ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟΨΕ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣKΕΥΗΣ, Λόγω έκτακτης βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.

Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2012

Σταματάνε στην επαρχία Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί της Αττικής

Από την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου, τα φαρμακεία της χώρας, εκτός της Αττικής, θα εξυπηρετούν κανονικά τους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), δίνοντας φάρμακα με πίστωση.

Σημαντικό ρόλο σε αυτή την απόφαση έπαιξε και η κίνηση καλής θέλησης από την πλευρά του υπουργείου Υγείας, να εξοφληθούν οι οφειλές του Ιουνίου, σύμφωνα και με το χρονοδιάγραμμα πληρωμών του ΕΟΠΥΥ.

Ωστόσο αυτό δεν έπεισε τους φαρμακοποιούς της ............

Αττικής και όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος, συνεχίζουν επ’ αόριστον τη μη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση, μέχρι να εξοφληθούν οι οφειλές που έχει ο ΕΟΠΥΥ από το 2011 και να οριστεί πλήρες χρονοδιάγραμμα εξόφλησης όλων των οφειλών του 2012.

Πάντως για τους φαρμακοποιούς κρίσιμα ζητήματα παραμένουν η πίστωση των εταιρειών προς τα φαρμακεία, ο συμψηφισμός των χρεών και η ρύθμιση των παλαιών χρεών. Όπως επισημάνθηκε στη Γενική Συνέλευση για τα θέματα αυτά οι φαρμακοποιοί εμμένουν, ζητούν την επίλυση τους και θα αποτελέσουν το αντικείμενο του διαλόγου με το υπουργείο Υγείας στις επόμενες ημέρες.

ΑΠΕ ΜΠΕ - Zougla

Ανακοίνωση από το Συνδικάτο Μικροπωλητών Ελλαδος

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟΥ!

Με ανακοίνωση του το Ενιαίο Συνδικάτο Μικροπωλητών Ελλάδος αναφέρει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα για την πάταξη του παρεμπορίου. Η σημερινή επίθεση (Κλίκ) που δέχτηκαν από αντιεξουσιαστές δεν τους τρομάζει.

Ολόκληρο το δελτίο τύπου….


Η χθεσινή παρουσία των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου Ανάπτυξης και της Ελληνικής Αστυνομίας στις Θρησκευτικές Εμποροπανηγύρεις του Σταυρού(13-14 Σεπτεμβρίου) σε όλη την Αττική είχε ως αποτέλεσμα να εξαφανιστούν όλοι οι παρέμποροι.

Αυτό φυσικά ενόχλησε πολλούς!!

Έως χθες ακούγαμε πως το παραεμπόριο προστατευόταν από σήμερα όμως και μετά από την πρωινή επιδρομή στα κεντρικά μας γραφεία καταλάβαμε πως οι άνθρωποι που κρύβονται πίσω από αυτό προσέλαβαν τους γνωστούς - αγνώστους από τον αντιεξουσιαστικό χώρο για να μας τρομάξουν.

Τέτοιες ενέργειες όχι μόνο δεν μας φοβίζουν αλλά μας γεμίζουν με σθένος και όλοι μαζί θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την πάταξη του παρεμπορίου.

Έσπασαν τα γραφεία του Συνδικάτου Μικροπωλητών Ελλάδος. [Φωτογραφίες και Ηχητικό]

Γυαλιά καρφιά τα έκαναν σήμερα το πρωί γύρω στις 10:30 οι αυτοαποκαλούμενοι αντιεξουσιαστές αναρχικοί το γραφείο του Εναιαίου Συνδικάτου Μικροπωλητών Ελλάδος που εδρεύει στους Αγίους Αναργύρους στην Αθήνα.

Όπως αναφέρει το Συνδικάτο σε ενημέρωσή του "Μετά την ισχυρή αστυνόμευση των Πανηγυριών(13-14 Σεπτεμβρίου) οι λαθρέμποροι βρίσκουν τη γιατρειά τους ενισχυμένοι από Τάγματα αντιεξουσιαστών!!!
Εξέδωσαν επίσης κατάπτυστη ............

προκήρυξη(!!!) η οποία μοιράστηκε πόρτα-πόρτα σε όλη την Δυτική Αττική και ιδιαίτερα στους Αγίους Αναργύρους όπου κ εδρεύουμε.

Μιλώντας στον συνεργάτη του Φιλιατρά News ο Γραμματέας του Συνδικάτου Μικροπωλητών Ελλάδος κ. Δημήτρης Ψύκος ανέφερε ότι η κατάσταση είναι έκρυθμη ενώ ανέφερε την φράση ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο. Την σημερινή ενέργεια που έγινε από τους γνωστούς Άγνωστους την συνέδεσε με την ανακοίνωση που είχε βγάλει προ ημερών το Συνδικάτο μικροπωλητών.

Κλίκ στην ανακοίνωσηΔείτε φωτογραφίες από τα γραφεία του Συνδικάτου και ακούστε τι δήλωσε σε συνεργάτη μας ο Γραμματέας του Συνδικάτου μικροπωλητών Ελλάδος κ. Δημήτρης Ψύκος.
Εκλεισαν το Athens Indymedia;

Με μια οργανωμένη επιχείρηση των ΜΑΤ, τη νύχτα έγινε επέμβαση μέσα στο Πολυτεχνείο προκειμένου να ξηλώσουν το indymedia και να διακόψουν τη ροή των αναρτήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες μας σήμερα στις 2 το πρωί, τα ΜΑΤ εισέβαλαν στο Πολυτεχνείο Αθηνών και συνέλαβαν την ΣΟ του Indymedia. Ξηλώθηκαν και κατασχέθηκαν μηχανήματα και υπολογιστές επίσης. Ο δε ΟΤΕ είχε κόψει το δίκτυο του Ιντερνετ στο Πολυτεχνείου μέχρι να ολοκληρωθεί η επιχείρηση της Αστυνομίας.

Αναμένοντας περαιτέρω πληροφόρηση από τις..............

αρμόδιες αστυνομικές αρχές, υπενθυμίζουμε πως στις 28 Αυγούστου υπήρξε σχετική δημοσίευση:

"Εισαγγελείς, διευθύνσεις της ασφάλειας και υπουργοί έχουν θέσει ως πρώτης πρωτεραιότητας ζήτημα να κλείσει το athens.indymedia και χρησιμοποιούνται πλέον όλα τα ένδικα μέσα. «Ο νόμος θα εφαρμόζεται απαρέγκλιτα σε κάθε κατεύθυνση. Σε κράτος ευνομούμενο δεν υφίσταται καμία άλλη επιλογή».

Με αυτή τη δήλωση απάντησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ 'Αδωνη Γεωργιάδη σχετικά με την εκπομπή διαδικτυακού τόπου Indymedia και στις καταγγελίες του ότι προωθούνται και προβάλλονται μέσα από εκεί εγκληματικές ενέργειες. «Οι δικογραφίες βρίσκονται στον εισαγγελέα δεν προτίθεμαι να παρέμβω στο έργο της ελληνικής δικαιοσύνης. Θα σημειώσω όμως ότι συμφωνώ με τα λεγόμενα σας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.

Το εντυπωσιακό στοιχείο στην υπόθεση είναι ότι τόσο οι αστυνομικές αρχές, όσο και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης δεν χρησιμοποιούν τη γνωστή ρητορεία περί ιστοσελίδας που στεγάζεται σε πανεπιστημιακό χώρο, αλλά εξαπολύουν επίθεση με βάση το περιεχόμενο του indymedia. Κύκλοι του υπουργείου ΠΡΟ-ΠΟ αναφέρουν ότι είναι θέμα χρόνου να προκύψουν διώξεις και εναντίον των διαχειριστών του σάιτ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι θα πρόκειται για την πρώτη φορά που ασκούνται διώξεις σε μέσο με βάση την πολιτική δημοσίευσης και το περιεχόμενου αυτού.

Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης, έκανε λόγο για αδράνεια του ελληνικού κράτους μπροστά στην απίστευτη, όπως είπε, πρόκληση να προβάλλονται και να προωθούνται από την συγκεκριμένη ιστοσελίδα εγκληματικές και τρομοκρατικές πράξεις. «Μέσα από την ιστοσελίδα που βρίσκεται στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο απειλούνται Έλληνες πολίτες. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

«Πράγματι η ιστοσελίδα Indymedia φιλοξενεί απόψεις του αντιεξουσιαστικού χώρου και των τρομοκρατικών οργανώσεων. Υπάρχει συγκεκριμένη υπηρεσία στην ΕΛΑΣ που ασχολείται με αυτά τα θέματα», υπογράμμισε ο κ. Δένδιας.

Makeleio

Πόσο κόστισε στο ΠΑΣΟΚ το υπερσύγχρονο γυμναστήριο του Παπανδρέου [λίστα]

Πουλάνε όσο όσο στο ΠΑΣΟΚ τα όργανα γυμναστικής του Γιώργου Παπανδρέου τα οποία βρίσκονται αραχνιασμένα στον 2ο όροφο των γραφείων του κόμματος στην Ιπποκράτους.

Το ΠΑΣΟΚ βγάζει στο σφυρί συνολικά 49 όργανα γυμναστικής τα οποία πια δεν χρησιμοποιούνται από κανέναν και αποτελούν είδος πολυτελείας.

Η αξία των μηχανημάτων σύμφωνα με την καταγραφή που έκαναν στελέχη του κόμματος και ειδικοί, ανέρχεται σε 105.000 ευρώ και μαζί με τον ΦΠΑ σε 130.000 ευρώ.

Δείτε την λίστα της Ντροπής!

iefimerida

Επιστροφή φόρου σε 1,5 εκατ.

Για όσους χρωστούν στην εφορία και έχει προκύψει επιστροφή φόρου από την φετινή εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης, το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει σε συμψηφισμό της οφειλής με το επιστρεφόμενο ποσού και αν από το αποτέλεσμα, υπάρχει θετικό ...υπόλοιπο, ο πολίτης θα εισπράττει τα χρήματα από την εφορία.

Ειδικά στην περίπτωση που ο φορολογούμενος .............

υποβάλει τη δήλωση ηλεκτρονικά και το ποσό της επιστροφής είναι πάνω από 1.500 ευρώ, τότε θα πρέπει να γνωρίζει ότι για να επιστρέψει η εφορία τα χρήματα θα πρέπει να της προσκομίσει όλα τα δικαιολογητικά που θα συνόδευαν τη δήλωση, αν την υπέβαλε χειρόγραφα. Ακολουθεί έλεγχος κι εφόσον προκύψει ότι είναι σωστά όλα τα δικαιολογητικά, τότε θα του επιστρέφεται το ποσό.

Για ποσά επιστροφής κάτω των 1.500 ευρώ, δεν απαιτείται επανέλεγχος.

enikos.gr

ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΤΗΚΑΝ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ...ΡΟΔΑ ΤΟΥ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ!

ΔΩΔΕΚΑ μικρά παιδιά κατάφεραν μετά από μιάμιση ώρα να απεγκλωβίσουν επιτυχώς οι Πυροσβεστικής δυνάμεις της περιοχής στο Λούνα Πάρκ του πανηγυριού καθώς λόγω βλάβης στο κεντρικό μοτέρ της μεγάλης ρόδας διέκοψε την κίνηση των τροχών.

Τα παιδιά περίμεναν υπομονετικά στην θέση τους..........

και χάρη στη παρουσία τόσο του Πυροσβεστικού κλιμακίου Κυπαρισσίας και του Διοικητή Πυροσβεστικής Γαργαλιάνων κινητοποιήθηκαν άμεσα οι δυνάμεις με τουλάχιστον 7 άνδρες. Τελικά μετά από τεχνικές συμβουλές των αρμοδίων οι υπεύθυνοι του συγκροτήματος κατάφεραν να κινητοποιήσουν την μεγάλη ρόδα και να απεγκλωβίσουν από τα ειδικά κουβούκλια τα παιδιά χωρίς να χρειαστεί η παρουσία του κλιμακοφόρου που είχε κληθεί για τον σκοπό αυτό από την Καλαμάτα.

Πάντως παρών ήταν υπάλληλοι του Δήμου και όπως μας δήλωσαν οι αξιωματικοί της πυροσβεστικής θα συνταχθεί έκθεση για το συμβάν καθώς το λούνα πάρκ οφείλει να διαθέτει προσωπικό ασφαλείας για τέτοιες περιπτώσεις, ενώ όπως μας δήλωσαν γονείς το ίδιο περιστατικό για ελάχιστη ώρα είχε επαναληφθεί προχθές.

Kyparissiortis

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 15ης Σεπτεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Διαβάστε στο θάρρος της Μεσσηνίας

Παράταση έως τις 20 Οκτωβρίου για το Παραδείσια - Τσακώνα

Στις 20 Οκτωβρίου αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία το Παραδείσια – Τσακώνα, ............

σύμφωνα με τα λεγόμενα στο «Θάρρος» του διευθυντή έργου Νικ. Ντονά. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με όσα είχε αναφέρει προ μηνός στο «Θάρρος» ο κ. Ντονάς, η παράδοση του συγκεκριμένου τμήματος στην κυκλοφορία με την παράκαμψη των συνολικά 900 μέτρων θα έπρεπε να γίνει το Σεπτέμβριο.

Όμως, προέκυψε και νέα καθυστέρηση που οφείλεται στο ότι η παράκαμψη είχε αρχικά μελετηθεί μόνο για τη διέλευση μικρών οχημάτων (εκτός φορτηγών, λεωφορείων κ.λπ.), αλλά το αρμόδιο υπουργείο έκρινε πως θα πρέπει να προβλεφθεί και η διέλευση των μεγάλων. Χρειάστηκαν κάποιες διαπλατύνσεις σε σημεία με μικρή ακτίνα στροφών, ενώ υπολείπεται η τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, που άργησαν, σύμφωνα με όσα πληροφορηθήκαμε, να παραδοθούν.

Διαβάστε στη ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΣΕ ΥΠΟΔΟΜΕΣ και χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα κατευθυνθούν οι πόροι από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Η υπεύθυνη πολιτική Σαμαρά φαίνεται να αποδίδει τώρα και ρευστότητα, μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε από τους Χατζηδάκη-Στουρνάρα με τον πρόεδρο της ΕΤΕπ. Ανάμεσα στα έργα υποδομής που θα χρηματοδοτηθούν περιλαμβάνονται και οι αυτοκινητόδρομοι «Μορέας» και «Ολυμπία Οδός».
Αυτό είναι σήμερα το πρώτο θέμα στη «ΦΩΝΗ», ενώ στην πρώτη σελίδα προβάλλονται και τα θέματα:
● ΜΕΧΡΙ τον Ιούνιο του 2013 με τον αγωγό φυσικού αερίου στη Μεγαλόπολη η Πελοπόννησος καθίσταται ενεργειακός κόμβος. Η επίσκεψη του προέδρου της ΔΕΣΦΑ και η συνάντησή του με τον περιφερειάρχη στην Τρίπολη.
● ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ στην Κυπαρισσία για τη γιορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, με το πανηγύρι να εξελίσσεται κανονικά αλλά με μειωμένη εμπορική κίνηση λόγω κρίσης και οικονομικής στενότητας των λαϊκών νοικοκυριών.
● Η ΜΕΣΣΗΝΗ τιμά σήμερα ένα άξιον τέκνον της. Η ποιήτρια και ακαδημαϊκός Κική Δημουλά θα τιμηθεί σε εκδήλωση από το Δήμο Μεσσήνης που την ανακηρύσσει επίτιμο δημότη.
● ΥΠΕΓΡΑΦΗ από το δήμαρχο Παν. Νίκα η σύμβαση για τα σχολεία 10ο και 26ο που θα ολοκληρωθούν σε δύο χρόνια με 2,5 εκατ. ευρώ.
● 70 ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ξένων γλωσσών εξασφάλισε η Επιτροπή Εθελοντισμού του Δήμου Καλαμάτας για ισάριθμους μαθητές απο άπορες οικογένειες.
● ΚΟΝΤΡΑ στη Βουλή για τις ΕΟΖ κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θαν. Πετράκου, στον οποίο απάντησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης.
● ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ο Δήμος Καλαμάτας στον αγροτικό τομέα, συνεχίζονται οι αναπλάσεις στο Ιστορικο Κέντρο και οι νέες τιμές στα κυλικεία.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.


● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!


Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2012

Από 100 - 150 ευρώ στη Μεσσηνία επίδομα για πετρέλαιο θέρμανσης

Στην 4 η ζώνη η Μεσσηνία για το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης, με το ποσό να ανέρχεται στα 100-150 ευρώ. Ιδιαίτερα αυστηρά αναμένεται να είναι τα κριτήρια για την καταβολή του, τα οποία θα οριστικοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Τα κριτήρια, που μέχρι στιγμής, προκρίνονται..........

προβλέπουν ότι θα λαμβάνεται υπόψη η γεωγραφική περιοχή διαμονής των φορολογουμένων, καθώς και το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος.
Πέραν όμως αυτών των κριτηρίων, φαίνεται ότι θα συνυπολογίζονται και τα περιουσιακά στοιχεία.

BEST TV

Κυπαρισσία «Λαϊκή Συσπείρωση» και δικηγόροι αντιδρούν στη «Χρυσή Αυγή»

Αντιδράσεις προκαλεί στην Κυπαρισσία η εκδήλωση των εγκαινίων του γραφείου του Λαϊκού Συνδέσμου «Χρυσή Αυγή» την Κυριακή το μεσημέρι, παρουσία βουλευτών, μελών και ψηφοφόρων του κόμματος.

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο ..............

Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, Σαράντος Κουκούμης, κατέθεσε αναφορά στο δήμαρχο, με κοινοποίηση στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας, την Αστυνομία και τον πρόεδρο του Συμβουλίου Μεταναστών του Δήμου Τριφυλίας, στο οποίο είναι και ο ίδιος μέλος, ζητώντας να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μη δημιουργηθούν φαινόμενα βίας από την παρουσία, την Κυριακή, της «Χρυσής Αυγής» στην Κυπαρισσία και το πανηγύρι.

Μιλώντας σχετικά χθες το απόγευμα στο «Θ», ο κ. Κουκούμης είπε: «Βλέποντας όλα αυτά τα φαινόμενα βίας, από τη «Χρυσή Αυγή», που κραδαίνοντας λοστούς επιτίθενται εναντίον αλλοδαπών, πράξεις που προσβάλλουν και τον πολιτισμό μας και τη φιλοξενία μας και ένα ευνομούμενο κράτος, κατέθεσα την αναφορά και ζήτησα να ληφθούν μέτρα, ώστε να μη δημιουργηθούν τέτοια φαινόμενα και στην Κυπαρισσία, που θα εκθέσουν και το Δήμο μας και την πόλη μας και θα προσβάλλουν και το πανηγύρι…».

Παράσταση στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας έκανε, για το ίδιο θέμα, προχθές και ο Δικηγορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας. Σε έγγραφο του Συλλόγου προς την κυρία εισαγγελέα της ζητούν να λάβει όλα τα μέτρα που απαιτούνται και να επιστήσει την προσοχή των Αστυνομικών Αρχών για την παρουσία της «Χρυσής Αυγής» στην πόλη και την εμποροπανήγυρη.

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος

Τα αδιακρίτως του Ηλία Γιαννόπουλου στο Θάρρος

Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
«.Βεβαίως κι αυτό το Νοσοκομείο θα αξιολογηθεί μεταξύ όλων των άλλων στο νέο οργανωτικό πρότυπο του ΕΣΥ, των νέων οργανισμών-κανονισμών λειτουργίας των νοσοκομείων και, βεβαίως, δε θα εξαιρεθεί από τη διαδικασία αξιολόγησης κλινικών και τμημάτων.», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνίας της Ν.Δ. Δημήτρη Σαμπαζιώτη, δίδοντας διαβεβαιώσεις πως το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας θα συνεχίσει να λειτουργεί. Δεν είπε, όμως, ο κ. υπουργός πώς θα συνεχίσει να λειτουργεί και ως τι θα συνεχίσει να λειτουργεί.
Με την κατάργηση του Νομικού Προσώπου του ............

Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και τη συγχώνευσή του - ενοποίηση με το Νοσοκομείο Καλαμάτας (μετά τη διασύνδεση που ήδη έχει γίνει), το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας χάνει την αυτοτελή υπόσταση και την οντότητά του και με το νέο οργανισμό - κανονισμό λειτουργίας έρχεται και η συρρίκνωση - υποβάθμιση, που θα οδηγήσουν στην απαξίωση και, νομοτελειακά, στην κατάργησή του με τη σημερινή του μορφή και λειτουργία, όπως κατ' επανάληψη έχουν σημειώσει οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Γι' αυτά ο κ. υπουργός δεν είπε τίποτα, ούτε και ρώτησε ο κ. βουλευτής...

Αλλού εχθροί και φαντάσματα!
Προς αυτοδιοικητικούς (δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους) της Δημοτικής Ενότητας Γαργαλιάνων: «Συνδημότες του Δήμου Τριφυλίας, ό,τι έχω να πω και να γράψω, το λέω ευθέως, ευθαρσώς και δημοσίως και το γράφω, όπως το αισθάνομαι, επωνύμως στο "Θ"! Γι' αυτό, αναζητήστε αλλού εχθρούς και φαντάσματα! Μακριά από μένα!».
Οφειλόμενη διευκρίνιση μετά από συζήτηση που είχα, όλως τυχαίως χθες, με δημοτικό σύμβουλο από τους Γαργαλιάνους.


Μπορούν, ακόμη, να «παραμυθιάζουν» τον κόσμο;
Μετά τα όσα έχουν γίνει, σε πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό επίπεδο, που έχει αλλάξει άρδην και ανατραπεί βίαια η καθημερινή μας ζωή, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι - «παράγοντες» (τοπικοί, πολιτικοί, οικονομικοί, αθλητικοί, του πνεύματος, της ενημέρωσης κ.ά.) που χωρίς ίχνος ντροπής (ή τσίπας) μπορούν να κοροϊδεύουν τους πολίτες; Μπορούν κάποιοι, ακόμη, να «παραμυθιάζουν» τον κόσμο; Μετά από τόσα;

Ηλίας Γιαννόπουλος - Θάρρος

Πανηγύρι Κυπαρισσίας «Ο φόβος φυλάει τα έρμα»!

Από το 2001 που δημοσιογραφώ στον τοπικό Τύπο, αλλά και όσα χρόνια θυμάμαι τον εαυτό μου, ποτέ άλλοτε δεν είχα διαπιστώσει και δει να λαμβάνονται τέτοιας έκτασης μέτρα, από τις τοπικές Αρχές και υπηρεσίες, καθώς και την Αστυνομία, για τη νόμιμη και εύρυθμη λειτουργία του πανηγυριού της Κυπαρισσίας!

Όχι, δεν ξύπνησαν ξαφνικά ένα πρωί, κυρίως οι αρμόδιοι του Δήμου, και είπαν «θα εφαρμοστεί απαρεγκλίτως και για όλους η νομιμότητα στο πανηγύρι»! Η απάντηση είναι πολύ πιο απλή: Ο φόβος φυλάει τα έρμα, που λέει η γνωστή λαϊκή παροιμία, προερχόμενη από τις «Ευμενίδες» του Αισχύλου, ο οποίος τον θεωρεί (το φόβο) απαραίτητο και βάζει στο στόμα του Χορού την άποψη ότι στην πόλη πρέπει να υπάρχει πάντα ο φόβος της τιμωρίας και του κολασμού των πολιτών για τα αδικήματα τα οποία διαπράττουν.
Η, δε, θεά Αθηνά, εισάγουσα το θεσμό του Αρείου Πάγου, ...........

ως ανωτάτου δικαστηρίου, λέγει ότι επάνω εις αυτόν τον βράχο (Πάγον) «... σέβας αστών φόνος τε συγγενής το μη αδικείν σχήσει το τ΄ ήμαρ καί κατ΄ευφρόνην ομώς...». Δηλαδή, ο σεβασμός και ο αδελφός του, ο φόβος, θα συγκρατούν τους πολίτες από την αδικία ημέρα και νύκτα!

Γιατί η γνωστή λαϊκή παροιμία βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή της στο φετινό πανηγύρι της Κυπαρισσίας; Θέλει και ρώτημα; Επειδή, πολύ απλά, απλούστατα, έτυχε να συμπέσουν τα εγκαίνια του γραφείου του Λαϊκού Συνδέσμου «Χρυσή Αυγή» στην Κυπαρισσία, την Κυριακή, με το πανηγύρι να λειτουργεί! Δηλαδή, για να γίνει κατανοητό, όλες αυτές οι αλλεπάλληλες συσκέψεις του δημάρχου Τριφυλίας στην Αστυνομία και την Εισαγγελία, για τη νομιμότητα στη λειτουργία και την ευταξία του πανηγυριού, έγιναν επειδή τυγχάνει την Κυριακή να είναι τα εγκαίνια του γραφείου του Λαϊκού Συνδέσμου «Χρυσή Αυγή» στην πόλη, με την παρουσία, βεβαίως, βουλευτών και μελών του κόμματος, μετά και όσα συνέβησαν πρόσφατα σε άλλες πόλεις με εμποροπανηγύρεις!

Ξέρω πως αυτό που γράφω μπορεί να μην αρέσει σε κάποιους και ορισμένοι, μάλιστα, θα στραβομουτσουνιάσουν, ακόμη και βρίζοντάς με, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτή είναι η αλήθεια! Ποτέ άλλοτε δεν είχαν γίνει τόσες συσκέψεις, ποτέ άλλοτε δεν είχαν ληφθεί τόσα μέτρα, ποτέ άλλοτε δε διεξάγονταν τόσοι έλεγχοι στο πανηγύρι, παρά τις διαμαρτυρίες και εκκλήσεις νομίμων μικροπωλητών για τους παρανόμους αλλοδαπούς! Ο «φόβος» της παρουσίας της «Χρυσής Αυγής», για τα εγκαίνια του γραφείου του κόμματός τους την Κυριακή, έκανε το Δήμο, τις αρχές και υπηρεσίες να εφαρμόσουν - τηρήσουν στο πανηγύρι της Κυπαρισσίας τη νομιμότητα, δηλαδή να κάνουν όπως πρέπει τη δουλειά τους, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και ευθυνών τους!

Υ.Γ.: Αριστεροί, δεξιοί, κόκκινοι, μαύροι, μπλε, φούξια, πριν σπεύσετε να ερμηνεύσετε, όπως νομίζετε, όσα γράφω και να με χαρακτηρίσετε, ξαναδιαβάστε τι ακριβώς γράφω, που είναι και η αλήθεια για τη λειτουργία στο πανηγύρι της Κυπαρισσίας!

Ηλίας Γιαννόπουλος - Θάρρος

Ανάστατοι οι περιπτερούχοι στην Τριφυλία από την απελευθέρωση του επαγγέλματος [Ηχητικό]

Αναστάτωση επικρατεί στους περισσότερους περιπτερούχους απο τα δημοσιεύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να απελευθερώσει το επάγγελμα του Καπνοπώλη.
Μια βόλτα στην περιοχή μας από Κυπαρισσία μέχρι Γαργαλιάνους ήταν αρκετή για να σας μεταφέρουμε την οργή και αγανάκτηση που επικρατεί στους περιπτερούχους για την εξέλιξη την οποία χαρακτηρίζουν ολέθρια για τον κλάδο τους και τάσσονται κατά της εξέλιξης αυτής.

Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση ..............

περιπτερούχου στα Φιλιατρά ο οποίος όταν ρωτήθηκε γι αυτήν την εξέλιξη μας είπε ότι μέχρι τώρα άτυπα πουλούσαν τσιγάρα πολλοί που δεν έχουν την σχετική άδεια.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα στον κλάδο μας είναι το ποσοστό κέρδους που έχουμε. Δουλεύουμε για 2 με 2,5% κέρδος. Στην ουσία εισπράττουμε φόρους εμείς μέσω των καπνών για να τους αποδώσουμε στο κράτος.

Για το θέμα απευθύνθηκε συνεργάτης του Φιλιατρά News στον καθ ύλην αρμόδιο, τον Διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Εταιριών Road kiosk κ. Δούκα Γεώργιο ο οποίος μιλώντας αποκλειστικά για το Φιλιατρά News είπε ότι πρόκειται για διευκρινιστική γνωμάτευση επάνω σε ισχύοντα νόμο.
Δεν θέλαμε και δεν θέλουμε μια απελευθέρωση έτσι όπως την έχουν παρουσιάσει.
Κατήγγειλε τον κ. Ελευσινιώτη για τις μέχρι τώρα πράξεις του και μας είπε ότι το θέμα θα έρθει στην βουλή και θα καταγγελθούν οι ανομίες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής.

Η παγκόσμια οργάνωση υγείας απαγορεύει την απελευθέρωση του επαγγέλματος του καπνοπώλη γιατί αντίκειται σε θέματα που αφορούν την Δημόσια υγεία. Γεγονός που δεν έχουν λάβει υπ όψιν τους.
Πουθενά δεν υπάρχει ελεύθερη διακίνηση καπνικών προϊόντων. και κατήγγειλε ότι δεν είναι απαίτηση της Τρόϊκας άσχετα αν θέλουν να το παρουσιάσουν έτσι.

Μας επιβεβαίωσε για τα εξευτελιστικά ποσοστά κέρδους της τάξης των δυο και δυόμισι τοις εκατό με τα οποία δουλεύει ο κλάδος.
Πουθενά στην παγκόσμια αγορά δεν δουλεύουν με 1, 1,5 και 2,5 με 3%. Παντού δουλεύουν με 8% και άνω. Στην Ιαπωνία για παράδειγμα το ποσοστό κέρδους είναι στο 13%.

Στο σχετικό ηχητικό που ακολουθεί μπορείτε να ακούσετε τον Δούκα τι δήλωσε στο Φιλιατρά News.


Ευρώ και απολύσεις, ή Δραχμή και μονιμότητα;

Άρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Ότι στην πατρίδα μας, την Ελλάδα της τρόικα και των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ από τον Μάιο του 2010 μέχρι σήμερα «τα είδαμε όλα» κρίνεται ως διαπίστωση απολύτως… ανακριβής!..

Πιο ακριβές είναι να διαπιστώσουμε, με νηφάλια αντικειμενικότητα, ότι είδαμε και βλέπουμε πράγματα και καταστάσεις που όταν κάποιοι από εμάς τα λέγαμε, είκοσι οκτώ μήνες πριν, χαρακτηριζόμασταν απαισιόδοξοι, αντί-Κυβερνητικοί και «Κασσάνδρες» και εάν όχι «εχθροί» της Ελλάδος και των Ελλήνων σίγουρα «εχθροί» του στοργικού ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ που μας Κυβερνά!…

Ήμασταν, δηλαδή σε απλά ελληνικά και απλή ...............

λογική (αν και μοιάζει να λησμονήσαμε τη χρησιμότητα και των δυο) ΑΝΙΚΑΝΟΙ να κατανοήσουμε το μέγεθος και την σοφία εκείνων που μας Κυβέρνησαν από το καλοκαίρι του 1974 και συνεχίζουν να μας Κυβερνούν (όπως θα έλεγε και ο Γιάννης Μηλιώκας) «για…το καλό μας!»
Το ορθόν είναι ότι ακόμη ΔΕΝ είδαμε και δεν ζήσαμε τα…χειρότερα που έρχονται, αλλά θα «καθυστερήσουν» για λίγο ακόμη εξαιτίας των Διεθνών εμφανών, αλλά και αφανών, πολιτικών και οικονομικών συγκυριών που διαπλέκονται με, και ελέγχονται πλήρως από, αυτούς που καθορίζουν τα αποκαλούμενα γεωπολιτικά συμφέροντα…

Από το καλοκαίρι του 2010 ζούμε την αγωνία «της επόμενης δόσης» που αμφισβητείται αλλά τελικά έρχεται αφού οι δανειστές μας εξασφαλίζουν μια ακόμη υπογραφή, μια ακόμη παραχώρηση εθνικού πλούτου ίσως ακόμη και μέρους της εθνικής μας κυριαρχίας.
Από το καλοκαίρι του 2010 ζούμε με κάποιους να υποστηρίζουν με επιχειρήματα, στοιχεία και αριθμούς ότι ΔΕΝ πρόκειται να σωθούμε οικονομικά ούτε να δούμε ανάκαμψη στις επόμενες δεκαετίες εφόσον παραμένουμε στο ευρώ που στραγγαλίζει την ανταγωνιστικότητά μας! Και κάποιους άλλους να προτείνουν την επιστροφή στο Εθνικό νόμισμα, δηλαδή τη Δραχμή, που θα δράσει βελτιωτικά για την ανταγωνιστικότητά μας δίνοντάς μας την ευχέρεια των υποτιμήσεων!

Οι «ευρωλάτρες» δείχνουν σκωπτικά με το δάχτυλο το «λόμπυ της δραχμής» εγείροντας ακόμη και θέματα επιπέδου «εθνικής προδοσίας» και υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο θα μας πάει στην Ελλάδα της δεκαετίας του 1950 όταν αδειάζαμε τα χωριά μας μεταναστεύοντας, ως ανειδίκευτοι εργάτες, σε Ευρώπη, Καναδά και Αυστραλία…
Εγώ και εσείς παρατηρούμε ότι τώρα μεταναστεύουμε πάλι αλλά ως «εξειδικευμένοι επιστήμονες και τεχνίτες»…
Οι «δραχμολάτρες» μιλούν για «οσφυοκάμπτες» καθώς δείχνουν το 2040 και 2050 για να ξεμπερδέψουμε με τα οφειλόμενα 500 και πλέον δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ στο μεταξύ θα ζούμε με κόστος ευρωζώνης και μισθούς Βουλγαρίας (που επέλεξε τελικά να μείνει εκτός…ευρωζώνης!)

Τώρα που αναδιαπραγμάτευση και επιμήκυνση θυμίζουν «όνειρο θερινής νυκτός» ενώ οδεύουμε προς φθινόπωρο και χειμώνα η δεύτερη στη σειρά Συγκυβέρνηση, δηλαδή η ντόπια τρόικα αντιμετωπίζει πρόβλημα εξεύρεσης των απαιτούμενων αρχικά 11,5 (και ίσως πολύ περισσότερων) δισεκατομμυρίων ευρώ για ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της ξένης τρόικα.
ΞΑΦΝΙΚΑ «ευρωλάτρες» και «δραχμολάτρες» βρίσκονται αντιμέτωποι με την αδυσώπητη πικρή πραγματικότητα ότι η ξένη τρόικα ΔΕΝ δέχεται άλλες αποφάσεις που λαμβάνονται αλλά δεν εφαρμόζονται, δεν δέχεται κουβέντα και υποσχέσεις για εφεδρείες και εθελούσιες εξόδους, απαιτεί περισσότερες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και…ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!
Αρχίζει να παίρνει γοργά σάρκα και οστά μια «τιτανομαχία» ανάμεσα στην ντόπια τρόικα, δηλαδή τη δεύτερη στη σειρά Συγκυβέρνηση και την Αξιωματική (και ελάσσονα) Αντιπολίτευση που θα κάνει τον «Τιτανικό» του κ Παπακωνσταντίνου να μοιάζει με παιδική βαρκούλα σε τοπικό σιντριβάνι.

Σε αυτή τη διελκυστίνδα (όπου θα μπορούσαμε να θυμηθούμε εκείνο το κλασικό «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα») εγώ προτίμησα το σύνθημα του τίτλου που έχω βάλει στο σημερινό σύντομο άρθρο μου:
Ευρώ & απολύσεις, ή Δραχμή & μονιμότητα;
Εσείς φίλοι του blog τι προτιμάτε;

Στην e-τσιμπίδα 80.000 I.X. χωρίς σήμα τελών κυκλοφορίας

Περισσότεροι από 80.000 ιδιοκτήτες ΙΧ έχουν πιαστεί στην ηλεκτρονική «τσιμπίδα» του taxisnet επειδή εμφανίζονται να μην έχουν εξοφλήσει τα τέλη κυκλοφορίας για το2012.

Μάλιστα, σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, ο αριθμός των οχημάτων για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί τέλη κυκλοφορίας θα ξεπεράσει τα 100.000, καθώς η διαδικασία για τον εντοπισμό τους συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί με την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης των φορολογικών δηλώσεων.

Κατά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων ............

εισοδήματος φυσικών προσώπων “τρέχει” ένα ειδικό πρόγραμμα διασταύρωσης στοιχείων. Συγκεκριμένα, διασταυρώνονται τα στοιχεία οχημάτων που δηλώνουν στη φορολογική δήλωση οι φορολογούμενοι ότι κατέχουν με τα στοιχεία από το αρχείο καταβολής των τελών κυκλοφορίας που έχει δημιουργήσει η ΓΓΠΣ βάσει των στοιχείων πληρωμής των τελών που έχει συλλέξει από τράπεζες και τα δημόσια ταμεία στις εφορίες.

Όταν εντοπίζεται ένα όχημα για το οποίο δεν έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας τότε στο εκκαθαριστικό του φόρου εισοδήματος του ιδιοκτήτη ενσωματώνεται ειδοποίηση με την οποία καλείται ο τελευταίες να προσέλθει στην εφορία. Εκεί θα πρέπει να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους δεν έχει καταβάλει το τέλος (π.χ. έχει μεταβιβάσει το αυτοκίνητο) και να υποστεί τις νόμιμες κυρώσεις για τη μη πληρωμή του.

Να σημειωθεί ότι με την παραπάνω διαδικασία έχουν εντοπισθεί περισσότερα από 80.000οχήματα για τα οποία δεν έχει πληρωθεί το τέλος. Μάλιστα πολλά από αυτά είναι μεγάλου κυβισμού ΙΧ στα οποία αντιστοιχούν πολύ υψηλά τέλη (π.χ. στα 4.000 κυβικών εκατοστών αντιστοιχούν τέλη 1.300 ευρώ). Μέχρι τώρα έχουν εκκαθαριστεί περίπου 5 εκατ. δηλώσεις από το σύνολο των 5,5 εκατ.

Αυτήν την περίοδο καταχωρούνται και εκκαθαρίζονται σταδιακά οι περίπου μισό εκατ. δηλώσεις που έχουν υποβληθεί χειρόγραφα ή ταχυδρομικά στις εφορίες. Όταν ολοκληρωθεί η εκκαθάρισή τους τότε υπολογίζεται ότι ο συνολικός αριθμός των ΙΧ που θα εντοπισθούν να μην έχουν πληρωθεί από τους ιδιοκτήτες τους τα τέλη θα ξεπεράσει τις 100.000.

Στους φορολογούμενους που καταβάλουν εκπρόθεσμα το τέλος κυκλοφορίας επιβάλλεται ως πρόστιμο το 100% του τέλους ενώ για ληξιπρόθεσμες οφειλές από τέλη κυκλοφορίας η εφορία έχει το δικαίωμα να δεσμεύσει το ΙΧ και να καλέσει το φορολογούμενο να παραδώσει τις πινακίδες κυκλοφορίας. Επίσης, αν το όχημα εντοπισθεί από αστυνομικό όργανο να μην έχει καταβάλει το τέλος τότε προβλέπεται η επιτόπια αφαίρεση της άδειας και των πινακίδων κυκλοφορίας.

capital.gr

Δείτε και κρατήστε τα νεύρα σας

Απίστευτη αύξηση του κόστους ζωής έχουμε υποστεί από το 1999 μέχρι σήμερα. Δείτε τις κάρτες και... συγκρατείστε τα νεύρα σας. Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1.

Ο βασικός μισθός τα ίδια με το 1999
Οι τιμές στα προϊόντα..... στα ύψη...

Δείτε το video που ακολουθεί και στις επόμενες εκλογές ξαναψηφίστε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.....
Ασφαλείς τραπεζικές συναλλαγές μέσω διαδικτύου

Πολύ συχνά λαμβάνουμε μηνύματα στον υπολογιστή μας, όπου ο αποστολέας εμφανίζεται ως τράπεζα, η οποία μας ζητάει να επισκεφτούμε την ιστοσελίδα της, με σκοπό τη συμπλήρωση των προσωπικών μας στοιχείων, γιατί, όπως αναγράφεται στο e-mail τους, τα στοιχεία είναι ελλιπή.
Στην περίπτωση αυτή πρέπει να γνωρίζουμε πως καμία τράπεζα δεν ακολουθεί τέτοιου είδους τακτικές, να ζητά δηλαδή τα προσωπικά μας στοιχεία μέσω του διαδικτύου.
Για το λόγο αυτό διαγράφουμε αμέσως το e-mail αυτό.

Τι να προσέχουμε όταν χρησιμοποιούμε τις .........

υπηρεσίες του e-banking:

- Οι κωδικοί που θα επιλέξουμε για τις τραπεζικές συναλλαγές μας μέσω του διαδικτύου, πρέπει να είναι προσωπικοί και να αποφεύγεται κοινοποίησή τους στο περιβάλλον μας.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στην επιλογή των κωδικών, αφού δεν είναι ασφαλές να χρησιμοποιήσουμε αριθμούς σταθερών και κινητών τηλεφώνων, ή ακόμα και ημερομηνίες γέννησης.

- Προτείνεται η τακτική αλλαγή των κωδικών του e-banking και η απομνημόνευσή τους. Δεν είναι ασφαλές να τους καταχωρούμε σε ατζέντες.

Στην περίπτωση που λάβουμε κάποιο τηλεφώνημα και μας ζητήσουν τους κωδικούς πρόσβασης ισχυριζόμενοι πως εκπροσωπούν την τράπεζα, καταγράφουμε τον αριθμό που μας καλεί και ειδοποιούμε αμέσως την αρμόδια υπηρεσία της τράπεζας.

Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν μοιραζόμαστε τους προσωπικούς μας κωδικούς, αφού καμία τράπεζα δεν ακολουθεί τέτοια τακτική.

- Δεν παραλείπουμε να ελέγχουμε συχνά τις κινήσεις του τραπεζικού μας λογαριασμού και σε περίπτωση που εντοπίσουμε μία κίνηση που δεν πραγματοποιήθηκε από εμάς, ενημερώνουμε αμέσως την αρμόδια υπηρεσία της τράπεζας.

- Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ιστοσελίδα που επισκεπτόμαστε για τη διενέργεια των συναλλαγών μας. Μία ασφαλής ιστοσελίδα e-banking έχει πάντα αναρτημένο εικονίδιο «λουκέτο» στη δεξιά μεριά της οθόνης μας.

- Επίσης, μία ασφαλής σελίδα έχει ειδικό σύστημα κρυπτογράφησης. Για να το επιβεβαιώσουμε αυτό, αρκεί να εντοπίσουμε στο link της ιστοσελίδας πληρωμών ένα «s» μετά το «http», δηλαδή η ιστοσελίδα θα ξεκινάει με το «https».

on air 24

Ξαναζεσταίνεται το σχέδιο διασύνδεσης ταμειακών μηχανών με το Taxis

Επανέρχεται το σχέδιο για τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το σύστημα Taxis το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής. Με τη διασύνδεση στο συστημα Taxis, το υπουργείο Οικονομικών θα έχει τη δυνατότητα σε πραγματικό χρόνο να βλέπει κάθε ταμειακή ροή, επομένως θα μπορεί να γνωρίζει εκ των προτέρων τα ποσά ΦΠΑ που θα πρέπει να αποδοθούν στο Δημόσιο. Για την υλοποίηση του σχεδίου θα χρειαστεί εκ μέρους των εμπόρων να προμηθευτούν νέες ταμειακές μηχανές.

Σύμφωνα με Τα Νέα, εντός των επόμενων .............

ημερών αναμένεται να υπογραφούν δύο υπουργικές αποφάσεις: Με την πρώτη θα ορίζεται η υποχρέωση όλων των επιχειρήσεων να συνδεθούν με το Taxisnet, με τη δεύτερη θα προσδιορίζονται όλες οι τεχνικές προδιαγραφές των νέων ταμειακών μηχανών που θα απαιτηθούν ώστε να υποστηριχθεί η ηλεκτρονική διασύνδεση.

Το νέο σύστημα μπορεί να αντιμετωπίσει την μη απόδοση ΦΠΑ, αλλά δεν εξασφαλίζει όμως την πάταξη της φοροδιαφυγής με την κλασική μέθοδο της μη έκδοσης αποδείξεων.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, για να εξασφαλιστεί και η έκδοση όλων των αποδείξεων, το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει από τις αρχές του έτους να θέσει σε ισχύ φοροκίνητρα (έκπτωση φόρου, συμμετοχή σε κληρώσεις με βάση τον αριθμό της απόδειξης) για τους καταναλωτές ώστε να πληρώνουν με πλαστικό χρήμα και με τον τρόπο αυτό κάθε συναλλαγή να περνά μέσω τραπεζών, κάτι που θα έδινε τη δυνατότητα άμεσης είσπραξης του ΦΠΑ.

Εξετάζεται, παράλληλα, να εφαρμοστεί το αμερικανικό σύστημα φορολογίας εισοδήματος (έσοδα μείον έξοδα), κατά το οποίο το αφορολόγητο όριο διαμορφώνεται ανάλογα με τις συνολικές δαπάνες (πλην λογαριασμών ΔΕΚΟ και αγοράς περιουσιακών στοιχείων) του κάθε φορολογουμένου.

in.gr

Ηλεία: "Ταφόπλακα" χαρακτηρίζουν οι περιπτερούχοι την απελευθέρωση του κλάδου (video)

Την πλήρη απελευθέρωση της πώλησης καπνικών προϊόντων, καθώς και το άνοιγμα του επαγγέλματος του περιπτερά προβλέπει απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας,
κατ' εφαρμογή του νόμου για την αρχή της επαγγελματικής ελευθερίας και την κατάργηση αδικαιολόγητων περιορισμών στην πρόσβαση και άσκηση επαγγελμάτων.

Η απόφαση αυτή βάζει φωτιά στον κλάδο των περιπτερούχων που ήδη προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις.
Αναστάτωση επικρατεί και στην Ηλεία και ............

τους ιδιοκτήτες των περιπτέρων να «βράζουν» χαρακτηρίζοντας ως ταφόπλακα την απόφαση αυτή για τον κλάδο.

Τι αναφέρει η απόφαση
Σύμφωνα με την απόφαση καταργούνται οι εξής περιορισμοί για την εκμετάλλευση περιπτέρων:
Ο περιορισμός στον αριθμό των αδειών εκμετάλλευσης περιπτέρων με βάση πληθυσμιακά κριτήρια.
Η ύπαρξη περιορισμένου αριθμού προσώπων που δικαιούνται να εκμεταλλεύονται τα περίπτερα.
Ο περιορισμός της μόνιμης κατοικίας των δικαιούχων άδειας για την εκμετάλλευση περιπτέρων.
Ο περιορισμός της εκμίσθωσης μόνο από φυσικά πρόσωπα και μόνο μιας άδειας κι επιτρέπεται πλέον σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, ημεδαπά και αλλοδαπά.
Ο περιορισμός της μόνιμης κατοικίας του ενδιαφερομένου προς εκμετάλλευση περιπτέρου.

Για την πώληση καπνοβιομηχανικών προϊόντων:
Καταργείται η μέχρι τώρα απαγόρευση χορήγησης άδειας σε νομικά πρόσωπα, ημεδαπά και αλλοδαπά. Επιπλέον αίρεται η προσωρινότητα των αδειών σε ικανούς προς εργασία ιδιώτες.
Καταργείται η ύπαρξη περιορισμένου αριθμού προσώπων που δικαιούνται να ασκήσουν το επάγγελμα, καθώς και ο αποκλεισμός της άσκησης υπό ορισμένη εταιρική μορφή, επιτρεπόμενης μόνον της ατομικής άσκησης αυτού.
Καταργείται η απαίτηση προηγούμενης διοικητικής άδειας σε κατοικημένες περιοχές και το επάγγελμα ασκείται ελεύθερα μετά πάροδο τριμήνου από την αναγγελία έναρξης ασκήσεώς του.
Καταργείται η απαγόρευση διάθεσης είδους αγαθών από ορισμένη κατηγορία επαγγελματικών εγκαταστάσεων.
Καταργείται ο περιορισμός στον αριθμό των αδειών με βάση πληθυσμιακά κριτήρια.
Καταργείται ο περιορισμός που αφορά στην εξάρτηση της χορήγησης προσωρινών συμπληρωματικών αδειών σε τόπους παραθερισμού κατά τους θερινούς μήνες από την εκτίμηση της Διοίκησης. Στο ίδιο πλαίσιο καταργείται και ο περιορισμός που προβλέπει ότι ο συνολικός αριθμός των αδειών αυτών καθορίζεται αναλογικά με τον αριθμό των κατοίκων στους τόπους παραθερισμού.
Καταργείται ο περιορισμός που προβλέπει ότι απαιτείται η έκδοση χορήγησης προηγούμενης διοικητικής άδειας για την πώληση καπνοβιομηχανικών προϊόντων σε μη κατοικημένες περιοχές, καθώς και ο περιορισμός της παραπάνω πώλησης σε μη κατοικημένες περιοχές και σε συγκεκριμένες εγκαταστάσεις.
Καταργείται ο περιορισμός που προβλέπει ότι σε πόλεις με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων, η χορήγηση συμπληρωματικών αδειών εξαρτάται από την εκτίμηση της Διοίκησης ως προς την ύπαρξη της ανάγκης εξυπηρέτησης του κοινού καθώς και υπολογισμός των αδειών αυτών με βάση τον αριθμό των κατοίκων.

Εκμετάλλευση κυλικείων:
Καταργείται η ύπαρξη συγκεκριμένων προσώπων που δικαιούνται να εκμεταλλεύονται κυλικεία, καθώς και ο αποκλεισμός της άσκησης υπό ορισμένη εταιρική μορφή.
Καταργείται η απαγόρευση για ένα πρόσωπο της δημιουργίας περισσότερων εγκαταστάσεων ή επαγγελματικής δραστηριοποίησης σε περισσότερες εγκαταστάσεις καθώς και η απαγόρευση της άσκησης επαγγέλματος ή η απαγόρευση της άσκησής του υπό ορισμένη εταιρική μορφή.

Δείτε το βίντεο του Cosmos TV με τις απόψεις ιδιοκτητών περιπτέρων στον ΠύργοIlia Live

Ελλείψεις σκευασμάτων στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ

Ελλείψεις φαρμάκων εντοπίζονται στα ράφια των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ με αποτέλεσμα οι ασθενείς να αναζητούν τα απαραίτητα για την υγεία τους σκευάσματα στα νοσοκομειακά φαρμακεία.

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμος Βουδούρης παραδέχθηκε στον ΒΗΜΑ 99,5 πως εξαιτίας ανεξόφλητων χρεών κάποιες φαρμακευτικές εταιρείες προχώρησαν σε εμπάργκο.

Έτσι εξηγείται ότι δεκάδες ασφαλισμένοι ...............

απευθύνθηκαν χθες σε φαρμακεία νοσοκομείων με συνταγές που έφεραν την ένδειξη «στερείται», δηλαδή δεν υπήρχαν στα φαρμακεία του ασφαλιστικού φορέα.

New post

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 14ης Σεπτεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Διαβάστε στο θάρρος της Μεσσηνίας

Πλωτό αιολικό πάρκο στη Νότια Πελοπόννησο

Εκτενή αναφορά στην ίδρυση του πρώτου Ευρω – Μεσογειακού Ινστιτούτου ............

Έρευνας και Καινοτομίας για τα θαλάσσια αιολικά πάρκα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με ταυτόχρονη εκμετάλλευση της κυματικής ενέργειας, ανακοίνωσε ο κ. Τατούλης.

Ακόμα θα δημιουργηθεί στη Νότια Πελοπόννησο για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο το πρώτο πλωτό αιολικό πάρκο, που θα εκμεταλλεύεται την ίδια στιγμή την κυματική ενέργεια, θα έχει δέκα φορές μεγαλύτερη απόδοση και κατά 30% μικρότερο κόστος κατασκευής.

Διαβάστε στη ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΤΗ ΘΕΤΙΚΗ εξέλιξη για το αεροδρόμιο Καλαμάτας, αλλά και την πολιτική χρήση του αεροδρομίου Τρίπολης, επιβεβαιώνει έγγραφο της ΥΠΑ που παρουσίασε ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης στο ΠΕ.ΣΥ. διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες που απαξιώνουν την Περιφέρεια. Πετράκος του ΣΥΡΙΖΑ και «Ελευθερία» αλλιώς μας τα παρουσίαζαν για τα αεροδρόμια προ ημερών. Τυχαίο; Δεν νομίζω…
Αυτό είναι το σημερινό πρώτο θέμα στη «ΦΩΝΗ» που στην πρώτη σελίδα της προβάλλει ακόμη:
● ΑΚΛΟΝΗΤΟ το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, μετά τη ρητή διαβεβαίωση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου στη Βουλή, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ Δημήτρη Σαμπαζιώτη.
● ΟΛΟΣ ο διατροφικός πλούτος της Μεσσηνίας εκτίθεται στο πάρκο του ΟΣΕ στην Καλαμάτα, όπου χθες βράδυ εγκαινιάστηκε η έκθεση του Δήμου «Αρτος-Οίνος-Ελαιον».
● ΑΠΑΝΤΗΣΗ Νίκα στις «πρωτοβουλίες» Μπένου για το λιμάνι, με αφορμή το Master Plan. Ο δήμαρχος δηλώνει: «Δεν δέχομαι το λιμάνι της Καλαμάτας νεκρή ζώνη».
● ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ θέματα του Δήμου Μεσσήνης σε συναντήσεις του δημάρχου, παρουσία βουλευτών με τους αναπληρωτές υπουργούς Κώστα Τζαβάρα και Σταύρο Καλαφάτη.
● ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ: Δύο σημαντικές προτάσεις από την ΕΣΕΕ για την εμπορία του σημαντικότερου αγροτικού ελληνικού προϊόντος.
● ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ από τον Γραμματέα της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη για τη χαρτογράφησή του και επέκταση της έρευνας για τις φαρμακευτικές ιδιότητές του, η οποία εστιάζει στη Μεσσηνία. (Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ανάλυση του Κώστα Κοντοθανάση).

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.


● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012

Έμμεση απειλή του ΣτΕ για τα νέα μέτρα

Αν και διαφοροποιούνται από τους υπόλοιπους συναδέλφους τους οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας στη στάση που προτίθενται να κρατήσουν στις σχεδιαζόμενες νέες περικοπές των αποδοχών τους, ωστόσο από το κείμενο της απόφασης γίνεται κατανοητό πως στην ουσία περιμένουν την ώρα που θα κληθούν να κρίνουν τη συνταγματικότητα των μέτρων...

Όπως αποφάσισε την Πέμπτη το Διοικητικό............

Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, θα συμμετάσχουν στην πανδικαστική συγκέντρωση της 17ης Σεπτεμβρίου, αλλά δεν θα προχωρήσουν, όπως οι άλλοι συνάδελφοί τους, σε διακοπές των συνεδριάσεων. Σπεύδουν πάντως να τονίσουν πως αυτή η στάση τους δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως «αδυναμία», αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί πως ενδεχομένως εκείνοι ν’ ακολουθήσουν άλλες μορφές αγώνα που σε αυτό το στάδιο δεν θέλουν να διευκρινίσουν. Ξεκαθαρίζουν πάντως την πρόθεσή τους να κινηθούν εντός των ορίων που τίθενται από την ιδιότητά τους ως δημόσιοι λειτουργοί.

Είναι γνωστό πάντως σε όλους, πως στο Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνονται οι εφαρμοστικοί νόμοι του Μνημονίου και τα μέτρα που το συνοδεύουν.

Στην ανακοίνωση του Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφέρεται:

«Επί του ζητήματος των περικοπών των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας δηλώνει τα εξής: Ολοκληρώθηκε ένας κύκλος επαφών των Δικαστικών Ενώσεων με τον Πρωθυπουργό και τους Αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την Κυβέρνηση, καθώς και με τον Υπουργό Οικονομικών, τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών. Στις συναντήσεις αυτές οι δικαστικοί λειτουργοί δεν παρουσιάστηκαν αδιάλλακτοι ή αποκομμένοι από τον κοινωνικό περίγυρο ούτε στράφηκαν εναντίον άλλων κοινωνικών ομάδων και δη εκείνων που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια, συναισθανόμενοι, ως δημόσιοι λειτουργοί, την κρισιμότητα των στιγμών. Και ενώ ο Πρωθυπουργός και οι δύο Αρχηγοί εξέφρασαν την κατανόησή τους και υποσχέθηκαν να εξετάσουν το ζήτημα λαμβάνοντας υπόψη τον θεσμικό ρόλο των δικαστικών λειτουργών και τις ιδιαίτερες συνθήκες άσκησης του δικαστικού λειτουργήματος, το οικονομικό επιτελείο αντιπαρέταξε μια ισοπεδωτική και εξοντωτική εισπρακτική λογική, που αγγίζει τα όρια της θεσμικής αναλγησίας, και προτείνει τη μείωση των αποδοχών μας κατά 23% μεσοσταθμικά, χωρίς περαιτέρω εξειδικεύσεις.

»Είναι αυτονόητο ότι, σε μια δημοκρατική κοινωνία, μέλημα της Πολιτείας θα έπρεπε να αποτελεί η υπεράσπιση της ισοτιμίας της δικαστικής εξουσίας με τις άλλες δύο εξουσίες και τους λειτουργούς τους και κατ’ επέκταση η διασφάλιση της ίδιας της λειτουργίας του θεσμού της Δικαιοσύνης. Η Εκτελεστική Εξουσία, επομένως, δεν θα έπρεπε να μετακυλύει το βάρος αυτό στους δικαστικούς λειτουργούς, εμφανίζοντάς τους σε αντιπαράθεση με την κοινωνία. Το μισθολόγιο των δικαστικών λειτουργών αποτελεί, ως μέσο εξασφάλισης της λειτουργικής ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, συνταγματική επιταγή, την οποία οι ίδιοι, τελικώς, οι δικαστές πρέπει να υπερασπιστούν. Εντούτοις, το Διοικητικό Συμβούλιο πιστεύει ότι το Σύνταγμα δεν αποτελεί μόνο το έρεισμα των αιτημάτων των δικαστικών λειτουργών, αλλά ταυτόχρονα και το όριο του τρόπου διεκδίκησής τους. Η Εκτελεστική Εξουσία, πάντως, ας μην εκλάβει τη θεσμική υπευθυνότητα των δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας ως αδυναμία.

»Ενόψει λοιπόν της διαφαινόμενης υπέρμετρης περικοπής των αποδοχών μας και μάλιστα αναδρομικά από 1-7-2012, η οποία, συνυπολογιζομένων των έως σήμερα μειώσεων, μπορεί να ανέλθει και σε ποσοστό ανώτερο του 50% επί των συνολικών καθαρών αποδοχών, μέσα σε μία μόλις διετία, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας προκρίνει, ως θεμιτό μέσο άμυνας, τη συμμετοχή στις πανδικαστικές συγκεντρώσεις, χωρίς διακοπή συνεδριάσεων, και την άσκηση ενδίκων βοηθημάτων κατά πράξεων και ρυθμίσεων που θέτουν υπό αμφισβήτηση την ιδιότητά μας ως δημόσιων λειτουργών και θίγουν τα δικαιώματά μας ως πολιτών, καθώς, όπως έχει ήδη κριθεί με την 668/2012 απόφαση της Ολομέλειας του Δικαστηρίου, επί των εφαρμοστικών του Μνημονίου διατάξεων, «δεν είναι επιτρεπτό η επιβάρυνση από τα μέτρα που λαμβάνονται προς αντιμετώπιση της δυσμενούς και παρατεταμένης οικονομικής συγκυρίας να κατανέμεται πάντοτε σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, οι οποίοι, κατά κανόνα, είναι συνεπείς προς τις υποχρεώσεις τους, και να ευνοούνται άλλες κατηγορίες από την ασυνέπεια των οποίων –κυρίως στο πεδίο της εκπλήρωσης των φορολογικών τους υποχρεώσεων– προκαλείται σε μεγάλο ποσοστό η δυσμενής αυτή συγκυρία.

»Τέλος, εκφράζουμε την ανεπιφύλακτη αλληλεγγύη μας προς τις λοιπές δικαστικές ενώσεις, με τις οποίες συνεργαζόμαστε για την επίτευξη των κοινών μας στόχων, καλούμε τα μέλη μας σε μαζική συμμετοχή στην Πανδικαστική Συγκέντρωση της 17ης Σεπτεμβρίου 2012 και συγκαλούμε έκτακτη Γενική Συνέλευση για την Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012».

Zougla.gr

Η αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας είναι πλέον γεγονός

Ένα διαχρονικό αίτημα των πολιτών της Μεσσηνίας

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΜΕ ΗΧΗΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

Εξαιρετικά σημαντική και κρίσιμη εξέλιξη για την προώθηση του της τουριστικής ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου το έγγραφο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, που παρουσίασε στο Περιφερειακό Συμβούλιο την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012, για την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας.

Ένα διαχρονικό αίτημα των πολιτών της Μεσσηνίας για ............

την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας είναι πλέον γεγονός, αφού στο έγγραφο αυτό γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα έργα υποδομών, τα οποία είναι ήδη ενταγμένα στο πρόγραμμα του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, όπως αναφέρει η Διοικήτρια κα Φώφη Παπαδημητροπούλου.

Μετά την εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με τις ενέργειες της Περιφέρειας για τη βελτίωση της προσβασιμότητας στον κόμβο και σε άλλα έργα υποδομών, το αεροδρόμιο της Καλαμάτας μετατρέπεται σε ανταγωνιστικό διεθνή αερολιμένα, για τη διασύνδεσή του με σημαντικά αεροδρόμια της Ευρώπης, όπως επίσης για την προσέλκυση low cost αεροπορικών εταιρειών μετά τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια.
Στο ίδιο έγγραφο επισημαίνεται η θετική εξέλιξη για την παράλληλη πολιτική χρήση του αεροδρομίου, με την υπογραφή από τον Υπουργό κ. Κωστή Χατζηδάκη της σύμβασης EGNOS, η οποία επιτρέπει πλέον την εγκατάσταση του συστήματος αυτού προσέγγισης – απογείωσης, του τελευταίου προσκόμματος για την έναρξη διαδικασιών μετατροπής του.

«Όλες οι Κασσάνδρες που εδώ και καιρό προσπαθούν να απαξιώσουν το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας διαψεύστηκαν. Με τις ενέργειές μας αποδείξαμε ότι το αεροδρόμιο της Καλαμάτας αποτελεί έργο στρατηγικής σημασίας για την τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Σε ότι αφορά το αεροδρόμιο της Τρίπολης εκφράζω την απόλυτη ικανοποίησή μου για την υπογραφή της σύμβασης Egnos από τον κ. Υπουργό, που ανοίγει το δρόμο για την υλοποίηση, με τη διαδικασία ΣΔΙΤ, του πρώτου αμιγούς low cost αεροδρομίου στη χώρα, το οποίο θα συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη και της αγροτικής οικονομίας καθώς θα λειτουργεί και ως εμπορικό» δήλωσε ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης.

Ακούστε τι δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σε συνεργάτη του Φιλιατρά News και δείτε παρακάτω και το σχετικό έγγραφο.

ΣΧΟΛΙΟ
«Όλες οι Κασσάνδρες που εδώ και καιρό προσπαθούν να απαξιώσουν το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας διαψεύστηκαν.
Για ποια εφημερίδα χτυπάει η καμπάνα;;; Βοηθάμε. Για μια εφημερίδα που ο εκδότης της και η εφημερίδα του τρώει κράξιμο τουλάχιστον μια φορά το μήνα...

Κλειστά αύριο τα φαρμακεία της Μεσσηνίας

Κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία της Μεσσηνίας αύριο Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου ανήμερα της ύψωσης του Τιμίου Σταυρού.
Ο λόγος είναι ότι η 14η Σεπτεμβρίου είναι επίσημη αργία για τα Φαρμακεία και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μεσσηνίας ανακοίνωσε οτι οι πολίτες μπορούν να εξυπηρετούνται από τα κατατόπους εφημερεύοντα Φαρμακεία.

Στα Φιλιατρά το εφημερεύον φαρμακείο (που εφημερεύει και όλη την εβδομάδα) είναι ..............

αυτό του κ.Βασίλη Παπαθεοδοσίου

Tηλέφωνα Επικοινωνίας: 2761 - 0 - 32 229 και κινητό 693 - 23 37 104

Πρωτόκολλο συνεργασίας Περιφέρειας Πελοποννήσου με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας

«Καταρτίζουμε και εφαρμόζουμε μια δυναμική και συνεπή πολιτική για την ενέργεια στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και το πρωτόκολλο συνεργασίας με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) αποτελεί την απαρχή της συνεργασίας μας με ένα σημαντικό διεθνή ενεργειακό παράγοντα με μεγάλη τεχνογνωσία», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Τετάρτης 12 Σεπτεμβρίου 2012.

Ο Περιφερειάρχης επανέλαβε ότι φιλοδοξία της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι να καταστεί στρατηγικός ενεργειακός διαμετακομιστικός κόμβος Μέσης Ανατολής – Ευρώπης, με τον αγωγό φυσικού αερίου και το υποθαλάσσιο ηλεκτρικό καλώδιο που θα διατρέχει το Ισραήλ την Κύπρο την Περιφέρεια Πελοποννήσου και από το σημείο αυτό θα μεταφέρεται στην Ευρώπη.

«Μπαίνουμε δυναμικά στα νέα δίκτυα με μεγάλες .............

αξιώσεις και αυτή η συμφωνία αποτελεί σημαντικό παράγοντα μιας σαφούς στρατηγικής για την πολιτική παραγωγής και μεταφοράς ενέργειας, όπου κρίσιμο ζήτημα και προτεραιότητα αποτελεί ο εκσυγχρονισμός των δικτύων μεταφοράς» τόνισε ο κ. Τατούλης και πρόσθεσε ότι με τις ενέργειες αυτές «ανεβάζουμε το γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό προφίλ της Περιφέρειας Πελοποννήσου».
Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης έκανε επίσης εκτενή αναφορά στην ίδρυση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου του πρώτου Ευρω – Μεσογειακού Ινστιτούτου Έρευνας και Καινοτομίας για τα θαλάσσια αιολικά πάρκα με ταυτόχρονη εκμετάλλευση της κυματικής ενέργειας, με σύμπραξη της ΡΑΕ Ελλάδας, της ΡΑΕ Κύπρου και σουηδικών, γερμανικών, αμερικανικών, ολλανδικών και κινέζικων κεφαλαίων.

Εκτός αυτού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα δημιουργηθεί για πρώτη φορά σε διεθνές επίπεδο το πρώτο πλωτό αιολικό πάρκο με ταυτόχρονη εκμετάλλευση της κυματικής ενέργειας, το οποίο έχει κατά 30% μικρότερο κόστος κατασκευής και 10πλάσια απόδοση.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ενημέρωσε τέλος το Περιφερειακό Συμβούλιο για τη συμφωνία με τον Ρώσο φυσικό, βραβευμένο με το βραβείο Νόμπελ το 2000, κ. Αλφιόροφ για συνεργασία μεταξύ της Ακαδημίας Επιστημών της Αγίας Πετρούπολης, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Διεθνή Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.

Crash Test: Samsung Galaxy S3 Vs i phone 5

Μετά την επίσημη ανακοίνωση του iPhone 5 και την αποκάλυψη όλων των «μυστικών όπλων» του, ήρθε η ώρα για το σημαντικότερο crash test. Βάζουμε απέναντι το Samsung Galaxy S3 και το νέο iPhone 5 της Apple και τα περνάμε απο εξονυχιστικό συγκριτικό έλεγχο. Ποιά απο τις δύο εταιρίες έχει το πάνω χέρι;
Η απόφαση δική σας..............

1. Σχεδιασμός
Αν ψάχνουμε για πρώτης τάξεως υλικά, η Apple έχει σίγουρα κερδίσει αυτή τη μάχη. Γυαλί και στις δύο πλευρές του iPhone 5, καθώς και μια βιομηχανική εμφάνιση και αισθητική. Το Galaxy S3 της Samsung παραμένει στο παραδοσιακό πλαστικό που χρησιμοποιεί συνήθως, αλλά ομολογουμένως το S3 είναι πιο κομψό από τα προηγούμενα μοντέλα. Όσον αφορά το μέγεθος, το iPhone 5 έχει σαφώς μεγαλύτερη οθόνη, αλλά είναι λίγο πιο μεγάλο από το 4S και συνεπώς και από το Galaxy S3 που έχει το ίδιο μέγεθος (αλλά μεγαλύτερη οθόνη). Και τα δύο χωράνε στο χέρι του καταναλωτή, αλλά ορισμένος κόσμος προτιμά μία συσκευή με μεγάλη οθόνη που να χωράει στην παλάμη του. Η επιλογή είναι στο... χέρι σας! Κυριολεκτικά...

2. Οθόνη
Η Apple έχει αποδείξει ότι είναι μανιακή με την ποιότητα της οθόνης. Το νέο iPhone είναι εξοπλισμένο με την τεχνολογία IMC. Ωστόσο η υψηλή ανάλυση του Galaxy S3 με την super AMOLED οθόνη έχει πλούσια χρωματική αντίθεση. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι η τεχνολογία AMOLED κάνει ενοχλητικά πολύ φωτεινή την οθόνη του S3 και σε ένα βαθμό αυτό μάλλον αληθεύει. Σημαντικό ωστόσο είναι και το μέγεθος της οθόνης. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η 4.8-ιντσών οθόνη του Galaxy S3 μπορεί να φαίνεται σαν υπερβολή για κάποιους, αλλά σίγουρα θα αισθάνονται λιγότερο στριμωγμένοι από ότι με το iPhone το οποίο έχει 4 ιντσών οθόνη και πλέον χωράει 6 σειρές εικονίδια.

3. Επεξεργαστής
Η Samsung και η Qualcomm συνεργάστηκαν για να εφαρμόσουν ένα διπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon S4 στο Galaxy S3, ο οποίος το καθιστά ένα από τα ταχύτερα τηλέφωνα στις ΗΠΑ. Η Apple από την άλλη βασίζεται στο να εξελίσσει τους επεξεργαστές σε κάθε επόμενο μοντέλο. To iPhone 5 έχει επεξεργαστή Α6, αντί για το Α5 του 4S καθώς και τον διπύρινο επεξεργαστή του iPad 3. Εσωτερικά και τα δύο τηλέφωνα ομολογουμένως θα σας εντυπωσιάσουν

4. Ταχύτητα Δεδομένων
Το Samsung Galaxy S3 και το Apple iPhone 5 για πρώτη φορά συμφωνούν σε κάτι. Και τα δύο τηλέφωνα έρχονται με υποστήριξη 4G LTE. Από κει και πέρα η ταχύτητα των δεδομένων εξαρτάται από το εκάστοτε δίκτυο.

5. Τιμή
Στις ΗΠΑ, το Samsung Galaxy S3 έχει αρχική τιμή με συμβόλαιο τα 199,99 δολάρια για τα 16GB και 249,99 δολάρια για το μοντέλο 32GB. Όσο για το iPhone 5, οι τιμές του δε θα διαφέρουν καθόλου από αυτές του 4S το οποίο στοίχιζε 199,99 δολάρια για το 16GB μοντέλο, 299,99 δολάρια για το μοντέλο των 32GB και 399,99 δολάρια για 64GB μοντέλο της.

iefimerida

-

Φιλιατρά «Κλειστά» και το Ειδικό Δημοτικό και το Ειδικό Νηπιαγωγείο

Δεν ξεκίνησαν, ακόμη, τη λειτουργία τους για το σχολικό έτος 2012 – 2013 το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και το Ειδικό Νηπιαγωγείο, τα οποία συστεγάζονται, στα Φιλιατρά! Το ίδιο συμβαίνει, όπως και στο χθεσινό φύλλο του «Θ» γράψαμε, με το Ειδικό Εργαστήρι Φιλιατρών!

Ο λόγος που το Ειδικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο δεν άνοιξαν τις πόρτες τους και αυτές παραμένουν κλειδαμπαρωμένες με αλυσίδα και λουκέτο (όπως φαίνεται και στη φωτογραφία), είναι η τεράστια καθυστέρηση που σημειώθηκε φέτος, ιδίως σε σχέση με πέρυσι, στη διαδικασία προσλήψεων αναπληρωτών!
Φέτος η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ήταν από ...............

8 έως 17 Αυγούστου, ενώ πέρυσι οι αιτήσεις είχαν υποβληθεί μέχρι τα τέλη Ιουλίου! Εξ αυτού του γεγονότος καθυστερεί η σύνταξη του πίνακα αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και μέχρι χθες δεν είχε εκδοθεί ούτε ο προσωρινός πίνακας! Κι αυτό, παρά τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Παιδείας ότι, τάχα, όλα τα Ειδικά Σχολεία είναι στελεχωμένα με μόνιμους εκπαιδευτικούς και λείπουν μόνο οι ειδικότητες.

Για να ανοίξουν και λειτουργήσουν εύρυθμα το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και το Ειδικό Νηπιαγωγείο Φιλιατρών χρειάζονται, τουλάχιστον, 3 δάσκαλοι Ειδικής Αγωγής, Νηπιαγωγός, Βοηθητικό Προσωπικό, Ψυχολόγος, Κοινωνικός Λειτουργός, καθώς και Σχολικός Νοσηλευτής, Γυμναστής, Φυσικοθεραπευτής – Εργοθεραπευτής, ενώ χρήσιμες είναι και άλλες ειδικότητες, όπως Μουσικός, Δάσκαλος Καλλιτεχνικών κ.α.

Εκτιμάται πως μετά από 10 μέρες θα έχει προχωρήσει η διαδικασία και θα γίνουν, επιτέλους, οι τοποθετήσεις εκπαιδευτικών (αναπληρωτών).

Όπως και χθες γράψαμε, η σχολική χρονιά δεν ξεκίνησε προχθές στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Φιλιατρών, επειδή δεν έχει καθηγητές! Το «φαινόμενο» να μην έχουν τοποθετηθεί καθηγητές με την έναρξη της σχολικής χρονιάς στο Ειδικό Εργαστήρι Φιλιατρών δεν είναι καινούργιο και τείνει να γίνει σύνηθες!

Πάντως και σε αυτό, είναι σε εξέλιξη η διαδικασία τοποθέτησης διευθυντή και καθηγητών (αναπληρωτών). Για να μπορέσει να λειτουργήσει εύρυθμα το Ειδικό Εργαστήρι απαιτείται η τοποθέτηση καθηγητών γενικής εκπαίδευσης (όπως Μαθηματικός, Φιλόλογος, Γεωπόνος, Καλλιτεχνικών, Μουσικής, Φυσικής Αγωγής), ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό (Κοινωνικός Λειτουργός, Ψυχολόγος, Λογοθεραπευτής, Φυσικοθεραπευτής) και ειδικό βοηθητικό προσωπικό.

Ωστόσο, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας οφείλει τάχιστα να αντιληφθεί πως τα Ειδικά Σχολεία, Νηπιαγωγεία και Εργαστήρια χρειάζονται, για την εύρυθμη λειτουργία τους, μόνιμο προσωπικό και να μεριμνήσει, λαμβάνοντας όλες τις αποφάσεις, για τη θεσμοθέτηση οργανικών θέσεων σε αυτά και την προκήρυξη διαγωνισμού για την πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής, ώστε και τα προβλήματα στην έναρξη και τη λειτουργία των σχολείων αυτών να επιλυθούν και να μπει τέλος στην ομηρία των εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής!

Ηλίας Γιαννόπουλος - Θάρρος

Συσκέψεις στην Κυπαρισσία για νομιμότητα στο πανηγύρι

Αλλεπάλληλες συσκέψεις στην Εισαγγελία Κυπαρισσίας και την Αστυνομία διεξήχθησαν χθες, παρουσία του δημάρχου, για τη νομιμότητα στη λειτουργία και την ευταξία του πανηγυριού.

Όπως, από χθες, αναφέρθηκε στο «Θ», «οι Έλληνες μικροπωλητές ζητούν από το Δήμο και την Αστυνομία να ελέγξουν τους παράνομους»: «Ακόμη δεν ξεκίνησε την πλήρη λειτουργία του το πανηγύρι τις Κυπαρισσίας και ήδη υπάρχουν αντιδράσεις από μικροπωλητές για παράνομους αλλοδαπούς που κυκλοφορούν με εμπορεύματα.
Μάλιστα, όπως μας έλεγαν μικροπωλητές, οι ................

παράνομοι αλλοδαποί - λαθρομετανάστες κάθε χρόνο και σε κάθε πανηγύρι κάπως έτσι κάνουν: τις πρώτες μέρες γυρνούν στους χώρους και στο φουλ του πανηγυριού απλώνουν τα εμπορεύματά τους και τα πουλάνε σε πολύ χαμηλές τιμές, αφού δεν πληρώνουν τίποτα και πουθενά, ενώ οι ίδιοι, με όλες τις άδειες, νόμιμοι και φορολογούμενοι, δεν κάνουν σεφτέ εξαιτίας τους!
Οι μικροπωλητές κάνουν έκκληση στο Δήμο και την Αστυνομία να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, για να μη γεμίσει το πανηγύρι με παράνομους μικροπωλητές, σημειώνοντας πως σε άλλα μέρη οι Δήμοι λαμβάνουν μέτρα για να λειτουργούν σωστά και με νόμιμους μικροπωλητές τα πανηγύρια τους!».

Μιλώντας σχετικά στο «Θ», χθες το μεσημέρι, μετά τη σύσκεψη με την εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας, ο δήμαρχος Τριφυλίας, Κώστας Κόλλιας, αναφέρθηκε στη λειτουργία του πανηγυριού, ενώ έμμεσα αλλά με σαφείς υπαινιγμούς τόνισε: «Οποιαδήποτε διασάλευση της τάξης δε θα πληγώσει μόνο την τοπική οικονομία, αλλά και το θρησκευτικό συναίσθημα των συμπολιτών μας». Συγκεκριμένα, σημείωσε: «Είμαστε υποχρεωμένοι να περιφρουρήσουμε την ευταξία στο χώρο του πανηγυριού. Εμείς λειτουργούμε υπέρ των συμπολιτών μας που θέλουν να επισκεφθούν το ιστορικό πανηγύρι της “Αρκαδιάς”, να περάσουν καλά και να κάνουν τα ψώνια τους. Αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να το διασφαλίσουμε.

Ένα μερίδιο της ευθύνης για τη διασφάλισή του ανήκει στο Δήμο και ένα μερίδιο, βεβαίως, ανήκει στις αστυνομικές Αρχές, που πρέπει να συνεπικουρήσουν αυτή την προσπάθεια. Όσον αφορά στην περιφρούρηση της νομιμότητας, από αυτούς που θα εκθέτουν τα προϊόντα τους, εμείς στο Δήμο έχουμε τηρήσει απαρεγκλίτως τη νομιμότητα. Όσον αφορά στους αλλοδαπούς, στοιχείο της νομιμότητας είναι η άδεια παραμονής τους και με βάση αυτό ξεκινάμε! Βεβαίως, πάντα, και στα πανηγύρια, παρεισφρύουν άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν πάρει άδεια, αλλά απλώνουν την πραμάτεια τους στους δρόμους. Πρέπει και αυτό το ζήτημα να το αντιμετωπίσουμε, γιατί έχουν δίκιο οι επαγγελματίες. Στη βάση αυτή, είχαμε σήμερα (σ.σ. χθες) μια συνεργασία στην Αστυνομική Υποδιεύθυνση για να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας, κατ’ αρχάς στην ελεγκτική διαδικασία. Μας ενδιαφέρει απόλυτα η επιτυχία του πανηγυριού και όσον αφορά στο εμπορικό και όσον αφορά στο θρησκευτικό μέρος.

Οποιαδήποτε διασάλευση της τάξης δε θα πληγώσει μόνο την τοπική οικονομία, αλλά και το θρησκευτικό συναίσθημα των συμπολιτών μας. Εκτός από την Αστυνομία, ενημέρωσα και την κυρία εισαγγελέα για το πώς σκεφτόμαστε να κινηθούμε. Επίσης, θα κάνω μία συζήτηση με τον πρόεδρο των μικροπωλητών της Πάτρας, που εκθέτει και αυτός εδώ την πραμάτεια του».

Άγνωστο είναι αν στις θρησκευτικές τελετές συμμετάσχουν πολιτικοί της Μεσσηνίας, από φόβο, ακόμη και για ενδεχόμενο λιντσάρισμα από οργισμένους πολίτες, λόγω των αλλεπάλληλων σκληρών και βίαιων κυβερνητικών μέτρων, των χαρατσιών και φόρων που έχουν επιβληθεί, αλλά και εν όψει των νέων!

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος

Η κατά Νίκα ερμηνεία της προστασίας του στεγασμένου εμπορίου!

… και η κοροϊδία δεν έχει τέλος. Δεν πάνε μήτε 2 μήνες από τότε που ο δήμαρχος εξεμάνει στα τοπικά ΜΜΕ και στο δημοτικό συμβούλιο με αφορμή τη διοργάνωση στη παραλία Καλαμάτας του 7ου Μανιάτικου Πανοράματος από τον σύνδεσμο Τσεριωτών. Ποιος είδε τον Δήμαρχο και δεν τον φοβήθηκε… Κορώνες, καταγγελίες, απειλές και υποσχέσεις στο όνομα ‘της προστασίας του στεγασμένου εμπορίου’ της πόλης που απειλήθηκε από τη ‘πώληση’ προϊόντων κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Και από κοντά και οι ‘εκπρόσωποι΄ των εμπόρων!!(Αλήθεια πόσους από τους εμπόρους της Καλαμάτας εκπροσωπούν;) Έκανε η δημοτική αρχή τον επικοινωνιακό τζερτζελέ της στους ιθαγενείς της πόλης και πάει και αυτό…
Έλα μου που στις 10/9 λάβαμε τη πρόσκληση για τα ...............

εγκαίνια της εκδήλωσης του δήμου ‘Άρτος-Οίνος-Έλαιον’!

Παρένθεση: Καλή η προσπάθεια, θέση που υποστηρίξαμε στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και στο δημοτικό συμβούλιο, με επισημάνσεις για τη βελτίωση της όπως ένταξή της σε ένα γενικότερο πρόγραμμα καλοκαιρινών εκδηλώσεων, αλλαγή του χρόνου διεξαγωγής της, κ.α..

Αλλά το ζουμί βρίσκεται αλλού, καθώς διαβάσαμε (τώρα αν πούμε με έκπληξη, ψέματα θα είναι…) στην πρόσκληση: ‘…να αγοράσουν ή να απολαύσουν δωρεάν προϊόντα…’ Και το στεγασμένο εμπόριο της πόλης δήμαρχε;;;; Δεν απειλείται τώρα; Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο δεν δηλώσατε ότι δεν θα γινόταν πώληση προϊόντων κατά τη διάρκειά της; Μάλιστα ο δημοτικός σύμβουλός σας και εισηγητής του θέματος είχε ρητά δηλώσει το ίδιο και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.
Στον τρόπο που αντιμετωπίζετε βέβαια το δημοτικό συμβούλιο και τους συμβούλους έχουν αναφερθεί όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης αλλά γιατί να ιδρώσει το αυτί σας; Πού είναι αλήθεια τώρα οι ‘δεξιοί ψάλτες’ σας, νυν και πρώην ‘προστάτες’ των εμπόρων της Καλαμάτας; Δεν αισθάνονται τώρα την ανάγκη να κάνουν οργισμένες δηλώσεις στα ΜΜΕ;
Φυσικά και όχι κύριοι! Μα η εκδήλωση των ‘Τσεριωτών’ έγινε μέσω του Λιμενικού Ταμείου, ενώ η εκδήλωση ‘Άρτος-Οίνος-Έλαιον’ ήταν ιδέα (έστω της τελευταίας στιγμής…) του Δήμου! Και ως γνωστόν στους παροικούντες εν τη Ιερουσαλήμ, ότι κάνει ο δήμαρχος και η αυλή του είναι καλώς καμωμένο! Κανείς άλλος δεν έχει μυαλό και ιδέες! Στο τέλος απαγορέψτε την αντιπολίτευση και την κριτική (ειδικά από δημοσιογράφους…) να τελειώνουμε!
Το μόνο που έχουμε να σας πούμε κύριοι είναι ότι, όπως ακούγεται και σε γνωστή διαφήμιση, έχετε ξεφύγει… Δυστυχώς για τη πόλη και τους δημότες της έχετε ξεφύγει τελείως!

Υ.Γ. Για την αλήθεια των παραπάνω, πέρα από τις δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ, υπάρχουν και τα πρακτικά των συνεδριάσεων .

Γιάννης Σωτ. Γκλεγκλές
Δημ. Σύμβουλος Ανεξ. Δημ. Παράταξης ‘Πρωτοπορία’
Γραμματέας Δ.Σ. Καλαμάτας

Στις 5 Οκτωβρίου στην Ελλάδα το i phone 5

Νεότερα για τους φαν του iPhone 5.

Στην Ελλάδα αναμένεται στις 5 Οκτωβρίου, ενώ από τις 21 Σεπτεμβρίου ξεκινά η διάθεσή του σε ΗΠΑ, Καναδά, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Αυστραλία, Ιαπωνία, Χονγκ Κονγκ και Σιγκαπούρη. Οι προ-παραγγελίες, πάντως, αρχίζουν στις 14 του μήνα.


ΣΧΟΛΙΟ
Μην τρελαίνεστε ρε παιδιά... Όνομα έχει μόνο. Υπάρχουν ...........

τηλέφωνα που είναι πολύ ανώτερα από τα i phone... Ήμαρτον με την I phoneμλανια....

Ο Υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε τον Δ. Σαμπαζιώτη πως το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά

Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ο Ανδρέας Λυκουρέντζος κατέστησε σαφές πως το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά. Ο Υπουργός Υγείας απαντώντας σε ερώτηση του Βουλευτή Μεσσηνίας της Ν.Δ. Δημήτρη Σαμπαζιώτη υπογράμμισε στην παρέμβασή του χαρακτηριστικά «...θέμα να μην λειτουργήσει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας δεν τίθεται. Είναι ξεκάθαρο αυτό από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας» και συνέχισε «...σας επαινώ για το ενδιαφέρον σας και σας διαβεβαιώνω ότι δεν τίθεται θέμα να μην λειτουργήσει στην συνέχεια το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας».

Νωρίτερα στην ερώτησή του ο κ. Σαμπαζιώτης είχε επισημάνει την ανησυχία που έχει προκληθεί στην ευρύτερη περιοχή, ενάντια στην όποια πιθανότητα συγχώνευσης και λειτουργικής ενσωμάτωσης τονίζοντας: «το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας λειτουργεί από το 1948 ως ‘’φίλτρο’’ συγκρατώντας ένα μεγάλο εύρος περιστατικών.
Τομέας ευθύνης είναι ο δήμος Τριφυλίας με πληθυσμό ..............

που τριπλασσιάζεται τους θερινούς μήνες και εξυπηρετεί το συνολο σχεδόν της πρώην επαρχίας Ολυμπίας αλλά και μέρος της πρώην επαρχίας Πυλίας. Μέσα σε αυτά θα πρέπει να συνυπολογιστεί και η παρουσία της τουριστικής ναυαρχίδας της Costa Navarino.

Παράλληλα παρουσίασε με στοιχεία την πληρότητα και τη δυναμική του Νοσηλευτικού ιδρύματος και στάθηκε και στην μεγάλη προσφορά των ευεργετών του που χάριν σε αυτήν προχώρησαν σημαντικά έργα αναβάθμισής του, χωρίς να επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός.

«...η ύπαρξη και η λειτουργία του Νοσοκομείου όχι μόνο κρίνεται απαραίτητη, αλλά επιβάλλεται να αναβαθμιστεί και να ενισχυθεί ο ρόλος του ώστε οι πολίτες τουλάχιστον σε θέματα υγείας να νιώθουν ασφαλείς. Η προσφορά στην ευρύτερη περιοχή της δυτικής Μεσσηνίας και της Τριφυλίας είναι ανυπολόγιστη», ανέφερε ο Βουλευτής Μεσσηνίας.

Ο κος Λυκουρέντζος μεταξύ άλλων τόνισε χαρακτηριστικά πως θα υπάρξει αξιολόγηση σε όλες τις νοσηλευτικές μονάδες στο πλαίσιο της νέας οργάνωσης του ΕΣΥ, δηλώνοντας:

«...για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας έχουν από το Υπουργείο στηριχθεί οι λειτουργικές του ανάγκες, έχει στο μέτρο του δυνατού εξασφαλιστεί το επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Βεβαίως κι αυτό το Νοσοκομείο θα αξιολογηθεί μεταξύ όλων των άλλων στο νέο οργανωτικό πρότυπο του ΕΣΥ, των νέων οργανισμών-κανονισμών λειτουργίας των νοσοκομείων και βεβαίως δεν θα εξαιρεθεί από τη διαδικασία αξιολόγησης κλινικών και τμημάτων. Αλλά εν πάσει περιπτώσει, θέμα να μην λειτουργήσει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας δεν τίθεται. Είναι ξεκάθαρο αυτό από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας.»

Επανερχόμενος στο θέμα ο Δημήτρης Σαμπαζιώτης ζήτησε να μην εφαρμοστεί ένας ‘’οριζόντιος Καλλικράτης στην υγεία και να προσεχθούν οι ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής για να μην υπάρξουν αντίθετα αποτελέσματα. «...εάν ο Καλλικράτης εφαρμοστεί με αυτόν τον τρόπο και καταργήσουμε οριζόντια όλα τα περιφερειακά νοσοκομεία, φοβάμαι ότι οι ναυαρχίδες της υγείας υπό το βάρος ων νέων δεδομένων να καταρρεύσουν».

Απαντώντας ο κος Λυκουρέντζος σημείωσε πως δεν υπάρχει τέτοιο σχέδιο " αλλά υπάρχει ανάγκη εξορθολογισμού στη λειτουργία των νοσοκομειακών μονάδων, των κέντρων υγείας, εξορθολογισμού στη χρήση των διαθέσιμων πόρων. Η περιστολή της σπατάλης στην υγεία πρέπει να είναι έγνοια, αγωνία, της κάθε Ελληνίδας του κάθε Έλληνα. Δίνουμε μάχη κάθε ευρώ να πιάνει τόπο, να ανταποκρίνεται σε πραγματική ανάγκη η οποία εκδηλώνεται από την ελληνική κοινωνία για περίθαλψη και για διάθεση φαρμάκων».

Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας: Καθορισμός ανώτατων τιμών σε Κυλικεία.

Από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας ανακοινώνεται ότι με την με αρ.πρωτ. Α4-442/30-08-2012 Απόφαση Υφυπουργού Ανάπτυξης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (Αγορανομική Διάταξη 3/2012), που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2432/Β΄/04-09-2012) αντικαταστάθηκαν οι παρ. 1 και 2 του άρθρου 66 της κωδικοποιημένης Αγορανομικής Διάταξης 7/2009, που αφορούν τον καθορισμό των ανώτατων τιμών διάθεσης ορισμένων ειδών που προσφέρονται ή παρέχονται από επιχειρήσεις (κυλικεία, αναψυκτήρια, µπαρ, εστιατόρια και άλλα καταστήµατα) και λοιπούς πωλητές, που δραστηριοποιούνται εντός των χώρων-σηµείων, που αναφέρονται στον ΠΙΝΑΚΑ 2 της παραγράφου 6 του άρθρου 1 της Α.Δ. 7/2009 ( αεροδρόμια, στάδια, γήπεδα, αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, επιβατικά πλοία, κινηματογράφοι, θέατρα, Δικαστήρια, νοσοκομεία, κλινικές, σταθμοί υπεραστικών λεωφορείων, Ιδρύματα Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης, Τεχνικές σχολές κ.λ.π.) καθώς και από επιχειρήσεις (κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες κ.λ.π.), που δραστηριοποιούνται εντός των ∆ηµοσίων και Ιδιωτικών Σχολείων (δηµοτικών, γυµνασίων, λυκείων, ηµερήσιων και νυχτερινών), ως εξής: ..........

1.Καθορίζουµε κατωτέρω τις ανώτατες τιµές των ειδών του ΠΙΝΑΚΑ 1 της παραγράφου 6 του άρθρου 1, όταν αυτά προσφέρονται ή παρέχονται από επιχειρήσεις (κυλικεία, αναψυκτήρια, µπαρ, εστιατόρια και άλλα καταστήµατα) και λοιπούς πωλητές, που δραστηριοποιούνται εντός των χώρων-σηµείων, που αναφέρονται στον ΠΙΝΑΚΑ 2 της παραγράφου 6 του άρθρου 1 της Α.Δ. 7/2009( αεροδρόμια, στάδια, γήπεδα, αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, επιβατικά πλοία, κινηματογράφοι, θέατρα, Δικαστήρια, νοσοκομεία, κλινικές, σταθμοί υπεραστικών λεωφορείων, Ιδρύματα Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης, Τεχνικές σχολές κ.λ.π.), ήτοι :2. Καθορίζουµε κατωτέρω τις ανώτατες τιµές των ειδών του ΠΙΝΑΚΑ 3 της Παραγράφου 7 του άρθρου 1 Α.Δ. 7/2009, όταν αυτά διατίθενται από τις επιχειρήσεις (κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες κ.λ.π) που δραστηριοποιούνται εντός των ∆ηµοσίων και Ιδιωτικών Σχολείων (δηµοτικών, γυµνασίων, λυκείων, ηµερήσιων και νυχτερινών) και συγκεκριμένα:1. Οι παραβάτες των διατάξεων της παρούσας διώκονται και τιµωρούνται σύµφωνα µε τις διατάξεις του ν.δ. 136/1946 «Περί Αγορανοµικού Κώδικος», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
2. Με την έναρξη ισχύος της παρούσας καταργούνται οι παράγραφοι 1 και 2 του άρθρου 66 της κωδικοποιημένης Α.Δ. 7/2009.

Δεν είναι ασφαλείς οι τραπεζικές κάρτες με chip!

Ευπάθεια στο ευρέως χρησιμοποιούμενο σύστημα πληρωμών "chip and pin" διαπίστωσαν ερευνητές του Πανεπιστημίου Cambridge.

Οι τραπεζικές κάρτες με ενσωματωμένο τσιπ, βρέθηκαν να είναι τελικά πρόσφορες για κλωνοποίηση, παρά τις διαβεβαιώσεις από τις τράπεζες ότι η τεχνολογία chip and pin είναι απολύτως ασφαλής.

Η κακή εφαρμογή των μεθόδων κρυπτογραφίας ..............

φαίνεται να βρίσκεται πίσω από το ελάττωμα, λένε οι ερευνητές.

Μάλιστα, κατηγόρησαν ορισμένες τράπεζες ότι αποκρύπτουν "συστηματικά" πληροφορίες σχετικά με τα τρωτά σημεία του συστήματος, προκειμένου να μην καταβάλουν αποζημιώσεις σε πελάτες θύματα απάτης.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, παρουσιάστηκαν σε συνέδριο κρυπτογραφίας στο Βέλγιο, την Τρίτη.

Σύμφωνα με αυτά, παρά το γεγονός ότι η τεχνολογία του τσιπ χρησιμοποιείται για πάνω από μία δεκαετία, μόλις πρόσφατα κατέστη δυνατή η εξέτασή της απο ακαδημαϊκούς, τα ΜΜΕ και τη βιομηχανία.

Λάθος στην κρυπτογράφηση

Κάθε φορά που ένας πελάτης εμπλέκεται σε συναλλαγή chip and pin, είτε πρόκειται για ανάληψη μετρητών είτε για την αγορά προϊόντων, ένας μοναδικός "απρόβλεπτος αριθμός" ("unpredictable number" - UN) δημιουργείται για να επικυρώσει τη συναλλαγή.

Ο απρόβλεπτος αριθμός (UN), που παράγεται από το λογισμικό στα ATM και άλλες παρόμοιες συσκευές, υποτίθεται ότι πρέπει να επιλέγεται τυχαία.

Όμως, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι σε πολλές περιπτώσεις, ο φθηνός εξοπλισμός καθιστούσε τον αριθμό πολύ προβλέψιμο, επειδή χρησιμοποιούσε ημερομηνίες ή την ώρα της συναλλαγής.

Chipandpin2_13-9-2012 "Αν μπορείς να προβλέψεις [τον UN], μπορείς να καταγράψεις ό, τι χρειάζεσαι από μια στιγμιαία πρόσβαση στο τσιπ κάρτα και να το αναπαράγεις και να υποκαταστήσεις την κάρτα σε μια μελλοντική ημερομηνία και τόπο", δήλωσε ο ερευνητής Mike Bond σε ένα blog.

"Μπορείς κάλλιστα να κλωνοποιήσεις το τσιπ. Λέγεται επίθεση pre-play".

"Το είδος της απάτης που βλέπουμε, είναι εύκολο να εξηγηθεί από αυτό και από κανένα άλλο modus operandi που μπορούμε να σκεφτούμε", δήλωσε στο BBC o ερευνητής καθηγητής Ross Anderson.

"Για παράδειγμα, ένας καθηγητής φυσικής από την Στοκχόλμη, τα περασμένα Χριστούγεννα αγόρασε ένα γεύμα για μερικούς ανθρώπους για € 255 και μόλις μιάμιση ώρα αργότερα, υπήρχαν δύο αναλήψεις από € 750 από ένα κοντινό ΑΤΜ όπου φαίνεται ότι χρησιμοποιήθηκε ένας κλώνος της κάρτας του".

Αποκρύπτουν το πρόβλημα οι τράπεζες

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι επικοινώνησαν με κορυφαίες τράπεζες για να τους ενημερώσουν για τον κίνδυνο, αλλά μερικές είχαν "σαφώς επίγνωση του προβλήματος για πολλά χρόνια".

"Η έκταση και το μέγεθος του προβλήματος ήταν μια έκπληξη για μερικούς" αναφέρει η έκθεση. "Άλλοι ανέφεραν ότι είχαν ήδη υποψίες για την αποτελεσματικότητα των απρόβλεπτων αριθμών".

Η μελέτη προσθέτει: "Αν οι ισχυρισμοί είναι αληθείς, είναι περαιτέρω απόδειξη ότι οι τράπεζες αποκρύπτουν συστηματικά πληροφορίες σχετικά με γνωστά τρωτά σημεία, με αποτέλεσμα να συνεχίζουν να αρνούνται αποζημίωση στα θύματα απάτης".

Η τεχνολογία chip and pin είναι η επικρατούσα μέθοδος επεξεργασίας και έγκρισης συναλλαγών με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, με περισσότερες από 1 δισ. κάρτες σε χρήση παγκοσμίως.

Λόγω της πεποίθησης ότι ήταν πολύ πιο ασφαλείς από την προηγούμενη τεχνολογία της μαγνητικής ταινίας, οι τράπεζες υιοθέτησαν πιο επιθετική στάση σε περιπτώσεις αμφισβήτησης συναλλαγών από πελάτες.

Σύμφωνα με έρευνα στη Βρετανία, το διάστημα 2008-9 μόνο το 44% των θυμάτων απάτης αποζημιώθηκαν πλήρως. Από αυτό το 44%, το 55% κατά 25 – 499 λίρες και το 32% έχασε πάνω από 500 λίρες.

Ωστόσο, η άρνηση των τραπεζών για αποζημίωση, οδήγησε κάποιες περιπτώσεις σε περαιτέρω διερεύνηση και αποκαλύφθηκαν οι ευπάθειες του συστήματος.

Προηγούμενες έρευνες από την ίδια ομάδα ερευνητών, έδειξαν πως μια σχετικά απλή επίθεση τύπου "man-in-the-middle" - κατά την οποία κάποιος παρεμβάλεται μεταξύ δύο συσκευών στη διάρκεια μιας διαδικασίας, όπως η κάρτα και το μηχάνημα – μπορεί να ξεγελάσει το σύστημα, κάνοντάς το να πιστέψει ότι έχει εισαχθεί το σωστό pin.

Επιπλέον, επιθέσεις με κακόβουλο λογισμικό σε τερματικά, μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την στεγανότητά τους.

Difernews

Την ίδια ημέρα εγκαίνια εμποροπανήγυρης Κυπαρισσίας και γραφείων Χρυσής Αυγής...

Ακόμη δεν ξεκίνησε την πλήρη λειτουργία του το πανηγύρι της Κυπαρισσίας και ήδη υπάρχουν αντιδράσεις από μικροπωλητές για παράνομους αλλοδαπούς που κυκλοφορούν με εμπορεύματα.

Μάλιστα, όπως έλεγαν (στην τοπική ...........

εφημερίδα «ΘΑΡΡΟΣ») μικροπωλητές, οι παράνομοι αλλοδαποί - λαθρομετανάστες κάθε χρόνο και σε κάθε πανηγύρι κάπως έτσι κάνουν: τις πρώτες μέρες γυρνούν στους χώρους και στο φουλ του πανηγυριού απλώνουν τα εμπορεύματά τους και τα πουλάνε σε πολύ χαμηλές τιμές, αφού δεν πληρώνουν τίποτα και πουθενά, ενώ οι ίδιοι, με όλες τις άδειες, νόμιμοι και φορολογούμενοι, δεν κάνουν σεφτέ εξαιτίας τους!

Οι μικροπωλητές κάνουν έκκληση στο Δήμο και την αστυνομία να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μη γεμίσει το πανηγύρι με παράνομους μικροπωλητές, σημειώνοντας πως σε άλλα μέρη οι Δήμοι λαμβάνουν μέτρα για να λειτουργούν σωστά και με νόμιμους μικροπωλητές τα πανηγύρια τους!

Χαρακτηριστικά, ο Απόστολος Παναγόπουλος, πρόεδρος Μικροπωλητών Πάτρας, είπε στο «Θ»: «Παρακαλούμε όλες τις υπηρεσίες που υπάρχουν να μας φροντίσουνε στο πανηγύρι που ήρθαμε εδώ πέρα στην Κυπαρισσία. Γιατί όπου έχουμε πάει, όλοι οι Δήμοι μάς έχουνε στηρίξει. Θέλουμε να μας στηρίξει και ο Δήμος Κυπαρισσίας (σ.σ. Τριφυλίας). Εμείς έχουμε κάποιες άδειες, εμείς έχουμε ταμειακές μηχανές, εμείς είμαστε φορολογούμενοι Έλληνες. Δεν μπορεί να ’ρχεται ο κάθε ένας, χωρίς να έχει τα απαραίτητα αυτά και να δουλεύει και να παίρνει τα χρήματα και να τα βγάζει έξω! Αυτό θέλουμε εμείς. Δεν είμαστε ούτε ρατσιστές ούτε τίποτα! Έχει άδεια; Έχει μηχανή; Ναι, να κάτσει να δουλέψει. Ας είναι αλλοδαπός, ας είναι Κινέζος, ας είναι οτιδήποτε. Αρκεί να έχει ταμειακή μηχανή, όπως έχω εγώ και να ‘ρθει να με ελέγξει! Πώς θα έρθει ο καθένας δίπλα μου να δουλεύει και να παίρνει μεροκάματο; Πώς γίνεται αυτό το πράγμα; Γι’ αυτό έχουμε καταντήσει έτσι…».

Με τη σειρά του, ο Παναγιώτης Λάμπρος, αντιπρόεδρος Μικροπωλητών Πάτρας, σημείωσε: «Έρχομαι στο πανηγύρι της Κυπαρισσίας για πάρα πολλά χρόνια. Για να μας χορηγήσουν την άδεια των πάγκων, μας ζητάνε διάφορα έγγραφα, όπως έναρξη της Εφορίας, ταμειακές μηχανές και διάφορα άλλα συναφή. Επειδή πάω σε πολλά πανηγύρια σε όλη την Ελλάδα και βλέπω το φαινόμενο των παράνομων μικροπωλητών, ζητάμε από το Δήμο όσο μπορεί να το προβλέψει και να μη δώσει άδειες χωρίς να έχουν τα έγγραφα που ζητάει σε εμάς. Ήδη βλέπω σήμερα, ακόμη δεν έχει στηθεί όλο το πανηγύρι, διάφορους μετανάστες με πράματα να κυκλοφορούν, γι’ αυτό ζητάω από το Δήμο και την Αστυνομία να λάβουν γνώση». Τόνισε δε, ότι «ζητάμε να δώσουν έμφαση στο θέμα αυτό. Έχουμε σοβαρό πρόβλημα στο να πουλήσουμε τα εμπορεύματά μας. Πουλάνε φτηνότερα γιατί δεν έχουνε εφορίες, δεν έχουν τίποτα, δεν πληρώνουνε τίποτα…».

Στο μεταξύ, επειδή την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, διαρκούντος του πανηγυριού, θα γίνει η τελετή εγκαινίων και ο αγιασμός των γραφείων του Λαϊκού Συνδέσμου «Χρυσή Αυγή» στην Κυπαρισσία, όπου θα παραβρεθούν δώδεκα βουλευτές καθώς και μέλη και οπαδοί του κόμματος, υπάρχει –σημειώνει πάντα η εφημερίδα «ΘΑΡΡΟΣ»- μια σχετική ανησυχία στην Κυπαρισσία, μετά και τις εκκλήσεις των μικροπωλητών για ισονομία, ώστε να μην επαναληφθούν γεγονότα ανάλογα εκείνων της Ραφήνας και του Μεσολογγίου.

«ΘΑΡΡΟΣ»

Συνάντηση Λαμπρόπουλου Αναστασόπουλου με τον υπουργό πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα.

Ο Βουλευτής Μεσσηνίας κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος και ο Δήμαρχος Μεσσήνης κ. Στάθης Αναστασόπουλος είχαν σήμερα το πρωί συνάντηση στο Υπουργείο Πολιτισμού με τον Υπουργό κ. Κωνσταντίνο Τζαβάρα , την Γεν. Γραμματέα Κα Λίνα Μενδώνη και υπηρεσιακούς παράγοντες.
Στην συνάντηση συζητήθηκαν η δημιουργία νέου Μουσείου στην Αρχαία Μεσσήνη , η συνέχιση των αναστηλώσεων στο Ανδρομονάστηρο και η μελέτη και προστασία του Καθολικού της Ιεράς Μονής Βουλκάνου.

Από την σύσκεψη προέκυψαν τα ακόλουθα:..........

1.] Επαναβεβαιώθηκε από κάθε πλευρά η αναγκαιότητα για την κατασκευή του Μουσείου και αποφασίσθηκε να μεταβεί το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο το συντομότερο δυνατό στο χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης για να μελετήσει από την αρχή τα νέα δεδομένα , σε ότι αφορά τον χώρο και τον τρόπο λειτουργίας του .

2.] Το Υπουργείο Πολιτισμού , όπως και η Περιφέρεια Πελοποννήσου , θα δρομολογήσουν την συνέχιση της αναστύλωσης του Ανδρομονάστηρου .

3.] Η Γενική Γραμματέας και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου, θα επισκεφθούν το Καθολικό της Ιεράς Μονής Βουλκάνου και θα μελετήσουν τις εργασίες που πρέπει άμεσα να γίνουν για την προστασία του μνημείου. -

ΤΡΙΖΕΙ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ!

Μπαρούτι μυρίζει η Ν.Δ με τα στελέχη της να διαμαρτύρονται έντονα για τα όσα αποφασίζει ερήμην τους, ο Σαμαράς!

«Συνεννοείται με την τρόικα και το μόνο που ξέρει να λέει είναι "θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας". Τις δεσμεύσεις που ανέλαβε απέναντι στον λαό δεν της λογαριάζει;», αναρωτιούνται βουλευτές της ΝΔ και συνεχίζουν.
"Εμείς ήμασταν αντιμνημονιακό κόμμα κι έχουμε .............

μετατραπεί σε παράταξη χειρότερη από το ΠΑΣΟΚ που οδήγησε την χώρα ως εδώ! Έχουν εξοργιστεί μαζί μας οι ψηφοφόροι μας. Με τι μούτρα θα τους αντικρύσουμε στην περιφέρειά μας;".

Άλλοι πλέον το δηλώνουν ανοιχτά μέσα στα γραφεία της Συγγρού: «Δεν πρόκειται να ψηφίσουμε αυτά τα εξοντωτικά μέτρα. Ο Πρωθυπουργός κανονίζει μόνος του, αδιαφορώντας για τον λαό; Εμείς έχουμε δώσει λόγο στον λαό και δεν πρόκειται να τον αθετήσουμε».

Ο Α. Σαμαράς, γνώστης πλέον των έντονων εσωκομματικών αντιδράσεων έδωσε εντολή στον κ. Βρούτση να μην δεσμευτεί για τίποτα απένατι στην τρόικα αναφορικά με τα εργασιακά.

Μάλιστα όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, χθες στη Συγγρού έγινε χαμός με βουλευτές και συνδικαλιστές να στρέφονται κατά άλλων βουλευτών! Σύμφωνα με "Το Βήμα" ο πρώτος που την "πλήρωσε" ήταν ο Κώστας Τζαβάρας: "Προσέξτε τι θα κάνετε, εμείς σας ψηφίζουμε με το ξεχνάτε. Τι πάτε να κάνετε;". Κάποιος μάλιστα εκτόξευσε και ένα ποτήρι με νερό κατά του υπουργού.

Ο Σίμος Κεδίκογλου αποδοκίμασε τις πρακτικές των γαλάζιων συνδικαλιστών και ονομαστικά τον επικεφαλής τους Νίκο Κιουτσούκη αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι πρακτικές να εξυβρίζονται υπουργοί, να εκσφενδονίζονται αντικείμενα και να προφέρεται απειλές δεν θα γίνουν δεκτές από την κυβέρνηση.

Σημ συντάκτη: Ενώ οι απειλές, οι εκβιασμοί της τρόικας και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, γίνονται δεκτά από την κυβέρνηση!!!

makeleio.gr

Καλαμάτα: Αγωνιστικό Διήμερο Τριάθλου

Ο Δήμος Καλαμάτας και η εταιρία θεματικού αθλητικού τουρισμού Active-Greece, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου διοργανώνουν παγκόσμια συνάντηση αθλητών τριάθλου «Three Level Power» και σας προσκαλούν στο αθλητικό διήμερο: τις πρωινές ώρες του Σαββάτου και της Κυριακής 15&16 Σεπτεμβρίου 2012, στο τέρμα της οδού Ναυαρίνου.

Δεκάδες υπεραθλητές του τριάθλου θα ...........

πάρουν μέρος στο μικρό αγώνα τριάθλου, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου και στο μεγάλο, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για αγώνες αντοχής σε τρία διαδοχικά αθλήματα (κολύμπι, ποδήλατο, τρέξιμο) και το σημείο έναρξης, η ζώνη αλλαγής και το σημείο λήξης του αγώνα θα είναι το Ξενοδοχείο Filoxenia .

Αναλυτικό πρόγραμμα αγώνων:

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012 – μικρός αγώνας τριάθλου (25.75 χλμ)

(κολύμβηση: 750μ, ποδήλατο: 20 χλμ, τρέξιμο: 5 χλμ)

- ώρα 10:15 ΄Εναρξη

¨ ώρα 13:30 Τελετή λήξης / Απονομές

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012 –μεγάλος αγώνας τριάθλου (112.9 χλμ)

(κολύμβηση: 1.9 χλμ, ποδήλατο: 90 χλμ, τρέξιμο: 21 χλμ)

¨ ώρα 7:30 ΄Εναρξη

¨ ώρα 14:30 Τελετή λήξης / Απονομές

Μια έκπληξη περιμένει τους μικρούς θαυμαστές του Τριάθλου την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου!!!

Οι μικροί μας φίλοι μπορούν να λάβουν μέρος δωρεάν στο Άκουαθλον, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στις 10:00 π.μ. στο τέρμα της παραλιακής οδού Ναβαρίνου.

Το άκουαθλον είναι μία μορφή σύνθετου αθλήματος όπως και ο τρίαθλος, με τη διαφορά ότι γίνονται δύο αθλήματα διαδοχικά αντί για τρία, το κολύμπι και το τρέξιμο, όχι το ποδήλατο.

Το άκουαθλoν ασκείται συνήθως από παιδιά με παρότρυνση των γονέων και των δασκάλων τους, υπό τη μορφή παιχνιδιού… Έτσι ώστε σιγά σιγά να επιτυγχάνεται η μύηση στον αθλητισμό και στον αθλητικό τρόπο ζωής γενικότερα.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα παιδιά μέχρι 16 ετών. Οι εγγραφές θα γίνονται στη γραμματεία των αγώνων (πάρκινγ Ξενοδοχείου Filoxenia) την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου από τις 9:30 π.μ. μέχρι τις 10:00 π.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το αγωνιστικό διήμερο, Διαβάστε το συνημμένο αρχείο pdf που ακολουθεί.