Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2012

Η Αθήνα να είναι υποψήφια πόλη για το EURO 2020

Να διεκδικήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο τη συνδιοργάνωση του Euro 2020 έθεσε θέμα ο Θόδωρος Θεοδωρίδης μιλώντας, πριν την έναρξη των εκλογών της ΕΠΟ, όπου έδωσε το «παρών» ως αναπληρωτής γενικός γραμματέας της UEFA.

«Στο Euro 2020 η διοργάνωση θα γίνει σε 13 πόλεις σε διαφορετικές ομοσπονδίες, τέσσερα παιχνίδια σε κάθε πόλη. Θα πρέπει η Αθήνα να είναι υποψήφια, είναι μεγάλη ευκαιρία για μας και πρέπει το νέο ΔΣ να πιέσει το ΟΑΚΑ και την Πολιτεία να δηλώσουν υποψηφιότητα.
Η απόφαση θα παρθεί το Δεκέμβριο», τόνισε το..........

στέλεχος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Στο σύντομο χαιρετισμό του, το δεξί χέρι του Μισέλ Πλατινί, ανέφερε ορισμένα στοιχεία που αφορούν το μέλλον της ομοσπονδίας και συγκεκριμένα μίλησε για χρήματα ύψους 4,6 εκατ. ευρώ για κάθε χρόνο από το 2013 μέχρι το 2018, που θα εισπραχθούν από τα προγράμματα της UEFA, όπως η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για τα προκριματικά του Euro και του Παγκοσμίου Κυπέλλου, προγράμματα για προπονητές, διαιτησία, γυναικείο ποδόσφαιρο κλπ.

Τέλος, έπλεξε το εγκώμιο του Σοφοκλή Πιλάβιου μιλώντας για το ήθος και την αξιοπρέπεια του απερχόμενου προέδρου της ΕΠΟ.

Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιωτικές κλινικές

Σε προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεών τους προχωρούν οι ιδιωτικές κλινικές, καθώς η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ) αποφάσισε να μην προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, μετά τις δεσμεύσεις του υπουργού Οικονομικών για έκτακτη επιχορήγηση του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να αποπληρώσει τις οφειλές του.

Έτσι, οι ιδιωτικές κλινικές θα δέχονται κανονικά από τη Δευτέρα τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση της ΠΕΙΚ: .......

Μετά την δέσμευση του Υπουργού Οικονομικών για πληρωμή μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα του Μαΐου 2012 και μέχρι τέλους του έτους ακόμη μιας προκαταβολής, της νομοθετικής ρύθμισης για συμψηφισμό χρεών και καταβολής των οφειλομένων του παλιού χρέους με την καταβολή της δόσης των 31,5 δισ., το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΙΚ σε ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του σήμερα το μεσημέρι αποφάσισε την προσωρινή ΑΝΑΣΤΟΛΗ των ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ αναμένοντας την υλοποίηση των δεσμεύσεων με πρώτη την άμεση πληρωμή μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα της προκαταβολής Μαΐου.

Νέος πρόεδρος της ΕΠΟ ο Γιώργος Σαρρής. Διαδέχεται τον Πιλάβιο

Ηχηρή σφαλιάρα στον Γκαγκάτση που μιλά για σημαδεμένα ψηφοδέλτια.

Με ψήφους 37 έναντι 20 του Βασίλη Γκαγκάτση, ο Γιώργος Σαρρής είναι, όπως αναμενόταν, ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στη θέση του απερχόμενου Σοφοκλή Πιλάβιου.

Ο νέος πρόεδρος της ομοσπονδίας, η θητεία ............

του οποίου θα είναι τετραετής, αναμένεται να εκλέξει 15 δικούς του συμβούλους στο νέο ΔΣ της ΕΠΟ.

Στην ψηφοφορία υπήρξαν παρατράγουδα που είχαν ως αποτέλεσμα να ξεκινήσει η διαδικασία με δυο ώρες καθυστέρηση, καθώς ο Βασίλης Γκαγκάτσης έκανε καταγγελία για σημαδεμένα ψηφοδέλτια και ως εκ τούτου προχώρησε σε ένσταση που όμως απορρίφθηκε.

Ακολούθως, η διαδικασία ξεκίνησε χωρίς άλλες διακοπές με το προαναφερθέν αποτέλεσμα που αποτελεί την πρώτη εκλογική ήττα του Βασίλη Γκαγκάτση μετά από τρεις εκλογές στην προεδρία της ΕΠΟ.

Στην διαδικασία έδωσε το παρών και ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος που απηύθυνε κάλεσμα για ενότητα: «Σας ευχαριστώ όλους που ήσασταν όλα τα χρόνια δίπλα μου, με τις διαφωνίες μας και τις συμφωνίες μας. Κάναμε αρκετά πράγματα και θα είμαι πάντα κοντά σας. Εύχομαι να υπάρξει ενότητα, γιατί στο ποδόσφαιρο δεν περισσεύει», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ποιος είναι ο Γιώργος Σαρρής

Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ έχει γεννηθεί το 1958 στη Χίο και είναι γιατρός-παθολόγος. Εξελέγη στο Δ.Σ. της ΕΠΣ Χίου το 2001 και το 2003 ανέλαβε την προεδρία της. Τον Οκτώβρη του 2008 εξελέγη για πρώτη φορά στο Δ.Σ. της ΕΠΟ με το ψηφοδέλτιο του Βασίλη Γκαγκάτση. Πέρυσι ανέλαβε την προεδρία της ΚΕΔ από την οποία παραιτήθηκε λίγο αργότερα και αφού είχαν καταρτιστεί οι πίνακες διαιτητών της φετινής σεζόν. Πριν οριστεί πρόεδρος της ΚΕΔ ήταν πρόεδρος της Επιτροπής της Δ’ Εθνικής.


Τα νέα μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ είναι τα εξής:

Ανασόπουλος Νίκος (ΕΠΣ Πειραιά),
Βούλγαρης Αργύρης (ΕΠΣ Χαλκιδικής),
Βούρβαχης Γιώργος (ΕΠΣ Χανίων),
Γαβριηλίδης Δαμιανός (ΕΠΣ Θράκης),
Γκιριτζίκης Γιώργος (ΕΠΣ Ξάνθης),
Γκίτσιος Κωνσταντίνος (ΕΠΣ Καστοριάς),
Δημητρίου Παναγιώτης (ΕΠΣ Αθηνών),
Καραμελίδης Γιώργος (ΕΠΣ Ημαθίας),
Μαζαράκης Ευάγγελός (ΕΠΣ Κεφαλονιάς Ιθάκης),
Οικονομίδης Ιωάννης (ΕΠΣ Δωδεκανήσων),
Παπακωνσταντίνου Ιωάννης (ΕΠΣ Ευβοίας),
Προύντζος Νικόλαος (ΕΠΣ Αρκαδίας),
Σταθόπουλος Αριστείδης (ΕΠΣ Μεσσηνίας),
Τζανόπουλος Μιχάλης (ΕΠΣ Δυτικής Αττικής),
Τοπολιάτης Ευάγγελος (ΕΠΣ Βοιωτίας).

Επίσκεψη κ Μέρκελ: Ερμηνείες, εικασίες και κλαυσίγελος!...

Άρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Αιφνιδιάστηκε η ελληνική κοινή γνώμη από την απόφαση της Γερμανίδας Καγκελαρίου κ Μέρκελ να επισκεφθεί την ερχόμενη Τρίτη, 9 Οκτωβρίου, για λίγες ώρες την Αθήνα για «συζητήσεις» με την ελληνική κυβέρνηση…
Μέχρι ένα σημείο, είναι αλήθεια, αιφνιδιάστηκε και η διεθνής κοινή γνώμη καθώς είναι παγκοσμίως γνωστές τόσο οι «θέσεις» της κ Μέρκελ για την Ελλάδα και τα οικονομικά προβλήματά της όσο και τα έντονα αρνητικά συναισθήματα των Ελλήνων απέναντί της που τροφοδοτήθηκαν επιμελώς από «Κέντρα που έριξαν λάδι στη φωτιά…»

Και άρχισαν στα ελληνικά ΜΜΕ οι ερμηνείες και οι ...........

εικασίες για τους λόγους που οδήγησαν την κ Μέρκελ στην απόφαση της «επίσκεψης αστραπής» στην Αθήνα της εισαγόμενης και εγχώριας τρόικα. Διαπιστώνει ακόμη και ο πλέον αδαής σε θέματα αξιολόγησης πολιτικών, οικονομικών και κοινωνιολογικών δεδομένων ότι ΟΛΕΣ οι αναλύσεις ξεκινούν και τελειώνουν στα «οικονομικά» μας δεδομένα!
Αλλά και διεθνή ΜΜΕ ακολουθούν την ίδια αναλυτική «συνταγή» μιλώντας για αλλαγή πλεύσης της κ Μέρκελ, του κ Σόϊμπλε και γενικότερα της γερμανικής Καγκελαρίας ενόψει των επικείμενων Αμερικανικών εκλογών και των Γερμανικών εκλογών του 2013 που μάλλον ευνοούν την κ Μέρκελ…

Η γραμμή ανάλυσης αναφέρεται στην αρχική εκτίμηση της κ Μέρκελ και των κορυφαίων συνεργατών του Επιτελείου της ότι καθώς η Ελλάδα αντιπροσωπεύει μόνο το 2% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης ακόμη και το θρυλικό πια εκείνο GREXIT συγκρινόμενο με ΑΕΠ Ισπανίας και Ιταλίας ήταν ‘αμελητέα» ποσότητα…Επίκεντρο αυτής της ανάλυσης αποτελεί η εκτίμηση ότι μια πιθανή «έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ» ιδιαίτερα μετά την κάλυψη των Δανειστών μας με το Μνημόνιο 1, Μνημόνιο 2, πρόσθετες πράξεις και τελικά «κούρεμα» (ή αλλιώς PSI) δεν θα ήταν…επικίνδυνη!..
Η δυναμική, όμως, που αναπτύχθηκε τώρα τελευταία δεν βοηθά τη γραμμική ανάλυση του μοντέλου αυτού καθώς προέκυψε θέμα Ισπανίας και αντίστασης των αγορών με αποτέλεσμα να προβάλλει απειλητικά το νέο μοντέλο της θεωρίας του…ντόμινο!

Λογικές ερμηνείες, επαρκώς υποστηριζόμενες από οικονομικές θεωρίες εικασίες, αλλά παραμένω εντόνως «Βυζαντινός» στην άρνησή μου να δεχτώ ότι η κ Μέρκελ θα έρθει στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη για λίγες ώρες με ένα ταξίδι που αιφνιδίασε του πάντες για να συζητήσει «θέματα της τρόικα» και τις πιθανότητες η Ελλάδας να φανεί συνεπείς στις υποχρεώσεις που έχει ήδη αναλάβει με τα μνημόνια και το «κούρεμα»…
Ξεφεύγοντας από τις ερμηνείες και εικασίες του «πώς και γιατί» αυτής της επίσκεψης που συνδέονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με θέματα οικονομίας, έριξα μια ματιά στην επίσης αιφνίδια κλιμάκωση εχθροπραξιών ανάμεσα στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις και τις αντίστοιχες της Συρίας…

Μετά διάβασα για τον προχτεσινό ελλιμενισμό του Ρωσικού αποβατικού σκάφους NOVOCHERKASSK και της παρέλασης Ρώσων πεζοναυτών στη Λήμνο (που ανέκαθεν αποτελούσε σημείο τριβής ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία σε όλες τις μικτές ασκήσεις Δυνάμεων του ΝΑΤΟ)…
Ξαφνικά μου ήρθε στο νου ο Βυζαντινός όρος…κλαυσίγελος!...

ΕΛ.ΑΣ.: Προσοχή σε απάτη με SMS

«Your Mobile Number has Won £1,500,000.00 in the Euro Millions Mobile Award. To Claim Funds,Kindly Email us: FNK424756,Your Name & Number to: mobilewin@msn.com», είναι το μήνυμα που λαμβάνουν στο κινητό τους τηλέφωνο αρκετοί πολίτες.

Η αστυνομία προειδοποιεί ότι σκοπός των αποστολέων είναι η συλλογή προσωπικών δεδομένων των παραληπτών και η εξαπάτηση τους.

«Τα συγκεκριμένα μηνύματα είναι γραμμένα στην .............

αγγλική γλώσσα και έχουν ως αποστολέα αριθμούς κινητού τηλεφώνου από το εξωτερικό. Πρόκειται για παραλλαγή - εξέλιξη των νιγηριανών απατών, αφού αποστέλλονται μέσω κινητού τηλεφώνου και όχι μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή αλληλογραφίας, όπως παλιότερα», αναφέρει ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας προτρέπει τους χρήστες του διαδικτύου να:

1. αποφεύγουν να ανοίγουν μηνύματα, στα οποία φαίνεται ως αποστολέας άγνωστος προς αυτούς αριθμός από το εξωτερικό

2. είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε μηνύματα που τους υπόσχονται ότι θα κερδίσουν χρήματα,
3. μην απαντούν στα μηνύματα αυτά και να μην δίνουν τα προσωπικά τους στοιχεία

4. ενημερώνουν άμεσα τη Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο τηλέφωνο 11012 ή στις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου 11012@hellenicpolice.gr και ccu@cybercrimeunit.gr

Μηνιαία δραστηριότητα, υφιστάμενων Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Μηνιαία δραστηριότητα, υφιστάμενων Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά την διάρκεια του μηνός Σεπτεμβρίου, του έτους 2012, από τις υφιστάμενες υπηρεσίες, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφερείας Πελοποννήσου:

I. Συνελήφθησαν συνολικά τριακόσια εβδομήντα δύο (372) άτομα και ειδικότερα: ........


Δύο (2) για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Επτά (7) για Ληστεία και ένα (1) για απόπειρα ληστείας.
Τριάντα (30) για Κλοπή και δύο (2) για απόπειρα κλοπής.
Τριάντα τέσσερα (34) για παράβαση Ν. Περί Ναρκωτικών.
Ενενήντα έξι (96) για παράβαση Ν. Περί Αλλοδαπών.
Τέσσερα (4) για παράβαση Ν. Περί Όπλων.
Δέκα (10) για παράβαση Ν. Περί Παιγνίων.
Δύο (2) για παράβαση Ν. Περί Αρχαιοτήτων.
Τρία (3) για παράβαση Ν. Περί Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.
Τέσσερα (4) για παράβαση Ν. Περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας.
Ένα (1) για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.
Τρία (3) για πλαστογραφία.
Ένα (1) για απάτη.
Δύο (2) για αρπαγή.
Δώδεκα (12) για παράβαση Γ.Ο.Κ. .
Πέντε (5) για παράβαση Κ.Ο.Κ..
Δώδεκα (12) για Ενδοοικογενειακή βία.
Εβδομήντα τρία (73) για Καταδιωκτικά έγγραφα.
Εξήντα οκτώ (68) για διάφορα Αδικήματα ( Κατ’ έγκληση διωκόμενα, Υγειονομικού Κανονισμού κ.λ.π.).

II. Εξιχνιάσθηκαν:

Τριάντα τέσσερις (34) υποθέσεις ληστειών.
Εξήντα εννέα (69) υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων οικιών, καταστημάτων, οχημάτων κ.λ.π.
Έντεκα (11) υποθέσεις για παράβαση του Ν. Περί Ναρκωτικών.
Δώδεκα (12) υποθέσεις για παράβαση του Ν. Περί Όπλων.
Τρείς (3) υποθέσεις Απάτης και τρεις (3) απόπειρες Απάτης.
Δύο (2) υποθέσεις Πλαστογραφίας.
Μία (1) υπόθεση για παράβαση του Ν. Περί Αρχαιοτήτων.
Μία (1) υπόθεση για παράβαση του Νόμου Περί Τελωνειακού Κώδικα.

III. Εξαρθρώθηκαν:

Μία (1) εγκληματική οργάνωση, αλλοδαπών υπηκόων Αλβανίας, οι οποίοι είχαν διαπράξει, μία (1) ανθρωποκτονία, ένοπλες ληστείες και κλοπές, στην Κορινθία και στην Φθιώτιδα. Συνελήφθησαν τρία (3) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμα τέσσερα (4) μέλη της.
Μία (1) εγκληματική οργάνωση, ημεδαπών ΡΟΜΑ, οι οποίοι είχαν διαπράξει ληστείες και κλοπές σε περίπτερα, καταστήματα, πρατήρια υγρών καυσίμων, καθώς και σε βάρος πολιτών, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας. Συνελήφθη ένα (1) μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμα δύο (2) μέλη της.

IV. Κατασχέθηκαν συνολικά:

Κοκαΐνη 1 ,5 γραμμάρια
Ηρωίνη 43,2 γραμμάρια.
Κάνναβη 196,7 γραμμάρια.
Δενδρύλλια κάνναβης 1019.
Ναρκωτικά χάπια 38.
Πιστόλια 1.
Πιστόλια κρότου 4.
Αεροβόλο όπλο 1.
Γεμιστήρες 1.
Κυνηγετικά όπλα 9.
Φυσίγγια διαφόρων τύπων 1213.
Ξίφη, ξιφολόγχες, μαχαίρια, σπάθες, σουγιάδες 10.
Χρηματικό ποσό 812,60 Ευρώ.
Πλαστά χαρτονομίσματα διαφόρων τύπων 20.
Κινητά τηλέφωνα 2.
Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές 3.
Οχήματα 1.
Πακέτα λαθραίων τσιγάρων 1340.
Ψηφιακοί Δίσκοι Ήχου ( CD ’ S ) και Εικόνας ( DVD ’ S ) 132.
Διάφορα έγγραφα.

V. Κλαπέντα Οχήματα: 107.

VI. Ανευρεθέντα Οχήματα: 40.

Πάνω από 70.000 χελωνάκια στον Κυπαρισσιακό Κόλπο

ΑΛΛΑ ΜΟΝΟΝ 70 ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΩΣ ΧΕΛΩΝΕΣ

Περισσότερα από 70.000 μικρά χελωνάκια καρέτα καρέτα υπολογίζεται ότι γεννήθηκαν φέτος στον Κυπαρισσιακό Κόλπο κατά την περίοδο ωοτοκίας η οποία ξεκίνησε από το τέλος Μαΐου και ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες.

Ωστόσο, στατιστικά μόλις 70 από αυτά θα .........

φτάσουν στο στάδιο της ενηλικίωσης και της αναπαραγωγής και θα επιστρέψουν ως ενήλικες χελώνες στον τόπο όπου γεννήθηκαν, για να κάνουν κι αυτές με τη σειρά τους τα δικά τους αυγά.

Η φετινή χρονιά θεωρείται μία από τις καλύτερες από τους υπεύθυνους του Συλλόγου «Αρχέλων» που εφαρμόζουν το πρόγραμμα προστασίας των χελωνών στην περιοχή, καθώς καταγράφηκαν 845 φωλιές μόνο στην περιοχή όπου εφαρμόζεται το πρόγραμμα και είναι από τη Νέδα μέχρι τον Αρκαδικό - ενώ αρκετές φωλιές υπάρχουν διάσπαρτες και πέρα από αυτά τα όρια. Είναι μάλιστα η δεύτερη καλύτερη χρονιά μετά το 2010 που είχε παρατηρηθεί ο υψηλότερος αριθμός φωλιών, γεγονός που δείχνει ότι υπάρχει μια σταθερά αυξητική τάση και ότι η εφαρμογή του προγράμματος εδώ και τόσα χρόνια έχει φέρει αποτελέσματα.

Η περίοδος της ωοτοκίας κύλησε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, πέρα από κάποια συνηθισμένα που έχουν να κάνουν με τη θήρευση από άγρια ζώα, αλλά και κάποια μικρότερα συναρτώμενα με τις ανθρώπινες δράσεις. Επίσης σημαντική ήταν η παρουσία εθελοντών, που ξεπέρασαν τα 120 άτομα από πάρα πολλές χώρες όλου του κόσμου.

Με την ευκαιρία ολοκλήρωσης του προγράμματος στις 30 Σεπτεμβρίου, η υπεύθυνη του Συλλόγου «Αρχέλων» για την Πελοπόννησο, Παναγιώτα Θεοδώρου, μας μίλησε για τη φετινή περίοδο ωοτοκίας στον Κυπαρισσιακό Κόλπο:

«Το πρόγραμμά μας ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου και πλέον έχουν αποχωρήσει κι οι τελευταίοι εθελοντές. Είχαμε μια πολύ επιτυχημένη σεζόν, τη δεύτερη καλύτερη από άποψη φωλιών μετά το 2010, καθώς είχαμε 845 φωλιές. Σε γενικές γραμμές πήγαμε πάρα πολύ καλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, πέρα από το κλασικό πρόβλημα της Πελοποννήσου που είναι η απόπειρα θήρευσης των φωλιών από άγρια ζώα, κυρίως την περίοδο του Σεπτεμβρίου που φεύγει ο κόσμος από την παραλία. Καταφέραμε και αντιμετωπίσαμε τις περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις.

Η περιοχή που καλύπτει ο "Αρχέλων" καθ' όλη την περίοδο της ωοτοκίας είναι από τον ποταμό Νέδα μέχρι τον Αρκαδικό, και σε αυτό το χώρο έχουν εντοπιστεί 845 φωλιές. Υπάρχουν όμως φωλιές και στο νότιο κομμάτι του Κυπαρισσιακού, αποσπασματικά μέχρι και τις παραλίες της Κυπαρισσίας και σίγουρα προς το Νομό Ηλείας. Τα τελευταία χρόνια έχουμε παρατηρήσει μια αύξηση των φωλιών με δεδομένο ότι η ενηλικίωση του ζώου έρχεται στα 20-25 χρόνια σύμφωνα με τις επιστημονικές έρευνες. Σε σχέση με τη δεκαετία του '80 που ο νότιος Κυπαρισσιακός μετρούσε περίπου 400 φωλιές, θεωρούμε ότι οι προσπάθειές μας έχουν φέρει κάποιο αποτέλεσμα - και ακριβώς τα πρώτα χελωνάκια που τη δεκαετία του '80 επιβίωσαν, τώρα επιστρέφουν στην ίδια παραλία και κάνουν τις φωλιές τους.

Υπολογίζουμε ότι φέτος γεννήθηκαν περίπου 70.000 χελωνάκια αν λάβουμε υπόψη μας ότι κάθε φωλιά έχει 100-120 αυγά από τα οποία το 80% εκκολάπτεται. Από εκεί και πέρα όμως πρέπει να σκεφτούμε ότι σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες επιβιώνει και θα ενηλικιωθεί μόνο 1 στα 1.000 χελωνάκια από αυτά που θα μπουν στη θάλασσα.

Πρέπει να πούμε ότι δεν θα καταφέρναμε να κάνουμε τίποτα χωρίς την πολύτιμη συμβολή πάνω από 120 εθελοντών από όλο τον κόσμο, οι οποίοι ήρθαν και βοήθησαν στον Κυπαρισσιακό κόλπο. Με πολύ ζήλο και πολλή κούραση έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό - και δεν μιλάμε για την προστασία μόνο του ζώου, αλλά και όλου του οικοσυστήματος.

Αξιοσημείωτο της φετινής περιόδου είναι ότι βρήκαμε χελώνα που είχε μαρκαριστεί το 1989, που σημαίνει ότι αυτό το ζώο που το 1989 πρώτη χρονιά είχε μαρκαριστεί επέστρεψε και πάλι εδώ να κάνει τη φωλιά του.

Με την τοπική κοινωνία η σχέση μας ήταν πολύ καλή, προσπαθούμε κάθε χρόνο να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο και η δουλειά που κάνουμε σε αυτή την κατεύθυνση είναι πάρα πολύ εντατική. Μας ενδιαφέρει να ενημερωθούν οι ντόπιοι για τον φυσικό πλούτο που έχουν στην περιοχή τους και νομίζω ότι δουλέψαμε καλά σε αυτή την κατεύθυνση. Νομίζω ότι επειδή όλοι έχουμε αρχίσει να βλέπουμε τα αποτελέσματα από την καταστροφή του περιβάλλοντος, έχουμε αρχίσει να ευαισθητοποιούμεθα και κοιτάμε να μαθαίνουμε για αυτό. Φυσικά υπάρχει κόσμος που δεν ξέρει αρκετά πράγματα, και αυτός είναι ο στόχος μας, του χρόνου να γίνουμε ακόμη καλύτεροι και πιο αποδοτικοί.

Από τη χρονιά που πέρασε, αυτό που θα κρατήσω ως πιο σημαντικό και συγκινητικό είναι η προσπάθεια που έρχονται και κάνουν στη χώρα μου ξένοι άνθρωποι. Αυτό με συγκινεί αφάνταστα. Σε δεύτερο επίπεδο επίσης σημαντικός είναι ο στόχος μας να κάνουμε τις σχέσεις μας πιο έντονες με την τοπική κοινωνία, δηλαδή να είμαστε ένα κομμάτι της τοπικής κοινωνίας. Να αντιληφθεί ο κόσμος ότι εδώ είμαστε για να προστατεύσουμε και σε καμία περίπτωση για να επιβάλουμε παράλογους περιορισμούς.

Είμαστε εδώ για να μοιραστούμε όλοι μαζί τις παραλίες, να καταλάβει ο κόσμος ότι μοιραζόμαστε τις παραλίες με τις χελώνες. Δεν λειτουργούμε ούτε μόνο υπέρ της χελώνας ούτε μόνο υπέρ του ανθρώπου και των οικονομικών συμφερόντων»

Αγριο κράξιμο για τον Σταϊκούρα στην Λαμία [ VIDEO ]

Άγριο κράξιμο έφαγε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στην Λαμία όταν μέλη του Κινήματος Ανεξαρτήτων Πολιτών – Σπίθα είχαν συγκεντρωθεί για να τον γιουχάρουν.
Αλήτες λαμόγια προδότες, ήταν μερικές μόνο από τις λέξεις που χρησιμοποίησαν.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας βρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης του Μάκη Βαρλάμη με θέμα «Άξιον Εστί - Μίκης Θεοδωράκης» για το μελλοντικό μουσείο «Μίκης Θεοδωράκης» στη Λαμία.
Δείτε το Video




Νέος τύπος περαίωσης για το κλείσιμο 20.000 υποθέσεων

Το κλείσιμο 200.000 ανέλεγκτων υποθέσεων με συνοπτικές διαδικασίες και ελέγχους εξπρές επιδιώκει το υπουργείο Οικονομικών.

Πρόκειται για έναν τύπο περαίωσης, αφού και σε αυτή την περίπτωση δίνεται συγχωροχάρτι, αλλά με τη διαφορά ότι μεσολαβεί ένας υποτυπώδης έλεγχος.

Η διαδικασία θα είναι απλή και θα δίνεται .............

κίνητρο σε χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με την Εφορία.

Από αυτή τη διαδικασία το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά να εισπράξει ακόμη και 2,5 δισ. ευρώ.

Εκτιμήσεις αρμόδιων παραγόντων αναφέρουν ότι από τη διαδικασία αυτή μπορούν να εισπραχθούν περίπου 1 δισ. ευρώ από μεγάλες επιχειρήσεις, επιπλέον 1 δισ. ευρώ από μικρομεσαίες και περίπου
600 εκατ. ευρώ από φυσικά πρόσωπα.

Το ελεγκτικό σχέδιο θα περιλαμβάνει συγκεκριμένα κριτήρια στα πρότυπα αυτών που χρησιμοποιούν οι ορκωτοί ελεγκτές για να εκδώσουν φορολογικό πιστοποιητικό.

Θα συνοδεύεται με κίνητρα που θα προβλέπουν μειωμένες προσαυξήσεις φόρων και περισσότερες μηνιαίες δόσεις για την εξόφληση της οφειλής, οι οποίες μπορεί να εκτείνονται ακόμη και σε ορίζοντα τριών ετών (36 δόσεις).

Προκειμένου μάλιστα να πολλαπλασιαστούν τα αποτελέσματα των ελέγχων εξπρές, το υπουργείο θα ανακοινώσει εντός των ημερών ότι υποθέσεις που παραγράφονται στο τέλος του έτους και αφορούν τις χρήσεις από το 2000 έως και το 2003 παραμένουν ανοιχτές για έλεγχο για έναν ακόμη χρόνο.

in.gr

Το Χειμερινό ωράριο στα πρατήρια Υγρών Καυσίμων

Με την υπ. αρ. αριθ. πρωτ. Φπρατ/4040/5-10-2012 Απόφαση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με θέμα: «Εκ περιτροπής διανυκτέρευση για τις καθημερινές, Κυριακές και αργίες, καθώς και εκ περιτροπής ημερήσια λειτουργία κατά τις Κυριακές και αργίες των πρατηρίων πώλησης υγρών καυσίμων Ν. Μεσσηνίας, κατά τη χειμερινή περίοδο από 1-10-2012 έως 30-4-2013», καθορίζεται η λειτουργία αυτών , ως εξής:.............

1. Η εκ περιτροπής διανυκτέρευση πρατηρίων υγρών καυσίμων κατά τις εργάσιμες ημέρες και κατά τις Κυριακές και αργίες θα διαρκεί κατά τη χειμερινή περίοδο (από 1η Οκτωβρίου έως και 30 Απριλίου) από ώρα 9:00 μ.μ. έως και 6:00 π.μ. της επομένης σύμφωνα με το άρθρο 37,παρ.2 εδάφιο ββ του Ν.4062/2012.Τα ανωτέρω πρατήρια θα καλύπτουν ποσοστό 10%του συνόλου των πρατηρίων του Ν. Μεσσηνίας, λαμβάνοντας υπόψη την εξασφάλιση της πληθυσμιακής κάλυψης του συνόλου του Ν. Μεσσηνίας.

2. Η εκ περιτροπής ημερήσια λειτουργία πρατηρίων υγρών καυσίμων κατά τις Κυριακές και αργίες θα διαρκεί κατά τη χειμερινή περίοδο από ώρα: 06:00 π.μ μέχρι 9:00 μ.μ. Τα ανωτέρω πρατήρια θα καλύπτουν ποσοστό 25% του συνόλου των πρατηρίων του Ν. Μεσσηνίας, λαμβάνοντας υπόψη την εξασφάλιση της πληθυσμιακής κάλυψης του Ν. Μεσσηνίας.

3. Στον αριθμό των εκ περιτροπής διανυκτερευόντων πρατηρίων πώλησης υγρών καυσίμων Ν. Μεσσηνίας για τις καθημερινές, Κυριακές και αργίες, καθώς και στον αριθμό των πρατηρίων που θα λειτουργούν ημερησίως εκ περιτροπής κατά τις Κυριακές και αργίες, περιλαμβάνονται υποχρεωτικά τα πρατήρια καυσίμων που έχουν εγκατεστημένους αυτόματους πωλητές.

4. Οι παραβάτες της παρούσης τιμωρούνται σύμφωνα με την παρ.4 του άρθρου 37 του Ν.4062/2012.

5. Οι πρατηριούχοι υποχρεούνται να αναρτήσουν, με δική τους ευθύνη, τις καταστάσεις διανυκτερεύσεων και ημερήσιας λειτουργίας κατά τις Κυριακές και αργίες σε εμφανές μέρος των πρατηρίων τους.

Η ισχύς της παρούσας αρχίζει από την ημερομηνία έναρξης της χειμερινής περιόδου και μέχρι τη λήξη αυτής , ήτοι :από 1-10-2012 έως 30-4-2013.

Σε κινητοποιήσεις οι βενζινοπώλες την Τρίτη

Την αντίθεσή τους στην αύξηση της φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης εκφράζουν σε κοινή ανακοίνωση οι φορείς εκπροσώπησης των πρατηριούχων και των εμπόρων καυσίμων και ανακοινώνουν ότι θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό του υπουργείου Οικονομικών την ερχόμενη Τρίτη.

Την κοινή ανακοίνωση υπογράφουν οι ..........

Ομοσπονδίες Βενζινοπωλών και Πρατηριούχων, οι Ενώσεις Εμπόρων Υγρών Καυσίμων Αττικής και Θεσσαλονίκης, η Ένωση Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης ο «'Αγ. Χριστόφορος» και τα προεδρεία των ενώσεων βενζινοπωλών Μακεδονίας, ζητώντας να μην αυξηθεί ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης, να μειωθούν οι φόροι στα άλλα καύσιμα και να παταχθεί το λαθρεμπόριο.

Όπως επισημαίνουν, η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης μπορεί να έχει βαρύτατες συνέπειες στην κοινωνία, ενώ κάτω από τις συνθήκες κρίσης που εφαρμόζεται θα εντείνει το λαθρεμπόριο και θα μειώσει τα κρατικά έσοδα. Υποστηρίζουν ακόμη ότι με την αύξηση αυτή το λαθρεμπόριο αντί να χτυπηθεί θα οργιάσει. Ο αποκλεισμός του υπουργείου Οικονομικών θα γίνει το πρωί της Τρίτης 9 Οκτωβρίου, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις οργανώνονται σε όλη την Ελλάδα.

Zougla.gr

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Παμπελοποννησιακό συλλαλητήριο κατά των νέων συσβάσταχτων μέτρων που αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση θα πραγματοποιήσουν στην Τρίπολη οι τρίτεκνοι της Πελοποννήσου. Με απόφαση της Περιφερειακής Ένωσης Τριτέκνων Πελοποννήσου η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10/10/2012, στις 10 το πρωί, στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης. Καλούνται όλοι οι τρίτεκνοι της περιφέρειας, με ευθύνη των τοπικών τους συλλόγων, να δώσουν δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο της Τρίπολης και να βροντοφωνάξουν "όχι" στα νέα μέτρα που οδηγούν σε εξαθλίωση τις πολλυμελείς οικογένειες.
Αμέσως μετά τις ομιλίες που θα γίνουν στην κεντρική .............

πλατεία της αρκαδικής πρωτεύουσας οι τρίτεκνοι θα κατευθυνθούν προς την περιφέρεια Πελοποννήσου και συμβολικά θα παραδώσουν στον Περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη υπόμν
ημα με τα αιτήματά τους.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο πρόεδρος της Περιφερειακής 'Ενωσης Τριτέκνων και πρόεδρος του Συλλόγου τριτέκνων Μεσσηνίας κ. Χρήστος Κορομηλάς. Σύντομη παρέμβαση θα κάνει το μέλος της Διοίκησης της Πανελλαδικής Ένωσης Τριτέκνων και πρόεδρος του Συλλόγου τριτέκνων της Τρίπολης κ. Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος ενώ την κινητοποίηση θα χαιρετίσουν όλοι οι πρόεδροι των Συλλόγων τριτέκνων της Πελοποννήσου.Την Τετάρτη 10/10/12 στις 10 το πρωί όλοι στην Τρίπολη, την Τετάρτη στην καρδιά της Πελοποννήσου θα χτυπήσει δυνατά η καρδιά της μεγάλης οικογένειας των τριτέκνων της περιφέρειας.Όλοι μαζί για να μην περάσουν τα νέα άδικα και ισοπεδωτικά μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση με την τρόικα.Φίλοι τρίτεκνοι μην ξεχνάτε ότι αν δεν παλεύουμε καθημερινά γι αυτά που θέλουμε τότε θα χάσουμε και αυτά που έχουμε.

Για πληροφορίες σχετικά με τη μετακίνηση προς την Τρίπολη οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τους Συλλόγους τους δηλώνοντας συμμετοχή. Η παρουσία όλων των τριτέκνων της περιφέρειας κρίνεται αναγκαία για να σταλεί ένα όσο το δυνατόν πιο ηχηρό μήνυμα προς την τρόικα αλλά και προς την κυβέρνηση από την Πελοπόννησο.

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ - ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ - ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΑ - ΜΗΝ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ - ΕΞΟΜΕΙΩΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΤΩΡΑ.

Ενοικιάζεται το διαμέρισμα, αρκεί να μην είστε ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και.. "αμφί"

Απίστευτο ενοικιαστήριο θολωμένου ιδιοκτήτη διαμερίσματος που θέτει πολιτικούς όρους προς τους υποψήφιους ενοικιαστές.

Ελληναράς, ιδιοκτήτης τριών διαμερισμάτων, ...........

ζητά να μάθει την πολιτική ταυτότητα των υποψηφίων ενοικιαστών.

"Αν σας ενδιαφέρει δεν πρέπει να ψηφίζετε "ΣΥΡΙΖΑ ή ΚΚΕ (ειδικά ΟΧΙ ΑΝΤΑΡΣΥΑ) να πληρώνετε την εφορία και να έχετε υπηρετήσει στον Ελληνικό Στρατό, και να μην είστε αμφί", αναφέρει η αγγελία που εντόπισε αναγνώστης του enikos.gr

Δεν γνωρίζουμε εάν ο ιδιοκτήτης έκρινε σκόπιμο να βάλει και το τηλέφωνο του σπιτιού του στην αγγελία. Θα είχε ενδιαφέρον...



Σε διαθεσιμότητα αστυνομικός που φέρεται να χτύπησε διαδηλωτή στο ΥΕΘΑ

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε αστυνομικός των ΜΑΤ που εικονίζεται σε φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο να χτυπάει διαδηλωτή κρατώντας ανάποδα το κλομπ του, κατά τα χθεσινά επεισόδια στο ΥΕΘΑ.

Για το περιστατικό διατάχθηκε ............

Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Οι αλλαγές που θα γίνουν στην μεταβίβαση ακινήτων [ VIDEO ]

Παρουσιάστηκαν από την ΝΕΤ οι αλλαγές που θα υπάρξουν στις μεταβιβάσεις ακινήτων και τι θα ισχύσει με τα αυθαίρετα με βάση το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΤ:





Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα

Η Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοίνωσε τις παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τη Χιλιομετρική Θέση 138,1 έως 139,5 του Αυτοκινητόδρομου «Κόρινθος- Τρίπολη – Καλαμάτα », που ανήκει στην εδαφική αρμοδιότητα της Α.Δ. Αρκαδίας, με σκοπό την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς την πρόληψη και αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων, λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης ΗΗΜ εξοπλισμού εντός της σήραγγας Αρτεμισίου, στην κατεύθυνση προς Αθήνα και συγκεκριμένα:.........

Από τη Δευτέρα ( 08-10-2012) και ώρα 09.00΄έως και την Παρασκευή (12-10-2012) και ώρα 11.00΄ , παράκαμψη της κυκλοφορίας προς Αθήνα, μεταξύ των Χιλιομετρικών Θέσεων 138,1 έως Χιλιομετρική Θέση 139,5 ( σήραγγα Αρτεμισίου) και μετάθεσή τους στον κλάδο της σήραγγας της κατεύθυνσης προς Καλαμάτα (Αρτεμισίου - Κ). {Από τον κλάδο αυτό θα εξυπηρετούνται αμφότερες οι κατευθύνσεις, σε μία λωρίδα κυκλοφορίας έκαστη ( contraflow)}.
Σε όλο το διάστημα ισχύος των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων απαγορεύεται η διέλευση οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων από τη σήραγγα Αρτεμισίου, από το πρωί στις 09:00΄ έως και το βράδυ στις 20:00΄ βάσει του πρακτικού αριθ. 111 (4/08/2011) της Διοικητικής Αρχής Σηράγγων.

2. Η Απόφαση αυτή ισχύει αφού προηγούμενα δημοσιευθεί στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 109 του Ν. 2696/1999 (Κ.Ο.Κ.) και τοποθετηθούν οι σχετικές προσωρινές πινακίδες σήμανσης ή πραγματοποιείται η ρύθμιση κυκλοφορίας από τροχονόμους, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 52 παρ. 7 του Ν. 2696/1999 (Κ.Ο.Κ.).

3. Η ανάδοχος εταιρεία ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε. υποχρεούται να τοποθετήσει και να συντηρεί την απαιτούμενη οδική σήμανση, καθώς επίσης να λαμβάνει όλα τα μέτρα που απαιτούνται για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων, σύμφωνα με το άρθρο 9 του Ν. 2699/99 (ΚΟΚ).

4. Οι παραβάτες της παρούσας τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ( Ν. 2696/99 Φ.Ε.Κ. 57-Α), όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 3452/2007.

Μεσσηνιακές εφημεριδες της 6ης Οκτωβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

ΕΝΩ ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΠΑΛΙΟΡΟΒΟΥΝΙ»

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: Νίκας και Σμυρνιώτης ξέρουν για το θάψιμο σκουπιδιών

Τον πρόεδρο της ΠΕΔ Πελοποννήσου, δήμαρχο Καλαμάτας ..............

Παναγιώτη Νίκα και τον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, δήμαρχο Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη, κατηγορούν ευθέως οι Οικολόγοι Πράσινοι για το παράνομο θάψιμο των σκουπιδιών στην Περιφέρεια.

Όπως λένε, «οι ενέργειες αυτές γίνονται σε πλήρη γνώση των δημάρχων Τρίπολης και Καλαμάτας, αφού χρησιμοποιείται εξοπλισμός αυτών των ΟΤΑ που -άγνωστο πώς- δεν κατασχέθηκε, όπως γίνεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις». «Δεν μπορούν δήμαρχοι να ρυπαίνουν ασύστολα γειτονικούς Δήμους και να διατηρούν αξιώματα που δε συνάδουν με τις πρακτικές τους», συμπληρώνουν.

Στο μεταξύ, στο μέτωπο ΠΕΔ –Περιφέρειας δεν είναι τυχαίο ότι μόλις προχθές ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της ΠΕΔ «έδειξε» τον Π. Τατούλη ως κύριο υπεύθυνο για το γεγονός ότι δεν προχωρά η ενδιάμεση λύση στην Πελοπόννησο…

Διαβάστε στη ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΔΕΝ Θ’ ΑΦΗΣΩ να γίνει η χώρα ξέφραγο αμπέλι. Την αυστηρή προειδοποίηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σ’ αυτούς που επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση, προβάλλει στο πρώτο θέμα η «ΦΩΝΗ», μαζί με την επίσκεψη Μέρκελ που υποδηλώνει την πολιτική λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας.
ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ πρωτοσέλιδο της «ΦΩΝΗΣ» παίζουν επίσης:
● ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ του 50% της επιδότησης στους αγρότες μετά τις 15, αλλά εντός του Οκτωβρίου, δεσμεύτηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Θαν. Τσαυτάρης.
● Η 363 Μοίρα Εκπαιδεύσεως της 120 ΠΕΑ γιόρτασε τα 40 χρόνια της! (Ωραία σαραντάρα)
● ΜΟΝΟ για ολόκληρη την Ολυμπία Οδό να γίνει η διαπραγμάτευση κατασκευής της. Κατηγορηματική δήλωση Τατούλη σε σύσκεψη με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Υποδομών Στ. Καλογιάννη, με τον οποίο συζήτησε για τα σημαντικά υπό ένταξη οδικά έργα της Πελοποννήσου στο τομεακό του ΕΣΠΑ.
● ΕΝΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ χθες από πυροσβέστες και αστυνομικούς για τις περικοπές, ενώ τη Δευτέρα θα γίνει συλλαλητήριο από Εργατικό Κέντρο- ΑΔΕΔΥ.
● ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ κίνητρα οικονομικά και όχι μόνο στο Δήμο που θα δεχθεί την ανάπτυξη της ενδιάμεσης λύσης για τη διαχείριση των σκουπιδιών, προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΠΕΔ, δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας.
● ΤΟ 1Ο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ και Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας διοργανώνουν τοπικοί φορείς και οργανώσεις σήμερα και αύριο στο Πάρκο Λιμενικού, προκαλώντας την οργή της Χρυσής Αυγής που με ανακοίνωσή της τον κατηγορεί για… ρατσισμό και πολιτική υποκρισία.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2012

Πέτρος Τατούλης: Η όποια διαπραγμάτευση για την κατασκευή της Ολυμπίας Οδού, θα αφορά το σύνολο του μήκους της

Σύσκεψη εφ’ όλης της ύλης για τα έργα που αφορούν την Πελοπόννησο και έχουν ενταχθεί στο τομεακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Σταύρου Καλογιάννη, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κ. Ευστράτιου Σιμόπουλου, την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012.

«Παραμένουμε σταθεροί στη διατυπωμένη, κατ’ επανάληψη και ..............

σε όλους τους τόνους, άποψή μας ότι η όποια διαπραγμάτευση με τους παραχωρησιούχους και τις τράπεζες, που χρηματοδοτούν την κατασκευή της Ολυμπίας Οδού, θα αφορά το σύνολο του μήκους της όπως έχει ψηφιστεί στη Βουλή των Ελλήνων η σύμβαση παραχώρησης» τόνισε με έμφαση ο Περιφερειάρχης στον Υπουργό και ζήτησε την εξασφάλιση της ομαλής χρηματοδότησης του συνόλου των έργων που αφορούν την Πελοπόννησο.

Συγκεκριμένα, τα ήδη ενταγμένα έργα τα οποία εξετάστηκαν κατά τη σύσκεψη είναι το τμήμα Κουμπίλα – Λουλούδι και η παράκαμψη των Κάτω Δολιανών, του άξονα Τρίπολης – Άστρους και το τμήμα Φωκιανός – Κυπαρίσσι του άξονα Άργους – Άστρους – Λεωνιδίου – Κυπαρίσσι.

Τα υπό ένταξη έργα στο τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου έχουν ως εξής:
• Το οδικό τμήμα «Κόμβος Αρχαίας Νεμέας – Μυκήνες» του άξονα Αρχαία Νεμέα – Μυκήνες – Ναύπλιο – Επίδαυρος
• Η παράκαμψη Λαγκαδίων, του άξονα Τρίπολη – Βυτίνα – Αρχαία Ολυμπία
• Η παράκαμψη Σταυροδρομίου και το οδικό τμήμα Λούβρο – Τριποταμιά – Κόμβος Ηραίας του Τμήματος Τρίπολη – Βυτίνα – Αρχαία Ολυμπία
• Το οδικό τμήμα Κιβέρι – Ξηροπήγαδο, του οδικού άξονα «Άργος – Άστρος – Λεωνίδιο – Κυπαρίσσι
• Το οδικό τμήμα «Παράκαμψη Γκούρας και Στενού, Κόμβος Καρυάς και παράκαμψη Ροζενών Κορινθίας
• Το οδικό τμήμα «Χάνι Κούβλι – Καστρί – Άγιος Πέτρος – Άστρος» του οδικού άξονα Τρίπολη – Καστρί – Άστρος
• Το οδικό τμήμα Αγία Ελεούσα – Αρκαδικό του άξονα Νεμέα – Μυκήνες – Ναύπλιο – Λυγουριό
• Το τμήμα Γαργαλιάνοι – Φιλιατρά και παράκαμψη Φιλιατρών

Συζητήθηκαν επίσης: η συντόμευση της ωρίμανσης του έργου «Ριζόμυλος – Σουληνάρι», του άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, προκειμένου να προωθηθεί άμεσα για ένταξη, μαζί με το οδικό τμήμα «Σουληνάρι – Κορυφάσιο», την μελέτη του οποίου παρέδωσε ο Περιφερειάρχης στις υπηρεσίες του Υπουργείου με πλήρη ωριμότητα ένταξης.

Η Γενική Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Έργων του Υπουργείου, υιοθετώντας πρότερη παρέμβαση του Περιφερειάρχη, πρότεινε την ένταξη της βελτίωσης της οδικής ασφάλειας του τμήματος «Πύργος- Καλό Νερό – Τσακώνα» του άξονα Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα.

Ενημερώθηκε, τέλος, ο Περιφερειάρχης για την πορεία των έργων των οδικών αξόνων Τρίπολης – Καλαμάτας και Κορίνθου – Πάτρας – Πύργου – Τσακώνας, όπως και για την παράδοση της «παράκαμψης Τσακώνας» που προσδιορίζεται μέσα στον τρέχοντα μήνα.

Τρελός Χαμός στο Twitter για την επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα

Πραγματικός χαμός επικρατεί στο twitter μετά την ανακοίνωση της επικείμενης επίσκεψης της καγγελαρίου της Γερμανίας Αγγέλα Μέρκελ.
Τα τιτιβίσματα έχουν παρει φωτιά, τα πληκτρολόγια βγάζουν καπνούς απο τα πολλά τιτιβίσματα που προκαλούν άφθονο γέλιο.

Παρακολουθώντας εδώ και ώρα το twitter ξεχωρίσαμε μερικά από τα καλύτερα σχόλια τα οποία και σας παρουσιάζουμε.

Διαβάστε...........


«Η Μέρκελ θα φέρει τα δικά της ΜΑΤ ή θα εμπιστευθεί τα εγχώρια για τις απρόσκοπτες μετακινήσεις της;»

«Η Μέρκελ ζήτησε να συναντήσει και την Παπαρήγα, για να μιλήσουν για μόδα.»
«Παρακαλώ ο ΑΝΤ1 να προβάλλει σήμερα το "Έρχεται ο Μπιτζιμπιτζίδης" από Της Ελλάδος Τα Παιδιά, ενόψει ερχομού Μέρκελ»

«Να της πει κάποιος της Μέρκελ ότι έχουμε ζέστη εδώ, θα βράσει με το σακάκι βάτα και το παντελόνι.»

«Φαντάσου να είσαι υπεύθυνος ασφαλείας της Μέρκελ και να βλέπεις τα πλάνα από το ελληνικό Πεντάγωνο.»

«Έρχεται το αφεντικό!!! Ολοι στους δρόμους να την υποδεχτούμε!!! -Στην Αθήνα η Μέρκελ»

«Τωρα που έχουμε 600 δισ cash η Μέρκελ έρχεται για να πάρει τα χρωστούμενα και να ζητήσει και δανεικά...»

«Έρχεται η Μέρκελ. Θα την υποδεχθεί στο αεροδρόμιο ο Τζήμερος και θα σκίζει το πουκάμισό του φωνάζοντας Άνγκελααααα!!!»

«Τη Μέρκελ αξίξει να την υποδεχτούν με τιμές αρχηγού κραχ τους.»

«Για να ικανοποιηθεί η Φράου Μέρκελ δώστε της να καταλάβει τι εστί λιτότητα αρχής γενομένης απο το γεύμα και την φιλοξενία !»

«Η Ελληνική Κυβέρνηση ανακοινώνει ότι η Καγκελάριος Μέρκελ θα εκτεθεί σε δημόσιο προσκύνημα.»

«Έρχεται η Καγκελάριος! Δεν θα την υποδεχτούμε όπως της πρέπει, στα κάγκελα;»

«Έρχεται η Άνγκελα. Θ' αλλάξω περούκα.»

«Έρχεται η Άνγκελα, να βγάλω να αερίσω το Αρμάνι.»

«Κατάλαβες η Άνγκελα; Της τη βαράει Παρασκευή να πεταχτεί Αθήνα την Τρίτη κι ούτε ρωτάει, προλαβαίνει ο Δένδιας να παραγγείλει χημικά;»

«A την Τρίτη δεν κυκλοφορώ... Να πάει άλλος να πάρει την Άνγκελα απ' το αεροδρόμιο...»

Το γύρο του διαδικτύου κάνει το δολοφονικό χτύπημα του ΜΑΤατζή σε εργαζόμενο

Ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει η φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου και έχει κατακλύσει...

τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τον αστυνομικό των ΜΑΤ να χτυπά εργαζόμενο των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, με τη λαβή του κλομπ.

Η φωτογραφία είναι από τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Πέμπτη στον προαύλιο χώρο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και δείχνει σε όλους το μεγαλείο… τα δολοφονικά ένστικτα ορισμένων ενστόλων.

Στο μεταξύ, όπως προκύπτει από άλλες φωτογραφίες ο .............

ίδιος ΜΑΤατζής ήταν που είχε ψεκάσει στο πρόσωπο με χημικά σε διαδήλωση στο Σύνταγμα τον αγωνιστή της Αριστεράς Μανώλη Γλέζο.

Αλήθεια ποια είναι η αντίδραση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια;



Direct news

Το «Θάρρος» στα “Social Media”


Το «Θάρρος» μπαίνει δυνατά στην ηλεκτρονική ενημέρωση με τη νέα δυναμική ιστοσελίδα που κατασκευάζεται, αλλά και με το εκπληκτικό και μοναδικό ιστορικό αρχείο της, που διασώζεται από το 1899, διαθέσιμο on-line... σύντομα στις «οθόνες» σας. Παράλληλα, μπορείτε να μας βρείτε και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media).

Κάντε Like στην σελίδα μας στο.............

Facebook (http://www.facebook.com/TharrosNews)
και ακολουθήστε μας στο Twitter (http://twitter.com/TharrosNews) για την άμεσή σας ενημέρωση.



Φιλιατρά: Αφιέρωμα στους Τριφύλιους Λογοτέχνες. Τίτος Αινείας

Η τρίτη εκδήλωση του αφιερώματος στους Τριφύλιους λογοτέχνες θα γίνει το Σάββατο 6 Οκτωβρίου στα Φιλιατρά, στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο, στις 7.30 μ.μ..

Ο τιμώμενος λογοτέχνης θα είναι Τίτος Αινείας, λογοτεχνικό ψευδώνυμο του Σταύρου Κοκκινέα, από την Σαϊδώνα της Μάνης, μαθητή στο Γυμνάσιο Φιλιατρών.

Ο Τίτος Αινείας σπούδασε Νομικά στην Αθήνα, ενώ ...........

παράλληλα ασκούσε την δημοσιογραφία. Σαν σύμβουλος Ραδιοφωνικών Ιδρυμάτων και συνδικαλιστής ανέπτυξε έντονη δραστηριότητα και δίδαξε ως καθηγητής σε δραματικές σχολές. Ασχολήθηκε με τη Λογοτεχνία και τη Λαογραφία. Στην ιδιότητα του λαογράφου συνάπτεται κυρίως η σπουδαία ιδιότητά του σαν του μεγαλύτερου «παραμυθά» της Ελλάδας, αφού δημοσίευσε πάνω από χίλια παραμύθια.
Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας (Ερανιώτης). Ο τίτλος της ομιλίας είναι «Τίτος Αινείας: Ο ποιητής του ονείρου.»

Την εκδήλωση οργανώνουν η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας και η Ένωση Μεσσηνίων Συγγραφέων. Στόχος αυτών των εκδηλώσεων είναι η προβολή της πλούσιας πνευματικής κληρονομιάς της Τριφυλίας και η ανάγκη να γίνει γνωστή στις νεότερες γενιές ώστε να παραμείνει ζωντανή και οι δημιουργοί της να μη λησμονηθούν.

Το τελευταίο αφιέρωμα θα αφορά τον πεζογράφο Θέμη Τριφύλιο και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στους Γαργαλιάνους στις 8.00 μ.μ. στη Μπρίσκειο Βιβλιοθήκη με ομιλητή το φιλόλογο-συγγραφέα Άγγελο Λάππα.

Και στις δύο εκδηλώσεις ποιήματα και διηγήματα θα διαβάσουν ηθοποιοί του Τριφυλιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου.
Η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης
ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Αντ. Σαμαράς: Δεν θα αφήσω την χώρα να γίνει ξέφραγο αμπέλι [ VIDEO ]

«Αυτή την ώρα η κυβέρνηση δίνει μιά μάχη σε όλα τα μέτωπα για την αξιοπιστία της χώρας και την σωτηρία της πατρίδας ώστε να μην πάνε χαμένες οι τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού» δήλωσε αμέσως μετά την άφιξή του από το Παρίσι ο Πρωθυπουργός.

Ο Αντώνης Σαμαράς έστειλε μήνυμα ότι: ...........

«Απατώνται λοιπόν όσοι νομίζουν ότι θα αφήσω τη χώρα να γίνει ξέφραγο αμπέλι και λυπάμαι ιδιαίτερα για εκείνους που γνωρίζουν τι θα πει και νόμος και δημοκρατία και οι οποίοι όχι μόνο δεν βοηθούν αλλά βάζουν και εμπόδια και ρίχνουν και λάδι στη φωτιά»

«Ας γνωρίσουν όλοι ότι δεν αποπροσανατολιζόμαστε. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα με την ίδια τόλμη και την ίδια αποφασιστικότητα για το καλό αυτού του τόπου» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.

Για την επίσκεψη της Ανγκελα Μέρκελ ο Πρωθυπουργός είπε ότι είναι μια πολύ θετική εξέλιξη. «Θα την υποδεχθούμε όπως αρμόζει σε έναν ηγέτη μιας μεγάλης δύναμης και μιας φίλης χώρας, όπως είναι η Γερμανία».



Τα Αδιακρίτως του Ηλία Γιαννόπουλου στο Θάρρος

Τα γενέθλια της Ν.Δ.!
Γενέθλια είχε χθες η Ν.Δ.! Πόσα έκλεισε; ρωτά κάποιος. Πολλά: Μαγαζιά, σπίτια, επιχειρήσεις, υπηρεσίες, απαντά ο άλλος! Και πού ‘σαι τώρα με την τρικομματική συγκυβέρνηση, θα τα κλείσει όλα! Οι Έλληνες, όσο δύσκολα και αν περνάμε, δε χάνουμε με τίποτα το χιούμορ μας.
«Πληρωμένη» απάντηση των ΠΑΣΟΚων στους ΝΔούληδες που πριν από ένα μήνα έλεγαν το ίδιο για τα γενέθλια του πάλαι ποτέ Σοσιαλιστικού Κινήματος!


«Φόβοι» για ρήξεις…
Προχθές στους Γαργαλιάνους, με όσους πολίτες κι αν ............

συζήτησα, σχεδόν όλοι έλεγαν πως «φοβούνται» οι γαλάζιοι αυτοδιοικητικοί και τα στελέχη του συνδυασμού του δημάρχου Κώστα Κόλλια στην περιοχή τις ρήξεις. Εκτιμούν δε πως θα είναι αναπόφευκτες μεταξύ του δημάρχου και της δημοτικής τους παράταξης!
Γιατί, άραγε, να το έλεγαν;
Η.Γ.

Καλαμάτα: Συνελήφθησαν 27 μικροπωλητές για οικονομικά αδικήματα

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΕΦΟΔΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ

Πάμπολλες οικονομικές παραβάσεις διαπίστωσε, ενώ έκανε 27 συλλήψεις, πολυπληθές κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας από την Αθήνα, το οποίο χθες με τη συνδρομή της τοπικής Αστυνομίας «σάρωσε» με ελέγχους τη Λαϊκή αγορά ειδών ελαφράς βιοτεχνίας η οποία λειτουργεί κάθε Πέμπτη στην περιοχή της Αγίας Τριάδας στην Καλαμάτα.

Σε μια πρωτοφανή επιχείρηση για τα δεδομένα της............

Καλαμάτας (ποτέ άλλοτε δεν έχει ξαναγίνει), λίγο πριν από τις 11.00 το πρωί έφθασαν στο χώρο διεξαγωγής της αγοράς φορτηγάκια με δεκάδες στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας, τζιπάκια και περιπολικά με αστυνομικούς της ΟΕΠΤΑ και των ΟΠΚΕ Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Λακωνίας και της Ασφάλειας. Παρούσα και η Δημοτική Αστυνομία.

Χιλιάδες δε τα είδη που κατασχέθηκαν ως παράνομα και οδηγήθηκαν στην καταστροφή.

Έλεγχοι

Με το που έφθασαν στο σημείο οι αστυνομικοί έβγαλαν από το Δυτικό Εμπορικό Κέντρο τον κόσμο που ψώνιζε και έκλεισαν περιμετρικά το χώρο με κόκκινες κορδέλες. Απαγόρευσαν την είσοδο σε όλους, ενώ ξεκίνησαν έλεγχοι τόσο στα καταστήματα όσο και στους υπαίθριους πάγκους.

Μάλιστα, μέχρι την ολοκλήρωση των ελέγχων δεν επιτράπηκε σε κανέναν από τους πωλητές να απομακρυνθεί. Αυτοί κρατήθηκαν είτε σε χώρο καταστήματος είτε στο σημείο που είχαν τον πάγκο τους.

Οι ελεγκτές της Οικονομικής Αστυνομίας άρχισαν να ελέγχουν πάγκο προς πάγκο όλα τα είδη και να κάνουν καταμέτρηση. Ζήτησαν παραστατικά, ενώ γινόταν έλεγχος και για «μαϊμού» - φίρμες σε πωλούμενα προϊόντα.

Αρχικά, σαστισμένοι οι μικροπωλητές προσπαθούσαν να καταλάβουν τι γίνεται, όμως στη συνέχεια διαμαρτυρήθηκαν που ο έλεγχος ξεκίνησε την πιο κρίσιμη ώρα γι’ αυτούς και, μάλιστα, σταματώντας την λειτουργία της αγοράς και διώχνοντας τον κόσμο.

Συλλήψεις

Έντονη ήταν και η αντίδραση του κόσμου, ο οποίος μάταια περίμενε να τελειώσει ο έλεγχος για να ψωνίσει, ο οποίος ωστόσο συνεχίσθηκε όλο το μεσημέρι και μέχρι πολύ αργά το απόγευμα.

Από νωρίς το μεσημέρι στο χώρο του Δυτικού Εμπορικού Κέντρου είχε φτάσει απορριμματοφόρο του Δήμου Καλαμάτας, στο οποίο φορτώνονταν τα κατασχεμένα είδη. Σε οτιδήποτε γινόταν κατάσχεση, πρώτα καταστρεφόταν με ειδικό σπρέι βαφής και στη συνέχεια πεταγόταν στο απορριμματοφόρο.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 27 συλλήψεις για διάφορα οικονομικά αδικήματα και σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.

Παν. Νίκας

Με ανάμεικτα συναισθήματα υποδέχτηκαν οι μικροπωλητές στη Λαϊκή Αγορά της Αγίας Τριάδας τη χθεσινή ευρεία αστυνομική επιχείρηση για την πάταξη του παρεμπορίου.

Κάποιοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την κινητοποίηση της Οικονομικής Αστυνομίας, τονίζοντας ότι πράγματι κάποιοι δραστηριοποιούνται χωρίς να τηρούν τη νομοθεσία, σε βάρος των ίδιων που διαθέτουν όλα τα νόμιμα παραστατικά, ενώ ορισμένοι άλλοι τη δυσφορία τους για το γεγονός ότι από τη στιγμή που ξεκίνησε ο έλεγχος δεν μπόρεσαν να δουλέψουν.

Πάντως, από την πλευρά του ο δήμαρχος Παν. Νίκας κάλυψε απόλυτα την επιχείρηση. Σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι «ο Δήμος Καλαμάτας δεν μπορεί να είναι παρά μόνο με τη νομιμότητα. Και από τη στιγμή που αυτός ήταν ο σκοπός της επιχείρησης, τη στηρίζουμε. Βέβαια, αν συνέβησαν και κάποιες παρεκτροπές, τις καταδικάζουμε, αλλά σε κάθε περίπτωση ήταν ένα θετικό γεγονός.

Θεωρώ ότι στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα όλοι πρέπει να συνεισφέρουμε για το ξεπέρασμα της κρίσης. Υπό αυτό το πρίσμα δεν είμαστε εναντίον των ελέγχων που διεξάγονται. Τουναντίον θα έλεγα».

Σε ερώτηση που του τέθηκε γιατί η Δημοτική Αστυνομία δεν είχε προχωρήσει σε τέτοιου είδους ελέγχους στο παρελθόν, απάντησε: «Ο ρόλος της δεν είναι να υποκαθιστά τις λειτουργίες του κράτους. Οι φορολογικοί έλεγχοι γίνονται από το υπουργείο Οικονομικών με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας και από κανέναν άλλο», τόνισε και διευκρίνισε: «Ο ρόλος της Δημοτικής Αστυνομίας είναι τελείως διαφορετικός».

Θάρρος

ΡΟΖ ΣΚΑΝΔΑΛΟ "Φωτιές" άναψε το όργιο μάνας και κόρης με πέντε άνδρες

Η "ροζ" είδηση για τη μάνα και την κόρη που συμμετείχαν σε όργιο με πέντε άνδρες (κλίκ), έχει ανάψει "φωτιές" στον Πύργο και τις γύρω περιοχές στην Ηλεία.

Τα σενάρια για τη σέξι πενηντάρα και την πολύ όμορφη κόρη της, πολλαπλασιάζονται συνεχώς.

Όπως αναφέρει το dete.gr, τα τηλέφωνα ..........

προς δημοσιογράφους έχουν σπάσει από ανθρώπους που είτε θέλουν να μάθουν περισσότερα στοιχεία, είτε από άλλους πιο τολμηρούς που επιζητούν να διευρύνουν τους ερωτικούς τους ορίζοντες αναζητώντας μια ανάλογη εμπειρία, ψάχνοντας να βρουν τη μαμά και την κόρη.

Αποδεικνύεται, λοιπόν, πως ο κόσμος μπορεί να ξεχάσει για λίγο τα προβλήματά του ασχολούμενος με το σεξ, με την προσδοκία να γίνει ο επόμενος πρωταγωνιστής σε τέτοιες περιπέτειες.

Υπενθυμίζουμε ότι το "ροζ" περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, σε ξενοδοχείο πέριξ του Πύργου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ανάμεσα στα κουτσομπολιά που ακούστηκαν ήταν ότι τα βογγητά έφταναν έως την κοντινή στο ξενοδοχείο διασταύρωση, ενώ άλλοι προσπαθούν να καταλάβουν σε ποιες αναφέρεται η είδηση, καθώς φέρονται να γνωρίζουν και για άλλες μαμάδες με κόρες που ασχολούνται με το... άθλημα!

Φιλιατρά Βορρέειον: Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη Νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο Σύλλογος Φιλοπροόδων καλεί τα μέλη του σε Τακτική Γενική Συνέλευση στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο, την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 11.30 π.μ., με θέματα ημερήσιας διάταξης:


1. Απολογισμός πεπραγμένων διετίας του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου.
2. Οικονομικός απολογισμός διετίας.
3. Έκθεση ελέγχου Εξελεγκτικής Επιτροπής.
4. Έγκριση πεπραγμένων και οικονομικού απολογισμού.
5. Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Σε περίπτωση μη υπάρξεως απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012, στις 11.30 μ.μ., στον ίδιο τόπο και με τα ίδια θέματα.

Όσοι επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα Συμβούλου παρακαλούνται να το δηλώσουν τη Πέμπτη ή τη Παρασκευή 11 και 12 Οκτωβρίου 2012, με αίτησή τους στο Βορρέειο, από ώρα 7.00 ως 9.00 μ.μ. στη Πρόεδρο ή στη Γενική Γραμματέα του Συλλόγου.

Πύργος Τριφυλίας: Επίσκεψη Αλευρά στον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό "Νέστωρ"

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Αλευράς επισκέφθηκε χθες τον οινοποιητικό συνεταιρισμό “ ΝΕΣΤΩΡ” στον Πύργο Τριφυλίας με την ευκαιρία της λήξης της αμπελοοινικής περιόδου, συνοδευόμενος από το γεωπόνο της Δ.Α.Ο.&Κ. Τριφυλίας κ. Μπουγάτσο, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο κ. Καλογερόπουλο από τον οποίο ενημερώθηκε για τη φετινή παραγωγή οιναμπέλων.

Σύμφωνα με τον κ. Καλογερόπουλο η φετινή ήταν ..........

γενικά μια καλή χρονιά για το Μεσσηνιακό αμπελώνα. Η ανθοφορία εξελίχθηκε ομαλά και παρά την έλλειψη βροχοπτώσεων από τον Μάρτιο και έπειτα, καθώς τις συνεχείς αυξημένες θερμοκρασίες κατά την περίοδο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου, δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα (ασθένειες, κλπ) στην ωρίμανση των σταφυλιών που παρουσίασε ελαφρά πρωίμιση. Οι αποδόσεις σε γλεύκος ήταν ικανοποιητικές, παρήχθησαν οίνοι ισορροπημένοι με καλούς αλκοολικούς τίτλους, υψηλές οξύτητες και πλούσιοι σε φαινολικά συστατικά, ενώ υπήρξε αυξημένη ζήτηση για σταφύλια από τη Θεσσαλία και τη Β. Ελλάδα.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε ότι ο οινοποιητικός συνεταιρισμός “ΝΕΣΤΩΡ”, που λειτουργεί από το 1954, έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο τόσο στην επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του Μεσσηνιακού αμπελώνα, με την εισαγωγή και τη διάδοση εκλεκτών ποικιλιών αμπέλων, όσο και στον τομέα της παραγωγής και της εμπορίας κρασιών υψηλής ποιοτικής στάθμης και συνεχίζει να συμβάλει στην αμπελουργική παράδοση της Μεσσηνίας.
Ο κ. Αλευράς τόνισε επίσης ότι μείζον θέμα του αμπελοοινικού τομέα φέτος, αλλά και γενικότερα του αγροτικού τομέα, είναι η άρση των εμποδίων χρηματοδότησης των συνεταιρισμών, για την αποπληρωμή της φετινής συγκομιδής.

Τέλος κατέληξαν στο ότι οι δυνατότητες της περιοχής όσον αφορά την αμπελοκαλλιέργεια είναι μεγάλες και θα συνεργαστούν, για να τις αξιοποιήσουν, τόσο στον τομέα της παραγωγής, όσο και στον τομέα της προβολής και προώθησης του προϊόντος.

Μαραθούπολη: Επίσκεψη - αυτοψία Αλευρά στο Αλιευτικό καταφύγιο.

O Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παν. Αλευράς, χθες 4-10-2012, μετέβη στη Μαραθούπολη για αυτοψία στο αλιευτικό καταφύγιο, μαζί με τον Δ/ντή της Κτηματικής Υπηρεσίας Γιώργο Βλάχο.
Σκοπός της αυτοψίας ήταν να ξεπεραστούν οποιαδήποτε προβλήματα έχουν προκύψει με το ιδιοκτησιακό καθεστώς και να ενταχθεί στο ΕΠΑΛ το αλιευτικό καταφύγιο του Μαράθου, αφού μελετητικά είναι ώριμο, με ποσό χρηματοδότησης 6.350 εκ. €.

Ακολούθησε ευρεία σύσκεψη στην οποία ...........

συμμετείχαν και οι Κώστας Κόλλιας, Δήμαρχος Τριφυλίας, Ευστάθιος Ανδρινόπουλος Αντιδήμαρχος, Γιώργος Μίγγας, πρόεδρος Τ.Κ. Μαράθου, Κώστας Αγγελόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος, Γιώργος Γκόνης Προϊστάμενος Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι για την Περιφέρεια Πελοποννήσου η ένταξη του αλιευτικού καταφυγίου Μαραθούπολης στο ΕΠΑΛ είναι ιδιαίτερης σημασίας και η ολοκλήρωση σε σύντομο χρονικό διάστημα της εξομοίωσης της χερσαίας ζώνης του λιμανιού, θα επιτρέψει την ένταξη του έργου, πάγιο άλλωστε αίτημα των κατοίκων της περιοχής.

Τα σκουπίδια του Νομού στο Παλιοροβούνι Οιχαλίας είπε και το υπουργείο Περιβάλλοντος!

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Το Παλιοροβούνι του Δήμου Οιχαλίας θα υποδέχεται καθημερινά τα σκουπίδια του Νομού, εφόσον προχωρήσει ο σχεδιασμός των Δήμων. Η συγκεκριμένη τοποθεσία υποδείχθηκε και από το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Τη Δευτέρα θα συνεδριάσει ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Μεσσηνίας, προκειμένου να λάβει την τελική απόφαση για την επιλογή του Παλιοροβουνίου και την επεξεργασία των σκουπιδιών με την αναποτελεσματική μέθοδο (όπως φάνηκε στην περίπτωση του Δήμου Καλαμάτας και της «Μαραθόλακκας») της κομποστοποίησης των οργανικών, της δεματοποίησης των υπολειμμάτων και της ανακύκλωσης.

Χθες ο πρόεδρος του Συνδέσμου και δήμαρχος .............

Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, παρέλαβε από το υπουργείο Περιβάλλοντος τη γνωμοδότηση για την καταλληλότερη από τις θέσεις για τις οποίες υπάρχουν μελέτες ή άδειες. Στη γνωμοδότηση σημειώνεται ότι «η πρόταση που φαίνεται να παρουσιάζει σχετική ωριμότητα και να αφορά την εξυπηρέτηση του συνόλου του Νομού είναι αυτή στην περιοχή Παλιοροβούνι του Δήμου Οιχαλίας».
Επίσης, το υπουργείο καλεί το Σύνδεσμο θα βάλει σφιχτά χρονοδιαγράμματα για την υλοποίηση του σχεδιασμού των Δήμων, ώστε να σταματήσει η ανεξέλεγκτη διάθεση των απορριμμάτων και να αποκατασταθούν οι χωματερές.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση των κατοίκων της περιοχής Οιχαλίας και Μελιγαλά, καθώς και του Δήμου Οιχαλίας.
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Μεσσήνης και πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Αναστασόπουλος, σημείωσε μεταξύ άλλων πως «υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, η παρουσία του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Αγγελάκα στο Νομό τις δύο προηγούμενες ημέρες, οι θέσεις και οι παρεμβάσεις του ήταν καταλυτικές με αποτέλεσμα σήμερα να έχουμε την εδώ και δύο μήνες αναμενόμενη απάντηση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, στο ερώτημα του ΕΣΔΙΣΑ. Θυμίζω ότι έχουμε αποστείλει στο υπουργείο όλες τις μελέτες που είχαν γίνει από διάφορους φορείς του Νομού και αφορούσαν την διαχείριση των απορριμμάτων, προκειμένου με επιστημονικά κριτήρια να αξιολογηθούν και να επιλεγεί τελικά η κατάλληλη δυνατή θέση για την εγκατάσταση συστήματος προσωρινής διαχείρισης απορριμμάτων.

Η προσωρινή διαχείριση, η οποία αποτελεί το μεταβατικό στάδιο πριν την υλοποίηση της ολοκληρωμένης διαχείρισης που προωθεί η Περιφέρεια, περιλαμβάνει μονάδα κομποστοποίησης οργανικού κλάσματος, κέντρο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών (ΚΔΑΥ) και δεματοποίηση των αδρανών υπολειμμάτων. Μετά την παραλαβή του εγγράφου από το υπουργείο, θα συνεδριάσει εκτάκτως την προσεχή Δευτέρα το συμβούλιο του ΕΣΔΙΣΑ για να πάρει την οριστική απόφαση της προσωρινής λύσης για τη διαχείριση των απορριμμάτων του Νομού. Η απόφαση αυτή θα αποσταλεί στο αρμόδιο υπουργείο, στην Περιφέρεια και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Ανοίγει λοιπόν ο δρόμος για το οριστικό κλείσιμο όλων των ενεργών ΧΑΔΑ του Νομού και της εφαρμογής της προσωρινής λύσης διαχείρισης».

Kalamata Jurnal

Ο κ Romney και ο κ Παπαγεωργόπουλος

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Μου το έθεσε ως κουίζ παλιός φοιτητής μου από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας τώρα ακαδημαϊκός άνδρας σε Αμερικανικό Πανεπιστήμιο...
Παρακολουθούσε, μου έγραψε, την 1η τηλεοπτική αναμέτρηση ανάμεσα στον πρόεδρο κ Obama του Δημοκρατικού Κόμματος και τον υποψήφιο κ Romney των Ρεπουμπλικάνων και θυμήθηκε τα χρόνια που ήταν φοιτητής στη Θεσσαλονίκη.
Στα σημεία, μου έγραψε, μάλλον κέρδισε ο .............

κ Romney αλλά ακολουθούν άλλες δύο τηλεοπτικές αναμετρήσεις και στις πριν το debate δημοσκοπήσεις ο κ Obama είχε σαφές προβάδισμα απέναντι στον κ Romney…
Οπότε έχουμε μπροστά και αρκετό και αρκετά δύσκολο δρόμο μέχρι την επομένη της 6ης Νοεμβρίου οπότε θα ξέρουμε και τον επόμενο Πρόεδρο των ΗΠΑ…

Το κουίζ;
Ο κ Romney tου θύμισε τον τέως Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ Βασίλη Παπαγεωργόπουλο (όχι, φυσικά, στις δικαστικές του περιπέτειες) αλλά φυσιογνωμικά!
Βλέποντας μερικές φωτογραφίες διαπίστωσα και εγώ ότι από όλους τους Έλληνες πολιτικούς αυτός που περισσότερο μοιάζει τον κ Romney είναι ο τέως Δήμαρχος Θεσσαλονίκης…
Είναι και συνομήλικοι: ο κ Romney γεννήθηκε τον Μάρτιο και ο κ Παπαγεωργόπουλος τον Ιούνιο του 1947…
Εσείς τι λέτε;



Διάψευση ΙΚΑ για τα περί ρύθμισης οφειλών σε βάθος 400 ετών

Με κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ τα περί δυνατότητας ρύθμισης οφειλών προς το Ίδρυμα σε βάθος χρόνου 400 ετών.

Στη σχετική ανακοίνωση γίνεται λόγος για κατασκευασμένα ψεύδη και «εξωπραγματικό, ανεύθυνο και ανυπόστατο» ισχυρισμό ότι το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ έχει προβεί σε διακανονισμό εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών σε επιχείρηση για 400 χρόνια.

«Όποιος ισχυρίζεται ότι ισχύει αυτός ο διακανονισμός ...........

εξόφλησης οφειλών είτε αγνοεί την αλήθεια, είτε σκόπιμα αναπαράγει το ψεύδος», τονίζεται χαρακτηριστικά και για την αποκατάσταση της αλήθειας επαναλαμβάνεται ότι με βάση Νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή των Ελλήνων (Ν.4038/2010), επιχειρήσεις που οφείλουν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ μπορεί να επιλέξουν να ενταχθούν και στη ρύθμιση του λεγόμενου διακανονισμού, ο οποίος ισχύει μόνο μέχρι της 31/12/2013.

Στην περίπτωση αυτή, διευκρινίζεται, η επιχείρηση που οφείλει, πρέπει να καταβάλει τις τρέχουσες εισφορές του μήνα και επιπλέον ποσό που ισούται με το 20% των τρεχουσών μηνιαίων εισφορών της.

Σημειώνεται μάλιστα, ότι η ρύθμιση αυτή «απεδείχθη σωτήρια τόσο για το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, δεδομένου ότι εντάχθησαν σ' αυτή πάνω από 110.000 επιχειρήσεις και κατοχυρώθηκαν εισροές έναντι ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, πάνω από 1 δισ. για το 2012, όσο και αναμφίβολα επωφελής για τις επιχειρήσεις».

Η ρύθμιση όμως αυτή, ξεκαθαρίζει η διοίκηση του Ιδρύματος, ισχύει μέχρι την 31/12/2013 και όχι για 400 χρόνια «όπως ψευδώς κάποιοι ισχυρίζονται».

Κλείνοντας, επισημαίνει ότι την 1/1/2014, οι ενταγμένες στη ρύθμιση επιχειρήσεις οφείλουν να εξοφλήσουν το υπόλοιπο της οφειλής τους σε 36 μηνιαίες δόσεις και όχι σε 400 χρόνια.

«Αυτή είναι η μόνη και η απόλυτη αλήθεια. Ελπίζουμε επιτέλους για "κάποιους", η αλήθεια να γίνει κατανοητή», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η διοίκηση του Ιδρύματος.

Zougla

Κωστής Χατζηδάκης: Προς πώληση 22 αεροδρόμια

Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαγωνισμοί για την αποκρατικοποίηση έως και 22 περιφερειακών αερολιμένων από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). Μεταξύ αυτών και του πολιτικού σκέλους αεροδρομίων με μικτή χρήση, όπως της Αγχιάλου και του Αράξου.

Οι ιδιωτικοποιήσεις αυτές, που προβλέπονται από............

το Μνημόνιο, περιλαμβάνονται στην νέα εθνική στρατηγική για τα αεροδρόμια, που δημοσιοποίησε την Πέμπτη ο υπουργός Υποδομών και Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Όπως σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Γιάννης Εμίρης έως και 22 περιφερειακοί αερολιμένες θα ενταχθούν σε δύο ή τρεις συστάδες αεροδρομίων, με στόχο την παραχώρηση της εκμετάλλευσής τους σε ιδιώτες επενδυτές, οι οποίοι θα αναλάβουν και επενδύσεις, άνω των 200 εκατ. ευρώ, που απαιτούν οι αερολιμενικές υποδομές.

Σύμφωνα με το υπουργείο και το ΤΑΙΠΕΔ στη λίστα των προς αξιοποίηση αερολιμένων δεν θα βρίσκεται το «Ελ. Βενιζέλος» της Αθήνας (η τύχη του επαφίεται στην επερχόμενη διαπραγμάτευση Δημοσίου και Hochtief για την επέκταση της συγκεκριμένης σύμβασης).

Εκτός της λίστας είναι και το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, που συνδέεται με την κατασκευή του νέου διεθνούς αερολιμένα στο Καστέλι. Μάλιστα, όπως τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, εξετάζεται η κατασκευή του Καστελίου να μην προχωρήσει με το υπάρχον σχήμα – δηλαδή της σύμβασης παραχώρησης – αλλά να ενταχθεί σε κάποια συστάδα αεροδρομίων. Όπως συμπλήρωσε, αυτή η απόφαση θα ληφθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Όσα μικρά αεροδρόμια δεν αποκρατικοποιηθούν, θα ενταχθούν σε μία κρατική ανώνυμη εταιρία που θα τα λειτουργήσει είτε από μόνη της, είτε παραχωρώντας το μάνατζμεντ σε ιδιώτη. Εξαιρούνται οι αερολιμένες Καστοριάς και Κοζάνης, που θα παραχωρηθούν στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Πάντως, όπως τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, η κυριότητα, ο έλεγχος και η εποπτεία όλων των αερολιμένων θα παραμείνει στο Δημόσιο, αφού με επερχόμενο σχέδιο νόμου η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) θα μετατραπεί σε ρυθμιστική αρχή αερολιμένων.

Εννέα στρατηγικοί άξονες

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι εννέα στρατηγικοί άξονες που πρέπει να υπηρετηθούν από τη νέα αεροπορική πολιτική είναι:
- Η προσέλκυση επενδύσεων από τον ιδιωτικό τομέα
- Η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών για την αναβάθμιση των αερολιμένων
- Η μετατροπή των περιφερειακών αεροδρομίων από πίστα προσαπογειώσεων σε τοπικούς πόλους ανάπτυξης
- Η στήριξη του τουρισμού
- Η παροχή ευνοϊκών συνθηκών για τους έλληνες και ξένους αερομεταφορείς για την αύξηση της επιβατικής κίνησης
- Η λειτουργικότερη συγκοινωνιακή σύνδεση όλων των περιοχών
- Η διευκόλυνση δια συνολικών ρυθμίσεων για την προσέλκυση αξιόπιστων επενδυτών
- Η εναρμόνιση με το κοινοτικό δίκαιο
- Τα άμεσα οικονομικά οφέλη για το κράτος και τους πολίτες, αλλά και η μη επιβάρυνση των φορολογουμένων

Τα τέλη θα αυξομειώνονται βάσει του διεθνούς ανταγωνισμού

Όπως τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Ανάπτυξης, θα τηρηθούν δέκα βασικές αρχές.
Η πρώτη είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου πλαισίου για τα αεροδρόμια. Όπως τόνισε, το δημόσιο θα διατηρήσει την ιδιοκτησία, την εποπτεία και τον έλεγχο των αερολιμένων. Πλην του «Ελ. Βενιζέλος» και του αερολιμένα Ηρακλείου, τα υπόλοιπα αεροδρόμια καλύπτουν τη μισή αεροπορική κίνηση της χώρας και θα δοθούν με μακροχρόνια παραχώρηση σε ιδιώτες.

Η δεύτερη είναι η επιδίωξη ομαδοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων, η οποία θα γίνει σε δύο ή τρεις συστάδες, όπου μεγαλύτεροι αερολιμένες θα ενωθούν με μικρότερους. Εάν στο μέλλον εμφανιστεί η πρόταση για αξιοποίηση και των πιο μικρών αερολιμένων, αυτή θα εξεταστεί. Έως τότε, τα μικρά αεροδρόμια, που δεν προσελκύουν επενδυτικό ενδιαφέρον, θα ενταχθούν σε κρατική, ανώνυμη εταιρία και θα λειτουργήσουν υπό ενιαία ομπρέλα.

Η τρίτη είναι η προσπάθεια για την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών ανταγωνιστικές τιμές, δια της εφαρμογής της μεθόδους, «duall – till», η οποία θα ορίσει ειδικό περιθώριο κέρδους για τα εξ αεροπορικών δραστηριοτήτων έσοδα του παραχωρησιούχου. Έτσι, σε περίπτωση που το επιτρεπόμενο περιθώριο υπερβεί τον μέσο όρο χρεώσεων αντίστοιχων ανταγωνιστικών αεροδρομίων, θα αναπροσαρμόζεται προς τα κάτω

Η τέταρτη είναι η αξιολόγηση των υποψήφιων παραχωρησιούχων σχετικά με το ύψος, το είδος και την ποιότητα των επενδύσεών τους.

Η πέμπτη είναι η απρόσκοπτη αεροπορική μεταφορά των κατοίκων των νησιών, ενώ η έκτη ο εξορθολογισμός της δημόσιας δαπάνης και της χρήσης των αερολιμενικών υποδομών. Χαρακτηριστικά, όπως τόνισε ο κ. Χατζηδάκης τα αεροδρόμια Κοζάνης και Καστοριάς θα παραχωρηθούν στον Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Όπως τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, κάθε επιβάτης αυτών των αεροδρομίων κοστίζει στον φορολογούμενο 600 ευρώ. Παράλληλα, η ΥΠΑ θα εκτελέσει τις αναγκαίες παρεμβάσεις διορθωτικού χαρακτήρα εξορθολογισμένα, μέχρι να προχωρήσει ο σχεδιασμός.

Η έβδομη, τόνισε ο υπουργός, είναι η αναδιοργάνωση της ΥΠΑ με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα και τον διαχωρισμό των εποπτικών αρμοδιοτήτων από την εμπορική λειτουργία. Το σχετικό νομοσχέδιο θα παρουσιασθεί μέχρι τέλους του έτους, που θα συμπληρώνει τον «νόμο Ρέππα» για την ΥΠΑ.

Όγδοη αρχή, πρόσθεσε, θα είναι η τήρηση των κανόνων εθνικής ασφάλειας. Έτσι, στα αεροδρόμια μικτής χρήσης θα παραχωρούνται μόνο οι απολύτως αναγκαίες υποδομές των αεροσταθμών. Σε περίπτωση που χρειάζονται αναβάθμιση, επέκταση ή τροποποίηση των υποδομών αυτό θα γίνεται σε συνεννόηση με το υΥπουργείο Εθνικής Άμύνας.

Η ένατη αρχή έχει να κάνει με το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι, όπου πλέον θα υπάρχουν δύο επιλογές. Είτε να συνεχιστεί ο διεθνής διαγωνισμός με τους υφιστάμενους όρους (σύμβαση παραχώρησης κατασκευής και λειτουργίας) είτε να ενταχθεί σε κάποια συστάδα αεροδρομίων, την οποία όποιος αναλάβει, θα κληθεί να κατασκευάσει το νέο αεροδρόμιο. «Η απόφαση θα ληφθεί εντός του έτους και το έργο θα προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις» τόνισε.

Η δέκατη αρχή συσχετίζεται με το ζήτημα του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. «Θεωρούμε πως είναι καιρός να επενεξετασθεί το θέμα της τιμολογιακής πολιτικής, καθώς τα τέλη είναι πολύ υψηλά. Βεβαίως, αυτό εναπόκειται στη διαπραγμάτευση που θα κάνει το ΤΑΙΠΕΔ σε σχέση με το μέλλον της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών» σημείωσε ο υπουργός. Για το ίδιο ζήτημα τοποθετήθηκε και η υπουργός Τουρισμού, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία τόνισε ότι «ότι ανάκαμψη του τουρισμού, χωρίς ανάκαμψη της Αθήνας πολύ δύσκολα επιτυγχάνεται». «Και ανάκαμψη της Αθήνας σημαίνει – και – ένα ισχυρό, ανταγωνιστικό «Ελευθέριος Βενιζέλος»» είπε.

Θα δοθούν σε 2-3 «μπουκέτα»

Όπως σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, το εγχείρημα είναι υψηλής προτεραιότητα για τον φορέα και δεν θα γίνει ερήμην των τοπικών κοινωνιών.

Ο κ. Εμίρης σημείωσε ότι τα εν λόγω αεροδρόμια διαθέτουν το 50% της επιβατικής κίνησης της χώρας και έχουν σημαντικές δυνατότητας ανάπτυξης. Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι παρόλη την κρίση, κατά μέσον όρο έχουν δείξει καλή οικονομική συμπεριφορά και τα μεγέθη τους είναι αυξητικά. Επίσης, συμπλήρωσε ότι τα περιφερειακά αεροδρόμια είναι καθαρά εξαγωγικός κλάδος, αφού είναι το 67% της κίνησής τους είναι διεθνής και τα έσοδά τους είναι αποστασιοποιημένα από την ύφεση.

Όπως υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, έχουν χωριστεί σε τέσσερις κατηγορίες.

Στην πρώτη ανήκουν Ρόδος, Θεσσαλονίκη, Κως, Κέρκυρα, Χανιά που έχουν κίνηση άνω του ενός εκατ. επιβατών κατ’ έτος (αθροιστικά το 2013 αναμένονται 13,4 εκατ. επιβάτες) και έχουν ανάγκη για υποδομές ύψους 104 εκατ. ευρώ.

Στη δεύτερη ανήκουν Ζάκυνθος, Σαντορίνη, Μυτιλήνη, Μύκονος, Σάμος, Κεφαλονιά, Άκτιο και Καβάλα, που έχουν επιβατική κίνηση μεταξύ 250.000 και 1 εκατ. επιβατών κατ’ έτος και συνολικά εκτιμάται ότι θα έχουν 3,9 εκατ. ταξιδιώτες το 2013. Οι ανάγκες τους σε επενδύσεις φτάνουν τα 95 εκατ. ευρώ.

Η τρίτη κατηγορία είναι τα αεροδρόμια στα οποία μετακινούνται από 75.000 έως 250.000 επιβάτες κάθε χρόνο (Σκιάθος, Λήμνος, Αλεξανδρούπολη, Ν. Αγχίαλος, Χίος, Ιωάννινα, Κάρπαθος, Καλαμάτα, Άραξος, Λήμνος) , που το 2013 εκτιμάται ότι θα χρησιμοποιηθούν από 1,3 εκατ. επιβάτες, ενώ υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν 26 εκατ. ευρώ σε επενδύσεις.

Η τέταρτη κατηγορία είναι τα πολύ μικρά αεροδρόμια, με επιβατική κίνηση κάτω των 75.000 ατόμων κατ’ έτος που θα χρησιμοποιηθούν το 2013 από 0,3 εκατ. επιβάτες και θα χρειαστούν 14,2 εκατ. ευρώ σε επενδύσεις (Σητεία , Κύθηρα, Καστελόριζο, Ικαρία, Νάξος, Κάσος, Πάρος, Κάλυμνος, Σκύρος, Λέρος, Αστυπάλαια, Καστοριά, Μήλος, Σύρος, Κοζάνη).

Συνολικά, τόνισε ο κ. Εμίρης θα χρειαστούν 239 εκατ. ευρώ τα επόμενα τρία – τέσσερα χρόνια για τα εν λόγω αεροδρόμια, πέραν των ήδη προγραμματιζόμενων δημοσίων έργων.

Ο διαχωρισμός σε δύο ή τρία «μπουκέτα» θα γίνει κυρίως με βάση γεωγραφικούς όρους. Για τα μικρά αεροδρόμια, που δεν θα παραχωρηθούν άμεσα, θα συσταθεί ανώνυμη εταιρία διαχείρισης αερολιμένων (ΑΕΔΑ), η διαχείριση της οποίας θα επιχειρηθεί να δοθεί σε ιδιώτη.

Η παραχώρηση των αεροδρομίων θα γίνει για τουλάχιστον 30 έως 35 χρόνια. θα υπάρξει αρχικό εφάπαξ τίμημα υπέρ του δημοσίου και ετήσιες πληρωμές, πιθανώς αναλόγως των κερδών ή των εσόδων.

Η τιμολογιακή πολιτική θα γίνει με βάση τη βιωσιμότητα και την ανταγωνιστικότητα των αεροδρομίων, ο δε καθορισμός των ανώτατων τιμών θα προχωρά σε σχέση με τα ανταγωνιστικά και συγκρίσιμα αεροδρόμια.

Οι διαγωνισμοί θα προχωρήσουν σε τρεις φάσεις (πρόσκληση ενδιαφέροντος, έλεγχος προσφορών, οριστικοποίηση), που αναμένεται να διαρκέσουν τρία χρόνια.

Σύμφωνα με τον κ. Εμίρη, η διεθνής πρακτική θέλει την παραχώρηση να διαρκεί 50 χρόνια, αφού «απλώνονται» οι χρεώσεις και διασφαλίζεται η ανταγωνιστικότητα των αεροδρομίων. Όπως τόνισε, το εγχείρημα αποτελεί υψηλή προτεραιότητα και μπορεί να προσελκύσει διεθνές και επενδυτικό ενδιαφέρον και συνδέεται με την βαριά βιομηχανία της χώρας.

Στον ενδεχόμενο να διαμορφωθεί καρτέλ στην τιμολόγηση των αεροδρομίων, ο κ. Εμίρης απάντησε ότι η ΥΠΑ θα έχει ενισχυμένες ρυθμιστικές αρμοδιότητες και θα παρακολουθεί στενά τον ιδιώτη επενδυτή.

Σε ερώτηση του «Βήματος» για το εάν ο συνδυασμός των μαζικών αποκρατικοποιήσεων αερολιμένων άλλων χωρών και του αρνητικού ονόματος που έχει κάνει η Ελλάδα, λόγω της εμπλοκής των συμβάσεων παραχώρησης των οδικών αξόνων, μπορεί να ελαττώσει το επενδυτικό ενδιαφέρον για τα αεροδρόμια, ο κ. Εμίρης απάντησε ότι δεν πρέπει να συγχέονται τα αεροδρόμια με τους οδικούς άξονες, αφού πρόκειται για υποδομές κατασκευασμένες, που χρειάζονται σχετικά μικρές επενδύσεις, σε αντίθεση με τους δρόμους, που πρέπει να κατασκευαστούν από την αρχή. Επίσης, σημείωσε ότι οι αερολιμένες δεν επηρεάζονται στον ίδιο βαθμό από την κρίση, αφού το 70% της κίνησης προέρχεται από το εξωτερικό.

Σχετικά με το «Ελ. Βενιζέλος» ο κ. Εμίρης σημείωσε ότι επιδιώκεται η επιτάχυνση των κινήσεων, όμως χρειάζεται και η συμφωνία με τον έτερο μέτοχο για την επέκταση της παραχώρησης και τον εξορθολογισμό των τελών. Στόχος του ΤΑΙΠΕΔ, συμπλήρωσε, είναι η μεταβίβαση και άλλου ποσοστού, που κατέχει το δημόσιο στο «Ελ.Βενιζέλος». Βέβαια, παραδέχθηκε ότι δεν έχουν ξεκινήσει οι σχετικές διαπραγματεύσεις.

Αναφορικά με το αεροδρόμιο του Καστελίου, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι η οποία απόφαση θα ληφθεί σε σχέση με το τι μακροοικονομικό κλίμα θα δημιουργηθεί στη χώρα τους επόμενους μήνες, που θα επηρεάσει και την πορεία των συγχρηματοδοτούμενων έργων.

Σχετικά με τον ενδεχόμενο το αεροδρόμιο «Μακεδονία» να γίνει αυτοτελής παραχώρηση, ο κ. Εμίρης σημείωσε ότι θα αποδυνάμωνε την οικονομικότητα τόσο του ιδίου όσο και των όμορων αεροδρομίων.

Market Beast

Ερχεται στην Ελλάδα η Μέρκελ

Στην Αθήνα έρχεται η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ την επόμενη Τρίτη, σύφωνα με το Reuters, που επικαλείται πηγές της γερμανικής Κυβέρνησης, προεκειμένου να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Τα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι η ..............

κατάσταση στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη, καθώς και οι διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Κέρδος

Φήμες για deal Εθνικής-Εurobank

Aναστολή διαπραγμάτευσης των τραπεζών Εθνικής και Euobank, σύμφωνα με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Αυτό δείχνει ότι τα δύο πιστωτικά ιδρύματα βρίσκονται σε επαφές για συγχώνευση, όπως λένε οι τελευταίες πληροφορίες, ενώ μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου αναμένονται ανακοινώσεις και από τις δύο τράπεζες.

Οι επαφές λέγεται ότι έχουν.............

ξεκινήσει από προχθές Τετάρτη.

enikos.gr

Όταν το ΙΚΑ μας δουλεύει ψιλό γαζί. Εταιρεία πέτυχε διακανονισμό χρεών μέχρι το… 2404!

Αυτό δεν είναι διακανονισμός, είναι… ανέκδοτο!

Σε μια απίστευτη καταγγελία προχώρησε ο Γιώργος Κυρίτσης στην Ολομέλεια της Βουλής, καταθέτοντας έγγραφο που δείχνει ότι εταιρεία «πέτυχε» διακανονισμό για τις οφειλές του προς το ΙΚΑ σε μόλις… 4.700 δόσεις και ημερομηνία πληρωμής της τελευταίας δόσης το έτος 2404!

Κατά τη διάρκεια συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης με ...........

θέμα τον «Διακανονισμό Ασφαλιστικών Εισφορών σε Εταιρείες με οφειλές άνω των 300.000 ευρώ», ο κ. Κυρίτσης προσκόμισε έγγραφο προς τον υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, το οποίο αποδεικνύει ότι μεγαλοφειλέτης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ πέτυχε, με βάση το Ν. 3943/2011, σκανδαλώδη διακανονισμό οφειλών, σύμφωνα με το star.gr

Πιο αναλυτικά, ο βουλευτής σημείωσε: «Έχω στα χέρια μου -υπογλώσσιο πήραμε όταν το είδαμε- έγγραφο που δείχνει ότι κάποιος πέτυχε 4.700 δόσεις, με τελευταία δόση στις 31.03.2404», εξηγώντας ότι ο διακανονισμός για οφειλές άνω των 300.000 ευρώ γίνεται με απόφαση της διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ!

Ο υπουργός έδειξε να εκπλήσσεται από την αποκάλυψη, δηλώνοντας ότι «θα πρέπει να περιέλθει σε γνώση δική μας και να πάμε στη διοίκηση του ΙΚΑ να ρωτήσουμε τι είναι αυτό. Το ζήτημα χρήζει άμεσης αντιμετώπισης από τη διοίκηση του ΙΚΑ, της αυστηρότερης δυνατής».

Πάντως, ο κ. Κυρίτσης δεν ανέφερε την επωνυμία της εταιρείας, ενώ από το σχετικό παραστατικό έχουν σβηστεί τα στοιχεία της. Θα μάθουμε το… 2404 όταν ξεπληρώσει τα χρέη της και κλείσει ο φάκελός της!

NewsBeast

Ενημέρωση για την Διαμαρτυρία των Τρίτεκνων στην Τρίπολη

Ο Σύλλογος γονέων τριών τέκνων Ν. Μεσσηνίας, ενημερώνει τα Μ.Μ.Ε. ότι τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012 Και ώρα 11:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, προκειμένου να γίνει ενημέρωση για τη σχεδιασμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των τριτέκνων όλης της Πελοποννήσου, στην έδρα της περιφέρειας την Τρίπολη, την Τετάρτη 10οκτωμβρίου.
Παρακαλούμε να έρθετε προκειμένου να ενημερωθούν τα ............

μέλη μας για την παραπάνω δράση

Η γενική γραμματέας
Γρηγορία Δημητρακοπούλου

Κυπαρισσία: Εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα των ζώων στην Κυπαρισσία

Μια λιτή εκδήλωση με αφορμή την παγκόσμια μέρα των ζώων έγινε χθες το απόγευμα στην Κυπαρισσία από την Φιλοζωική Ομάδα Εθελοντών Τριφυλίας.

Στόχος τους ήταν η ευαισθητοποίηση του κόσμου απέναντι στα αδέσποτα καθώς και η ενημέρωση για τις δράσεις τους σχετικά με την στείρωση και φροντίδα των αδέσποτων σκυλιών.

Το μέλος της φιλοζωίκής ομάδας κ. ...........

Κωνσταντίνα Κανελλοπούλου μας είπε ότι η ομάδα απαρτίζεται από περίπου 10 άτομα.
Μέλημα τους είναι η προστασία και η στείρωση κυρίως των θηλυκών σκυλιών .
Πολύτιμος αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια τους είναι ο κτηνίατρος Γιάννης Μαρκόπουλος από την Κυπαρισσία προσφέροντας και ο ίδιος ότι μπορεί για να στηρίξει την ομάδα.

Ήδη αυτή την στιγμή Ομάδες εθελοντών έχουν αναπτυχθεί σε Φιλιατρά, Κυπαρισσία, Γαργαλιάνους και Μαραθούπολη.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 5ης Σεπτεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο Θάρρος της Μεσσηνίας

«Χέρι» στο παρεμπόριο με 27 συλλήψεις στην Αγία Τριάδα

Πάμπολλες οικονομικές παραβάσεις διαπίστωσε, ενώ έκανε 27 συλλήψεις, ..........

πολυπληθές κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας από την Αθήνα, το οποίο χθες με τη συνδρομή της τοπικής Αστυνομίας «σάρωσε» με ελέγχους τη Λαϊκή Αγορά ειδών ελαφράς βιοτεχνίας η οποία λειτουργεί κάθε Πέμπτη στην περιοχή της Αγίας Τριάδας στην Καλαμάτα.

Σε μια πρωτοφανή επιχείρηση για τα δεδομένα της Καλαμάτας (ποτέ άλλοτε δεν έχει ξαναγίνει), λίγο πριν από τις 11.00 το πρωί έφθασαν στο χώρο διεξαγωγής της αγοράς φορτηγάκια με δεκάδες στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας, τζιπάκια και περιπολικά με αστυνομικούς της ΟΕΠΤΑ και των ΟΠΚΕ Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Λακωνίας και της Ασφάλειας. Παρούσα και η Δημοτική Αστυνομία.

Χιλιάδες δε τα είδη που κατασχέθηκαν ως παράνομα και οδηγήθηκαν στην καταστροφή.

Διαβάστε στη ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ και το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, το οποίο περιλαμβάνεται στο «μπουκέτο» των 22 προς αποκρατικοποίηση περιφερειακών αεροδρομίων που παρουσίασε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης και ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Γ. Εμίρης. Παράλληλα παρουσίασαν τους στρατηγικούς άξονες της νέας αεροπορικής πολιτικής.

ΑΥΤΟ παίζει ως πρώτο θέμα σήμερα στη «ΦΩΝΗ» στην πρώτη σελίδα της οποίας διαβάζουμε:

● ΕΥΡΕΙΑ επιχείρηση ελέγχου χθες στη Λαϊκή Αγορά της Αγίας Τριάδας από την Οικονομική Αστυνομία, με κατάσχεση εμπορευμάτων.

● ΤΟ ΠΑΛΙΟΡΟΒΟΥΝΙ βλέπει ως καλύτερη λύση για τη Μεσσηνία το ΥΠΕΚΑ με βάση τα στοιχεία από τις προτάσεις για χώρους της προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων, αλλά ζητεί την επίσημη πρόταση από τον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Μεσσηνίας.

Δήλωση διαφωνίας με ένα τέτοιο ενδεχόμενο ο δήμαρχος Οιχαλίας Φιλ. Μπάμης.

● ΥΠΕΓΡΑΦΗ χθες στην Περιφέρεια Προγραμματική Σύμβαση με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

● ΚΑΛΑ κρασιά θα βγουν φέτος στη Μεσσηνία, ενώ η ΚΕΟΣΟΕ εκτιμά θετικά τις εξελίξεις στα αμπελοοινικά.

● ΙΔΑΝΙΚΟΣ προορισμός για φθινοπωρινές ευχάριστες αποδράσεις η Costa Navarino.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2012

Ηλεία: Μάνα και κόρη στο ίδιο κρεβάτι με 5 άντρες!

Πέτρα ή για την ακρίβεια... πέτρες του σκανδάλου, είναι μια σέξι πενηντάρα και η 20χρονη κόρη της που έχουν αναστατώσει την πόλη με τις ερωτικές τους περιπέτειες. Ήταν κοινό μυστικό τους τελευταίους μήνες ότι η γοητευτική ζωντοχήρα, είχε έντονη ερωτική ζωή και φυσικά όχι μόνο με άντρες της ηλικίας της...

Αυτό που δεν μπορούσε βέβαια κανένας να .........

φανταστεί, ήταν ότι η καλλίγραμμη κόρης της, θα βρίσκονταν μαζί με τη μητέρα της στο ίδιο κρεβάτι, την ίδια ώρα... με πολλούς άντρες! Ήταν Σάββατο βράδυ και οι δυο γυναίκες, συνοδευόμενες από πέντε άντρες μπήκαν σε γνωστό νυχτερινό μαγαζί της πόλης. Φυσικά, η είσοδό τους σχολιάστηκε με πολλούς τρόπους, τόσο από τις γυναίκες, όσο και από τους άντρες. Η ώρα πέρναγε και οι δυο γυναίκες φαίνονταν να το διασκεδάζουν με την ψυχή τους.

Οι άντρες της παρέας φλέρταραν και τις δυο, αφήνοντας τους να φανεί ότι η βραδιά θα ήταν μεγάλη... Έτσι και έγινε! Σύμφωνα με το ilialive.gr, η παρέα έφυγε από το μαγαζί τα χαράματα και κατευθύνθηκε σε ξενοδοχείο, που βρισκόταν λίγο έξω από την πόλη.

Μάλιστα, σύμφωνα με μάρτυρες που βρέθηκαν και εκείνοι εκεί, οι δυο γυναίκες και οι πέντε άντρες, επέλεξαν μόνο ένα δωμάτιο για να περάσουν τη νύχτα τους...

newsit

ΣΧΟΛΙΟ
Κανα τηλέφωνο της κυρίας παίζει να βρούμε;;;;