Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Μυστική δημοσκόπηση κόλαφος για συγκυβέρνηση-ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτικό σεισμό προκαλεί μυστική δημοσκόπηση που έχει στα χέρια του το Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Παρόν» τόσο η τρικομματική κυβέρνηση όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση, γεγονός που επιβεβαιώνει τη δυσφορία του κόσμου για το πολιτικό μας σύστημα.

Η δημοσκόπηση κόλαφος εμφανίζει τη ΝΔ να κινείται σε επίπεδα του 12%, τον ΣΥΡΙΖΑ στο 15%, το ΠΑΣΟΚ στο 6% και «εξαφανισμένη» τη ΔΗΜΑΡ.
Τα αποτελέσματα του γκάλοπ προκάλεσαν ............

σοκ τόσο στον πρωθυπουργό, όσο και στους στενούς του συνεργάτες και με συνοπτικές διαδικασίες αποφάσισαν να την κρατήσουν στα συρτάρια. Θα κλάψουν μανούλες....

radio936

Φάρμακα τέλος από 1η Σεπτεμβρίου για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ...

Αναστολή από την 1η Σεπτεμβρίου της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) αποφάσισε χθες η γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).Η ... εφαρμογή αυτής της απόφασης σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι, για άλλη μια φορά, θα κληθούν να πληρώσουν από την τσέπη τους τα φάρμακά.

Οι εκπρόσωποι των φαρμακευτικών συλλόγων .........

δεν πείσθηκαν από τις δεσμεύσεις του προέδρου του ΕΟΠΥΥ ,Γεράσιμου Βουδούρη, ότι θα συνεχισθεί η ροή χρημάτων προς τους λογαριασμούς τους, ώστε έως την ερχόμενη Πέμπτη να έχουν αποπληρωθεί οι συνταγές που εκτελέσθηκαν το Μάιο.
Οι φαρμακοποιοί διεκδικούν:

Τακτοποίηση όλων των εξωσυμβατικών οφειλών του ΕΟΠΥΥ που φθάνουν πλέον τις 85 μέρες.
Άμεση νομοθετική ρύθμιση του συμψηφισμού των υφισταμένων οφειλών, καθώς και των όρων που αφορούν την υπαγωγή των φαρμακείων στον «Τειρεσία».
Άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ στο 0,6% του ΑΕΠ και την άμεση απόδοση των εισφορών των ασφαλιστικών ταμείων προς τον ΕΟΠΥΥ.
Εγγύηση του ελληνικού δημοσίου για τραπεζικό δανεισμό των φαρμακείων και βελτίωση της ρευστότητας τους.

No News News

Νίκος Παναγιωτόπουλος: "Λουκάνικα Φιλιατρών" με γεύσεις από όλη την Ελλάδα

Με γεύσεις που υπηρετούν την παράδοση της περιοχής εδώ και πολλές δεκαετίες αλλά και γεύσεις που κανείς συναντά σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, τα "Λουκάνικα Φιλιατρών" του Νίκου Παναγιωτόπουλου προσφέρουν μοναδικές γαστρονομικές απολαύσεις.
Γεύσεις που μέσα τους κρύβουν την .............

παράδοση της περιοχής των Φιλιατρών τόσο σε λουκάνικα όσο και σε παστό, αλλά και γεύσεις που έχουν επιλεγεί από το Μέτσοβο, την Θεσσαλία και την Μακεδονία σε διάφορους τύπους λουκάνικων, περιλαμβάνονται στην γκάμα των προϊόντων.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα του ασχολήθηκε με το οικογενειακό κρεοπωλείο αλλά καθώς -από ό,τι φαίνεται- είναι ένα ανήσυχο και επιχειρηματικό πνεύμα, δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτό. Ετσι το λουκάνικο που παρασκεύαζαν, στάθηκε η αφορμή το 2008 να δημιουργήσει το αλλαντοποιείο και να φτιάξει τα "Λουκάνικα Φιλιατρών" με βασικό προϊόν το παραδοσιακό χωριάτικο λουκάνικο που φτιάχνει η περιοχή και σιγά - σιγά να προστεθούν και τα άλλα προϊόντα.
Οπως μας εξηγεί και ο ίδιος ο κ. Παναγιωτόπουλος, το 2008 πάρθηκε η απόφαση για αυτή την επιχειρηματική κίνηση και έτσι την ξεκίνησε με παραδοσιακό λουκάνικο, παστό και καπνιστό, στην αρχή δειλά – δειλά με μικρές ποσότητες, οι οποίες όμως συνεχώς αυξανόταν αφού υπήρχε μεγάλη ανταπόκριση από το καταναλωτικό κοινό. Ετσι η επιχείρηση χρόνο με το χρόνο έχει ανοδική πορεία, χωρίς όμως σε τίποτα να επηρεάσει τον αρχικό τρόπο παραγωγής και την ποιότητα.

Ο ίδιος ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, όμως μας είπε, πιστεύει ότι αυτή η καλή πορεία οφείλεται στο γεγονός ότι τηρείται η παράδοση σε ό,τι έχει να κάνει με το κάπνισμα που γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο, με ξύλα και όχι με πριονίδι όπως εφαρμόζεται κατά κόρον. "Τη νοστιμιά του ξύλου δεν μπορεί να την δώσει τίποτα άλλο ούτε να το αντικαταστήσει τίποτα", μας τόνισε.
Παράλληλα όμως δεν έμεινε μόνο στην παραδοσιακή συνταγή αλλά αναζήτησε συνταγές και γεύσεις από όλη την Ελλάδα τις οποίες και δοκίμασε κάνοντας όμως πολλούς πειραματισμούς μέχρι να καταλήξει στην τελική συνταγή για το κάθε λουκάνικο.
Πειραματισμοί που σε πολλές περιπτώσεις διήρκεσαν μέχρι και 1,5 χρόνο μέχρι να βγει στην αγορά και την κατανάλωση. Ετσι έγιναν πολλές δοκιμές από τον κόσμο, ακόμη και ερωτηματολόγιο υπήρξε και φυσικά ψήθηκαν πολλά λουκάνικα σε διάφορες παραλλαγές ώστε να επιλεγεί αυτό που θα έκανε το κοινό να το προτιμήσει.

Σήμερα η αμιγώς οικογενειακή επιχείρηση η οποία αποτελείται από το αλλαντοποιείο που βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου Φιλιατρών και το κρεοπωλείο στον πεζόδρομο της πόλης, έχει να προσφέρει στο καταναλωτικό κοινό μια γκάμα από προϊόντα:
- Το χωριάτικο λουκάνικο που φτιάχνεται στα Φιλιατρά, το οποίο εξακολουθούν και φτιάχνουν σήμερα όπως εδώ και 40 χρόνια.
- Το διπλέτο που περιλαμβάνει δύο είδη κρέατος, χοιρινό και μοσχάρι, το οποίο συμπληρώνουν καπερνέ, σοβιγιόν και γραβιέρα με μια συνταγή που έρχεται από το Μέτσοβο.
- Το χοιρινό με πράσο με συνταγή από την Θεσσαλία.
- Το πικάντικο με λιαστή ντομάτα, πικάντικο, με σκόρδο με συνταγές από την Μακεδονία.
- Το λουκάνικο κοτόπουλο με φρέσκο κρεμμύδι, λευκό κρασί και λευκό πιπέρι.
- Το παραδοσιακό φιλιατρινό παστό με ελαιόλαδο και το χοιρινό καπνιστό το οποίο ωριμάζει μόνο με τον καπνό όπου μένει για 24 ώρες.

Τα συγκεκριμένα προϊόντα κανείς μπορεί να τα βρει και να τα αγοράσει εκτός από το κρεοπωλείο των Φιλιατρών σε όλη την Τριφυλία, την Πυλία και την Ζαχάρω, σε σούπερ μάρκετ και σημεία πώλησης τροφίμων και κρεάτων.
Στόχος της επιχείρησης, όπως μας τονίζει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, είναι να κρατήσουν σταθερή την ποιότητά τους και για να γίνει αυτό σημαίνει όχι μεγάλες ποσότητες ώστε η παραγωγή να ελέγχεται απόλυτα και να γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο.

Εξάλλου αυτός ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που απορρίφθηκε πρόταση συνεργασίας με μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ, καθώς η ποσότητα παραγωγής θα έπρεπε να εκτιναχθεί σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα παραγωγής. Με γνώμονα όμως την ποιότητα και την παράδοση από τον ίδιο επιλέχθηκε να διατηρήσουν την παραγωγή τους σε απόλυτα ελεγχόμενα μεγέθη έτσι ώστε κάθε βήμα να είναι σταθερό και σίγουρο για την διασφάλιση της ποιότητας.

Στοιχεία της επιχείρησης
"Λουκάνικα Φιλιατρών"
Νίκος Παναγιωτόπουλος
Αλλαντοποιείο Φιλιατρά
Κρεοπωλείο
Πεζόδρομος Φιλιατρών
Τηλ. 27610 32194

Το πρώτο πρατήριο υγραερίου στην Καλαμάτα ανακούφισε οδηγούς αυτοκινήτων

Συνεχώς έδαφος κερδίζει το υγραέριο στα αυτοκίνητα, αφού πλέον έχει το μισό κόστος σε σχέση με τη βενζίνη. Στην Αθήνα και ιδιαίτερα στη Μακεδονία είναι διαδεδομένο, ενώ τα πρώτα βήματα έχουν γίνει και στη Μεσσηνία. Πολλοί είναι αυτοί που μετατρέπουν τα αυτοκίνητά τους, ώστε να λειτουργούν και με υγραέριο, ενώ ακόμα περισσότεροι είναι όσοι το σχεδιάζουν.
Μέχρι πρόσφατα, πάντως, όποιος είχε υγραέριο στο αυτοκίνητο έπρεπε να «ξενιτεύεται» για να το γεμίσει.
Παλαιότερα εκτός Μεσσηνίας και τελευταία, στο ............

μοναδικό πρατήριο που διέθεσε υγραέριο, στους Γαργαλιάνους.

Από τα τέλη Ιουλίου, ωστόσο, υγραέριο υπάρχει και σε πρατήριο της Καλαμάτας και, μάλιστα, οδηγοί από γειτονικούς νομούς, όπως η Λακωνία, επισκέπτονται γι’ αυτό το λόγο τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Το πρώτο πρατήριο

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του πρατηρίου στην οδό Κρήτης, Δημήτρη Κατσαρό, από τις 26 Ιουλίου άρχισε η διάθεση του υγραερίου και στην Καλαμάτα. Μάλιστα, όπως είπε, υπήρξε μεγάλη ταλαιπωρία και πίεση μέχρι να καταφέρει να ολοκληρώσει όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες για την τοποθέτηση αντλίας υγραερίου.
Σχετικά με την αύξηση στη χρήση υγραερίου, παρατήρησε: «Πιστεύω ότι υπάρχει άνοδος 5% -8% το χρόνο. Κι όσο αυξάνει η τιμή της βενζίνης, τόσο ο κόσμος θα στρέφεται στο υγραέριο. Είναι 50% οικονομία σε καύσιμο. Αυτό φάνηκε φέτος έντονα, αφού το 80% των τουριστών από Αθήνα και περιοχές της Μακεδονίας είχαν υγραέριο στα αυτοκίνητά τους. Και ως επιχείρηση ανακουφίστηκα, διότι δέχτηκα πολύ καλά σχόλια από τουρίστες που δεν έβρισκαν υγραέριο. Μέχρι και από Σπάρτη και Γύθειο έρχονται για να γεμίσουν τα αυτοκίνητά τους. Τα έξοδά τους ήταν τα μισά και τα υπόλοιπα χρήματα έμεναν στην Καλαμάτα, σε εστιατόρια, καφετέριες κ.α. Αυτό ήταν όφελος για τους επαγγελματίες της περιοχής μας. Καλό θα ήταν να βάλουν υγραέριο κι άλλοι συνάδελφοι, διότι η πόλη μας το έχει ανάγκη».

Κατά τον ίδιο, το υγραέριο είναι απολύτως ασφαλές, περισσότερο και από τη βενζίνη, διότι όλα λειτουργούν με αισθητήρες και συστήματα ασφαλείας, τόσο για το αυτοκίνητο όσο και για το πρατήριο.
Ολοκληρώνοντας είπε ότι στην Καλαμάτα υπάρχουν καλά συνεργεία για μετατροπή, περίπου στα πέντε, πιστοποιημένα από το υπουργείο.

Μεγάλη οικονομία

Ο κ. Γιώργος Παπάζογλου, που σταμάτησε στο πρατήριο για να βάλει υγραέριο, έχει έρθει από την Αθήνα για διακοπές στη Μεσσηνία, ενώ κάνει και πολλά ταξίδια στη Μακεδονία: «Είναι πολύ φθηνό το υγραέριο. Στα μισά της βενζίνης. Το μόνο πρόβλημα ήταν στην Πελοπόννησο που υπήρχαν μόνο δύο βενζινάδικα με υγραέριο, ένα στην Τρίπολη και ένα στην Πάτρα. Αν ερχόμασταν, αναγκαζόμασταν να κάνουμε το μισό ταξίδι με βενζίνη Τώρα, λύθηκε το πρόβλημα».
Ο ίδιος έχει βάλει υγραέριο στο αυτοκίνητο εδώ και 1,5 χρόνο και δεν έχει αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. Όπως μας είπε, στην Αθήνα είναι πιο διαδεδομένο, ενώ σε ό,τι αφορά την τιμή, στη Μακεδονία είναι πιο φθηνό. Εκεί, τιμάται μεταξύ 74-76 λεπτά το λίτρο, ενώ στην Αθήνα 85-86 λεπτά.

Εδώ και τρεις, τέσσερις μήνες έχει κάνει τη μετατροπή ο κ. Λάμπρος Αγγελόπουλος από την Καλαμάτα: «Είναι πολύ μεγάλη οικονομία, ιδιαίτερα σε αυτοκίνητα μεγάλων κυβικών, όπου η κατανάλωση είναι μεγαλύτερη. Είναι η μισή τιμή και για μένα πλέον είναι το μοναδικό καύσιμο που συμφέρει. Είναι ασφαλέστατο, περνάει από πιστοποιήσεις και έλεγχο από ΚΤΕΟ. Τώρα που άνοιξε και πρατήριο στην Καλαμάτα, είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα».

Για μεγάλη οικονομία μίλησε και επισκέπτης της περιοχής μας από τη Θεσσαλονίκη. Εκεί, όπως είπε, είναι παρά πολλά τα αυτοκίνητα που έχουν κάνει μετατροπή, αλλά εντός Θεσσαλονίκης η τιμή είναι πιο ακριβή.

Θάρρος

Απάντηση του βουλευτή της Χ.Α Δημήτρη Κουκούτση για το περιστατικό στο προαύλιο της Βουλής.

Από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Μεσσηνίας της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Κουκούτση σχετικά με το επεισόδιο που έλαβε χώρα στον προαύλιο χώρο της Βουλής την Παρασκευή το απόγευμα σας ενημερώνουμε τα κάτωθι:

Ο βουλευτής Μεσσηνίας της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης έκανε ότι θα έπρεπε να είχαν κάνει προ πολλού άλλοι βουλευτές των άλλων κομμάτων. Πέταξε με τις κλοτσιές από το ελληνικό κοινοβούλιο τον εμπριστή και όχι μόνο της "Μαρφιν" αρχηγό της Ανταρσίας Κωσταντίνου και τον πρόεδρο των "λαθροπακιστανών" και καταζητούμενο με διεθνές ένταλμα σύλληψης της Ιντερπόλ για διακίνηση "λαθρομεταναστών" Αslam.
Ποιός είναι ο Αslam που απειλεί με πόλεμο τους ........

Ελληνες;
Ποιός είναι o Αslam που βάζει τους "λαθρομετανάστες" να βεβηλώνουν τον Αγνωστο Στρατιώτη;
Από πότε η "λαθρομετανάστες" έχουν δικαίωμα να διαδηλώνουν κατά παράβαση του Συντάγματος και να φτιάχνουν συλλόγους ενώ δεν είναι νόμιμοι στη χώρα;
Πώς πήρε ο Αslam κόκκινη κάρτα από το Αλλοδαπών ενώ ήταν καταζητούμενος με διεθνές ένταλμα όχι για τις "ιδέες του" αλλά για διακίνηση "λαθρομεταναστών";

Κύριε Δένδια ξέρετε τίποτα; Μάλλον όχι. Μάλλον να κάνουμε επερώτηση για να μάθει ο κόσμος την αλήθεια.
Οσο για την "καλή μας" συνάδελφο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Β. Κατριβάνου, της ευχόμαστε περαστικά. Οχι γιατί είναι άρρωστη αλλά γιατί έχει χάσει την επαφή με το πολιτικό περιβάλλον του σήμερα. Δεν έχει αντιληφθεί τίποτα, δεν έχει αντιληφθεί ότι οι καιροί άλλαξαν. Οι "Εθνικιστές" είναι και μέσα και έξω από το κοινοβούλιο και θα παρεμβαίνουν παντού.
Εμπρός να πάρουμε την κατάσταση στα "χέρια μας" και να "καθαρίσουμε" τη χώρα από την "λατθρομετανάστευση".
Χρυσή Αυγή παντού να ξεβρωμίσει ο τόπος.

Αναγνώστης του enikos.gr από τον Λαγκούβαρδο Φιλιατρών



Την υπέροχη παραλία Λαγκουβάρδο στα Φιλιατρά Μεσσηνίας, μας έστειλε αναγνώστης του enikos.gr

Στείλτε μας και τις δικές σας φωτογραφίες ή και video από τις καλοκαιρινές σας Διακοπές, πείτε μας αν πήγατε κάπου και που πήγατε.
Θα χαρούμε πολύ να τις δημοσιεύσουμε.

E-mail επικοινωνίας: FiliatraNews@gmail.com


Κουκούτσης κατά Πακιστανών και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Όλα ξεκίνησαν όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου, μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο Αθήνας Πέτρο Κωνσταντίνου και τον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας Τζαβέντ Ασλάμ, μετά το χθεσινό Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο μπήκαν στη Βουλή για την επίδοση σχετικού ψηφίσματος στον Ε.Μειμαράκη Όπως αναφέρει το alterthess.gr, κατά την έξοδο τους από τους κοινοβούλιο και ενώ βρίσκονταν ακόμη στο προαύλιο της βουλής δέχτηκαν τη βίαιη επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μεσσηνίας Δημήτρη Κουκούτση, ο οποίος αφού όρμηξε εναντίον των κ.Ασλάμ και Κωνσταντίνου, προπηλάκισε και τη βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ που παρενέβη.

Εντύπωση προκαλεί όμως και η αντίδραση των ............

αστυνομικών της βουλής που παρατηρούσαν ατάραχοι τον Χρυσαυγίτη τραμπούκο βουλευτή να επιτίθεται σε βουλευτή και δημοτικό σύμβουλο, ενώ ενήργησαν μόνο ο όταν ο Κουκούτσης επιχείρησε να χτυπήσει τη Βασιλική Κατριβάνου.

Σε δηλώσεις της στην εν λόγω ιστοσελίδα, η κ.Κατριβάνου κάνει λόγο “για βία από την πλευρά της Χρυσής Αυγής που δεν γνωρίζει όρια”, για να συμπληρώσει ότι “είδαμε ότι ακόμη και μέσα στο Κοινοβούλιο οι Χρυσαυγίτες με θράσος βάλλουν εναντίον όλων”.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ αναφέρει ότι “καταγγέλλουμε την τραμπούκικη επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Δημήτρη Κουκούτση ενάντια στην αντιπροσωπεία της χτεσινής αντιρατσιστικής πορείας, η οποία επέδωσε ψήφισμα στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής. Ο χρυσαυγίτης βουλευτής επιτέθηκε με σπρωξιές, βρισιές και απειλές, στον δημοτικό σύμβουλο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πέτρο Κωνσταντίνου, τον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας Τζαβέντ Άσλαμ, και στη συνέχεια στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Βασιλική Κατριβάνου. Μετά την καθυστερημένη παρέμβαση της φρουράς της Βουλής, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής απήλθε μαινόμενος και συνεχίζοντας τις απειλές”.

“Το περιστατικό μπορεί να μοιάζει σταγόνα στον ωκεανό της ρατσιστικής βίας που δέχονται καθημερινά οι μετανάστες. Ωστόσο, καταδεικνύει ότι η βία της Χρυσής Αυγής δεν γνωρίζει κανένα περιορισμό, ούτε καν στον περίβολο του Κοινοβουλίου, και αποτελεί απειλή για όλους και όλες μας. Βέβαια, η βία αυτή, ταυτόχρονα, είναι απολύτως επιλεκτική και στρέφεται μόνο ενάντια στους αδύναμους” καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Morias News

ΣΧΟΛΙΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS

Πάντως ο ίδιος ο Βουλευτής Μεσσηνίας της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook έχει κοινοποιήσει τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε αυτόν και την πράξη του και τα σχόλια που έχουν αφήσει φίλοι και γνωστοί του από κάτω είναι σχόλια επιδοκιμασίας προς τον Βουλευτή.

Δόσεις για 99 χρόνια!!! Θα πληρώνουν και τα εγγόνια μας – Ρυθμίσεις – σκούπα για τα τραπεζικά δάνεια [ VIDEO ]

- Επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων έως και στα 99 χρόνια
- Ενοικίαση των υπό κατάσχεση κατοικιών από τους δανειολήπτες
- Τα 40 δισ. ευρώ αγγίζουν τα “κόκκινα δάνεια”
- Τι σχεδιάζουν οι τράπεζες και τι επεξεργάζεται το υπ. Ανάπτυξης

Τα 40 δισ. ευρώ αγγίζουν πλέον τα “κόκκινα δάνεια” και οι τράπεζες, σε συνεργασία με την κυβέρνηση, προχωρούν το επόμενο διάστημα σε ρυθμίσεις που θα “ελαφρύνουν” όσους δανειολήπτες αδυνατούν να αποπληρώσουν το στεγαστικό τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του “Εθνους της Κυριακής” ..........

ανάμεσα στις προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι από τις τράπεζες, είναι:

- η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των στεγαστικών δανείων μέχρι και τα 99 χρόνια, από 40 που είναι σήμερα,αφού μόνο έτσι μπορεί να μειωθεί κατά 50% η μηνιαία δόση,

- η επιμήκυνση αυτή να γίνει χωρίς να αυξηθεί το επιτόκιο που πληρώνει ο δανειολήπτης, παρά το γεγονός ότι θα πρόκειται για νέα σύμβαση,

- η δυνατότητα ενοικίασης απο τον δανειολήπτη της υπο κατάσχεσης κατοικίας του για συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Για παράδειγμα, ο δανειολήπτης να μπορεί να νοικιάσει την κατοικία για τρία χρόνια και στη συνέχεια να υπάρχει η προοπτική επαναγοράς με νέο δάνειο και νέους όρους. Το ποσό του ενοικίου σε αυτήν την περίπτωση, θα καθορίζεται με τα δεδομένα της αγοράς και σε ύψος ίσως και χαμηλότερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, η πολιτική ηγεσία του υπ. Ανάπτυξης, εξετάζει, αφού συνεργαστεί με τις τράπεζες, τη δυνατότητα οριζόντιας ρύθμισης των στεγαστικών δανείων. Θα αφορά τους ενήμερους οφειλέτες και στόχος είναι η μείωση των δόσεων έως και το 30% του εισοδήματος του δανειολήπτη.

Παράλληλα, μελετά και παρεμβάσεις στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, με στόχο την ενίσχυση του εξωδικαστικού συμβιβασμού.



Επιστροφή από τις καλοκαιρινές διακοπές

Τέλος για φέτος οι καλοκαιρινές διακοπές μας και τα κεφάλια πλέον μέσα.

Ανασύνταξη δυνάμεων με φορτισμένες τις μπαταρίες στο φούλ και στρώσιμο στην δουλειά και το blog μας που η αλήθεια είναι ότι μας έλειψε πολύ.
Έπρεπε όμως να περάσουμε μερικές μέρες ξέγνοιαστα με την οικογένεια μας και τα παιδιά μας.
Η αλήθεια είναι ότι μας λείψατε πολύ, μας έλειψαν τα σχόλια σας αν και δημοσιεύσαμε σχόλια που μας αφήσατε αυτές τις μέρες.
Τώρα με φορτισμένες μπαταρίες επιστρέφουμε για ..............

ένα δύσκολο χειμώνα. Τόσο Οικονομικά όσο και κοινωνικά. Καταλαβαίνουμε ότι η προσαρμογή μας από τις πολυήμερες διακοπές μας θα είναι δύσκολη αλλά δεν θα το βάλουμε κάτω. Ξεκουραστήκαμε, ξεφύγαμε από τις δουλειές μας, περάσαμε ξέγνοιαστα μερικές μέρες με την οικογένεια μας μακρυά από τις καθημερινές μας υποχρεώσεις... ε μην τα θέλουμε όλα δικά μας.
Ξεκινάμε πάλι την ενημέρωση σας μέσα από το Φιλιατρά News.

Καλώς σας βρήκαμε.