Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Ηλεκτρονική η υποβολή εντύπων ΣΕΠΕ - ΟΑΕΔ από τους εργοδότες

Σε εφαρμογή τίθεται το νέο Πληροφοριακό Σύστημα ΣΕΠΕ-ΟΑΕΔ, το οποίο προβλέπει την ηλεκτρονική υποβολή εντύπων αρμοδιότητας ΣΕΠΕ και ΟΑΕΔ από εργοδότες, που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα εργοδοτών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Με την αξιοποίηση του Πληροφοριακού .............

Συστήματος του υπουργείου Εργασίας, το οποίο ολοκληρώθηκε μετά από πολύχρονες προσπάθειες, δεν θα απαιτείται πλέον η αυτοπρόσωπη παρουσία των εργοδοτών ή των εκπροσώπων τους στις υπηρεσίες του ΣΕΠΕ ή και του ΟΑΕΔ, προκειμένου να υποβάλουν έντυπα αρμοδιότητας των παραπάνω φορέων, όπως π.χ. αναγγελίες πρόσληψης προσωπικού, πίνακες προσωπικού, αναγγελία οικειοθελούς αποχώρησης μισθωτού, αναγγελίες υπερωριακής απασχόλησης, κλπ.

Με το νέο αυτό ηλεκτρονικό σύστημα, όπως επισημαίνεται, μειώνονται οι διοικητικές επιβαρύνσεις των επιχειρήσεων και το κόστος συμμόρφωσης των εργοδοτών, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση περισσοτέρων από 25 εκατ. ευρώ γραφειοκρατικού βάρους, ετησίως.

Η διασύνδεση του νέου ηλεκτρονικού συστήματος με το ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα συμβάλει στην αποτελεσματικότερη καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής, ενώ, παράλληλα, αποδεσμεύεται σημαντικός αριθμός υπαλλήλων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας από τα αντίστοιχα διοικητικά καθήκοντα και επικεντρώνονται στο κυρίως ελεγκτικό και συμφιλιωτικό τους ρόλο.

Κυριότερα όμως, ενισχύεται και εμπεδώνεται κλίμα διαφάνειας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ εργαζομένων, εργοδοτών και κράτους.

Σημειώνεται ότι, το χρονικό διάστημα 01/09/2012 έως 31/12/2012, οι εργοδότες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ της αυτοπρόσωπης υποβολής των προβλεπόμενων εντύπων και της χρήσης του νέου ηλεκτρονικού συστήματος.

Από 01/01/2013, θα είναι υποχρεωτική η ηλεκτρονική υποβολή για όλους τους εργοδότες.

in.gr

iPhone 5: Έρχεται στις 21 Σεπτεμβρίου

Όσο πλησιάζει το φθινόπωρο, τόσο πληθαίνουν οι αναφορές πως η Ταϊβανέζικη Pegatron έχει ήδη ξεκινήσει την παραγωγή του νέου iPhone. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει σύμφωνα με πηγές του Digitimes στην Ταιβάν.

Αντίστοιχες φήμες στο παρελθόν δεν ανέφεραν τον κατασκευαστή, έδιναν πληροφορίες όμως για τον σχεδιασμό του iPhone 5 και συγκεκριμένα την ύπαρξη γυαλιού και αλουμινίου στο πίσω κάλυμμα του smartphone, αντίθετα με το γυαλί του 4S. Φαίνεται ότι η οθόνη θα είναι μεγαλύτερη.

Η Foxconn θα αναλάβει την παραγωγή του............

iPhone 5 ενώ η Pegatron θα ασχοληθεί και με την παραγωγή της νέας έκδοσης του iPad.

Newsbomb

Τροχαίο ατύχημα έξω απο τα Φιλιατρά. [ VIDEO ]

Τροχαίο ατύχημα με ελαφρύ τραυματισμό της οδηγού του αυτοκινήτου έγινε σήμερα το μεσημέρι περίπου στις 13:00 έξω από τα Φιλιατρά στην Εθνική οδό Φιλιατρών Κυπαρισσίας στο ύψος της έκθεσης ειδών Υγιεινής του Κ. Αλεξόπουλου.

Το αυτοκίνητο μάρκας NISSAN TIIDA με ...........

αριθμό Κυκλοφορίας ΚΜΝ 9521 που οδηγούσε νεαρή γυναίκα L. L. Ρουμανικής Καταγωγής κάτοικος Κυπαρισσίας και που ήταν η μοναδική επιβαίνουσα στο αυτοκίνητο, φεύγοντας από Φιλιατρά και κατεθυνόμενη προς Κυπαρισσία στο ύψος της έκθεσης Ειδών Υγιεινής του κ. Αλεξόπουλου για άγνωστη αιτία έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου που οδηγούσε εξετράπη της πορείας του και έπεσε με ταχύτητα στον φράκτη που υπάρχει στο σημείο τον οποίο και διέλυσε και αναποδογύρισε.

Η οδηγός του αυτοκινήτου ανασύρθηκε από το αυτοκίνητο ελαφρά τραυματισμένη και διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
Στο σημείο κατέφθασε συγγενής της από την Ρουμανία ο οποίος ανέλαβε να ειδοποιήσει γερανό για να το μεταφερθεί στην Κυπαρισσία.

Τα αίτια του ατυχήματος έχει αναλάβει να διερευνήσει το αστυνομικό τμήμα Φιλιατρών.

Δείτε το Video από το ατύχημα.


Αεροψεκασμός στην Γιάλοβα

Μετά από απόφαση επιστημονικής επιτροπής, θα πραγματοποιηθεί αεροψεκασμός, το απόγευμα της Τετάρτης 25-7-2012 και ώρα 8.00 μμ-9.00 μμ (μετά από εκτίμηση καιρικών συνθηκών) και την Πέμπτη 26-7-2012 τις πρώτες πρωινές ώρες (6.30 – 8.00) στο παράκτιο υγροτοπικό σύστημα στη Γιάλοβα.
Θα χρησιμοποιηθεί το προνυμφοκτόνο βιολογικό σκεύασμα Bti, όπως προβλέπεται.
Κατά τη διάρκεια του ψεκασμού δεν επιτρέπεται η παραμονή ανθρώπων και ζώων στη ζώνη δράσης.



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΩ ΠΟΛΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Μετά την επιτυχία της περυσινής μουσικής εκδήλωσης - αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι και την ιστορία του, καθώς και μετά από προτροπή των κατοίκων της Άνω Πόλης, το Δ.Σ. του Συλλόγου για την Προστασία και Αναβίωση της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας αποφασίσαμε και διοργανώνουμε την εκδήλωση «τα ρεμπέτικα σήμερα», το Σάββατο 11 Αυγούστου 2012 και ώρα 10.00μμ στο πάρκο του 2ου Νηπιαγωγείου δίπλα στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου.

Η εκδήλωση είναι ένα μουσικό ταξίδι στους ............

δρόμους του ρεμπέτικου! Μια νύχτα του Αυγούστου, όπως παλιά, στη γειτονιά, με καλή παρέα, με χαμόγελο, με χαρούμενη διάθεση, με κέφι, με τραγούδι και χορό! Μια νύχτα μαζί με τους κατοίκους της Άνω Πόλης και τους φίλους της Κυπαρισσίας και της περιοχής, συντροφιά με τους Γιώργο Κουτουλάκη, Θανάση Ζερλεντέ, Σπύρο Κονσολάκη, Τζίνα Δαλάκα, Δημήτρη Χαλκιά, Νίκο Ανδριά και Άντζελα Ορφανού!

«Το ρεμπέτικο τραγούδι είναι ένα είδος ελληνικού λαϊκού τραγουδιού που έχει τις ρίζες του από την εποχή του Βυζαντίου. Αρχικά, εξέφραζε κοινωνικές ομάδες που ζούσαν στις φτωχογειτονιές των αστικών κέντρων και τα τραγούδια του ήταν απαγορευμένα, από την άρχουσα τάξη της εποχής, αλλά με το πέρασμα του χρόνου ολοένα και περισσότεροι σιγοτραγουδούσαν διάφορους σκοπούς από αυτά τα τραγούδια. Το ρεμπέτικο έγινε η έκφραση του πόνου, της αδικίας, της φτώχειας, της ανέχειας του λαού. Αγαπήθηκε και τραγουδήθηκε!
Έγινε η αναφορά της κοινωνικής κατάστασης, του λαϊκού κόσμου!»
Το Σάββατο 11 Αυγούστου ξεφεύγουμε λιγάκι από την δύσκολη καθημερινότητα και τραγουδάμε μαζί με φίλους τα ρεμπέτικα τραγούδια, διασκεδάζουμε, χορεύουμε! Σας περιμένουμε στο πάρκο του 2ου Νηπιαγωγείου, δίπλα στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,
Ο πρόεδρος
Ανδρέας Κίζηλης

Αποτελέσματα κοινωφελούς εργασίας Ινστιτούτου Εργασίας Μεσσηνίας

Το ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, στα πλαίσια της υλοποίησης του εγκεκριμένου προγράμματος «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα», το οποίο εντάσσεται στο Ε.Π. «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ» και συγχρηματοδοτείται από το ΕΚΤ (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο), ανακοινώνει τα αποτελέσματα από την υποβολή αιτήσεων για την πράξη:..............

«Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου - Περιφερειακή Ενότητα (Νομός) Μεσσηνίας.
Το χρονικό διάστημα υποβολής των αιτήσεων ήταν από τις 11/6/2012 έως τις 20/6/2012.

Κατεβάστε από το Upload Center μας τα αποτελέσματα.

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 24ης Ιουλίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.



Διαβάστε ΣΤΟ Θάρρος και την Φωνή

ΘΑΡΡΟΣ

Στην κυκλοφορία με διόδια ο δρόμος Αλλαγή- Θουρία

Χλιαρή ήταν χθες, πρώτη ημέρα, η κίνηση των οχημάτων και στα .............

δύο ρεύματα κυκλοφορίας στο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Τρίπολης – Καλαμάτας από τον κόμβο της Θουρίας έως την Αλλαγή.

Πρόκειται για τμήμα μήκους 22 χιλιομέτρων, όπου, με βάση τα όρια ταχύτητας που έχουν τεθεί σε ισχύ, χρειάζονται λιγότερο από 10 λεπτά για να καλυφθεί η απόσταση, ενώ η μετακίνηση γίνεται με τεράστια ασφάλεια σε σχέση με την παλαιά εθνική οδό, που περνούσε από όλα τα χωριά.

Η παράδοση συνοδεύτηκε από τελετή στο ΣΕΑ Αρφαρών και από σύντομες ομιλίες του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστή Χατζηδάκη και του αναπληρωτή υπουργού, Στ. Καλογιάννη.

Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως πρόκειται για «ένα έργο πολύ σημαντικό για τη Μεσσηνία, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και με ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά».

ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΧΑΡΑΣ ευαγγέλια για τη χθεσινή παράδοση στην κυκλοφορία του δρόμου Αλλαγή-Σπερχογεία. Το τμήμα του αυτοκινητόδρομου 22 χιλιομέτρων μπορεί να διανυθεί σε λιγότερο από 10 λεπτά.

Η παράδοση του τμήματος στην κυκλοφορία μετά διοδίων που ισχύουν από χθες βράδυ, είναι το δυσάρεστο, αφού η βιαστική επιβολή τους προβληματίζει θεσμούς και πολίτες.

Η παρουσία δυο υπουργών (Χατζηδάκης – Καλογιάννης) και οι δηλώσεις για τους οδικούς άξονες, δημιουργούν κλίμα αισιοδοξίας, αλλά και σκεπτικισμού ιδιαίτερα για την Ολυμπία Οδό.

Εκτενές φωτορεπορτάζ από τον Κώστα Κοντοθανάση για τους δρόμους, στο πρωτοσέλιδο της σημερινής «ΦΩΝΗΣ», που αξίζει να διαβάσετε.

● ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ για το στρατόπεδο Καλαμάτας, για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας καθώς και άλλα μεσσηνιακά θέματα, μαζί με σχόλια, άρθρα, παρεμβάσεις και όπως πάντα πολιτιστικά και αθλητικά συμπληρώνουν την ενδιαφέρουσα ύλη της σημερινής «ΦΩΝΗΣ», την οποία μπορείτε να βρείτε και στην Τριφυλία πρωί-πρωί στα περίπτερα.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» στα περίπτερα πρωί – πρωί. Έγκυρη ενημέρωση, παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο! Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ».