Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

«Κάτω από ένα ευρώ η χρέωση για τα ραντεβού στον ΕΟΠΠΥ» δήλωσε ο Μ.Σαλμάς

Κάτω του ενός ευρώ θα είναι η χρέωση για κάθε κλήση από σταθερό τηλέφωνο προς τα τέσσερα νούμερα για ραντεβού με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς στη Βουλή.

Όπως ενημέρωσε τους βουλευτές Κώστα Μαρκόπουλο (ΑΝ.ΕΛ.) και Ηλία Παναγιώταρο (Χρυσή Αυγή) κατά την συζήτηση επίκαιρης ερώτησής τους για το θέμα του κόστους των τηλεφωνικών κλήσεων αυτών, πέτυχε έκπτωση 10% με τις εταιρείες που παρέχουν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Δεδομένου ότι οι ερωτώντες βουλευτές είπαν ................

πως και υψηλό είναι το κόστος και η διαφημιστική καμπάνια δημιουργεί σύγχυση, ο κ. Σαλμάς συμφώνησε, εξήγησε όμως πως τη σύμβαση με τις εταιρείες την βρήκε ολοκληρωμένη κι εκείνο που έκανε ήταν να διαπραγματευτεί και τελικώς να πετύχει έκπτωση ώστε η κλήση να κοστίζει κάτω του ενός ευρώ.

Ανέφερε συγκεκριμένα ότι η σύμβαση έδινε τη δυνατότητα στις εταιρείες να προσφέρουν την υπηρεσία στην ανώτατη τιμή του 1,08 ευρώ, ενώ με την διαπραγμάτευση επετεύχθη να μην εξαντληθεί το πλαφόν στη χρέωση.

Σε κάθε περίπτωση ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ανέφερε ότι αν εντός του μηνός δεν λειτουργήσει «προς τα κάτω» ο ανταγωνισμός, θα επανεξετασθεί το θέμα κι ενδεχομένως να υπάρξει νέος διαγωνισμός, ώστε να βρεθεί πάροχος που θα προσφέρει τη χαμηλότερη τιμή προς όφελος των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ.

in.gr

ΣΧΟΛΙΟ

Και γιατί δεν αφήνατε ρε έτσι όπως ήταν το 184 με χρέωση 0,03 ευρώ και τα δώσατε στα λαμόγια τους επιχειρηματίες να κατακλέβουν τον κοσμάκη που έχει ανάγκη για ραντεβού με το γιατρό του;

Τα Windows 7 ξεπέρασαν τα XP ως το δημοφιλέστερο λειτουργικό για desktop PC

H Microsoft ετοιμάζεται να λανσάρει τα Windows 8, φαίνεται όμως ότι πολλοί χρήστες δεν βιάζονται να αναβαθμιστούν: η προηγούμενη έκδοση 7 μόλις τώρα ξεπέρασε τα Windows XP ως το δημοφιλέστερο λειτουργικό σύστημα για σταθερούς υπολογιστές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας μετρήσεων Net Applications, τα Windows 7 είχαν τον Αύγουστο μερίδιο 42,76% στην παγκόσμια αγορά desktop PC, ελάχιστα πάνω από τα Windows XP,, οποία έπεσαν στο 42,52% ακριβώς 11 χρόνια μετά την κυκλοφορία τους τον Αύγουστο του 2001.

Τα Windows Vista περιορίζονται στην τρίτη θέση με...........

6,15% και ακολουθούν το Mac OS X 10.7 και 10.6 με 2,45% και 2,38% αντίστοιχα.

Αν ληφθούν υπόψη όλες οι εκδόσεις των Windows, η Microsoft εξακολουθεί να κυριαρχεί στην παγκόσμια αγορά με μερίδιο 92%.

Τα Windows 7 έφτασαν στην πρώτη θέση τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία τους και περίπου δύο μήνες πριν από το λανσάρισμα Windows 8 στις 26 Οκτωβρίου.

in.gr

Βρήκαν δουλειά για 5 μήνες, μέσω των ‘’Δρόμων της Ελιάς’’ και ενάμιση μήνα είναι απλήρωτοι!!!

Έντονη είναι η διαμαρτυρία και η αγανάκτηση από τους ανθρώπους που βρήκαν δουλειά για ένα 5μηνο, μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς απασχόλησης, που έτρεξαν από τους δήμους και άλλους φορείς μέσω των ''Δρόμους της Ελιάς''. Μέχρι σήμερα, δεν έχουν πάρει τα χρήματα που τους οφείλονται, ενώ ακόμη απαντήσεις συγκεκριμένες για το πότε θα έρθουν, δεν υπάρχουν από τους υπεύθυνους.

Μάλιστα παρά το γεγονός ότι..............

κάποιος από τον Πολιτιστικό Οργανισμό μετά τις αλλεπάλληλες επικοινωνίες μαζί του, πήγε σήμερα στα συνεργεία του δήμου της Καλαμάτας όπου και εργάζονται ορισμένοι από αυτούς,δεν είχε να τους δώσει καμία συγκεκριμένη απάντηση. Οι άνθρωποι πολλοί από αυτούς μακροχρόνια άνεργοι, δεν ξέρουν τί να κάνουν, αφού δεν έχουν να ανταπεξέλθουν ούτε στις βασικές ανάγκες διαβίωσής τους.

best TV

Ο καιρός της Τρίτης 4/9/2012




Τρίτεκνοι Μεσσηνίας: Βραβεύουν τους επιτυχόντες μαθητές

Τους επιτυχόντες μαθητές των τρίτεκνων οικογενειών που πέρασαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας θα βραβεύσει σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 20:00 στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Καλαμάτας.

Σε Δελτίο τύπου ο Σύλλογος καλεί τα ............

μέλη που ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 6936834169

ΥΠΕΣ: Περίπου 20 εκατ. ευρώ θα δοθούν στους Δήμους για τα σχολεία

Το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ κατανέμει το υπουργείο Εσωτερικών σε όλους τους δήμους της χώρας, προκειμένου να καλυφθούν οι λειτουργικές ανάγκες των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Τη σχετική απόφαση υπέγραψε ο υπουργός ...........

Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, ενώ επισημαίνεται πως το ποσό κατανέμεται από τους ΚΑΠ (Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους).

Reporter

Μειώνονται στο μισό τα ειρηνοδικεία

Στο 50% φτάνουν οι συγχωνεύσεις Ειρηνοδικείων της χώρας, σύμφωνα με διάταγμα του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη που κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Σύμφωνα με το σχέδιο διατάγματος, 150 Ειρηνοδικεία από τα 301 των 17 εφετειακών περιφερειών της χώρας.

Βασικό κριτήριο για τη συγχώνευσή τους .................

αποτέλεσε ο μικρός αριθμός έκδοσης δικαστικών αποφάσεων αφού κατά την τελευταία δεκαετία αρκετά από αυτά έχουν καταστεί ανενεργά ή υπολειτουργούν, καθώς εκδίδουν ελάχιστες υποθέσεις το χρόνο, επιβαρύνοντας ωστόσο το ελληνικό Δημόσιο με δυσανάλογες για τη χρησιμότητά τους δαπάνες. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, υπάρχουν Ειρηνοδικεία τα οποία το 2010 εξέδωσαν από καμία έως εννέα αποφάσεις.

Όπως εκτιμά το υπουργείο, από τη συγχώνευση αυτή θα προκύψουν σημαντικά οικονομικά οφέλη καθώς υπολογίζεται ότι η εξοικονόμηση δημόσιας δαπάνης σε ετήσια βάση θα ξεπεράσει συνολικά το ένα εκατ. ευρώ.

Για τις αλλαγές στη Μεσσηνία...Περιφέρεια Εφετείου Καλαμάτας: Τα Ειρηνοδικεία Οιχαλίας και Παμίσου ενοποιούνται στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας, τα Ειρηνοδικεία Δωρίου και Φιγαλείας στο Ειρηνοδικείο Κυπαρισσίας και τα Ειρηνοδικεία Εράνης και Φλεσσιάδος στο Ειρηνοδικείο Πλαταμώδους με έδρα τους Γαργαλιάνους.

Reporter

Στα τέλη Σεπτεμβρίου τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή του ΦΑΠ

Στο 1 δισ. ευρώ υπολογίζονται τα έσοδα που θα εισπραχθούν

Τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) για το 2010 και το 2011 θα λάβουν από τα τέλη Σεπτεμβρίου και έως το τέλος του 2012 τουλάχιστον 1 εκατ. φορολογούμενοι.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ............

(ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών διαχωρίζει την τρέχουσα περίοδο την ακίνητη περιουσία μεταξύ των συζύγων και καθορίζει νέες ενδεικτικές τιμές αφετηρίας ανά τ.μ. για τον προσδιορισμό των φορολογητέων αξιών των κτισμάτων και των εκτός σχεδίων πόλεων οικοπέδων, τα οποία βρίσκονται σε περιοχές όπου δεν ίσχυε το 2011 το σύστημα των αντικειμενικών αξιών.

Με βάση τον συγκεκριμένο διαχωρισμό θα αποσταλούν τα ξεχωριστά ανά σύζυγο εκκαθαριστικά για τον ΦΑΠ των ετών 2010 και 2011.

400.000 άτομα που κατείχαν την 1η-1-2010 κτίσματα και εντός σχεδίων πόλεων οικόπεδα συνολικής φορολογητέας αξίας άνω των 400.000 ευρώ θα παραλάβουν ισάριθμα εκκαθαριστικά σημειώματα με τα οποία θα κληθούν να καταβάλουν το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του έτους 2010.

600.000 άτομα που κατείχαν στις 1-1-2011 κτίσματα και εντός σχεδίων πόλεων οικόπεδα συνολικής αξίας μεγαλύτερης των 200.000 ευρώ θα παραλάβουν στα τέλη Νοεμβρίου εκκαθαριστικά σημειώματα για την πληρωμή του ΦΑΠ 2011.

Τα έσοδα που θα εισπραχθούν από τον ΦΑΠ 2010 και τον ΦΑΠ 2011 υπολογίζονται σε 1 δισ. ευρώ.

marketBeast

«Μαχαίρι» στις φοροαπαλλαγές για ανάπηρους, τρίτεκνους και ανέργους!

Παρεμβάσεις στη φορολογία περιλαμβάνει εκτός των άλλων το πακέτο περικοπτών των 11,5 δισ. ευρώ, και το βασικό σενάριο που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο περιλαμβάνει τη μείωση «μείωση φορολογικών δαπανών κοινωνικού χαρακτήρα», η οποία αναμένεται να αποδώσει 229 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ημερησία» πρόκειται να μειωθούν, ή να καταργηθούν οι απαλλαγές για ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως ανάπηροι, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, άνεργοι και χαμηλοσυνταξιούχοι.

Ποιες φοροαπαλλαγές μπαίνουν στο στόχαστρο:...........

1 Το πρόσθετο αφορολόγητο όριο εισοδήματος 2.000 ευρώ, για ανάπηρους, τυφλούς, νεφροπαθείς και λοιπούς πάσχοντες από βαριές ασθένειες, καθώς επίσης για θύματα πολέμου.

2 Οι απαλλαγές από τον φόρο εισοδήματος για τις συντάξεις των θυμάτων πολέμου, τα επιδόματα των τυφλών, τους μισθούς και τις συντάξεις των αναπήρων, τα επιδόματα και τις συντάξεις στις πολύτεκνες μητέρες.

3 Η απαλλαγή του ΕΚΑΣ από τον φόρο εισοδήματος.

4 Η απαλλαγή του επιδόματος ανεργίας από τον φόρο εισοδήματος.

5 Οι απαλλαγές των αναπήρων και των συνταξιούχων από τα τεκμήρια διαβίωσης.

6 Η απαλλαγή των αναπήρων από τα τεκμήρια απόκτησης αυτοκινήτων.

7 Το αυξημένο αφορολόγητο των 9.000 ευρώ για τους νέους κάτω των 30 ετών, τους συνταξιούχους άνω των 65 ετών και τα άτομα με ειδικές ανάγκες με χαμηλό εισόδημα.

8 Οι απαλλαγές των ατόμων με ειδικές ανάγκες από τη φορολογία δωρεών, γονικών παροχών και κληρονομιών.

9 Οι απαλλαγές των αναπήρων από τα τέλη κυκλοφορίας.

10 Οι απαλλαγές των αναπήρων, των πολυτέκνων και των τριτέκνων από τα τέλη ταξινόμησης οχημάτων.

11 Το προσαυξημένο αφορολόγητο πρώτης κατοικίας για τους ανάπηρους, τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους.

12 Η απαλλαγή των επιβατικών αυτο- κινήτων των αναπήρων από τον φόρο πολυτελείας.

Παράλληλα, σαρωτικοί έλεγχοι με διασταυρώσεις στοιχείων έρχονται για 8.500.000 φορολογούμενους.

marketbeast

Δολοφονία ιερέα στην Ηλεία

Το περιστατικό έγινε το μεσημέρι στην διασταύρωση της Κρέστενας. Ο ιερέας είχε σταματήσει για λίγο με το αυτοκίνητό του.

Αρχικά, οι αστυνομικοί εξέταζαν το ενδεχόμενο να πρόκειται για ληστεία, ωστόσο τώρα, το αποκλείουν και διευκρινίζουν ότι, όπως όλα δείχνουν, είναι μια δολοφονία για προσωπικούς λόγους που ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστοί.

Το χωριό του 52χρονου ιερέα, στην.............
-
πυρά της Φωκίδας έχει βυθιστεί στο πένθος.
"Ήταν παπάς στο χωριό μας τα τελευταία 8-10 χρόνια έχει 3 υπέροχα παιδιά και δεν είχε δώσει ποτέ κανένα δικαίωμα...έχουμε πάθει όλοι σοκ. Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε" είπε συγχωριανός του στο LamiaReport.gr

Στην Ηλεία, ο ιερέας βρισκόταν για διακοπές μαζί με τη σύζυγό του, η οποία κατάγεται από χωριό της Αρχαίας Ολυμπίας.



Σήμερα ξεκίνησαν για τη Ζαχάρω για να κάνουν κάποιες δουλειές. Οι κάτοικοι στο Κάτω Σαμικό (κοντά στο σημείο της δολοφονίας) λένε στο newsit ότι προφανώς χρειάστηκε να σταματήσει για λίγα λεπτά στο σημείο και εκεί βρήκαν την ευκαιρία οι δράστες να τον πλησιάσουν.

Η σύζυγος του ιερέα τη στιγμή της δολοφονίας δεν ήταν παρούσα. Είχε απομακρυνθεί κάποια μέτρα. Άκουσε, είπε στους αστυνομικούς, δύο πυροβολισμούς. Όταν επέστρεψε στο αυτοκίνητο είδε τον σύζυγό της νεκρό και κατέρρευσε.






Η σύζυγος του ιερέα κατέθεσε στους αστυνομικούς πως είδε μια μαύρη μηχανή μεγάλου κυβισμού να απομακρύνεται από το σημείο, ωστόσο ενδέχεται να μην σχετίζεται με την υπόθεση..

newsit

Μέτρα και στα εργασιακά του ιδιωτικού τομέα - Εκπλήξεις στη σύσκεψη αρχηγών!

Και νέα σύσκεψη αναμένεται να έχουν μέσα στην εβδομάδα οι αρχηγοί των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα μέτρα του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ. Η νέα σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα την Τετάρτη και τα μέτρα να παρουσιαστούν στην τρόικα η οποία φτάνει στην Αθήνα στις 7 Σεπτεμβρίου.

Από το Μέγαρο Μαξίμου διαρρέει ότι ............

δεν θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στα μέτρα που έχει προτείνει ήδη το οικονομικό επιτελείο. Υπάρχει επίσης η πεποίθηση ότι εν τέλει οι βουλευτές των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση θα στηρίξουν τα μέτρα στη Βουλή, χωρίς να υπάρξουν σημαντικές διαρροές, παρά τις όποιες αντιδράσεις εκφράζονται.

Κατά τη νέα σύσκεψη των τριών κυβερνητικών εταίρων, ο κ. Σαμαράς αναμένεται να πει στους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη ότι ο χρόνος πιέζει δραματικά τη χώρα, καθώς θα πρέπει όλες οι αποφάσεις να έχουν ληφθεί πριν από τον Οκτώβριο και πως εφόσον τα μέτρα και οι διαρθρωτικές αλλαγές έχουν περάσει από τη Βουλή, τότε η κυβέρνηση θα πιέσει για την επιτάχυνση των διαδικασιών εκταμίευσης της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ. Ο πρωθυπουργός φέρεται να θεωρεί ότι αυτό μπορεί να γίνει στην τακτική σύνοδο του Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου και δέκα ημέρες αργότερα, στη Σύνοδο Κορυφής, να θέσει με επίσημο τρόπο πλέον το θέμα της

ΝΔ: «Στοπ» στις αντιδράσεις

Εν τω μεταξύ αύριο, Τρίτη, συνεδριάζει η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ και ο κ. Σαμαράς κατά την ομιλία του αναμένεται να θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας, προκειμένου να βάλει τέλος στις όποιες αντιδράσεις από βουλευτές της ΝΔ στο πακέτο των μέτρων. Έτσι, ο πρωθυπουργός αναμένεται να εξηγήσει στους βουλευτές του κόμματος πώς οδηγήθηκε στη λήψη αυτών των δύσκολων αποφάσεων και θα επαναλάβει ότι αυτή θα είναι η τελευταία φορά που θα ληφθεί ένα τέτοιο πακέτο μέτρων. Στο πλαίσιο αυτό, θα ζητήσει τη στήριξη της κυβέρνησης. Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής από τη ΝΔ δεν έχουν εκφραστεί δημόσια έντονες αντιδράσεις, με εξαίρεση τον βουλευτή Δράμας Δ. Κυριαζίδη, ο οποίος ως πρώην αστυνομικός εξέφρασε δημόσια την αντίρρησή του με τις περικοπές στους μισθούς των ένστολων.

Δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας στο ΠΑΣΟΚ

Από την άλλη πλευρά, στο ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος φέρεται να μην προτίθεται να θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας σε ό,τι έχει να κάνει με την ψήφιση των μέτρων στη Βουλή. Παρά το ότι ήδη μεγάλα στελέχη του κόμματος έχουν εκφράσει δημόσια τις αντιρρήσεις τους (όπως ο Κ. Σκανδαλίδης), στο ΠΑΣΟΚ φέρεται να υπάρχει αισιοδοξία ότι δεν θα υπάρξουν σημαντικές απώλειες στις ψηφοφορίες. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το «Έθνος», ο κ. Βενιζέλος δεν σκοπεύει να θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας.

Τέλος σημειώνεται ότι ζήτημα κομματικής πειθαρχίας δεν πρόκειται να τεθεί ούτε στη Δημοκρατική Αριστερά. Άλλωστε, ο πρόεδρος του κόμματος Φ. Κουβέλης σε συνέντευξη που έδωσε στην «Καθημερινή της Κυριακής», είπε ότι η Δημοκρατική Αριστερά δεν πρόκειται να προχωρήσει σε διαγραφή βουλευτών οι οποίοι θα καταψηφίσουν τα μέτρα (για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε εδώ).

eklogika.gr

Απειλούν με διακοπή της εξεταστικής του Σεπτεμβρίου οι Πανεπιστημιακοί

Σε αδιέξοδο οδηγήθηκε και η συνάντηση που είχε ο Γιάννης Στουρνάρας για τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια με εκπροσώπους των πανεπιστημιακών που αποχώρησαν απογοητευμένοι από τις προτάσεις του υπουργού Οικονομικων και προανήγγειλαν κινητοποιήσεις μέσα στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιάννης Στουρνάρας ............

πρότεινε στους πανεπιστημιακούς μεσοσταθμικές μειώσεις των μισθών τους κατά 17,5%. Με βάση ένα τέτοιο σχέδιο, θα πρέπει να περικοπεί το 5% για το τμήμα του μισθού έως 1000 ευρώ, κατά 15% για το τμήμα 1000-2000 ευρώ, το 20% για 2000-2500 ευρώ, το 25% για μισθό 2500-3000 ευρώ και έως 30% για τους πλέον υψηλόμισθους.

Σήμερα ένας καθηγητής ΑΕΙ με υπηρεσία 25-30 χρόνια υπηρεσίας λαμβάνει μηνιαίες αποδοχές 2500 ευρώ. Με τα νέα δεδομένα οι μισθοί τους θα επιστρέψουν στο 1994, με απώλειες που θα φτάνουν και το 25%.
Οι εκπρόσωποι των πανεπιστημιακών αντιπρότειναν να «επιστρέψουν» όλα τα ειδικά μισθολόγια στα ισχύοντα το 2004 ή και το 2000, κάτι όμως που φέρεται να απέρριψε ο υπουργός Οικονομικών γιατί –όπως υποστηρίζουν πηγές που μετείχαν στη σύσκεψη- πλήττει ιδιαιτέρως τους δικαστικούς.

protothema.gr

Ο Χατζηνικολάου εξέθεσε ανεπανόρθωτα τον Κεφαλογιάννη της ΝΔ [ ΗΧΗΤΙΚΟ ]

-Κεφαλογιάννης: Βγάζεις 1,5 εκατομμύριο το χρόνο
-Χατζηνικολάου: Μη μου πετάς εμένα λάσπη [διάλογοι]


Η ραδιοφωνική συζήτηση του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου με τον νέο γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας Μανώλη Κεφαλογιάννη, σήμερα το πρωί, αφορούσε στα νέα δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα που πρόκειται να λάβει η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες, αλλά εξετράπη και μετατράπηκε σε άγριο καβγά με βαρύτατες κατηγορίες για τα προσωπικά τους οικονομικά και τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στον real Fm ο...........

κ. Χατζηνικολάου επισήμανε μεταξύ άλλων ότι το 1/3 του πληθυσμού έχει πρόβλημα επιβίωσης.

Ο κ. Κεφαλογιάννης του απάντησε όλοι το έχουμε.

Χατζηνικολάου: Οχι εγώ δεν το έχω, ούτε εσείς το έχετε. Ο μισθός του βουλευτή είναι 6-7 το μήνα...

Κεφαλογιάννης: Εσείς μπορεί να μην το έχετε καθώς είστε ελεύθερος επαγγελματίας και βγάζετε 1,5 εκατομμύριο το χρόνο αλλά εγώ το έχω

Χατζηνικολάου: Δεν βγάζω 1,5 εκατομμύριο αφήστε τις προβοκάτσιες

Κεφαλογιάννης: Και δέκα να βγάζετε.

Χατζηνικολάου: Ψάξτε τη φορολογική μου δήλωσε να δείτε πόσα βγάζω. Οχι τέτοιες εξυπνάδες σε μένα. Αυτά τα κόλπα αλλού,Εγώ σας έκανα μια ερώτηση και εσείς μου ρίχνετε λάσπη. Ούτε στο 1/5 δεν ήταν οι αποδοχές μου από αυτά που είπατε. Είναι μεγάλη ντροπή αυτό που κάνατε.

Κεφαλογιάννης: Καθόλου ντροπή δεν είναι. Δεν είναι κακό να βγάζετε 1,5 εκατομμύριο και άλλοι βγάζουν.

Χατζηνικολάου: Εγώ όμως δεν βγάζω, οπότε το λέτε για να με λασπώσετε.

Κεφαλογιάννης: Εγώ μπήκα στην πολιτική με μεγάλη περιουσία στην πολιτική με μηδέν δαπάνες και μηδέν χρέη. Σήμερα έχω 750.000 χρέη, γιατί πολιτεύομαι αξιοπρεπώς.

Χατζηνικολάου: Δεν είναι υποχρεωτική η πολιτική, αν δεν σας φτάνουν να πάτε να δουλέψετε.

Κεφαλογιάννης: Αυτό που θέλω να πως είναι το πρόβλημα των ελληνικών οικογενειών που έφτασαν να χρωστάνε και όχι αν εσείς βγάζετε 1,5 εκατομμύριο. Να βγάζετε και 30 και μπράβο σας.

Χατζηνικολάου: Αντε πάλι, ξανά η βρωμιά. Ξέρω τι κάνετε. Είμαι 30 χρόνια στο επάγγελμα και ξέρω πως στοχοποιείτε όποιους σας κάνουν κριτική.

Κεφαλογιάννης: Σας κάνω μια επίσημη πρόταση να πάμε σε ένα συμβολαιογράφο και να μεταβιβάσει ο ένας στον άλλο τα περιουσιακά του στοιχεία.

Χατζηνικολάου: Μα είναι σοβαρή η κουβέντα αυτή που κάνουμε;

Στην πορεία η συζήτηση επέστρεψε σε πιο ήρεμα νερά και ξαναγύρισε στα οικονομικά μέτρα.

Ακούστε το απόσπασμα από τον RealFm


Μήνυμα Αναγνώστη: Γιατι δεν ενημερωνετε το site?

Θα ήθελα να εκφράσω μια απορία μου.
Από το πρωί παρατηρώ ότι δεν ενημερώνετε την σελίδα. Γιατί βρε παιδιά;

Απάντηση της ομάδας διαχείρισης.

Αγαπητέ φίλε ευχαριστούμε για την επικοινωνία σου και ............

την απορία σου που κατέθεσες.
Ο λόγος είναι ότι σήμερα υπήρχε μεγάλος φόρτος εργασίας στην δουλειά μας και δεν υπήρχε χρόνος να μπεί ουτε ένα θέμα.
Εκτός από το Φιλιατρά News έχουμε και εργασία από την οποία ζούμε την οικογένεια μας.
Δεν είμαστε άνεργοι, δεν τρώμε τα έτοιμα δεν είμαστε τεμπέληδες ή να ζητάμε από τον πατέρα μας να ζήσουμε την οικογένεια μας.
Όταν δεν υπάρχει φόρτος εργασίας βλέπετε ότι ενημερώνεται το blog κανονικά.
Ελπίζουμε σε κατανόηση σας.
Για ότι άλλο είμαστε στην διάθεση σας.

Στο διεθνή σχεδιασμό για τους προορισμούς κρουαζιέρας τα λιμάνια της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Στο διεθνή σχεδιασμό για τους προορισμούς κρουαζιέρας εντάσσονται επίσημα πλέον τα λιμάνια της Περιφέρειας Πελοποννήσου μετά τη συμφωνία μεταξύ του Προέδρου της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος κ. Γεωργίου Ανωμερίτη με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη κατά τη συνάντησή τους στην έδρα της Περιφέρειας την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012.

Ο Πέτρος Τατούλης αναφέρθηκε στα .............

γενικότερα ζητήματα που αφορούν την ανάδειξη των λιμανιών, με σκοπό την προσέλκυση του τουρισμού της κρουαζιέρας, και τόνισε ότι «ο τουρισμός κρουαζιέρας αποτελεί κομβικό σημείο, αλλά και πρόκληση για τον στρατηγικό μας σχεδιασμό και για το λόγο αυτό κινούμαστε μεθοδικά για την αναβάθμιση των λιμανιών της Πελοποννήσου, αλλά και των απαραίτητων υποστηρικτικών υποδομών».

Ο κ. Ανωμερίτης εξέφρασε την άποψη ότι τα λιμάνια της Ελλάδας και ειδικότερα της Πελοποννήσου αποτελούν σημαντικούς και ελκυστικούς προορισμούς στο χώρο της Μεσογείου και ότι απαιτούνται ολοκληρωμένες προσεγγίσεις, όπως ο στρατηγικός σχεδιασμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο Περιφερειάρχης ανέφερε τέλος ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου αντιμετωπίζει την οικονομική κρίση με έξυπνες λύσεις, αποφασιστικότητα και κυρίως ολοκληρωμένες προσεγγίσεις, που έχουν ως στόχο την ανάπτυξη μιας δυνατής τοπικής οικονομίας.

Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα.

Την εβδομάδα από 03 Σεπτεμβρίου έως 09 Σεπτεμβρίου 2012 εφημερεύει το φαρμακείο:

Χριστόφορος Ψιλόπουλος

Tηλ: 2761 0 32 940
Κιν. 694 - 57 92 394


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι εφημερίες των Φαρμακείων ξεκινούν κάθε Δευτέρα στις 08:00 ακριβώς και λήγουν ξημερώματα της άλλης Δευτέρας στις 07:59 το πρωί.



Μεσσηνιακές εφημερίδες της 3ης Σεπτεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στη Φωνή της Μεσσηνίας

ΓΟΛΓΟΘΑΣ από σήμερα για τους ασθενείς η επίσκεψη σε γιατρό ή ............

η προμήθεια φαρμάκων αφού φαρμακεία και γιατροί μπλοκάρουν τον ΕΟΠΥΥ λόγω των οφειλών του.
Αρχικά τα φαρμακεία και από σήμερα οι γιατροί με επαναλαμβανόμενες πενθήμερες επισχέσεις εργασίας ακινητοποιούν το σύστημα.
ΑΥΤΟ είναι το σημερινό πρώτο θέμα της εφημερίδας «ΦΩΝΗ της Δευτέρας», στην οποία επίσης διαβάστε:
● ΚΡΑΔΑΣΜΟΥΣ στα κόμματα του κυβερνητικού σχήματος συνεργασίας φέρνουν τα επώδυνα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ. Ωστόσο σημάδια ανατροπής δεν φαίνονται στον ορίζοντα, αφού από βουλευτές εκφράζονται κυρίως αιτιάσεις για τα μέτρα που αφορούν χαμηλοσυνταξιούχους.
Ωστόσο κυβέρνηση και πρωθυπουργός φαίνονται αποφασισμένοι να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις, προκειμένου να αποφευχθεί η χρεοκοπία, ενώ ο Στουρνάρας αναχωρεί αύριο για Βερολίνο, προκειμένου να συζητήσει με τον Σόιμπλε το ενδεχόμενο δανείου «γέφυρας» μέχρι την δόση των 31,5 δισ. ευρώ, προκειμένου να τονωθεί η ρευστότητα.
● ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ λαϊκισμός από την αντιπολίτευση, αριστερή και δεξιά με στόχο να πλήξουν την κυβέρνηση συνεργασίας.
● ΑΓΩΝΙΑ των σταφιδοπαραγωγών ενόψει της ανακοίνωσης των τιμών για τη φετινή παραγωγή από τη ΣΚΟΣ
● ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ και Κρήτη προτείνει ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μ. Σουλτς για τη δημιουργία των πρώτων Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ) στην Ελλάδα. Η παρέμβαση δικαιώνει τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη που πρώτος μίλησε για ΕΟΖ στην Πελοπόννησο, ενώ η κόντρα με το Θανάση Πετράκο για το ίδιο θέμα καλά κρατεί…
● ΤΟ ΤΡΕΝΟ σφύριξε στη Μεσσηνία το Σάββατο, έστω για μία με΄ρα ο σταθμός του Καλονερού ζωντάνεψε.
● ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ το 9ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών σε Κυπαρισσία και Πλατάνια.
● Η ΝΗΣΟΣ ΠΡΩΤΗ στη Μεσσηνία ανάμεσα στα 30 πρώτα «φιλέτα» προς αξιοποίηση για επενδύσεις.
● ΑΡΘΡΟ του εμπνευστή του «Καλλικράτη» Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος τονίζει ότι χρειάζεται «Καλλικράτης παντού» και όχι καθήλωση του μοναδικού «Καλλικράτη» της Αυτοδιοίκησης, τον οποίο θεωρεί επιτυχημένη μεταρρύθμιση που πρέπει να συνεχιστεί και όχι ν’ ακυρωθεί.
● ΑΡΘΡΑ – ΣΧΟΛΙΑ, παρεμβάσεις, πολιτισμός, αθλητισμός και η κίνηση στη Μεσσηνιακή κτηματαγορά και την τοπική αγορά εργασίας συμπληρώνουν την πλούσια ύλη της «ΦΩΝΗΣ της Δευτέρας»

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!