ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟΨΕ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣKΕΥΗΣ, Λόγω έκτακτης βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.

Σάββατο, 11 Αυγούστου 2012

Τουρνουά μπάσκετ 3Χ3 στους Αρμενιούς Κυπαρισσίας.

Το 3 χ 3 τουρνουά μπάσκετ πραγματοποιήθηκε με μεγάλη θέλουμε να πιστεύουμε επιτυχία.
Οι μικροί μας φίλοι γέμισαν με πολύ μπάσκετ το απόγευμα τους,παίζοντας με πάθος για τη νίκη,πάντα σεβόμενοι τα παιδιά των άλλων ομάδων.
Καθοριστική ήταν η συμβολή του Γυμναστή-Προπονητή κ. Χήναρη καθώς επίσης και του Αντώνη Καραμπίνου,συγχωριανού μας,αθλητή μπάσκετ και φοιτητή του ΤΕΦΑΑ Αθηνών, στο ρόλο των διαιτητών.

Νικήτρια ομάδα στις ηλικίες 12-14 ήταν η ομάδα της Φαρακλάδας, με παιδιά από την περιοχή της Φαρακλάδας, ενώ στις ηλικίες 15-18 η ομάδα Unforgiven με παιδιά από τους Αρμενιούς.
Μάλιστα, στο διαγωνισμό ευστοχίας οι νικητές στις ..........

αντίστοιχες κατηγορίες ήταν οι Χρήστος Φρέσκος και Παναγιώτης Μανιάτης από τους Αρμενιούς.

Όλοι οι νικητές θα βραβευθούν σήμερα το βράδυ κατά τη διάρκεια της Γιορτής της Μπάμιας!
Ήταν πολύ όμορφη η εικόνα του χωριού μας με τόσα παιδιά να ζουν για αυτό το παιχνίδι και τους συγχωριανούς επί 4 ώρες να χειροκροτούν τις προσπάθειες τους!

Σας θυμίζουμε ότι απόψε στους Αρμενιούς, θα γίνει η γιορτή της Μπάμιας
Πληροφορίες θα βρείτε εδω.

Δημιουργία δημοτικού φορέα δανεισμού ποδηλάτων.

Γράφει ο Θοδωρής Σταυριανόπουλος
Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου


Μια αειφορική πρόταση προς Δημάρχους.

Πολλές φορές στο παρελθόν σε δημοσιευμένα κείμενά μου έχω αναφέρει την ανάγκη δημιουργίας από τον Δήμο Καλαμάτας δανειστικής μονάδας ποδηλάτων. Η συγκεκριμένη πρόταση είχε σταλεί στον Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Νίκα χωρίς αποτέλεσμα. Επαναφέρω την πρόταση και ελπίζω αυτή τη φορά κάτι να γίνει. Είναι μια πρόταση η οποία δεν θα επιβαρύνει οικονομικά τον Δήμο και η οποία έχει δοκιμαστεί με επιτυχία σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις.

Η Καλαμάτα ως επίπεδη πόλη επιτρέπει τη χρήση του...........

οικολογικού μέσου μεταφοράς που είναι το ποδηλάτο. Ως εκ τούτου μπορεί να καθιερωθεί ως «η πόλη του ποδήλατου». Για αυτό στον υπάρχοντα χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων (ποτάμι) ή σε κάποιον άλλο χώρο που θα δημιουργηθεί θα μπορούσε να λειτουργήσει μια δανειστική μονάδα ποδηλάτων (τρίκυκλων με καλαθάκι) όπου θα εξυπηρετούσε τον πολίτη στην διεκπεραίωση των καθημερινών αγορών του και των γραφειοκρατικών του υποχρεώσεων. Τέτοιες μονάδες ποδηλάτων λειτουργούν σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις με την ονομασία άσπρα ή πράσινα ποδήλατα, έχοντας ως αποτέλεσμα την μείωση του κυκλοφοριακού και της μόλυνσης του περιβάλλοντος. Στα ποδήλατα μπορούν να τοποθετηθούν διαφημιστικές πινακίδες καλύπτοντας έτσι τα έξοδα αγοράς και συντήρησης. Μ’ αυτόν τον τρόπο ξεπερνιέται το οικονομικό κόστος και τα ποδήλατα μπορούν να δανείζονται αντί να ενοικιάζονται.
Καλό θα είναι επίσης να δημιουργηθούν ποδηλατικές διαδρομές σε φυσικό επί το πλείστον περιβάλλον όπου ο καθένας θα μπορεί να επισκέπτεται το χώρο για να αθληθεί. Στην αφετηρία της ποδηλατικής διαδρομής να υπάρχει δανειστική μονάδα ποδηλάτων τύπου mountain όπου ο επισκέπτης αν δεν έχει έλθει με δικό του ποδήλατο να μπορεί να δανειστεί. Ως περιοχές προτείνονται το Πάρκο σιδηροδρόμων, το Πάρκο Αλμυρού και ο Μπουρνιάς.

Για να γίνει εφικτή η χρήση στην πόλη του ποδήλατου θα πρέπει να ανοίξει ένας κύκλος ευαισθητοποίησης και παρότρυνσης της χρήσης του από τα θεσμοθετημένα όργανα της πόλης. Επίσης θα πρέπει να ληφθούν μέτρα. Πρέπει να γίνουν συντονισμένες ενέργειες που θα διευκολύνουν και θα προστατεύουν τον ποδηλάτη. Το ποδήλατο πρέπει να καθιερωθεί ως μεταφορικό μέσο στην καθημερινότητα του πολίτη.
Ο αριθμός των αυτοκινήτων έχει πολλαπλασιασθεί με αποτέλεσμα οι πόλεις να ασφυκτιούν κυκλοφοριακά. Η εξεύρεση χώρου στάθμευσης δυσκόλεψε, η δε ροή των αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης έγινε αφόρητη.

Για να χρησιμοποιήσει ένας πολίτης το ποδήλατό του θα πρέπει να υπάρξουν χώροι στάθμευσης ποδηλάτων σε κεντρικά σημεία, στα μεγάλα εμπορικά καταστήματα και στις δημόσιες υπηρεσίες. Θα πρέπει ο καθένας να βελτιώσει την κυκλοφοριακή του συμπεριφορά. Θα πρέπει να ξεπεραστεί η νοοτροπία που έχουμε αποχτήσει σχετικά με τη χρήση του αυτοκινήτου ακόμα και για ασήμαντες μετακινήσεις μας.
Η επέκταση της χρήσης του ποδήλατου μπορεί να επιφέρει διπλό αποτέλεσμα. Διότι ο κάθε χρήστης μέσω της άσκησης βελτιώνει την σωματική του υγεία και ευεξία καθώς επίσης επέρχεται αποσυμφόρηση και ανακουφίζεται κυκλοφοριακά το κέντρο της πόλης δίνοντας την δυνατότητα και για άλλες πεζοδρομήσεις.

Υ.Γ. Η πρόταση αυτή αφορά κάθε πόλη και απευθύνεται και σε κάθε Δήμαρχο της Περιφέρειας Πελοποννήσου και όχι μόνο.

«Ανήθικος» κατά τον Καραμπάτο όποιος ζητεί έλεγχο και διαφάνεια στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας !

Καινοφανή ήθη
εγκαινιάζονται με
τον κώδικα «ηθικής»
του Καραμπάτου…

Υπερβαίνει τα εσκαμμένα η απάντηση του Γιώργου Καραμπάτου στο χθεσινό άρθρο-παρέμβαση του διευθυντή της «ΦΩΝΗΣ» Θανάση Τσαμούλη με τίτλο:
«Η κρίση στο Επιμελητήριο είναι διττή: Προβλήματα καρέκλας και διαχείρισης». Διαβάστε και κρίνετε και ο δικός μου σχολιασμός ακολουθεί:

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΡΑΜΠΑΤΟΥ

«Κύριε Τσαμούλη,
Μετά από όσα διάβασα στην εφημερίδα σας με ........

ημερομηνία Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012, σελ. 3 στήλη «διαΦΩΝΗες», αισθάνομαι την ανάγκη -αντί απάντησης στους λίβελους εναντίον μου- να σας πω δύο λόγια για το επάγγελμα του δημοσιογράφου που μάλλον τα έχετε ξεχάσει αφού, σ’ ότι αφορά τουλάχιστον εμένα, φαίνεται ότι σας καθοδηγεί στα γραφόμενα σας το μένος σας κατά του κ. Ντίνου Πλεμμένου, εκδότη της εφημερίδας «Ελευθερία», ο οποίος τυγχάνει να είναι φίλος μου (όπως παλαιότερα και δικός σας), γεγονός που με τιμά ιδιαίτερα. Πως αλλιώς να εξηγηθούν όλες αυτές οι, χωρίς προηγούμενο, βολές εναντίον μου και κυρίως χωρίς καμία απόδειξη για όσα μου καταλογίζετε;

Σας μεταφέρω λοιπόν ένα απόσπασμα από την έκδοση: «Οδηγός του Δημοσιογράφου» των Φωκ. Κώνστα και Β. Τσιμπιδάρου (εκδ. 1953), όπου αναφέρεται ότι «…Ο Δημοσιογράφος είναι ιεραπόστολος, είναι μύστης, είναι ηγέτης. Φθάνει να θέλει και να μπορεί να είναι δημοσιογράφος, φθάνει να έχει προ οφθαλμών ότι η δημοσιογραφία και η ανηθικότης είναι δύο έννοιες ασυμβίβαστες». Διότι η κατ’ εξακολούθηση λιβελογραφία εναντίον μου η οποία αγγίζει τα όρια της εμμονής, μόνο «ανήθικη» μπορεί πλέον να χαρακτηριστεί. Επίσης, θα ήθελα να σας θυμίσω ότι, σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις των δικαιωμάτων του ανθρώπου (που και από αυτές πολύ απέχουν οι λίβελοι σας εναντίον μου), δεν νομιμοποιείστε να επηρεάζετε την κοινή γνώμη αναπαράγοντας αμφίβολες και μη τεκμηριωμένες πληροφορίες εις βάρος μου… όπως ασυστόλως πράττετε και μέσω της εφημερίδας σας και μέσω συνεργαζόμενου μαζί σας τοπικού τηλεοπτικού σταθμού αναφερόμενος κατ’ επανάληψη σε «συμφέροντα» για «κολλητούς», σε «πλεονεξία Καραμπάτου» «διαχείρισης», «έλλειψη διαφάνειας» κ.α.

Λυπάμαι πραγματικά που το μίσος υπαγορεύει τα λόγια και τα γραπτά σας. Λυπάμαι που αυτό το αψυχολόγητο μένος σας εναντίον μου, σας κάνει να αγνοείτε την πορεία μου στη μικρή μας κοινωνία ως άνθρωπου, ως επιχειρηματία αλλά και ως προέδρου του Επιμελητηρίου για 13 συνεχή χρόνια. Λυπάμαι που πέφτετε στην παγίδα και αυτοαναιρείσθε, αφού από τη μία αναφέρεστε στον επιτυχή επιμελητηριακό θεσμό που σήμερα δεν λειτουργεί (άρα προηγούμενα λειτουργούσε) και σε επόμενη παράγραφο με απαξιωτικά σχόλια καταγγέλλετε ως υπεύθυνους αυτούς που δημιούργησαν το επιμελητήριο που «προηγούμενα λειτουργούσε». Μιλάτε για πολιτικές ευθύνες τις οποίες -γνωρίζετε πολύ καλά- ότι στο μέρος που μας αναλογεί τις αναλάβαμε διαχωρίζοντας τη θέση μας από τον έκπτωτο Πρόεδρο, αλλά ξεχνάτε σκοπίμως ότι προσωπικά εγώ ο ίδιος μετά τις εκλογές (που έφερε τον συνδυασμό μου πρώτο σε ψήφους) δημόσια και μέσω και της δικής σας εφημερίδας μίλησα για ανάγκη «προγραμματικής σύγκλησης».

Η τακτική σας, κύριε Τσαμούλη, είναι εύκολα αντιληπτή γιατί επιμένετε με ένα αντιδεοντολογικό τρόπο και χωρίς να έχετε καμία συγκεκριμένη καταγγελία στα 13 συνεχή χρόνια που είχα τη τιμή να διαχειριστώ τα της επιχειρηματικής κοινότητας της Μεσσηνίας, να διαστρεβλώνετε την αλήθεια με αποτέλεσμα να παραπλανείτε την κοινή γνώμη… Και ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ τι ακριβώς επιδιώκετε και για ποιο λόγο (εκτός φυσικά από αυτό που έγραψα στην αρχή της απάντησής μου), με την ασύδοτη διοχέτευση συνθημάτων αμφιβολίας και αβεβαιότητος, που καθιστούν λίαν δυσχερή την διαμόρφωση υγιούς αντιλήψεως εκ μέρους των πολιτών και της επιχειρηματικής κοινότητας.

Καταλήγοντας σας διαβεβαιώνω κ. Τσαμούλη ότι η μοναδική μου φιλοδοξία είναι να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο Επιμελητήριο και έχω πάρει γι’ αυτό τις σχετικές πρωτοβουλίες. Δεν διεκδικώ τη θέση του προέδρου του Επιμελητηρίου ούτε κάποια άλλη θέση στα όργανα διοίκησής του αλλά σίγουρα διεκδικώ την αυστηρή και δίκαιη κρίση της επιχειρηματικής κοινότητας και των διαμορφωτών της κοινής γνώμης για το έργο που άφησα πίσω μου με αίσθημα ευθύνης ως ενεργός πολίτης.
Σε κάθε περίπτωση, σας συμβουλεύω να θυμάστε ότι : «…Όταν η 4η εξουσία δεν χρησιμοποιεί με σοφία τη δύναμή της γίνεται εξαιρετικά επικίνδυνη για τον τόπο.»
Παρακαλώ να δημοσιευτεί η απάντησή μου στην ίδια σελίδα και σημείο με το λιβελλογράφημα σας.

Σας ευχαριστώ
Γιώργος Καραμπάτος».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Προσπαθώντας να εξηγήσω την απίστευτη, αλλά αμήχανη και «εκτός θέματος» απάντηση του συνήθως ψύχραιμου Γ. Καραμπάτου κατέληξα στο συμπέρασμα ότι τον ενόχλησε ο επίλογος του χθεσινού άρθρου, που αναφέρει:
«Επίλογος: Η κρίση στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας είναι διττή: Υπάρχουν προβλήματα καρέκλας και διαχείρισης. Και οι δυο περιπτώσεις αντίκεινται στη φιλοσοφία του θεσμού και εξελίσσονται χωρίς τον επιχειρηματικό και επαγγελματικό κόσμο, ο οποίος απαιτεί:
***
Διαφάνεια στη διαχείριση, κλείσιμο των «λογαριασμών» του παρελθόντος με εξονυχιστικό έλεγχο από πιστοποιημένο φορέα για να διαλυθούν τα σκοτεινά σημεία και οι καχυποψίες και να φωτισθούν όλες οι πτυχές (και οι αθέατες) της διαχείρισης Καραμπάτου.
***
Καθαρές θέσεις πάνω στα καθημερινά ζητήματα που απασχολούν τα μέλη του, με στόχο την αντιστροφή του αρνητικού κλίματος στην τοπική αγορά, την ενίσχυση επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, την ουσιαστική αξιοποίηση προγραμμάτων προς όφελος των τοπικών επιχειρήσεων.
***
Αυτή νομίζω ότι είναι η ουσία. Όλα τ’ άλλα και οι όποιες παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις, συμφωνίες, διευθετήσεις ή οτιδήποτε άλλο είναι καταδικασμένα σε αποτυχία και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας σε απαξία, μαρασμό και αδιέξοδο».

Όλα τα άλλα περί «καθεστώτος Καραμπάτου», «συστήματος Καραμπάτου», «πλεονεξίας Καραμπάτου», «διοίκησης των κολλητών», «προβλήματα διαχείρισης», «έλλειψη διαφάνειας», αποτελούν κυρίως χαρακτηρισμούς και κριτική που έχει υποστεί ο κ. Καραμπάτος κατά το παρελθόν από πολλούς, με ιδιαίτερη ένταση στην προεκλογική και μετεκλογική περίοδο, πρωτίστως από τους αντιπάλους συνδυασμούς και τα ΜΜΕ. Ως εκ τούτου η εκ των υστέρων «ενόχλησή» του, μάλλον εκπλήσσει.
Χρησιμοποιώντας, λοιπόν διάφορα φαιδρεπίγραφα χαρακτηρίζει την αρθρογραφία της «Φ» «ανήθικη» λιβελογραφία. Προφανώς, γιατί είναι ασύμβατη με τον κώδικα ηθικής του Γ. Καραμπάτου.

Δηλαδή:
● Όποιος ασκεί κριτική ή ζητεί διαφάνεια στο Επιμελητήριο, σύμφωνα με την «ηθική Καραμπάτου» είναι ανήθικος…
● Όποιος ζητεί εξονυχιστικό έλεγχο από πιστοποιημένο φορέα, της διαχείρισης του Επιμελητηρίου επί «καθεστώτος», σύμφωνα με την «ηθική Καραμπάτου» είναι ανήθικος…
● Όποιος ζητεί να τερματιστεί η κρίση με συναινετικές διαδικασίες στη βάση του εκλογικού αποτελέσματος, σύμφωνα με την «ηθική Καραμπάτου» είναι ανήθικος…
Στην κρίση των αναγνωστών και του επιχειρηματικού κόσμου αφήνουμε τα συμπεράσματά του για την παρουσία του επί 13 χρόνια στο Επιμελητήριο. Η πρώτη απάντηση που έλαβε με την απώλεια του 50% περίπου των εδρών στη διοίκηση στις πρόσφατες εκλογές φαίνεται ότι δεν του φθάνει. Ας δοκιμάσει και πάλι να δούμε τη δυναμική του και πόσα απίδια πιάνει ο σάκος!...
Η αναφορά Καραμπάτου στην «ηθική» των άλλων είναι προκλητική και θρασυτάτη. Κρίνει μάλλον εξ ιδίων τα αλλότρια, αλλά δεν πείθει κανένα όταν όλοι γνωρίζουν:
● Ότι απέκλεισε με πρωτοφανείς μεθόδους τον Γ. Γκούμα από την εκλογή του στο Δ.Σ. με τον αιφνιδιασμό της αλλαγής εδρών στα Τμήματα.
● Ότι «μαγείρεψε» τη μυστική συμφωνία με τον Αδαμόπουλο, βάσει της οποίας το Επιμελητήριο περιέπεσε σε ανυποληψία και βαθύτατη κρίση.
● Ότι δεν δέχτηκε, όπως μπορούσε, τη διευκόλυνση του επιχειρηματικού κόσμου στην εξόφληση οφειλών του, με στόχο να αποκλείσει από τις εκλογές τους μη αρεστούς του.
● Ότι το «μαγείρεμα» στην αλλαγή καταστατικού της ΕΤΑΠ που κρατούσε «επτασφράγιστο μυστικό» έγινε για ελέγξει και μέσω του εψηφισμένου Προϋπολογισμού του Επιμελητηρίου, την οικονομική λειτουργία της.

Αν δεχθώ ότι ο Καραμπάτος μίλησε μετεκλογικά για «προγραμματική σύγκλιση» γιατί αυτή δεν επήλθε, αλλά προτίμησε «συναλλαγή» με το συνδυασμό της μειοψηφίας και όχι τη διαπαραταξιακή διοίκηση που πρότεινε το «Νέο Επιμελητήριο»;
Τέλος αν δεχθώ ότι η πρωτοβουλία που έχει αναλάβει τώρα για να ξεπεραστεί το πρόβλημα που δημιούργησαν οι δικές του επιλογές, μάλλον θα πρέπει με την ίδια «περπατησιά» να επιχειρεί τον εγκλωβισμό του «Νέου Επιμελητηρίου». Όμως ο Γκούμας δεν είναι Αδαμόπουλος. Ούτε δελεάζεται από καρέκλες και άλλα «αξεσουάρ». Μια γενναία αυτοκριτική, ίσως διέσωζε τα προσχήματα για τον κ. Καραμπάτο. Όμως, δυστυχώς, παριστάνει τον τιμητή και ζητεί και τα… ρέστα!
Τα «βλέπουμε», κύριε Καραμπάτο…

Υ.Γ.: Η αναφορά Καραμπάτου στον Ντ. Πλεμμένο της «Ελευθερίας» μαλλον αποτελεί για τον ίδιο το ύστατο καταφύγιο και στην αγωνία του να έχει μια «ομπρέλα προστασίας», τον… βγάζει στο κλαρί! Ευχαριστούμε πολύ δεν θα πάρουμε… Όποιες διαφορές έχω με την «Ε» και τον εκδότη της δεν αφορούν το Επιμελητήριο, κύριε Καραμπάτο. Επειδή γνωρίζεις και γνωρίζω, δεν σε συμφέρει να δημοσιοποιήσω απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες μας για το «θέμα Πλεμμένου» γιατί τότε θα σε «τρέχει» και ο Ντινάκιας…

Υ.Γ. 1: Επειδή παριστάνεις το θηρίο της «ηθικής» θα επανέλθω με διάφορες πτυχές της κρίσης στο Επιμελητήριο, παλαιότερες κριτικές μου και πολλές άλλες αναφορές που θα σε εκπλήξουν δυσάρεστα…

Υ.Γ. 2: Επειδή υπονοείς ότι… παρασύρω και το Best, ιδού οι τηλεοπτικές «πόρτες και τα παράθυρα» για ένα ζωντανό διάλογο πάνω στα Επιμελητηριακά δρώμενα με ή χωρίς ατζέντα. Εκτός και φοβάσαι την κρίση του επιχειρηματικού και επαγγελματικού κόσμου, την οποία όσο και αν προσπαθήσεις δεν θα αποφύγεις τελεσιδίκως, όπως και τον έλεγχο στα «έργα και ημέρες» σου στο Επιμελητήριο. Και οι κρίνοντες κρίνονται, κύριε Καραμπάτο και κανένα δημόσιο πρόσωπο δεν έχει, δεν θα πρέπει να έχει ασυλία. Άλλωστε το αίτημα για διαχειριστικό έλεγχο δεκαετίας στο Επιμελητήριο έχει κατατεθεί και σε ημερήσια διάταξη του Δ.Σ., στο οποίο απέφυγες τη συζήτηση… απέχοντας! Είναι λίβελος και αυτό;

Τέλος, μαθήματα ηθικής, δεοντολογίας και δημοσιογραφίας δεν είναι ανεκτά από αυτούς που θα έπρεπε να τα παίρνουν, μήπως και συνέλθουν, γιατί έχουν ξεφύγει εντελώς! Είσαι τραγικός και έχεις βάλει για τις προσωπικές σου επιδιώξεις το Επιμελητήριο σε απίστευτη περιπέτεια, κύριε Καραμπάτο. Οφείλεις να απολογηθείς αντί να παριστάνεις τον ογκόλιθο ηθικής και δεοντολογίας. Εντολές και συμβουλές εγώ δέχομαι μόνο από το αναγνωστικό κοινό, οι διαπλοκές, οι ίντριγκες, τα «κονέ» και οι γραμμές δεν με αγγίζουν, οπότε λάθος στόχο επέλεξες για να εκτονωθείς ή να τρομοκρατήσεις! Αυτά αλλού…

ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ

Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2012

Αλλοτρίωση στην Ελλάδα του σήμερα!...

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Τι ακριβώς σημαίνει ο όρος αλλοτρίωση ή αποξένωση, του ατόμου που ζεί, εργάζεται, λειτουργεί και δημιουργεί ως μέλος μιάς σύγχρονης αστικής κοινωνίας; Σταχυολογώντας από την πλούσια πάνω στο θέμα αυτό βιβλιογραφία των κοινωνικών επιστημών μπορούμε να προσδιορίσουμε 5 πιθανές ερμηνείες του όρου αλλοτρίωση .

Συγκεκριμένα η αλλοτρίωση μπορεί να ..........

σημαίνει «αποδυνάμωση» ή και «έλλειψη νοήματος» ακόμη «έλλειψη αρχών ή ανομία» ‘όπως και «απομόνωση ή μοναξιά» και τελικά «αποξένωση από τον ίδιο μας τον εαυτό.»
H αλλοτρίωση ως «αποδυνάμωση» ξεκίνησε από το έργο του Μαρξ και συνεχίζεται πολύ πιο έντονα σήμερα. Στην μαρξιστική θεωρία το εργαζόμενο άτομο αισθάνεται αλλοτριωμένο μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα διότι αποτελεί μιά «ασήμαντη για τον επιχειρηματία-καπιταλιστή» μονάδα που δεν συμμετέχει στην λήψη αποφάσεων ακόμη και όταν αυτές αφορούν άμεσα την τύχη και το μέλλον του.

Η αλλοτρίωση ως κατάσταση όπου το άτομο υποφέρει από «έλλειψη νοημάτων» αναφορά στο γεγονός ότι στα σύγχρονα αστικό-βιομηχανικά κοινωνικά συστήματα το μεμονωμένο άτομο αδυνατεί να κατανοήσει τις δυναμικές και γοργά εναλλασσόμενες διαδικασίες καθώς και τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω του.
Η αλλοτρίωση ως κατάσταση «ανομίας ή έλλειψης αρχών» πηγάζει από το έργο του Ντέρκχαϊμ. Σύμφωνα με αυτόν τον ορισμό η ραγδαία κοινωνική αλλαγή φέρνει το άτομο αντιμέτωπο με καταστάσεις στις οποίες οι ψυχοκοινωνικοί κανόνες του παιχνιδιού έχουν χάσει την ισχύ τους, τα παραδοσιακά πρότυπα συμπεριφοράς έπαψαν να καθορίζουν το πλαίσιο των διαπροσωπικών σχέσεων και το άτομο βρίσκεται σε κατάσταση σύγχισης.

Η αλλοτρίωση ως «απομόνωση» αναφέρεται στα έντονα ψυχολογικά συναισ
θήματα του κατοίκου μιάς σύγχρονης αστικοβιομηχανικής μητρόπολης που αν και περιστοιχίζεται από μυριάδες συνανθρώπους στο χώρο εργασίας στην πολυκατοικία, στους δρόμους και τα λεωφορεία αισθάνεται απομονωμένο, υποφέρει από έντονα συναισθήματα μοναξιάς.
Τελικά η αλλοτρίωση ως «αποξένωση από τον ίδιο μας τον εαυτό» ταυτίζεται με την απώλεια του νοήματος της εργασίας μας καθώς στην παραγωγική δια
δικασία το άτομο προσθέτει με τον μόχθο της καθημερινής 8ωρης εργασίας του ένα πολύ μικρό κομμάτι στο τελικό προϊόν που δεν εντοπίζεται εύκολα.

Η σύγχρονη τεχνολογία μαζικής παραγωγής αγαθών και υπηρεσιών, βασίζεται στην ορθολογιστική κατανομή ανθρώπινου δυναμικού, μηχανημάτων παραγωγής και κεφαλαίου. Αυτό το σύστημα αφαίρεσε από τον μεμονωμένο εργαζόμενο την άντληση ικανοποίησης από εργασία που ερχόταν ως αποτέλεσμα της ολοκλήρωσης μιάς πράξης που το αποτέλεσμά της ήταν χειροπιαστό, ένα ζευγάρι παπούτσια, ένα βάζο, ένα ρούχο, κάποιο, οποιοδήποτε αντικείμενο...
Στην Ελλάδα της τρόικα, δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα, οι δραματικές οικονομικές συνθήκες έχουν βάλει στο περιθώριο της απασχόλησης, στην ανεργία, τεράστιους αριθμούς συμπατριωτών μας. Για τα άτομα αυτά και τις οικπγένειές τους η αλλοτρίωση σημαίνει αποκοπή από το κοινωνικό σύνολο, με τον κατακερματισμό του κοινωνικού ιστού και τη δραματική μείωση της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Μιά από τις περισσότερο δραματικές διαστάσεις της αλλοτρίωσης του σημερινού Έλληνα είναι η δημιουργία και εκδήλωση συναισθήματος κυνισμού δηλαδή της ψυχοκοινωνικής «απάθειας» που γεννά η παθητική αποδοχή του γεγονότος ότι αδυνατούμε πλέον ως άτομα και ως ομάδες να επηρεάσουμε τις διαδικασίες που χαρακτηρίζουν το κοινωνικό σύστημα .
Η «απάθεια» και ο κυνισμός δεν χαρακτηρίζουν μόνο κατοίκους των μεγάλων ελληνικών αστικών κέντρων αλλά διαφαίνεται σε κρούσματα ψυχοκοινωνικής παθολογίας όπως στις περιπτώσεις που κάποιος μοναχικός συγκάτοικος στην πολυκατοικία μας πεθάνει και χρειασθεί «να μυρίσει το πτώμα του» για να αντιληφθούμε οι υπόλοιποι «γείτονες» ότι για τον άγνωστο αυτόν συνάνθρωπό μας έκλεισε η παρένθεση της ζωής…

Τα πράγματα χειροτερεύουν καθημερινά όπως δείχνει η αύξηση αυτοκτονιών, ψυχασθενειών, αλκοολισμού, ναρκομανίας και ιντερνετομανίας…

Η παρουσίαση του βιβλίου “Να φοβάσαι τον άνδρα”, του Φιλιατρινού Γρηγόρη Χαλιακόπουλου.

Από το φιλικό μας kopanaki News

Στα Φιλιατρά η εκδήλωση, που αλλού; και έμεινα με το στόμα ανοιχτό από την προσέλευση του κοινού. Πραγματικά έχω παραβρεθεί σε αρκετές παρουσιάσεις και μάλιστα στην Αθήνα και …μεταξύ μας, περίμενα τρεις και τον …κούκο. Με ξάφνιασε ευχάριστα η κοσμοπλημμύρα.

Με ξάφνιασε και το επίπεδο. Τι να πω; Για το .........

βιβλίο θα ακούσετε αποσπάσματα και κριτική από τους ειδικούς, από μένα ένα μεγάλο μπράβο στον “Πυρσό” και στους Φιλιατρινούς που στήριξαν τον συγγραφέα με την παρουσία τους. Ααα και ένα ευχαριστώ, στον Δημήτρη Δριμή, που με έφερε στην εκδήλωση.Η κρίση στο Επιμελητήριο είναι διττή: Προβλήματα καρέκλας και διαχείρισης!...

Πέρασαν δέκα μήνες από τις εκλογές στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας, όπου η συμμετοχή των μελών ήταν πρωτοφανής, παρά τις «απαγορεύσεις» και τα «μικροπραξικοπήματα» της απελθούσας διοίκησης Καραμπάτου, με στόχο να ελέγξει το αποτέλεσμα αλλά και τις εξελίξεις.
***
Είναι γνωστό από τη μεγάλη δημοσιότητα που πήρε το θέμα τι συνέβη πριν και τι συνέβη μετά τις εκλογές.
Έγιναν όλα όσα… έπρεπε για να υπάρξει ................

πισωγύρισμα και απορρύθμιση στον Επιμελητηριακό θεσμό στη Μεσσηνία σε μια εποχή που ο επιχειρηματικός και επαγγελματικός κόσμος μαστίζεται από την κρίση και καθημερινά νέα προβλήματα απειλούν τον ιδιωτικό τομέα.
***
Δυστυχώς ή ευτυχώς το αποτέλεσμα ήταν οριακό. Κάτι που απαιτούσε συνεργασίες και συνθέσεις μεταξύ των παρατάξεων ώστε να συγκροτηθεί η νέα διοίκηση.
***
Το εκλογικό αποτέλεσμα αποτύπωνε ταυτόχρονα μια κρίση, αλλά και μια ευκαιρία. Κρίση γιατί ήταν αδύνατη η συγκρότηση νέας διοίκησης από ένα συνδυασμό και ευκαιρία γιατί θα μπορούσε να εγκαινιαστεί μια νέα περίοδος που και την κρίση θα αντιμετώπιζε και θα έσπαγε το «καθεστώς Καραμπάτου» που επί 12 και πλέον χρόνια εγκαθίδρυσε ένα συγκεντρωτικό και αυταρχικό μοντέλο, με τα μέλη του Επιμελητηρίου απλούς θεατές και τους «κολλητούς» να καταλαμβάνουν τα πόστα και να κατευθύνουν τα πράγματα κατά το δοκούν. Όχι πάντα με το αζημίωτο…
***
Το «Νέο Επιμελητήριο» που πλειοψήφισε καταλαμβάνοντας 10 από τις 21 έδρες, χτυπήθηκε ανέντιμα προεκλογικά με στόχο και αποτέλεσμα τον αποκλεισμό του επικεφαλής του Γιώργου Γκούμα από τη νέα διοίκηση. Αυτή η εξέλιξη καλλιεργούσε στο «σύστημα Καραμπάτου» την ελπίδα και την προσδοκία ότι θα μπορούσε να λεηλατήσει την ακέφαλη πλειοψηφία και να συνεχιστεί η κυριαρχία του, προσφέροντας «δώρα» και «διευκολύνσεις» σε εκλεγμένα μέλη της παράταξης ώστε να συμπράξουν στη νέα διοίκηση.
***
Κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό και σ’ αυτό αξίζουν συγχαρητήρια, τόσο στον Γιώργο Γκούμα, που παρά την προσωπική του πικρία για τον αποκλεισμό, παραμένει και εγγυάται τη συνοχή της παράταξης, αλλά και στους δέκα εκλεγμένους συμβούλους γιατί επέδειξαν ηθικό ανάστημα και δεν μπήκαν στη συναλλαγή για προσωπικά, πολιτικά ή άλλα οφέλη.
***
Φθάσαμε έτσι στη «μυστική συμφωνία» Καραμπάτου-Αδαμόπουλου, με το δεύτερο να… τα δίνει όλα για την καρέκλα του προέδρου και τον πρώτο να δίνει «γη και ύδωρ», προκειμένου να συνεχιστεί αδιατάραχτα το «καθεστώς» στην καθημερινή διαχείριση και λειτουργία του Επιμελητηρίου, των Νομικών του Προσώπων και ΜΚΟ.
***
Η πλεονεξία όμως Καραμπάτου, έφερε σύντομα τη ρήξη στις σχέσεις του με τον Αδαμόπουλο, με αποτέλεσμα το Επιμελητήριο να περιέλθει σε τέλμα και οπισθοδρόμηση και τον Καραμπάτο πανίσχυρο από το παρασκήνιο να «ρυθμίζει» τις ποσοστώσεις σε όλα…
***
Μ’ αυτά και μ’ αυτά ο θεσμός υπέστη βαρύτατο πλήγμα, το Δ.Σ. μετετράπη σε αρένα άγονων αντιπαραθέσεων και προσωπικών διενέξεων, χωρίς ουσιαστικά να μπορεί να ληφθεί καμία απόφαση, ενώ τα περί ελέγχων, διαφάνειας και άλλα βαρύγδουπα από τον Αδαμόπουλο να… πηγαίνουν περίπατο!
***
Έτσι φθάσαμε στην πρόταση μομφής, από τον ίδιο τον Καραμπάτο κατά του Αδαμόπουλου και τελικά την ανατροπή του από την προεδρία. Απόφαση που ακύρωσε προσφεύγοντας στο ΣτΕ ο καθαιρεθείς πρόεδρος που εξασφάλισε την παραμονή του με Προσωρινή Διαταγή, μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου που θα συζητηθεί η αίτησή του στο ΣτΕ. Εκτός απροόπτου βέβαια γιατί κανείς ποτέ δεν ξέρει…
***
Σκηνές απείρου κάλλους ακολούθησαν με τον επιμελητηριακό θεσμό να πέφτει στις συμπληγάδες της αντιπαράθεσης και οι αλληλοκατηγορίες για «συμφέροντα» προσώπων και παρατάξεων να εκτοξεύονται δημόσια. Έγινε κατολίσθηση και ουδείς παρεμβαίνει για να μπει «φρένο» στον κατήφορο…
***
Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες ο Καραμπάτος αναζητεί σωσίβιο στην παράταξη Γκούμα, η οποία όμως – και σωστά – επαναφέρει την αρχική πρότασή της για τη συγκρότηση διαπαραταξιακού προεδρείου και Δ.Ε., σύμφωνα με το εκλογικό αποτέλεσμα.
***
Υπάρχει ΜΙΑ και ΜΟΝΗ λύση ή μάλλον ΔΥΟ στο αδιέξοδο που έχει περιέλθει το Επιμελητήριο Μεσσηνίας:
***
Η πρώτη να παραιτηθεί «εδώ και τώρα» το προεδρείο και η Δ.Ε. και να πάει το Δ.Σ. σε νέα συναινετική συγκρότηση με στόχο να βγάλει το Επιμελητήριο από την κρίση και να δραστηριοποιηθεί ο θεσμός για τη στήριξη των μελών του. Αν αυτό δεν μπορεί να «περπατήσει» για λόγους «προσωπικών συμφερόντων» ή «καρεκλολαγνείας» τότε…
***
Η δεύτερη λύση είναι μονόδρομος: Παραιτήσεις όλων, ορισμός προσωρινής διοίκησης και εκλογές όπως ορίζει ο νόμος για να δώσουν τη λύση τα μέλη του Επιμελητηρίου, που άφωνα παρακολουθούν τις εξελίξεις και το παρασκήνιο που οργιάζει.
***
Επίλογος: Η κρίση στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας είναι διττή: Υπάρχουν προβλήματα καρέκλας και διαχείρισης. Και οι δυο περιπτώσεις αντίκεινται στη φιλοσοφία του θεσμού και εξελίσσονται χωρίς τον επιχειρηματικό και επαγγελματικό κόσμο, ο οποίος απαιτεί:
***
Διαφάνεια στη διαχείριση, κλείσιμο των «λογαριασμών» του παρελθόντος με εξονυχιστικό έλεγχο από πιστοποιημένο φορέα για να διαλυθούν τα σκοτεινά σημεία και οι καχυποψίες και να φωτισθούν όλες οι πτυχές (και οι αθέατες) της διαχείρισης Καραμπάτου.
***
Καθαρές θέσεις πάνω στα καθημερινά ζητήματα που απασχολούν τα μέλη του, με στόχο την αντιστροφή του αρνητικού κλίματος στην τοπική αγορά, την ενίσχυση επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, την ουσιαστική αξιοποίηση προγραμμάτων προς όφελος των τοπικών επιχειρήσεων.
***
Αυτή νομίζω ότι είναι η ουσία. Όλα τ’ άλλα και οι όποιες παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις, συμφωνίες, διευθετήσεις ή οτιδήποτε άλλο είναι καταδικασμένα σε αποτυχία και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας σε απαξία, μαρασμό και αδιέξοδο.

ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας

Πρόσκληση ΤΕΘ για τα Πλατάνια.

Σας προσκαλούμε στη θεατρική παράσταση
του Τριφυλιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου
"Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΗ"
τη Δευτέρα 13/8/2012, στις 9.30 μ.μ.,
στα Πλατάνια στο θέατρο "Νότα Αρνόκουρου".
Είσοδος Ελεύθερη.

Οργάνωση: Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Τριφυλίας.


Πρόσκληση Συλλόγου Φιλοπροόδων


-

Ξεπέρασαν το 1.000.000 οι άνεργοι!

Στο 23,1% έφτασε η ανεργία το Μάιο του 2012 καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 37,2% σε σχέση με τον ίδιο μήνα το 2011.

Οι εργαζόμενοι ανήλθαν σε 3.816.912 άτομα, οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.147.372 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.361.131 άτομα.

Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 320.540, οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 311.041 άτομα και οι οικονομικά μη ενεργοί αυξήθηκαν κατά 11.170 άτομα σε σχέση με το Μάιο του 2011.

Τέλος στις ηλικίες 15-24 η ανεργία ανέρχεται .............

στο 54,9%, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας καταγράφεται στη Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα (25,8%).

topontiki.gr

Π. Τατούλης: Όταν αυτοοργανωνόμαστε γινόμαστε πιο αποτελεσματικοί ακόμα και όταν δεν έχουμε αρμοδιότητες για την κατάσβεση των πυρκαγιών

«Πρωταρχικό μας μέλημα, αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία κατάσβεσης της καταστροφικής πυρκαγιάς στην περιοχή της Μεγαλόπολης, είναι να αντιμετωπιστούν άμεσα οι επιπτώσεις στη ζωή των πολιτών, στο περιβάλλον, στην κτηνοτροφία και στην αγροτική οικονομία σε μια πολύ επιβαρυμένη περιοχή» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης για το αντικείμενο της έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με συμμετοχή του Δημάρχου Μεγαλόπολης κ. Παναγιώτη Μπούρα, της Αντιπεριφερειάρχη κας Κωνσταντίνας Νικολάκου και των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Ο Περιφερειάρχης έθεσε με έντονο τρόπο προ των............

ευθυνών τους τις εισαγγελικές αρχές, οι οποίες σε παρόμοια περιστατικά έχει παρατηρηθεί «με διάφορα προσκόμματα να αφήνουν ελεύθερους τους εμπρηστές, με αποτέλεσμα η ατιμωρησία αυτή να οδηγεί σε επανάληψη των φαινομένων με τις γνωστές καταστροφικές συνέπειες, αλλά και το τεράστιο οικονομικό κόστος που συνεπάγεται η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού, ιδίως σε μια τόσο δύσκολη χρονική συγκυρία». Για το λόγο αυτό, όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης, έχει σταλεί από χθες επιστολή του προς τους Υπουργούς Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Αναφερόμενος στην έκδοση αποφάσεων για την ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού και κήρυξης έκτακτης ανάγκης των πληγεισών περιοχών εκ μέρους του, αλλά και των υπολοίπων αρχών, ο κ. Τατούλης τόνισε ότι αυτές παρότι συνεπάγονται μεγάλο κόστος γίνονται με ιδιαίτερη προσοχή και πάντα με γνώμονα το εθνικό δημόσιο συμφέρον. «Για το λόγο αυτό απευθύνω έκκληση σε όλους να τηρούν αυστηρά τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης τέτοιων φαινομένων, γιατί διαφορετικά η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με τις Δημοτικές Αρχές θα κινείται δικαστικά εναντίον τους» δήλωσε με έμφαση ο Περιφερειάρχης.

Δεδομένων των δυσβάσταχτων οικονομικών συνεπειών των πυρκαγιών ο κ. Τατούλης πρόσθεσε «πρώτο μας μέλημα είναι η αποκατάσταση των υποδομών και η απόδοσή τους γρήγορα στους πολίτες. Αυτό όμως πρέπει να γίνει σε δύσκολες συνθήκες, όταν οι ΚΑΠ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι) είναι μειωμένοι και για την Περιφέρεια και για τους Δήμους κατά 60% και όταν η Τράπεζα της Ελλάδος με «σταλινική» συμπεριφορά υπεξαίρεσε 1,5 εκατομμύρια ευρώ από την περιουσία της Περιφέρειας σε καταθέσεις. Εμείς αφενός θα κινηθούμε δικαστικά ενάντια σε αυτή την αυθαίρετη πράξη της Τράπεζας της Ελλάδος και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αφετέρου θα συνεχίζουμε να στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις όπως κάνουμε μέχρι σήμερα». Ανέφερε επίσης ο Περιφερειάρχης και το παράδειγμα για την καταπολέμηση των κωνωποειδών, για την οποία το Υπουργείο είχε υποσχεθεί ότι θα συνδράμει με 500.000 ευρώ και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα, ενώ το πρόγραμμα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης από την πλευρά του εξέφρασε την απόλυτη συμφωνία του με τις θέσεις του Περιφερειάρχη και, αφού ευχαρίστησε όλους όσους συμβάλλουν στην καταπολέμηση της πυρκαγιάς, ιδιαίτερα το πυροσβεστικό σώμα και τις εθελοντικές οργανώσεις, τόνισε την αναγκαιότητα λήψη μέτρων για την επόμενη μέρα, για τις ανθρώπινες περιουσίες, το περιβάλλον, την κτηνοτροφία και τη γεωργία.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξέφρασε επίσης τη χαρά του για την εναρμόνιση των αποφάσεων του ΦΟΔΣΑ με την πολιτική της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τις προβλέψεις του ΠΕΣΔΑ, «το οποίο θα οδηγήσει στην εξάλειψη των κινδύνων εκδήλωσης πυρκαγιών από τους κλειστούς ΧΑΔΑ, από τους οποίους προέρχεται το 30% των πυρκαγιών ανά έτος».

Ο κ. Τατούλης ευχαρίστησε τέλος ιδιαίτερα το πυροσβεστικό σώμα για τις ηρωικές του προσπάθειες και την αυτοθυσία που έχει επιδείξει, αλλά και τις εθελοντικές οργανώσεις που άμεσα συνέδραμαν στο έργο της κατάσβεσης και για τις οποίες δόθηκε ήδη εντολή να ενισχυθούν οικονομικά προκειμένου να αναπληρώσουν τις υποδομές τους.
Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε επίσης την πιλοτική λειτουργία δορυφορικού συστήματος πρόβλεψης πυρκαγιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά και την παράλληλη αξιοποίηση των συστημάτων των τέως νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων. Ο κ. Τατούλης ευχαρίστησε επίσης και τη ΔΕΗ, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα στις ανάγκες, αλλά έψεξε και τη συμπεριφορά του ΜΟΡΕΑ, ο οποίος για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν απών, παρά το ότι θα μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά.

«Όταν αυτοοργανωνόμαστε γινόμαστε πιο αποτελεσματικοί, για το λόγο αυτό η Περιφέρεια Πελοποννήσου διαχειρίζεται με τις δικές της δυνάμεις τα προβλήματα που παρουσιάζονται, έστω και αν δεν έχει πάντα την αρμοδιότητα όπως συμβαίνει με τα δάση» κατέληξε στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης.

Δειγματοληπτικούς ελέγχους στους ΧΑΔΑ Πελοποννήσου ζητά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου από την Ειδική Γραμματέα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Δειγματοληπτικούς ελέγχους για την τήρηση των αποφάσεων και για την υφιστάμενη κατάσταση των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, που είναι κλειστοί από τις 30 Ιουνίου 2012, ζητά με επιστολή προς την επικεφαλής της Ειδικής Γραμματείας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μαργαρίτα Καραβασίλη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

Από τις 30 Ιουνίου 2012, και σε εφαρμογή των ............

σχετικών αποφάσεων που έχουν εκδοθεί, όλοι οι Χώροι Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι κλειστοί σημειώνει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στην επιστολή του υπογραμμίζοντας την συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την Ειδική Γραμματεία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την αποτελεσματικότερη υλοποίηση της πολιτικής για τους ΧΑΔΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρει ο Πέτρος Τατουλης προς την Μαργαρίτα Καραβασίλη, η Περιφέρεια Πελοποννήσου καλεί τους αρμόδιους ελεγκτές να προβούν σε δειγματοληπτικούς ελέγχους στους ΧΑΔΑ και να ενημερώσουν σχετικά τις υπηρεσίες για την τήρηση των αποφάσεων και για την υφιστάμενη κατάσταση τους, προκειμένου η Περιφέρεια Πελοποννήσου να προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες στην περίπτωση που διαπιστωθούν παραβάσεις.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 10ης Αυγούστου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Διαβάστε στο Θάρρος και την Φωνή

ΘΑΡΡΟΣ

"Ελαττωματική» η άσφαλτος στην οδό Αριστομένους!

Η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας είναι κατά γενική ομολογία ..........

ικανοποιημένη από την πορεία του έργου της ανάπλασης στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Αυτό, ωστόσο, δε σημαίνει, ότι δεν υπάρχουν και προβλήματα, άσχετα αν κάποιοι θέλουν να τα κρατάνε μυστικά. Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες του «Θ» ποιοτικά προβλήματα παρουσιάστηκαν με την ασφαλτόστρωση που έγινε στην οδό Αριστομένους, από την Κροντήρη μέχρι τη Φραντζή, τις προηγούμενες ημέρες. Τα αποτελέσματα του ποιοτικού ελέγχου των εργαστηριακών εξετάσεων, τα οποία έγιναν σε διάφορα δείγματα που ελήφθησαν, δείχνουν ότι κάποια κομμάτια της ασφάλτου που έπεσε ήταν «ελαττωματικά».

Βέβαια, για το παραπάνω αποτέλεσμα, μας διαβεβαιώνουν οι υπεύθυνοι της δημοτικής αρχής, αυτό δεν οφείλεται σε σφάλμα του εργολάβου ή προσπάθεια εκ μέρους του να…εκμεταλλευτεί την κατάσταση, αλλά στο παρασκευαστήριο που παρέδωσε την άσφαλτο και η οποία δεν τηρούσε τις απαραίτητες προδιαγραφές.

Ούτως εχόντων, ο εργολάβος του έργου δεν μπορούσε να γνωρίζει την ποιότητα του υλικού που παρέλαβε και προχώρησε στην ασφαλτόστρωση.

ΦΩΝΗ

ΜΕΤΑ τις προτάσεις του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου για τη χωροθεσία της ενδιάμεσης λύσης διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την απόφαση ενεργοποίησής της αφού ο χώρος μετράει αντίστροφα. Οι εξελίξεις σε διάφορα μέτωπα συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι δεν πάει άλλο και ότι πρέπει να περάσουμε στην επίλυση του ακανθώδους προβλήματος που απειλεί την περιφέρεια.
Στη Μεσσηνία φαίνεται να υπάρχουν σύγκλιση και όλα θα κριθούν τις επόμενες ημέρες για το αν δηλαδή θα προκριθεί η λύση Παλιοροβούνι, η οποία έχει και τα επιστημονικά εχέγγυα, αφού έχει μελετηθεί επαρκώς.
● ΥΠΟ ΜΕΡΙΚΟ έλεγχο οι φωτιές στην Αρκαδία, όπου οι καταστροφές είναι πολλές και σημαντικές. Χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην περιφέρεια.

Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2012

Κλιμ/άκειο της Δυνατής Πελοποννήσου στα καμμένα της Αρκαδίας

Σήμερα Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012, κλιμάκιο του συνδυασμού ¨ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ¨ του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, αποτελούμενο από τον επικεφαλή της παράταξης Δ. Δράκο και τους Περιφερειακούς Συμβούλους Β. Σωτηρόπουλο, Κ. Μανδρώνη και Σ. Παναγιωτόπουλο, περιόδευσε τις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές της Αρκαδίας.

Το κλιμάκιο συναντήθηκε με εκπροσώπους.............

της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του στρατού, με τοπικούς φορείς και κατοίκους των περιοχών και ενημερώθηκε για το μέγεθος της καταστροφής και τα προβλήματα που προκάλεσαν οι φωτιές.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το δήμαρχο Μεγαλόπολης κο. Μπούρα από τον οποίο ενημερώθηκε για τα προβλήματα που προκάλεσαν οι πυρκαγιές και για τις ενέργειες αποκατάστασης των ζημιών. Πέρα των προβλημάτων αποκατάστασης, ο δήμαρχος έθεσε ως επιτακτική ανάγκη την υποστήριξη από την πολιτεία με ζωοτροφές στους κτηνοτρόφους των πληγεισών περιοχών.

Από πλευράς κλιμακίου του συνδυασμού ¨ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ¨ υπήρξε δέσμευση στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τόσο στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όσο και σε πολιτικό επίπεδο, ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την προώθηση των δίκαιων αιτημάτων.

Στην Πύλο την Δευτέρα ο Αντώνης Σαμαράς

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του θα βρεθεί τη Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, παρουσία της πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ,για τα εγκαίνια δύο νέων εκθέσεων στην Πύλο στο Δήμο Πύλου Νέστορος.

Στις 18:30 το απόγευμα της Δευτέρα θα ............

ανοίξει της πύλες της η Περιοδική Έκθεση της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, με τίτλο «Βυθισμένα Ταξίδια, Ανθρώπινες Εξερευνήσεις: Ίχνη σημαίνοντα στις θάλασσες της Πελοποννήσου». Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο κτήριο Πασά στο Φρούριο.

Λίγη ώρα αργότερα, στις 20:00 θα γίνει η παρουσίαση της Επανέκθεσης της Συλλογής του Γάλλου Φιλέλληνα Rene Puaux, στην Οικία Τσικλητήρα.

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Δήμου θα μπορούν να επισκεφτούν τις εκθέσεις από την ήμερα των εγκαινίων.

Pelops News

Επίθεση Phising εναντίον πελατών της Cosmote!

Μετά τις επιθέσεις Phising εναντίον πελατών Ελληνικών Τραπεζών αλλά και τις επιθέσεις με ransomware που υποδύεται την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι “ηλεκτρονικοί απατεώνες” στοχοποίησαν και τους πελάτες της εταιρείας Cosmote.

Σύμφωνα με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ πληροφορία που .........

απέστειλε αναγνώστης στην ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας του SecNews, οι απατεώνες χρησιμοποιούν μια μεθοδολογία αντίστοιχη με αυτή του phising εναντίον τον τραπεζών ώστε να υποκλέψουν στοιχεία συνδρομητών και προσωπικά δεδομένα χρηστών. Η επιβεβαιωμένη πληροφορία (που προέρχεται από άκρως αξιόπιστη πηγή) αναφέρει ότι το e-mail που αποστέλλουν οι άγνωστοι ενημερώνει τους ανυποψίαστους χρήστες ότι “εντοπίστηκε σύνδεση στον λογαριασμό τους από μια συσκευή που δεν αναγνωρίζεται”. Στην συνέχεια ζητά από τους χρήστες-θύματα να click-άρουν σε υπερσύνδεσμο που οδηγεί στην Phising ιστοσελίδα ώστε να εισάγουν τα στοιχεία τους. Δείτε το παρακάτω Screenshot όπως μας το απέστειλε ο φίλος της ιστοσελίδας:Φεύγουν άρον άρον οι παράνομοι μετανάστες

Συνωστίζονται τώρα στις πύλες εξόδου

Αυξάνεται ο αριθμός των παράνομων μεταναστών που προσπαθούν να φύγουν με πλαστά χαρτιά προς χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης. Μετά τις επιχειρήσεις που διενεργεί η αστυνομία στην Αθήνα για την σύλληψη και απέλαση αλλοδαπών που βρίσκονται παράνομα στη χώρα, το κύμα φυγής εντείνεται προς τις πύλες εξόδου από την Ελλάδα.

Σε δεκάδες συλλήψεις μεταναστών που ............

επιχείρησαν να φύγουν με πλαστά έγγραφα από τη χώρα μας, έχει προχωρήσει τις τελευταίες ημέρες η αστυνομία σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία. Οι πύλες εξόδου, όπως το λιμάνι της Πάτρας, τα πολιτικά αεροδρόμια του Αράξου και του Ακτίου αλλά και οι ακτές της Αιτωλοακαρνανίας χρησιμοποιούνται από τα κυκλώματα της παράνομης διακίνησης μεταναστών, έναντι αδράς αμοιβής, παρά τις συλλήψεις. Οι αμοιβές για τη διακίνηση σε ευρωπαική χώρα φθάνουν ακόμη και τα 2.000 ευρώ ενώ τα κυκλώματα προμηθεύουν τους μετανάστες με πλαστά ή κλεμμένα διαβατήρια.

Στην Πάτρα, μετά τα επεισόδια του περασμένου Μαΐου με μέλη της Χρυσής Αυγής, έχουν συλληφθεί περισσότεροι από 300 μετανάστες οι οποίοι έχουν μεταφερθεί εκτός Αχαίας προκειμένου να απελαθούν.

Την ίδια ώρα, μετά την ανάπτυξη επιπλέον δύναμης 1.881 συνοριακών φρουρών κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία παρατηρείται μείωση στις συλλήψεις παράνομων μεταναστών στον Εβρο. Ο πρόεδρος της Ενωσης Συνοριακών Φρουρών δήλωσε ότι «όσο περνούν οι μέρες, οι ροές των παράνομων μεταναστών θα μειώνονται». Την Τρίτη ο συνολικός αριθμός των συλληφθέντων παράνομων μεταναστών δεν ξεπέρασε τους 85, εμφάνισε δηλαδή μείωση 85% σε σχέση με τα δεδομένα του περασμένου Σαββάτου που συνελήφθησαν συνολικά 500 αλλοδαποί για παράνομη είσοδο στη χώρα από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης.

Υπολογίζεται ότι σε κάθε βάρδια ο αριθμός των συνοριακών φρουρών που αναπτύσσονται κατά μήκος της συνοριογραμμής κυμαίνονται μεταξύ 300 και 400 ατόμων. «Υπάρχει 1 αστυνομικός κάθε σχεδόν 100 μέτρα» σχολιάζει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων Παναγιώτης Χαρέλας.

iefhmerida

Απότομη αλλαγή του καιρού- Από καύσωνα σε συννεφιά και τοπικές καταιγίδες

Ανακόπτεται απότομα η πορεία του καύσωνα για σήμερα Πέμπτη, με ισχυρούς ανέμους και με σποραδικές μπόρες ή καταιγίδες, αρχικά στα βόρεια και το απόγευμα στα κεντρικά ηπειρωτικά, ενώ τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μεγάλη.............

πτώση, κυρίως στα βόρεια, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε σχετικά ψηλά επίπεδα.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 27 έως 39 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές μπόρες ή καταιγίδες ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, αναμένονται τοπικές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες ή καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα, από το βράδυ θα περιοριστούν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, ενω η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, ο καιρος θα είναι αρχικά αίθριος, αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες ή καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς, οι οποίες κατά τόπους πιθανόν να είναι ισχυρές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 38 βαθμούς και τοπικά θα φτάνει τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στη Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά και ίσως τη βόρεια Πελοπόννησο, κυρίως στα ορεινά, θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες και ίσως καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 22 έως 38 και τοπικά 39 βαθμούς Κελσίου.

Οι Κυκλάδες και η Κρήτη θα μείνουν ανεπηρρέαστες απο το κύμα κακοκαιρίας, αφού στις περιοχές αυτές, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και ηλιόλουστος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου και στη νότια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι επίσης αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

iefhmerida

«Τέλος» σε χορήγηση φαρμάκων επί πιστώσει διαφαίνεται από Σεπτέμβριο

Μπροστά στον κίνδυνο να σταματήσουν και πάλι να παίρνουν φάρμακα με πίστωση, από τα φαρμακεία της χώρας, βρίσκονται οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ.
Όπως αποφάσισε το ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), από την 1η Σεπτεμβρίου οι φαρμακοποιοί, πιθανότατα, θα χορηγούν μόνο τοις μετρητοίς φάρμακα στους ασφαλισμένους, αντιδρώντας με τον τρόπο αυτόν στη μη καταβολή από τον ΕΟΠΥΥ των χρημάτων που τους οφείλει.

Η διοίκηση του ΠΦΣ αποφάσισε να ............

συγκαλέσει γενική συνέλευση το Σάββατο 25 Αυγούστου, οπότε αναμένεται να ληφθούν οριστικές αποφάσεις.

Ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στους φαρμακοποιούς 207 εκατ. ευρώ από παλαιότερες συνταγές, από τα οποία τους εξόφλησε 90 εκατ. την περασμένη Τρίτη, αναφέρει το αθηναϊκό πρακτορείο.

Στις 16 Αυγούστου, τελειώνει και η προθεσμία για την εξόφληση των 145 εκατ. ευρώ που αφορούν συνταγές του περασμένου Ιουνίου.

24h

Συναλλαγές με βιβλιάριο της ΑΤΕ από σήμερα στην Πειραιώς

Με το βιβλιάριο της Αγροτικής θα μπορούν από σήμερα οι πελάτες της πρόσφατα πωληθείσας τράπεζας να κάνουν συναλλαγές σε όλα τα υποκαταστήματα της τράπεζας Πειραιώς. Εδώ και μέρες, μπορούσαν ήδη να εκταμιεύουν χρήματα από τα μηχανήματα ΑΤΜ των τραπεζών της Πειραιώς χωρίς χρέωση.

Η εντολή αυτή σκοπό έχει εκτός άλλων.............

να εξυπηρετηθούν και οι χιλιάδες συνταξιούχοι που συνταξιοδοτούνται μέσω της ATE Βank και καθώς δεν διαθέτουν κάρτες αναλήψεως μετρητών έχουν μείνει χωρίς χρήματα λόγω απεργίας.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στην ΑΤΕ Bank απεργούν εδώ και μία εβδομάδα περίπου, αντιδρώντας στην αγοραπωλησία, αν και η διοίκηση τους διαβεβαίωσε χθες, σε συνάντησή τους, ότι καμία θέση εργασίας δεν θα περικοπεί.

24H

Εξώδικο γιατρών σε ΕΟΠΥΥ και υπουργείου Υγείας

Εξώδικο απέστειλαν οι γιατροί που έχουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ και δεν έχουν πληρωθεί δεδουλευμένα ακόμα και από το 2010. Σύμφωνα με το εξώδικο οι γιατροί διαμαρτύρονται για:.......

* Για την παράνομη καθυστέρηση εξόφλησης των δεδουλευμένων ποσών τα οποία αφορούν τις ενεργές συμβάσεις με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και αφορούν την περίοδο από 1-1-2012 και εντεύθεν.

* Για την παράνομη καθυστέρηση εξόφλησης των δεδουλευμένων ποσών τα οποία αφορούν ταμεία που συγχωνεύτηκαν με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για τα έτη 2010 και 2011.

* Για την επιλεκτική καταβολή χρημάτων σε παρόχους υγείας όπως π.χ. φαρμακοποιούς ενώ δεν καταβάλλονται χρήματα για ιατρούς.

* Για κατάφωρα έκδηλη παραβίαση της κείμενης νομοθεσίας και των συμβατικών υποχρεώσεων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Καλούν το ταμείο και το υπουργείο υγείας να προχωρήσει «σε άμεση εξόφληση έως την 15-8-2012 του συνόλου των πραγματοποιηθέντων εξετάσεων και πράξεων των μηνών Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου Μαρτίου, Απριλίου. Μαΐου και Ιουνίου 2012 για τους ιατρούς, οι οποίοι υπέβαλαν τα οικεία παραστατικά καθώς και σε εξόφληση του συνόλου των δεδουλευμένων οφειλόμενων ποσών μέχρι το Δεκέμβριο του 2011 που αφορούν τον Οργανισμό σας καθώς και όσους Οργανισμούς έχουν συγχωνευτεί σε αυτόν».

Eyro2day

Ενημέρωση από τον Σύλλογο τριών τεκνων νομού Μεσσηνίας

Ο Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Ν. Μεσσηνίας, ενημερώνει ότι στα πλαίσια υποστήριξης των αδυνάμων τρίτεκνων οικογενειών έδωσε εκτάκτως τρόφιμα σε 20 οικογένειες τα οποία ήταν προσφορά Μεσσήνιων παραγωγών καθώς και προϊόντα που .............

πρόσφερε το S/M ΜΟΥΡΓΗΣ της Μεσσήνης που στηρίζει το σύλλογο σε ανάλογες περιπτώσεις.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΑ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 9ης Αυγούστου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Διαβάστε στο Θάρρος και την Φωνή

ΘΑΡΡΟΣ

"Στοπ" οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Πελοπόννησο

«Παγώνει» η κατασκευή νέων μονάδων ηλεκτροπαραγωγής από .............

ανανεώσιμες πηγές (αιολικά, φωτοβολταϊκά κ.λπ.) στην Πελοπόννησο.

Κι αυτό με απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) που χαρακτήρισε την περιοχή ως «κορεσμένη». Έτσι, δε θα γίνονται δεκτές νέες αιτήσεις για χορήγηση άδειας παραγωγής από σταθμούς ΑΠΕ, ούτε αιτήσεις για προσφορές σύνδεσης αν πρόκειται για μονάδες που εξαιρούνται από την υποχρέωση λήψης άδειας παραγωγής.

Εξαιρούνται οι περιπτώσεις όπου οι συνδέσεις προτείνεται να πραγματοποιηθούν σε περιοχές με μη κορεσμένο δίκτυο. Με τα τωρινά δεδομένα η μέγιστη ισχύς ανανεώσιμων πηγών που μπορούν να εγκατασταθούν στην Πελοπόννησο, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η ευστάθεια του συστήματος, είναι 1900 μεγαβάτ. Το όριο αυτό έχει ήδη επιτευχθεί από μονάδες που είτε λειτουργούν, είτε διαθέτουν δεσμευτικές προσφορές σύνδεσης, δηλαδή αναμένεται να λειτουργήσουν σύντομα.

Το όριο απορρόφησης θα αυξηθεί σημαντικά όταν ολοκληρωθούν τα έργα αναβάθμισης του Συστήματος Μεταφοράς στην Πελοπόννησο...

ΦΩΝΗ

Η ΜΕΓΑΛΗ πυρκαγιά στην Αρκαδία που ξυπνάει μνήμες του 2007, καθώς και το νέο μέτωπο που ξέσπασε χθες και ενισχύει τις υπόνοιες για εμπρησμό, στο σημερινό πρωτοσέλιδο της «ΦΩΝΗΣ».
Στο σημερινό φύλλο διαβάστε:
● ΝΕΑ ΚΡΙΣΗ στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας, με τη δικαστική εμπλοκή να οξύνει τις αντιθέσεις και τον Δημ. Αδαμόπουλο να παραμένει και με τη «βούλα» κολλημένος στην καρέκλα του προέδρου. Απρόβλεπτες οι εξελίξεις μετά την προσωρινή διαταγή του ΣτΕ.
● ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ του περιφερειάρχη Π. Τατούλη η έγκριση 5,2 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του Βιολογικού Καλαμάτας που δημοπρατείται.
● ΔΕΝ ΘΕΛΩ να φορτώσω σε κανένα τα σκουπίδια της Καλαμάτας δηλώνει ο δήμαρχος Παν. Νίκας απαντώντας στις κατηγορίες του Δήμου Οιχαλίας.
● ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ καλλιτεχνικό πρόγραμμα από σήμερα στο Τουριστικό Κυπαρισσίας με τον δικό μας Νίκο Καλογερόπουλο και τους «Άπορους Άρχοντες» σε ένα δυνατό πρόγραμμα, όπου ο «Καλόγερας» δίνει τα ρέστα του…
● Η ΕΣΕΕ αναλύει την εφαρμογή των νέων μέτρων και προβλέπει ότι η οικονομία θα μείνει μετεξεταστέα…
● ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ τα θανατηφόρα στην Πελοπόννησο τον Ιούλιο. Ολόκληρη η έκθεση για το χάρτη των ατυχημάτων.
● ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΡΕΚΟΡ της Ελλάδας στην ευρωζώνη σχολιάζει ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ και τις πρωταθλητικές επιδόσεις μας στα σκουπίδια, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι είμαστε για τα «ρεκόρ ηλιθιότητας» Γκίνες…
ΑΡΘΡΑ, σχόλια, παρεμβάσεις, εκδηλώσεις, αθλητικά και Γκόλφω «σπέσιαλ» στη σημερινή ΦΩΝΗ που θα βρείτε πρωί-πρωί στα περίπτερα και της ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» στα περίπτερα πρωί – πρωί. Έγκυρη ενημέρωση, παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο! Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ».

Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2012

Τελικά δεν φεύγει! ο Δ.Αδαμόπουλος από το Επιμελητήριο με απόφαση του συμβουλίου επικρατείας

Ραγδαίες εξελίξεις στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας καθώς πριν λίγο με ημερομηνία 7-8-2012 το συμβούλιο επικρατείας αναστέλλει με προσωρινή διαταγή την απόφαση με αριθ. 10/25/7/2012 του Δ.Σ του Επιμελητηρίου η οποία ως γνωστών έκανε έκπτωτο τον Δ.Αδαμόπουλο και τον Π.Τζανετέα.

Η εξέλιξη αυτή ανατρέπει όλα τα δεδομένα που είχαμε ως σήμερα καθώς σήμερα θα γινόταν η εκλογή των δύο έκπτωτων μελλών αλλά και του παραιτηθέντος Α΄Αντιπροέδρου Αναστάσιου Μαρκόπουλου.
Τώρα σύμφωνα με τον νόμο οι ..............

Δ. Αδαμόπουλος και Παναγιώτης Τζανετέας παραμένουν στην θέση τους μέχρι την 27 Σεπτεμβρίου ημερομηνία που θα εκδικαστεί η αίτηση του Δ. Αδαμόπουλου

BEST TV

Ενημέρωση πό Τρίτεκους Μεσσηνίας.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΟΤΙ ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΝΑΤΑΣΣΑ ΔΟΥΡΟΥΜΗ .
ΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΙΣ ..........

8:30 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΡΗΓΟΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Απάντηση Ν.Μπάλτα σε αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας Αετού δήμου Τριφυλίας κ.Γ. Μερκούρη

Κύριε Αντιδήμαρχε,

σε μία δημόσια αντιπαράθεση, υπάρχουν αρχές και κανόνες, τους οποίους, οφείλουμε όλοι μας, οφείλετε να σέβεστε.
Αυτό επιβάλλει η δεοντολογία, αυτό επιτάσσει η λειτουργία των θεσμών, αυτό υπαγορεύει η στοιχειώδης ευγένεια και ο σεβασμός στο συνομιλητή μας.
Δε γνωρίζω από πού προκύπτει η καθολική χρήση του πρώτου ενικού από εσάς, με δεδομένο μάλιστα πως αυτό δεν είχε συμβεί από τη δική μου πλευρά, στην αρχική μου επιστολή, όταν δεν υπάρχουν ούτε καν τυπικές σχέσεις μεταξύ μας.
Αναρωτιέμαι με ποιο δικαίωμα το πράττετε αυτό, ............

όταν δεν το έχετε, δεν το λάβατε, ποτέ δεν σας το έδωσα.
Μήπως η ρητορική σας, κινούμενη σε αυτό το πλαίσιο που καθ ‘υπέρβαση επιλέξατε, έχει καθαρά <<παιδευτικό χαρακτήρα >> και επιχειρεί να καταδείξει κατεύθυνση <<συμμόρφωσης>>;

Καθίσταται προφανής η υποκριτική επιλογή σας να επιλέξετε την προσφώνηση <<αγαπητέ Νίκο >> από το συνολικό περιεχόμενο της απάντησή σας.
Τοποθετήσεις σε τόνο επιθετικό, με εκφράσεις που δε συνάδουν με τον πολιτικό πολιτισμό που πρέπει να διακρίνει το δημόσιο διάλογο.
Υπάρχει ένα αξίωμα στην πολιτική, τα πρόσωπα που ασκούν εξουσία υπόκεινται σε δημόσια κριτική.
Καθίσταται πρόδηλο εξαρχής, από το ύφος του λόγου σας, ότι το αξίωμα αυτό, δεν το υιοθετείτε, δεν το ενστερνίζεστε, γιατί σας διακατέχει έπαρση, αλαζονεία, εγωκεντρική αντίληψη των πραγμάτων.

Όσο δε για το περιστατικό που έλαβε χώρα στο Σιτοχώρι, δεν είχε <<καταγγελτικό>> χαρακτήρα, το ανέφερα ως ενδεικτικό του τρόπου λειτουργίας της δημοτικής αρχής.
Οι κάτοικοι γνωρίζουν τι έχει συμβεί και είναι λυπηρό να παρουσιάζετε τα γεγονότα με τρόπο μειωτικό και απαξιωτικό γι’ αυτούς.
Η δημοσιοποίησή του, απεδείχθη, από το ύφος της απάντησης σας ότι προκάλεσε σύγχυση και εκνευρισμό.

Είναι λυπηρό, απογοητευτικό, αλλά και κωμικό μία δημοτική αρχή να στέλνει μηνύματα εκφοβισμού, απειλών ακόμα και… παραπομπής στη δικαιοσύνη, για ενέργειες δημοτών, που συνιστούν κοινωνική προσφορά και συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του δήμου!
Είναι αδιανόητο να στέλνετε αυτό το λάθος μήνυμα στους δημότες, να τους αποτρέπετε να λειτουργούν, όταν μπορούν, κάτι περισσότερο από ενεργοί πολίτες.
Ιδιαίτερα μάλιστα αυτή την περίοδο, που η εφαρμογή των μνημονίων επιφέρει μεγάλες περικοπές στα οικονομικά των δήμων, με συνέπεια να αδυνατούν να ανταποκριθούν ακόμη και στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους.
Αντιλαμβάνεστε ως…αγγαρεία και ως.. χάρη την αυτονόητη υποχρέωσή σας να τοποθετηθείτε δημόσια για πεπραγμένα που αφορούν την άσκηση των καθηκόντων σας ως αντιδημάρχου.

Μην…ανησυχείτε, δεν διεκδικώ θεσμικό ρόλο στα αυτοδιοικητικά δρώμενα, όπως εσείς βεβιασμένα υποθέσατε, διεκδικώ απλώς το δικαίωμα ως ενεργός πολίτης να καταθέτω, την άποψή μου, τη γνώμη μου, για την πολιτική που ακολουθεί η δημοτική αρχή.
Λυπάμαι, αλλά…άδεια για να τοποθετούμαι δημόσια για τα αυτοδιοικητικά δρώμενα του δήμου μας, δεν πρόκειται να σας ζητήσω.
Σας… διαβεβαιώνω δε ,εάν αυτό σας… απασχολεί, ότι δεν έχω προσωπικές
φιλοδοξίες, αυτό που μόνο έχω είναι το πραγματικό ενδιαφέρον για τον τόπο μας
Αλήθεια, μήπως οι δημότες σας οφείλουν… ευγνωμοσύνη για το έργο που επιτελείτε, αφού, σύμφωνα με τα λεγόμενά σας, είναι πιθανό και να …ζημιώνεστε που ασχολείστε με το δήμο;

Οι στοιχειώδεις υποχρεώσεις του δήμου, όπως π.χ. ύδρευση, φωτισμός, καθαριότητα, πρέπει να παρέχονται στους δημότες, είναι ανταποδοτικές υπηρεσίες και είναι αστείο να εκλαμβάνεται η επίβλεψή τους ως παρεχόμενο έργο ενός αντιδημάρχου, όταν μάλιστα λαμβάνει αποζημίωση και συνακόλουθα προκύπτουν υποχρεώσεις από την άσκηση των καθηκόντων του.
Ας αφήσουμε τους αναγνώστες να κρίνουν ποιος βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση, καθώς ουδεμία αναφορά υπήρχε από μένα σε <<<γουρνοπούλες και φαγοπότια >>,όπως ισχυρίζεστε.
Η αναφορά αυτή προέκυψε από επώνυμο σχόλιο συνδημότη μας, κάτω από την ανάρτηση της επιστολής μου, σε τοπικό ιστότοπο.
Τέλος, μάλλον οι δημότες…ευθύνονται, που δεν αντιλαμβάνονται ότι όλα βαίνουν καλώς στο …βασίλειο της Τριφυλίας!

Νίκος Μπάλτας

Υ.Γ. ευχαριστώ θερμά για τη φιλοξενία της απάντησής μου στην εφημερίδα σας.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 8ης Αυγούστου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Διαβάστε στο Θάρρος και την Φωνή

ΘΑΡΡΟΣ

Ετοιμάζεται «σκούπα» για ROMA από Ρουμανία και Βουλγαρία

Επίσκεψη πραγματοποίησε χθες ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας στον .........

Αστυνομικό Διευθυντή και την Εισαγγελέα.

Kι αυτό για να ζητήσει οργανωμένη παρέμβαση για την απομάκρυνση ROMA από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, οι οποίοι, όπως σημείωσε σε δηλώσεις του, έχουν εισβάλλει κυριολεκτικά στην Καλαμάτα προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των δημόσιων χώρων και ιδιαίτερα των πάρκων.

Τηλεφωνική επικοινωνία υπήρξε επίσης με τον Ηλία Γεωργόπουλο Αστυνομικό Διευθυντή Πελοποννήσου για το ανωτέρω θέμα. Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έλαβε τις επόμενες ημέρες σχεδιάζεται επιχείρηση «σκούπα» για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Νίκας σε δηλώσεις του για το συγκεκριμένο πρόβλημα, «έθεσα επισήμως προς τον Αστυνομικό Διευθυντή Μεσσηνίας την εισβολή, κυριολεκτικά δεκάδων ή και εκατοντάδων ρομά, κυρίως, από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.»

ΦΩΝΗ

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ και πάλι το θέμα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στην Πελοπόννησο με πολλές και ποικίλες νέες εξελίξεις. Αυτό είναι το σημερινό πρωτοσέλιδο της «ΦΩΝΗΣ» που για μια ακόμη φορά παρουσιάζει με πληρότητα όλες τις εξελίξεις και τις απόψεις για το κορυφαίο ζήτημα που απασχολεί τη Μεσσηνία, την Πελοπόννησο και όλη την Ελλάδα.
● ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ η πρώτη έξοδος από την Αθήνα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Τη Δευτέρα θα εγκαινιάσει στην Πύλο δύο κορυφαίες εκθέσεις, ενώ θα παραμείνει για δυο-τρεις ημέρες.
● ΟΙ ΝΕΕΣ περικοπές απειλούν τους Δήμους και τα Νομικά τους πρόσωπα και οι δήμαρχοι προετοιμάζονται για αντιδράσεις μέσω της ΚΕΔΕ. Ο δήμαρχος Καλαμάτας δηλώνει ετοιμοπόλεμος.
● ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ σήμερα στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας, όπου εκλέγεται νέο Προεδρείο, ενώ χθες υπέβαλε παραίτηση και ο Α΄ αντιπρόεδρος Τ. Μαρκόπουλος.
● ΕΝΤΑΣΗ στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας για την απόσυρση τραπεζοκαθισμάτων και την επιβολή προστίμων στους οφειλέτες, που όμως αποδίδουν…
● ΙΣΤΟΡΙΕΣ για αδέσποτα και χρυσοκάνθαρους που θα… σπάσουν τα κοντέρ!
● ΑΡΘΡΑ, σχόλια, παρεμβάσεις για τα ζητήματα της καθημερινότητας.
● ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ, ΑΘΛΗΤΙΚΑ και πολλά ακόμη ενδιαφέροντα στη σημερινή «ΦΩΝΗ» που κυκλοφορεί πρωί-πρωί στα περίπτερα και τους συνδρομητές ΚΑΙ στην Τριφυλία.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» στα περίπτερα πρωί – πρωί. Έγκυρη ενημέρωση, παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο! Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ».Τρίτη, 7 Αυγούστου 2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΙΟΥ
Το άλογο του πολέμου [ War Horse ]

Το άλογο του πολέμου
[ War Horse ]


του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Με τους: Έμιλι Γουάτσον, Ντέιβιντ Θιούλις, Πίτερ Μιούλαν, Νιλς Άρεστρουπ, Τομ Χίντλεστον, Τζέρεμι Ιρβάιν, Τόμπι Κέμπελ

Είδος: πολεμική και δραματική
Προβολές: 10 , 11 , 12 , 13 Αυγούστου
Ωρα προβολής: 21:45
Τόπος: Αίθριο Δημαρχείου Φιλιατρών

ΥΠΟΘΕΣΗ: .......

Ένα δημοφιλές παιδικό βιβλίο του 1982, που πρόσφατα μεταφέρθηκε με εντυπωσιακή επιτυχία στη θεατρική σκηνή του Λονδίνου και του Broadway, δίνει την ευκαιρία στον Στίβεν Σπίλμπεργκ να καταπιαστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του με τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μέσα από μια ανεπανάληπτη οδύσσεια ανιδιοτελούς φιλίας, θαυμαστών ανακαλύψεων και αδάμαστης γενναιότητας, το «War Horse» αναμένεται να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τους θεατές κάθε ηλικίας. Λίγο μετά το ξέσπασμα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Άλμπερτ, ένας έφηβος που ζει σε μια φάρμα στη βρετανική ύπαιθρο, πληροφορείται πως ο πατέρας του αποφάσισε να πουλήσει τον Τζόι, το αγαπημένο του άλογο, στο βρετανικό ιππικό. Πολύ σύντομα, ο Τζόι καταλήγει στην πρώτη γραμμή του γαλλικού μετώπου, όπου ως δια μαγείας αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων με τους οποίους έρχεται σε επαφή. Πίσω στην Αγγλία, ωστόσο, ο Άλμπερτ, νιώθοντας πως έχει χάσει έναν πολύ καλό φίλο, αποφασίζει να αψηφήσει τις επιταγές της μοίρας και να καταταγεί στον στρατό, με την ελπίδα να τον ξαναβρεί...

Δείτε το trailer της ταινίας.Για όλο το πρόγραμμα προβολών κλικ εδώ

Μπύρα «FIX» Ελληνική! και Μεσσηνιακή!!

Σίγουρα ξέρουμε όλοι την Ελληνική μπύρα «ΦΙΞ» η οποία χρονολογείτε από το 1850 μετά την απελευθέρωση της Ελλάδος από τους Τούρκους και την παρήγαγε πρώτος ο Ιωάννης ΦΙΞ στο Ηράκλειο Αττικής ορμώμενος ότι τότε πολλοί Βαυαροί αξιωματικοί είχαν εγκατασταθεί στην Ελλάδα. Η Eλληνική μπύρα αφού πέρασε στο διάστημα του χρόνου πολλά πουαξίζει να διαβάσει κανείς στο site της εταιρίας
http://www.fix-beer.gr/ κατέληξε το 2009 να γίνει εκτός από καθαρά Ελληνική μπύρα και Μεσσηνιακή!

Αυτό το λέμε διότι πολλοί δεν θα ξέρουν ότι την ............

πασίγνωστη αυτή Μπύρα που «χτυπά» στα ίσια όλες τις πολυεθνικές και πρέπει να την προτιμούν όλοι οι Έλληνες, την έχουν εκτός από τον επιτυχημένο επιχειρηματία Γ.Χήτο (νερό "Ζαγόρι") και δύο αδέρφια επιτυχημένοι επιχειρηματίες και αυτοί από την Μεσσηνία, οι αδελφοί Ηλίας και Γιώργος Γκρέκης που αποτελούν τιμή για τον τόπο μας. Γι αυτό οι Μεσσήνιοι πρέπει να γνωρίζουν εκτός από την πολύ καλή γεύση της ότι η Μπύρα "FIX" είναι Ελληνική!! και Μεσσηνιακή !!!

Best Tv

Δέκα συμβουλές για να προφυλαχθείτε από τους «αετονύχηδες» στην παραλία

Οι κλοπές στις παραλίες έχουν αυξηθεί δραματικά φέτος το καλοκαίρι.

Γι αυτό θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και ν' ακολουθείτε κάποιες βασικές οδηγίες προφύλαξης!

Διαβάστε αναλυτικά:.........

1. Μη φέρνετε μαζί σας στην παραλία αντικείμενα αξίας που μπορεί να... προσελκύσουν τους επίδοξους κακοποιούς. Μαζί σας να έχετε μόνο τα απαραίτητα.

2. Μην έχετε όλα σας τα βασικά αντικείμενα (κλειδιά, πορτοφόλι, κινητό) στην ίδια τσάντα. Αν συνοδεύεστε από οικογένεια ή φίλους, συμφωνήστε να φέρει ο καθένας από κάτι.

3. Στο αυτοκίνητό σας μην αφήνετε σε εμφανές σημείο τσάντες ή άλλα προσωπικά αντικείμενα.

4. Μη χαλαρώνετε από την καλοκαιρινή ραστώνη αφήνοντας για παράδειγμα μισάνοιχτο το παράθυρο του αυτοκινήτου σας. Συνεχίστε να παίρνετε μαζί σας την αποσπώμενη πρόσοψη από το ραδιο-cd του ΙΧ σας.

5. Καλύτερο είναι να αφήνετε το αυτοκίνητό σας κάπου όπου θα μπορούσατε να έχετε οπτική επαφή. Σε τακτά διαστήματα, καλό είναι να πηγαίνει κάποιος να ελέγχει, ώστε αν κάποιος το παρακολουθεί να φοβηθεί.

6. Στην παραλία, καλό είναι να μπαίνετε στη θάλασσα εναλλάξ, ώστε κάποιος να μένει πάντα με τα πράγματα.

7. Μην αφήνετε ποτέ εκτεθειμένα τσάντα, πορτοφόλι, χρήματα, πιστωτικές κάρτες, γυαλιά ηλίου, κλειδιά μηχανής ή αυτοκινήτου.

8. Ακόμη και αν αποφασίσετε να βουτήξετε όλοι μαζί, κάποιος ας έχει πάντα τη ματιά του στις τσάντες σας στην πλαζ.

9. Οταν αγοράζετε καφέ ή αναψυκτικό από παρακείμενο κατάστημα, καλό θα ήταν να μη φαίνεται ότι έχετε πολλά χρήματα στο πορτοφόλι σας. Ενα μικρό πορτοφολάκι με ψιλά -χωρίς χαρτιά και ταυτότητες- είναι η καλύτερη λύση.

10. Μην εμπιστεύεστε εύκολα ανθρώπους που προσφέρονται να φυλάξουν τα πράγματά σας όσο λείπετε. Εχει παρατηρηθεί ότι κάποιοι από τους μικροεγκληματίες παριστάνουν τους λουόμενους προκειμένου να εντοπίσουν τα θύματά τους.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΩ ΠΟΛΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Μετά την επιτυχία της περυσινής μουσικής εκδήλωσης - αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι και την ιστορία του, καθώς και μετά από προτροπή των κατοίκων της Άνω Πόλης, το Δ.Σ. του Συλλόγου για την Προστασία και Αναβίωση της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας αποφασίσαμε και διοργανώνουμε την εκδήλωση «τα ρεμπέτικα σήμερα», το Σάββατο 11 Αυγούστου 2012 και ώρα 10.00μμ στο πάρκο του 2ου Νηπιαγωγείου δίπλα στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου.

Η εκδήλωση είναι ένα μουσικό ταξίδι στους ............

δρόμους του ρεμπέτικου! Μια νύχτα του Αυγούστου, όπως παλιά, στη γειτονιά, με καλή παρέα, με χαμόγελο, με χαρούμενη διάθεση, με κέφι, με τραγούδι και χορό! Μια νύχτα μαζί με τους κατοίκους της Άνω Πόλης και τους φίλους της Κυπαρισσίας και της περιοχής, συντροφιά με τους Γιώργο Κουτουλάκη, Θανάση Ζερλεντέ, Σπύρο Κονσολάκη, Τζίνα Δαλάκα, Δημήτρη Χαλκιά, Νίκο Ανδριά και Άντζελα Ορφανού!

«Το ρεμπέτικο τραγούδι είναι ένα είδος ελληνικού λαϊκού τραγουδιού που έχει τις ρίζες του από την εποχή του Βυζαντίου. Αρχικά, εξέφραζε κοινωνικές ομάδες που ζούσαν στις φτωχογειτονιές των αστικών κέντρων και τα τραγούδια του ήταν απαγορευμένα, από την άρχουσα τάξη της εποχής, αλλά με το πέρασμα του χρόνου ολοένα και περισσότεροι σιγοτραγουδούσαν διάφορους σκοπούς από αυτά τα τραγούδια. Το ρεμπέτικο έγινε η έκφραση του πόνου, της αδικίας, της φτώχειας, της ανέχειας του λαού. Αγαπήθηκε και τραγουδήθηκε!
Έγινε η αναφορά της κοινωνικής κατάστασης, του λαϊκού κόσμου!»
Το Σάββατο 11 Αυγούστου ξεφεύγουμε λιγάκι από την δύσκολη καθημερινότητα και τραγουδάμε μαζί με φίλους τα ρεμπέτικα τραγούδια, διασκεδάζουμε, χορεύουμε! Σας περιμένουμε στο πάρκο του 2ου Νηπιαγωγείου, δίπλα στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,
Ο πρόεδρος
Ανδρέας Κίζηλης

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 7ης Αυγούστου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Διαβάστε στο Θάρρος και την Φωνή

ΘΑΡΡΟΣ

Σε αποσύνθεση η Α΄Παθολογική του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Καταγγέλει με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας

Το θέμα της αποδυνάμωσης της Παθολογικής Κλινικής του .............

Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας συζήτησε διεξοδικά το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας.

Τούτο συνέβη σε συνεδρίασή του στις 24 Ιουλίου, όπου επισημανθήκαν μεταξύ άλλων τα εξής:«Είναι γνωστή σε όλους η πτωχή στελέχωση των Παθολογικών Κλινικών του Νοσοκομείου της πόλης μας.

Αντί να ζητηθεί η στελέχωσή τους με ιατρικό προσωπικό για την αξιοπρεπή και ασφαλή λειτουργία τους, εκτιμήθηκε ότι πρέπει να λειτουργήσει η Α΄ Παθολογική με δύο ιατρούς μόνο, (καθόσον η τρίτη ιατρός τελεί σε αναρρωτική άδεια) και χορηγήθηκε άδεια άνευ αποδοχών για ένα χρόνο στον τέταρτο ιατρό της κλινικής. Να σημειωθεί ότι η άδεια δόθηκε χωρίς ενημέρωση και χωρίς την σύμφωνη γνώμη της Διευθύντριας της κλινικής, στην οποία ανακοινώθηκε όταν είχε ήδη χορηγηθεί.

Μάλιστα, παρά τις προσπάθειές της να ενημερωθεί για την αποδυνάμωση της κλινικής της, κανένα θεσμικό όργανο του Νοσοκομείου και κανένας φορέας δεν το έπραξε, ούτε έλαβε καμία απάντηση στις προσφυγές της στα αρμόδια όργανα.

ΦΩΝΗ

ΠΑΛΙΟΡΟΒΟΥΝΙ δείχνουν όλες οι εκτιμήσεις για την ενδιάμεση λύση διαχείρισης των απορριμμάτων. Χθες ο πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου και δήμαρχος Καλαμάτας επισήμανε: «Αξιοποίηση των μελετών και ό,τι είναι επιστημονικά ορθό». Μέχρι τέλος Αυγούστου αναμένεται λύση από τον επισπεύδοντα υπουργό Στ. Καλαφάτη, ενώ αύριο συνεδριάζει ο ΦΟΣΔΑ Πελοποννήσου για να εισηγηθεί τις προτάσεις του Δήμου στο υπουργείο.
● ΑΥΤΟ είναι το σημερινό πρωτοσέλιδο της «ΦΩΝΗΣ» για ένα θέμα που θα κυριαρχήσει στην τοπική επικαιρότητα το επόμενο διάστημα. Ακόμη διαβάστε:
● ΣΕ ΕΠΤΑ μηνιαίες δόσεις η καταβολή φόρου για εισοδήματα μέχρι 60.000 ευρώ ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.
● ΚΑΛΑ ΝΕΑ για τους σταφιδοπαραγωγούς αφού ανοδικά φαίνεται ότι θα κινηθεί η τιμή της σταφίδας από την ήδη καλή περσινή τιμή του 1,25 ευρώ το κιλό, η οποία σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΣΚΟΣ Γ. Καλλιμώρο πρέπει να θεωρείται κατοχυρωμένη. Ενδιαφέροντα τα συμπεράσματα από την ημερίδα της Μεσσήνης με πρωτοβουλία της ΕΑΣ Μεσσηνίας.
● ΕΛΑΦΡΑ μειωμένη πρέπει να θεωρείται η φετινή παραγωγή σύκων στη Μεσσηνία, με τον καύσωνα να επηρεάζει όπως όλα δείχνουν και την ποιότητα. Η ΣΥΚΙΚΗ έδωσε στη δημοσιότητα τις νέες τιμές παραγωγού, ίδιες ή ελαφρά μειωμένες σε σχέση με πέρυσι.
● Η Ν.Ε. Μεσσηνία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ απαντά στη Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ για το ζήτημα της ΑΤΕbank, ενώ ο Θαν. Πετράκος προέβη σε δήλωση.
● ΚΥΜΑ καύσωνα πλήττει τη χώρα με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 40ο και στη Μεσσηνία, ενώ κύμα δροσιάς δεν αναμένεται νωρίτερα από την Παρασκευή.
● ΕΒΔΟΜΑΔΑ Ελληνικού Κινηματογράφου από σήμερα στην Τραχήλα της Δυτικής Μάνης με την προβολή κορυφαίων ταινιών.
● ΑΡΘΡΑ και σχόλια που «γράφουν» παρεμβάσεις με άποψη και ενημέρωση για τα πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα στη Μεσσηνία και όχι μόνο… σήμερα πρωί-πρωί στη «ΦΩΝΗ» στα περίπτερα και στην Τριφυλία.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» στα περίπτερα πρωί – πρωί. Έγκυρη ενημέρωση, παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο! Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ».

Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2012

1540 για τον ΕΛΓΑ

Υπηρεσία αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων παραγωγών, ενεργοποίησε ο ΕΛΓΑ για την άμεση και έγκυρη πληροφόρησή τους.
Αυτόματη τηλεφωνική εξυπηρέτηση για παραγωγούς του ΕΛΓΑ

Όπως ανακοινώθηκε, από σήμερα, οι παραγωγοί μπορούν να καλούν στον αριθμό 1540 του τηλεφωνικού κέντρου εξυπηρέτησης αγροτών και να ενημερώνονται σχετικά με: ..........

Τις τελευταίες πληρωμές αποζημιώσεων ΕΛΓΑ ή των κρατικών οικονομικών ενισχύσεων ΠΣΕΑ, που έχουν καταβληθεί στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Το στάδιο, που βρίσκονται οι δηλώσεις ζημιάς των παραγωγών, για τα έτη μετά το 2011 και οι οποίες δεν έχουν πληρωθεί.

Τις οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές, για τα έτη μετά το 2011.

Οι ενέργειες, που πρέπει να κάνουν, όσοι χρησιμοποιούν αυτή την υπηρεσία, είναι:

Να καλέσουν στο 1540 και, ακολούθως, να πιέσουν το πλήκτρο με αριθμό 2 της συσκευής τους για ενημέρωση από τον ΕΛΓΑ.

Στη συνέχεια, να πληκτρολογήσουν τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) τους και, ακολουθώντας τις τηλεφωνικές οδηγίες, θα ενημερωθούν, σε λιγότερο από δύο λεπτά, για την πορεία των πληρωμών και των δηλώσεων ζημιάς, που αφορούν στον ΕΛΓΑ.

Σημειώνεται ότι το κόστος της επικοινωνίας αντιστοιχεί στη χρέωση μίας αστικής κλήσης.

Με αφορμή την ενεργοποίηση της υπηρεσίας, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμος Χαρακόπουλος, επαναβεβαίωσε σε δήλωσή του ότι «προτεραιότητα της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι η αξιοποίηση των δυνατοτήτων της σύγχρονης τεχνολογίας, προκειμένου οι παραγωγοί να εξυπηρετούνται γρήγορα, αξιόπιστα και αποτελεσματικά».

ΕΘΝΟΣ

Νέος αριθμός για ραντεβού του ΕΟΠΥΥ

Σε νέο αριθμό θα πρέπει να καλούν από σήμερα και στο εξής οι ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), προκειμένου να κλείνουν ραντεβού με γιατρούς αλλά και να παίρνουν όποιες πληροφορίες χρειάζονται για τις υπηρεσίες υγείας.

Η γραμμή 14784 του ΟΤΕ, που αντικαθιστά το 184, λειτουργεί όλο το 24ωρο, και μέσω αυτής οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ μπορούν: ............

Να κλείσουν ή να τροποποιήσουν το ραντεβού τους με τον ιατρό της επιλογής τους στις μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ.

Να προγραμματίσουν εξέταση στα διαγνωστικά κέντρα του ΕΟΠΥΥ.

Να μάθουν τα ονόματα των ιατρών ανά ειδικότητα, καθώς και τις ώρες και ημέρες, που δέχονται τους ασφαλισμένους.

Να μάθουν ποιοι είναι οι συμβεβλημένοι ιατροί με τον ΕΟΠΥΥ, που δέχονται στα ιδιωτικά ιατρεία τους.

Να ενημερωθούν για τις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ (τηλέφωνα, ώρες λειτουργίας, διευθύνσεις, κλπ).

Να μάθουν γενικές πληροφορίες, σχετικές με την παροχή των υπηρεσιών υγείας του ΕΟΠΥΥ ζωντανά, 24 ώρες το 24ωρο.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ραντεβού δεν μπορεί να προγραμματιστεί χωρίς τον Αριθμό Μητρώου
Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).


24h

Προσεδάφιαση στον Αρη για το Curiosity... [ VIDEO ]

Με επιτυχία προσεδαφίστηκε στις 08.30 το πρωί ώρα Ελλαδας στον Κόκκινο Πλανήτη το ενός τόνου διαστημόπλοιο Curiosity (Περιέργεια) προκειμένουν να εξετάσει την πιθανότητα ο πλανήτης να έχει φιλοξενήσει κάποτε μικροβιακή ζωή.

Κατευθυνόμενο προς την επιφάνεια του Αρη με περισσότερα από 20.000 χιλιόμετρα την ώρα, το ρομποτικό όχημα....
χρησιμοποίησε στην προσεδάφισή του προωθητήρες και αλεξίπτωτο.

«Επιβεβαιώθηκε η επαφή με το έδαφος», δήλωσε .............

μέλος της ομάδας ελέγχου του οχήματος από το διαστημικό κέντρο στην Πασαντίνα, ανατολικά του Λος Άντζελες.
Λίγο πριν από τις 08:30 (ώρα Ελλάδας) το κέντρο ελέγχου είχε λάβει το πρώτο σήμα του ρομπότ, το οποίο ετοιμαζόταν να εισέλθει στην ατμόσφαιρα του Άρη.

Αμέσως μετά την επιτυχημένη προσεδάφιση τα μέλη της αποστολής ξέσπασαν σε ζητωκραυγές και ένας από τους αξιωματούχους μοίρασε... σοκολάτες Mars.

Η ίδια ατμόσφαιρα χαράς επικράτησε και όταν το ρομπότ έστειλε την πρώτη φωτογραφία, εξαιρετικής καθαρότητας, της σκιάς του στο έδαφος του Άρη, αμέσως μετά την προσεδάφισή του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «ένα άνευ προηγουμένου τεχνολογικό επίτευγμα».

Την προσεδάφιση μετέδωσε ο «Κάπτεν Κέρκ», κατά κόσμον Γουίλιαμ Σάτνερ, ο οποιος ενσάρκωσε τον κυβερνήτη του διαστημοπλοίου Enterprise στη γνωστή σειρά «Σταρ Τρεκ».

Νέα εποχή στην εξερεύνηση του Αρη

Το βάρους 900 κιλών πυρηνοκίνητο (με καύσιμο πλουτώνιο) εξάτροχο ρομποτικό ρόβερ, με την επίσημη ονομασία «Mars Science Laboratory» (Επιστημονικό Εργαστήριο Άρη»), έχει μέγεθος αυτοκινήτου, είναι υπερδιπλάσιο σε μήκος και πέντε φορές βαρύτερο από τα δίδυμα ρόβερ «Spirit» και «Opportunity» που έφθασαν στον Άρη το 2004.

Το «Curiosity» εκτοξεύτηκε στις 26 Νοεμβρίου 2011 και ταξίδεψε περίπου 248 εκατ. χιλιόμετρα για να φθάσει στον Άρη, όντας το μεγαλύτερο και ακριβότερο όχημα που έχει ποτέ σταλεί σε άλλον πλανήτη. Η όλη αποστολή κόστισε περίπου 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια και ελπίζεται ότι το όχημα θα αντέξει να λειτουργήσει πολλά περισσότερα χρόνια από τη διετία που προβλέπει ο αρχικός σχεδιασμός της NASA.

Πρόκειται για το πιο πλήρες και τεχνολογικά εξελιγμένο διαστημικό κινητό επιστημονικό εργαστήριο, καθώς διαθέτει μια σειρά καμερών και επιστημονικών οργάνων, καθώς και ένα ρομποτικό βραχίονα συλλογής δειγμάτων, που θα του επιτρέψουν να πραγματοποιήσει, κατά τα επόμενα χρόνια, μία μεγάλη γκάμα επιτόπιων επιστημονικών αναλύσεων. Κάθε μέρα, τα αποτελέσματα των ερευνών του στο αρειανό έδαφος θα στέλνονται ηλεκτρονικά στη Γη για περαιτέρω ανάλυση από τους επιστήμονες.

Το αυτόνομο ρόβερ, που θα παραμείνει για αρκετές μέρες ακίνητο στη θέση του, ωσότου διασφαλιστεί ότι όλα πάνε καλά με τα ηλεκτρονικά συστήματά του, θα εστιάσει τις έρευνές του στα προσχωσιγενή πετρώματά του, ύψους περίπου 5 χλμ., όρους Σαρπ (ή, όπως είναι η επίσημη ονομασία του, όρους Αιολίς), το οποίο βρίσκεται μέσα στον αρχαίο και τεράστιο κρατήρα Γκέιλ, πλάτους 154 χλμ. και ηλικίας άνω των 3,5 δισ. ετών. Τα εν λόγω βράχια θεωρούνται ένα είδος «χρονοκάψουλας» για τα διαδοχικά γεωλογικά στάδια του πλανήτη από το πιο υγρό και θερμό παρελθόν του στο άνυδρο και κρύο παρόν του.
Το όχημα- εργαστήριο, που θα κινείται αργά με ταχύτητα μόλις 30 μέτρων την ώρα (διανύοντας το πολύ 200 μέτρα τη μέρα), θα κάνει συνεχείς αναλύσεις αρειανών πετρωμάτων αναζητώντας πολύπλοκα οργανικά μόρια, που πιθανώς θα αποτελούν τη χημική «υπογραφή» κάποιων μικροοργανισμών του παρελθόντος ή και του παρόντος.

Όμως η δυσκολία για τους επιστήμονες θα είναι να βεβαιωθούν ότι τέτοια μόρια με βάση τον άνθρακα έχουν όντως βιολογική προέλευση (τον μεταβολισμό των μικροβίων), αφού θα μπορούσαν να έχουν παραχθεί και μέσω αβιοτικών γεωχημικών διαδικασιών.
Οι έως τώρα έρευνες έχουν δείξει ότι κάποτε, πριν από δισεκατομμύρια χρόνια, στον Άρη υπήρχε ατμόσφαιρα και νερό σε υγρή μορφή, συνεπώς πληρούταν μία βασική προϋπόθεση για την ανάδυση κάποιας μορφής ζωής.

Τώρα, εκφράζεται η ελπίδα ότι το «Curiosity» θα κάνει ένα ακόμα βήμα, βρίσκοντας και εξελιγμένα οργανικά μόρια που θα μπορούσαν να είναι απομεινάρια ή υποπροϊόντα τέτοιων μικροοργανισμών.ethnos.gr

Επιδόματα ΟΓΑ. Μετά το 15Αύγουστο η καταβολή τους

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΛΙΟ...

Με μια λιτή ανακοίνωση και χωρίς περισσότερες εξηγήσεις, ο ΟΓΑ τονίζει ότι τα οικογενειακά επιδόματα του Δ’ διμήνου 2012, λόγω μη ολοκλήρωσης των αναγκαίων διαδικασιών, θα καταβληθούν μετά τις 15 Αυγούστου 2012.

Πρόκειται για: .............

- πολυτεκνικό επίδομα,
- επίδομα τρίτου παιδιού,
- πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες,
- εφάπαξ παροχή και ισόβια σύνταξη

Η ταλαιπωρία των δικαιούχων κρατάει εδώ και πολύ καιρό και μιλούν για κοροϊδία.

Έρχονται βελτιώσεις στις ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Τη βελτίωση των διατάξεων του νόμου για την προστασία των υπεερχρεωμένων νοικοκυριών εξετάζει η κυβέρνηση και οι ρυθμίσεις που επεξεργάζονται στο οικονομικό επιτελείο κινούνται στην κατεύθυνση ότι οι δόσεις των δανείων δεν θα πρέπει να ξεπερνούν το 30% του μηνιαίου εισοδήματος των δανειοληπτών.

Οι ρυθμίσεις αυτές βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας και πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης λένε στα «Νέα» ότι θα αφορούν το σύνολο των δανείων (στεγαστικά και καταναλωτικά), ενώ θα προβλέπεται συνδυασμός της μείωσης της δόσης και της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής.

Δεν αποκλείεται η τελική απόφαση της κυβέρνησης ...........

να κινηθεί στο πλαίσιο των ρυθμίσεων που ισχύουν για τους δημόσιους υπαλλήλους που έχουν πάρει δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών.

Αυτές δίνουν τη δυνατότητα καταβολής μειωμένης δόσης έως και 50% για πέντε έτη, ενώ σε εξαιρετικές περιπτώσεις προβλέπεται η διετής αναστολή της καταβολής της δόσης και η αύξηση της περιόδου αποπληρωμής σε 40 έτη.

MarketBeast

Σχέσεις περιέργως ανάλογες!..

Άρθρο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Υπάρχουν ψυχοκοινωνικά φαινόμενα που με την ολοκλήρωσή τους μορφοποιούν νέα σχήματα και δομές σε θεσμούς και θεσμικά όργανα κοινωνιών. Τέτοιου είδους φαινόμενα είναι δύσκολο, ίσως και ακατόρθωτο, να τα μελετήσει και να τα αξιολογήσει κανείς με επιτυχία την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Τα φαινόμενα που βιώνει εδώ και μερικά ............

χρόνια η Ελλάδα ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία και τόσο οι αιτίες τους όσο και οι μακροχρόνιες επιπτώσεις τους για τη χώρα μας, την ευρώ ζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση και ολάκερο τον Δυτικό κόσμο είναι ακόμη…ασαφείς!

Φτωχοί εναντίον πλουσίων; Περιθωριακοί λευκοί και έγχρωμοι μετανάστες εναντίον λευκών; Μουσουλμάνοι εναντίον Χριστιανών;
Μακάρι να είναι, απλά, προτροπή φτωχών προς πλούσιους να αφήσουν στην άκρη το χαβιάρι των δεξιώσεων, να χαμηλώσουν τους προβολείς καταγραφής της «χλιδής» τους, να νοιαστούν για αυτούς ο ιδρώτας των οποίων τους παρέχει το «ποθητό» LIFE STYLE…
Πόσο εύκολα οι σύγχρονοι Έλληνες μεγαλοαστοί λησμόνησαν την ιλαροτραγική αντίληψη της πραγματικότητας τύπου «αφού τους έλειψε το ψωμί, γιατί δεν τρώνε παντεσπάνι» που είχε διατυπώσει η Μαρί Αντουανέτ…

Δεν χρειάζεται να παραθέσω στατιστικά στοιχεία που αφορούν στο πόσα εκατομμύρια Έλληνες ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας, πόσες εκατοντάδες χιλιάδες είναι επίσημα γραμμένοι στις λίστες ανεργίας του ΟΑΕΔ και πόσοι είναι άνεργοι χωρίς να είναι…δηλωμένοι, ούτε ότι ΕΞΙ στους ΔΕΚΑ φέτος δεν θα κάνουν διακοπές λόγο…ανέχειας!
Δεν προτίθεμαι να σας κουράσω με επίσημα στοιχεία που αφορούν στην διάλυση της αγροτικής μας υποδομής, στο σβήσιμο της ραχοκοκαλιάς της οικονομίας μας που αποτελούσαν στη Θεσσαλονίκη και τον ευρύτερο Βόρειο-Ελλαδικό χώρο οι Μικρό –Μεσαίες – Επιχειρήσεις και στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο μεσαίου μεγέθους βιομηχανικές μονάδες που ήδη έπαψαν να λειτουργούν αφήνοντας στο δρόμο ενάμιση εκατομμύριο ανέργους.

Δραματικά τα ελλείμματα του Εθνικού μας ισοζυγίου εισαγωγών – εξαγωγών, ανύπαρκτη στο μείον η οικονομική ανάπτυξη, ένας στους δύο πτυχιούχους χωρίς απασχόληση και άντε να μαζέψουν οι Τραπεζίτες τα πολυδιαφημισμένα καταναλωτικά δάνεια που πνίγουν εκατοντάδες χιλιάδες ελληνικών οικογενειών.
Μετρήστε, όμως τις καφετέριες που ξεφυτρώνουν από το πουθενά καθημερινά, όπου για ώρες ολόκληρες οι νέοι μας, σκοτώνουν την ανία και κουβεντιάζουν τα πτυχία τους πίνοντας φραπέ.
Βουλιάξαμε με γοργούς ρυθμούς σε μεγέθη απίστευτα στην ανέχεια, και την ανεργία, δεν μπορούν πια να ωραιοποιήσουν την εικόνα όπως το έκαναν για πολλά χρόνια οι κρατικοδίαιτοι «ανεύθυνο-υπεύθυνοι» των διαφόρων Κρατικών οργάνων και οργανισμών, στους νέους με πτυχία, στους νέους και τις νέες χωρίς πτυχία, στις δραματικές ηλικίες εκείνων που δεν πρόλαβαν και δεν θα προλάβουν την συγκομιδή των απαραίτητων για συνταξιοδότηση ενσήμων…

Μας τύλιξε ένα απίστευτο συμβολικό «νεκροσέντονο» οικονομικής ανασφάλειας και απραξίας που γιγαντώνει την απελπισία και την απόγνωση…
Και σε αυτό ακριβώς το σημείο νοερής και πραγματικής αναφοράς, σε σχέση «ευθέως ανάλογη…δυστυχώς» αυξάνουν σε αριθμητικά μεγέθη οι τσαγκάρηδες, οι ράφτες και οι γαζώτριες της κάθε ελληνικής γειτονιάς και μαζί η προσέλευση σε πανελλαδική κλίμακα στα δωρεάν συσσίτια Δήμων και Εκκλησιών!…
Φοβάμαι ότι η επόμενη ΕΞΕΓΕΡΣΗ των πτωχών και των περιφρονημένων στην Ελλάδα και τον Ευρωπαϊκό Νότο θα κάνει τη Γαλλική και Ρωσική Επανάσταση να φαντάζει ως «έκρηξη θυμού παιδιών του…κατηχητικού»
Εάν φωνάξουμε ΒΟΗΘΕΙΑ ποιος θα μας ακούσει;…

Το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας 5-8-2012
Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας: Έλεγχοι σε οινοποιητικές επιχειρήσεις –τρύγος 2012»

Σχετικά με το παραπάνω θέμα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με έγγραφό του, αριθ.3961/83596/30-7-2012, ανακοινώνει ότι σύμφωνα με την κοινοτική και εθνική νομοθεσία απαγορεύεται η οινοποίηση μη οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, καθώς και η οινοποίηση ποικιλιών που προέρχονται από αμπελοτεμάχια τα οποία δεν εντάσσονται στο δυναμικό παραγωγής του αμπελοοινικού τομέα (φυτεύσεις χωρίς αντίστοιχο δικαίωμα, τεμάχια ποικιλιών διπλής/τριπλής χρήσης που ενισχύονται από άλλη Κ.Ο.Α., η επιτραπεζίων σταφυλιών).

Προκειμένου να αποφευχθεί η είσοδος στα ............

οινοποιεία μη επιλέξιμης πρώτης ύλης (σταφύλια) καθίσταται υποχρεωτική η αναγραφή στα τιμολόγια/δελτία παραλαβής που εκδίδονται κατά την παραλαβή των σταφυλιών από τα οινοποιεία και τις εμπορικές επιχειρήσεις που παραλαμβάνουν σταφύλια τα οποία μεταπωλούν σε τρίτους ή παραλαμβάνουν για λογαριασμό τους , εκτός του ονοματεπωνύμου και του Α.Φ.Μ. του αμπελουργού, ο κωδικός του αμπελοτεμαχίου (δεκατριψήφιος) του αμπελουργικού μητρώου, τον οποίο με ευθύνη τους δηλώνουν οι παραγωγοί. Οι εμπορικές επιχειρήσεις οφείλουν να εφοδιάσουν τα οινοποιεία με συγκεντρωτική κατάσταση στην οποία αναφέρονται όλα τα στοιχεία των παραγωγών (όνομα, Α.Φ.Μ., ποικιλία αμπέλου, κωδικός αμπελοτεμαχίου, ποσότητες σταφυλιών).

Απαγορεύεται η παραγωγή εμφιάλωση/συσκευασία, επισήμανση και η διάθεση στην αγορά αμπελοοινικών προϊόντων, από επιχειρήσεις που δεν τηρούν τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την Κοινή Οργάνωση Γεωργικών Αγορών για τα αμπελοοινικά προϊόντα, ανεξάρτητα αν αυτές διαθέτουν νόμιμη άδεια λειτουργίας η/ και άδεια εμφιάλωσης.
Οι οινοποιητικές επιχειρήσεις που δεν συμμορφώνονται με την τήρηση της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας πέραν των ποινικών και διοικητικών κυρώσεων που προβλέπονται από τις ισχύουσες διατάξεις, θα αποκλείονται από το δικαίωμα ένταξης σε επενδυτικά προγράμματα και στα ειδικά μέτρα στήριξης του αμπελοοινικού τομέα του Καν.(ΕΚ) 1234/07.

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας θα πραγματοποιήσει απροειδοποίητα αυστηρούς επιτόπιους ελέγχους στα οινοποιεία και στα σημεία παραλαβής των σταφυλιών στην περιοχή αρμοδιότητας της, κοινοποιώντας το πρόγραμμα των επιτόπιων ελέγχων και τα ευρήματα αυτών στη Δ/νση Μεταποίησης Τυποποίησης και Π.Ε. του ΥΠΑΑΤ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στην Π.Ε.Μεσσηνίας Δνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και στο τηλέφωνο 27213-61226.