Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2012

Σήραγγα Καλογερικού Κλειστός ο ένας κλάδος για συντήρηση την επόμενη εβδομάδα

Λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού της σήραγγας Καλογερικού, που βρίσκεται στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολη- Καλαμάτα, θα είναι κλειστός όλη την επόμενη εβδομάδα ο κλάδος με κατεύθυνση προς Αθήνα.
Συγκεκριμένα, η κυκλοφορία θα διακοπεί από ..............

τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου στις 9.00 έως και την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου στις 11.00 και η κυκλοφορία των οχημάτων θα μετατεθεί και θα διεξάγεται σε ένα στοίχο στον κλάδο της σήραγγας, με κατεύθυνση προς Καλαμάτα.

Ως προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης Ίσως λάβουν τον Οκτώβριο περισσότερα από 1,1 δισ. ευρώ οι αγρότες

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να ξεπεράσει το 50% η προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης σε αγρότες και κτηνοτρόφους, που είναι προγραμματισμένη να εκταμιευθεί στα μέσα Οκτωβρίου, μετά την υποβολή προς την Ε.Ε. σχετικού αιτήματος του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθ. Τσαυτάρη.

Ειδικότερα, το συνολικό ύψος της ενιαίας ενίσχυσης για φέτος είναι 2,2 δισ. ευρώ, τα οποία θα έπρεπε να καταβληθούν το Δεκέμβριο.
Ωστόσο, μετά από ενέργειες του υπουργείου, η .............

Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε το «πράσινο φως» να δοθεί προκαταβολικά τον Οκτώβριο το 50% του συνολικού ποσού.

Όμως, δεδομένου ότι παρατηρείται συνεχής επιδείνωση στη ρευστότητα της κτηνοτροφίας, λόγω και της ραγδαίας αύξησης των τιμών στις ζωοτροφές, ο κ. Τσαυτάρης επανήλθε με νέο αίτημα στο πρόσφατο Συμβούλιο Υπουργών. Ζήτησε να αυξηθεί η προκαταβολή της ενίσχυσης στο 60- 65%, κάτι το οποίο οι ομόλογοί του δεν είδαν αρνητικά.
Έτσι, το ύψος της προκαταβολής αναμένεται να καθοριστεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, αλλά σε κάθε περίπτωση με βάση τον υπάρχοντα προγραμματισμό, στα μέσα Οκτωβρίου θα καταβληθεί 1,1 δισ. ευρώ και έως το τέλος Δεκεμβρίου το υπόλοιπο ποσό, επίσης 1,1 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι σε μια προσπάθεια να ανταπεξέλθουν άμεσα στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι, ο κ. Τσαυτάρης έχει ζητήσει και την προβλεπόμενη δυνατότητα εφαρμογής του επιτρεπόμενου προγράμματος κρατικών ενισχύσεων «de minimis». Πρότεινε να δοθούν περισσότερα από τα 75 εκατ. ευρώ που προβλέπει το πρόγραμμα για την Ελλάδα ως κρατικές επιδοτήσεις για τις περιπτώσεις έκτακτων καταστάσεων.

Θάρρος

Ο κ Νταβούτογλου στο Βήμα του ΟΗΕ

Άρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Παρακολούθησα χτες την ζωντανή μετάδοση από τον τηλεοπτικό σταθμό Al Jazeera την ομιλία του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών κ Νταβούτογλου από το Βήμα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Είπε πολλά ο Τούρκος Υπουργός που θα πρέπει να μελετήσουν πολύ, μα πάρα πολύ προσεκτικά, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών (που υπήρξε και διπλωμάτης καριέρας) κ Αβραμόπουλος και μαζί τα στελέχη του…
Θα σταθώ μόνο σε 3 σημεία που μου προξένησαν ιδιαίτερη εντύπωση:

Πρώτον, στην εμμονή του κ Νταβούτογλου για ................

παρέμβαση του ΟΗΕ ώστε να σταματήσει η ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑ των Έλληνο-Κυπρίων απέναντι στους Τούρκο-Κυπρίους η οποία μάλιστα τώρα πια οξύνεται περισσότερο με την ΕΠΙΣΗΜΗ και ΕΜΦΑΝΗ αναζήτηση (ΑΟΖ) αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στις Θαλάσσιες περιοχές της μαρτυρικής Μεγαλονήσου (χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης)…Αλλά πόσο εύκολα «ξέχασε» ο κ Νταβούτογλου να αναφερθεί σε συγκεκριμένα προγενέστερα ψηφίσματα του ΟΗΕ που αφορούσαν την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο το καλοκαίρι του 1974…

Δεύτερον, στην εμφατική τοποθέτηση του Τούρκου Υπουργού των Εξωτερικών ότι η χώρα του διαθέτει πλήθος προσωπικού των Ενόπλων της Δυνάμεων σε διάφορα μέρη της Υφηλίου όπου έχει προσκληθεί (κυρίως μέσω του ΝΑΤΟ) και,

Τρίτον, στην ανακοίνωση ότι η χώρα του φιλοξενεί στο έδαφός της 90,000 Σύριους πρόσφυγες που κατέφυγαν εκεί εξαιτίας των συνεχιζόμενων αιματηρών συγκρούσεων ανάμεσα στο Καθεστώς του προέδρου Assad και των ενόπλων του αποκαλούμενου «Στρατού Απελευθέρωσης της Συρίας» (Free Syria Army)…Αλλά και εδώ μάλλον «ξέχασε» να μας πει ο Τούρκος Υπουργός των Εξωτερικών ότι μετά την επέμβαση των «Συμμαχικών Δυνάμεων» για την Ανατροπή του Hussein το 2003 στη Συρία ζούνε περισσότερο από ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ πρόσφυγες από το Ιράκ (πολλοί από τους οποίους ήταν Χριστιανοί αλλά και Μουσουλμάνοι) αλλά το 2007 η Κυβέρνηση Assad «έθεσε φραγμούς» στην ανθρωπιστική υποδοχή των προσφύγων συνειδητοποιώντας ότι η παρουσία τους θα μπορούσε να δημιουργήσει εσωτερικούς κινδύνους εξαιτίας της αντιπαλότητας θρησκευτικών ομάδων Μουσουλμάνων του Ιράκ που αλληλοσπαράσσονται από δογματικές και φυλετικές έριδες…

Ρίξτε μια ματιά στον σύνδεσμο : http://en.wikipedia.org/wiki/Iraqis_in_Syria
Τελικά αποδεικνύεται ότι από το Βήμα του ΟΗΕ οι Ηγέτες λένε αυτά που θέλουν επειδή επιλεκτικά «βλέπουν» μόνο αυτά που…θέλουν και τους συμφέρει!
Και, πέραν του Προεδρείου, οι Διπλωμάτες που παρίστανται χειροκροτούν αυτά που θέλουν να ακούσουν και μειδιούν όταν ακούν όσα δεν συμφέρει να ακούσουν…
ΟΗΕ σημαίνει: Οργανισμός ΗΝΩΜΕΝΩΝ Εθνών…

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 29ης Σεπτεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Διαβάστε στο θάρρος της Μεσσηνίας

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Θα ρυθμιστούν τα πυρόπληκτα δάνεια

Με αφορμή το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα έχουν δει το............

φως της δημοσιότητας μια σειρά από απόψεις με θέμα τα δάνεια των πυρόπληκτων νομών και την ανάγκη να δοθεί ένα αίσιο τέλος από την πλευρά της κυβέρνησης και ιδιαίτερα τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με βάση και προηγούμενες δεσμεύσεις του, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας, Περικλής Μαντάς, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση σημειώνεται πως «στο δελτίο Τύπου του Πρωθυπουργικού Γραφείου, στις 29/06/2012, αναφέρεται ξεκάθαρα και δε “χωρούν” παρερμηνείες, η βούληση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης για τη διευθέτηση αυτού του κρίσιμου ζητήματος.

Κάθε άλλη συζήτηση για τη στάση του πρωθυπουργού αποσκοπεί στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης…».

Διαβάστε στη ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΠΟΛΕΜΟΣ για την ονομασία ΠΟΠ Καλαμάτα της βρώσιμης ελιάς. Η ΠΕΜΕΤΕ ζητεί ακύρωση της επέκτασής της στις όμορες με τη Μεσσηνία περιοχές ή κατοχύρωσή της ως ελληνικό ΠΟΠ!
Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Κώστα Κοντοθανάση.
ΑΥΤΟ είναι το σημερινό πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» που κυκλοφορεί με πολλά ενδιαφέροντα και αποκλειστικό θέματα. Ιδού ορισμένα που προβάλλονται στην πρώτη σελίδα:
● ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΙΑ εν εξελίξει στο Άνω Ψάρι, σε μυκηναϊκό θολωτό τάφο.
● ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ το στρατόπεδο της Καλαμάτας, όπως είχε δεσμευτεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς .
● Η ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε. επιβράβευσε για 4η συνεχή χρονιά τα παιδιά των εργαζομένων που πέτυχαν σε ΑΕΙ-ΤΕΙ την ακαδημαϊκή χρονιά 2011-2012.
● ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ «τζέρτζελο» με τα δάνεια στις πυρόπληκτες περιοχές από το ΣΥΡΙΖΑ (Πετράκος) και «Ελευθερία» (Πλεμμένος). Απάντηση που κλείνει το θέμα από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Περικλή Μαντά, που εξηγεί και επεξηγεί για τους δύσπιστους τη δέσμευση και την πολιτική βούληση Σαμαρά.
● ΤΑ 5 ΣΗΜΕΙΑ που συγκροτούν την πολιτική πλατφόρμα του ΠΑΣΟΚ για το πακέτο των δημοσιονομικών μέτρων των 11,8 δισ. ευρώ, εξηγεί η Ν.Ε. Μεσσηνίας για την Ανασύστασή του.
● ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ για 4 Τριφύλιους λογοτέχνες από το Δήμο. Σήμερα το αφιέρωμα για τον Όμηρο Πάλλα στην Κυπαρισσία.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!


Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012

Έκτακτη εισφορά στους παραγωγούς ενέργειας από ΑΠΕ εξήγγειλε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος

Η κυβέρνηση θα παρέχει ένεση ρευστότητας 140 εκατ. ευρώ και θα επιβάλει έκτακτη εισφορά σε παραγωγούς ΑΠΕ για να στηρίξει τον Λειτουργό Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ), είπε σε συνέντευξή του την Παρασκευή ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ασημάκης Παπαγεωργίου.

Ο ΛΑΓΗΕ θα λάβει μονοετές δάνειο 140 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, είπε ο κ. Παπαγεωργίου. Η τρόικα έχει άρει τις επιφυλάξεις της για το δάνειο στον ΛΑΓΗΕ, καθώς έκρινε ότι η κατάσταση στην αγορά ενέργειας είναι κρίσιμη.

«Η τρόικα το ενέκρινε, γιατί αντιλαμβάνεται την ...........

στόχευση των συγκεκριμένων ενεργειών, που σκοπό έχουν να μπορέσει να επιβιώσει η αγορά και να επανέλθει σε μια κανονική κατάσταση», είπε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ.

Παράλληλα με το δάνειο, η κυβέρνηση θα επιβάλει προσωρινή εισφορά στους παραγωγούς ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές (ΑΠΕ) που έχουν ήδη συμβάσεις, προσέθεσε ο κ. Παπαγεωργίου.

«Από εκεί και πέρα θα υπάρξει μια οικονομική παρέμβαση για τις υπάρχουσες συμβάσεις. Θα την αποκαλούσα μία εισφορά αλληλεγγύης γιατί πρόκειται για τον δικό τους λογαριασμό, για το δικό τους ταμείο, αυτό στο οποίο θα συνεισφέρουν. Δεν πρόκειται τα χρήματα να πάνε κάπου αλλού. Αυτήν τη στιγμή είμαστε στην τελική εκτίμηση του ακριβούς ύψους της», σημείωσε.

«Δεν μπορώ να πω ακριβώς πού θα κυμανθεί, αλλά θα είναι σε τέτοιο επίπεδο που να επιτρέπει να λειτουργούν κανονικά και να διατηρούν ικανοποιητικές αποδόσεις. Θα ισχύει άλλωστε για πολύ συγκεκριμένο διάστημα και όχι εσαεί για το σύνολο του υπολοίπου χρόνου για το οποίο έχουν σύμβαση. Από εκεί και πέρα, η επόμενη κίνησή μας είναι τα διαρθρωτικά μέτρα για να εκκαθαρίσουμε τη συγκεκριμένη αγορά. Υπάρχει μία άναρχη κατάσταση, που πρέπει να εξορθολογιστεί», επισήμανε.

Στρατηγικός επενδυτής για τη ΔΕΗ

Στη συνέντευξή του ο κ. Παπαγεωργίου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στο θέμα της αναδιάρθρωσης της ΔΕΗ.

«Η αλλαγή του ρυθμιστικού πλαισίου έχει να κάνει και με την αναδιάρθρωση της ΔΕΗ, που είναι ο βασικός πυλώνας της αγοράς και θα παραμείνει ο βασικός παίκτης, δεν υπάρχει συζήτηση γι' αυτό. Χαρήκαμε ιδιαιτέρως για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Το να πουλήσουμε μία λιγνιτική μονάδα, δε φέρνει αποτέλεσμα. Δεν ανοίγει η αγορά με το να δώσεις ένα εργοστάσιο», είπε.

«Η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ πρέπει να γίνει με οργανωμένο τρόπο και όχι αποσπασματικά. Αν δεν γίνει καθετοποιημένα, δεν έχεις απελευθέρωση της αγοράς», υποστήριξε.

«Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ θα προχωρήσει σύμφωνα με μοντέλα που έχουν ήδη δοκιμαστεί με μεγάλη επιτυχία. Δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε τον τροχό. Άλλωστε, δεν έχουμε και τον χρόνο. Μπορούν να δημιουργηθούν μικρές, κάθετα οργανωμένες εταιρίες, όπως έχει συμβεί σε άλλες χώρες επιτυχημένα που προσφέρθηκαν στην αγορά. Η επεξεργασία του μοντέλου, σύμφωνα με το οποίο θα ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ, θα τελειώσει μέχρι το τέλος του έτους. Η διαδικασία θα πάρει γύρω στα δύο χρόνια», συμπλήρωσε.

«Αυτή τη στιγμή, άμεση πώληση ποσοστού στο Χρηματιστήριο δεν μπορεί να δώσει τα κεφάλαια που χρειαζόμαστε. Άρα βγάζουμε έξω αυτήν τη λύση», ανέφερε.

«Η συμφερότερη λύση για το κράτος και για να λειτουργήσει η ΔΕΗ, είναι μια συνεργασία. Τη δεδομένη στιγμή φαίνεται, ότι η καλύτερη λύση είναι μια συνεργασία με μεγάλο στρατηγικό επενδυτή. Προς αυτήν την κατεύθυνση είναι και το διεθνές ενδιαφέρον. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να παραμείνει η ΔΕΗ ένας πραγματικά σωστός παίκτης, από την άποψη ανταγωνισμού, και να υπάρχουν και μία ή δύο εταιρείες που θα μπορούν να λειτουργήσουν κάθετα από την παραγωγή μέχρι την εμπορία. Κάποιος στρατηγικός επενδυτής στη ΔΕΗ θα πάρει σίγουρα και κάποιο ποσoστό», σημείωσε.

in.gr

Χαμός στο twitter με τον Πειραιώς Σεραφείμ και το στοματικό sex

Χαμός σε facebook και twitter από το μανιφέστο του Μητροπολίτη Πειραιώς κατά της πεολειχίας.
Ο μητροπολίτης τάχθηκε κατά της συγκεκριμένης σεξουαλικής πράξης με αφορμή δημοσιεύματα που την θέλουν υπεύθυνη για κρούσματα καρκίνου του στόματος και τα ...πληκτρολόγια πήραν φωτιά!!!!

Πάρτε μια γεύση, όπως τα ανάρτησε το iefimerida.......


@The_Stranger_gr Χθες ο Μεϊμαράκης με τις πίπες, σήμερα ο Σεραφείμ με τις πίπες, βγες ρε Τζούλια εσύ που είσαι ειδική και πάρε θέση.

@Lilasta Τρύπες, γύπες, λύπες. Το άλλο που κάνει ομοιοκαταληξία ας το πει ο Σεραφείμ Πειραιώς.

@zaralikos Οσα ξέρει ο Σεραφείμ , δεν τα ξέρει ο κόλπος όλος

@sybaritisa Να δεις που κάποιος θα τον δάγκωσε @nefosis: Επικίνδυνη και χυδαία πράξη ο στοματικός έρωτας, προειδοποιεί ο Πειραιώς Σεραφείμ

‏@zaralikos Το πουλί του Βαγγέλα η έρευνα για το σπέρμα ,η δήλωση Σεραφείμ η λίστα του ΣΔΟΕ αποδεικνύουν ότι ο Αλμοδόβαρ χαραμίζετε στην Ισπανία

@Tourta_sardela Σταθερός ο Σεραφείμ. Λέει μόνο πίπες

‏@c0n_An Ας είχαν οι παπάδες περίοδο και τότε θα βλέπαμε αν θα έλεγε τέτοιες πίπες ο Σεραφείμ

@v_emman Με το στοματικό σεξ τα έβαλε ο Σεραφείμ. Για το πρωκτικό όμως κουβέντα, ε δέσποτα

@sheikyerbutti Ο Σεραφείμ Πειραιώς είπε ότι ο στοματικός έρωτας προκαλεί ανίατες ασθένειες και κρύβει κινδύνους για την ψυχική υγεία. Ο Πάκης ενημερώθηκε;

@Anti_kat Σεραφείμ:ο στοματικός έρωτας κρύβει κινδύνούς για την ψυχική υγεία. παιδια καποιος να ενημερωσει το Μειμαρακη οτι με τις πιπες κινδυνευει !

@DTsiodras H "παρέμβαση" Σεραφείμ, θα παίξει στα πολιτικά, ως κριτική στον Μειμαράκη;

@vasper Εγώ συμφωνώ πάντως με τον Σεραφείμ. Το κάπνισμα κάνει κακό. Τι εννοείτε δεν μιλούσε για αυτές τις #pipes ;

Μη συνδυάζετε φάρμακα και αλκοόλ

Αν λαμβάνετε φάρμακα, ακόμα και μη συνταγογραφούμενα για το κρυολόγημα, θα πρέπει να αποφεύγετε τη λήψη αλκοόλ. Ο συνδυασμός αλκοόλ και φαρμάκων μπορεί να αποβεί μοιραίος, προειδοποιεί το National Institute on Aging των ΗΠΑ.

Ο συνδυασμός των παραπάνω μπορεί να οδηγήσει στις ακόλουθες επιπλοκές.

Μπορεί ενδεχομένως να αυξηθεί ο κίνδυνος στομαχικής αιμορραγίας αν καταναλώσετε αλκοόλ ενώ λαμβάνετε ασπιρίνη.
Η μίξη αλκοόλ με φάρμακα για το κρυολόγημα ή το βήχα μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλη υπνηλία.
Μπορεί να αποβεί πολύ επικίνδυνη η κατανάλωση..........

αλκοόλ με λήψη φαρμακευτικής αγωγής για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης, του άγχους, του πόνου ή της αϋπνίας.
Ο συνδυασμός αλκοόλ με φάρμακα που περιέχουν ακεταμινοφαίνη μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο ήπαρ.

iatronet

Μητροπολίτης Πειραιώς: "Χυδαία πράξη η πεολειχία"!

Εναντίον του στοματικού έρωτα στρέφεται με ανακοίνωση του ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ εξέδωσε ανακοίνωσε, με την οποία στρέφεται κατά του στοματικού έρωτα, δηλώνοντας ότι "αποτελεί κατάχρηση της θεοδότου Ελευθερίας".

Σε ανακοίνωση του ο Μητροπολίτης Πειραιώς ...........

επισημαίνει η πεολειχία καταδεικνύει "την τρομακτική τραγικότητα της παραχρήσεως των σωματικών οργάνων και της παραχρήσεως της θεοδότου ελευθερίας μας".

Αναφερόμενος σε δημοσιεύματα εφημερίδων, τα οποία συσχετίζουν την αύξηση κρουσμάτων στοματικών καρκίνων με το στοματικό σεξ, ο κ. Σεραφείμ, καλεί σε αποχή..

"Με πολλή πατρική αγάπη", τονίζει στην ανακοίνωση του ο κ. Σεραφείμ, "παρακαλούμε θερμώς όλους τους υπευθύνους διαμορφώσεως της κοινής γνώμης αλλά και τους υπευθύνους διαχειρήσεως των πραγμάτων του κόσμου μας να αντιληφθούν επί τέλους την ευθύνη τους και το χρέος τους απέναντι στο ιερό πρόσωπο του ανθρώπου και στο μέγιστο δώρο του Θεού, τη ζωή".

Μάλιστα, ο Μητροπολίτης Πειραιώς διαβεβαιώνει ότι δεν κινείται από κάποιο "ομοφοβικό σύνδρομο" αλλά ορμάται "εκ λόγων ποιμαντικού χρέους και ποιμαντικής ευθύνης" και προσπαθεί να "εμπεδώσει την αλήθεια ότι τα οψώνια της αμαρτίας είναι θάνατος και ότι η παράχρησις των σωματικών οργάνων του ανθρωπίνου όντος εγκυμονεί τρομακτικές συνέπειες τόσο στην ψυχική όσο και την σωματική υγεία του".

Ακολουθεί το άρθρο του Μητροπολίτη Πειραιώς

"Έχομε δηλώσει ικανές φορές ότι η αληθής επιστήμη αποτελεί θεόσδοτη ευλογία γιατί διακονεί τό μυστήριο της ζωής και διασφαλίζει τον άνθρωπο από τον ευτελισμό, τον μηδενισμό και τελικά την άρνηση της αληθείας του.

Στήν Σοφία Σειράχ, βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκης χιλιάδες χρόνια πριν περιγράφεται αυτή η πραγματικότης και σήμερα χωρίς νά κομπορημονούμε ή νά κορυβαντιούμε μέ μεγάλη ταπείνωση αλλά και ευγνωμοσύνη στούς αληθείς επιστήμονας πού πραγματώνουν τον ιερό τους όρκο παρακαλούμε πατρικώς νά ενωτισθούμε της φωνής της αληθούς επιστήμης πού δυναμικά αποδεικνύει την αλήθεια της ανθρώπινης φυσιολογίας και οντολογίας.

Αποδεικνύεται λοιπόν σήμερα ότι δέν κινούμεθα όπως μάς κατηγορούν ασταθείς αδελφοί, από ποταπά κίνητρα ακραίας ή φονταμενταλιστικής διαθέσεως ούτε έχομε κάποιο ομοφοβικό σύνδρομο αλλά ορμώμενοι εκ λόγων ποιμαντικού χρέους και ποιμαντικής ευθύνης προσπαθούμε νά εμπεδώσωμε την αλήθεια ότι τά οψώνια της αμαρτίας είναι θάνατος και ότι η παράχρησις τών σωματικών οργάνων τού ανθρωπίνου όντος εγκυμονεί τρομακτικές συνέπειες τόσο στήν ψυχική όσο και την σωματική υγεία του. Στήν ιστοσελίδα ΝΕΑ on line (http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=25&ct=9&articleID=9246) αναφέρεται:

"Ο αριθμός των σοβαρών καρκίνων στο κεφάλι και στον λαιμό που σχετίζονται με έναν ιό ο οποίος μεταδίδεται με το στοματικό σεξ, αυξάνεται γρήγορα, αναφέρουν βρετανοί ερευνητές. Και συνιστούν να εξεταστεί σοβαρά το ενδεχόμενο εμβολιασμού των αγοριών εναντίον του. Όπως γράφουν στην "Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση", η μορφή του καρκίνου που εξαπλώνεται ραγδαία, ιδίως στις ανεπτυγμένες χώρες, λέγεται οροφαρυγγικό καρκίνωμα των πλακωδών κυττάρων και προκαλείται από την μόλυνση με συγκεκριμένα στελέχη του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV)... Οι καρκίνοι της κεφαλής & του τραχήλου (έτσι αποκαλούνται επιστημονικά οι καρκίνοι που αναπτύσσονται από το λαιμό και πάνω, δηλαδή στον φάρυγγα, στον λάρυγγα, στην στοματική κοιλότητα, στην γλώσσα κ.τ.λ.) αποτελούν τον έκτο πιο συχνό καρκίνο σε άντρες και γυναίκες μαζί, με 640.000 κρούσματα τον χρόνο. Στη νέα μελέτη, επιστήμονες από το Ίδρυμα Μελέτης Κεφαλής & Τραχήλου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Κόβεντρυ, συγκέντρωσαν στοιχεία από επιδημιολογικές μελέτες που καταδεικνύουν την εξάπλωση του οροφαρυγγικού καρκίνου. Μία από αυτές έδειξε ότι ο κίνδυνος αναπτύξεώς του αυξάνεται σε άντρες και γυναίκες που έχουν από 6 ερωτικούς συντρόφους και πάνω στη ζωή τους, από 4 ερωτικούς συντρόφους και πάνω με τους οποίους κάνουν στοματικό σεξ και - ειδικά για τους άντρες - όταν αρχίζουν να έχουν ερωτικές επαφές σε μικρή ηλικία. Άλλες μελέτες έχουν δείξει αύξηση τις τελευταίες δεκαετίες κατά 70% στην ανίχνευση των ιών HPV σε βιοψίες που διέγνωσαν οροφαρυγγικά καρκινώματα σε σουηδούς ασθενείς, ενώ σε αμερικανούς ασθενείς οι ιοί HPV ανευρίσκονται πλέον στο 60% έως 80% των βιοψιών αυτών έναντι του 40% που ήταν την περασμένη δεκαετία. Όπως επισημαίνουν ο δρ Χισάμ Μεχάνα και οι συνεργάτες του, οι ασθενείς με σχετιζόμενο με τους ιούς HPVοροφαρυγγικό καρκίνωμα κατά κανόνα είναι νεώτεροι και αναπαραγωγικής ηλικίας απ' ό,τι όσοι αναπτύσσουν αντίστοιχα καρκινώματα εξαιτίας άλλων παραγόντων (όπως το πολύ αλκοόλ και το τσιγάρο).

Για όλους αυτούς τους λόγους, φρονούν πως πρέπει να αξιολογηθούν εκ νέου τα στοιχεία για το αν χρειάζονται τελικά προστασία και τα αγόρια από τους επικίνδυνους ιούς HPV", καθώς και στήν ιστοσελίδα iatropedia αναγράφονται (http://www.iatropedia.gr/articles/read/2775) τά ακόλουθα: "Πραγματικά έρευνα κατέδειξε ότι το στοματικό σεξ κρύβει πολλούς κινδύνους και μάλιστα οι γυναίκες που κάνουν στοματικό σεξ σε πολλούς και διαφορετικούς άνδρες δίχως καμία προφύλαξη, κινδυνεύουν μέχρι και 8 φορές περισσότερο να εμφανίσουν καρκίνο του φάρυγγα. Η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας επιστημόνων από το πανεπιστήμιο του Οχάιο, δρ Μώρα Γκίλισον τόνισε ότι: Ένα άτομο που είχε έξι ή περισσότερους συντρόφους, με τους οποίους είχε επαφή με στοματικό σεξ, έχει οχτώ φορές περισσότερες πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου στον φάρυγγα, σε σύγκριση με κάποια που δεν είχε κάνει ποτέ στοματικό σεξ". Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό American Association for the Advancement of Science και σύμφνα με τα αποτελέσματα της, ο ιός human papillomavirus (HPV) είναι πλέον η κύρια αιτία πρόκλησης στοματοφαρρυγικού καρκίνου σε ποσοστό 67% σε σχέση με το ποσοστό εμφάνισης όλων των αιτιών. Δηλαδή όσο περισσότερο στοματικό σεξ και όσοι περισσότεροι σύντροφοι στη ζωή κάποιου, τόσο μεγαλύτερος ο κίνδυνος εμφάνισης της συγκεκριμένης μορφής καρκίνου. Στις ΗΠΑ πάντως το στοματικό σεξ είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο ανάμεσα στους νέους που το θεωρούν απλό, εύκολο και αβλαβές. Το χαρακτηρίζουν κοινωνικά αποδεκτό, χωρίς συνέπειες και πολύ λιγότερο επικίνδυνο από την ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή. Οι ειδικοί προστασίας του πληθυσμού από τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα ενημερώνουν τους γονείς, δασκάλους, σεξολόγους, γυναικολόγους για τους κινδύνους που παρουσιάζει αυτή η σεξουαλική πρακτική".

Ωφείλομε νά τονίσωμε ότι η ορολογία τών δύο ιστοσελίδων σέ αναφορά μέ την χυδαία πράξη πού περιγράφουν είναι απαράδεκτη. Καταδεικνύει όμως την τρομακτική τραγικότητα της παραχρήσεως τών σωματικών οργάνων και της παραχρήσεως της θεοσδότου ελευθερίας μας, γι' αυτόν ακριβώς τό λόγο μέ πολλή πατρική αγάπη παρακαλούμε θερμώς όλους τούς υπευθύνους διαμορφώσεως της κοινής γνώμης αλλά και τούς υπευθύνους διαχειρήσεως τών πραγμάτων τού κόσμου μας νά αντιληφθούν επί τέλους την ευθύνη τους και τό χρέος τους απέναντι στό ιερό πρόσωπο τού ανθρώπου και στό μέγιστο δώρο τού Θεού, τή ζωή".

Ο Μ Η Τ Ρ Ο Π Ο Λ Ι Τ Η Σ

+ ο Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Με αυτόν τον τρόπο κανοναρχεί το ποιμαντικό του χρέος ο Μητροπολίτης Πειραιώς. Αυτό το θέμα θεωρεί σημαντικό, με αυτό καταπιάνεται. Για την έκρηξη ρατσιστικής βίας που συνταράσσει τη χώρα, ούτε λέξη.

Για αλλόθρησκους που επιβουλεύονται τη χώρα θα ομιλούμε τώρα..

Pheme.gr

Παράταση μέχρι τις 30 Οκτωβρίου για το ειδικό σημείωμα αυτοελέγχου ΦΠΑ

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών γνωστοποιεί ότι δίνει παράταση μέχρι την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου για την υποβολή δηλώσεων, καταβολής φόρων, εισφορών και τελών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: ...........

"Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι σύμφωνα με την παρ.2 της 1026510/1658/370/ΠΟΛ.1101/Α0014/19.3.2002 Α.Υ.Ο. (ΦΕΚ 524Β΄), παρατείνονται οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων και καταβολής φόρων, εισφορών και τελών που λήγουν κατά την ημέρα που οι αρμόδιες για την υποβολή ΔΟΥ παρέμειναν κλειστές λόγω ανωτέρας βίας (όπως απεργία τραπεζικών ή εφοριακών υπαλλήλων, ύπαρξη βλάβης του συστήματος TAXIS κ.λ.π.), μέχρι την πρώτη εργάσιμη ημέρα της επαναλειτουργίας τους.

Αναστέλλουν από Δευτέρα τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί Αττικής

Την αναστολή των κινητοποιήσεων τους, από τη Δευτέρα ανακοίνωσαν οι φαρμακοποιοί της Αττικής, μετά τη συνάντηση τους με τον υπουργό Υγείας.

Ο κ. Λυκουρέτζος τους διαβεβαίωσε για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος αποπληρωμής και την τακτοποίηση θεσμικών ζητημάτων τους.

Οι φαρμακοποιοί θα επανεξετάσουν τη ...............

στάση τους σε 15 ημέρες.

Ο υπουργός δήλωσε ότι θα τηρήσει το αντίστοιχο χρονοδιάγραμμα για την αποπληρωμή όλων των παρόχων υγείας στο μέτρο του δυνατού.

Τριφυλία Πρόσληψη βρεφονηπιοκόμων και βοηθητικών στους Παιδικούς Σταθμούς

Την έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Φορέας Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης – Αθλητισμού Δήμου Τριφυλίας» αποφάσισε προχθές το Δ.Σ. Τριφυλίας.

Όπως ανάφερε στην εισήγησή του ο ............

πρόεδρος του Φορέα, δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Κατσούλας, θα προσληφθούν επτά άτομα (βρεφονηπιοκόμοι και βοηθητικό προσωπικό). Μάλιστα, σημείωσε πως είχαν ζητήσει να τους εγκριθούν για πρόσληψη οκτώ θέσεις, ωστόσο εγκρίθηκαν επτά, οι οποίες και κατανέμονται ως εξής: 2 βρεφονηπιοκόμοι και 2 βοηθητικό προσωπικό για τον Παιδικό Σταθμό Γαργαλιάνων, 2 βοηθητικό προσωπικό για τον Παιδικό Σταθμό Φιλιατρών και 1 βοηθητικό προσωπικό για τον Παιδικό Σταθμό Κυπαρισσίας.

Ο πρόεδρος του Φορέα επεσήμανε πως το κόστος για την εργασία του προσωπικού καλύπτεται εξ ολοκλήρου από το ΕΣΠΑ. Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί το γεγονός πώς- αν και, όπως είναι γνωστό, υπήρχαν, όλο το προηγούμενο διάστημα, σε εξέλιξη διαδικασίες για χρηματοδοτούμενα προγράμματα ενίσχυσης κοινωνικών δομών Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης- ο Φορέας δεν έλαβε αντίστοιχες αποφάσεις για την ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα (όπως το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού») ενίσχυσης με προσωπικό του ΚΑΠΗ Φιλιατρών, για κοινωνικές υπηρεσίες προς τους πολίτες!

Θάρρος

Νοσοκομείο Κυπαρισσία Στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου τα τεύχη δημοπράτησης για το ισόγειο

Στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τριφυλίας παρέδωσε χθες τα τεύχη δημοπράτησης του έργου αναδιαρρύθμισης του ισογείου του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας ο αναπληρωτής διοικητής του ιδρύματος, Πάνος Μπόζος.
Για την προώθηση των σχετικών διαδικασιών υποβολής της πρότασης για ένταξη του έργου και χρηματοδότησή του από το ΕΣΠΑ, χθες στην Τ.Υ. του Δήμου, στα Φιλιατρά, διεξήχθη σύσκεψη υπό τον αντιδήμαρχο Παναγιώτη Τσίγγανο, με τη συμμετοχή του κ. Μπόζου και των προϊσταμένων των Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου και Νοσοκομείου, Γιώργου Γκόνη και Αντώνη Κίζηλη αντίστοιχα.

Όπως είναι ήδη γνωστό, το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας .......

και ο Δήμος Τριφυλίας, ο οποίος διαθέτει διαχειριστική επάρκεια, έχουν υπογράψει προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου, το οποίο και θα διαχειριστεί η Τ.Υ. του Δήμου. Μάλιστα, την προηγούμενη εβδομάδα παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, από κοινού, για το συγκεκριμένο έργο, ο δήμαρχος και ο αναπληρωτής διοικητής.
Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 1.262.959 ευρώ και αξίζει να θυμίσουμε ότι η αρχιτεκτονική, στατική και Η/Μ μελέτη έχει χρηματοδοτηθεί με δωρεά ύψους 70.000 ευρώ από την “TEMES” και τον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, ενώ εκπονήθηκε από την εταιρεία BETAPLAN, μία από τις μεγαλύτερες αρχιτεκτονικές εταιρείες στη χώρα για νοσοκομεία.

ΣΧΟΛΙΟ
Από το χθεσινό μας θέμα, σήμερα στο θάρρος

Δ.Σ. Τριφυλίας Η χλεύη, το αναπάντητο ερώτημα και η «καταγγελία» Αγγελόπουλου για έργα και χρέη...

Ακόμα περιμένει απάντηση στο ερώτημά του για τα χρέη του Δήμου Τριφυλίας ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Αγγελόπουλος, αφού ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας πέρασε «στο ντούκου», κατά το κοινώς λεγόμενο, όσα είπε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας!

Σε παρέμβασή του ο κ. Αγγελόπουλος στην προχθεσινή ..........

συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας, προ ημερήσιας διάταξης, ανέφερε: «Τον τελευταίο καιρό παρατήρησα πως σε μερικά blogs δεχόμαστε έντονη κριτική σχετικά με το θέμα ότι θέλουν να γίνουν οι Γαργαλιάνοι Δήμος.

[…] Εγώ προσωπικά δέχομαι οποιαδήποτε κριτική ως δημοτικός σύμβουλος, αλλά δε δέχομαι να χλευάζουν την ομόφωνη και δίκαιη απόφαση των συμβούλων της Δημοτικής Ενότητας Γαργαλιάνων και των τοπικών συμβουλίων, που εκφράζουν τις απόψεις όλων των Γαργαλιανιωτών, που επιθυμούν να γίνει ο τόπος τους έδρα Δήμου, όπως άλλωστε και τα Φιλιατρά

[…] Μας αποκαλούν χρεοκοπημένους, δηλαδή ότι φέραμε χρέη στο Δήμο. Ο Δήμος Τριφυλίας, όπως έδειξε ο απολογισμός, έχει χρέος 11,5 εκατ. ευρώ. Ο πρώην Δήμος Γαργαλιάνων έχει χρέος 3,5 εκατ. ευρώ. Τα υπόλοιπα; Ποιος τα χρωστάει;
[…] Τουλάχιστον εμείς ξέραμε πού και πόσα χρωστάμε και όλα ήταν με αποφάσεις του Δ.Σ. και δεν έτρεχαν οι εργολάβοι στα Δικαστήρια για να νομιμοποιήσουν τα έργα τους! Αυτά, για να μπουν κάποια πράγματα σε τάξη και να σταματήσει η “καραμέλα” πως οι Γαργαλιάνοι χρεοκόπησαν το Δήμο!».

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο δήμαρχος δεν απάντησε στο ερώτημα για τα χρέη που έθεσε ο κ. Αγγελόπουλος, ενώ ουδείς των συμμετασχόντων, στη συνεδρίαση, δημοτικών συμβούλων της Δ.Ε. Γαργαλιάνων, από τη συμπολίτευση, ζήτησε το λόγο για να τοποθετηθεί επί αυτών!
Ναι μεν για το δήμαρχο που δεν απάντησε μπορεί να εικάζεται πως το έπραξε για να αποφύγει να τοποθετηθεί επί της αναφοράς του κ. Αγγελόπουλου στην απόφαση των δημοτικών και τοπικών συμβούλων της Δ.Ε. Γαργαλιάνων για αλλαγή στο χωροταξικό και απόσχιση των Γαργαλιάνων από το Δήμο Τριφυλίας με δημιουργία νέου με έδρα τους Γαργαλιάνους, για να μην «ανοίξει» έτσι συζήτηση «Καλλικράτη» στο Σώμα. Ωστόσο, ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι δεν απάντησε για τα χρέη του Δήμου και τα χρέη που κληροδότησαν οι πρώην Δήμοι.

Αίσθηση, επίσης, προκάλεσε η τελευταία αναφορά του κ. Αγγελόπουλου, ότι «εμείς (σ.σ. στον πρώην Δήμο Γαργαλιάνων) ξέραμε πού και πόσα χρωστάμε και όλα ήταν με αποφάσεις του Δ.Σ. και δεν έτρεχαν οι εργολάβοι στα Δικαστήρια για να νομιμοποιήσουν τα έργα τους!». Αναφορά με την οποία αφήνονται να αιωρούνται βαρύτατες αιχμές και μομφές για τους υπόλοιπους πρώην Δήμους, που συνενώθηκαν στο Δήμο Τριφυλίας, και τους πρώην δημάρχους για τη διοίκηση και οικονομική διαχείριση που άσκησαν, και ιδιότυπα «καταγγέλλονται» με αυτό που ειπώθηκε, κάτι για το οποίο ο δήμαρχος δεν είπε λέξη!

Η ιδιότυπη αυτή «καταγγελία» είναι πολύ σοβαρή και βαρύτατη. Αν αυτό που είπε ο κ. Αγγελόπουλος ισχύει, δηλαδή σε πρώην Δήμους εκτελούνταν έργα (ή, ακόμη χειρότερα, αν εμφανίζεται, μόνο στα χαρτιά, πως έγιναν έργα!) χωρίς αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων και δίχως να τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τη μελέτη, τη δημοπρασία ή ανάθεση, την υλοποίηση και την πληρωμή τους, οφείλουν τάχιστα να παρέμβουν η Δικαιοσύνη και οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί του ΥΠ.ΕΣ και της Πολιτείας (Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Σώμα Επιθεωρητών -Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, Ελεγκτικό Συνέδριο, Ελεγκτής Νομιμότητας, ΣΔΟΕ κ.α.), ώστε να τα ερευνήσουν ενδελεχώς και επισταμένως και να ρίξουν άπλετο φως.

Θάρρος

Επίδομα θέρμανσης μόνο για όσους έχουν λιγότερο από 14 χιλ. ευρώ εισόδημα

Στο 80% της σημερινής τιμής του ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης που αποτελεί το κατώτερο δυνατό σημείο, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες διαμορφώνεται η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπ. Οικ. Συγχρόνως, εξετάζεται από το ΥΠΕΚΑ και το ζήτημα εξομοίωσης της ποιότητας των δύο καυσίμων, το οποίο θα προβεί σύντομα σε ανακοινώσεις επί αυτού.

Ο Υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης ...........

έδωσε εντολή στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) να ξεκινήσει την προετοιμασία για την υποστήριξη της χορήγησης επιδόματος θέρμανσης σε δικαιούχους που αγοράζουν πετρέλαιο θέρμανσης.
Πιο συγκεκριμένα ο σχεδιασμός προβλέπει:
· Να χορηγείται αποζημίωση μετά από την αγορά πετρελαίου θέρμανσης σε λογαριασμό τραπέζης του φορολογουμένου.
· Η αποζημίωση δεν θα χορηγείται σε οικογένειες πάνω από συγκεκριμένο επίπεδο διαβίωσης (τεκμήριο πολυτελούς διαβίωσης) ή περιουσίας. Το εισοδηματικό όριο είναι €14.000 για άγαμο, €23.350 για οικογένεια χωρίς παιδιά και προσαυξάνεται κατά €3.000 για τα 3 πρώτα παιδιά. Επίσης, εξαιρούνται οι άγαμοι με περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των €100.000, καθώς και οι οικογένειες με περιουσία άνω των €150.000.
· Η επιστροφή υπολογίζεται με ανώτατο όριο ανάλογα με την κλιματική ζώνη.
· Η χορήγηση πραγματοποιείται μετά από αίτηση του φορολογουμένου στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ και μετά από διασταύρωση της πραγματοποίησης της πώλησης, μέσω της καταχώρησης στο σύστημα παρακολούθησης διακίνησης πετρελαίου θέρμανσης.
· Θα υπάρξει μέριμνα για τους φορολογούμενους που θα χρειαστούν βοήθεια για την συμπλήρωση της αίτησης.
· Η πληρωμή θα γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.
· Η αποζημίωση θα αφορά κτήρια που χρησιμοποιούνται ως κύρια κατοικία και είναι δηλωμένα στο Ε9.
· Θα υπάρχει ειδικό κονδύλι που θα χορηγηθεί μέσω ΟΤΑ σε ειδικές ομάδες πληθυσμού, για ενίσχυση ανεξαρτήτως είδους καυσίμου και τρόπου θέρμανσης (π.χ. οικογένειες χωρίς εργαζόμενους κτλ).

Το μέγιστο όριο κατανάλωσης σε λίτρα ανά κλιματική ζώνη ορίζεται:
Τα ανώτατα m2 επιδότησης ορίστηκαν σε 120.

Οι γεωγραφικές ζώνες ορίζονται:Reporter

Δήμος Τριφυλίας. Αφιέρωμα στον Όμηρο Πέλλα στην Κυπαρισσία

Με αφιέρωμα στον πεζογράφο και δοκιμιογράφο Όμηρο Πέλλα, ξεκινά ο κύκλος των εκδηλώσεων που είναι αφιερωμένες στους Τριφύλιους λογοτέχνες, το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, στην Κυπαρισσία.
Ο Όμηρος Πέλλας, (λογοτεχνικό ψευδώνυμο του Οδυσσέα Γιαννόπουλου), γεννήθηκε το 1921 στο χωριό Πρόδρομος, του τέως Δήμου Αυλώνος και αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Κυπαρισσίας. Σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης και εργάστηκε ως δάσκαλος στα χωριά του νομού Πέλλας.
Το χαρακτηριστικότερο έργο του είναι το ..........

«STALAG VI C», βασισμένο στο ημερολόγιο που είχε κατορθώσει να κρατήσει κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο στρατόπεδο συγκέντρωσης όπου ήταν όμηρος κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Έγραψε επίσης διηγήματα, ομιλίες, καθώς και μελέτες για θέματα αγωγής των παιδιών. Ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με την ζωγραφική και τη γλυπτική. Πέθανε στα τέλη του 1962

Tο πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής;

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΟΜΗΡΟ ΠΕΛΛΑ - Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012
Κυπαρισσία – Αίθουσα Αλέκος Παπαδόπουλος - Ώρα 8.30 μ.μ.


«Η ζωή και το έργο του Όμηρου Πέλλα. Εισαγωγή»
Ομιλητής: Κώστας Παπαδόπουλος (Ζωτόπουλος) - Αντιπρόεδρος της Ένωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων.

« Όμηρος Πέλλας: ένας σημαντικός Τριφύλιος δημιουργός. Πενήντα χρόνια από τον θάνατό του».
Ομιλητής: Σωτήρης Γυφτάκης – συγγραφέας, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Επιλογής Νέων Μελών της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών.

«Η άλλη ομηρία, μια συν-ομιλία. Τα διηγήματα του Όμηρου Πέλλα»
Ομιλητής : Ηλίας Καφάογλου – δημοσιογράφος-συγγραφέας.

Ανάγνωση διηγήματος και αποσπασμάτων από το «Στάλαγκ VI C», καθώς και επιμέλεια-παρουσίαση εικόνων από τη ζωή και το έργο του Όμηρου Πέλλα: Καλομοίρα Εστιανίδου, -εκπαιδευτικός.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν με αφιέρωμα στον Δημοσθένη Ζαβέ, την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, στην Κυπαρισσία, στον Τίτο Αινεία το Σάββατο 6 Οκτωβρίου στα Φιλιατρά και στον Θέμη Τριφύλιο την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στους Γαργαλιάνους.
Τις εκδηλώσεις οργανώνουν η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας με την Ένωση Μεσσηνίων Συγγραφέων ενώ ποιήματα και διηγήματα, διαβάζουν ηθοποιοί του Τριφυλιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου.

Μακελειό 3 με τον Στέφανο Χίο στο Extra Channel 3

Ξεκίνησε στις 24 Σεπτεμβρίου η τρίτη περίοδος για την εκπομπή Μακελειό 3 με τον Στέφανο Χίο στο Extra Channel 3.
Όπως έλεγε στην χθεσινή του εκπομπή ο Στέφανος Χίος άλλες χρονιές η εκπομπή κοβόταν απότομα είτε γιατί τσακωνόταν με τους καναλάρχες είτε γιατί κοβόταν στον αέρα μετά από τηλεφώνημα υπουργού!!!!

Φέτος είπε είναι η πρώτη φορά που ξεκινάμε για............

να διανύσουμε την τρίτη σαιζόν στο Extra Channel 3.

Η Εκπομπή Μακελειό 3 μεταδίδεται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη απο τις 23:45 έως τις 02:00

Μπορείτε να δείτε το Extra channel στην παρακάτω διεύθυνση.

EXTRA CHANNEL 3

Φιλιατρά: Συνάντηση Κόλλια με συλλόγους γονέων και κηδεμόνων σχολείων της Τριφυλίας

Πραγματοποιήθηκε χθες η προγραμματισμένη συνάντηση με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των σχολικών μονάδων του Δήμου Τριφυλίας, στο Δημοτικό Κατάστημα Φιλιατρών.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες, ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, ο Αντιδήμαρχος παιδείας Γιάννης Μερκούρης και οι πρόεδροι των δύο ενιαίων Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χαράλαμπος Παγάνης και Γιάννης Ρούσσης.
Αναδείχθηκαν τα όποια προβλήματα απασχολούν τις.............

σχολικές μονάδες (κτιριακά, λειτουργικά, μεταφορά μαθητών κ.λ.π). Κατά τη συνάντηση διαπιστώθηκε η άριστη συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών του Δήμου, των εκπαιδευτικών και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων.

Οι γονείς εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το ενδιαφέρον του Δήμου για την εκπαίδευση. Εκείνο που κυριάρχησε στη συνάντηση ήταν ότι με πνεύμα συλλογικής προσπάθειας και αλληλεγγύης θα αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα ανακύπτουν.
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος «σε αυτές τις δύσκολες ώρες που αντιμετωπίζει η χώρα και κατ’ επέκταση όλοι μας είναι ανάγκη να καταστήσουμε ενεργή την κοινωνία, να διατηρήσουμε το χαμόγελο, την ελπίδα και την αισιοδοξία στους μαθητές μας».

Συμφωνήθηκε ότι θα υπάρχει ανοιχτή επικοινωνία με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και θα πραγματοποιούνται περισσότερες συναντήσεις.
Στη συνάντηση μεταφέρθηκε ο χαιρετισμός της ένωσης συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του Δήμου Καλαμάτας και τα συγχαρητήρια για τις πρωτοβουλίες του Δήμου Τριφυλίας.

Θ’ ακολουθήσουν συναντήσεις με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Τριφυλίας και τα Μαθητικά Συμβούλια.

ΚΡΙ ΚΡΙ: Συνεχής ανάπτυξη και δυναμική ανοδική πορεία

Η πρωτοπόρος Σερραϊκή βιομηχανία γάλακτος ΚΡΙ ΚΡΙ, αναπτύσσεται διαρκώς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καταγράφοντας μια συνεχή ανοδική πορεία σε ένα ολοένα και πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον,

αυξάνοντας τον κύκλο εργασιών της κατά 20,7% (σε σχέση με το 2011). Με τα προϊόντα της που κερδίζουν την εμπιστοσύνη και την προτίμηση των καταναλωτών, η ΚΡΙ ΚΡΙ τιμά και πρεσβεύει τις αρχές και τις αξίες της ελληνικότητας και της αυθεντικής γνησιότητας, αδιάλειπτα από το 1954.

Σήμερα, συνδυάζοντας την παράδοση στη γεύση με ..........

την καινοτομία στην τεχνογνωσία της, η ΚΡΙ ΚΡΙ επεκτείνεται, πραγματοποιώντας τα επόμενα δύο χρόνια επενδύσεις σε παραγωγικό εξοπλισμό αξίας 5.000.000 ευρώ. Παράλληλα, η εξαγωγική της δραστηριότητα έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες από 15 χώρες στην Ευρώπη μεταξύ των οποίων Δανία, η Γερμανία και η Ιταλία, καθώς και στη Μέση Ανατολή. Η υψηλή ποιότητα και διατροφική αξία που προσφέρουν τα προϊόντα της από 100% ελληνικό γάλα, έχουν εδραιώσει την ΚΡΙ ΚΡΙ ως ένα ξεχωριστό ελληνικό brand που κατακτά επάξια την καρδιά των καταναλωτών!

Με απόλυτο σεβασμό στο κοινό που επιλέγει στην καθημερινότητά του την ΚΡΙ ΚΡΙ, το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της εταιρίας ελέγχει καθημερινά όλες τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή των προϊόντων, έχοντας πιστοποιηθεί από τις αρμόδιες αρχές και εφαρμόζοντας σύστημα διασφάλισης ποιότητας, σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001:2008.

Η ΚΡΙ ΚΡΙ με πίστη στην πράσινη ανάπτυξη και το ανθρώπινο δυναμικό της, εξελίσσει το σύγχρονο όραμα της για αγνά προϊόντα από άριστα υλικά, φτιαγμένα με μεράκι για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες και των πιο απαιτητικών καταναλωτών, φυσικά, Ελληνικά!

on air 24

Βουλή: Συν 15 εκατ. ευρώ στους δήμους για το σχολικό πετρέλαιο λέει ο Μαυραγάνης

Αναγνωρίζοντας ότι δημιουργείται πρόβλημα με τη σχολική θέρμανση, μετά τον ειδικό φόρο που επιβλήθηκε στην κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης, και ακούγοντας προφανώς τις φωνές των δημάρχων, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, από βήματος Βουλής, διαβεβαίωσε πως ότι θα καταβληθεί το ποσό των 15 εκατ. ευρώ, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων.

«Ήδη, το κοινοποιήσαμε στις αρμόδιες ..............

υπηρεσίες του υπουργείου, ώστε να ληφθούν όλα τα μέτρα για να εξασφαλιστεί και να δοθεί στους δήμους, που θα επιβαρυνθούν με τον φόρο κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης», είπε ο υφυπουργός.

«Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με κακούς οιωνούς. Με τις πολιτικές σας, καταδικάζετε τη νέα γενιά» τόνισε, νωρίτερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Γιώργος Πάντζας, ο οποίος και κατέθεσε τη σχετική ερώτηση. Κάλεσε την κυβέρνηση να εξασφαλίσει άμεσα ότι θα έχουν θέρμανση τον χειμώνα τα παιδιά στα σχολεία.

Π. Ε. Μεσσηνίας. Αντιατάσταση μητρώου εκμετάλευσης ζωίκού κεφαλαίου.

Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Π.Ε. Μεσσηνίας κάνει γνωστό στους αιγοπροβατοτρόφους του Νομού Μεσσηνίας ότι, σύμφωνα με την αριθ. 134167/12-05-2011 απόφαση των Υπουργών Οικονομίας & Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, που αφορά την αναγνώριση και καταγραφή των εκμεταλλεύσεων των αιγοπροβάτων και του ζωικού τους κεφαλαίου, υποχρεούνται να αντικαταστήσουν το μητρώο εκμετάλλευσης με νέο.
Η παραλαβή θα γίνεται από τα Αγροτικά ..........

Κτηνιατρεία της περιοχής τους, προσκομίζοντας το παλιό και από 08/10/2012 μέχρι 31/10/2012 κατόπιν συνεννόησης.
Τονίζεται δε, ότι από το 2013 η κατάθεση του νέου μητρώου και η απογραφή του ζωικού κεφαλαίου θα αποτελεί προϋπόθεση, για την οικονομική ενίσχυση του ζωικού κεφαλαίου.

Ο Σαμαράς πρίν τις εκλογές και μετά.

Σε 48 δόσεις οι οφειλές προς το Δημόσιο

Νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο η οποία θα προβλέπει την καταβολή τους σε έως 48 μηνιαίες δόσεις σε μία προσπάθεια να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι στην εξόφληση των οφειλών τους, προωθεί το υπουργείο Οικονομικών.

Τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο που δημιουργήθηκαν από τις αρχές του έτους, αυξήθηκαν στο τέλος Αυγούστου στα 6,871 δισ. ευρώ, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Μάλιστα στο τέλος Ιουλίου τα χρέη αυτά ............

ανέρχονται σε 3,8 δισ. ευρώ. Η αύξηση αυτή δείχνει ότι αρκετοί φορολογούμενοι αλλά και μερίδα επιχειρήσεων δεν κατέβαλαν τη δόση του φόρου εισοδήματος ή το ΦΠΑ αντίστοιχα το μήνα Αύγουστο.

Από τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους προκύπτει επίσης ότι έως το τέλος Αυγούστου ο φόρος εισοδήματος είχε αποδώσει έσοδα στον προϋπολογισμό 6,014 δισ. ευρώ. Έτσι για να επιτευχθεί ο ετήσιος στόχος για τα έσοδα θα πρέπει στο επόμενο διάστημα έως το τέλος του χρόνου να εισπραχθούν 5,2 δισ. ευρώ.

briefingnews

Ολοκληρώθηκε το 8ο debate της ΟΝΝΕΔ με θέμα: «Χρεοκοπημένα Αθλητικά Σωματεία: Εταιρίες ή Ιδέες που χρήζουν ειδικής μεταχείρισης;»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 8ο debate της Οργάνωσης Νέων της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο OpenPlace (Μεσογείων 15).

Το θέμα του debate ήταν «Χρεοκοπημένα Αθλητικά Σωματεία: Εταιρίες ή Ιδέες που χρήζουν ειδικής μεταχείρισης;».
Για να συζητήσουν το θέμα και να .............

παρουσιάσουν τις απόψεις τους κλήθηκαν οι κκ. Ιωαννίδης Γιάννης, Υφυπουργός Αθλητισμού – βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και Πανούτσος Αντώνης - δημοσιογράφος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρουσιαστής του Debate ήταν ο νεαρός δικηγόρος από το Πεταλίδι και Τομεάρχης Αθλητισμού της ΟΝΝΕΔ Γρηγόρης Στραβόλαιμος.

Ο κ. Ιωαννίδης ανέφερε πως οι ομάδες είναι κάτι παραπάνω από μια ανώνυμη εταιρία ,γιατί αποτελούν μια ιδέα για το φίλαθλο κοινό με συναισθηματικό και ιδεολογικό δέσιμο. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να βρίσκουμε λύσεις ,σεβόμενοι και την ιστορία του κάθε σωματείου. Τόνισε όμως ότι το «παιχνίδι» πρέπει να παίζεται με τους ίδιους όρους παγκοσμίως και η Πολιτεία οφείλει να προάγει το δημόσιο συμφέρον βάζοντας κανόνες και τηρώντας τους.

Ο κ. Πανούτσος αφού αναρωτήθηκε και ο ίδιος αν έχουμε να κάνουμε με εταιρίες ή ιδέες, τόνισε πως αυτό αποτελεί μεγάλο πρόβλημα και πρέπει να αποφασίσουμε άμεσα τι θα πρέπει να γίνει από ΄δω και στο εξής. Μίλησε για όρια στην ανοχή που δείχνουμε ως προς τα χρεοκοπημένα σωματεία και ότι δε θα πρέπει κανείς να εκμεταλλεύεται την εκάστοτε ιστορία ή ιδεολογία ενός σωματείου.

Αξίζει να σημειώσουμε ,πως σε ερώτηση για τη μετακίνηση των οργανωμένων φιλάθλων, ο κ. Ιωαννίδης τόνισε τη μεγάλη ευθύνη που φέρουν οι πρόεδροι, σε περίπτωση επεισοδίων και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης τονίζοντας πως το ζήτημα απαιτεί λεπτούς χειρισμούς και η απόφαση είναι δύσκολη. Ο κ. Πανούτσος εμφανίστηκε αντίθετος στη μετακίνηση φιλάθλων αναφέροντας τα επεισόδια που γίνονται κατά καιρούς με θερμόαιμους φιλάθλους χωρίς να υπάρχει έλεγχος για την ασφαλή μετακίνηση και διαμονή τους εκεί.

Οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση συμμετείχαν ενεργά στην συζήτηση, εκφράζοντας την γνώμη τους πάνω στις τοποθετήσεις των ομιλητών αλλά και καταθέτοντας τις δικές τους ερωτήσεις με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός γόνιμου διαλόγου.

Από 1/10 η απογραφή συνταξιούχων ΟΓΑ

Όσοι δεν προσέλθουν δεν θα τους καταβληθεί σύνταξη

Αρχίζει από την 1η Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου η διαδικασία καταγραφής των συνταξιούχων και όσων δικαιούνται επιδόματα από τον ΟΓΑ.

Η καταγραφή φυσικής παρουσίας είναι υποχρεωτική για όλους τους συνταξιούχους και επιδοματούχους του ΟΓΑ, που θα πρέπει να προσέλθουν στα ΕΛ.ΤΑ ή στην τράπεζα, στην οποία έχουν ανοίξει λογαριασμό και πιστώνεται η σύνταξη τους ή το επίδομά τους.

Για τους δικαιούχους που δεν θα προσέλθουν έως ..........

τις 30 Νοεμβρίου στα ΕΛ.ΤΑ ή στις τράπεζες για να δηλώσουν την παρουσία τους ή δεν έχουν δηλώσει σωστά τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ στον ανταποκριτή του ΟΓΑ, θα ανασταλεί η καταβολή της σύνταξης από τον Ιανουάριο του 2013.

Η καταγραφή γίνεται μετά από απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννη Βρούτση και οι λεπτομέρειες της διαδικασίας καθορίζονται με εγκύκλιο της διοίκησης του ΟΓΑ. Η εγκύκλιος προβλέπει ότι «οι συνταξιούχοι και δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ πρέπει, μέσα στο παραπάνω χρονικό διάστημα, να προσέλθουν οι ίδιοι στον φορέα που έχουν ανοίξει λογαριασμό πίστωσης της σύνταξης ή επιδόματος του ΟΓΑ, επιδεικνύοντας:

1. Το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο.
2. Το έγγραφο που εστάλη από τον ΟΓΑ, στο οποίο αναφέρεται ο Αριθμός Μητρώου ΔΙΑΣ.

Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να ελέγξει αν αναγράφονται σωστά στο έγγραφο ο ΑΜΚΑ και ο ΑΦΜ. Εάν δεν αναγράφονται σωστά ή δεν έχουν συμπληρωθεί, θα πρέπει να το δηλώσει, άμεσα, προσκομίζοντας το ανάλογο παραστατικό, προκειμένου να συνεχιστεί η καταβολή της σύνταξης ή του επιδόματος που λαμβάνει.

Σε περίπτωση αποδεδειγμένης αδυναμίας του συνταξιούχου ή επιδοματούχου να προσέλθει ο ίδιος στα ΕΛ.ΤΑ ή στην τράπεζα, η καταγραφή φυσικής παρουσίας θα γίνει από τον αρμόδιο Ανταποκριτή του τόπου κατοικίας, α) με την προσκόμιση πληρεξούσιου ή εξουσιοδότησης θεωρημένης για το γνήσιο της υπογραφής β) το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας του συνταξιούχου και του εξουσιοδοτημένου προσώπου γ) οποιοδήποτε δικαιολογητικό από το οποίο να προκύπτει η αδυναμία του συνταξιούχου να προσέλθει στα ΕΛ.ΤΑ ή στην Τράπεζα (π.χ. ιατρική βεβαίωση, βεβαίωση νοσηλείας κλπ) δ) το έγγραφο του ΟΓΑ με τα στοιχεία του δικαιούχου.

Προβλέπεται, επίσης, ότι τα εξουσιοδοτημένα πρόσωπα δεν μπορούν να προσέλθουν για καταγραφή στα ΕΛ.ΤΑ ή στις Τράπεζες, παρά μόνο στον αρμόδιο ανταποκριτή».

NewsBeast

Έδωσα φακελάκι. Διαδικτυακό κίνημα πολιτών

Ενάντια στην διαφθορά.

Ένα κίνημα πολιτών ενάντια στη διαφθορά και στο «φακελάκι» προσπαθεί να δημιουργηθεί διαδικτυακά. Πρόκειται για το site «Έδωσα Φακελάκι», στο οποίο ο καθένας μπορεί να μπει και να καταγγείλει ανώνυμα περιπτώσεις κατά τις οποίες αναγκάστηκε να δώσει φακελάκι, προκειμένου να συμβάλει στην προσπάθεια που γίνεται «για να απαλλαγούμε από τη διαφθορά», όπως αναφέρεται.

Ήδη στη σελίδα φιλοξενούνται 42.............

ιστορίες διαφθοράς, το κόστος των οποίων σε «φακελάκια» ανέρχεται σε 30.830 ευρώ.

«Δώσατε φακελάκι; Δεν δώσατε; Αισθάνεστε εκβιασμένος και ανίσχυρος; Αδικημένος; ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ ΑΝΩΝΥΜΑ. Πείτε μας πού, πόσα και πότε. Ωθήστε την ευθύνη, ενισχύστε τη διαφάνεια. Η συμμετοχή σας θα βοηθήσει να απαλλαγούμε από τη διαφθορά!», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν γίνει στην ιστοσελίδα νούμερο ένα στη διαφθορά υπηρεσία είναι τα νοσοκομεία σε ποσοστό 45,2%. Τη δεύτερη θέση με 38,1% κατέχουν τα διπλώματα οδήγησης και ακολουθούν οι εφορίες με 9,5%, η πολεοδομία, οι δήμοι και το υπουργείο Υγείας με 2,4%.

Οι περισσότερες καταγγελίες έγιναν από την Αθήνα (45,2%), ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ανατολική Αττική με 11,9%.

Στην παραοικονομία 1 στα 4 ευρώ που παράγει η Ελλάδα

Εν τω μεταξύ, όπως είπε ο Αυστριακός καθηγητής Φρίντριχ Σνάιτερ, ο οποίος είναι ειδικός σε ζητήματα σκιώδους οικονομίας και ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, η παραοικονομία στην Ελλάδα έφτασε πέρσι στο 25,8%! Ο κ. Σνάιτερ, είπε πάντως ότι για το 2012 αναμένεται μείωση της παραοικονομίας στην Ελλάδα στο 24% του ΑΕΠ, έναντι 25,8% πέρυσι και 25,4% το 2010, γεγονός που οφείλεται αποκλειστικά στην ύφεση.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα των χωρών με τη μεγαλύτερη παραοικονομία, μεταξύ των 27 κρατών της Ε.Ε. Τις πρώτες θέσεις κατέχουν η Βουλγαρία και η Ρουμανία, με σκιώδη οικονομία, που υπολογίζεται κοντά στο 32,3% και το 29,6% του ΑΕΠ αντίστοιχα.

Η χώρα μας βρίσκεται στα ίδια επίπεδα διαφθοράς με την Κολομβία, το Ελ Σαλβαδόρ, το Περού και την Ταϊλάνδη και σε χειρότερη κατάταξη από το Βανουάτου και τη Γκάμπια.

Παραεμπόριο: έλλειψη λογικής ή κάτι άλλο;

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Διάβασα ότι τις προάλλες οι έμποροι στο Ηράκλειο έκλεισαν μαζικά τα καταστήματά τους και βγήκαν με πάγκους στα πεζοδρόμια μιμούμενοι τους χιλιάδες των μικροπωλητών του παραεμπορίου που κατακλύζουν τα πεζοδρόμια κάθε μεγαλούπολης από την Τσιμισκή της Θεσσαλονίκης μέχρι την Ερμού της Αθήνας και από τον πεζόδρομο του Φάρου της Αλεξανδρούπολης μέχρι την πλατεία λιονταριών του Ηρακλείου!..

Δεν ξαφνιάστηκα καθώς χρόνια τώρα όπως όλοι μας ............

βλέπω, πολλές ΧΙΛΙΑΔΕΣ νέους (κατά κανόνα σχεδόν) από την Αφρικανική Ήπειρο, να απλώνουν την πραμάτεια τους σε πεζοδρόμια κεντρικών δρόμων και άλλων πολυσύχναστων περιοχών σε καθημερινή βάση ξεκινώντας από τις πρωινές ώρες όταν αρχίζει η κίνηση και συνεχίζοντας έως τις μεταμεσονύκτιες!
Παράλληλα βλέπουμε και Ασιάτες μικροπωλητές με τα καλάθια στα χέρια και πραμάτεια κρεμασμένη στους ώμους να περιδιαβαίνουν τις πόλεις, τις πλατείες, τις καφετέριες και καλοκαιριάτικα και τις παραλίες πουλώντας εισαγόμενα μικροαντικείμενα σε απίστευτα χαμηλές τιμές.

Χρόνια τώρα ακούμε τις διαμαρτυρίες των εμπόρων και χρόνια βλέπουμε κάποιους αστυνομικούς στη διάρκεια της περιπολίας τους να κάνουν το γνωστό «ντου», οι Αφρικανοί να τα μαζεύουν άρον-άρον και να τρέπονται σε φυγή και μετά από λίγες ώρες, άντε βαριά-βαριά την επομένη «φτου, και από την αρχή!...»
Ότι οι έμποροι υποφέρουν και χάνουν πωλήσεις είναι δεδομένο…
Ότι αυτοί που ασκούν το παραεμπόριο είναι χιλιάδες, επίσης δεδομένο…
Ότι στη χώρα που ΓΕΝΝΗΣΕ τη λογική αυτή χάθηκε παντελώς οπότε και ΔΕΝ είναι δυνατόν να γίνει μια απλή εφαρμογή της, επίσης δεδομένο…
Είναι θέμα, τελικά, έλλειψης απλής λογικής ή κάτι άλλο;

1/ Είναι θέμα «απλής λογικής» οι ΑΡΧΕΣ να δώσουν εντολή σε αρμόδια όργανα σε κάθε ελληνική μεγαλούπολη να παρακολουθήσουν τους μικρό-παρά-εμπόρους καθώς ολοκληρώνοντας τη βάρδια τους επιστρέφουν στις αποθήκες από όπου και προμηθεύονται τα ρολόγια, τις τσάντες, τα πορτοφόλια και ένα σωρό άλλα «επώνυμα-γιαλαντζί-μαϊμού» αντικείμενα…

2/ Να ΜΗΝ γίνουν επί-τόπου συλλήψεις, αλλά να φροντίσουν, να στήσουν το γνωστό στα αρμόδια όργανα «καραούλι» για να εντοπισθούν τα φορτηγά που τις νύχτες ξεφορτώνουν την πραμάτεια τους σε συγκεκριμένες αποθήκες κάθε μεγαλούπολης…

3/ Με «συμβατικά» αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες να παρακολουθήσαν τα συγκεκριμένα φορτηγά μέχρι τις μεγάλες αποθήκες όπου φορτώνονται για να μεταφέρουν την πραμάτεια σε μικρότερες αποθήκες σε κάθε πόλη…

4/ Μετά να παρακολουθήσουν τα φορτηγά που φορτώνονται στα λιμάνια της χώρας μας και να εντοπίσουν σε ποιους ανήκουν τα γνωστά «containers» με τα οποία φτάνει στα λιμάνια ή στα σύνορά μας η πραμάτεια!

5/ Στο τέλος της πολύ απλής και λογικής αυτής διαδικασίας θα ΕΝΤΟΠΙΣΘΟΥΝ εκείνοι που ελέγχουν αυτό το τεραστίων οικονομικών διαστάσεων «παραεμπόριο» που ΚΟΣΤΙΖΕΙ και στους καταστηματάρχες απώλεια τζίρου αλλά και στο Κράτος απώλεια εσόδων από ΦΠΑ και ΙΣΩΣ και τη σχετική απώλεια εσόδων από φορολογία στις θαλάσσιες και χερσαίες εισόδους της χώρας μας, δηλαδή στα ΤΕΛΩΝΕΙΑ!...

Είναι θέμα πασιφανώς εύκολο ο εντοπισμός εκείνων που θησαυρίζουν με το παραεμπόριο αλλά μετά από τόσα χρόνια αδράνειας μήπως να υποψιαστούμε ότι ΔΕΝ το «ακουμπάμε» γιατί δεν υπάρχει βούληση ή μάλλον υπάρχει…υστεροβουλία;
Οφείλεται σε έλλειψη «απλής λογικής» ή σε κάτι άλλο εντοπισμός των ΕΝΟΧΩΝ που ΔΕΝ είναι οι χιλιάδες μικροπωλητές αλλά οι «αφανείς- εισαγωγείς-εργοδότες» τους;

Tο νέο πακέτο μέτρων που πήρε ο Σαμαράς!

Διαβάστε αναλυτικά ολόκληρο το πακέτο των νέων μέτρων που αποφασίστηκαν από τη συγκυβέρνηση.

Το πακέτο των νέων μέτρων περιλαμβάνει:........

Συντάξεις

Κύριες και επικουρικές συντάξεις: Κλιμακωτές μειώσεις
Δώρα συνταξιούχων: Καταργούνται εκτός του ΟΓΑ
Συντάξεις ΟΓΑ: Μειώνονται κατά 30 ευρώ
Εφάπαξ: Μειώνονται κατά 20-30% σε 22 Ταμεία. Επιπλέον, επιβάλλεται εισφορά σε όσους πήραν αυξημένο εφάπαξ τα προηγούμενα χρόνια….
Όρια ηλικίας: Αυξάνεται το γενικό όριο συνταξιοδότησης στα 67 από τα 65.
Έτη ασφάλισης: Αυξάνονται στα 20 από τα 15 έτη που απαιτούνται για τη συνταξιοδότηση.
Συντάξεις ανύπαντρων θυγατέρων: Πλαφόν στα 720 ευρώ.
Συνταξιούχοι ειδικών μισθολογίων: Μειώνονται λόγω της κατάργησης των ειδικών μισθολογίων.
Συντάξεις ενστόλων: Μείωσης λόγω κατάργηση της αυτόματης μισθολογικής προαγωγής

Φορολογία

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Καταργείται το αφορολόγητο για τους ελεύθερους επαγγελματίες
Ενιαίος συντελεστής 30-35% για την φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών από το πρώτο ευρώ
Αύξηση της παρακράτησης φόρου στα εισοδήματα από εμπορικές επιχειρήσεις και ελευθέρια επαγγέλματα στο 20-25%
Αγρότες: Φορολόγηση με λογιστικό τρόπο (τήρηση βιβλίων)
Νέα φορολογική κλίμακα από 1η Ιανουαρίου 2013 με λιγότερα κλιμάκια για μισθωτούς συνταξιούχους
Μείωση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή στο 30-35% για μισθωτούς-συνταξιούχους. Αφορά όσους δηλώνουν πάνω από 100.000 ευρώ.

Μισθολογικό κόστος στο Δημόσιο

Ειδικά μισθολόγια: Μειώνονται οι αποδοχές ένστολων, δικαστικών, γιατρών ΕΣΥ, διπλωματών κα.
Δώρα: Καταργούνται πλήρως τα δώρα (χριστουγέννων, πάσχα, επίδομα αδείας) στους δημοσίους υπαλλήλους
ΔΕΚΟ: Προχωρά η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στις ΔΕΚΟ
Εφεδρεία: Εφαρμόζεται νέου τύπου εργασιακή εφεδρεία στους δημοσίους υπαλλήλους με διαθεσιμότητα 15.000 υπαλλήλων τα επόμενα δύο χρόνια
Επιδόματα: Μείωση 50% των επιδομάτων για τμηματάρχες, διευθυντές και γενικούς διευθυντές
Μισθολογικές προαγωγές: Καταργούνται για τα σώματα ασφαλείας

Κοινωνικά επιδόματα

Προνοιακά επιδόματα: Θα δίνονται με εισοδηματικά κριτήρια
ΕΚΑΣ: Θα δίνεται μόνο σε όσους έχουν συμπληρώσει τα 64 έτη (από 60 που είναι σήμερα).
Εποχιακά επιδόματα: Πλήρης κατάργηση και αντικατάστασή τους με ειδικά επιδόματα ανεργίας
Νεφροπαθείς: Μείωση δαπανών για τη μετακίνησή τους
Φοροαπαλλαγές: Μειώνονται διάφορες φοροαπαλλαγές κοινωνικού χαρακτήρα. Διατηρούνται για αναπηρία άνω του 67%, τυφλούς και νεφροπαθείς
Υγεία

ΟΓΑ: Αυξάνονται οι εισφορές των συνταξιούχων του ΟΓΑ
Μειώνεται η φαρμακευτική δαπάνη

Δημόσιο – Δήμοι

Καταργούνται ή συγχωνεύονται νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου
Εισιτήρια: Αυξάνεται η τιμή των εισιτηρίων στα Μέσα Μεταφοράς κατά 25%
ΚΑΠ: Μειώνονται οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι (ΚΑΠ)
Μειώνονται τα επενδυτικά κεφάλαια για τους Δήμους

Παιδεία

ΑΕΙ/ΤΕΙ: Συγχωνεύονται ή καταργούνται δεκάδες ιδρύματα
Δίδακτρα: Επιβάλλονται δίδακτρα σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών
Αναπληρωτές: Αυξάνονται οι ώρες διδασκαλίες ώστε να περιοριστεί ο αριθμός των καθηγητών
Δωρεάν βιβλία: Μειώνεται η δαπάνη για δωρεάν βιβλία σε ΑΕΙ/ΤΕΙ

citypress-gr.blogspot.com

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 28ης Σεπτεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Διαβάστε στο θάρρος της Μεσσηνίας

Η ανέχεια έριξε τον τζίρο των φαρμακείων 30%

Σε αυτά τα τρία χρόνια της κρίσης έχουν ανατραπεί τα πάντα στην............

κοινωνία. Έτσι δε μας έκανε εντύπωση αυτό που μας είπαν χθες φαρμακοποιοί στην Καλαμάτα, όταν τους ρωτήσαμε σχετικά.

Ότι, δηλαδή, όλο και περισσότεροι ασφαλισμένοι κάνουν «εκπτώσεις» στη φαρμακευτική τους περίθαλψη, δηλώνοντας οικονομικά αδύναμοι να καλύψουν ακόμα και το μικρό κόστος της δικής τους συμμετοχής στα φάρμακα.

Κι ενώ είναι «προ των θυρών» το νέο πακέτο μέτρων, με περικοπές σε συντάξεις και μισθούς, εντείνεται το φαινόμενο ασφαλισμένων που «κόβουν» αυθαίρετα από τις ιατρικές συνταγές τους φάρμακα, σε μία προσπάθεια να μειώσουν το κόστος, με –άγνωστες προς το παρόν– επιπτώσεις στην υγεία τους.

Όπως επισήμανε στο «Θ» ιδιοκτήτης κεντρικού φαρμακείου στην πόλη, με βάση τα επίσημα οικονομικά δεδομένα, ο τζίρος των φαρμακείων έχει μειωθεί κατά 42,6% το α΄ εξάμηνο του 2012 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011, γεγονός που οφείλεται στις μειώσεις των τιμών των φαρμάκων αλλά και στη μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών. «Στην Καλαμάτα, το νούμερο αυτό είναι μικρότερο, αλλά σίγουρα κυμαίνεται στο 30% περίπου», σημείωσε.

Διαβάστε στη ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ στο Δήμο Καλαμάτας του κτιρίου της Καρδιολογικής του παλιού Νοσοκομείου, ανακοίνωσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Γιάννη Λαμπρόπουλου. Παράλληλα επανέλαβε τη δέσμευσή του για τη συνέχιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, διαψεύδοντας δημοσιεύματα για υποβάθμισή του.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Καλαμάτας ευχαρίστησε με θερμά λόγια την εξαγγελία του υπουργού, με την οποία η Καλαμάτα αποκτά ένα ολοκληρωμένο διοικητικό κέντρο.
Αυτό είναι το σημερινό πρώτο θέμα στη «ΦΩΝΗ» που στο πρωτοσέλιδό της προβάλλει:
● ΣΥΜΦΩΝΙΑ επήλθε χθες μεταξύ των πολιτικών αρχηγών του κυβερνητικού συνασπισμού για το πακέτο μέτρων. Η πολιτική συμφωνία στο εσωτερικό δυναμώνει τη θέση της χώρας στη σκληρή διαπραγμάτευση με τους εταίρους για επιμήκυνση και συνέχιση της χρηματοδότησης ώστε να ξεπεραστεί η κρίση. Έτσι ο Σαμαράς με όπλο το εσωτερικό πολιτικό μέτωπο υπέρ του ευρώ αποκτά ισχυρή διαπραγματευτική ισχύ ενόψει της Συνόδου Κορυφής.
● ΑΠΕΙΡΑΧΤΗ ΜΕΝΕΙ η αμμουδιά στον Προλιμένα διαβεβαίωσε τους κατοίκους της Παραλίας ο δήμαρχος Παν. Νίκας.
● ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ στο Πήδημα ζητούν πρόσβαση στον έξω κόσμο που εμποδίζει ο αυτοκινητόδρομος.
● ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ του περιφερειάρχη με τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας, στην οποία επιβεβαιώθηκε η αγαστή συνεργασία των δύο θεσμών, ενώ συζητήθηκαν τρόποι για την ένταξη έργων της Μητρόπολης στο ΕΣΠΑ.
● ΦΕΥΓΕΙ σήμερα η εικόνα της Παναγίας Βουλκανιώτισσας από τη Μεσσήνη για την Ιερά Μονή. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το γεγονός.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012

Πέτρος Τατούλης: Είμαστε στην τελική ευθεία για τη δημιουργία μηχανισμού πιστοποίησης των Πελοποννησιακών προϊόντων

«Επενδύουμε σε σταθερές σχέσεις για την προώθηση των Πελοποννησιακών προϊόντων, αλλά και στη δημιουργία ενός ισχυρού brand name Πελοπόννησος. Για το σκοπό αυτό είμαστε στην τελική ευθεία για τη δημιουργία μηχανισμού πιστοποίησης των Πελοποννησιακών προϊόντων με ευθύνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με σκοπό τη μείωση του κόστους για τους παραγωγούς» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στην τοποθέτησή του, την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012, στο πλαίσιο του Προγράμματος Καινοτομίας Ελληνικού Προϊόντος, που διοργανώνει η εταιρεία Μαρινόπουλος Α.Ε..

Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι η ποιότητα των .............

Πελοποννησιακών προϊόντων διαρκώς βελτιώνεται και σε συνδυασμό με την αύξηση της παραγωγής, αλλάζει προς το καλύτερο η εικόνα τους και στο εσωτερικό της χώρας και κυρίως στο εξωτερικό.

«Η εξωστρεφής πολιτική μας έχει ήδη αποδώσει απτά αποτελέσματα, όπως στην περίπτωση της συνεργασίας με το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας και της συμφωνίας, μετά το προσωπικό ενδιαφέρον της πρωθυπουργού του κας Κράφτ, για να έχουν τα Πελοποννησιακά προϊόντα τιμητική θέση στις μεγάλες εκθέσεις προϊόντων».

Στα χέρια του Δήμου Τριφυλίας η μελέτη για την Αναδιαρρύθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας [ VIDEO ]

Α Π Ο Κ Λ Ε Ι Σ Τ Ι Κ Ο

Στα χέρια του νοσοκομείου Κυπαρισσίας βρίσκεται από χθες το πακέτο με την μελέτη αναδιαρρύθμισης του ισογείου του Νοσοκομείου προϋπολογισμού 1.262.959,00 €, όπως πρόσφατα είχαμε δημοσιεύσει στο Φιλιατρά News (Κλίκ).

Σήμερα το πρωί ο Αναπληρωτής Διοικητής του ...........

νοσοκομείου Κυπαρισσίας κ. Πάνος Μπόζος παρέδωσε στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου Τριφυλίας την μελέτη του έργου προκειμένου να χρηματοδοτηθεί μέσω της περιφέρειας Πελοποννήσου από το ΕΣΠΑ 2007 - 2013.
Στην συνάντηση παρέστησαν εκτός του κ. Μπόζου, ο Αντιδήμαρχος Τριφυλίας κ. Παναγιώτης Τσίγγανος, ο Αντιδήμαρχος Φιλιατρών κ. Αναστάσιος Πούλος, ο Προϊστάμενος της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Τριφυλίας και μηχανικοί.
Είναι ένα έργο το οποίο έχει υπογραφεί από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο όπου θα χρηματοδοτηθεί αποκλειστικά από το ΕΣΠΑ.

Μιλώντας αποκλειστικά στην κάμερα του συνεργάτη του Φιλιατρά News ο Αναπληρωτής διοικητής του Nοσοκομείου Κυπαρισσίας κ. Πάνος Μπόζος είπε ότι μετά την κοινή συνέντευξη τύπου (κλίκ) που είχαν κάνει οι κ. κ. Μπόζος και ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας, μετα και την παραλαβή των τευχών δημοπράτησης του έργου αναδιαρρύθμισης του ισογείου του νοσοκομείου Κυπαρισσίας, σήμερα προχωράμε στην υλοποίηση του έργου.
Ο κ. Μπόζος αναφέρθηκε και στο δεύτερο μεγάλο έργο του νοσοκομείου ύψους 400.000 ευρώ που αφορά την εγκατάσταση υποσταθμού μέσης τάσης.
Διαφώνησε με δημοσιεύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας περί υποβάθμισης του νοσοκομείου ζητώντας από όποιον έχει στοιχεία που να δείχνουν ότι θα υποβαθμιστεί να τα καταθέσει και τόνισε ότι αυτά τα δυο έργα θα αναβαθμίσουν το νοσοκομείο.

ο κ. Μπόζος ερωτώμενος από τον συνεργάτη μας για τις ελειψεις σε προσωπικό είπε ότι είναι ένα σοβαρό θέμα το οποίο έχει αναφερθεί αλλά λόγω των άσχημης οικονομικής περιόδου που περνά η Ελλάδα έχουν σταματήσει οι προσλήψεις.
ωστόσο το νοσοκομείο έχει προσλάβει ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων που είναι απαραίτητοι για την λειτουργία του νοσοκομείου. Αναμένουμε την έγκριση για να εγκριθούν οι διορισμοί.
Αυτό είναι θέμα που μας απασχολεί.

Ερωτώμενος ο κ. Μπόζος για την κριτική που δέχεται από Site και blog όπως το Φιλιατρά news ο κ. Μπόζος είπε ότι η κριτική είναι κινητήρια δύναμη για το νοσοκομείο. Ασφαλώς θα γινουν λάθη και παραλείψεις και αυτό τους κανει να γίνονται καλύτεροι. Μας κάνει να προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι. Δεν τον ενδιαφέρει η κριτική του καφενείου. Τα πάντα ξεκινούν απο το ότι πρέπει να εξυπηρετήσουμε τους Δημότες του Δήμου Τριφυλίας και τους επισκέπτες μας.

Δείτε τι δήλωσε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ο κ. Μπόζος στην κάμερα του συνεργάτη του Φιλιατρά News.Χυδαία επίθεση Μεϊμαράκη στον Προκόπη Παυλόπουλο

Πρωτοφανείς στα κοινοβουλευτικά χρονικά εκφράσεις ειπώθηκαν από τον πρόεδρο της Βουλής.

Σύμφωνα με αυτήκοους μάρτυρες, ο πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης επιτέθηκε με αήθεις εκφράσεις στον πρώην υπουργό κ. Προκόπη Παυλόπουλο, επειδή βγήκε στη ραδιοφωνική εκπομπή του εκδότη της Realnews κ. Νίκου Χατζηνικολάου, κίνηση την οποία θεώρησε ως πράξη υπονόμευσης του.

Το πρωτοφανές επεισόδιο, όπως αναφέρει το Βήμα,............

διεμείφθη στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, παρουσία πολλών βουλευτών.

Ενοχλημένος ο κ. Μεϊμαράκης από τη στάση του κ. Παυλόπουλου γύρισε και με εμφανή εκνευρισμό του είπε: "Σε άκουσα το πρωί που βγήκες στον Χατζηνικολάου να του γλύψεις τον π….. Έλα να γλείψεις τον δικό μου, είναι καλύτερος"!

Η χυδαία αναφορά πολύ γρήγορα κυκλοφόρησε στους διαδρόμους της Βουλής, με αποτέλεσμα να ερωτηθεί ο κ. Παυλόπουλος σχετικά με τις χυδαιότητες που ακούστηκαν. Παρ’ ότι ο κ. Παυλόπουλος διέψευσε ότι ειπώθηκαν οι προαναφερόμενες εκφράσεις, επιβεβαίωσε την φραστική επίθεση που δέχθηκε από τον πρόεδρο της Βουλής.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο κ. Παυλόπουλος, ο διάλογος που διεμείφθη μεταξύ τους, έχει ως εξής:

Μεϊμαράκης: Γιατί ρε Προκόπη πήγες το πρωί και έγλειφες τον Χατζηνικολάου;

Παυλόπουλος: Πού το κατάλαβες αυτό ρε Βαγγέλη;

Μεϊμαράκης: Μου το είπαν. Εσύ δεν έλεγες για το εκρηκτικό του χαρακτήρα μου;

Παυλόπουλος: Αυτό κατάλαβες;

Μεϊμαράκης: Να ξέρεις ότι όποιος γλείφει τον Χατζηνικολάου είναι απέναντί μου.

Παυλόπουλος: Εγώ δεν γλείφω τον Χατζηνικολάου, άρα δεν με αφορά.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η απάντηση που έδωσε ο κ. Μεϊμαράκης, αναφορά με το επεισόδιο. Όταν ρωτήθηκε από τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες απάντησε χαρακτηριστικά: "Δεν έχω ιδέα για τι μου μιλάτε.."!

pheme.gr

Φαρμακοποιοί Μεσσηνίας Άρχισαν να δίνουν φάρμακα με πίστωση

Φάρμακα επί πιστώσει χορηγούν και πάλι από την προηγούμενη Δευτέρα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ οι φαρμακοποιοί της Μεσσηνίας.
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος του νομού, που είχε αναστείλει τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση λόγω των χρεών του ΕΟΠΥΥ στα φαρμακεία, σε γενική συνέλευση την περασμένη εβδομάδα είχε πάρει απόφαση να συνεχίσει την κινητοποίηση μέχρι τα μέσα της εβδομάδας που διανύουμε, οπότε και θα ξαναέκανε συνέλευση για να επανεξετάσει τη στάση του.
Όμως, η γενική συνέλευση των Μεσσήνιων ............

φαρμακοποιών έγινε εκτάκτως την περασμένη Κυριακή, οπότε αποφασίστηκε να διακοπεί η αναστολή και να αρχίσουν να δίνουν και πάλι φάρμακα επί πιστώσει.
Ωστόσο, επειδή η κατάσταση είναι γενικώς ρευστή, κανείς δεν ξέρει μέχρι πότε θα ισχύει αυτό.

Θάρρος

Nοσοκομείο Καλαμάτας. Χωρίς αξονικό τομογράφο τη νύχτα επειδή δεν πληρώνονται υπερωρίες οι τεχνικοί

Κλειστός από το βράδυ, ακόμη και από το απόγευμα, μέχρι τις 8.00 το πρωί μένει ο καινούργιος πανάκριβος αξονικός τομογράφος του Νοσοκομείου Καλαμάτας, επειδή οι τεχνολόγοι που τον λειτουργούν δεν πληρώνονται υπερωρίες!
Εάν τύχει κάποιο υπερεπείγον περιστατικό και ο τεχνικός δεχτεί να πάει να δουλέψει… δωρεάν, ο αξονικός θα λειτουργήσει και τη νύχτα.

Εάν ο τεχνικός δεν πάει, ο ασθενής θα ...........

διακομιστεί σε άλλο νοσοκομείο, πιθανότατα της Τρίπολης. Δηλαδή, το Δημόσιο θα πληρώσει ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει, οδηγό και γιατρό για τη διακομιδή, πέρα της ταλαιπωρίας του ασθενούς και των συγγενών του.

Για την κατάσταση αυτή μίλησε, μεταξύ άλλων, ο γιατρός του νοσοκομείου, Γιάννης Γαλανόπουλος, στη χθεσινή απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, που έλαβε χώρα στην πλατεία 23ης Μαρτίου Καλαμάτας. Ο γιατρός έκανε λόγο για έναν πανάκριβο εξοπλισμό που έχει φτάσει στο νοσοκομείο, αλλά που δε δουλεύει το βράδυ επειδή οι τεχνικοί δεν πληρώνονται για τις υπερωρίες.
Το γεγονός μάς επιβεβαίωσε και ο διευθυντής του ακτινολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Καλαμάτας και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, Μιχάλης Μιχαήλ. Σύμφωνα με όσα μας είπε, σε επικοινωνία που είχαμε χθες, ο αξονικός «τυπικά» λειτουργεί μέχρι τις 11.00 το βράδυ. Από εκεί και μετά, είναι θέμα των τεχνολόγων εάν θα πάνε να δουλέψουν τη νύχτα εθελοντικά χωρίς αμοιβή για να εξυπηρετήσουν ένα έκτακτο περιστατικό.
Βέβαια, ο κ. Μιχαήλ πρόσθεσε ότι κάποιοι κλινικοί γιατροί, συνήθως παθολόγοι, το παρακάνουν και θεωρούν έκτακτο περιστατικό έναν άνθρωπο που ζαλίζεται τέσσερις μέρες, αλλά θυμούνται να του κάνουν αξονική στις 3.00 τη νύχτα. Παραδέχτηκε, πάντως, ότι υπήρξαν έκτακτα περιστατικά που διακομίστηκαν σε άλλο νοσοκομείο, επειδή δε λειτουργούσε ο αξονικός τη νύχτα, κυρίως τον πρώτο μήνα αφότου εγκαταστάθηκε το νέο μηχάνημα που αντικατέστησε το παλιό, καθώς το προσωπικό ήταν ακόμη υπό εκπαίδευση. Πλέον, όμως, η κατάσταση αντιμετωπίζεται χάρις… στην εθελοντική δωρεάν νυχτερινή εργασία των τεχνικών. Διαφορετικά, υπάρχει και η διακομιδή.

Θάρρος

Κρούσματα παράνομης υλοτομίας στη Μεσσηνία

Ιδιαίτερα αυξημένα, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, είναι φέτος τα κρούσματα παράνομης υλοτομίας που καταγράφονται στη Μεσσηνία, σύμφωνα με τα στοιχεία του Δασαρχείου και του δασάρχη Σπύρου Κατσίποδα.
Μάλιστα, για το λόγο αυτό θα γνωστοποιηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες ρυθμιστική απόφαση για το πότε και ποιοι μπορούν νόμιμα να προμηθευτούν ξυλεία για ατομική χρήση από διάφορα σημεία της Μεσσηνίας.
Στις αρχές Σεπτεμβρίου από το Δασαρχείο ...........

συνελήφθησαν δύο άτομα για παράνομη υλοτομία (περίπου 25 τόνους ξύλων) στην περιοχή της Χρυσοφόρας, ενώ συνεχώς καταγράφονται μικρότερα κρούσματα.

Λαθροϋλοτομία

Σύμφωνα με τον κ. Κατσίποδα, από τον Ιούνιο έως και τώρα υπάρχουν οκτώ κρούσματα λαθροϋλοτομίας. Αυτά έχουν καταγραφεί, εκτός του δάσους του Ταϋγέτου, σε δασικές εκτάσεις και παραποτάμιες ζώνες στην κεντρική Μεσσηνία και την Πυλία.
Οι δύο μεγάλες περιπτώσεις που έχουν καταγραφεί από το Δασαρχείο είναι στην περιοχή της Δάφνης, όπου εντοπίσθηκαν σωρευμένα ξύλα, περίπου 20 τόνων, τα οποία κατασχέθηκαν, αλλά και στη Χρυσοφόρα με τους 25 τόνους. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις η παράνομη υλοτομία αφορούσε από 2 έως 5 τόνους. Η τελευταία φορά που βεβαιώθηκε τέτοια παράβαση ήταν το Σαββατοκύριακο στην περιοχή του Λυκόδημου. Τα δε ξύλα που κατάσχονται βγαίνουν σε δημοπρασία.
Αν το αδίκημα αφορά ξυλεία κόστους κάτω των 600 ευρώ, τότε με τις τελευταίες αλλαγές του νόμου πρόκειται για πταίσμα, ενώ από εκεί και πάνω για πλημμέλημα.
Σε ορισμένες περιπτώσεις οι δασικοί υπάλληλοι βρίσκουν σωρευμένα ξύλα, τα οποία κάποιοι έχουν κόψει ώστε να τα μεταφέρουν κάποια στιγμή.
Μάλιστα, ο κ. Κατσίποδας ζήτησε τη συνεργασία των κατοίκων της υπαίθρου, καλώντας τους, αν βλέπουν αυτοκίνητα να φορτώνουν ξύλα, να ειδοποιούν το Δασαρχείο, το οποίο βρίσκεται σε συνεχή λειτουργία, από το πρωί έως τις 10.00 το βράδυ. Παράλληλα, εκτελούνται περιπολίες σε διάφορες περιοχές.

Ρυθμιστική Διάταξη

Λόγω των κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί, αν και άλλες χρονιές δεν απαιτήθηκε, φέτος το Δασαρχείο Καλαμάτας προχωρά σε ρυθμιστική διάταξη καυσοξύλευσης και εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθεί.
Σύμφωνα με αυτή, θα γίνεται ρύθμιση για όλες τις περιοχές της Μεσσηνίας και θα προβλέπεται ότι οι κάτοικοι των περιοχών θα μπορούν να πάρουν ξύλο από εκτάσεις με καμένα, πεσμένα, επικίνδυνα, ξερά κ.λπ. δέντρα, κατόπιν υπόδειξης του Δασαρχείου.
Θα υπάρξει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν τις αιτήσεις τους και τα απαραίτητα δικαιολογητικά (τόπος μόνιμης κατοικίας) στο Δασαρχείο και θα γίνει έλεγχός τους.
Στη συνέχεια, πάλι για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, από 20 Οκτωβρίου έως και 20 Νοεμβρίου, θα γίνει η μεταφορά των ξύλων που θα υποδειχθούν από υπαλλήλους του Δασαρχείου.
Η ποσότητα που θα μπορεί να πάρει ο καθένας θα εξαρτηθεί από τις αιτήσεις που θα κατατεθούν, ενώ θα δοθεί προτεραιότητα στους κατοίκους των ορεινών περιοχών.
Στο μεταξύ, αυτή τη στιγμή στον Ταΰγετο (νότια του τουριστικού) βρίσκονται σε εξέλιξη δύο υλοτομίες από αντίστοιχους συνεταιρισμούς για βιομηχανικό ξύλο.
Τέλος, ο κ. Κατσίποδας υπενθύμισε ότι ανά στρέμμα καλλιεργήσιμης ιδιοκτησίας μπορεί ο ιδιοκτήτης να κόψει μόνο 5 δασικά δέντρα χωρίς άδεια (δασικά δέντρα θεωρούνται ακόμα και τα πουρνάρια και η αγριελιά). Συνέστησε, ωστόσο, ο ιδιοκτήτης να παίρνει άδεια, ώστε να δικαιολογεί ακολούθως την προέλευση των ξύλων που έχει στην αυλή του.

Θάρρος

Κινδυνεύουν οι συντάξεις του ΙΚΑ;

Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλέστηκε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των εργαζομένων του ΙΚΑ, Νίκος Χατζόπουλος, σε συνέδριο της Ομοσπονδίας, το Ίδρυμα έχει απορροφήσει κατά το εννεάμηνο Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου του 2012, συνολικά, 4,1 δισ. ευρώ, που αντιστοιχούν στο 87,9% της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, τα έσοδα, ............

στο οκτάμηνο Ιανουαρίου- Αυγούστου του 2012, είναι κατά μέσο όρο μειωμένα κατά 18-19%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και φτάνουν τα 522 εκατ. ευρώ το μήνα ή 6,24 δισ. ευρώ το χρόνο.

Το σύνολο των εσόδων και η επιχορήγηση που έχει ήδη εισπραχθεί ανέρχονται στα 10,3 δισ. ευρώ. όταν οι υποχρεώσεις για τις πληρωμές των συντάξεων θα είναι, σύμφωνα πάντα με τους συνδικαλιστές, τουλάχιστον 11,08 δισ. ευρώ.

Υπολείπονται δηλαδή 750 εκατ. ευρώ και αν συνυπολογισθούν τα 650 εκατ. ευρώ, που είχαν δοθεί στο ΙΚΑ στο τέλος του 2011, ως προκαταβολή,

από τον προϋπολογισμό του 2012, προκειμένου να καλυφθούν τρέχουσες ανάγκες, τότε το ποσόν που απαιτείται για την απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων ανέρχεται στα 1,430 δισ. ευρώ.

Οι συνδικαλιστές του ΙΚΑ εκτιμούν, επίσης, ότι δεν έχει γίνει, μέχρι στιγμής, κάποια σοβαρή προσπάθεια για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής και υποστηρίζουν ότι, αν ενταθεί το 2013 η ύφεση και η κατακόρυφη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, τότε το ταμειακό πρόβλημα του Ιδρύματος θα επιδεινωθεί και θα οδηγήσει σε συρρίκνωση των συντάξεων που μπορεί να φθάσουν ακόμη και τα 400 ευρώ.

difer News

Νέα διάταξη για τα φορτηγά

Από την 1η Ιανουαρίου 2014 απαγορεύεται η κυκλοφορία, η ταξινόμηση και η μεταβίβαση των μεταχειρισμένων οχημάτων (λεωφορείων, φορτηγών κ.λπ.) που έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2003 από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφόσον δεν φέρουν σύστημα αντιεμπλοκής κατά την πέδηση (ABS).

Αυτό αποφάσισε το Δ' Τμήμα του Συμβουλίου της.............

Επικρατείας με την υπ' αριθμ. 3283/2012 απόφασή του και απέρριψε σχετική προσφυγή της Πανελλαδικής Ένωσης Εισαγωγέων Αυτοκινήτων, καθώς και εισαγωγέων και εμπόρων μεταχειρισμένων οχημάτων.

Η Ένωση ζητούσε από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού Μεταφορών με την οποία απαγορεύθηκε η ταξινόμηση, μεταβίβαση και κυκλοφορία των εισαγομένων μεταχειρισμένων μετά τις 11.9.2003 από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οχημάτων ορισμένων κατηγοριών (Μ2, Μ3, Ν2, Ν3, Ο3 και Ο4, οι οποίες αναφέρονται στο Π.Δ. 431/1983), όπως είναι λεωφορείων, φορτηγών και ρυμουλκούμενων οχημάτων τα οποία δεν φέρουν σύστημα αντιεμπλοκής στα φρένα (ABS).

Σύμφωνα με την επίμαχη υπουργική απόφαση (η οποία έχει τροποποιηθεί με μεταγενέστερες) από 31 Δεκεμβρίου 2013 και μετά απαγορεύεται η κυκλοφορία, η ταξινόμηση και η μεταβίβαση των οχημάτων αυτών εφόσον δεν έχουν σύστημα ABS. Όμως τα οχήματα αυτά μπορεί να κυκλοφορούν στον ελλαδικό χώρο, να ταξινομούνται και να μεταβιβάζονται εφόσον τοποθετηθεί σε αυτά σύστημα ABS και υπάρχει σχετική βεβαίωση του ΚΤΕΟ.

Σύμφωνα με τους συμβούλους Επικρατείας οι επίμαχοι περιορισμοί δικαιολογούνται από λόγους γενικού συμφέροντος. Και αυτό γιατί αποβλέπουν (οι περιορισμοί αυτοί) στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, η οποία συνιστά λόγο «γενικού συμφέροντος, δυνάμενο να δικαιολογήσει περιορισμούς στην ελεύθερη κυκλοφορία των εμπορευμάτων».

Οι δικαστές απέρριψαν τον ισχυρισμό των εισαγωγέων ότι το μέτρο αυτό δεν εφαρμόζεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, καθώς η εφαρμογή του, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, εναπόκειται στα κράτη μέλη να καθορίσουν το επιδιωκόμενο επίπεδο οδικής ασφάλειας.
Το γεγονός ότι ένα κράτος θεσπίζει λιγότερο αυστηρές προϋποθέσεις κυκλοφορίας των οχημάτων απ' ότι ένα άλλο, αυτό δεν σημαίνει, υπογραμμίζουν οι σύμβουλοι Επικρατείας, ότι παραβιάζεται η αρχή της αναλογικότητας.

Το ΣτΕ απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς της ένωσης εισαγωγέων κ.λπ., όπως ότι παραβιάζεται το Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) που προστατεύει την περιουσία.

Τέλος οι δικαστές απέρριψαν τον ισχυρισμό αυτό, καθώς έκριναν ότι οι περιορισμοί της επίμαχης υπουργικής απόφασης δεν συνιστά στέρηση της ιδιοκτησίας, καθώς οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων μπορούν να τοποθετήσουν σύστημα ABS και να κυκλοφορούν ελεύθερα τα αυτοκίνητά τους, αλλά και να τα μεταβιβάζουν. Για το λόγο αυτό και δόθηκε από την Πολιτεία ο απαιτούμενος χρόνος για να μπορεί να γίνει η τοποθέτηση του συστήματος πέδησης ABS σε όσα οχήματα δεν υπάρχει.

ΑΠΕ -ΜΠΕ

Καρκίνος του φάρυγγα από στοματικό σεξ;

Και όμως ισχύει...

Δυο από τις μεγάλες απολαύσεις τις ζωής (για τους άνδρες) προκαλούν καρκίνο του φάρυγγα. Και για το μεν τσιγάρο το γνωρίζαμε ότι οι επιπτώσεις του είναι καταστροφικές, αλλά για το στοματικό σεξ; Και τώρα....πως θα πούμε στις γυναίκες να προσέχουν; Να σοβαρευτούμε όμως λίγο... Πραγματικά έρευνα κατέδειξε ότι το στοματικό σεξ κρύβει πολλούς κινδύνους και μάλιστα οι γυναίκες που κάνουν στοματικό σεξ σε πολλούς και διαφορετικούς άνδρες δίχως καμία προφύλαξη, κινδυνεύουν μέχρι και 8 φορές περισσότερο να εμφανίσουν καρκίνο του φάρυγγα.

Η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας επιστημόνων .........

από το πανεπιστήμιο του Οχάιο, δρ Μώρα Γκίλισον τόνισε ότι: “Ένα άτομο που είχε έξι ή περισσότερους συντρόφους, με τους οποίους είχε επαφή με στοματικό σεξ, έχει οχτώ φορές περισσότερες πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου στον φάρυγγα, σε σύγκριση με κάποια που δεν είχε κάνει ποτέ στοματικό σεξ”.

H έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό American Association for the Advancement of Science και σύμφνα με τα αποτελέσματα της, ο ιός human papillomavirus (HPV) είναι πλέον η κύρια αιτία πρόκλησης στοματοφαρρυγικού καρκίνου σε ποσοστό 67% σε σχέση με το ποσοστό εμφάνισης όλων των αιτιών. Δηλαδή όσο περισσότερο στοματικό σεξ και όσοι περισσότεροι σύντροφοι στη ζωή κάποιου, τόσο μεγαλύτερος ο κίνδυνος εμφάνισης της συγκεκριμένης μορφής καρκίνου.

Στις ΗΠΑ πάντως το στοματικό σεξ είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο ανάμεσα στους νέους που το θεωρούν απλό, εύκολο και αβλαβές. Το χαρακτηρίζουν κοινωνικά αποδεκτό, χωρίς συνέπειες και πολύ λιγότερο επικίνδυνο από την ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή.

Οι ειδικοί προστασίας του πληθυσμού από τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα ενημερώνουν τους γονείς, δασκάλους, σεξολόγους, γυναικολόγους για τους κινδύνους που παρουσιάζει αυτή η σεξουαλική πρακτική.

iatropedia.gr

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Προστασία στους εργαζομένους ΚΟΧ από «εκμεταλλευτές δημάρχους»

Σε... μέτρα κατά αυτών που εκμεταλλεύονται τους εργαζομένους στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, του νέου stage -όπως το χαρακτηρίζει-, προχωρά η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία από την πρώτη στιγμή είχε εκφράσει την αντίθεσή της στην εφαρμογή του συγκεκριμένου προγράμματος.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί τα μέλη της να ..............

προστατέψουν τους συγκεκριμένους εργαζομένους «από την εκμετάλλευση της κυβέρνησης, των Δημάρχων και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) που παίζουν το ρόλο του μεσάζοντα παίρνοντας τις πιο κάτω πρωτοβουλίες»:

Καθημερινές παρεμβάσεις για να καταβληθούν άμεσα οι αποδοχές καθώς σε πολλούς Δήμους παραμένουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Να μην επιτρέπεται η απασχόλησή τους για την κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών των υπηρεσιών των Δήμων (Πράσινο, Οδοποιία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κ.λπ.).

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην προσπάθεια τοποθέτησής τους στις υπηρεσίες καθαριότητας (αποκομιδή - μεταφορά απορριμμάτων) αφού είναι παράνομη και θα πρέπει να καταγγέλλεται άμεσα στο Σ.ΕΠ.Ε. καθώς ούτε είναι ασφαλισμένοι στα ΒΑΕ, δεν τους χορηγείται ανθυγιεινό επίδομα αλλά και τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ).

Όπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, «το μόνο που εξυπηρετούν τέτοιου είδους προγράμματα είναι τις πελατειακές σχέσεις κυβέρνησης και Δημάρχων, αλλά και την προσπάθεια απαξίωσης των υπηρεσιών των ΟΤΑ λόγω έλλειψης προσωπικού με στόχο την εκχώρησή τους σε ιδιώτες».

Aftodioikisi.gr

Νέο σοβαρό κενό στη Java θέτει σε κίνδυνο 1 δισ. υπολογιστές!

Ένα νέο κενό ασφαλείας ανακαλύφθηκε σε όλες τις τελευταίες εκδόσεις της Java, μέσω του οποίου θα μπορούσε να εγκατασταθεί malware...

σε περίπου 1 δισεκατομμύριο Mac και PC παγκοσμίως.

Ο ερευνητής ασφαλείας συστημάτων ............

Adam Gowdiak ανακάλυψε το bug εχθές, το οποίο και αφορά τις εκδόσεις της Java 5, 6 και 7. Το πρόβλημα δε, είναι ιδιαίτερα σημαντικό και για τους χρήστες Mac OS X από την έκδοση Snow Leopard 10.6 και τις νεότερες στις οποίες η Java ήταν προεγκατεστημένη.

Ο Gowdiak δεν έχει δώσε περισσότερες λεπτομέρειες στη δημοσιότητα και τονίζει πως έχει ενημερώσει λεπτομερώς την Oracle, κατασκευάστρια της Java, η οποία προτίθεται να εκδώσει ενημέρωση ασφαλείας - ας ελπίσουμε πριν το επόμενο καθιερωμένο update της, που είναι προγραμματισμένο για τις 16 Οκτωβρίου.

Ο αριθμός του 1 δισεκατομμυρίου υπολογιστών, προκύπτει από τα στοιχεία της Oracle, σχετικά με τις εγκαταστάσεις της Java παγκοσμίως.

Τελευταία, έχουν σημειωθεί αρκετά σοβαρά κρούσματα με τη Java, με το πιο πρόσφατο να "αναγκάζει" τη Mozilla να πάρει την πρωτοβουλία να συστήσει στους χρήστες να απενεργοποιήσουν το Java plug in, για την ασφάλειά τους.

Direct News

Κατάργηση δώρων για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους στο σκληρό πακέτο μέτρων

Βαθύτερα μπαίνει το μαχαίρι στις δαπάνες που αφορούν μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, όπως προκύπτει από τις πληροφορίες για το πακέτο μέτρων ύψους 13,5 δισ. ευρώ (10,5 δισ. από περικοπές δαπανών και 3 δισ. ευρώ από αύξηση φόρων), στο οποίο έχει καταλήξει η κυβέρνηση και πρόκειται να τεθεί επί τάπητος στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με Τα Νέα, συνολικά, το πακέτο ..............

αποτελείται κατά 10,5 δισ. ευρώ από περικοπές δαπανών και 3 δισ. ευρώ από αύξηση φόρων -αρχικά προβλεπόταν 2 δισ. ευρώ από φόρους και 11,5 από δαπάνες).

Η ενίσχυση του φορολογικού κομματιού οφείλεται, σύμφωνα με πηγές του οικονομικού επιτελείου, στην άρνηση των κομμάτων να δεχθούν άλλες επώδυνες περικοπές δαπανών, όπως οι απολύσεις

Από τις περικοπές τα 6,7 δισ. ευρώ αφορούν μισθούς, συντάξεις και επιδόματα και τα 3,8 δισ. ευρώ αφορούν περικοπές άλλου είδους από τα υπουργεία.

Μεταξύ των σκληρών μέτρων περιλαμβάνεται η κατάργηση δώρων για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους, επιπλέον περικοπές στις συντάξεις και τα ειδικά μισθολόγια, η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 και η νέου τύπου εφεδρεία για τους δημοσίους υπαλλήλους.

Παράλληλα, αλλάζει και η κλίμακα φορολογίας εισοδήματος για τους μισθωτούς, με τον ανώτατο συντελεστή να χαμηλώνει στο 35%, ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα φορολογούνται με 35% από το πρώτο ευρώ.

Συγκεκριμένα, το σκληρό πακέτο μέτρων προβλέπει, μεταξύ άλλων:

Αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη.

Μείωση κατά 30 ευρώ της σύνταξης του ΟΓΑ, χωρίς όμως να κοπούν τα δώρα. Έτσι, ουσιαστικά περιορίζονται οι απώλειες για τους συνταξιούχους περίπου στο μισό (420 ευρώ έναντι 720 ευρώ που είναι η 13η και 14η σύνταξη). Με αυτόν τον τρόπο ικανοποιήθηκε ένα βασικό αίτημα της ΔΗΜΑΡ.

Για όλους τους υπόλοιπους συνταξιούχους, η 13η και 14η κύρια και επικουρική σύνταξη αποτελούν παρελθόν.

Κόβονται τα δώρα των δημοσίων υπαλλήλων.

Επιβάλλονται μειώσεις σε συντάξεις που ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ συνολικά, μαζί με τις επικουρικές. Η μείωση είναι 2% για τις συντάξεις 1.000-1.500 ευρώ, 5% για 1.500-2.000 ευρώ και 10% για πάνω από 2.000 ευρώ στο σύνολο της σύνταξης. Τα κλιμάκια αυτά ωστόσο δεν αποκλείεται να αλλάξουν προς το χειρότερο.

Επιβάλλονται μειώσεις των ειδικών μισθολογίων.

Το ΕΚΑΣ προβλέπεται να κοπεί για όσους είναι κάτω από 64 (και όχι 65) έτη.

Αντίθετα, διασώζονται τα αναπηρικά επιδόματα, από τα οποία προβλεπόταν εξοικονόμηση 272 εκατ. ευρώ.

Ανοιχτό είναι το θέμα της διαθεσιμότητας - απολύσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πακέτο του οικονομικού επιτελείου προβλέπει να μπουν σε τέτοιο καθεστώς 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι τα επόμενα 2 χρόνια. Για τη μείωση των δημοσίων υπαλλήλων ώς το 2015, οι εκτιμήσεις της κυβέρνησης είναι ότι θα φτάσουν τις 184.000 με τις φυσιολογικές συνταξιοδοτήσεις και επομένως θα ξεπεράσουν το όριο των 150.000 που θέλει η τρόικα.

Εξάλλου, με την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια, αυτός ο αριθμός εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά πολύ.

in.gr

Απόσυρεται και νέα παρτίδα από χυμούς της Amita Motion

Για δυο επιπλέον παρτίδες του 100% Φυσικού Χυμού Amita Motion που εμφανίζουν δυσάρεστη γεύση ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό η Coca Cola 3E. Συγκεκριμένα πρόκειται για τις συσκευασίες των 1000 ml που έχουν ημερομηνία λήξης 19/1/2013 και 20/1/2013.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, ............

οι συγκεκριμένες παρτίδες Amita Motion εμφάνισαν ασυνήθιστη γεύση που οφείλεται σε έναν ακίνδυνο και φυσικά αναπτυσσόμενο μικροοργανισμό (Alicyclobacillus spp), ο οποίος σε συνδυασμό με τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες του περιβάλλοντος, αντέδρασε προκαλώντας μια ασυνήθιστη γεύση, η οποία δεν είναι επιβλαβής για την υγεία.

Η εταιρεία ενημερώνει τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τα προϊόντα Amita Motion των συγκεκριμένων παρτίδων και της συγκεκριμένης συσκευασίας ότι μπορούν να τα επιστρέψουν στο σημείο αγοράς τους προκειμένου να τα αντικαταστήσουν.

Παράλληλα, εκφράζει τη λύπη της για οποιαδήποτε αναστάτωση έχει προκληθεί ενώ για οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με το θέμα, οι καταναλωτές μπορούν να καλούν χωρίς χρέωση στη Γραμμή Καταναλωτή (800 11 55 801).