Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Κλιμ/άκειο της Δυνατής Πελοποννήσου στα καμμένα της Αρκαδίας

Σήμερα Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012, κλιμάκιο του συνδυασμού ¨ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ¨ του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, αποτελούμενο από τον επικεφαλή της παράταξης Δ. Δράκο και τους Περιφερειακούς Συμβούλους Β. Σωτηρόπουλο, Κ. Μανδρώνη και Σ. Παναγιωτόπουλο, περιόδευσε τις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές της Αρκαδίας.

Το κλιμάκιο συναντήθηκε με εκπροσώπους.............

της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του στρατού, με τοπικούς φορείς και κατοίκους των περιοχών και ενημερώθηκε για το μέγεθος της καταστροφής και τα προβλήματα που προκάλεσαν οι φωτιές.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το δήμαρχο Μεγαλόπολης κο. Μπούρα από τον οποίο ενημερώθηκε για τα προβλήματα που προκάλεσαν οι πυρκαγιές και για τις ενέργειες αποκατάστασης των ζημιών. Πέρα των προβλημάτων αποκατάστασης, ο δήμαρχος έθεσε ως επιτακτική ανάγκη την υποστήριξη από την πολιτεία με ζωοτροφές στους κτηνοτρόφους των πληγεισών περιοχών.

Από πλευράς κλιμακίου του συνδυασμού ¨ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ¨ υπήρξε δέσμευση στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τόσο στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όσο και σε πολιτικό επίπεδο, ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την προώθηση των δίκαιων αιτημάτων.

Στην Πύλο την Δευτέρα ο Αντώνης Σαμαράς

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του θα βρεθεί τη Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, παρουσία της πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ,για τα εγκαίνια δύο νέων εκθέσεων στην Πύλο στο Δήμο Πύλου Νέστορος.

Στις 18:30 το απόγευμα της Δευτέρα θα ............

ανοίξει της πύλες της η Περιοδική Έκθεση της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, με τίτλο «Βυθισμένα Ταξίδια, Ανθρώπινες Εξερευνήσεις: Ίχνη σημαίνοντα στις θάλασσες της Πελοποννήσου». Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο κτήριο Πασά στο Φρούριο.

Λίγη ώρα αργότερα, στις 20:00 θα γίνει η παρουσίαση της Επανέκθεσης της Συλλογής του Γάλλου Φιλέλληνα Rene Puaux, στην Οικία Τσικλητήρα.

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Δήμου θα μπορούν να επισκεφτούν τις εκθέσεις από την ήμερα των εγκαινίων.

Pelops News

Επίθεση Phising εναντίον πελατών της Cosmote!

Μετά τις επιθέσεις Phising εναντίον πελατών Ελληνικών Τραπεζών αλλά και τις επιθέσεις με ransomware που υποδύεται την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι “ηλεκτρονικοί απατεώνες” στοχοποίησαν και τους πελάτες της εταιρείας Cosmote.

Σύμφωνα με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ πληροφορία που .........

απέστειλε αναγνώστης στην ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας του SecNews, οι απατεώνες χρησιμοποιούν μια μεθοδολογία αντίστοιχη με αυτή του phising εναντίον τον τραπεζών ώστε να υποκλέψουν στοιχεία συνδρομητών και προσωπικά δεδομένα χρηστών. Η επιβεβαιωμένη πληροφορία (που προέρχεται από άκρως αξιόπιστη πηγή) αναφέρει ότι το e-mail που αποστέλλουν οι άγνωστοι ενημερώνει τους ανυποψίαστους χρήστες ότι “εντοπίστηκε σύνδεση στον λογαριασμό τους από μια συσκευή που δεν αναγνωρίζεται”. Στην συνέχεια ζητά από τους χρήστες-θύματα να click-άρουν σε υπερσύνδεσμο που οδηγεί στην Phising ιστοσελίδα ώστε να εισάγουν τα στοιχεία τους. Δείτε το παρακάτω Screenshot όπως μας το απέστειλε ο φίλος της ιστοσελίδας:



Φεύγουν άρον άρον οι παράνομοι μετανάστες

Συνωστίζονται τώρα στις πύλες εξόδου

Αυξάνεται ο αριθμός των παράνομων μεταναστών που προσπαθούν να φύγουν με πλαστά χαρτιά προς χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης. Μετά τις επιχειρήσεις που διενεργεί η αστυνομία στην Αθήνα για την σύλληψη και απέλαση αλλοδαπών που βρίσκονται παράνομα στη χώρα, το κύμα φυγής εντείνεται προς τις πύλες εξόδου από την Ελλάδα.

Σε δεκάδες συλλήψεις μεταναστών που ............

επιχείρησαν να φύγουν με πλαστά έγγραφα από τη χώρα μας, έχει προχωρήσει τις τελευταίες ημέρες η αστυνομία σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία. Οι πύλες εξόδου, όπως το λιμάνι της Πάτρας, τα πολιτικά αεροδρόμια του Αράξου και του Ακτίου αλλά και οι ακτές της Αιτωλοακαρνανίας χρησιμοποιούνται από τα κυκλώματα της παράνομης διακίνησης μεταναστών, έναντι αδράς αμοιβής, παρά τις συλλήψεις. Οι αμοιβές για τη διακίνηση σε ευρωπαική χώρα φθάνουν ακόμη και τα 2.000 ευρώ ενώ τα κυκλώματα προμηθεύουν τους μετανάστες με πλαστά ή κλεμμένα διαβατήρια.

Στην Πάτρα, μετά τα επεισόδια του περασμένου Μαΐου με μέλη της Χρυσής Αυγής, έχουν συλληφθεί περισσότεροι από 300 μετανάστες οι οποίοι έχουν μεταφερθεί εκτός Αχαίας προκειμένου να απελαθούν.

Την ίδια ώρα, μετά την ανάπτυξη επιπλέον δύναμης 1.881 συνοριακών φρουρών κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία παρατηρείται μείωση στις συλλήψεις παράνομων μεταναστών στον Εβρο. Ο πρόεδρος της Ενωσης Συνοριακών Φρουρών δήλωσε ότι «όσο περνούν οι μέρες, οι ροές των παράνομων μεταναστών θα μειώνονται». Την Τρίτη ο συνολικός αριθμός των συλληφθέντων παράνομων μεταναστών δεν ξεπέρασε τους 85, εμφάνισε δηλαδή μείωση 85% σε σχέση με τα δεδομένα του περασμένου Σαββάτου που συνελήφθησαν συνολικά 500 αλλοδαποί για παράνομη είσοδο στη χώρα από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης.

Υπολογίζεται ότι σε κάθε βάρδια ο αριθμός των συνοριακών φρουρών που αναπτύσσονται κατά μήκος της συνοριογραμμής κυμαίνονται μεταξύ 300 και 400 ατόμων. «Υπάρχει 1 αστυνομικός κάθε σχεδόν 100 μέτρα» σχολιάζει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων Παναγιώτης Χαρέλας.

iefhmerida

Απότομη αλλαγή του καιρού- Από καύσωνα σε συννεφιά και τοπικές καταιγίδες

Ανακόπτεται απότομα η πορεία του καύσωνα για σήμερα Πέμπτη, με ισχυρούς ανέμους και με σποραδικές μπόρες ή καταιγίδες, αρχικά στα βόρεια και το απόγευμα στα κεντρικά ηπειρωτικά, ενώ τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μεγάλη.............

πτώση, κυρίως στα βόρεια, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε σχετικά ψηλά επίπεδα.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 27 έως 39 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές μπόρες ή καταιγίδες ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, αναμένονται τοπικές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες ή καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα, από το βράδυ θα περιοριστούν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, ενω η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, ο καιρος θα είναι αρχικά αίθριος, αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες ή καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς, οι οποίες κατά τόπους πιθανόν να είναι ισχυρές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 38 βαθμούς και τοπικά θα φτάνει τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στη Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά και ίσως τη βόρεια Πελοπόννησο, κυρίως στα ορεινά, θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες και ίσως καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 22 έως 38 και τοπικά 39 βαθμούς Κελσίου.

Οι Κυκλάδες και η Κρήτη θα μείνουν ανεπηρρέαστες απο το κύμα κακοκαιρίας, αφού στις περιοχές αυτές, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και ηλιόλουστος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου και στη νότια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι επίσης αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

iefhmerida

«Τέλος» σε χορήγηση φαρμάκων επί πιστώσει διαφαίνεται από Σεπτέμβριο

Μπροστά στον κίνδυνο να σταματήσουν και πάλι να παίρνουν φάρμακα με πίστωση, από τα φαρμακεία της χώρας, βρίσκονται οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ.
Όπως αποφάσισε το ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), από την 1η Σεπτεμβρίου οι φαρμακοποιοί, πιθανότατα, θα χορηγούν μόνο τοις μετρητοίς φάρμακα στους ασφαλισμένους, αντιδρώντας με τον τρόπο αυτόν στη μη καταβολή από τον ΕΟΠΥΥ των χρημάτων που τους οφείλει.

Η διοίκηση του ΠΦΣ αποφάσισε να ............

συγκαλέσει γενική συνέλευση το Σάββατο 25 Αυγούστου, οπότε αναμένεται να ληφθούν οριστικές αποφάσεις.

Ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στους φαρμακοποιούς 207 εκατ. ευρώ από παλαιότερες συνταγές, από τα οποία τους εξόφλησε 90 εκατ. την περασμένη Τρίτη, αναφέρει το αθηναϊκό πρακτορείο.

Στις 16 Αυγούστου, τελειώνει και η προθεσμία για την εξόφληση των 145 εκατ. ευρώ που αφορούν συνταγές του περασμένου Ιουνίου.

24h

Συναλλαγές με βιβλιάριο της ΑΤΕ από σήμερα στην Πειραιώς

Με το βιβλιάριο της Αγροτικής θα μπορούν από σήμερα οι πελάτες της πρόσφατα πωληθείσας τράπεζας να κάνουν συναλλαγές σε όλα τα υποκαταστήματα της τράπεζας Πειραιώς. Εδώ και μέρες, μπορούσαν ήδη να εκταμιεύουν χρήματα από τα μηχανήματα ΑΤΜ των τραπεζών της Πειραιώς χωρίς χρέωση.

Η εντολή αυτή σκοπό έχει εκτός άλλων.............

να εξυπηρετηθούν και οι χιλιάδες συνταξιούχοι που συνταξιοδοτούνται μέσω της ATE Βank και καθώς δεν διαθέτουν κάρτες αναλήψεως μετρητών έχουν μείνει χωρίς χρήματα λόγω απεργίας.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στην ΑΤΕ Bank απεργούν εδώ και μία εβδομάδα περίπου, αντιδρώντας στην αγοραπωλησία, αν και η διοίκηση τους διαβεβαίωσε χθες, σε συνάντησή τους, ότι καμία θέση εργασίας δεν θα περικοπεί.

24H

Εξώδικο γιατρών σε ΕΟΠΥΥ και υπουργείου Υγείας

Εξώδικο απέστειλαν οι γιατροί που έχουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ και δεν έχουν πληρωθεί δεδουλευμένα ακόμα και από το 2010. Σύμφωνα με το εξώδικο οι γιατροί διαμαρτύρονται για:.......

* Για την παράνομη καθυστέρηση εξόφλησης των δεδουλευμένων ποσών τα οποία αφορούν τις ενεργές συμβάσεις με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και αφορούν την περίοδο από 1-1-2012 και εντεύθεν.

* Για την παράνομη καθυστέρηση εξόφλησης των δεδουλευμένων ποσών τα οποία αφορούν ταμεία που συγχωνεύτηκαν με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για τα έτη 2010 και 2011.

* Για την επιλεκτική καταβολή χρημάτων σε παρόχους υγείας όπως π.χ. φαρμακοποιούς ενώ δεν καταβάλλονται χρήματα για ιατρούς.

* Για κατάφωρα έκδηλη παραβίαση της κείμενης νομοθεσίας και των συμβατικών υποχρεώσεων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Καλούν το ταμείο και το υπουργείο υγείας να προχωρήσει «σε άμεση εξόφληση έως την 15-8-2012 του συνόλου των πραγματοποιηθέντων εξετάσεων και πράξεων των μηνών Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου Μαρτίου, Απριλίου. Μαΐου και Ιουνίου 2012 για τους ιατρούς, οι οποίοι υπέβαλαν τα οικεία παραστατικά καθώς και σε εξόφληση του συνόλου των δεδουλευμένων οφειλόμενων ποσών μέχρι το Δεκέμβριο του 2011 που αφορούν τον Οργανισμό σας καθώς και όσους Οργανισμούς έχουν συγχωνευτεί σε αυτόν».

Eyro2day

Ενημέρωση από τον Σύλλογο τριών τεκνων νομού Μεσσηνίας

Ο Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Ν. Μεσσηνίας, ενημερώνει ότι στα πλαίσια υποστήριξης των αδυνάμων τρίτεκνων οικογενειών έδωσε εκτάκτως τρόφιμα σε 20 οικογένειες τα οποία ήταν προσφορά Μεσσήνιων παραγωγών καθώς και προϊόντα που .............

πρόσφερε το S/M ΜΟΥΡΓΗΣ της Μεσσήνης που στηρίζει το σύλλογο σε ανάλογες περιπτώσεις.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΑ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 9ης Αυγούστου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο Θάρρος και την Φωνή

ΘΑΡΡΟΣ

"Στοπ" οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Πελοπόννησο

«Παγώνει» η κατασκευή νέων μονάδων ηλεκτροπαραγωγής από .............

ανανεώσιμες πηγές (αιολικά, φωτοβολταϊκά κ.λπ.) στην Πελοπόννησο.

Κι αυτό με απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) που χαρακτήρισε την περιοχή ως «κορεσμένη». Έτσι, δε θα γίνονται δεκτές νέες αιτήσεις για χορήγηση άδειας παραγωγής από σταθμούς ΑΠΕ, ούτε αιτήσεις για προσφορές σύνδεσης αν πρόκειται για μονάδες που εξαιρούνται από την υποχρέωση λήψης άδειας παραγωγής.

Εξαιρούνται οι περιπτώσεις όπου οι συνδέσεις προτείνεται να πραγματοποιηθούν σε περιοχές με μη κορεσμένο δίκτυο. Με τα τωρινά δεδομένα η μέγιστη ισχύς ανανεώσιμων πηγών που μπορούν να εγκατασταθούν στην Πελοπόννησο, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η ευστάθεια του συστήματος, είναι 1900 μεγαβάτ. Το όριο αυτό έχει ήδη επιτευχθεί από μονάδες που είτε λειτουργούν, είτε διαθέτουν δεσμευτικές προσφορές σύνδεσης, δηλαδή αναμένεται να λειτουργήσουν σύντομα.

Το όριο απορρόφησης θα αυξηθεί σημαντικά όταν ολοκληρωθούν τα έργα αναβάθμισης του Συστήματος Μεταφοράς στην Πελοπόννησο...

ΦΩΝΗ

Η ΜΕΓΑΛΗ πυρκαγιά στην Αρκαδία που ξυπνάει μνήμες του 2007, καθώς και το νέο μέτωπο που ξέσπασε χθες και ενισχύει τις υπόνοιες για εμπρησμό, στο σημερινό πρωτοσέλιδο της «ΦΩΝΗΣ».
Στο σημερινό φύλλο διαβάστε:
● ΝΕΑ ΚΡΙΣΗ στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας, με τη δικαστική εμπλοκή να οξύνει τις αντιθέσεις και τον Δημ. Αδαμόπουλο να παραμένει και με τη «βούλα» κολλημένος στην καρέκλα του προέδρου. Απρόβλεπτες οι εξελίξεις μετά την προσωρινή διαταγή του ΣτΕ.
● ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ του περιφερειάρχη Π. Τατούλη η έγκριση 5,2 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του Βιολογικού Καλαμάτας που δημοπρατείται.
● ΔΕΝ ΘΕΛΩ να φορτώσω σε κανένα τα σκουπίδια της Καλαμάτας δηλώνει ο δήμαρχος Παν. Νίκας απαντώντας στις κατηγορίες του Δήμου Οιχαλίας.
● ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ καλλιτεχνικό πρόγραμμα από σήμερα στο Τουριστικό Κυπαρισσίας με τον δικό μας Νίκο Καλογερόπουλο και τους «Άπορους Άρχοντες» σε ένα δυνατό πρόγραμμα, όπου ο «Καλόγερας» δίνει τα ρέστα του…
● Η ΕΣΕΕ αναλύει την εφαρμογή των νέων μέτρων και προβλέπει ότι η οικονομία θα μείνει μετεξεταστέα…
● ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ τα θανατηφόρα στην Πελοπόννησο τον Ιούλιο. Ολόκληρη η έκθεση για το χάρτη των ατυχημάτων.
● ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΡΕΚΟΡ της Ελλάδας στην ευρωζώνη σχολιάζει ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ και τις πρωταθλητικές επιδόσεις μας στα σκουπίδια, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι είμαστε για τα «ρεκόρ ηλιθιότητας» Γκίνες…
ΑΡΘΡΑ, σχόλια, παρεμβάσεις, εκδηλώσεις, αθλητικά και Γκόλφω «σπέσιαλ» στη σημερινή ΦΩΝΗ που θα βρείτε πρωί-πρωί στα περίπτερα και της ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» στα περίπτερα πρωί – πρωί. Έγκυρη ενημέρωση, παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο! Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ».