ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟΨΕ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣKΕΥΗΣ, Λόγω έκτακτης βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.

Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2012

“Ξέρεις ποιος είμαι εγώ, ρε…πληβείε!»

Άρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

ΣΧΟΛΙΟ: Καλημέρα
Προς σποφυγή "παρεξηγήσεων" σας πληροφορώ ότι αυτά που περιγράφω συμβαίνουν στην...Αγγλία!...
με αγάπη
γιώργος πιπερόπουλος


Θα είμαι σύντομος, αλλά πολύ…»πιπεράτος» στο σημερινό μου σχόλιο στο blog σας φίλες και φίλοι αναγνώστες.
Το επεισόδιο ΔΕΝ αφορά σε Έλληνα Βουλευτή ούτε Υπουργό ή Γραμματέα ελληνικού Κόμματος αλλά στον Βρετανό Βουλευτή-πρώην Υπουργό, Γραμματέα του Συντηρητικού Κόμματος του κ Cameron (Chief Party Whip) και τους Αστυνόμους της Φρουράς της Πρωθυπουργικής κατοικίας, της γνωστής διεθνώς 10 Downing Street.

Προφανώς ο κ Mitchell φεύγοντας μετά από επίσκεψη ............

εργασίας στην Πρωθυπουργική κατοικία θέλησε να περάσει την κυρία πύλη εξόδου αλλά οι Αστυνομικοί της φρουράς του υπέδειξαν μια ‘άλλη μικρότερη δίπλα στην κλειδωμένη κυρία πύλη από την οποία περνούν, συνήθως, αυτοκίνητα και συνοδοί αστυνομικοί.
Αντέδρασε ο k Mitchell, έσυρε, λέει η εφημερίδα SUN τα «εξ αμάξης» στους αστυνομικούς και τώρα η Ένωση Αστυνομικών Λονδίνου ζητά την «παραίτηση» του κ Mitchell, και ο Δήμαρχος του Λονδίνου k Boriw Johnson είπε σήμερα σε ομιλία του «όποιος προσβάλλει αστυνομικό όργανο πρέπει άμεσα να συλλαμβάνεται όποια ιδιότητα και εάν έχει είτε ως απλός πολίτης είτε ως Υπουργός!…»

O k Mitchell ΖΗΤΗΣΕ συγνώμη από τους αστυνομικούς για την συμπεριφορά του, ο Πρωθυπουργός κ Cameron είπε ότι επιδοκιμάζει τη δημόσια συγνώμη του στελέχους του αλλά η Ένωση Αστυνομικών Λονδίνου συνεχίζει να ζητά την παραίτηση του κ Μitchell, τη συμπεριφορά του οποίου αποδοκίμασαν Υπουργοί και στελέχη του Βρετανικού Κοινοβουλίου…
Τώρα μη με παρεξηγήσετε ούτε εσείς ως συμπατριώτες αναγνώστες του blog και φυσικά, ούτε οι Βρετανοί πολιτικοί και πολίτες εάν σας θυμίσω ότι πριν μερικά χρόνια ΕΦΑΓΕ ΣΚΑΜΠΙΛΙ αστυνομικός της Φρουράς στη Λέσχη Αξιωματικών Θεσσαλονίκης και ότι είναι αναρίθμητα τα περιστατικά όπου Έλληνες πολιτικοί (αλλά και διάσημοι Έλληνες πολίτες) όχι μόνο έβρισαν Έλληνες Αστυνομικούς αλλά τους έθεσαν ουρλιάζοντας και το ερώτημα του σημερινού μου τίτλου:
«Ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε…πληβείε;»

Εάν από παρόμοια περιστατικά στην πατρίδα μας έχει κάποιος ή κάποια από εσάς φίλοι και φίλες αναγνώστες πληροφορίες ότι η ΕΛΑΣ αντέδρασε όπως η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου, Βουλευτής, Υπουργός, Επιχειρηματίας, Δημοσιογράφος ή ηθοποιός ΖΗΤΗΣΕ ΣΥΓΝΩΜΗ και κάποιος από τους Έλληνες Πρωθυπουργούς των τελευταίων δεκαετιών επέκρινε το στέλεχός του σας παρακαλώ να μας το πείτε.
Σας υπόσχομαι να το μεταφέρω στα Βρετανικά ΜΜΕ…

22 Σεπτεμβρίου: Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο πρωτοξεκίνησε στη Γαλλία το 1998 και καθιερώθηκε σε πανευρωπαϊκή κλίμακα με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2000. Στον εορτασμό συμμετέχουν 1500 πόλεις της Ευρώπης και 4 του Καναδά.
Κάθε χρόνο, στις 22 Σεπτεμβρίου οι αρχές πολλών πόλεων κλείνουν το κέντρο τους για τα αυτοκίνητα και ενθαρρύνουν τους πολίτες τους να χρησιμοποιήσουν για τις μετακινήσεις τους τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ποδήλατα, αλλά και τα πόδια τους.

Στη χώρα μας, από το 2000 μέχρι σήμερα έχουν ..............

κυκλοφορήσει 1.500.000 νέα αυτοκίνητα, επιβαρύνοντας κατά 80% την ατμοσφαιρική ρύπανση, ειδικά τους θερμούς μήνες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Greenpeace, την πρωτιά σε υψηλά επίπεδα μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα κρατά η Θεσσαλονίκη, δεύτερη είναι η Αθήνα και ακολουθούν Λάρισα και Πάτρα.

Σαν αποτέλεσμα, το 80% περίπου της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Αθήνα και τα άλλα αστικά κέντρα κατά τη διάρκεια της θερμής περιόδου του έτους οφείλεται στην κυκλοφορία των οχημάτων. Δεν είναι υπερβολή να χαρακτηρίσει λοιπόν κανείς το αυτοκίνητο ως δυνάστη της καθημερινής μας ζωής.

Η Ελλάδα κατέχει ένα αρνητικό ρεκόρ σε ό,τι αφορά στα επίπεδα των φονικών μικροσωματιδίων (ΡΜ10) στην ατμόσφαιρα, μεγάλο ποσοστό των οποίων οφείλεται στην κυκλοφορία των οχημάτων. Τα ‘πρωτεία’ κρατά η Θεσσαλονίκη (2 στις 3 μέρες, η μέση συγκέντρωση των ΡΜ10 είναι πάνω από το όριο των 50 μg/m3), δεύτερη η Αθήνα (1 στις 2 μέρες, η μέση συγκέντρωση των ΡΜ10 είναι πάνω από τα 50 μg/m3) και ακολουθούν η Λάρισα και η Πάτρα στην τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα.

Σχετικές μελέτες του τμήματος Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών έδειξαν ότι αν τα μέσα επίπεδα των μικροσωματιδίων (ΡΜ10) στην Αθήνα ήταν κάτω από 20 μg/m3 (αντί των 52,12 μg/m3 που είναι τώρα), θα είχαμε 5.066 λιγότερους θανάτους κάθε χρόνο.
Επιπλέον, μια τέτοια μείωση θα αύξανε το προσδόκιμο ζωής σχεδόν κατά ένα χρόνο για κάθε κάτοικο της Αθήνας.
Τα προβλήματα των αστικών μετακινήσεων, η μόλυνση της ατμόσφαιρας και η ηχορύπανση, απασχολούν όλο και περισσότερους πολίτες της Ευρώπης. Αν και οι περισσότερες πόλεις δυσλειτουργούν λόγω του κυκλοφοριακού προβλήματος, ο αριθμός των οχημάτων και ο φόρτος της αστικής κυκλοφορίας διαρκώς αυξάνει.
Ως επακόλουθο , υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωής και υγείας των κατοίκων(ηχορύπανση, μόλυνση, μείωση των κοινόχρηστων χώρων, άγχος κ.α.)

Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη αυτή την κατάσταση , η Ευρωπαϊκή Ένωση ήδη υιοθέτησε την υπ.αριθμ. 96/62/ΕΕ κατευθυντήρια οδηγία με στόχο τη βελτίωση της δημόσιας υγείας και της ποιότητας ζωής για τους Ευρωπαίους πολίτες. Ανάλογη οδηγία προωθείται και για την ηχορύπανση.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα <<Στην πόλη χωρίς το αυτοκίνητό μου >> εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο προσέγγισης της ανακάλυψης αναβάθμισης της πόλης.
Περιλαμβάνει δραστηριότητες και μέτρα για την ευαισθητοποίηση του κοινού και την ενθάρρυνση αλλαγής νοοτροπίας συμπεριφοράς με στόχο τη βελτίωση των αστικών μετακινήσεων και την προστασία του περιβάλλοντος.
Οι κύριοι αντικειμενικοί στόχοι αυτής της <<Ημέρας>> είναι να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη για τα προβλήματα που δημιουργεί η αλόγιστη χρήση του αυτοκινήτου στις πόλεις και να επιβεβαιωθεί η προτεραιότητα των πεζών.
Η χώρα μας, αναγνωρίζοντας την ανάγκη ευαισθητοποίησης των πολιτών στα κρίσιμα περιβαλλοντικά προβλήματα που προκαλούνται από την καθολική χρήση του αυτοκινήτου ιδιαίτερα στις μεγάλες πόλεις, συμμετέχει στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο.

Φέτος γιατί δεν γίνεται κάποια δράση στην Ελλάδα;

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 22ας Σεπτεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Διαβάστε στο θάρρος της Μεσσηνίας

Κλείνουν και οι ΔΟΥ σε Κυπαρισσία και Πύλο

Προβλήματα σε χιλιάδες πολίτες του Δήμου Μεσσήνης πρόκειται............

να δημιουργήσει η ανακοίνωση της κατάργησης, από την 1η του ερχόμενου μήνα, της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (ΔΟΥ) της περιοχής.Μάλιστα, για το θέμα αυτό υπήρξε το προηγούμενο διάστημα και σχετικό ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, στο οποίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Η ΔΟΥ Μεσσήνης εξυπηρετεί τουλάχιστον 30.000 δημότες του καλλικράτειου Δήμου, με έκταση περίπου 100 χιλιομέτρων (από τη μία άκρη έως την άλλη). Η κατάργηση της ΔΟΥ Μεσσήνης θα έχει περαιτέρω αρνητικές και αποτρεπτικές συνέπειες για την οικονομία μας και την περαιτέρω ανάπτυξη του Δήμου.

Επίσης, θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία πάμπολλων προβλημάτων στην τοπική κοινωνία, καθώς οι δημότες μας θα αναγκάζονται να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για την εξυπηρέτησή τους, ενώ θα δυσχεράνει τη θέση των συμπολιτών μας και ειδικότερα των ευάλωτων κοινωνικών στρωμάτων, όπως ΑμεΑ, ευπαθείς ομάδες».

Διαβάστε στη ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΗ γνώμη του να κατασκευαστούν στη Μεσσηνία οι νέες φυλακές που προορίζονται για την Περιφέρεια Πελοποννήσου εξέφρασε χθες σε συνέντευξή του ο αντιπεριφερειάρχης Παν. Αλευράς. Άραγε η δημόσια τοποθέτησή του σηματοδοτεί η άποψη της Περιφέρειας ή πρόκειται για την προσωπική του θέση;
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ», στην πρώτη σελίδα της οποίας προβάλλονται ακόμη:
● ΔΙΠΛΟ «ΟΧΙ» από Σαμαρά σε νέο χαράτσι ακινήτων και περικοπή αναπηρικών δικαιωμάτων. Ο Έλληνας πρωθυπουργός από την Ιταλία το απέκλεισε.
● ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ η χθεσινή λιτή τελετή εγκαινίων της βιβλιοθήκης στο Α-ΤΕΙ Καλαμάτας.
● ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ολοκληρώθηκε το 10μερο πρόγραμμα μέτρησης οστικής πυκνότητας στο Δήμο Μεσσήνης.
● Η ΔΟΥ Μεσσήνης συγχωνεύεται με της Καλαμάτας στο πλαίσιο των καταργήσεων και συγχωνεύσεων υπηρεσιών, από την 1η Οκτωβρίου.
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Καλαμάτας και μύδροι για την κυβερνητική απόφαση ιδιωτικοποίησης.
● ΕΥΡΕΙΑ σύσκεψη στα Φιλιατρά για την πορεία των έργων στο Δήμο Τριφυλίας, ιδιαίτερα για Γαργαλιάνους-Φιλιατρά.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.


● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!


Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012

Φιλιατρά: Αυτοκίνητο γκρέμισε την κολώνα φωτισμού στην Πλατεία του Αγίου Ιωάννη

Την κολώνα φωτισμού στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη γκρέμισε προφανώς από απροσεξία του οδηγού χθες βράδυ αυτοκίνητο που είχε ανέβει στην πλατεία του Ιερού ναού.
Μια πλατεία που κόστισε μερικά εκατομμύρια δραχμές τότε, δεν διαθέτει εμπόδια με αποτέλεσμα να ανεβαίνουν αυτοκίνητα πότε για να κόψουν δρόμο, πότε για να σταθμεύσουν.
Η Ζημιά πάντως έγινε και κανένας δεν ............

αντιλήφθηκε το παραμικρό από το συμβάν παρά μόνο το πρώι που κάτοικοι της περιοχής, είδαν ξαπλωμένοτον στήλο με τα φώτα.

Επειδή αυτό είναι καθαρά αρμοδιότητα του Δήμου Καλό θα ήταν να φροντίσουν να κλείσουν τις εισόδους και από τις τρεις πλευρές της πλατείας (Αριστερά δεξιά και πίσω από το Ιερό) ώστε να περιοριστεί η παράνομη στάθμευση των αυτοκινήτων.

ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΔΕΝ ΕΠΑΙΤΟΥΝ, ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΞΙΟΠΡΈΠΕΙΑ

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ,

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Πολυτέκνων Τριφυλίας, αποφάσισε να καλέσει τα μέλη του σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας δια την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι πολύτεκνες οικογένειες απο την πολιτική που ακοθουθείται καθώς και για την επερχόμενη καταστροφή του μέλλοντος των παιδιών της πατρίδας μας.

Ζητάμε την εφαρμογή του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ της Ελλάδας.

Ζητάμε την αποκατάσταση της κοινωνικής και οικογενειακής γαλήνης.

Η καταστροφή της οικογένειας, είναι η αρχή της ..................

κοινωνικής αποσάρθωσης και καταστροφής.

ΟΙ υγιείς κοινωνικές και οικογενειακές δομές ΔΕΝ είναι εθνικιστικές θέσεις και ΟΥΤΕ έχουν να κάνουν με παρωχημένες αντιλήψεις.

Μην δολοφονείτε το μέλλον του τόπου - τα παιδιά.

Όχι στην περιθωριοποίηση και το μαρασμό.

Οι νέες γενειές θα αναστηλώσουν τα ερείπια που ΑΤΕΚΝΟΙ καρεκλοκένταυροι γραφειοκράτες δημιούργησαν.

ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ.

Ολοι την ΤΕΤΑΡΤΗ 26 Σεπτέμβρη και ώρα 10:00 το πρωί

μπροστά στο γραφείο του συλλόγου να διαμαρτυρηθούμε.

ΔΕΝ πάει άλλο. Ως Εδώ.

ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΔΕΝ ΕΠΑΙΤΟΥΝ

ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΞΙΟΠΡΈΠΕΙΑ.


Το νέο κατάστημα φυλακών να γίνει στην Μεσσηνία και μάλιστα στα Φιλιατρά.

Του πρώην Διαχειριστή μας.

Διάβασα το δημοσίευμα από την Μεσσηνιακή εφημερίδα "Θάρρος" με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστα Μαργέλη να θέλει τις φυλακές για τις φυλακές "στον τόπο που επιτάσσει η λογική, στα όρια του Εφετείου Καλαμάτας" όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Έξυπνος ππραγματικά ο Κ. Μαργέλης. Του βγάζω το καπέλο.
Ζητά τις φυλακές στα ορια της διοικητικής ευθύνης του ........

εφετείου για αν ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η Αστυνομική διεύθυνση Καλαμάτας. και καθώς προσλήψεις ΔΕΝ γίνονται, φαντάζεστε από που θα τους πάρουν????? Για βάλτε λίγο το μυαλό σας να δουλέψει....

Αλλα θα λυπηθώ πολύ που θα διαφωνήσω με τον Κ. Μαργέλη.
Οι φυλακές πρέπει να γίνουν στην Μεσσηνία, - σε αυτό συμφωνούμε- αλλα η διαφωνία είναι στον Τόπο Οι Φυλακές πρέπει να γίνουν στην Τριφυλία και πολύ συγκεκριμένα στα Φιλιατρά κ. Μαργέλη.

Στις 18 Ιουνίου 2011 είχα στείλει στους διαχειριστές του Φιλιατρά News ένα άρθρο στο οποίο έλεγα ότι πρέπει οι φυλακές να γίνουν στα Φιλιατρά.

Το τότε κείμενο μου έχει ως εξής:

Διαβάζοντας το θέμα με τις φυλακές θυμήθηκα μια παλιά ιστορία που ήταν να γίνουν στα Φιλιατρά Δικαστικές φυλακές και οι τότε συμπολίτες μας είχαν αντιδράσει έντονα αρνητικά σε αυτό το ενδεχόμενο.
Σήμερα το θέμα επανέρχεται και η πρόκληση είναι μεγάλη. Να γίνουν οι Φυλακές στην Αρκαδία ή την Μεσσηνία.
Στην Μεσσηνία ενδιαφέρον για την δημιουργία του σωφρονιστικού καταστήματος, έχει εκδηλώσει η Θουρία. Κοντά στην Καλαμάτα. ΓΙΑΤΙ Δηλαδή ΟΛΑ στην Καλαμάτα;
Επι δημαρχίας Γκότση αν θυμάμαι καλά (συγνώμη αν κάνω λάθος) είχε γίνει μια κίνηση από τον Δήμο προς το υπουργείο να φτιαχτούν στα φιλιατρά Φυλακές. Τότε ο κόσμος είχε αντιδράσει γιατί είχε μείνει μόνο επιδερμικά στο θέμα και ίσως να είχε δίκιο σκεπτόμενος ότι θα φέρνουν στην πόλη μας εγκληματίες κλπ κλπ.
Ουδείς σκέφτηκε ότι η ίδρυση ενός σωφρονιστικού καταστήματος θα είχε περισσότερα θετικά για την πόλη παρά αρνητικά.
Το αρνητικό θα ήταν όπως πολύ σωστά λεγόταν τα κακοποιά στοιχεία που θα έρχονταν εδώ στις φυλακές.
Ουδείς μπήκε στον κόπο να σκεφτεί ότι: Με την ίδρυση Φυλακών στα Φιλιατρά αυτομάτως αναβαθμίζονται με προσωπικό και υπηρεσίες (ΟΠΚΕ εγκληματολογικό κλπ κλπ) τα αστυνομικά τμήματα τόσο των Φιλιατρών όσο και της Κυπαρισσίας. Αυτό σημαίνει μεγάλη αστυνομική Δύναμη εξ αιτίας των φυλακών. Αρα μεγαλύτερη ασφάλεια για τους πολίτες και μόνο με την παρουσία τόσων αστυνομικών.

Σήμερα λέμε ότι η αστυνομική παρουσία δεν είναι επαρκής. Και έχουμε δίκιο. Δεν φταίνε όμως και οι αστυνομικοί. Λίγους τους άφησε το "οργανωμένο" κράτος μας. Τι να πρωτοκάνουν και αυτοί???
Οταν τους έχουν φορτώσει με αρμοδιότητες ένα σωρό πότε να βρουν χρόνια να ασχοληθούν και με το πραγματικό τους αντικείμενο; Εύκολο είναι να τους ρίχνουμε στην πυρά. Αλλα δεν είναι έτσι....
Τα δικαστήρια της Κυπαρισσίας και αυτά με την σειρά τους θα αναβαθμίζονταν που σήμερα κινδυνεύουν να κλείσουν. θα μου πεις καίγεσαι για τα δικαστήρια της Κυπαρισσίας?? Οχι. Αλλα δεν παύει αυτό να είναι αλήθεια.
Οι επισκέπτες των κρατουμένων θα μπορούσαν να κοιμηθούν στην περιοχή, να φάνε, να να να .... ΟΥΔΕΙΣ τα σκέφτηκε όμως αυτά. Έμειναν επιδερμικά στο ότι θα έρθουν φυλακές στα Φιλιατρά και θα έχει όλους τους κακοποιούς....
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ θα ήταν???? Κρατούμενοι στο σωφρονιστικό κατάστημα θα ήταν. Δεν θα κυκλοφορούσαν ανάμεσα μας.... Κανείς δεν το σκέφτηκε όμως.

Σήμερα που η κυβέρνηση του ΔΝΤ αρέσκεται στο να κλείνει και να συρρικνώνει υπηρεσίες και τις πάει ΟΛΕΣ Καλαμάτα (πχ Εφορία ΙΚΑ κλπ κλπ) όπως θα κλείσουν και τα αστυνομικά τμήματα και μην γελιόμαστε, είναι ευκαιρία ΤΩΡΑ, ΣΗΜΕΡΑ να διεκδικήσουμε την ίδρυση των Φυλακών στα Φιλιατρά.
Ας μην μένουμε μόνο στο επιδερμικό του θέματος. Ας εμβαθύνουμε λίγο και ας ψάξει ο καθένας μας να δει τα (+) και τα (-) της όλης υπόθεσης.
Τα θετικά σίγουρα είναι περισσότερα από τ' αρνητικά.
Μην χάσουμε ως πόλη την ιστορική αυτή ευκαιρία. Το τρένο περνάει πλέον μια φορά στα 30 χρόνια. Αν είσαι έξυπνος το παίρνεις και πορεύεσαι. Αν όχι κάθεσαι και κλαις σαν ΜΠΙΙΙΙΠ την μοίρα σου.

Και επειδή σε εκείνη την δημοσίευση πολλοί σκεφτόμενοι το θέμα ΤΕΛΕΙΩΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΚΑ έδειξαν την αντίθεση τους στο ενδεχόμενο αυτό καλό θα ήταν να διαβάσουν ενα τότε σχόλιο που είχε αφήσει ενας αναγνώστης του Φιλιατρά News το οποίο και σας παραθέτω.


Ανώνυμος είπε...

J.F EIPE... SYNFWNO ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑ ΓΗΝΟΥΝ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ.. ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΓΟΥΡΟ.. ΟΤΙ Η ΠΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΑ ΑΝΑΣΑΝΗ!!!ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ!!!ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ..Η ΠΟΛΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΒΟΗΘΙΕΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΕΣ!!!ΕΚΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΠΙΟΙ ΜΕ ΤΟ ΣΤΕΝΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ?ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΘΑ ΚΥΝΔΙΝΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ???ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΚΙ ΟΛΑΣ!!!ΖΟΥΜΕ ΣΤΟ 2011 ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ 1011 ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΝΤΗΛΙΨΕΙΣ!!!ΗΜΑΡΤΟΝ ΡΕ ΣΕΙΣ!!!Υ.Γ ΠΗΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΜΗΝΑΣ ΜΠΕΝΕΙ ΜΗΝΑΣ ΒΓΕΝΕΙ ΚΟΠΑΝΑΝΕ ΤΑ 2000€.ΕΧΟΥΝ ΛΥΣΟΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΣ 7 ΝΑ ΜΗΝ ΚΗΚΛΟΦΟΡΑΕΙ ΑΝΘΡςΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΥΣΗΧΙΑ ΤΟΥΣ!!!ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΖΕΦΡΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ 500€ ΤΟ ΜΗΝΑ ΙΣΩΣ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΑΠΟ ΜΥΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΚΑΦΕ.. ΘΑ ΛΕΝΕ ΑΣ ΕΡΘΕΙ ΣΤΑ ΦΙΛΑΤΡΑ ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΕΧΤΡΑ...
18 Ιουνίου 2011 4:03 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΣΤΑ ΦΙΛΑΤΡΑ!ΠΟΛΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΧΟΡΑ ΘΑ ΑΝΑΣΕΝΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΦΣΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ!

Λέτε ο αναγνώστης να είναι "μουρλός" που άφησε αυτό το σχόλιο???? Ή μήπως το σκέφτηκε πολύ καλά πριν σχολιάσει???

Λαμπρόπουλος για παλιό Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο κατέθεσε ο Βουλευτής μεσσηνίας της ΝΔ Ιωάννης Λαμπρόπουλος σχετικά με το κτήριο του παλιού νοσοκομείου Καλαμάτας.
Στην ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Λαμπρόπουλος ρωτάει τον Υπουργό αν θα ικανοποιηθεί το αίτημα του Δήμου Καλαμάτας για παραχώρηση και του παλαιού κτιρίου που στεγαζόταν η καρδιολογική κλινική, για να χρησιμοποιηθεί και αυτό για την στέγαση των υπηρεσιών του και τι θα γίνει με τα Δημοτικά Ιατρεία που θέλει να κάνει ο Δήμος Καλαμάτας στο παλίο νοσοκομείο παραχωρώντας ταυτόχρονα στο υπουργείο ένα ακίνητο στην ανατολική πόλη για την δημιουργία Κέντρου Υγείας Αστικού τύπου..

Αναλυτικά η ερώτηση του Κ. Λαμπρόπουλου αναφέρει:........


ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ : Τον κ. Υπουργό Υγείας
Με την αριθ. ΔΥ8γ/Γ.Π.150012/7-11-2008 Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών – Οικονομίας και Οικονομικών – Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης , αποφασίσθηκε η δωρεάν παραχώρηση κατά χρήση και για χρονικό διάστημα 99 ετών των κτιρίων Κ3.Κ4,Κ5,Κ6 και Κ7 με τον περιβάλλοντα χώρο αυτών , του παλαιού Νοσοκομείου Καλαμάτας , στο Δήμο Καλαμάτας με αποκλειστικό σκοπό την στέγαση όλων των Διοικητικών, Τεχνικών ,Πολιτιστικών και Κοινωνικών λειτουργιών του Δήμου Καλαμάτας.
Ο Δήμος Καλαμάτας με έγγραφό του προς το Υπουργείο Υγείας ζητά την επιπλέον παραχώρηση και του παλαιού κτιρίου που στεγαζόταν η καρδιολογική κλινική , για να χρησιμοποιηθεί και αυτό για την στέγαση των υπηρεσιών του.

Επειδή η τρέχουσα οικονομική συγκυρία που διέρχεται η Χώρα μας δημιουργεί άμεση και επιτακτική την ανάγκη εξοικονόμησης πόρων , με την στέγαση των υπηρεσιών του Δήμου , χωρίς την καταβολή μισθωμάτων σε ιδιωτικά ακίνητα.
Επειδή ο Δήμος Καλαμάτας προτίθεται να λειτουργήσει και Δημοτικά Ιατρεία στο Παλαιό Νοσοκομείο , ενώ παράλληλα παραχωρεί στο Υπουργείο Υγείας , ακίνητο στην ανατολική πόλη για την δημιουργία Κέντρου Υγείας Αστικού τύπου..

Ε ρ ω τ ά τ α ι ο κ. Υπουργός

1.] Θα ικανοποιηθεί το αίτημα του Δήμου Καλαμάτας ; .

2.] Το Υπουργείο Υγείας θα προγραμματίσει την λειτουργία Κέντρου Υγείας Αστικού τύπου στην ανατολική Καλαμάτα σε ακίνητο που θα παραχωρηθεί από το Δήμο ;.-

Ο Επερωτών Βουλευτής
ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Από τον Κ. Γιώργο Πιπερόπουλο

Από τον κ. Πιπερόπουλο

Καλημέρα και καλο Σ/Κ

Επειδή πολλά και διάφορα γράφονται σχετικά με τον κ Παπανδρέου και το Harvard στο παρακάτω link θα βρείτε την σχετική ανακοίνωση και το βιογραφικό - χωρίς δικά μου σχόλια.

Το κείμενο είναι στα Αγγλικά........

George Papandreou
Fall 2012 Visiting Fellow

George A. Papandreou graduated from Amherst College and holds an M.Sc. in Sociology and Development from London School of Economics. He was a fellow at Harvard University’s Center for International Affairs (1992-1993). An MP since 1981, he served in several government posts, as undersecretary of Culture and Minister of Education, before becoming Foreign Minister from 1999-2004.

Papandreou has received several honors for his commitment to promote peace and democracy, as well as for fighting racism, and notably for his successful campaign, as Foreign Minister, to engineer a rapprochement between Greece and Turkey.

Papandreou is Vice Chairperson of the International Olympic Truce Foundation, an institution he actively promoted when the city of Athens was awarded the 2004 Olympic Games. An active supporter of the information society and e-democracy, in 2003 Papandreou was selected as one of the “25 People Who are Changing the World of Internet Politics”.

As President of the Panhellenic Socialist Movement (PASOK) from January 2004 - March 2012, Papandreou launched radical reforms of the Greek party political system. He served as Prime Minister of Greece from October 2009 - November 2011.

Papandreou was unanimously elected as President of the Socialist International in January 2006, a position which he currently holds, as well as being a Member of the Greek Parliament.

George Papandreou is married to Ada, and has two children, Andreas and Margarita-Elena.

Συνεδριάζει η οικμονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας

Συνεδριάζει την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 13:30 η οικονομική επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στην πρόσκληση που υπογράφει ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Σαμπαζιώτης περιλαμβάνονται τα παρακάτω θέματα.

1) Έκδοση 3ου εντάλματος προπληρωμής για δαπάνες επέκτασης δικτύου ηλεκτροφωτισμού στην Τ.Κ. Αρμενιών και εγκατάστασης pillar παροχής ΔΕΗ στον οικισμό «Αγρίλι» καθώς και ορισμός υπολόγου.
2) Ψήφιση νέων πιστώσεων από τροποποίηση προϋπολογισμού Δ. Τριφυλίας, οικ.έτους 2012.
3) Έγκριση πρακτικών της από 18-09-2012 δημοπρασίας για το έργο «Ολοκλήρωση Δικτύου Ομβρίων Κυπαρισσίας»

Μαργέλης σε Σαμαρά: «Δώσε στη Μεσσηνία τις φυλακές»

Να πάρει θέση και να αποδείξει ότι είναι Μεσσήνιος πρωθυπουργός κάλεσε χθες δημόσια ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης, τον Αντώνη Σαμαρά, με το να ικανοποιήσει το αίτημα για ίδρυση φυλακών στη Μεσσηνία.
Παράλληλα, τόνισε ότι δεν μπορούν να γίνονται όλα στην Τρίπολη και επιτέθηκε στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Π. Τατούλη, για τον τρόπο που χειρίζεται το όλο θέμα.

Αυτοψίες

Αρχικά, ο κ. Μαργέλης υπενθύμισε ότι η ...............

«Θέμις Κατασκευαστική» είχε ζητήσει από την Περιφέρεια Πελοποννήσου δύο εκπροσώπους, για τη συγκρότηση της επιτροπής καταλληλότητας, με έργο την εξεύρεση κατάλληλης θέσης για το Γενικό Κατάστημα Κράτησης Πελοποννήσου. Ως εκπρόσωποι της Περιφέρειας ορίσθηκαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Σπύρος Φλώρος και η Παναγιώτα Λαπαθιώτη.
Αντικείμενο της επιτροπής ήταν να επισκεφθεί όλους τους χώρους που έχουν προταθεί και να επιλέξει τον καταλληλότερο.

Ο κ. Μαργέλης αναφέρθηκε στην προχθεσινή επίσκεψη του κλιμακίου, αποτελούμενο από τον κ. Ανεστάκο (υπεύθυνο χωροταξικού σχεδιασμού της «Θέμις Κατασκευαστική»), έναν αστυνομικό υποδιευθυντή, ένα μηχανικό, μια αρχιτέκτονα και δύο υπαλλήλους του υπουργείου Δικαιοσύνης μαζί με τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Φλώρο, και τόνισε: «Επισκέφθηκαν τα προταθέντα γήπεδα στο Νομό Μεσσηνίας, ήτοι: στην περιοχή του Γαρδικίου, στην περιοχή του τοπικού διαμερίσματος Άριος και δύο γήπεδα μεταξύ των τοπικών κοινοτήτων Πλατέος – Αρφαρών – Αριοχωρίου, στη θέση “Ράχη”, και ένα γήπεδο στην περιοχή Αριστομένη Μεσσηνίας. Απομένει σε εκκρεμότητα να ελεγχθεί ένα γήπεδο στην περιοχή του Δωρίου.

Προηγουμένως, η επιτροπή είχε ελέγξει αντίστοιχα γήπεδα στην περιοχή της Τρίπολης και εντός των επομένων ημερών θα επισκεφθεί και γήπεδα της περιοχής της Μεγαλόπολης.
Οφείλω να σας ενημερώσω ότι το κυριότερο κριτήριο χωροθέτησης πρέπει να είναι η δημιουργία ενός καταστήματος κράτησης στην ευρύτερη περιοχή της έδρας κάθε Εφετείου, σε προσπελάσιμη κατά το δυνατόν θέση, με στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση τόσο του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού της περιφέρειας όσο και του καταστήματος κράτησης από τις υφιστάμενες τεχνικές και κοινωνικές υποδομές της περιοχής. Επίσης κριτήριο αποτελεί η, κατά το δυνατόν, αποδοχή της τοπικής κοινωνίας, όπως εκφράζεται από τους θεσμοθετημένους φορείς της».

«Απαράδεκτη η Περιφέρεια»

Επιτιθέμενος στη συνέχεια στην Περιφέρεια, υπογράμμισε: «Θα πρέπει να γίνουν απολύτως κατανοητά τα εξής: Είναι απαράδεκτο να μιλά η Περιφέρεια και να συντάσσονται έγγραφα με το ψευδεπίγραφο θέμα: “Ίδρυση Γενικού Καταστήματος Κράτησης Πελοποννήσου”.

Η Πελοπόννησος, ως γνωστόν, έχει σήμερα 4 καταστήματα κράτησης, ένα στην περιοχή της Πάτρας (που υπάγεται στο Εφετείο Πατρών), ένα στην περιοχή της Τρίπολης και δύο στην περιοχή του Ναυπλίου (τα τρία αυτά υπάγονται στο Εφετείο Ναυπλίου).
Πρέπει, λοιπόν, όλοι να μιλάμε για Ίδρυση Γενικού Καταστήματος Κράτησης Εφετείου Καλαμάτας. Στην Καλαμάτα λειτουργεί μόνιμο Εφετείο από 1-11-2004.
Η δημιουργία σύγχρονου καταστήματος κράτησης στην έδρα του Εφετείου Καλαμάτας ενδυναμώνει τη λειτουργία του ίδιου του Εφετείου. Όμως και η ύπαρξη και μόνο του Εφετείου Καλαμάτας οδηγεί στην επιτακτική ανάγκη για ίδρυση ενός σύγχρονου καταστήματος κράτησης στην περιφέρεια του.

Είναι, λοιπόν, αλληλένδετη και αλληλοσυμπληρωματική η ύπαρξη του Εφετείου Καλαμάτας και ενός καταστήματος κράτησης στην έδρα του Εφετείου Καλαμάτας».
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου σημείωσε ότι η τοπική κοινωνία, οι Δήμοι, οι φορείς, οι επιστημονικοί σύλλογοι και το Επιμελητήριο έχουν τοποθετηθεί θετικά και έχουν κρίνει αναγκαία την ίδρυση φυλακών στη Μεσσηνία: «Είναι πέραν πάσης λογικής να δημιουργηθεί νέο κατάστημα κράτησης στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, που υπάγεται στο Εφετείο Ναυπλίου, στα όρια του οποίου είναι εγκατεστημένα ήδη τρία σωφρονιστικά καταστήματα. Δεν μπορεί να συνεχιστεί το καθεστώς να αδικείται κατά κανόνα η Μεσσηνία και όλα να γίνονται στην Αρκαδία».

Μεσσήνιος Πρωθυπουργός

Τέλος, αφού υπογράμμισε ότι η απόφαση για την επιλογή της θέσης θα είναι πολιτική, είπε: «Πρέπει να γίνει παμμεσσηνιακό αίτημα να μην αδικηθεί, για άλλη μια φορά, η Μεσσηνία αλλά και το Εφετείο Καλαμάτας και να ωφεληθεί ξανά η Αρκαδία. Ήδη η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας με σχετική επιστολή, που έστειλε τον Αύγουστο του 2011 στον τότε υπουργό Δικαιοσύνης κ. Παπαϊωάννου, έχει ταχθεί υπέρ της ίδρυσης φυλακών στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.
Η “Δημοκρατική Αριστερά”, προ έτους περίπου, με τον κ. Φώτη Κουβέλη και τον κ. Νίκο Τσούκαλη, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, με την οποία υποστήριζαν την ίδρυση φυλακών στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Απομένει, λοιπόν, ο τρίτος αλλά και ο μεγαλύτερος κρίκος της συγκυβέρνησης, η Ν.Δ., με επικεφαλής τον πρωθυπουργό της χώρας μας, το Μεσσήνιο πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Προσωπικά, πιστεύω ότι στο μυαλό του πρωθυπουργού μας είναι η Ελλάδα, αλλά είμαι βέβαιος ότι στην καρδιά του είναι η Μεσσηνία. Ήρθε η ώρα του Αντώνη του Σαμαρά.
Εάν ο Μεσσήνιος πρωθυπουργός μας πει το μεγάλο ναι και ικανοποιήσει το δίκαιο του παμμεσσηνιακού αιτήματος, είναι βέβαιο ότι το σωφρονιστικό κατάστημα θα δημιουργηθεί στον τόπο που επιτάσσει η λογική, στα όρια του Εφετείου Καλαμάτας».

Θάρρος

ΚΑΠΗ Φιλιατρών: Προγράμματα και δράσεις από το προσωπικό κοινωφελούς εργασίας

Προγράμματα και δράσεις, προσφέροντας πολύτιμες κοινωνικές υπηρεσίες, υλοποιεί το Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) Φιλιατρών μετά την ενίσχυσή του με προσωπικό από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας!
Με το προσωπικό αυτό και συγκεκριμένα με: ..........

κοινωνικό λειτουργό, ψυχολόγο, φυσικοθεραπεύτρια, γυμναστή, νοσηλεύτρια και οικογενειακούς βοηθούς, ειδικότητες που ήταν απαραίτητες για τη λειτουργία και προσφορά του, το ΚΑΠΗ στηρίζει έχοντες ανάγκη πολίτες, είναι κοντά και δίπλα στους ηλικιωμένους της περιοχής, προωθεί την ενεργό συμμετοχή τους σε πολυποίκιλες δράσεις και δραστηριότητες και τονώνει την κοινωνικοποίησή τους!

Προσφέρει, δε, ιατροκοινωνική προστασία στα ηλικιωμένα άτομα με στόχο την πρόληψη ψυχολογικών, βιολογικών και κοινωνικών προβλημάτων, ώστε να παραμείνουν αυτόνομα, ισότιμα και ενεργά μέλη του κοινωνικού συνόλου, να μην περιθωριοποιούνται και να έχουν αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους. Μεταξύ άλλων, στα προγράμματα που υλοποιούνται, εκτός από τις επισκέψεις για ψυχολογική και κοινωνική στήριξη και συμβουλευτική, η κοινωνική λειτουργός Μαρία Κυριακοπούλου συγκροτεί και λειτουργεί ομάδα δημιουργικής απασχόλησης των μελών (μαζί με την ψυχολόγο), η ψυχολόγος Βίκυ Βασιλαδιώτη έχει ομάδα συμβουλευτικής και αναλαμβάνουν, μαζί με την κοινωνικό λειτουργό, τη θεατρική ομάδα, με έργο - κωμωδία του Φιλιατρινού Γρηγόρη Χαλιακόπουλου, το οποίο έχει γράψει για το ΚΑΠΗ, η φυσικοθεραπεύτρια Νίκη Ανδρώνη κάνει καθημερινά φυσικοθεραπείες, ο γυμναστής Κώστας Κωνσταντόπουλος έχει πρόγραμμα εκγύμνασης, η νοσηλεύτρια Αθανασία Αβδίκου, εκτός από επισκέψεις, πραγματοποιεί ομιλίες σχετικές με το αντικείμενό της και οι οικογενειακοί βοηθοί Λαμπρινή Δρούλια και Λάουρα Φαλλάδου προσφέρουν υπηρεσίες του αντικειμένου τους σε έχοντες ανάγκη πολίτες.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως το προσωπικό κοινωφελούς εργασίας συνεχίζει να προσφέρει καλές υπηρεσίες στο ΚΑΠΗ, παρότι εδώ και δύο μήνες παραμένει απλήρωτο! Μάλιστα, τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας, από τις 9.30 έως τις 11.30 το πρωί, το προσωπικό του ΚΑΠΗ θα λειτουργήσει ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο στην πλατεία των Φιλιατρών, για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας. Από το περίπτερο θα διανέμουν ενημερωτικά φυλλάδια για την Τρίτη Ηλικία, στα οποία αναγράφονται φορείς που μπορούν να απευθύνονται οι ηλικιωμένοι για ειδικές παθήσεις, πληροφορίες σχετικά με ιδιαίτερα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουν, μικρές συμβουλές για βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, ενώ παράλληλα θα ενημερώνουν για τα προγράμματα και τις δράσεις του ΚΑΠΗ.

Πάντως, τονίζεται πως στο Κέντρο υπηρετεί μόνο μία μόνιμη υπάλληλος, κοινωνική λειτουργός, και χρειάζεται την έμπρακτη στήριξη του Δήμου, για τη λειτουργία του, με την απαραίτητη οικονομική ενίσχυση - επιχορήγηση του Νομικού Προσώπου στο οποίο υπάγεται, ενώ επιτακτική ανάγκη είναι η λήψη αποφάσεων και η προώθηση διαδικασιών για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού!

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος

Κυπαρισσία Παρεμβάσεις σε νοσοκομείο [ VIDEO ]

Το δρόμο για την ένταξή του στο ΕΣΠΑ παίρνει το έργο αναδιαρρύθμισης του ισογείου του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, μετά την έγκριση σκοπιμότητας από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο!
Για τη σημαντική αυτή εξέλιξη, που ενισχύει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, σε μια περίοδο, μάλιστα, που πολλά και διάφορα συζητούνται και αιωρούνται για την προοπτική του και την ίδια τη λειτουργία του, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου χθες το πρωί ο αναπληρωτής διοικητής Πάνος Μπόζος και ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας.
Αμφότεροι τόνισαν πως μετά και από αυτή τη ............

θετική εξέλιξη, δεν υπάρχει κίνδυνος υποβάθμισης του νοσοκομείου.

Αντιθέτως, με την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου θα βελτιωθούν και αναβαθμιστούν οι κτηριακές του υποδομές για την καλύτερη λειτουργία του και την παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Ο κ. Μπόζος ενημέρωσε: «Με απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου (Αρ. Πρωτ. ΔΥ8/Β/Γ.Π. 62986/14-9-2012) εγκρίθηκε η σκοπιμότητα του έργου “Αναδιαρρύθμιση ισογείου του κτηρίου των Εξωτερικών Ιατρείων” του Νοσοκομείου – Κ.Υ. Κυπαρισσίας”. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του ΕΣΠΑ 2007 - 2013 και είναι προϋπολογισμού 1.262.959 ευρώ».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αρχιτεκτονική, στατική και Η/Μ μελέτη έχει χρηματοδοτηθεί με δωρεά ύψους 70.000 ευρώ από την “TEMES” και τον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, ενώ εκπονήθηκε από την εταιρεία BETAPLAN, μια από τις μεγαλύτερες αρχιτεκτονικές εταιρείες στη χώρα για Νοσοκομεία.

Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και ο Δήμος Τριφυλίας, ο οποίος διαθέτει διαχειριστική επάρκεια, έχουν υπογράψει προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου και άμεσα ξεκινούν τις σχετικές διαδικασίες, με υποβολή των τευχών δημοπράτησης στο ΠΕΠ Πελοποννήσου, στη Διαχειριστική Αρχή, για να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Από εκεί και πέρα, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου θα διαχειριστεί το έργο. Ερωτηθείς ο αναπληρωτής διοικητής για το εάν είναι σίγουρο ότι θα ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ, απάντησε: «Επειδή είναι πρωτοβάθμιας περίθαλψης, είναι άκρως επιλέξιμο. Κατόπιν συνεννοήσεων που έχουμε κάνει και με τον κ. Τατούλη και με τον κ. Σκούρα, μας έχουν καθοδηγήσει και μας έχουν πει ότι θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ». Επίσης, θύμισε ότι «είναι πλήρως ανακαινισμένες οι κλινικές, τα χειρουργεία, η νέα πτέρυγα, η Μ.Τ.Ν., όλα με δωρεές!
Εντός των ημερών εγκρίνεται και το έργο της εγκατάστασης Υποσταθμού Μέσης Τάσης, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ. Είμαστε έτοιμοι να αποδεχθούμε τη δωρεά ξενιτεμένου συμπολίτη μας, ύψους 100.000 ευρώ, για τη δημιουργία γραφείων, ώστε να πάψουν οι υπηρεσίες του νοσοκομείου να είναι διασκορπισμένες».

Εξέφρασε, δε, τις ολόψυχες ευχαριστίες τους προς τον κ. Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, αφού χωρίς τη δική του δωρεά θα ήταν πολύ δύσκολη, αν όχι αδύνατη, η πραγματοποίηση του έργου.
Με τη σειρά του, ο δήμαρχος Τριφυλίας, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε: «Η υπογραφή του υπουργού ουσιαστικά αποτελεί μια υπογραφή και μια σφραγίδα ότι το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας παραμένει σε λειτουργία και αναβαθμίζεται! Η Τεχνική μας Υπηρεσία είναι, πράγματι, συγκροτημένη και μπορεί να παράσχει αυτή τη στήριξη. Μπορεί να αναλάβει υπεύθυνα την εκτέλεση των όποιων εργασιών. Από αύριο κιόλας θα ξεκινήσουμε τις επαφές με την Περιφέρεια για την τελική απόφαση ένταξης του συγκεκριμένου έργου στο ΠΕΠ Πελοποννήσου…».

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τη συγχώνευση – ενοποίηση των Νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, που ακούγεται πως προωθείται από την κυβέρνηση, ο κ. Μπόζος είπε: «Εμείς δεν έχουμε τίποτα στα χέρια μας. Τίποτα δεν ισχύει από όσα λέγονται και κυκλοφορούν. Το μόνο δεδομένο που έχουμε είναι ότι υπάρχει διοικητική διασύνδεση με το Νοσοκομείο Καλαμάτας, υπάρχει ενιαίο διοικητικό συμβούλιο και τίποτε άλλο. Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας έχει το δικό του Οργανισμό, το δικό του προϋπολογισμό, είναι δικό του Νομικό Πρόσωπο». Σχετικά με συγχώνευση, τόνισε: «Υπάρχουν πολλά προβλήματα. Υπάρχει πρόβλημα της περιουσίας του νοσοκομείου, εάν νομιμοποιούμεθα ένα Νομικό Πρόσωπο να διαθέσει την περιουσία του σε άλλο Νομικό Πρόσωπο. Η γνωμάτευση του νομικού μας είναι πως δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο… Υπάρχει και η διαθήκη Αλεξόπουλου για την περιουσία…».

Κλείνοντας ο κ. Μπόζος ενημέρωσε ότι την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου, στο Δικαστήριο Κυπαρισσίας, εκδικάζεται η προσφυγή του νοσοκομείου για τα 80 στρέμματα στο Μεμί, ενώ εντός των ημερών το ΕΜΠ, με το οποίο έχουν υπογράψει σύμβαση, θα διαθέσει μελετητές, με σκοπό να κάνει πρόταση για το πώς θα αναβαθμιστεί το Κληροδότημα Αλεξόπουλου στην κεντρική αγορά Κυπαρισσίας.

Στη συνέντευξη Τύπου παρέστησαν ακόμη ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος και οι προϊστάμενοι των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, Γιώργος Γκόνης και του νοσοκομείου Αντώνης Κίζηλης, οι οποίοι συζήτησαν σχετικά με τις διαδικασίες υλοποίησης της αναδιαρρύθμισης του ισογείου του νοσοκομείου.

Του Ηλία Γιαννόπουλου - ΘάρροςΠαράταση στους αγρότες για τα δικαιολογητικά επιστροφής ΦΠΑ

Μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2012 έχουν περιθώριο οι αγρότες να υποβάλουν τα δικαιολογητικά επιστροφής του ΦΠΑ που αφορούν παραδόσεις αγροτικών προϊόντων και παροχές αγροτικών υπηρεσιών, που πραγματοποιήθηκαν κατά τη χρήση 2011.

Η σχετική απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών που φέρει τον αριθμό ΠΟΛ. 1177 δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 2494/Β/12.9.2012).

Στην απόφαση αναφέρεται ότι η παράταση χορηγήθηκε ...........

λόγω των δυσκολιών που αντιμετώπισαν οι δικαιούχοι επιστροφής Φ.Π.Α. αγρότες για τη συγκέντρωση και υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών μέχρι 31/7/2012.

ileiapost

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 21ης Σεπτεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Διαβάστε στο θάρρος της Μεσσηνίας

Πίσω μέχρι νεωτέρας ο Νίκας για το λιμάνι

Συνεδρίασε χθες, όπως έγινε γνωστό, η Επιτροπή Σχεδιασμού Ανάπτυξης ............

Λιμένων (ΕΣΑΛ), η οποία ομόφωνα ψήφισε το προγραμματικό σχέδιο (master plan) λιμένος Καλαμάτας.

Εκείνο που απομένει πλέον είναι η έκδοση της απόφασης και η δημοσίευση σε ΦΕΚ. Ως γνωστόν, η ύπαρξη προγραμματικού σχεδίου αποτελεί την αναγκαία προϋπόθεση για την από οποιαδήποτε πηγή χρηματοδότηση βελτίωσης των υποδομών του λιμανιού.

Κι αν όλα αυτά συμβαίνουν σε διαδικαστικό επίπεδο, η χθεσινή ημέρα ήταν η αφορμή για το δήμαρχο Καλαμάτας Παν. Νίκα να διαφοροποιηθεί ακόμα περισσότερο από τις θέσεις που εξέφραζε μέχρι πρότινος, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του γενικού γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, Κ. Μουντζούρη, στην Καλαμάτα, τις προηγούμενες ημέρες.

Σ’ αυτή τη συνάντηση ο κ. Νίκας δεν είχε τοποθετηθεί αρνητικά στην πρόταση για τη λειτουργία μαρίνας. Αντίθετα, είχε πει πως ο Δήμος Καλαμάτας δεν πρόκειται να σταθεί απέναντι σε αναπτυξιακούς σχεδιασμούς, ιδιαίτερα στη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα.

Διαβάστε στη ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΠΕΡΑΣΕ το Master Plan για το λιμάνι της Καλαμάτας χωρίς αλλαγές στο ανάγλυφο του προλιμένα που χαρακτηρίζεται ως τουριστικός και ναυταθλητικός χώρος, με έμφαση στην κατασκευή του υπήνεμου μόλου για την προστασία της ακτής από τις διαβρώσεις με την αναχαίτιση του κυματισμού.

Αυτό είναι το σημερινό πρώτο θέμα της «ΦΩΝΗΣ», στο πρωτοσέλιδο της οποίας προβάλλονται:

● ΑΙΦΝΙΔΙΑ επίσκεψη Τατούλη χθες στη «Μπιρμπίτα» και δέσμευση για άμεση παρέμβαση εξάλειψης της ντροπής, με αποκατάσταση των κτιριακών εγκαταστάσεων και παρεμβάσεις στους κοινόχρηστους χώρους των 120 στρεμμάτων.

● Η ΜΕΣΣΗΝΗ υποδέχτηκε χθες μεγαλοπρεπώς την εικόνα της Παναγίας Βουλκανιώτισσας, σε μια λιτή τελετή, χωρίς δεξιώσεις και φανφάρες, ενώ ξεκίνησε το Νησιώτικο πανηγύρι.

● ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Μπόζου – Κόλλια για την ένταξη στο ΕΣΠΑ με 1,3 εκατ. ευρώ για την κτιριακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας ενώ ανακοινώθηκαν και οι σκέψεις για αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του.

● ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ του δημάρχου Μεσσήνης Στ. Αναστασόπουλου με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης όπου συζητήθηκε η παραχώρηση ακινήτων στο Δήμο για τη δημιουργία θεματικού πάρκου. Θετική η πρώτη ματιά του υπουργού.

● ΑΝΑΒΕΙ ΦΩΤΙΕΣ η ανέγερση φυλακών στην Πελοπόννησο, με επίθεση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κ. Μαργέλη στην Περιφέρεια και επίκληση του Μεσσήνιου πρωθυπουργού. Η ανέγερσή τους στην περιοχή του Εφετείου Καλαμάτας είναι αδιαπραγμάτευτο αίτημα.

● Η ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ του ΠΑΣΟΚ είναι μια πολιτική διαδικασία με καθαρές στρατηγικές επιλογές, τόνισε η Νάντια Γιαννακοπούλου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, μιλώντας προχθές στη Ν.Ε. Ανασύστασης στη Μεσσηνία.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.


● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012

Ποιες ΔΟΥ καταργούνται... Ολόκληρος ο πίνακας των εφοριών που συγχωνεύονται...

Από 1η Οκτωβρίου λουκέτο στην εφορία της Μεσσήνης. Τον άλλο μήνα έρχεται η σειρά της Κυπαρισσίας.

Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι αναστέλλει, από την 1η Οκτωβρίου 2012, τη λειτουργία 49 ΔΟΥ και μετονομάζει άλλες συνολικά 28.

Επίσης, ανακαθορίζεται η έδρα των Δ.Ο.Υ. υποδοχής των Νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης, η οποία εκτείνεται εντός των ορίων του συνόλου της κατά τόπον αρμοδιότητάς τους.

Ανακαθορίζεται η έδρα των Δ.Ο.Υ. υποδοχής όλων ...........

των Νομών της χώρας (εκτός της περίπτωσης α) της παρούσας παραγράφου), η οποία εκτείνεται εντός των ορίων των Δημοτικών Κοινοτήτων της πρωτεύουσας κάθε Νομού.

Οι οργανικές θέσεις των Δ.Ο.Υ., των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία, περιέρχονται στις Δ.Ο.Υ., στις οποίες μεταφέρεται η κατά τόπον και καθ΄ ύλην αρμοδιότητά τους, προσαυξάνοντας, αντίστοιχα, τις οργανικές θέσεις αυτών.

Η αρμοδιότητα παρακολούθησης και διεκπεραίωσης όλων των εκκρεμών υποθέσεων των οργανικών μονάδων, των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία, καθώς και η έκδοση των σχετικών πράξεων επιβολής φόρων ή προστίμων και λήψης μέτρων είσπραξης, περιέρχεται στις οργανικές μονάδες υποδοχής αυτών.

Ο Προϊστάμενος της οργανικής μονάδας, στην οποία μεταφέρεται η αρμοδιότητα, καθίσταται αρμόδιος για την έκδοση των οικείων καταλογιστικών πράξεων, την επίλυση των διαφορών, τη βεβαίωση και είσπραξη των φόρων και λοιπών επιβαρύνσεων, για τη λήψη όλων των προβλεπόμενων μέτρων είσπραξης σε βάρος των οφειλετών και των περιουσιακών στοιχείων αυτών και είναι υπεύθυνος για το συντονισμό και τη διεκπεραίωση όλων των ενεργειών που απαιτούνται για την επιτυχή εφαρμογή της παρούσας. Όλα τα εκδιδόμενα παραστατικά και οι βεβαιώσεις φέρουν την επωνυμία της Δ.Ο.Υ. υποδοχής.

Σε όσες Δ.Ο.Υ. υποδοχής έχει ανασταλεί η λειτουργία του Τμήματος εξόδων, μεταφέρεται το Τμήμα Εξόδων της Δ.Ο.Υ. της οποίας αναστέλλεται.Ήξεις....αφίξεις Πετράκου για το λιγνίτη

Γράφει η Αντωνία Μπούζα.

Μετά από μία μακρά περίοδο αρνητισμού και δαιμονοποίησης κάθε επενδυτικής σκέψης και πρόθεσης , βλέπουμε το ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ να προσπαθεί να βρει μία διέξοδο στο φαύλο κύκλο της πολυγλωσσίας του χώρου και της φοβικής αντίληψής του για κάθε διαφορετική προσέγγιση της ανάπτυξης.
Εκτός κλίματος όμως , βρέθηκε λόγω απειρίας ίσως ή λόγω εμμονών, ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στη Μεσσηνία ο κ. Θανάσης Πετράκος.

Ενώ ο κ. Τσίπρας σε δηλώσεις του προσπάθησε να .............

βελτιώσει την εικόνα του κόμματός του που λέει ΟΧΙ σε κάθε επενδυτική σκέψη, κάνοντας εμφανή προσπάθεια να ξεπεράσει τις «προοδευτικές αριστερές αγκυλώσεις», ο βουλευτής του κ.Πετράκος, ευρισκόμενος με την πλάτη στον τοίχο, άρχισε να τα … μασάει σχετικά με το λιγνίτη.
«Η ενίσχυση της διείσδυσης των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα της Χώρας, που αποτελεί στρατηγική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, θα γίνει με γνώμονα τις κοινωνικές ανάγκες και την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος.
Δεν μπορεί να εγκαταλειφθεί ο λιγνίτης.
Θα πρέπει όμως, να αξιοποιηθεί σχεδιασμένα και με προληπτικά μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Τσίπρας.

Μετά από αυτήν τη δήλωση έρχεται ο κ.Πετράκος στη Μεσσηνία και λέει με δήλώσεις του, ναι μεν αλλά….για την Κορώνη, ερχόμενος σε πλήρη αντίθεση με τον αρχηγό του κόμματός του.
Εξ΄άλλου είναι γνωστή εδώ και πολλά χρόνια, από την εποχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης η τακτική Πετράκου, σχετικά με την παραπληροφόρηση των τοπικών κοινωνιών για τις επενδύσεις.

Με όπλο του τη λαϊκή δυσαρέσκεια, επιχειρούσε να ενισχύσει τη δική του αρνητική θέση, απέναντι σε κάθε επενδυτικό αίτημα που ερχόταν στα τότε αρμόδια αυτοδιοικητικά όργανα.

Επειδή όμως δε μπορεί να πατάει σε δύο βάρκες, ούτε να παραπληροφορεί τους πολίτες με τα ναι μεν…αλλά , ας βγει ξεκάθαρα να πει σε ποια περιοχή της Ελλάδος θεωρεί πως πρέπει να γίνει εκμετάλλευση του λιγνίτη και που όχι και για ποιο λόγο!

Επίσης μιας και έχει αναλάβει τη θέση του «σκιώδη Υπουργού Ενέργειας», θα θέλαμε να μας ξεκαθαρίσει τι τον ώθησε τόσα χρόνια να λέει όχι στις επενδύσεις για την εκμετάλλευση της αιολικής ενέργειας και τι άλλαξε σήμερα και το κόμμα του την θεωρεί πλέον ως προτεραιότητα!

Ένα όμως είναι αλήθεια και ίσως λίγο αργά ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. το αντελήφθη, πως με το να ωθούν συνεχώς τις τοπικές κοινωνίες στο διωγμό κάθε επενδυτή, προφασιζόμενοι τη δήθεν ανεπτυγμένη οικολογική συνείδηση του χώρου, το μόνο που έχει συμβεί τόσα χρόνια, είναι η επενδυτική ακινησία, η απώλεια θέσεων εργασίας και η περιθωριοποίηση του τόπου μας.
Είναι φανερό πως άλλαξαν θέση στην Κουμουνδούρου για την εκμετάλλευση της ενέργειας, ας το πουν και ξεκάθαρα όμως!

Μετά θα «χαλαρώσουν» με ουζάκι ή ουισκάκι;

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Το γράφω το σημερινό μου σύντομο σχόλιο «πιπεράτα» και με εμφανή μια δόση καλοπροαίρετης αλλά σίγουρα ειρωνικής διάθεσης αλλά δεν θέλω να με παρεξηγήσουν οι 3 συνεργαζόμενοι «Πρωθυπουργοί» μας στην δεύτερη κατά σειρά Συγκυβέρνηση της Ελλάδας της τρόικα.

Διαβάσαμε τα τελευταία 24-ωρα για «κόντρες», ............

για «το γάντι» που πέταξε ο κ Βενιζέλος στον κ Σαμαρά αναφορικά με «ψευδείς υποσχέσεις» που δόθηκαν στην ιστορική πλέον τριλογία τύπου Ζάππειο ! και Ζάππειο 2 κοκ για να κερδίσει η «Νέα» Νέα Δημοκρατία τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Διαβάσαμε ότι ο κ Κουβέλης και στελέχη του που κατέχουν θώκους εξουσίας δεν δέχονται απολύσεις στο Δημόσιο, δεν δέχονται αυξήσεις ορίων ηλικίας (όπως και στελέχη του ΠΑΣΟΚ), τα έχουν πάρει με διαγραφές και με «προγραφές» στελέχη της ΔΑΚΕ, διαβάσαμε, διαβάσαμε…
Και τώρα σε εξέλιξη η «κρίσιμη» (ίσως και «δραματική») συνάντηση των 3 Αρχηγών που μας Κυβερνούν στο Μέγαρο Μαξίμου!

Και θα περίμενε κανείς, θα περιμένουμε ΟΛΟΙ, τελικά να συγκρουστούν οι κκ Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης και αποχωρώντας από τη σημερινή μεσημβρινή συνάντηση στου Μαξίμου να…πέσει η Κυβέρνηση!
Σίγουρα κάποιος θα μου πει «ξυπνήστε κ Πιπερόπουλε, ξύπνα δάσκαλέ μας, δεν ΙΣΧΥΕΙ το όνειρο που βλέπεις καθότι είναι όνειρο θερινής νυκτός και είμαστε ήδη στο Σεπτέμβρη και αρχίζει το δύσκολο Φθινόπωρο ενός ακόμη πιο δύσκολου χειμώνα…»

ΟΚ, να ξυπνήσω λοιπόν, και να διαπιστώσω ότι αφού οι 3 Αρχηγοί των 3 Κομμάτων που μας Κυβερνούν διαπληκτίστηκαν και αντιστάθηκαν στη συνέχεια, «για το καλό μας» θα συμφωνήσουν στα «μέτρα» των 11,5 δις. Ευρώ, και έτσι αφού θα «μας σώσουν» για μια ακόμη φορά (όπως γίνεται από τον Μάη του 2010 μέχρι σήμερα) στη συνέχεια θα αποχωρήσουν από το Μέγαρο Μαξίμου…

Και ρωτώ «αφελώς», απόγευμα Πέμπτης 20 Σεπτεμβρίου 2012, οι τρεις που μας Κυβερνούν θα «χαλαρώσουν» με ουζάκι ή ουισκάκι;

"Μαχαίρι" στα εφάπαξ που δίνουν 22 ταμεία! Δείτε αναλυτικά τις περικοπές

"Μαχαίρι" στα εφάπαξ που δίνουν 22 Ταμεία Πρόνοιας ετοιμάζει η κυβέρνηση, καθώς η μείωση θα φτάσει ως και το 83% σε ορισμένες περιπτώσεις ενώ θα επιβάλλει και αναδρομική εισφορά... 1-3% σε όσους πήραν αυξημένο εφάπαξ μετά το 1995.

Με νομοθετική ρύθμιση που έχει ετοιμάσει το .............

υπουργείο Εργασίας, στα 22 Ταμεία Πρόνοιας για τα οποία οι αναλογιστικές μελέτες έδειξαν ότι χορηγούσαν εφάπαξ μεγαλύτερα από τις εισφορές των ασφαλισμένων θα μειωθεί το εφάπαξ από 1,94 (για τους Αστυνομικούς) έως και 83% (για τους εργολήπτες δημοσίων έργων).

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μειώσεις θα ισχύσουν ακόμα και για όσους βγήκαν στη σύνταξη το 2010 αλλά δεν έχουν πάρει ακόμα εφάπαξ.

Παράλληλα, με την ίδια ρύθμιση η κυβέρνηση θα επιβάλλει αναδρομική ειδική εισφορά 1-3% στους συνταξιούχους πήραν εφάπαξ από 1 Ιανουαρίου 1995 έως και 31 Οκτωβρίου 2010 από τα συγκεκριμένα ταμεία καθώς θεωρείται ότι τα εφάπαξ αυτά δεν αντιστοιχούσαν στις εισφορές που είχαν καταβάλλει. Μάλιστα η εισφορά θα έχει μόνιμο χαρακτήρα και θα είναι ανεξάρτητη από τις υπόλοιπες περικοπές στις συντάξεις και θα πηγαίνει απευθείας στους λογαριασμούς των 22 Ταμείων. Ειδικότερα, η ειδική μηνιαία εισφορά θα είναι:

1% για όσους πήραν εφάπαξ από ταμεία που θα τα μειώσουν ως 15%

1,5% για όσους πήραν εφάπαξ από ταμεία που θα τα μειώσουν από 15,01% έως 25%

2% για όσους πήραν εφάπαξ από ταμεία που θα τα μειώσουν από 25,01% έως 35%

2,5% για όσους πήραν εφάπαξ από ταμεία που θα τα μειώσουν από 35,01% έως 50%

3% για για όσους πήραν εφάπαξ από ταμεία που θα τα μειώσουν πάνω από 50%thestival.gr

Αναδιαρρύθμιση Ισογείου του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

Με απόφαση του Υπουργού Υγείας κου Ανδρέα Λυκουρέντζου (Αρ. Πρωτ. ΔΥ8/Β/Γ.Π. 62986/14-9-2012), εγκρίθηκε η σκοπιμότητα του έργου «Αναδιαρρύθμιση Ισογείου του κτηρίου των Εξωτερικών Ιατρείων» του Νοσοκομείου – Κ.Υ. Κυπαρισσίας.
Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του ΕΣΠΑ 2007 - 2013 και είναι προϋπολογισμού 1.262.959,00 €.

Θυμίζουμε ότι η Αρχιτεκτονική, Στατική και............

Η/Μ μελέτη έχει χρηματοδοτηθεί με δωρεά ύψους 70.000,00 € από τον κο Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο και υλοποιήθηκε από την εταιρεία BETAPLAN, μια από τις μεγαλύτερες αρχιτεκτονικές εταιρείες στην χώρα μας για Νοσοκομεία.
Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και ο Δήμος Τριφυλίας, που διαθέτει διαχειριστική επάρκεια, έχουν υπογράψει προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου και ξεκινάμε άμεσα τις διαδικασίες.

Με την αναδιαρρύθμιση του Ισογείου και των Εξωτερικών Ιατρείων ένα απόλυτα σύγχρονο και λειτουργικότατο Νοσοκομείο τίθεται στην υπηρεσία των πολιτών και των επισκεπτών του Δήμου Τριφυλίας και της Δυτικής Μεσσηνίας. Θυμίζουμε ότι είναι πλήρως ανακαινισμένες οι κλινικές, τα χειρουργεία, η νέα πτέρυγα, η Μ.Τ.Ν. όλα με δωρεές ! Εντός των ημερών εγκρίνεται και το έργο της εγκατάστασης Υποσταθμού Μέσης Τάσης προϋπολογισμού 400.000,00 €. Είμαστε έτοιμοι, να αποδεχθούμε τη δωρεά ξενιτεμένου συμπολίτη μας ύψους 100.000,00 € για τη δημιουργία γραφείων ώστε να πάψουν οι υπηρεσίες του Νοσοκομείου να είναι διασκορπισμένες.

Εκφράζουμε τις ολόψυχες ευχαριστίες μας προς τον κο Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, αφού χωρίς την δική του δωρεά της χρηματοδότησης της μελέτης, θα ήταν πολύ δύσκολη, αν όχι αδύνατη, η πραγματοποίηση του έργου.

Διαβεβαιώνουμε του πολίτες της Τριφυλίας ότι το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας θα συνεχίσει, αναβαθμισμένο, να προσφέρει τις υπηρεσίες που αρμόζουν στην τοπική κοινωνία εκτελώντας πιστά τη διαθήκη του μεγάλου δωρητή και ευεργέτη αειμνήστου Γ. Αλεξόπουλου.

Ο Αναπληρωτής Διοικητής
Πάνος Μπόζος

ΣΥΡΙΖΑ – Πετράκος και «Ελευθερία» - Πλεμμένος αποκάλυψαν τον… σκελετό του Νίκου Φλαούνα!!!


Το κράξιμο στον Πλεμμένο και την Μεσσηνιακή εφημερίδα "Ελευθερία" συνεχίζεται....

Του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΑΜΟΥΛΗ

Μια κωμικοτραγική υπόθεση και ολέθρια σχέση πολιτικο-δημοσιογραφικής χειραγώγησης
της Μεσσηνίας

Μια συνταρακτική… αποκάλυψη χθες στην πρώτη σελίδα της «Ελευθερίας», η οποία με καθυστέρηση 2,5 χρόνων (τι είναι θα μου πείτε μπροστά στην αιωνιότητα) ανακάλυψε την «αργομισθία Φλαούνα»!!!
Και πως έγινε αυτό; Με ερώτηση που κατέθεσε στη ..............

Βουλή ο… ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ βουλευτής Θαν. Πετράκος!!!
Η πολιτική και δημοσιογραφική υποκρισία (για να μην γράψω αλητεία) σ’ όλο της το μεγαλείο!

Όταν η «ΦΩΝΗ» και το Best στις αρχές του 2010 έφεραν το θέμα στο φως της δημοσιότητας ο εν λόγω βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ο εκδότης της «Ελευθερίας»… σιτίζονταν επικοινωνιακά στο πρυτανείο του Φλαούνα (ΝΕΤ), οπότε: όταν τρώνε δεν μιλάνε, που έλεγε και ο παπούλης μου! Που ήταν τότε ο φιλόδοξος Πετράκος και ο κατά… φαντασίαν του τοπικός «Λαμπράκης»; Μήπως διάβαζαν για το… μεταπτυχιακό τους; Για να παραφράσουμε τον αείμνηστο Χριστόδουλο για την σιωπή του επί χούντας…).
Παρήλθαν όμως οι καιροί, άλλαξαν τα δεδομένα «μπλέξανε» και ον Τατούλη στις «γραμμές» τους και να η σπουδαία… αποκάλυψη, για την οποία τα άπειρα πρωτοσέλιδα της «Φ» και τα δελτία ειδήσεων του Best βοούσαν, αλλά εν τη ερήμω των «τυφλών» και των «κουφών» του ΣΥΡΙΖΑ και της «Ελευθερίας», η οποία, ειρήσθω εν παρόδω στο πρόσφατο παρελθόν διακινούσε ΔΩΡΕΑΝ τις συκοφαντίες Φλαούνα εναντίον μου και κατά της «ΦΩΝΗΣ»!!!

Τώρα η εφημερίδα που διακινεί εργολαβικά την πολιτική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ και του Πετράκου, αποκάλυψε το «σκάνδαλο Φλαούνα», για το οποίο μετά τις προ τριετίας αποκαλύψεις της «Φ» έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη και μάλιστα σε υψηλό βαθμό.
Θεωρώντας λοιπόν η… σύρριζα «Ελευθερία» ότι έτσι πιέζουν τον περιφερειάρχη, τον οποίο δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν με πολιτικούς όρους, τον εκβιάζουν πολιτικά με την «υπόθεση Φλαούνα», αφού τώρα οι συσχετισμοί στο ΝΕΤ έχουν αλλάξει και το «κατέχουν» χωρίς να χρειάζεται να συνδιαλλαγούν με τον Φλαούνα!!!
Η κίνηση Πετράκου –Πλεμμένου στέλνει όμως ένα σαφές μήνυμα στην τοπική κοινωνία: Όποιος δεν συμμορφώνεται προς τις υποδείξεις ΣΥΡΙΖΑ- «Ελευθερίας» θα βγαίνει στη… σέντρα! Από τις σελίδες της «Ελευθερίας» στη Βουλή, με ερώτηση Πετράκου ή από τη Βουλή (με ερώτηση Πετράκου) στις σελίδες της «Ελευθερίας». Μια πολιτικοδημοσιογραφική ολέθρια αμφίδρομη σχέση που στοχεύει στον ευνουχισμό και τη χειραγώγηση της ενημέρωσης και του πολιτικού διαλόγου στη Μεσσηνία.

Αυτό, κυρίες και κύριοι, είναι το νέο που επαγγέλλεται με παλαιοκομματικές μεθόδους ο ΣΥΡΙΖΑ δια μέσω του κρατιστή Πετράκου και «εκλαϊκεύει» η «Ελευθερία», όργανο των απανταχού… ρεβανσιστών! Οι πρωταγωνιστές της «παράγκας», αφού εξάντλησαν τα προνόμια από το πολιτικό σύστημα που δύει, το οποίο πιστά υπηρέτησαν, τώρα το… κατακεραυνώνουν (πρόσωπα και θεσμούς) επιδεικνύοντας και την αχαριστία τους και επαγγέλλονται (αυτά τα ίδια πολιτικά και δημοσιογραφικά απολιθώματα) το νέο που ανατέλλει με όρους του πολιτικού χθες, μεταλλαγμένου επί το χειρότερο! Καθρεφτάκια για ιθαγενείς δηλαδή από τους εμπόρους της λαϊκής απόγνωσης και τα βαποράκια της παραδημοσιογραφίας! Όμως το ταξίδι για την εξουσία (απωθημένο των τελευταίων σταλινικών σταγονιδίων και των εμπαθών και κομπλεξικών (κασετο) πειρατών των ενημέρωσης) μπορεί να έχει αρχίσει, όμως θα είναι πολυκύμαντο και ο κίνδυνος να βουλιάξει αύτανδρο το πολιτικοδημοσιογραφικό τους τρεχαντήρι υπαρκτός. Έτσι συμβαίνει πάντα με τους… λαθρεπιβάτες της εξουσίας!

ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ

Υ.Γ.: Υπάρχει θέμα με την «υπόθεση Φλαούνα»; Σαφέστατα, όμως, η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της. Η επικοινωνιακή ανακίνησή του από ΣΥΡΙΖΑ-Ελευθερία, αλλού αποσκοπεί, αφού η «παράγκα» θέλει να (ξανα)βγει στο γυαλί με όλους τους πρωταγωνιστές του… τσίρκου της επί σκηνής! Θα γελάσουμε πολύ, αν επιβεβαιωθεί η επιστροφή της «παράγκας» στον τηλεοπτικό τόπο του εγκλήματος! Σας το υπόσχομαι…

Αφορολόγητο €7.000 για μισθωτούς, ενιαίος συντελεστής για ελεύθερους επαγγελματίες

Στους ελεύθερους επαγγελματίες στρέφει το βλέμμα η κυβέρνηση, με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής. Όπως προκύπτει από έρευνες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι εκείνοι που φοροδιαφεύγουν περισσότερο μεταξύ των φορολογούμενων. Το υπουργείο Οικονομικών φέρεται να σχεδιάζει την κατάργηση του αφορολόγητου των 5.000 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες και την αυτοτελή φορολόγηση για το σύνολο του εισοδήματος από το πρώτο ευρώ με συντελεστή που μπορεί να φθάσει ακόμα και το 30%, καθώς και αυστηρά αντικειμενικά κριτήρια.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους μισθωτούς και τους ..........

συνταξιούχους, η κυβέρνηση φέρεται να εξετάζει (σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες) την αύξηση του αφορολόγητου ορίου από τις 5.000 ευρώ που είναι σήμερα στις 7.000 ευρώ.

Παράλληλα, εξετάζεται επίσης η κατάργηση ή μείωση των φοροαπαλλαγών και νέα φορολογική κλίμακα με τέσσερα κλιμάκια από οκτώ που είναι σήμερα, κάτι το οποίο εκτιμάται ότι θα φέρει ελαφρύνσεις στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα.

Για τις ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες εταιρίες, στην περίπτωση που θα εφαρμοστεί ο ενιαίος συντελεστής, θα φορολογούνται με συντελεστή 30% από 25% που είναι σήμερα και θα εξαντλείται η φορολογική υποχρέωση. Ωστόσο, στις προθέσεις του υπουργείου είναι η κατάργηση ή μείωση των φοροαπαλλαγών, όπως αυτές που σχετίζονται με την υγεία (ιατροφαρμακευτική περίθαλψη) και τις οικογένειες με παιδιά (το ΔΝΤ προτείνει αντικατάσταση με κάποιο επίδομα). Μελετάται επίσης η κατάργηση της έκπτωσης των τόκων από τη χορήγηση στεγαστικού δανείου για την πρώτη κατοικία.

Σημειώνεται, επίσης, ότι όπως τονίζεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», αρχίζουν οι διασταυρώσεις μεταξύ των δηλωθέντων εισοδημάτων 800.000 ελεύθερων επαγγελματιών και των μηνιαίων δόσεων που πληρώνουν στις τράπεζες για δάνεια, ώστε να αποκαλυφθεί η φοροδιαφυγή των προηγούμενων ετών και να επιβληθούν οι αναλογούντες φόροι.

Η δημοσίευση της έρευνας, με βάση την οποία μόνο για το 2009 οι ελεύθεροι επαγγελματίες απέκρυψαν εισοδήματα 28 δισ. ευρώ στερώντας από το Δημόσιο έσοδα 11,2 δισ. ευρώ, προκάλεσε κινητοποίηση στο υπουργείο Οικονομικών, με τον υπουργό, Γιάννη Στουρνάρα, και τον υφυπουργό, Γιώργο Σταϊκούρα, να εξετάζουν με προσοχή τις προτάσεις που έχουν διαμορφώσει τους προηγούμενους μήνες υπηρεσιακοί παράγοντες. Οι αποφάσεις αναμένονται σύντομα προκειμένου να ενσωματωθούν στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Eklogika.gr

Απλήρωτοι δύο μήνες οι 70 εργαζόμενοι ΚΟΧ στο Δ. Τριφυλίας

Παρά το ότι εργάζονται εδώ και δύο μήνες στο Δήμο Τριφυλλίας, μέσω κοινωφελούς εργασίας, οι περίπου 70 εργαζόμενοι εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι. Ο δήμος προσπαθεί να βρει μια λύση, καθώς οι εργαζόμενοι δεν πληρώνονται από αυτόν και γνωρίζει ότι πολλοί εξ αυτών αντιμετωπίζουν βιοποριστικό πρόβλημα.

Να σημειωθεί πως οι συγκεκριμένοι .............

εργαζόμενοι προσελήφθησαν στο δήμο με 5μηνες συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου - Ν. Μεσσηνίας» που υλοποιείται από τον Πολιτιστικό Οργανισμό «Δρόμοι της ελιάς».

Αύξηση ορίου ηλικίας ακόμη και σε όσους έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης

Το ενδεχόμενο να εφαρμοστούν τα νέα αυξημένα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης που θα προκύψουν από την αύξηση του γενικού ορίου από τα 65 στα 67 χρόνια ακόμη και σε όσους έχουν ήδη θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης, μετά από μία μεταβατική περίοδο ενός έτους, εξετάζει η κυβέρνηση.

Το μέτρο, σύμφωνα με αναλυτές, αναμένεται να ...........

ωθήσει χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους στο να κάνουν αίτηση για συνταξιοδότηση, έτσι ώστε να μην βρεθούν σε δυσμενέστερο καθεστώς.

Όπως τονίζεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, αυτός είναι ο στόχος της κυβέρνησης, η οποία εξετάζει το εν λόγω μέτρο ως μέσο επαρκής μείωσης του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, ώστε να αποφευχθεί η εφεδρεία και οι απολύσεις.

Πιο συγκεκριμένα, στην περίπτωση που το εν λόγω μέτρο υιοθετηθεί, όσοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης με βάση τον νόμο Λοβέρδου θα κληθούν να επιλέξουν μέσα σε έναν χρόνο αν θα βγουν στη σύνταξη με το υφιστάμενο καθεστώς ή όχι. Όσοι δεν το κάνουν, θα βγουν στη σύνταξη με τα νέα όρια, δηλαδή στα 67 χρόνια ή με τα άλλα όρια που θα προκύψουν.

Αν και το μέτρο αποσκοπεί κυρίως στη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, θα επηρεαστούν και άλλες κατηγορίες εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, μεταξύ των οποίων μητέρες ανήλικων τέκνων. Εξάλλου, η αύξηση του ορίου στα 67 έτη θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, αν και η αξιολόγησή της από την τρόικα δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

eklogika.gr

Άδωνης Γεωργιάδης: Γελίοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι. [ VIDEO ]Τα σκληρά μέτρα … έβγαλαν από τα ρούχα του τον βουλευτή της Ν.Δ.

Τσατάλια τα νεύρα των κυβερνητικών και δη των νεοδημοκρατών με τα νέα σκληρά μέτρα που έρχονται και πρέπει να περάσουν στην κοινωνία με τις λιγότερες απώλειες για τους ίδιους. Όταν επικρατεί ένταση τι να κάνει και ο Άδωνις που είναι … ευέξαπτος;
Στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 ..........

συζητώντας για τα νέα μέτρα βγήκε από τα ρούχα του και δεν συγκράτησε τα νεύρα του αποκαλώντας γελοίους πολιτικούς και δημοσιογράφους… όχι όλους φυσικά, αλλά κάποιοι από αυτούς.

Τη μια ηλίθιοι, τη μια γελοίοι … σε μεγάλη εκτίμηση μας έχουν εκεί στη Ν.Δ. Κάτι ξέρουν ή κάτι … παθαίνουν;Parapolitika

Κλείδωσε το επίδομα θέρμανσης – Δείτε τα τελικά ποσάΣτα 300 ευρώ θα φτάσει η επιστροφή φόρου για τους καταναλωτές της Αττικής που θερμαίνονται αποκλειστικά με πετρέλαιο θέρμανσης. Απαραίτητη προϋπόθεση θα είναι να αγοράσουν τουλάχιστον 1,2 τόνους πετρέλαιο, να μην έχουν εισόδημα άνω των 15000-30.000 ευρώ και η αξία της ακίνητης περιουσίας τους να μην υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ. Δείτε το επίδομα για όλες τις περιοχές της χώρας

Για να πάρει επιστροφή φόρου, ο αγοραστής του ...........

πετρελαίου θέρμανσης θα πρέπει να υποβάλλει σχετική αίτηση μέσω ηλεκτρονικής ιστοσελίδας που θα αναπτύξει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων έχουν όσοι πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

1. Έχουν προχωρήσει σε αγορά πετρελαίου θέρμανσης κάτι το οποίο θα αποδεικνύεται με ηλεκτρονική διασταύρωση μέσω του συστήματος Ήφαιστος που ενημερώνουν οι έμποροι πετρελαίου

2. Το ατομικό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 15.000 ευρώ (ή 25.000 ευρώ αν είναι παντρεμένοι ή 30.000 ευρώ για οικογένεια με δύο παιδιά)

3. Η αντικειμενική αξία της περιουσίας δεν υπερβαίνει τα 100.000 ευρώ (ή η επιφάνεια της πρώτης κατοικίας δεν είναι μεγαλύτερη από τα 120 τετραγωνικά)

Στη συνέχεια υπολογίζεται το ποσό της επιστροφής φόρου. Πιθανότατα, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις, θα καταβάλλεται με πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Για τον υπολογισμό του επιδόματος, η χώρα θα χωριστεί σε τέσσερις ζώνες:

1. Στην Α' Ζώνη, το επίδομα θα φτάνει στα 900 ευρώ για κατανάλωση 3000 λίτρων. Αν η κατανάλωση είναι μεγαλύτερη, το ποσό δεν θα αυξάνεται ενώ αν είναι μικρότερη, το επίδομα θα είναι μικρότερο. Η Α΄ Ζώνη περιλαμβάνει: Γρεβενά, Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα και Δράμα.

2. Στην Β' Ζώνη το επίδομα θα φτάνει στα 550 ευρώ υπό την προϋπόθεση ότι η κατανάλωση θα φτάνει στα 1800 λίτρα. Η Β΄ ζώνη περιλαμβάνει Ευρυτανία, Γιάννενα, Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα , Αρκαδία, Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Χαλκιδική, Σέρρες, Καβάλα, Ξάνθη , Ροδόπη και Έβρο.

• Στην Γ' Ζώνη, το επίδομα θα ανέρχεται στα 300 ευρώ με ελάχιστη κατανάλωση τα 1000 λίτρα. Η Γ' Ζώνη περιλαμβάνει τους νομούς Αττική (εκτός Κυθήρων και νήσων Σαρωνικού), Κορινθία, Ηλεία, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία, Εύβοια, Μαγνησία, Λέσβο, Χίο, Κέρκυρα, Λευκάδα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα.

• Στην Δ' Ζώνη, το επίδομα θα ανέρχεται στα 200 ευρώ με ελάχιστη κατανάλωση τα 600 λίτρα. Η Δ΄Ζώνη περιλαμβάνει: Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Λασίθι, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Σάμος, Κύθηρα και νησιά Σαρωνικού, Μεσσηνία, Λακωνία, Αργολίδα, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη.

Fpress

Σπάει η απεργία των φαρμακοποιών με παρέμβαση Λυκουρέντζου-Σαλμά

Απευθείας στους λογαριασμούς τους θα πηγαίνουν οι πιστώσεις από τον ΕΟΠΥΥ

Ακαριαία η παρέμβαση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας μετά τη χθεσινοβραδινή απόφαση του συλλογικού οργάνου των φαρμακοποιών να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.
Από το πρωί έσπασαν τα τηλέφωνα του .............

Λυκουρέντζου και του Σαλμά από φαρμακοποιούς οι οποίοι ζητούσαν να δουλέψουν και να εξυπηρετήσουν τους ασφαλισμένους με αποτέλεσμα , οι επικεφαλής του υπουργείου να ενεργοποιήσουν την πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ σύμφωνα με την οποία όποιος φαρμακοποιός επιθυμεί θα μπορεί να εκτελεί συνταγές , ακολούθως θα τις υποβάλλει στον ΕΟΠΥΥ και θα πληρώνεται ατομικά!

Μέχρι τώρα τα χρήματα από τον ΕΟΠΥΥ πιστώνονταν σε λογαριασμούς των φαρμακευτικών συλλόγων οι επικεφαλής των οποίων τα διέθεταν στους φαρμακοποιούς. Εφεξής όμως θα πιστώνονται απευθείας στους λογαριασμούς των φαρμακοποιών.

Papapolitika.gr

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 20ης Σεπτεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Διαβάστε στο θάρρος της Μεσσηνίας

Μπρα ντε φερ Μεσσηνίας - Αρκαδίας για τις φυλακές

Το θέμα της δημιουργίας φυλακών στη Μεσσηνία ήλθε και πάλι στο ............

προσκήνιο, ωστόσο στο παιχνίδι εξακολουθεί να είναι και η Αρκαδία.

Τούτο προέκυψε μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη πολυπληθούς κλιμακίου της «Θέμις Κατασκευαστική» του υπουργείου Δικαιοσύνης, με επικεφαλής τον αρμόδιο για θέματα χωροταξίας σωφρονιστικών καταστημάτων κ. Ανεστάκο, σε χώρους που έχουν προταθεί στη Μεσσηνία και την Αρκαδία.

Η ξαφνική επίσκεψη είχε ως συνέπεια, τουλάχιστον στη Μεσσηνία, να μην καταστεί δυνατόν να συναντηθούν με τους αρμόδιους δημάρχους Καλαμάτας, Μεσσήνης και Οιχαλίας, ωστόσο εκπρόσωποι των Δήμων συνόδευσαν τα μέλη του κλιμακίου στις αυτοψίες, ενώ συναντήθηκαν και με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας.

Το κλιμάκιο ανακοίνωσε ότι στους επόμενους ένα-δυο μήνες θα κάνει γνωστή την πρότασή του για την προσωρινή χωροθέτηση του νέου σωφρονιστικού καταστήματος, το οποίο, όμως, δεν αναμένεται να κατασκευασθεί σύντομα λόγω των οικονομικών προβλημάτων.

Διαβάστε στη ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΑΝΟΙΓΟΥΝ οι κάνουλες ρευστότητας με στόχο το φρένο στην ύφεση και την αντιμετώπιση της ανεργίας, με κυβερνητικές αποφάσεις και επιμονή Σαμαρά για επιτάχυνση των διαδικασιών επανεκκίνησης των έργων και τόνωση της επιχειρηματικότητας.
Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» στο πρωτοσέλιδο της οποίας προβάλλονται ακόμη:
● ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ οι διοικήσεις των Νοσοκομείων με απόφαση της διακομματικής. Έτσι παραμένει μέχρι τη λήξη της θητείας του και ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργος Μπέζος.
● ΣΤΗΝ 6Η ΥΠΕ θα τοποθετηθεί διοικητής ο Παν. Κατσίβελας, με υπουργική απόφαση που πιθανότατα θα υπογραφεί τις επόμενες μέρες.
● 1,2 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας διαψεύδει τις φήμες υποβάθμισης ή και κατάργησής του. Πρόκειται για την κτιριακή αναδιαρρύθμιση των εξωτερικών ιατρείων.
● ΔΥΟ ΠΙΛΟΤΙΚΕΣ προτάσεις για τα χωροταξικά πλαίσια στην Πελοπόννησο και επιτάχυνση των διαδικασιών για αποζημιώσεις των πυροπλήκτων Αρκαδίας και Κορινθίας.
● Η ΜΕΣΣΗΝΗ υποδέχεται σήμερα την ιερά Εικόνα της Παναγίας Βουλκανιώτισσας και αρχίζει το 8ήμερο προσκύνημα και το πανηγύρι.
● ΜΕΧΡΙ τις 6 Οκτωβρίου θα παρατείνουν τις κινητοποιήσεις τους οι δικαστικοί, σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο που θα αποφασιστεί στη Γενική Συνέλευση του Σαββάτου.
● ΑΡΘΡΟ του διευθυντή της «ΦΩΝΗΣ» Θαν. Τσαμούλη για την πολιτικοδημοσιογραφική «παράγκα» ΣΥΡΙΖΑ-Ελευθερίας με αφορμή την «αποκάλυψη» του… σκελετού του Νίκου Φλαούνα!

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.


● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012

Ψηφοφορία. Πιστεύετε ότι πρέπει να καταργηθούν οι Θρησκευτικές εμποροπανήγυρεις;

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real.gr οι θρησκευτικές εμποροπανήγυρεις πάνε για κατάργηση λόγω βροχής αιτημάτων από Δήμους και Εμπορικούς Συλλόγους που το ζητούν.
Οι μεν δήμοι κάνουν ισχυρίζονται πως η εικόνα που δημιουργείται εκείνες τις ημέρες δεν είναι και η καλύτερη για την πόλη τους.
Από την άλλη οι Εμπορικοί Σύλλογοι κάνουν λόγο για όργιο παρεμπορίου και μείωση του τζίρου των καταστημάτων που είναι αν όχι μέσα τουλάχιστον κοντά στην Θρησκευτική Εμποροπανήγυρη.

Στην ψηφοφορία που έχουμε βάλει ζητάμε την .............

γνώμη σας για το θέμα.
Παρακαλούμε απαντήστε τι πιστεύετε εσείς και όσοι θέλετε να αφήσετε κάποιο διευκρινιστικό σχόλιο μπορείτε να το κάνετε κανονικά κάτω στον χώρο σχολιασμού της δημοσίευσης.
Και γιατί όχι να αναπτυχθεί ένας σοβαρός διάλογος μεταξύ σας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η Ψηφοφορία λήγει στις 29 Σεπτεμβρίου και ωρα 23:59 και μπορείτε να ψηφίσετε μόνο μια φορά
Στόματα ερμητικά κλειστά στην τοπική Ν.Δ.

ΓΙΑ ΟΣΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ» ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Στόματα ερμητικά κλειστά. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούσε να περιγράψει κάποιος την τακτική που ακολουθούν τα τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας απέναντι σε όσα έλαβαν χώρα την περασμένη Κυριακή στα εγκαίνια των γραφείων της «Χρυσής Αυγής» στην Κυπαρισσία και την παρουσία σ’ αυτά αυτοδιοικητικών στελεχών του κόμματος, όπως των αντιδημάρχων Τριφυλίας Παναγιώτη Τσίγγανου, Γιάννη Φιλντίση και Γιάννη Μερκούρη, δημοτικών και τοπικών συμβούλων, αλλά και στελεχών της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της Ν.Δ.

Βεβαίως, για όλα αυτά έχουν ενημερωθεί τα...........

κεντρικά γραφεία του κόμματος, αλλά η εντύπωση είναι ότι θα καταβληθεί προσπάθεια να κερδηθεί χρόνος ώστε το θέμα να ξεχαστεί.
Παράλληλα, υπάρχει πληροφόρηση ότι ίσως υπάρξει κοινή ανακοίνωση των τριών αντιδημάρχων τις επόμενες ημέρες, στην οποία και θα εξηγούν τους λόγους που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, από τη Συγγρού θεωρείται αδικαιολόγητη η παρουσία τους εκεί, από τη στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση, δια μέσου του υπουργού Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια, έχει κηρύξει «ανοικτό πόλεμο» με το κόμμα της «Χρυσής Αυγής».
Ερωτηθείς σχετικά χθες ο δήμαρχος Τριφυλίας, Κώστας Κόλλιας, από το «Θ» απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, ενώ με τον πρόεδρο της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Κυπαρισσίας, Γιώργο Φωτεινό, δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία μας. Όπως πληροφορηθήκαμε από το περιβάλλον του, βρισκόταν εκτός πόλεως. Την ίδια τακτική ακολουθεί και η ΝΟΔΕ Μεσσηνίας του κόμματος.

Χθες το μεσημέρι για το ίδιο θέμα ρωτήθηκε από το «Θ» και ο δήμαρχος Καλαμάτας. Απαντώντας τι θα έκανε ο ίδιος σε περίπτωση που κάποιοι από τους αντιδημάρχους τους προέβαιναν στην ίδια κίνηση, είπε: «Προφανώς δεν μπορώ να απαντώ σε υποθετικές ερωτήσεις. Από εκεί και πέρα, εμείς, ως Δημοτική Αρχή, συνεννοούμαστε και αυτά που πράττουμε είναι κατόπιν συζήτησης. Εκείνο που έχω να πω είναι ότι ως δήμαρχος έχω πάει σε συγκεντρώσεις σχεδόν όλων των κομματικών παρατάξεων».

Θάρρος

Προς κατάργηση τα πανηγύρια

«Βροχή» πέφτουν τα αιτήματα από δημάρχους και εμπορικούς συλλόγους προς το υπουργείο Ανάπτυξης να καταργηθούν οι θρησκευτικές εμποροπανήγυρεις. «Το συζητάμε δεν έχουμε καταλήξει ακόμα» δήλωσε στο Real.gr o υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς.

Οι έμποροι υποστηρίζουν πως κυρίως στις εορτές των ιερών ναών το παρεμπόριο οργιάζει, με αποτέλεσμα να υπάρχει πτώση του τζίρου στα καταστήματα που βρίσκονται γύρω από τις εκκλησίες.
Οι δήμαρχοι από την πλευρά τους τονίζουν ............

πως η εικόνα που δημιουργείται εκείνες τις ημέρες δεν είναι και η καλύτερη για την πόλη τους.

Αρκετοί «τοπικοί άρχοντες» δεν έκρυψαν και την ανησυχία τους για τα πρόσφατα επεισόδια που έγιναν από βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής στην θρησκευτική εμποροπανήγυρη έξω από εκκλησία της Ραφήνας.

Διαρκής επιχείρηση «σκούπα» για την πάταξη του παρεμπορίου

Την έναρξη μεγάλης και διαρκούς επιχείρησης - σκούπα κατά του παρεμπορίου σε όλη την Ελλάδα προχωρά το υπουργείο Ανάπτυξης. Στην επιχείρηση θα πάρουν μέρος η ΕΛ.ΑΣ, το ΣΔΟΕ, οι τελωνειακές αρχές, το λιμενικό και η δημοτική αστυνομία. Μάλιστα στο 1520 θα μπορούν οι πολίτες να καταγγέλλουν συγκεκριμένα περιστατικά.

Παράλληλα αλλάζει και το θεσμικό πλαίσιο για το πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο με στόχο, να γίνει πιο ορθολογικό και πιο διαφανές.

«Περνάμε από τη θεωρία στην πράξη», σημείωσε σε δηλώσεις του ο Κωστής Χατζηδάκης και πρόσθεσε ότι δεν ενδιαφέρει μόνο η καταστροφή ορισμένων προϊόντων στον δρόμο, αλλά να αντιμετωπιστεί το κακό στη ρίζα του. «Σήμερα που το κράτος δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει παροχές, οφείλει να είναι εντάξει απέναντι στους πολίτες ως προς το υπόλοιπο τμήμα του ρόλου του, να κάνει ο,τι μπορεί για να υπάρχει νομιμότητα και δικαιοσύνη» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης σε σύσκεψη που έγινε με όλους τους συναρμόδιους φορείς.

Real.gr

Οι δημοτικοί υπάλληλοι απέκλεισαν το Δημαρχείο, διαμαρτυρόμενοι για τα νέα μέτρα

ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Έκλεισαν σήμερα οι πόρτες του Δημαρχείου Καλαμάτας αλλά και των δημοτικών υπηρεσιών στο Διοικητήριο, στο πλαίσιο κινητοποίησης των δημοτικών υπαλλήλων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις νέες περικοπές και τα άλλα μέτρα που έρχονται. Αυτή τη φορά οι δημοτικοί υπάλληλοι εμφανίστηκαν αποφασισμένοι.

Το Δημαρχείο της Καλαμάτας έμεινε .............

κλειστό από τις δέκα το πρωί μέχρι τη μία μετά το μεσημέρι, ενώ οι υπηρεσίες στο Διοικητήριο από τις δέκα μέχρι τις 12 το μεσημέρι.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου, Σπύρος Σαρδέλης, ήταν μια προειδοποιητική κινητοποίηση και ανάλογος αποκλεισμός των δημοτικών κτηρίων έγινε σε όλη τη χώρα, με απόφαση της Ομοσπονδίας.
Τώρα οι προσπάθειες επικεντρώνονται στη διοργάνωση της απεργίας της άλλης Τετάρτης, στην οποία επιδιώκεται η συμμετοχή να είναι καθολική. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δήλωναν σήμερα ότι ουδείς διανοείται να μην απεργήσει την Τετάρτη και ότι όλοι έχουν συνειδητοποιήσει πλέον πως αν δεν αντιδράσουν δεν πρόκειται να μπει φρένο στα μέτρα που εξαθλιώνουν συνολικά τους εργαζόμενους.

KalamataJurnal

Στις 29 Σεπτέμβρη το τρένο θα ξανασφυρίξει στην Καλαμάτα

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΠΑΣΑΓΙΑ

Μετά από χρονικό διάστημα που ξεπερνά τον ενάμιση χρόνο το σφύριγμα του τρένου θα ξανακουστεί στην Καλαμάτα! Στις 29 Σεπτέμβρη Θα φτάσει στην πόλη τρένο, έστω και αν αυτό θα είναι εκδρομικό, ναυλωμένο από το Σύλλογο Φίλων του Σιδηρόδρομου Αθηνών. Για να καταστεί αυτό δυνατό, ο Δήμος ξεκίνησε την αποξήλωση τις πίσσας και του τσιμέντου από τις ράγες στα πασάγια, τις διαβάσεις του σιδηρόδρομου.

Στο τρένο θα επιβαίνουν περίπου 60 φίλοι του...........

σιδηρόδρομου από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι και θα διανυκτερεύσουν στην Καλαμάτα. Θα κάνουν εκδρομή στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου, μια απερίγραπτα όμορφη διαδρομή μέσα σε βουνά, πεδιάδες, δάση, ποτάμια, μικρά και μεγάλα χωριά.
Τον περασμένο μήνα έγινε μια παρόμοια εκδρομή, όμως το τρένο δεν μπόρεσε να έρθει στην Καλαμάτα, γιατί ο Δήμος έχει κλείσει με πίσσες και τσιμέντα τα πασάγια. Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, ανακοίνωσε τότε ότι οι διαβάσεις θα καθαριστούν, πράγμα που γίνεται τώρα.
Σημειώνεται ότι θα ακολουθήσουν πολλές ακόμη εκδρομές φίλων του σιδηρόδρομου στην Καλαμάτα και στο «V» Πελοποννήσου, γεγονός που δείχνει πόσο εκπληκτική είναι η διαδρομή του τρένου στην περιοχή μας.

KalamataJurnal

Χασισοδάσος στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας

Ένα ολόκληρο χασισοδάσος ξερίζωσαν σήμερα οι αστυνομικοί στη Μεσσηνία, σε δυσπρόσιτη περιοχή στους Γαργαλιάνους.

Αν και ακόμα δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας - αυτές αναμένονται μάλλον αύριο - θεωρείται ότι πρέπει να είναι η μεγαλύτερη χασισοφυτεία που έχει εντοπισθεί τα τελευταία χρόνια όχι μόνο στη Μεσσηνία, αλλά και σε ολόκληρη ίσως την περιφέρεια Πελοποννήσου.

Τα χασισόδεντρα, ύψους αρκετών ............

μέτρων, ξεπερνούν με μια πρώτη εκτίμηση σε αριθμό τα 1.800 δέντρα, ενώ προς το παρόν δεν έχουν εντοπισθεί δράστες.

pelopsnews

Δεν αλλάζουν οι Διοικητές στα νοσοκομεία

Σε σύσκεψη στο Μαξίμου αποφασίστηκε ότι δεν πρέπει να διαταραχθούν οι ισορροπίες

Όλα δείχνουν πως η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει στην άμεση αντικατάσταση των διοικητών των νοσοκομειων.

Αυτο αποφασίστηκε στη συσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, μεταξυ του Δημήτρη Σταμάτη , του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Στέλιου Αγγελούδη και του
εκπροσώπου της ΔΗΜ.ΑΡ. Δημήτρη Χατζησωκράτη με θέμα τις διοικήσεις των νοσοκομείων.
Στη σύσκεψη αυτη συμμετείχε και ο αρμόδιος ..........

υπουργός Υγείας , Ανδρέας Λυκουρέντζος .

Ο λόγος της μη αντικαταστασης των διοικητών είναι να μην διαταραχθουν οι ισορροπίες τουλάχιστον σε αυτη φάση και να συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά τα νοσοκομεία .

Οι πληροφορίες κανουν λόγο ότι οποίες αλλαγές μετατίθονται για τις αρχές του νέου χρόνου.

parapolitika.gr

"Τρύπα" στον Internet Explorer

Η γερμανική κυβέρνηση προειδοποίησε το κοινό να σταματήσει προσωρινά να χρησιμοποιεί το ευρέως διαδεδομένο πρόγραμμα διαδικτυακής πλοήγησης Internet Explorer και να στραφεί σε άλλα σχετικά προγράμματα (browsers), λόγω της ανακάλυψης ενός νέου κενού ασφάλειας, που θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν κακόβουλοι hackers. Η εταιρεία Microsoft ήδη έκανε γνωστό ότι παρέχει σε κάθε ενδιαφερόμενο μια προσωρινή λύση, εωσότου το πρόβλημα στον Internet Explorer αντιμετωπιστεί οριστικά με τις νέες αναβαθμίσεις ασφάλειας που σχεδιάζει.

Η γερμανική προειδοποίηση από το ...........

Ομοσπονδιακό Γραφείο Ασφάλειας Πληροφοριών (BSI), σύμφωνα με το πρακτορείο Reuers, έρχεται μετά την ανακάλυψη από έναν ανεξάρτητο ερευνητή στο Λουξεμβούργο της «τρύπας» στο δημοφιλές λογισμικό πλοήγησης, το οποίο χρησιμοποιείται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε όλο τον κόσμο.

Ο ερευνητής Έρικ Ρόμανγκ διαπίστωσε ότι ο υπολογιστής του είχε μολυνθεί με το κακόβουλο λογισμικό "Poison Ivy" και, μετά από μελέτη, ανακάλυψε ότι η μόλυνση έγινε μέσω του άγνωστου έως τώρα κενού ασφάλειας. Το πρόβλημα αφορά την έκδοση 9 και τις παλαιότερες 7 και 8 του Internet Explorer, αλλά όχι την τελευταία έκδοση 10.

Η γερμανική κρατική υπηρεσία προειδοποίησε ότι ο κώδικας που χρησιμοποιείται για την εκμετάλλευση του κενού, διατίθεται ελεύθερα στο διαδίκτυο, συνεπώς η κυβερνο-απειλή θα μπορούσε να εξαπλωθεί γρήγορα.

Η Microsoft, που μάλλον υποβάθμισε τη σημασία του προβλήματος, σύστησε στους χρήστες σε πρώτη φάση να «κατεβάσουν» ένα δωρεάν «μπάλωμα» ασφάλειας με την ονομασία "Enhanced Mitigation Experience Toolkit" (EMET) από τη διεύθυνση blogs.technet.com/msrc, το οποίο είναι άμεσα διαθέσιμο, ενώ σε λίγες ημέρες, στην ίδια διεύθυνση, όπως ανέφερε, θα αναρτηθεί μια πιο μόνιμη λύση του προβλήματος.

Η εταιρία δεν έχει ακόμα διευκρινίσει σε πόσο χρόνο θα υπάρξει μια νέα ασφαλής έκδοση του Internet Explorer, που θα «φορτώνεται» αυτομάτως στους υπολογιστές των χρηστών. Σύμφωνα με αναλυτές, αυτό μπορεί να συμβεί σε μία εβδομάδα περίπου.

Enikos.gr

Σε ισχύ έως το τέλος του μήνα οι συνταγές του ΕΟΠΥΥ

Παράταση ισχύος των συνταγών του ΕΟΠΥΥ, έως το τέλος του μήνα, έδωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού.

Η παράταση δόθηκε λόγω των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών, κατά τη διάρκεια των οποίων πολλές από τις αυνταγές δεν εκτελέστηκαν στο πενθήμερο που ορίζει ο κανονισμός του ΕΟΠΥΥ.

Με εγκύκλιό του, ο κ. Γεράσιμος Βουδούρης σημειώνει .............

ότι ' ...στην περίπτωση που κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεωντων φαρμακοποιών έχει παρέλθει το πενθήμερο εκτέλεσης ηλεκτρονικών και χειρόγραφων συνταγών και εξακολουθεί να υπάρχει αναγκαιότητα χορήγησης των φαρμάκων, οι συνταγές εκτελούνται κανονικά μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2012 με την παρακάτω διαδικασία:

Ο θεράπων ιατρός θα αλλάξει την ημερομηνία έκδοσης της συνταγής με σφραγίδα και υπογραφή του.
Η ηλεκτρονική συνταγή με την διορθωμένη ημερομηνία εκτελείται υποχρεωτικά από τα φαρμακεία μέσω του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης

iatronet.gr

Απολυμένοι 55 - 64. Δικαίωμα αυτασφάλισης

Αυτό αναφέρει διευκρινιστική εγκύκλιος της διεύθυνσης ασφαλίσεων του ΙΚΑ...

Όλοι οι ασφαλισμένοι του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, που έχουν απολυθεί στο χρονικό διάστημα από 15/07/2010 έως και 31/12/2012, είναι ηλικίας από 55 έως 64 ετών και παραμένουν άνεργοι, μπορούν να κάνουν χρήση του δικαιώματος για αυτασφάλιση, προκειμένου να θεμελιώσουν δικαίωμα σύνταξης λόγω γήρατος, είτε πρόκειται για πλήρη είτε για μειωμένη σύνταξη.

Αυτό αναφέρει διευκρινιστική εγκύκλιος της ..........

διεύθυνσης ασφαλίσεων του ΙΚΑ, ερμηνεύοντας το άρθρο 66 του ν.3996 («Αναμόρφωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, ρυθμίσεις θεμάτων Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλες διατάξεις»).

Σύμφωνα με το νόμο, οι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ που είναι ηλικίας 55 έως 64 ετών, και έχουν απολυθεί δικαιούνται να προχωρήσουν σε αυτασφάλιση, ανεξάρτητα αν πρόκειται για ομαδικές ή μεμονωμένες απολύσεις, εφόσον έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 4.500 ημέρες ή 15 έτη ασφάλισης.

Ο εργοδότης που τους απέλυσε έχει την υποχρέωση να συμμετέχει στο κόστος της αυτασφάλισης με ποσοστό:

α) 50%, προκειμένου για ασφαλισμένους ηλικίας 55 έως 60 ετών και για χρονικό διάστημα μέχρι τη συμπλήρωση τόσο του ορίου ηλικίας όσο και των απαιτούμενων ημερών ασφάλισης για τη λήψη πλήρους σύνταξης λόγω γήρατος και

β) 80%, προκειμένου για ασφαλισμένους 60 έως 64 ετών και για χρονικό διάστημα ομοίως μέχρι τη συμπλήρωση τόσο του ορίου ηλικίας όσο και των απαιτούμενων ημερών ασφάλισης για τη λήψη πλήρους σύνταξης λόγω γήρατος.

Από τη ρύθμιση αυτή εξαιρούνται, οι συνταξιούχοι των άλλων φορέων ασφάλισης και του Δημοσίου, καθώς και όσοι κατά τον χρόνο καταγγελίας της σύμβασης εργασίας έχουν συμπληρώσει αθροιστικά, τόσο το όριο ηλικίας, όσο και τις απαιτούμενες ημέρες ασφάλισης για να λάβουν, πλήρη σύνταξη λόγω γήρατος.

Επίκαιρα

ΤΟΥΣ … ΤΡΟΜΑΞΕ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ;

Όσο η κυβέρνηση έχει σε στενό μαρκάρισμα τη Χρυσή Αυγή, τόσο εξακολουθεί το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου να βρίσκεται σε δημοσκοπική άνοδο. Τα διψήφια νούμερα που σημείωσε η Χρυσή Αυγή στην τελευταία δημοσκόπηση προβλημάτισαν, ανησύχησαν, αλλά και τρόμαξαν τα επιτελεία των κομμάτων που πια δεν ξέρουν πώς να αντιμετωπίσουν την συνεχή ανοδική τάση της Χρυσής Αυγής.

Η επίθεση για τα φαινόμενα βίας κατά μεταναστών από εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής, μέλη, ακόμη και βουλευτές φαίνεται ότι δεν είχαν τουλάχιστον το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Λέτε να ζητήσουν … βοήθεια; Από πού; Από τα .......

υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ευρώπης στα οποία αναπτύσσονται ακροδεξιά στοιχεία και ταυτίζονται σε κάποιες περιπτώσεις με φαινόμενα βίας, ακόμη και κακουργηματικές πράξεις.

Apospasma

Το χθεσινοβραδινό δελτίο Ειδήσεων του Best TV Καλαμάτας [ 18/9/2012 ]
Μεσσηνιακές εφημερίδες της 19ης Σεπτεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Διαβάστε στο θάρρος της Μεσσηνίας

Χασισοφυτεία 1.500 δέντρων στους Γαργαλιάνους

ΔΤη μεγαλύτερη χασισοφυτεία των τελευταίων χρόνων στο νομό, έχουν ............

ξεκινήσει και ξεριζώνουν από χθες αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, την οποία εντόπισε το ελικόπτερο της Αστυνομίας το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Το ελικόπτερο της Αστυνομίας σε περιπολία πάνω από τον ορεινό όγκο της Μεσσηνίας, εντόπισε στην περιοχή της Τριφυλίας, μεταξύ Γαργαλιάνων και Βάλτας, πίσω από τον σκουπιδότοπο στη θέση Άμμος, μια τεράστια έκταση με χασισόδεντρα σε πλήρη ανάπτυξη. Αμέσως ενημερώθηκε η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και μεγάλη ομάδα αστυνομικών, την έθεσε υπό πλήρη παρακολούθηση. Παρά την παρακολούθηση όμως, οι δράστες δεν εμφανίσθηκαν έχοντας ή φοβηθεί από την παρουσία του ελικοπτέρου και τον κίνδυνο να αποκαλυφθεί η παράνομη δραστηριότητά τους ή αντιληφθεί την παρουσία των αστυνομικών.

Διαβάστε στη ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΧΤΥΠΗΜΑ στην παράνομη μετανάστευση επιχειρεί η κυβέρνηση με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για αυστηροποίηση του Ποινικού Κώδικα. Στόχος η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και η αποτροπή εισόδου λαθραία νέων μεταναστών.

Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» στο πρωτοσέλιδο της οποίας προβάλλονται:

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ με προοπτική 4ετίας είναι η τρικομματική συνεργασία και αυτό αποτελεί στρατηγική επιλογή του ΠΑΣΟΚ, όπως και η πολιτική σταθερότητα, η συμπόρευση με τη ΔΗΜΑΡ και το «καθαρό μέτωπο» απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ και τη «Χρυσή Αυγή».

Αυτό είναι το πρώτο θέμα στη σημερινή «ΦΩΝΗ», στο πρωτοσέλιδο της οποίας προβάλλονται επίσης:

● ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΑΜΑΡΑ στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός απέναντι στον Αλ. Τσίπρα δείχνει δημοσκόπηση της Public Issue για τον Σκάι, ενώ οι πολίτες δηλώνουν περισσότερο δυσαρεστημένοι από την αντιπολίτευση, παρά από την κυβέρνηση.

● ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ απάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στον Γιάννη Λαμπρόπουλο και άλλους 14 βουλευτές της ΝΔ για τα μέτρα στήριξης και προώθησης του ελαιολάδου και των παραγωγών.

● ΑΠΑΝΤΗΣΗ από το δήμαρχο Μεσσήνης Στ. Αναστασόπουλο στις δηλώσεις Νίκα για τη «Μπιρμπίτα» με αιχμές για την απαξίωσή της μετά την έναρξη της λειτουργίας της.

● Η ΠΛΗΡΗΣ σειρά των αγροτικών προϊόντων της Costa Navarino στο «Παντοπωλείο Θεσσαλονίκης».

● Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ των εργαζομένων της Costa Navarino με το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας σώζει ανθρώπινες ζωές.

● ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ με την αμπελοκαλλιέργεια στις χώρες της Ε.Ε. (και την Ελλάδα) μετά το 2015.

● ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ σύσκεψη στο Διοικητήριο υπό τον Αλευρά για τη Νέα Είσοδο και άλλα έργα της Κορώνης.

● «ΠΡΑΣΙΝΟ» για το βιολογικό καθαρισμό της Κορώνης.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!