Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Βορρέειον Φιλιατρά: Εγγραφές στα τμήματα του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών

Και αυτή τη σχολική χρονιά ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών απευθύνεται στους Φιλιατρινούς ζητώντας τους να του εμπιστευτούν τα παιδιά τους στα τμήματα του Σχολείου Μουσικής και των Παραδοσιακών Χορών.

Το ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ του Συλλόγου Φιλοπρόοδων λειτουργεί από το 1926 παρέχοντας μουσική παιδεία στα παιδιά των Φιλιατρών. Από αυτό τροφοδοτείται με μουσικούς η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ του Συλλόγου. Χάρη στο Σύλλογο Φιλοπροόδων έχει δημιουργηθεί μεγάλη μουσική παράδοση στα Φιλιατρά.
Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ λαμπρύνει τις εθνικές και............

θρησκευτικές γιορτές της πόλης και προβάλλει το πολιτισμό της περιοχής όταν παίρνει μέρος σε εκδηλώσεις άλλων πόλεων. Τα παιδιά με τη συμμετοχή τους στο "ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ" και τη ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ αποκτούν χρήσιμες γνώσεις και εμπειρίες και συμβάλουν στη διατήρηση ενός σημαντικού μέρους της πολιτιστικής κληρονομιάς των Φιλιατρών που είναι άρρηκτα δεμένο με την ιστορία της πόλης και την ταυτότητά της. Παράλληλα πολλά παιδιά ξεκινώντας από το "ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ" του Συλλόγου έχουν αποκατασταθεί επαγγελματικά κάνοντας σπουδαία καριέρα μουσικού.

Στο ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ μπορούν να εγγραφούν μαθητές από την τετάρτη τάξη του Δημοτικού Σχολείου. Οι εγγραφές γίνονται καθημερινά από τις 5.00 μμ ως τις 7.00 μμ. στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο. Την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν ενημερωτικές επισκέψεις από την Πρόεδρο και τον αρχιμουσικό του Συλλόγου στα σχολεία της πόλης, ενώ τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί επίσκεψη των μαθητών στο Βορρέειο προκειμένου να παρακολουθήσουν μια μικρή συναυλία της Φιλαρμονικής στο φυσικό της χώρο.

Οι παραδοσιακοί χοροί είναι ένα κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, της ταυτότητας που πρέπει να διατηρηθεί και να μεταφερθεί στις επόμενες γενιές. Το ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ του Συλλόγου Φιλοπρόδων λειτουργεί από το 1990 με τμήματα για παιδιά, εφήβους και νέους. Τα τελευταία χρόνια έχει πάρει μέρος σε αρκετά Φεστιβάλ και εκδηλώσεις εκτός Μεσσηνίας αποκομίζοντας τις καλύτερες κριτικές και πιστοποιώντας με αυτό τον τρόπο την εξαιρετική δουλειά που γίνεται σ` αυτό.

Στο ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ μπορούν να εγγραφούν μαθητές από τη πρώτη Δημοτικού. Τα μαθήματα γίνονται κάθε Κυριακή πρωί και θα ξεκινήσουν την Κυριακή 2 Οκτωβρίου.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην πρόεδρο του συλλόγου κ. Παντελάκη Παρασκευή στο 6972297936, στον Αρχιμουσικό κ. Φωτεινέα Παναγιώτη 27610 32953 (5 – 7μ.μ.) και στο δάσκαλο του χορευτικού κ. Αθανασόπουλο Νίκο στο 6936629300.


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΑ

ΕΛΠΕ:Οι ισχυρισμοί περί δήθεν έλλειψης ανταγωνισμού και περί δήθεν κερδοσκοπίας στην Ελληνική αγορά καυσίμων δεν ευσταθούν.

-Για σοβαρές ανακρίβειες στην έκθεση του ΔΝΤ (γραφείο Αθήνας) που επικαλείται σε δημοσίευμα της η Wall Street Journal για την ελληνική αγορά καυσίμων κάνουν λόγο τα ΕΛΠΕ, ενώ σημειώνουν ότι «οι ισχυρισμοί περί δήθεν έλλειψης ανταγωνισμού και περί δήθεν κερδοσκοπίας στην ελληνική αγορά καυσίμων δεν ευσταθούν». Αντίθετα, τα ΕΛΠΕ σημειώνουν ότι “η ελληνική αγορά καυσίμων χαρακτηρίζεται από έντονο ανταγωνισμό”. Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση η εταιρεία επισημαίνει τα εξής:

«Στις 22 Σεπτεμβρίου 2012, η εφημερίδα ............

Wall Street Journal δημοσίευσε άρθρο με τίτλο «ΔΝΤ: Η Έλλειψη Ανταγωνισμού Πλήττει την Ελληνική Αγορά Καυσίμων», μέρος του οποίου αναπαρήγαγαν τα Ελληνικά ΜΜΕ. Το άρθρο αυτό, το οποίο βασίζεται σε έκθεση που αποδίδεται στο ΔΝΤ, ξεκινάει αναφέροντας ότι «η έλλειψη ανταγωνισμού στην Ελληνική βιομηχανία διύλισης κοστίζει στους Έλληνες καταναλωτές περισσότερο από €1 δισ. ετησίως». Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ζήτησαν και έλαβαν αντίγραφο της αποδιδόμενης στο ΔΝΤ, ανυπόγραφης έκθεσης από τον συντάκτη της WSJ και διαψεύδουν πλήρως, ως ανυπόστατους, διάφορους ισχυρισμούς που περιέχονται σε αυτήν.

Συγκεκριμένα:.......

1. Ο ισχυρισμός ότι – δήθεν – οι Έλληνες καταναλωτές επιβαρύνονται με €1 δισ. ετησίως είναι παντελώς αναληθής και στηρίζεται σε πρόχειρη ανάλυση και λανθασμένους υπολογισμούς. Η δήθεν «επιβάρυνση» προκύπτει από το γεγονός ότι, ο αναλυτής χρησιμοποίησε μια εσφαλμένη προ φόρων τιμή για το πετρέλαιο θέρμανσης, υπερτιμημένη κατά €367/m3 έναντι της πραγματικής. Προφανώς, αυτό συνέβη διότι ο αναλυτής χρησιμοποίησε λιανικές τιμές Σεπτεμβρίου 2012, αλλά αφαίρεσε τον μειωμένο Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης που ισχύει μόνο τους χειμερινούς μήνες και είναι 7 φορές χαμη λότερος. Αυτή η λανθασμένη προ φόρων τιμή, πολλαπλασιαζόμενη με το σύνολο της ετήσιας εγχώριας κατανάλωσης σε πετρέλαιο θέρμανσης, έχει σαν αποτέλεσμα υπολογισμό πλασματικής «επιβάρυνσης» €1 δισ. τον χρόνο. Στην πραγματικότητα, ο Έλληνας καταναλωτής πληρώνει προ φόρων για το πετρέλαιο θέρμανσης τιμή αντίστοιχη με τον μέσο όρο των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

2. Το άρθρο αναφέρει επίσης ότι, λόγω της «έλλειψης ανταγωνισμού», οι Έλληνες καταναλωτές πληρώνουν πολύ ακριβά την αμόλυβδη βενζίνη. Η αλήθεια είναι ότι οι υψηλές τιμές προκύπτουν από τον ιδιαίτερα αυξημένο Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και τον ΦΠΑ 23% που εφαρμόστηκαν το 2010. Οι προ φόρων λιανικές τιμές για την αμόλυβδη βενζίνη στην Ελλάδα κυμαίνονται κοντά στον μέσο όρο των χωρών της Ευρωζώνης. Και αυτό παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα, λόγω της γεωμορφολογίας της, έχει υψηλότερο κόστος διακίνησης.

3. Ακόμη, το άρθρο κάνει αναφορά στη δήθεν έλλειψη ανταγωνισμού στην Ελληνική αγορά καυσίμων. Πρόκειται για μια επαναλαμβανόμενη παρανόηση καθ’ ό,τι, παρά το μικρό της μέγεθος, η Ελληνική αγορά καυσίμων χαρακτηρίζεται από έντονο ανταγωνισμό. Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα υπάρχουν δυο εταιρείες διύλισης όταν, σε άλλες μικρές Ευρωπαϊκές χώρες (Αυστρία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Φινλανδία, Σλοβακία, Λιθουανία, Τσεχία, Σλοβενία, Κύπρος, Μάλτα), λειτουργεί μια ή καμία εταιρεία διύλισης. Επίσης, στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται 19 εταιρείες εμπο ρίας πετρελαιοειδών, εκ των οποίων οι 13 είναι εντελώς ανεξάρτητες από τους δυο ομίλους που διαθέτουν διυλιστήρια. Ακόμη, λειτουργούν 6.500 πρατήρια καυσίμων, αριθμός υψηλότερος ακόμα και από πολύ μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές αγορές, με συνέπεια ο αριθμός πρατηρίων ανά 1.000 κατοίκους ή ανά 1.000 αυτοκίνητα να είναι υπερδιπλάσιος του Ευρωπαϊκού μέσου όρου και ο υψηλότερος στην Ευρώπη.

4. Επίσης, εδώ και πολλά χρόνια δεν υφίσταται απολύτως καμία νομοθετική ρύθμιση που να απαγορεύει τις εισαγωγές καυσίμων από τις εταιρείες εμπορίας στην Ελλάδα. Οι χαμηλές εισαγωγές καυσίμων στη χώρα μας οφείλονται αποκλειστικά στις ανταγωνιστικές τιμές διάθεσης των προϊόντων από τα εγχώρια διυλιστήρια και όχι σε δήθεν περιορισμό αποθηκευτικών χώρων, όπως συχνά αναφέρεται. Συνεπώς, η έκθεση περιέχει σοβαρές ανακρίβειες και οι ισχυρισμοί περί δήθεν έλλειψης ανταγωνισμού και περί δήθεν κερδοσκοπίας στην Ελληνική αγορά καυσίμων δεν ευσταθούν. Απ’ εναντίας, οι φερόμενες ως προτεινόμενες «λύσεις» είναι μάλλον προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης του φαινομένου της λαθρεμπορίας. Η χρονίζουσα μη επίλυση των προβλημάτων που το λαθρεμπόριο δημιουργεί, στερεί το Ελληνικό Δημόσιο από επί πλέον 500 εκ. € ετησίως, σε ΕΦΚ και ΦΠΑ».

ireporter

10 χρόνια ζωής έκλεισε ο Mozilla Firefox

Τα δέκα έκλεισε ένας από τους πιο δημοφιλείς browsers παγκοσμίως. Αναφερόμαστε φυσικά στον Firefox του ιδρύματος Mozilla ο οποίος ξεκίνησε την πορεία του ως Phoenix 0.1 στις 23 Σεπτεμβρίου 2002.

Η βάση του τότε Phoenix ήταν ο Navigator της Netscape που εκείνο το διάστημα είχε γίνει open sourve. Βέβαια λίγο αργότερα, στις 9 Φεβρoυαρίου του 2004, ο browser μετονομάστηκε σε Mozilla Firefox και εννιά μήνες αργότερα κυκλοφόρησε η πρώτη «κανονική» έκδοση με αριθμό Firefox 1.0.

Μέχρι την κυκλοφορία του Chrome αποτελούσε το..............

αντίπαλο δέος του Internet Explorer και δεν είναι λίγοι οι χρήστες που παραμένουν φανατικοί με αυτόν.

Ο λόγος είναι, εκτός των άλλων τα άπειρα πρόσθετα που διαθέτει και τα οποία επιτρέπουν σε όσους τον χρησιμοποιούν να τον παραμετροποιούν ακριβώς όπως θέλουν αυτοί.

techit.gr

Ειδικό εποχικό βοήθημα ΟΑΕΔ. Από 1η Οκτωβρίου οι αιτήσεις

Τη Δευτέρα, 1η Οκτωβρίου, θα αρχίσει η υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους στον ΟΑΕΔ, με σκοπό την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου 2012.

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλουν ......

ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους, είτε στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) και τις Τοπικές Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, είτε μέσω οποιουδήποτε άλλου χώρου ηλεκτρονικής πρόσβασης αλλά και μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), εντός των συγκεκριμένων προθεσμιών.

Δικαιούχοι του επιδόματος είναι οι οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, πλινθοποιοί, αγγειοπλάστες, δασεργάτες, ρητινοσυλλέκτες, καπνεργάτες, μουσικοί μέλη των οικείων επαγγελματικών σωματείων, υποδηματεργάτες, μισθωτοί ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστές εκσκαπτικών - ανυψωτικών - οδοποιητικών - γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιοί, τεχνικοί κινηματογράφου και τηλεόρασης, χειριστές και βοηθοί χειριστών κινηματογράφου, ελεγκτές κινηματογράφου και θεάτρου, ταμίες κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτοί τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτες.

Οι συνταξιούχοι, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης έπειτα από τις 10/9/2012, και κατά το έτος 2011 ασκούσαν ένα από τα προαναφερθέντα επαγγέλματα, πληρώντας παράλληλα τις προϋποθέσεις για την λήψη του βοηθήματος, δικαιούνται το εποχικό βοήθημα εφ’ όσον η σύνταξη που λαμβάνουν (κύρια και επικουρική) είναι μικρότερη από την κατώτερη σύνταξη που χορηγεί το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και, η οποία για το έτος 2012 ανέρχεται στο ποσό των 486,84 ευρώ.

Όσοι καθίστανται συνταξιούχοι από 11/9/12 και έπειτα, και πληρούν τις προϋποθέσεις, είναι δικαιούχοι του βοηθήματος.

Συνημμένα αρχεία:

Κατεβάστε και δείτε την εγκύκλιο του ΟΑΕΔ

Κατεβάστε το ενημερωτικό σημείωμα για το ειδικό Εποχικό Βοήθημα

Κατεβάστε την αίτηση για το βοήθημα

Kατεβάστε τον πίνακα ανά κατηγορία δικαιούχων

Στον Αλευρά οι εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών

Tον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Παναγιώτη Αλευρά επισκέφτηκαν σήμερα 25 Σεπτεμβρίου 2012, στο γραφείο του, οι εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τον κλάδο τους και τα οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν γίνει πιο έντονα.

Ζήτησαν από τον Αντιπεριφερειάρχη την ...........

άμεση παρέμβασή του και την υποστήριξη των αιτημάτων τους, τα οποία έχουν να κάνουν με την καταβολή οφειλών του ΕΟΠΥΥ, την απόδοση των παλαιών χρεών από τα ασφαλιστικά ταμεία, τον συμψηφισμό των οφειλών και την απόδοση του ανθυγιεινού επιδόματος.

Ο κ. Αλευράς ανέφερε ότι σίγουρα ο κλάδος των φυσικοθεραπευτών, όπως και άλλοι κλάδοι σήμερα, αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες που ζούμε, ότι αιτήματα που έχουν να κάνουν με την προσφορά υγείας, πρέπει να βρίσκουν ανταπόκριση.

Επίσης, τους διαβεβαίωσε ότι θα διαβιβάσει τα αιτήματά τους προς τις κεντρικές υπηρεσίες, θεωρώντας ότι είναι δίκαια, και η επίλυσή τους θα βγάλει τον κλάδο τους από το αδιέξοδο που σήμερα βιώνει και θα κάνει βιώσιμη τη συνέχιση των θεραπευτηρίων τους.

Απεργεί ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην απεργία που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 10:30 στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.

Συνάδελφοι μετά τις εξαγγελίες για τα νέα μέτρα, ο Δημόσιος χαρακτήρας του κράτους καταρρέει και εισβάλει ο ιδιωτικός τομέας με οδυνηρές συνέπειες για το κοινωνικό σύνολο.

Η δημόσια περιουσία απαξιώνεται και ξεπουλιέται.

Υποβαθμίζεται η παιδεία και η υγεία και ...........

βάλλονται οι ευπαθείς ομάδες.

Οι συνεχιζόμενες περικοπές μισθών χωρίς αποτέλεσμα αποτελούν την εύκολη λύση για ακόμα μια φορά.

Οι επικείμενες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Η αύξηση των ορίων ηλικίας.

Η ενεργοποίηση και συμμετοχή όλων μας είναι ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Λιβάς Δημήτριος

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Λέκκα Νικολίνα

Συγκεντρωτική Τοποθέτηση Εκπαιδευτικών 2012 - 2013

Δημοσιεύθηκε ο συγκεντρωτικός πίνακας τοποθετήσεων εκπαιδευτικών για την χρονιά 2012 - 2013 σε σχολεία της Μεσσηνίας.
Δείτε όλα τα ονόματα στο παρακάτω συνημμένο αρχείο.
Κάτω δεξιά στο gadjet υπάρχει κουμπί μεγέθυνσης





Κυπαρισσία. Το νέο 15μελές Συμβούλιο στο Λύκειο

Συνεδρίασε σήμερα Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012 το μαθητικό συμβούλιο που εκλέχτηκε στις εκλογές της 21 Σεπτεμβρίου 2012 για τη συγκρότησή του σε σώμα. Μετά από φανερή ψηφοφορία μεταξύ των μελών του εκλέχτηκαν:.........


Πρόεδρος: Μαντζούνης Αδάμ
Αντιπρόεδρος: Αριδάς Λυκάων
Γραμματέας: Παπανικολάου Αγγελική

Τακτικά μέλη :
1. Παπαθεοδωρόπουλος Αντώνης
2. Νικολακόπουλος Παναγιώτης
3. Σπυροπούλου Ζωή
4. Δρακόπουλος Αίαντας
5. Καζάκοςς Ανδρέας
6. Αναστασόπουλος Σωτήρης
7. Μπούρας Ανδρέας
8. Συναδονού Αναστασία
9. Θεοδωροπούλου Ευγενία
10. Γκεϊβελόπουλος Νώντας
11. Γκόγκα Θεοδώρα
12. Αποστόλου Δημήτρης

Αναπληρωματικά μέλη:
1. Γκότσης Αποστόλης
2. Ζέρβας Ηλίας
3. Παλούκα Ειρήνη
4. Σπάλας Βασίλειος
5. Ψιλοπούλου Βασιλικλή

Φιλιατρά: Ξεκινούν οι εργασίες αλλαγής αγωγού ύδρευσης

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Μετα την ανοικτή επιστολή (κλίκ) που δημοσίευσε το Φιλιατρά News προς τον Δήμο Τριφυλίας (Δήμαρχο, Δημοτικούς συμβούλους και τοπικό συμβούλιο Φιλιατρών) και την απάντηση που λάβαμε (κλίκ) την ίδια ημέρα από το Δημοτικό κατάστημα Φιλιατρών -τους οποίους και ευχαριστούμε για την άμεση ενημέρωση- μάθαμε ότι τις τις αμέσως επόμενες ημέρες, ξεκινούν οι εργασίες αντικατάστασης του έργου "Ολοκλήρωση Δικτύου Ύδρευσης Φιλιατρών".
Πρόκειται για το έργο αντικατάστασης του ...........

τελευταίου κομματιού αντικατάστασης του αγωγού ύδρευσης από την περιοχή της Δεξαμενής μέχρι την πλατεία των Φιλιατρών, σε όλο το μήκος του δρόμου.
Σύμφωνα με την απάντηση που είχαμε λάβει από τον Δήμο και συγκεκριμένα από τον Αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Τσίγγανο, από τις 20 Αυγούστου υπάρχει ανάδοχος του έργου και στις 29 Αυγούστου ορίστηκε ο επιβλέποντας μηχανικός.

Στην ίδια απαντητική επιστολή ο αντιδήμαρχος κ. Τσίγγανος ανέφερε οτι ο ανάδοχος οφείλει εντός ενός μηνός να προβεί σε έναρξη εργασιών με συμβατικό χρόνο ολοκλήρωσης του έργου μέχρι την 20/2/2013.

Σύμφωνα με νεότερη πληροφόρηση που εξασφάλισε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το Φιλιατρά Νews οι εργασίες ξεκινούν τις αμέσως επόμενες μέρες καθώς ο ανάδοχος του έργου έχει ΗΔΗ εγκατασταθεί και κάποιες μικρές λεπτομέρειες απομένουν για την έναρξη των εργασιών.

Θυμίζουμε ότι το έργο αυτό είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2007 - 2013 και συγκεκριμένα στην ΔΕΠΙΝ Πελοποννήσου και τον Ιανουάριο του 2012 είχε υπογραφεί από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη δίνοντας το πράσινο φως για την έναρξη των εργασιών οι οποίες πλέον ξεκινούν άμεσα.

Καθιερώνονται οι ανά πενταετία απογραφές συνταξιούχων.

Πάνω από 2 εκατ. το όφελος από τις μαϊμού συντάξεις

Από χθες, 24 Σεπτεμβρίου, έχει ανασταλεί η καταβολή της σύνταξης των 4.560 ατόμων που δεν απεγράφησαν μέχρι την 20η Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή, ανέπτυξε τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους όσον αφορά τον τομέα των Συντάξεων.

Παράλληλα, έχει αρχίσει η αναζήτηση των ...........

αχρεωστήτως καταβληθεισών συντάξεων, ενώ το μηνιαίο δημοσιονομικό όφελος ανέρχεται σε 2.024.120 ευρώ.
Στη συνέχεια θα παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη όσοι με δόλο εισέπρατταν τις συντάξεις αυτές. Επιπροσθέτως, από το 2013, καθιερώνονται ετήσιοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι και ανά πενταετία τακτικές απογραφές.

Η μείωση του χρόνου αναμονής από τη χρονική στιγμή εξόδου από την ενεργό υπηρεσία μέχρι την χρονική στιγμή έναρξης της καταβολής της οριστικής σύνταξης.
Τίθεται, από τις αρχές Οκτωβρίου 2012, σε λειτουργία διαδικτυακή πύλη (portal) με στόχο την ενημέρωση των ενδιαφερομένων πολιτών και την προώθηση της αναγκαίας διαφάνειας. Μέσω αυτού οι δικαιούχοι θα μπορούν να ενημερώνονται σχετικά με τις συντάξεις τους, καθώς και για την πορεία διεκπεραίωσης του φακέλου τους.
Ο χρόνος αναμονής των υποθέσεων εντός του Γενικού Λογιστηρίου μειώνεται έως το τέλος του 2012, περίπου σε 7 μήνες. Για τα επόμενα έτη, ισχύουν οι προγραμματικές δεσμεύσεις.

Η αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται, εξαιτίας του χρόνου αναμονής, στην κάλυψη στο μεσοδιάστημα στοιχειωδών αναγκών των δικαιούχων σύνταξης.
Με νομοθετική πρωτοβουλία που αναλαμβάνεται, από τις αρχές του 2013, ο εξερχόμενος από την ενεργό υπηρεσία θα λαμβάνει ανά μήνα αναμονής, έναντι της σύνταξής του, το 50% του βασικού μισθού που ελάμβανε κατά την αποχώρησή του από την ενεργό υπηρεσία. Με την καταβολή της οριστικής σύνταξης θα γίνεται τελική εκκαθάριση. Εξυπακούεται ότι με την εφαρμογή των ανωτέρω διασφαλίζεται η αντικειμενική, διαφανής και αμερόληπτη τήρηση της σειράς στη διαδικασία της συνταξιοδότησης.

bankingnews

Παράταση έως 5 Οκτωβρίου για την απογραφή συνταξιούχων του ΙΚΑ

Παρατείνεται η προθεσμία απογραφής συνταξιούχων του ΙΚΑ μέχρι 5 Οκτωβρίου σύμφωνα με ενημερωτικό Δελτίο τύπου που εξέδωσε η διοίκηση.
Στην ανακοίνωση της διοίκησης επισημαίνεται ότι νέα παράταση στην προθεσμία για την απογραφή δεν θα δωθεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρει.....


Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σας ενημερώνει ότι η απογραφή των συνταξιούχων παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή 5/10/2012, προκειμένου να δοθεί μία τελευταία δυνατότητα να προσέλθουν να απογραφούν όσοι και όσες δεν έχουν προσέλθει μέχρι σήμερα.

Κάνουμε όμως γνωστό, ότι άλλη παράταση δεν πρόκειται να δοθεί και επισημαίνουμε ότι όσοι δικαιούχοι δεν προσέλθουν να απογραφούν στις Τράπεζες ή στα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ έως τις 5/10/2012, δεν θα λαμβάνουν πλέον από τον Οκτώβριο τη σύνταξή τους μέσω Τραπεζών, παρά μόνο με την αυτοπρόσωπη παρουσία τους στα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Ανεβαίνει το κόστος αποχώρησης της Credit Agricole από την Ελλάδα

Επιπλέον ποσό, ύψους από 600 έως 700 εκατομμύρια ευρώ ενδέχεται να διοχετεύσει στην Εμπορική η Credit Agricole, προκειμένου να πουλήσει την ελληνική θυγατρική της, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Η αμερικανική οικονομική εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, με γνώσεις στη διαδικασία πώλησης,αναφέρει πως η Credit Agricole επιθυμεί να αποχωρήσει από την Ελλάδα, λόγω των συνεπειών της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με το news247.gr

Η απόκτηση της Εμπορικής το 2006 προκάλεσε στην ..............

τράπεζα απώλειες δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ τα διαδοχικά σενάρια για μία ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, κλόνισαν την μεταξύ του εμπιστοσύνη.

Στο ίδιο δημοσίευμα, αναφέρεται ότι οι προσφορές των Eurobank, Alpha Bank και Εθνικής Τράπεζας, που έχουν υποβληθεί για την εξαγορά της Εμπορικής είναι σε μεγάλο βαθμό ταυτόσημες προβλέποντας την απόκτηση της τράπεζας στην τιμή του 1 ευρώ.

Για κάθε μια από τις ελληνικές τράπεζες, η Εμπορική θα αποτελούσε καλό απόκτημα.

Ωστόσο, για την Credit Agricole, η έξοδος από την ελληνική αγορά αποδεικνύεται ακριβή.

Τον Ιούλιο, η γαλλική τράπεζα έριξε 2,3 δισ. ευρώ στην Εμπορική για την ανακεφαλαιοποίησή της, ποσό το οποίο η Τράπεζα της Ελλάδος υποστηρίζει πως δεν είναι αρκετό.

Σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση της στάσης της κυβέρνησης, εκπρόσωπος της Credit Agricole αρνήθηκε να σχολιάσει.

Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα, ανακοινώσεις για τις περαιτέρω κινήσεις της Credit Agricole αναμένονται εντός της εβδομάδας, πιθανότατα μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ της, την Τετάρτη.

MarketBeast

Νέα «πράσινα» πιστοποιητικά βάζουν «φωτιά» στην τσέπη ιδιοκτητών ακινήτων

«Φωτιά» στην τσέπη των ιδιοκτητών ακινήτων βάζουν από την αρχή του νέου χρόνου δύο αποφάσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος που αποτελούν κοινοτικές επιταγές.

Από τη νέα χρονιά, η υποχρέωση για την έκδοση δύο πιστοποιητικών ανεβάζουν το κόστος μεταβίβασης ή μίσθωσης ακινήτων από 300 ευρώ έως 600 ευρώ τουλάχιστον, ανά περίπτωση.
Αυτό αναμένεται να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερα ...........

προβλήματα στην αγορά ακινήτων που έχει ήδη βυθιστεί στην ύφεση αλλά και να μειώσει και την προσφορά για ενοικίαση κατοικιών αφού το επιπλέον αυτό κόστος επιβαρύνει τους ιδιοκτήτες, αναφέρει το newsit.gr

Όλα αυτά συμβαίνουν καθώς από τη νέα χρονιά θα είναι υποχρεωτική η έκδοση πιστοποιητικού ελέγχου κεντρικής θέρμανσης, το κόστος του οποίου κατ’ ελάχιστο κινείται, αυτή τη στιγμή περί τα 100-150 ευρώ αλλά και η έκδοση πιστοποιητικού ελέγχου των κλιματιστικών, το κόστος του οποίου κινείται περί τα 200-300 ευρώ τουλάχιστον.

Σε αυτά, θα πρέπει να προστεθεί η ούτως ή άλλως υποχρεωτική έκδοση πιστοποιητικού της ενεργειακής επιθεώρησης, το κόστος του οποίου κινείται κατ’ ελάχιστο περί τα 100-200 ευρώ, για ένα σπίτι 100 τ.μ. Η μη έκδοση πιστοποιητικών επισείει πρόστιμα από 1.000 έως 10.000 ευρώ.

Το καλό νέο είναι ότι προκρίνεται η ελεύθερη διαπραγμάτευση για τις αμοιβές των ελεγκτών για την έκδοση πιστοποιητικού που μπορεί να μειώσει σε ορισμένες περιπτώσεις το συνολικό κόστος.

Το έτερο καλό νέο της υπόθεσης είναι ότι μέχρι τώρα, η έκδοση των δυο αυτών επιπλέον πιστοποιητικών ήταν υποχρεωτική για όλους, αφού προβλεπόταν από τον πρόσφατο νόμο ότι εντός τριετίας θα έπρεπε όλα τα ακίνητα της χώρας να περάσουν από ενεργειακή επιθεώρηση.

Ωστόσο, στα πλαίσια της διαβούλευσης που διενεργείται και λόγω των πολύ δυσμενών οικονομικών συνθηκών και ενόψει των νέων μέτρων, προκρίνεται ως φαίνεται ότι σε πρώτη φάση την υποχρέωση αυτή θα έχουν μόνο όσοι μεταβιβάζουν ή ενοικιάζουν το ακίνητό τους. Η επιβάρυνση είναι μικρότερη στις περιπτώσεις πολυκατοικιών με κεντρική θέρμανση καθώς το κόστος επιμερίζεται μεταξύ των ιδιοκτητών. Όχι όμως και στις μονοκατοικίες.

Η Πανελλήνια Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων εξέφρασε ως αναμενόταν τις αντιρρήσεις της, προτείνοντας να χρησιμοποιηθεί η ηλεκτρονική εφαρμογή που υπάρχει ήδη στον ιστότοπο του υπουργείου Περιβάλλοντος και οι ιδιοκτήτες να λαμβάνουν τα πιστοποιητικά μέσω αυτής πληρώνοντας ένα μικρό παράβολο.

Ωστόσο, το υπουργείο Περιβάλλοντος ανταπαντά ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο στην περίπτωση που θα ήταν δυνατή η διασφάλιση των πραγματικών στοιχείων των ακινήτων.

Οι εκδόσεις των πιστοποιητικών είναι κοινοτικές επιταγές και κρίνονται ως απαραίτητες για την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος. Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως υπολογίζεται, το 25% τουλάχιστον των κεντρικών θερμάνσεων στην Ελλάδα, λόγω ελλείψεων στην απόδοση, καταναλώνουν 30%-60% περισσότερο πετρέλαιο.

Marketbeast

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί μπάρες δημητριακών - Βρέθηκαν μέσα έντομα

Πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική επωνυμία «7 DAYS CEREAL BARS με σοκολάτα», οκτώ τεμαχίων (6+2 δώρο) σε συσκευασία των 200 γραμμαρίων (8x25 g), που διατίθεται στην ελληνική αγορά από την CHIPITA Α.Ε., με τις κάτωθι ενδείξεις:.........

- στην εξωτερική συσκευασία : «ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 18.10.12 21:48 ΥΥ»

- στην εσωτερική συσκευασία : «ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 18.10.12 C120520030 B»

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση απόσυρση/ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του προϊόντος και καλεί τους καταναλωτές οι οποίοι το έχουν στην κατοχή τους, να μην το καταναλώσουν.

Χρήστες του Facebook υποστηρίζουν ότι είδαν σε... κοινή θέα προσωπικά τους μηνύματα

Έντονη ανησυχία για την ασφάλεια των χρηστών του Facebook έχει προκαλέσει το γεγονός πως κάποιοι από τους χρήστες του υποστηρίζουν ότι είδαν σε... κοινή θέα στο προφίλ τους προσωπικά τους μηνύματα από το 2007 ώς το 2009.

Οι περισσότερες καταγγελίες χρηστών έρχονται από τη Γαλλία, την ώρα που επισήμως το Facebook κάνει λόγο για ψευδείς φήμες.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι δεν έχει υπάρξει η .............

παραμικρή αλλαγή στις ρυθμίσεις ασφαλείας και απορρήτου και πως τα συγκεκριμένα μηνύματα που εμφανίστηκαν σε κοινή θέα δεν ήταν τίποτε άλλο από status updates τα οποία δημοσιοποιήθηκαν ξανά.

Παρόμοιες φήμες είχαν έρθει στην επιφάνεια και το 2011, αλλά όπως αναφέρει πηγή από την εταιρεία, μετά από εκτεταμένη έρευνα αποδείχθηκε ότι ήταν αναληθείς.

Ωστόσο, παρά την επίσημη απάντηση του Facebook, πολλοί χρήστες επιμένουν ότι βρήκαν στον τοίχο τους παλιό ιδιωτικό τους υλικό.

in.gr

Δ' Εθνική 6ος Ομιλος. Το πλήρες πρόγραμμα των 18 Αγωνιστικών

Διενεργήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 24/9 στα γραφεία της Ε.Π.Ο. η κλήρωση για το αγωνιστικό πρόγραμμα των ομίλων (εκτός του 2ου) του Πρωταθλήματος Δ΄ Εθνικής Κατηγορίας, περιόδου 2012-2013. Το πρόγραμμα έχει αναρτηθεί στην της ΕΠΟ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των 18 Αγωνιστικών έχει ως εξής:








Α' ΓΥΡΟΣ

1η Αγωνιστική

ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ
ΠΑΜΙΣΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΑΓΕΙΚΩΝ
ΑΧΑΙΚΗ - DΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΙΚΩΝ
ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ - ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΠΠΑ - ΔΟΞΑ Ν.ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ




2η Αγωνιστική

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - ΠΑΜΙΣΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΠΠΑ - ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΙΚΩΝ - ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΑΓΕΙΚΩΝ - ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΔΟΞΑ Ν.ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ - ΑΧΑΙΚΗ



3η Αγωνιστική

ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ - ΠΑΜΙΣΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
ΑΧΑΙΚΗ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΠΠΑ
ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ - ΔΟΞΑ Ν.ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΙΚΩΝ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΑΓΕΙΚΩΝ



4η Αγωνιστική

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΙΚΩΝ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΠΠΑ - ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ
ΠΑΜΙΣΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ - ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΑΧΑΙΚΗ - ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ
ΔΟΞΑ Ν.ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΑΓΕΙΚΩΝ



5η Αγωνιστική

ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ - ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - ΔΟΞΑ Ν.ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ - ΑΧΑΙΚΗ
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΙΚΩΝ - ΠΑΜΙΣΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΑΓΕΙΚΩΝ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΠΠΑ



6η Αγωνιστική

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΠΠΑ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ
ΠΑΜΙΣΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ - ΔΟΞΑ Ν.ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ
ΑΧΑΙΚΗ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΑΓΕΙΚΩΝ
ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΙΚΩΝ
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ - ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ



7η Αγωνιστική

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - ΑΧΑΙΚΗ
ΠΑΜΙΣΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΠΠΑ
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΙΚΩΝ - ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΑΓΕΙΚΩΝ - ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ
ΔΟΞΑ Ν.ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ - ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ



8η Αγωνιστική

ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΑΓΕΙΚΩΝ
ΑΧΑΙΚΗ - ΠΑΜΙΣΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΠΠΑ
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ
ΔΟΞΑ Ν.ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΙΚΩΝ



9η Αγωνιστική

ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ - ΔΟΞΑ Ν.ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΠΠΑ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΙΚΩΝ
ΠΑΜΙΣΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ - ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ
ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ - ΑΧΑΙΚΗ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΑΓΕΙΚΩΝ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ



Β' ΓΥΡΟΣ



10η Αγωνιστική

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ
ΔΟΞΑ Ν.ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΠΠΑ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΑΓΕΙΚΩΝ - ΠΑΜΙΣΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΙΚΩΝ - ΑΧΑΙΚΗ
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ - ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ



11η Αγωνιστική

ΠΑΜΙΣΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ
ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΠΠΑ
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΙΚΩΝ
ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΑΓΕΙΚΩΝ
ΑΧΑΙΚΗ - ΔΟΞΑ Ν.ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ



12η Αγωνιστική

ΠΑΜΙΣΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ - ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΠΠΑ - ΑΧΑΙΚΗ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΔΟΞΑ Ν.ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ - ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΑΓΕΙΚΩΝ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΙΚΩΝ



13η Αγωνιστική

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΙΚΩΝ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΠΠΑ
ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ - ΠΑΜΙΣΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ - ΑΧΑΙΚΗ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΑΓΕΙΚΩΝ - ΔΟΞΑ Ν.ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ



14η Αγωνιστική

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ - ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ
ΔΟΞΑ Ν.ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ
ΑΧΑΙΚΗ - ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ
ΠΑΜΙΣΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΙΚΩΝ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΠΠΑ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΑΓΕΙΚΩΝ



15η Αγωνιστική

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΠΠΑ
ΔΟΞΑ Ν.ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ - ΠΑΜΙΣΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΑΓΕΙΚΩΝ - ΑΧΑΙΚΗ
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΙΚΩΝ - ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ - ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ



16η Αγωνιστική

ΑΧΑΙΚΗ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΠΠΑ - ΠΑΜΙΣΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΙΚΩΝ
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΑΓΕΙΚΩΝ
ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ - ΔΟΞΑ Ν.ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ



17η Αγωνιστική

ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΑΓΕΙΚΩΝ - ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ
ΠΑΜΙΣΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ - ΑΧΑΙΚΗ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΠΠΑ - ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΙΚΩΝ - ΔΟΞΑ Ν.ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ



18η αγωνιστική

ΔΟΞΑ Ν.ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ - ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΙΚΩΝ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΠΠΑ
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ - ΠΑΜΙΣΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
ΑΧΑΙΚΗ - ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΑΓΕΙΚΩΝ

Αφιέρωμα στους Τριφύλιους Λογοτέχνες

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Δήμος Τριφυλίας μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης και με τη συνεργασία της Ένωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων επιχειρεί να στρέψει τα βλέμματα στην πλούσια πνευματική κληρονομιά της Τριφυλίας μέσα από τέσσερεις σπουδαίους λογοτέχνες. Τον Όμηρο Πέλλα, το Δημοσθένη Ζαδέ, τον Τίτο Αινεία και τον Θέμη Τριφύλιο.
Και οι τέσσερεις, παρά το ότι είναι άγνωστοι στο ευρύ κοινό, έχουν πλούσιο λογοτεχνικό έργο με πάρα πολλές δημοσιεύσεις αλλά και σημαντικές διακρίσεις.

Η παρουσίαση των τεσσάρων λογοτεχνών έχει μια ...............

ουσιαστικότερη σημασία για την πνευματική καταξίωση του τόπου μας. Ακόμα το έργο τους εκτός από τη λογοτεχνική του αξία, αποτελεί μια πηγή πληροφόρησης της κοινωνικής ζωής της περιοχής, των εθίμων και των αξιών της εποχής τους.
Η παρουσίαση του έργου τους θα γίνει στην Κυπαρισσία, τα Φιλιατρά και τους Γαργαλιάνους. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
Αφιέρωμα στους Τριφύλιους λογοτέχνες.

29 Σεπτεμβρίου 2012 ως τις 10 Οκτωβρίου 2012.

Αναλυτικά:

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012 ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΟΜΗΡΟ ΠΕΛΛΑ
Κυπαρισσία – Αίθουσα Αλέκος Παπαδόπουλος - Ώρα 8.30 μ.μ.


«Η ζωή και το έργο του Όμηρου Πέλλα. Εισαγωγή»
Ομιλητής: Κώστας Παπαδόπουλος (Ζωτόπουλος) - Αντιπρόεδρος της Ένωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων.

« Όμηρος Πέλλας: ένας σημαντικός Τριφύλιος δημιουργός. Πενήντα χρόνια από τον θάνατό του».
Ομιλητής: Σωτήρης Γυφτάκης – συγγραφέας, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Επιλογής Νέων Μελών της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών.

«Η άλλη ομηρία, μια συν-ομιλία. Τα διηγήματα του Όμηρου Πέλλα»
Ομιλητής : Ηλίας Καφάογλου – δημοσιογράφος-συγγραφέας.

Ανάγνωση διηγήματος και αποσπασμάτων από το «Στάλαγκ VI C», καθώς και επιμέλεια-παρουσίαση εικόνων από τη ζωή και το έργο του Όμηρου Πέλλα: Καλομοίρα Εστιανίδου, -εκπαιδευτικός.


Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012 ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΖΑΔΕ
Κυπαρισσία - Αίθουσα Αλέκος Παπαδόπουλος - Ώρα 8.00 μ.μ.

«Δημοσθένης Ζαδές: Ο Κυπαρίσσιος λογοτέχνης, ο πεζογράφος, ο ποιητής ο κριτικός.»
Ομιλητής: Στάθης Παρασκευόπουλος – Εκπαιδευτικός – Λογοτέχνης – τ. Πάρεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

Απαγγελία ποιημάτων και ανάγνωση διηγήματος


Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012 ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΤΙΤΟ ΑΙΝΕΙΑ
Φιλιατρά – Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο – Ώρα 7.30 μμ

«Τίτος Αινείας: Ο ποιητής του ονείρου.» - Ομιλητής: Κώστας Κόλλιας – Ερανιώτης

Απαγγελία ποιημάτων και ανάγνωση διηγήματος


Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012 ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΘΕΜΗ ΤΡΙΦΥΛΙΟ
Γαργαλιάνοι - Μπρίσκειος Βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων - Ώρα 8.00 μμ.

«Θέμης Τριφύλιος: το πεζογραφικό και θεατρικό του έργο»
Ομιλητής: Άγγελος Λάππας - φιλόλογος-συγγραφέας

Απαγγελία αποσπασμάτων πεζών και θεατρικών και ανάγνωση διηγήματος

Ποιήματα και διηγήματα, για τα αφιερώματα στον Δημοσθένη Ζαδέ, στον Τίτο Αινεία και στον Θέμη Τριφύλιο, διαβάζουν ηθοποιοί του Τριφυλιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου.

Η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης
ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ