Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Φιλιατρά: Τοποθετήθηκαν οι πόρτες στον μαντρότοιχο του νέου Λυκείου

Τοποθετήθηκαν και οι πόρτες στον μαντρότοιχο του Νέου Λυκείου στα Φιλιατρά.

όπως ήταν αναμενόμενο οι πόρτες είναι στο ίδιο ακριβώς σχέδιο που έχουν και τα κάγκελα συμβαδίζοντας απόλυτα με την αισθητική του χώρου και του σχολείου.
Επιτέλους γίνεται πολυ καλή δουλειά με τον Διαμαντόπουλο και κρίμα που δεν προτιμήθηκε από την αρχή.
Δεν θα είχαμε τα προηγούμενα αντιαισθητικά κάγκελα που έμοιαζαν με κάγκελα φυλακής.

Δείτε τις νέες πόρτες....





Στις 8 Αυγούστου το Beach Party της Εράνης στο Στόμιο Φιλιατρών.

Το Beach Party της ΕΡΑΝΗΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ είναι το μεγαλύτερο Event του καλοκαιριού για την περιοχή μας στα πεντακάθαρα νερά του Στομίου Φιλιατρών.

Ενα ξέφρενο Beach party σαν αυτά που μόνο η Εράνη ξέρει να δημιουργεί. Θα γίνει το βράδυ της Τετάρτης 8 Αυγούστου και ώρα 10μ.μ στο Στόμιο Φιλιατρών.
Ένα party που θα τα έχει όλα. Μα όλα. Δυνατή μουσική, ποτά, δροσερά coctails, καυτές παρουσίες, αλλά και πολλές νυχτερινές βουτιές.
Το Beach party της Εράνης είναι το ..............

Διοργανώνεται από την Εράνη με συνδιοργανωτές την καντίνα του Στομίου και την επιχείρηση "Ηχος και Θέαμα" του Θανάση Λάγαρη.

Τρίτη 8 Αυγούστου το βράδυ στο Στόμιο Φιλιατρών. Bee There....






Δ. Αδαμόπουλος Δεν έπαιξα παιχνίδια σε βάρος Επιμελητηρίου

Έντονη κριτική στον τρόπο με τον οποίο μεθοδεύτηκε απομάκρυνσή του από τη θέση του προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, με προσωπική επίθεση στον πρώην πρόεδρο Γ. Καραμπάτο, άσκησε χθες ο Δ. Αδαμόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε προς τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης. Μάλιστα, τόνισε ότι δεν πρόκειται, μετά τις παραπάνω εξελίξεις, να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια, ενώ έχει ήδη κινήσει όλες τις νομικές διαδικασίες για ανατροπή της απόφασης.

Όπως σημείωσε, μεταξύ άλλων, «την Τετάρτη 25/07/2012 στο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου συζητήθηκε η πρόταση του συνδυασμού του Γιώργου Καραμπάτου, πρόταση μομφής προς το πρόσωπό μου, για να φύγω από πρόεδρος του Επιμελητηρίου, όπως επίσης και προς τον οικονομικό επόπτη Παναγιώτη Τζανετέα.
Η πρόταση αυτή πέρασε με 19 ψήφους υπέρ, επειδή ............

παγιδεύτηκαν τα μέλη του Δ.Σ. από την εισήγηση του κ. Γιώργου Καραμπάτου για θέματα τα οποία τους ανέφερε και είναι ανυπόστατα.

Θεωρώ ότι σκόπιμα απέκρυψε ο κ. Καραμπάτος ότι είναι συγκεκριμένοι οι λόγοι που εκπίπτει ένα μέλος της Δ.Ε. και του Δ.Σ. από το αξίωμά του και, κατ’ επέκταση, ο πρόεδρος.
Είμαι σε συνεννόηση με το νομικό μου σύμβουλο, ο οποίος με ενημέρωσε ότι η απόφαση είναι παράνομη και άδικη και δεν την αποδέχομαι για ηθικούς λόγους. Θα την πολεμήσω με κάθε νόμιμο τρόπο. Τη θεωρώ δε προϊόν πολιτικών σκοπιμοτήτων.
Ο λόγος που μας καθαίρεσαν είναι γιατί εμείς θέλαμε διαφάνεια στα διοικητικά και τα οικονομικά και ζητούσαμε να γίνει έλεγχος από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας.
Από τον Απρίλιο έβαζα τα θέματα της διαφάνειας, της μείωσης των εξόδων του Επιμελητηρίου και της ΕΤΑΠ, ώστε να προβούμε στη συνέχεια στη μείωση των συνδρομών των μελών μας και στη Δ.Ε. αλλά και στο Δ.Σ., και οι σύμβουλοι του συνδυασμού Καραμπάτου τα πολεμούσαν.

Εάν ο έλεγχος απεδείκνυε ότι όλα ήταν εντάξει, εγώ πρώτος θα επαινούσα την προηγούμενη διοίκηση Καραμπάτου.
Η συμφωνία που έκανα με τον Γιώργο Καραμπάτο το Δεκέμβριο του 2011 ήταν ξεκάθαρη. Προέβλεπε ότι θα πορευτούμε στη νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου και της ΕΤΑΠ, με απόλυτη διαφάνεια, θα μειώσουμε τα έξοδα του Επιμελητηρίου και της ΕΤΑΠ και θα μειώσουμε τις συνδρομές.
Η ασυνεννοησία με τον Γιώργο Καραμπάτο και κάποιους συμβούλους του ξεκίνησε ευθύς ως βγήκε η απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου, που επιβεβαίωσε την εκλογή μου και την εκλογή του Παναγιώτη Τζανετέα στο Δ.Σ.

Στο Δ.Σ. που έγινε το Μάιο, ο κ. Κρανιώτης πρότεινε να συνεννοηθούμε οι τρεις επικεφαλής των συνδυασμών, ώστε να βρεθεί λύση και να προχωρήσει διαφορετικά η πορεία του Επιμελητηρίου και της ΕΤΑΠ. Δυστυχώς, ο κ. Καραμπάτος αρνήθηκε το διάλογο και ο κ. Κρανιώτης δεσμεύτηκε να αναλάβει πρωτοβουλία, προκειμένου να εκπροσωπήσει κάποιος άλλος το συνδυασμό τους, στη συνεννόηση μ’ εμένα και τον κ. Γκούμα. Κάτι που, τελικά, δεν έγινε ποτέ.
Κατηγορούμαι στην πρόταση μομφής από τον κ. Καραμπάτο για μετακίνηση υπαλλήλων του Επιμελητηρίου. Σας πληροφορώ ότι οι υπάλληλοι είναι της ΕΤΑΠ, παρέχουν υπηρεσίες στο Επιμελητήριο - μετακινούνται εν αγνοία μου, πότε στο ΚΕΚ, πότε στους δρόμους της Ελιάς, όπου δεν υπάρχει καμία σχέση με το Επιμελητήριο ή την ΕΤΑΠ.

Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι, επειδή αρνούμαι την εξυπηρέτηση των προσωπικών συμφερόντων του κ. Καραμπάτου μέσα από τις υποδομές του Επιμελητηρίου και των συνδεδεμένων με αυτό νομικών προσώπων, εισηγήθηκε την έκπτωσή μου».

Θάρρος

Λιμάνι Κυπαρισσίας Νέα σύσκεψη και αυτοψία, ξανά ανάθεση μελέτης!

Για πολλοστή φορά, τα τελευταία χρόνια, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι σύσκεψη στο Δημαρχείο Κυπαρισσίας για το λιμάνι, έγινε αυτοψία και -ξανά- ειπώθηκε πως απαιτείται άμεσα ανάθεση μελέτης προστασίας του κομματιού που συνδέσει τον παλιό με τον καινούριο μώλο!

Στην Κυπαρισσία βρέθηκε χθες ο .........

αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, με το διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιώργο Κωστόγιαννη, το διευθυντή των Τ.Υ. της Π.Ε. Μεσσηνίας Παναγιώτη Γιαννακέα και τον ιδιώτη – ειδικό σε λιμενικά έργα Κώστα Μπτιτούνη.

Στη σύσκεψη, στο Δημαρχείο, συμμετείχαν, εκτός του δημάρχου Τριφυλίας Κώστα Κόλλια, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Σαμπαζιώτης και Παναγιώτης Τσίγγανος και ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Αδρακτάς. Αργότερα, μέσα στο μεσημέρι, έγινε αυτοψία στο λιμάνι, ανεβαίνοντας στον παλιό μώλο, απ’ όπου φαίνεται το τεράστιο πρόβλημα με το ξεγύμνωμά του από τους προστατευτικούς ογκόλιθους, καθώς και ότι είναι στον αέρα το κομμάτι που συνδέει τον παλιό με τον καινούργιο μώλο.

Εκεί ήταν ο πρόεδρος των επαγγελματιών αλιέων Κώστας Ροϊλός και οι ερασιτέχνες αλιείς, Κώστας Θεοδωρόπουλος και Ηλίας Ηλιόπουλος, που επεσήμαναν στον αντιπεριερειάρχη και τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας τα προβλήματα και τον κίνδυνο να καταρρεύσει όλο το κομμάτι σε μια θαλασσοταραχή. Επίσης, τόνισαν τις ευθύνες των υπηρεσιών για τις κακοτεχνίες, τις ελλείψεις και τα λάθη, με συνέπεια τα έργα στο λιμάνι, ακόμα, να είναι ημιτελή και να υπάρχουν πολλά προβλήματα. Ο κ. Γιαννακέας, από την πλευρά του, είπε ότι απαιτείται άμεσα μελέτη, που θα ανατεθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, για την προστασία του κομματιού αυτού.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Αλευράς επανέλαβε το έμπρακτο ενδιαφέρον της Περιφέρειας για την προστασία του λιμανιού και την ασφαλή λειτουργία του, καθώς και την εκπόνηση master plan, ενώ ο δήμαρχος σημείωσε τη συνεργασία με την Περιφέρεια για να αντιμετωπιστούν και ξεπεραστούν τα προβλήματα.

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος

ΣΧΟΛΙΟ
Αυτό το λιμάνι έχει φάει ένα σκασμό λεφτά και ακόμα ΔΕΝ μπορεί να λειτουργήσει.
Θέλει το ένα θέλει το άλλο θέλει τεχνητούς υφάλους. Μόνο την μάνα του και τον πατέρα του δεν ήθελε ακόμα.
Ένα έργο μόνο για φιγούρα.

Υφυπουργός με εσώρουχα. [ VIDEO ]

Η κυβέρνηση της Κόστα Ρίκα ανακοίνωσε σήμερα ότι αποπέμφθηκε η υφυπουργός Καρίνα Μπολάνος αρμόδια για θέματα Νεολαίας, μετά την ανάρτηση βίντεο ερωτικού περιεχομένου στο διαδίκτυο, με πρωταγωνίστρια την ίδια σε πολύ προσωπικές στιγμές

Συγκεκριμένα η υφυπουργός, η οποία ...............

βρίσκεται σε διάσταση με τον βουλευτή Βίκτωρ Ούγκο Βίκεζ,φαίνεται στο βίντεο να ξαπλώνει στο κρεβάτι ξενοδοχείου, να αγγίζει το σώμα της και να καλεί κοντά της έναν άνδρα τον οποίο αποκαλεί «μικρούλη». Δείχνοντας το σώμα της και συγκεκριμένα το στήθος της λέει «όλο αυτό είναι δικό σου. Όλο αυτό. Γιατί σε αγαπώ, αγαπημένε μου. Σε αγαπώ», ενώ λίγο πριν το τέλος της βιντεοσκόπησης ανασηκώνεται ώστε να φαίνεται μόνο το κορμί της με τα εσώρουχα στην κάμερα.

Το βίντεο απευθυνόταν στον εραστή της, αλλά «ξέφυγε» απο τα χέρια τους και βρέθηκε αναρτημένο στο you-tube το περασμένο σαββατοκύριακο.

Όπως δήλωσε η Μπολάνος στο ισπανόφωνο CNN, το βίντεο αυτό είχε μαγνητοσκοπηθεί πριν από χρόνια και αναρτήθηκε στο Ιντερνετ από έναν μηχανικό κομπιούτερ ο οποίος το έκλεψε και προσπάθησε να την εκβιάσει.

Η υφυπουργός αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά την κυκλοφορία του βίντεο στο διαδίκτυο, ενώ σε δηλώσεις της στο δίκτυο CNN είπε ότι δεν έχει λόγο να ντρέπεται ωστόσο ζήτησε συγγνώμη από τους νέους που εκπροσωπεί ως υφυπουργός.

Το υπουργείο Πολιτισμού και Νεολαίας ανακοίνωσε ότι το βίντεο και τα νομικά ζητήματα που προκύπτουν έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη θέση την Μπολάνος, ενω το δυσάρεστο αυτό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στη λίστα με τις «ατυχίες» της προέδρου Λάουρα Τσιτσίγια, η θητεία της οποίας έχει πληγεί από σειρά παραιτήσεων μελών του υπουργικού συμβουλίου από τότε που ανέλαβε την εξουσία πριν από δύο χρόνια.



ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΛΤΑΣ. Ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΧΑΡΙΣ ΣΤΟΥΣ … ΡΕΦΕΝΕΔΕΣ.

Πρακτικές…ρεφενέ στη λειτουργία του δήμου Τριφυλίας!

Κατάγομαι από το Σιτοχώρι, την τοπική κοινότητα του δήμου Τριφυλίας, ένα μικρό χωριό, που ανήκει στον πρώην δήμο Αετού.
Στο χωριό αυτό, παρουσιάζονταν συνεχείς διακοπές στην υδροδότηση, εξαιτίας κάποιου προβλήματος στο μηχανισμό του φλοτέρ της δεξαμενής, η οποία βρίσκεται σε μακρινή απόσταση από το χωριό.
Τις είχα διαπιστώσει και ο ίδιος σε πρόσφατες επισκέψεις μου στον τόπο γενέτειράς μου.

Κάθε φορά που υπήρχε διακοπή νερού, προσέτρεχαν ..........

κάτοικοι στη δεξαμενή και έδιναν προσωρινά λύση, βάζοντας σε λειτουργία το χειροκίνητο τρόπο λειτουργίας, αρκεί βέβαια να βρίσκονταν στο χωριό, για να μπορούν να παρέμβουν.
Οι λιγοστοί κάτοικοι του χωριού απευθύνθηκαν στη δημοτική αρχή, επεσήμαναν το πρόβλημα και περίμεναν πότε αυτή θα…ασχοληθεί με αυτό, προκειμένου να αντιμετωπισθεί μόνιμα το πρόβλημα στη δεξαμενή.
Για να μην υπάρχουν συνεχείς διακοπές νερού, πρόβλημα ύδρευσης, ιδιαίτερα μάλιστα τη θερινή περίοδο που διανύουμε.
Στις συνεχείς οχλήσεις των κατοίκων η απάντηση της δημοτικής αρχής ήταν ότι δεν… υπάρχουν χρήματα

Μπροστά στο ενδεχόμενο να υπάρχουν διακοπές υδροδότησης του χωριού και ενώ γνώριζε και το πρόβλημα ο αρμόδιος τοπικός αντιδήμαρχος, κάποιοι κάτοικοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία, να επιλύσουν το πρόβλημα.
Συγκέντρωσαν τα χρήματα, βρήκαν υδραυλικό και αντιμετώπισαν το πρόβλημα.
Διαπιστώθηκε παράλληλα, ότι η δεξαμενή είχε και πρόβλημα καθαρισμού, είχε να καθαριστεί δύο χρόνια, έγινε και αυτό με την πρωτοβουλία των κατοίκων.
Σαφέστατα τους αξίζουν συγχαρητήρια, έστω και εάν δεν τα επιδιώκουν.
Δεν το έπραξαν για να ακουστεί το όνομά τους, είναι γνωστό αυτό άλλωστε σε όσους γνωρίζουν τα πρόσωπα που συνέδραμαν οικονομικά.

Αυτό όμως που προκύπτει από την παράθεση των γεγονότων είναι η προκλητική αδιαφορία, η απάθεια της δημοτικής αρχής στο δήμο Τριφυλίας να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της απέναντι στους δημότες
Ο δήμος Τριφυλίας υπολειτουργεί, το διαπιστώνει κάθε δημότης στην καθημερινότητά του, ας μην τρέφουν ψευδαισθήσεις οι διοικούντες το δήμο ότι αυτό δεν έχει γίνει αντιληπτό.
Ας σημειωθεί εδώ, ότι απαιτούνταν ελάχιστα χρήματα για την αντιμετώπιση του προβλήματος στο Σιτοχώρι και η εξεύρεσή τους ίσως να μην ήταν τόσο δύσκολη για τη δημοτική αρχή.

Χρήματα όμως προφανώς υπάρχουν, για να εισπράττουν την αποζημίωσή τους, ο δήμαρχος, ο τοπικός αντιδήμαρχος, οι υπόλοιποι της δημοτικής αρχής που διοικούν το δήμο Τριφυλίας, αλλά και οι…στρατιές των συμβούλων που υπάρχουν σε αυτόν.
Αλήθεια, νιώθουν υπερήφανοι, είναι τιμητικό γι’ αυτούς, όταν ανακύπτουν προβλήματα στα χωριά του δήμου, όταν δεν γίνονται τα στοιχειώδη έστω σε αυτά;
Όπως π.χ. ο καθαρισμός στο νεκροταφείο ενός χωριού, κυρίως κατά την έναρξη της θερινής περιόδου, ή η αποκατάσταση του φωτισμού σε χωριά, όταν έχουν καεί οι λάμπες και δεν αντικαθίστανται;
Να επικαλούνται οικονομική αδυναμία για την αντιμετώπισή τους, τη στιγμή που αυτοί συνεχίζουν να μισθοδοτούνται κανονικά;

Εάν όσοι διοικούν το δήμο,δεν λαμβάνουν τα έξοδα παράστασης, προφανώς αυτό τους τιμά και θα έπρεπε να το είχαν ήδη δημοσιοποιήσει στους δημότες.
Εμφανίζονται στα χωριά αυτά, σε κοινωνικά γεγονότα, ως σαν να μη συμβαίνει τίποτα.
Με ποια άραγε κοινωνική νομιμοποίηση εμφανίζονται, όταν έχουν απαξιωθεί στη συνείδηση των κατοίκων των χωριών αυτών, όταν η αγανάκτησή και η αποστροφή τους γι’ αυτούς ,είναι διάχυτη;
Δεν υπάρχει πολιτική ευθιξία να αναλάβουν τις όποιες ευθύνες τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για άσκηση πολιτικής σε επίπεδο δήμου, όταν δεν ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους, τη στιγμή μάλιστα που κατέχουν έμμισθες θέσεις στη διοίκηση του δήμου;

Να απευθυνθούν ευθέως στους δημότες και να μιλήσουν με ειλικρίνεια και ευθύτητα για τη διαχείριση του δήμου και την άσκηση των καθηκόντων τους.
Εάν αυτό είχε συμβεί και δεν κρύβονταν, δεν φυγομαχούσαν πολιτικά, επενδύοντας έτσι στη λήθη των δημοτών, τοποθετούνταν δηλαδή δημόσια στα αυτοδιοικητικά δρώμενα που τους αφορούν, μία τέτοια πολιτική συμπεριφορά, θα είχε εκτιμηθεί ανάλογα από τους δημότες
Αποτελεί πρόκληση και ταυτόχρονα εμπαιγμό, ιδιαίτερα στη δύσκολη σημερινή οικονομική συγκυρία, που οι δημότες πλήττονται σε όλα τα επίπεδα και δεν γίνεται ούτε ένα έργο σε μικρά χωριά, να μην ανταποκρίνεται μία δημοτική αρχή στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της.

Όταν αυτές μάλιστα αφορούν ανταποδοτικές υπηρεσίες, όταν εισπράττονται τα τέλη ύδρευσης ,τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, ο δημοτικός φόρος.
Σε ό,τι αφορά την Δημοτική Ενότητα Αετού, τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι συγκεκριμένα και οφείλει να τα απαντήσει η δημοτική αρχή:
Μήπως εισηγείται την πρακτική του…ρεφενέ στους δημότες για να αντιμετωπισθούν τρέχουσες και πάγιες ανάγκες σε κάθε χωριό, καθώς και για να πραγματοποιηθούν τοπικές εκδηλώσεις;
Θα πρόκειται ασφαλώς για αυτοδιοικητική πρωτοτυπία!
Το ίδιο δε έγινε πρόσφατα, όπως πληροφορήθηκα, για τον εορτασμό της μάχης των επτά Λαπαίων, στο Άνω Λάπι.

Όπως ίσως και να έχει συμβεί και σε άλλα γεγονότα ,στην καθημερινή λειτουργία του δήμου, τα οποία δεν γνωρίζω, τα γνωρίζει η δημοτική αρχή, ίσως οι δημότες, αλλά σίγουρα οι ίδιοι οι συμμετέχοντες στο ρεφενέ!
Ή μήπως ως κριτήριο για να παρέμβει και να ασχοληθεί αποτελεί η πελατειακή λογική;
Δεν την αγγίζουν , δεν επιδεικνύει ενδιαφέρον, σε προβλήματα μικρών, ορεινών χωριών, όπου διαμένουν ελάχιστοι κάτοικοι.
Η δημοτική αρχή, ας αντιληφθεί επιτέλους ότι οφείλει πρωτίστως να σέβεται και να υπηρετεί τους δημότες.

Ο αντιδήμαρχος με αρμοδιότητα τις τοπικές υποθέσεις μιας δημοτικής ενότητας, υπάρχει για να δίνει λύσεις ο ίδιος σε όσα προβλήματα ανακύπτουν στα όρια ευθύνης του.
Δεν υπάρχει για να είναι αρεστός, να μην συγκρούεται με τη δημοτική αρχή, να μην διεκδικεί την επίλυσή τους, να δείχνει…’’καλή διαγωγή’’ σε αυτή.
Όπως έπραξε, όταν απλώς αποχώρησε από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου κατά τη συζήτηση για τα πολιτιστικά που αφορούσαν τη Δημοτική Ενότητα Αετού και δεν καταψήφισε την εισήγηση της δημοτικής αρχής.

Δεν υπάρχει για να αφήνει τα προβλήματα άλυτα, ή να περιμένει ότι αυτά θα επιλυθούν από τους δημότες που έχουν την οικονομική δυνατότητα να το πράξουν.

Νίκος Μπάλτας
πρώην δημοτικός σύμβουλος

Kopanakinews

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΤΟ ΑΠΟΨΙΝΟ BEACH PARTY ΣΤΟ ΣΤΟΜΙΟ

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΤΟ BEACH PARTY ΤΗΣ ΕΡΑΝΗΣ



Ο ΠΑΝΤΡΙΦΥΛΙΑΚΟΣ Καλονερού σας εύχεται Καλό μήνα και είναι στην δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσει ότι το προγραμματισμένο για σήμερα 1 Αυγούστου BEACH party στο Στόμιο Φιλιατρών αναβάλλεται για λόγους ανωτέρας βίας.
Η εκδήλωση του πάρτυ θα ............

ανακοινωθεί σύντομα καθώς μετατίθεται σε άλλη ημερομηνία και σε άλλο χώρο από τον προκαθορισμένο.

Για το θέμα αφού αρχικά ζητήσουμε ΣΥΓΝΩΜΗ από τους πολλούς φίλους μας, θέλουμε να εξηγήσουμε ότι η αναβολή του ΠΆΡΤΥ δεν οφείλεται σε εμάς. Αλλά σε εκείνους που θεωρούν με αστείες ή νομοφανείς δικαιολογίες, ότι η παραλία είναι δική τους και δεν ανήκει στο κόσμο. Ιδίως σε όσους νομίζουν ότι η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΉ προβολή του τόπου μας και του ενιαίου Δήμου μας αποτελεί προνόμιο ολίγων. Προφανώς πάνω στην ημιμάθεια αλλά κυρίως στην μετριότητά τους λησμονούν ότι μια περιοχή όπως η Τριφυλία και δη τα Φιλιατρά έχει τουριστική ανάπτυξη ιδίως τώρα που έρχονται επισκέπτες. Αλλά κυρίως διακατέχονται από απουσία φιλοσοφίας θέλοντας να αποκομίσουν την ανυπαρξίας τους.

ΕΜΕΙΣ από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι 1ον θα διαφυλάξουμε την νομιμότητα όχι μόνο των πράξεών μας αλλά κυρίως θα καταγγείλουμε όσους αυθαιρετούν παντού και πάντα, 2ον δεν πρόκειται να εμπλακούμε σε προσωπικές διαμάχες και φιλοδοξίες καθώς το συλλογικό πνεύμα των εκδηλώσεων αποτελεί για εμάς κορωνίδα του πολιτισμού μας. 3ον Καλούμε την τοπική αυτοδιοίκηση να λάβει θέση και τους φορείς που εμπλέκονται να επιτρέπουν συλλογικές δράσεις σε εκδήλωση παρομοίου ενδιαφέροντος.
Ευχαριστούμε για την υπομονή σας.

Κyparissiotis

Πίστα Formula 1 στον Πειραιά

Την πρόταση για την κατασκευή πίστας προδιαγραφών Formula 1, και συγκεκριμένα, το project «DielpisFormula1» στο Δήμο Δραπετσώνας, στον Πειραιά, φαίνεται να στηρίζει η ελληνική κυβέρνηση.
Πίστα Formula 1 στον Πειραιά

Αυτό προκύπτει από σχετική ανακοίνωσή του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κώστα Τζαβάρα.

«Κάθε διοργάνωση που προβάλλει την ..............

Ελλάδα και προσελκύει το διεθνές ενδιαφέρον είναι καλοδεχούμενη και οφείλουμε να τη στηρίξουμε» αναφέρει μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του ο κ. Τζαβάρας και προσθέτει: «Η προοπτική διεξαγωγής αγώνων Formula 1 στο Δήμο Δραπετσώνας στον Πειραιά δημιουργεί προσδοκίες για την αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος, μέσα από την προβολή του ιστορικού λιμανιού του Πειραιά και την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής».

Διαβάστε την ανακοίνωση του υπουργού καθώς και περισσότερες πληροφορίες για το project κάνοντας κλικ στο wheels and motors.gr

Εγκρίθηκε η συμφωνία Carrefour - Μαρινόπουλος

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Το «πράσινο φως» στη συμφωνία για την ανάληψη του αποκλειστικού ελέγχου της αλυσίδας Καρφούρ-Μαρινόπουλος από τον Όµιλο Εταιρειών Μαρινόπουλος άναψε η Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Εγκρίθηκε η συμφωνία Carrefour - Μαρινόπουλος

Οπως αναφέρεται στην απόφαση, η ...........

συγκεκριμένη συγκέντρωση δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό µε τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στην ελληνική αγορά, καθώς, σύμφωνα με την Επιτροπή, «αφορά σε μεταβολή στη δομή και ποιότητα του ελέγχου επί της εταιρίας Cerrefour -Μαρινόπουλος (μεταβολή από κοινού σε αποκλειστικό έλεγχο), χωρίς να μεταβάλλονται ουσιαστικά η διάρθρωση της αγοράς και οι υφιστάμενες συνθήκες ανταγωνισμού στην ελληνική επικράτεια».

ΕΘΝΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ: Αποχωρεί απο την Ελλάδα η Carefour

Κοινό το δίκτυο των ΑΤΜ Πειραιώς και ΑΤΕ

Κοινό είναι πλέον το δίκτυο ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς και της ΑΤΕ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πειραιώς, από σήμερα όλοι οι πελάτες των δύο τραπεζών θα μπορούν να διενεργούν δωρεάν όλες τις συναλλαγές τους μέσα από το κοινό πλέον δίκτυο των 1.558 ΑΤΜ.

Επίσης χθες η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να μην αποχωρήσει από την Αίγυπτο και για τον λόγο αυτό διέκοψε τη διαδικασία πώλησης της θυγατρικής της Piraeus Bank Egypt.

Η Πειραιώς δεν προτίθεται να αναζητήσει ...........

προτάσεις ενδιαφερομένων για εξαγορά της θυγατρικής στο προσεχές μέλλον και θα εστιάσει στην παροχή πλήρους υποστήριξης των τραπεζικών εργασιών του ομίλου στην Αίγυπτο

Αντίθετα, προχωρούν κανονικά οι διαδικασίες πώλησης της Marathon Bank, θυγατρικής της τράπεζας στις ΗΠΑ.

Εθνος

Αρχίζει η αποστολή λογαριασμών της ΔΕΗ με την πρώτη δόση του νέου χαρατσιού

Στους λογαριασμούς της ΔΕΗ που αποστέλλονται τις επόμενες ημέρες περιλαμβάνεται η πρώτη δόση του ειδικού τέλους ακινήτων, η εξόφληση του οποίου θα μπορεί να γίνει σε πέντε διμηνιαίες δόσεις.

Η ΔΕΗ έχει λάβει όλα τα στοιχεία από τους δήμους για τις νέες τιμές ζώνης, δεδομένου ότι είχαν διαπιστωθεί προβλήματα ως προς τον υπολογισμό του φόρου.

Όσοι δεν καταβάλλουν το τέλος δεν .............

απειλούνται με διακοπή του ρεύματος, ωστόσο όπως αναφέρει η kathimerini.gr, η εφορία μπορεί να προχωρήσει σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων.

marketbeast

Ανακοίνωση ΥΠΑΑΤ Προκαταβολή επιδότησης τον Οκτώβρη

Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το ελληνικό αίτημα που αφορά στην πληρωμή των προκαταβολών της ενιαίας ενίσχυσης του 2012 από τις 16 Οκτωβρίου, όπως ανακοινώθηκε χθες από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου: «Το συνολικό ποσό που θα δοθεί εντός του Οκτωβρίου φθάνει το 50% της συνολικής ενίσχυσης, δηλαδή περίπου το 1,1 δισ. ευρώ, ενώ το υπόλοιπο 50% θα καταβληθεί στους γεωργούς στις αρχές Δεκεμβρίου του 2012.
Χωρίς την έγκριση της προκαταβολής, το .......

σύνολο του 100% της ενιαίας ενίσχυσης επρόκειτο να δοθεί στις αρχές Δεκεμβρίου.

Όπως τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης, “καταβάλλεται κάθε προσπάθεια, ώστε οι πληρωμές προς τους αγρότες να γίνονται όσο είναι δυνατόν πιο έγκαιρα. Οι έγκαιρες πληρωμές παρέχουν πολύτιμη ρευστότητα για τους ίδιους τους αγρότες και την ύπαιθρο, σε μια κρίσιμη οικονομική συγκυρία και βοηθούν αποτελεσματικά τον προγραμματισμό και την τόνωση της παραγωγικής διαδικασίας”».

Θάρρος

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ: ΣΕ 9 ΜΗΝΕΣ Η «ΝΕΑ-ΚΑΘΑΡΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»

Ένας επώδυνος τοκετός, αυτός της καθαρής από σκουπίδια Περιφέρειας Πελοποννήσου, φτάνει στο τέλος του το πολύ σε εννέα μήνες από σήμερα.

Στο ρόλο του «μαιευτήρα»; Ο περιφερειάρχης .......

Πέτρος Τατούλης, ο οποίος έβαλε το... νερό στο αυλάκι, για την οριστική επίλυση ενός εκ των μεγαλυτέρων προβλημάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τα σκουπίδια, με την έναρξη της Β' φάσης του διεθνούς διαγωνισμού, αυτής του Ανταγωνιστικού Διαλόγου, σε συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των επτά επιλεγεισών εταιρειών.

Το χρονοδιάγραμμα

Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει ότι το πολύ στους επόμενους εννέα μήνες, δηλαδή στις αρχές του Μαΐου του 2013, οι μπουλντόζες του τελικού ανάδοχου θα «πιάσουν» δουλειά και θα δώσουν ολική και τελική λύση στη διαχείριση των απορριμάτων, αρχής γενομένης με τη μεταβατική περίοδο που θα κλείσει τον κύκλο της το 2015, οπότε και θα έχει ολοκληρωθεί ο ΠΕΣΔΑ.

Αναλυτικότερα, αρχές Σεπτεμβρίου ξεκινά ο Ανταγωνιστικός Διάλογος, με στόχο την ολοκλήρωσή του στα τέλη Οκτωβρίου. Στο τέλος της τρέχουσας χρονιάς, το Δεκέμβριο, θα γνωστοποιηθούν οι δεσμευτικές προσφορές, ενώ το Φεβρουάριο του 2013 (με μια απόκλιση συν δύο μηνών) θα ανακοινωθεί ο προσωρινός ανάδοχος. Αυτός θα είναι και εκείνος που θα πάρει «στις πλάτες του» το ζήτημα «μεταβατική περίοδος», ήτοι -όπως αποκάλυψε η aftodioikisi.gr- θα «πληρώσει» τα αντισταθμιστικά οφέλη του διαγωνισμού με αυτόν τον τρόπο.

Δεματοποιητές παράλληλα με τον εργολάβο

Την ίδια περίοδο, δηλαδή το εννεάμηνο ώσπου να μπει στα απορρίμματα ο ιδιώτης, οι δήμαρχοι της Πελοποννήσου θα πρέπει να κλείσουν τους ΧΑΔΑ και να «ξαραχνιάσουν» τους δεματοποιητές, με τους οποίους θα «δουλεύουν», μέχρι ο εργολάβος να αναλάβει την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων της περιφέρειας.

Οι, δε, ΧΑΔΑ θα αναπλαστούν, καθώς ήδη έχουν δημοπρατηθεί οι μελέτες, και στα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου αναμένεται να επιλεγούν οι εργολάβοι για την ανάπλαση των 82 ενεργών χωματερών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, εάν δεν υπάρξουν ενστάσεις ενώ «οι αναπλάσεις θα προχωρήσουν κανονικά σε όλες τις χωματερές».

Τατούλης: Τέρμα στην αναβλητικότητά για το κλείσιμο των ΧΑΔΑ

Πάντως, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης, κατά τη σημερινή του σύσκεψη με τους εκπροσώπους των εταιρειών, καυτηρίασε τη στάση των δημάρχων της περιφέρειάς του στο θέμα της προσωρινής διαχείρισης των σκουπιδιών λέγοντας πως υπήρξαν αδύναμοι να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της προσωρινής διαχείρισης γιατί «κρύβονταν πίσω από την αναβλητικότητά τους όσον αφορά το κλείσιμο των ΧΑΔΑ».

«Μέχρι τώρα δεν υπήρξε ποτέ ολοκληρωμένη προσέγγιση του προβλήματος, λειτουργούσαν ανεξέλεγκτοι ΧΑΔΑ σε όλη την περιφέρεια και υιοθετούνταν περιστασιακές προσεγγίσεις που ουσιαστικά επιδείνωναν το πρόβλημα», τόνισε ο περιφερειάρχης.

Aftodioikisi.gr

ΑΠΟΓΡΑΦΗ 2011: «ΑΠΩΛΕΙΕΣ» ΓΙΑ ΟΤΑ ΣΕ ΠΛΗΘΥΣΜΟ, ΚΑΠ

Την (κατιούσα) πορεία του συνολικού πληθυσμού της χώρας ακολουθούν, όπως είναι φυσικό, οι περισσότεροι δήμοι και περιφέρειες της χώρας. Αυτό προκύπτει από τη σύγκριση των αποτελεσμάτων της απογραφής του 2011 που ανακοινώθηκαν χθες από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) και αυτών του 2001.

Η συνολική μείωση του πληθυσμού κατά ..............

9,6% (από 10.964.020 σε 9.903.268), που παραπέμπει εκτός των άλλων και σε μια «νέα μετανάστευση» λόγω οικονομικής κρίσης, έχει άμεση επίπτωση τόσο στα μεγάλα αστικά κέντρα που χάνουν μεγαλύτερο ή μικρότερο μέρος του πληθυσμού τους (άρα και οι αντίστοιχοι δήμοι τούς αυξημένους ΚΑΠ) όσο και στις περιφέρειες της χώρας. Εντυπωσιακή εξαίρεση η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης που αυξάνουν τον πληθυσμό του, όχι όμως και ο Δήμος Θεσσαλονίκης που ακολουθεί τη γενική τάση. Αναλυτικότερα:

Μέσα σε μια δεκαετία μειωθήκαμε κατά 1.060.752 άτομα

Η οικονομική κρίση φαίνεται πως... απέδωσε καρπούς όσον αφορά στη νέα μετανάστευση των Ελλήνων και το είχε γράψει η aftodioikisi.gr και σε παλαιότερη ανάρτησή της, βασιζόμενη στα τότε προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για την Απογραφή 2011. Μέσα σε μια δεκαετία μειωθήκαμε κατά 1.060.752 άτομα. Το αποδεικνύουν και τα επίσημα στοιχεία της Απογραφής 2011 του Νόμιμου Πληθυσμού (Ν.Π.) -δηλαδή του αριθμού των δημοτών κάθε δήμου της χώρας, ανά δημοτική ενότητα-, η οποία διενεργήθηκε κατά το χρονικό διάστημα από 10-24 Μαΐου 2011, με ημερομηνία αναφοράς την 9η Μαΐου 2011, στοιχεία τα οποία δημοσιοποίησε -όπως προαναφέρθηκε- χθες η ΕΛΣΤΑΤ:

O πληθυσμός της χώρας σύμφωνα με την Απογραφή 2011 ανέρχεται σε 9.903.268 κατοίκους έναντι 10.964.020 της Απογραφής 2001 (μείον 1.060.752 κατοίκους). Η μείωση του πληθυσμού είναι εμφανής και στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, όπως η πρωτεύουσα, με ό,τι αυτό σημαίνει για τα έσοδά τους, με δεδομένο ότι οι ΚΑΠ καταβάλλονται με βάση τον πληθυσμό μιας πόλης. Αναλυτικότερα:

Μείωση σε Π. Αττικής και Δ. Αθηναίων

Ο μεγαλύτερος πληθυσμός της χώρας, σύμφωνα με την Απογραφή 2011, συγκεντρώνεται στην Αττική με 2.943.997 κατοίκους έναντι 3.002.980 κατοίκων (στο σύνολο των πρώην νομαρχιών που αποτελούν σήμερα την Περιφέρεια Αττικής), σύμφωνα με την Απογραφή 2001.

Αναφορικά με τους μεγάλους δήμους της Αττικής, όπως για παράδειγμα της Αθήνας και του Περιστερίου, παρατηρείται επίσης μείωση. Ενδεικτικά:

•Δήμος Αθηναίων, κάτοικοι 467.108 (2011) έναντι 595.000 (2001)
•Δήμος Αχαρνών, κάτοικοι 74.884 (2011) έναντι 61.448 (2001 - πρώην δήμος Αχαρνών και κοινότητα Θρακομακεδόνων).
•Δήμος Καλλιθέας, κάτοικοι 74.147 (2011) έναντι 85.418 (2001)
•Δήμος Νίκαιας-Ρέντη, κάτοικοι 89.514 (2011) έναντι 101.470 (2001 - πρόσθεση αριθμού κατοίκων πρώην καποδιστριακών δήμων).
•Δήμος Πειραιώς, κάτοικοι 155.263 (2011) έναντι 184.007 (2001)
•Δήμος Περιστερίου, κάτοικοι 118.883 (2011) έναντι 121.317 (2001)

Αύξηση σε Π. Κ. Μακεδονίας και σε Π.Ε. Θεσσαλονίκης

Αύξηση, αντίθετα, παρατηρείται στον πληθυσμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τον κεντρικό δήμο της πόλης, τη Θεσσαλονίκη (που συνενώθηκε με τον πρώην δήμο Τριανδρίας). Αναλυτικότερα: Όσον αφορά στην περιφέρεια, σύμφωνα με την Απογραφή 2011, κατοικούν 1.726.430 άτομα έναντι 1.572.283 άτομα το 2001. Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης έχει πληθυσμό 878.194 (έναντι 824.633 το 2001, επί νομαρχίας).

Αντίθετα, μείωση παρατηρείται στον κεντρικό δήμο του νομού, τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος σύμφωνα με την τελευταία απογραφή έχει 269.137 κατοίκους έναντι 293.924 το 2001 (σύνολο κατοίκων τέως καποδιστριακών δήμων Θεσσαλονίκης και Τριανδρίας που συνενώθηκαν).

Τι γίνεται σε άλλους δήμους της χώρας

Ενδεικτικά, η aftodioikisi.gr καταγράφει κάποιους από τους δήμους της χώρας με τη μεταβολή του πληθυσμού τους - περισσότερα στοιχεία μπορείτε να μελετήσετε στις δύο επισυναπτόμενες Απογραφές. Η σύγκριση γίνεται με βάση τον καλλικρατικό δήμο και το σύνολο του πληθυσμού των καποδιστριακών δήμων που συνενώθηκαν για να αποτελέσουν το νέο ενιαίο δήμο.

•Στο Δήμο Αλεξανδρούπολης, κατοικούν 63.920 άτομα (2011) έναντι 59.130 (2001)
•Στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, κατοικούν 146.747 άτομα (2011) έναντι 136.176 (2001)
•Στο Δήμο Ιωαννιτών, κατοικούν 83.904 άτομα (2011) έναντι 74.112 (2001)
•Στο Δήμο Λαρισαίων, κατοικούν 129.533 άτομα (2011) έναντι 107.133 (2001)
•Στο Δήμο Λέσβου, κατοικούν 85.410 άτομα (2011) έναντι 110.537 (2001)
•Στο Δήμο Πατρέων, κατοικούν 177.245 άτομα (2011) έναντι 182.910 (2001)
•Στο Δήμο Ρόδου, κατοικούν 95.117 άτομα (2011) έναντι 95.194 (2001)

Επεξεργασία 34,7 εκατ. σελίδων

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ, η καταγραφή του Ν.Π. έγινε με βάση τις απαντήσεις των απογραφόμενων Ελλήνων υπηκόων στο ερώτημα σχετικά με τη δημοτική ενότητα στην οποία είναι εγγεγραμμένοι. Στο Ν.Π. περιλαμβάνονται και οι Έλληνες υπήκοοι των στρατιωτικών και διπλωματικών αποστολών της Ελλάδας στο εξωτερικό, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους που διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό.

Της δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων προηγήθηκε επεξεργασία των στοιχείων της Απογραφής με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους και τεχνολογίες έτσι ώστε να εφαρμοσθούν αυστηρότεροι έλεγχοι ποιότητας από οποιαδήποτε άλλη Απογραφή.

Τα ερωτηματολόγια που συγκεντρώθηκαν από τα 58.684 απογραφικά τμήματα της χώρας, που αντιστοιχούν σε 34.780.000 σελίδες, υποβλήθηκαν σε οπτική αναγνώριση χαρακτήρων με τη χρήση σαρωτών υψηλής ταχύτητας (Optical Character Recognition-OCR). Αυτό έδωσε τη δυνατότητα οπτικοποίησης των ερωτηματολογίων και άμεσης πρόσβασης σε αυτά σε ελεγμένη (verified) ψηφιακή μορφή για την υλοποίηση των πολλαπλών και συνδυαστικών ελέγχων ποιότητας (π.χ. ύπαρξης και απαλοιφής διπλοεγγραφών, έλλειψης πληρότητας, ορθότητας γεωγραφικών κωδικών κ.λπ.).

Παρακάτω υπάρχουν δύο αρχεία.

Το πρώτο είναι η απογραφή του 2011 και το επόμενο είναι η απογραφή του 2001.

Απογραφή 2011



Απογραφή 2001



Η Microsoft ανανεώνει το Hotmail

Κάποτε ο όρος email ήταν συνώνυμος με το «Hotmail»: η δημοφιλής δωρεάν υπηρεσία email της Microsoft για πολλά χρόνια από το 1998 και μετά κυριαρχούσε στο χώρο, με τον ανταγωνισμό να προσπαθεί να αποκτήσει μερίδιο της «δόξας».

Αλλά τα χρόνια πέρασαν και τα δεδομένα..........

άλλαξαν, και άλλες υπηρεσίες (με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το Gmail) απέκτησαν την πρωτοκαθεδρία. Ωστόσο, η Microsoft δεν καταθέτει τα όπλα και επιλέγει να αντεπιτεθεί ανανεώνοντας συνολικά το Hotmail, το οποίο θα αλλάξει και όνομα, καθώς θα επονομαστεί Outlook.com.

Κάποια από τα χαρακτηριστικά της νέας υπηρεσίας, όπως λέγεται, θα είναι η δυνατότητα τακτοποίησης και διαλογής των μηνυμάτων καθώς αυτά έρχονται, και η δυνατότητα κλήσεων μέσω Skype.

Ένας από τους κύριους στόχους της εταιρείας, όπως έχει ανακοινωθεί, είναι να πάψει η διαχείριση των email να αποτελεί μία «αγγαρεία», που θέλει τον χρήστη να αναγκάζεται να ψάχνει μέσα σε παραφορτωμένα inbox. Βασικό στοιχείο της ανανεωμένης υπηρεσίας θα είναι η αυτόματη τακτοποίηση των email, έτσι ώστε να γίνεται διάκριση μεταξύ των μηνυμάτων από επαφές, των newsletter, των φορτωμένων με συνημμένα αρχεία email και των ενημερώσεων από κοινωνικά δίκτυα.

Επίσης, το Outlook θα μπορεί να συνδεθεί με άλλες υπηρεσίες, με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται, όπως ήταν αναμενόμενο, με τα social media (Facebook, Twitter, LinkedIn) και το Skype. Η Microsoft επισημαίνει επίσης πως τα προσωπικά δεδομένα των email θα παραμένουν προσωπικά, χωρίς να λαμβάνει χώρα κάποιου είδους συλλογή στοιχείων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για αποστολή «στοχευμένων» διαφημίσεων.

Πρόκειται για μία έμμεση «αιχμή» κατά της υπηρεσίας email της Google η οποία μπορεί να περιορίζει την παρουσία διαφημίσεων στην κορυφή της σελίδας, ωστόσο έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για παραβιάσεις της ιδιωτικότητας και δρομολόγησης διαφημιστικών email στον χρήστη τα οποία βασίζονται στο περιεχόμενο των email που γράφει ο κάτοχος του λογαριασμού. Στο Outlook.com οι διαφημίσεις θα παρουσιάζονται στη δεξιά πλευρά, χωρίς να έλκουν ιδιαίτερα την προσοχή, εάν ο κέρσορας του ποντικιού δεν περάσει από πάνω, ενώ θα εξαφανίζονται εντελώς όταν ο χρήστης επιλέγει να χρησιμοποιήσει την instant messaging υπηρεσία.

’λλα χαρακτηριστικά θα είναι η ενσωμάτωση online εκδόσεων των εφαρμογών του Office, καθώς και η άμεση σύνδεση με την υπηρεσία αποθήκευσης στο υπολογιστικό νέφος (cloud) της Microsoft, το Skydrive, έτσι ώστε να είναι ευκολότερη η αποστολή ογκωδών πακέτων δεδομένων για τα οποία μπορεί να μην ενδείκνυται η αποστολή ως συνημμένα αρχεία.

Μέχρι τώρα δεν έχει ανακοινωθεί ημερομηνία επίσημου λανσαρίσματος, ωστόσο μπορεί κανείς να αποκτήσει μία «πρώτη γεύση» στο http://www.outlook.com/.
newpost.gr

Διαβάστε περισσότερα: http://www.24-ores.com/2012/08/microsoft-hotmail.html

Newpost

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις αλιείας μεγάλων ψαριών για το 2013.

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας ανακοινώνει ότι έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τη χορήγηση Ειδικών Αδειών Αλιείας μεγάλων πελαγικών ψαριών –Τόνου και Ξιφία για το αλιευτικό έτος 2013.

Οι ενδιαφερόμενοι πλοιοκτήτες θα πρέπει ...........

να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στο Τμήμα Αλιείας, γραφείο 223, της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, έως και τις 12/09/2012.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2721361222-23.

Απόψε η παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Κολοβού

Απόψε το βράδυ στις 21:30 στο αίθριο του Δημαρχείου Φιλιατρών θα γίνει η παρουσίαση του μυθιστορήματος "Το δώρο του χιονιού" του συγγραφέα - ηθοποιού Βασίλη Κολοβού.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία του μορφωτικού Συλλόγου Φιλιατρών ο Πυρσός και των Εκδόσεων Καστανιώτη.
Το βιβλίο θα προλογίσει ο Φιλιατρινός ..........

Δημοσιογράφος και Συγγραφέας Γρηγόρης Χαλιακόπουλος ενώ αποσπάσματα θα διαβαστούν από τον Βασίλη Κολοβό.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 1ης Αυγούστου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε στο Θάρρος και την Φωνή

ΘΑΡΡΟΣ

Κέντρο εμπορίας λαθραίων τσιγάρων η Μεσσηνία

Εγκληματική οργάνωση, η οποία εμπλέκεται σε διακίνηση λαθραίων τσιγάρων στην Ελλάδα, εξαρθρώθηκε στη Μεσσηνία.

Συνελήφθησαν τα έξι από τα οκτώ μέλη της εγκληματικής .............

ομάδας, μεταξύ των οποίων και ο «εγκέφαλος», καθώς και ένας αρχιφύλακας, που υπηρετεί σε υπηρεσία της Μεσσηνίας, ενώ αναζητούνται οι άλλοι δύο.

Όπως προέκυψε, η εγκληματική ομάδα είχε συσταθεί με σκοπό τη διακίνηση λαθραίων ποσοτήτων τσιγάρων. Το οργανωμένο κύκλωμα «έφερνε» τα λαθραία τσιγάρα, μέσω θαλάσσης, σε ειδικά διαμορφωμένο σημείο της Μεσσηνίας, στο οποίο γινόταν η μεταφόρτωσή τους και από εκεί διοχετεύονταν με φορτηγά στην ενδοχώρα, για να διατεθούν στην εγχώρια αγορά.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης έγιναν έρευνες σε οικίες των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα πιστόλι, δύο κυνηγητικά όπλα, 322 φυσίγγια, 2 δενδρύλλια και ποσότητα κάνναβης, βάρους 105,8 γραμμαρίων, μία σπάθα, ένα ξιφίδιο και 104.000 ευρώ…

ΦΩΝΗ

ΣΚΑΝΔΑΛΑ και παρανομίες που «ακουμπάνε» στη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο περιλαμβάνει η έκθεση του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιτζή. Υποθέσεις όπως το Λιμάνι Κυπαρισσίας, η διάνοιξη δρόμων στην παραλία της Ελαίας και άλλες περιπτώσεις έχουν «πολύ φαΐ» και σίγουρα θα απασχολήσουν και τη δικαιοσύνη, όπου έχουν παραπεμφθεί.

Το ενδιαφέρον αυτό θέμα προβάλλει σήμερα στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα «ΦΩΝΗ». Ακόμη:

● ΚΥΚΛΩΜΑ διακίνησης λαθραίων τσιγάρων και όχι μόνο εξάρθρωσαν οι διωκτικές αρχές της Καλαμάτας. Έξι, μεταξύ αυτών και ένας εν ενεργεία αστυνομικός, συνελήφθησαν και ήδη η εισαγγελική αρχή τούς απηύθυνε πάνω από 20 κακουργηματικές πράξεις, ενώ άλλοι τρεις παραπέμπονται για παράνομη οπλοκατοχή. Όπλα που τους προμήθευσε ο αστυνομικός!!! Κρατούνται και θα απολογηθούν την Παρασκευή.

● ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ του Βιολογικού Καθαρισμού Κυπαρισσίας και η σύσκεψη με τον περιφερειάρχη για τα προβλήματα και τα έργα στην Τριφυλία.

● ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Καφαντάρη-Τζαβάρα για έργα πολιτισμού στην Πυλία, ενώ στα εγκαίνια του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων έχει προσκληθεί και μάλλον θα παραστεί ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, τις ημέρες μετά το Δεκαπενταύγουστο.

● ΝΙΚΑΣ και Εμπορικός Σύλλογος λάβροι ενώπιον του «Μανιάτικου Πανοράματος» στην παραλία με αιχμές για παρεμπόριο!

● Ο ΚΑΘΑΙΡΕΘΕΙΣ πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας δεν αποδέχεται τη νομιμότητα της απόφασης και κατηγορεί τον Γ. Καραμπάτο ότι τον έριξε γιατί αρνήθηκε να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά του.

● ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ της «Φ» για το «κούρεμα» των επιδοτήσεων πάνω από 5.000 ευρώ και με τη βούλα του Κανονισμού.

● ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ με τους «Penny & The Swingin’ Cats» ενόψει των συναυλιών Παρασκευή στην Καλαμάτα και Κυριακή στην Κυπαρισσία.

● ΑΡΘΡΟ του Βύρωνα Πολύδωρα για τη γλώσσα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και η «Σύναξη των Λόγιων» στην Ανδρίτσαινα.

ΑΥΤΑ και άλλα πολλά στο «γεμάτο» ειδήσεις και ενδιαφέροντα σχόλια και παρεμβάσεις φύλλο της «Φ», καθώς και οδηγός εκδηλώσεων, αθλητικών γεγονότων και όλη η κίνηση στη Μεσσηνιακή κτηματαγορά. Πρωί-πρωί στα περίπτερα και τους συνδρομητές. ΤΩΡΑ και στην Τριφυλία.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» στα περίπτερα πρωί – πρωί. Έγκυρη ενημέρωση, παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο! Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ».