια λιτή δήλωσή του χθες το μεσημέρι, έκανε λόγο για υποβάθμιση. Αφού σημείωσε πως ο Δήμος θα συνεχίσει την προσπάθεια για να παραμείνει η ΔΟΥ ως ΔΟΥ, τόνισε ότι ο Δήμος αναλαμβάνει τη στέγαση του Γραφείου Εξυπηρέτησης Πολιτών για φορολογικές υπηρεσίες, αναφέροντας συγκεκριμένα:

«Φαίνεται πως επιβεβαιώνονται οι χειρότεροι φόβοι που είχαμε για την υποβάθμιση της εναπομένουσας, μόνης πλέον, στο Δήμο Τριφυλίας ΔΟΥ Κυπαρισσίας. Μιλάω για την υποβάθμισή της, γιατί από ένα έγγραφο που ήρθε σήμερα (σ.σ. χθες), με εξαιρετικώς επείγοντα χαρακτήρα, καταγράφεται ακριβώς αυτή η προοπτική μετατροπής της ΔΟΥ σε Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών. Κατ’ αρχήν, οφείλω να επαναλάβω ό,τι έχουμε πει όλες τις προηγούμενες φορές, ότι εμείς εξακολουθούμε να επιμένουμε ότι οι υπηρεσίες πρέπει να είναι όσο γίνεται πιο κοντά στον πολίτη και εν πάση περιπτώσει στο Δήμο το δικό μας δεν μπορεί να μην υπάρχει καμία υπηρεσία. Αντέξαμε το κλείσιμο των ΙΚΑ Φιλιατρών – Γαργαλιάνων, αντέξαμε το κλείσιμο των ΔΟΥ Φιλιατρών – Γαργαλιάνων, δεν μπορεί να αντέξουμε να μην υπάρχει ΙΚΑ στο Δήμο μας, δεν μπορεί να αντέξουμε να μην υπάρχει ΔΟΥ στο Δήμο μας! Γι’ αυτό και την προσπάθεια που είχαμε ξεκινήσει έως και πρόσφατα, θα τη συνεχίσουμε πιέζοντας στο να παραμείνει η ΔΟΥ σε λειτουργία ως ΔΟΥ. Σε κάθε περίπτωση, εμείς απαντάμε θετικά στο ερώτημα του υπουργού Εσωτερικών εάν μπορούμε να διαθέσουμε χώρο για τη στέγαση του Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων και ήδη αύριο το πρωί θα πάρει την απάντησή του ότι ο Δήμος Τριφυλίας μπορεί να καλύψει τη στέγαση της ΔΟΥ είτε ως ΔΟΥ είτε ως ΓΕΠ. Και ξαναλέω ότι εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και στον παρόντα καιρό και στο μέλλοντα, ώστε να μπορεί ο Δήμος Τριφυλίας να έχει τις προοπτικές ανάπτυξης που ταιριάζουν και στον αγροτικό του τομέα και στον τουριστικό του τομέα και στην εξυπηρέτηση των επαγγελματιών».

Του Ηλία Γιαννόπουλου στο Θάρρος

Ένοπλη ληστεία με το καλημέρα στην Τράπεζα Πειραιώς Κυπαρισσίας

ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΙΣ 14:41

Ένοπλη ληστεία με καλάσνικοφ -σύμφωνα με πληροφορία- έγινε σήμερα στις 8 το πρωΐ στην κυριολεξία με το καλημέρα στην Τράπεζα Πειραιώς στην Κυπαρισσία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η ληστεία έγινε με το που ξεκίνησε την λειτουργία της η Τράπεζα και τους έπιασαν στην κυριολεξία στον ύπνο.
Οι ληστές ήταν δύο όπου υπό την απειλή του όπλου απαίτησαν από τον ταμία να αδειάσει το συρτάρι του αποσπώντας ένα μικρό ποσό.

Αμέσως μετά βγήκαν από την τράπεζα και...............

επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο απ' έξω και εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιαστεί κάποιος αυτόπτης μάρτυρας να καταθέσει κάτι.

Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11:12
Η λεία των ληστών ήταν 8-10.000 ευρώ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 13:47
Υπάρχει μια πληροφορία ότι ο ένας από τους δυο ληστές δεν είχε καλυμμένο το πρόσωπο του.
Το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που υπάρχει στην τράπεζα εχει καταγράψει τις σκηνές της ληστείας και το Video το έχει παραλάβει η αστυνομία για να το εξετάσει.

Το μεγαλύτερο ερώτημα πάντως είναι πως οι ληστές κατάφεραν να περάσουν το επίπεδο ασφάλειας με τις διπλές πόρτες που διαθέτει η τράπεζα όπου ενδιάμεσα στις πόρτες ο εισερχόμενος ελέγχεται για τυχόν οπλισμό επάνω του (όπλο μαχαίρι κλπ.)
Υποτίθεται ότι οι ειδικές αυτές πόρτες αν εντοπίσουν όπλο μπλοκάρουν επιτόπου τον εισερχόμενο στην τράπεζα και δεν του επιτρέπουν την είσοδο ή την έξοδο πέραν του προθαλάμου. Το όπλο δεν εντοπίστηκε;

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 14:41
Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που βρισκόταν την ώρα της ληστείας απέναντι από την τράπεζα Πειραιώς μέσα βρίσκονταν τουλάχιστον τρία άτομα.

Video από το Radio 936Ενήλικος και όχι ανήλικος είναι ο Πακιστανός ο βιαστής της Πάρου

Ενήλικος και όχι ανήλικος είναι ο Πακιστανός δράστης της βάρβαρης και απάνθρωπης επίθεσης στην 15χρονη Μυρτώ στην Πάρο όπως αποδεικνύουν έγγραφα της πακιστανικής πρεσβείας.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα ο Πακιστανός θα έπρεπε να δικαστεί ως ενήλικος και όχι ως ανήλικος αφού όπως αποδεικνύουν έγγραφα της πακιστανικής πρεσβείας ο λαθροεισβολέας είναι 21 ετών και όχι 19 ετών όπως ισχυρίζονταν οι υπερασπιστές του.
Επομένως εδώ τίθενται σοβαρά ερωτηματικά για.........

 το κίνητρο όλων όσων κατάφεραν να πείσουν τις αρχές ότι ο νεαρός είναι ανήλικος και όχι ενήλικος όπως αρκετοί γνώστες του ζητήματος από την αρχή προειδοποιούσαν.

Ουσιαστικά οι νέες αποκαλύψεις αποκαλύπτουν ένα δικαστικό σκάνδαλο μεγατόνων και θα πρέπει άμεσα να ερευνηθεί ποιοι και γιατί προστάτεψαν τον Πακιστανό.

defencenet.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Πρέπει να διωχθεί και ο δικηγόρος που υπερασπίστηκε αυτό το σκουπίδι και που παραπλάνησε το δικαστήριο ότι και καλά ο πελάτης του είναι ανήλικος.
Υπάρχει δικαιοσύνη και υπουργείο να πάρουν την άδεια άσκησης επαγγέλματος του Δικηγόρου και να πάει μετά να μαζέψει πραγματικά σκουπίδια;

ΣΤΕ: ΟΧΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΣΕ ΟΤΑ ΧΩΡΙΣ ΛΕΦΤΑ

Μπορεί η κυβέρνηση να μην ακούει τις φωνές των αυτοδιοικητικών, δημάρχων και περιφερειαρχών, που διαμαρτύρονται για τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από το κεντρικό κράτος στους ΟΤΑ χωρίς τη «μεταφορά» των αντίστοιχων πόρων.

Ωστόσο, το Συμβούλιο της Επικρατείας, με .......

μια απόφαση - σταθμό για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την υπ' αριθ. 2599/2011, έρχεται να τους «ακούσει» -διά μέσω Δήμου Ηρακλείου Κρήτης- και να «μπλοκάρει» κάθε αρμοδιότητα που πηγαίνει στους δήμους χωρίς πιστώσεις.

Η προσφυγή του δήμου

Η υπόθεση είναι παλιά καθώς ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης προσέφυγε στις 22 Ιανουαρίου 2008 στο ΣτΕ κατά της υπ' αριθ. 2221/15.11.2007 απόφασης του τότε γενικού γραμματέα Περιφέρειας Κρήτης, ο οποίος μετέφερε στο δήμο, χωρίς επιπλέον πόρους, αρμοδιότητες για τη συντήρηση του οδικού δικτύου (φανάρια, ηλεκτροφωτισμό, πεζοδρόμια κτλ.).

Μετά τη συγκεκριμένη απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο Δήμος Ηρακλείου ανέλαβε τις υποχρεώσεις συντήρησης των οδών που διέρχονται από τα όρια του, όπως τα τμήματα εθνικών οδών που περνούν μέσα από τα εγκεκριμένα Πολεοδομικά Σχέδια, τα τμήματα όλων των παλαιών εθνικών οδών που βρίσκονται εντός των ορίων των οικισμών που προϋφίστανται του 1923, των εγκαταλελειμμένων οδικών τμημάτων παλαιών εθνικών οδών και των παράπλευρων οδών του Εθνικού Οδικού Δικτύου Κρήτης που δεν έχουν κατασκευαστεί με εγκεκριμένη τεχνική μελέτη και δε συνδέονται με την κύρια οδό μέσω κόμβων. Η ανάληψη των υποχρεώσεων αυτών σήμαινε αυτομάτως επιπλέον δαπάνη για το Δήμο Ηρακλείου που θα υπερέβαινε τις 500.000 ευρώ ετησίως.

Η απόφαση-σταθμός του ΣτΕ

Το Γ' τμήμα του ΣτΕ συνεδρίασε δημόσια στις 4 Μαρτίου 2012, και αφού μελέτησε τη σχετικά έγγραφα, ακύρωσε την απόφαση του τότε γενικού γραμματέα Περιφέρειας Κρήτης. Όπως αναφέρεται στο σκεπτικό του:

«Επειδή, στην προκειμένη περίπτωση, με την προσβαλλόμενη απόφαση του Γενικού Γραμματέα Κρήτης μεταβιβάσθηκε στους ΟΤΑ α' και β΄ βαθμού της Κρήτης η αρμοδιότητα συντηρήσεως τμημάτων του εθνικού οδικού δικτύου που βρίσκεται μέσα στη διοικητική τους περιφέρεια, η συντήρηση του οποίου ανήκε μέχρι τότε, με βάση την προηγούμενη βς άνω υπ' αριθμ. 1341/16.8.2007 απόφαση του ιδίου Γενικού Γραμματέα, στην αρμοδιότητα των υπηρεσιών της εν λόγω Περιφέρειας, δηλαδή (περιφερειακών) κρατικών οργάνων, χωρίς όπως έπρεπε σύμφωνα με τα εκτεθέντα στην προηγούμενη σκέψη, να προβλέπεται στο Ν. 3481/2006, κατ' εξουσιοδότηση του άρθρου 7 παρ. 3 του οποίου εκδόθηκε η προσβαλλόμενη απόφαση, ή σε άλλη διάταξη προγενέστερη της προσβαλλόμενης απόφασης η μεταφορά των αντίστοιχων, αναγκαιούντων για την άσκηση της αρμοδιότητας αυτής, πόρων.

»Επομένως, για το λόγο αυτό, βάσιμα προσβαλλόμενο με την κρινόμενη αίτηση, πρέπει αυτή να γίνει δεκτή όσον αφορά την ως άνω προσβαλλόμενη υπ' αριθμ. 2221/15.11.2007 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Κρήτης κατά το μέρος που η εν λόγω απόφαση προσβάλλεται από τον αιτούντα Δήμο, κατά το μέρος δηλαδή που με την απόφαση αυτή του ανατίθεται το πρώτον η αρμοδιότητα συντηρήσεως τμημάτων του εθνικού οδικού δικτύου, που βρίσκονται μέσα στη διοικητική του περιφέρεια, χωρίς τη μεταφορά των αντίστοιχων πόρων και να ακυρωθεί κατά το μέρος αυτό η προσβαλλόμενη απόφαση».

Κουράκης: Θα διεκδικήσω τα λεφτά μέχρι κεραίας

«Είναι μια απόφαση - σταθμός για όλη την Τοπική Αυτοδιοίκηση», τόνισε ο δήμαρχος Γιάννης Κουράκης επισημαίνοντας «ότι η δημοτική Αρχή του Ηρακλείου αντιτάχθηκε σε αυτή την φανερή αδικία και πετυχαίνοντας τελικά με την συγκεκριμένη απόφαση να διασφαλίζεται πρώτα η μεταβίβαση όλων των κονδυλίων από την κεντρική διοίκηση πριν από την μεταφορά της όποιας αρμοδιοτήτας».

Μάλιστα, μιλώντας στην aftodioikisi.gr, είπε πως ενημέρωσε την ΚΕΔΕ για αυτή την απόφαση και θα διεκδικήσει μέχρι τέλους όλα τα χρήματα που έχει δώσει, περίπου 3 εκατ. ευρώ.

Ανακοίνωση Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ 15 άτομα συνελήφθησαν προχθές για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων - πορειών στο κέντρο της Αθήνας

Δίνονται στη δημοσιότητα, ύστερα από σχετική εισαγγελική διάταξη, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δεκαπέντε (15) ατόμων, τα οποία συνελήφθησαν προχθές (09-10-2012) κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων και πορειών στο κέντρο της Αθήνας, γιατί συμμετείχαν σε ομάδες ατόμων που εκδήλωναν επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων. Σε βάρος τους ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και των ............

φωτογραφιών των παραπάνω κατηγορουμένων, λόγω της ιδιαιτερότητας των ενεργειών τους, κρίθηκε απαραίτητη για την πρόοδο της προανάκρισης, καθώς διερευνάται τυχόν διάπραξη και άλλων αξιόποινων πράξεων από τους ίδιους.

Στο πλαίσιο αυτό, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 210-6476258, 210-6476259 της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια των προχθεσινών συγκεντρώσεων και πορειών, προσήχθησαν συνολικά διακόσια είκοσι (220) άτομα και συνελήφθησαν είκοσι τέσσερα (24).

Πρόκειται για τους:Στουρνάρας σε δημάρχους: Σήμερα Νομοθετική Πράξη για μεταφορά μαθητών

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, δεσμεύθηκε ότι θα επιλύσει το πρόβλημα της πληρωμής των μεταφορικών των μαθητών το σχολικό έτος 2012-2013 ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.
Τη σχετική απόφαση διαβίβασε ο διευθυντής του γραφείου του κ. Στουρνάρα, σε δημάρχους της ανατολικής Αττικής, με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι. Παρόντες στη συνάντηση ήταν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάντζας και των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλος Χαϊκάλης.

Όπως ενημερώθηκαν οι δήμαρχοι, η Πράξη ............

Νομοθετικού Περιεχομένου αφορά ποσό 140 εκατ. ευρώ για τη χρονιά 2012-2013. Όμως η συνολική ετήσια δαπάνη για όλη την Ελλάδα είναι 180 εκατ. ευρώ και με την έκπτωση (που επιδιώκεται εδώ και καιρό) μειώνεται στα 155 εκατ. ευρώ. Άρα, παρουσιάζεται επιπλέον έλλειμμα 15 εκατ. ευρώ. Όμως, δεν υπήρξε καμία δέσμευση από πλευράς υπουργείου Οικονομικών όσον αφορά στις περσινές οφειλές προς τις εταιρείες μεταφορών.

Η απόφαση του υπ. Οικονομικών, που εκφράσθηκε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με υποχρεωτική έκπτωση 20% στις περσινές οφειλές προς τους μεταφορείς, είναι αυτή εξάλλου που πυροδότησε και την άρνηση των μεταφορέων να συνεχίσουν τη μεταφορά μαθητών φέτος.

Το πρόβλημα είναι πλέον πολύ έντονο σε πολλά μέρη της Ελλάδας και είναι πολύ εντονότερο -όπως σημείωσε ο δήμαρχος Σαρωνικού Π. Φίλιππου- από τη στιγμή που το κλείσιμο σχολείων σε όλη τη χώρα αύξησε τις αποστάσεις για πολλούς μαθητές. «Η κ. Διαμαντοπούλου μας είχε διαβεβαιώσει ότι το πρόβλημα της απόστασης θα καλυφθεί από τους μεταφορείς», δήλωσε ο κ. Φιλίππου.

Οι δήμαρχοι θα περιμένουν έως το Σαββατοκύριακο για τις ενέργειες από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών και εάν δεν υπάρξει διέξοδος, όπως σημείωσε ο κ. Φιλίππου, απευθυνόμενος σε δεκάδες συγκεντρωμένους μαθητές, «θα οργανώσουμε μια δεύτερη κινητοποίηση που θα βουλιάξει την Αθήνα. Εάν δεν υπάρξει λύση, την ερχόμενη εβδομάδα να φροντίσετε να είναι εδώ όλοι οι συμμαθητές μας, οι γονείς, οι καθηγητές σας και όλοι οι δημότες».

Παρόντες στη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών ήταν εκπρόσωποι των καθηγητών και των συλλόγων γονέων, ενώ οι μαθητές φώναζαν το σύνθημα «στους δρόμους, στους δρόμους είναι οι μαθητές. Θέλουμε τα πούλμαν και τους καθηγητές».

Ο Νίκος Φωτέας για την Αδελφοποίηση της Καλαμάτας με την Schwabisch Hall της Γερμανίας

Με έκπληξη αλλά και προβληματισμό ακούσαμε τις δηλώσεις του δημάρχου, με τις οποίες εκφράζει την ικανοποίησή του για τη δρομολόγηση της διαδικασίας αδελφοποίησης της Καλαμάτας με μια πόλη (ας είναι με όποια θέλει βρε αδελφέ…) της Γερμανίας!!

Αποδεικνύεται λοιπόν πως έχει μεγαλύτερη σημασία για το δήμαρχο η αδελφοποίηση της Καλαμάτας με Γερμανικό δήμο, από οτι αυτή με το Καστελόριζο, όπως είχαμε προτείνει στο Δ.Σ., εισήγηση την οποία δεν έκανε αποδεκτή.
Προφανώς ο δήμαρχος αισθάνεται πιο κοντά στους Γερμανούς πολίτες από τους δοκιμαζόμενους Έλληνες συμπατριώτες του!
Προφανώς, γι' αυτόν έχουν μεγαλύτερη επικοινωνιακή αξία οι σχέσεις με τη Γερμανία από αυτές με το μικρό και άσημο Ελληνικό Καστελόριζο!

Θα του (ξανα)θυμίσουμε ότι στο Καστελόριζο οι ακρίτες μας .........

φυλάνε Θερμοπύλες! (Κατα τη λογική του δημάρχου, ας τους αφήσουμε μόνους σαν τους 300 του Λεωνίδα).
Θα τον (ξανα)καλέσουμε να βρει λίγο χρόνο από τα πολύ βαριά επικοινωνιακά του καθήκοντα (βλέπε παιχνιδάκια…), για να πληροφορηθεί ότι στο ακριτικό νησάκι μας επικεντρώνεται η μεγαλύτερη Εθνική προσπάθεια και δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα για την εκμετάλλευση του πολύτιμου ορυκτού πλούτου που κρύβει στην ΑΟΖ που το περιβάλλει, γεγονός που εξηγεί εξάλλου και τη διαρκή αμφισβήτηση του από τους εξ Ανατολών <<συμμάχους>> μας.

Φαίνεται όμως ότι η ενασχόληση του δημάρχου με θέματα που κάνουν <<τζιζ>>, του πέφτουν πολύ βαριά και αποφεύγει να τα ακουμπήσει.
Προτιμά να ασχολείται με ρολόγια των Lions, με το πώς θα γεμίσει το τόπο αγάλματα, και με άσχετες και άκαιρες αναπλάσεις…
Εμείς να του ευχηθούμε με το καλό και Γερμανός πολίτης!

Ανεξ. Δημοτική Παράταξη ‘Πρωτοπορία’.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 12ης Οκτωβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

«Ηρώδης»… η «Χρυσή Αυγή» με νήπια στο στόχαστρό της

Ανατριχιαστική στη φύση και τα πιθανά ελατήριά της - εάν ..............

συνυπολογισθούν παλαιότερες τοποθετήσεις του ιδίου - είναι η επερώτηση που κατέθεσε την 1η Οκτωβρίου στο Κοινοβούλιο ο βουλευτής της «Χρυσής Αυγής», Ηλίας Παναγιώταρος, προς τους υπουργούς Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Ο βουλευτής ζητά να πληροφορηθεί τα ακριβή στοιχεία των «αλλοδαπών βρεφών και νηπίων ανά χώρα προέλευσης που εξυπηρετούνται στους παιδικούς σταθμούς» στην Ελλάδα.

Μάλιστα, στο έγγραφο που έφτασε στο Δήμο Καλαμάτας από το υπουργείο, μέσω της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αναφέρεται ότι τα στοιχεία θα έπρεπε να έχουν σταλεί μέχρι τις 2 Οκτωβρίου 2012!

Όπως σημειώνεται στο σχετικό έγγραφο, ζητούνται «οι συγκεντρωτικοί πίνακες ανά Δήμο με τον αριθμό των ημεδαπών και αλλοδαπών που επελέγησαν να καλύψουν τις θέσεις των αντίστοιχων παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, καθώς και η χώρα προέλευσης των αλλοδαπών…».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημα έφτασε στο Δήμο Καλαμάτας στις 5 Οκτωβρίου και ήδη ετοιμάζεται η απάντηση.

Διαβάστε στη ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΕΛΛΕΙΨΗ χρημάτων… στάση Ολυμπίας Οδού!
Αυτό είναι σήμερα το πρώτο θέμα στη «ΦΩΝΗ» με όλες τις εξελίξεις για τους αυτοκινητόδρομους (Παραδείσια-Τσακώνα-καθυστέρηση και παρεμβάσεις στο Τσακώνα –Καλαμάτα-κόμβοι, προσβάσεις κλπ.), καθώς τις προτεραιότητες της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας, όπως τις έθεσε ο δήμαρχος στον υπεύθυνο του ΥΠΕΚΑ Γιάννη Καρνέση χθες στο Δημαρχείο.
Στην πρώτη σελίδα της σημερινής «Φ» διαβάζουμε:
● ΣΤΟ 22,9% η ανεργία στην Πελοπόννησο του Ιούλιο, ενώ στο 25,1% εκτινάχτηκε σε Πανελλήνιο επίπεδο! Η κατάσταση έχει ξεφύγει…
● ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΣΟΚ από τα Φιλιατρά, όπου ο Αγροτικός Σύλλογος διαμαρτύρεται για μαζικές ελληνοποιήσεις ντομάτας από τα Σκόπια και την Αλβανία που έχουν πλημμυρίσει τις λαχαναγορές της χώρας. Στη Βουλή το θέμα από τον βουλευτή Μεσσηνίας Θαν. Πετράκο.
● ΗΜΕΡΙΔΕΣ για την απασχόληση και την ένταξη ευπαθών ομάδων στην αγορά εργασίας, σε Μεσσήνη και Κυπαρισσία από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Μεσσηνία».
● ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ στις Βρυξέλλες για την πολιτική συνοχή στην Ευρώπη ο βουλευτής Μεσσηνίας Δημ. Σαμπαζιώτης.
● ΣΤΗ ΔΙΝΗ της φθοράς του χρόνου το νεοκλασικό της ΕΤΕ στην Κυπαρισσία, με το Δήμο Τριφυλίας να σηκώνει τα χέρια ελλείψει πόρων!
● ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Τατούλη με συνδικαλιστές των ΕΛΤΑ και δήλωση για τη χρησιμότητα κοινωνικού διαλόγου γύρω από την ιδιωτικοποίηση των Ελληνικού Ταχυδρομείων.


● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012

Και επίσημα ΛΟΥΚΕΤΟ στις ΔΟΥ Κυπαρισσίας Πύλου και Μεσσήνης

Είναι πλέον επίσημο και μη αναστρέψιμο.

ΛΟΥΚΕΤΟ βάζουν οι εφορίες ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΠΥΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΣΗΝΗΣ μετά από απόφαση του Υπουργείου οικονομικών.
Αύριο στο Θάρρος όλο το ρεπορτάζ του Ηλία Γιαννόπουλου.

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΑΥΡΙΟ ΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Προσφορά φροντιστηρίων 'ΑΝΟΔΟΣ"


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ Μ.Ε ΑΝΟΔΟΣ (ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ) ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟ ΑΝΟΔΟΣ JUNIOR ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΚΠΤΩΣΗ 50% ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥΣ.

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ-ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟ ΑΝΟΔΟΣ
ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΥ 74
ΤΗΛ. 2721021420
ΥΠΕΥΘΥΝH: ΧΑΡΛΕΠΑ ΕΛΛΗ


Φιλιατρά - Βορρέειον: Ημερίδα για την κυκλοφοριακή αγωγή σε μαθητές Γυμνασίου [ VIDEO ]

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση πάνω στην κυκλοφοριακή αγωγή έγινε σήμερα το μεσημέρι στις 12:30 στο Βορρέειον Πνευματικό κέντρο Φιλιατρών.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τους καθηγητές του Γυμνασίου Φιλιατρών σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου.

Ομιλητής στην εκδήλωση - ενημέρωση ήταν ..............

ο υπαρχιφύλακας του Αστυνομικού τμήματος Φιλιατρών κ. Αθανάσιος Φωτόπουλος όπου αναφέρθηκε στην οδική ασφάλεια και πως ο καθένας θα πρέπει να γίνει συνετός οδηγός τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας αναφέροντας περιπτώσεις και παραδείγματα που καθημερινά μας συμβαίνουν, μίλησε στα παιδιά για τα σήματα του κώδικα Οδικής κυκλοφορίας και έδωσε ιδιαίτερο βάρος στην χρήση κράνους για τα μοτοποδήλατα και ζώνης ασφαλείας για τα αυτοκίνητα.

Επ αυτού ο κ. Φωτόπουλος πρόβαλε στους μαθητές που παρακολουθούσαν την εκδήλωση εικόνες και κάποια Video με ατυχήματα προκειμένου να ενισχύσει με την δύναμη της εικόνας την πραγματικότητα που υπάρχει στους δρόμους από την έλλειψη προσοχής.

Μιλώντας στην κάμερα του συνεργάτη μας ο Διευθυντής του Γυμνασίου Φιλιατρών κ. Νίκος Αθανασόπουλος είπε ότι ήταν μια πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα ενω το μελος του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων κ. Σταυρούλα Παπαγεωργίου είπε πως θα γίνουν και άλλες ενημερωτικές ημερίδες για άλλα θέματα.

Δείτε φωτογραφίες από την ημερίδα και video
(Κλίκ στις φωτογραφίες)
Το Video Διαθέσιμο και σε HD όπως τα περισσότερα Video μας


Πέτρος Τατούλης: Χρειάζεται διάλογος με την κοινωνία για την σκοπιμότητα ιδιωτικοποίησης των ΕΛΤΑ

Την ανάγκη προσδιορισμού εκ μέρους της κυβέρνησης των οφελών που θα προκύψουν από μια ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων έθεσε ως πρωταρχικό ζήτημα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στην συνάντηση που είχε με την αντιπροσωπεία των συνδικαλιστικών φορέων των ΕΛΤΑ που τον επισκέφθηκαν την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012, για να εξετάσουν από κοινού το ζήτημα αυτό.

Ο Πέτρος Τατούλης ξεκαθάρισε ότι το θέμα θα ..........

τεθεί προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ώστε να διαμορφωθεί μια καθαρή εικόνα για το εάν υφίσταται σκοπιμότητα ιδιωτικοποίησης των ΕΛΤΑ στα πλαίσια των Ευρωπαϊκών κεκτημένων, με πλήρη γνώση της εμπειρίας και της τεχνογνωσίας άλλων χωρών. "Δεν αποφασίζουμε και διατάσουμε" σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, υπογραμμίζοντας ότι "στην Πελοπόννησο μελετούμε τις μεταρρυθμίσεις με διάλογο με τους πολίτες σε μια διαδικασία που ξεκινώντας από την κοινωνία δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τις αλλαγές που αποφασίζουμε στην κορυφή".

"Διαφωνούμε με τη λογική της εκχώρησης του δημοσίου αυτού δικαιώματος χωρίς όφελος για την κοινωνία και τους πολίτες, όπως συνέβη στην περίπτωση της Αγροτικής Τράπεζας" δήλωσε ο Περιφερειάρχης και έθεσε ως κρίσιμα σημεία του διαλόγου την ανάγκη προσδιορισμού των όρων σκοπιμότητας της ιδιωτικοποίησης, αλλά και την ανάγκη μιας οικονομοτεχνικής μελέτης για τον καθορισμό κόστους - οφέλους της διαδικασίας αυτής. "Σκηνοθετημένες μεταρρυθμίσεις ως υλοποίηση επιλογών πελατειακών σχέσεων στα οργανωμένα συμφέροντα δεν είναι δυνατό να προχωρήσουν" κατέληξε ο Πέτρος Τατούλης.

Ο κ. Τατούλης διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των ΕΛΤΑ ότι το θέμα θα τεθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου και τους ζήτησε τη διατύπωση ξεκάθαρων απόψεων όλων των συνδικαλιστικών φορέων. Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη για το ενδιαφέρον στο κρίσιμο αυτό ζήτημα και δήλωσαν την εμπιστοσύνη τους στην Περιφέρεια για τη στήριξή της.

Μπορεί μια «λίστα» να γκρεμίσει ένα πολιτικό σύστημα;

Άρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Αναφέρεται σε πολλά, ενδιαφέροντα και πολύ πικρά, για εμάς τους Έλληνες και την πατρίδα το άρθρο που δημοσιεύεται στους New York Times και αναδημοσιεύεται στις 10 Οκτωβρίου στον ιστότοπο του CNBC.
Αναδεικνύει τα κωμικοτραγικά γεγονότα του «πήγαινε-έλα» της λίστας τω 1991 ονομάτων μεγάλο-καταθετών στην Ελβετική «θυγατρική» του Παγκόσμιου Τραπεζικού Κολοσσού HSBC, λοιδορώντας ουσιαστικά, τους τέως και νυν Υπουργούς Οικονομικών της Ελλάδας και όχι μόνο...

Ξεκινά από τον Dr Παπακωνσταντίνου που είχε παραλάβει το ...........

περιβόητο «στικάκι» (USB) το 2010 από την τότε Υπουργό οικονομικών της Γαλλίας και σήμερα Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ Λαγκάρντ, περνά από τον κ Βενιζέλο και τον κ Διώτη και καταλήγει στον κ Στουρνάρα…
Και κάνει ιδιαίτερη αναφορά (πράγμα πολύ σημαντικό) στην πρόσφατη αυτοκτονία του Λεωνίδα Τζανή τ. Βουλευτή Μαγνησίας, Υφυπουργού Οικονομικών, με το θέμα της άλλης λίστας των 36 Πολιτικών και τις διενεργούμενες έρευνες όπως και στα 54,000 ονόματα εξαγωγής ευρώ στην τελευταία 3-ετία.

Το άρθρο αναφέρεται στο γεγονός ότι στη λίστα μάλλον περιλαμβάνονται ονόματα που ανήκουν στο σύστημα που κυβερνά την Ελλάδα τα τελευταία 40 χρόνια και τολμά να κάνει αναφορά στο γεγονός ότι η δημοσιοποίησή της ίσως καταλήξει στην ΠΤΩΣΗ της Συγκυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και την πιθανή εξαφάνιση του «συστήματος» που ελέγχει την εξουσία όπως είχε γίνει στην Ιταλία στις αρχές της δεκαετίας του 1990 δημιουργώντας ένα φοβερό πολιτικό κενό όπου ήρθε και «εγκαταστάθηκε» ο κ Σύλβιο Μπερλουσκόνι…

Δυστυχώς για τα ηγετικά στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που Κυβέρνησαν ως αντίπαλες δυνάμεις την Ελλάδα τα τελευταία 40 χρόνια ΔΕΝ υπάρχει πια η δυνατότητα να εκμεταλλευθούν και τη μυθική παράδοση σύμφωνα με την οποία «η θεά Ήρα λουζόταν κάθε χρόνο στον Κάναθο, πηγή που το νερό της, της ξανάδινε την παρθενία της…».
Είναι ένα άρθρο που πραγματικά αξίζει να διαβαστεί…

Άρση κορεσμού οικιακών φωτοβολταϊκων στην Πελοπόννησο

Απόλυτη επιβεβαίωση των δηλώσεων του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη για την άρση του κορεσμού για τα οικιακά φωτοβολταϊκά στην Πελοπόννησο, αποτελεί η χθεσινή (10/10/2012) ομόφωνη απόφαση της ολομέλειας της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, σύμφωνα με την οποία μπορούν πλέον να υποβάλλονται νέα αιτήματα και να εκδίδονται προσφορές σύνδεσης από τον διαχειριστή.

«Επαναλαμβάνω ότι στην Περιφέρεια ..........

Πελοποννήσου το ζήτημα αυτό το αντιμετωπίσαμε εξαρχής υπεύθυνα και ψύχραιμα, δήλωσε ο Περιφερειάρχης, προκειμένου να υιοθετηθούν λύσεις ολοκληρωμένες και προς τη σωστή κατεύθυνση. Όπως είχαμε ανακοινώσει από τις 26 Σεπτεμβρίου 2012, κατά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης με τη ΡΑΕ, το ζήτημα αυτό είχε εξεταστεί διεξοδικά, η λύση του είχε δρομολογηθεί και ήταν πλέον θέμα χρόνου να βγει αυτή η απόφαση».

Ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης, εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για την υποβολή δέσμης προτάσεων από τη ΡΑΕ στον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Παπαγεωργίου, για τον εξορθολογισμό της υφιστάμενης διαδικασίας αδειοδότησης σε κορεσμένες περιοχές όπως η Πελοπόννησος, τονίζοντας ότι «και αυτή η εξέλιξη υπήρξε προϊόν της συνάντησής μας με τη ΡΑΕ αποδεικνύοντας έμπρακτα το υψηλό επίπεδο συνεργασίας μας».

«Είναι πολιτική πεποίθηση και δέσμευσή μας η υιοθέτηση ολοκληρωμένων προσεγγίσεων για τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και η ενέργεια αποτελεί τομέα κατεξοχήν αναπτυξιακό, με δυναμική που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Για το λόγο αυτό δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, αλλά θα παραμείνουμε προσηλωμένοι με συνέπεια και μεθοδικότητα στο στρατηγικό μας σχέδιο» σημείωσε τέλος ο Περιφερειάρχης.

Δείτε τον γυμνό άντρα του Συντάγματος

«Ερωτευμένος με την Ελλάδα», «αδελφός με τους Ελληνες» και... λάτρης του... ούζου, δήλωσε στο Έθνος ο 56χρονος Αμερικανός, Ντάγκλας Αλαν Χάτιερ, που γδύθηκε προχθές το απόγευμα μπροστά στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή την επίσκεψη της καγκελαρίου Μέρκελ.

Δείτε τι είπε στο NewsBomb:........

- Γιατί γδύθηκες, ήταν η πρώτη ερώτηση.

«Γιατί όχι», ήταν η απάντησή του.

- Επειδή απαγορεύεται. Δεν φοβήθηκες ότι μπορεί να συλληφθείς;

«Οχι, γιατί να φοβηθώ;»

- Επειδή τώρα βρίσκεσαι στο δικαστήριο και κινδυνεύεις με φυλακή. Δεν φοβάσαι τη φυλακή;

«Δεν έκανα κάτι κακό για να πάω φυλακή. Οχι, δεν φοβάμαι. Κάτι ανάλογο έχω ξανακάνει και στην Αμερική».

- Δεν είχες και διαβατήριο. Πώς είναι δυνατόν να ζεις τόσα χρόνια στην Ελλάδα, να πηγαινοέρχεσαι όπως λες στην χώρα σου, την Αμερική και να μην έχεις διαβατήριο;

«Μου το έκλεψε η μαφία».

- Στο Σύνταγμα βρέθηκες για να διαδηλώσεις εναντίον της Μέρκελ;

«Ναι. Επειδή νιώθω Βαλκάνιος και αδελφός με τους Ελληνες».

- Πώς βλέπεις τις αμερικανικές εκλογές; Τι θα ψήφιζες εάν ήσουν εκεί, Ομπάμα ή Ρόμνεϊ;

«Είναι και οι δύο το ίδιο»!

- Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που έχεις στο μυαλό σου μόλις φύγεις από το δικαστήριο;

«Ενα τσιγάρο...».

- Και το επόμενο;

«Ενα ποτήρι ούζο και νερό»!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:
Κι άλλος γυμνός μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Γυμνός «αγανακτισμένος» τρέχει να χαιρετήσει τη Μέρκελ [εικόνες+ βίντεο]

Οι πραγματικοί λόγοι που η Coca Cola είπε «goodbye»

Ο ελληνικός όμιλος της Coca Cola έπρεπε να είναι προετοιμασμένος για τα πάντα, από τη στιγμή που η παρατεταμένη ύφεση στην Ελλάδα συνεχιστεί και κορυφωθεί τα επόμενα χρόνια. Η μεταφορά έδρας και η «αλλαγή» αγοράς αποτελεί τον πιο ανώδυνο τρόπο για την απρόσκοπτη χρηματοδότηση του ομίλου και ταυτόχρονα χωρίς να υποχρεώνεται να εγκαταλείψει ούτε την αγορά, ούτε τη χώρα προέλευσης.
Αυτό αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές του ...........

«K», λέγοντας πως η διοίκηση του ομίλου αναζητούσε εναλλακτικές από τη στιγμή που η χώρα, αλλά και η Ευρώπη βυθίζονταν στην ύφεση.

Οι γραμμές ρευστότητας αποκόπτονταν, τα κόστη πρώτων υλών απαγορευτικά παρά τις γενναίες εξοικονομήσεις κεφαλαίων, είτε από κλείσιμο εργοστασίων ή μείωση θέσεων εργασίας και αποεπενδύσεις. Οι αποφάσεις ελήφθησαν, μέσα στο καλοκαίρι που πέρασε, μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας του ομίλου από την S&P (στις 30/4) και την Moody's. Η υποβάθμιση της Moody' s έγινε στις 15 Ιουνίου σε Baa1 από Α1 και μάλιστα με αρνητικές προοπτικές. Η S&P σχολίαζε στο report της πως η υποβάθμιση του outlook οφείλεται στις πιέσεις στην κερδοφορία, οι οποίες θα συνεχιστούν και το επόμενο έτος λόγω της χαμηλής καταναλωτικής εμπιστοσύνης σε πολλές ευρωπαϊκές αγορές και των υψηλών τιμών των πρώτων υλών.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στη διοίκηση του ομίλου, αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να σημειώσουν αύξηση των spreads στα ομολογιακά δάνεια του ομίλου κατά 230 μονάδες βάσης ή 2,3%, χωρίς όμως, να διευκρινίσουν το συνολικό κόστος δανεισμού του ομίλου. Σημειωτέον, -ίσως εδώ κρύβεται το κλειδί της απόφασης- ότι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και με τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα αβέβαιες, λήγει ομολογιακό δάνειο ύψους 500 εκατ. ευρώ. Τα ομολογιακά του ομίλου, αναφέρουν οι ίδιες πηγές είναι μεγάλης διάρκειας, είτε 5ετίες, είτε 10ετίες. Το ομόλογο του Σεπτεμβρίου του 2013, εξηγούν, είναι το πιο άμεσο. Οπότε με τον τζίρο στα 7 δισ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 330 εκατ. ευρώ και με τις αγορές στην Ελλάδα κλειστές, το πρόβλημα ήταν εμφανέστατο.

Οι βασικοί μέτοχοι πήραν την απόφαση να συστήσουν μία εταιρεία holding με έδρα της Ζυρίχης, ανταλλάσσοντας τις μετοχές με την ελληνική εταιρεία, φέροντας την επωνυμία Coca-Cola HBC AG. Η νέα εταιρεία θα υποβάλει αίτηση εισαγωγής τόσο στην αγορά του Λονδίνου, όσο και στην Αθήνα με την ίδια κεφαλαιοποίηση και στα δύο χρηματιστήρια. Με πρωτογενή αγορά αυτού του Λονδίνου, είναι προφανές πάντως, ότι το Χ.Α. θα στερηθεί δεκάδες εκατομμύρια έσοδα από τις τοποθετήσεις των ξένων επενδυτών, συμβάλλοντας σημαντικά στην τόνωση των συναλλαγών. Σημειωτέον, ότι η Coca Cola αποτελεί την μεγαλύτερη εταιρεία σε κεφαλαιοποίηση στο ελληνικό Χρηματιστήριο με περίπου 6 δισ. ευρώ, τρεις φορές πάνω από τα ΕΛΠΕ που έρχονται στη δεύτερη θέση και την ΕΤΕ που βρίσκεται στην τρίτη θέση.

kerdos.gr

Μέσω συμβολαιογράφων γάμοι, διαζύγια, θάνατοι

O υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Γιάννης Βρούτσης, ο υφυπουργός κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Βλαχάκης, παρουσίασαν σήμερα το καινοτόμο σύστημα «Αριάδνη» που αφορά στην οριστική αντιμετώπιση της παραβατικότητας στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης και θα ξεκινήσει τη λειτουργία του από 1/1/2013.

Στόχος του «ΑΡΙΑΔΝΗ» είναι η οριστική αντιμετώπιση μιας σειράς παραβατικών συμπεριφορών στη λήψη παροχών κοινωνικής ασφάλισης (συντάξεων) και άλλων κοινωνικών μεταβιβάσεων.

Κεντρικό σημείο του νέου συστήματος αποτελεί η ............

ανάθεση στους συμβολαιογράφους της χώρας, της υπηρεσίας πιστοποίησης και ηλεκτρονικής καταχώρισης δεδομένων πραγματικών και νομικών γεγονότων της προσωπικής κατάστασης των πολιτών, που αφορούν γάμους, σύμφωνα συμβίωσης, διαζύγια και θανάτους.

Όπως δήλωσε ο υπουργός:

«Με την πιο επιεική προσέγγιση εκτιμούμε ότι λόγω παραβατικότητας τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν ετήσιες απώλειες που φτάνουν τα 500 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν είναι όμως μόνο το δημοσιονομικό πρόβλημα το οποίο δημιουργείται. Είναι και η κοινωνική αδικία η οποία γίνεται εναντίον των νόμιμων εργαζόμενων εναντίον των νόμιμων συνταξιούχων οι οποίοι βλέπουν καθημερινά αυτές τις προκλήσεις μέσα από τα ασφαλιστικά ταμεία, δηλαδή μία αυξημένη διαχρονικά παραβατικότητα και ένα κράτος που για πολλές δεκαετίες είναι απλώς θεατής.

Euro2day

Τέλη κυκλοφορίας 2013. Τελικοί πίνακες με τιμές

Μέχρι το τέλος του μήνα η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών θα έχει ολοκληρώσει την ηλεκτρονική αποστολή των ειδοποιητηρίων για τα τέλη κυκλοφορίας του έτους 2013.

Ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων ..........

Χάρης Θεοχάρης με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ είπε πως τα τέλη θα αναρτηθούν ηλεκτρονικά και οι πολίτες, είτε με τον κωδικό τους για το Taxisnet είτε με το ΑΦΜ τους, θα μπορούν να μπαίνουν στο διαδίκτυο για να βρίσκουν το ειδοποιητήριο πληρωμής.

Αφού τα εκτυπώσουν θα πηγαίνουν στις τράπεζες, ταχυδρομεία ή εφορίες και θα τα πληρώσουν. Η κατάργηση των αυτοκόλλητων σημάτων ο Προϋπολογισμός θα εξοικονομήσει περίπου 80 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά το κόστος των τελών κυκλοφορίας 2013

Από 51 κ.ε. μέχρι 300 κ.ε. 22 ευρώ
Από 301 κ.ε. μέχρι 785 κ.ε. 55 ευρώ
Από 786 κ.ε. μέχρι 1071 κ.ε. 120 ευρώ
Από 1071 κ.ε. μέχρι 1357 κ.ε 135 ευρώ
Από 1358 κ.ε. μέχρι 1548 κ.ε 240 ευρώ
Από 1549 κ.ε. μέχρι 1738 κ.ε. 265 ευρώ
Από 1739 κ.ε. μέχρι 1928 κ.ε. 300 ευρώ
Από 1929 κ.ε. μέχρι 2357 κ.ε. 660 ευρώ
Από 2358 κ.ε. μέχρι 3000 κ.ε. 880 ευρώ
Από 3001 κ.ε. μέχρι 4000 κ.ε. 1100 ευρώ
Από 4001 κ.ε. και άνω 1320 ευρώ

Επιβατικά αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την 1/11/2010 και μετά, αποκλειστικά με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα:

Κλιμάκιο εκπομπών CO2 (γρ./χλμ.) - Ετήσια τέλη κυκλοφορίας ανά γραμ. εκπομπών σε ευρώ

0 – 100 (γρ./χλμ. ευρώ)
101 – 120 (γρ./χλμ.) 0,90 ευρώ
121 – 140 (γρ./χλμ.) 1,10 ευρώ
141 – 160 (γρ./χλμ.) 1,70 ευρώ
161 – 180 (γρ./χλμ.) 2,25 ευρώ
181 – 200 (γρ./χλμ.) 2,55 ευρώ
201 – 250 (γρ./χλμ. 2,80 ευρώ
Άνω των 251 (γρ./χλμ.) 3,40 ευρώ

ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Έρχεται η e-σύνταξη

Συγκεκριμένα πρόκειται για τη συμπλήρωση και υποβολή μέσω διαδικτύου της αίτησης για σύνταξη (γήρατος και αναπηρίας) και την παρακολούθηση της πορείας της αίτησης συνταξιοδότησης και της αίτησης για προσδιορισμό χρόνου ασφάλισης.

Έτσι ο ασφαλισμένος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, θα έχει πλέον τη δυνατότητα να συμπληρώσει και να υποβάλει ηλεκτρονικά την αίτηση για χορήγηση σύνταξης γήρατος ή αναπηρίας, στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και στο ΕΤΕΑΜ (επικουρικό).
Επίσης θα μπορεί να παρακολουθεί και να αντλεί.............

πληροφορίες για την πορεία εξέλιξης της αίτησης συνταξιοδότησης ή προσδιορισμού χρόνου ασφάλισης από την αρχική ημερομηνία κατάθεσης, έως την ολοκλήρωση αυτής.

Με τη χρήση των υπηρεσιών αυτών ωφελούνται οι ασφαλισμένοι και οι υπηρεσίες Συντάξεων γιατί:

-ελαχιστοποιείται ο χρόνος υποβολής της αίτησης, αφού η ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας πραγματοποιείται ηλεκτρονικά και η φυσική παρουσία του ασφαλισμένου στα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ περιορίζεται μόνο στην παράδοση των δικαιολογητικών.

-οι ασφαλισμένοι δεν θα χρειάζεται να επισκέπτονται τα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για να πληροφορηθούν σε ποιο στάδιο επεξεργασίας βρίσκεται η αίτησή τους (για συνταξιοδότηση ή προσδιορισμό χρόνου ασφάλισης).

-οι υπηρεσίες συντάξεων θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν το χρόνο συναλλαγής που αποδεσμεύεται με τη χρήση των υπηρεσιών αυτών, προς την κατεύθυνση της βελτίωσης του χρόνου απόκρισης στα αιτήματα των ασφαλισμένων.

Enikos.gr

Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών Ντομάτες Σκοπίων και Αλβανίας ως Ελληνικές

Επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμωμν Αθανάσιο Τσαυτσαρή με κοινοποίηση σε κοινοβουλευτικές ομάδες και Βουλευτές του Νομού απέστειλε σήμερα ο Αγροτικός σύλλογος Φιλιατρών καταγγέλοντας οτι οι λαχαναγορές της χώρας έχουν γεμίσει με ντομάτες Σκοπίων και Αλβανίας που φτάνουν στην Ελληνική αγορά ως Ελληνικές.

Και ζητά με την επιστολή του να γίνουν αυστηροί έλεγχοι και η ταυτότητα των προϊόντων να φτάνει μέχρι την τελική κατανάλωση.

Αναλυτικά η επιστολή του Αγροτικού Συλλόγου αναφέρει: ......

Κύριε Υπουργέ θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε ότι στην περιοχή μας έχει ξεκινήσει η συγκομιδή ντομάτας θερμοκηπίου, μιας καλλιέργειας με πολύ μεγάλο κόστος.

Όμως οι λαχαναγορές της χώρας μας έχουν γεμίσει από ντομάτες Σκοπίων - Αλβανίας από το τελωνείο των Ευζώνων κ.λ.π. και καταλήγουν στους πάγκους λιανικής πώλησης σαν Ελληνικές. Ντομάτες οι οποίες έχουν καλλιεργηθεί χωρίς τους όρους που θέτει η Ε.Ε. και με φυροφάρμακα τα οποία δεν ελέγχονται από την Ε.Ε.

Κατόπιν αυτών ζητάμε να υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι υπολειμμάτων στα σύνορα και η ταυτότητα του προϊόντος να το συνοδεύει ως το τελικό σημείο πώλησης.

Ο Έλληνας Αγρότης δεν αντέχει άλλο να θησαυρίζουν κάποιοι (καρτέλ - εισαγωγείς - λιανοπωλητές) εις βάρος του και εις βάρος των καταναλωτών.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΡΙΒΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

«Εξαφανισμένοι» παραμένουν 52.000 συνταξιούχοι!

Ολοκληρώθηκε η φυσική καταγραφή των δικαιούχων κύριας σύνταξης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, επικουρικής σύνταξης ΕΤΕΑΜ, κύριας σύνταξης ΤΑΠΙΛΤ, καθώς και κύριας σύνταξης ΤΑΠ-ΟΤΕ, που διεξήχθη από 1η/7/2012 έως 28/9/2012 και παρατάθηκε έως τις 5/10/2012.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία της φυσικής καταγραφής: .........
Απεγράφησαν:

972.866 δικαιούχοι κύριας σύνταξης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
627.263 δικαιούχοι επικουρικής σύνταξης ΕΤΕΑΜ
2.361 δικαιούχοι κύριας σύνταξης ΤΑΠΙΛΤ
50.601 δικαιούχοι κύριας σύνταξης ΤΑΠ-ΟΤΕ

Δεν απεγράφησαν:

52.189 δικαιούχοι κύριας σύνταξης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
33.960 δικαιούχοι επικουρικής σύνταξης ΕΤΕΑΜ
222 δικαιούχοι κύριας σύνταξης ΤΑΠΙΛΤ
4.753 δικαιούχοι κύριας σύνταξης ΤΑΠ-ΟΤΕ

Σημειώνεται ότι τα παραπάνω νούμερα δεν αθροίζονται, δεδομένου ότι πολλοί ασφαλισμένοι δικαιούνται τόσο κύρια όσο και επικουρική σύνταξη.

Όσοι συνταξιούχοι προσήλθαν για φυσική καταγραφή στις 8 και 9 Οκτωβρίου 2012 θα πληρωθούν τη σύνταξή τους στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ τόπου κατοικίας τους στις 22 Οκτωβρίου 2012

ΒΕST TV

Φεύγει η Coca Cola από την Ελλαδα

Μετά και την ΦΑΓΕ

Στην υποβολή προαιρετικής δημόσιας πρότασης για την απόκτηση του συνόλου των κοινών ονομαστικών μετοχών της Coca-Cola 3E προχώρησε η ελβετική εταιρεία Coca – Cola HBCAG. Σύμφωνα με την ανακοίνωση πρόκειται για θυγατρική της Kar – Tess Holding η οποία ελέγχεται από την οικογένεια Δαυίδ.

Σκοπός της Δημόσιας Πρότασης Ανταλλαγής της ............

Coca-Cola HBCAG είναι να διευκολύνει την εισαγωγή της Coca-Cola Hellenic στην premium κατηγορία του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λονδίνου και την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αξιών της Νέας Υόρκης μέσω μίας νέας ελβετικής εταιρείας συμμετοχών.
Η Coca-Cola HBCAG θα ζητήσει συγχρόνως την παράλληλη εισαγωγή των Μετοχών της Coca-Cola HBCAG στο Χρηματιστήριο Αθηνών, υπό την επιφύλαξη της λήψης των απαραίτητων εγκρίσεων.

Οι βασικοί στόχοι της Δημόσιας Πρότασης Ανταλλαγής είναι:

• να αντικατοπτρίσει καλύτερα το διεθνή χαρακτήρα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και της μετοχικής βάσης της Coca-Cola Hellenic μέσω της κύριας εισαγωγής (primary listing) της Coca-Cola Hellenic στο μεγαλύτερο και υψηλότερο σε εμπορευσιμότητα χρηματιστήριο στην Ευρώπη με τον μεγαλύτερο αριθμό εισηγμένων πολυεθνικών εταιρειών,

• να ενισχύσει την εμπορευσιμότητα των Μετοχών της Coca-Cola HBC AG προς όφελος των κατόχων τους δια της κύριας εισαγωγής (primary listing) των Μετοχών Coca-Cola HBC AG στην premium κατηγορία του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λονδίνου και να διευκολύνει την πιθανή ένταξη των Μετοχών της Coca-Cola HBC AG στον FTSE 100 και

• να βελτιώσει την πρόσβαση της Coca-Cola Hellenic στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου και χρεογράφων και να αυξήσει την ευελιξία της στην άντληση νέων κεφαλαίων για την υποστήριξη των δραστηριοτήτων και της μελλοντικής ανάπτυξής της.

Η κίνηση αυτή έρχεται αμέσως μετά την απόφαση της ΦΑΓΕ να μετεφέρει την έδρα της στο Λουξεμβούργο

Finacial Press

Ξηρασία, πλημμύρες, μεταλλαγμένα και…αριθμοί!

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Σιγά-σιγά, σταθερά και μεθοδικά τα ΜΜΕ μας πληροφορούν ότι ο φετινός χειμώνας θα είναι «δύσκολος» για ολόκληρο το Δυτικό κόσμο και, συσικά, και την Ελλάδα και τους Έλληνες. Η »δυσκολία» αυτή δεν εξαντλείται στα γνωστά και «επικίνδυνα» γεωπολιτικά παιχνίδια των «Μεγάλων» που αφορούν σε Συρία και Ιράν αλλά στο γεγονός ότι θα δούμε αυξήσεις της τάξης του 15 και του 20% στις τιμές των τροφίμων στα σουπερμάρκετ…

Αιτία;
Πρωτόγνωρη ξηρασία στους καθιερωμένους ...........

σιτοβολώνες της γης, στις Μεσαίες Πολιτείες των ΗΠΑ, στη Βραζιλία, στην Αργεντινή και στη Ρωσία, και σε δραματική αντίθεση, ιστορικά πρωτόγνωρες πλημμύρες, στη Μεγάλη Βρετανία…
Αναρωτιέται κανείς εάν, τελικά, η ανθρωπότητα ΔΕΝ θα μπορέσει να ξεφύγει από τις απαισιόδοξα δραματικές προβλέψεις του Thomas Robert Malthus (1766-1834) ο οποίος είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μόνο «η πείνα» θα έβαζε «φρένο» στη ραγδαία αύξηση του πληθυσμού της γης.
Σημειώστε ότι στη μέση της ζωής του Malthus, το 1804, οι κάτοικοι της γης είχαν φτάσει στον αστρονομικό, για την εποχή εκείνη, αριθμό του ΕΝΟΣ δισεκατομμυρίου!...

Χρειάστηκαν, όμως, περισσότερα από 120 χρόνια για να διπλασιαστεί αυτός ο αριθμός καθώς η ανθρωπότητα έφτασε τα ΔΥΟ δισεκατομμύρια το 1927 δύο χρόνια νωρίτερα από το καταστροφικό ΚΡΑΧ του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.
Αλλά γίναμε ΤΡΙΑ δισεκατομμύρια το 1960, σε λιγότερο από 33 χρόνια…
Φέτος, και συγκεκριμένα τον Μάρτη του 2012 περάσαμε τα ΕΠΤΑ δισεκατομμύρια, και συνεχίζουμε να αυξανόμαστε με ξέφρενους ρυθμούς!..
Αυτά τα «ακραία καιρικά φαινόμενα» (πολλοί λένε «κάποιοι» τα επιμελούνται) και μαζί η απίστευτη-ραγδαία αύξηση του αριθμού των κατοίκων του πλανήτη μας δίνουν μπόλικα επιχειρήματα σε αυτούς που προωθούν τα ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ τρόφιμα και τονίζουν ότι τα…χρειαζόμαστε!
Ξηρασία, πλημμύρες, μεταλλαγμένα και…αριθμοί!
Αριθμοί που αφορούν στην διαρκώς αυξανόμενη ανθρωπότητα και αριθμοί που αφορούν στην συρρικνωμένη αγοραστική μας δύναμη…

Η Κυβέρνηση της Κίνας επέβαλε την πολιτική του «ενός παιδιού» για κάθε οικογένεια ( με πολύ συγκεκριμένες εξαιρέσεις) εδώ και 3 δεκαετίες…
Στην Ελλάδα της «εισαγόμενης» κα της «εγχώριας» τρόικα τα δραματικά οικονομικά μας χάλια φαίνεται ότι θα πετύχουν τον έλεγχο της αύξησης του πληθυσμού των Ελλήνων με την ολοένα αυξανόμενη πείνα και ΧΩΡΙΣ να επιβληθεί πολιτική ελέγχου των γεννήσεων!…

Ακόμα πιο ακριβή η ΔΕΗ [ VIDEO ]

Αύξηση κατά 8% στα τιμολόγια της ΔΕΗ και καθορισμό εδώ και τώρα του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα είναι λίγα από τα μέτρα που ζητά η τρόικα.

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1.

Enikos.gr

Μέτρα για τα φάρμακα

Συμπληρωματική δέσμη μέτρων ζητεί από το υπουργείο Υγείας η τρόικα για τα φάρμακα, λόγω του εκτροχιασμού της φαρμακευτικής δαπάνης που έχει σαν αποτέλεσμα «μαύρη τρύπα» ύψους τουλάχιστον 250 εκατ. ευρώ.

Έτσι, όπως αναφέρουν τα Νέα, η τρόικα απαιτεί το «μάτι» της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης να αποτελέσει το εργαλείο ελέγχου των συνταγών που γράφουν οι γιατροί.

Αν η μηνιαία απόκλιση συνεχίζει να............

αγγίζει τα 25 εκατ. ευρώ – όπως ισχύει έως και σήμερα – αναμένεται να οριστεί πλαφόν στην αξία των συνταγών ανά γιατρό.

Εκκρεμότητα αποτελεί και η εισαγωγή επιπλέον ασφαλιστικών ταμείων στον ΕΟΠΥΥ, ενώ στα προαπαιτούμενα περιλαμβάνεται και η έκδοση του νέου δελτίου τιμών των φαρμάκων, που έχει καθυστερήσει τέσσερις μήνες. Στελέχη του υπουργείου Υγείας υποστηρίζουν ότι η έκδοση του δελτίου είναι θέμα ημερών.

Επιτάχυνση, όμως, απαιτείται και στη μείωση των λειτουργικών δαπανών στο ΕΣΥ. Η κυβέρνηση
έχει δεσμευτεί στη μείωση των κλινικών κατά 661, όμως το σχετικό χρονοδιάγραμμα βρίσκεται εκτός στόχων.

enikos.gr