Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Σταματάνε στην επαρχία Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί της Αττικής

Από την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου, τα φαρμακεία της χώρας, εκτός της Αττικής, θα εξυπηρετούν κανονικά τους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), δίνοντας φάρμακα με πίστωση.

Σημαντικό ρόλο σε αυτή την απόφαση έπαιξε και η κίνηση καλής θέλησης από την πλευρά του υπουργείου Υγείας, να εξοφληθούν οι οφειλές του Ιουνίου, σύμφωνα και με το χρονοδιάγραμμα πληρωμών του ΕΟΠΥΥ.

Ωστόσο αυτό δεν έπεισε τους φαρμακοποιούς της ............

Αττικής και όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος, συνεχίζουν επ’ αόριστον τη μη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση, μέχρι να εξοφληθούν οι οφειλές που έχει ο ΕΟΠΥΥ από το 2011 και να οριστεί πλήρες χρονοδιάγραμμα εξόφλησης όλων των οφειλών του 2012.

Πάντως για τους φαρμακοποιούς κρίσιμα ζητήματα παραμένουν η πίστωση των εταιρειών προς τα φαρμακεία, ο συμψηφισμός των χρεών και η ρύθμιση των παλαιών χρεών. Όπως επισημάνθηκε στη Γενική Συνέλευση για τα θέματα αυτά οι φαρμακοποιοί εμμένουν, ζητούν την επίλυση τους και θα αποτελέσουν το αντικείμενο του διαλόγου με το υπουργείο Υγείας στις επόμενες ημέρες.

ΑΠΕ ΜΠΕ - Zougla

Ανακοίνωση από το Συνδικάτο Μικροπωλητών Ελλαδος

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟΥ!

Με ανακοίνωση του το Ενιαίο Συνδικάτο Μικροπωλητών Ελλάδος αναφέρει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα για την πάταξη του παρεμπορίου. Η σημερινή επίθεση (Κλίκ) που δέχτηκαν από αντιεξουσιαστές δεν τους τρομάζει.

Ολόκληρο το δελτίο τύπου….


Η χθεσινή παρουσία των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου Ανάπτυξης και της Ελληνικής Αστυνομίας στις Θρησκευτικές Εμποροπανηγύρεις του Σταυρού(13-14 Σεπτεμβρίου) σε όλη την Αττική είχε ως αποτέλεσμα να εξαφανιστούν όλοι οι παρέμποροι.

Αυτό φυσικά ενόχλησε πολλούς!!

Έως χθες ακούγαμε πως το παραεμπόριο προστατευόταν από σήμερα όμως και μετά από την πρωινή επιδρομή στα κεντρικά μας γραφεία καταλάβαμε πως οι άνθρωποι που κρύβονται πίσω από αυτό προσέλαβαν τους γνωστούς - αγνώστους από τον αντιεξουσιαστικό χώρο για να μας τρομάξουν.

Τέτοιες ενέργειες όχι μόνο δεν μας φοβίζουν αλλά μας γεμίζουν με σθένος και όλοι μαζί θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την πάταξη του παρεμπορίου.

Έσπασαν τα γραφεία του Συνδικάτου Μικροπωλητών Ελλάδος. [Φωτογραφίες και Ηχητικό]

Γυαλιά καρφιά τα έκαναν σήμερα το πρωί γύρω στις 10:30 οι αυτοαποκαλούμενοι αντιεξουσιαστές αναρχικοί το γραφείο του Εναιαίου Συνδικάτου Μικροπωλητών Ελλάδος που εδρεύει στους Αγίους Αναργύρους στην Αθήνα.

Όπως αναφέρει το Συνδικάτο σε ενημέρωσή του "Μετά την ισχυρή αστυνόμευση των Πανηγυριών(13-14 Σεπτεμβρίου) οι λαθρέμποροι βρίσκουν τη γιατρειά τους ενισχυμένοι από Τάγματα αντιεξουσιαστών!!!
Εξέδωσαν επίσης κατάπτυστη ............

προκήρυξη(!!!) η οποία μοιράστηκε πόρτα-πόρτα σε όλη την Δυτική Αττική και ιδιαίτερα στους Αγίους Αναργύρους όπου κ εδρεύουμε.

Μιλώντας στον συνεργάτη του Φιλιατρά News ο Γραμματέας του Συνδικάτου Μικροπωλητών Ελλάδος κ. Δημήτρης Ψύκος ανέφερε ότι η κατάσταση είναι έκρυθμη ενώ ανέφερε την φράση ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο. Την σημερινή ενέργεια που έγινε από τους γνωστούς Άγνωστους την συνέδεσε με την ανακοίνωση που είχε βγάλει προ ημερών το Συνδικάτο μικροπωλητών.

Κλίκ στην ανακοίνωση



Δείτε φωτογραφίες από τα γραφεία του Συνδικάτου και ακούστε τι δήλωσε σε συνεργάτη μας ο Γραμματέας του Συνδικάτου μικροπωλητών Ελλάδος κ. Δημήτρης Ψύκος.




Εκλεισαν το Athens Indymedia;

Με μια οργανωμένη επιχείρηση των ΜΑΤ, τη νύχτα έγινε επέμβαση μέσα στο Πολυτεχνείο προκειμένου να ξηλώσουν το indymedia και να διακόψουν τη ροή των αναρτήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες μας σήμερα στις 2 το πρωί, τα ΜΑΤ εισέβαλαν στο Πολυτεχνείο Αθηνών και συνέλαβαν την ΣΟ του Indymedia. Ξηλώθηκαν και κατασχέθηκαν μηχανήματα και υπολογιστές επίσης. Ο δε ΟΤΕ είχε κόψει το δίκτυο του Ιντερνετ στο Πολυτεχνείου μέχρι να ολοκληρωθεί η επιχείρηση της Αστυνομίας.

Αναμένοντας περαιτέρω πληροφόρηση από τις..............

αρμόδιες αστυνομικές αρχές, υπενθυμίζουμε πως στις 28 Αυγούστου υπήρξε σχετική δημοσίευση:

"Εισαγγελείς, διευθύνσεις της ασφάλειας και υπουργοί έχουν θέσει ως πρώτης πρωτεραιότητας ζήτημα να κλείσει το athens.indymedia και χρησιμοποιούνται πλέον όλα τα ένδικα μέσα. «Ο νόμος θα εφαρμόζεται απαρέγκλιτα σε κάθε κατεύθυνση. Σε κράτος ευνομούμενο δεν υφίσταται καμία άλλη επιλογή».

Με αυτή τη δήλωση απάντησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ 'Αδωνη Γεωργιάδη σχετικά με την εκπομπή διαδικτυακού τόπου Indymedia και στις καταγγελίες του ότι προωθούνται και προβάλλονται μέσα από εκεί εγκληματικές ενέργειες. «Οι δικογραφίες βρίσκονται στον εισαγγελέα δεν προτίθεμαι να παρέμβω στο έργο της ελληνικής δικαιοσύνης. Θα σημειώσω όμως ότι συμφωνώ με τα λεγόμενα σας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.

Το εντυπωσιακό στοιχείο στην υπόθεση είναι ότι τόσο οι αστυνομικές αρχές, όσο και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης δεν χρησιμοποιούν τη γνωστή ρητορεία περί ιστοσελίδας που στεγάζεται σε πανεπιστημιακό χώρο, αλλά εξαπολύουν επίθεση με βάση το περιεχόμενο του indymedia. Κύκλοι του υπουργείου ΠΡΟ-ΠΟ αναφέρουν ότι είναι θέμα χρόνου να προκύψουν διώξεις και εναντίον των διαχειριστών του σάιτ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι θα πρόκειται για την πρώτη φορά που ασκούνται διώξεις σε μέσο με βάση την πολιτική δημοσίευσης και το περιεχόμενου αυτού.

Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης, έκανε λόγο για αδράνεια του ελληνικού κράτους μπροστά στην απίστευτη, όπως είπε, πρόκληση να προβάλλονται και να προωθούνται από την συγκεκριμένη ιστοσελίδα εγκληματικές και τρομοκρατικές πράξεις. «Μέσα από την ιστοσελίδα που βρίσκεται στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο απειλούνται Έλληνες πολίτες. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

«Πράγματι η ιστοσελίδα Indymedia φιλοξενεί απόψεις του αντιεξουσιαστικού χώρου και των τρομοκρατικών οργανώσεων. Υπάρχει συγκεκριμένη υπηρεσία στην ΕΛΑΣ που ασχολείται με αυτά τα θέματα», υπογράμμισε ο κ. Δένδιας.

Makeleio

Πόσο κόστισε στο ΠΑΣΟΚ το υπερσύγχρονο γυμναστήριο του Παπανδρέου [λίστα]

Πουλάνε όσο όσο στο ΠΑΣΟΚ τα όργανα γυμναστικής του Γιώργου Παπανδρέου τα οποία βρίσκονται αραχνιασμένα στον 2ο όροφο των γραφείων του κόμματος στην Ιπποκράτους.

Το ΠΑΣΟΚ βγάζει στο σφυρί συνολικά 49 όργανα γυμναστικής τα οποία πια δεν χρησιμοποιούνται από κανέναν και αποτελούν είδος πολυτελείας.

Η αξία των μηχανημάτων σύμφωνα με την καταγραφή που έκαναν στελέχη του κόμματος και ειδικοί, ανέρχεται σε 105.000 ευρώ και μαζί με τον ΦΠΑ σε 130.000 ευρώ.

Δείτε την λίστα της Ντροπής!









iefimerida

Επιστροφή φόρου σε 1,5 εκατ.

Για όσους χρωστούν στην εφορία και έχει προκύψει επιστροφή φόρου από την φετινή εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης, το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει σε συμψηφισμό της οφειλής με το επιστρεφόμενο ποσού και αν από το αποτέλεσμα, υπάρχει θετικό ...υπόλοιπο, ο πολίτης θα εισπράττει τα χρήματα από την εφορία.

Ειδικά στην περίπτωση που ο φορολογούμενος .............

υποβάλει τη δήλωση ηλεκτρονικά και το ποσό της επιστροφής είναι πάνω από 1.500 ευρώ, τότε θα πρέπει να γνωρίζει ότι για να επιστρέψει η εφορία τα χρήματα θα πρέπει να της προσκομίσει όλα τα δικαιολογητικά που θα συνόδευαν τη δήλωση, αν την υπέβαλε χειρόγραφα. Ακολουθεί έλεγχος κι εφόσον προκύψει ότι είναι σωστά όλα τα δικαιολογητικά, τότε θα του επιστρέφεται το ποσό.

Για ποσά επιστροφής κάτω των 1.500 ευρώ, δεν απαιτείται επανέλεγχος.

enikos.gr

ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΤΗΚΑΝ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ...ΡΟΔΑ ΤΟΥ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ!

ΔΩΔΕΚΑ μικρά παιδιά κατάφεραν μετά από μιάμιση ώρα να απεγκλωβίσουν επιτυχώς οι Πυροσβεστικής δυνάμεις της περιοχής στο Λούνα Πάρκ του πανηγυριού καθώς λόγω βλάβης στο κεντρικό μοτέρ της μεγάλης ρόδας διέκοψε την κίνηση των τροχών.

Τα παιδιά περίμεναν υπομονετικά στην θέση τους..........

και χάρη στη παρουσία τόσο του Πυροσβεστικού κλιμακίου Κυπαρισσίας και του Διοικητή Πυροσβεστικής Γαργαλιάνων κινητοποιήθηκαν άμεσα οι δυνάμεις με τουλάχιστον 7 άνδρες. Τελικά μετά από τεχνικές συμβουλές των αρμοδίων οι υπεύθυνοι του συγκροτήματος κατάφεραν να κινητοποιήσουν την μεγάλη ρόδα και να απεγκλωβίσουν από τα ειδικά κουβούκλια τα παιδιά χωρίς να χρειαστεί η παρουσία του κλιμακοφόρου που είχε κληθεί για τον σκοπό αυτό από την Καλαμάτα.

Πάντως παρών ήταν υπάλληλοι του Δήμου και όπως μας δήλωσαν οι αξιωματικοί της πυροσβεστικής θα συνταχθεί έκθεση για το συμβάν καθώς το λούνα πάρκ οφείλει να διαθέτει προσωπικό ασφαλείας για τέτοιες περιπτώσεις, ενώ όπως μας δήλωσαν γονείς το ίδιο περιστατικό για ελάχιστη ώρα είχε επαναληφθεί προχθές.

Kyparissiortis

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 15ης Σεπτεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο θάρρος της Μεσσηνίας

Παράταση έως τις 20 Οκτωβρίου για το Παραδείσια - Τσακώνα

Στις 20 Οκτωβρίου αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία το Παραδείσια – Τσακώνα, ............

σύμφωνα με τα λεγόμενα στο «Θάρρος» του διευθυντή έργου Νικ. Ντονά. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με όσα είχε αναφέρει προ μηνός στο «Θάρρος» ο κ. Ντονάς, η παράδοση του συγκεκριμένου τμήματος στην κυκλοφορία με την παράκαμψη των συνολικά 900 μέτρων θα έπρεπε να γίνει το Σεπτέμβριο.

Όμως, προέκυψε και νέα καθυστέρηση που οφείλεται στο ότι η παράκαμψη είχε αρχικά μελετηθεί μόνο για τη διέλευση μικρών οχημάτων (εκτός φορτηγών, λεωφορείων κ.λπ.), αλλά το αρμόδιο υπουργείο έκρινε πως θα πρέπει να προβλεφθεί και η διέλευση των μεγάλων. Χρειάστηκαν κάποιες διαπλατύνσεις σε σημεία με μικρή ακτίνα στροφών, ενώ υπολείπεται η τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, που άργησαν, σύμφωνα με όσα πληροφορηθήκαμε, να παραδοθούν.

Διαβάστε στη ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΣΕ ΥΠΟΔΟΜΕΣ και χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα κατευθυνθούν οι πόροι από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Η υπεύθυνη πολιτική Σαμαρά φαίνεται να αποδίδει τώρα και ρευστότητα, μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε από τους Χατζηδάκη-Στουρνάρα με τον πρόεδρο της ΕΤΕπ. Ανάμεσα στα έργα υποδομής που θα χρηματοδοτηθούν περιλαμβάνονται και οι αυτοκινητόδρομοι «Μορέας» και «Ολυμπία Οδός».
Αυτό είναι σήμερα το πρώτο θέμα στη «ΦΩΝΗ», ενώ στην πρώτη σελίδα προβάλλονται και τα θέματα:
● ΜΕΧΡΙ τον Ιούνιο του 2013 με τον αγωγό φυσικού αερίου στη Μεγαλόπολη η Πελοπόννησος καθίσταται ενεργειακός κόμβος. Η επίσκεψη του προέδρου της ΔΕΣΦΑ και η συνάντησή του με τον περιφερειάρχη στην Τρίπολη.
● ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ στην Κυπαρισσία για τη γιορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, με το πανηγύρι να εξελίσσεται κανονικά αλλά με μειωμένη εμπορική κίνηση λόγω κρίσης και οικονομικής στενότητας των λαϊκών νοικοκυριών.
● Η ΜΕΣΣΗΝΗ τιμά σήμερα ένα άξιον τέκνον της. Η ποιήτρια και ακαδημαϊκός Κική Δημουλά θα τιμηθεί σε εκδήλωση από το Δήμο Μεσσήνης που την ανακηρύσσει επίτιμο δημότη.
● ΥΠΕΓΡΑΦΗ από το δήμαρχο Παν. Νίκα η σύμβαση για τα σχολεία 10ο και 26ο που θα ολοκληρωθούν σε δύο χρόνια με 2,5 εκατ. ευρώ.
● 70 ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ξένων γλωσσών εξασφάλισε η Επιτροπή Εθελοντισμού του Δήμου Καλαμάτας για ισάριθμους μαθητές απο άπορες οικογένειες.
● ΚΟΝΤΡΑ στη Βουλή για τις ΕΟΖ κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θαν. Πετράκου, στον οποίο απάντησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης.
● ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ο Δήμος Καλαμάτας στον αγροτικό τομέα, συνεχίζονται οι αναπλάσεις στο Ιστορικο Κέντρο και οι νέες τιμές στα κυλικεία.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.


● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!