Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Το ακριβές χρονοδιάγραμμα πληρωμής των φαρμακοποιών απο τον ΕΟΠΥΥ.

Στα μέσα Σεπτεμβρίου θα πληρωθούν οι φαρμακοποιοί για συνταγές που εκτέλεσαν τον Ιούνιο του 2012, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έβγαλαν η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και η διοίκηση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.

Με βάση αυτές τις εκτιμήσεις ανακοινώθηκε το χρονοδιάγραμμα πληρωμών στους φαρμακοποιούς από το υπουργείο Υγείας.

Ειδικότερα:................

Στις 12 Σεπτεμβρίου εξοφλείται ο Ιούνιος του 2012.
Στις 12 Οκτωβρίου ξεκινά η σταδιακή εξόφληση του Ιουλίου και του Αυγούστου η οποία θα ολοκληρωθεί στις 12 Νοεμβρίου.
Στις 12 Δεκεμβρίου εξοφλείται ο Σεπτέμβριος του 2012.
Στα τέλη Οκτωβρίου και από την δόση για την εξόφληση των υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τρίτους έως 31/12/2011 θα καταβληθούν οι αντίστοιχες οφειλές προς τους φαρμακοποιούς.


«Προϋπόθεση για την εφαρμογή του ανωτέρω χρονοδιαγράμματος είναι η αποδοχή του από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και η άμεση άρση της αναστολής χορήγησης φαρμακευτικών προϊόντων με πίστωση στους ασφαλισμένους», τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Δυναμική αντίδραση από τους φαρμακοποιούς

Την αντίθεσή τους με το χρονοδιάγραμμα πληρωμών που ανακοίνωσε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας εκφράζουν οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιοών, δηλώνοντας ότι συνεχίζουν κανονικά τις κινητοποιήσεις τους.

«Ο ορισμός νέων ημερομηνιών καταργεί αυτόματα τη συλλογική σύμβαση η οποία αναφέρει ότι πρέπει να πληρωνόμαστε εντός 45 ημερών. Επίσης, με τις νέες ημερομηνίες που αφορούν τα τρέχοντα χρέη του ΕΟΠΥΥ σημαίνει ότι θα πιστώσουμε από εκεί και πέρα το υπόλοιπο 2012 περιμένοντας νέο χρονοδιάγραμμα πληρωμών των τελευταίων μηνών του τρέχοντος έτους το οποίο λογικά θα ισχύσει από το 2013», δηλώνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Κώστας Λουράντος.

Οπως επισημαίνει, «όλα αυτά είναι υποσχέσεις οι οποίες έχουν ξαναδοθεί στο παρελθόν χωρίς να έχουν υλοποιηθεί. Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσουμε όπως η γενική μας συνέλευση αποφάσισε».

Σύσκεψη των εργαζομένων στα Νοσοκομεία

Στο μεταξύ, η εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) συγκαλούν το μεσημέρι της Τετάρτης σύσκεψη των εμπλεκομένων στην Υγεία φορέων, με αντικείμενο την κατάρρευση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας - Πρόνοιας.

Στη σύσκεψη έχουν κληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, ΟΕΝΓΕ, ΠΙΣ, ΓΕΣΕΒΕ, ΠΑΣΕΓΕΣ, ΚΕΔΕ, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΕΟΤΑ, ΠΟΥΓΙΚΑ, ΠΟΣΕΙΚΑ.

ΒΗΜΑ

Βελτιώνονται οι κτηριακές και ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε τις αποφάσεις ένταξης για χρηματοδότηση των ακόλουθων έργων στο ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 συνολικού προϋπολογισμού 230.000,00 €

Ειδικότερα,

«Βελτίωση κτιριακών εγκαταστάσεων και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης του Δήμου Μεσσήνης» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 230.000,00 € με Τελικό Δικαιούχο το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Το έργο θα υλοποιηθεί, σύμφωνα με την ............

από 04/09/2012 υπογραφείσα Προγραμματική Σύμβαση, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και αφορά την αναβάθμιση των κτιριακών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του υπάρχοντος Κέντρου Υγείας Μεσσήνης που βρίσκεται στο Δήμο Μεσσήνης.
Οι εργασίες που προβλέπονται είναι οι εξής:
1. Αναβάθμιση εσωτερικού - εξωτερικού φωτισμού του Κέντρου Υγείας.
2. Τοποθέτηση κλιματιστικού στον κεντρικό χώρο εισόδου-αναμονής ενεργειακής κλάσης Α.
3. Τοποθέτηση ηλιακών συλλεκτών για κάλυψη του 60% του Ζεστού Νερού Χρήσης για μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας.
4. Εγκατάσταση νέου σύγχρονου - αυτόματου ηλεκτροπαραγωγού ζεύγους.
5. Κατασκευή νέου σύγχρονου δικτύου ύδρευσης.
6. Τοποθέτηση συστήματος αποσκλήρυνσης.
7. Εγκατάσταση δεξαμενής.
8. Εγκατάσταση πιεστικού συγκροτήματος.
9. Τοποθέτηση νέου boiler τριπλής ενέργειας.
10. Τοποθέτηση ψευδοροφής στους διαδρόμους για να καλυφθούν οι νέοι σωλήνες ύδρευσης.
11. Τοποθέτηση συστήματος αντικεραυνικής προστασίας για την προστασία του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.
12. Διάστρωση νέου ασφαλτοτάπητα στο περιβάλλοντα χώρο του Κέντρου Υγείας για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των ασθενοφόρων και των λοιπόν οχημάτων και κατασκευή ράμπας πρόσβασης ΑμΕΑ στην είσοδο των επειγόντων περιστατικών.

ΣΧΟΛΙΟ
Πετράν, και το Κέντρο Υγείας Φιλιατρών χρειάζεται παρεμβάσεις.

Τριβές και στην Πύλο. Η Χώρα δεν θέλει στον Δήμο Πυλίας.

Κοινή διακήρυξη έβγαλαν οι εκπρόσωποι των τοπικών κοινοτήτων των τεως Δήμων Νεστορος και Παπαφλέσσα για τον επανακαθορισμό των ορίων του Δήμου τονίζοντας ότι παρά τις σχετικές συζητήσεις δεν τους απασχολεί το χωροταξικό. Αποφεύγουν βέβαια να δηλώσουν κατηγορηματικά ότι τους ικανοποιεί η σημερινή κατασταση ενώ ο πρόεδρος της Χώρας της έδρας του πρώην Δήμου Νεστορος διαφωνεί εντελώς και έχει τελείως διαφορετική άποψη. Αναλυτικά η ανακοίνωση.

«Διακήρυξη Προέδρων και Εκπροσώπων Τοπικών Κοινοτήτων των Τέως Δήμων Νέστορος και Παπαφλέσσα.

Στην Πύλο, σήμερα 4-9-12 ημέρα Τρίτη και ................

ώρα 14:00, συγκεντρωθήκαμε οι Πρόεδροι και οι Εκπρόσωποι των Τοπικών Κοινοτήτων των τέως Δήμων Νέστορος και Παπαφλέσσα.

Ο λόγος της συνάντησής μας είναι τα προ ημερών μεμονωμένα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο για αλλαγές στο χωροταξικό επανακαθορισμό των Καλλικρατικών Δήμων Πύλου – Νέστορος και Τριφυλίας, που προκάλεσαν ποικίλες συζητήσεις και σχόλια στις τοπικές μας κοινωνίες.

Μετά την προσεκτική ανάγνωση των δημοσιευμάτων, το γόνιμο διάλογο με τους Δημοτικούς μας Συμβούλους και τον κ. Δήμαρχο, ομόφωνα διαπιστώνουμε και δηλώνουμε,

Ότι:

Το κυρίαρχο πρόβλημα του Δήμου μας σήμερα δεν είναι ο χωροταξικός επανακαθορισμός του και των Τοπικών μας Κοινοτήτων ο οποίος δε μας αφορά και δε μας απασχολεί καθ’ ολοκληρίαν.

Για μας το βασικό και κυρίαρχο πρόβλημα είναι τα οικονομικά των ΟΤΑ και ιδιαίτερα οι δυσλειτουργίες που προκύπτουν από τις αυξημένες αρμοδιότητες των Καλλικρατικών Δήμων, χωρίς μεταφορά αναλογούντων πόρων. Οι περικοπές των χρηματοδοτήσεων, η διακοπή των αναπτυξιακών προγραμμάτων ΘΗΣΕΑΣ – ΣΑΤΑ κ.λπ., η σοβαρότατη μείωση των ΚΑΠ, η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού για την άσκηση των νέων αρμοδιοτήτων και άλλα πολλά που προκαλούν μόνιμη και βασική αιτία της οποιαδήποτε δυσλειτουργίας του Δήμου μας και αποτελούν το διεκδικητικό πλαίσιο Του Συνόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα.

Εμείς υπηρετούμε το θεσμό του Καλλικράτη για τον οποίο μας εξέλεξαν οι Δημότες μας και τον υπηρετούμε ευσυνείδητα και πιστά προσφέροντας τις καλές μας υπηρεσίες αναπληρώνοντας με κάθε θυσία τις θεσμικές και λειτουργικές ελλείψεις και αδυναμίες του.

Την Κοινή Διακήρυξη δεν υπογράφει ο Πρόεδρος της Δ. Κοινότητας Χώρας, διότι είχε διαφορετική προσωπική άποψη.

Υπογράφουν οι Πρόεδροι και οι Εκπρόσωποι Τοπικών Κοινοτήτων

Βλαχόπουλου
Αμπελοφύτου
Κορυφασίου
Ρωμανού
Μυρσινοχωρίου
Μεταξάδας
Φλεσσιάδας
Παλαιού Λουτρού
Μεταμορφώσεως
Παπαφλέσσα
Μαργελίου

Messinea

Σήμερα Δευτέρα στις 5 το απόγευμα στην Μεσσήνη η κηδεία του 39χρονου Λεωνίδα Τούμπανου.

Την Δευτέρα 10/9 στις 5 το απόγευμα θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία του Λεωνίδα Τούμπανου, στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Ιωάννη Μεσσήνης Ο άτυχος 39χρονος νησιώτης αρτοποιός, σκοτώθηκε σε τροχαίο (ΦΩΤΟ www.sportstonoto.gr) δυστύχημα την Κυριακή στις 6.16 το απόγευμα επί της οδού Αθηνών πλησίον της καπνοβιομηχανίας «ΚΑΡΕΛΙΑ» στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Σύμφωνα, με το Αστυνομικό Τμήμα της Τροχαίας ............

Καλαμάτας, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο άτυχος Τούμπανος, από άγνωστη αιτία ξέφυγε από τη πορεία του, προσέκρουσε σε μαντρότοιχο και ανετράπη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Η 33χρονη αρραβωνιαστικιά του, που επέβαινε στο Ι.Χ. μάρκας Τζάγκουαρ, τραυματίσθηκε σοβαρά, και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, και στη συνέχεια σε κλινική των Αθηνών, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στεφάνι στη σορό του θα καταθέσει και η Συντεχνία Αρτοποιών Μεσσηνίας, που ήταν μέλος της καθώς διατηρούσε φούρνο δίπλα απο το Πολυκλαδικό Σχολείο Καλαμάτας, όπως επίσης και ο πατέρας του στην Αγορά της Μεσσήνης.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ: Νεκρός σε τροχαίο στη Καλαμάτα ο 39χρονος Μεσσήνιος αρτοποιός Λεωνίδας Τούμπανος…

Από “σκάνερ” οι καταθέσεις των αγροτών οσονούπω

Τραπεζικούς λογαριασμούς μισθωτών, συνταξιούχων, αγροτών, εισοδηματιών και συνολικά των 8,5 εκατ. φορολογούμενων θα μπορούν να ανοίγουν και να ελέγχουν στο εξής οι φορο-ελεγκτές για να επαναπροσδιορίζουν με βάση τις καταθέσεις τα φορολογητέα εισοδήματα των πολιτών και να επιβάλλουν αν αυτό προκύπτει πρόσθετους φόρους.

Το υπουργείο Οικονομικών εντείνει τη μάχη............

κατά της φοροδιαφυγής εφαρμόζοντας πλέον σε όλους τους φορολογούμενους τις έμμεσες …αμερικάνικου τύπου τεχνικές ελέγχου για να αποκαλύψει και να φορολογήσει «μαύρα» εισοδήματα και παράνομο πλούτο.

Με τροπολογία που κατέθεσε χθες στην Βουλή το υπουργείο Οικονομικών οι έμμεσες τεχνικές ελέγχου που εφαρμόζονται ήδη για τους επιτηδευματίες επεκτείνονται σε όλους τους φορολογούμενους.

Στο πλαίσιο των φορολογικών ελέγχων, οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ και των εφοριών θα μπορούν να επαναπροσδιορίζουν τα φορολογητέα εισοδήματα όλων των φορολογουμένων, τα ακαθάριστα έσοδα, τις εκροές και τα φορολογητέα κέρδη των επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών χρησιμοποιώντας νέου τύπου αντικειμενικά κριτήρια ελέγχου.

Πιο συγκεκριμένα για τον εντοπισμό «μαύρων» εισοδημάτων, αδικαιολόγητου πλουτισμού (κινητή και ακίνητη περιουσία), ή βιοτικού επιπέδου που δεν συνάδει με τα δηλωθέντα εισοδήματα θα λαμβάνονται υπόψη πέντε κριτήρια:

1. Το ύψος των τραπεζικών καταθέσεων και τις δαπάνες που έχουν πραγματοποιήσει οι φορολογούμενοι σε μετρητά. Με τη συγκεκριμένο μέθοδο οι φοροελεγκτικές αρχές θα μπορούν να προβαίνουν σε άρση του τραπεζικού και φορολογικού απορρήτου και στο άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των ελεγχομένων, να εξετάζουν τις αναλήψεις και τις καταθέσεις στους λογαριασμούς αυτούς και, λαμβάνοντας υπόψη και άλλα αντικειμενικά κριτήρια να επαναπροσδιορίζουν σε επίπεδα σημαντικά υψηλότερα από τα δηλωθέντα τα φορολογητέα εισοδήματα και τα αναλογούντα ποσά φόρων εισοδήματος υποχρεώνοντας τους ελεγχόμενους να πληρώνουν σημαντικά αυξημένους φόρους.

Επίσης θα ελέγχονται οι δαπάνες που έχουν γίνει σε μετρητά. Συγκεκριμένα θα γίνεται έλεγχος στις αγορές περιουσιακών στοιχείων (κατοικιών, οικοπέδων, αυτοκινήτων, σκαφών αναψυχής κ.α) που έγιναν με μετρητά. Οι δαπάνες αυτές θα διασταυρώνονται με τα εισοδήματα που έχουν εμφανίσει στην εφορία οι φορολογούμενοι. Αγορές περιουσιακών στοιχείων που δεν θα δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα θα θεωρούνται εισόδημα και θα φορολογούνται με βάση την φορολογική κλίμακα και συντελεστές έως και 45%.

-Η ανάλυση ρευστότητας του φορολογουμένου, για να υπάρχει ακόμα ένας τρόπος υπολογισμού του πραγματικού εισοδήματος. Στο στόχαστρο των φοροελεγκτών θα βρεθεί και το βιοτικό επίπεδο των φορολογούμενων. Ειδικότερα στο «μάτι» της εφορίας μπαίνουν φορολογούμενοι που ζουν πλουσιοπάροχα πραγματοποιώντας μεγάλες καταναλωτικές δαπάνες αλλά ταυτόχρονα δηλώνουν πολύ χαμηλά εισοδήματα.

- Η καθαρή θέση του φορολογουμένου

- – Η σχέση της τιμής πώλησης στον συνολικό όγκο κύκλου εργασιών και

-Η αρχή των αναλογιών

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών η εφαρμογή των έμμεσων τεχνικών ελέγχου θεωρείται αναγκαία στα πλαίσια μιας ισορροπημένης στρατηγικής φορολογικής συμμόρφωσης, θα διευκολύνει το έργο των ελεγκτικών φορολογικών υπηρεσιών και θα βοηθήσει αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της δικαιότερης φορολογικής μεταχείρισης μέσω της επιτάχυνσης των ελεγκτικών διαδικασιών, της έγκαιρης βεβαίωσης και της άμεσης είσπραξης δημοσίων εσόδων.

Οι έμμεσες τεχνικές ελέγχου χρησιμοποιούνται σε παγκόσμιο επίπεδο για τον προσδιορισμό φορολογούμενου εισοδήματος και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές σε περιπτώσεις αδήλωτου «μαύρου» χρήματος, αδικαιολόγητου πλουτισμού (κινητή και ακίνητη περιουσία), ή βιοτικού επιπέδου που δεν συνάδει με τα δηλωθέντα εισοδήματα.

Επίσης με άλλη διάταξη, συντομεύεται από 60 ημέρες σε 30 ημέρες η προθεσμία διοικητικής επίλυσης των διαφορών και επιταχύνεται ο χρόνος για την βεβαίωση και την είσπραξη των εσόδων. Ταυτόχρονα τα ειδικά συνεργεία ελέγχου καθίστανται αρμόδια και για τη διοικητική επίλυση των διαφορών και δεν απαιτείται πλέον η διαβίβαση των φακέλων στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. για τη διοικητική επίλυση των διαφορών με αποτέλεσμα την επιτάχυνση του χρόνου βεβαίωσης και είσπραξης των καταλογιζόμενων ποσών.

messinea

Πως θα πληρωθούν οι φαρμακοποιοί [ VIDEO ]

Αποφάσεις στο φλέγον θέμα της αποπληρωμής των χρεών του Δημοσίου στους φαρμακοποιούς του ΕΟΠΥΥ ελήφθησαν νωρίτερα μετά από σύσκεψη των κ. Λυκουρέντζου και Σαλμά με τον πρόεδρο του Οργανισμού, Γερασιμο Βουδούρη, στο υπουργείο Υγείας, με την προϋπόθεση αλλαγής στάσης των φαρμακοποιών .

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, η............

αποπληρωμή θα γίνει σε 3 δόσεις προς τους φαρμακοποιούς, αρχής γενομένης αυτή την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου και συγκεκριμένα για το μήνα Ιούνιο και το μέρος του Αυγούστου.
Επίσης, όπως ανακοινώθηκε, στις 12 Δεκεμβρίου θα αποπληρωθεί το χρέος Σεπτεμβρίου.

Το χρονοδιάγραμμα θα ισχύσει υπό την προϋπόθεση ότι ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός σύλλογος θα αποφασίσει να αρχίσει άμεσα η χορήγηση επί πιστώσει φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, αναφέρει η ανακοίνωση.

Εξάλλου, μέσω της νέας δόσης από την τρόικα, θα πληρωθούν έως το τέλος Οκτωβρίου και χρέη του Δημοσίου από το 2011.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος από την πλευρά του συνεδριάζει για να καθορίσει την στάση του από εδώ και πέρα.

Δείτε το σχετικό Video



Θεσπίζουν προσωπικό ελάχιστο εισόδημα -Τεκμήριο φορολόγησης ακόμη και το πτυχίο

Στο υπουργείο Οικονομικών συνεχίζεται η συζήτηση για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο καθώς και για το τρόπο πάταξης της φοροδιαφυγής από περίπου 1.000.000 ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες. Στη λογική αυτή εξετάζεται και το ενδεχόμενο επιβολής νέων αντικειμενικών κριτηρίων που θα κινούνται στη λογική των τεκμηρίων για τον προσδιορισμό του φορολογητέου εισοδήματος.

Θεωρώντας ως δεδομένο ότι η συντριπτική ............

πλειοψηφία των ελεύθερων επαγγελματιών φοροδιαφεύγει δηλώνοντας εισοδήματα ακόμη και κάτω από το αφορολόγητο όριο αναζητούνται μέτρα που ορισμένοι μπορεί να τα χαρακτηρίσουν ακραία. Στα μέτρα αυτά περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων τόσο η ειδικότητα,όσο και οι επιστημονικοί τίτλοι (βασικό πτυχίο, μεταπτυχιακά, διδακτορικά) του φορολογούμενου.

Ειδικότερα, τα 8 αντικειμενικά κριτήρια που εξετάζονται από το υπουργείο Οικονομικών είναι τα εξής:

Ο χρόνος άσκησης επαγγέλματος
Το είδος της επαγγελματικής δραστηριότητας
Ο χώρος άσκησης (τετραγωνικά) του γραφείου ή του καταστήματος
Η αντικειμενική αξία της έδρας του γραφείου ή του καταστήματος ή το ενοίκιο που καταβάλλεται
Τα πάγια έξοδα της επιχείρησης
Ο μοναδικός συντελεστής καθαρού κέρδους για επιχειρήσεις ή καθαρή αμοιβή για ελεύθερους επαγγελματίες
Ο συντελεστής απόδοσης μεταξύ ακαθάριστων και καθαρών εσόδων που θα ποικίλλει κατά περίπτωση
Η ειδικότητα και οι επιστημονικοί τίτλοι

Είναι προφανές ότι το υπουργείο Οικονομικών μελετά τους τρόπους με τους οποίους θα εξαλειφθεί το φαινόμενο των μηδενικών φορολογικών δηλώσεων από ελεύθερους επαγγελματίες θεσπίζοντας ουσιαστικά το προσωπικό ελάχιστο φορολογητέο εισόδημα για κάθε ελεύθερο επαγγελματία και επιτηδευματία.

Το ελάχιστο επαγγελματικό εισόδημα που θα προκύπτει από τη συγκεκριμένη διαδικασία θα μπαίνει στη συνέχεια σε δεύτερο κοσκίνισμα καθώς θα πρέπει να περάσει και από τα γενικά τεκμήρια διαβίωσης, όπως αυτά καθορίζονται για το σύνολο των φορολογουμένων.

Παράλληλα, από το υπουργείο Οικονομικών εξετάζεται και το ενδεχόμενο φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών από το πρώτο ευρώ των εσόδων τους, ενώ φαίνεται ότι έχει απομακρυνθεί άλλη πρόταση που προέβλεπε αύξηση του συντελεστή παρακράτησης από το 20% στο 25%.

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι θα καταργηθεί, στην περίπτωση που φυσικά υιοθετηθεί η εν λόγω πρόταση, το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ για τους φορολογούμενους με εισοδήματα από ατομικές επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες και θα ισχύσει η αυτοτελής φορολόγηση των καθαρών εισοδημάτων τους με συντελεστή 20%, όμοιο με αυτό που θα εφαρμόζεται για τις εταιρείες.

iefimerida

ΜΑΤ στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής»

Με μηνύσεις απειλεί η Χρυσή Αυγή μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την αντίδραση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης στα γεγονότα στη Ραφήνα, όπου μέλη του κόμματος και βουλευτές επιτέθηκαν σε αλλοδαπούς μικροπωλητές. Μάλιστα αναφέρει δεν υπάρχουν αστυνομικοί που φρουρούν το κτίριο, αλλά μόνο όσοι τους «παρακολουθούν παράνομα».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: ..........

«Αυτή τη στιγμή πάνοπλες διμοιρίες ΜΑΤ πολιορκούν τα κεντρικά μας γραφεία επί της οδού Δηλιγιάννη με ρητές εντολές να ελέγχουν και να προσαγάγουν όποιον κινείται προς τα γραφεία ή εξέρχεται από αυτά. Αυτή είναι η σταλινικού τύπου δημοκρατία του καθεστώτος του μνημονίου.

Οι άνθρωποι είναι εντελώς ανενημέρωτοι, αστοιχείωτοι και διακωμωδούν τους ίδιους τους εαυτούς τους: ούτε ένας αστυνομικός δεν έχει διατεθεί για τη φρούρηση των κεντρικών γραφείων της Χρυσής Αυγής. Ποιους θα αποσύρουν λοιπόν; Αυτούς που δεν έχουν διαθέσει ποτέ, παρ’ όλο που το ορίζει ο Νόμος; παρ’ όλο που η Χρυσή Αυγή είναι το μοναδικό πολιτικό κόμμα που έχει δεχθεί πλήθος δολοφονικών τρομοκρατικών επιθέσεων στα κεντρικά της γραφεία; Ή μήπως εννοούν τους αστυνομικούς που ασχολούνται με την παράνομη παρακολούθηση της Χρυσής Αυγής και υπάγονται στην Κρατική Ασφάλεια και συγκεκριμένα στο τμήμα προστασίας πολιτεύματος που εδράζεται στον 6ο όροφο της ΓΑΔΑ;

Πριν από ελάχιστα λεπτά τηλεοπτικοί σταθμοί επιβεβαίωσαν την είδηση της παράνομης επιχείρησης εις βάρος ενός νομίμου πολιτικού κόμματος. Ήδη το Νομικό Τμήμα του Κόμματος συντάσσει τις μηνύσεις που θα κατατεθούν άμεσα κατά παντός υπευθύνου».

24H

Έφοδος» του ΕΦΕΤ στα σχολικά κυλικεία

Εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς

Εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, τα κλιμάκια του ΕΦΕΤ πραγματοποιούν ελέγχους στα σχολικά κυλικεία της ελληνικής επικράτειας, προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι δε θα υπάρξουν φέτος περιστατικά υπέρβασης τηςάδειας λειτουργίας των κυλικείων.

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων ..............

(ΕΦΕΤ) λαμβάνοντας υπόψη τα ευρήματα από τις επιθεωρήσεις του προηγούμενου χρόνου, που κατέγραψαν αποκλίσεις σε ορισμένα κυλικεία τα οποία πωλούσαν προϊόντα καθ' υπέρβαση της άδειας λειτουργίας τους,θα εντατικοποιήσει τους ελέγχους του.

Επίσης, θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στον έλεγχο των κυλικείων όσον αφορά στην τήρηση των υγειονομικών συνθηκών και στα είδη που επιτρέπεται να διατίθενται στα σχολεία.

Το επιστημονικό προσωπικό του ΕΦΕΤ, συνεχίζοντας την προσπάθεια που ξεκίνησε το 2011 για την προώθηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών, θα συνεχίσει την υλοποίηση στοχευμένων ερευνών σε σχολεία, σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες των μαθητών, ενώ σύμφωνα με την ισχύουσα υγειονομική νομοθεσία, τα επιτρεπόμενα προς πώληση τρόφιμα στα κυλικεία των σχολείων θα είναι μόνο τα ακόλουθα:

Σάντουιτς και τοστ τυποποιημένα (με ψωμί ολικής άλεσης ή λευκό) με τυρί ή και γαλοπούλα (από λαχανικά επιτρέπεται η προσθήκη ντομάτας).
Απλά αρτοσκευάσματα, όπως φρυγανιές, αρτίδια, φρατζολάκια, σησαμένια κουλούρια, παξιμάδια, κριτσίνια (σε ατομική συσκευασία 50g).
Σταφιδόψωμο (σε ατομική συσκευασία έως 60g).
Μουστοκούλουρα (σε ατομική συσκευασία έως 60g).
Μπισκότα απλά, χωρίς γέμιση (σε ατομική συσκευασία έως 60g).
Τυρόπιτα ή Σπανακόπιτα με τυρί φέτα ή κασέρι.
Γιαούρτι «παντός τύπου».
Φρέσκα φρούτα (καλά πλυμένα, σε ατομική συσκευασία).
Ξηρά φρούτα, όπως σύκα, δαμάσκηνα, βερίκοκα χωρίς κουκούτσι (σε ατομική συσκευασία έως 50g).
Γάλα με λίγα λιπαρά, γάλα πλήρες και γάλα με κακάο (έως 250ml για το γάλα με κακάο, έως 330ml για το σκέτο γάλα).
Ρυζόγαλο απλό, κρέμα απλή (έως 150ml).

iefimerida

ΔΙΗΜΕΡΟ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Αναστολή λειτουργίας των δήμων
στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου 2012


Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου,
• Πανελλαδική Συγκέντρωση στη Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11.00 π.μ.
• Πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών
• Συνάντηση Αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ με τον Υπουργό Οικονομικών


Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου .............


• Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ με το Προεδρείο της Βουλής
• Ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση των δήμων της χώρας
• Καθορισμός κοινής συνεδρίασης των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης και Οικονομικών με τη συμμετοχή της ΚΕΔΕ



Ο Βαξεβάνης περιγράφει την επίθεση εναντίιον του.

Ο δημοσιογράφος με κείμενό του αναφέρεται στην εισβολή αγνώστων στο σπίτι του και για την ενέδρα που θέλησαν να του στήσουν. Πως γλίτωσε. Μιλά για την επίθεση που δέχτηκε τα ξημερώματα Κυριακής.

Ο δημοσιογράφος αναφέρει πως τον παρακολουθούσαν για μέρες και πως θέλησαν να του στήσουν ενέδρα. Ωστόσο στάθηκε τυχερός καθώς ένα σκασμένο λάστιχο και ένα σκυλί που τον αγαπούσε πολύ στάθηκαν σωτήριες "επεμβάσεις" για εκείνον.

Διαβάστε όπως περιγράφει ο ίδιος τις δραματικές ..............

ώρες που βίωσε και το "θέατρο του παραλόγου" με την αστυνομία.

Ενέδρα

"Υπάρχει ένας ασφαλής τρόπος να πεις την αλήθεια όταν υπάρχουν πράγματα που σε μπερδεύουν ή που σε φοβίζουν. Να πεις τα γεγονότα. Στα γεγονότα συμπεριλαμβάνεται (δυστυχώς για κάποιους) και η βεβαιότητα που αποκτάς ξαφνικά, όταν απέναντί σου υπάρχει κάποιος που αντιλαμβάνεσαι πως είναι αυτός που είναι εκεί για να σε σκοτώσει.

Στην δουλειά μου, λόγω της φύσης της κινδύνευσα αρκετές φορές. Δεν το δημοσιοποίησα ποτέ γιατί αυτό δεν αφορά τον κόσμο. Τον κόσμο τον αφορά η είδηση και όχι πώς την βγάζεις. Θεωρώ ανόητο κάποιος δημοσιογράφος να κάνει αυτορεπορτάζ με το πόσο κινδυνεύει. Είναι το ίδιο ανόητο με το να ακούς κάποιον εναερίτη της ΔΕΗ, την ώρα που περνάς κάτω από την κολώνα που είναι σκαρφαλωμένος να φωνάζει «κινδυνεύω, κινδυνεύω». Το λογικότερο είναι να τους πεις «κάνε καμιά άλλη δουλειά, ρε φίλε».

Οι λόγοι που δημοσιοποιώ για πρώτη φορά τι μου συνέβη, είναι γιατί δεν αφορά μόνο εμένα και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από εμένα. Είναι η λειτουργία ενός παρακράτους που προσπαθεί να επιβληθεί ως νομοτελειακή λειτουργία της αγριότητας των ημερών. Μέχρι που να πιστέψουμε πως πρέπει να κρυφτούμε στα σπίτια μας, να μην ακούμε και κυρίως να μην μιλάμε ακόμη και όταν βλέπουμε.

Όπως όλοι οι άνθρωποι, φοβάμαι. Μόνο οι βλάκες δεν φοβούνται. Και αυτό που φοβάμαι είναι πως αν την Κυριακή για καλή μου τύχη δεν έμενε από λάστιχο με τη μηχανή και δεν είχα ένα σκυλί που μ’ αγαπούσε πολύ, ίσως να μην ζούσα.

Ας πάμε στα πραγματικά γεγονότα.

Ζω σε ένα απομονωμένο σπίτι στην Άνοιξη με 3 σκυλιά. Το πρωί του Σαββάτου τα σκυλιά άρχισαν να γαβγίζουν έντονα. Βγήκα στη βεράντα του σπιτιού και είδα ένα ζευγάρι (άντρας και γυναίκα) να κοιτάει το σπίτι. Τους ρώτησα από μακριά αν θέλουν κάτι. Γύρισαν χωρίς να πουν κουβέντα και έφυγαν.

Το μεσημέρι του Σαββάτου η μηχανή με την οποία μετακινούμαι έπαθε λάστιχο. Δεν ήξερα την ώρα που έβριζα γι αυτή μου την ατυχία, πόσο τυχερός ήμουν. Άφησα την μηχανή σε ένα βουλκανιζατέρ που είχε όμως κλείσει στη γειτονιά. Το βράδυ πήγα με την παρέα μου σε ένα ουζερί που συχνάζω στη Δροσιά. Λίγες ώρες αφού συνέβησαν όλα, τρεις διαφορετικοί άνθρωποι με ενημέρωσαν πως το βράδυ εκείνο έξω από το ουζερί πέρασε αρκετές φορές μια μηχανή με αναβάτη κάποιον τύπο με μαύρο μπουφάν μηχανής, σκούρο κράνος και μεγάλο τσαντάκι στη μέση. Αυτοί που τον εντόπισαν ήταν μαγαζάτορες που φοβήθηκαν πως μπορεί αυτός ο τύπος να ήταν κάποιος ληστής. Την ώρα όμως που συνέβαινε αυτό, δεν το ήξερα.

Στη μιάμιση περίπου το βράδυ, έφυγα από το ουζερί με κάποιον φίλο ο οποίος προθυμοποιήθηκε να με πάει σπίτι. Λίγο πριν στρίψουμε για το στενό που βγάζει στο σπίτι μου, διακρίναμε δύο αυτοκίνητα να είναι παράλληλα στο δρόμο, στραμμένα προς την κατεύθυνσή μας μπλοκάροντας το πέρασμα. Ζήτησα από το φίλο μου να συνεχίσει αντί να στρίψει. Στρίψαμε από το επόμενο στενό αλλά δεν σταματήσαμε στο σπίτι. Συνεχίσαμε ώστε να βρεθούμε πίσω από τα αυτοκίνητα και να δούμε ποιοι ήταν αυτοί. Τα αυτοκίνητα όμως είχαν φύγει.

Πήγα λοιπόν στο σπίτι, αρκετά ανήσυχος για την ασυνήθιστη «κινητικότητα» στην περιοχή μου. Μπήκα στο σπίτι χωρίς να ανάψω φώτα και αφού πίστεψα ή μάλλον θέλησα να πιστέψω πως τίποτα δεν συμβαίνει, κοιμήθηκα.

Στις 04:40 τα ξημερώματα ένα από τα σκυλιά, άρχισε να γαυγίζει με μανία, αλλά να παραμένει έξω από την πόρτα αντί να κινηθεί μέσα στον κήπο μου. Βγήκα πολύ προσεκτικά στον κήπο φροντίζοντας να κινούμαι στα πιο σκοτεινά σημεία του. Ήταν μια τεράστια ανοησία που όμως μπορεί και να με έσωσε.

Φτάνοντας στη μέση του κήπου είδα αυτό που πολλές φορές έχω σκεφτεί ότι μπορεί να συμβεί. Είναι αδύνατο όμως να το αντιμετωπίσεις όταν συμβαίνει. Ένας ψηλός άντρας ήταν στο πάνω μέρος του οικοπέδου. Εκτεθειμένος προς την μεριά του σπιτιού, αλλά καλά προστατευμένος από το βλέμμα αυτού που θα έμπαινε στο σπίτι. Ήταν καθισμένος στο παρτέρι, ακούνητος, στωικός σχεδόν, με την πλάτη ακουμπισμένη στον τοίχο της πόρτας.

Επέστρεψα προσεκτικά στο εσωτερικό τους σπιτιού και κάλεσα το 100. Στις 04:51, είπα στην τηλεφωνήτρια της Άμεσης Δράσης τι συμβαίνει ποιός είμαι, ποιά είναι η διεύθυνση και διευκρίνισα πως είχα οπτική επαφή με τον εισβολέα, ο οποίος όμως δεν με είχε δει.

Αμέσως μετά τηλεφώνησα στο γείτονά μου, του είπα τι συμβαίνει και του ζήτησα να είναι σε ετοιμότητα μέχρι να φτάσει η Αστυνομία. Λίγα λεπτά αργότερα, άκουσα θόρυβο έξω από την πόρτα, κλαδιά να σπάνε και το σκυλί να γαβγίζει μανιασμένα. Δεν ήξερα αν κάποιοι αποχωρούν ή κάνουν επίθεση εναντίον μου.

Κατέβηκα στον κάτω όροφο για να μπορώ να φύγω αν χρειαστεί. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή, δύο άτομα άρχισαν να τρέχουν μπροστά από το παράθυρο, κατευθυνόμενοι προς το κάτω μέρος του οικοπέδου. Σκαρφάλωσαν τα κάγκελα και έφυγαν από το σημείο ακριβώς που στεκόταν το ζευγάρι που παρακολουθούσε το σπίτι το προηγούμενο πρωί. Άνοιξα την πόρτα και δύο ακόμη άτομα πετάχτηκαν από τον κήπο ακολουθώντας τους προηγούμενους δύο.

Άρχισα να φωνάζω και οι γείτονες βγήκαν στα μπαλκόνια. Βγήκα από το σπίτι και συναντήθηκα μαζί τους στον δρόμο. Μετά από μερικά λεπτά ήρθε το 100 και αμέσως μετά ένα συμβατικό αυτοκίνητο της Ασφάλειας. Οι άντρες της Ασφάλειας μου είπαν πως επί αρκετή ώρα έψαχναν το σπίτι γιατί το Κέντρο τους είχε δώσει τον αριθμό 4, ενώ εγώ μένω στο 8 και βέβαια ανέφερα το 8 ως αριθμό του σπιτιού μου. Τα υπόλοιπα είχαν αρκετή αγωνία αλλά δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία.

Στις 7 πμ, όταν είχε ξημερώσει, βγήκα στον κήπο και άρχισα να φωτογραφίζω σπασμένα κλαδιά, πατήματα και να αναζητώ οποιοδήποτε στοιχείο. Έφτασα ως την είσοδο, όπου διέκρινα πως στο σημείο που στεκόταν ο εισβολέας που είχα δει, ένα μικρό παράθυρο του γείτονα ήταν ανοιχτό. Υπέθεσα πως όταν έφτασε η Αστυνομία μπήκε από εκεί στο διπλανό σπίτι γιατί δεν προλάβαινε να φύγει. Ξανακάλεσα την αστυνομία για να ερευνήσει το διπλανό σπίτι όπου μένει ένας άρρωστος ηλικιωμένος. Η αστυνομία έφτασε για δεύτερη φορά με μεγάλες δυνάμεις πια και ερεύνησε το σπίτι. Δεν βρήκε τίποτα. Τρία παράθυρα του σπιτιού ήταν ανοιχτά, αλλά όχι παραβιασμένα. Από τη σκόνη και τα σκουπίδια στις ράγες ανοίγματος φαινόταν ότι ήταν ανοιχτά επί μήνες.

Έδωσα κατάθεση για όλα αυτά στην Ασφάλεια. Λίγο πριν τελειώσω, ο διοικητής μου είπε πως μάλλον πρόκειται για διάρρηξη γιατί βρήκαν και έναν σπασμένο αφαλό κλειδαριάς. Του απάντησα πως τα παράθυρα του γείτονα ήταν ανοιχτά και δεν χρειαζόταν καμιά διάρρηξη. Μεταξύ σοβαρού και αστείου του είπα επίσης πως αν κάποιοι ήθελαν να με σκοτώσουν, δεν χρειαζόταν να δείξουν ότι σκοτώνουν έναν δημοσιογράφο, αλλά κάποιον που βρέθηκε τη λάθος στιγμή σε λάθος σημείο. Ένα άτυχο δηλαδή σε κάποια διάρρηξη.

Τις επόμενες ώρες μίλησα με αρκετούς ανθρώπους που χειρίζονται επιχειρησιακά θέματα ασφάλειας και τους οποίους γνωρίζω εξαιτίας της δουλειά μου. Το σενάριο το οποίο θεωρούν ως δεδομένο είναι ένα. Το σπίτι ήταν υπό παρακολούθηση όπως και εγώ. Η ατυχία που είχα με την μηχανή, προφανώς μπέρδεψε τους δράστες, οι οποίοι περίμεναν να με δουν να φτάνω με τη μηχανή. Μπήκαν στην αυλή μου και το διπλανό οικόπεδο περιμένοντας να φτάσω. Ο εισβολέας πίσω από την εξώπορτα θα είχε τον πρώτο λόγο, ενώ θα με εγκλώβιζαν δύο από το διπλανό οικόπεδο και δύο από το κάτω μέρος του κήπου μου. Δεν ήξεραν πως ήμουν ήδη στο σπίτι και αιφνιδιάστηκαν.

Πρέπει να πω πως αυτό το σενάριο το πιστεύω αν και είναι το τελευταίο που θέλω να ισχύει. Δεν κάνει κανένας διάρρηξη στο διπλανό σπίτι, στρατοπεδεύοντας στο δικό μου. Ούτε έχει ακροβολισμένο ένα στρατό. Ούτε τοποθετεί κάποιον πίσω από την πόρτα που θα έμπαινα. Απέναντι από το σπίτι του γείτονά μου υπάρχουν 3 μισοτελειωμένες οικοδομές, ιδανικές για να ελέγχουν την περιοχή και την όποια επιχείρηση «διάρρηξης». Όπως και ένα άδειο οικόπεδο γεμάτο με χόρτα. Προτίμησαν όμως το σπίτι μου με τρία άγρια σκυλιά.

Πριν από 3 μέρες, ένας άνθρωπος που ζήτησε να με συναντήσει για μια πολύ σοβαρή υπόθεση, φεύγοντας μου είπε «πρόσεχε γιατί μπορεί να σε φάνε και να σκηνοθετήσουν μια ληστεία ή μια διάρρηξη». Ξέρω πολύ καλά ότι αυτό συμβαίνει συχνά. «Άγνωστοι» ληστές μπορούν να πέσουν σε άτυχους μάρτυρες ή δημοσιογράφους. Επειδή έχουν συμβεί πολλά και το παρακράτος είναι εκτός από επικίνδυνο και μια γλίτσα που κολλάει παντού, στις 25 Μαΐου που είχε κάνει μία ακόμη προσπάθεια με την εμπροσθοφυλακή του, είχα γράψει ένα άρθρο για αυτό που μπορεί να συμβεί. Και δυστυχώς συνέβη, νομίζω.

Η Αστυνομία μπορεί να ανακοινώσει ό,τι θέλει. Δεν με απασχολεί. Μια αστυνομία που στέλνει ένα στραπατσαρισμένο ασφαλίτικο σε λάθος αριθμό οδού, την ώρα που ξέρει ότι ένας δημοσιογράφος έχει δεχθεί εισβολή, δεν έχει αξιοπιστία σε τίποτα. Την δεύτερη φορά που κάλεσα το 100, μου είπαν να καλέσω το Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Στεφάνου. Και από εκεί που ξαναείπαν να καλέσω το 100. Η δε, τηλεφωνήτρια όταν ξανακάλεσα αγανακτισμένος, με ρωτούσε διάφορα «κουφά» στοιχεία ταυτότητας (μέχρι και τι δουλειά κάνω) προκειμένου να δώσει εντολή για να ενεργήσουν. Όχι αυτή την Αστυνομία δεν την θεωρώ αξιόπιστη αν και θεωρώ πολλά από τα στελέχη της και τους αστυνομικούς της. Ακόμα και αν συλλάβουν «διαρρήκτες».

Να προσθέσω ένα ακόμη στοιχείο. Πριν ανακοινώσω οτιδήποτε, φροντίζοντας απλώς να συλλέξω όσο πιο πολλά στοιχεία μπορούσα, ένα από τα γνωστά blog παρακρατικής δράσης έκανε ανάρτηση για να ακυρώσει εκ των προτέρων την όποια δική μου ανακοίνωση. Σύμφωνα με την ανάρτηση, γνωστός δημοσιογράφος παρουσιαστής, προσπαθούσε να πείσει γνωστό επιχειρηματία για τον οποίο κάνει ειδικές αποστολές για τα συμφέροντά του, πως δέχθηκε επίθεση. Η επίθεση μάλιστα, έλεγε δεν είχε καμιά επιβεβαίωση από την αστυνομία. Ακόμη και αν μία στις χίλιες πίστευα πως δεν έκαναν καμιά επίθεση εναντίον μου, το «δημοσίευμα» με πείθει. Όταν το παρακράτος τρέχει να προκαταβάλει την κοινή γνώμη, το έχεις χτυπήσει αλύπητα και έχει αρχίσει να φοβάται.

Ως επίλογο θέλω να σας γράψω ένα μήνυμα που μόλις ήρθε από τη φίλη μου τη Νικολέτα «Τι να πω, ζούμε Μεσαίωνα ενώ πιστεύουμε ότι έχουμε Δημοκρατία. Να προσέχεις και το ξέρεις ότι δεν είσαι μόνος».

Το ξέρω και γι αυτό θα συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω. Δεν θα ζητήσω ούτε φρουρές ούτε όπλα. Συνεχίζω να πιστεύω πως χρειαζόμαστε απλώς αλήθειες.

ΥΓ Προς παπαγαλάκια: Πρέπει να καταλάβετε ότι δεν είσαστε πια οι πολύχρωμες πόρνες του συστήματος, αλλά αυτοί που το εκθέτουν. Το ψέμα σας είναι αυτό που απλώς αποδεικνύει την αλήθεια μου".

Κουτί πανδώρας

Νοσοκομείο Κυπαρισσίας: Τι είπε ο Κόλλιας του Λυκουρέντζου

Το ζήτημα της λειτουργίας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας έθεσε ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας στον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Λυκουρέντζο στη συνάντηση – σύσκεψη που έγινε στο περιθώριο των εγκαινίων του Αξονικού Τομογράφου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Ο Δήμαρχος ανέπτυξε και προφορικά την επιχειρηματολογία που έχει συμπεριλάβει στο σχετικό υπόμνημα που έχει ήδη στείλει στον Υπουργό.

Ο Υπουργός επιφυλάχθηκε να απαντήσει εν όψει .........

οριστικοποίησης των σχετικών προτάσεων - αποφάσεων για το ζήτημα του Νοσοκομειακού Χάρτη της Χώρας. Για το ζήτημα αυτό ένδειξη των προθέσεων του Υπουργού προσβλέπουμε να υπάρξει στην απάντησή του σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Μεσσηνίας κ. Δημητρίου Σαμπαζιώτη εντός των προσεχών ημερών.

Ο Δήμος εμμένει στην διατήρηση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και θα επιδιώξει ουσιαστικό και αναλυτικό διάλογο σε προγραμματιζόμενη συνάντηση του Δημάρχου με τον Υπουργό Υγείας.

Φιλιατρά: Διακοπή νερού αύριο Τρίτη

Χωρίς νερό από τις 8 το πρωΐ μέχρι τις 2 το μεσημέρι θα μείνουν αύριο Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου τα Φιλιατρά λόγω απαραίτητων εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης.
Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να αποκατασταθεί η υδροδότηση νωρίτερα απο τις δυο.



Ο ΕΟΦ για το σκεύασμα Sintrom

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ενημερώνει σχετικά με το θέμα του σκευάσματος Sintrom.

Από τα μέχρι τώρα δεδομένα που έχει διερευνήσει ο ΕΟΦ, παρατηρείται μικρή μείωση της προμήθειας του φαρμάκου από την αρμόδια εταιρεία για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2012, σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2011, ενώ οι παράλληλες εξαγωγές για τους πρώτους 7 μήνες του 2012 είναι πολύ περιορισμένες.

Ως εκ τούτου, ο ΕΟΦ ζήτησε από την αρμόδια εταιρεία ...........

να αυξήσει άμεσα την προμήθεια του φαρμάκου στην ελληνική αγορά, αίτημα το οποίο έγινε αποδεκτό.

Παράλληλα διερευνούνται τα στοιχεία των παράλληλων εξαγωγών για το μήνα Αύγουστο 2012, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν απαιτούνται μέτρα περιορισμού.

ΕΟΦ - Iatronet

Τέλος στην κύστη κόκκυγος με laser

Με τη χρήση laser ή με Ραδιοσυχνότητες (R-F -νεότερη τεχνική εξέλιξη) και τοπική αναισθησία δίνουν πλέον οι χειρουργοί οριστική λύση στο πρόβλημα της κύστης κόκκυγος που ταλαιπωρεί ένα στους δυο άνδρες σε σχέση με τις γυναίκες!

Μάλιστα με τη χρήση laser ή Ραδιοσυχνοτήτων (R-F) η χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση της κύστης κόκκυγος-σε σχέση με το ανοιχτό χειρουργείο- είναι για τον ασθενή ανώδυνη και διαρκεί περίπου μισή ώρα!

‘Η αλματώδης εξέλιξη της τεχνολογίας στον τομέα ............

της ιατρικής και ιδιαίτερα της χειρουργικής, μάς βοηθά οι επεμβάσεις να είναι πιο γρήγορες και ταυτόχρονα να δίνουν οριστική λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ασθενής, όπως η περίπτωση της κύστης κόκκυγος’, τονίζει ο Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Αθήνας, γενικός χειρουργός κ. Αναστάσιος Ξιάρχος.

Σύμφωνα με τον κ. Ξιάρχο, το κέρδος από την εξέλιξη στην τεχνολογία και την εφαρμογή της στη χειρουργική είναι πολύ μεγάλο τόσο για τους ασθενείς όσο και για τα ασφαλιστικά ταμεία.
Κι αυτό γιατί μειώνουν σημαντικά το χρόνο της χειρουργικής επέμβασης, της παραμονής του ασθενή στο νοσοκομείο, της αποθεραπείας και της επιστροφής στην εργασία του.

Τι είναι η κύστη κόκκυγος-συμπτώματα

Η κύστη κόκκυγος ή τριχοφωλεακό συρίγγιο είναι μια χρόνια φλεγμονή στην περιοχή του κόκκυγα (στην ουρά). Ο κυστικός αυτός σχηματισμός δημιουργείται, συνήθως από διείσδυση τριχών μέσα στο δέρμα, αλλά ενδέχεται να οφείλεται και σε κύστη που σχηματίστηκε κατά την εμβρυϊκή ζωή του ασθενή.
Η πάθηση είναι περισσότερο συνηθισμένη στους άνδρες σε σχέση με τις γυναίκες και εμφανίζεται κυρίως σε ηλικίες μεταξύ της εφηβείας και των 40 ετών. Παράλληλα, παρατηρείται συχνότερα σε δασύτριχα ή παχύσαρκα άτομα παρόλα αυτά, εξαιρετικά συχνά συναντάται και σε λεπτά άτομα.
Τα συμπτώματα ποικίλουν από άνθρωπο σε άνθρωπο και μπορεί να είναι :

Eμφάνιση μιας μικρής διόγκωσης στην ουρά
Δημιουργία μεγάλης και επώδυνης φλεγμονώδους μάζας- αποστήματος
Εκροή υγρού ή πυώδους υλικού από το απόστημα
Το απόστημα όταν φλεγμαίνει γίνεται κόκκινο, διογκώνεται και σκληραίνει, ενώ μπορεί να εκρέει δύσοσμο πύον.

Επιπλέον, η φλεγμονή προκαλεί, σε ορισμένες περιπτώσεις, πυρετό, καταβολή του οργανισμού και ναυτία.

Χειρουργική αντιμετώπιση και θεραπεία

Η χωρίς επιπλοκή κύστη κόκκυγος ελάχιστα ενοχλήματα προκαλεί. Συχνά η ύπαρξή της γίνεται αντιληπτή από τη ρύπανση του εσωρούχου με οροαιματώδη υγρό.
Στην οξεία μορφή παρουσιάζεται με ισχυρό πόνο, δημιουργία αποστήματος και ίσως πυρετό. Εδώ η χειρουργική παρέμβαση πρέπει να είναι άμεση.

Σύμφωνα με τον κ. Ξιάρχο ‘Η ενδεικνυόμενη θεραπεία εξαρτάται από την κατάσταση της νόσου. Ένα οξύ απόστημα ελέγχεται, συνήθως, με διάνοιξη και παροχέτευση, ώστε να απελευθερωθεί το πύον, να ελαττωθεί η φλεγμονή και να ανακουφιστεί ο ασθενής από τον πόνο.

Μια χρονίζουσα κύστη κόκκυγος, όμως, θεραπεύεται αποτελεσματικά μόνο με χειρουργική επέμβαση. Η χειρουργική επέμβαση έχει σκοπό να αφαιρεθεί πλήρως η κύστη, μαζί με τους συνοδούς πόρους και τα συρίγγια.

Η επιλογή της κατάλληλης τεχνικής για την επέμβαση γίνεται έπειτα από συζήτηση με τον ασθενή. Εμείς προτείνουμε στους ασθενείς μας αντί του νυστεριού την επέμβαση Laser ή R-F, για λιγότερη απώλεια αίματος και ταχύτερη επούλωση, αλλά κυρίως για σημαντικά λιγότερο μετεγχειρητικό πόνο. Η πιθανότητα υποτροπής ουσιαστικά μηδενίζεται’.

Επίσης όπως διευκρινίζει ο διευθυντής χειρουργός πριν από την επέμβαση.

Γίνεται προσεκτική χαρτογράφηση της περιοχής, ώστε να αποκαλυφθεί η κύστη, αλλά συχρόνως και όλοι οι συριγγώδεις πόροι
Με τη χρήση laser ή και R-F, αφαιρούνται με ακρίβεια χιλιοστού τόσο η κύστη όσο και κάθε συριγγώδης πόρος. Αυτό παρέχει οριστική θεραπεία και μηδενίζει ουσιαστικά τις πιθανότητες εμφάνισης του προβλήματος στο μέλλον.

Επειδή έχει γίνει χαρτογράφηση της βλάβης και έχει αφαιρεθεί κάθε παθολογικός ιστός, δεν είναι αναγκαίο να μείνει ανοιχτό το τραύμα. Έτσι, δεν απαιτούνται καθημερινές, επώδυνες αλλαγές, διότι κλείνει με ασφάλεια το τραύμα κατά την ημίκλειστη μέθοδο ή τελείως.

Ο ασθενής φεύγει έπειτα από μία ώρα από το νοσοκομείο και επιστρέφει στις καθημερινές του δραστηριότητες άμεσα. Την τρίτη ημέρα γίνεται η αφαίρεση των γαζών από τον χειρουργό και αμέσως μετά επιτρέπεται το ντους και το μπάνιο.

iatronet

Νέα μελέτη ρίχνει φως στη πολυσυζητημένη σύγκριση ηλεκτρονικού και συμβατικού τσιγάρου

Ερευνητές των Πανεπιστημίων της Θεσσαλίας και της Κρήτης, μετά από σχετικές μελέτες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο ίσως ν' αποτελεί μία πιο ασφαλή μέθοδο καπνίσματος σε σχέση με το κανονικό τσιγάρο, η οποία μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο που προκαλεί η επιδημία του καπνίσματος κανονικών τσιγάρων.

Στα πλαίσια της μελέτης, οι ερευνητές ...........

συνέκριναν την επίδραση του κανονικού και του παθητικού καπνίσματος συμβατικού τσιγάρου με το κάπνισμα ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Στο πείραμα, εξετάστηκαν 15 καπνιστές και 15 μη καπνιστές άνδρες και γυναίκες και μελετήθηκαν οι επιπτώσεις καπνίσματος δύο τσιγάρων σε σχέση με την αντίστοιχη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Αντίστοιχα, για το παθητικό κάπνισμα, μελετήθηκαν οι επιπτώσεις της έκθεσης για μία ώρα σε συνθήκες παθητικού καπνίσματος κοινού τσιγάρου και ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι μετά το κάπνισμα δύο κανονικών τσιγάρων, καθώς επίσης κι έπειτα από παθητικό κάπνισμα κανονικού τσιγάρου τα κύτταρα του αίματος που ενεργοποιούνται στη φλεγμονή αυξήθηκαν στατιστικά σημαντικά σε σχέση με τα άτομα που κάπνισαν (κανονικά και παθητικά) ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Αυτό δείχνει ότι ενώ το κανονικό τσιγάρο ενεργοποιεί την διαδικασία της φλεγμονής, που είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη παθήσεων όπως ο καρκίνος και τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Αντίθετα, το κανονικό και το παθητικό κάπνισμα ηλεκτρονικού τσιγάρου δεν έδειξαν ανάλογα αποτελέσματα, γεγονός που οδηγεί στ συμπέρασμα ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο ίσως αποτελεί μια πιο ασφαλή μέθοδο καπνίσματος σε σχέση με το κανονικό τσιγάρο.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής είναι πολύ σημαντικά, αν αναλογιστεί κανείς ότι κάθε χρόνο πεθαίνουν περίπου 6 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο από το κάπνισμα, παθητικό ή μη.

iefimerida

Ενόψει ανακοινώσεων για ΕΟΠΥΥ

Τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την αποπληρωμή των φαρμακοποιών και γιατρών του ΕΟΠΥΥ αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, την ώρα που συνεχίζονται οι αντιδράσεις από τους φαρμακευτικούς συλλόγους.

Οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας συνεχίζουν τη μη χορήγηση επί πιστώσει φαρμάκων στους αφαλισμένους, ενώ οι γιατροί προχωρούν εκ νέου σε επίσχεση εργασίας σε όλη τη χώρα.

Την Κυριακή ο αναπληρωτής υπουργός μίλησε για ............

άμεση εξόφληση των παλαιών χρεών του οργανισμού στην εκπομπή "Mega Σαββατοκύριακο", ξεκαθαρίζοντας πως αυτά θα καλυφθούν αμέσως μετά την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 31 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 1,5 δισ. προορίζεται για τον οργανισμό, προαναγγέλοντας τις σημερινές επίσημες ανακοινώσεις.

Ενέδρα επίθεσης στον Κ.Βαξεβάνη!

Ενέδρα είχαν στήσει στον Κώστα Βαξεβάνη τα ξημερώματα της Κυριακής στο σπίτι του. Ο δημοσιογράφος αντιλήφθηκε την παρ’ ολίγο εισβολή όταν γάβγισε ο σκύλος του και είδε πέντε άγνωστους έξω από τις πόρτες. Υποψιασμένος, ειδικά μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις του HOT DOC, ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία ενώ οι άγνωστοι τράπηκαν σε φυγή.
Από την αστυνομία μιλάνε για απόπειρα κλοπής αλλά ..............

το ερώτημα αν χρειάζονται πέντε άτομα για μια ληστεία παραμένει.

Τυπολογίες

Ο Αγροτικός Σύλλογος για την επιστροφή του ΦΠΑ

ΠΡΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Κύριε υπουργέ. Ενω έχουμε φτάσει στο μήνα Σεπτέμβρη και η επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες της περιοχής δεν έχει γίνει, ενώ τα εκκαθαριστικά σημειώματα έχουν έρθει, και έχει πληρωθεί η πρώτη δόση τουλάχιστον.

Η καθυστέρηση εκ μέρους της ΔΟΥ Κυπαρισσίας..............

με το πρόσχημα που επικαλούνται έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους αγρότες.

Ο πρωτογενής τομέας που επικαλείσθε, ότι θα βοηθήσει την χώρα μας να βγει από την κρίση, έχει τεράστιο πρόβλημα κάτι που επιδεινώνεται με την μη έγκαιρη καταβολή του ΦΠΑ

Κατόπιν αυτών ζητάμε να επισπευσθούν οι διαδικασίες του ελέγχου με περισσότερο προσωπικό. Κάτι που μας βρίσκει σύμφωνους να γίνει αυστηρός ΄έλεγχος και όχι όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια που οδήγησε στο να καρπωθούν αγρότες και μη τεράστια ποσά επιστροφής ΦΠΑ από πλαστά τιμολόγια.

Δεν στηρίζεται ο πρωτογενής τομέας σε αυτές τις πολιτικές.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Γιώργος Αλεξανδρόπουλος

Ο Γραμματέας
Γριβοκωστόπουλος Γιάννης

Urbi et Orbi: Σκέψεις για ορισμένες αναγκαίες θεσμικές μεταρρυθμίσεις

Άρθρο του Επίκουρου Καθηγητή Πανεπιστημίου Αιγαίου Θεόδωρου Κουτρούκη στο Φιλιατρά News

Μολονότι η χώρα τέθηκε σε «κατάσταση οικονομικής πολιορκίας», το πολιτικό καθεστώς που εξέθρεψε η μεταπολιτευτική ευδαιμονία εξακολουθεί να παραμένει σε κατάσταση αφασίας, λαϊκίστικο και φοβικό, αδυνατώντας να αντιληφθεί η/ και να δράσει για την ανόρθωση της χώρας.

Σε αυτό το τοπίο εξακολουθούν να ευδοκιμούν το ρουσφέτι, η δωροληψία, η μίζα, η ψηφοθηρία, η διάβρωση της αυτονομίας των θεσμών, η θέση του κομματικού συμφέροντος άνω τού γενικού, τα πελατειακά δίκτυα, η υπερτροφική διαφθαρμένη δημόσια διοίκηση, ο στραγγαλισμός της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, η αδιαφάνεια, το λάδωμα, το γρηγορόσημο κ.α.

Είναι φανερό ότι καθώς η χώρα ανέρχεται το δικό της ...........

Γολγοθά, είναι ευκαιρία να αλλάξει όλα εκείνα που την οδήγησαν στην εποχή των οικονομικών παγετώνων, προωθώντας ορισμένα μέτρα- αφού πρωτύτερα εξειδικευτούν κατόπιν δημόσιας διαβούλευσης. Ενδεικτικά αναφέρονται:
• Θέσπιση συνταγματικών «βαλβίδων» για την αποφυγή του εκ νέου εκτροχιασμού του δημόσιου χρέους οποτεδήποτε στο μέλλον.
• Απόσυρση των κομμάτων από κάθε στρεβλωτική παρέμβαση στους δύο πάλαι ποτέ πυλώνες της δημοκρατίας την τοπική αυτοδιοίκηση και το συνδικαλισμό.
• Κατάργηση της απόσπασης κρατικών υπαλλήλων σε βουλευτικά και κομματικά γραφεία.
• Δραστικός περιορισμός της κρατικής χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων και αυστηρός έλεγχος των οικονομικών τους.
• Μείωση αριθμού βουλευτών στους διακόσιους (200)
. Καθιέρωση διατάξεων που θα διασφαλίζουν την εξάντληση της τετραετούς θητείας των κοινοβουλίων και θα αποτρέπουν τη διάλυση της βουλής για εντελώς προσχηματικούς λόγους με μοναδικό κριτήριο τον εκλογικό αιφνιδιασμό της αντιπολίτευσης και μεταφορά της αρμοδιότητας αυτής σε διαφορετικό θεσμικό όργανο από εκείνο της Κυβέρνησης
• Άρση του καθεστώτος της ειδικής ασυλίας των βουλευτών από τη δικαιοσύνη, με την επιφύλαξη της ελεύθερης έκφρασης της γνώμης τους και της ανεμπόδιστης άσκησης των κοινοβουλευτικών τους καθηκόντων.
• Έναρξη δημόσιας συζήτησης για την πιθανότητα εμπλουτισμού των αρμοδιοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενδεχομένως και για τον τρόπο εκλογής του.
. Πλήρης αναθεώρηση της διαδικασίας αναζήτησης ποινικών ευθυνών των υπουργών (με αντίστοιχές συνταγματικές τροποποιήσεις), ώστε να ευθυγραμμιστεί η ποινική τους μεταχείριση με εκείνη των υπόλοιπων πολιτών, με την επιφύλαξη της αποτροπής διώξεων για ιδεολογικοπολιτικούς λόγους
. Διαχωρισμός των ιδιοτήτων του υπουργού και του βουλευτή, ώστε να διαχωρίζονται καλύτερα η νομοθετική με την εκτελεστική εξουσία. Μια άλλη εναλλακτική θα ήταν η δέσμευση των υπουργών και υφυπουργών να μην είναι υποψήφιοι στις επόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές.

- Αλλαγή της μεθόδου μιας σχετικής σταθερότητας στην απασχόληση των δημοσίων υπαλλήλων, ώστε να γίνει πιο λειτουργική και ευέλικτη π.χ. με καθιέρωση ενός είδους «μονιμότητας» ως προς τη ιδιότητα του κρατικού υπάλληλου και όχι ως προς την συγκεκριμένη οργανική θέση.

Οι παραπάνω προτάσεις δεν είναι παρά ενδεικτικές και αποτελούν μια μικρή συμβολή στο σχετικό δημόσιο διάλογο για τις αναγκαίες πολιτειακές και θεσμικές μεταρρυθμίσεις, ενόψει της επόμενης συνταγματικής αναθεώρησης, που δε θα αργήσει. Τέλος, για να προωθηθούν όλες οι αναπόδραστες μεταβολές είναι απαραίτητη η θεμελίωση μηχανισμών θωράκισης της χώρας έναντι της γάγγραινας της κομματοκρατίας, η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται εντός των τειχών. Διαφορετικά η καθολική κατάρρευση της εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα στο εγγύς μέλλον φαντάζει ως ένα πιθανό ενδεχόμενο.

«Λουκέτο» στις ΔΟΥ βάζουν οι εφοριακοί

Στο χορό των απεργιακών κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι εφοριακοί οι οποίοι απειλούν να τινάξουν στον αέρα τις εισπράξεις των εσόδων σε περίπτωση που κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις του. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις ΔΟΥ εξήγγειλε τετράωρη στάση εργασίας για την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου και 24ωρη απεργία για την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕ - ΔΟΥ, οι εφοριακοί «δεν αντέχουν άλλο τους άδικους φόρους και τα χαράτσια, τη διάλυση των υπηρεσιών, τις νέες μειώσεις στους μισθούς και τις επικείμενες απολύσεις μέσω εφεδρειών».
Οι εργαζόμενοι στις ΔΟΥ αναμένουν, εξάλλου, ............

ενημέρωση από τον υπουργό Οικονομικών για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τις υπηρεσίες τους στη συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, οι κινητοποιήσεις αναμένεται να είναι δυναμικές από όλους τους κλάδους των εργαζόμενων με κορύφωση το ερχόμενο Σάββατο στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

Ακρόπολη: Άνοιξαν 50 Ελληνικές σημαίες και τραγούδησαν τον Εθνικό μας Ύμνο. [video]

Πρωτοβουλία πολιτών ανοίγει περίπου 50 Ελληνικές σημαίες και τραγουδά των εθνικό ύμνο στον βράχο της Ακρόπολης ως πράξη αντίστασης και ανυπακοής. Το βίντεο ξεκινάει με μία…

υπάλληλο του αρχαιολογικού χώρου που ζήτησε να μην γίνει η δράση. Η δράση δεν είχε εθνικιστικό χαρακτήρα, οι πολίτες αυτοί δεν είναι νεοναζί-φασίστες αλλά είναι ελεύθερα σκεπτόμενοι Έλληνες.

Δείτε το video




On News

Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα.

Την εβδομάδα από 10 Σεπτεμβρίου έως 16 Σεπτεμβρίου 2012 εφημερεύει το φαρμακείο:

Βασίλη Παπαθεοδοσίου

Tηλ: 2761 - 0 - 32229
Κιν. 693 - 2337104


ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν κάθε Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 10ης Σεπτεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στη ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΑΡΧΙΣΑΝ τα δύσκολα με την τρόικα, καθώς στις επόμενες ημέρες πρέπει ..........

να κλείσει το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ και ακόμη υπάρχουν ανοιχτά θέματα. Η χθεσινή συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών δεν έλαβε αποφάσεις, κάτι που θα γίνει σε νέα την Τετάρτη.
Θέμα κυβερνητικής συνοχής δεν τίθεται δήλωσε ο Βενιζέλος, ενώ ο Κουβέλης έστειλε μήνυμα τονίζοντας πως «δεν πρέπει να θεωρούμαστε δεδομένοι».
ΑΥΤΟ είναι το σημερινό πρωτοσέλιδο στη «ΦΩΝΗ της Δευτέρας» στην οποία ακόμη προβάλλονται:
• ΦΡΙΚΗ από θανατηφόρο τροχαίο χθες στην Αθηνών, ενώ 12 άφησαν τη ζωή τους στην άσφαλτο τον Αύγουστο στους δρόμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
• ΠΙΑΣΤΗΚΕ ένας 32χρονος Έλληνας που ομολόγησε 22 φωτιές σε Τριφυλία-Οιχαλία!
• ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ των δανειοληπτών για ρυθμίσεις-ανάσα και λειτουργία της αγοράς.
• ΕΚΤΟΣ μένει το Πύργος-Τσακώνα από την Ολυμπία Οδό, όπως όλες οι πληροφορίες συκλίνουν.
• ΟΛΑ είναι έτοιμα στην Τριφυλία για τη λειτουργία των σχολείων που ξεκινάει αύριο.
• ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ Δήμο θέλουν στα Φιλιατρά, όμως τα χωριά δεν συμφωνούν σε αποσχιστικές κινήσεις.
• ΑΦΙΕΡΩΜΑ για τα 90 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή. Η Καλαμάτα κέντρο υποδοχής προσφύγων.
• Η 26η ΕΦΟΡΕΙΑ Βυζαντινών Αρχαιοτήτων απαντά για την προστασία και ανάδειξη του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στην Αυλώνα μετά την απόφαση του ΣτΕ που δικαίωσε την Επιτροπή. Τρέχουν οι εξελίξεις για την προστασία του μνημείου και του περιβάλλοντος χώρου.
ΑΥΤΑ και άλλα πολλά μαζί με ένα σημαντικό άρθρο του καθηγητή ΚΩΣΤΑ ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΥ για την κρίση στην Ευρώπη, στο σημερινό φύλλο της «ΦΩΝΗΣ». Και όπως πάντα ΑΡΘΡΑ-ΣΧΟΛΙΑ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, πολιτισμός και αθλητισμός μαζί με την κίνηση στην τοπική κτηματαγορά και την αγορά εργασίας στη Μεσσηνία.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!