Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου 2012

Χθες στο χώρο του Νοσοκομείου. Φραστικό επεισόδιο του δημάρχου Παν. Νίκα με το διοικητή Γ. Μπέζο

Το γεγονός ότι οι σχέσεις του δημάρχου Καλαμάτας Παν. Νίκα με το διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γ. Μπέζου, δεν είναι στα καλύτερά τους, είναι γνωστό στους παροικούντες την Καλαμάτα.

Οι αιτίες φαίνεται να είναι πολλές. Κυριαρχεί, όπως όλα δείχνουν, η άρνηση του κ. Μπέζου να συνηγορήσει στην παράδοση στο Δήμο Καλαμάτας και του κτηρίου της καρδιολογικής κλινικής στο παλαιό νοσοκομείο, ώστε να επεκτείνει τις δημοτικές του υπηρεσίες ο κ. Νίκας.

Χθες, στη διάρκεια των εγκαινίων στο ...........

Νοσοκομείο Καλαμάτας, έλαβε χώρα ένα ακόμη επεισόδιο που… τέντωσε περισσότερο τις σχέσεις των δύο ανδρών. Κατά την εκδήλωση στο αμφιθέατρο, ο κ. Μπέζος ξέχασε στην αρχή της ομιλίας του να προσφωνήσει τους παριστάμενους δημάρχους, μεταξύ των οποίων εκείνος της Καλαμάτας.

Εκείνη τη στιγμή ακούστηκε από την αίθουσα η φωνή του αντιδημάρχου Δ. Μπούχαλη, που υπενθύμισε στον ομιλητή ότι στην αίθουσα βρίσκονται και αυτοί. Ο διοικητής του νοσοκομείου αποδέχτηκε την παράλειψή του και αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του και στους αιρετούς που προσπάθησαν τα τελευταία χρόνια από την πλευρά τους να ολοκληρωθεί η αναβάθμιση του νοσοκομείου.

Το μεγαλύτερο «σφάλμα», όμως, από οργανωτικής πλευράς φάνηκε ότι ήταν η μη πρόσκληση του κ. Νίκα να απευθύνει χαιρετισμό. Αυτό εξόργισε το δήμαρχο, ο οποίος μετά το πέρας της εκδήλωσης φέρεται να είπε στον κ. Μπέζο: «Με έγραψες στα παλιά σου τα παπούτσια», ενώ ως ένδειξη διαμαρτυρίας έφυγε από το κτήριο, χωρίς να παραβρεθεί στα εγκαίνια, μαζί με τους αντιδημάρχους που τον συνόδευαν.

Θάρρος

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Συνεδριάζει την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 3.30 μ.μ, στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης» το περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στην 12η Τακτική του συνεδρίαση.

Την συνεδρίαση του περιφερειακού Συμβουλίου μπορείτε να την παρακολουθήσετε όσοι ενδιαφέρεστε την Τετάρτη το μεσημέρι και ωρα 15:30 ΖΩΝΤΑΝΑ μέσα από το Φιλιατρά News.

Στην πρόσκληση που υπογράφει ο πρόεδρος του περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πουλοκέφαλος περιλαμβάνονται τα εξής θέματα:............

1. Επικύρωση πρακτικών των 1ης και 2ης /2012 συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

2. Επερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Νίκου Γόντικα με θέμα: «Μέτρα ανακούφισης των πληγέντων αγροτών και κτηνοτρόφων».

3. Επερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Αθανασίου Πετράκου με θέμα: «Προσωρινή φωτοσήμανση λιμένα Κορώνης».

4. Η θέση της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε σχέση με τις χαμηλές τιμές στα πορτοκάλια ποικιλίας «Valencia» και της λειτουργίας των Καρτέλ.
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: κ.κ. Γιώργος Πουλοκέφαλος, Ντία Τζανετέα και Κων/να Νικολάκου.

5. Έγκριση πρότασης αξιοποίησης πόρων του ΠΕΠ για την ενίσχυση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου μέσω της σύστασης «Περιφερειακού Ταμείου Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου».
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κων/να Νικολάκου.

6. Έγκριση σύναψης μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Ρυθμιστικής αρχής ενέργειας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

7. Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης με την «Πελοπόννησος Α.Ε. για την εκτέλεση του Υποέργου: Σύμβουλος ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης και υποστήριξης κατά την υλοποίηση /Υλοποίηση προγραμμάτων ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης των κατοίκων της πράξης: ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΔΑ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ», που εντάχθηκε στο Ε.Π. «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» 2007-2013, στον Άξονα Προτεραιότητας 04, Προστασία Εδαφικών Συστημάτων – Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κων/να Νικολάκου.

8. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας για το έργο με τίτλο: «Μελέτη δικτύου άρδευσης του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας από την περιοχή ΑΝΑΒΑΛΟΥ».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας.

9. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: «Εκμετάλευση λατομείου αδρανών υλικών» ιδιοκτησίας Μαλλίρη Γεωργίου στη θέση ¨Κοκκινόβραχος¨ της ΔΕ Θουρίας του Δήμου Καλαμάτας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

10. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: «Φωτοβολταϊκός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας» στη θέση ¨Σταφίδα¨ της Τ.Κ. Κουτρούφων του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας της ΠΕ Αρκαδίας, ιδιοκτησίας Γκαύρου Ηλία.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

11. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: «Εκμετάλλευση λατομείου μαρμάρου» της εταιρείας ΟΝΥΧΟΜΑΡΜ ΕΠΕ στη θέση ¨Χέρωμα¨ της Τ.Κ. Καρναζέϊκων του Δήμου Ναυπλιέων ΠΕ Αργολίδας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

12. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: «Εκμετάλευση λατομείου μαρμάρου» της εταιρείας ΜΑΡΜΥΚ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΕ στη θέση Ζυγός της Τ.Κ. Διδύμων του Δήμου Ερμιονίδας ΠΕ Αργολίδας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

13. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο με τίτλο: «Τουριστικό καταφύγιο Κοκκάλας» του Δήμου Ανατολικής Μάνης του ΠΕ Λακωνίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα

14. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) της δραστηριότητας: «Υφιστάμενο πυρηνελαιουργείο και γεώτρηση για βιομηχανική χρήση» της εταιρείας ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΑ ΓΥΘΕΙΟΥ ΑΕΒΕ στο 40 ο χλμ της Ε.Ο. Σπάρτης-Γυθείου του Δήμου Ανατολικής Μάνης της ΠΕ Λακωνίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

15. Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το Δήμο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων για το έργο με τίτλο: Συντήρηση – Αναβάθμιση αποχετευτικού δικτύου της ΔΕ Αγίων Θεοδώρων του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων της ΠΕ Κορινθίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεώργιος Δέδες.

16. Γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου με τίτλο: Τοπικές βελτιώσεις και τεχνικά έργα στο επαρχιακό δίκτυο Αρκαδίας, Τμήμα:Παράκαμψη Αράχωβας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας

17. Γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων υφιστάμενης μονάδας, για προσθήκη των δραστηριοτήτων
«1. Δευτερογενής προσωρινή αποθήκευση χρησιμοποιούμενων συσσωρευτών μολύβδου-οξέος και
2. Απορρύπανσης και ανακύκλωση ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού (ΑΗΗΕ) της εταιρείας ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΗΣΙΜΑΤΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. με διακριτικό τίτλο «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΡΚΑΔΙΑΣ Ο.Ε.» στη ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης ΠΕ Αρκαδίας».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου

18. Γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου με τίτλο: «Φωτοβολταϊκός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (Φ.Σ.Π.Η.Ε.), ισχύος 2,989 MW, στη θέση «Σταυρί Τ4» εκτός ορίων της Τ.Κ. Αγιωργητίκων, του Δ. Τρίπολης, της Π.Ε. Αρκαδίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου

19. Γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου με τίτλο: «Φωτοβολταϊκός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (Φ.Σ.Π.Η.Ε.), ισχύος 2,989 MW, στη θέση «Σταυρί Τ7» εκτός ορίων της Τ.Κ. Αγιωργητίκων, του Δ. Τρίπολης, της Π.Ε. Αρκαδίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου

ΕΛΓΑ Νέα πληρωμή αποζημιώσεων στους αγρότες την Τρίτη

Την προσεχή Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου, ο ΕΛΓΑ θα καταβάλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 5.247 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους 4,2 εκατ. ευρώ περίπου, που αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών για τα έτη 2011 και 2012.

Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές στη ..............

φυτική παραγωγή (ελιές, εσπεριδοειδή, χειμερινά κηπευτικά κ.λπ.) και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια, σε όλη την επικράτεια, αλλά κυρίως στους Νομούς Ηρακλείου, Χανίων, Αργολίδας, Λάρισας, Άρτας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Ηλείας και Πέλλας.

Θάρρος

Ξεκινά η νέα ακαδημαϊκή Χρονιά!..

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Από την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου, θα έρθουν και πάλι στο προσκήνιο χτυποκάρδια, αγωνίες, χαρές και προσδοκίες καθώς θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Την ίδια μέρα, εφόσον δεν έχουμε απεργία των Πανεπιστημιακών ή δεν βρίσκονται σε ΑΕΙ και ΤΕΙ Τμήματα υπό ΚΑΤΑΛΗΨΗ, αρχίζουν οι εγγραφές για τα παιδιά που πέτυχαν να κάνουν το όνειρο πραγματικότητα, στις φετινές εξετάσεις, και θα είναι «τα πρωτάκια» των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Τι θα μπορούσα, όμως, και εγώ (όπως το ............

κάνω επί τρεις δεκαετίας) αλλά τώρα πια συνταξιούχος Πανεπιστημιακός δάσκαλος να καταθέσω από αυτό το blog – βήμα ως συμβουλές σε παιδιά, γονείς, συγγενείς και συναδέλφους μου με το ξεκίνημα της Νέας Χρονιάς;

Για τα «πρωτάκια» της πρωτοβάθμιας και τους γονείς τους τα χτυποκάρδια έχουν μέσα τους την ανυπέρβλητη γοητεία και δυσκολία του πώς θα αποχωρισθεί η μανούλα τον κανακάρη ή την κανακάρισσα της, πώς θα φανεί στα παιδιά ο κόσμος του σχολείου όπου θα πρέπει να υπακούσουν και να συμμορφωθούν σε νέους κανόνες, να μάθουν να συνυπάρχουν με ένα τσούρμο άλλα παιδάκια, να δεχθούν ότι δεν είναι ΟΛΑ δικά τους, ότι στο σχολείο ΔΕΝ πρόκειται να ικανοποιηθούν όλες οι επιθυμίες τους όπως συνέβαινε μέχρι τώρα στο σπίτι τους;
Η συμβουλή μου εδώ είναι απλή: ΑΠΟΓΑΛΑΚΤΙΣΜΟΣ!
Περισσότερο εσείς μαμάδες (αλλά και κάποιοι μπαμπάδες) κόψτε τον συμβολικό «ομφάλιο λώρο» και αφήστε το παιδί σας να ενταχθεί στην ομάδα, να απελευθερωθεί από την οίκο-οικείο-στρέφεια που άθελά μας εμείς οι πάντα συναισθηματικοί Έλληνες γονείς και μαζί μας το συγγενικό περιβάλλον καλλιεργούμε.

Τη νεότερη στην ηλικία και σχετικά άπειρη δασκάλα, αυτήν που θα κληθεί, όπως το θέλει και ο ποιητής μας, «να σμιλέψει ψυχές» θα συμβούλευα να μάθει ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ! Να μάθει να κρατά ίσες αποστάσεις καθώς θα σκύβει με αγάπη πάνω από όλα τα παιδιά, να ξεπεράσει τις δικές της ανθρώπινες υποκειμενικές αδυναμίες διαφορετικής, για οποιονδήποτε λόγο, αντιμετώπισης των παιδιών που η Πολιτεία της εμπιστεύθηκε.

Για τους συναδέλφους της μέσης εκπαίδευσης οι συμβουλές μου υποχρεωτικά επικεντρώνονται στο ιδιόμορφα απαιτητικό θέμα της εφηβείας που ταλανίζει κάθε γενιά. Οι έφηβοι δεν αντιμετωπίζουν μόνο τις εγγενείς στα μαθήματα απαιτήσεις και δυσκολίες αλλά παράλληλα με ιδιαίτερη έμφαση απαιτήσεις ψυχοκοινωνικές καθώς οδεύουν από την παιδική στην εφηβική ηλικία. Στο κρίσιμο σταυροδρόμι της εφηβείας αρχίζουν οι υποκειμενικές δυσκολίες της αποδοχής ή απόρριψης του μυοσκελετικού και ψυχοσυναισθηματικού τους ΕΓΩ που ταυτίζεται με το πώς το ίδιο το παιδί “ βλέπει” τον εαυτό του, πώς νομίζει ότι το βλέπουν οι άλλοι και κατά πόσο αισθάνεται ότι αυτό που ΕΙΝΑΙ βρίσκεται μέσα ή έξω από τα πρότυπα που το κοινωνικό σύστημα καθιερώνει και προβάλλει με τα ΜΜΕ.

Η συμβουλή μου προς τους γονείς περικλείεται σε μια απλή αλλά ταυτόχρονα απαιτητική έννοια ..ΥΠΟΜΟΝΗ.
Στους λιγότερο έμπειρους συναδέλφους της Μέσης εκπαίδευσης θα συνιστούσα να επιδείχνουν στον σύγχρονο έφηβο ΑΓΑΠΗ και ΑΝΟΧΗ την ίδια στιγμή που θα απαιτούν και προσήλωση σε κάποια πλαίσια ευπρέπειας. Στα παιδιά-μαθητές συνιστώ περισσότερη προσπάθεια για δημιουργικότητα και προσήλωση στην επίτευξη στόχων.
Για γονείς παιδιών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης οι συμβουλές μου αφορούν στις αυξημένες προσδοκίες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ιδιαίτερα στην Ελλάδα της τρόικα και την δραματικά συρρικνωμένη ελληνική οικονομία.

Η αλήθεια ήταν και παραμένει, βέβαια, ότι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ προετοιμάζονται τα αυριανά στελέχη και οι ηγέτες του κοινωνικού-οικονομικού μας συστήματος. Το πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ δεν εξασφαλίζει την επιθυμητή θέση εργασίας αλλά αποτελεί το ΚΛΕΙΔΙ με το οποίο οι σημερινοί φοιτητές και φοιτήτριες και αυριανοί πτυχιούχοι θα ανοίξουν την πόρτα της δικής τους προσωπικής κοινωνικής, οικονομικής και επαγγελματικής αποκατάστασης και εξέλιξης.

Και οι συνάδελφοί μου «δάσκαλοι» σε ΑΕΙ και ΤΕΙ απαιτείται (όσο και αν μου θυμώσουν οι ιδιοκτήτες καφετεριών εγώ θα το πω) να επαναφέρουν τα παιδιά στα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα και στις αίθουσες διδασκαλίας.
Να συνεχίσουν άοκνα και δημιουργικά τις καλές προσπάθειες για παραγωγική ζεύξη των γνώσεων και δεξιοτήτων που προσφέρει η τριτοβάθμια εκπαίδευση με τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας.

Προσωπικά δεν κρύβω ότι πάντα υπεράσπιζα τη διασύνδεση της Ανώτατης Παιδείας με την αγορά εργασίας αλλά ταυτόχρονα αρνιόμουν την υποτέλεια στην αγορά.
Σε μια τόσο οδυνηρή και τραγική και για εμάς αλλά και τα παιδιά μας οικονομική συγκυρία απαιτείται ΑΕΙ και ΤΕΙ να συνδέσουν δημιουργικά τις προοπτικές του 21ου αιώνα με όλα τα γνωστικά αντικείμενα και τα ήδη κορεσμένα με πληθώρα πτυχιούχων και όσα, έστω ελάχιστα, παραμένουν ακόμη ακόρεστα…
Παιδιά της Ελλάδας, καλή ακαδημαϊκή χρονιά, γεμάτη με ελπίδα και με υγεία!…

Επίσκεψη από παιδιά του ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών στην ΑΜΚΕ Φιλιατρινούλα.

Του Πρώην Διαχειριστή μας.

Ένα πολύ όμορφο και ευχάριστο πρωϊνό πέρασαν χθες Παρασκευή κάποια από τα παιδιά που φιλοξενούνται στο ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών επισκεπτόμενα την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Φιλιατρινούλα» συνοδεία δυο υπαλλήλων του ΚΑΦΚΑ (δεν έχουν σημασία τα ονόματα).

Τα παιδιά από την σημερινή τους επίσκεψη χάρηκαν πολύ, και αυτό είχε ζωγραφιστεί στα προσωπάκια τους.
Εκείνα με τον τρόπο τους έδειξαν το πόσο ...............

ευχαριστήθηκαν από την επίσκεψη και την φιλοξενία που ένιωσαν.
Η Πρόεδρος της Εταιρίας κ. Ελένη Μακρή αφού τα καλωσόρισε τους πρόσφερε εδέσματα, καφέ και χυμούς και έκατσε μαζί τους να μιλήσει με τα παιδιά να τους φερθεί πολύ φιλικά και να τα κάνει να νιώσουν λίγο άνετα και λίγη ζεστασιά.

Μιλώντας στο Φιλιατρά News η πρόεδρος της εταιρίας κ. Ελένη Μακρή μας είπε ότι κάλεσε τα παιδιά για δεύτερη φορά στον χώρο της Φιλιατρινούλας να τα κεράσει καφέ, χυμούς, πίτες γλυκίσματα, τυρόπιτες χορτόπιτες.
Όπως μας επισήμανε η Κ. Μακρή τα παιδιά αυτά έχουν ανάγκη από την υποστήριξη γενικά όλων μας, έχουν ανάγκη από την αγάπη μας, την κουβεντούλα και γενικά την συμπαράσταση μας.
Σε ερώτηση μας για το πώς αποφάσισε να κάνει μια τέτοια κίνηση η κ. Μακρή είπε ότι αυτός είναι ο στόχος και ο σκοπός της Φιλιατρινούλας. Να βοηθάει εκεί που υπάρχει πρόβλημα.
Και όχι μόνο στα παιδιά του ΚΑΦΚΑ αλλά και σε οικογένεια, μοναχικό άτομο, σε κάθε άτομο που έχει ιδιαίτερη ανάγκη και ιδιαίτερο πρόβλημα.
Με ότι δυνάμεις έχει η Φιλιατρινούλα προσφέρει χωρίς αυτό να γίνεται σημαία και διαφήμιση ή κάποια ανακοίνωση.

Συνεχίζοντας η κ. Μακρή μας είπε ότι παρατηρεί πως ακόμα και στην επαρχία ο κόσμος έχει απομακρυνθεί από τον συνάνθρωπο, και έκανε έκκληση στον κόσμο να αφουγκραστεί την διπλανή τους πόρτα που υπάρχει πρόβλημα. Και να βοηθάνε με οποιονδήποτε τρόπο μπορούν. Ακόμα και με ηθική συμπαράσταση.

Συνεχίζοντας η κ Μακρή είπε ότι σήμερα είδα πόσο ευχαριστήθηκαν αυτά τα παιδιά με αυτό το δίωρο που έκατσαν εδώ, προτείνω να έρχονται εδώ μια φορά την εβδομάδα αλλά προτρέπω και τον καθένα να αφιερώσει λίγη ώρα σε αυτά τα παιδιά. Να πηγαίνουν και σε άλλους χώρους μια φορά την εβδομάδα. Δηλαδή να καλύπτουν όλη την εβδομάδα τους. Όπως πάνε κάθε Κυριακή στην Εκκλησία και αυτό είναι πάρα πολύ όμορφο.
Αυτά τα παιδιά ζητάνε κάτι απλά πραγματάκια. Είναι σαν τα μωρά. Ζητάνε μια καραμέλα, ένα δακτυλιδάκι, ένα βραχιολάκι….. Μπορούμε όλοι να προσφέρουμε σε αυτά τα παιδιά. Να τους προσφέρουμε λίγη χαρά κάτι ιδιαίτερο… Μπορούμε.

Δίπλα μας υπάρχουν άνθρωποι με ανάγκες. Μπορούμε να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπο δίπλα μας, αρκεί να το θέλουμε.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 8ης Σεπτεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Διαβάστε στο θάρρος της Μεσσηνίας

ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Εγκαίνια με διαμαρτυρίες και γιουχαΐσματα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του υπουργού Υγείας Αν. Λυκουρέντζου για τον αξονικό – μαγνητικό τομογράφο και τη μονάδα του ΟΚΑΝΑ


Δύο όψεις είχε η χθεσινή επίσκεψη του υπουργού Υγείας, ...........

Α. Λυκουρέντζου, στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Από τη μια πλευρά είναι το θετικό γεγονός. Η ενίσχυση του νοσοκομείου με νέα υπερσύγχρονα μηχανήματα και η λειτουργία θεραπευτικής μονάδας ασφαλώς θα συμβάλουν στη βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρονται.

Από την άλλη πλευρά, όμως, ο κ. Λυκουρέντζος βρήκε στην είσοδο του νοσοκομείου να τον περιμένουν οργισμένοι εργαζόμενοι, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, οι οποίοι με τον τρόπο αυτό έδειξαν το θυμό τους για την πολιτική που εφαρμόζει και η σημερινή κυβέρνηση στο χώρο της Υγείας, με τις δραστικές περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα και παροχές.

Ο υπουργός δέχτηκε τις διαμαρτυρίες σιωπηλός και μόνο αργότερα στην τοποθέτησή του, κατά την τελετή των εγκαινίων, μίλησε για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση και τις αποφάσεις που επιβάλλεται να παρθούν, προκειμένου να σωθεί το… καράβι.

Διαβάστε στην ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ του υπουργού Υγείας στην Καλαμάτα και όσα έγιναν χθες στο Νοσοκομείο (εγκαίνια τομογράφων, διαμαρτυρίες και δεσμεύσεις) προβάλλονται σήμερα στο πρώτο θέμα της «ΦΩΝΗΣ».
Διαβάστε ακόμη:
● ΣΤΟ «ΚΟΚΚΙΝΟ» η εγκληματικότητα στην Πελοπόννησο με 694 συλλήψεις για σοβαρά και συνήθη αδικήματα.
● ΔΥΝΑΜΙΚΗ παρουσία από τους ένστολους της Μεσσηνίας στη μεγάλη συγκέντρωση της Αθήνας. Αστυνομικοί, Λιμενικοί και Πυροσβέστες έδωσαν δυναμικό παρών.
● ΑΦΙΕΡΩΜΑ με οπτικοακουστικό υλικό από τον ΕΟΣ Καλαμάτας για τον Ελληνικό Ορεινό Χώρο τη Δευτέρα το βράδυ στο αμφιθέατρο του κάστρου.
● ΟΜΟΦΩΝΑ και επίσημα η Αβία ζητεί να ενταχθεί στο Δήμο Καλαμάτας, στο πλαίσιο των προτάσεων για αναθεώρηση του «Καλλικράτη».
● ΦΟΥΝΤΩΣΑΝ κυριολεκτικά Τριφυλία και Οιχαλία με 19 φωτιές σε 3 ημέρες. Αν αυτό δεν θεμελιώνει υποψίες για εμπρησμό, τι άλλο να υποθέσει κανείς;
● ΕΠΕΜΕΙΝΕ ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας και στα προφορικά για τη διατήρηση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέτζο, ο οποίος ωστόσο δεσμεύτηκε να απαντήσει στα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας της Τριφυλίας.
● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ, ειδήσεις, σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, αθλητικά και πολιτιστικά συμπληρώνουν την ύλη της «ΦΩΝΗΣ», μαζί με αγγελίες για την τοπική κτηματαγορά, τις ενοικιάσεις και την αγορά εργασίας.


● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2012

Αποχώρησε ο Νίκας... ενοχλημένος από τον Μπέζο

Φανερά ενοχλημένος από την στάση του Διοικητή του Νοσοκομείου Γ. Μπέζου, εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Καλαμάτας. Ο κ. Νίκας αποχώρησε λίγο πριν από την τελετή του αγιασμού του νέου μαγνητικού – είχε δώσει νωρίτερα το παρών στην εκδήλωση παρουσίασης της πορείας του έργου που έγινε στο αμφιθέατρο – αντιδρώντας (πιθανότατα..) στα όσα (και με τον τρόπο που τα) ανέφερε ο Διοικητής στην παρουσίαση που έκανε (πάντως ''παίζει'' και το θέμα της παλιάς Καρδιολογικής του Παλιού Νοσοκομείου, αλλά και το ότι δεν... δόθηκε και ο λόγος στον κ. Νίκα).

Πέραν αυτών να σημειωθεί πως μέσα στην επόμενη ..............

εβδομάδα Νίκας – Λυκουρέντζος θα έχουν νέα συνάντηση στην Αθήνα για όλα τα θέματα της υγείας στην Καλαμάτα, ενώ στις δηλώσεις τους στην παρουσία του Υπουργού στο δημαρχείο, τονίστηκε με κάθε τρόπο η έμπρακτη στήριξη στο έργο της κυβέρνησης και τον Μεσσήνιο Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

BEST TV

Επιστολή διαμαρτυρίας του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου Καλαμάτας

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΩΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΥΘΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΦΕΤΕΙΩΝ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΕ ΝΕΟ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1/ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
2/ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
3/ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

*****************************

Με μεγάλη έκπληξη διάβασα την πρόταση του ............

Προέδρου Πρωτοδικών Αθηνών κ. Γεωργίου Μικρούδη (Δικαστή που έχει υπηρετήσει και στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας), όπως αυτή δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο (αναρτήθηκε από dikastis.gr), περί συγχωνεύσεων και κατάργησης δικαστηρίων, μεταξύ αυτών και της περιφέρειάς μας (όπως κατάργηση του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας, κατάργηση του Πρωτοδικείου Γυθείου, συγχώνευση του Εφετείου Ναυπλίου και του Εφετείου Καλαμάτας σε νέο με έδρα την Τρίπολη!!!!!!!!!), η οποία αναδεικνύει μία αμιγώς οικονομική προσέγγιση της Δικαιοσύνης, κατά τρόπο πλήρως αναντίστοιχο της ιδιαίτερης φύσης του εν λόγω θεσμού και των ιδιαίτερων αναγκών και προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο χώρος και όλοι εμείς οι Δικηγόροι βιώνουμε καθημερινά.

Η εισχώρηση λογικών λογιστικού χαρακτήρα στο χωροταξικό σχεδιασμό της ελληνικής Δικαιοσύνης και η πρόταση του εν λόγω Προέδρου Πρωτοδικών για την κατάργηση (εκτός των άλλων) των Πρωτοδικείων Κυπαρισσίας και Γυθείου και για τη συγχώνευση του Εφετείου Ναυπλίου και του Εφετείου Καλαμάτας σε νέο με έδρα την Τρίπολη, που έχουν καταξιωθεί διαχρονικά στη συνείδηση όχι μόνο των τοπικών κοινωνιών, αλλά και των συλλειτουργών της Δικαιοσύνης για τη συμβολή τους στη διαδικασία απονομής του δικαίου κατά τρόπο όσο το δυνατόν πιο γρήγορο και αποτελεσματικό, παραβλέπει πλήρως τη σύγχρονη πραγματικότητα στο χώρο μας και τις ανάγκες που διαρκώς σωρεύονται. Παράλληλα, μία τέτοια πρόταση παραγνωρίζει πλήρως την έλλειψη υλικοτεχνικής και εν γένει κτηριακής υποδομής που, ως συστημικό πρόβλημα, μαστίζει επί σειρά ετών το χώρο της Δικαιοσύνης και το οποίο αναμένεται προφανώς να γιγαντωθεί παρά να επιλυθεί αν επικρατήσουν λογικές που θα οδηγήσουν σε συσσώρευση δικαστηριακής ύλης σε κατά τόπους Δικαστήρια, συντελώντας απλώς και μόνο στη χωροταξική μετάθεση ενός χρόνιου προβλήματος.

Αδυνατώ να αντιληφθώ πως ένα μέλος του σώματος των δικαστικών λειτουργών, την ώρα που ο κλάδος του αναζητά τη στήριξη των Δικηγορικών Συλλόγων και των Δικηγόρων στα αιτήματά του, επιλέγει να διατυπώνει δημοσίως απόψεις που κατατείνουν στο να δυσχεραίνουν την καθημερινότητα των συναδέλφων δικηγόρων, εν προκειμένω της περιφέρειάς του Εφετείου Καλαμάτας, να απορυθμίζουν τη διαδικασία απονομής της Δικαιοσύνης και να μην συμβάλλουν στο έργο της ταχύτερης απονομής του δικαίου, πολλώ δε μάλλον τη στιγμή κατά την οποία πρόκειται για ένα ζήτημα που εκφεύγει παντελώς της αρμοδιότητας ενός δικαστικού λειτουργού.

Μέχρι σήμερα ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας ήταν σύμμαχος και αρωγός στα αιτήματα των Δικαστικών Λειτουργών και των δικαστικών ενώσεων τους, υποστηρίζοντας την ειδική και προσεκτική μισθολογική μεταχείριση των Δικαστικών Λειτουργών. Είναι όμως παράδοξο και σε κάθε περίπτωση απαράδεκτο, ένας Πρόεδρος Πρωτοδικών, ο κ. Γεώργιος Μικρούδης, να προτείνει σήμερα, εποχή ακραίων οικονομικών συνθηκών, οι οποίες απαιτούν σύνεση και περίσκεψη, ως «ισοδύναμο μέτρο» για να σωθεί η ενδεχόμενη μείωση των αποδοχών που ενδέχεται να υποστούν οι Δικαστικοί Λειτουργοί, την κατάργηση (εκτός των άλλων) των Πρωτοδικείων Κυπαρισσίας και Γυθείου και για τη συγχώνευση του Εφετείου Ναυπλίου και του Εφετείου Καλαμάτας σε νέο με έδρα την Τρίπολη.
Έως εδώ. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας δε μπορεί να δεχθεί τέτοιες πρωτοφανείς απόψεις.

Κ. Γεώργιε Μικρούδη,
- Εάν δε σας ικανοποιούν οι μηνιαίες αποδοχές σας, ως Προέδρου Πρωτοδικών, καθώς και οι μελλοντικές ενδεχομένως μειωμένες μηνιαίες αποδοχές σας, η λύση είναι απλή: Παραιτηθείτε από Δικαστής και τολμήστε να γίνετε Δικηγόρος και σας πληροφορώ ότι στη θέση σας και με μειωμένες ακόμη αποδοχές πολλοί συνάδελφοι δικηγόροι θα ήθελαν να βρίσκονται, τις δύσκολες για όλους αυτές ημέρες.
- Γνωρίζετε ότι για τη δημιουργία του Εφετείου Καλαμάτας έχει προηγηθεί θετική γνωμοδότηση της Ολομελείας του Αρείου Πάγου με συντριπτική πλειοψηφία; Μήπως γνωρίζετε κάτι περισσότερο από τους κ. Αρεοπαγίτες που είχαν εισηγηθεί τότε την αναγκαιότητα της δημιουργίας του Εφετείου Καλαμάτας, με αποκλειστικό γνώμονα τη βελτίωση ουσιαστικά των συνθηκών απονομής της Δικαιοσύνης;
- Πως εξηγείτε το γεγονός και ενώ τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ οι συμπολίτες μας δοκιμάζονται σχεδόν καθημερινά από πρωτοφανείς εισοδηματικές περικοπές από ρυθμίσεις, προδήλως παράνομες και αντισυνταγματικές, μόλις επιχειρηθεί (κακώς βέβαια) η μισθολογική μείωση των Δικαστικών Λειτουργών, να ομιλείτε ξαφνικά τώρα για αντισυνταγματικότητα και για την ανάγκη λήψεως ισοδύναμων μέτρων για τη σωτηρία του μισθού σας, αδιαφορώντας για τα υφιστάμενα Πρωτοδικεία, Εφετεία, Δικηγορικούς Συλλόγους και τους πολίτες των περιοχών αυτών;
Τονίζω προς κάθε κατεύθυνση ότι ανάλογες προσπάθειες θα μας βρουν αντιμέτωπους, μιας και είμαστε διατεθειμένοι να διαφυλάξουμε σθεναρά κατακτήσεις που αποδεδειγμένα έχουν συμβάλλει προς όφελος της Δικαιοσύνης και των δικαιωμάτων των πολιτών.
Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας

Κωνσταντίνος Αλεξ. Μαργέλης

BEST TV

Τι διάρκεια ζωής έχει ένα post στο Facebook;

Όταν μια Facebook Page κάνει μια δημοσίευση, η δημοσίευση αυτή έχει συγκεκριμένη διάρκεια ζωής. Η δημοσίευση θεωρείται «ανενεργή» όταν το engagement που προκαλεί πέφτει κάτω από το 10% του ανώτατου engagement που έχει δημιουργήσει μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Η κατανόηση του κύκλου ζωής κάθε post είναι ιδιαίτερα σημαντική. Καταρχάς επιτρέπει να βελτιστοποιήσεις την συχνότητα δημοσίευσης και να μην κουράζεις τα μέλη της σελίδας σου. Επιπλέον σου δίνει τη δυνατότητα να μεγιστοποιήσεις το edgerank των δημοσιευμάτων σου.

Όπως φαίνεται από έρευνα που διεξήχθη το..........

2011 σε 30.000 post από 500 διαφορετικές σελίδες, ο μέσος όρος ζωής μιας δημοσίευσης είναι 3 ώρες και 7 λεπτά. Ανάλογα με τη σελίδα βέβαια υπήρχαν σημαντικές διακυμάνσεις, αλλά ελάχιστες ξέφευγαν πάρα πολύ από τον αριθμό αυτό.

Αν και η έρευνα αφορούσε αμερικανικές σελίδες, οι αριθμοί στους οποίους έχουμε καταλήξει εμπειρικά στην Ελλάδα δεν απέχουν και πάρα πολύ. Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά εταιρικές σελίδες ή σελίδες προϊόντων. Το γεγονός είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον για όσους ασχολούνται με το Facebook marketing. Πια μπορεί κανείς να προγραμματίζει το τι θα ανεβάζει στη σελίδα του πολύ καλύτερα και χωρίς να φοβάται ότι είτε θα κουράσει τα μέλη της, είτε ότι κάνει λιγότερα post απ' όσα θα μπορούσε.Έγινε της... υγείας στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας – ‘’Θερμή’’ υποδοχή σε Λυκουρέντζο [ VIDEO ]

Της.... υγείας έγινε σήμερα στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, σε μια πρωτοφανή κινητοποίηση των εργαζομένων του, συνολικά. Η παρουσία του Ανδρέα Λυκουρέντζου αποτέλεσε την... πηγή των διαμαρτυριών για τις συνθήκες που επικρατούν στην υγεία, την κατάσταση στο νοσοκομείο και την α' βάθμια υγεία, αλλά και τα όσα έρχονται με νέες περικοπές και υποχρηματοδότηση.

Η όλη αντίδραση περιελάμβανε συνθήματα και την επίδοση ψηφίσματος, με τους εργαζόμενους να κάνουν λόγο για... φιέστα μπροστά στα τόσα κενά που υπάρχουν
.
Στη... βροχή των αιτημάτων επιχείρησε να ........

απαντήσει στην συνέχεια ο Υπουργός Υγείας. Ο Ανδρέας Λυκουρέντζος μίλησε για την προσπάθεια που καταβάλλεται στο Υπουργείο και στόχο έχει την περιστολή των δαπανών και τον εξορθολογισμό της κατάστασης.BEST TV

Δημοσκόπηση VPRC. Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, εξακολουθεί τρίτο η Χρυσή Αυγή

Για πρώτη φορά μετά τις εκλογές του Ιουνίου δημοσκόπηση δίνει το προβάδισμα στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα. Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή και τέταρτο το ΠΑΣΟΚ με 7,5%

Προβάδισμα δύο ποσοστιαίων μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έναντι της ΝΔ και τρίτο κόμμα τη Χρυσή Αυγή εμφανίζει δημοσκόπηση της VPRC που δημοσιεύει η εφημερίδα «Η Ελλάδα αύριο».

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής της VPRC, πρώτο κόμμα εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με 30%, και ακολουθούν η ΝΔ με 28%, η Χρυσή Αυγή με 12%, το ΠΑΣΟΚ με 7,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7%, το ΚΚΕ με 6% και η ΔΗΜΑΡ με 4%.

Την ίδια στιγμή, παρά το χαμηλό ποσοστό της ............

ΔΗΜΑΡ, ο Φώτης Κουβέλης αναδεικνύεται ως ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός με 45%. Ο Αλέξης Τσίπρας με 34% βρίσκεται πλέον στην δεύτερη θέση δημοτικότητας σε σχέση με τον Ιούλιο, πάνω από τον Αντώνης Σαμαρά, ο οποίος συγκεντρώνει 32%. Ακολουθούν ο Πάνος Καμμένος με 25%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 24%, πτώση σημειώνει η δημοτικότητα του Νίκου Μιχαλολιάκου από 16% σε 13% και η Αλέκα Παπαρήγα σε 11%.Real.gr

Η συνέντευξη φούχτελ στο best Καλαμάτας.

Μια μεγάλη αποκλειστικότητα εξασφάλισε η τηλεόραση best και ο Διευθυντής της Νίκος Μπελογιάννης.
Ο κ. Μπελογιάννης με συνεργείο της τηλεόρασης best βρέθηκε στην Τρίπολη όπου είχε συνάντηση ο κ. Φούχτελ με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και στο περιθώριο κατάφερε αν δεχτεί ο κ. Φουχτελ να μιλήσει στην κάμερα του best..

Ως ομάδα δίνουμε συγχαρητήρια στον..............

Νίκο Μπελογιάνη για την μεγάλη του αποκλειστικότητα που εξασφάλισε.

Δείτε το απόσπασμα από την συνέντευξη Φούχτελ
Θα δοθεί και το 2013 το ποιοτικό «πριμ»

ΓΙΑ ΣΙΤΑΡΙ, ΛΑΔΙ, ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΑ ΚΑΙ ΑΓΕΛΑΔΕΣ

Και το 2013 θα δοθεί το ποιοτικό «πριμ» (παρακράτημα) για το σιτάρι, το λάδι, τα αιγοπρόβατα και τις αγελάδες, καθώς, όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, παρατείνεται για ένα χρόνο το καθεστώς των άμεσων ενισχύσεων για τους αγρότες.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, οι ...........

γεωργοί οφείλουν να γνωρίζουν ότι για το 2013 ισχύουν οι ίδιες προβλέψεις με το 2012, τόσο για τις ενισχύσεις όσο και για την πολλαπλή συμμόρφωση.
Το τρέχον κανονιστικό πλαίσιο για την ΚΑΠ και ειδικά για τις άμεσες ενισχύσεις προβλεπόταν να λήξει στο τέλος του 2012, καθώς από το 2013, θεωρητικά, θα υπήρχε νέος κανονισμός για την προγραμματική περίοδο 2013-2020.

Όμως, παρατηρείται σημαντική καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με αποτέλεσμα να καθίσταται αναγκαία η μετάθεση της έναρξης του νέου καθεστώτος στο 2014, για όλη την Ε.Ε.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη ετοιμάσει κανονισμό με τον οποίο δίνεται η παράταση και ο οποίος είναι στο τελικό στάδιο προετοιμασίας και αναμένεται να δοθεί σύντομα στη δημοσιότητα.

Θάρρος

Στο 66,7% το ποσοστό φοροδιαφυγής στη Μεσσηνία

ΑΠΟ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΕΩΣ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Σε υψηλά επίπεδα και πάνω από το μέσο όρο της επικράτειας κινείται η φοροδιαφυγή των επιχειρήσεων στη Μεσσηνία. Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), κατά το χρονικό διάστημα από 31 Αυγούστου έως 3 Σεπτεμβρίου έγιναν στο νομό δώδεκα (12) έλεγχοι, από τους οποίους βρέθηκαν οκτώ (8) παραβάτες, οι οποίοι και είχαν διαπράξει είκοσι (20) παραβάσεις. Σύμφωνα με τα παραπάνω αποτελέσματα, για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα το ποσοστό φοροδιαφυγής στη Μεσσηνία ανέρχεται στο 66,7%.

Όπως φαίνεται από την ανακοίνωση που ............

δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, «στο πλαίσιο των ελέγχων του ΣΔΟΕ για τη θερινή περίοδο, σε περιοχές με μεγάλη τουριστική κίνηση και αυξημένη οικονομική δραστηριότητα, για το χρονικό διάστημα από 31.8.2012 μέχρι 3.9.2012 πραγματοποιήθηκαν 462 έλεγχοι. Από τους ελέγχους αυτούς βρέθηκαν συνολικά 236 παραβάτες και διαπιστώθηκαν 1.069 παραβάσεις. Το μέσο ποσοστό παραβατικότητας διαμορφώθηκε στο 51,1%».

Θάρρος

Η ανεργία στη Μεσσηνία Αυξάνεται μήνα με το μήνα

Στο 24,4% εκτινάχθηκε η ανεργία στη χώρα τον Ιούνιο εφέτος, από 23,5% το Μάιο 2012 και 17,2% τον Ιούνιο πέρυσι, από την έρευνα εργατικού δυναμικού της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) που έδωσε χθες στη δημοσιότητα. Άνεργοι είναι πλέον 1.216.410 άτομα, καθώς μέσα σε ένα χρόνο περίπου 1.000 πολίτες έχαναν κάθε ημέρα την εργασία τους.

Ειδικά για τους νέους έως 24 ετών, η ανεργία ........

αποτελεί «μάστιγα» και καταρρίπτει κάθε αρνητικό ρεκόρ, καθώς «εκτοξεύτηκε» στο 55%. Αλλά και στην πλέον παραγωγική ηλικιακή ομάδα (25 - 34 ετών) η ανεργία «σκαρφάλωσε» στο 32,1%. Στην Πελοπόννησο - Δυτική Ελλάδα- Ιόνιοι Νήσοι, σύμφωνα με τα στοιχεία, έφτασε στο 22,4% από 15,4% που ήταν το ίδιο μήνα πριν από ένα χρόνο.

Σε ό,τι αφορά τη Μεσσηνία, δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία από την πλευρά του ΟΑΕΔ και του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας. Σύμφωνα, όμως, με πληροφορίες, στις αρχές του 2012 ο αριθμός των ανέργων ήταν περίπου 10.000, αλλά μέχρι σήμερα έχει αυξηθεί κατά πολύ και το μέσο επίσημο ποσοστό κινείται στο 20% περίπου.

Αν, όμως, σε αυτό συνυπολογίσει κανείς το γεγονός ότι υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός που είναι άνεργοι αλλά δεν είναι στα επίσημα στοιχεία του οργανισμού, το θέμα της εκ περιτροπής εργασίας και τους εργαζόμενους για 4 ώρες την ημέρα, τότε το πραγματικό ποσοστό ανεργίας στη Μεσσηνία είναι πολύ μεγαλύτερο. Όπως μας έλεγαν χθες ειδικοί που γνωρίζουν το πρόβλημα από κοντά, «και στο νομό μας η κατάσταση δεν ξεφεύγει ουσιαστικά από τη γενικότερη εικόνα της χώρας. Σχεδόν σε κάθε σπίτι, πλέον, υπάρχει κι ένας άνεργος και το φαινόμενο αυτό θα διογκώνεται μήνα με το μήνα. Η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο μη παρέκει και στη Μεσσηνία».
Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ετήσιας έκθεσης του Ινστιτούτου Εργασίας (ΙΝΕ) της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, η οποία παρουσιάστηκε χθες στη Θεσσαλονίκη, για το 2012 το εισόδημα εμφανίζεται μειωμένο κατά 50% (σε σχέση με το 2008) για μισθωτούς και συνταξιούχους.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της έκθεσης του ΙΝΕ, η στατιστική ανεργία εντός του 2013 αναμένεται να φτάσει το 28% με 29% (δηλαδή οι άνεργοι θα ξεπεράσουν 1.400.000 άτομα), ενώ η πραγματική ανεργία θα αγγίξει το 34%. Κατά το Ινστιτούτο, η ύφεση της οικονομίας θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το 2016, ενώ τα υψηλά ποσοστά ανεργίας θα διατηρηθούν μέχρι το 2020.

Θάρρος

Ελεγχος στις καταθέσεις μισθωτών και συνταξιούχων

Σε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών μισθωτών, συνταξιούχων, αγροτών, εισοδηματιών και συνολικά των 8,5 εκατ. φορολογούμενων θα μπορούν να προχωρούν στο εξής οι φοροελεγκτές για να επαναπροσδιορίζουν τα φορολογητέα εισοδήματα των πολιτών και να επιβάλλουν πρόσθετους φόρους.

Το υπουργείο Οικονομικών εντείνει τη μάχη.............

κατά της φοροδιαφυγής εφαρμόζοντας νέες έμμεσες τεχνικές ελέγχου «made in USA» για να αποκαλύψει και να φορολογήσει αδήλωτα εισοδήματα.

Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή οι έμμεσες τεχνικές ελέγχου θα εφαρμόζονται σε όλους τους φορολογούμενους και όχι μόνο στους επιτηδευματίες.

Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, οι φοροελεγκτές θα μπορούν να αξιοποιήσουν:

1. Το ύψος των τραπεζικών καταθέσεων και τις δαπάνες που έχουν πραγματοποιήσει οι φορολογούμενοι σε μετρητά.

2. Την ανάλυση ρευστότητας του φορολογουμένου, για να υπάρχει ακόμα ένας τρόπος υπολογισμού του πραγματικού εισοδήματος των επαγγελματία.

3. Την καθαρή θέση του φορολογουμένου,

4. Τη σχέση της τιμής πώλησης στον συνολικό όγκο κύκλου εργασιών και

5. Την αρχή των αναλογιών

Ημερησία

Και χωρίς υλικά τα νοσοκομεία! Ξεκινούν εμπάργκο οι προμηθευτές

Πολλαπλασιάζονται οι πονοκέφαλοι για τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο καθώς δεν είναι μόνο ο ΕΟΠΥΥ που καταρρέει αλλά και το ΕΣΥ αφού μετά τους γιατρούς που απεργούν, τις κομμένες εφημερίες και όλα τα άλλα προβλήματα έρχεται και εμπάργκο των προμηθευτών αναλώσιμου υλικού. Οι διοικήσεις θα πρέπει να πληρώνουν μετρητά για να πάρουν τα προϊόντα των εταιρειών. Πότε ξεκινούν;

Οι προμηθευτές αναλώσιμων υλικών του ..............

Πανελλήνιου Συλλόγου Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών – (ΠΑ.ΣΥ.Π.Ι.Ε.) βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί στα οικονομικά του ΕΟΠΥΥ αλλά και του ΕΣΥ καθώς και τις προσπάθειες της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να πάρει νέα παράταση για τις αποπληρωμές συνεδριάζουν στις 11 Σεπτεμβρίου οπότε και αναμένεται να ξεκινήσουν να μη δίνουν με πίστωση υλικά στα δημόσια νοσοκομεία.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν: «Λόγω της παρατεταμένης έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στον χώρο της Υγείας και τις νέες εξαγγελίες και ‘παράκληση’ του Υπουργείου Υγείας για ‘δίμηνη ανακωχή’ από τους Προμηθευτές Υγείας, πραγματοποιεί έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012, με μοναδικό θέμα: “Διακοπή των επί πιστώσει παραδόσεων στα νοσοκομεία”.

Το ΔΣ του ΠΑ.ΣΥ.Π.Ι.Ε. δηλώνει ότι: «Δυστυχώς, βιώνουμε τις συνέπειες των αλόγιστων περιορισμών των πιστώσεων στην Υγεία και της υποχρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ. Αποτέλεσμα αυτού είναι η έλλειψη παροχής – αξιοπρεπούς – Υγείας προς τον Έλληνα ασθενή αλλά και ο αφανισμός των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Υγείας. Είναι εκ των ων ουκ άνευ ότι οι εταιρείες – μέλη μας δεν δύνανται να δώσουν άλλη πίστωση χρόνου ούτε να παρέχουν ‘ανακωχή’ όπως ζητούν οι αρμόδιοι του ΥΥΚΑ. Η Γενική Συνέλευση της 11ης Σεπτεμβρίου θα σημάνει την αρχή της αναστολής παράδοσης επί πιστώσει υλικών σε όλα τα Δημόσια Νοσοκομεία.»

Να σημειωθεί ότι οι αγορές που γίνονταν τους τελευταίους μήνες από τα νοσοκομεία ήταν ούτως ή άλλως περιορισμένες με αποτέλεσμα να καταγράφεται σοβαρή έλλειψη υλικών.
Η κατάσταση θα γίνει ανεξέλεγκτη μετά το εμπάργκο.

iatropedia.gr

Αγριο κράξιμο στον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο στο νοσοκομείο Καλαμάτας

Αγριο κράξιμο στον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο έπεσε σήμερα το πρωί από εργαζόμενους και πολίτες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Το Video από την Ελευθερία μαρτυρά το τι κατάσταση επικράτησε στο νοσοκομείο Καλαμάτας κατά την άφιξη του Υπουργού Υγείας για τα εγκαίνια του Αξονικού Τομογράφου.

Δείτε το video
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ => http://filiatranews.blogspot.gr/2012/09/video_7.html

Από τον Καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιώργο Πιπερόπουλο

Κλίκ στην φωτογραφία

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ.....

Με αγάπη

Γιώργος Πιπερόπουλος


Τα Αδιακρίτως του Ηλία Γιανννόπουλου στο Θάρρος

Καλύτερα «ενοχλητικός» παρά «αρεστός»
Δεν είναι η πρώτη φορά που το σημειώνω, πιθανώς ούτε και η τελευταία, αλλά επειδή ακόμη ορισμένοι δε θέλουν να το αντιληφθούν, επαναλαμβάνω πως είναι συνειδητή επιλογή, στη δημοσιογραφική μου δουλειά, να είμαι «ενοχλητικός» με τους ασκούντες την όποια εξουσία παρά αρεστός!


Θέλουν τρεις Δήμους στην Τριφυλία!
Οι αυτοδιοικητικοί από τους Γαργαλιάνους θέλουν νέο Δήμο με έδρα τους Γαργαλιάνους και οι αυτοδιοικητικοί των Φιλιατρών θέλουν Δήμο Φιλιατρών με έδρα τα Φιλιατρά, δηλαδή τρεις Δήμους στην Τριφυλία, με τις μέχρι στιγμής αποφάσεις - επιθυμίες.


Τι λέει η Ν.Δ. για τους Δήμους;
Η βούληση των τοπικών κοινωνιών των ...........

Γαργαλιάνων και των Φιλιατρών εκφράστηκε (στο βαθμό που αυτό μπορεί να ισχύει) με τα Τοπικά Συμβούλια και τις αποφάσεις τους για δύο (!) νέους Δήμους στην Τριφυλία! Ποιος υπουργός, ποιο υπουργείο και ποια κυβέρνηση, αλλά και ποιοι βουλευτές της Μεσσηνίας, θα πουν ναι, άραγε; Θυμίζω πως το 2010 πολιτικά στελέχη της Ν.Δ., εντός και εκτός Βουλής, για τα μάτια του κόσμου και ψηφοθηρία, συμφωνούσαν με απόψεις δημοτικών αρχόντων και δημοτικών συμβουλίων για δύο και τρεις Δήμους στην Τριφυλία! Μπορούν να τοποθετηθούν δημόσια και τώρα που είναι στην κυβέρνηση, παρακαλώ;
Και μπορούν να πάρουν πρωτοβουλίες για υλοποίηση των τότε (το 2010) υποσχέσεων - δεσμεύσεών τους;
Για να τους δω!


Τότε τους έφταιγαν συγκεκριμένοι. Τώρα;
Τότε, το 2010, σε Γαργαλιάνους και Φιλιατρά, «χρέωναν», θυμίζω, τη δημιουργία του Δήμου Τριφυλίας στους τότε βουλευτές Μεσσηνίας Δημήτρης Κουσελά και Οδυσσέα Βουδούρη, αλλά και στο νομάρχη Δημήτρη Δράκο. Τότε, σε Γαργαλιάνους και Φιλιατρά, τους έφταιγαν αυτοί και τους «τιμώρησαν», όπως τιμώρησαν και εκδικήθηκαν το κακό ΠΑΣΟΚ για τον κακό «Καλλικράτη» και στις δημοτικές εκλογές!
Αν, λέω, αν, η Ν.Δ. που τότε ήταν στην αντιπολίτευση και έδινε υποσχέσεις, διαβεβαιώσεις και δεσμεύσεις για επανεξέταση του «Καλλικράτη» και τα στελέχη της έλεγαν για νέο Δήμο στην Τριφυλία, δεν υλοποιήσει αυτά που τότε έλεγε, πάλι το κακό ΠΑΣΟΚ, ο Κουσελάς, ο Βουδούρης και ο Δράκος θα φταίνε; Θα βγουν με μαύρες σημαίες, λάβαρα και όρκους, τώρα, που η Ν.Δ. είναι κυβέρνηση ή θα κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένο;

Ηλίας Γιαννόπουλος

Ερώτηση Λαμπρόπουλου για τα φωτοβολταϊκά των Αγροτών

Ερώτηση στους υπουργούς Οικονομικών , Ανάπτυξης , Ανταγωνιστικότητας , Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων , Περιβάλλοντος , Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής για τα Φωτοβολταϊκά συστήματα των αγροτών κατέθεσε προχθές ο Βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος σχετικά με το πρόβλημα χρηματοδότησης που προέκυψε από χρηματοδοτικά προγράμματα φωτοβολταϊκών της ΑΤΕ Leasing AE.

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Λαμπρόπουλου αναφέρει: ........


Όπως είναι γνωστό με την παρότρυνση της πολιτείας , πολύ αγρότες μας μεταξύ των οποίων και αρκετοί Μεσσήνιοι έχουν υποβάλει αιτήσεις για να υλοποιήσουν επενδύσεις φωτοβολταϊκών, επιλέγοντας το χρηματοδοτικό πρόγραμμα φωτοβολταϊκών της ΑΤΕ Leasing AE μετά την πώληση της ΑΤΕ και την ένταξη της ΑΤΕ Leasing AE στην BAD Bank.

Μετά από πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες και καταβάλλοντας μεγάλα χρηματικά ποσά από τις οικονομίες τους για την ολοκλήρωση των διαδικασιών υποβολής του φακέλου και πιστεύοντας ότι θα ολοκληρωθεί η επένδυσή τους , προέκυψε πρόβλημα χρηματοδότησής τους μετά την πώληση της ΑΤΕ και την ένταξη της ΑΤΕ Leasing AE στην BAD Bank.

Επειδή και πάλι θα απαιτηθούν χρονοβόρες διαδικασίες από τον νέο τραπεζικό οργανισμό που ίσως θέσουν εκτός χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσης των επενδύσεων αυτών και ίσως και με άλλους όρους (ποσοστά συμμετοχής κ.λ.π) με αποτέλεσμα αρκετοί αγρότες μας να μην μπορούν να συνεχίσουν την επένδυση αυτή και να χάσουν τα χρήματα που μέχρι τώρα έχουν δαπανήσει

Ε ρ ω τ ώ ν τ α ι οι κ.κ. Υπουργοί

Πως θα αντιμετωπισθούν τα προβλήματα αυτά και τι λύσεις θα δοθούν στους αγρότες μας που αποφάσισαν να επενδύσουν στον τομέα αυτό με την παρότρυνση της πολιτείας;

Ο Ερωτών Βουλευτής
ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

Δέσμιος των «κολλητών» του ο Σαμαράς;

Ο Αντώνης Σαμαράς ικανοποίησε την θεμιτή, κατά τα άλλα, φιλοδοξία του να γίνει πρωθυπουργός και τώρα εφαρμόζει μια άλλη πολιτική από εκείνη που διεκήρυσσε ως αρχηγός της αντιπολίτευσης.

Για να φθάσει στο στόχο του, υπονόμευε την κυβέρνηση εθνικής ανάγκης την οποία υποτίθεται στήριζε και προκάλεσε δύο εκλογικές αναμετρήσεις με μεγάλο κόστος για τη χώρα.
Ως πρωθυπουργός της τρικομματικής ............

κυβέρνησης πρωτοστατεί στην εφαρμογή της πολιτικής της σκληρής οριζόντιας λιτότητας, μιας πολιτικής που ο ίδιος ως αντιπολίτευση καταδίκαζε.

H εξουσία φθείρει και διαφθείρει αλλά μπορεί -και γιατί όχι- να βελτιώνει τους ασκούντες αυτή, αν συνειδητοποιήσουν τις ευθύνες τους απέναντι στους εξουσιαζόμενους!
Αν ο Αντώνης Σαμαράς έχει πραγματικά συνειδητοποιήσει ότι, υπό τις παρούσες συνθήκες, η υπέρτατη ιδεολογία είναι η σωτηρία της πατρίδας, δεν έχει παρά να κάνει την σωτήρια υπέρβαση:
Να γίνει ο νεκροθάφτης του μεταπολιτευτικού συστήματος διακυβέρνησης, μέσα στο οποίο ανδρώθηκε πολιτικά και ο ίδιος, το οποίο ευθύνεται για το σημερινό κατάντημα της χώρας.

Δυστυχώς όμως, οι πρακτικές που ακολουθεί ο πρωθυπουργός των καθοριστικών για το μέλλον της χώρας στιγμών, μαρτυρούν ότι μάλλον να το κρατήσει στη ζωή νοιάζεται.
Αυτό δείχνουν ξεκάθαρα οι προσωπικές του επιλογές:
- Σε κρίσιμα πόστα τοποθετεί πρόσωπα του στενού του περιβάλλοντος ή δικούς δικών του, αγνοώντας επισημάνσεις για επίμεμπτες συμπεριφορές τους.
- Το ίδιο ισχύει και για μέλη της κυβέρνησής του

Συνδιαλέγεται με βαρόνους της οικονομικο-εκδοτικο-δημοσιογραφικο-δικαστικής διαπλοκής.

Αλήθεια τι συζητούσε επί δύο ώρες με τον επιχειρηματία Κοντομηνά;

Kentri.gr

Σύσκεψη Κόλλια για Σχολεία και παιδικούς σταθμούς του Δήμου Τριφυλίας

Τα θέματα των Παιδικών Σταθμών και των σχολείων του Δήμου Τριφυλίας ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς συζητήθηκαν σε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Κώστας Κόλλιας, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Μερκούρης, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Γιάννης Κατσούλας και οι Πρόεδροι των δύο Σχολικών Επιτροπών κ. Χαράλαμπος Παγάνης και Γιάννης Ρούσσης.

Οι διαπιστώσεις συνοψίζονται στα εξής σημεία: ..........

1) Με την χρηματοδότηση των Παιδικών Σταθμών από το ΕΣΠΑ, και την πρόσληψη προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών των Παιδικών Σταθμών έστω και οριακά, θα φιλοξενηθούν όλα σχεδόν τα παιδιά σε όλους τους Παιδικούς Σταθμούς, ο αριθμός των οποίων εφέτος έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο όριο. Ο Δήμος δια του Νομικού του Προσώπου θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την απρόσκοπτη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών παρά την μείωση των πόρων που εξακολουθεί να υφίσταται από την Κεντρική Διοίκηση. Εκτιμώντας την οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι συμπολίτες μας αποφασίστηκε να μην γίνει καμία αύξηση στα τροφεία. Στην προσπάθειά του αυτή ο Δήμος προσβλέπει και στην έμπρακτη έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης από συμπολίτες ή ομάδες συμπολιτών εφόσον χρειαστεί.

2) Οι χώροι των σχολείων παραδίδονται στους μαθητές μας καθαροί και ευπρεπισμένοι και για την λειτουργία των σχολείων μας ο Δήμος δια των σχολικών επιτροπών του, θα προσπαθήσει να καλύψει τις ανάγκες τους. Άμεσα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους Διευθυντές των Σχολείων και με τους εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

3) Για την έναρξη λειτουργίας του Ειδικού Σχολείου και του Ειδικού Εργαστηρίου αναμένεται η πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού.
Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς απευθύνουμε εγκάρδιο καλωσόρισμα στους μαθητές των σχολείων μας, τους ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στους στόχους τους και τους διαβεβαιώνουμε ότι παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Χώρα και ο Δήμος μας θα είμαστε αρωγοί στην προσπάθειά τους ώστε να ατενίζουν με αισιοδοξία το μέλλον τους. Είναι αυτονόητο ότι αμέσως μετά την εκλογή των νέων μαθητικών συμβουλίων θα έχουμε συνάντηση και μαζί τους.

Συνάντηση Κόλλια - Λυκουρέντζου στην Καλαμάτα για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Το ζήτημα της λειτουργίας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας έθεσε ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας στον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Λυκουρέντζο στη συνάντηση – σύσκεψη που έγινε στο περιθώριο των εγκαινίων του Αξονικού Τομογράφου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Ο Δήμαρχος ανέπτυξε και προφορικά την επιχειρηματολογία που έχει συμπεριλάβει στο σχετικό υπόμνημα που έχει ήδη στείλει στον Υπουργό. Ο Υπουργός επιφυλάχθηκε να απαντήσει εν όψει οριστικοποίησης των σχετικών προτάσεων - αποφάσεων για το ζήτημα του Νοσοκομειακού Χάρτη της Χώρας.

Για το ζήτημα αυτό ένδειξη των προθέσεων του ............

Υπουργού προσβλέπουμε να υπάρξει στην απάντησή του σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Μεσσηνίας κ. Δημητρίου Σαμπαζιώτη εντός των προσεχών ημερών.

Ο Δήμος εμμένει στην διατήρηση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και θα επιδιώξει ουσιαστικό και αναλυτικό διάλογο σε προγραμματιζόμενη συνάντηση του Δημάρχου με τον Υπουργό Υγείας.

Έτσι μπορείτε να αποφύγετε την «παγίδα» των τεκμηρίων

Με την επίκληση εισοδημάτων παρελθόντων ετών, οι πολίτες μπορούν να αποφύγουν την «παγίδα» των τεκμηρίων, αρκεί, όμως, τα εισοδήματα αυτά να έχουν αποδεδειγμένα φορολογηθεί ή έχουν απαλλαγεί νόμιμα από τον φόρο.

Τη δυνατότητα αυτή των φορολογουμένων, υπενθυμίζει το υπουργείο Οικονομικών, απαντώντας, με σχετική εγκύκλιό του, σε ερώτημα ενδιαφερόμενου.

Σύμφωνα με το απαντητικό έγγραφο του ...........

υπουργείου, το δικαίωμα στον φορολογούμενο να επικαλείται «ανάλωση κεφαλαίου» παρελθόντων ετών, παρέχει η φορολογική νομοθεσία και καθορίζεται ως εξής:

-Για εισοδήματα που αποκτώνται ή δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων που πραγματοποιούνται από την 1-1-2010 και μετά, η προστιθέμενη διαφορά τεκμηρίων καλύπτεται ή περιορίζεται μεταξύ άλλων, με «ανάλωση κεφαλαίου» προηγούμενων ετών, το οποίο αποδεδειγμένα έχει φορολογηθεί ή νόμιμα έχει απαλλαγεί από τον φόρο.

-Για τον προσδιορισμό του «κεφαλαίου» κάθε έτους, αθροίζονται τα πραγματικά εισοδήματα που έχουν φορολογηθεί ή νόμιμα απαλλαγεί από τον φόρο, τα χρηματικά ποσά που έχουν αποκτηθεί αλλά δεν θεωρούνται εισόδημα, τα χρηματικά ποσά που προέρχονται από την πώληση περιουσιακών στοιχείων, από την εισαγωγή χρηματικών κεφαλαίων από το εξωτερικό, από δάνεια, δωρεές, γονικές παροχές κ.λπ., καθώς και οποιοδήποτε άλλο ποσό, το οποίο αποδεδειγμένα έχει εισπραχθεί. Από το άθροισμα όλων αυτών των ποσών εισοδημάτων και εσόδων, αφαιρούνται οι αντικειμενικές δαπάνες ή τεκμήρια διαβίωσης για κατοικίες, ΙΧ, σκάφη, πισίνες, υπηρετικό προσωπικό και δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων, καθώς, επίσης, οι δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων, για δωρεές ή γονικές παροχές χρηματικών ποσών και για την αποπληρωμή δανείων. Το ποσό που απομένει μετά την αφαίρεση των παραπάνω δαπανών, είναι το «μη αναλωθέν κεφάλαιο» που μπορεί να επικαλεστεί ο φορολογούμενος.

Με τις ισχύουσες διατάξεις, δεν προβλέπεται χρονικός περιορισμός για την κάλυψη των τεκμηρίων με «ανάλωση κεφαλαίου». Συνεπώς, για την κάλυψη τεκμηρίων μπορεί να γίνει επίκληση «ανάλωσης κεφαλαίου» οσονδήποτε προηγούμενων ετών (δηλαδή 5, 10, 20, 25 ή ακόμη και 30 ετών), εφόσον βέβαια είναι δυνατό να διασταυρωθούν οι σχετικοί ισχυρισμοί του φορολογουμένου με τα στοιχεία που τηρούνται στις εφορίες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΥΠΕΣ: Έρχεται η νομοθετική ρύθμιση για τα δάνεια

Μετά τη συνάντηση Σαμαρά -ΚΕΔΕ για τα οικονομικά των ΟΤΑ και το επανέλαβε σήμερα ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, στη Βουλή, κατά τη διάρκεια επίκαιρων ερωτήσεων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Δημήτρη Στρατούλη και Σοφίας Σακοράφα για τη μείωση των θέσεων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα προβλήματα στην υλοποίηση των προγραμμάτων αυτεπιστασίας των δήμων, λόγω των σκληρών περικοπών.

Με εντολή του Αντώνη Σαμαρά προωθείται από ............

το υπουργείο Οικονομικών νομοθετική ρύθμιση για την παράταση αποπληρωμής των χρεών των δήμων στο Ταμείο Παρακαταθηκών κατά 8 με 10 χρόνια.

800 εκατ. ευρώ το «φέσι» των δήμων στους ιδιώτες

Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Εσωτερικών, η κυβέρνηση περιμένει την εκταμίευση της δόσης των 31 δισ. ευρώ, προκειμένου να καλύψει τα χρέη των δήμων προς τους ιδιώτες, που σήμερα ανέρχονται στα 800 εκατ. ευρώ, έτσι ώστε -μαζί με τη ρύθμιση δανείων- να υπάρξει έμπρακτη ρευστότητα στους δήμους, που θα φθάνει τα 90 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ: Τραγική η κατάσταση στους παιδικούς

Και οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ χαρακτήρισαν τραγική την κατάσταση για χιλιάδες γονείς και ανέργους που αναζητούν διέξοδο μέσα από τα προγράμματα αυτεπιστασίας και προέβλεψαν ότι σύντομα αυτή η πολιτική θα ανατραπεί από τον ελληνικό λαό. Από την πλευρά του, ο υπουργός σημείωσε πως εάν δεν υπήρχε αυτή η πολιτική, η «φιλομνηνονιακή», την οποία καταγγέλλουν, τότε δεν θα μπορούσαν να καλυφθούν στοιχειώδεις κοινωνικές ανάγκες.

Απαντώντας στις καταγγελίες ότι σήμερα υπάρχουν σχολεία στα οποία έχει κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα, ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι προκειμένου να ξεκινήσει ομαλά η σχολική χρονιά εκταμιεύθηκε το 50% του ποσού που είχε προϋπολογιστεί για τη συντήρηση των σχολείων (από τα 80 εκατομμύρια έχουν απορροφηθεί ήδη 40 εκατομμύρια ευρώ) και υπογράμμισε πως η κυβέρνηση σε ό,τι έχει να κάνει με ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και ειδικά με τη μαθητιώσα νεολαία θα το πράξει.

ΥΠΕΣ: Η Νομοθετική Πράξη για τη μεταφορά μαθητών... στις περιφέρειες

Δημοσιεύτηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 171 Α'/05.09.12) για το σχολικό έτος 2012-2013, με την οποία ρυθμίζονται τα εκκρεμή ζητήματα, ώστε να ξεκινήσει απρόσκοπτα η μεταφορά μαθητών για τη νέα σχολική χρονιά, και με την οποία περνά η αρμοδιότητα στις περιφέρειες.

Σύμφωνα με την ερμηνευτική εγκύκλιο, σε..........

όποια περιοχή λόγω των καθυστερημένων και άγονων διαγωνιστικών διαδικασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη από τους δήμους κατ΄ εφαρμογή του Νόμου του «Καλλικράτη» δεν υπογραφούν νέες συμβάσεις, θα υπάρξει παράταση των υπαρχουσών έπειτα από απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου.
Οι συμβάσεις που παρατείνονται εκτελούνται μέχρι τη λύση τους με κόστος το οποίο διαμορφώνεται κατόπιν διαπραγμάτευσης, απομειωμένο σε ποσοστό τουλάχιστον 17% σε σχέση με το αντίστοιχο που είχε διαμορφωθεί κατά τον Ιούνιο του 2012.

Σύμφωνα με την ερμηνευτική εγκύκλιο, «οι διαγωνισμοί των δήμων οι οποίοι βρίσκονται σε εξέλιξη δεν αναβάλλονται, ματαιώνονται ή με οποιονδήποτε άλλον τρόπο επηρεάζονται από τις διατάξεις της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, αλλά αντιθέτως οι δήμοι οφείλουν να συνεχίσουν τις ήδη δρομολογημένες διαδικασίες μέχρι την ολοκλήρωσή τους. Με την ολοκλήρωση των διαγωνισμών και την κατάρτιση των συμβάσεων μεταξύ δήμων και νέων αναδόχων, οι παρατάσεις των συμβάσεων από τις περιφέρειες «λύονται αυτοδικαίως και αζημίως» κατά το μέρος τους που αφορά την υπογεγραμμένη σύμβαση και οι νέοι ανάδοχοι αναλαμβάνουν τα αντίστοιχα δρομολόγια».

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα δοθούν συνολικά 1.986.000,00 Ευρώ

Αναλυτικά τα ποσά έχουν ως εξής:

Π.Ε.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 181.000,00
Π.Ε.ΑΡΚΑΔΙΑΣ 546.000,00
Π.Ε.ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 432.000,00
Π.Ε.ΛΑΚΩΝΙΑΣ 386.000,00
Π.Ε.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 441.000,00

Ακολουθεί η πράξη Νομοθετικού περιεχομένου - Ερμηνευτική εγκύκλιοςΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΟΠΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ- ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Ο ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Ανακοινώνει


Ότι θα προβεί στην πρόσληψη εποχιακού προσωπικού, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και μέχρι δύο (2) μήνες
και συγκεκριμένα δύο (2) ατόμων κλάδου ΥΕ Βοηθητικών εργασιών και ενός (1) ατόμου κλάδου ΠΕ Νηπιαγωγών ή ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 206 του Ν.3584 /2007, για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών αναγκών λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών του Φορέα .

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την ...............

αίτησή τους μαζί με επικυρωμένη φωτοτυπία της Αστυνομικής τους ταυτότητας ,στο γραφείο του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Φιλιατρών και συγκεκριμένα στην κ. Μπακούρου Μαριγώ ,στις ώρες 8:00 π.μ. έως 14 :00μ.μ. από 10/09/2012 έως και 12/09/2012.

Η ανακοίνωση αναρτάται στον πίνακα ανακοινώσεων του Φορέα που έχει έδρα στη Δημοτικής Ενότητα Γαργαλιάνων.

Περίληψη της ανακοίνωσης δημοσιεύεται σε δύο (2) τουλάχιστον εφημερίδες του Νομού.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ

ΚΕΔΕ: ΣΕ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ

Τον πήχυ των 40 δήμων που, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνη, θα κηρύξουν στάση πληρωμών το Σεπτέμβριο... τετραπλασιάζει για τον Οκτώβριο ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Δ. Τσιαντής που επεξεργάστηκε και τα σχετικά στοιχεία. Με δήλωσή-βόμβα στην aftodioikisi.gr ο κ. Τσιαντής κρούει ακόμη πιο δυνατά τον κώδωνα του κινδύνου που είχε «χτυπήσει» κατά τη συνάντησή της ΚΕΔΕ με τον πρωθυπουργό ο Κ. Ασκούνης, λέγοντας ότι αν συνεχιστεί η σημερινή υποχρηματοδότηση περισσότεροι από ένας στου οκτώ δήμοι (ποσοστό 12%) δεν θα έχουν να πληρώσουν μισθούς και προμηθευτές:

«Σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση οι μισοί δήμοι............

(σ.σ. περίπου 160) θα έχουν άμεσο πρόβλημα ρευστότητας τον Οκτώβριο εάν δεν ληφθούν υπόψη οι προτάσεις της ΚΕΔΕ και οι 15 προτάσεις της οικονομικής επιτροπής της ΚΕΔΕ», λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ.

Μάλιστα στην ίδια δήλωσή του εφιστά την προσοχή στην Πολιτεία τουλάχιστον να μην αφήσει να πάρει η «μπάλα» της κρίσης και τους υγιείς δήμους: «Θα πρέπει η Πολιτεία να προσέξει "με ένα άλλο μάτι" αυτούς τους δήμους που είναι "υγιείς" και πλήττονται από αυτήν την κατάσταση, πληρώνοντας τα σπασμένα των άλλων, αλλά και τη γενικότερη υποχρηματοδότηση».

Αρχή με το Δήμο Έδεσσας

Να σημειωθεί ότι και η aftodioikisi.gr με συνεχή ρεπορτάζ της από τον περασμένο Μάιο (όταν, δηλαδή, οι μηνιαίοι ΚΑΠ ήταν κοντά στα 150 εκατ. και όχι στα 100 που είναι σήμερα) έχει αναδείξει το φάσμα της χρεωκοπίας στο οποίο βρίσκονται οι δήμοι: Την αρχή έκανε ο Δήμος Έδεσσας, ακολούθησε ο Δήμος Περάματος, ενώ λίγο αργότερα ο ιός της χρεοκοπίας χτύπησε τους δήμους της Ηπείρου.

Παράλληλα με δηλώσεις τους στην aftodioikisi.gr είχαν χτυπήσει καμπανάκι οι δήμαρχοι Αρχανών - Αστερουσίων, Θέρμης, Καλυμνίων και Μεσσήνης, ενώ στις αρχές Αυγούστου με ρεπορτάζ της η aftodioikisi.gr επισήμανε ότι «Αυξάνονται και πληθύνονται τα λουκέτα στους δήμους» αλλά και ότι οι δήμοι βαδίζουν προς το «μοντέλο της Ιταλίας», δηλαδή, να μην πληρώνουν τους μισθούς των υπαλλήλων τους.

Aftodioikisi.gr

Το χθεσινοβραδινό δελτίο Ειδήσεων του Best Tv καλαμάτας [ 6/9/2012 ]
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ

Γνωρίζουμε στους κατόχους γεωτρήσεων ότι η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών για άδεια χρήσης νερού, λήγει στις 16 Δεκεμβρίου 2012.

Ηδη έχει ξεκινήσει η κατάθεση των φακέλων με τα δικαιολογητικά στον τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης - Κτηνοτροφίας και Αλιείας του Δήμου Τριφυλίας στο ΚΕΓΕ Φιλιατρών.

Αριθμό πρωτοκόλλου θα παίρνουν οι ............

ενδιαφερόμενοι από το Δημοτικό κατάστημα Φιλιατρών.

Από το Δ.Σ.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 7ης Σεπτεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Διαβάστε στο θάρρος της Μεσσηνίας

Αυξάνεται η ανεργία στη Μεσσηνία

Στο 24,4% εκτινάχθηκε η ανεργία στη χώρα τον Ιούνιο εφέτος, από ...........

23,5% το Μάιο 2012 και 17,2% τον Ιούνιο πέρυσι, από την έρευνα εργατικού δυναμικού της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) που έδωσε χθες στη δημοσιότητα. Άνεργοι είναι πλέον 1.216.410 άτομα, καθώς μέσα σε ένα χρόνο περίπου 1.000 πολίτες έχαναν κάθε ημέρα την εργασία τους.

Διαβάστε στην ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ του Γερμανού υφυπουργού (εντεταλμένου της Μέρκελ για την Ελλάδα) Χ.Γ. Φούχτελ στην Τρίπολη και το άνοιγμα του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη στην Ευρώπη, προβάλλει σήμερα στο πρώτο θέμα η εφημερίδα «ΦΩΝΗ», προαναγγέλλοντας και την ενδιαφέρουσα αποκλειστική συνέντευξη του Γερμανού αξιωματούχου στο διευθυντή της τηλεόρασης Best Νίκο Μπελογιάννη.
Στο σημερινό φύλλο διαβάστε ακόμη:
● ΓΕΡΟ χτύπημα στη φοροδιαφυγή από το ΣΔΟΕ, που υπό την ηγεσία του συμπατριώτη μας Στέλιου Στασινόπουλου, προχώρησε σε πράξη, επιτέλους, τις διακηρύξεις, δεσμεύοντας λογαριασμούς, κινητές και ακίνητες αξίες 121 φοροφυγάδων.
● ΡΕΚΟΡ ανόδου στην τιμή της κορινθιακής σταφίδας από τη ΣΚΟΣ Α.Σ.Ε. που ανακοίνωσε χθες 1,45 ευρώ/κιλό στην παραγωγή.
● ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΟΝΤΑΙ σήμερα στο Νοσοκομείο από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο οι νέοι τομογράφοι (αξονικός – μαγνητικός) ενώ ανακοινώθηκε η εγκατάσταση νέου μαστογράφου στις 20 Σεπτεμβρίου.
● ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής εξελέγη με μεγάλη πλειοψηφία ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν. Δ. Δημ. Σαμπαζιώτης.
● ΕΠΙΣΤΟΛΗ του δημάρχου Τριφυλίας Κώστα Κόλλια στον υπουργό Υγείας, για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
● ΡΥΘΜΙΖΟΝΤΑΙ ευνοϊκά από Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο τα στεγαστικά δάνεια 44.000 ενστόλων.
● ΑΝΟΙΧΤΗ επιστολή του πρόεδροι του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστα Μαργέλη για τα σενάρια της κατάργησης των πρωτοδικείων Κυπαρισσίας και Γυθείου και το ενδεχόμενο συγχώνευσης Εφετείων.
● ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Θαν. Πετράκου στην ΥΠΑ για το αεροδρόμιο Καλαμάτας.
● ΕΡΩΤΗΣΗ από τη ΔΗΜΑΡ για τα «κοράκια» των εισπρακτικών εταιριών και τα ανταλλακτήρια χρυσού.
● ΕΡΩΤΗΣΗ του Γ. Λαμπρόπουλου για τους σεισμόπληκτους της Κορώνης και της Οιχαλίας.
● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ρεπορτάζ και ειδήσεις, πολιτιστικά και αθλητικά, σχόλια και παραπολιτικά, άρθρα και παρεμβάσεις για τη Μεσσηνία και όχι μόνο στη σημερινή «ΦΩΝΗ».

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΡΑΝΗ: Πήρε Νίκο Ζώη απο την Σπάρτη.

Παίκτης της Εράνης είναι από χθες ο 21χρονις επιθετικός της Σπάρτης Νίκος Ζώης που την περσινή περίοδο αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Α' Τοπικής Λακωνίας.
Μετα και απο αυτή την μεταγραφή, Η Κυπελλούχος Μεσσηνίας Εράνη ετοιμάζεται για τον εντός έδρας αγώνα της με την Ομόνοια στα πλαίσια της Γ' Φάσης του Κυπέλλου Μεσσηνίας.

Αγωνιστικά όλοι οι παίκτες της ομάδας με..............

εξαίρεση τον Καραπετιάν έχουν τα δελτία τους και θα συμπεριληφθούν στα πλάνα του προπονητή της ομάδας Θοδωρή Ανδριόπουλου.

Αντιμετωπίστε τον πονόλαιμο με 5 απλές λύσεις

Ο Γιώργος Μίλεσης, MSc, Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, MSc Εφαρμοσμένης Κλινικής Διατροφής Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Επιστημονικός Διευθυντής του δια... της Τροφής, αναφέρει στο Υγείαonline.gr, 5 απλούς εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης του πονόλαιμου.

Πονόλαιμος

Ένα κατά τ΄ άλλα απλό -όσο και σύνηθες- σύμπτωμα, ...............

που μας δυσκολεύει στην ομιλία και την κατάποση, ενώ μας κάνει αρκούντως… γκρινιάρηδες. Για να αποφύγουμε τα φαρμακευτικά σκευάσματα, ή αν πρόκειται για τα παιδιά μας, μπορούμε να δοκιμάσουμε τις εξής εναλλακτικές λύσεις:

• Μέλι

Το πώς μας το μέλι βοηθά δεν είναι πλήρως κατανοητό, αλλά φαίνεται πώς μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη ανθεκτικών, στα αντιβιοτικά, βακτηρίων. Για να καταπραΰνετε τον πονόλαιμο, προσθέστε μια-δυο κουταλιές της σούπας μέλι σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό.

• Κάντε γαργάρες

Το αλάτι εξωθεί νερό από τις κυτταρικές μεμβράνες και μειώνει αποτελεσματικά το οίδημα και τη φλεγμονή, ανακουφίζοντας προσωρινά τον πονόλαιμό σας. Δοκιμάστε να προσθέσετε μισό έως ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και κάντε γαργάρες με αυτό, τουλάχιστον μία φορά κάθε ώρα. Παρόμοια δράση φαίνεται πως έχουν οι γαργάρες με ένα μίγμα (χλιαρού) χαμομηλιού με 1 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα.

• Πιείτε πράσινο τσάι

Μια μελέτη του 2007 έδειξε ότι οι συμμετέχοντες που έλαβαν εκχυλίσματα πράσινου τσαγιού είχαν βελτιωμένη ανοσολογική απάντηση, διότι παρήγαγαν περισσότερη ιντερφερόνη για την καταπολέμηση του ιού. Η επίδραση των θερμών υγρών στον πονόλαιμο, θεωρείται άλλωστε ευεργετική. Καλύτερα ακόμα, προσθέστε λίγο μέλι στο πράσινο τσάι σας!

• Δοκιμάστε το μηλίτη

Δεν υπάρχει ακόμα επιστημονική απόδειξη για το πώς λειτουργεί, αλλά πολλοί άνθρωποι απλώς ορκίζονται σε αυτό! Αναμείξτε μια κουταλιά της σούπας μηλόξυδο σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό, κάντε γαργάρα, και καταπιείτε.

• Βιταμίνη D

Μια μελέτη του 2007 διαπίστωσε ότι άτομα που λαμβάνουν καθημερινά βιταμίνη D (σε συμπληρώματα) είχαν 3 φορές λιγότερες πιθανότητες να αναφέρουν συμπτώματα γρίπης. Για το λόγο αυτό, προσθέστε περισσότερα γαλακτοκομικά (γάλα και γιαούρτι) κατά τη διάρκεια του χειμώνα, για εσάς και τα παιδιά σας.

Σημείωση: Εάν ο πονόλαιμος, ή τα συμπτώματα της γρίπης, διαρκέσουν περισσότερο από 3 ημέρες, απευθυνθείτε στο ιατρό σας.

Γιώργος Θ. Μίλεσης, MSc
Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος,
MSc Εφαρμοσμένης Κλινικής Διατροφής Χαροκοπείου Πανεπιστημίου
Μέλος Π.Σ.Δ. & Ελ. Ιδρ. Γαστρεντερολογίας-Διατροφής (ΕΛΙΓΑΣΤ)
Επιστημονικός Διευθυντής του δια ... της Τροφής

Difernews

VW Golf VII 2013 - Πλήρης αποκάλυψη

Το VW Golf VII 2013 είναι γεγονός. Το πολυαναμενόμενο μικρομεσαίο μοντέλο της VW παρουσιάστηκε στο Βερολίνο και αποτελεί το πρώτο μοντέλο της VW το οποίο βασίζεται στη νέα πλατφόρμα MQB (δείτε περισσότερα για την πλατφόρμα MQB της VW και το ενδεχόμενο πώλησης της σε άλλες εταιρείες). Η συγκεκριμένη πλατφόρμα έκανε πρεμιέρα στο Audi A3 2012 (διαβάστε περισσότερα για το Audi A3 2012).

Ο σχεδιασμός του VW Golf VII 2013 αποτελεί φυσική εξέλιξη της σημερινής έκτης γενιάς του Golf. Κάτι που ο αρχισχεδιαστής Walter De Silva είπε πως "είναι αναγκαίο προκειμένου να διατηρηθεί ο χαρακτήρας του Golf αναλλοίωτος". Οι γωνίες είναι ακόμη πιο έντονες, ενώ το εμπρός μέρος έχει γίνει περισσότερο σφηνοειδές. Το σήμα κατατεθέν του VW Golf VII 2013 είναι και πάλι η φαρδιά πίσω κολόνα, ενώ το προφίλ του ελάχιστα αλλάζει από το σημερινό μοντέλο.

Στο πίσω μέρος τα φώτα ακολουθούν τη σχεδιαστική ...........

λογική της μάρκας, όπως αυτή έχει εκφραστεί στο VW Touareg (διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για το VW Touareg - δείτε τις τιμές του VW Touareg), ενώ οι “καθαρές” γραμμές χαρακτηρίζουν την πίσω πόρτα. Φυσικά, όπως συνηθίζει η VW σχεδιαστικές διαφορές ανάμεσα στην τρίθυρη και την πεντάθυρη έκδοση του Golf VII δεν θα υπάρχουν.

Το VW Golf VII 2013 έχει μήκος 4.25 m (πλάτος στα 1.80 m και ύψος 1.45 m). Νούμερα που σημαίνουν αύξηση μήκους κατά 56 mm, πλάτους κατά 28 mm και μείωση ύψους κατά 28 mm, σε σχέση πάντα με το σημερινό μοντέλο. Αυξημένο όμως είναι και το μεταξόνιό του, κατά 59 mm γεγονός που του χαρίζει μεγαλύτερο χώρο για τα γόνατα των πίσω επιβατών κατά 15 mm. Αυξημένος είναι και ο χώρος αποσκευών του VW Golf VII 2013 με το πορτμπαγκάζ να είναι πλέον 380lt (30lt περισσότερα από το Golf VI).

Το εσωτερικό του VW Golf VII 2013 είναι σαφώς διαφοροποιημένο από αυτό της έκτης γενιάς. Η κεντρική κονσόλα γέρνει ελαφρώς προς τον οδηγό, ο πίνακας οργάνων έχει την ίδια διάταξη αλλά με νέα γραμματοσειρά και σχεδιασμό και η κεντρική κονσόλα κυριαρχείται από μεγάλη οθόνη αφής για το σύστημα πολυμέσων (θα διατίθεται σε διάφορα μεγέθη από 5.8'' έως και 8.0''). Μάλιστα θα υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο αλλά και σύνδεσης με smartphone ή iPhone. Το τιμόνι είναι και αυτό με τη σειρά του ανασχεδιασμένο. Όσον αφορά την ποιότητα των υλικών, σύμφωνα με την VW είναι κορυφαία, ενώ το ίδιο ισχύει και για την συναρμογή. Η εργονομία, τουλάχιστον από τις εικόνες, δεν μοιάζει να έχει διαφορές από αυτή του σημερινού μοντέλου, καθώς τόσο η διάταξη των χειριστηρίων στο τιμόνι, όσο και αυτή των διακοπτών είναι η ίδια. Οι θήκες μικροαντικειμένων και στο VW Golf VII 2013 είναι πολλές και ευρύχωρες, με τις τσέπες στις πόρτες να είναι ντυμένες με τσόχα.

Στον τομέα των κινητήρων η μεγάλη διαφορά έγκειται στην προσθήκη στην γκάμα του VW Golf VII 2013 του νέου μέλους EA211. Πρόκειται για τον βενζινοκινητήρα 1.4 TSI με 140ps και τεχνολογία ACT/διαχείριση κυλίνδρων (διαβάστε αναλυτικά πως λειτουργεί ο συγκεκριμένος κινητήρας). Σύμφωνα με την VW το μοτέρ αυτό θα έχει μέση κατανάλωση 4,8lt/100 km και εκπέμπει μόλις 112 gr/km CO2. Η υπόλοιπη γκάμα βενζινοκινητήρων θα απαρτίζεται από τους 1.2 TSI 85ps, 1.2 TSI 105ps και 1.4 TSI 122ps. Ο 1.4 TSI 160ps δεν θα συνεχιστεί με τις φήμες να κάνουν λόγο για 1.8 TSI με 180ps. Όσον αφορά τους πετρελαιοκινητήρες θα υπάρχει ένας νέος 1.6 TDI με 90ps και 105ps και ένας 2.0 TDI με 150 και 180 ίππους. Φυσικά θα ακολουθήσει και η κορυφαία έκδοση VW Golf VII GTi η οποία θα έχει το 2.0lt μοτέρ των 225 ίππων. Ιδιαίτερης μνείας χρήζει το γεγονός πως το VW Golf VII 2013 παρά την αύξηση στις διαστάσεις και τον πλουσιότερο εξοπλισμό, διαθέτει χαμηλότερο βάρος κατά 100 κιλά.

Πέρα από τις συμβατικές εκδόσεις του VW Golf VII 2013, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα σχέδια της VW για λανσάρισμα ηλεκτρικής έκδοσης και υβριδικής έκδοσης με δυνατότητα φόρτισης από το οικιακό δίκτυο. Οι εκδόσεις θα ονομάζονται E-Motion. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε και την πετρελαιοκίνητη έκδοση VW Golf VII BlueMotion η οποία σύμφωνα με τη VW θα εκπέμπει μόλις 85gr/km CO2 και θα έχει μέση κατανάλωση 3.2lt/100 km.

Το VW Golf VII βρίσκεται ήδη στη γραμμή παραγωγής στα εργοστάσια της VW στη Γερμανία, ενώ η πρεμιέρα του θα πραγματοποιηθεί στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού. Οι πωλήσεις του VW Golf VII, στη χώρα μας θα ξεκινήσουν στο τέλος του έτους, με τις τιμές του να είναι στα ίδια επίπεδα με αυτά του σημερινού μοντέλου. Όπως πάντα το... χορό των πωλήσεων θα ξεκινήσει η πεντάθυρη έκδοση ενώ η τρίθυρη θα ακολουθήσει στο τέλος της άνοιξης του 2013.

Δείτε φωτό και Video από το νέο GOLF

Παπαδιά: Ήθελα να κάνω σεξ 3 φορές την ημέρα για αυτό έδινα Viagra στους εραστές μου

Απίστευτες είναι οι αποκαλύψεις που «βλέπουν» το φως της δημοσιότητας σχετικά με την ζωή της παπαδιάς…. Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε η 43χρονη, με τον δράστη διατηρούσε δεσμό επειδή «είχε πολύ καλές σεξουαλικές επιδόσεις» και επίσης ισχυρίστηκε ότι επειδή ήθελε ερωτική επαφή τουλάχιστον τρείς φορές την μέρα έδινε στους εραστές της viagra για να ανταπεξέλθουν»!!!

Βίος και πολιτεία η ζωή της πρεσβυτέρας, η .............

οποία χθες πήγε να απολογηθεί φορώντας μαύρα ρούχα και κόκκινο σουτιέν, γεγονός που προκάλεσε ποικίλα σχόλια στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο.

Η παπαδιά είχε «μαγέψει» όπως όλα δείχνουν τον εραστή της και κατ’ ομολογία του δολοφόνο. Έκανε ότι του έλεγε τυφλωμένος από το ερωτικό πάθος και από την δίψα και των δύο για σεξ.

Χαρακτηριστικό της εξάρτησης που είχε ο 41χρονος από την παπαδιά αλλά και του πόσο πανούργα ήταν η ίδια, ήταν ο τρόπος σύλληψης του δράστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες αμέσως μετά την ομολογία της παπαδιάς οι αστυνομικοί της ζήτησαν να τηλεφωνήσει στον δράστη και να του πει να έρθει στα ΚΤΕΛ για να φύγουν από την Ηλεία.

Το τηλεφώνημα έγινε και ο 41χρονος χωρίς να σκεφτεί το παραμικρό(αν και γνώριζε ότι η παπαδιά ήταν στην αστυνομία για κατάθεση) έφυγε από το σημείο που βρισκόταν και σε δέκα λεπτά ήταν στο ΚΤΕΛ αναζητώντας την ερωμένη του. Εκεί βέβαια τον περίμεναν οι αστυνομικοί και τον συνέλαβαν.

patrisnews

Επέστρεψαν οι συναλλαγματικές

Με την οικονομική πολιτική να συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και την Κυβέρνηση να θεσπίζει συνεχώς νέους φόρους για το αυτοκίνητο είναι απολύτως λογικό η συγκεκριμένη αγορά να έχει… πατώσει. Αυτό άλλωστε αποτυπώνεται και στις πωλήσεις κάθε μήνα με την πτώση να είναι τόσο μεγάλη που δεν έχει προηγούμενο. Αγοραστές πλέον υπάρχουν ελάχιστοι ενώ όπως λένε άνθρωποι της πιάτσας τους… «κυνηγάμε με το ντουφέκι».

Ένα μεγάλο πρόβλημα, κάτι που έχουν ...........

δηλώσει επανειλημμένος στελέχη εισαγωγικών εταιρειών είναι η αδυναμία χρηματοδότησης από τις τράπεζες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ακυρώνονται πολλές αγορές αφού υποψήφιοι αγοραστές δεν πληρούν προϋποθέσεις ενώ υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις που ενώ τις πληρούν δεν «προχωρά» το δάνειο. Οι εταιρείες αναζητούν τρόπους να δώσουν λύση στο πρόβλημα προκειμένου να πουλήσουν και να τα βγάλουν ίσα βάρκα ίσα πανιά (αντί να βάλουν λουκέτο) και από την άλλη για να δώσουν τη δυνατότητα να αγοράσουν όσοι ενδιαφέρονται καινούργιο ή ακόμα και μεταχειρισμένο αυτοκίνητο.

Τη λύση στο θέμα αυτό έχουν δώσει οι συναλλαγματικές που επέστρεψαν και πάλι στο προσκήνιο μετά από πολλά χρόνια. Ωστόσο και όπως μας δήλωσε υπάλληλος εταιρείας που εργάζεται σε κατάστημα εμπορίας αυτοκινήτων: «Δουλεύει καλά το σύστημα με τις συναλλαγματικές. Αυτό όμως δε σημαίνει πως όλοι μπορούν να αγοράσουν αυτοκίνητο. Εάν ο υποψήφιος πελάτης έχει πολλά δυσμενή τότε δεν προχωράμε στην πράξη». Από εκεί και πέρα η εταιρεία «δένει» τον πελάτη με ένα καλό συμβόλαιο που τον αναγκάζει να μην σκέφτεται καν να μην πληρώσει κάποια από τις συναλλαγματικές. Με αυτό τον τρόπο είναι καλυμμένη και οι απώλειες σχεδόν μηδαμινές.

Αυτή τη χρονική στιγμή πάντως οι πελάτες που αγοράζουν επιλέγουν αυτοκίνητα μικρού κυβισμού, που να μην «καίνε» πολύ βενζίνη και να μην έχουν υψηλά τέλη κυκλοφορίας. Εναλλακτικά υπάρχει και το diesel ενώ το υγραέριο κερδίζει συνεχώς έδαφος κυρίως λόγω της τιμής αγοράς του καυσίμου. Όσον αφορά το προφίλ των πελατών που αγοράζουν καινούργιο αυτοκίνητο, αφορά πλέον αυτούς που έχουν… αρχαίο αυτοκίνητο, αυτούς που έμειναν χωρίς μέσο μετακίνησης γιατί το κατέστρεψε ο… γιος, αυτοί που αγοράζουν γιατί το έχουν ανάγκη και όσοι γονείς θέλουν να το κάνουν δώρο στο παιδί τους που πέρασε στο πανεπιστήμιο.

Zougla.gr

Δείτε πόσα παίρνουν οι παπάδες

Τις αποδοχές όλων των κληρικών έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε το ύψος των αποδοχών του Ιερού Κλήρου, των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος.
Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, ο Ιερός Κλήρος υπάγεται στο ενιαίο μισθολόγιο χωρίς καμία θετική ή αρνητική διάκριση.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και ..............

πάσης Ελλάδος, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες και ο Ιερός Κλήρος δεν έχουν εξαιρεθεί από καμία γενικότερη μισθολογική μείωση ούτε ζήτησαν να εξαιρεθούν.Πρώτο θέμα

21 εκ. ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών στις περιφέρειες για την κάλυψη μεταφοράς μαθητών

Με το ποσό των 21 εκατομμυρίων ευρώ ενισχύει το υπουργείο Εσωτερικών τις περιφέρειες της χώρας, για την κάλυψη μεταφοράς μαθητών.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, που............

υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, κατανέμεται από τον λογαριασμό του υπουργείου που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι Περιφερειών» το ανωτέρω ποσό, στις Περιφέρειες της χώρας, αποκλειστικά και μόνο για την κάλυψη δαπανών μεταφοράς μαθητών, που πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα από 1/1/2012 έως 30/6/2012.

Καθημερινή

Πληρώνονται σήμερα για τον Μάϊο οι Φαρμακοποιοί

UPDATE VIDEO

Σε προσπάθεια να πείσει τους φαρμακοποιούς να αναστείλουν την άρση της πίστωσης προς τους ασφαλισμένους έχει επιδοθεί η κυβέρνηση. Σήμερα το Υπουργείο Υγείας έδωσε εντολή να πληρωθούν οι οφειλές προς τους φαρμακοποιούς για τον μήνα Μάιο.

Παράλληλα, σύμφωνα με όσα είπε στη Βουλή, ο αναπληρωτής Υγείας Μάριος Σαλμάς μέσα στις επόμενες ημέρες θα δοθεί και ένα σαφές χρονοδιάγραμμα ώστε οι φαρμακοποιοί να ξέρουν τι θα εισπράξουν μέχρι το τέλος του έτους.
Τέλος, ο κ. Σαλμάς ενημέρωσε τη Βουλή ότι ............

το Υπουργείο Υγείας έχει ήδη ζητήσει από τις φαρμακοβιομηχανίες να δώσουν πίστωση στους φαρμακοποιούς αφού, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «το σύστημα αντέχει».Real.gr

Τι άκουσε ο Φούχτελ από τους Αρκάδες κάνοντας βόλτα στην Τρίπολη [ VIDEO ]

Επίσκεψη στην Αρκαδία και συγκεκριμένα στην Τρίπολη πραγματοποίησε ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας, Χανς Γιοακίμ Φούχτελ, όπου και συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη.

Η επίσκεψη του Γερμανού εντεταλμένου..........

αφορούσε τις προοπτικές ανάπτυξης της Πελοποννήσου και όπως δημοσιεύεται στο parapolitika.gr, ο κ. Φούχτελ αποφάσισε να πάει με πεζή τόσο προς την Περιφέρεια όσο και προς το ξενοδοχείο περνώντας από το κέντρο της Τρίπολης.

Στο βίντεο που δημοσιεύει το arcadiaportal.gr, βλέπουμε αλλά και ακούμε τις αντιδράσεις τόσο των περαστικών όσο και των καταστηματαρχών μόλις είδαν τον Γερμανό υφυπουργό.iefimerida

ΕΦΕΤ: Ανιχνεύτηκε βακτήριο σε Αmita Motion που λήγουν Γενάρη - Φλεβάρη 2013

Να μην καταναλώνουν οι πολίτες τους χυμούς Amita Motion με ημερομηνίες λήξης Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2013 συνιστά ο ΕΦΕΤ.

Όπως ανακοίνωσε ο Φορέας ανιχνεύτηκε βακτήριο και συγκεκριμένα ο «μη παθογόνος οργανισμός Alicyclobacillus spp», με αποτέλεσμα οι χυμοί να έχουν δυσάρεστη γεύση.

Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, η ........

Κεντρική Υπηρεσία, καθώς και η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, απέβησαν αποδέκτες σχετικών πληροφοριών όσον αφορά στη διακίνηση φυσικού χυμού με δυσάρεστη γεύση. Το συγκεκριμένο γεγονός επιβεβαιώθηκε και από την εταιρεία παραγωγής, η οποία γνωστοποίησε την ανίχνευση στα συγκεκριμένα προϊόντα του μη παθογόνου μικροοργανισμού Alicyclobacillus spp.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για φυσικό χυμό με την εμπορική επωνυμία «100% Φυσικός Χυμός Amita Motion», που παρασκευάζεται από την επιχείρηση «Coca cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιάλωσης Α.Ε.», σε διάφορες συσκευασίες και ημερομηνίες λήξης.

Ο ΕΦΕΤ άμεσα προχώρησε σε σχετικούς ελέγχους ήτοι τόσο σε επιθεώρηση των μονάδων παραγωγής των εν λόγω προϊόντων όσο και σε αντίστοιχους εργαστηριακούς ελέγχους αυτών. Οι ανωτέρω έλεγχοι είναι σε εξέλιξη. Επισημαίνεται το γεγονός ότι η επιχείρηση καθυστέρησε να ενημερώσει σχετικά τις αρμόδιες αρχές, ως όφειλε, στο πλαίσιο της υφιστάμενης εθνικής και ενωσιακής νομοθεσίας.
Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα προϊόντα για προληπτικούς λόγους να μην τα καταναλώσουν.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το έργο αναβάθμισης του ΚΥ Μεσσήνης

Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας κ.Γεώργιος Μπέζος και τα μέλη του Δ.Σ του Ιδρύματος εκφράζουν την απόλυτη ικανοποίησή τους για την σημερινή απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Πέτρου Τατούλη να εντάξει στο ΕΣΠΑ το 3ο κατά σειρά Κέντρο Υγείας –αυτό της Μεσσήνης- για την κτιριακή, ηλεκτρομηχανολογική και ενεργειακή αναβάθμιση προϋπολογισμού 230.000 €.

Δικαιούχος φορέας του έργου αποτελεί το ..............

Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας και Φορέας Υλοποίησης η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας μετά και την προγραμματική σύμβαση που υπογράφηκε τις προηγούμενες ημέρες μεταξύ των δύο ανωτέρω φορέων για το έργο «Βελτίωση κτιριακών εγκαταστάσεων και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης του Δήμου Μεσσήνης».

Το έργο αφορά την αναβάθμιση των κτιριακών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του υπάρχοντος Κέντρο Υγείας Μεσσήνης. Οι εργασίες που προβλέπονται είναι οι εξής:

1. Αναβάθμιση εσωτερικού-εξωτερικού φωτισμού του Κέντρου Υγείας
2. Τοποθέτηση κλιματιστικού στον κεντρικό χώρο εισόδου-αναμονής ενεργειακής κλάσης Α
3. Τοποθέτηση ηλιακών συλλεκτών για κάλυψη του 60% του ζεστού νερού χρήσης για μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας
4. Εγκατάσταση νέου σύγχρονου – αυτόματου ηλεκτροπαραγωγού ζεύγους
5. Κατασκευή νέου σύγχρονου δικτύου ύδρευσης
6. Τοποθέτηση συστήματος αποσκλήρυνσης
7. Εγκατάσταση δεξαμενής
8. Εγκατάσταση πιεστικού συγκροτήματος
9. Τοποθέτηση νέου boiler τριπλής ενέργειας
10. Τοποθέτηση ψευδοροφής στους διαδρόμους για να καλυφθούν οι νέοι σωλήνες ύδρευσης
11. Τοποθέτηση συστήματος αντικεραυνικής προστασίας για την προστασία του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού
12. Διάστρωση νέου ασφαλτοτάπητα στο περιβάλλοντα χώρο του Κέντρου Υγείας για την διευκόλυνση της πρόσβασης των ασθενοφόρων και των λοιπών οχημάτων και κατασκευή ράμπας πρόσβασης ΑΜΕΑ στην είσοδο των επειγόντων περιστατικών.

Υπενθυμίζουμε ότι αντίστοιχες εργασίες εκτελούνται και σχεδόν ολοκληρώνονται στο Κέντρο Υγείας Πύλου, προϋπολογισμού 234.000€ και στο Κέντρο Υγείας Αγ.Νικολάου προϋπολογισμού 121.000 €.

Μετά την σημερινή εξέλιξη ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας κ.Γεώργιος Μπέζος δήλωσε:

« Θέλω να εκφράσω θερμές ευχαριστίες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και προσωπικά στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Πέτρο Τατούλη για την απόφαση του να εντάξει στο ΕΣΠΑ την κτιριακή και ηλεκτρομηχανολογική αναβάθμιση του ΚΥ Μεσσήνης.

Η δημιουργική σχέση συνεργασίας μεταξύ του Νοσοκομείου Καλαμάτας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την συνδρομή της Διαχειριστικής Αρχής επιφέρει θετικά αποτελέσματα για τις υποδομές υγείας στη Μεσσηνία.

Το ανθρώπινο δυναμικό του νοσοκομείου μας έχει την τεχνογνωσία να αξιοποιεί κάθε χρηματοδοτική ευκαιρία που συμβάλλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας. Τους αξίζουν συγχαρητήρια.»

Στις 20 Σεπτεμβρίου εγκαθίσται στο Γ.Ν.Καλαμάτας ο ψηφιακός μαστογράφος

Στις 20 Σεπτεμβρίου εγκαθίσταται στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας ο ψηφιακός μαστογράφος συνολικού προϋπολογισμού 350.000 €.

Ως γνωστό το Νοσοκομείο Καλαμάτας μέχρι σήμερα δεν προσφέρει τέτοιου είδους ιατρικές υπηρεσίες με αποτέλεσμα ο γυναικείος πληθυσμός να είναι αναγκασμένος να μετακινείται ταλαιπωρούμενος στα μεγάλα αστικά κέντρα Αθήνας και Πάτρας.

Σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της .............

Διοίκησης του Νοσοκομείου με την εγκατάσταση και την λειτουργία του Μαστογράφου και σε συνδυασμό με την λειτουργία του Αξονικού και του Μαγνητικού Τομογράφου θα ξεκινήσει η οργάνωση και η λειτουργία ενός Κέντρου Μαστού. Είναι ένα σχέδιο της Διοίκησης που φέρει την απόλυτη σύμφωνη γνώμη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και προς σ’αυτή την κατεύθυνση έχει ξεκινήσει μια συλλογική προσπάθεια.

Η επίτευξη των παραπάνω στόχων έρχεται να ικανοποιήσει ένα διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας αφού πάμπολλες ήταν οι επιστολές και τα αιτήματα κατά καιρούς.

Αύριο εγκαινιάζουν αξονικό, μαγνητικό και ΟΚΑΝΑ!

Το νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του Νοσοκομείου Καλαμάτας, που αποτελείται από αξονικό και μαγνητικό τομογράφο, τελευταίας τεχνολογίας θα εγκαινιάσει αύριο Παρασκευή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι, στο αμφιθέατρο του ιδρύματος.
Επίσης θα εγκαινιαστεί και η λειτουργία της θεραπευτικής μονάδας χορήγησης υποκατάστατων από τον ΟΚΑΝΑ, που στεγάζεται σε οικόπεδο το οποίο παραχώρησε το ίδρυμα κοντά στις εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου.

Τα εγκαίνια επρόκειτο να γίνουν στις 10 Αυγούστου, αλλά αναβλήθηκαν λόγω της σύσκεψης που έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, με συμμετοχή του υπουργού Α. Λυκουρέντζου, για τις μεγάλες πυρκαγιές εκείνης της περιόδου στην Αρκαδία.

ΣΧΟΛΙΟ
Όταν ο Μπέζος στην Καλαμάτα παράγει έργο και αναβαθμίζει συνεχώς το Νοσοκομείο καλαμάτας, ο συνταξιούχος μαθηματικός Πάνος Μπόζος στην Κυπαρισσία, απλά περιμένει τον παχυλό μισθό του κάθε μήνα.
Να γιατί θα βάλει λουκέτο το νοσοκομείο Κυπαρισσίας.