Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Επείγουσα ανακοίνωση που αφορά κατόχους κυνηγετικών όπλων με ληγμένες άδειες κατοχής

ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Το αρχηγείο της Ελληνικής αστυνομίας διαπίστωσε και απέστειλε στην υπηρεσία μας ονομαστική κατάσταση που περιλαμβάνει 300 κατόχους κυνηγετικών όπλων οι οποίοι έχουν εφοδιαστεί με άδειες κατοχής κυνηγετικού όπλου από το Α.Τ. Φιλιατρών, πλην όμως αυτές έχουν λήξει χωρίς μέχρι σήμερα οι κάτοχοι τους να έχουν προβεί στην ανανέωση τους.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούνται όλοι οι ...........

κάτοχοι κυνηγετικών όπλων οι οποίοι κατέχουν ληγμένες άδειες κατοχής, να προσέρχονται καθημερινά κατά τις πρωϊνές ώρες γραφείου και μέχρι 20/11/2012 στον Γραμματέα της υπηρεσίας μας κ. Φωτόπουλο Αθανάσιο, προκειμένου να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ανανέωση των αδειών τους.

Εφιστάται η προσοχή καθόσον μετά την παρέλευση της προαναφερθείσας ημερομηνίας όσοι κάτοχοι κυνηγετικών όπλων δεν έχουν ενεργήσει προκειμένου να ανανεωθούν οι άδειες τους θα εφαρμοστούν εις βάρος τους οι διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.

Πληροφορίες δίνονται και τηλεφωνικώς καθημερινά κατα τις ώρες 07:30 - 15:00 στα τηλέφωνα 2761032563 και 2761032312 από τον ανωτέρω Γραμματέα.

Φιλιατρά, Ένας ξεχωριστός προορισμός. [Video με φωτο]

UPDATED

Όμορφη κωμόπολη με καλή ρυμοτομία, τα Φιλιατρά, εμπορικό και αγροτικό κέντρο, απλώνονται σε εύφορη περιοχή με καλλιέργειες. Ωραίες πλατείες, χώροι πρασίνου, παλαιά κεραμοσκεπή σπίτια και νεοκλασικά κτίρια στολίζουν τα Φιλιατρά. H κωμόπολη γνώρισε μεγάλη οικονομική και κοινωνική ακμή το 19ο αι. χάρη στις εξαγωγές σταφίδας (κατά κύριο λόγο), λαδιού και κρασιών σε ευρωπαϊκές πόλεις (Tεργέστη, Nεάπολη, Λιβόρνο, Λονδίνο).

Από τα αξιοθέατα των Φιλιατρών ξεχωρίζουν η .............

κεντρική πλατεία με σιντριβάνι φλωρεντινής κατασκευής, το κτίριο του δημαρχείου, ο μητροπολιτικός ναός του Αγίου Ιωάννη, το νεοκλασικό κτίριο του Λυκείου, η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου των Μπουριάνων και παλαιός σταυρεπίστεγος βυζαντινός ναός της Ανάληψης του Σωτήρα σε ελαιόφυτη περιοχή κοντά στα Φιλιατρά.

Το ομοίωμα του φημισμένου πύργου του Άιφελ είναι ένα ακόμη αξιοθέατο των Φιλιατρών. Για κάποιον που γνωρίζει για πρώτη φορά τα Φιλιατρά έρχεται στη σκέψη του το μαγευτικό Παρίσι. H αρχική κατασκευή του έργου, που αντικαταστάθηκε από νεότερη, ήταν δωρεά του ευεργέτη των Φιλιατρών γιατρού Xαράλαμπου Φουρναράκη.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η Αγία Κυριακή, επίνειο των Φιλιατρών με λιμανάκι και όμορφη θέα στο ηλιοβασίλεμα. Στη περιοχή του Άγριλου θα δείτε το κάστρο των παραμυθιών. O Xαράλαμπος Φουρναράκης εμπνεύστηκε την κατασκευή του από τα παραμύθια που του έλεγε η γιαγιά του για κάστρα, βασιλιάδες και βασιλοπούλες.

Iδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η βυζαντινή εκκλησία της Mεταμόρφωσης του Σωτήρα στο μεσόγειο χωριό Χριστιανούπολη. O ναός χτισμένος πάνω στα ερείπια ναού του Διός Σωτήρος αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα βυζαντινά μνημεία της Mεσσηνίας.

Για κολύμπι προσφέρονται οι ακρογιαλιές Λιμενάρι, η Aγία Kυριακή, η αμμουδερή παραλία του Aϊ-Γιαννάκη - Λαγγούβαρδου (Λαγκουβάρδου), καθώς και η παραλία του Στομίου και η ακρογιαλιά του Άγριλου

Διαμονή στα Φιλιατρά:

Ξενοδοχείο "ΤΡΙΦΥΛΙΑ" τηλ 27610 34290

«LIMENARI HOTEL», στο Λιμενάρι Φιλιατρών, (τηλ. 27610 33800 Fax: 27610 33107)

Πρός Μαραθούπολη, στις μεζονέτες «Μεσόγειος» (τηλ. 6945917352, mesogeiosap.gr), στις «Αγροικίες» (τηλ. 27630 61226, agrikies.gr).

ΦΑΓΗΤΟ

Στον Αγρίλη Φιλιατρών μπορείτε να φάτε στην παραθαλάσια ταβέρνα "Μπαράκα" στην ταβέρνα του κ. Γώγου και να απολαύσετε τον καφέ ή το ποτό σας στον Μύλο του Αγρίλη θαυμάζοντας παράλληλα το πιο μαγευτικό ηλιοβασίλεμα που έχετε δει ποτέ.

Στα Φιλιατρά μπορείτε να φάτε στην Εξοχική ταβέρνα "Δεξαμενή" των Αδελφών Τριαντόπουλου (στο πάνω μέρος της πόλης) τηλ 27610 32550

Φιλιατρά: Πιτσαρία "ΟΑΣΗ" του κ. Νικολακόπουλου στην είσοδο της πόλης αμέσως μετά το γυμνάσιο με μοναδικές γεύσεις (τηλ 2761032808).

Στο Λιμενάρι Φιλιατρών μπορείτε να φάτε στην ταβέρνα "Ιόνιον" του κ. Κολομβάκη απολαμβάνοντας την θέα του Ιονίου Πελάγους.

Στην Αγία Κυριακή Φιλιατρών μπορείτε να φάτε στην παραλιακή ταβέρνα "Γρηγόρης" με εξαιρετική κουζίνα και με θέα το λιμάνι της Αγίας Κυριακής τηλ 27610 93030

Επίσης στην Αγία Κυριακή μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό σας στην ταβέρνα "Τα Πέριξ" τηλ. 27610 93034

Στην παραλία της Μαραθούπολης σας περιμένει η οικογενειακή ταβέρνα «Μαϊστράλι» (τηλ. 27630 61514, www.maistralitavern.gr) για φρέσκο ψάρι, κρεατικά και επιλεγμένα τριφυλιακά κρασιά. Μην παραλείψετε να πάρετε σαλάτα "Μαϊστράλι". Θα σας μείνει αξέχαστη.....

Για γρήγορο φαγητό

"Quick Fast Food" στην πλατεία Φιλιατρών τηλ 27610 32880

"Αρκούδι" Ψητοπωλείο - Οβελιστήριο στην αρχή του πεζόδρομου Φιλιατρών 2761 300419

ΚΑΦΕ και ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Στα Φιλιατρά μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας στον παιδότοπο - καφέ "ΜΑΝΤΕΙΟ" στο "Αρχαίον" στο Capriccio, στον Γαλαξία ενώ στο πολύ ξεχωριστό ουζερί "Violeta Classic" μπορείτε να απολαυσετε το ποτό σας με φόντο το φλωρεντιανό συντριβάνι της πλατείας.
Επίσης μην ξεχάσετε να γευτείτε το υπέροχο παγωτό Häagen-Dazs από το επίσημο μαγαζί Häagen-Dazs που υπάρχει στην πλατεία Φιλιατρών.
Αν πάλι η όρεξη σας τραβάει ρακί τότε το ρακομελάδικο "Κουτσούνι" στην ανατολική πλευρά της πλατείας Φιλιατρών θα σας μαγέψει με θέα από τον πρώτο όροφο ολόκληρη την πλατεία.



in.gr Διακοπές

LIVE η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.

Πατήστε το "διαβάστε περισσότερα" για να δείτε ΖΩΝΤΑΝΑ στις 15:30 την συνεδρίαση του περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου

Η μετάδοση της συνεδρίασης γίνεται με ευθύνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.






Ε ρε Jumbo που τους χρειάζεται......

Πολλοί είναι οι Φιλιατρινοί που βρέθηκαν από το πρωί στην Καλαμάτα για διάφορες δουλειές αλλα και με την ευκαιρία να επισκεφθούν το κατάστημα Jumbo που βρίσκεται στο λιμάνι της πόλης.
Οι πολύ χαμηλές τιμές στα σχολικά είδη έχουν κάνει τοις τελευταίες μέρες το κατάστημα πόλο έλξης για τον μαθητόκοσμο προκειμένου να αγοράσουν τα απαραίτητα σχολικά είδη για την νέα χρονιά.

Όπως μας ενημέρωσε φίλος αναγνώστης του............

Φιλιατρά News που βρέθηκε σήμερα στο κατάστημα για αγορά σχολικών ειδών συνάντησε πολλούς Φιλιατρινούς που ψώνιζαν σχολικά με τα τα παιδιά τους κυρίως γραφική ύλη όπως τετράδια στυλό τσάντες κλπ κλπ με τα τετράδια να έχουν την τιμητική τους και να γίνονται στην κυριολεξία ανάρπαστα.
Και καταλήγει ο φίλος αναγνώστης μας με το σλόγκαν της εταιρίας: Τελικά, jumbo που μας χρειάζεται...

Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για το επίδομα θέρμανσης.

Δεν έχουν κλειδώσει ακόμα τα κριτήρια, βάσει των οποίων θα γίνεται η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης που θα συνοδεύει η εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωση του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης. Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν την επόμενη εβδομάδα.
Πάντως ανάμεσα στα κριτήρια για την .............

καταβολή του επιδόματος θέρμανσης, θα είναι η γεωγραφική περιοχή διαμονής, αλλά και το οικογενειακό εισόδημα.

Σήμερα στη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη συζητήθηκαν, μεταξύ των άλλων και θέματα που έχουν σχέση με τη διαδικασία, τα κριτήρια και τους δικαιούχους του επιδόματος.

iefimerida

ΚΕΔΕ: Υπαρκτή η απειλή της στάσης πληρωμών στους Δήμους.

Μπροστά στο ενδεχόμενο μιας στάσης πληρωμών, βρίσκεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση, μιας και 14 δήμοι της χώρας δεν έχουν καταθέσει στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών τα απαιτούμενα ποσά για τις μισθοδοσίες του α' 15νθημερο του Σεπτεμβρίου. Από την πλευρά του το υπουργείο Εσωτερικών, ότι την επόμενη Δευτέρα-Τρίτη, θα έχουν φθάσει στα ταμεία των δήμων 35 εκατ. ευρώ.

Οπως σχολίασε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, ...............

Κώστας Ασκούνης από το γεγονός ότι οι 14 Δήμοι δεν κατέθεσαν τα απαιτούμενα ποσά αποδεικνύει «ότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό κι αν δεν πληρωθούμε θα πάμε σε στάση πληρωμών».

Οι δημοτικές αρχές είναι υποχρεωμένες να έχουν κατατεθειμένους στην Ενιαία Αρχή μισθούς διμήνου -υποχρέωση που ήδη δεν τηρείται από μεγάλο αριθμό δήμων, αλλά δεν συνιστά πλέον σημαίνον πρόβλημα λόγω της δεινής κατάστασης, στην οποία βρίσκεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Πέρα των 14 δήμων, έντονη ήταν η φημολογία ότι επιπλέον τέσσερεις δήμοι δεν έχουν καταφέρει να καταβάλουν τις ασφαλιστικές εισφορές για τις μισθοδοσίες, ωστόσο δεν υπήρξε σχετική επίσημη ανακοίνωση από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, όπως συνέβη με την περίπτωση των 14 δήμων.

Πάντως το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε στην ΚΕΔΕ ότι τη Δευτέρα-Τρίτη θα έχουν φτάσει στα ταμεία των δήμων 35 εκατ. ευρώ από τα οφειλόμενα Παρελθόντων Οικονομικών Ετών (ΠΟΕ).

Τα χρήματα αυτά αποτελούν τμήμα της δ' δόσης των οφειλών του Ελληνικού Δημοσίου προς τους δήμους, ύψους 213,875 εκατ. ευρώ. Ο υπ. Εσωτερικών επανέλαβε κατά τη συνάντηση ότι υπάρχει ρητή δέσμευση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά για την απόδοσή τους, ενώ το θέμα συζητά αυτή την ώρα η αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Ο κ. Ασκούνης ενημέρωσε, επίσης, τους συγκεντρωμένους πως ο υπουργός Εσωτερικών τους διαβεβαίωσε ότι, όταν δοθεί η δόση των 31,5 δισ. ευρώ από την τρόικα, θα δοθεί προτεραιότητα στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ύψους 814 εκατ. ευρώ περίπου.

iefimerida

Μυρίζει «μπαρούτι» στο πανηγύρι της Κυπαρισσίας

Ακόμη δεν ξεκίνησε την πλήρη λειτουργία του το πανηγύρι της Κυπαρισσίας και ήδη υπάρχουν αντιδράσεις από μικροπωλητές για παράνομους αλλοδαπούς που κυκλοφορούν με εμπορεύματα. Μάλιστα, όπως μας έλεγαν μικροπωλητές, οι παράνομοι αλλοδαποί - λαθρομετανάστες κάθε χρόνο και σε κάθε πανηγύρι κάπως έτσι κάνουν: τις πρώτες μέρες γυρνούν στους χώρους και στο φουλ του πανηγυριού απλώνουν τα εμπορεύματά τους και τα πουλάνε σε πολύ χαμηλές τιμές, αφού δεν πληρώνουν τίποτα και πουθενά, ενώ οι ίδιοι, με όλες τις άδειες, νόμιμοι και φορολογούμενοι, δεν κάνουν σεφτέ εξαιτίας τους!

Οι μικροπωλητές κάνουν έκκληση στο ..............

Δήμο και την αστυνομία να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μη γεμίσει το πανηγύρι με παράνομους μικροπωλητές, σημειώνοντας πως σε άλλα μέρη οι Δήμοι λαμβάνουν μέτρα για να λειτουργούν σωστά και με νόμιμους μικροπωλητές τα πανηγύρια τους!

Χαρακτηριστικά, ο Απόστολος Παναγόπουλος, πρόεδρος Μικροπωλητών Πάτρας, είπε στο «Θ»: «Παρακαλούμε όλες τις υπηρεσίες που υπάρχουν να μας φροντίσουνε στο πανηγύρι που ήρθαμε εδώ πέρα στην Κυπαρισσία. Γιατί όπου έχουμε πάει, όλοι οι Δήμοι μάς έχουνε στηρίξει. Θέλουμε να μας στηρίξει και ο Δήμος Κυπαρισσίας (σ.σ. Τριφυλίας). Εμείς έχουμε κάποιες άδειες, εμείς έχουμε ταμειακές μηχανές, εμείς είμαστε φορολογούμενοι Έλληνες. Δεν μπορεί να ’ρχεται ο κάθε ένας, χωρίς να έχει τα απαραίτητα αυτά και να δουλεύει και να παίρνει τα χρήματα και να τα βγάζει έξω! Αυτό θέλουμε εμείς. Δεν είμαστε ούτε ρατσιστές ούτε τίποτα! Έχει άδεια; Έχει μηχανή; Ναι, να κάτσει να δουλέψει. Ας είναι αλλοδαπός, ας είναι Κινέζος, ας είναι οτιδήποτε. Αρκεί να έχει ταμειακή μηχανή, όπως έχω εγώ και να ‘ρθει να με ελέγξει! Πώς θα έρθει ο καθένας δίπλα μου να δουλεύει και να παίρνει μεροκάματο; Πώς γίνεται αυτό το πράγμα; Γι’ αυτό έχουμε καταντήσει έτσι…».

Με τη σειρά του, ο Παναγιώτης Λάμπρος, αντιπρόεδρος Μικροπωλητών Πάτρας, σημείωσε: «Έρχομαι στο πανηγύρι της Κυπαρισσίας για πάρα πολλά χρόνια. Για να μας χορηγήσουν την άδεια των πάγκων, μας ζητάνε διάφορα έγγραφα, όπως έναρξη της Εφορίας, ταμειακές μηχανές και διάφορα άλλα συναφή. Επειδή πάω σε πολλά πανηγύρια σε όλη την Ελλάδα και βλέπω το φαινόμενο των παράνομων μικροπωλητών, ζητάμε από το Δήμο όσο μπορεί να το προβλέψει και να μη δώσει άδειες χωρίς να έχουν τα έγγραφα που ζητάει σε εμάς. Ήδη βλέπω σήμερα, ακόμη δεν έχει στηθεί όλο το πανηγύρι, διάφορους μετανάστες με πράματα να κυκλοφορούν, γι’ αυτό ζητάω από το Δήμο και την Αστυνομία να λάβουν γνώση». Τόνισε δε, ότι «ζητάμε να δώσουν έμφαση στο θέμα αυτό. Έχουμε σοβαρό πρόβλημα στο να πουλήσουμε τα εμπορεύματά μας. Πουλάνε φτηνότερα γιατί δεν έχουνε εφορίες, δεν έχουν τίποτα, δεν πληρώνουνε τίποτα…».

Στο μεταξύ, επειδή την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, διαρκούντος του πανηγυριού, θα γίνει η τελετή εγκαινίων και ο αγιασμός των γραφείων του Λαϊκού Συνδέσμου «Χρυσή Αυγή» στην Κυπαρισσία, όπου θα παραβρεθούν δώδεκα βουλευτές καθώς και μέλη και οπαδοί του κόμματος, υπάρχει μια σχετική ανησυχία στην Κυπαρισσία, μετά και τις εκκλήσεις των μικροπωλητών για ισονομία, ώστε να μην επαναληφθούν γεγονότα ανάλογα εκείνων της Ραφήνας και του Μεσολογγίου.

Θάρρος

Χρυσή Αυγή: Μύνησε Δένδια και Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

Κατατέθηκε σήμερα στον Άρειο Πάγο από τον Κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παππά μηνυτήρια αναφορά κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Αναλυτικά η μηνυτήρια αναφορά της Χρυσής Αυγής.....



ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ

ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ- ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Δηλιγιάννη 50, όπως νομίμως εκπροσωπείται

ΚΑΤΑ


1) ΔΕΝΔΙΑ Νικολάου, Υπουργού Προστασίας του Πολίτη

2) ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ Νικολάου, Αρχηγού ΕΛ.ΑΣ.

3) Παντός άλλου υπευθύνου


1. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

Την Παρασκευή και το Σάββατο 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2012, βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής, στο πλαίσιο των κοινωνικών παρεμβάσεων του κόμματος, προέβησαν σε δημόσιες νόμιμες δράσεις, παρουσία πλήθους κόσμου και χωρίς καμία πρόθεση αποφυγής του ελέγχου από τις δυνάμεις της Αστυνομίας, οι οποίες μάλιστα, στην περίπτωση της Ραφήνας, είχαν ενημερωθεί δεόντως.

Παρά το γεγονός ότι οι δράσεις αυτές είχαν ως σκοπό την επιβολή της νομιμότητας από τα όργανα της τάξης, που με παρεξηγήσιμη ανοχή επέλεξαν για ακόμα μια φορά την απουσία από δημόσιους χώρους στους οποίους διαπράττονται συστηματικά αυτόφωρα αδικήματα (διάθεση προϊόντων εγκλήματος, φοροδιαφυγή, λαθρεμπορία κλπ), ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, επιλέγοντας τον ολισθηρό δρόμο της πολιτικής εκμετάλλευσης του γεγονότος, προχώρησε σε ενέργειες που εκφεύγουν των ορίων της νομιμότητας, που υποτίθεται ότι προασπίζει δια της θεσμικής του θέσης.

Συγκεκριμένα και δια των εντεταλμένων οργάνων του ήτοι του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. κ. Νικολάου Παπαγιαννόπουλου, εξέδωσε πρωτοφανή ανακοίνωση (βλ. σχετ.1) με την οποία συκοφαντικά διατείνεται ότι δήθεν το κόμμα μας «εξήγγειλε» ότι «…θα συνεχιστούν οι βίαιες ενέργειες και η αντιποίηση Αρχής…». Σαν να μην έφτανε αυτό, αφού ανακάλεσε τους αστυνομικούς της φρουράς των βουλευτών του κόμματός μας, προχώρησε σε προκλητική και πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα απόφαση, να εγκαταστήσει έξω από τα κεντρικά μας γραφεία (Δεληγιάννη 50) από τις 10/9/2012, κλούβες και οχήματα της ΕΛ.ΑΣ., διενεργώντας ελέγχους στους εισερχομένους και εξερχομένους αυτών, φαλκιδεύοντας έτσι εν τοις πράγμασι, κάθε έννοια συνταγματικής ελευθερίας (άρθρο 29 παρ. 1 και 5 παρ.1 Συντ.) στη λειτουργία και τη δράση ενός νομίμου κοινοβουλευτικού κόμματος.

Ο Υπουργός και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., σε πανικό ευρισκόμενοι από την δημοσκοπική άνοδο του κόμματός μας και τη λαϊκή στήριξη που γίνονται δεκτές οι κοινωνικές μας δράσεις, χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά με επίσημο τρόπο, ανοίκεια μέσα για την καταστολή των παρεμβάσεών μας: Τη συκοφαντία και την αυθαιρεσία.

Πριν καν καταθέσουν οι μάρτυρες και σχηματιστεί στοιχειωδώς η δικογραφία που άνοιξε κατόπιν της εντολής του Υπουργού για τη «διερεύνηση» των συνθηκών του περιστατικού της Ραφήνας, ο τελευταίος, καταργώντας τον ίδιο του τον εαυτό καθώς και τα ανεξάρτητα όργανα της Δικαιοσύνης που θα επιληφθούν της υπόθεσης, έσπευσε δια της ανακοινώσεώς του να χαρακτηρίσει ως «βίαιες ενέργειες» και «αντιποίηση αρχής» τις εν λόγω δράσεις, προκαταλαμβάνοντας αν όχι ποδηγετώντας πολιτικά τη Δικαιοσύνη για τη κατεύθυνση που πρέπει να λάβει η πιθανή άσκηση ποινικών διώξεων, καθώς και για τα αποτελέσματά τους.

Η θεσμική εκτροπή την οποία μετέρχονται τόσο ο Υπουργός όσο και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., υπερβαίνει κατά πολύ τη σημασία του ανωτέρω συμβάντος και αποδεικνύει με τρόπο σαφή την πίστη της πολιτικής και της φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. στο πολίτευμα, που κατά τα άλλα χρησιμοποιούν ως άλλοθι για τις έκνομες και αντισυνταγματικές ενέργειές τους.

Αντίθετα, «διέλαθε» της προσοχής τόσο του Υπουργού, όσο και του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ και των οργάνων τους, το πλήθος των αδικημάτων που έλαβαν χώρα όχι μόνο κατά το επίμαχο περιστατικό αλλά και σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις, όπου η Αστυνομία, σε οιονείρόλο κλεπταποδόχου, ανέχεται – όταν δεν υποθάλπει- την παρανομία, προς χάριν δήθεν της «κοινωνικής ειρήνης».

Η Αστυνομία (πολιτική και Δημοτική) και η ηγεσία της (πολιτική και φυσική) ενώ είναι επιφορτισμένη να διαπιστώνει την παρανομία και να οδηγεί στη Δικαιοσύνη τους παραβάτες, όχι μόνο δεν πράττει τα αυτονόητα, αλλά αντίθετα συγκαλύπτει τις παράνομες ενέργειες που στρέφονται κατά του κράτους δικαίου και του Ελληνικού λαού. Αντί να ελέγξει την παρουσία λαθραίων μεταναστών στους δημόσιους χώρους (πανηγύρια, συγκεντρώσεις, λαϊκές αγορές κλπ) οι οποίοι πωλούν προϊόντα λαθρεμπορίου, νομιμοποιεί την παρουσία τους προς βλάβη των νομοταγών μικροπωλητών, οι οποίοι κατακρεουργούνται από τα «κλιμάκια» του ΣΔΟΕ και του Δήμου, ως άλλοθι νομιμοφάνειας. Με τον τρόπο όμως αυτό, τόσο η πολιτική όσο και η φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. είναι έκθετη, αφού συμμετέχει στις παράνομες ενέργειες, παραβαίνοντας κάθε έννοια καθήκοντος, λόγω της ιδιαίτερης νομικής υποχρέωσης που φέρουν τα όργανά της (15 ΠΚ) στη δίωξη των παρανόμων πράξεων.

Ο εύκολος και ανέξοδος πολιτικά δρόμος της συκοφαντίας εκείνων που πραγματικά ενδιαφέρονται για την επιβολή της νομιμότητας, δηλαδή του κόμματος της Χρυσής Αυγής που εμπράκτως στρέφει τα όργανα της Πολιτείας προς την κατεύθυνση της πάταξης της αυθαιρεσίας, όχι μόνο είναι αλυσιτελής, αλλά οδηγεί σε ατραπούς συνταγματικής εκτροπής, όπως η πρόσφατη απόφαση του κ. Δένδια για περιστολή του δικαιώματός μας περί ελεύθερης κυκλοφορίας των μελών μας, ακόμα και μέσα στα κεντρικά γραφεία μας!

2. ΝΟΜΙΚΗ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ

Σύμφωνα με το άρθρο 2 του Π.Δ. 23/2002 (ΦΕΚ Α’ 19, 7/2/2002) που ορίζει τις αρμοδιότητες του ειδικού προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας, μεταξύ των καθηκόντων της είναι «…6. ο έλεγχος της τήρησης των διατάξεων που αφορούν τη δραστηριότητα γενικά των μικροπωλητών και τη λειτουργία κυλικείων σε κοινόχρηστους χώρους (άρθρο 24 Π.Δ/τος 410/95)…10. ο έλεγχος για την εφαρμογή των διατάξεων για την κοινή ησυχία, την καθαριότητα, την αισθητική των πόλεων, ευκοσμία και ευταξία (Αστ. Διατάξεις 6/1996 (Β 1028) και 3/1996 (Β15) άρθρο 17 της Υγειονομικής Διάταξης Υ1β/2000/1995 και άρθρο 417 ΠΚ…29. ο έλεγχος της τήρησης των διατάξεων που αφορούν την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων (άρθρο 13 τουβ.δ. 24-9/20.10.1988, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 8 Ν. 1080/1980, το άρθρο 54 παρ. 4 Ν. 1416/1984, το άρθρο 26 παρ. 4 Ν. 1828/89 και το άρθρο 6 εδ. τρίτο Ν. 1800/1990, σε συνδυασμό με το άρθρο 458 του ΠΚ, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 1 παρ. 12 Ν. 2207/1994 σε συνδυασμό με διατάξεις που αναφέρονται στο υπαίθριο εμπόριο χωρίς άδεια επέκτασης καταστημάτων… 30. Ο έλεγχος της τήρησης των διατάξεων που αφορούν το υπαίθριο εμπόριο και τις λαικές αγορές Ν. 2323/95, απόφ. Υφυπουργού Εμπορίου ΚΙ 2113/95 και απόφαση Υπουργού Εμπορίου Α-2 6813/95…»

Εξάλλου, σύμφωνα με τις γενικές διατάξεις (15 ΠΚ) «Όπου ο νόμος για την ύπαρξη αξιόποινης πράξης απαιτεί να έχει επέλθει ορισμένο αποτέλεσμα, η μη αποτροπή του τιμωρείται όπως η πρόκλησή του με ενέργεια, αν ο υπαίτιος της παράλειψης είχε ιδιαίτερη νομική υποχρέωση να παρεμποδίσει την επέλευση του αποτελέσματος.»

Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο 275 παρ. 1 ΚΠΔ «Προκειμένου για αυτόφωρα κακουργήματα και πλημμελήματα, οι ανακριτικοί υπάλληλοι των άρθρων 33 και 34 καθώς και κάθε αστυνομικό όργανο, έχουν υποχρέωση, ενώ οποιοσδήποτε πολίτης δικαίωμα, να συλλάβουν το δράστη τηρώντας τις διατάξεις του Συντάγματος και του άρθρου 279 του Κώδικα για την άμεση προσαγωγή του στον Εισαγγελέα.»

Σύμφωνα επίσης με το άρθρο 21 ΠΚ: «Δεν είναι άδικη πράξη την οποία κάποιος επιχειρεί για να εκτελέσει προσταγή που του έδωσε, σύμφωνα με τους νόμιμους τύπους η αρμόδια αρχή, αν ο νόμος δεν επιτρέπει στον αποδέκτη της προσταγής να εξετάσει αν είναι νόμιμη ή όχι. Στην περίπτωση αυτή ως αυτουργός, τιμωρείται εκείνος που έδωσε την προσταγή.»

Εξάλλου, σύμφωνα με το Ν. 2960 /2001 , Άρθρο 155 παρ. β «Λαθρεμπορία είναι οποιαδήποτε ενέργεια αποσκοπεί να στερήσει στο Ελληνικό Δημόσιο ή την Ευρωπαική Ένωση των υπ’ αυτών εισπρακτέων δασμών , φόρων και λοιπών επιβαρύνσεων από τα εισαγόμενα ή εξαγόμενα εμπορεύματα…»

Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο 394 ΠΚ « Όποιος με πρόθεση, αποκρύπτει, αγοράζει…ή με άλλο τρόπο δέχεται στην κατοχή του πράγμα που προήλθε από αξιόποινη πράξη ή μεταβιβάζει σε άλλον την κατοχή τέτοιου πράγματος ή συνεργεί σε μεταβίβαση…τιμωρείται με φυλάκιση…»

Σύμφωνα με το άρθρο 259 ΠΚ : « Υπάλληλος που με πρόθεση παραβαίνει τα καθήκοντα της υπηρεσίας του με σκοπό …να βλάψει το κράτος ή κάποιον άλλο…τιμωρείται…»

Εξάλλου, σύμφωνα με το άρθρο 239 ΠΚ: «Υπάλληλος στα καθήκοντα του οποίου ανάγεται η δίωξη ή η ανάκριση αξιόποινων πράξεων…β) αν εν γνώσει του εξέθεσε σε δίωξη ή τιμωρία κάποιον αθώο ή παρέλειψε να διώξει κάποιον υπαίτιο…τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι 10 ετών».

Σύμφωνα με το άρθρο 231 ΠΚ: «Όποιος εν γνώσει ματαιώνει δίωξη άλλου για κακούργημα ή πλημμέλημα που διέπραξε …τιμωρείται με φυλάκιση.,..»

Στην προκειμένη περίπτωση τόσο η φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ (αν και όχι οι μεμονωμένοι αστυνομικοί υπάλληλοι που εδέχθησαν δεσμευτική εντολή με βάση το άρθρο 21 ΠΚ) , όσο και η πάντα απούσα Δημοτική Αστυνομία, που με βάση τις ανωτέρω διατάξεις έχουν ιδιαίτερη νομική υποχρέωση να αποτρέπουν, να διώκουν, να συλλαμβάνουν και να οδηγούν στη Δικαιοσύνη τους παραβάτες για τα σοβαρά αδικήματα που προαναφέρθηκαν, παράνομους λαθραίους εμπόρους, όχι μόνο δεν το πράττουν παραβαίνοντας εξακολουθητικά το καθήκον τους, αλλά και ενισχύουν δια της παρουσίας τους ή της επιλεκτικής απουσίας τους την τέλεση των εν λόγω αδικημάτων.

Δεδομένης μάλιστα της ιδιαίτερης νομικής υποχρέωσης, κάθε παράλειψή τους, σύμφωνα με το άρθρο 15 ΠΚ, ισοδυναμεί με δι’ ενέργειας τέλεση του καθ’ έκαστον εγκλήματος.

Παρά ταύτα, όπως προανεφέρθη οι έστω παριστάμενοι αστυνομικοί της ΕΛΑΣ και της Δημοτικής Αστυνομίας, δεν πράττουν άδικα, καθότι έλαβαν από τους ανωτέρους τους, δηλαδή την φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ και την πολιτική ηγεσία του Δήμου και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προσταγή μη επέμβασης ( το οποίο μάλιστα και τα ίδια όργανα συχνά το δηλώνουν ευθαρσώς κατ’ ιδίαν στους πολίτες) κατά την έννοια του άρθρου 21 ΠΚ, η οποία νομικά, αίρει το άδικο των παραλείψεών τους. Η προσταγή αυτή, προφανώς είναι τυπικά νόμιμη, δηλαδή εξεδόθη με τους νόμιμους τύπους και την τήρηση της ιεραρχίας κατά την έκδοσή της, είναι όμως ουσιαστικά παράνομη, αφού έρχεται σε αντίθεση με όλο το προαναφερθέν νομικό πλαίσιο που καθορίζεται από τους ουσιαστικούς νόμους που ανεφέρθησαν. Στην περίπτωση αυτή, έχουμε ποινικά τη λεγόμενη έμμεση αυτουργία, δηλαδή την περίπτωση κατά την οποία την πλήρη ποινική ευθύνη φέρουν οι προϊστάμενοι τους, ήτοι η φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. (Ν. Παπαγιαννόπουλος), της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (Ν.Δένδιας).

Για το σκέλος της συκοφαντικής ανακοίνωσης, εφαρμογής τυγχάνουν τα άρθρα 363 ΠΚ (συκοφαντική δυσφήμηση) και 229 ΠΚ (ψευδής καταμήνυση). Συγκεκριμένα, για τη στοιχειοθέτηση των αδικημάτων αυτών, αρκεί η επίκληση της φράσης «…ύστερα από την εξαγγελία του κόμματος ότι θα συνεχιστούν οι βίαιες ενέργειες και η αντιποίηση αρχής…», που απετέλεσε τη νομιμοφανή δικαιολογία για τη στέρηση της φρουράς των βουλευτών μας και της πρωτοφανούς παρακώλυσης της ελεύθερης λειτουργίας των κομματικών μας γραφείων. Δεδομένου ότι ουδέποτε, κανένα όργανο, βουλευτής ή απλό μέλος της Χρυσής Αυγής, δεν «εξήγγειλε» έναρξη ή συνέχιση «βίαιων ενεργειών» ή «αντιποίηση αρχής», είναι προφανές ότι οι μηνυόμενοι ενώ το γνώριζαν (αφού άλλωστε δεν δύνανται να προσκομίσουν καμία απολύτως απόδειξη γι’ αυτό) , διέδωσαν μέσω της ανακοίνωσης γεγονός που μπορεί να βλάψει την τιμή του κομματικού μας φορέα. Αντιστοίχως, δια μέσου της ανακοίνωσης, ο Υπουργός, χρησιμοποιώντας την ευχέρεια που του παρέχει θεσμικά ο νόμος, ανέφερε ενώπιον της αρχής (με τη νομική έννοια του όρου του άρθρου 229 ΠΚ) ότι οι βουλευτές και τα μέλη μας τέλεσαν αξιόποινες πράξεις, με σκοπό να προκαλέσει την καταδίωξη φυσικών προσώπων (βουλευτών και μελών μας) γι’ αυτές, τελώντας σε αμφότερες περιπτώσεις τη νομοτυπική μορφή των αδικημάτων της συκοφαντικής δυσφήμησης και της ψευδούς καταμήνυσης.

Επειδή έχουμε έννομο συμφέρον ως κοινοβουλευτικά εκπροσωπούμενο κόμμα που κατασυκοφαντείται επίσημα, επειδή επιδιώκει την εφαρμογή της νομιμότητας, να ζητήσουμε την άνευ ετέρου άμεση εφαρμογή του νόμου και την παραδειγματική τιμωρία όσων για λόγους αλλότριους, προστάζουν τα όργανα της τάξης να μην τον εφαρμόζουν.

Επειδή με την εντεταλμένη αυτή στάση τους, οι προϊστάμενες πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και του Δήμου τελούν αναμφισβήτητα το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, της κατάχρησης εξουσίας, της υπόθαλψης εγκληματία και της συμμετοχής (με την έννοια των άρθρων 46, 47 ΠΚ) αφού αποτρέπουν δολίως τα όργανα της τάξης να προβούν στο ανατεθειμένο από την υπηρεσία και τη λειτουργία τους καθήκον της δίωξης, σύλληψης και προσαγωγής της Δικαιοσύνης των παράνομων εμπόρων, βλάπτοντας με τον τρόπο αυτό το Κράτος και τον Ελληνικό λαό.

Επειδή ως μάρτυρες επικαλούμαστε τον επίσημο φορέα των μικροπωλητών και πλήθος φωτογραφιών που αποδεικνύουν την αβελτηρία των επιφορτισμένων για έλεγχο του παρανόμου εμπορίου οργάνων, που επιφυλασσόμαστε να προσκομίσουμε, όποτε αυτό μας ζητηθεί από τις ανακριτικές αρχές.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΖΗΤΟΥΜΕ

Την κίνηση ποινικής δίωξης για τα ενδεικτικώς προαναφερθέντα ποινικά αδικήματα που κατά συρροή τελούν με πράξεις και παραλείψεις τους τα καταμηνυόμενα φυσικά πρόσωπα, με τη θεσμική ιδιότητα που φέρουν, καθώς και την παραδειγματική τους τιμωρία.

Αθήνα, 12/9/2012

Ξεκίνησε η εξόφληση φαρμακοποιών - γιατρών

Εντολή για την εξόφληση φαρμακοποιών και γιατρών έδωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

«Ακόμα και όταν οι συνδικαλιστικές.............

ηγεσίες συσκέπτονται επί μακρόν και βασανίζουν τους πολίτες η πολιτεία οφείλει να είναι συνεπής απέναντι στην κοινωνία», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς.

ΣΧΟΛΙΟ
Η πολιτεία οφείλει να είναι συνεπής απέναντι στην κοινωνία.......
Υπουργέ, πες μας τι πίνεις και δεν μας δίνεις.....

Αλλοδαπός μαχαίρωσε 15χρονο μαθητή

Το περιστατικό έγινε το μεσημέρι στον Υμηττό στο περίβολο εκκλησίας

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες όλα ξεκίνησαν στις 12:30 στον περίβολο της εκκλησίας της Αγίας Φωτεινής στον Υμηττό.

Ένας αλλοδαπός, σύμφωνα με την ..........

αστυνομία είναι Σύριος, επιτέθηκε με μαχαίρι στον 15χρονο Έλληνα και τον τραυμάτισε στο πόδι.

Ο αλλοδαπός συνελήφθη λίγο αργότερα από αστυνομικούς που ήταν στην περιοχή.

Newsit

Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων: Επιστολή στον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης διοίκησης για τις άδειες χρήσης Νερού.

Επιστολή στο Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας-Ιονίου κ. Μανώλη Αγγελάκα σχετικά με την έκδοση αδειών χρήσης νερού, απέστειλε σήμερα ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων και με την οποία ζητά να μην ζητούνται τίτλοι ιδιοκτησίας στα αρδευόμενα χωράφια (που σε πολλές περιπτώσεις είτε δεν υπάρχουν είτε δεν δίνονται λόγω προσωπικών δεδομένων) και αντιπροτείνει να γίνεται δεκτή η αίτηση ενιαίας δήλωσης ΟΣΔΕ που δείχνει τα αρδευόμενα τεμάχια του κάθε παραγωγού και εμπεριέχει το Ε9 όπου και δηλώνονται αυτά.

Όπως επισημαίνει ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων, .............

αυτό αιτήθηκε με επιστολή στο ΥΠΕΚΑ το οποίο δεν απέρριψε το αίτημα τους και με επιστολή τους στις 10/08/12 αναφέρουν ότι ο Γ. Γραμματέας Αποκεντρωμένης διοίκησης μπορεί να προβεί σε έκδοση σχετικής κανονιστικής απόφασης για να μπορέσει να προχωρήσει η διαδικασία.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

Κ. Γενικέ

Σας γράφουμε σχετικά με την ΚΥΑ 150559/10-06-11 «διαδικασίες όροι και προϋποθέσεις για την χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού», η οποία απλοποιήθηκε με διαδοχικές τροποποιήσεις από την ΚΥΑ/160143/15-12-11 και την ΚΥΑ110424/11-04-12, ικανοποιώντας σειρά αιτημάτων του συλλόγου μας.

Ενώ καθοριστική για την συμπλήρωση των αιτήσεων των παραγωγών ήταν η συνδρομή από τις αρμόδιες υπηρεσίες των ΟΤΑ.

Προτρέψαμε τότε τους παραγωγούς της περιοχής μας με ανακοινώσεις και δημόσιες συζητήσεις να προχωρήσουν στην κατάθεσή φακέλων ώστε να γίνει με επιτυχία το πρώτο σκέλος του μεγάλου έργου που λέγεται ορθολογική διαχείριση των υδάτινών πόρων, με στόχο την προστασία τους για το αύριο της ελληνικής γεωργίας, το δικό μας άλλα και των επόμενων γενεών.

Δυστυχώς στην Τριφυλία των 2500 γεωτρήσεων το ποσοστό των αιτήσεων που έχουν κατατεθεί δεν υπερβαίνει το 50%.

Αυτό συμβαίνει λόγω της απαίτησης του άρθρου 6 της ΚΥΑ155559/11 για προσκόμιση τίτλων ιδιοκτησίας στα αρδευόμενα χωράφια και που πολλοί παραγωγοί δεν έχουν, ενώ άλλοι τα θεωρούν προσωπικά δεδομένα και αρνούνται να τα δώσουν.

Για το λόγο αυτό, κάναμε σχετικό αίτημα στο ΥΠΕΚΑ ζητώντας αντί για συμβόλαια να γίνεται δεκτή η αίτηση ενιαίας δήλωσης ΟΣΔΕ που δείχνει τα αρδευόμενα τεμάχια του κάθε παραγωγού και εμπεριέχει το Ε9 όπου και δηλώνονται αυτά.

Το ΥΠΕΚΑ δεν απέρριψε το αίτημά μας και με επιστολή του στις 10/08/12 την οποία σας επισυνάπτουμε μας ενημερώνει ότι δύναται ο Γ. Γραμματέας Αποκεντρωμένης διοίκησης να προβεί σε έκδοση σχετικής κανονιστικής απόφασης για να μπορέσει να προχωρήσει η διαδικασία.

Κ. Γενικέ, το πρώτο σκέλος και θεμέλιος λίθος είναι η καταγραφή των γεωτρήσεων και πηγαδιών, για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε τις ανάγκες της κάθε περιοχής, την κατανάλωση που δημιουργείται στις λεκάνες απορροής, πού υπάρχουν ελλείψεις, πού έχουμε περίσσια, πού πρέπει να παρέμβουμε και να προστατέψουμε και ποια είναι η ποιότητα των υδάτων μας.

Εάν αυτό δεν γίνει με πραγματικά στοιχεία, το όλο έργο της ορθολογικής διαχείρισης των υδάτινων πόρων θα πατάει σε σαθρά θεμέλια, δεν θα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, θα αποτελεί κενό γράμμα.

Ευθύνη όλων μας είναι το όποιο έργο γίνεται στη χώρα μας από δω και πέρα, να στοχεύει στο άριστα και όχι να δημιουργούμε με γραφειοκρατικά κολλήματα υμιπαράνομους παραγωγούς, παραγωγούς σε κατάσταση ομηρίας, παραγωγούς που υποχρεώνονται να απεμπολήσουν δικαιώματα τους.

Ευελπιστούμε ότι με την δική σας παρέμβαση θα λυθεί το ζήτημα που έχει προκύψει και θα ολοκληρωθεί με επιτυχία η διαδικασία καταγραφής.

Τέλος, σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο σας, ενώ θα σας παρουσιάσουμε αναλυτικά τα ζητήματα που έχουν προκύψει με τη χορήγηση αδειών χρήσεις νερού σε μελλοντική σας επίσκεψη στην Τριφυλία, η οποία σας ζητάμε να είναι η πρώτη που θα πραγματοποιήσετε σύμφωνα με την περιοδεία που έχετε εξαγγείλει.

Ο Πρόεδρός
Λ. Παπαχριστοφίλου

Ο Γραμματέας
Η. Μπουντουβάς

Επιστολή Αναγνώστη: Καλά εκεί στα "ΝΕΑ" οι δημοσιογράφοι δεν διαβάζουν την εφημερίδα τους;;;;

Στις 10-9-12 πήρα τα ΝΕΑ για να "ενημερωθώ" (καλά να πάθω).
Ξεφυλλίζοντας την εφημερίδα από πίσω προς τα εμπρός πέφτω σε άρθρο σχόλιο του κ Παπαχρηστου με τίτλο " Που να πάνε οι διαδηλωτές..." για τις κινητοποιήσεις το Σάββατο στη ΔΕΘ που λέει:
"Η ΚΡΙΣΗ ΤΩΡΑ απασχόλησε μερικές χιλιάδες ανθρώπους που διαδήλωσαν στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα του Σαββάτου και άλλους πέντε χιλιάδες αστυνομικούς, οι οποίοι είχαν σταλεί από κάθε γωνιά της χώρας για να τους περιφρουρούν. Οπως υπολόγισα, σε κάθε ενάμιση διαδηλωτή αντιστοιχούσε ένας αστυνομικός.

Κάτι αυτό, κάτι η εμφανής αμηχανία των ............

διαδηλωτών - «καλά μαζευτήκαμε, τώρα πού πάμε» (Βελλίδειο κλειστό, απόντες Πρωθυπουργός και υπουργοί) - και η έλλειψη πολιτικού στόχου, το αποτέλεσμα ήταν η πόλη να γίνει θεατής μιας από τις πιο υποτονικές συγκεντρώσεις και πορείες που έχουν γίνει ποτέ σ' αυτήν.
ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ συνδικαλιστές μετά συγγενών και φίλων, άλλοι τόσοι στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο τίμησε με την παρουσία του ο «μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή» πρόεδρος Αλέξης, καμιά χιλιάδα το ΠΑΜΕ στην Πλατεία Αριστοτέλους με την πασιονάρια του Κόμματος Αλέκα και από κοντά δύο χιλιάδες οπαδοί του Ηρακλή που θέλουν, σώνει και καλά, να επιστρέψει η ομάδα «στα μεγάλα σαλόνια, ρε καρντάση»...
Και μένω έκπληκτος!

Κοιτά να δεις τόσες επαγγελματικές ομάδες θίγονται από τα μετρά, τόσος ντόρος γίνεται και μονό 7500 διαδήλωσαν;;;; Πάει η κοινωνία νεκρώθηκε!
Συνεχίζω το ξεφύλλισμα και πέφτω στο κύριο άρθρο της εφημερίδας για τις κινητοποιήσεις με τίτλο "Δυναμικό πάρων έδωσαν οι εργαζόμενοι" και μένω διπλά έκπληκτος καθώς γράφει:
"Από τις μεγαλύτερες σε όγκο διαδηλώσεις των τελευταίων ετών στη ΔΕΘ (η Αστυνομία υπολογίζει 26.000 άτομα, οι διοργανωτές έως και 35.000) πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Στις τέσσερις διαφορετικές πορείες υπήρχε παλμός και ακούστηκαν πολλά συνθήματα κατά των μέτρων λιτότητας, ενώ δεν σημειώθηκαν επεισόδια...."

Και σκέφτομαι:
Καλά εκεί στα ΝΕΑ οι δημοσιογράφοι δεν διαβάζουν την εφημερίδα τους;;;;
Είναι δυνατόν ο δημοσιογράφος να μιλάει για υποτονικές διαδηλώσεις μετρώντας 7500 χιλιάδες και η εφημερίδα για μια από τις μεγαλύτερες σε όγκο διαδηλώσεις των τελευταίων ετών (δηλαδή ακόμη και εκείνων του πρώτου Μνημονίου που ήταν μεγάλες ) με την Αστυνομία να μετράει 26000 ατομα;

Τι συμβαίνει ο Ψυχάρης άλλαξε γραμμή και αβαντάρει ξαφνικά το αντιμνημονιακο μπλοκ ή ο Παπαχρηστος γράφει ότι να ναι για να υπερασπιστεί την μνημονιακή συγκυβέρνηση;
Και τελικά η συγκέντρωση ήταν μεγάλη ή μικρή;;;;
Εσείς τι εξήγηση δίνεται;;;;;;

ΥΓ Α ρε blogs που μας χρειάζονται! Μας χρειάζονται λέμε!!! ( για σωστή ενημέρωση μακριά από νταβατζιδοεφημεριδες και νταβατζιδοκαναλα)-

Νικολόπουλος Βασίλης

Δήμο Φιλιατρών με έδρα τα Φιλιατρά. Απόφαση προέδρων Τοπικών Διαμερισμάτων Φιλιατρών

Ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης έχει αποστείλει, εδώ και ημέρες, επιστολή προς όλους τους δημάρχους, με την οποία ζητά μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου να καταγράψουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τις προτάσεις τους για τις αλλαγές στον Καλλικράτη και το νέο μοντέλο αυτοδιοίκησης.

Μεταξύ των άλλων θεσμικών αλλαγών θα ...........

εξετασθεί η αύξηση των Δήμων (χωροταξικό), κυρίως σε ΟΤΑ τεράστιας έκτασης που είναι δύσκολο να διοικηθούν.

Θεωρώντας ότι όντως ο Δήμος Τριφυλίας είναι τεράστιας έκτασης, προβληματικής χωροταξικής διάθρωσης, λόγω των αποστάσεων μεταξύ της έδρας, των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, τα τεράστια οικονομικά και λειτουργικά προβλήματα, προτείνεται ομόφωνα με αποφάσεις από το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Φιλιατρών, των Τοπικών Συμβουλίων Χριστιανούπολης, Πλάτης, Χαλαζωνίου, Εξοχικού και Μάλης, η υποβολή πρότασης, όμοιας με αυτής που περιλαμβανόταν στο σχέδιο της μειοψηφίας των επιστημόνων του ΙΤΑ, κατά το σχεδιασμό του Προγ/τος Καλλικράτη, για τη δημιουργία Δήμου Φιλιατρών με έδρα τα Φιλιατρά.

Οι αποφάσεις αυτές έχουν κοινοποιηθεί από 07/09/2012, στον κ. Δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια.

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ

Στάμος Χαράλαμπος, Πρόεδρος Δ.Κ. Φιλιατρών
Καλογερόπουλος Ιωάννης, Πρόεδρος Τ.Σ. Χριστιανούπολης
Γεωργακόπουλος Βασίλειος, Πρόεδρος Τ.Σ. Πλάτης
Τσούλος Διονύσιος, Πρόεδρος Τ.Σ. Χαλαζωνίου
Λιώνης Ιωάννης, Πρόεδρος Τ.Σ. Εξοχικού
Στριμπάκος Νικόλαος, Πρόεδρος Τ.Σ. Μάλης

Φιλιατρά: Δεν ξεκίνησε η σχολική χρονιά στο Ειδικό Εργαστήρι επειδή δεν έχει καθηγητές.

Δεν ξεκίνησε χθες η σχολική χρονιά στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Φιλιατρών επειδή δεν έχει καθηγητές!
Το φαινόμενο να μην έχουν τοποθετηθεί καθηγητές με την έναρξη της σχολικής χρονιάς στο Ειδικό Εργαστήρι Φιλιατρών δεν είναι καινούριο και τείνει να γίνει σύνηθες! Η χθεσινή μέρα (πρώτη μέρα της χρονιάς για όλα τα σχολεία) βρήκε το ειδικό Εργαστήρι με μία μόνο Καθηγήτρια!

Όπως προαναφέρθηκε, η έλλειψη καθηγητών...........

δεν είναι κάτι καινούριο. Κάθε χρόνο αυτό γίνεται, επειδή, παρά το ότι η ισχύουσα νομοθεσία ρητά προβλέπει πως πρώτα καλύπτονται οι ανάγκες προσωπικού των ΣΜΕΑ και ακολούθως των λοιπών, δυστυχώς στην χώρα μας συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο!
Πρώτα οι έχοντες ευθύνη και αρμοδιότητα πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου παιδείας καλύπτουν άλλες ανάγκες και μετά στέλνουν προσωπικό στα ΣΜΕΑ!

Το πρόβλημα ωστόσο είναι σοβαρό, και μείζονος σημασίας και όφειλαν οι αρμόδιοι να δείχνουν περισσότερη ευαισθησία, αφού πρόκειται για ΣΜΕΑ και μαθητές με ιδιαιτερότητες!

Σαν να μην έφτανε αυτό, στα Φιλιατρά φημολογείται έντονα πως οι αρμόδιοι, αντί να βρουν λύση για τους εκπαιδευτικούς που δεν υπάρχουν στο Εργαστήρι., προωθούν, με συνοπτικές διαδικασίες την αλλαγή - τοποθέτηση νέου Διευθυντή. Αλλα αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο και σοβαρό θέμα που μένει να διευκρινιστεί.

Θάρρος

Στο Λύκειο Κυπαρισσίας ο αγιασμός παρουσία όλων των φορέων

ΜΕ το δεξί έγινε η τελετή αγιασμού στο Λύκειο Κυπαρισσίας σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη αισιοδοξία χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα παρότι το πρώτο μάθημα θα είναι η απεργία των εκπαιδευτικών μας. Ο Αγιασμός τελέστηκε παρουσία του Δημάρχου κ. Κώστα Κόλλια, αυτοδιοικητικών, του Διευθυντή του σχολείου, του εκπροσώπου της Ομοσπονδίας Καθηγητών κ. Βίτσα, του Προέδρου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Γεωργιόπουλου ο οποίος απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό για καλή δύναμη στους μαθητές αλλά και των τοπικών φορέων.

Αμέσως μετά ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος .........

ότι "ο κήρυκας του Ευαγγελίου μίλησε για τους αλιείς αναδείξας ως παράδειγμα για την εξακτίνωση της Αλήθειας που έδωσε ο Χριστός στους μαθητές τους να δώσει την σοφία ως αγαθό ελέους γιατί η σοφία των ανθρώπων φέρνει πνευματική αναγέννηση, για αυτό ζητήσαμε να αγιάσουμε την ημέρα για να αποκτήσετε την πραγματική γνώση".

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κόλλιας που τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για τα παιδιά "ξεκινάμε με καλύτερες συνθήκες από πέρσι σε συνεργασία με την Διεύθυνση του σχολείου ώστε να έχουμε ευταξία και διάθεση προσφοράς, γνωρίζουμε ότι τα προβλήματα είναι μπροστά μας αλλά είμαστε έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουμε με την συνεργασία όλων των γονέων και καθηγητών ώστε να δημιουργήσουμε μια καλή χρονιά".

Kyparissiotis

Όταν το πνεύμα...δεν είναι πρόθυμο!..

Άρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Στο τέλος του θερμού φετινού καλοκαιριού, στην Ελλάδα της Τρόικα και της ανέχειας που στέρησε σε άτομα και οικογένειες τις κλασικές ‘θερινές διακοπές’ των 10 και 15 και 20 ημερών, αλλά δεν κατάφερε (ακόμη) να μας στερήσει τα θετικά του ελληνικού καλοκαιριού, τις ξένοιαστες μέρες, τα ζεστά βράδια, τις κάθε λογής εμπειρίες που αποκτούμε τις χαρές και τις περιπέτειες που ελπίζουνε νέοι και νέες να γευθούνε.

Σήμερα, όμως, μέσα του Σεπτέμβρη, θα φέρω .........

στην επιφάνεια της συνείδησής σας τους απόηχους προβληματισμών σε επίπεδο ανθρώπινων σχέσεων, προβληματισμών που ίσως οδηγήσουν αρκετούς στα γραφεία των ψυχολόγων και των κοινωνιολόγων σε αναζήτηση ανακούφισης, από πόνο ανθρώπινο, σε αναζήτηση απαντήσεων σε ερωτήματα και απορίες που χαρακώνουν, που τραυματίζουν φορές-φορές αρκετά βαθειά τον συναισθηματικό μας κόσμο.

Μια τέτοια καλοκαιριάτικη ιστορία θα διηγηθώ σήμερα...

Ο ήλιος έκαιγε, πυρακτωμένη η άμμος, η γαλάζια θάλασσα ήρεμη, τα κορμιά ανδρών, γυναικών, παιδιών ξαπλωμένα ‘ψήνονται’ στην αναζήτηση της εφήμερης αλλαγής ταυτότητας, στο ποθητό "μαύρισμα" του καλοκαιριού.
Η αλλοδαπή τουρίστρια, ένα μπρούτζινο ζωντανό άγαλμα, με τα ξανθά μαλλιά να πέφτουν ανέμελα στους τορνευτούς ώμους, πλησίασε και του έγνεψε...
Της εξήγησε στα λίγα "αγγλικά " που εκείνη καταλάβαινε ότι το θαλάσσιο ποδήλατο κόστιζε 15 ευρώ την ώρα... Του είπε το γνωστό "Ο.Κ." και χαμογελώντας αποκάλυψε μια σειρά μαργαριτάρια κρυμμένα κάτω από τα σαρκώδη χείλη της...
Αναρίγησε με τη σκέψη που πέρασε από το μυαλό του...
Είχε ξυπνήσει ανάποδα...
Έφταιγε το καβγαδάκι της προηγούμενης βραδιάς με τη Κάτια, το φλερτ, την σύντροφο, το alter ego του εδώ και οκτώ ολάκερους μήνες...
Αυτός συνεσταλμένος, συναισθηματικός, πολύ συναισθηματικός και φορτωμένος με μπόλικες αναστολές...
Ίσως έφταιγε η Δημόσιο-υπαλληλική "ρουτίνα" της ζωής του πατέρα του, μιας ζωής συνοψισμένης στην μονοτονία του "σπίτι – δουλειά- δουλειά - σπίτι"...
Βοηθούσε λίγο και εκείνη η θρησκοληψία της μάνας του...
Στα 22 χρόνια του, αρρενωπός, επιμελής, καλός φοιτητής και αγαπητός "φίλος" στην παρέα του δεν μπορούσε να θυμηθεί αν χθες ήταν ώριμος έφηβος - προχθές σοβαρό παιδί...
Η Κάτια ήταν ανέμελη... Βλέπεις αυτή δεν είχε την "ευτυχία" να ζώνεται με "αναστολές".
Μια κοπέλα ελεύθερη, ευκίνητη, λιγότερο ώριμη απ' αυτόν, αγαπούσε χωρίς δεσμεύσεις....
Αυτός, ήθελε πίστη, αφοσίωση, αποκλειστικότητα, ζητούσε την "αιώνια δέσμευση" των ερωτευμένων ...
Αυτή του είχε δοθεί είναι αλήθεια, ψυχή και σώμα, κι όμως παρέμεινε "ελεύθερη" - γι' αυτό ξεκίνησε σήμερα το πρωί με την "παρέα" για διακοπές στα νησιά...
Στην προσπάθειά του να την μεταπείσει του αντιστάθηκε...
Ατέλειωτα τα επιχειρήματά της, αποστομωτικός ο χαρακτηρισμός της «είσαι, απλούστατα, ένας αθεράπευτος ζηλιάρης".
Ήταν;
Ναι και "ζηλιάρης" και "πιστός" και συναισθηματικά "λαβωμένος" και - προπαντός - ανασφαλής"...
Δεν κατάλαβε πώς έγινε, από πού ξεκίνησε, πώς το δέχθηκε...
Το φεγγάρι έδινε στη θάλασσα μια ασημένια ανταύγεια, πιο κάτω μια παρέα με κιθάρες έκανε κέφι, ο φλοίσβος είχε αναμιχθεί με τα δάχτυλά της χαϊδεύοντας το κορμί του....
Το ξένο, μπρούντζινο ζωντανό άγαλμα έπαλλε από λάγνο πόθο....
Είχε ξεκινήσει κι αυτός, αλλά δεν τα κατάφερε να ολοκληρώσει ...
Αισθάνθηκε «ντροπή», δικαιολογήθηκε, ένοιωσε χαμένος...
Το "σεξ" του εξήγησε μετά από μερικές ημέρες ο ειδικός που πήγε να επισκεφθεί, είναι ένας τρομερός συγκερασμός σώματος - ψυχής επηρεαζόμενο από κοινωνικές αναστολές...
Έχασε την ερωτική ολοκλήρωση με την πανέμορφη αλλοδαπή αλλά η αγωνία του τελείωσε…
Δεν ήταν.... ανίκανος!...
Απλά, ο συναισθηματικός του κόσμος ήταν... μπερδεμένος...
Το σώμα ήταν ικανό, αλλά το «πνεύμα δεν ήταν πρόθυμο…»


* Από το νέο μου βιβλίο με τίτλο «Εμείς οι Έλληνες, ο έρωτας και το sex»

ΠΙΟ ΦΘΗΝΟ, ΓΡΗΓΟΡΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΩΣ 50MBPS ΜΕ 30 ΕΥΡΩ…ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Μέσα στο επόμενο δίμηνο θα μπορούν τελικά οι έλληνες καταναλωτές να αποκτούν σύνδεση πολύ γρήγορου Ιντερνετ, με ταχύτητες που θα φθάνουν έως 50 Mbps και σε τιμές που δεν θα ξεπερνούν τα 30 ευρώ τον μήνα.
Χθες η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) ενέκρινε κατ' αρχάς την ταυτόχρονη πιλοτική διάθεση στην αγορά χονδρικής και λιανικής των υπηρεσιών VDSL, «με την επιφύλαξη καθορισμού των ειδικότερων όρων και προϋποθέσεων» στην επόμενη ολομέλεια της Αρχής την ερχόμενη εβδομάδα (Τρίτη).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΕΤΤ ενέκρινε τις ..............

τιμές λιανικής που έχει ήδη ανακοινώσει ο ΟΤΕ και οι οποίες ξεκινούν από 19,90 ευρώ τον μήνα για ταχύτητες έως 30 Mbps και φθάνουν στα 29,90 ευρώ για ταχύτητες έως και 50 Mbps μέσω VDSL.

TA NEA

Με πλαφόν στο 30% του μισθού η δόση για τα στεγαστικά

Η Ενωση Ελληνικών Τραπεζών θα υποβάλλει στις επόμενες ημέρες τις προτάσεις της στο υπουργείο Ανάπτυξης που θα προβλέπουν επιμήκυνση των δανείων και πλαφόν στη δόση για τα στεγαστικά δάνεια.

Η κυβέρνηση σε συνεργασία με τις τράπεζες έχει καταλήξει στο πλαίσιο για τη γενική ρύθμιση των στεγαστικών δανείων.
Ανταποκρινόμενη στο αίτημα όλων των .............

κομμάτων αλλά και στην προεκλογική δέσμευση του Πρωθυπουργού η Ενωση Ελληνικών Τραπεζών προσανατολίζεται σε μέτρα που θα ανακουφίσουν τα νοικοκυριά από τις υψηλές δόσεις που καταβάλλουν.

Προβλέπεται καταρχήν επιμήκυνση των υφιστάμενων δανείων για 5 ως 10 έτη για όσους δανειολήπτες το επιθυμούν. Προβλέπεται επίσης η μηνιαία δόση των δανείων να μην υπερβαίνει το 30% των οικογενειακών εισοδημάτων του δανειολήπτη. Προυπόθεση αυτών των ευνοικών διατάξεων είναι να εκριθεί η πρόταση από την τρόικα.

Επίσης, ειδική μέριμνα θα προβλέπεται για τους ανέργους, τους δημοσίους υπαλλήλους που θα τεθούν σε εφεδρεία ή θα δουν να περικόπτονται περαιτέρω οι αποδοχές τους. Ανάλογες ρυθμίσεις έχει ήδη κάνει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ενώ τις εφαρμόζουν κατά περίπτωση και οι εμπορικές τράπεζες.

Η επιμήκυνση κατά 5 ως 10 έτη θα γίνεται με βάση τα περιουσιακά στοιχεία του δανειολήπτη και την οικονομική του κατάσταση ενώ ειδική ρύθμιση θα παρουσιαστεί για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την κρίση και αδυνατούν να ανταποκριθούν στις τραπεζικές τους υποχρεώσεις.

Η Ενωση Τραπεζών υπογραμμίζει ότι ήδη έχουν ρυθμιστεί πάνω από 600.000 στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια με βάση τα στοιχεία για την πραγματική οικονομική δυνατότητα των πελατών των τραπεζών.

iefimerida

Ετσι μας κλέβουν στα καύσιμα – Πως ανεβάζουν στα ύψη τις τιμές

Με τις τιμές στα καύσιμα να έχουν πάρει την ανηφόρα και τις τσέπες των καταναλωτών έχουν πάρει φωτιά έρχεται στο φως τη δημοσιότητας ένα από τα κόλπα που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι για να κρατούν τις τιμές ψηλά.

Όπως αναφέρουν σήμερα «Τα Νέα» το κόλπο είναι το «buy low, sell high», δηλαδή οι εταιρείες αγοράζουν φθηνά και πουλάνε ακριβά όταν η τιμή του πετρελαίου έχει πάριε την ανιούσα.
Μέχρι λοιπόν οι τιμές να φτάσουν στο επίπεδο που .........

συμφέρει τις εταιρείες, το προϊόν βρίσκεται αποθηκευμένο στους πιστοποιημένους χώρους που φυλάσσονται τα αποθέματα και μένει εκεί μέχρι οι τιμές του αργού να αυξηθούν για να παρασύρουν και τη δική του αξία.

Σε έκθεση της Διεθνούς Επιτροπής Ενέργειας (ΔΕΕ) το 2010 για την ικανότητα της Ελλάδας να ανταποκριθεί σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, γίνεται εκτενής αναφορά στην κατάσταση των πετρελαϊκών αποθεμάτων ασφαλείας της χώρας αλλά και των πιστοποιημένων αποθηκευτικών χώρων που χρησιμοποιούνται από τις εταιρείες.

Τι κάνουν λοιπόν οι εταιρείες, σύμφωνα και με την αναφορά της ΔΕΕ. «Τα υποχρεωτικά αποθέματα της βιομηχανίας πρέπει να διατηρούνται σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης που έχουν πιστοποιηθεί ως δεξαμενές αποθήκευσης αποθεμάτων έκτακτης ανάγκης. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα λειτουργικά ή/και τα εμπορικά αποθέματα πρέπει να διατηρούνται χωριστά. Στην πράξη, τα υποχρεωτικά αποθέματα ασφαλείας στην Ελλάδα αναμειγνύονται με τα λειτουργικά ή/και τα εμπορικά αποθέματα».

Αυτό λοιπόν πρακτικά σημαίνει πως ο φυσικός διαχωρισμός των αποθεμάτων γίνεται χωρίς να μπορεί κανείς να γνωρίζει τι είναι υποχρεωτικό απόθεμα ασφαλείας και τι θεωρείται εμπορικό.

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ επιρρίπτει ευθύνη στην κυβέρνηση για την ανοδική τροχιά που έχουν πάρει οι τιμές των καυσίμων τονίζοντας πως παρά την αύξηση του Ειδικού Φόρου στα καύσιμα τα έσοδα από την είσπραξή του έχουν μειωθεί κατά 1,5 δισ. ευρώ.

Σε ανακοίνωσή της, η επιτροπή Ενέργειας του κόμματος καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι δεν ασκεί ουσιαστικό έλεγχο στο «πετρελαϊκό κύκλωμα» στο οποίο εμπλέκονται τα διυλιστήρια, οι εταιρείες εμπορίας καυσίμων και τα πρατήρια βενζίνης.

iefimerida

Το χθεσινοβραδινό δελτίο Ειδήσεων του Best Tv καλαμάτας [ 12/9/2012 ]




Συνεδριάζει σήμερα το περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 15:30, στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης» το περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στην 12η Τακτική του συνεδρίαση.

Την συνεδρίαση του περιφερειακού Συμβουλίου μπορείτε να την παρακολουθήσετε όσοι ενδιαφέρεστε σήμερα το μεσημέρι στις 15:30 ΖΩΝΤΑΝΑ μέσα από το Φιλιατρά News καθώς θα έχουμε Player μέσω του οποίου θα μπορείτε να δείτε και να ακούσετε τα πάντα από την συνεδρίαση.

Στην πρόσκληση που υπογράφει ο πρόεδρος του περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πουλοκέφαλος περιλαμβάνονται τα εξής θέματα:............

1. Επικύρωση πρακτικών των 1ης και 2ης /2012 συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

2. Επερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Νίκου Γόντικα με θέμα: «Μέτρα ανακούφισης των πληγέντων αγροτών και κτηνοτρόφων».

3. Επερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Αθανασίου Πετράκου με θέμα: «Προσωρινή φωτοσήμανση λιμένα Κορώνης».

4. Η θέση της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε σχέση με τις χαμηλές τιμές στα πορτοκάλια ποικιλίας «Valencia» και της λειτουργίας των Καρτέλ.
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: κ.κ. Γιώργος Πουλοκέφαλος, Ντία Τζανετέα και Κων/να Νικολάκου.

5. Έγκριση πρότασης αξιοποίησης πόρων του ΠΕΠ για την ενίσχυση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου μέσω της σύστασης «Περιφερειακού Ταμείου Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου».
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κων/να Νικολάκου.

6. Έγκριση σύναψης μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Ρυθμιστικής αρχής ενέργειας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

7. Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης με την «Πελοπόννησος Α.Ε. για την εκτέλεση του Υποέργου: Σύμβουλος ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης και υποστήριξης κατά την υλοποίηση /Υλοποίηση προγραμμάτων ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης των κατοίκων της πράξης: ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΔΑ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ», που εντάχθηκε στο Ε.Π. «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» 2007-2013, στον Άξονα Προτεραιότητας 04, Προστασία Εδαφικών Συστημάτων – Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κων/να Νικολάκου.

8. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας για το έργο με τίτλο: «Μελέτη δικτύου άρδευσης του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας από την περιοχή ΑΝΑΒΑΛΟΥ».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας.

9. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: «Εκμετάλευση λατομείου αδρανών υλικών» ιδιοκτησίας Μαλλίρη Γεωργίου στη θέση ¨Κοκκινόβραχος¨ της ΔΕ Θουρίας του Δήμου Καλαμάτας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

10. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: «Φωτοβολταϊκός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας» στη θέση ¨Σταφίδα¨ της Τ.Κ. Κουτρούφων του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας της ΠΕ Αρκαδίας, ιδιοκτησίας Γκαύρου Ηλία.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

11. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: «Εκμετάλλευση λατομείου μαρμάρου» της εταιρείας ΟΝΥΧΟΜΑΡΜ ΕΠΕ στη θέση ¨Χέρωμα¨ της Τ.Κ. Καρναζέϊκων του Δήμου Ναυπλιέων ΠΕ Αργολίδας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

12. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: «Εκμετάλευση λατομείου μαρμάρου» της εταιρείας ΜΑΡΜΥΚ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΕ στη θέση Ζυγός της Τ.Κ. Διδύμων του Δήμου Ερμιονίδας ΠΕ Αργολίδας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

13. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: «Τουριστικό καταφύγιο Κοκκάλας» του Δήμου Ανατολικής Μάνης του ΠΕ Λακωνίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα

14. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) της δραστηριότητας: «Υφιστάμενο πυρηνελαιουργείο και γεώτρηση για βιομηχανική χρήση» της εταιρείας ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΑ ΓΥΘΕΙΟΥ ΑΕΒΕ στο 40 ο χλμ της Ε.Ο. Σπάρτης-Γυθείου του Δήμου Ανατολικής Μάνης της ΠΕ Λακωνίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

15. Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το Δήμο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων για το έργο με τίτλο: Συντήρηση – Αναβάθμιση αποχετευτικού δικτύου της ΔΕ Αγίων Θεοδώρων του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων της ΠΕ Κορινθίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεώργιος Δέδες.

16. Γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου με τίτλο: Τοπικές βελτιώσεις και τεχνικά έργα στο επαρχιακό δίκτυο Αρκαδίας, Τμήμα:Παράκαμψη Αράχωβας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας

17. Γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων υφιστάμενης μονάδας, για προσθήκη των δραστηριοτήτων
«1. Δευτερογενής προσωρινή αποθήκευση χρησιμοποιούμενων συσσωρευτών μολύβδου-οξέος και
2. Απορρύπανσης και ανακύκλωση ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού (ΑΗΗΕ) της εταιρείας ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΗΣΙΜΑΤΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. με διακριτικό τίτλο «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΡΚΑΔΙΑΣ Ο.Ε.» στη ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης ΠΕ Αρκαδίας».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου

18. Γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου με τίτλο: «Φωτοβολταϊκός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (Φ.Σ.Π.Η.Ε.), ισχύος 2,989 MW, στη θέση «Σταυρί Τ4» εκτός ορίων της Τ.Κ. Αγιωργητίκων, του Δ. Τρίπολης, της Π.Ε. Αρκαδίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου

19. Γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου με τίτλο: «Φωτοβολταϊκός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (Φ.Σ.Π.Η.Ε.), ισχύος 2,989 MW, στη θέση «Σταυρί Τ7» εκτός ορίων της Τ.Κ. Αγιωργητίκων, του Δ. Τρίπολης, της Π.Ε. Αρκαδίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου

Κλειστοί οι δήμοι της χώρας σήμερα και αύριο (12 και 13 Σεπτεμβρίου)

Κλειστοί θα παραμείνουν την Τετάρτη 12 και Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου οι δήμοι της χώρας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στις συνεχείς περικοπές της χρηματοδότησης και τον επικείμενο κίνδυνο συνολικής κατάρρευσης της αυτοδιοίκησης στη χώρα.

Η σχετική απόφαση λήφθηκε στο συνέδριο της .........

ΚΕΔΕ στις 30 Αυγούστου, όπου πιστοποιήθηκε ότι επιπλέον μείωση 30% των πόρων της αυτοδιοίκησης, πέρα από τη μείωση 60% που συνέβη την τριετία 2009-2012, θα έχει ως αποτέλεσμα να κλείσουν όλες οι υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης των δήμων.

Όπως τονίζεται από την ΚΕΔΕ, δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, δημοτικά ιατρεία, κοινωνικά παντοπωλεία, ΚΑΠΗ, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» κ.α..

Θα είναι αδύνατη, επίσης, η συντήρηση των σχολείων, παιδικών χαρών, πλατειών και εν γένει των υποδομών, αλλά και των δράσεων πολιτισμού και αθλητισμού. Ακόμα, οι δήμοι δεν θα μπορούν να πληρώσουν τους εργαζόμενους και θα οδηγηθούν μοιραία σε αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών τους.

Στις 11 το πρωί της Τετάρτης, θα γίνει πανελλαδική συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, πορεία και συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών.

Την Πέμπτη στις 10 το πρωί αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ θα συναντηθεί με τις Επιτροπές Δημόσιας Διοίκησης και Οικονομικών της Βουλής και το Προεδρείο της Βουλής.

Την ίδια ημέρα στη μια το μεσημέρι, θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ προκειμένου να εκτιμήσει τα αποτελέσματα των κινητοποιήσεων και να αποφασίσει για τις περαιτέρω δράσεις και πρωτοβουλίες.

Τι ζητάνε.



Δεύτερη ευκαιρία σε ανέργους να πάρουν το 500άρικο της κατάρτισης – Δείτε αν είστε ένας από αυτούς

Στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ δημοσιεύτηκαν τα ονόματα επιλαχόντων που εξασφαλίζουν πλέον τη δυνατότητα να πάρουν την επιταγή κατάρτισης. Προσοχή στις ημερομηνίες: Η προθεσμίας παραλαβής της επιταγής με το 500άρικο, εκπνέει στις 16 Οκτωβρίου.

Οσοι λοιπόν ανήκαν στους επιλαχόντες, ενδεχομένως να βρίσκονται πλέον στη λίστα με τους επιλεγέντες, είτε γιατί κάποιοι δεν πήγαν να διεκδικήσουν το 500ρικο, είτε γιατί κάποιων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν μετά από αίτηση θεραπείας που υπέβαλλαν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, εκδόθηκε ..........

και αναρτήθηκε στον διαδικτυακό τόπο http://www.voucher.gov.gr το τροποποιημένο μητρώο ωφελουμένων όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά την εξέταση αιτήσεων θεραπείας και την κάλυψη των κενών θέσεων από τον αρχικό πίνακα επιλαχόντων, με τη μορφή των συνημμένων πινάκων κατάταξης κατά φθίνουσα σειρά, ανά περιφερειακή ενότητα στους οποίους εμφανίζονται:
Α. Οι επιλεγέντες δικαιούχοι επιταγών κατάρτισης (36.664 άτομα)
Β. Οι επιλαχόντες (18.310 άτομα)
Οι νέοι δικαιούχοι των επιταγών κατάρτισης καλούνται να παραλάβουν αυτοπροσώπως την επιταγή κατάρτισης (training voucher). Για την παραλαβή της επιταγής κατάρτισης απαιτείται η επίδειξη εγγράφου πιστοποίησης της ταυτότητας του ωφελούμενου.

Η χορήγηση των επιταγών κατάρτισης θα ξεκινήσει την Δευτέρα 17/09/2012 και θα λήξει την Τρίτη 16/10/2012.

Διευκρινίζεται ότι η αναφερόμενη προθεσμία παραλαβής των επιταγών κατάρτισης αφορά μόνο στους επιλεγέντες δικαιούχους που εμφανίζονται στον Πίνακα Α, για πρώτη φορά, ή έχουν ενταχθεί σε άλλη Διοικητική Περιφέρεια.

Όλα τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε πατώντας εδώ.(κλίκ)

Πελοποννησιακά Καλλιστεία 2012 Τα όμορφα κορίτσια της Πελοποννήσου

Αναστέναξε η πασαρέλα στο Λουτράκι από τα όμορφα κορίτσια της Πελοποννήσου, που παρέλασαν διεκδικώντας μια πρώτη θέση στον διαγωνισμό ομορφιάς.
Οκτακόσια άτομα και άλλα πεντακόσια στις οθόνες των τηλεοράσεων των χώρων του ξενοδοχείου Hotel cazino loutraki και του καζίνο παρακολούθησαν τον φετινό διαγωνισμό ομορφιάς των 22ων Πελοποννησιακών Καλλιστείων.

Τα 22α Πελοποννησιακά Καλλιστεία ανήκουν πλέον ...........

στην ιστορία. Η επιτυχία ήταν αναμενόμενη.
Το χειροκρότημα για την μεγάλη επιτυχία ανήκει στον διοργανωτή Τάκη Παπαπαναγιώτου, τον υπεύθυνο παραγωγής Νίκο Νινίο, τον Χρήστο Κατεγιάννη, τον Γιώργο Ναστούλη, τον Μάρκο Τζιμόπουλο και τον υπεύθυνο Δημοσιων Σχέσεων Νικο Μπάμπαλη.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού :
ΣΤΑΡ ΠΕΛOΠΟΝNHΣΟΣ 2012 ΝΑΤΑΛΙΑ ΛΙΑΛΙΑΤΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
MISS ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2012 ΜΕΛΙΝΑ ΣΥΡΙΗ
MISS YOUNG ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2012 ΝΑΣΙΑ ΛΑΜΠΙΡΗ

Β ΣΤΑΡ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2012 ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΙΛΙΝΗ
Β MISS ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2012 ΕΒΕΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
Β MISS YOUNG ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2012 ΓΑΒΡΙΕΛΑ ΛYΒΑ

MISS ΠΕΛ/ΣΙΑΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ 2012 ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
MISS ΩΡΑΙΑ ΕΛΕΝΗ 2012 ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΟΡΒΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΜISS ΠΕΛ/ΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2012 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ



Morias Now και Πελοποννησιακά Καλλιστεία

Ελλάδα - Λιθουανία 2-0 [VIDEO]

Με κορυφαίο τον Σωτήρη Νίνη, που άνοιξε το σκορ και έφτιαξε το δεύτερο γκολ που πέτυχε ο Κώστας Μήτρογλου, ο οποίος με την είσοδό του στην επανάληψη έδωσε ώθηση στην Εθνική, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, μολονότι πέταξε ξανά ένα ημίχρονο, όπως και στη Λετονία, πήρε τη νίκη με 2-0 επί της Λιθουανίας στο Καραϊσκάκη, μπροστά σε 15.000 κόσμο και ισοβαθμεί στην πρώτη θέση με τη Βοσνία στους 6 βαθμούς, που την υποδεχόμαστε στις 12 Οκτωβρίου.

Με Νίνη αντί Μήτρογλου
Με μια αλλαγή στην ενδεκάδα σε σχέση με το .......

παιχνίδι κόντρα στην Λετονία παρατάχθηκε η Εθνική μας ομάδα. Ο Νίνης πήρε τη θέση του Μήτρογλου και από 4-4-2 το σύστημα μετατράπηκε σε 4-3-3, με τον άσο της Πάρμα να παίζει στο δεξί "φτερό" και τον Φορτούνη στο αριστερό.

Στην μεσαία γραμμή ήταν οι Τζιόλης, Κατσουράνης, Μανιάτης και στην άμυνα οι Τοροσίδης, Κ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος και Σπυρόπουλος με τον Καρνέζη κάτω από τα γκολπόστ.

Χαμένες ευκαιρίες από Γκέκα
Μόλις στο 5ο λεπτό η Εθνική μας βρέθηκε κοντά στο γκολ, ύστερα από σέντρα του Τοροσίδη και κεφαλιά του Γκέκα, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι. Στο 23' και πάλι ο Γκέκας, από σέντρα του Σπυρόπουλου αυτή τη φορά, έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα ελάχιστα έξω από την αριστερή γωνία της εστίας των Λιθουανών.

Το ημίχρονο έκλεισε με ένα καλό σουτ του Φορτούνη στο 41' που απέκρουσε ο Καρτσεμάρσκας και μια λόμπα άουτ του Κατσουράνη σε κενό τέρμα στο 45' ύστερα από λάθος της αντίπαλης άμυνας...

Πέταξε ένα ημίχρονο, μπήκε ο Μήτρογλου
Η γαλανόλευκη ναι μεν ήταν ανώτερη, αλλά έχοντας αναποτελεσματικό τον Φάνη Γκέκα πέταξε ξανά, όπως και στην Λετονία, ένα ημίχρονο κόντρα στην ακίνδυνη Λιθουανία.

Με την έναρξη του β' μέρους, ο Σάντος έριξε στη μάχη τον Μήτρογλου αντί του Μανιάτη γυρνώντας το σύστημα 4-4-2. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού γέμισε την αντίπαλη περιοχή με την παρουσία του και η Εθνική άρχισε να πιέζει.

Γαλανόλευκη πίεση, δοκάρι και γκολ από Νίνη
Στο 48' ύστερα από σέντρα του Τοροσίδη, ο Μήτρογλου έπιασε την σκαστή κεφαλιά, αλλά ο Καρτσεμάρσκας απέκρουσε εντυπωσιακά, ενώ στο 55' και πάλι ο Μήτρογλου είχε κεφαλιά στο δεξί δοκάρι.

Στην εξέλιξη της φάσης, όμως, ο Νίνης με όμορφη προσπάθεια, αλλάζοντας τη μπάλα από το αριστερό στο δεξί, απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο μέσα στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα στην δεξιά γωνία για το 1-0.

Το κλείδωσε ο Μήτρογλου, ντεμπούτο Μαυρία
Το άγχος πλέον έφυγε από τα πόδια των διεθνών μας που έψαξαν κι ένα δεύτερο τέρμα για να κλειδώσουν τη νίκη. Αυτό ήρθε στο 72' με τον Νίνη να βγάζει στον Μήτρογλου, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και με το εκτόπισμά του νίκησε τον προσωπικό του αντίπαλο και πλάσαρε εύστοχα τον γκολκίπερ των Λιθουανών κάνοντας το 2-0.

Στο 77' ο Νίνης έκανε δυνατό σουτ που έδιωξε σε κόρνερ ο Καρτσεμάρσκας, ενώ στο 80' ο Σάντος έδωσε την ευκαιρία στον Μαυρία να ντεμπουτάρει με την Εθνική Ανδρών.




Μεσσηνιακές εφημερίδες της 12ης Σεπτεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο θάρρος της Μεσσηνίας

Μυρίζει «μπαρούτι» στο πανηγύρι της Κυπαρισσίας

Ακόμη δεν ξεκίνησε το πανηγύρι της Κυπαρισσίας και ήδη υπάρχουν ............

αντιδράσεις για την ύπαρξη παράνομων αλλοδαπών μικροπωλητών.

Μάλιστα, όπως μας έλεγαν Έλληνες μικροπωλητές, οι παράνομοι αλλοδαποί πουλάνε σε πολύ χαμηλές τιμές, αφού δεν πληρώνουν τίποτα και πουθενά, ενώ οι ίδιοι, με όλες τις άδειες, νόμιμοι και φορολογούμενοι, δεν κάνουν σεφτέ! Οι μικροπωλητές κάνουν έκκληση στο Δήμο και την Αστυνομία να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να προστατευθούν.

Στο μεταξύ, επειδή την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, διαρκούντος του πανηγυριού, θα γίνουν τα εγκαίνια των γραφείων της «Χρυσής Αυγής» στην Κυπαρισσία, όπου θα παραβρεθούν δώδεκα βουλευτές καθώς και μέλη και οπαδοί της, υπάρχει μια σχετική ανησυχία στην Κυπαρισσία, μετά και τις εκκλήσεις των μικροπωλητών για ισονομία, μήπως επαναληφθούν γεγονότα ανάλογα εκείνων της Ραφήνας και του Μεσολογγίου.

Διαβάστε στη ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΛΟΥΚΕΤΟ σήμερα και αύριο από τους Δήμους για τις περικοπές των πόρων της Αυτοδιοίκησης. Ωστόσο στην Καλαμάτα ο Δήμος θα δουλεύει, αλλά οι αιρετοί θα απέχουν των καθηκόντων τους.
ΤΗΝ απεργία στους Δήμους προβάλλει η «ΦΩΝΗ» στο πρώτο θέμα, ενώ στην πρώτη σελίδα προβάλλονται κατά θέματα:

● ΘΕΤΙΚΟ τετ α τετ Σαμαρά-Ντράγκι με ταύτιση απόψεων για τη νομισματική ένωση, αλλά και ελληνικά αιτήματα για το χρέος και τις χρηματοδοτικές διευκολύνσεις.

● ΠΡΕΜΙΕΡΑ χθες στα σχολεία με αγιασμό και… καταλήψεις αλλά χωρίς καταληψίες στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας. Ωστόσο τα προβλήματα των εκπαιδευτικών είναι αρκετά και σημαντικά. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η έναρξη σε Μεσσήνη και Κυπαρισσία.

● ΝΕΑ ΜΑΡΙΝΑ στον προλιμένα σημαίνει επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας με προβλεπόμενο τζίρο 2 εκατ. ευρώ.

● ΕΥΧΕΣ αλλά και δεσμεύσεις από τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη για τη στήριξη της Εκπαίδευσης.

● ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ώριμο το θέμα επέκτασης του Σχεδίου Πόλης στις Γουλιμίδες, άρα μπορεί να περιμένει…

● ΣΤΗΡΙΞΗ Μπρεδήμα στον Μπέζο για την επίθεση που δέχτηκε από τον Νίκα. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης εξήρε τη σημαντική δουλειά και προσφορά του διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!