Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου 2012

Εξεταστική για τον Παπανδρέου και το Μνημόνιο;

Ο υπουργός Παιδείας δήλωσε επίσης πως ''εξετάζω σοβαρά το ενδεχόμενο επαναφοράς της βάσης του δέκα για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια''.

"Δε θα υπάρξουν ριψάσπιδες στην ψηφοφορία για τα μέτρα" εκτιμά ο υπουργός Παιδείας Κ Αρβανιτόπουλος σε συνέντευξή του στην στη REAL NEWS.

Δηλώνει ότι το 2013 θα είναι χρονιά...............

ανάπτυξης ενώ αφήνει ανοικτό το θέμα της Εξεταστικής για το μνημόνιο λέγοντας "Παραμένουν ερωτήματα για τους χειρισμούς του τοτε πρωθυπουργού και θα πρέπει να απαντηθούν με τον ένα ή άλλον τρόπο".

Τέλος ο κ Αρβανιτόπουλος αναφέρει πως εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο επαναφοράς της βάσης του δέκα για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια.

Newsit

ΟΑΕΔ: Από 3 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς

Ξεκινά από την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου η υποβολή αιτήσεων για ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται να εργαστούν στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού για το έτος κατάρτισης 2012-2013.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων........

λήγει στις 7 Σεπτεμβρίου και ο ΟΑΕΔ καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν ή να αποστείλουν ταχυδρομικώς (συστημένα) ή με courier τις αιτήσεις, καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά που προβλέπονται.

Ελληνοτουρκικός γάμος στην Πύλο

Όρκους αιώνιας αγάπης, θα δώσουν σήμερα στην Πύλο, η Εντά Πολάτ και ο Έλληνας επιχειρηματίας, Δημήτρης Γκινοσάτης. Το ζευγάρι, θα ενωθεί με τα δεσμά του γάμου, σε μία φαντασμαγορική τελετή στην οποία αναμένεται να παρεμβρεθεί και ο νυν πρόεδρος της Γαλατάσαράι Ουνάλ Αγσιάλ.

Ο ελληνοτουρκικός γάμος του web developer και της κόρης του επιχειρηματία Αντάτ Πολάτ, φιγουράρει ως πρώτο θέμα στα τουρκικά lifestyle μέσα ενημέρωσης.

Μάλιστα, το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, ...............

φιλοξένησε ημίωρο αφιέρωμα για την Πύλο, όπου θα πραγματοποιηθεί ο γάμος και σύμφωνα με τους ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, είναι η καλύτερη διαφήμιση που θα μπορούσε να έχει η Πύλος και η Μεσσηνία.

To οδοιπορικό του Τούρκου δημοσιογράφου, στην Πύλο παρουσίασε καταπληκτικά πλάνα της περιοχής και περιλαμβάνει συνομιλίες του δημοσιογράφου με κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής, καθώς και πλάνα από την Costa Navarino, με Τούρκους επιχειρηματίες να παίζουν γκολφ και να μιλούν για την περιοχή και τις σχέσεις των δύο λαών.

enikos.gr

Η πρωτοβάθμια παροχή υγείας στη Μεσσηνία -το παράδειγμα του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης

Γράφει η Αντωνία Μπούζα.

Στη μιζέρια των ημερών , στην αγωνία για το πως θα καταφέρουν ν΄ανταποκριθούν τα Ελληνικά νοικοκυριά στη φοροκαταιγίδα και στις περικοπές που επιβάλλουν οι συνθήκες , προστίθεται και η αποσύνθεση του κοινωνικού μας κράτους.
Για να κρατηθεί όρθια η Χώρα πρέπει να μπορεί να λειτουργήσει το κοινωνικό κράτος.
Αυτό προϋποθέτει να επιλυθούν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στο Δημόσιο σύστημα Υγείας και να εξυγιανθεί ο ευαίσθητος χώρος της υγείας.

Η πολιτική μας ηγεσία οφείλει όχι απλώς να προσπαθήσει , ............

όχι απλώς να πράξει το καθήκον της , αλλά να υπερβάλλει εαυτόν για να το επιτύχει.
Μετά από τη συρρίκωνση των εισοδημάτων των Ελλήνων , επόμενο είναι να έχουν πλέον στραφεί όλοι στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας που δυστυχώς κάθε ημέρα που περνάει καταρρέει!
Αναλώσιμα και είδη πρώτης ανάγκης για την υγεία των ασθενών,είναι είδη εν ανεπαρκεία στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας.
Αυτό πέραν των κινδύνων που εγκυμονεί για τις ανθρώπινες ζωές, απαξιώνει και στα μάτια των πολιτών το κράτος και τις δυνατότητες που έχει να ανταποκριθεί στα σοβαρά και τα δύσκολα.

Ως παράδειγμα θ΄αναφερθώ στο Κέντρο Υγείας Μεσσήνης, που είναι μία μονάδα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με σκοπό την πρόληψη, θεραπεία και αποκατάσταση.
Εξυπηρετεί πολύ μεγάλο αριθμό ασθενών , τόσο από τον Καλλικρατικό Δήμο Μεσσήνης , όσο και από την ευρύτερη περιοχή , κυρίως αγροτικό κόσμο και πολλές φορές μη δυνάμενο να εξυπηρετηθεί αλλού ,λόγω των συνθηκών ζωής και οικονομικής δυνατότητάς του .
Ο μέσος όρος των ασθενών καθημερινά κυμαίνεται σε 300 με 400 άτομα .Εμβόλια, συνταγογράφηση φαρμάκων,πιστοποιητικά,τεστ ΠΑΠ,αλλά και επείγοντα περιστατικά κυριαρχούν των λοιπών ενασχολήσεων.

Το συγκεκριμένο Κέντρο για να λειτουργήσει ομαλά, απαιτείται να επικουρούν τους γιατρούς και άλλα τμήματα , όπως μικροβιολογικό, ακτινολογικό κλπ καθώς επίσης, να υπάρχει και επιστημονικό προσωπικό συγκεκριμένων ειδικοτήτων.
Το ακτινολογικό τμήμα όπου ήδη διαθέτει τα απαραίτητα μηχανήματα είναι ανενεργό επειδή συνταξιοδοτήθηκε η εμφανίστρια.
Το παιδιατρικό τμήμα δε λειτουργεί εξ΄αιτίας της απασχόλησης της παιδιάτρου στο Νοσοκαμείο Καλαμάτας και το οδοντιατρείο το ίδιο.
Μέσα σε όλα αυτά, έρχεται και η κτιριακή υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης, για να καταδείξει πως τα πάντα φθίνουν πλέον σ΄αυτόν τον τόπο.

Επειδή αρνούμαστε να εγκταλείψουμε , αρνούμαστε να υποταχθούμε σε μία μίζερη ζωή, αρνούμαστε να χάσουμε την ελπίδα μας, απαιτούμε από την Πολιτεία στην οποία συνεχίζουμε ...ακόμη να προσβλέπουμε, να πράξει το καθήκον της , παρά τις μεγάλες πράγματι δυσκολίες , έχοντας ένα πράγμα στο νου.
Πως η υγεία είναι το μεγαλύτερο αγαθό , πως είναι αδιαπραγμάτευτο και πως δεν παίρνει αναβολή!

Αιφνιδιαστική βόλτα Σαμαρά στην Ομόνοια

Βόλτα στην Ομόνοια έκανε αιφνιδιαστικά νωρίς σήμερα το πρωί ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε το πρωί στον Ν. Δένδια και του είπε ότι θέλει να δει πως έχει γίνει η Ομόνοια μετά τις επιχειρήσεις της αστυνομίας. Ο πρωθυπουργός επέλεξε να μην ενημερωθούν οι δημοσιογράφοι και πήρε μαζί του μόνο το συνεργείο τεχνικών της ΕΡΤ.
Είχε συνομιλίες με καταστηματάρχες της περιοχής και κάθισε στην πλατεία να πιει καφέ.

Κατά την επίσκεψή του ο Πρωθυπουργός είχε τον ...........

ακόλουθο διάλογο με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη:

Νίκος Δένδιας: Υπάρχουν πράγματα που μπορεί να γίνουν ακόμα πολλά. Θα πάρει καιρό. Αλλά υπάρχει και μια δραματική βελτίωση την οποία είδατε κι εσείς. Ο κόσμος τα αναγνωρίζει. Σας χαιρετάει. Λέει ένα «ευχαριστώ». Λέει και τις αγωνίες του.

Αντώνης Σαμαράς: Κοιτάξτε, εδώ κάποτε ήταν πολύβουη περιοχή της Αθήνας. Ένα διάστημα έγινε επίκεντρο παρανομιών και ανομίας. Τώρα πρέπει να παραδώσουμε την Αθήνα τόπο ασφαλή, γιατί δεν μπορεί να ζήσει ο Έλληνας διαφορετικά. Κι αυτό πρέπει να γίνει σε όλη την Ελλάδα. Προχωράμε και το έχεις πάει μέχρι στιγμής καλά. Πραγματικά, πρέπει να συνεχίσουμε. Ο κόσμος –τον είδες- το δέχεται, χαίρεται, αλλά πρέπει να γίνουν και άλλα πολλά.

Νίκος Δένδιας: Έχουμε και τη δική σας κάλυψη.

Αντώνης Σαμαράς: Χάρηκα τον κόσμο.

24h News

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ALCO ΓΙΑ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. Προηγείται η ΝΔ, τρίτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ, άνοδος της Χρυσής Αυγής

Προβάδισμα στη ΝΔ με ποσοστό 24,8% έναντι 22,8% του ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της ALCO για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 9,8%, η Χρυσή Αυγή 8,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,8%, η ΔΗΜΑΡ 5,2%, το ΚΚΕ 4,7%.

Άλλο κόμμα δηλώνουν ότι θα ............

ψήφιζαν 7% των ερωτηθέντων, ενώ αναποφάσιστοι δηλώνουν περισσότεροι από δέκα στους εκατό (10,9%).

Σε ό,τι αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, οι θετικές γνώμες για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά φτάνουν το 34%, για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα το 30%, για τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο το 19%, για τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παναγιώτη Καμμένο το 23%, για τον επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο το 18,5%, για τον αρχηγό της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη το 34% και για τη γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα το 13%.

Ποσοστό 43% των πολιτών δηλώνουν ότι η κυβέρνηση δεν είναι συνεπής με τη συμφωνία των κομμάτων, που τη στηρίζουν, 37% θεωρούν πως είναι συνεπής, ενώ 20% δηλώνουν ότι δεν ξέρουν ή δεν απαντούν.

New Post

Ξεπουλάνε την Νήσο Πρώτη. Τουλάχιστον 30 νησιά στο σφυρί.

Ξεπουλάνε τα νησιά Λόγω Κρίσης

- Για 50 χρόνια στα χέρια πλουσίων τα νησιά
- Εκτάσεις από 100 ως 3.000 στρέμματα σε όλη τη χώρα
- Δείτε ποια είναι τα νησιά που μπήκε “πωλητήριο”

Στην Ελλάδα της κρίσης φαίνεται ότι έχει μπει πωλητήριο παντού. Έτσι και με τις επενδύσεις να έχουν κολλήσει σε όλα τα επίπεδα μπήκε μπροστά το μεγαλύτερο χαρτί της χώρας. Ο Ήλιος και οι υπέροχες θάλασσες της που συνδυάζονται με τον καλύτερο τρόπο στα ελληνικά νησιά και τις νησίδες.

Οι αρμόδιοι φαίνεται πως κινούνται στη λογική .........

παραχώρησης για 45-50 χρόνια των νησιών σε επιχειρηματίες και επιχειρηματικούς ομίλους με σκοπό την αξιοποίηση.
Είναι χαρακτηριστικό πως εξετάστηκαν σε όλη της επικράτεια τουλάχιστον 550 νησιά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα” οι αρμόδιοι έχουν καταλήξει σε 10 σημεία, που περιλαμβάνουν συνολικά 30 νησιά και νησίδες εμβαδού από 100 ως και 3.100 στρέμματα.

Εξετάστηκαν πρώτα θέματα όπως η άμυνα και η ασφάλεια της χώρας και στη συνέχεια επιλέχθηκαν τα σημεία με βάση το βαθμό αξιοποίησης τον οποίο μπορούν να έχουν. Με μια διαφορά όμως, μεταξύ των νησιών και των νησίδων υπάρχει και η νησίδα Φλέβες, το ¨οχυρό" των βατραχανθρώπων, των γνωστών ΟΥΚαδων.

Από τα 585 νησιά και νησίδες που εξετάστηκαν επιλέχθηκαν τελικά περίπου 30. Πρόκειται για το Μεύρο Όρος, τη Μπέλα Βράκα και τον Άγιο Νικόλαο στα Σίβωτα της Θεσπρωτίας, αλλά και ένα σύμπλεγμα περίπου 10 νησίδων στο Ιόνιο που περιλαμβάνουν νησιά όπως η Κύθρος κοντά στο Μεγανήσι και ο Άγιος Ιωάννης, αλλά και οι Στροφάδες κοντά στη Ζάκυνθο.

Στο βόρειο Αιγαίο επιλέχθηκε η Θαλασσοπούλα κοντά στην Καβάλα, ενώ στον Ευβοϊκό δυο νησίδες μεταξύ Καρύστου και Ραφήνας, ενώ κοτνά στη Σκιάθο έχει επιλεγεί η Τσουγκριά.
Στο Σαρωνικό έχουν επιλεγεί οι Φλέβες, ενώμ στις Κυκλάδες η Δίδυμη, κοντά στη Σύρο.
Κοντά στην Πελοπόννησο έχουν επιλεγεί άλλα δύο σημεία, όπως η Πρώτη στη Μεσσηνία και οι νησίδες Ψιλή, Πλατειά, Ρόμβη και Κορωνίδα στον Αργολικό κόλπο.

newsit

Καλό μήνα & καλή συνέχεια κκ Πρυτάνεις!..

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Εάν φίλες και φίλοι του Blog κρίνετε ότι ο τίτλος μου εμπεριέχει και κάποια δόση ειρωνείας μην αλλάξετε γνώμη, έχετε δίκαιο!...

Δύο πράγματα θέλω να σας θυμίσω σήμερα μαζί με τις ειλικρινείς μου ευχές για καλό μήνα: το «κούρεμα» των αποθεματικών Πανεπιστημίων και ΤΕΙ και τον περιβόητο και εγκεκριμένο πλέον Νόμο 4009 για την Ανωτάτη Ελληνική Παιδεία.
Πρώτον, την περσινή απόφαση του PSI ..............

(γνωστή στην Ελλάδα και τους Έλληνες ως «…κούρεμα» των ομολόγων του Ελληνικού Κράτους) που εφαρμόστηκε (με εντολές της τρόικα, φυσικά) από τον τότε «Τσάρο» της Οικονομίας και συνάδελφο καθηγητή του ΑΠΘ κ Βενιζέλο ΣΤΕΡΗΣΕ μέσα σε μια νύχτα από τα, έτσι και αλλιώς, φτωχά βαλάντια των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ δεκάδες εκατομμύρια ευρώ!

Θα περίμενε κανείς (και αυτό ΔΕΝ το λέω ειρωνικά) την επόμενη κιόλας μέρα:
α. να αρχίσουν καταλήψεις Σχολών και Τμημάτων,
β. να ωρύονται για την άδικη απόφαση από το πρωί ως το βράδυ στα ΜΜΕ οι Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων και οι Πρόεδροι των ΤΕΙ και
γ. να κηρυχθούν ανεπιθύμητοι στις Συνόδους Πρυτάνεων και Προέδρων ΑΕΙ οι τότε αρμόδιοι για την Παιδεία Υπουργοί δηλαδή η κ Διαμαντοπούλου (ΠΑΣΟΚ) και ο κ Αρβανιτόπουλος (ΝΔ) εφόσον ΔΕΝ ζητούσαν από τον κ Βενιζέλο να επανορθώσει την πράξη του!

Και όλα αυτά θα τα περίμενε κανείς καθότι ως αποτέλεσμα του «κουρέματος» προέκυψαν νέα και συνεχίστηκαν παλιά προβλήματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, στον εξοπλισμό εργαστηρίων και βιβλιοθηκών, στη σίτιση φοιτητών, στη συντήρηση κτιρίων και άλλων εγκαταστάσεων.
ΤΙΠΟΤΕ από τα παραπάνω δεν συνέβη αλλά τουναντίον διαπιστώθηκε και στο συγκεκριμένο θέμα η κατάσταση που τείνει να γίνει θεσμός στην Ελλάδα της τρόικα, τουτέστιν…μούγκα στη στρούγκα!
Δεύτερον, Ο Νόμος 4009/2011 για την Ανωτάτη Παιδεία, δηλαδή Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, (που δεν κρίθηκε από όσα γνωρίζω ακόμη ως αντισυνταγματικός) ήταν δημιούργημα της Υπουργού κ Διαμαντοπούλου και του Υφυπουργού κ Πανάρετου επί Κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου. Ο Νόμος περιείχε σημαντικές αλλαγές στις δομές και τις λειτουργίες ΑΕΙ και ΑΤΕΙ και για ΟΛΟΥΣ τους αντικειμενικούς παρατηρητές ήταν πρωτοποριακά ορθός τουλάχιστον στα 80% των όσων προέβλεπε!

Ο συγκεκριμένος Νόμος πολεμήθηκε με εντυπωσιακή ένταση από φοιτητές και καθηγητές, υπήρξαν καταλήψεις Σχολών και Τμημάτων και καθυστερήσεις στις εκλογές καινούργιων Συμβουλίων Διοίκησης.
Και όμως την ψήφιση του Νόμου, παρά τις αντιδράσεις όχι μόνο από τις νεολαίες και τους καθηγητές που ανήκαν σε ΝΔ και άλλους πολιτικούς χώρους, αλλά και από το δικό της χώρο του ΠΑΣΟΚ την επεδίωξε σθεναρά η κ Διαμαντοπούλου ως Υπουργός (ΠΑΣΟΚ) και ο κ Αρβανιτόπουλος ως Υφυπουργός (ΝΔ) στην πρώτη «Συγκυβέρνηση» της χώρας μας υπό τον κ Παπαδήμο.

Και τελικά ο ν. 4009/2011 πέρασε με πλειοψηφία πριν από μερικές εβδομάδες από τη Βουλή των Ελλήνων με κάποιες «ρυθμίσεις» που έκανε ο νυν Υπουργός Παιδείας στη δεύτερη «Συγκυβέρνηση» με Πρωθυπουργό τον κ Σαμαρά ο κ Αρβανιτόπουλος (ΝΔ)
Σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο του Νόμου οι νυν Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων μας και Πρόεδροι των ΤΕΙ θα εγκατέλειπαν τους θώκους εξουσίας ΣΗΜΕΡΑ (δηλαδή την 1η Σεπτεμβρίου του Σωτηρίου έτους 2012)…
Αμ, ΔΕΝ…
Σύμφωνα με τη ρύθμιση που έκανε ο κ Αρβανιτόπουλος και υπερψήφισε η Βουλή των Ελλήνων ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ η θητεία των Πρυτάνεων ως το 2014!..
Δηλαδή τελικά και με την έγκριση της Βουλής των Ελλήνων ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ ΟΛΟΙ εκείνοι που εμπόδισαν τους τελευταίους 18 μήνες την εφαρμογή του Νόμου 4009/2011

ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ διδάσκοντες και διδασκόμενοι με «μπροστάρηδες» τους αποκαλούμενους «φοιτητοπατέρες» και τις Κομματικές Νεολαίες που καταλάμβανα παράνομα τις Σχολές και εμπόδιζαν την εκλογή καινούργιων Συμβουλίων Διοίκησης Πανεπιστημίων και ΤΕΙ!
Πριν κλείσω να κάνω τη γνωστή πλέον από τη σχετική διαφήμιση ερώτηση:
ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΔΕΝ αντέδρασαν οι Πρυτάνεις και οι Πρόεδροι όταν τους «κούρεψε» ο κ Βενιζέλος αλλά ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ αμετακίνητοι στους θώκους εξουσίας ΑΕΙ και ΑΤΕΙ ενώ θα έπρεπε να τις «αδειάσουν» ΣΗΜΕΡΑ;
Ή να σας θυμίσω κλείνοντας το παλιό παιδικό μας ποίημα:
«Φεγγαράκι μου λαμπρό, φέγγε μου να περπατώ, να πηγαίνω στο σχολειό, να μαθαίνω γράμματα…»

Επιλέγω να κλείσω επαναλαμβάνοντας τον τίτλο μου ευχόμενος, σε Πρυτάνεις ΑΕΙ και Προέδρους ΑΤΕΙ, Καλό μήνα και Καλή συνέχεια!

Τα νέα μέτρα δεν θα είναι τα τελευταία

Χωρίς βάση και αυτή η πολιτική δέσμευση του κ. Σαμαρά.

Στο κρίσιμο ερώτημα εάν τα νέα μέτρα –που μπορεί να φτάσουν ή και να ξεπεράσουν τα 15 δισ. ευρώ– θα είναι τα τελευταία η απάντηση είναι ένα κατηγορηματικό «όχι».
Και αυτή η πολιτική δέσμευση του κ. Σαμαρά θα αποδειχτεί χωρίς βάση.

Χαλαρές δεσμεύσεις

Πολλές από τις οικονομίες που προγραμματίζουν η ........

τρόικα και η κυβέρνηση βασίζονται σε χαλαρές πολιτικές δεσμεύσεις που είναι εξαιρετικά πιθανό να αποδειχτούν χωρίς πρακτική σημασία.
Προβλέπεται, για παράδειγμα, εξοικονόμηση 800 εκατ. ευρώ από τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης.
Τους τελευταίους μήνες, όμως, παρατηρείται σταθερή αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης εξαιτίας της μεγάλης επιρροής που ασκεί το «γαλάζιο» λόμπι των φαρμακοποιών στην κυβέρνηση. Εάν επιβεβαιωθεί η πληροφορία σύμφωνα με την οποία θα παραδοθεί η διοίκηση του πολύπαθου ΕΟΠΥΥ σε… συνδικαλιστικό εκπρόσωπο των φαρμακοποιών, θα πραγματοποιηθεί ένα ακόμη άλμα στη φαρμακευτική δαπάνη, η οποία πενταπλασιάστηκε την περίοδο 2000-2009, με ευθύνη αυτών που υπόσχονται τώρα τη δραστική μείωσή της.

Πλασματική είναι και η οικονομία που έχει προγραμματιστεί στην Άμυνα, ύψους 437 εκατ. ευρώ, μέσω της μετάθεσης πληρωμών για τα κατά τεκμήριο άχρηστα εξοπλιστικά προγράμματα. Η κυβέρνηση Σαμαρά προχωρά στην υλοποίηση της σκανδαλώδους συμφωνίας, κόστους 1 δισ. ευρώ, για την προμήθεια δύο επιπλέον γερμανικών υποβρυχίων τύπου 214, που έχει την υπογραφή του Γιώργου Παπανδρέου και του τότε υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου. Το κύκλωμα του μαύρου πολιτικού χρήματος είναι τόσο ισχυρό στον τομέα των εξοπλιστικών προγραμμάτων –απόδειξη η τραγική κατάληξη του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος μεθόδευσε μαζί με τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη την προμήθεια των πρώτων τεσσάρων γερμανικών υποβρυχίων τύπου 214–, ώστε οι οικονομίες που παρουσιάζονται στην τρόικα έχουν όλα τα χαρακτηριστικά της δημιουργικής λογιστικής.

Αμφίβολης αποτελεσματικότητας είναι και τα μέτρα με τα οποία υποτίθεται ότι θα εξασφαλιστούν οικονομίες 272 εκατ. ευρώ από την επανεξέταση των αναπηρικών συντάξεων, 352 εκατ. ευρώ από τις μειώσεις σε οικογενειακά και αναπηρικά επιδόματα κτλ. Οι κυβερνητικοί και κρατικοί αρμόδιοι τροφοδοτούν σε καθημερινή βάση τα ΜΜΕ με ιστορίες αποκάλυψης «μαϊμού» συντάξεων και επιδομάτων χωρίς ποτέ να φτάνουν σε ουσιαστική κάθαρση των υποθέσεων. Το κομματικό σύστημα που μοίρασε τις «μαϊμού» συντάξεις και τα επιδόματα εξακολουθεί να λειτουργεί με τους ίδιους όρους και προχωρά μόνο στην επικοινωνιακή και όχι στην πραγματική κατάργησή τους.
Εάν είχε εφαρμοστεί το αρχικό μνημόνιο, στο σκέλος του περιορισμού των δημόσιων δαπανών, δεν θα δεχόμασταν σήμερα πιέσεις για την επιβολή των νέων μέτρων, που μπορεί να ξεπεράσουν και τα 15 δισ. ευρώ. Μια ματιά στο νέο πακέτο μέτρων οδηγεί στο σχετικά ασφαλές συμπέρασμα ότι θα υπάρξουν μεγάλες δημοσιονομικές αποκλίσεις στην εφαρμογή του, με αποτέλεσμα να προκύψει η ανάγκη επιβολής κι άλλων μέτρων.

Διαχειριστικό χάος

Σε νέα μέτρα θα οδηγήσει πιθανότατα και το διαχειριστικό χάος που παρατηρείται στη δημόσια διοίκηση και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα της οικονομίας.
Προβλέπεται, για παράδειγμα, εξοικονόμηση 613 εκατ. ευρώ από τη δεύτερη μεγάλη μείωση του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων.
Έχει όμως δημιουργηθεί μια ουρά 50.000 υπαλλήλων που συνταξιοδοτούνται και διεκδικούν συνολικά εφάπαξ που ξεπερνά τα 2 δισ. ευρώ.
Η μείωση του ποσού κατά το 1/3 δεν λύνει κανένα πρόβλημα, γιατί θα πρέπει να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση των υπόλοιπων 2/3. Άλλωστε, με τις συνθήκες επαγγελματικής απαξίωσης που έχουν επιβληθεί στη δημόσια διοίκηση, όπου η κυβέρνηση έχει φτάσει στο σημείο να προστατεύει μέχρι τελικής δημοσιονομικής πτώσης τους αργόμισθους αγροφύλακες που διορίστηκαν το 2008 και να μη διστάζει να τιμωρεί οικονομικά τους γιατρούς του ΕΣΥ ή τους εκπαιδευτικούς, αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων που θα επιδιώξουν να συνταξιοδοτηθούν προτού μειωθούν κι άλλο οι αποδοχές τους, οι συντάξεις και το εφάπαξ τους.

Άρα έχουμε εικονικές οικονομίες επί ποσών που έχει υποχρέωση να καταβάλει το δημόσιο, δεν έχει όμως τη δυνατότητα να το πράξει.
Το νέο πακέτο μέτρων δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη δραστική μείωση των συντάξεων, γεγονός που θα δοκιμάσει τις πολιτικές αντοχές του ΠΑΣΟΚ και της Ν , κομμάτων που έχουν αξιόλογα εκλογικά ποσοστά μόνο στους ψηφοφόρους άνω των 55 ετών. Παρά την ουσιαστική μείωση των συντάξεων, δεν πρόκειται να υπάρξει εξυγίανση του ασφαλιστικού, συνταξιοδοτικού συστήματος. Είναι τέτοιες οι διαστάσεις που έχουν πάρει η ανεργία, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η μαύρη εργασία και η μείωση των αποδοχών και των ασφαλιστικών εισφορών που αναλογούν σε αυτές, ώστε θεωρείται βέβαιο πως θα μεγαλώσει κι άλλο η διαχειριστική τρύπα του ασφαλιστικού, συνταξιοδοτικού συστήματος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου πολλά ασφαλιστικά ταμεία δαπάνησαν το 80%-90% της προβλεπόμενης για το σύνολο του 2012 κρατικής επιδότησης.
Για να μην υπάρξει στο μέλλον η ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων πέρα από το «πακέτο» των 15 δισ. για το 2013-2014 και τα διορθωτικά μέτρα ύψους 2-3 δισ. για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2012, θα πρέπει να αρχίσει να λειτουργεί αρκετά αποτελεσματικά η ελληνική οικονομία και να περάσουμε από την ύφεση στην ανάκαμψη. Εάν κρίνουμε από τις εκτιμήσεις των περισσότερων ειδικών των διεθνών οργανισμών αλλά και τον ισοπεδωτικό χαρακτήρα των μέτρων του νέου μνημονίου, η διαβεβαίωση του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά ότι τα νέα μέτρα θα είναι τα τελευταία αυτού του είδους δεν έχει καμία πρακτική σημασία.

Γιώργος Κύρτσος
Free Sunday


Η χειρότερη επιστροφή της τελευταίας πεντηκονταετίας

Από τα μπάνια του λαού στην εφαρμογή του νέου μνημονίου.

Tα μπάνια του λαού έφτασαν στο τέλος τους και οι συμπολίτες μας πραγματοποιούν την πιο δύσκολη επιστροφή, στην σκληρή οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα, στη διάρκεια της τελευταίας πεντηκονταετίας.

Υπήρξαν και άλλες δύσκολες χρονιές, ............

αναφέρουμε ενδεικτικά το 1973-1974, που σημαδεύτηκε από την ενεργειακή κρίση της περιόδου εκείνης, το 1986, οπότε εφαρμόστηκε το πρόγραμμα σταθεροποίησης της εθνικής οικονομίας από τους Ανδρέα Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη, και το 1990-1991, με τον κίνδυνο εσωτερικής στάσης πληρωμών του ελληνικού Δημοσίου. Ποτέ όμως δεν είχαμε το συνδυασμό τόσων αρνητικών παραγόντων.
Η οικονομία έχει περάσει από την ύφεση στην ελεύθερη πτώση, οι πιθανότητες επιτυχίας της πολιτικής που εφαρμόζεται είναι ελάχιστες και η αποσύνθεση της ελληνικής κοινωνίας έχει πάρει πρωτοφανείς διαστάσεις.

Οικονομική κατάρρευση

Τα επίσημα στατιστικά στοιχεία δίνουν μια εικόνα πλήρους κατάρρευσης της οικονομίας. Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) υποχωρεί με ετήσιο ρυθμό 6%-7% και το ποσοστό ανεργίας ετοιμάζεται για ένα ακόμη άλμα, από το 23% στο 25% του οικονομικά ενεργού
πληθυσμού.
Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είναι η εκτίμηση των ειδικών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την πορεία και την προοπτική της ελληνικής οικονομίας. Πρόκειται για τους ίδιους ανθρώπους οι οποίοι θεωρούν, βάσει της οικονομικής ανάλυσης που κάνουν, μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος και αποκλείουν την υποχώρησή του στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020. Προβλέπουν, λοιπόν, ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας θα είναι αρνητικός μέχρι και το 2015. Πτώση 7,3% του ΑΕΠ το 2012, νέα πτώση 3,5% το 2013, υποχώρηση 1,5% το 2014 και σταθεροποίηση με οριακή μείωση 0,5% το 2015.

Εάν λάβουμε υπόψη μας ότι τα φαινόμενα ύφεσης άρχισαν να εκδηλώνονται στην Ελλάδα το 2008 και πως την περίοδο 2008-2012 η αθροιστική μείωση του ΑΕΠ θα ξεπεράσει το 20%, αντιλαμβανόμαστε τι πρόκειται να γίνει στις επιχειρήσεις, ιδιαίτερα τις μικρομεσαίες, και τα νοικοκυριά.

Το ΑΕΠ βρίσκεται ήδη, σε σταθερές τιμές, κάτω από τα επίπεδα του 2003. Η ελληνική οικονομία έχει πάει μία δεκαετία πίσω, χωρίς βέβαια να έχει την αναπτυξιακή δυναμική και την ολυμπιακή προοπτική του 2003. Σήμερα το δημόσιο χρέος είναι της τάξης του 150% του ΑΕΠ, ενώ πριν από 10 χρόνια ήταν της τάξης του 100% του ΑΕΠ, δεν υπάρχει άμεση αναπτυξιακή προοπτική και τα τεράστια κοινωνικά προβλήματα –από τη μαζική ανεργία μέχρι την εκτός ελέγχου παράνομη μετανάστευση– κάνουν πιο δύσκολη οποιαδήποτε προσπάθεια σταθεροποίησης της οικονομίας.

Η επιβολή νέων μέτρων της τάξης των 15 δισ. ευρώ σε μια οικονομία που βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση αναμένεται να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από αυτά που θα λύσει. Θα διευκολύνει βέβαια τη συνεννόηση με τους Ευρωπαίους εταίρους και πιστωτές και θα αυξήσει τις πιθανότητες να οργανωθεί ένα νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, αυτή τη φορά με πρωτοβουλία του δημόσιου τομέα. Δεν υπάρχει όμως αμφιβολία ότι τα οικονομικά μεγέθη θα υποχωρήσουν από το 2003, που βρίσκονται σήμερα, προς τα μέσα της δεκαετίας του ’90, ενώ τα ποσοστά ανεργίας μπορεί να ανέβουν το 2013-2014 προς το 28% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού.

Κοινωνική αποσύνθεση

Η κυβέρνηση και το κράτος δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν το καλοκαίρι για να επιχειρήσουν μια ανασύνταξη της ελληνικής κοινωνίας που θα διευκόλυνε την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων. Αντίθετα, επιβράβευσαν με τα λάθη και τις παραλείψεις τους τα πιο αντικοινωνικά στοιχεία, που κυριαρχούν εδώ και δεκαετίες στην τουριστική παραοικονομία. Με τη βοήθεια της ιδιοτελούς αδράνειας των αρμόδιων αρχών πραγματοποιήθηκε νέο ρεκόρ φοροδιαφυγής στις τουριστικές περιοχές.
Tα ποσοστά φορολογικής παραβατικότητας που καταγράφηκαν ήταν της τάξης του 50%-100%, ανάλογα με την τουριστική περιοχή, χωρίς να υπάρξουν σοβαρές συνέπειες γι’ αυτούς που φοροδιαφεύγουν και φοροκλέπτουν συστηματικά.

Από αυτή την κατάσταση εξυπηρετήθηκαν όλα τα κυκλώματα της κεντρικής εξουσίας και της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης υπό τη σκέπη των οποίων αναπτύσσεται η τουριστική παραοικονομία.
Δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες του κλάδου εξασφάλισαν αφορολόγητα εισοδήματα πολλών δεκάδων ή και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε διάστημα 3-4 μηνών, ενώ μισθωτοί και συνταξιούχοι που πρέπει να βγάλουν το χρόνο με 5.000-10.000 ευρώ θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις ολοένα πιο παράλογες απαιτήσεις της εφορίας.
Το αρχικό και το νέο μνημόνιο, με τον τρόπο που εφαρμόζονται, έχουν οδηγήσει σε ρεκόρ φοροδιαφυγής, εισφοροδιαφυγής, παράνομης εργασίας, παράνομης μετανάστευσης και κοινωνικής διάλυσης.

Οι επίσημοι στόχοι που θέτουν τα μνημόνια είναι διαμετρικά αντίθετοι με την οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα που διαμορφώνουν η κυβερνητική πολιτική και η λειτουργία του κράτους και της τοπικής, περιφερειακής αυτοδιοίκησης.
Ολοκληρώνεται έτσι η πολυδιάσπαση της ελληνικής κοινωνίας, με τα αφορολόγητα κυκλώματα της παραοικονομίας να ευημερούν, το μεγαλύτερο μέρος της μεσαίας τάξης να έχει βγάλει τις καταθέσεις της, προϊόν της φοροδιαφυγής των περασμένων χρόνων, στο εξωτερικό και τους ειλικρινείς φορολογούμενους να καλούνται να σηκώσουν τα οικονομικά βάρη όλου του πληθυσμού και το κόστος της διαχείρισης του υπέρογκου δημόσιου χρέους.

Τις διαστάσεις της φοροδιαφυγής τεκμηριώνει και πρόσφατη επιστημονική μελέτη του Πανεπιστημίου του Σικάγου, η οποία συνέκρινε τα δηλωθέντα εισοδήματα ελεύθερων επαγγελματιών και τις δόσεις αποπληρωμής των δανείων τους. Τα πραγματικά εισοδήματα των ελεύθερων επαγγελματιών υπολογίστηκε ότι είναι 1,92 φορές υψηλότερα –κατά μέσο όρο– σε σχέση με αυτά που δηλώθηκαν. Η μεγαλύτερη φοροδιαφυγή παρατηρείται παραδοσιακά στους κλάδους των ιατρών, των μηχανικών, των εκπαιδευτικών, των χρηματοοικονομικών συμβούλων, των λογιστών και των δικηγόρων.

Xρηματοπιστωτική ασφυξία

Η αύξηση των καταθέσεων που ακολούθησε την εκλογική επικράτηση της ΝΔ και το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού δεν αναπληρώνει τις μεγάλες απώλειες που παρατηρούνται από τα τέλη του 2009 και δεν αρκεί για να αντιμετωπιστεί η χρηματοπιστωτική ασφυξία που ενισχύει συνεχώς τα φαινόμενα ύφεσης.
Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία έκθεσης της κεντρικής τράπεζας της Ιρλανδίας για την εξέλιξη των σχέσεων των ελληνικών επιχειρήσεων με το τραπεζικό σύστημα. Στην έκθεση επισημαίνεται ότι σε δείγμα 900 μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα, το 21,2% δεν υπέβαλε αίτημα για χορήγηση δανείου, εκτιμώντας ότι η απόρριψή του ήταν μαθηματικά βέβαιη. Το ποσοστό στην Ελλάδα είναι τριπλάσιο απ’ ό,τι ο μέσος όρος στην Ευρωζώνη.

Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι το 41,6% των αιτημάτων χορήγησης δανείων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις απορρίπτεται στην Ελλάδα, ενώ ο μέσος όρος των απορριπτικών απαντήσεων στο σύνολο της Ευρωζώνης είναι 11,9%.
Με βάση τα επίσημα στοιχεία του Ιουλίου, μειώθηκαν οι χορηγήσεις προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις κατά 4,8% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2011, ενώ συνεχίστηκε η αρνητική ροή χρηματοδότησης, με την έννοια ότι τα δάνεια που αποπληρώθηκαν ξεπέρασαν και αυτόν το μήνα τις χορηγήσεις. Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι οι καταθέσεις που προσδιορίζουν, σε μεγάλο βαθμό, τις χρηματοδοτικές δυνατότητες του τραπεζικού συστήματος έχουν υποστεί μια μείωση της τάξης του 30% από το ξεκίνημα της κρίσης και κινούνται σήμερα γύρω στα 160 δισ. ευρώ.

Οι συνθήκες χρηματοπιστωτικής ασφυξίας που έχουν δημιουργηθεί κάνουν εξαιρετικά δύσκολη την καθημερινή οικονομική διαχείριση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των νοικοκυριών. Το ποσοστό των δανείων που δεν εξυπηρετούνται έγκαιρα αυξάνεται συνεχώς, προετοιμάζοντας το έδαφος για περισσότερα «λουκέτα» και νέο περιορισμό της δραστηριότητας σε κλάδους όπως η οικοδομή, που κατά το παρελθόν αποτελούσαν «ατμομηχανή» της οικονομικής ανάπτυξης.

Η επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με τη μέθοδο που επιχειρείται –χαρακτηριστικό το παράδειγμα της διάλυσης της ATEbank σε όφελος της Τράπεζας Πειραιώς– δεν πρόκειται να οδηγήσει σε αύξηση της ρευστότητας για την πραγματική οικονομία. Την κατάσταση περιπλέκει και η δημοσιονομική αστοχία της κυβέρνησης Σαμαρά, που οδηγεί στην έκδοση περισσότερων έντοκων γραμματίων του ελληνικού Δημοσίου απ’ ό,τι είχε προγραμματιστεί.
Το Δημόσιο θα πάρει για μία ακόμη φορά σχεδόν όλο το διαθέσιμο χρήμα για να καλύψει τα ελλείμματά του, αφήνοντας την πραγματική οικονομία χωρίς ρευστό.

Γιώργος Κύρτσος
Free Sunday


Το χθεσινοβραδινό δελτίο Ειδήσεων του Best Tv καλαμάτας [ 31/8/2012 ]
Από την τσέπη τους θα πληρώνουν οι ασφαλισμλένοι του ΕΟΠΥΥ γιατρούς και φάρμακα.

Από την τσέπη τους είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ από σήμερα Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου 2012 τα φάρμακα τους στα φαρμακεία καθώς από σήμερα τίθεται σε εφαρμογή η απόφαση των φαρμακευτικών συλλόγων.

Η απόφαση του διοικητή του ΕΟΠΥΥ, Γεράσιμου Βουδούρη, να προχωρήσει σε επιλεκτικές πληρωμές, δίδοντας προτεραιότητα σε όσους δεν μετέχουν στις κινητοποιήσεις, φαίνεται ότι συσπειρώνει παρά χωρίζει τους φαρμακοποιούς.
Ετσι οι ασφαλισμένοι είναι υποχρεωμένοι ...............

να αγοράζουν από την τσέπη τους τα φάρμακα και στη συνέχεια να διεκδικούν τα χρήματά τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ), Κωνσταντίνο Λουράντο, οι φαρμακοποιοί της Αθήνας, του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης, της Αχαΐας και των Δωδεκανήσων, εξοφλήθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ για τις συνταγές που εκτελέσθηκαν τον Μάιο.

Ο κ. Λουράντος αναφέρει ότι «οι άλλοι νομοί δεν πήραν ούτε ένα ευρώ» για τις συνταγές του Μαΐου, ενώ όπως προσθέτει «ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στο σύνολο των φαρμακοποιών τον Ιούνιο, ο οποίος έπρεπε να έχει εξοφληθεί από τα μέσα του Αυγούστου, αλλά και 300 εκατομμύρια ευρώ από το 2011».

Από την άλλη μερια, ενδεικτική είναι η αγωνία των ασφαλισμένων, είναι το γεγονός ότι από σήμερα θα αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους.
Ο αριθμός των συνταγών που καταχωρήθηκαν στο εθνικό σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης το τελευταίο διήμερο, έσπασε κάθε ρεκόρ.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη καταχωρήθηκαν 590.000 συνταγές συνολικά, από τις οποίες 270.000 συνταγογραφήθηκαν από τους γιατρούς και 320.000 εκτελέστηκαν από τους φαρμακοποιούς. Μάλιστα, από τις 10 έως τις 11 το πρωί που καταχωρούνταν 1.250 συνταγές ανά λεπτό!

Σημειώνεται ότι από τη Δευτέρα 3 μέχρι και την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου κάνουν επίσχεση εργασίας και οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί.

Μετατίθεται η πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Μετατίθεται τελικά η πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, μετά από παρέμβαση της τρόικας. Η διαδικασία πώλησης θα ξεκινήσει στο τέλος Οκτωβρίου, καθώς συνδέεται με την καταβολή της επόμενης δόσης, από την οποία ποσό 24 δισ. ευρώ προορίζεται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Στις λύσεις που εξετάζονται είναι η μεταβίβαση του.............

υγιούς τμήματος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, η πώλησή του ή η ανακεφαλαιοποίησή του.

Οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, μετά την απεργία της Πέμπτης και της Παρασκευής, συνεδριάζουν την Κυριακή πανελλαδικά για να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Την Παρασκευή ξέσπασε αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος υποστήριξε ότι ο κ. Στουρνάρας «κατέστρεψε το ΤΤ και το οδήγησε εκτός των συναλλαγών» ενώ υποστήριξε ότι « αυτό το κάνετε χωρίς στοιχεία και χωρίς να βασίζεστε πουθενά στην πραγματικότητα για να εξυπηρετήσετε ιδιωτικά συμφέροντα και να ξεπουλήσετε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο».

«Στον τραπεζικό χώρο έχουμε μια αναδιάταξη των δυνάμεων, που μαζί με την ανακεφαλαιοποίηση που έχει ήδη ξεκινήσει και θα συμπληρωθεί καθ’οδόν, θα δημιουργήσει ένα τραπεζικό σύστημα πιο ισχυρό, πιο αποτελεσματικό» σχολίασε από την πλευρά του ο διοικητής της ΤτΕ Γιώργος Προβόπουλος, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Tην Πέμπτη η μετοχή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου τέθηκε σε αναστολή διαπραγμάτευσης.

Μέσα στον Σεπτέμβριο ψηφίζονται από τη Βουλή τα νέα σκληρά μέτρα

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος η κυβέρνηση θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή το νέο πακέτο μέτρων ύψους 11,6 δισ. Ευρώ , το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.

Στόχος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά είναι.........

να έχουν επικυρωθεί τα μέτρα πριν από το Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου ώστε να εκταμιευθεί εγκαίρως η δόση των 31,5 δισ. ευρώ αλλά και να έχει μεγαλύτερα περιθώρια διαπραγμάτευσης στη Σύνοδο Κορυφής που θα ακολουθήσει.

Σύμφωνα με την καθημερινή , ο σχεδιασμός του Μεγάρου Μαξίμου συνδέεται τόσο με τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα που θέτουν οι δανειστές όσο και με την επιδίωξη του κυβερνητικού επιτελείου να περιοριστεί στο ελάχιστο η περίοδος των όποιων αναταράξεων στο κοινοβουλευτικό πεδίο αλλά και στο πεδίο της κοινωνίας.

Στις 7 Σεπτεμβρίου ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί στην Αθήνα και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπέι ενώ ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας την Πέμπτη στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, τόνισε ότι το νέο πακέτο περικοπών θα είναι και το τελευταίο, καθώς η κοινωνία δεν αντέχει άλλο.

Πηγή: Μέσα στον Σεπτέμβριο ψηφίζονται από τη Βουλή τα νέα σκληρά μέτρα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/65833#ixzz25CCyM77w

Καλό Μήνα σε όλους.

Νικολόπουλος: Ο Σαμαράς μετατρέπει τη ΝΔ σε δεύτερο ΠΑΣΟΚ

Πυρά κατά του Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, σε συνέντευξή του στον «Flash 96», κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι η πολιτική του, μετά τις εκλογές, τείνει να μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα του τρίτου κόσμου και την παράταξη της ΝΔ σε «δεύτερο ΠΑΣΟΚ».

Όπως άλλωστε υπογράμμισε, τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά ούτε μέσα στην παράταξη, ούτε μέσα στη κοινοβουλευτική ομάδα και κάλεσε όλα τα πολιτικά στελέχη της ΝΔ να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Επίσης, ο βουλευτής άσκησε κριτική στην...............

ομιλία του πρωθυπουργού τόσο στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ όσο και στο Υπουργικό Συμβούλιο, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι ο Αντώνης Σαμαράς λέει τα ίδια που έλεγαν και ο Γ. Παπανδρέου με τον Γ. Παπακωνσταντίνου πριν από περίπου δύο χρόνια.

newsbomb

ΣΧΟΛΙΟ
"Ο Αντώνης Σαμαράς λέει τα ίδια που έλεγαν και ο Γ. Παπανδρέου με τον Γ. Παπακωνσταντίνου πριν από περίπου δύο χρόνια."
Σώπα ρε... Τωρα το κατάλαβες?
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι το ίδιο ακριβώς. Στο μόνο που διαφέρουν είναι το χρώμα στα κόμματα. Κόψε το δούλεμα. Εβαλες κι εσύ την ψήφο σου στο δεύτερο μνημόνιο. Τα ξέχασες; Τωρα τι το παίζεις; Επαναστάτης του γλυκού νερού;

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 1ης Σεπτεμβρίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Διαβάστε στο θάρρος της Μεσσηνίας

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΟΠΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΝ. ΝΙΚΑΣ

Προχωρά σε τροποποίηση του Γ.Π.Σ με αφορμή τη λάθος χωροθέτηση του κόμβου στο Νέδοντα

Επί δύο σχεδόν χρόνια το αρμόδιο Υπουργείο, με τη βοήθεια και της ..........

άγνοιας(;) του Δήμου Καλαμάτας, προωθούσε τις διαδικασίες για να γίνει ο κόμβος του Νέδοντα σε άλλο σημείο από αυτό που προβλέπει το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του διευρυμένου Δήμου.

Στη σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο την περασμένη εβδομάδα με το διευθυντή του υπουργείου Υποδομών, Γιάννη Καρνέση, οι διαμαρτυρίες ιδιοκτήτη για την κατάσταση που επικρατεί, «ξύπνησαν» τους αρμόδιους, οι οποίοι άρχισαν να εξετάζουν το θέμα προσεκτικότερα.

Έτσι, χθες το μεσημέρι, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, προκειμένου να προλάβει τα χειρότερα για το έργο, ανακοίνωσε ότι το Γενικό Πολεοδομικό θα τροποποιηθεί άμεσα, με μια υπουργική απόφαση, ώστε να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα. Μάλιστα, θα φέρει και το σχετικό θέμα για απόφαση στη μεθεπόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.

Διαβάστε στην ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΕΠΕΚΤΑΣΗ του ΠΟΠ Καλαμάτας για την ελιά ζητά ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδας. Έτσι κι αλλιώς το ΠΟΠ για ελιά και ελαιόλαδο αποτελεί διαβατήριο για το μεσσηνιακό ελαιόλαδο και την προοπτική για το βασικό προϊόν χιλιάδων Μεσσήνιων παραγωγών.
Αυτό είναι το σημερινό πρωτοσέλιδο της «ΦΩΝΗΣ» στην οποία επίσης διαβάστε:
● ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ έθεσε ο Σαμαράς τους υπουργούς ζητώντας αποτελεσματικότητα παντού. Παράλληλα ο πρωθυπουργός επέμεινε στην αναγκαιότητα των τελευταίων, όπως είπε, επώδυνων αλλά αναπόφευκτων μέτρων.
● ΟΙ «ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ» Νίκα για τα οικονομικά του Δήμου. Άρχισε η πλακόστρωση της πλατείας. Τροποποίηση του ΓΠΣ για τον περιμετρικό αυτοκινητόδρομο.
● ΣΥΝΑΥΛΙΑ αλληλεγγύης και τοπικός τηλεμαραθώνιος την Δευτέρα στο Κάστρο υπέρ του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
● ΚΟΛΛΙΑΣ και Αναστασόπουλος για το συνέδριο της ΚΕΔΕ και τα οικονομικά των Δήμων.
● ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ από το ΚΚΕ για την δημόσια υγεία και από ΣΥΡΙΖΑ για επιχορηγήσεις επιχειρήσεων και κόντρα με την Περιφέρεια.
● ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ το επώδυνο πακέτο μέτρων 11,9 δισ. ευρώ που θα γίνουν οι περικοπές και ποιος πληρώνει το μάρμαρο.
● ΑΡΘΡΑ, σχόλια, παρεμβάσεις, πολιτιστικά και αθλητικά συμπληρώνουν την ύλη της σημερινής «ΦΩΝΗΣ».

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!


Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012

Δεύτερη Πανσέληνος Αυγούστου 2012

Μια γεύση από την δεύτερη Πανσέληνο του Αυγούστου.
Διαθέσιμο και σε High Definition (HD)
Το κορίτσι με το τατουάζ στο αίθριο του Δημαρχείου

Το κορίτσι με το τατουάζ είναι η ταινία με την οποία θα κλείσει για φέτος τις προβολές τις η κινηματογραφική Λέσχη Φιλιατρών στο αίθριο του Δημαρχείου της πόλης.

Οι προβολές της ταινίας ξεκινάνε απόψε 31 Αυγούστου και ολοκληρώνονται την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου.

Λεπτομέρειες και trailer της ταινίας να δείτε στο ακόλουθο link

Το Κορίτσι με το Τατουάζ [ The Girl With Dragon Tattoo ]


Επίσημο: Το Facebook δίνει e-mail και τηλέφωνο σε διαφημιστικές!

Μήνες τώρα δεκάδες δημοσιεύματα έχουν δει το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του Facebook και την παραχώρησή τους σε τρίτους!

Πλέον το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο ανακοίνωσε ότι σκοπεύει προσεχώς να δίνει στις διαφημιστικές εταιρείες τα τηλέφωνα, τα e-mail και τους μοναδικούς κωδικούς UID των χρηστών.

Η παραχώρηση των δεδομένων αυτών στους ........

διαφημιστές θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα, ώστε να μπορούν να εντοπίζουν νέους δυνητικούς καταναλωτές και να πραγματοποιούν καλύτερες στοχευμένες διαφημίσεις.

Το Facebook επισημαίνει , πάντως, ότι για να είναι κάτι τέτοιο εφικτό, θα πρέπει πρώτα να δώσουν οι χρήστες τη συγκατάθεσή τους.

NewsBomb

Η κλήρωση του Europa League

Έγινε πρίν λίγα λεπτά η κλήρωση των ομίλων του Europa League.

Αντίπαλος του Παναθηναικού στο δέκατο γκρουπ οι Τότεναμ και Λάτσιο.

Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα των αγώνων:

1ος Όμιλος: Λίβερπουλ, Ουντινέζε, Γιουνγκ Μπόις, Ανζί

2ος Όμιλος: Ατλέτικο Μαδρίτης, Χάποελ Τελ Αβίβ, Βικτόρια Πλζεν,

3ος Όμιλος: Μαρσέιγ, Φενέρμπαχτσε, Γκλάντμπαχ,

4ος Όμιλος: Μπορντό, Μπριζ, Νιουκάστλ,

5ος Όμιλος: Στουτγκάρδη, Κοπεγχάγη, Στεάουα Βουκουρεστίου,

6ος Όμιλος: Αϊντχόφεν, Νάπολι, Ντνίπρο,

7ος Όμιλος: Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Βασιλεία, Γκενκ,

8ος Όμιλος: Ίντερ, Ρουμπίν Καζάν, Παρτίζαν,

9ος Όμιλος: Λιόν, Αθλέτικ Μπιλμπάο, Σπάρτα Πράγας,

10ος Όμιλος: Τότεναμ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, Λάτσιο,

11ος Όμιλος: Λεβερκούζεν, Μέταλιστ Χαρκίβ, Ρόζενμποργκ,

12ος Όμιλος: Τβέντε, Ανόβερο, Λεβάντε.

Συνάντηση Σαμαρά-Ιερώνυμου για τις περικοπές των μισθών ιεραρχών και ιερέων

Οι περικοπές των μισθών των ιεραρχών, ενδεχομένως και των ιερέων αποτελεί το αντικείμενο της συζήτης που έχουν αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Ιερώνυμος πέρασε την πύλη του ............

Μεγάρου Μαξίμου στις 13:30, όπου και έγινε δεκτός από τον κ. Σαμαρά. Στη σύσκεψη παρευρίσκεται, ακόμη, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, καθώς και μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος, πρότεινε μεγαλύτερη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, καθώς και να πληρώνει η Εκκλησία το 50% των μισθών των ιερέων.

Πηγή: Συνάντηση Σαμαρά-Ιερώνυμου για τις περικοπές των μισθών ιεραρχών και ιερέων | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/65757#ixzz257gbdI2y


iefhmerida

Μεσσηναικές εφημερίδες της 31ης Αυγούστου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Διαβάστε στο θάρρος της Μεσσηνίας

ΕΚΔΡΟΜΙΚΑ ΤΡΕΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΦΡΑΞΕΙ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

Φρενάρει την προοπτική ανάπτυξης σιδηροδρομικού τουρισμού ο Π. Νίκας

Μια εκδρομή, που εκ πρώτης όψεως μοιάζει με απλή ψυχαγωγική ..........

δραστηριότητα κάποιων ανθρώπων, θα γίνει αύριο στην Πελοπόννησο, με σταθμούς και στη Μεσσηνία. Ωστόσο, μπορεί να κρύβει μια πολύ μεγάλη δυναμική.

Η εκδρομή διοργανώνεται από το Σύλλογο Φίλων του Σιδηροδρόμου Αθήνας και στόχος είναι η ανάπτυξη του σιδηροδρομικού τουρισμού, που παγκοσμίως έχει 50-60.000.000 οπαδούς.

Όσο για τη διαδρομή που θα ακολουθηθεί, είναι Πύργος – Ολυμπία – Καλό Νερό – Ζευγολατιό – Κόρινθος.

Κι αν αναρωτιέστε γιατί δε θα φτάσουν μέχρι την Καλαμάτα, η απάντηση του πρόεδρου του Συλλόγου, Σπύρου Νικολόπουλου, θα σας αφήσει άναυδους: ο Δήμος Καλαμάτας έχει καλύψει με άσφαλτο ή τσιμέντο όλα τα σημεία των γραμμών που διασταυρώνονται με δρόμους και ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας αρνήθηκε να τα ανοίξει!

Διαβάστε στην ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

● ΠΙΟ ΨΗΛΑ η τιμή για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο της Μεσσηνίας. Οι τάσεις της αγοράς επιβεβαιώνουν πλήρως τη «ΦΩΝΗ» που από τον Ιούλιο προειδοποιούσε για τις εξελίξεις.
● ΑΥΤΟ είναι το σημερινό πρώτο θέμα της «ΦΩΝΗΣ» που παρουσιάζει όλες τις εξελίξεις για το βασικότερο προϊόν της Μεσσηνίας.
Διαβάστε ακόμη στη «ΦΩΝΗ»:
● ΑΛΛΑΓΗ σελίδας στη Ν.Δ. με την επιλογή νέου γραμματέα. Ο πρόεδρος του κόμματος και πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς δεσμεύτηκε ότι θα είναι το τελευταίο (αλλά αναπόφευκτο) πακέτο μέτρων, αναγκαίο όμως για την παραμονή στο ευρώ, ενώ επιτέθηκε στο «λόμπι της δραχμής».
● ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ συνέδριο της ΚΕΔΕ αποφάσισε διήμερο λουκέτο στους δήμους 12-13 Σεπτεμβρίου για τα οικονομικά.
● ΔΙΨΑΝΕ στα Ρίγκλια της Μάνης και διαμαρτύρονται. Τι λέει ο δήμαρχος Δημ. Γιαννημάρας.
● ΜΠΑΖΩΜΑΤΑ ρεμάτων και επικίνδυνα φρεάτια στη Βλασάδα, προκαλούν διαμαρτυρίες των κατοίκων που μιλούν για εγκατάλειψη από το Δήμο.
● ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ η επίκαιρη ερώτηση Πετράκου για τη ρύθμιση των δανείων στις πυρόπληκτες περιοχές. Από τη Δευτέρα επίλυση στο πρόβλημα για τα δάνεια χωρίς εγγυήσεις του Δημοσίου.
● ΑΡΘΡΑ, σχόλια, παρεμβάσεις, πολιτιστικά και αθλητικά συμπληρώνουν την ύλη της «Φ».


● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012

τα αδιακρίτως του Ηλία Γιαννόπουλου στο Θάρρος

«Νέοι» Δήμοι με πάτρωνες;
Όπως έχουμε ήδη γράψει, με την επιστολή του υπουργού Εσωτερικών στους δημάρχους, με την οποία και ζητά τις παρατηρήσεις και προτάσεις τους για τον «Καλλικράτη», «άνοιξε» από «αντικαλλικράτειους» θεσμικούς (ωστόσο) παράγοντες της αυτοδιοίκησης, αλλά και εξωθεσμικούς, η συζήτηση και για το χωροταξικό των Δήμων!
Βεβαίως και είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να έχει την όποια γνώμη και να καταθέτει όποια πρόταση θέλει! Να γίνουν, όμως, «νέοι» Δήμοι. με πάτρωνες, χλωμό το κόβω!


Πρώτα στα Μέσα, μετά στο δήμαρχο!
Νέοι καιροί, νέα ήθη και στην ευρύτερη περιοχή της..........

Τριφυλίας! Εδώ και μέρες ήταν κάτι σαν κοινό μυστικό ότι στους Γαργαλιάνους συζητούν, συσκέπτονται, διαβουλεύονται και γράφουν επιστολές για τη διάλυση - κατάργηση του Δήμου Τριφυλίας και τη δημιουργία νέου, με έδρα ασφαλώς (!) τους Γαργαλιάνους, με βασικό αποδέκτη το δήμαρχο Τριφυλίας.
Είναι, όπως φαίνεται, τόση η «πρεμούρα» κάποιων για τη διάλυση - κατάργηση του Δήμου Τριφυλίας και τη δημιουργία νέου δήμου, όπως διακαώς επιθυμούν, που πριν καν αποστείλουν και λάβει την επιστολή ο δήμαρχος Τριφυλίας, τη «διέρρευσαν» επιλεκτικά σε ΜΜΕ! Έτσι έκριναν, έτσι έπραξαν και δικαίωμά τους: να μαθαίνει ο αποδέκτης της επιστολής, για την επιστολή προς αυτόν, από τον Τύπο!


Ό,τι καλύτερο!
Κι επειδή οι καιροί (ξανά) είναι πονηροί, για να μην υπάρχουν παρερμηνείες και παρεξηγήσεις σε ό,τι με αφορά, ξεκαθαρίζω: Οι θέσεις μου για τον «Καλλικράτη» και το Δήμο Τριφυλίας είναι εδώ και δύο χρόνια, αλλά και ακόμη περισσότερα, γνωστές! Ωστόσο, θεωρούσα και θεωρώ πως, για να μπορέσει να σταθεί και να στεριώσει ένας Δήμος, όπως και κάθε τι καινούργιο που δημιουργείται, πρέπει, αφενός, να το αποδέχονται και να το θέλουν οι πολίτες και, αφετέρου, να το πιστεύουν όσοι το υπηρετούν! Επί του συγκεκριμένου, θεωρούσα και θεωρώ πως είναι υποχρέωση της κεντρικής εξουσίας, της κυβέρνησης, της Πολιτείας να ακούσει και να λάβει σοβαρά υπόψη τη διάθεση των τοπικών κοινωνιών, συνεκτιμώντας βεβαίως όλες τις παραμέτρους της εποχής που διανύουμε, και να αποφασίσει ό,τι καλύτερο για την περιοχή και την ανάπτυξή της!

Ηλίας Γιαννόπουλος

Στην τελική ευθεία για έρευνες πετρελαίου στο Ιόνιο

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται το ΥΠΕΚΑ να ανακοινώσει έναν ή δύο αναδόχους για τον διαγωνισμό όσον αφορά τις σεισμικές έρευνες κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στο Ιόνιο Πέλαγος και νότια της Κρήτης.
Η επιλογή αναμένεται να γίνει από τις τέσσερις εταιρείες που προκρίθηκαν στο, σχετικό διαγωνισμό και αυτές, όπως αναφέρουν πηγές, είναι οι νορβηγικές TGS-NOPEC GEOPHYSICAL COMPANY ASA, PETROLEUM GEO-SERVICES (PGS) και SPECTRUM GEO LIMITED αλλά και η Τεξανή ION GEOPHYSICAL CORPORATION.

Η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να ............

«τρέξει» τις σχετικές διαδικασίες και η ολοκλήρωση των ερευνών για την ύπαρξη πετρελαίου και φυσικού αερίου αναμένεται σε τουλάχιστον 6 με 8 μήνες από τη στιγμή που αυτές θα κηρυχθούν.
Την περασμένη εβδομάδα η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τα αποτελέσματα της φάσης αξιολόγησης των οκτώ φακέλων.

BEST TV

Τσουχτερό το πετρέλαιο θέρμανσης, έρχεται το επίδομα (διαβάστε τα κριτήρια)

Αφού το πετρέλαιο θέρμανσης έγινε κάτι παραπάνω από... τσουχτερό, η κυβέρνηση έχει στον σχεδιασμό την επιβολή επιδόματος, που έχει προσδιοριστεί στον προϋπολογισμό του 2013 και θα ανέρχεται στα 120 εκατ. ευρώ.Η καταβολή του επιδόματος ενδέχεται να μη γίνει άμεσα, από τις 15 Οκτωβρίου, που θα αρχίσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης.

Είναι πιθανό αυτό να γίνει τον ερχόμενο.............

Ιανουάριο, καθώς δεν υπάρχουν τα σχετικά κονδύλια στον εφετινό προϋπολογισμό και απαιτείται χρόνος μέχρι να εντοπιστούν οι δικαιούχοι.Όπως καταγράφεται αναλυτικά στην εφημερίδα ''Ελεύθερος Τύπος''

• Δικαιούχοι θα είναι χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι και άλλοι πολίτες με πολύ χαμηλά εισοδήματα οι οποίοι ζούν σε περιοχές της χώρας στις οποίες η μέση θερμοκρασία κατά τους μήνες Οκτώβριος-Απρίλιος είναι πολύ χαμηλή

• Πρόσθετη προϋπόθεση για την καταβολή του επιδόματος στις παραπάνω κατηγορίες θα είναι η διαμονή σε κατοικία με επιφάνεια μικρότερη από κάποιο συγκεκριμένο όριο, το οποίο ενδέχεται να καθοριστεί λίγο πάνω από τα 100 ή τα 150 τετραγωνικά μέτρα.• Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο να τεθεί ως πρόσθετη προϋπόθεση για την καταβολή του επιδόματος, το εξής: το σύστημα θέρμανσης της κατοικίας να προβλέπει τη χρήση πετρελαίου ή φυσικού αερίου, η τιμή του οποίου εξαρτάται από την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.

• Το επίδομα μελετάται να καταβληθεί εφάπαξ ή σε 2 ή 3 ή 4 μηνιαίες δόσεις, είτε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, είτε μέσω των φορέων που είναι αρμόδιοι για την καταβολή επιδομάτων ή άλλων εισοδηματικών ενισχύσεων προς τους ευπαθείς οικονομικά πολίτες.

BEST TV

Άλλα 37 άτομα στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας με την κοινωφελή εργασία

ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Με επιπλέον 37 εργαζόμενους ενισχύθηκαν σήμερα οι κρατικές υγειονομικές υπηρεσίες της Μεσσηνίας. Πρόκειται για άνεργους του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, που υπέγραψαν σύμβαση διάρκειας πέντε μηνών. Η υποδοχή τους έγινε το πρωί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Τους υποδέχτηκαν ο διοικητής του Νοσοκομείου ...........

Καλαμάτας, Γιώργος Μπέζος, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Ινστιτούτου Εργασίας Πελοποννήσου Δημήτρης Στρατηγόπουλος και το στέλεχος του Ινστιτούτου Νίκος Αποστολόπουλος.

Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του Νοσοκομείου, «θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για 5 μήνες ανάλογα με την ειδικότητα που κατέχουν στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας και σε δομές ευθύνης που αφορούν την Α’θμια Φροντίδα Υγείας. Στη σύντομη αναφορά του ο διοικητής, αφού καλωσόρισε τους επιτυχόντες, τους τόνισε ότι από σήμερα εντάσσονται ενεργά στην δημιουργική συλλογική προσπάθεια που καταβάλλεται για την αναβάθμιση της ποιότητας παροχής υπηρεσιών υγείας και τους κάλεσε να συμβάλλουν και αυτοί με τον καλύτερό τους εαυτό.

Φορέας υλοποίησης του προγράμματος είναι το Ινστιτούτο Εργασίας ΙΝΕ-ΓΣΕΕ που αναλαμβάνει και την ευθύνη για την αμοιβή των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα, η οποία ανέρχεται στα 625 ευρώ το άτομο ανά μήνα.

Οι ανωτέρω 37 προσλήψεις έρχονται να προστεθούν στα 15 άτομα που ξεκίνησαν να εργάζονται πριν περίπου ένα μήνα με το ίδιο πρόγραμμα στα ΚΕΦΙΑΠ Καλαμάτας και Φιλιατρών.

kalamata journal

Σε εξέλιξη η πλήρης απελευθέρωση των ΚΤΕΛ

Τέσσερα χρόνια επισπεύδεται η πλήρη απελευθέρωση της αγοράς των ΚΤΕΛ η οποία σύμφωνα με τη διοίκηση του υπουργείου Ανάπτυξης αναμένεται το Μάρτιο του 2015 αντί του 2019 που προβλέπει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

Σύμφωνα με συντονιστή Στάθη Σταθόπουλο που έχει αναλάβει το θα συνταχθεί νέα τεχνική μελέτη μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 2012 σε συνεννόηση με την ομοσπονδία των ΚΤΕΛ και με όλους τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους.

Τελικός στόχος είναι, μέχρι το τέλος Μαρτίου 2013, να .............

καταρτισθεί σχέδιο νόμου ώστε η σχετική αγορά ν' απελευθερωθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου του 2015 αντί το 2019, που προβλέπει το ισχύον πλαίσιο».

Ύστερα από απαίτηση του κλιμακίου της τρόικας η προηγούμενη διοίκηση του υπουργείου Υποδομών είχε αναθέσει μελέτη, η οποία είχε εξετάσει την αγορά αλλά και τη δυνατότητα απελευθέρωσής της.

Η μελέτη εξετάζει τους εναλλακτικούς τρόπους απελευθέρωσης της αγοράς των υπεραστικών επιβατικών οδικών μεταφορών (ΚΤΕΛ)

Πρόκειται για τρία εναλλακτικά σενάρια απελευθέρωσης τα οποία προβλέπουν:

- Την πλήρη απελευθέρωση του συγκοινωνιακού έργου των αστικών και των υπεραστικών συγκοινωνιών στην Ελλάδα, µε την παροχή του δικαιώματος διενέργειας μεταφορικού έργου σε όποιον επιθυμεί να παρέχει την σχετική υπηρεσία.

- Την μερική απελευθέρωση της αγοράς, με την ελεύθερη άσκηση του τακτικού συγκοινωνιακού έργου σε περιορισμένο αριθμό δρομολογίων, τα οποία, λόγω υψηλής ζήτησης, είναι κερδοφόρα, με παράλληλους διαγωνισμούς «μπουκέτων» κερδοφόρων και «άγονων» γραμμών.

- Την δημοπράτηση ομάδων κερδοφόρων και ζημιογόνων γραμμών, μέσα από διαγωνιστική διαδικασία, χωρίς «άνοιγμα» οποιουδήποτε δρομολογίου.

Το μοντέλο που θα επιλεγεί τελικώς θα πρέπει να εξυπηρετεί την ανάγκη παροχής συγκοινωνιακού έργου σε πολλές περιοχές της χώρας οι οποίες λόγω χαμηλής ζήτησης δεν εξασφαλίζουν προϋποθέσεις κερδοφορίας σε αυτόν που εκτελεί την συγκοινωνία.

Σημειώνεται ότι οι άδειες ΚΤΕΛ είναι ιδιαίτερα ακριβές και μπορούν να συγκριθούν με αυτές των φορτηγών και βυτιοφόρων πριν από την απελευθέρωση. Και αυτό γιατί στην αγορά ο αριθμός των προς πώληση αδειών ΚΤΕΛ, είναι πολύ μικρός. Σημειώνεται ότι σήμερα στην Ελλάδα λειτουργούν 62 ΚΤΕΛ με στόλο 4.199 λεωφορείων.

Ο στόλος των ΚΤΕΛ στην Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή ο νεότερος στην Ευρώπη. Ο μέσος όρος ηλικίας των λεωφορείων είναι τα 5 έτη. Από το 2004 που ξεκίνησε η ανανέωση μέχρι και σήμερα, 2.800 λεωφορεία είναι καινούρια.

Σήμερα τα ΚΤΕΛ δεν επιδοτούνται ενώ παρέχουν το συγκοινωνιακό έργο που αποφασίζουν οι Περιφέρειες και τα κόμιστρα καθορίζονται με κεντρική απόφαση, ενώ όσα εξ' αυτών έχουν ζημιές από την λειτουργία τους λαμβάνουν επιδότηση από το κοινό ταμείο.

Τα ΚΤΕΛ ιδρύθηκαν την δεκαετία του 50, την τελική τους μορφή έλαβαν με διάταγμα του 1973, ενώ το υφιστάμενο πλαίσιο λειτουργίας των ανώνυμων εταιρειών θεσπίστηκε το 2001. Μέτοχοι των εταιρειών είναι οι ιδιοκτήτες των λεωφορείων.

Σε όλη τη χώρα λειτουργούν συνολικά 62 ΚΤΕΛ με στόλο 4.199 λεωφορείων, τα οποία είναι, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, τελευταίας τεχνολογίας.

Ειδικότερα τα ΚΤΕΛ (Κοινά Ταμεία Εισπράξεων Λεωφορείων) είναι ιδιότυπες μεταφορικές επιχειρήσεις που εξυπηρετούν όλες τις δημόσιες τακτικές οδικές μεταφορές της χώρας μας. Με το Νόμο 2119/1952 δημιουργήθηκαν τα ΚΤΕΛ σε κάθε νομό, με ορισμένη για κάθε ένα ΚΤΕΛ δικαιοδοσία και οι ιδιοκτήτες λεωφορείων, κατόπιν αδείας από την πολιτεία, εκτελούσαν συγκοινωνία και κάλυπταν τις ανάγκες κάθε περιοχής.

Με το ΝΔ 102/1973 παίρνουν τη μορφή των ΚΤΕΛ, που όλοι γνωρίζουμε τις τελευταίες δεκαετίες και ακολούθως με το Νόμο 2163/2001, θεσπίζεται το πλαίσιο λειτουργίας των ΚΤΕΛ, τα οποία μετατρέπονται σε ανώνυμες εταιρείες. Το ΚΤΕΛ αποτελεί από το νόμο ηθελημένη (αναγκαστική) κοινή διοίκηση και διαχείριση περισσότερων ατομικών ανεξάρτητων υπηρεσιών, δηλαδή θεωρείται μια κατηγορία «αναγκαστικού συνεταιρισμού» με κύριο οργανωτικό χαρακτηρισμό την ιδιοκτησία των λεωφορείων να ανήκει στους ιδιοκτήτες μετόχους και η χρήση στο νομικό πρόσωπο του ΚΤΕΛ Α.Ε., το οποίο είναι αρμόδιο για την οργάνωση της μεταφοράς των επιβατών.

Αν και είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις τελούν υπό την άμεση εποπτεία του κράτους, το οποίο καθορίζει τις τιμές των εισιτηρίων.

imerissia

Παραδείσια-Τσακώνα: Αρχές Οκτωβρίου σε κυκλοφορία ο δρόμος-"κόλαση" [ VIDEO ]

Στο τέλος ενός μεγάλου σήριαλ, πρόκειται να φτάσουμε το επόμενο 40ήμερο, στον Αυτοκινητόδρομο Μορέα, γράφει σήμερα το ypodomes.com με πληροφορίες από τον υπεύθυνο για το έργο κ. Καρνέσης

Σημειώνεται ότι στις 22/8, από την Καλαμάτα, ο Διευθυντής ΕΥΔΕ, είχε κάνει λόγο και είχε δώσει ανάλογες υποσχέσεις, για παράδοση κάποια στιγμή το Σεπτέμβριο. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΗΣΗ PELOPSNEWS.GR: Ι. Καρνέσης: «Πληρώστε τα διόδια για να γίνουν οι αυτοκινητόδρομοι» - Αναζήτηση: http://www.pelopsnews.gr/news.php?id=4126

Για το πως φθάσαμε σε παράταση παράδοσης του..........

έργου (Σεπτέμβριο - Οκτώβριο 2012), ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΗΣΗ PELOPSNEWS.GR: ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ «Τ4»! - Παραδείσια – Τσακώνα: Και νέα παράταση παράδοσης του δρόμου; - Αναζήτηση: http://www.pelopsnews.gr/news.php?id=3620

Φυσικά μιλάμε για το «καταραμένο» τμήμα Παραδείσια-Τσακώνα που όσοι ασχολούνται μαζί του χαριτολογώντας το αποκαλούν Παραδείσια-Κόλαση, σχολιάζει χαρακτηριστικά το ypodomes.com.

Το έργο ανακατασκευής του τμήματος που ξεκίνησε το 2008 με σκοπό να ολοκληρωθεί το 2010 έφτασε σε σημείο ωριμότητας και πλέον αυτό που αναμένεται είναι η παράδοση του σε δύο τμήματα.

Όπως ανέφερε τώρα στο ypodomes.com ο υπεύθυνος από το Υπουργείο Υποδομών για το έργο κος Καρνέσης, η παράδοση του θα γίνει στα τέλη Σεπτεμβρίου ή το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη. Ο υπολογισμός όπως μας ανέφερε είναι πλέον οριστικός και θα περιλαμβάνει το μεγαλύτερο τμήμα του δρόμου.

Το έργο έχει ολοκληρωθεί στο σύνολο του εκτός από ένα μικρό τμήμα. Όπως έχει αναφερθεί πολλές φορές στο παρελθόν από το σύνολο του τμήματος Παραδείσια-Τσακώνα υπάρχει το έργο της κατασκευής της μεταλλικής γέφυρας μήκους 390 μέτρων. Εκεί λόγω της σύνθετης κατασκευής που απαιτείται το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2013.

Έτσι το Υπουργείο Υποδομών, προκειμένου να αποδώσει όλο το τμήμα στην κυκλοφορία και να μην υπάρχει περαιτέρω αναμονή για τους οδηγούς που χρησιμοποιούν το δρόμο σε συνεννόηση με τον ανάδοχο δημιούργησε μία μικρή παράκαμψη 1.000 μέτρων στο σημείο της γέφυρας. Το έξτρα κόστος για αυτή την παράκαμψη θα στοιχίσει 1,5 εκ. ευρώ.

Όπως σημειώνει στο ypodomes.com ο κος Καρνέσης, στις αρχές Οκτωβρίου ο δρόμος θα παραδοθεί στην κυκλοφορία πλήρως εκτός από την γέφυρα των 390 μέτρων που παραμένει υπό κατασκευή. Με τη λειτουργία του τμήματος θα σταματήσει η χρήση του δρόμου με τις στροφές της Τσακώνας και η χρονοαπόσταση από την Τρίπολη μαζί με την λειτουργία και του νέου τμήματος από την Τσακώνα μέχρι την είσοδο της πόλης της Καλαμάτας (περιοχή Θουρίας) θα είναι μόλις 30 λεπτά.

Ακολούθως το ypodomes.com αναφέρεται στο χρονικό του δρόμου – «κόλαση»:

Το έργο αυτό άρχισε να κατασκευάζεται στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας. Το 2000 παραδόθηκε με όλες τις τιμές στην κυκλοφορία. Το 2003 κατάρρευσε ένα μεγάλο του τμήμα καθιστώντας όλο το έργο «άχρηστο» και αναγκάζοντας το Υπουργείο να το κλείσει.

Οι μελέτες για την ανακατασκευή του έργου ξεκίνησαν και πάλι το 2006 και ολοκληρώθηκαν το 2008 όπου και επαναδημοπρατήθηκε το έργο. Η ανάδοχος Κ/Ξ ALPINE BAU GmbH- ΤΕΡΝΑ Α.Ε είχε συμβατική ημερομηνία ολοκλήρωσης το 2010. Μετά όμως ήρθε ... η κρίση.

Για δυόμιση χρόνια το έργο είχε σημαντική υποχρηματοδότηση με αποτέλεσμα να μην προχωρούν οι εργασίες. Τελικά τον Οκτώβριο του 2011 το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και έκτοτε τρέχει κανονικά με την καθυστέρηση όμως να έχει αλλοιώσει τα χρονοδιαγράμματα.

Το έργο περιλαμβάνει την περίφημη μεταλλική γέφυρα των 390 μέτρων που η συναρμολόγηση της γίνεται σε ύψος 70 μέτρων από το έδαφος κάνοντας την εργασία ιδιαίτερα επικίνδυνη και κοπιαστική.

Επίσης στο τμήμα αυτό έχουν ήδη ολοκληρωθεί 3 γέφυρες μήκους 500, 160 και 160 μέτρων. Τέλος υπάρχει και ένα τμήμα cut&cover 400 μέτρων (250+150 μέτρα).

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΝ.Π.Ε. - ΤΣΙΠΡΑ

Στήριξη από ΣΥΡΙΖΑ για Ιόνια και Ολυμπία Οδό ζήτησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας

Κατά τη χθεσινή συνάντηση του προεδρείου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.) με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με το ypodomes.com, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, εκτός ατζέντας, έθεσε στον Αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης το ζήτημα των δύο οδικών αξόνων στη Δυτική Ελλάδα.

Για την ακρίβεια ο Περιφερειάρχης περιέγραψε τις συνέπειες που υπάρχουν για τη Δυτική Ελλάδα από τη διακοπή των εργασιών στην «Ολυμπία» και την «Ιόνια» Οδό, γεγονός που διαιωνίζει τον αποκλεισμό της Δυτικής Ελλάδας από το σύγχρονο δίκτυο των αυτοκινητοδρόμων της χώρας και την καθηλώνει σε συνθήκες αναπτυξιακής υστέρησης.

Ταυτόχρονα εξήγησε ότι για την Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας και για όλες τις τοπικές κοινωνίες η επανέναρξη αυτών των δύο έργων αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα με έντονες επιπτώσεις στο αναπτυξιακό προφίλ της Περιφέρειας, στον επίπεδο της απασχόλησης αλλά και στις γενικότερες προοπτικές του τόπου.

Τέλος ο Απόστολος Κατσιφάρας ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα κάθε δυνατή συμβολή και συμπαράσταση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ για τη γρήγορη επανεκκίνηση των εργασιών στους δύο αυτοκινητόδρομους.PelopsNews

Ικανοποίηση Τατούλη για την διάθεση 2.100.000 Ευρώ για την αποκατάσταση της παλαιάς Εθνικής Οδού Τρίπολης Καλαμάτας

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ερωτώμενος από δημοσιογράφο σχετικά με την απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ.Σταύρου Καλογιάννη για την διάθεση 2.100.000€ για την αποκατάσταση κατολίσθησης της παλαιάς εθνικής οδού Τρίπολης – Καλαμάτας στην έξοδο του οικισμού Δερβενίου δήλωσε:......


"Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την υλοποίηση της δέσμευσης της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΟΜΕΔΙ σε ότι αφορά την αντιμετώπιση των κατολισθητικών φαινομένων που παρουσιάστηκαν στην παλαιά εθνική οδό Μεγαλόπολη – Καλαμάτας στην έξοδο του Δερβενίου.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου πριν περίπου ένα χρόνο απευθυνόμενη στη ηγεσία του ΥΠΟΜΕΔΙ ζήτησε την χρηματοδότηση της οριστικής αποκατάστασης των απαιτούμενων παρεμβάσεων σύμφωνα με υφιστάμενη μελέτη που είχε συνταχθεί με ευθύνη του ΥΠΟΜΕΔΙ και η οποία παρέμενε ανενεργή επί διετία, αφότου είχε παρουσιασθεί το φαινόμενο.


Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Συνεδριάζει την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 19:00 το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας.
Την πρόσκληση ΄που υπογράφει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιάννης Λαλκαβούρας περιλαμβάνει τα παρακάτω θέματα προς συζήτηση και λήψη απόφασης για τα παρακάτω θέματα:
.........


1. Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος - Προϋπολογισμού, Δήμου Τριφυλίας οικ. έτους 2012.
2. Διαγραφή τελών από βεβαιωτικούς καταλόγους ύδρευσης Δ.Ε. Γαργαλιάνων.
3. Διαγραφή τελών από βεβαιωτικούς καταλόγους ύδρευσης, Δ.Ε. Φιλιατρών.
4. Εκλογή τακτικού μέλους της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Τριφυλίας, σε αντικατάσταση παραιτηθέντος.
5. Εκλογή νέου μέλους του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Φορέας Κοινωνικής Προστασίας– Αλληλεγγύης - Αθλητισμού Δήμου Τριφυλίας», σε αντικατάσταση παραιτηθέντος.
6. Ορισμός νέου αντιπροσώπου του Δήμου Τριφυλίας στο Δ.Σ. του Συνδέσμου Ύδρευσης Καπετάν Τέλος Άγρας», σε αντικατάσταση παραιτηθέντος.
7. Ορισμός νέου αναπληρωματικού μέλους της μειοψηφίας στην Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής Δήμου Τριφυλίας, σε αντικατάσταση παραιτηθέντος.
8. Ορισμός νέου μέλους της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δ/βθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Τριφυλίας, σε αντικατάσταση παραιτηθέντος.
9. Παραχώρηση θέσεων εμποροπανήγυρης Δ.Κ. Κυπαρισσίας, έτους 2012.
10. Λειτουργία εμποροπανήγυρης Δ.Κ. Γαργαλιάνων, έτους 2012 (έγκριση των αριθ. 132/2012 & 68/2012 αποφάσεων Οικονομικής Επιτροπής & Επιτροπής Ποιότητας Ζωής αντίστοιχα).
11. Κατάταξη σε κατηγορίες οριοθέτησης και καθορισμός όρων και περιορισμών δόμησης του οικισμού «Αγρίλη», Δ.Ε. Φιλιατρών, Δήμου Τριφυλίας.
12. Απόδοση λογαριασμού του 3ου χρηματικού εντάλματος προπληρωμής, ποσού 4.900,00 ευρώ, για κάλυψη δαπανών αλληλογραφίας του Δ. Τριφυλίας.
13. Επιστροφή χρημάτων στην Πουλοπούλου Ρεβέκκα του Δημ., κάτοικο Τ.Κ. Καμαρίου και στον Νικολακόπουλο Κων/νο του Δημ. , κάτοικο Τ.Κ. Αετού, λόγω εκ παραδρομής είσπραξής των.
14. Αίτηση Ανδρώνη Λυκούργου του Βασιλείου για μείωση μισθώματος στο δημοτικό ακίνητο «Κληροδότημα Κοκκώνη», Δ.Κ. Γαργαλιάνων (Έγκριση της αριθ. 131/2012 απόφασης Οικονομικής Επιτροπής).
15. Έγκριση της αριθ. 129/2012 απόφασης Οικονομικής Επιτροπής ως προς τη διαδικασία διαπραγμάτευσης των δρομολογίων μεταφοράς μαθητών Α/θμιας & Β/μιας Εκπαίδευσης Δ. Τριφυλίας, σχολ. έτους 2012-2013.
16. Ψήφιση δαπάνης για κάλυψη εξόδων πραγματοποίησης εκδήλωσης για την 69η Επέτειο του Ολοκαυτώματος, στην Τ.Κ. Αετού.
17. Καθορισμός ειδικοτήτων για την πρόσληψη προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου ανταποδοτικών υπηρεσιών.
18. Έγκριση της αριθ. 67/2012 απόφασης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής σχετικά με απαγόρευση διανυκτέρευσης και κατασκήνωσης στο πάρκο της οδού Ελ. Βενιζέλου, στην παραλία Δ.Κ. Κυπαρισσίας.

Τέλος στα επι πιστώσει φάρμακα και στην Μεσσηνία

Την αναστολή χορήγησης επι πιστώσει φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ αποφάσισε χθες ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μεσσηνίας στην συνέλευση τους.

Την ίδια απόφαση έχουν πάρει και άλλοι φαρμακευτικοί Σύλλογοι στην χώρα όπως και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.
Τα αιτήματα τους είναι:............

1. Την τακτοποίηση όλων των εξωσυμβατικών οφειλών του ΕΟΠΥΥ που φθάνουν πλέον τις 85 μέρες.

2. Την άμεση νομοθετική ρύθμιση του συμψηφισμού των υφισταμένων οφειλών καθώς και των όρων που αφορούν την υπαγωγή των φαρμακείων στον « ΤΕΙΡΕΣΙΑ»

3. Την άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ στο 0,6% του ΑΕΠ και την άμεση απόδοση των εισφορών των ασφαλιστικών ταμείων προς τον ΕΟΠΥΥ.

4. Την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου για τον τραπεζικό δανεισμό των φαρμακείων και την βελτίωση της ρευστότητας τους.

Μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου το νέο φορολογικό νομοσχέδιο – Τι θα περιλαμβάνει

Μέχρι και τα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται να είναι έτοιμο το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, επώδυνες –σε πολλές περιπτώσεις- αλλαγές. Στο νομοσχέδιο, αναμένεται να περιλαμβάνεται η κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, το νέο ποινολόγιο της εφορίας και των τελωνείων, αλλά και οι διατάξεις για την εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα πετρελαιοειδή, που θα οδηγήσει σε αύξηση του πετρελαίου θέρμανσης κατά περίπου 40 λεπτά στο λίτρο!
Ως ελάφρυνση προς τους φορολογούμενους, το ...........

υπουργείο Οικονομικών ευελπιστεί ότι στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνεται και πρόβλεψη για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% από 23% σήμερα.

Πληροφορίες που επικαλείται το «in.gr», αναφέρουν ότι στο νομοσχέδιο δεν θα περιληφθούν τελικά οι αλλαγές στη φορολογική κλίμακα, η κατάργηση των φοροαπαλλαγών, οι αλλαγές στη φορολογία ακινήτων κτλ.. Αντιθέτως, όλες αυτές οι αλλαγές θα περιληφθούν σε άλλο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους, για να εφαρμοστεί στην πλήρη του μορφή το 2013.
Σε κάθε περίπτωση, οι αλλαγές θα πρέπει να έχουν και την έγκριση της τρόικας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα από τα σενάρια που θα συζητηθούν, είναι η φορολόγηση των εισοδημάτων να γίνεται έπειτα από την αφαίρεση όλων των δαπανών, εξαιρουμένων των πληρωμών για ΔΕΗ, τηλεφωνία (σταθερή και κινητή), ύδρευση, απόκτηση ακινήτων, αυτοκινήτων κτλ.

Το ποσό που θα προκύπτει μετά την αφαίρεση όλων των καταναλωτικών δαπανών που θα προκύπτουν με αποδείξεις (χειρόγραφες ή μέσω της ηλεκτρονικής κάρτας αποδείξεων) θα φορολογείται στη συνέχεια με κλιμακωτούς συντελεστές που θα ξεκινούν από 20% - 25%.

Σε αυτή την περίπτωση, ουσιαστικά το αφορολόγητο των πολιτών θα ταυτίζεται με τις αποδείξεις που έχουν συγκεντρώσει. Όμως, θα υπάρχουν αρκετές «δικλείδες ασφαλείας», ώστε να μην μπορεί κάποιος να δηλώσει καταναλωτικές δαπάνες ίσες με το πραγματικό του εισόδημα και έτσι να μην πληρώσει ούτε ένα ευρώ φόρο. Ωστόσο, κάθε φορά που ο πολίτης θα ζητά απόδειξη για να αυξήσει το αφορολόγητό του, το κράτος θα έχει διπλό όφελος, καθώς και φόρο εισοδήματος θα επιβάλει στα καθαρά κέρδη του επιτηδευματία που εκδίδει την απόδειξη και ΦΠΑ θα εισπράττει.

Σχεδόν δεδομένο είναι ότι με το νέο νομοσχέδιο θα υπάρξει κατάργηση φοροαπαλλαγών, αλλαγές στα κλιμάκια φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων με πιθανή αύξηση του αφορολογήτου στις 8.000 ευρώ, καθώς και η παροχή κινήτρων για απόκτηση «φορολογικής κατοικίας» για οικονομικά εύρωστους αλλοδαπούς, με σκοπό ξένοι επιχειρηματίες να εγκαταστήσουν την φορολογικής έδρα τους στη χώρα μας.
Στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνεται επίσης η πλήρης εφαρμογή ηλεκτρονικού περιουσιολογίου για κινητή και ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης, αναμένεται να υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στη φορολογία των ακινήτων με την αντικατάσταση από το 2013, του χαρατσιού, αλλά και του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας από ενιαίο προοδευτικό φόρο ακινήτων. Η κυβέρνηση φέρεται επίσης να εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβαρύνεται με αυτοτελή φόρο η υπεραξία που θα προκύπτει από την πώληση ακινήτων ιδιωτών (για ποσά πάνω από κάποιο όριο), ενώ θα επανεξεταστεί και ο συντελεστής φόρου μεταβίβασης ακίνητων.

Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, το υπουργείο Οικονομικών έχει δεσμευτεί να μην αυξηθούν οι υφιστάμενες, αλλά να επεκταθεί η εφαρμογή του αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων σε όλες τις περιοχές που ακόμη δεν ισχύει.

Eklogika.gr

Ηλιοβασίλεμα στον Αγιαννάκη Φιλιατρών [ VIDEO ]

Ενα πολύ μαγευτικό ηλιοβασίλεμα μας έστειλε ο συνεργάτης μας, ο Πρώην διαχειριστής μας που τράβηξε σήμερα το απόγευμα στον Αγιαννάκη Φιλιατρών.

Το μοναδικό που εχει αυτό το video είναι προς το τέλος του (όπως μας ενημερώνει) καθώς την ωρα που δύει ο ήλιος Ενα πλοίο περνά και ενώ θέλει λίγο για να χαθεί ο ήλιος το πλοίο περνά μπροστά του και φαίνεται σαν να κλείνει αυλαία στο ηλιοβασίλεμα.

Η στιγμή είναι μοναδική και ..........

εξαιρετικά σπάνιο το Timing με το πλοίο.

Αξίζει να το δείτε και να το ξαναδείτε.

ΑΠΟΚΛEΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS.
To VIDEO είναι διαθέσιμο και σε High Definition [ HD ] (ρύθμιση από το γρανάζι στην κατω μπάρα του video)Μεσσηνιακές εφημερίδες της 30ης Αυγούστου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Διαβάστε στο θάρρος της Μεσσηνίας

ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΩΝ ΥΠΑΙΤΙΩΝ ΖΗΤΑ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Μεγάλη φωτιά χθες αναστάτωσε την Πυλία
Επικίνδυνη πυρκαγιά και στη Σάντοβα

Μπαράζ πυρκαγιών ξανά χθες για τη Μεσσηνία, με φλόγες να ξεπηδούν τέσσερις ..........

φορές σε ισάριθμα σημεία στη Μεσσήνη, στα Πάταρα Κορώνης και το απόγευμα σε Παλιό Σουληνάρι και Σάντοβα.

Η πυρκαγιά στο Παλιό Σουληνάρι Πυλίας πήρε γρήγορα διαστάσεις, πάνω στην πλαγιά του βουνού, ενώ ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις είχαν σπεύσει στην περιοχή ακόμα και από Τρίπολη και Μεγαλόπολη. Λίγο νωρίτερα, οι πυροσβέστες κατάφεραν να σβήσουν έγκαιρα πυρκαγιά στη Σάντοβα.

Διαβάστε στην ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ για τους μεγάλους οδικούς άξονες της Πελοποννήσου, προβάλλει σήμερα στο πρώτο θέμα η εφημερίδα «ΦΩΝΗ».
Όπως προκύπτει από τον πρώτο τίτλο: «ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΝΕΙ το κούρεμα η Ολυμπία Οδός», ενώ σημαντικές και αξιόπιστες πληροφορίες βλέπουν το φως για Περιμετρικό Καλαμάτας και Τσακώνα – Καλό Νερό.

Διαβάστε ακόμη στη σημερινή «ΦΩΝΗ»
● ΛΥΣΕΙΣ από Σαμαρά για να μη βάλουν λουκέτο οι Δήμοι. Τι συζητήθηκε και τι αποφασίστηκε στη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με την ΚΕΔΕ στο Μαξίμου.
● ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ στο Καλό Νερό ομόφωνα υπέρ της αντιδιαβρωτικής προστασίας των ακτών, με υπαινιγμούς για σκοπιμότητες και συμφέροντα που φρενάρουν τις εξελίξεις για την ωρίμανση των διαδικασιών. Ανοιχτό το ενδεχόμενο για κινητοποιήσεις από τον πρόεδρο των Καλονεριτών Δημ. Παπακωνσταντόπουλο.
● ΤΙΣ ΘΕΤΙΚΕΣ αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη Μεσσηνία ανάλυσε χθες σε συνέντευξή του ο Παν. Αλευράς.
● ΤΙ ΕΙΠΕ για πυρκαγιές και το βαμμένο ηλιέλαιο, που πούλαγαν για έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, στη Βόρεια Ελλάδα.
● ΕΝΤΟΣ του 2012 το στρατόπεδο Καλαμάτας θα επαναλειτουργήσει για το Στρατό.
● Η ΠΡΩΤΗ έξοδος Αγγελάκα στην Τρίπολη, συναντήσεις με εκπροσώπους Αρχών, δήμαρχο και περιφερειάρχη.
● ΠΥΡΕΤΟΣ στο Δήμο Μεσσήνης για την ετοιμασία του σχολείων εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς.
● ΤΟ Τ.Σ. Γαργαλιάνων προτείνει νέο δήμο, χωρίς προσδιορισμό ορίων, κάτι που διχάζει πάλι την Τριφυλία!
● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά ειδήσεις, μόνιμες, στήλες, άρθρα, σχόλια, παρεμβάσεις, αθλητικά, πολιτισμός και αγγελίες στη σημερινή «ΦΩΝΗ».

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» πρωί – πρωί στα περίπτερα. Έγκυρη ενημέρωση, δυναμική παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο!... Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ»! Μόνο κέρδος θα έχετε γνωρίζοντας τι συμβαίνει γύρω σας!!!

Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012

Δικαστικοί λειτουργοί: Δεν θα δεχθούμε μειώσεις των αποδοχών μας

Την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο μείωσης των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών, εκφράζουν οι Δικαστικές Ενώσεις, οι οποίες με ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι κάτι τέτοιο αντίκειται στο Σύνταγμα.

Στην συγκεκριμένη ανακοίνωση τονίζεται ............

πως μείωση των αποδοχών θα προκαλέσει δυσλειτουργίες στην ποιοτική απονομή της Δικαιοσύνης, και δηλώνουν παράλληλα, ότι θα αποτρέψουν με κάθε νόμιμο τρόπο την υποβάθμιση τόσο των λειτουργών όσο και της απονομής Δικαιοσύνης.

Επίσης, ζητούν συνάντηση με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση προκειμένου να αναπτύξουν και πάλι τις θέσεις τους και ενημερώνουν ότι αποφασίστηκε συνάντηση των Διοικητικών Συμβουλίων όλων των Ενώσεων για να προσδιοριστεί η περαιτέρω στάση του κλάδου.

«Η οποιαδήποτε περαιτέρω μείωση των αποδοχών μας, η οποία καταλήγει σε συνολική περικοπή ποσοστού άνω του 50%, αντίκειται στο Σύνταγμα, διότι οι αποδοχές των Δικαστικών Λειτουργών παύουν να είναι ανάλογες με το Λειτούργημά τους και δεν εξασφαλίζουν την αξιοπρεπή διαβίωσή τους, κυρίως στον πρώτο και δεύτερο βαθμό» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Τονίζεται ότι, παρά τη Συνταγματική Προστασία, «οι αποδοχές μας έχουν, μέχρι σήμερα, μειωθεί, σε ποσοστό 40%, χωρίς να συνυπολογίζεται η επ' αόριστον αναστολή των μισθολογικών προαγωγών (ωριμάνσεων), και χορήγησης του χρονοεπιδόματος».

Στην ανακοίνωση των Δικαστικών Λειτουργών επισημαίνεται επίσης ότι έχουν ήδη αναπτυχθεί οι θέσεις του κλάδου κατά τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν, την 21η Αυγούστου, με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Υπογραμμίζουν, επίσης, ότι «έχουν ήδη προταθεί ισοδύναμα μέτρα, τα οποία υπερκαλύπτουν το απαιτούμενο ποσό και εκφράζουμε την απορία μας για την απόρριψή τους».

«Δηλώνουμε ότι, δεν είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχθούμε ούτε την υποβάθμιση των Δικαστικών Λειτουργών, ούτε και την υποβάθμιση της ποιοτικής απονομής της Δικαιοσύνης, τα οποία θα αποτρέψουμε με κάθε νόμιμο τρόπο. Αποφασίσθηκε ήδη συνάντηση των Διοικητικών Συμβουλίων όλων των Δικαστικών Ενώσεων, για να ληφθεί απόφαση από κοινού για την περαιτέρω στάση μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι πρόεδροι της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών Συμβουλίου της Επικρατείας, της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου και της Ένωσης Μελών Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

iefhmerida

Ποιά ζητήματα έθεσαν οι γιατροί του ΙΚΑ στο υπουργείο Υγείας.

Την άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ με την επαναφορά της στο 0,6% του ΑΕΠ, την παρέμβαση στον ΑΣΕΠ, ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της προκήρυξης για την πλήρωση θέσεων μονίμων γιατρών και οδοντιάτρων και τη ρύθμιση του μισθολογίου του των γιατρών δια νόμου ζήτησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΙΚΑ σε συνάντηση με το αναπληρωτή Υγείας Μάριο Σαλμά.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ), συγκεκριμένα ζήτησαν:............


1) Την επαρκή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ασφαλισμένων αλλά και να ικανοποιήσει άμεσα τις δικαιολογημένες οικονομικές απαιτήσεις των παρόχων υγείας. Άμεση επαναφορά στο 0,6% του ΑΕΠ, όπως ήταν ο αρχικός προσδιορισμός με προοπτική να φτάσει σταδιακά στο 1% του ΑΕΠ, για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά του.

2) Ενίσχυση με κάθε τρόπο των μονάδων υγείας του ΕΟΠΥΥ με επιστημονικό προσωπικό και διατήρηση τω δημόσιων δομών της υγείας και κυρίως των εργαστηρίων (βιοπαθολογικών, οδοντοτεχνικών, κλπ) ώστε να μην αναγκάζονται οι ασφαλισμένοι, να επισκέπτονται ιδιώτες και να επιβαρύνονται για απλές παρακλινικές εξετάσεις με 15%. Ήδη, έχουν πληρώσει το κοινωνικό δίκτυο των πολυιατρείων διαχρονικά, με υψηλότατο ασφάλιστρο και δικαιολογημένα απαιτούν να μην υφίστανται πρόσθετες επιβαρύνσεις.

3) Για την προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών όσων δεν έχουν πάρει, ζητήσαμε να γίνει μέσω των διευθυντών των υγειονομικών μονάδων. Εδώ, υπενθυμίζουμε τη σταθερή και αμετακίνητη θέση μας, ότι είναι υποχρέωση της πολιτείας να εξασφαλίσει την κατάλληλη ηλεκτρονική υποδομή, την εκπαίδευση, τη γραμματειακή υποστήριξη αλλά και τα αναλώσιμα ώστε να υπάρξει προσβάσιμη και ασφαλής ηλεκτρονική συνταγοράφηση.

Η πρόταση προς τον Υπουργό, ήταν για όσους δεν έχουν την δυνατότητα χρησιμοποίησης υπολογιστών, να προσληφθούν μέσω του ΟΑΕΔ υπάλληλοι για να αποτελέσουν το έμψυχο υλικό της γραμματειακής υποστήριξης.

4) Για τα ΚΕΠΑ. Άμεση λειτουργία μέσα από τον ΕΟΠΥΥ με διαφορετικό τρόπο, χωρίς την αποδιοργάνωση των υγειονομικών μονάδων. Είναι απαραίτητο η ευθύνη της λειτουργίας να μεταβιβαστεί άμεσα στον ΕΟΠΥΥ και να εξευρεθούν τρόποι λειτουργίας των υγειονομικών επιτροπών, χωρίς την εξόντωση των γιατρών που τις στελεχώνουν και με πλήρη κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

5) Παρέμβαση στον ΑΣΕΠ, ώστε να επιταχυνθούν και ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της προκήρυξης για την πλήρωση 1.860 θέσεων μονίμων γιατρών και οδοντιάτρων

6) Άμεση εφαρμογή του επιστημονικού βαθμολογίου. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την καθυστέρηση που εκθέτει την πολιτεία.

7) Να ρυθμιστεί το μισθολόγιο των γιατρών δια νόμου, σύμφωνα και με τον Ν. 4024 ώστε να μπορούν να καταβάλλονται οι αποδοχές των υπηρετούντων γιατρών και οδοντιάτρων και να αποδίδεται και το επίδομα ευθύνης. Ήδη οι μειώσεις που έχουμε υποστεί οδηγούν σε μισθολογική εξαθλίωση.

8) Τέλος ζητάμε να αποσυρθεί άμεσα το υπ. αριθμ. 921/ 28-8-2012 έγγραφο του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Βουδούρη, με το οποίο ζητάει να στελεχωθεί η γραμματεία των τηλεφωνικών ραντεβού (πρώην 184) με προσωπικό που υπηρετεί στις υγειονομικές μονάδες. Θεωρούμε ότι είναι αποκλειστική ευθύνη των εταιριών διαχείρισης των τηλεφωνικών ραντεβού και σε καμία περίπτωση δε θα επιτρέψουμε την υποβάθμιση του προσωπικού που υπηρετεί στα πολυιατρεία με την ενασχόληση τους με αλλότρια καθήκοντα.

«Δηλώνουμε, ότι επιδιώκουμε μέσα από συνεργασία και διάλογο να έχουμε αποτελέσματα για τον κλάδο σε μία δύσκολη εποχή που δοκιμάζονται οι αντοχές της κοινωνίας και η κοινωνική συνοχή, αλλά είμαστε διατεθειμένοι να συγκρουστούμε αν μικροπολιτικές λογικές πρυτανεύσουν και οι αποφάσεις οδηγήσουν στην περαιτέρω υποβάθμιση της περίθαλψης. Δεν επιδιώκουμε την αναταραχή και την αναστάτωση, αντιλαμβανόμαστε τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, αλλά δε θα συναινέσουμε σε πολιτικές που απουσιάζουν κοινωνικά κριτήρια και ευαισθησίες. Η ιστορία των αγώνων μας για την περίθαλψη και οι συγκρούσεις μας για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας αποτελούν το καλύτερο δείγμα γραφής για όσους επιδιώκουν να δοκιμάσουν τις αντοχές μας», σημειώνουν οι γιατροί στην ανακοίνωσή τους.

Reporter

Στην Πειραιώς και η Geniki Bank;

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες οι συζητήσεις ανάμεσα στην Τράπεζα Πειραιώς και την Societe General προκειμένου η ελληνική τράπεζα να αποκτήσει τη θυγατρική του γαλλικού ομίλου Geniki Bank. Μάλιστα πηγές αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο deal θα προηγηθεί του εδώ και καιρό συζητούμενου βασικού ελληνο-γαλλικού deal που αφορά στην πώληση της Εμπορικής Τράπεζας.

Εφόσον, λοιπόν δεν παρουσιαστεί κάποια απρόοπτη ...........

εμπλοκή οι δύο πλευρές θα καταλήξουν σε συμφωνία μέσα στις επόμενες ημέρες

Λεπτομέρειες για τη συμφωνία δεν υπάρχουν, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι το σχέδιο προβλέπει απορρόφηση της Geniki Bank από την Πειραιώς με τη Societe Generale να αποκτά μειοψηφική συμμετοχή στην Τράπεζα Πειραιώς.

Το deal με τη Geniki θα είναι η δεύτερη κατά σειρά κίνηση της Πειραιώς , μετά την απόκτηση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας. Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας θα ενισχυθούν περαιτέρω τα μεγέθη της Τράπεζας Πειραιώς, ενώ μεταξύ των μετόχων της θα συμπεριλάβει ένα διεθνή τραπεζικό κολοσσό, όπως η Societe Generale. Σημειώνεται ότι η Τράπεζα της Ελλάδος έχει ζητήσει από τη Societe Generale (όπως έγινε και στην περίπτωση της Credit Agricole) να ενισχύσει κεφαλαιακά τη Geniki και να καλύψει το κενό χρηματοδότησης (funding gap) για να προχωρήσει σε συμφωνία πώλησης.

Να σημειώσουμε ότι βάση των στοιχείων του δευτέρου τριμήνου, η Geniki Bank στις 30 Ιουνίου διέθετε συνολικό χαρτοφυλάκιο δανείων 2,15 δισ. ευρώ και καταθέσεις 2,02 δισ. ευρώ με το δείκτη δανείων προς καταθέσεις να διαμορφώνεται στο 106,4%. Σημειώνεται πως στο τέλος Μαρτίου η τράπεζα είχε χαρτοφυλάκιο δανείων 2,47 δισ. ευρώ και καταθέσεις 1,94 δισ. ευρώ με το σχετικό δείκτη να διαμορφώνεται στο 127,7%, ενώ το τέλος του 2011 είχε δάνεια ύψους 2,62 δισ. ευρώ και καταθέσεις 1,83 δισ. ευρώ κι έτσι η σχέση των δύο ήταν 143,5%.

Η βελτιωμένη εικόνα αποδίδεται στην απόφαση της μητρικής να «αγοράσει» δάνεια από τη θυγατρική της τονώνοντας τη ρευστότητά της. Έτσι η τράπεζα έχει μειώσει το χαρτοφυλάκιο των δανείων που εκκρεμούν (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν εξυπηρετούνται) κατά 34,2%, όταν στρατηγική της για την ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης είναι η αύξηση των χορηγήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση της Societe General έχει «μηδενίσει» τη χρηματοδότηση της Geniki, η οποία λαμβάνει χρηματοδότηση από τον ELA. Με την πρόσφατη κίνηση να μεταβιβάσει στη μητρική της δάνεια, ομολογιακά και μη, προς επιχειρήσεις, η Geniki κλείνει τη διαφορά μεταξύ δανείων και καταθέσεων και βελτιώνει τη ρευστότητα και τα κεφάλαιά της.

iefimerida.gr

Φιλιατρά: Τελέστηκε ο Εσπερινός και η Αρτοκλασία στον Αγιαννάκη.

Τελέστηκε χθες το απόγευμα από τον πατέρα Ιωάννη Λιακόσταυρο, ο Εσπερινός και η Αρτοκλασία στο εξωκλήσι του Αγίου Ιωάννη (Αγιαννάκη) στον Λαγκούβαρδο Φιλιατρών.
Ο κόσμος που παρευρέθηκε ήταν πολύς όπου με ευλάβεια παρακολούθησε τον εσπερινό ενώ μετά τα μέλη του Συλλόγου Ανω και Κάτω Λαγκουβάρδου έδωσαν κέρασμα στον κόσμο.
Σήμερα το πρωί τελέστηκε Θεία λειτουργία στο γραφικό εξωκλήσι από τον Πατέρα Ιωάννη Λιακόσταυρο.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες και video από τον ............

χθεσινό εσπερινό και αρτοκλασία.
κλικ για μεγάλο μέγεθος