Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Δικαστικοί λειτουργοί: Δεν θα δεχθούμε μειώσεις των αποδοχών μας

Την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο μείωσης των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών, εκφράζουν οι Δικαστικές Ενώσεις, οι οποίες με ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι κάτι τέτοιο αντίκειται στο Σύνταγμα.

Στην συγκεκριμένη ανακοίνωση τονίζεται ............

πως μείωση των αποδοχών θα προκαλέσει δυσλειτουργίες στην ποιοτική απονομή της Δικαιοσύνης, και δηλώνουν παράλληλα, ότι θα αποτρέψουν με κάθε νόμιμο τρόπο την υποβάθμιση τόσο των λειτουργών όσο και της απονομής Δικαιοσύνης.

Επίσης, ζητούν συνάντηση με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση προκειμένου να αναπτύξουν και πάλι τις θέσεις τους και ενημερώνουν ότι αποφασίστηκε συνάντηση των Διοικητικών Συμβουλίων όλων των Ενώσεων για να προσδιοριστεί η περαιτέρω στάση του κλάδου.

«Η οποιαδήποτε περαιτέρω μείωση των αποδοχών μας, η οποία καταλήγει σε συνολική περικοπή ποσοστού άνω του 50%, αντίκειται στο Σύνταγμα, διότι οι αποδοχές των Δικαστικών Λειτουργών παύουν να είναι ανάλογες με το Λειτούργημά τους και δεν εξασφαλίζουν την αξιοπρεπή διαβίωσή τους, κυρίως στον πρώτο και δεύτερο βαθμό» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Τονίζεται ότι, παρά τη Συνταγματική Προστασία, «οι αποδοχές μας έχουν, μέχρι σήμερα, μειωθεί, σε ποσοστό 40%, χωρίς να συνυπολογίζεται η επ' αόριστον αναστολή των μισθολογικών προαγωγών (ωριμάνσεων), και χορήγησης του χρονοεπιδόματος».

Στην ανακοίνωση των Δικαστικών Λειτουργών επισημαίνεται επίσης ότι έχουν ήδη αναπτυχθεί οι θέσεις του κλάδου κατά τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν, την 21η Αυγούστου, με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Υπογραμμίζουν, επίσης, ότι «έχουν ήδη προταθεί ισοδύναμα μέτρα, τα οποία υπερκαλύπτουν το απαιτούμενο ποσό και εκφράζουμε την απορία μας για την απόρριψή τους».

«Δηλώνουμε ότι, δεν είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχθούμε ούτε την υποβάθμιση των Δικαστικών Λειτουργών, ούτε και την υποβάθμιση της ποιοτικής απονομής της Δικαιοσύνης, τα οποία θα αποτρέψουμε με κάθε νόμιμο τρόπο. Αποφασίσθηκε ήδη συνάντηση των Διοικητικών Συμβουλίων όλων των Δικαστικών Ενώσεων, για να ληφθεί απόφαση από κοινού για την περαιτέρω στάση μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι πρόεδροι της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών Συμβουλίου της Επικρατείας, της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου και της Ένωσης Μελών Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

iefhmerida

Ποιά ζητήματα έθεσαν οι γιατροί του ΙΚΑ στο υπουργείο Υγείας.

Την άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ με την επαναφορά της στο 0,6% του ΑΕΠ, την παρέμβαση στον ΑΣΕΠ, ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της προκήρυξης για την πλήρωση θέσεων μονίμων γιατρών και οδοντιάτρων και τη ρύθμιση του μισθολογίου του των γιατρών δια νόμου ζήτησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΙΚΑ σε συνάντηση με το αναπληρωτή Υγείας Μάριο Σαλμά.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ), συγκεκριμένα ζήτησαν:............


1) Την επαρκή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ασφαλισμένων αλλά και να ικανοποιήσει άμεσα τις δικαιολογημένες οικονομικές απαιτήσεις των παρόχων υγείας. Άμεση επαναφορά στο 0,6% του ΑΕΠ, όπως ήταν ο αρχικός προσδιορισμός με προοπτική να φτάσει σταδιακά στο 1% του ΑΕΠ, για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά του.

2) Ενίσχυση με κάθε τρόπο των μονάδων υγείας του ΕΟΠΥΥ με επιστημονικό προσωπικό και διατήρηση τω δημόσιων δομών της υγείας και κυρίως των εργαστηρίων (βιοπαθολογικών, οδοντοτεχνικών, κλπ) ώστε να μην αναγκάζονται οι ασφαλισμένοι, να επισκέπτονται ιδιώτες και να επιβαρύνονται για απλές παρακλινικές εξετάσεις με 15%. Ήδη, έχουν πληρώσει το κοινωνικό δίκτυο των πολυιατρείων διαχρονικά, με υψηλότατο ασφάλιστρο και δικαιολογημένα απαιτούν να μην υφίστανται πρόσθετες επιβαρύνσεις.

3) Για την προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών όσων δεν έχουν πάρει, ζητήσαμε να γίνει μέσω των διευθυντών των υγειονομικών μονάδων. Εδώ, υπενθυμίζουμε τη σταθερή και αμετακίνητη θέση μας, ότι είναι υποχρέωση της πολιτείας να εξασφαλίσει την κατάλληλη ηλεκτρονική υποδομή, την εκπαίδευση, τη γραμματειακή υποστήριξη αλλά και τα αναλώσιμα ώστε να υπάρξει προσβάσιμη και ασφαλής ηλεκτρονική συνταγοράφηση.

Η πρόταση προς τον Υπουργό, ήταν για όσους δεν έχουν την δυνατότητα χρησιμοποίησης υπολογιστών, να προσληφθούν μέσω του ΟΑΕΔ υπάλληλοι για να αποτελέσουν το έμψυχο υλικό της γραμματειακής υποστήριξης.

4) Για τα ΚΕΠΑ. Άμεση λειτουργία μέσα από τον ΕΟΠΥΥ με διαφορετικό τρόπο, χωρίς την αποδιοργάνωση των υγειονομικών μονάδων. Είναι απαραίτητο η ευθύνη της λειτουργίας να μεταβιβαστεί άμεσα στον ΕΟΠΥΥ και να εξευρεθούν τρόποι λειτουργίας των υγειονομικών επιτροπών, χωρίς την εξόντωση των γιατρών που τις στελεχώνουν και με πλήρη κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

5) Παρέμβαση στον ΑΣΕΠ, ώστε να επιταχυνθούν και ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της προκήρυξης για την πλήρωση 1.860 θέσεων μονίμων γιατρών και οδοντιάτρων

6) Άμεση εφαρμογή του επιστημονικού βαθμολογίου. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την καθυστέρηση που εκθέτει την πολιτεία.

7) Να ρυθμιστεί το μισθολόγιο των γιατρών δια νόμου, σύμφωνα και με τον Ν. 4024 ώστε να μπορούν να καταβάλλονται οι αποδοχές των υπηρετούντων γιατρών και οδοντιάτρων και να αποδίδεται και το επίδομα ευθύνης. Ήδη οι μειώσεις που έχουμε υποστεί οδηγούν σε μισθολογική εξαθλίωση.

8) Τέλος ζητάμε να αποσυρθεί άμεσα το υπ. αριθμ. 921/ 28-8-2012 έγγραφο του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Βουδούρη, με το οποίο ζητάει να στελεχωθεί η γραμματεία των τηλεφωνικών ραντεβού (πρώην 184) με προσωπικό που υπηρετεί στις υγειονομικές μονάδες. Θεωρούμε ότι είναι αποκλειστική ευθύνη των εταιριών διαχείρισης των τηλεφωνικών ραντεβού και σε καμία περίπτωση δε θα επιτρέψουμε την υποβάθμιση του προσωπικού που υπηρετεί στα πολυιατρεία με την ενασχόληση τους με αλλότρια καθήκοντα.

«Δηλώνουμε, ότι επιδιώκουμε μέσα από συνεργασία και διάλογο να έχουμε αποτελέσματα για τον κλάδο σε μία δύσκολη εποχή που δοκιμάζονται οι αντοχές της κοινωνίας και η κοινωνική συνοχή, αλλά είμαστε διατεθειμένοι να συγκρουστούμε αν μικροπολιτικές λογικές πρυτανεύσουν και οι αποφάσεις οδηγήσουν στην περαιτέρω υποβάθμιση της περίθαλψης. Δεν επιδιώκουμε την αναταραχή και την αναστάτωση, αντιλαμβανόμαστε τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, αλλά δε θα συναινέσουμε σε πολιτικές που απουσιάζουν κοινωνικά κριτήρια και ευαισθησίες. Η ιστορία των αγώνων μας για την περίθαλψη και οι συγκρούσεις μας για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας αποτελούν το καλύτερο δείγμα γραφής για όσους επιδιώκουν να δοκιμάσουν τις αντοχές μας», σημειώνουν οι γιατροί στην ανακοίνωσή τους.

Reporter

Στην Πειραιώς και η Geniki Bank;

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες οι συζητήσεις ανάμεσα στην Τράπεζα Πειραιώς και την Societe General προκειμένου η ελληνική τράπεζα να αποκτήσει τη θυγατρική του γαλλικού ομίλου Geniki Bank. Μάλιστα πηγές αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο deal θα προηγηθεί του εδώ και καιρό συζητούμενου βασικού ελληνο-γαλλικού deal που αφορά στην πώληση της Εμπορικής Τράπεζας.

Εφόσον, λοιπόν δεν παρουσιαστεί κάποια απρόοπτη ...........

εμπλοκή οι δύο πλευρές θα καταλήξουν σε συμφωνία μέσα στις επόμενες ημέρες

Λεπτομέρειες για τη συμφωνία δεν υπάρχουν, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι το σχέδιο προβλέπει απορρόφηση της Geniki Bank από την Πειραιώς με τη Societe Generale να αποκτά μειοψηφική συμμετοχή στην Τράπεζα Πειραιώς.

Το deal με τη Geniki θα είναι η δεύτερη κατά σειρά κίνηση της Πειραιώς , μετά την απόκτηση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας. Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας θα ενισχυθούν περαιτέρω τα μεγέθη της Τράπεζας Πειραιώς, ενώ μεταξύ των μετόχων της θα συμπεριλάβει ένα διεθνή τραπεζικό κολοσσό, όπως η Societe Generale. Σημειώνεται ότι η Τράπεζα της Ελλάδος έχει ζητήσει από τη Societe Generale (όπως έγινε και στην περίπτωση της Credit Agricole) να ενισχύσει κεφαλαιακά τη Geniki και να καλύψει το κενό χρηματοδότησης (funding gap) για να προχωρήσει σε συμφωνία πώλησης.

Να σημειώσουμε ότι βάση των στοιχείων του δευτέρου τριμήνου, η Geniki Bank στις 30 Ιουνίου διέθετε συνολικό χαρτοφυλάκιο δανείων 2,15 δισ. ευρώ και καταθέσεις 2,02 δισ. ευρώ με το δείκτη δανείων προς καταθέσεις να διαμορφώνεται στο 106,4%. Σημειώνεται πως στο τέλος Μαρτίου η τράπεζα είχε χαρτοφυλάκιο δανείων 2,47 δισ. ευρώ και καταθέσεις 1,94 δισ. ευρώ με το σχετικό δείκτη να διαμορφώνεται στο 127,7%, ενώ το τέλος του 2011 είχε δάνεια ύψους 2,62 δισ. ευρώ και καταθέσεις 1,83 δισ. ευρώ κι έτσι η σχέση των δύο ήταν 143,5%.

Η βελτιωμένη εικόνα αποδίδεται στην απόφαση της μητρικής να «αγοράσει» δάνεια από τη θυγατρική της τονώνοντας τη ρευστότητά της. Έτσι η τράπεζα έχει μειώσει το χαρτοφυλάκιο των δανείων που εκκρεμούν (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν εξυπηρετούνται) κατά 34,2%, όταν στρατηγική της για την ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης είναι η αύξηση των χορηγήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση της Societe General έχει «μηδενίσει» τη χρηματοδότηση της Geniki, η οποία λαμβάνει χρηματοδότηση από τον ELA. Με την πρόσφατη κίνηση να μεταβιβάσει στη μητρική της δάνεια, ομολογιακά και μη, προς επιχειρήσεις, η Geniki κλείνει τη διαφορά μεταξύ δανείων και καταθέσεων και βελτιώνει τη ρευστότητα και τα κεφάλαιά της.

iefimerida.gr

Φιλιατρά: Τελέστηκε ο Εσπερινός και η Αρτοκλασία στον Αγιαννάκη.

Τελέστηκε χθες το απόγευμα από τον πατέρα Ιωάννη Λιακόσταυρο, ο Εσπερινός και η Αρτοκλασία στο εξωκλήσι του Αγίου Ιωάννη (Αγιαννάκη) στον Λαγκούβαρδο Φιλιατρών.
Ο κόσμος που παρευρέθηκε ήταν πολύς όπου με ευλάβεια παρακολούθησε τον εσπερινό ενώ μετά τα μέλη του Συλλόγου Ανω και Κάτω Λαγκουβάρδου έδωσαν κέρασμα στον κόσμο.
Σήμερα το πρωί τελέστηκε Θεία λειτουργία στο γραφικό εξωκλήσι από τον Πατέρα Ιωάννη Λιακόσταυρο.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες και video από τον ............

χθεσινό εσπερινό και αρτοκλασία.
κλικ για μεγάλο μέγεθος






ΕΟΠΥΥ ΠΡΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ: «Μην απεργήσετε για να πληρωθείτε»

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΩΜΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΡΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑ.

Σκληραίνει τη στάση του ο ΕΟΠΥΥ απέναντι στους φαρμακοποιούς και επί της ουσίας επιχειρεί να «σπάσει» το μέτωπο των κινητοποιήσεων που έχουν δρομολογηθεί. Με απόφαση κυριολεκτικά της ύστατης ώρας και μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, αλλάζει ο τρόπος καταβολής των οφειλών προς τους φαρμακοποιούς και εφεξής διακόπτεται η χορήγηση των χρημάτων στους φαρμακευτικούς συλλόγους, όπως γινόταν έως σήμερα, και πλέον θα πληρώνεται κάθε φαρμακοποιός ξεχωριστά.

Για να πληρωθεί όμως – και δη με μετρητά, άμεσα – κάθε ..........

φαρμακοποιός θα πρέπει πρακτικά να μην … απεργήσει. Με βάση την απόφαση αυτοί που θα πληρώνονται πρώτοι θα είναι οι φαρμακοποιοί που δεν θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και εκείνοι που θα δίνουν με πίστωση φάρμακα στους ασθενείς. Αυτή είναι και η «απάντηση» του ΕΟΠΥΥ στην απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου να κόψει την πίστωση στον ΕΟΠΥΥ λόγω χρεών από την 1η Σεπτεμβρίου.

Σε κάθε περίπτωση η απόφαση αυτή του ΕΟΠΥΥ αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις και θεωρείται σίγουρο πως θα οδηγήσει σε τριγμούς τον φαρμακευτικό κλάδο, αφού ήδη υπήρχαν ορισμένοι Σύλλογοι που δεν επιθυμούσαν να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις, ενώ στον αντίποδα 19 Φαρμακευτικοί Σύλλογοι σε όλη τη χώρα είχαν ήδη εφαρμόσει στην πράξη την άρση της πίστωσης προς τους ασφαλισμένους του Οργανισμού, πριν καν λάβει τη σχετική απόφαση ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Πρώτο Θέμα

Επιλαχούσα για πρόσληψη 97χρονη!!!! - Αθάνατο Ελληνικό κράτος!!!!

Μια υπερήλικη από το Καρυώτι Παραμυθιάς στη Θεσπρωτία, γεννημένη το 1915, δηλαδή ηλικίας 97 χρόνων, είναι επιλαχούσα για πρόσληψη σε θέσεις κοινωφελούς εργασίας πεντάμηνης διάρκειας.
Και μάλιστα, χωρίς να κάνει αίτηση.

Η γιαγιά κατατάχθηκε στους πρώτους ...........

επιλαχόντες, με αύξοντα αριθμό 257.
Ένα και αυτό από τα κωμικοτραγικά του ελληνικού δημοσίου.

Βέβαια δεν έγινε σκόπιμα, αλλά από λάθος.

news24

Νέο δήμο ζητούν στους Γαργαλιάνους

Την δημιουργία νέου δήμου στο κέντρο της Δυτικής Μεσσηνίας με βάση την σχετική μελέτη του ΙΤΑ και τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των πρώην καποδιστριακών δήμων της περιοχής, ζητά με ομόφωνη απόφασή του το Τοπικό Συμβούλιο Γαργαλιάνων. Αντίστοιχες ομόφωνες αποφάσεις έχουν λάβει όλα τα Τοπικά Συμβούλια της Δημοτικής Ενότητας Γαργαλιάνων με αφορμή την συζήτηση που έχει ξεκινήσει για τον "Καλλικράτη".

Χαρακτηριστικά στην απόφαση που πάρθηκε .............

από το ΤΣ Γαργαλιάνων αναφέρεται ότι κατά τον σχεδιασμό του "Καλλικράτη" δεν λήφθηκε υπόψη η ιδιαίτερη οικονομική και παραγωγική βάση του κάθε καποδιστριακού δήμου, η ιδιαίτερη αναπτυξιακή χροιά και ο αναπτυξιακός δυναμισμός και προσανατολισμός, η γεωμορφολογία του, οι αποστάσεις, η υπάρχουσα υποδομή του αλλά και οι ελλείψεις αυτής.

Δεν λήφθηκαν επίσης υπόψη οι επιστημονικά τεκμηριωμένες μελέτες και προτάσεις του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά ούτε και οι προτάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των καποδιστριακών δήμων της περιοχής. Αντί αυτών δημιουργήθηκαν υπερμεγέθεις, χαοτικοί, αντιπαραγωγικοί, ετερόκλητοι και δυσλειτουργικοί δήμοι.

Ο σχεδιασμός υπαγορεύθηκε από μικροπολιτικές – κομματικές σκοπιμότητες τοπικού χαρακτήρα και δεν λήφθηκαν υπόψη οι απόψεις των τοπικών κοινωνιών. Η όποια διαβούλευση έγινε, ήταν εξόφθαλμα προσχηματική και δεν αποτέλεσε παράγοντα τελικής απόφασης.

Η αμείλικτη καθημερινότητα, η ταλαιπωρία των δημοτών, η συρρίκνωση ή κατάργηση των πάση φύσεως υπηρεσιών, η διοικητική γραφειοκρατική σύγχυση υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων, η οικονομική κρίση και η μείωση των πηγών χρηματοδοτήσεων αποτελούν την σημερινή πραγματικότητα.

Οπως τονίζεται στην απόφαση, θεωρούν πως υπάρχει η βούληση να ακουσθούν οι απόψεις τους, να διαγνωστούν τα προβλήματα και να γίνουν οι απαραίτητες βελτιώσεις. Με γνώμονα το πραγματικό συμφέρον της τοπικής αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών προτείνουν την δημιουργία νέου δήμου στο κέντρο της Δυτικής Μεσσηνίας με βάση την σχετική μελέτη του ΙΤΑ και τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των πρώην καποδιστριακών δήμων της περιοχής.

Ο δήμος αυτός, αναφέρεται στην συνέχεια, θα είναι ευέλικτος, λειτουργικός, βιώσιμος και με άξονα την Δημοτική Ενότητα Γαργαλιάνων έχει όλες τις προϋποθέσεις και τις κοινές αναφορές, οικονομικές – παραγωγικές, πληθυσμιακές, κοινωνικές, πολιτισμικές, θρησκευτικές, αναπτυξιακές δυνατότητες, υποδομές, ιστορικές, χωροταξική και γεωγραφική συνέχεια και ομοιογένεια, μικρές χιλιομετρικές αποστάσεις, αλματωδώς αναπτυσσόμενη ενιαία παραλιακή – τουριστική ζώνη.

Καταλήγουν πως θέτουν τις προτάσεις αυτές υπόψη τόσο του δημάρχου Τριφυλίας όσο και των όμορων Δημοτικών Ενοτήτων και όλων των φορέων και πολιτών προκειμένου να διαμορφωθεί η πραγματική βέλτιστη πρόταση και λύση για την περιοχή. Σημειώνουν πως δεν πρέπει να ευνοηθούν τοπικοί ή μικροπολιτικοί ανταγωνισμοί, ούτε η όποια νέα πρόταση θέτει χαρακώματα. Αντίθετα η εύρυθμη λειτουργία, η ορθότητα επιλογών και σχεδιασμών, η ικανοποίηση των αναγκών των δημοτών, η ορθολογική επίλυση των προβλημάτων καθημερινότητας, υποδομών και ανάπτυξης θέτουν ορθές βάσεις και ευνοούν την συνεργασία.

Γλιτώνουν το «ψαλίδι» οι συντάξεις του ΟΓΑ

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο να μειωθούν κατά 30 ευρώ το μήνα οι συντάξεις του ΟΓΑ. Σύμφωνα με τις δηλώσεις, τόσο του Φώτη Κουβέλη, όσο και του υπουργού οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, το σενάριο μείωσης των συντάξεων των αγροτών δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο τραπέζι των συζητήσεων.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του .............

Γ. Στουρνάρα ότι στο βασικό σενάριο του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ δεν περιλαμβάνονται οι περικοπές στις συντάξεις του ΟΓΑ.

Νωρίτερα είχαν προηγηθεί δηλώσεις του Φώτη Κουβέλη ο οποίος τόνισε: «Οι συντάξεις του ΟΓΑ δεν πρέπει να περικοπούν και δεν θα περικοπούν».

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ η επεξεργασία των μέτρων των 11,5 δισ. δεν έχει ολοκληρωθεί και θα υπάρξει νέα συνάντηση των τριών αρχηγών.

24h News

ΜΙΑ ΦΑΡΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΪΣΙΟ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΡΟΜΠΕΣ ΞΕΚΟΥΜΠΩΤΕΣ....

Η απίστευτη φάρσα που ξεφτίλισε 10αδες site και μπλογκ που βγάζουν μεροκάματο με το Γέροντα Παϊσιο!!

Πριν από μια εβδομάδα, άγγελος κυρίου έστειλε μήνυμα εις το +ιερό+ ταχυδρομείο μου, κάνοντας μου ξεκάθαρη την επιτακτική ανάγκη για ένα νέο θαύμα, που θα ενισχύσει την ορθόδοξη πίστη μας και θα δώσει ένα γερό χτύπημα στα τσιράκια της νέας τάξης.

Δείτε την απίστευτη φάρσα που ξεφτίλισε δεκάδες Χριστιανικά site, blog αλλά και εφημερίδα!!!







Το είδαμε στο Facebook στη σελίδα του εμπνευστή και νομίζουμε πως θα το απολαύσετε… Πριν από μια εβδομάδα, άγγελος κυρίου έστειλε μήνυμα εις το +ιερό+ ταχυδρομείο μου, κάνοντας μου ξεκάθαρη την επιτακτική ανάγκη για ένα νέο θαύμα, που θα ενισχύσει την ορθόδοξη πίστη μας και θα δώσει ένα γερό χτύπημα στα τσιράκια της νέας τάξης.



Με ταπείνωση αλλά και με πόνον επειδή δε το είχα κάνει νωρίτερα όπως όφειλα εις τον Ύψιστο, αποδέχθηκα αμέσως το ιερό τούτο κάλεσμα.

Πήρα λοιπόν 5-6 παλιά θαύματα που είχα κάνει.Τα τοποθέτησα μέσα εις το αναδευτήριο (μπλέντερ) και αφού τα ανακάτεψα καλά, εποίησα το νέο μου θαύμα που έλαβε χώνρα εις τας όμορφας και γραφικάς Σέρρας.Το θαύμα έχει ως εξής:



Το θαύμα ήταν έτοιμο και με λίγη πίστη πέρα για πέρα αληθινό.Τώρα έπρεπε να το στείλω σε όλα τα έγκυρα ορθόδοξα,πατριωτικά, ουφολογικά και λιακοβαρεμένα blogs.
Οι ώρες της νέας τάξης άρχισαν να μετράν αντίστροφα. Το θαύμα πρωτοδημοσιεύθηκε στο ορθόδοξο blog ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ.

Ιδού και τα δημοσιεύματα που ξεφτίλισαν στην κυριολεξία ορθόδοξα Site και Blog αλλα και την εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα.



Μέσα σε μια μέρα το θαύμα έγινε ανάρπαστο σε όλες τις ορθόδοξες σελίδες που λόγω εξοικονόμησης χώρου δε θα τις παραθέσω όλες





















Isthmos

ΔΗΜΟΙ: 15 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΕΞΟΔΩΝ, ΑΥΞΗΣΗ ΕΣΟΔΩΝ

Μείωση του τιμολογίου της ΔΕΗ, διευκολύνσεις και μειώσεις επιτοκίου στα δάνεια, πληρωμή των δημοτικών υπαλλήλων από το κράτος, φορολογική αποκέντρωση και καθολική χρήση της δημοτικής ενημερότητας, ΕΣΠΑ για την Αυτοδιοίκηση είναι, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, μερικές από τις 15 προτάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ τις οποίες θα κρίνει το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ, στην έκτακτη συνεδρίασή του την Τετάρτη, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στις 29 Αυγούστου, προκειμένου να «περάσουν» και στο Έκτακτο Συνέδριο στις 30 Αυγούστου, ώστε να τις εγκρίνουν οι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης.

Πρόκειται για ένα συνολικό σχέδιο που ...........

έχει ως στόχο την εξοικονόμηση πόρων και την αύξηση των εσόδων των δήμων. Αφορά δε τόσο θεσμικά θέματα που δεν έχουν οικονομικό κόστος για το Δημόσιο (για παράδειγμα η καθολική χρήση δημοτικής ενημερότητας ή η διαδικασία μισθολογικής δαπάνης δήμων από Ενιαία Αρχή Πληρωμών) αλλά, κυρίως, οικονομικά με μικρότερο ή μεγαλύτερο κόστος.

Τα 15 θέματα (και οι επεξηγήσεις τους) είναι τα εξής:

1. Επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων με τουλάχιστον ένα χρόνο περίοδο χάριτος από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων: Σήμερα, ο συνολικός δανεισμός των δήμων, στο Ταμείο και σε ιδιωτικές τράπεζες ανέρχεται σε περίπου 1,7 εκατ. ευρώ. Όπως έλεγε μέλος της οικονομικής επιτροπής στην aftodioikisi.gr, τα δάνεια αυτά εξυπηρετούνται κανονικά, διότι «τα χρήματα παρακρατούνται στην "πηγή"».

2. Εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων: Πρόκειται για το 1 δισ. ευρώ (χρέη σε προμηθευτές κατ' έτος), που συμπεριλαμβάνεται στα 6,3 δισ. ευρώ χρέος της Γενικής Κυβέρνησης.

3. Μείωση του κόστους δανεισμού των δήμων: Ζητεί να κατέβει το «πανάκριβο επιτόκιο» του ΤΠ&Δ από 6,9% που είναι σήμερα.

4. Μείωση του εργολαβικού οφέλους από 28% σε 18%: Με βάση το νόμο το εργολαβικό όφελος βγαίνει από την κοστολόγηση ενός έργου + 28% (το οποίο πηγαίνει άμεσα στον εργολάβο και πληρώνεται από τους δήμους).

5. Περιορισμός του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας των δήμων: Οι δήμοι, όπως και οι ΔΕΥΑ, ζητούν τιμολόγηση στο ηλεκτρικό ρεύμα, με βάση το βιομηχανικό τιμολόγιο και όχι το οικιακό. «Δεν είναι κρατικές επιχειρήσεις οι δήμοι; Δεν έχουν δικαιώμα να έχουν αυτό το πλεονέκτημα», αναρωτήθηκε στην aftodioikisi.gr, όταν ρωτήθηκε με ποιο κριτήριο το ζητούν αυτό, έτερο μέλος της οικονομικής επιτροπής.

6. Απαλλαγή από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης των σχολείων και των ΝΠΔΔ αυτών (παιδικών σταθμών κ.λπ.): Η οικονομική επιτροπή αναφέρεται στο πετρέλαιο θέρμανσης που αγοράζουν οι δήμοι για τα σχολεία. Μέχρι στιγμής, δε, όπως έχει καταγγείλει η ΔΟΕ, δεν έχει γίνει η καταβολή της δεύτερης δόσης για το σχολικό έτος 2011-2012.

7. Καθολική χρήση της δημοτικής ενημερότητας: Εάν κάποιος χρωστά στο δήμο, να μην μπορεί να κάνει τίποτε. Να μπλοκάρεται η όποια δραστηριότητά του.

8. Διαδικασία μισθολογικής δαπάνης δήμων από Ενιαία Αρχή Πληρωμών: Οι δημοτικοί υπάλληλοι να πληρώνονται άμεσα από το κράτος.

9. Δημιουργία προγράμματος Τοπικής Αυτοδίοικησης στο ΕΣΠΑ: Η οικονομική επιτροπή το θεωρεί ως «απαραίτητο εργαλείο» για την ανάπτυξη των δήμων.

10. Ενεργοποίηση του προγράμματος αυτεπιστασίας: Αν και εξετάζεται ως πρόταση από την οικονομική επιτροπή για το Έκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΕ, ωστόσο, πολλά μέλη τους το θεωρούν... πρόγραμμα εφαρμοζόμενο «στη χώρα της φαντασίας», πολλώ δε μάλλον όταν ο ΟΑΕΔ -παρά τα συμφωνημένα- ζητεί από τους δήμους να το πληρώσουν αυτοί.

11. Ενεργοποίηση του Πράσινου Ταμείου: Το συγκεκριμένο ταμείο έχει ως «κεφάλαιο» 1 δισ. ευρώ, το οποίο πήγε στο ΤΠ&Δ, «αλλά μέχρι σήμερα οι δήμοι δεν έχουν πάρει ούτε ένα σεντ».

12. Συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην οργάνωση και λειτουργία των κτηματογραφικών γραφείων: Από τη λειτουργία αυτή, οι δήμοι θα παίρνουν προμήθεια, άρα και έσοδα στα ταμεία τους.

13. Κάλυψη των δύο περιφερειών (Στερεά, Ν. Αιγαίο) από τα υπόλοιπα του ΘΗΣΕΑ: Οι δύο συγκεκριμένες περιφέρειες, σύμφωνα με το ΕΣΠΑ, είναι «πλούσιες», άρα έχουν και μικρότερη χρηματοδότηση.

14. Κλιμακωτή εφαρμογή του φόρου παρεπιδημούντων (από 0,5% - 2%): Σήμερα, είναι 0,5%. Πρόκειται για όλα αυτά που πληρώνουμε για να μένουμε ή να καταναλώνουμε σε μια πόλη, για το φαγητό, τα ξενοδοχεία, τη διανυκτέρευση, τις καφετέριες κ.λπ.

15. Φορολογική αποκέντρωση: Να συμμετέχει η Αυτοδιοίκηση στην είσπραξη των φόρων, με το δικό της μηχανισμό, τις Ταμειακές Υπηρεσίες (σ.σ.: τα μικρά νησιά δεν έχουν), αλλά και να γίνει δίκαιη ανακατανομή στους πόρους της Αυτοδιοίκησης.

Aftodioikisi.gr

Βάζουν μπρος για νέο χαράτσι στα IX – Έρχεται το τέλος… ακινησίας!

Όλο εκπλήξεις μας είναι το οικονομικό επιτελείο… !!! Φόροι, περικοπές, καταργήσεις, μειώσεις και τώρα… ακόμη ένα νέο χαράτσι, αποκλειστικά για τους ιδιοκτήτες ΙΧ!!

Κάθεστε;;; Αν όχι… βρείτε μια γωνιά και ξαποστάσετε, γιατί τα νέα είναι ιδιαιτέρως… ανησυχητικά!!! Η κυβέρνηση εξετάζει να χρεώνει την «προσωρινή ακινησία» των ΙΧ με ένα σύστημα παρόμοιο με εκείνο που υπάρχει στην ακινησία των σκαφών αναψυχής, έτσι αν είχατε σκοπό να καταθέσετε τις πινακίδες κυκλοφορίας μάλλον θα πρέπει να ξανασκεφτείτε αν τελικά συμφέρει στην αυλή σας να έχετε ίππους ή κανένα κάρο με άλογα !!
Παράλληλα εξετάζεται σύμφωνα με την «Ημερησία»,..............

η άμεση αναδιάρθρωση των τεκμηρίων, η κατάργηση του Φόρου Πολυτελείας αλλά και η παράταση του εκτελωνισμού οχημάτων Euro4 με χαμηλό συντελεστή.

Για όσους βλέπουν τα σκάφη μόνο από φωτογραφίες, αξίζει να σημειωθεί πως το τέλος Ακινησίας στα σκάφη αναψυχής υπολογίζεται από 10 έως και 100 ευρώ ανάλογα με τα μέτρα του σκάφους και έχει ισχύ για ένα χρόνο, ενώ οι ιδιοκτήτες που καταθέτουν τις Αδειες Πλόων αποφεύγουν τα «τσουχτερά» τεκμήρια αφού πλέον υπολογίζονται ανάλογα με τις ημέρες ή τους μήνες που κινείται κάποιο σκάφος, αναφέρει το star.gr.

Στα αυτοκίνητα ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ η κατάθεση πινακίδων με την αιτιολογία της Προσωρινής Ακινησίας ήταν ΔΩΡΕΑΝ και δεν στοίχιζε κάτι στους πολίτες, αυτά last year, γιατί η κυβέρνηση έχει άλλα σχέδια για το μέλλον μας!!

Αφορμή για αυτή την απόφαση κάποιων κυβερνητικών στελεχών… υπήρξε η κατάθεση περίπου 745.000 πινακίδων κυκλοφορίας τα τελευταία 3 χρόνια, γεγονός που επηρέασε πολύ αρνητικά τα έσοδα από τα Τέλη Κυκλοφορίας!!!

Μάλιστα πέρσι καταγράφηκε αριθμός ρεκόρ καταθέσεων πινακίδων κυκλοφορίας με 365.000 οχήματα τη στιγμή που το 2010 ήταν μόλις 170.000 πινακίδες, ενώ το 2009 με τα περίφημα «Πράσινα Τέλη» ξεπέρασαν τις 210.000 οι καταθέσεις πινακίδων.

Τι εξετάζει το Υπουργείο Οικονομικών ;

Το κόστος κατάθεσης πινακίδων κυκλοφορίας βρίσκεται στο επίκεντρο και οι προτάσεις που έχουν «πέσει» στο τραπέζι περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: ποσά ανάλογα των σκαφών που θα κυμαίνονται από 10 έως και 100 ευρώ, το κόστος έκδοσης νέων πινακίδων κυκλοφορίας που αυτή τη στιγμή κυμαίνεται σε περίπου 75 ευρώ, ενώ κάποιο στέλεχος υποστήριξε την πρόταση για καταβολή του 50% των Τελών Κυκλοφορίας…

Αν τελικά υιοθετηθεί το νέο μέτρο τότε ο στόχος του υπουργείου είναι τριπλός:

-Δεν θα βλέπουμε εγκαταλελειμμένα ΙΧ στους δρόμους που καταλαμβάνουν θέσεις στάθμευσης,

-Θα μειωθούν οι ουρές στις εφορίες στα τέλη κάθε χρόνου

-Θα αυξηθούν οι οριστικές διαγραφές των ΙΧ, ενώ τώρα με το ισχύον καθεστώς της προσωρινής ακινησίας χιλιάδες ΙΧ καταλήγουν σε πλανόδιους πωλητές έναντι μερικών δεκάδων ευρώ ενισχύοντας την φοροδιαφυγή.

Ποιοι θα εξαιρεθούν;

-Έμποροι αυτοκινήτων,

-Ναυτικοί

-και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό!!

Μετά από όλα αυτά …. μην ξεχνάτε ότι εκτός από τα αλογάκια, υπάρχουν και τα… γαϊδούρια για τυχόν μετακινήσεις !!!

Από 15 Οκτωβρίου στο διαδίκτυο τα στοιχεία για τους εργαζομένους

Προαιρετικά από τις 15 Οκτωβρίου του 2012 και υποχρεωτικά από την 1η Μαρτίου 2013, οι εργοδότες θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά στο ΙΚΑ, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και τον ΟΑΕΔ μια σειρά από έγγραφα, όπως οι πίνακες προσωπικού, οι αναγγελίες πρόσληψης και καταγγελίες των συμβάσεων και η υπερωριακή απασχόληση των εργαζομένων.

Ηλεκτρονικά θα υποβάλλονται τα εξής έντυπα: .............


α) Ε3. Αναγγελία πρόσληψης,
β) Ε4. Πίνακας προσωπικού,
γ) Ε5. Αναγγελία οικειοθελούς αποχώρησης μισθωτού,
δ) Ε6. Καταγγελία σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου,
ε) Ε7. Βεβαίωση-Δήλωση εργοδότη για συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου,
στ) Ε8. Αναγγελία υπερωριακής απασχόλησης και
ζ) Ε9. Αίτηση για την έγκριση υπερωριακής απασχόλησης.

Ο εργοδότης θα υποβάλλει τα έντυπα με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας, μέσω διαδικτύου, στο πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας (ΣΕΠΕ-ΟΑΕΔ-ΙΚΑ-ΕΤΑΜ).

24h.gr

Αντίο στο «χαράτσι» της Δ.Ε.Η. με… 50 ευρώ

Τη δυνατότητα σε όσους ιδιοκτήτες κατοικιών επιθυμούν να αποκοπεί το ειδικό τέλος ακινήτων από τον λογαριασμό της Δ.Ε.Η. προσφέρει το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με μια νέα εγκύκλιο που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Ειδικότερα, σε νέες διευκρινίσεις που ..........

στάλθηκαν την Τρίτη στις κατά τόπους Δ.Ο.Υ. επισημαίνεται ότι εφόσον ο υπόχρεος επιθυμεί να αποκοπεί το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Επιφανειών (ΕΕΤΗ∆Ε) από τον λογαριασμό κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος θα πρέπει να προσέλθει στην αρμόδια Εφορία και να υποβάλλει σχετική αίτηση.
Στη συνέχεια θα πρέπει να εξοφλήσει την τρέχουσα και τυχόν ληξιπρόθεσμες δόσεις για το 2012 προκειμένου να μπορέσει να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Ενδεικτικό της αγωνίας που επικρατεί στα αρμόδια κλιμάκια του υπουργείου Οικονομικών για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη είσπραξη εσόδων προκειμένου να… «ζεσταθούν» τα άδεια κρατικά ταμεία, αποτελεί το γεγονός ότι δίνεται η δυνατότητα σε όσους δηλώνουν αδυναμία εξόφλησης των συνολικών οφειλών, να καταβάλλουν χρηματικό ποσό τουλάχιστον 50 ευρώ, ώστε να πραγματοποιηθεί η βεβαίωση του υπολοίπου ποσού στην αρμόδια Εφορία και να διαχωριστεί μια καλή το «χαράτσι» από τον λογαριασμό ρεύματος.

Στην ίδια εγκύκλιο το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι ο προϊστάμενος της Εφορίας μπορεί μετά από αίτηση του φορολογούμενου και εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις να αποφασίσει είτε την καταβολή του τέλους σε περισσότερες από τις προβλεπόμενες δόσεις, είτε τον περιορισμό του ύψους του τέλους.

Morias News

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Παρατείνεται ένα χρόνο η θητεία περιφερειάρχη και δημάρχων

Έχει αποφασιστεί πλέον στα ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια και απομένει μόνο ο χρόνος που θα ανακοινωθεί.

Οι απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες του Moriasnews λένε οτι οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση αποφάσισαν να παρατείνουν την θητεία των σημερινών περιφερειακών και δημοτικών αρχών μέχρι το φθινόπωρο του 2015.

Αυτό το προβλέπει ο νόμος Καλλικράτης ............

και επρόκειτο από τις επόμενες εκλογές να ήταν 5ετής η θητεία των συμβουλίων.

Η κρίση και η κατάσταση της χώρας οδηγούν την κυβέρνηση να το εφαρμόσει απο τώρα παρατείνοντας την σημερινή θητεία που ήταν 3,5 χρόνια λόγω του ότι οι Ευρωεκλογές θα γίνουν τον Ιούνιο του 2015 και θα ήταν λάθος να γίνουν μαζί με τις περιφερειακές.

Η απόφαση αυτή αναμένεται σύντομα να ανακοινωθεί απο το υπουργείο Εσωτερικών.

Οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι έχουν μπροστά τους 3 χρόνια για να ολοκληρώσουν το έργο τους.

Morias News

Συγχαρητήρια Επιστολή του Συλλόγου Τριών Τέκνων Μεσσηνίας

Ο Σύλλογος συγχαίρει όλους τους μαθητές και μαθήτριες για την επιτυχή προσπάθεια εισαγωγής τους στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας και τους ευχόμαστε καλές σπουδές .Συγχαρητήρια επίσης αξίζουν στους καθηγητές και στους γονείς των επιτυχόντων για τη στήριξη που τους παρείχαν.

Όμως συγχαρητήρια αξίζουν και στους μαθητές ...........

που συμμετείχαν και δεν κατάφεραν στην πρώτη τους προσπάθεια να εκπληρώσουν το στόχο τους ,και να θυμίσουμε ότι «O EΠΙΜΕΝΩΝ ΝΙΚΑ» και ότι για αυτά που πραγματικά η ψυχή μας έχει ανάγκη και επιθυμεί δεν θα πρέπει να μένουμε σε μια χαμένη μάχη.

Τους ευχόμαστε να συνεχίσουν με θάρρος την προσπάθεια και να έχουν επιτυχία στις μελλοντικές επιλογές τους.

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Μεσσηνίας προς τιμήν των παιδιών των τρίτεκνων οικογενειών που πέτυχαν να εισαχθούν φέτος διοργανώνει μουσική εκδήλωση με την επίδοση υποτροφιών για το νέο τους ξεκίνημα την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 8:00 μ.μ. στο πνευματικό κέντρο Καλαμάτας .Σας περιμένουμε όλους να δώσουμε μαζί συγχαρητήρια στα παιδιά μας .

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ.

Π. Τατούλης: Δεν υπάρχει μέλλον και προοπτική αν η υγεία παραμείνει στην κεντρική κυβέρνηση

«Δεν υπάρχει μέλλον και προοπτική αν η υγεία παραμείνει στην κεντρική κυβέρνηση. Επέμεινα στην άποψη ότι από 1-1-2013, σύμφωνα και με τις προβλέψεις του Καλλικράτη, η ευθύνη θα πρέπει να περάσει στις αιρετές Περιφέρειες, γιατί εμείς μπορούμε να διαχειριστούμε τα ζητήματα που την αφορούν καλύτερα, δημιουργώντας παράλληλα τις συνθήκες για την ανάπτυξη οικονομίας κλίμακος» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στην τοποθέτησή του για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, για τη βελτίωση των κτιριακών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης, που υπερψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου με αυξημένη πλειοψηφία.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε το σώμα και για ............

το αποτέλεσμα των συζητήσεων με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Λυκουρέντζο, αποτέλεσμα των οποίων είναι η πιλοτική μεταφορά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου της αρμοδιότητας αρχικά για ένα χρόνο.
Ο κ. Τατούλης έθεσε προ των ευθυνών τους τις δημοτικές αρχές αναφορικά με τη διαχείριση του κωδικού του ΕΣΠΑ, «τον οποίο βρήκαμε μηδενικό και καταφέραμε να τον αξιοποιήσουμε ωριμάζοντας πολύ γρήγορα έργα για ένταξη, παρά το γεγονός ότι δεν μας βοήθησαν οι δημοτικές αρχές στο επίπεδο που αναμενόταν».

Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας 28-8-2012




Μεσσηνιακές εφημερίδες της 29ης Αυγούστου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο θάρρος της Μεσσηνίας

ΦΙΛΙΑΤΡΑ Απατεώνας επιχείρησε να εξαπατήσει κόρη τεθνεώτος ιερέα…

Αδίστακτος απατεώνας επιχείρησε προχθές το πρωί να εξαπατήσει κόρη ..........

τεθνεώτος ιερέα στα Φιλιατρά, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, καθώς έγινε αντιληπτός από τη γυναίκα, η οποία χθες το πρωί κατήγγειλε το περιστατικό στην εισαγγελέα Κυπαρισσίας!

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Θ», προχθές το πρωί ο απατεώνας τηλεφώνησε στην οικία που διαμένει η κόρη τεθνεώτος ιερέα στα Φιλιατρά, λέγοντάς της πως ονομάζεται «πατέρας Γεώργιος Σκιαδάς» και τηλεφωνεί από το Επικουρικό Ταμείο Κληρικών. Συνεχίζοντας την τηλεφωνική του επικοινωνία, ο απατεώνας είπε ότι ο πατέρας της (ανέφερε και το ονοματεπώνυμό του), ο οποίος σημειωτέον απεβίωσε πριν από αρκετά χρόνια, δικαιούται να πάρει αναδρομικά από εισφορές, ύψους 21.000 ευρώ! Το γεγονός ότι ο άγνωστος που τηλεφωνούσε και είπε πως είναι από τον ασφαλιστικό φορέα του ιερέα πατέρα της, ο οποίος όμως δεν είναι στη ζωή εδώ και χρόνια, καθώς και το ότι είπε πως δικαιούται αναδρομικά, έβαλε σε υποψία τη γυναίκα.

Διαβάστε στην ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΝΕΑ ΑΠΑΤΗ με ελαιόλαδο στη Βόρεια Ελλάδα, όπου εταιρεία έβαφε ηλιέλαιο και το πουλούσε ως έξτρα παρθένο ελαιόλαδο υπό την ονομασία «Λιόδεντρο»
ΑΥΤΟ είναι το σημερινό πρωτοσέλιδο της «ΦΩΝΗΣ» αποκαλύπτοντας τις σκοτεινές πτυχές του βασικού Μεσσηνιακού προϊόντος, το οποίο δυστυχώς δεν προστατεύεται από τους κερδοσκόπους και τα άνομα συμφέροντα.
● ΜΕΤΕΩΡΟ και πάλι το Επιμελητήριο Μεσσηνίας αφού νέα απόφαση του ΣτΕ επαναφέρει σε ισχύ την απόφαση του Δ.Σ. για έκπτωσγ του προέδρου και του Οικονομικού επόπτη. τα «κόλπα» Καραμπάτου – Αδαμόπουλου πλήττουν βαρύτατα τον επιμελητηριακό θεσμό.
● ΚΡΙΣΙΜΗ συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών για τα μέτρα και ενημέρωση από τον πρωθυπουργό για τις τελευταίες εξελίξεις.
● ΓΙΑ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ καταθέσεων της Περιφέρειας από την Τράπεζα της Ελλάδος μίλησε στο ΠΕΣΥ ο Πέτρος Τατούλης, ανακοινώνοντας την προσφυγή στη Δικαιοσύνη για το παράνομο «κούρεμα»
● ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ της εβδομάδας Μεσογειακής Διατροφής στην Κορώνη και των Εκδηλώσεων στο Διαβολίτσι.
● ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ η φωτιά στον Αετό μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες Πυροσβεστικής κατοίκων και εξουσίας.
● ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Νίκα με Καλαφάτη, Κεφαλογιάννη σήμερα στην Αθήνα.
● ΑΡΘΡΑ, σχόλια παρεμβάσεις, πολιτισμός, αθλητικά και οι εξελίξεις στην κτηματαγορά της Μεσσηνίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!