Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Ενίσχυση με 7,4 εκ. ευρώ της Περιφέρειας από το Υπ. Εσωτερικών

Το Υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε να ενισχύσει τις Περιφέρειες της χώρας με 7,4 εκ. ευρώ για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών αναγκών. Σύμφωνα με την απόφαση, που υπέγραψε ο αρμόδιος υπουργός, Ευριπίδης Στυλιανίδης,, το ποσό αυτό θα καταβληθεί από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους του 2012.

Το ποσό αυτό αναμένεται να αποτελέσει ............

"ανάσα" για την κάλυψη αναγκών στις Περιφέρειες της χώρας.
Επίσης, ο κ. Στυλιανίδης υπέγραψε επιχορηγήσεις για το έργο «Ανάπτυξη Ευρυζωνικού Δικτύου τοπικής πρόσβασης» στις ΤΕΔΚ (Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων) Νομού Λευκάδας ύψους 290.091,06 ευρώ και στην ΤΕΔΚ Κορινθίας ύψους 97.392,58 ευρώ.

difernews

Τώρα-Πυρκαγιά στην Ηλεία

Χωρίς τέλος οι πυρκαγιές.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα σε αγροτοδασική περιοχή Τραγανό Ηλείας.

Επί τόπου επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 9 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.



Κασιδιάρης εναντίον Βαρεμένου [ VIDEO ]

Αστραψε και βρόντηξε ο κασιδιάρης και τα εχωσε στον Βαρεμένο του (Τ)ΣΥΡΙΖΑ
Είσαι ορφανό του Στάλιν....

Δείτε το Video



Παράταση μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2013 για τα αυθαίρετα και τους ημιυπαίθριους

Την παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για τη ρύθμιση των αυθαιρέτων, όπως επίσης και για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων, μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2013 αποφάσισε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), λαμβάνοντας υπόψη, όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση, τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, αλλά και σε μία προσπάθεια να ωθήσει περισσότερους πολίτες στη ρύθμιση και τακτοποίηση των αυθαιρεσιών των ιδιοκτησιών τους. Παράλληλα παρατείνεται μέχρι τις 30 Ιουνίου 2013 αντίστοιχα και η προθεσμία για τη δεύτερη φάση υπαγωγής στο νόμο 4014.

Ειδικότερα, μέσω νομοθετικής παρέμβασης, .............

διατηρείται η έκπτωση 20% στο συνολικό ποσό του προστίμου για όσους πολίτες επιλέξουν την εφάπαξ καταβολή του, ενώ για όσους πολίτες επιλέξουν να καταβάλουν το 30% του συνολικού ποσού προστίμου έως την 31η Ιανουαρίου 2013, σε παλιές και νέες δηλώσεις, παρέχεται έκπτωση 10% στο συνολικό ποσό, ενώ παράλληλα αναστέλλεται μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της παράτασης η απένταξη από τις ρυθμίσεις του νόμου, καθώς και οι προσαυξήσεις για δηλώσεις που παρουσιάζουν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Επιτρέπεται ακόμα η διενέργεια οιασδήποτε δικαιοπραξίας καθώς και η έκδοση σχετικής διοικητικής πράξης, χωρίς να είναι απαραίτητη η ολοσχερής εξόφληση του προστίμου, αλλά μόνον ενός ποσοστού 30% αυτού μέχρι την 31η Ιανουαρίου του 2013.

Όσον αφορά την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων και αλλαγών χρήσης, δίνεται η δυνατότητα περαίωσης επίσης μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2013 με αποπληρωμή του εναπομείναντος ποσού όλων των εντάξεων που έγιναν με τον ν.3843/10 ανεξαρτήτως του ποσού του προστίμου που έχει καταβληθεί μέχρι σήμερα.

Σημειώνεται ότι μέχρι τις 25 Ιουλίου 2012 σε σύνολο 408.140 δηλωμένων αυθαιρέτων, τα 146.209 βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας, τα 53.911 στο στάδιο της αρχικής υποβολής, τα 128.446 στην προσωρινή υπαγωγή, ενώ για τα 79.574 έχει ολοκληρωθεί η υπαγωγή τους στο νόμο, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος. Εξάλλου, σύμφωνα με στοιχεία του ΤΕΕ, μέχρι τις 23 Αυγούστου 2012 είχαν εισπραχθεί 626.457.371,96 ευρώ και ειδικότερα, από τέλη υπαγωγής 202.636.400 και από πρόστιμα 423.820.971. Ποσοστό περίπου 75% των δηλώσεων αφορά περιπτώσεις με οικοδομική άδεια, έναντι 25% δηλώσεων που αφορά περιπτώσεις χωρίς οικοδομική άδεια. Ποσοστό 67% των δηλώσεων αφορά ακίνητα εντός σχεδίου, έναντι ποσοστού 33% που αφορά ακίνητα εκτός σχεδίου.

Για την εφαρμογή του νόμου, έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα 4 ερμηνευτικές εγκύκλιοι και έχουν υπάρξει νομοθετικές παρεμβάσεις μέσω 8 νεότερων νόμων.

ΚΕΡΔΟΣ

Κασιδιάρης σε Βαρεμένο:«Εσύ, ένα ορφανό του Στάλιν θα αποκαλέσεις εμένα χιτλερικό»;

Το έλα να δεις έγινε στο τηλεοπτικό πλατό του ΣΚΑΙ μεταξύ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Βαρεμένου και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, παρόντος του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη, είπε πως δεν θέλει να συμμετάσχει σε ένα «ακροδεξιό θέατρο».

Ο κ. Βαρεμένος αναφερόμενος στην Χρυσή Αυγή, ..........

τόνισε πως έχουμε να κάνουμε με πράξεις του κοινού ποινικού δικαίου. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στα δεινά που προκάλεσε στην ανθρωπότητα, η χιτλερική βαρβαρότητα.

Τότε ο Ηλίας Κασιδιάρης, μαινόμενος, διέκοψε τον Γιώργο Βαρεμένο, φωνάζοντας «Εσύ, ένα ορφανό του Στάλιν θα αποκαλέσεις εμένα χιτλερικό»;

Ο κ.Κασιδιάρης εξαπέλυσε επίθεση κατά του υπουργού Δημοσίας Τάξεως, χαρακτηρίζοντάς τον τέκτονα, δικηγόρο των Ρόθτσιλντ και των Εβραίων στην Ελλάδα.



Newsit

“Μεγάλος παίκτης ο Τατούλης”

Δύσκολα η εφημερίδα το ΠΑΡΟΝ αποδίδει εύσημα σε πολιτικούς.

Την Κυριακή όμως έγραψε ότι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου είναι τελικά ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ..

Και σημείωσε ότι απο τον διαγωνισμό του για τα σκουπίδια εξαρτάται όλη η χώρα..

Ολοι το βλέπουν εκτός απο την Κυρά-Κατίνα της Πελοποννήσου

Δείτε το σχόλιο της ..............

Εφημερίδας



Morias News

H Google θέλει να επενδύσει στην Πελοπόννησο..!!!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ του Morias News

Οι πάντες πλην της “Κυρά Κατίνας” συμφωνούν ότι κάτι σημαντικό γίνεται στην Πελοπόννησο παρά την κρίση.

Η επιμονή του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη να εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης στηριγμένο στις δυνάμεις των Πελοποννησίων άρχισε να αποδίδει καρπούς.

Χθές ανακοινώθηκε επίσημα η πρώτη σοβαρή .............

επένδυση με Αμερικάνικα κεφάλαια στον ευαίσθητο τομέα του περιβάλλοντος.

Δεν είναι όμως η μοναδική επένδυση. Ηδη στο γραφείο του Τατούλη υπάρχουν δεκάδες επενδυτικά σχέδια απο ξένες εταιρείες που θέλουν να επενδύσουν άμεσα κεφάλαια στον Μοριά.

Ανάμεσα σε αυτές τις προτάσεις ξεχωρίζει μία που έχει ένα απο τα βαρύτερα ονόματα της διεθνούς οικονομίας.

Η εταιρεία που διαχειρίζεται την ισχυρότερη μηχανή αναζήτησης στον παγκόσμιο ιντερνετικό ιστό η google έχει ζητήσει επενδυτική συνεργασία με την περιφέρεια Πελοποννήσου.

Και μόνο το όνομα φτάνει για να φέρει επενδυτικό τσουνάμι στην Πελοπόννησο.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενο της επενδυτικής πρότασης που έχει καταθέσει η google, όμως το χειρίζεται προσωπικά ο κ.Τατούλης διότι πρόκειται ασφαλώς για μία εξέλιξη με εθνική και όχι μόνο διάσταση.

Το σοβαρό πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται η περιφέρεια έχει δημιουργήσει διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον. Ενδιαφέρον που θα μεγιστοποιηθεί όταν η Πελοπόννησος γίνει ειδική οικονομική ζώνη με σταθερό επενδυτικό περιβάλλον.

Ο «προοδευτισμός» ενισχύει τους δήθεν «υπερπατριώτες»

Γράφει η Αντωνία Μπούζα.

Η κρατική αναποτελεσματικότητα τα τελευταία χρόνια να τιθασεύσει την παράνομη μετανάστευση σε συνδυασμό με την φτωχοποίηση του Ελληνικού πληθυσμού και την εγκληματικότητα, οδηγεί τους βαθιά Δημοκρατικούς Έλληνες στην υιοθέτηση ακραίων απόψεων και θέσεων που δυστυχώς διογκώνονται μέσα στη δοκιμαζόμενη κοινωνία μας.
Οι ανάγκες των Ελλήνων πολλές , η εγκληματικότητα μεγάλη - όχι απαραίτητα από τους λαθρομετανάστες- και οι αντοχές λίγες.

Επειδή βρισκόμαστε σε ένα ιδιαιτέρως κομβικό σημείο για ............

την κοινωνική μας συνοχή και την ίδια την ύπαρξή μας, οφείλουμε να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί, διότι αυτό που σήμερα χειροκροτούμε και υπερθεματίζουμε , αύριο μπορεί να γίνει βρόχος στο λαιμό μας και να καταλύσει τη Δημοκρατία μας.

Οι επιθέσεις ιδίως του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον των εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής, το μόνο που επιτυγχάνουν, είναι να ενδυναμώνουν και να αναδεικνύουν έτι περισσότερο τις στρεβλές και επικίνδυνες απόψεις των εθνικιστών περί «εθνικής καθαρότητας» . Αυτό οφείλεται κυρίως στη διαχρονική υποστήριξη συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ προς τους λαθρομετανάστες και των θέσεών τους για Ελληνοποίησή τους.

Ενώ ζούμε πρωτοφανείς καταστάσεις όπου κάποιοι θεωρούν ότι αυτόκλητα μπορούν να αντιποιούνται την κρατική εξουσία, επείγει με ηρεμία και σώφρονες πολιτικές να αντιμετωπισθεί αυτή η απαξίωση του πολιτικού μας συστήματος και η ανάδειξη της επικινδυνότητας των ακραίων θέσεων και ενεργειών.
Κανείς δε μπορεί να υποκαθιστά το κράτος, κανείς δε μπορεί όμως να το χρησιμοποιεί για δικό του όφελος. Πρέπει να υπάρξει μία μέση λύση και η Πολιτεία να ανακτήσει την αίγλη και τη δυναμική της μέσα στο κοινωνικό σύνολο.

Η λαθρομετανάστευση είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, είναι αποτέλεσμα διαχρονικής ανικανότητας και αδιαφορίας των Κυβερνώντων να την αντιμετωπίσουν , αλλά και ενδοτικότητας στα Ευρωπαϊκά συλλογικά όργανα.
Παρεμφερής είναι και η περίπτωση της αποτυχημένης προσπάθειας ένταξης των αθιγγάνων στο κοινωνικό σύνολο.

Χρήματα από την Ε.Ε. δόθηκαν στην Ελλάδα για να εφαρμόσει σχέδιο ένταξης και ομογενοποίησής τους. Τι έγιναν; Ποιοι τα διαχειρίσθηκαν; Που χάθηκαν και αυτήν την ώρα χιλιάδες Έλληνες αθίγγανοι βρίσκονται στους δρόμους, εγκαταλελειμμένοι και παραδομένοι σε μία ζωή χωρίς αύριο, αυξάνοντας λόγω της περιθωριοποίησης την εγκληματικότητα;
Αυτά όμως τα σημαντικά δεν αποτελούν το μοναδικό πρόβλημα της πατρίδας μας, που αυτήν την ώρα βρίσκεται σε μεγάλη οικονομική ανέχεια, σε κοινωνική αναταραχή και σε επικίνδυνη απαξίωση των θεσμών.

Οι νοοτροπίες των Ελλήνων που ακολουθήθηκαν και διογκώθηκαν από τη μεταπολίτευση και μετά, οδήγησαν τη Χώρα μας σ΄αυτήν τη θέση και πρέπει να αλλάξουν για να προχωρήσουμε.
Νοοτροπίες πως όλα γίνονται αν έχεις κάποιο «μέσο», νοοτροπίες πως κι αν πάρεις «μίζα» και «φακελάκι» δε χάθηκε κι ο κόσμος, νοοτροπίες πως είναι εξυπνάδα να φοροδιαφεύγεις, νοοτροπίες πως αν είσαι πονηρός και ξεγελάς το κράτος είναι «μαγκιά».
Νοοτροπίες πως δεν προχωράς ούτε σε υπηρεσιακή ούτε σε πολιτική ιεραρχία αν δεν έχεις ενταχθεί σε «παρεούλες» και δεν κατάγεσαι από «πολιτικό τζάκι» ,νοοτροπίες πως δεν τρέχει τίποτα αν δεν αποδίδεις στην εργασία σου , νοοτροπίες πως κι αν έκλεψες κι αν δωροδοκήθηκες κάποιο κομματικό χέρι θα βρεθεί να σε σώσει και θα τα «κουκουλώσει» και πολλά ακόμη.

Η απαξίωση είναι αυτή που αυξάνει τα ποσοστά επικίνδυνων και αυταρχικών πολιτικών απόψεων , που επί της ουσίας και πέραν της λαθρομετανάστευσης δεν έχουν θέσεις για τα λοιπά προβλήματα της πατρίδας μας και με την προβολή του δήθεν «πατριωτισμού» προσπαθούν να καλύψουν τις μεγάλες τους ελλείψεις στην άρθρωση πολιτικού λόγου.
Αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος μας είναι συνεργασία , ομόνοια, αληθινός πατριωτισμός και όχι διχασμός , τσαμπουκάς και αναταραχή .

Αλλά για να γίνει εφικτό αυτό, πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες η Πολιτεία για να επαναφέρει την εμπιστοσύνη και την ελπίδα στους πολίτες .
Μέχρι τότε ας βάλει ο Θεός το χέρι του!

Φιλιατρά: Ανακοίνωση για άμεσο ψεκασμό για δάκο

Ο Τομέας Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Τριφυλίας σας προειδοποιεί τα εξής:

Από δειγματοληψίες που έγιναν στα ελαιοπερίβολα της περιοχής διαπιστώθηκαν οι πρώτες προσβολές από δάκο.
Παρατηρούνται αυξημένες δακοσυλλήψεις στις παγίδες της περιοχής.
Οι συνθήκες που επικρατούν αυτήν την περίοδο είναι ευνοϊκές για την ανάπτυξη και εξέλιξη του δάκου.

Μεγαλύτερος πληθυσμός παρατηρείται στις περιοχές:
ΑΓΡΙΛΗΣ, ΛΕΜΠΕΣΤΑΙΝΑ, ΓΙΟΛΑΚΑ, ΜΥΡΙΤΟΒΑ, ΓΑΛΑΤΟΒΑ, ΚΑΛΟΓΕΡΙΚΑ και ΞΕΡΟΜΙΛΑ.

Με βάση τα στοιχεία αυτά κρίνεται .................

σκόπιμο όπως προβείτε άμεσα σε ψεκασμούς καλύψεως.

Στις υπόλοιπες περιοχές και ιδιαίτερα στα ποτιστικά ελαιοπερίβολα, θα πρέπει να τα επισκεφτείτε και εάν διαπιστώσετε προσβολή, να προβείτε αμέσως στους αναγκαίους ψεκασμούς.

Για περισσότερες πληροφορίες να απευθύνεστε στους τοπικούς γεωπόνους.

Από το Δήμο Τριφυλίας

Σύσκεψη Αλευρά - Παπαγεωργίου για συκοπαραγωγούς.

Τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά επισκέφτηκε σήμερα ο πρόεδρος της Συκικής Παναγιώτης Παπαγεωργίου και συζήτησαν τα θέματα που απασχολούν τους συκοπαραγωγούς (ζημιές από καύσωνα, υψηλό κόστος παραγωγής, γηρασμένα δέντρα κ.λ.π.), καθώς και τις προοπτικές του προϊόντος.

Αντηλλάγησαν απόψεις για μία νέα δομή .............

παραλαβής και κατάταξης των σύκων , με αντικειμενικά κριτήρια σε κεντρικό επίπεδο καθώς και για τη δυνατότητα απεντόμωσης με νέα σύγχρονη μεθοδολογία .

Κατέληξαν δε στο συμπέρασμα ότι ο ανταγωνισμός είναι έντονος και μέσα από την ποιότητα και την ελκυστική συσκευασία , θα ανταποκριθούμε στην προώθηση του προϊόντος.

Κώστας Κόλλιας: Η σχολική χρονιά ξεκινά με καλύτερες προϋποθέσεις σε σχέση με άλλες χρονιές.

Συνάντηση με τους διευθυντές των σχολείων της Α' Βάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία - δημοτικά όλου του Δήμου) είχε χθες το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Φιλιατρών ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας με τον Αντιδήμαρχο Τριφυλίας και αρμόδιο για θέματα παιδείας κ. Ιωάννη Μερκούρη με σκοπό να καταγραφούν τα προβλήματα για την φετινή χρονιά.

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας επεσήμανε ότι φέτος ξεκινάμε με πολυ καλύτερες προϋποθέσεις σε σχέση με άλλη χρονιά.
Τα προαύλια έχουν καθαριστεί, οι αίθουσες έχουν.............

ευπρεπιστεί και τα βιβλία έχουν έρθει.
Από οικονομικής πλευράς η χρονιά ξεκινά πολύ χειρότερα σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.
όπως είπε ο κ. Κόλλιας τις επόμενες ημέρες θα γίνει μια ακόμα συνάντηση με τους προισταμένους και τους διευθυντές σχολικών μονάδων.
Τα χρήματα που εστάλησαν είναι ελάχιστα, σαφώς λιγότερα σε σχέση με πέρσι.
Αποφασίστηκε η ανάγκη να περιοριστούν οι ανάγκες στα απολύτως αναγκαία που θα λειτουργήσουν υπέρ των παιδιών.
Προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο κοντά γίνεται στους δασκάλους και τους καθηγητές, και εξέφρασε την πίστη του ότι θα τα καταφέρουμε.

Απο την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τριφυλίας και αρμόδιος για θέματα παιδείας Ιωάννης Μερκούρης χαρακτήρισε την συζήτηση γόνιμη και εποικοδομητική παρουσιάστηκαν τα προβλήματα στις σχολικές μονάδες και έδειξαν κατανόηση για την όλη κατάσταση.
Επιβεβαίωσε ότι η χρονιά ξεκινάει με τις καλύτερες προοπτικές ενω στα οικονομικά παρατήρησε οτι λόγω του οικονομικού προβλήματος της χώρας δημιουργούνται επιμερους προβλήματα.
Εξέφρασε την πεποίθηση ότι με συλλογική προσπάθεια θα ξεπεραστούν.

Κλίκ στις φωτογραφίες για μεγάλο μέγεθος και δείτε τι δήλωσαν στην κάμερα του συνεργάτη μας ο Δήμαρχος κ. Κόλλιας και ο Αντιδήμαρχος κ. Μερκούρης.




Απολογισμός 4ετίας για τον Αγροτικό Σύλλογο Γαργαλιάνων

Την τετάρτη 12-09-12 και ώρα 8μμ στη Δ. Βιβλιοθήκη θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση του συλλόγου με παρακάτω θέματα:.............



1)Απολογισμός 4ετίας από το Δ.Σ

2)Απόφαση για συνέχιση της λειτουργίας του συλλόγου και προκήρυξη εκλογών.

3)Απόφαση για συγχώνευση σε επίπεδο καλλικρατικού συλλόγου βάσει του νόμου4015/11

Η συμμετοχή μας κρίνει το αύριο του συλλόγου.

ΣτΕ: Αντισυνταγματική η διακοπή ρεύματος

Την απόφασή της με την οποία έκρινε συνταγματικό το «χαράτσι» στα ακίνητα που συμπεριλαμβάνεται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ αλλά αντισυνταγματική τη διακοπή της ηλεκτροδότησης εάν αυτό δεν πληρωθεί, δημοσίευσε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, μεταδίδει το Πρώτο Θέμα.

Πρόκειται για την υπ. αριθμόν 1972/2012 απόφαση της Ολομέλειας η οποία είχε συνεδριάσει τον περασμένο Δεκέμβρη για να εξετάσει προσφυγή πολίτη κατά της επιβολής του ειδικού τέλους στα ακίνητα.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκανε εν μέρει δεκτή την .........

προσφυγή κρίνοντας ότι το ειδικό τέλος επιβλήθηκε προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα ελλείμματα της χώρας, πλην όμως η σύνδεση του με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ υπό την απειλή διακοπής της ηλεκτροδότησης είναι παράνομη και αντισυνταγματική.

Euro2Day

Ελληνικές Videoταινίες στον Alpha.... [ VIDEO ]

Όταν όλα τα "μεγάλα κανάλια" (MEGA , ANT1) εχουν καταντήσει υπερασπιστές της Τούρκικης προπαγάνδας υιοθετώντας οτι τούρκικο σκουπίδι βρούν στο πέρασμα τους ο Alpha αντιιστέκεται και αντί να βάζει Τούρκικες ηλιθιότητες προτιμά να βαλει Ελληνικό κινηματογράφο αοό την δεκαετία του 80.

Παλιές Ελληνικές videoταινίες που κάποτε .............

παίρναμε και βλέπαμε στα video μας, τώρα ξανά στην οθόνη του Alpha.
Σήμερα Τρίτη η παλιά και μεγάλη επιτυχία "Ρόδα τσάντα και κοπάνα Νο1"
Μια ταινία με πολύ γέλιο...



«Λουκέτο» στον 902 TV βάζει το ΚΚΕ

«Λουκέτο» βάζει το ΚΚΕ στον τηλεοπτικό σταθμό 902TV, λόγω οικονομικού κόστους. Το κλείσιμο του σταθμού, κάνει γνωστό με μακροσκελή ανακοίνωση της, η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, στην οποία αναφέρεται στο υψηλό κόστος μετάβασης στις ψηφιακές υπηρεσίες και στην οικονομική κρίση που έχει επηρεάσει όλα τα ΜΜΕ.

Αναφέρει δε, ότι τα διαφημιστικά έσοδα είναι ...........

πενιχρά, «επειδή είναι ο σταθμός του ΚΚΕ» για την άρχουσα τάξη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συχνότητα θα παραδοθεί στο κράτος, όπως ορίζει ο νόμος ενώ θα παραμείνει σε λειτουργία το ραδιόφωνο του κόμματος, λόγω του ιστορικού του χαρακτήρα.

Παράλληλα το ΚΚΕ ανοίγεται προς τα νέα μέσα και το ίντερνετ, αφού όπως αναφέρει η Πολιτική Γραμματεία, το κενό στην ενημέρωση θα προσπαθήσει να το καλύψει το κόμμα με τη δημιουργία ειδησεογραφικού πόρταλ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος

Η τηλεόραση του «902» παύει να μεταδίδει το πρόγραμμά της, με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στο ιδιαίτερα μεγάλο κόστος λειτουργίας της με τη μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση. Παρά τις προσπάθειες που έγιναν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ώστε να μπορεί να λειτουργεί ο τηλεοπτικός σταθμός, αυτό σήμερα είναι αδύνατο για οικονομικούς λόγους. Η ΚΕ έχει ήδη ενημερώσει, εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, όλα τα κομματικά όργανα και τις ΚΟΒ για τις δυσκολίες και το ενδεχόμενο να σταματήσει η λειτουργία της τηλεόρασης.Είναι σε όλους γνωστό ότι ο «902» είναι μέσο προβολής των θέσεων και των προτάσεων του ΚΚΕ σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής και πολιτικής ζωής.

Δημιουργήθηκε, για να προβάλλει την πολιτική του, να υπηρετεί την καθημερινή ενημέρωση των εργαζομένων, του λαού, αποκαλύπτοντας την αντιλαϊκή πολιτική, προβάλλοντας τους εργατικούς, γενικότερα τους λαϊκούς αγώνες που συστηματικά αποσιωπούν ή συκοφαντούν τα αστικά ΜΜΕ. Είναι, επίσης, γνωστό ότι για τη λειτουργία του χρηματοδοτείται από το ΚΚΕ.

Η οικονομική κρίση έχει επιδράσει και στη λειτουργία όλων των ΜΜΕ, επιδρά και στον «902». Επίσης, ο «902», ως μέσο προπαγάνδας του ΚΚΕ δέχτηκε και δέχεται την επίθεση των επιτελείων της άρχουσας τάξης. Το μοναδικό έσοδο των ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ είναι η διαφήμιση. Τα έσοδα του «902» από αυτήν την πηγή είναι πενιχρά, επειδή είναι σταθμός του ΚΚΕ. Οι καπιταλιστές που διαθέτουν μεγάλο πακέτο για διαφήμιση δεν ενισχύουν ένα μέσο προπαγάνδας που στηρίζει το λαϊκό κίνημα και το δίκιο των εργαζομένων. Ακόμη και από την κρατική διαφήμιση ο «902» έπαιρνε ψίχουλα. Είναι μέρος της συνολικότερης επίθεσης στο ΚΚΕ, που εντείνεται και θα εντείνεται όσο οξύνεται η ταξική πάλη.

Στην 20χρονη μέχρι σήμερα λειτουργία της, η τηλεόραση του «902», χωρίς να διαθέτει τα μέσα και τις οικονομικές δυνατότητες των αστικών τηλεοπτικών σταθμών, αποτέλεσε το μέσο ενημέρωσης των εργαζομένων, του λαού, μέσα στην καταθλιπτική μονοφωνία της κυρίαρχης προπαγάνδας που βασιλεύει στο τηλεοπτικό τοπίο της χώρας. Είχε σημαντική συμβολή στην προβολή των εργατικών, λαϊκών αγώνων, στην αποκάλυψη του ταξικού χαρακτήρα των κοινωνικών προβλημάτων, των καθημερινών πολιτικών, οικονομικών και διεθνών εξελίξεων, στην προβολή και εκλαΐκευση της πολιτικής και της ιδεολογίας του ΚΚΕ, στην αντιμετώπιση του πολύμορφου αντικομμουνισμού και της παραχάραξης της Ιστορίας.

Αυτή η συμβολή στηρίχτηκε στην πολιτική του ΚΚΕ και στην ακούραστη δουλειά των εργαζομένων, στην καθημερινή μάχη της ενημέρωσης στο σταθμό, στη συνεχή συγκινητική στήριξη, υπεράσπιση και ενίσχυση του σταθμού από τους φίλους του Κόμματος και ευρύτερο κόσμο που εκτιμά την αλήθεια στην ενημέρωση και το δίκιο του λαού.

Κατανοούμε τη δραματική κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι που μένουν χωρίς δουλειά. Θα τους στηρίξουμε όσο μπορούμε περισσότερο. Η προστασία των ανέργων πρέπει να γίνει υπόθεση όλου του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Η εξάλειψη της ανεργίας αποτελεί για το ΚΚΕ κεντρικό πρόβλημα που η λύση του συνδέεται με ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της οικονομίας και εξουσίας.

Η παύση της λειτουργίας της τηλεόρασης αντικειμενικά δημιουργεί ένα σοβαρό κενό και δυσκολία στο χώρο της τηλεοπτικής προπαγάνδας. Αυτό το κενό θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε με τη δημιουργία ειδησεογραφικού πόρταλ που λειτουργεί στο διαδίκτυο, αξιοποιώντας αυτήν τη μορφή ενημέρωσης και προπαγάνδας με εθελοντική δουλειά μελών του Κόμματος.

Στις σημερινές συνθήκες, της βαθιάς καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, η προβολή και εκλαΐκευση της πολιτικής του ΚΚΕ πρέπει να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη ένταση και έκταση μέσα στην εργατική τάξη και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα, στη νεολαία, με την ακόμη πιο πλατιά αξιοποίηση και διάδοση του «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» από τα στελέχη, τα μέλη, τους οπαδούς του Κόμματος και της ΚΝΕ, όπως και με όλες τις μορφές ζωντανής προπαγάνδας και ιδεολογικοπολιτικής διαφώτισης στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους, στα μικρομάγαζα, στο χωριό, στις εργατογειτονιές.

Παρά τις δυσκολίες που δημιουργεί η παύση λειτουργίας της τηλεόρασης του «902», με τον αναντικατάστατο, ως όργανο της ΚΕ, ρόλο του «Ριζοσπάστη», το ραδιόφωνο του «902», το πόρταλ και βασικά με την καθημερινή ακούραστη ζωντανή δουλειά εντείνουμε τις προσπάθειες, για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της δράσης του ΚΚΕ. Να συμβάλουμε ολόπλευρα και πιο αποτελεσματικά στην ανάπτυξη των λαϊκών αγώνων, στη συσπείρωση δυνάμεων στην πολιτική του, στη δράση για τη λαϊκή κοινωνική συμμαχία, που θα συγκρούεται με τα μονοπώλια και την εξουσία τους, για την εργατική, λαϊκή εξουσία και οικονομία.

Το ΠΓ καλεί τα μέλη, τους φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ, κάθε εργαζόμενο, που αναγνωρίζει την αναγκαιότητα ύπαρξης και δράσης του ΚΚΕ, να υπερασπιστούν μαχητικά το Κόμμα από τις επιθέσεις που θα δεχτεί, επειδή η πολιτική του είναι ριζικά αντίθετη και εχθρική στο καπιταλιστικό σύστημα.

ΤΟ ΠΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Βραβεύτηκαν μαθητές Τρίτεκνων οικογενειών που πέρασαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Ο Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Ν. Μεσσηνίας ενημερώνει τα μέλη του ότι τη Παρασκευή 7/9/2012 πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας η 3ή ετήσια βράβευση εισακτέων μαθητών στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα . Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία τοπικών βιβλιοπωλείων , φροντιστηρίων ξένων γλωσσών , πληροφορικής καθώς και τοπικής αλυσίδα S/M και άλλων επιχειρήσεων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν : ............

ο υπεύθυνος του τομέα παιδείας κος Πολίτης , ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κος Θ. Μπερδήμας , ο αντιδήμαρχος του δήμου Πύλου Νέστορος κος Χρονάς ,ο εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου κος Καούνης ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων του Δήμου Καλαμάτας κος Σιδερέας και η εκπρόσωπος του συλλόγου γονέων οικογένεια ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ κα Γαλανοπούλου.

Απονεμήθηκαν τιμητικά διπλώματα και υποτροφίες σε 57 επιτυχόντες μαθητές μέλη του συλλόγου και στη συνέχεια ακολούθησε χορευτική παράσταση από το σύλλογο γυναικών Σπερχογείας , η βραδιά έκλεισε με μουσική από το μουσικό σχολείο Καλαμάτας .

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 11ης Σεπτεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο θάρρος της Μεσσηνίας

Σχολεία χωρίς ρεύμα, θέρμανση και νερό

Σήμερα ξεκινά με τον αγιασμό η νέα σχολική χρονιά για ............

χιλιάδες μαθητές, ωστόσο τα προβλήματα περιμένουν από την επομένη.

Η χρονιά αρχίζει με πολλαπλά οικονομικά προβλήματα, με τις σχολικές επιτροπές να αναζητούν ακόμη κονδύλια για να καλύψουν τις λειτουργικές τους ανάγκες και τους διδάσκοντες να διαμαρτύρονται για τις μειώσεις στο μισθό τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Δήμο Καλαμάτας το 2011 είχαν φτάσει μέχρι το Σεπτέμβριο 550 χιλιάδες ευρώ ως επιχορήγηση για την αντιμετώπιση των λειτουργικών αναγκών των σχολείων της πόλης, ενώ φέτος, μέχρι σήμερα, έχουν έρθει 276.000 ευρώ, σχεδόν δηλαδή τα μισά χρήματα.

Κι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα είναι πολύ δύσκολο για τα σχολεία να καλύψουν τις ανάγκες τους και να λειτουργήσουν στοιχειωδώς. Να πληρώσουν, δηλαδή, οι σχολικές επιτροπές τα χρήματα για τη θέρμανση, το νερό, τη ΔΕΗ, το τηλέφωνο.

Διαβάστε στη ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ έναρξη της νέας χρονικής χρονιάς, αναφέρεται το πρώτο θέμα της «ΦΩΝΗΣ». Δηλώσεις εκπαιδευτικών, γονέων και του αντιπεριφερειάρχη. Μια νέα σχολική χρονιά που τον αγιασμό θα ακολουθήσουν καταλήψεις!
● ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ η Τροχαία μοιράζει φυλλάδιο με μέτρα και συμβουλές για μια ασφαλή σχολική χρονιά και προστασία των μαθητών κατά τις μετακινήσεις από ατυχήματα.
● ΚΟΝΤΡΑ Νίκα με τον διοικητή του Νοσοκομείου, που τον κατηγορεί ότι είναι απέναντι στο Δήμο για το κτήριο της πρ. Καρδιολογικής του Παλιού Νοσοκομείου.
● ΑΝΑΦΟΡΕΣ Νίκα στα δραματικά οικονομικά της Αυτοδιοίκησης, το λιμάνι, τον «Καλλικράτη» κλπ.
● ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για τις επενδύσεις στην Πελοπόννησο, δήλωσε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, κατά την υπογραφή σύμβασης με Αμερικάνικη εταιρεία για τη διαχείριση λυματολάσπης και αποβλήτων ελαιουργείων.
● ΟΚΤΩ δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Τριφυλίας από τους Γαργαλιάνους, ζητούν δημιουργία νέου Δήμου με επίκεντρο την πόλη τους!
● ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ στις αποδοχές των αιρετών υπέρ των κοινωνών παροχών προτείνει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Καλαμάτας Θεόδωρος Μπρεδήμας.
● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!