Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Εφημερία με γιατρό σε ετοιμότητα!

Εφημερία με ένα γιατρό και, μάλιστα, σε ετοιμότητα, χθες στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας! Όπερ σημαίνει, πρακτικά και ουσιαστικά, ότι στο νοσοκομείο εφημέρευε ένας μόνο γιατρός από το σπίτι του! Αυτό μας καταγγέλθηκε από κάτοικο της περιοχής που χρειάστηκε χθες, για πρόβλημα υγείας συγγενικού του προσώπου, να επισκεφτεί το νοσοκομείο.

Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί μομφή για το.............

γιατρό που ήταν γενικός εφημερεύων σε ετοιμότητα. Αναδεικνύει, όμως, πως με την έλλειψη προσωπικού, την άρνηση των κυβερνήσεων να καλύψουν τα κενά σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό και τη δραστική μείωση των ενεργών εφημεριών (και) στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, έχει ήδη συντελεστεί υποβάθμιση της συγκεκριμένης μονάδας υγείας, που καλύπτει υγειονομικά ολόκληρη τη Νοτιοδυτική Μεσσηνία και τμήμα της γειτονικής Ηλείας.

Μετά από αυτό, πόσο, άραγε, μπορούν να πείσουν οι όποιες απαντήσεις του υπουργού Υγείας ότι το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας θα συνεχίσει να λειτουργεί και ότι δεν κλείνει; Μα, ουδείς έχει πει πως από τη μία μέρα στην άλλη θα μπει «λουκέτο». Όμως, ο σχεδιασμός που προϋπήρχε και έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή, με την περίφημη διασύνδεση - συνδιοίκηση με το Νοσοκομείο Καλαμάτας, και τον οποίο πιστά και απαρέγκλιτα τηρεί και εφαρμόζει η τρικομματική συγκυβέρνηση, προβλέπει συγχώνευση - μείωση κλινικών, τμημάτων, κλινών. Άρα, οδηγεί σε διαρκή υποβάθμιση!

Επιπρόσθετα, με την κατάργηση του Νομικού Προσώπου και τη συγχώνευσή του - ενοποίηση με το Νοσοκομείο Καλαμάτας, το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας χάνει την αυτοτελή υπόσταση και την οντότητά του. Έτσι, με το νέο οργανισμό - κανονισμό λειτουργίας έρχεται και η συρρίκνωση - υποβάθμιση, που θα οδηγήσουν στην απαξίωση και, νομοτελειακά, στην κατάργησή του με τη σημερινή του μορφή και λειτουργία, όπως κατ' επανάληψη έχουν σημειώσει οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, οι οποίοι δεν πείθονται από τα λόγια, καθώς οι πράξεις και η εφαρμοζόμενη πολιτική για το νοσοκομείο απέχουν παρασάγγας από λόγια πολιτικών και απαντήσεις υπουργών!

Καλές οι μελέτες, καλές οι βελτιώσεις των κτηριακών εγκαταστάσεων, καλές οι αναδιαρρυθμίσεις, αλλά πρωτίστως πολύ καλύτερες για το Νοσοκομείο και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του είναι οι προσλήψεις προσωπικού, οι οποίες, δυστυχώς, για την κυβέρνηση δεν είναι σε προτεραιότητα!

Του Ηλία Γιαννόπουλου στο "Θάρρος"

Δήλωση Κόλλια για την ανάπτυξη του Σιδηροδρομικού Τουρισμού

« Θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίησή μου σχετικά με την πρωτοβουλία ανάπτυξης του σιδηροδρομικού τουρισμού και στο χώρο της Μεσσηνίας, που έχει αναλάβει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την σύμπραξη των συλλόγων «Φίλων Σιδηροδρόμου» Αθηνών και Μεσσηνίας όπως εκδηλώθηκε με την επίσκεψη της εκδρομικής αμαξοστοιχίας στην Μεσσηνιακή Πρωτεύουσα. Δεν είναι μόνο ζήτημα νοσταλγίας αλλά κυρίως και πρωτίστως είναι ζήτημα ανάδειξης και ανάπτυξης του φυσικού κάλους και της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής μας αλλά και αξιοποίησης των υποδομών του ΟΣΕ σε κτήρια και σε δίκτυα.

Ο Δήμος Τριφυλίας καταθέτει την στήριξη του σε τέτοιες δραστηριότητες και θα αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες για συνεννόηση και συνεργασία, ώστε το τραίνο να μην περνάει σιωπηλά, απαρατήρητο και χωρίς ενημέρωση από το σταθμό του Καλού Νερού αλλά και να φτάνει ως τον κεντρικό σταθμό της Τριφυλιακής Πρωτεύουσας, της Κυπαρισσίας, όπως κάποιες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες «προβλέπανε» για σήμερα το πρωί και όπου εις μάτην το περιμέναμε.

Επίσης ο Δήμος Τριφυλίας θα κινηθεί στην κατεύθυνση σύναψης προγραμματικής συμφωνίας τόσο με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, για την από κοινού στήριξη δράσεων σιδηροδρομικού τουρισμού, όσο και με την ΓΑΙΟΣΕ για την ανάδειξη και αξιοποίηση των κτηριακών υποδομών του ΟΣΕ που βρίσκονται στο Δήμο Τριφυλίας, με πρώτο το κτηριακό αριστούργημα του σιδηροδρομικού σταθμού Κυπαρισσίας και του περιβάλλοντος χώρου του.

Για το λόγο αυτό θα επιδιώξει άμεσα συναντήσεις με αρμόδιους παράγοντες του ΟΣΕ και της Κυβέρνησης. Επίσης θα επιδιώξει συναντήσεις με τους εκπροσώπους των συλλόγων «Φίλων του Σιδηροδρόμου» τόσο της Αθήνας όσο και της Μεσσηνίας».

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΛΙΑΣ


-

Επιτέλους θα κυκλοφορηθεί το Τσακώνα - Παραδείσια τέλη Οκτωβρίου!

Τσακώνα - Παραδείσια επιτέλους... τέλος. Κι όταν λέμε... τέλος εννοούμε, επιτέλους κυκλοφορία. Σε 20 μέρες όλα δείχνουν πως θα είναι έτοιμα για να κυκλοφορηθεί ξανά μετά από χρόνια ο δρόμος και μαζί του να σταματήσει η οδική απομόνωση της Μεσσηνίας. Το έργο στα λίγα αυτά χιλιόμετρα που έγινε πολύ σημαντικό, χρόνια τώρα, εν μέσω προβλημάτων λόγω του εδάφους (που ανέβαζαν το βαθμό παρέμβασης και δυσκολίας) αλλά και χρηματοδοτικών.

Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ..........

μετράμε αντίστροφα τα 24ωρα, αφού περίπου στα τέλη Οκτωβρίου, όπως σημείωσε μιλώντας στην τηλεόραση BEST, ο υπεύθυνος του έργου Νίκος Ντονάς, θα δοθεί σε κυκλοφορία το οδικό αυτό τμήμα, με παράκαμψη στο ύψος της γέφυρας. Μιας γέφυρας που είναι το πιο σύνθετο έργο που κατασκευάζεται στη χώρα μας και θα είναι έτοιμη, τον Αύγουστο του 2013.

BEST TV

Το τρένο ξανασφύριξε χθες στη Μεσσηνία

Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ ΕΦΘΑΣΕ ΜΕΣΩ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ

Κορνάροντας και με τους προβολείς αναμμένους, λίγο μετά τις 6.20 χθες το απόγευμα, μπήκε στο σταθμό της Καλαμάτας η αμαξοστοιχία της γραμμής Τρίπολη- Ζευγολατιό – Καλαμάτα, η οποία έφθασε στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ανάπτυξης του σιδηροδρομικού τουρισμού που έχει αναλάβει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Μετά από ενάμιση χρόνο σχεδόν, ο σταθμός της ...........

Καλαμάτας ξαναγέμισε κόσμο, όπως τον παλιό καλό καιρό, τότε που ο σιδηρόδρομος ήταν το κυρίαρχο μέσο μετακίνησης στην Πελοπόννησο.
Η υποδοχή που επιφυλάχθηκε στους επιβάτες του, περί τα 70 άτομα, μέλη του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου Αθηνών, ήταν θερμή και, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια του καλωσορίσματος, φαίνεται να υπάρχει διάθεση επαναλειτουργίας της γραμμής, τουλάχιστον ως τουριστικής.

Χαιρετισμοί
Το καλωσόρισμα έγινε από την υπεύθυνη τουριστικής προβολής του Δήμου Καλαμάτας, Πόλα Κούλη. Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παν. Νίκας, εξέφρασε την επιθυμία του «να ξανασφυρίξει το τρένο, ενώ αναφερόμενος στην πρόσφατη συνάντησή του με το διευθύνοντα σύμβουλο της ΓΑΙΑΟΣΕ, Ν. Ιωαννίδη, γνωστοποίησε πως μελετάται η επαναλειτουργία της γραμμής Ψαθόπυργος- Ολυμπία- Ναύπλιο, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα φθάσει και στην Καλαμάτα. Δήλωσε δε ότι ο Δήμος θα συμμετάσχει με μέρος του κόστους για την επαναλειτουργία της γραμμής, ενώ χαρακτήρισε το Σύλλογο Φίλων του Σιδηροδρόμου ως δύναμη επαναλειτουργίας της.

Ο βουλευτής Θαν. Πετράκος συνεχάρη τους Συλλόγους Φίλων του Σιδηροδρόμου Αθηνών και Μεσσηνίας, που κρατούν «ζωντανό» το σιδηρόδρομο, ενώ ανακοίνωσε παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ με κοινή δράση των βουλευτών του στην Πελοπόννησο για την επαναλειτουργία της γραμμής αρχικά ως προαστιακής για τη Μεσσηνία και στη συνέχεια ως τουριστικής.
Ο σύμβουλος διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, υπεύθυνος για τις τουριστικές της γραμμές, Ελευθ. Μαρούσης, είπε πως πρόκειται για τουριστική αμαξοστοιχία και είναι το δεύτερο θεματικό τρένο της Πελοποννήσου. Χαρακτήρισε ως σημαντικό ότι η προσπάθεια αγκαλιάστηκε και από τις τοπικές κοινωνίες, ενώ ευχήθηκε να υπάρξουν αντίστοιχες θερμές υποδοχές και στο μέλλον.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Δημ. Μανιάτης, επισήμανε πως θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εκδρομές με το σιδηρόδρομο, αλλά και η λειτουργία του τρένου ως προαστιακού έως την Τρίπολη, που θα μπορούσε να λειτουργήσει παραγωγικά.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, Σπ. Λακωνικάκος, ζήτησε και τη συνδρομή του Δήμου για να έλθει το τρένο στην Καλαμάτα.
Τέλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Σιδηροδρόμου Αθηνών, Σπ. Νικολόπουλος, δήλωσε συγκινημένος από την υποδοχή. Επισήμανε πως η αξία του δικτύου μαζί με το τροχαίο υλικό ανέρχεται σε 250 εκατ. ευρώ και πρέπει να αξιοποιηθεί. Ζήτησε να ασκηθεί πίεση στην κεντρική εξουσία, επισήμανε ότι ο σιδηροδρομικός τουρισμός μπορεί να λειτουργήσει καθόλη τη διάρκεια του έτους και καταλήγοντας χαρακτήρισε «αμαρτία μια τέτοια επένδυση να μην την αξιοποιούμε».

Καλωσόρισμα και πυρκαγιά
Οι Φίλοι του Σιδηροδρόμου Αθηνών προσέφεραν στον κ. Νίκα, στο σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και σε εκπρόσωπο του ΟΣΕ μια χαρακτηριστική φωτογραφία, ενώ παρατέθηκε μικρή δεξίωση με τοπικά προϊόντα, που προσέφεραν επιχειρηματίες στο Δήμο Καλαμάτας. Το «παρών» στην υποδοχή έδωσε και η Φιλαρμονική του Δήμου, ενώ μια πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή του Νέου Κόσμου, περί τις 5.30 το απόγευμα, πολύ κοντά στις γραμμές του τρένου, αντιμετωπίστηκε έγκαιρα από την Πυροσβεστική.
Οι επιβάτες της τουριστικής αμαξοστοιχίας διανυκτέρευσαν στην Καλαμάτα και το πρωί θα αναχωρούσαν για Πύργο.

Θάρρος

Εστίαση Οι επαγγελματίες ζητούν άμεση μείωση ΦΠΑ

Τεράστιες επιπτώσεις στον κλάδο της εστίασης θα έχει η συνέχιση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας στο 23%, σύμφωνα με τα λεγόμενα επαγγελματιών της Καλαμάτας στο «Θάρρος».
Ήδη, από την αλλαγή του ΦΠΑ από 13% σε 23%, έχουν προκύψει μύρια όσα προβλήματα. Πιο «κερδισμένοι» είναι όσοι διατηρούν οικογενειακές επιχειρήσεις, χωρίς να απασχολούν πολλά άτομα ως υπαλληλικό προσωπικό.
Σε αυτή την περίπτωση, όμως, χάνει το .............

κράτος ασφαλιστικές εισφορές. Από την άλλη, μπορεί όταν κάποιος απασχολεί υπαλληλικό προσωπικό να ωφελείται το κράτος, αλλά αδειάζει ευκολότερα η τσέπη του, που είναι ήδη άδεια, με τις αυξήσεις στην πρώτη ύλη και τις λοιπές υποχρεώσεις.


Αντιλαμβάνεστε τι μείγμα βγαίνει υπό αυτές τις συνθήκες και πώς διαμορφώνεται η καθημερινότητα στον κλάδο, που προσπαθεί, όπως μας επισήμαναν, να επιβιώσει, μειώνοντας όσο περισσότερο μπορεί το ήδη μειωμένο κέρδος.

Γ. Αθανασόπουλος
Ο Γ. Αθανασόπουλος από το εστιατόριο «Ρολλά» επισήμανε πως το 23% του ΦΠΑ έχει προκαλέσει τεράστιες ζημιές, με τη μείωση των θέσεων εργασίας να περιλαμβάνεται σε αυτές. Κατά την προσωπική του άποψη, «όσοι σκέφτονται αυτές τις πρωτότυπες αυξήσεις, να αγοράζεις με 13% και να πουλάς με 23%, είναι παγκόσμια πρωτοτυπία στην ηλιθιότητα.
Οι περισσότεροι εστιάτορες έχουμε ήδη αφομοιώσει την αύξηση αυτή, που δεν πιστεύω πως έχει προστεθεί στην τελική τιμή, καθώς, σε αυτή την περίπτωση, ο καθένας μας θα είχε χάσει την πελατεία του».
Από την άλλη πλευρά, πρόσθεσε, οι περισσότεροι από τους πελάτες θεωρούν πως οι εστιάτορες εισπράττουν το ΦΠΑ που αυξήθηκε, ενώ οι επαγγελματίες μειώνουν το κέρδος για να κρατήσουν την πελατεία και να υπάρχει ανταγωνισμός στην αγορά.
Ο ίδιος προεκλογικά πίστεψε στις εξαγγελίες για τη μείωση του ΦΠΑ στο αντικείμενό του, αλλά και ότι χρειαζόταν κάποιο διάστημα για να υλοποιηθούν όσα εξαγγέλθηκαν: «Θα πρέπει να γίνει κάτι και σύντομα. Αλλιώς θα έχουμε πρόβλημα βιωσιμότητας. Η κατάσταση δυσκολεύει καθημερινά και είναι άγνωστο μέχρι πού θα φτάσουν οι αντοχές μας».
Ο κ. Αθανασόπουλος χαρακτήρισε ως ιδανική περίπτωση να έχει κάποιος ιδιόκτητο χώρο και να λειτουργεί το εστιατόριο ως οικογενειακή επιχείρηση. Αν κάποιος δεν έχει τόσο μεγάλη οικογένεια για να λειτουργήσει το εστιατόριο και απασχολεί προσωπικό, με το ΦΠΑ στο 23% μειώνει τις θέσεις εργασίας, αλλά και διαπραγματεύεται με τους εργαζόμενους για το μισθό τους.
Εξέφρασε, τέλος, την άποψη ότι μάλλον ο πήχης έχει τοποθετηθεί ψηλά, από πρόθεση, για να μην καταφέρει κανείς να τον περάσει.

Α.Γ.
Ένας άλλος εστιάτορας δε θέλησε να εκφραστεί επώνυμα, αλλά μόνο με τα αρχικά του. Ο Α.Γ., λοιπόν (τα πλήρη στοιχεία του οποίου είναι στη διάθεση της εφημερίδας), εξέφρασε την εξής άποψη: «Ουδείς έχει υπολογίσει το κόστος παραγωγής, προκειμένου να συνυπολογίσει το 23% στο τέλος. Αν το κάνει αυτό, οι τιμές του θα είναι τέτοιες που ο μέσος πελάτης δε θα μπορεί καν να πλησιάσει. Άρα, δε θα είναι συνεπής στη ΔΟΥ- και με δεδομένο ότι το κράτος αντί να κάνει μείωση στα πάγια έξοδα των καταστημάτων, επιμένει στη συνεχή αύξησή τους-, ενώ δεν μπορεί να ελέγξει τις αυξήσεις στις τιμές των πρώτων υλών, που είναι ασύδοτες. Υπάρχουν αυξήσεις 25-30% τον τελευταίο χρόνο σε είδη αναγκαία για τη λειτουργία μας, χωρίς να μπορούμε να τις περάσουμε στον τελικό λογαριασμό, αλλά τις αφομοιώνουμε, είμαστε δηλαδή διπλά ζημιωμένοι».
Κατέθεσε και μια πρόταση, να τεθεί ΦΠΑ 5% στην εστίαση, 15% φόρος εισοδήματος και αν, σε περίπτωση που γίνει έλεγχος, διαπιστωθεί ότι δεν έχει κοπεί απόδειξη, να κλείνει το κατάστημα. «Αυτό θα ήταν πιο προσοδοφόρο και δίκαιο», σχολίασε.
Κατά τον ίδιο, οι περισσότερες επιχειρήσεις του κλάδου είναι οικογενειακές και μόνο έτσι καταφέρνουν να είναι τυπικές στις υποχρεώσεις τους.

Δημ. Μελιγκάκος
Ο Δημ. Μελιγκάκος, από την ψησταριά «Ο Τζίμης», σημείωσε ότι η αύξηση του ΦΠΑ έχει προκαλέσει ποικίλα προβλήματα. Το σουβλάκι το οποίο πουλά, ενώ είναι ένα προϊόν άκρως παραδοσιακό και φθηνό και τυγχάνει ευρείας κατανάλωσης από όλα τα κοινωνικά στρώματα, έχει πλέον φθάσει στο σημείο να θεωρείται ακριβό. «Εκ των πραγμάτων, με την αύξηση του ΦΠΑ, υποχρεωθήκαμε να αυξήσουμε τις τιμές μας», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι θα ήθελε να μειωθεί ο ΦΠΑ, προκειμένου να αυξηθεί ο τζίρος, που με την αύξηση μειώθηκε. Όπως μας εξήγησε, «με τις υποχρεωτικές ανατιμήσεις έχει μειωθεί η ζήτηση, καθώς υπάρχει μεν πελατεία, αλλά παραγγέλνει μικρότερες ποσότητες από ό,τι στο παρελθόν».
Ανέφερε δε ότι αν το κατάστημά του δεν ήταν οικογενειακή επιχείρηση, θα ήταν υποχρεωμένος να αλλάξει προμηθευτές, προκειμένου να ανταποκριθεί στα έξοδα μισθοδοσίας που θα επιβάρυναν κατά πολύ τη λειτουργία του. Όμως, το ότι εργάζεται εκεί όλη σχεδόν η οικογένειά τού, του επιτρέπει να μείνει στους ίδιους προμηθευτές, όπερ σημαίνει ότι δεν υπάρχει αλλαγή στην ποιότητα των προϊόντων που «μπαίνουν» στο μαγαζί.

Θεόδ. Τσούκλερης
Από την πλευρά του, ο Θεόδ. Τσούκλερης, από το εστιατόριο «Ελλάς», παρατήρησε: «Χειρότερα δε γίνεται. Βουλιάζουμε. Είναι λογική αυτή η αύξηση από 13% σε 23%; Το πρώτο που προκάλεσε η αύξηση, ήταν η μείωση του προσωπικού. Αναγκάστηκα να διώξω κόσμο, που, κατά συνέπεια, είναι τώρα άνεργοι».
Ενώ υπάρχουν αυξήσεις και στην τιμή των πρώτων υλών, εξήγησε, οι τιμές του εστιατορίου του είναι καθηλωμένες στα επίπεδα του 2007: «Αν εφαρμόζαμε και το 23% στην τελική τιμή, δε θα πλησίαζε κανένας. Θα ήμασταν ήδη κλειστοί, αν και η κατάσταση που υπάρχει σήμερα δεν είναι ευχάριστη».
Ωστόσο, παρά το γεγονός πως οι τιμές του παραμένουν ίδιες εδώ και πέντε χρόνια, η πελατεία του έχει μειωθεί κατά 50%. Αν, δε, μπορούσε-σχολίασε- να έλθει σε επαφή με κάποιον από τους αρμόδιους, θα του ζητούσε να μειωθεί ο ΦΠΑ. Αν αυτό δεν μπορεί να γίνει σε πιο χαμηλά επίπεδα, τουλάχιστον να επιστρέψει στο 13%.

Άγγελος Χουλιάρας
Τέλος, ο Άγγελος Χουλιάρας, από το ομώνυμο εστιατόριο, μίλησε για «εξαθλίωση και ακρίβεια. Όταν το 1/4 της τιμής είναι φόρος, αν υπολογιστεί το κόστος προμήθειας της πρώτης ύλης, τα άλλα έξοδα, οι εισφορές στο κράτος και τη ΔΟΥ, αντιλαμβάνεστε ότι οι τιμές μας είναι τιμές κόστους, προκειμένου να έχουμε πελάτες.
Αυτόματα η αύξηση του ΦΠΑ κατά 10% συνεπάγεται αντίστοιχη μείωση στο κέρδος. Αν υπολογιστεί ότι η αγοραστική ικανότητα του Έλληνα έχει μειωθεί, επειδή το κράτος έχει την πρόθεση να ακριβύνει τα πάντα, τότε σε τι αποσκοπεί η αύξηση αυτή, ρωτήστε τους, αυτοί ξέρουν…».
Αναφερόμενος στα μέτρα που αναμένεται να ληφθούν, σχολίασε: «Αν φορολογηθούμε στο ακαθάριστο εισόδημα, τότε δε θα υπάρξει επιβίωση για κανέναν μας».
Ωστόσο, μίλησε και για κλίμα παραπλάνησης του κοινού, το οποίο αντιμετωπίζει εχθρικά τους εστιάτορες λόγω της πλύσης εγκεφάλου που έχει υποστεί, όπως είπε, από τα αθηναϊκά ΜΜΕ.

Θάρρος

Aλιείς Τριφυλίας Ευθείες βολές και βαρύτατες ευθύνες στο Δήμο για τον τεχνητό ύφαλο

Ευθείες βολές στο Δήμο Τριφυλίας εξαπολύουν αλιείς της περιοχής, στον οποίο επιρρίπτουν βαρύτατες ευθύνες για την καθυστέρηση στο έργο του τεχνητού ύφαλου, καθώς, όπως εκτιμάται, δεν προλαβαίνει να ενταχθεί για χρηματοδότηση στο Ε.Π.ΑΛ.!

Μάλιστα, αλιείς που μίλησαν χθες το πρωί στο «Θ» κατονομάζουν ως υπεύθυνο για αυτή τη δυσμενή εξέλιξη τον αντιδήμαρχο (της Δ.Ε. Αυλώνος) Γιάννη Φιλντίση! Μιλώντας στο «Θ» ο πρόεδρος του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων, Νάσος Σμέρδης, σημείωσε: «Η μελέτη παραδόθηκε στη Νομαρχία Μεσσηνίας στις 17 Δεκεμβρίου 2010 έτοιμη για εφαρμογή!

Απέμεναν οι αδειοδοτήσεις, που θα έπαιρναν μόνο από τις τέσσερις υπηρεσίες που χρειαζόταν: το ΥΕΝ, την Αρχαιολογία, την Ωκεανογραφική Υπηρεσία και άλλη μία.

Ο φάκελος ήταν έτοιμος για υποβολή στο Ε.Π.ΑΛ. και να ............

χρηματοδοτηθεί 100%! Έκλεισε η Νομαρχία, με τον “Καλλικράτη”, δεκατρείς μέρες μετά την παραλαβή του φακέλου και ο φάκελος ήρθε, ως αρμοδιότητα καινούργια, στο Τμήμα Αλιείας του Δήμου Τριφυλίας. Έκτοτε, εδώ, ενώ ήταν έτοιμος, αντιμετώπισε απίθανα προβλήματα, αυτά που έχει και θα τα έχει πάντα το ελληνικό Δημόσιο: Η άγνοια, από τη μία, και η αμάθεια, από την άλλη, μπλοκάρουν το έργο, με το ένα εμπόδιο πίσω από το άλλο…».

Αναφερόμενος σε «αντιδράσεις» που εμφανίστηκαν τελευταία και το μπλοκάρισμα του έργου, μεταξύ άλλων, είπε: «Δεν είμαστε έτοιμοι ως κοινωνία, ως τοπικοί φορείς και ως Δήμος να αναλάβουμε αυτό το έργο, όπως του αρμόζει ως “Καλλικράτης”. Λειτουργεί, ακόμη, η τοπική κοινωνία και η Δημοτική Αρχή με την έννοια του “βλαχοδήμαρχου”, με την έννοια του να ταχτοποιούμε τους δικούς μας, να τους χαϊδεύουμε τ’ αυτιά. Όλο αυτό έχει να κάνει με το μπλοκάρισμα που γίνεται από την περιοχή του Καλού Νερού! Εκεί έχουμε τον αντιδήμαρχο Φιλντίση, ο οποίος- λειτουργώντας κάτω από αυτό το πλαίσιο κι επειδή ήθελε να κάνει ένα έργο το οποίο είναι εκτός τόπου και χρόνου για την αντιμετώπιση της διάβρωσης της παραλίας του Καλού Νερού, που δεν υπάρχει και δεν υφίσταται, αλλά για να μπορέσει να δουλέψει εκεί πελατειακά - μπλοκάρει το έργο στο σημείο που ακόμα να μην έχει πληρωθεί και η μελέτη από το Ινστιτούτο Αλιευτικών Ερευνών…».

Σε έντονο ύφος, πρόσθεσε: «Μπλοκάρεται αυτή η διαδικασία εντελώς αυθαίρετα! Δεν υπάρχει καμία μα καμία στοιχειοθετημένη προβολή του θέματος για να σταματήσει η διαδικασία. Γνωρίζουμε όλοι τη δράση του τεχνητού ύφαλου. Από τους τεχνητούς υφάλους που έχουν γίνει στην Ελλάδα, ο μόνος ο οποίος έχει μπλοκαριστεί και δεν έχει γίνει αυτή τη στιγμή είναι ο δικός μας. Αυτό δείχνει πόσο μικρόψυχα και πόσο αδιάφορα αντιμετωπίζουμε έργα τα οποία έχουν ισχυρή ανάπτυξη!».

Σε άλλο σημείο, παρατήρησε: «Είναι απαράδεκτο και για μας είναι αδικαιολόγητο: έχουμε ζητήσει επανειλημμένα, εδώ και πέντε μήνες, από το δήμαρχο μια συνάντηση με τους υπόλοιπους φορείς και τους μελετητές για τον ύφαλο και την προστασία του Καλού Νερού. Αυτή η συνάντηση δεν έχει γίνει ακόμα. Δεν ξέρω ποια είναι τα “ελατήρια”, μπορεί να είναι αδιαφορία, μπορεί να είναι και πιέσεις άλλες που δε θέλουν να προχωρήσει αυτή η διαδικασία του έργου… Είναι πασιφανές ότι δεν υπάρχει σύγκρουση μεταξύ των δύο έργων».

Αναφερθείς σε όσα λέγονται για μετατόπιση του υφάλου, τόνισε: «Ο πυρήνας του τεχνητού υφάλου, από τη μελέτη σκοπιμότητας, που έγινε πριν από την ολοκληρωμένη μελέτη, βρίσκεται στο ίδιο σημείο. Δεν έχει γίνει καμία μετατόπιση!».
Για τη χρηματοδότηση, τόνισε: «Ο κ. Γιαννακόπουλος, που ήταν διευθυντής του Ε.Π.ΑΛ. και υπεύθυνος για τις χρηματοδοτήσεις αυτών των έργων, πίεζε την τότε τοπική Αρχή να σταλεί ο φάκελος για να χρηματοδοτηθεί!».

Κλείνοντας, πάντως, εξέφρασε την ελπίδα ότι το έργο δε χάθηκε «αρκεί να ξεμπλοκάρουμε λίγο τις διαδικασίες».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των Επαγγελματιών Αλιέων, Κώστας Ροϊλός, αφού συμφώνησε με όσα ανάφερε ο κ. Σμέρδης, συμπλήρωσε: «Σε μια συνάντηση στην Περιφέρεια, στην Καλαμάτα, η κα Παυλέα είχε ζητήσει κάποιο χαρτί από το Δήμο, για να το βάλει μέσα στο φάκελο, το οποίο χαρτί, όπως παραδέχθηκε στη σύσκεψη ο κ. Φιλντίσης, είχε στο συρτάρι του και ουδέποτε εμφάνισε για να το στείλει.

[…] Ο κ. Φιλντίσης προσπαθεί να κάνει το έργο της αντιδιαβρωτικής προστασίας, ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να σκεφτεί ότι ο τεχνητός ύφαλος θα φέρει πολύ περισσότερα και καλύτερα αποτελέσματα στην περιοχή του μαζί με αυτό που θέλει να κάνει! Από εκεί και πέρα, προσπαθούμε να βρούμε οτιδήποτε για να καλύψουμε και να μπλοκάρουμε τις διαδικασίες. Μία ότι οι συντεταγμένες του ύφαλου είναι αλλού και η περιγραφή είναι αλλού, μία ότι δεν μπορούμε γιατί θα έχουμε πρόβλημα στο Καλό Νερό. Εδώ μέχρι και ο χώρος που θα φτιάχνονται οι κύβοι για τον ύφαλο έχει παραχωρηθεί από την Κτηματική και το Λιμενικό.

[…] Η τουριστική κίνηση τελείωσε με το θέμα του υφάλου. Αυτό έχω να πω στον κ. Φιλντίση, ο οποίος είναι ο μόνος υπεύθυνος, κατ’ εμέ, που κωλυσιεργεί αυτή η κατάσταση. Πρώτη ανάπτυξη θα είχε η περιοχή του».
Με τη σειρά του, ο Νίκος Ξένος είπε: «Ξέρω ένα πράγμα, ότι ένα έργο το οποίο ήταν έτοιμο, σταμάτησε ουσιαστικά. “Μεταφέρεται” σε ένα καινούργιο πρόγραμμα, το οποίο ακόμα δεν έχει βγει και θα περάσουν 4 – 5 χρόνια.
[…] Υπάρχουν ευθύνες και ο κόσμος πρέπει να μάθει. Την περίοδο που ήρθε ο φάκελος στο Δήμο Τριφυλίας, που έπρεπε αυτοί ήδη να το “τρέξουνε” με μεγαλύτερη όρεξη, το σταματήσανε και το φρενάρανε. Τους λόγους τούς ξέρουν αυτοί, βέβαια ξέρουμε κι εμείς γιατί το κάνουνε. Το κάνουνε για μικροκομματικά και μικροπροσωπικά τους οφέλη. Αυτός είναι, για μένα, ο λόγος, κανένας άλλος. Και δεν είναι μόνο ο κ. Φιλντίσης, είναι και άλλοι παρέα».


Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος

ΙΧ-ντετέκτιβ στο κυνήγι της... πειραγμένης αντλίας

Το αυτοκίνητο που φέρει συμβατικές πινακίδες διαθέτει δεύτερο ρεζερβουάρ, οι υπάλληλοι προσποιούνται τους συνηθισμένους οδηγούς, φουλάρουν στο βενζινάδικο και μετά μετράνε αν τα λίτρα ανταποκρίνονται στο αντίτιμο που κατέβαλαν

Αυτοκίνητο - ντετέκτιβ ρίχνει το υπουργείο Ανάπτυξης στη... μάχη των πειραγμένων αντλιών της βενζίνης, που κλέβουν μέχρι και 12 λεπτά το λίτρο από τους οδηγούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους της ............

Κυριακής», η Γενική Γραμματεία Εμπορίου του υπουργείου εξασφάλισε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξοπλισμένο όχημα με ειδικούς μηχανισμούς καταμέτρησης ποσοτήτων καυσίμων.

Με αυτόν τον τρόπο η Διεύθυνση Μετρολογίας (σ.σ. αρμόδια για τους ελέγχους στις αντλίες, στις ζυγαριές κλπ.) προσπαθεί να προλάβει τις μεθόδους καταδολίευσης των αντλιών από τους κερδοσκόπους βενζινοπώλες, οι οποίοι πάντα βρίσκονται ένα... βήμα πιο μπροστά από τις διωκτικές αρχές και όπως λένε χαρακτηριστικά στο υπουργείο Ανάπτυξης «μοιάζει με τις ουσίες του ντόπινγκ, οι οποίες εξελίσσονται με αποτέλεσμα να μην μπορούν να τις ανιχνεύσουν τα αντιντόπινγκ κοντρόλ...»

Το αυτοκίνητο που φέρει συμβατικές πινακίδες βρίσκεται στη διάθεση του υπουργείου Ανάπτυξης από την περασμένη άνοιξη. Οπως αναφέρουν πηγές, από τότε ξεκίνησε την αποστολή του. Ωστόσο, αν κι εντόπιζε τις περιπτώσεις κλοπής, δεν ήταν εφικτή η απόδειξή τους.

Το Ι.Χ. διαθέτει δεύτερο ρεζερβουάρ, οι υπάλληλοι που το οδηγούν προσποιούνται τους συνηθισμένους οδηγούς και φτάνουν στα βενζινάδικα για να το φουλάρουν με αμόλυβδη. Ο βενζινοπώλης δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι το όχημα είναι σε ειδική αποστολή. Οι μυστικοί... υπάλληλοι αφού γεμίζουν το ρεζερβουάρ πληρώνουν κανονικά τις ποσότητες που ζητάνε και λίγα μέτρα πιο πέρα από το πρατήριο μετράνε κατά πόσο τα λίτρα ανταποκρίνονται στο αντίτιμο που κατέβαλαν.

Αναβαθμίζεται ο εξοπλισμός του

Στη συνέχεια, όταν εντοπίσουν έλλειμμα ειδοποιούν συναδέλφους τους, οι οποίοι καταφτάνουν και ελέγχουν επίσημα τις αντλίες. Ομως, μπορεί το μυστικό αυτοκίνητο να μετρούσε έλλειψη λίτρων, αλλά οι υπάλληλοι δεν μπορούσαν να βρουν τους μηχανισμούς καταδολίευσης στις αντλίες καθώς οι κερδοσκόποι ήταν πολύ προχωρημένοι με νέα κόλπα... κλοπής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ειδικό όχημα αυτήν την περίοδο βρίσκεται σε φάση αναβάθμισης του εξοπλισμού του: φορτώνεται... με GPS, αλλά και με ειδικά μηχανήματα τα οποία θα λειτουργούν σαν τις κάμερες της τροχαίας. Δηλαδή θα πιστοποιούν αμέσως την παράβαση και κυρίως τον χρόνο και τον τόπο διενέργειάς της. Αυτά θα καταγράφονται σε πραγματικό χρόνο και θα επιδίδονται σαν κλήση παράβασης του Κ.Ο.Κ. στον επιτήδειο. Ταυτόχρονα αλλάζει και το θεσμικό πλαίσιο ώστε να είναι νομικά κατοχυρωμένη η βεβαίωση προστίμων.

Παράλληλα, το υπουργείο Ανάπτυξης προχωρά και σε πιο αυστηρή νομοθεσία για όσους «πειράζουν» τις αντλίες. Πιο συγκεκριμένα, στην υπό αναμόρφωση αγορανομική νομοθεσία υποχρεώνει τους βενζινοπώλες να τηρούν ειδικό φάκελο με τα έγγραφα του κατασκευαστή των αντλιών, τα οποία περιλαμβάνουν τον πρότυπο τρόπο λειτουργίας της και κατασκευής της, τα σημεία που οι ιδιωτικές εταιρείες σφραγίζουν όταν τα ελέγχουν κλπ. Ακόμη, πριν από τρεις μήνες το υπουργείο Ανάπτυξης που έχει αναθέσει σε 20 ιδιωτικές εταιρείες να ελέγχουν τις αντλίες στα βενζινάδικα τις κάλεσε να φέρουν περισσότερα δικαιολογητικά και υπεύθυνες δηλώσεις που να πιστοποιούν τη δουλειά τους.

Κυρώσεις

Επίσης υποχρεώνονται οι εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών στα τιμολόγια παράδοσης καυσίμων στους βενζινοπώλες να αναγράφουν και την πυκνότητα των ποσοτήτων που παραδίδουν. Το Φεβρουάριο του 2011 τροποποιήθηκε το θεσμικό πλαίσιο για την επιβολή κυρώσεων στους παραβάτες. Προβλέπεται η οριστική αφαίρεση της άδειας λειτουργίας και η απαγόρευση χορήγησης νέας τόσο στον ίδιο τον ιδιοκτήτη όσο και σε πρόσωπα που έχουν μέχρι και δεύτερο βαθμό συγγένειας με εκείνον.

Ωστόσο, η κλοπή... συνεχίζεται. Πρόσφατα, στελέχη του Συνδέσμου Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδας μίλησαν για έξαρση των πρακτικών της καταδολίευσης της αντλίας και αποκάλυψαν ότι το 30% των ποσοτήτων βενζίνης που διακινείται στην αγορά προέρχεται από πειραγμένες αντλίες...

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ

Mε μεθανόλη νοθεύουν τώρα τη βενζίνη


Η νοθεία της βενζίνης με μεθανόλη είναι το νέο... φρούτο στην αγορά των καυσίμων.
Σχετική καταγγελία έχει κάνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων και σε αυτήν την πρακτική επανήλθε μέσα στην περασμένη εβδομάδα και ο Σύνδεσμος Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών.

Η ΠΟΠΕΚ έχει κάνει γνωστό ότι το προϊόν έρχεται στη χώρα μας από Ιταλία και Βουλγαρία και επιτήδειοι λόγω του χαμηλού κόστους (0,50 ευρώ το λίτρο) το νοθεύουν με τη βενζίνη κερδίζοντας έτσι πολύ περισσότερα χρήματα. Η μεθανόλη χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη για την παραγωγή βιοντίζελ. Σημειώνεται ότι δεν προκαλεί βλάβη στους κινητήρες αλλά παρόλα αυτά η ανάμειξη γίνεται για προφανείς κερδοσκοπικούς λόγους.

Αλλες ουσίες που χρησιμοποιούνται είναι η τολουόλη, οι διαλύτες και χρησιμοποιημένα ορυκτέλαια. Ο ΣΕΕΠΕ τονίζει ότι θα πρέπει να ενταθούν οι έλεγχοι από όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς (ΣΔΟΕ, Γενικό Χημείο του Κράτους) και κυρίως από τα συνεργεία των Κλιμακίων Ελέγχου Διακίνησης Αποθήκευσης Καυσίμων του ΥΠΕΚΑ.

ΤΑ ΚΟΛΠΑ

Στα 50 λίτρα ο οδηγός χάνει 6 €


Μηχανισμούς τριών «γενιών» έχουν εφαρμόσει στην αγορά οι επιτήδειοι. Ο αριθμός των κερδοσκόπων είναι αδύνατο να βεβαιωθεί επίσημα. Τον Φεβρουάριο του 2011 ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Στέφανος Κομνηνός, επικαλούμενος μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, είχε εκτιμήσει πως τα πρατήρια που πειράζουν τις αντλίες αντιστοιχούν στο 10% του συνόλου. Δηλαδή υπολογίζονται γύρω στα 600.

Την περασμένη εβδομάδα στελέχη του Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών έκαναν λόγο, βασιζόμενοι σε εκτιμήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, ότι το 30% του όγκου που διακινείται είναι από καταδολιευμένες αντλίες.

Επίσημα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης έδειξαν ότι το 2011 είχαν γίνει έλεγχοι σε 261 βενζινάδικα και 1.140 αντλίες. Εντοπίστηκαν 16 επιτήδειοι με 46 παραβάσεις, ενώ οι καταδολιευμένες αντλίες ήταν 30.

Οι μηχανισμοί τρίτης γενιάς δεν είναι τίποτα άλλο από παρέμβαση στο λογισμικό της αντλίας, που είναι αδύνατο διά γυμνού οφθαλμού να εντοπιστεί. Με το πάτημα του «πιστολιού» ενεργοποιείται και η «κλοπή» αρχίζει. Επίσης, στη γενιά αυτή είναι και τα τσιπ σε μέγεθος φακής, που τοποθετούνται στην αντλία και «πυροδοτούνται» με ένα τηλεκοντρόλ.

Οι μηχανισμοί δεύτερης γενιάς ήταν οι ενσύρματοι κι ήταν εύκολο να εντοπιστούν καθώς είχαν καλωδιώσεις από τις αντλίες μέχρι τον στεγασμένο χώρο του πρατηρίου. Εκεί ο επιτήδειος με το πάτημα ενός κουμπιού κέρδιζε... χιλιάδες ευρώ.

Οι «πρώτης γενιάς» ήταν απλά σωληνάκια που έμπαιναν στο «πιστόλι» και γύρναγαν στη δεξαμενή την ποσότητα που ήθελε ο βενζινοπώλης.

Οι επιτήδειοι λειτουργούν τους μηχανισμούς μέρες αυξημένης ζήτησης όπως τις Παρασκευές και τα Σάββατα. Τα συνήθη ποσοστά παρακράτησης βενζίνης είναι 5% και 7%.

Αυτό σημαίνει ότι ένας καταναλωτής χάνει μέχρι και 12 λεπτά το λίτρο. 'Η στα 50 λίτρα που γεμίζει, με τιμή βενζίνης στα 1,77 ευρώ το λίτρο, χάνει γύρω στα 6 ευρώ. Στον αντίποδα, ένα πρατήριο που πουλά κατά μέσον όρο 5.000 λίτρα την ημέρα ή 150.000 τον μήνα, αν κλέψει στην αντλία θα κερδίσει μέχρι και 18.000 ευρώ μηνιαίως.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ... ΑΓΡΙΟΥΣ

Ποιοι δεν θέλουν να εξαλείψουν το λαθρεμπόριο καυσίμων

Το σύστημα εισροών - εκροών στα βενζινάδικα δεν εφαρμόζεται γιατί δεν συγκροτείται για... αδιευκρί- νιστους λόγους μια επιτροπή από το υπ. Οικονομικών

Μια... τρύπα στο πετρέλαιο έχουν πετύχει... τα μέτρα για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου στα καύσιμα. Μία άνευ προηγουμένου κωμικοτραγική ιστορία εκτυλίσσεται εδώ και περίπου τρία χρόνια με την εγκατάσταση του συστήματος εισροών - εκροών στα βενζινάδικα αλλά και συνολικά με το θεσμικό πλαίσιο που πρόσφατα ψηφίστηκε, τον Απρίλιο του 2012 και αφορά την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου. Η παράνομη διακίνηση καυσίμων στερεί 500 εκατ. ευρώ φόρους από το Δημόσιο.

Το σύστημα εισροών ? εκροών πρόκειται για ηλεκτρονικό μηχανισμό που μετράει τις ποσότητες των καυσίμων που εισρέουν από το βυτίο στη δεξαμενή και από τη δεξαμενή στην αντλία. Αυτό έχει τη δυνατότητα να συνδεθεί και με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Η υποχρέωση για την εφαρμογή του ισχύει από το 2009 με νόμο που είχε κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ και συγκεκριμένα ο τότε (και σημερινός) υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Στη διάρκεια της θητείας της Λούκας Κατσέλη από τον Οκτώβριο του 2009 έως τον Σεπτέμβριο του 2010 είχε ετοιμαστεί σχέδιο υπουργικής απόφασης που προέβλεπε τα μετρολογικά χαρακτηριστικά του συστήματος.

Αντιδράσεις

Ακολούθησε ο ανασχηματισμός του Σεπτεμβρίου του 2010 και η απόφαση δεν είχε προλάβει να υπογραφεί από την κ. Κατσέλη.

Τον Δεκέμβριο του 2010 την απόφαση συνυπέγραψαν ο τότε υφυπουργός Ανάπτυξης Ντίνος Ρόβλιας και ο τότε υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας.

Στη συνέχεια η απόφαση αυτή έπρεπε να λάβει και τη φορολογική της διάσταση. Δηλαδή η μέτρηση να αποτελεί φορολογικό δεδομένο και χρειαζόταν και η συνυπογραφή του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών του υπουργείου Ανάπτυξης, τον Ιανουάριο του 2012, «υπήρχαν αντιδράσεις από το κύκλωμα εμπορίας καυσίμων και τον μηχανισμό του υπουργείου Οικονομικών. Δηλαδή, τους εφοριακούς και τελωνειακούς. Το επιχείρημα των τελευταίων ήταν ότι δεν χρειάζεται το σκέλος του συστήματος που αφορά τις εισροές να αποτελέσει φορολογικό στοιχείο καθώς ελέγχονται τα παραστατικά διακίνησης. Τα οποία, όμως, είναι γνωστό ότι μπορούν να παραποιηθούν», σημείωναν πριν από 10 μήνες τα στελέχη του υπουργείου στους δημοσιογράφους.

Τον Νοέμβριο του 2011 ο τότε αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Σωκράτης Ξυνίδης, έστειλε επιστολή στον τότε αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου, και τον γενικό γραμματέα, Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων, Γιάννη Καπελέρη, επισημαίνοντάς τους πως αν δεν αποτελέσουν φορολογικά δεδομένα οι εισροές, το λαθρεμπόριο καυσίμων δεν αντιμετωπίζεται.

Τον Απρίλιο του 2012 η κυβέρνηση ψηφίζει το άρθρο 320 του νόμου 4072 όπου προβλέπει ξανά την εγκατάσταση του συστήματος εισροών κι εκροών καθώς και άλλα μέτρα για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου.
Την περασμένη εβδομάδα στελέχη του Συνδέσμου Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδας έκαναν γνωστό ότι εκκρεμούν οι εκδόσεις επτά κοινών υπουργικών αποφάσεων και η συνεδρίαση μιας επιτροπής του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου αυτή να προχωρήσει στη φορολογική διασύνδεση του συστήματος εισροών εκροών.

Αυτή η επιτροπή, σημείωναν στελέχη του Συνδέσμου, για κάποιους λόγους αδιευκρίνιστους δεν συγκροτείται ποτέ...

Ο ΣΕΕΠΕ έχει ενημερώσει πρόσφατα και τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος ανέλαβε να συνεννοηθεί με το υπουργείο Οικονομικών. Λέγεται, μάλιστα στη διάρκεια εκείνης της συνάντησης, ότι όταν ο υπουργός άκουσε από τους εκπροσώπους του συνδέσμου ότι αυτή η επιτροπή δεν συνεδριάζει ποτέ, πως πετάχτηκε... από την καρέκλα του, βγήκε από την αίθουσα της σύσκεψης κι έσπευσε να επικοινωνήσει με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών...

ethnos.gr

Την Alpha bank έχει προεπιλέξει η Credit Agricole για την Emporiki - Αύριο πρωί συνεδριάζει εκτάκτως το ΔΣ της C. Αgricole και ανακοινώνει τις αποφάσεις της

Την Alpha bank έχει προεπιλέξει για να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για την Emporiki η Γαλλική τράπεζα Credit Agricole σύμφωνα με πληροφορίες.
Η απόφαση πάρθηκε χθες το βράδυ 29 Σεπτεμβρίου μετά συνεδρίαση της διοίκησης της Credit Agricole.
(Να σημειωθεί ότι οι πληροφορίες που έχουμε συγκεντρώσει έχουν επιβεβαιωθεί από 3 πηγές ενώ αρχικώς παρουσιάζονταν ως διαρροές)......
Οι ανακοινώσεις αναμένονται αύριο το πρωί μετά το έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της Credit Agricole κατά πάσα πιθανότητα.

Η Γαλλική τράπεζα ακολούθησε μια διαδικασία προσβλητική .......

για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα καθώς ήταν ανεπίτρεπτη η κατάσταση να αναμένουν οι διοικήσεις των τραπεζών την Παρασκευή την ενημέρωση της CA που δεν ήρθε.
Όμως ξέχωρα από την διαδικασία που ήταν απαράδεκτη η Alpha bank προκρίνεται.
H Alpha bank λοιπόν με βάση τις πληροφορίες θα είναι η τράπεζα που έχει προεπιλέξει η Credit Agricole.
H Alpha bank από την πρώτη στιγμή φερόταν και φαινόταν όταν υπέβαλλε μια πολύ ενδιαφέρουσα δεσμευτική πρόταση για την Emporiki bank αλλά εν συνεχεία αποσύρθηκε η πρόταση αυτή λόγω αντιδράσεων του ΤΧΣ και των άλλων ενδιαφερομένων για να επανέλθει εν συνεχεία η ίδια πρόταση ίσως και καλύτερη μαζί με τις προτάσεις της Εθνικής και Eurobank.
Η Εθνική υπέβαλλε μια ενδιαφέρουσα πρόταση αλλά στην πορεία έδειξε ότι δεν ήθελε να ακολουθήσει στρατηγικές πλειοδοσίας.
Η Eurobank επίσης υπέβαλλε μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση και εμφάνιζε αξιώσεις.
Αλλά οι Γάλλοι φαίνεται ότι προτίμησαν την λύση του ελαχίστου κόστους.
Για την Alpha θα πρόκειται για ένα καλό deal καθώς εξασφαλίζει και την ελάχιστη συμμετοχή του 10% της επικείμενης αμκ.
Η Alpha αν όλα εξελιχθούν ομαλά θα έχει κλείσει ένα καλό deal αλλά θα πρέπει να αποτιμηθεί γιατί οι Γάλλοι επέλεξαν την λύση του ελαχίστου κόστους.
Με την απόφαση τους αυτή η CA επιβεβαιώνει ότι θέλει να παραμείνει στην Ελλάδα φεύγοντας.

Όσον αφορά την διαδικασία της ντροπής….....

Παρασκευή απόγευμα 28 Σεπτεμβρίου.
Η ώρα περνούσε αργά και βασανιστικά. Οι διοικήσεις των 3 ελληνικών συστημικών τραπεζών, Εurobank, Alpha και Εθνικής περίμεναν την ανακοίνωση προεπιλογής 1 ή 2 τραπεζών για να περάσουν στην επόμενη φάση.
Η ώρα περνούσε και η αγωνία κορυφωνόταν.
Μετά το κλείσιμο του ελληνικού χρηματιστηρίου, όλες οι διοικήσεις ήταν στα γραφεία τους και ανέμεναν. Οι ώρες περνούσαν, η αγωνία κορυφωνόταν.
Τα ενοχλητικά τηλέφωνα είχαν μετριαστεί (με εξαίρεση το δικό μας μόνιμο ενοχλητικό τηλέφωνο του www.bankingnews.gr αν υπάρχει καμία εξέλιξη καμία ειδοποίηση).
Τα λεπτά περνούσαν και τηλέφωνο από το εξωτερικό δεν δέχθηκαν οι 3 ελληνικές τράπεζες.
Έκλεισε και το χρηματιστήριο στο Παρίσι και εκεί η αγωνία κορυφώθηκε αλλά και πάλι καμία ενημέρωση.
Περί τις 19:30 την Παρασκευή οι διοικήσεις των 3 τραπεζών συνειδητοποίησαν ότι άδικα περιμένουν το τηλέφωνο από την Γαλλία.
Ως www.bankingnews.gr είχαμε ενημερωθεί από τις θεσμικές αρχές ότι είναι άκυρος ο συναγερμός καθώς η Credit Agricole την Κυριακή το απόγευμα ή Δευτέρα πρωί ή μέσα εβδομάδας λογικά θα πρέπει να προβεί σε ανακοινώσεις.
Η ανακοίνωση μπορεί να είναι ή ότι προκρίνει 1 ή 2 ενδιαφερομένους για να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις ή ότι ζητάει νέα παράταση για να αποφασίσει ή ότι ακυρώνει την διαδικασία καθώς υπάρχει πιθανότητα μικρή μεν αλλά πιθανότητα να ακυρωθεί η πώληση….
Η όλη διαδικασία να παραμένουν οι διοικήσεις των 3 τραπεζών στο σκοτάδι γιατί στο σκοτάδι παρέμεναν έως το πρωί της Κυριακής.
Αισθάνονται ενοχλημένες για το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση καμία επικοινωνία καμία αίσθηση για το αν και πότε οι γάλλοι θα ενημερώσουν.
Καμία αίσθηση αν οι προεπιλεγμένες τράπεζες είναι 1 ή 2.
Από την Eurobank αναφέρουν ότι δεν έχουν καμία ενημέρωση καμία αίσθηση.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η Εθνική η οποία ωστόσο δηλώνει ότι «εμείς ακολουθήσαμε ένα διαφορετικό επικοινωνιακά δρόμο. Κρατήσαμε ουδέτερη στάση και είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα σενάρια»
Στην ερώτηση που θέσαμε αν η Εθνική υπαναχωρεί ή παραχωρεί την διεκδίκηση της Emporiki στις δύο ιδιωτικές τράπεζες όπως έχουν διαρρεύσει ορισμένοι κύκλοι λάβαμε την εξής απάντηση «η Εθνική είναι παρούσα στην διεκδίκηση της Emporiki αλλά δεν μπήκε σε πλειοδοσίες.
Αν την πάρει έχει καλώς αν δεν την πάρει υπάρχουν και άλλα εναλλακτικά σχέδια»

bankingnews

Τσάμπα περίμεναν το τρένο στην Κυπαρισσία. [ VIDEO ]

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ...τους ταξιδιώτες θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος του ρεπορτάζ αλλά μάλλον θα μιλήσουμε για τους σύγχρονους... Βαρβάρους που φρόντισαν να αποδείξουν πόσο πίσω είμαστε στην χώρα μας!
Μάταια περίμεναν το τρένο να ακουστεί ξανά ...........

στον τερματικό σταθμό της Κυπαρισσίας οι κάτοικοι και φορείς που συγκεντρώθηκαν περισσότερο από 2 ώρες καθώς η αυτοκινητάμαξα ήρθε στο Καλονερό με προοπτική να αλλάξει κατεύθυνση αλλά τελικά δεν συνέχισε το ταξίδι της καθώς στις διαβάσεις του τρένου κυρίως κοντά στη περιοχή του Κοιμητηρίου Αγίου Γεωργίου είχαν φράξει από χαλίκι και μπετόν για να...περάσουν τα φορτηγά με αποτέλεσμα να καλύπτεται η σιδηροδρομική γραμμή. Τουλάχιστον να υπήρχαν εθελοντές να το καθαρίσουν όπως συνέβη στη Καλαμάτα.

Στον τερματικό σταθμό γύριζε την ταινία του ο Νίκος Καλογερόπουλος με θέμα 'Σινεμά τα Τρένα' όπως αποκάλυψε σε ερώτηση του Ράδιο Κυπαρισσία 936, ενώ ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κόλλιας την έκανε...μόλις πληροφορήθηκε από έγκυρες πηγές ότι το τρένο δεν θα σφυρίξει στη πόλη! Όμως έδωσε την υπόσχεση ότι θα επανέλθει ευχόμενος καλή δύναμη στον συντοπίτη μας ηθοποιό και δημιουργό προσθέτοντας ότι το τρένο θα δώσει ζωή και ο 'Δήμος μπορεί να θέσει τις βάσεις για να επανεξεταστεί η συνεργασία του με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για αξιοποίηση του σταθμού'. Παρών η πολιτευτής κα Μπέσσυ Πλέτσα, φίλοι του σιδηροδρόμου και πολίτες που ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη εκδρομή καθώς ε΄χιαν έτοιμα τα βάγια για την υποδοχή ενώ σε ρόλο...Σταθμάρχη θα ήταν ο Νίκος Καλογερόπουλος φέρνοντας τις αναμνήσεις μιας άλλης εποχής...

ΣΤΟ ΚΑΛΟΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΑΙΑ

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Σιδηροδρόμου Αθήνας, Σπύρος Νικολόπουλος, από το Καλονερό εξήγησε ότι στο δίκτυο της Πελοποννήσου εκτός από το ενδιαφέρον εδρεύει μια επένδυση που ανέρχεται σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στα 250.000.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζεται και η ακίνητη περιουσία. Εκτίμησε ότι τα λόγια περιττεύουν από τους αρμόδιους εδώ και καιρό καταγγέλοντας ότι δεν καταβάλλεται καμία προσπάθεια ώστε να αξιοποιηθεί αυτή η επένδυση που έχει γίνει. Ο κ. Νικολόπουλος επανέλαβε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου και οι τρεις μεγάλοι Δήμοι πρέπει να πιέσουν ώστε να καθοριστούν τακτικά τουριστικά δρομολόγια στο δίκτυο της Πελοποννήσου. Ανέφερε ότι αυτά σε πρώτη φάση μπορούν να είναι δύο ή έστω ένα το μήνα. Όπως τόνισε, όταν οι φίλοι του σιδηροδρόμου πληροφορηθούν ότι υπάρχουν τέτοια τακτικά δρομολόγια, αυτά θα αρχίσουν να έχουν κίνηση, θα ενδιαφερθούν οπωσδήποτε φίλοι του σιδηροδρόμου και από το εξωτερικό.



RADIO936

Αποδοκίμασαν τον Παναγιώταρο της Χρυσής Αυγής στην Τρίπολη! [ VIDEO ].

Στην Τρίπολη βρέθηκε ο Ηλίας Παναγιώταρος της Χρυσής Αυγής για να παρευρεθεί στην επέτειο της Άλωσης, όμως έφυγε κακήν κακώς όταν οι κάτοικοι αποφάσισαν να τον διώξουν με συνοπτικές διαδικασίες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Παναγιώταρος αποκάλεσε... «πελατάκια» τους κατοίκους της Τρίπολης προκαλώντας την οργή των παρευρισκομένων.

Στο βίντεο που έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου, οι .............

πολίτες τον αποδοκιμάζουν έντονα, ζητώντας του να φύγει.

«Θά πρεπε να ντρέπεσαι ρε μα..., φύγε απο δώ» είναι μερικές από τις εκφράσεις που ακούστηκαν.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής έφυγε άρον άρον από την Πλατεία μαζί με τη συνοδεία του.



New post

Πρόστιμα για τα ανασφάλιστα Ι.Χ.

Πρόστιμα 250 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν 2.000.000 ιδιοκτήτες οχημάτων που κυκλοφορούν ανασφάλιστα σε ολόκληρη τη χώρα. Μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται να εκδοθεί υπουργι­κή απόφαση για την επιβολή προστίμων στα ανα­σφάλιστα Ι.Χ., τα οποία θα πρέπει να καταβλη­θούν από τους φορολογούμενους μέσα σε διά­στημα οκτώ ημερών.

Το σχέδιο προβλέπει επίσης βαριές ποινές ...............

(πρό­στιμο του ΚΟΚ, αφαίρεση πινακίδων, διπλώματος και άδειας κυκλοφορίας για 10 ημέρες) σε όσους αγνοήσουν την προθεσμία των 8 ημερών.

Ειδικότερα, η Γενική Γραμματεία Πληροφορι­ακών Συστημάτων θα αποστείλει ταχυδρομικώς επιστολή προς τους ιδιοκτήτες των εμφανιζόμε­νων ως ανασφάλιστων αυτοκινήτων οχημάτων και θα τους καλεί να εμφανιστούν στις ΔΟΥ και να δώσουν στοιχεία και εξηγήσεις μέσα σε οκτώ ημέρες για το εάν έχουν ασφαλιστεί κανονικά αλ­λά δεν φαίνονται στα αρχεία ή για κάποιο λόγο εξαιρούνται νομίμως από την ασφάλιση του οχή­ματός τους (π.χ. διπλωματικό σώμα, δημόσια υπη­ρεσία κ.λπ.).

Επίσης, σε περίπτωση απόσυρσης ή καταστρο­φής ή κλοπής ή μεταβίβασης ή κατάθεσης πινακίδων αυτοκίνητου οχήματος, ο ιδιοκτήτης του εμφανιζόμενου ως ανασφάλιστου οχήματος θα πρέπει να παραδώσει ακριβές φωτοαντίγραφο των κατά περίπτωση δικαιολογητικών στην αρμό­δια ΔΟΥ.

Μόλις πληρώσει το πρόστιμο των 250 ευρώ, ο ιδιοκτήτης του Ι .Χ. θα επιλέγει μια ασφαλιστική εταιρεία, στην οποία θα καταθέτει το παράβολο που πλήρωσε στην εφορία και στη συνεχεία θα υπογράφει νέο ασφαλιστικό συμβόλαιο.

Από την πλευρά της η ασφαλιστική θα καταβάλλει το παράβολο στο Δημόσιο και θα ενημερώνει το Κέντρο Πληροφοριών για κάθε ανασφάλιστο όχημα το οποίο θα αποκτά σήμα ασφάλισης.

Στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του ανασφά­λιστου οχήματος αγνοήσει το κάλεσμα της εφορίας, θα επιβάλλονται πρόσθετες κυρώσεις όπως αφαίρεση της άδειας οδήγησης, της άδειας κυ­κλοφορίας και των πινακίδων του οχήματος, που θα αποδίδονται στον δικαιούχο μόνο αφού προ­σκομιστεί το ειδικό σήμα ασφάλισης.

Αν περάσουν 20 μέρες και ο δικαιούχος δεν εμ­φανιστεί για την παραλαβή των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας, η αστυνομική αρχή θα απο­στέλλει τις πινακίδες κυκλοφορίας προς φύλαξη στην αρμόδια Υπηρεσία Μεταφορών, από όπου θα επιστρέφονται μόνο με την προσκόμιση από τον ενδιαφερόμενο του ειδικού σήματος ασφά­λισης.

Από το μέτρο αυτό εκτιμάται ότι στα ταμεία των ασφαλιστικών εταιριών θα εισρεύσουν έσο­δα της τάξης των 300.000.000 ευρώ. Οι εισηγη­τές του σχεδίου εκτιμούν ότι θα υπάρξουν σημαντικά οικονομικά οφέλη και για το Δημόσιο, τόσο από την πληρωμή του παραβόλου όσο και από τους φόρους επί των ασφαλίστρων και εν τέλει από τη φορολόγηση των κερ­δών που θα έχουν οι ασφαλιστικές εταιρίες από τη δραστηριότητά τους αυτή.

Ποντίκι

Κεντρική Σελίδα » Νέα » Φορολογικές δηλώσεις: "Ηλεκτρονική" παράταση έως ... Φορολογικές δηλώσεις: "Ηλεκτρονική" παράταση έως 31/10

Ηλεκτρονικά και μέχρι τις 31 Οκτωβρίου θα μπορούν να υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση όσοι δεν το έκαναν εντός της αρχικής προθεσμίας

που είχε ορίσει το υπουργείο Οικονομικών, προβλέπεται απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη.

Η απόφαση προβλέπει ότι ηλεκτρονικά ............

υποβάλλονται μόνο οι αρχικές δηλώσεις φυσικών προσώπων, εμπρόθεσμες και εκπρόθεσμες. Οι τροποποιητικές δηλώσεις θα υποβάλλονται στις αρμόδιες ΔΟΥ.

Στο μεταξύ, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την απόφαση για αναστολή λειτουργίας 49 εφοριών, το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του διευκρινίζει ότι σε καμιά περίπτωση δεν εγκαταλείπονται ιδιόκτητα κτίρια προκειμένου να μεταστεγαστούν σε μισθωμένα κτίρια.

Ειδικά για την ΔΟΥ Χολαργού το υπουργείο επαναλαμβάνει -όπως άλλωστε σημειώνονταν και στη σχετική απόφαση- ότι μεταφέρεται διοικητικά (και όχι κτιριακά) στη ΔΟΥ Αγίας Παρασκευής. Η ενοποιημένη πλέον ΔΟΥ Αγίας Παρασκευής, θα στεγάζεται από 1ης Οκτωβρίου στο ιδιόκτητο κτίριο που στεγάζεται ακόμη και σήμερα η εφορία Χολαργού.

on air 24

Οι "Ελεύθερες φωνές...' στο Παλαιό Φάληρο και με Φιλιατρινό ενδιαφέρον

Το Πολιτιστικό Κέντρο «ΦΛΟΙΣΒΟΣ» του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, που αποτελεί σύμβολο και σήμα κατατεθέν του Δήμου, ενώ χαρακτηρίζεται μνημείο που ανήκει στην ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά της περιοχής, φιλοξενεί την 5η κατά σειρά Εικαστική Έκθεση και Σειρά Πολιτισμικών Εκδηλώσεων της «ΤΕΧΝΟΣΦΑΙΡΑ» -Σύλλογος Ελλήνων Εικαστικών και Πολιτισμικών Δημιουργών-με τίτλο:

«ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΦΩΝΕΣ…»

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στην εκδήλωση αυτή υπάρχει και Φιλιατρινό ενδιαφέρον καθώς συμμετέχει και ένας νέος δημιουργός με καταγωγή από τα Φιλιατρά, ο δικός μας Γιώργος Τσώρος.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: από ΤΡΙΤΗ 2/10 έως ΔΕΥΤΕΡΑ 8/10/2012.
ΕΓΚΑΙΝΙΑ: ΤΡΙΤΗ 2/10/2012 7:30 μ.μ

Οι Εικαστικοί καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι:...........


ΑΜΑΡΑΝΤΟΥ Ν..ΧΛΟΗ, ΑΜΑΣΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ, ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΣΠΥΡΟΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ, ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΒΑΡΟΤΣΗ ΙΟΛΑΝΔΑ ΑΝΘΗ, ΒΙΛΛΙΩΤΗ ΜΑΡΙΑ, ΒΡΕΝΤΖΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ, ΓΑΖΕΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΓΕΩΡΓΑΤΟΥ ΕΛΕΝΗ, ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ, ΓΚΙΟΚΑ ΕΥΓΕΝΙΑ, ΔΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ, ΔΙΑΚΟΣ ΣΑΚΗΣ, ΚΑΜΣΗ ΝΤΟΝΑ ΟΚΤΑΒΙΑ, ΚΑΡΑΔΗΜΟΥ ΕΛΕΝΗ, ΚΟΡΙΝΝΑ, ΚΟΡΜΑΛΗ ΟΛΓΑ, ΚΟΥΤΕΛΗΣ ΝΙΚΟΣ, ΚΩΣΤΟΓΙΑΝΝΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΛΕΟΝΙΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΜΑΛΙΑΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, ΜΑΜΑΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗ, ΜΑΡΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΜΙΧΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΜΠΑΦΕ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, ΜΠΕΚΟΥ ΕΛΕΝΗ, ΜΠΟΥΡΓΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΞΗΡΟΓΙΑΝΝΗ ΒΙΟΛΕΤΤΑ, ΠΑΜΠΟΥΡΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ, ΠΑΡΤΑΛΗ ΚΑΙΤΗ, ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΣΠΥΡΟΣ, ΡΕΒΕΝΑΚΗ ΖΩΗ, ΡΗΓΑΚΗ ΘΩΜΑΪΣ, ΣΙΔΕΡΗ ΜΑΡΙΑ, ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ – ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΣΚΟΥΡΤΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΤΑΛΙΑΔΩΡΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ, ΤΑΜΠΟΥΡΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΤΣΕΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ, ΤΣΙΑΤΑ ΑΛΙΚΗ, ΤΣΩΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΧΑΝΟΥΖΑ ΟΛΓΑ, ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΑΚΗ ΦΡΟΣΩ, ΧΡΥΣΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΧΩΡΕΜΗ.

……… Φιλική Συμμετοχή

ΑΡΑΠΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΓΕΩΡΓΑΣ ΣΠΥΡΟΣ, ΣΤΡΑΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Το πρόγραμμα των Πολιτισμικών Εκδηλώσεων που θα λάβει χώρα κατά την διάρκεια της Έκθεσης έχει ως εξής:

Τρίτη, 2/10/2012 7:30μμ.

Εγκαίνια της Έκθεσης.
Χαιρετισμό θα απευθύνουν: .o Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ και η Ποιήτρια, Στιχουργός, Αρθρογράφος ΝΙΚΗ-ΑΝΝΑ ΠΑΠΟΥΛΑΚΟΥ
Απονομή Βραβείων & Επαίνων Συμμετοχής από ΑΡΑΠΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟ, Εικαστικό, Διδάκτορα Φιλοσοφίας της Τέχνης, ΣΤΡΑΤΗ ΓΙΑΝΝΗ, Εικαστικό και ΤΑΜΠΟΥΡΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, Πρόεδρο του Συλλόγου, Εικαστικό.
Τραγούδι: η ΕΛΕΝΑ ΙΝΕΖ ΒΕΝΙΕΡΗ, Έντεχνο με Κιθάρα-

Τετάρτη, 3/10/2012 7:30-8:30μμ.

Παρουσίαση της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΚΩΣΤΑΚΗ, Οραματική Συγγραφέας, Ποιήτρια & Μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών.
Θέμα: « ΑΦΥΠΝΙΣΗ - Ένα Κοσμικό Ταξίδι στο Φώς..»
Ομιλητές: ΧΑΡΑ ΚΟΥΤΡΑ, Μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΡΑΠΗΣ, Καλλιτέχνης, Διδάκτορας της Φιλοσοφίας της Τέχνης, ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΚΛΑΒΑ - ΣΤΡΑΤΙΚΗ, Δημοσιογράφος και Σύμβουλος Πολιτισμού του Δήμου Χαϊδαρίου.
Απαγγελία Αποσπασμάτων από το μυθιστόρημα της Συγγραφέα «Το Ταξίδι της Ζωής Φέρνει Ελπίδες…», από την ΑΝΝΑ ΤΣΟΥΚΑΛΑ, Ηθοποιό.
Μουσική: ΜΙΜΗ ΤΟΥΜΠΑΝΗ, του Τμήματος Σπουδών Μουσικής Τεχνολογίας ΙΕΚ ΑΚΜΗ.
Συνομιλίακαι ερωτήσεις περί Εσωτερικής Αναζήτησης, Πνευματικότητας κα. μεταξύ ΚΟΙΝΟΥ και ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΚΩΣΤΑΚΗ,

Πέμπτη, 4/10/2012 7:30-8:30μμ.

Μουσικοποιητική Βραδιά με Ποίηση & Μουσική ΧΛΟΗΣ Ν. ΑΜΑΡΑΝΤΟΥ.
Απαγγελία: ΚΑΜΠΙΤΣΗ ΕΥΑ, ΚΑΣΤΑΝΙΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ, και ΚΥΡΙΤΣΗ ΒΑΡΒΑΡΑ, Ηθοποιοί.
Η Βραδιά θα πλαισιωθεί από Καλλιτεχνικές Δημιουργίες των Σπουδαστών Κομμωτικής Τέχνης και   Επαγγελμάτων Ομορφιάς του Εκπαιδευτικού Ομίλου «ΝΙΚΟΣ ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ».
Μουσική: ΧΛΟΗ Ν. ΑΜΑΡΑΝΤΟΥ, Πιάνο.

Παρασκευή, 5/10/2012 7:30-8:30μμ.

Η Θεατρική Ομάδα " ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΩΤΕΙΝΟ" θα ερμηνεύσει το Απριστούργημα του Γ.ΡΙΤΣΟΥ " Η ΣΟΝΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΛΗΝΟΦΩΤΟΣ".
Ερμηνεία: ΛΥΔΙΑ ,Ηθοποιός.
Μουσική: IRINA KNYAZEVA θα συνοδεύσει στο Πιάνο.
Το Δρώμενο Προλογίζει ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΜΗΣ,Βιοθεραπευτής-Χειροθέτης.
Η Θεατρική Ομάδα " ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΩΤΕΙΝΟ" είναι η μοναδική που συνεργάζεται με Βιοθεραπευτή-Χειροθέτη κατά τα ΑΣΚΛΗΠΕΙΑΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ.

Σάββατο, 6/10/2012 7:30-8:30μμ.

Ο Συγγραφέας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ παρουσιάζει το Πρόσφατο Βιβλίο του «ΑΡΧΑΙΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ» από Εκδόσεις ΑΡΜΟΝΙΑ.
Ομιλητής: ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΑΟΥΜ, Συγγραφέας, Ιατρός.
Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η ΛΙΛΑ ΣΤΑΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ.
Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ θα συνομιλήσει με το ΚΟΙΝΟ.

Κυριακή, 7/10/2012 7:30-8:30μμ.

Παρουσίαση Ποιητικών Συλλογών των ΟΛΓΑΣ ΧΑΝΟΥΖΑ, Εικαστικός, Ποιήτρια και ΦΡΟΣΩΣ ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΑΚΗ, Εικαστικός, Ποιήτρια, η οποία θα κάνει 1η Παρουσίαση του Βιβλίου της «Δυτικά της Ελπίδας..» και του Μουσικού ΙΩΑΝΝΗ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗ, Εικαστικού, ο οποίος θα παρουσιάσει παράλληλα τραγούδια σε Μουσική Δική του, Στίχους των Ποιητριών και Άλλων Στιχουργών.
1ο «Η Αγάπη είναι Φως..», Μουσική και Ερμηνεία Ι. ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ, Στίχοι Ο. ΧΑΝΟΥΖΑ
2ο «Μεθυσμένα σ’Αγαπώ..», Μουσική ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ, Στίχοι Φ. ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΑΚΗ, Ερμηνεία ΕΛΕΝΑ ΙΝΕΖ ΒΕΝΙΕΡΗ.
Χορός: ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ ΚΥΘΡΑΙΩΤΟΥ, Δασκάλα Χορού Latin και Belly Dance.

Δευτέρα, 8/10/2012 7:30-8:30 μμ.

Συνομιλία «..Περί Τέχνης..» μεταξύ των ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΡΑΠΗ, ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΡΑΤΗ & ΚΟΙΝΟΥ.

ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ.

Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ.

ΩΡΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΠΡΩΙΝΑ: 10:00 π.μ.- 1:00 μ.μ
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ: 5:30 μ.μ.- 9:30 μ.μ.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


H Πρόεδρος της «Τεχνόσφαιρα» και Εικαστικός
Ταμπούρη Βασιλική

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 30ης Σεπτεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο θάρρος της Μεσσηνίας

Ελληνοτουρκικός γάμος με... νύφη τη μαρίνα

Το τελευταίο διάστημα την τοπική πολιτική επικαιρότητα .......

απασχόλησε το θέμα της τύχης του λιμανιού της Καλαμάτας και ειδικότερα τα όσα σχεδιάζονται για τον προλιμένα.

Όπως πληροφοριθήκαμε υπάρχει έντονο παρασκήνιο συνεργασίας μεταξύ του τουρκικού κολοσσού Dogus και του Ομίλου Κυριακούλη. Μάλιστα, το φλερτ έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες και, όπως όλα δείχνουν, επίκειται επιχειρηματικός γάμος.

Μεταξύ όλων των άλλων, ο τουρκικός κολοσσός δρομολογεί την απόκτηση ισχυρής μετοχικής θέσης στη μαρίνα της Καλαμάτας.