ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟΨΕ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣKΕΥΗΣ, Λόγω έκτακτης βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.

Σάββατο, 28 Ιουλίου 2012

Πρόσκληση για το Βιβλίο του Βασίλη Κολοβού
Έκθεση Ζωγραφικής στο Apollo Resort Art Hotel στην Κυπαρισσία. [ Ηχητικό ]

Μια πολυ ενδιαφέρουσα έκθεση Ζωγραφικής θα γίνει στο ξενοδοχείο Apollo resort art hotel,στην Κυπαρισσία.
Την έκθεση διοργανώσε το Apollo resort art hotel σε συνεργασία με τη γκαλερί art.estate, και υα είναι έκθεση έργων ζωγραφικής και χαρακτικής απο τη μόνιμη έκθεση της γκαλερι στη Αθήνα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στο ...........

χώρο του ξενοδοχείου την Τετάρτη 1η Αυγούστου 2012 στις 8.00 μμ.

Τα εκτιθέμενα έργα είναι του διακεκριμένου ζωγράφου Απόστολου Τσιρογιάννη, του καταξιωμένου γλύπτη και χαράκτη Δημήτρη Τσιρογιάννη καθώς και του ταλαντούχου ζωγράφου Τίτου Κόντου που ζει και εργάζεται στην Τουλούζ της Γαλλίας.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ 1-30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012

Ακούστε τι είπε για την έκθεση ζωγραφικής η ιδιοκτήτρια του Appolon Resort Art Hotel και πρόεδρος Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας κ. Γεωργία Χριστοδούλου


Λονδίνο: Οι γείτονες παρέλασαν ως… FYROM!

Σχόλιο του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

ΠΡΩΤΗ στην χτεσινή παρέλαση εμφανίστηκε, όπως απαιτεί ο σεβασμός στην Ιστορία, η Ελλάδα με τον Αλέξανδρο Νικολαϊδη να κρατά περήφανα την Ελληνική Σημαία και η Ελληνική Ολυμπιακή Ομάδα και τελευταία, σύμφωνα με το καθιερωμένο πρωτόκολλο, η Σημαία και η Ολυμπιακή Ομάδα της οικοδέσποινας χώρας Μεγάλης Βρετανίας.

Μαθαίνω, αλλά δεν μπορώ να διασταυρώσω την ...........

πληροφορία, ότι υπήρξαν πολύ προσεκτικές συζητήσεις στα παρασκήνια αλλά, τελικά, στην 68η θέση παρέλασε η Σημαία και η Ολυμπιακή Ομάδα των γειτόνων ως Former Yugoslav Republic Of Macedonia δηλαδή ως «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» και ΟΧΙ ως…Μακεδονία!...

Πιθανή συγχώνευση των εφοριών σε όλη τη χώρα αποδυναμώνει τι ς τοπικές οικονομίες

Μετά την έντονη φημολογία που έχει αναπτυχθεί εσχάτως για την αναστολή λειτουργίας ή τη συγχώνευση 200 εφοριών στο σύνολο της χώρας, εκ των οποίων αυτές που λειτουργούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, Μεγαλόπολης, Άργους, Κρανιδίου, Δημητσάνος, Λεωνιδίου, Παράλιου Άστρους, Κιάτου, Ξυλοκάστρου, Γυθείου, Μολάων, Σκάλας, Κυπαρισσίας, Μεσσήνης, Πύλου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης δήλωσε ότι «δεν θεωρούμε ότι το κλείσιμο των σημαντικών αυτών κρατικών δομών δίνει λύση στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και ότι αποτελεί λύση για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Αντίθετα κατ’ αυτό τον τρόπο αποδυναμώνεται η τοπική οικονομία, καθώς μειώνεται το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη».

Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε επίσης στη σχετική .............

απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, το οποίο με αποφασιστικότητα είχε ταχθεί ενάντια σε αυτή τη μεθόδευση.

«Η διεκδικητικότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και η εφαρμογή των αποφάσεών του Περιφερειακού της Συμβουλίου είναι απόρροια πολιτικής παιδείας και αποφασιστικότητας και δεν επηρεάζεται από το ποιος βρίσκεται κάθε φορά στην κυβέρνηση», πρόσθεσε εμφατικά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ζήτησε απ’ όλους τους φορείς την ίδια πολιτική συνέπεια, «ώστε να σταλεί από κοινού μήνυμα προς όλους ότι δεν πρόκειται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου να σταματήσουμε να διεκδικούμε και ότι δεν θα επιτρέψουμε τη λήψη αποφάσεων που δεν κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση».

Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Συνεδριάζει 8 Αυγούστου.

Στις 8 Αυγούστου θα συνεδριάσει, κατά πάσα πιθανότητα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, προκειμένου να γίνει η αναπλήρωση μελών της Διοικητικής Επιτροπής, μετά την έκπτωση του έως την Τετάρτη προέδρου Δημ. Αδαμόπουλου και του οικονομικού επόπτη Παν. Τζανετέα.
Νέος πρόεδρος θα πρέπει να θεωρείται ο τουριστικός πράκτορας Δημ. Μανιάτης από το συνδυασμό «Νέο Επιμελητήριο», ενώ είναι άγνωστο ακόμη ποιος μπορεί να είναι υποψήφιος για τη θέση του οικονομικού επόπτη.

Στην τελευταία του συνεδρίαση το Δ.Σ. ενέκρινε, με ...........

ψήφους 19 υπέρ και 2 κατά, την εισήγηση του Γ. Καραμπάτου, στην οποία ανέφερε πως «(οι δύο) σε διάστημα επτά μηνών περίπου κατάφεραν με τις ανομίες τους και τις περιορισμένες διοικητικές τους ικανότητες να υποβαθμίσουν τον επιμελητηριακό θεσμό, να μειώσουν στο σημείο μηδέν τις προσφερόμενες από τις υποδομές του Επιμελητηρίου υπηρεσίες, να αποδυναμώσουν το ανθρώπινο δυναμικό του Επιμελητηρίου και της Αναπτυξιακής του Εταιρείας, λόγω κακής εκτίμησης των δυνατοτήτων του καθενός, να αγνοήσουν την ισχύουσα επιμελητηριακή νομοθεσία με σειρά ενεργειών τους και να υπερβούν τα δικαιώματα που παρέχει η νομοθεσία στον πρόεδρο και τον οικονομικό επόπτη, διαπράττοντας κατ’ εξακολούθηση την ποινικά κολάσιμη πράξη της υπέρβασης καθήκοντος, αλλά και της παραποίησης αρχής, αφού σε γνώση τους έπαιρναν αποφάσεις για θέματα που ορίζονται από την επιμελητηριακή νομοθεσία ως αρμοδιότητα της Διοικούσας Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου.

Αποτέλεσμα αυτού του τρόπου διαχείρισης των θεμάτων του Επιμελητηρίου από τον πρόεδρο κ. Αδαμόπουλο και τον οικονομικό επόπτη κ. Τζανετέα ήταν να επηρεαστεί αρνητικά η ψυχολογία, αλλά και η συμπεριφορά των μελών της Δ.Ε. και του Δ.Σ. σε σημείο που το Επιμελητήριο, ως θεσμός, να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικά συγκυρίες που βιώνει η επιχειρηματική κοινότητα της Μεσσηνίας».

Η εισήγηση της έκπτωσης

Ο κ. Καραμπάτος επικαλέστηκε συγκεκριμένα περιστατικά, που τεκμηρίωσε με την εισήγησή του, αφού έτσι έκριναν με την ψήφο τους τα μέλη του Δ.Σ., χαρακτηρίζοντας ως κορυφαίο το -έστω και για λίγο- κλείσιμο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και του ΚΕΚ της ΕτΑΠ Πελοποννήσου, κάτι που ουδέποτε είχε συμβεί από το έτος ίδρυσής του (το 1853) έως τις 9 Απριλίου 2012.

Εξέφρασε την άποψη ότι «οι πράξεις και ενέργειες του κ. Αδαμόπουλου (συνεπικουρούμενου από τον οικονομικό επόπτη κ. Τζανετέα) και ο σημερινός τρόπος διοίκησης πλήττουν το κύρος του θεσμού, απαξιώνουν το έργο των προηγούμενων διοικήσεων από την ίδρυση του Επιμελητηρίου το 1853 έως σήμερα, δεν εξυπηρετούν τα –καλώς εννοούμενα - συμφέροντα των μελών μας και κατ’ επέκταση της μεσσηνιακής κοινωνίας και ευτελίζουν το ρόλο του Επιμελητηρίου ως συμβούλου της Πολιτείας. Είναι φανερό ότι δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία του Επιμελητηρίου και, φυσικά, δεν είναι επιτρεπτό- ελαφρά τη καρδία- να δεχθούμε να απαξιώνεται το τεράστιο έργο των προηγούμενων διοικήσεων με κακόβουλα ψεύδη, με ανυπόστατες καταγγελίες και με λαϊκίστικα τερτίπια.

Αντίθετα, οφείλουμε να αποκαταστήσουμε το πληγωμένο, κατά γενική ομολογία, κύρος του θεσμού, γεγονός που μας υποχρεώνει να προχωρήσουμε στην έκπτωση του προέδρου και του οικονομικού επόπτη και να βάλουμε τέλος στο φαύλο κύκλο και στο τέλμα που έχει περιέλθει το Επιμελητήριο, με ακέραια την ευθύνη των κυρίων Αδαμόπουλου και Τζανετέα».
Επίσης, ζήτησε από τα μέλη του Δ.Σ. να προχωρήσουν σε φανερή ψηφοφορία με ανάταση της χειρός.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Το θέμα της έκπτωσης του προέδρου και του οικονομικού επόπτη είχε ομόφωνα αποφασιστεί να συζητηθεί ως μοναδικό της ημερήσιας διάταξης του Δ.Σ., στη συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής, στην οποία συμμετείχαν οι δύο εκπεσόντες του αξιώματός τους.
Σύμφωνα με μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, το συγκεκριμένο θέμα ήταν στα τελευταία της ημερήσιας διάταξης και προ ημερήσιας διάταξης ο κ. Αδαμόπουλος ζήτησε να συζητηθεί η μείωση των εισφορών κατά 50%, όπως είχε εξαγγείλει προεκλογικά ότι θα έπραττε, χωρίς όμως να υπάρξει η συναίνεση του Σώματος.
Επιμελητηριακός ανέφερε ότι παρενέβη ο πρόεδρος του Εμπορικού Τμήματος, Παύλος Γκρέκης, προτείνοντας να προταχθεί το θέμα της έκπτωσης του προέδρου και του οικονομικού επόπτη, όπως και έγινε, καθώς στην ψηφοφορία που ακολούθησε υπέρ της πρότασης αυτής ψήφισαν 19 άτομα και 2 κατά.

Όπως μας μεταφέρθηκε, ο κ. Αδαμόπουλος φαινόταν έκπληκτος από το αποτέλεσμα, καθώς είχε την εντύπωση πως, για να προταχθεί ένα θέμα, έπρεπε να έχει την ομόφωνη απόφαση των μελών του Δ.Σ., διαδικασία που αφορά μόνο στο να ενταχθούν θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης στην ημερήσια διάταξη.
Ακολούθησε η εισήγηση του Γ. Καραμπάτου, με το γνωστό αποτέλεσμα και, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μας, με το που ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία, ο κ. Αδαμόπουλος θέλησε να συνεχίσει τη συνεδρίαση. Τον εγκάλεσε, όμως, στην τάξη εκ νέου ο κ. Γκρέκης, λέγοντας πως μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας μπορεί να προεδρεύσει μόνο ο α΄ αντιπρόεδρος Αναστ. Μαρκόπουλος.

Άλλος επιμελητηριακός σχολίασε πως όσα έγιναν στην επίμαχη συνεδρίαση δεν έχουν ξανασυμβεί στο Επιμελητήριο και πρόσθεσε πως ο κ. Αδαμόπουλος είναι ίσως η μοναδική περίπτωση καθαίρεσης προέδρου συλλογικού οργάνου από το όργανο που τον εξέλεξε.
Θα πρέπει δε να αναφερθεί ότι στην τοποθέτησή του ο κ. Αδαμόπουλος επιχείρησε να αντικρούσει τις κατηγορίες.

Οι τρεις επικεφαλής

Ζητήσαμε και από τους επικεφαλής των τριών συνδυασμών της διοίκησης του Επιμελητηρίου να σχολιάσουν τα τεκταινόμενα. Ο κ. Καραμπάτος αρνήθηκε, ο κ. Αδαμόπουλος θα δώσει συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Δευτέρας προκειμένου να αναφερθεί στα γεγονότα, ενώ ο κ. Γ. Γκούμας παρατήρησε πως τα της συνεδρίασης του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας δικαίωσαν τη θέση που είχε εκφράσει ο συνδυασμός του για εκλογή συναινετικού προεδρείου, ανάλογα με τη δύναμη του κάθε συνδυασμού. Σημείωσε ότι η πρότασή του αυτή παραμένει ενεργή και πρόσθεσε ότι στους επτά μήνες υπό την προεδρία του κ. Αδαμόπουλου δεν έγινε κάτι ουσιαστικό ή λειτουργικό για τους επαγγελματίες της περιοχής, που να δώσει το καλό παράδειγμα στους επιχειρηματίες για ενέργειες με σκοπό την ανάπτυξη.

Θάρρος

Τριφυλία «Πάρτυ» σε αγροικίες κάνουν οι κακοποιοί

Ανενόχλητοι, όπως φαίνεται, δρουν στην Τριφυλία κακοποιοί, που μέρα – νύχτα κάνουν «πάρτυ» μπουκάροντας σε αγροικίες και ξώσπιτα και αρπάζοντας ό,τι θεωρούν πως έχει κάποια αξία και τους είναι χρήσιμο!
Ιδιαίτερα έντονο είναι το πρόβλημα στην περιοχή των Φιλιατρών, όπου τα χτυπήματα κακοποιών είναι καθημερινά, με τις απόπειρες διαρρήξεων, τις παραβιάσεις και τις κλοπές αυτό το μήνα να ξεπερνούν τις 20!

Οι κακοποιοί δείχνουν να έχουν αποθρασυνθεί.........

τελείως, από την αδυναμία που παρουσιάζουν οι αστυνομικές αρχές, παρά τα εκατοντάδες (δεν είναι υπερβολή) κρούσματα από την αρχή του έτους στην Τριφυλία, να τους εντοπίσουν και να τους συλλάβουν.
Έτσι, «χτυπούν» ασύστολα, σαρώνοντας στο πέρασμά τους, σχεδόν, τα πάντα. Εργαλεία, αγροτικά μηχανήματα, τραπέζια, καρέκλες, οικιακά σκεύη και μηχανήματα, παλιές κουζίνες, πλυντήρια, τηλεοράσεις, ραδιοκασετόφωνα, είδη ρουχισμού, κουφώματα αλουμινίου και ό,τι σιδερένιο ή χάλκινο βρουν!
Η κατάσταση έχει ξεφύγει, πια, και ουδείς μπορεί να προβλέψει και να εκτιμήσει πού θα φτάσει.

Οι πολίτες, όπως κατ’ επανάληψη έχουμε αναφέρει, ζουν καθημερινά με το φόβο, την ανησυχία και την ανασφάλεια. Δεν ξέρουν τι μπορεί να αντιμετωπίσουν, τι μπορεί να τους βρει.
Με τα διαρκώς επαναλαμβανόμενα και εντεινόμενα κρούσματα εγκληματικότητας στην Τριφυλία έχουν χάσει την ηρεμία και την οικογενειακή τους γαλήνη, ενώ έχει διαρραγεί η κοινωνική συνοχή. Παράλληλα, έχει εξαντληθεί κάθε απόθεμα αντοχής και ανοχής. Αφού δε, όπως θεωρούν, οι αστυνομικές αρχές δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο ρόλο και την αποστολή τους (λόγω και προβλημάτων από ελλείψεις προσωπικού – οχημάτων, αλλά ίσως και για άλλους λόγους που οφείλει υπηρεσιακά να εξακριβώσει το Αρχηγείο), φέρονται περισσότερο από ποτέ αποφασισμένοι να πάρουν το νόμο στα χέρια τους! Είναι τέτοια, δε, η απόγνωση και η οργή τους, που αξίζει να σημειωθεί ότι κάτοικοι στην περιοχή των Φιλιατρών, στων οποίων τις αγροικίες μπουκάρισαν κακοποιοί, είπαν στο «Θ» πως στις περισσότερες των περιπτώσεων, όταν τα κλοπιμαία ήταν σχετικά μικρής αξίας, δεν ανέφεραν καν το συμβάν στο Α.Τ. Φιλιατρών. «Τόσες και τόσες υποθέσεις είναι ανεξιχνίαστες, μεγαλύτερες και πολύ σοβαρότερες, σιγά μην ιδρώσουν για δύο καζάνια και τρεις καρέκλες!».

Στην περιοχή των Μύλων Κυπαρισσίας άγνωστοι, τις τελευταίες δύο εβδομάδες, χτύπησαν επανειλημμένα, παραβίασαν αγροικίες και ξώσπιτα, δυτικά του οικισμού, στα όρια με τα Μυρέικα, αλλά και στην περιοχή του «Μεταλλείου», και σήκωσαν από καζάνια και ψυχαστήρες μέχρι μικρές μαντεμένιες ψησταριές εξωτερικού χώρου, σχάρες, σιδεριές, παλιές σόμπες, ακόμη και χαλκό σε σκόνη!
Στην Τερψιθέα, σήκωσαν από ξώσπιτο ένα παλιό σιδερένιο στρογγυλό τραπέζι, αφήνοντας όμως το τζάμι που είχε πάνω του.

Κάτοικος των Φιλιατρών, του οποίου την αγροικία στο Λιμενάρι έχουν παραβιάσει τρεις (!) φορές, φανερά αγανακτισμένος τα έβαλε με τους πάντες και τα πάντα, λέγοντας: «Δεν υπάρχει κράτος, δεν υπάρχει Αστυνομία, δεν υπάρχει τίποτα. Είμαστε στο έλεος των κακοποιών. Η Αστυνομία, πού και πού, κάνει μόνο βόλτες με το περιπολικό στην πλατεία, το Στόμιο και το Μύλο, τώρα το καλοκαίρι, αλλά δεν πιάνει κανέναν…».
Στην Αγία Κυριακή, παραβίασαν αγροικία σπάζοντας το τζάμι του παράθυρου, μπήκαν και, αφού έφαγαν κονσέρβες που βρήκαν σε ένα ντουλάπι κάτω από τον παλιό νεροχύτη, έφυγαν, παίρνοντας μαζί τους ένα γκαζάκι, παλιές κατσαρόλες, μπρίκι, ενώ άφησαν ανοιχτό πάνω στο τραπέζι ένα παλιό ραδιόφωνο!

Επίσης, όπως πληροφορηθήκαμε, στο Βρωμονέρι πήραν από χτήμα σιδεροπασσάλους που είχε στοιβαγμένους κάτω από ένα δέντρο ο ιδιοκτήτης, ενώ από ξώσπιτο σε διπλανό χωράφι βούτηξαν ένα αλυσοπρίονο και μερικά εργαλεία.

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος

Το χθεσινοβραδινό Δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας της 27-7-2012
Έως τις 5 Σεπτεμβρίου όλα τα βιβλία στα σχολεία, διαβεβαιώνει ο υπουργός Παιδείας

Τη διαβεβαίωση ότι τα σχολικά βιβλία θα είναι στα σχολεία μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου έδωσε ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος επισκέφθηκε τη μονάδα αποθήκευσης διαλογής και αποστολής των σχολικών εγχειριδίων στα Οινόφυτα.

«Το μεγαλύτερο μέρος των σχολικών βιβλίων για την προσεχή σχολική χρονιά, έχει ετοιμασθεί και επίσης μεγάλο μέρος έχει ήδη αποσταλεί στα σχολεία» είπε ο κ. Αρβανιτόπουλος.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, ............

σκοπός της επίσκεψης ήταν η επιτόπια ενημέρωση και ο έλεγχος των διαδικασιών, ώστε τα βιβλία να βρίσκονται στα σχολεία εγκαίρως το Σεπτέμβριο.

Έως σήμερα, τα βιβλία έχουν τυπωθεί για όλες τις τάξεις του γυμνασίου, του λυκείου και των επαγγελματικών σχολών, ενώ τα μισά από αυτά έχουν ήδη διανεμηθεί στα σχολεία.

Η αποστολή στα σχολεία θα ολοκληρωθεί στα τέλη Αυγούστου. Για όλα τα δημοτικά σχολεία, περισσότερα από τα μισά βιβλία έχουν ήδη τυπωθεί και παραληφθεί, ενώ έχει διανεμηθεί το ένα τρίτο.

Ο υπουργός ζήτησε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες τα στελέχη και τους εργαζόμενους να βάλουν όλες τους τι δυνάμεις και να πράξουν τα δέοντα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία ώστε τα βιβλία να διανεμηθούν στους μαθητές με την έναρξη του σχολικού έτους.

in.gr

«Μάχη» στο Εκλογοδικείο δίνουν ΝΔ και Χρυσή Αυγή για έδρες σε Μεσσηνία και Λακωνία

«Μάχη» ανακατανομής των εδρών της ΝΔ και της Χρυσής Αυγής για τις εκλογικές περιφέρειες της Μεσσηνίας και της Λακωνίας, αναμένεται να δοθεί στο Εκλογοδικείο, στο οποίο κατατέθηκαν δύο ενστάσεις.

Σε περίπτωση που ευοδωθούν, θα έχουν ως αποτέλεσμα το κυβερνών κόμμα να κερδίσει μία επιπλέον έδρα στην εκλογική περιφέρεια του Αντώνη Σαμαρά (Μεσσηνία) και να χάσει αντίστοιχα μία στη Λακωνία, την οποία κερδίζει η Χρυσή Αυγή, η οποία θα χάσει την έδρα που κατέχει στη Μεσσηνία.

Η πρώτη ένταση είναι του α' αναπληρωματικού .........

βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ, Μιλτιάδη Χρυσομάλλη, που στρέφεται κατά της βουλευτού Λακωνίας του ίδιου κόμματος Φεβρωνίας Πατριανάκου και του βουλευτή Μεσσηνίας της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Κουκούτση.

Ο κ. Χρυσομάλλης υποστηρίζει ότι στο νομό Μεσσηνίας έπρεπε να παραχωρηθεί μία ακόμη, τέταρτη, έδρα στη ΝΔ, την οποία πρέπει να καταλάβει ο ίδιος, ενώ παράλληλα πρέπει να αφαιρεθεί η έδρα από τη Χρυσή Αυγή την οποία έχει καταλάβει ο κ. Κουκούτσης.

Ο πρώτος επιλαχών βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ, υποστηρίζει ότι ο εκλογικός νομοθέτης επιφύλαξε ιδιαίτερη μεταχείριση στις τριεδρικές και διεδρικές εκλογικές περιφέρειες και για το λόγο αυτό σε αυτές «θα πρέπει να εξαντλείται η παραχώρηση των αδιάθετων εδρών».

Ακόμη, υποστηρίζει ο κ. Χρυσομάλλης, ότι στη Μεσσηνία η ανακήρυξη των βουλευτών έγινε κατά εσφαλμένη ερμηνεία του εκλογικού νόμου.

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσομάλλη, στη Χρυσή Αυγή δεν πρέπει να παραχωρηθεί έδρα στη Μεσσηνία (την οποία έχει καταλάβει ο κ. Κουκούτσης), αλλά η έδρα αυτή παραμένει αδιάθετη και «ελλείψει ικανού αχρησιμοποίητου υπολοίπου των λοιπών κομμάτων, δεν παραχωρείται» με βάση τον εκλογικό νόμο, αλλά «ως τελικώς αδιάθετη» καταλήγει στη ΝΔ και συνιστά τέταρτη έδρα του επίμαχου κόμματος στη Μεσσηνία.

Η δεύτερη ένσταση κατατέθηκε από τον υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής στη Λακωνία Χαρ. Κολοκοτρώνη και στρέφεται κατά της κ. Πατριανάκου.

Και αυτός υποστηρίζει ότι εσφαλμένα η Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή προέβη στην κατανομή των εδρών στις εκλογικές περιφέρειες της χώρας, μεταξύ των οποίων και σε αυτή της Λακωνίας.

Στην ένστασή του, ο κ. Κολοκοτρώνης υποστηρίζει ότι από εσφαλμένη ερμηνεία της εκλογικής νομοθεσίας αντί να παραχωρηθεί μία αδιάθετη έδρα της Λακωνίας στη Χρυσή Αυγή, συνυπολογίσθηκε ως αδιάθετη μαζί με τις αδιάθετες των πολυεδρικών περιφερειών και τελικά παραχωρήθηκε στη ΝΔ με το πριμ των 50 εδρών.

Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση κατά την οποία οι δύο αυτές ενστάσεις που έχουν κατατεθεί στο Εκλογοδικείο γίνουν δεκτές, τότε θα υπάρξει «καραμπόλα» στους δύο επίμαχους νομούς.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ κερδίζει μια έδρα στην Μεσσηνία την οποία καταλαμβάνει ο πρώτος αναπληρωματικός βουλευτής της ίδιας εκλογικής περιφέρειας Μιλτιάδης Χρυσομάλλης, ενώ παράλληλα χάνει μια έδρα στη Λακωνία αυτή της βουλευτού Φεβρωνίας Πατριανάκου.

Την ίδια στιγμή στη Λακωνία κερδίζει έδρα η Χρυσή Αυγή, την οποία καταλαμβάνει ο πρώτος στη λίστα του κόμματος Χαρίλαος Κολοκοτρώνης, και, παράλληλα, χάνει την έδρα στη Μεσσηνία, που κατέχει σήμερα ο βουλευτής Δημήτρης Κουκούτσης.

in.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Ολα στην μαχη της καρέκλας! Δεν ... η Ελλαδα; Την καρέκλα να μη χάσουμε.

Δεν θα κλείσει κανένα νοσοκομείο, θα μειωθούν οι κλινικές, λέει ο Ανδ.Λυκουρέντζος

Δεν θα κλείσει κανένα νοσοκομείο και δεν ετέθη κανένα ζήτημα επιβολής πλαφόν στις ιατρικές υπηρεσίες ανά ασθενή διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος μετά τη συνάντησή του με την τρόικα.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι αυτό που θα γίνει είναι συγχώνευση κλινικών και τμημάτων με στόχο στο τέλος του έτους να έχουν μειωθεί κατά 661.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού η ..........

τρόικα εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και την ηλεκτρονική αποτύπωση των χειρόγραφων συνταγών του ΕΟΠΥΥ, ενώ ενημερώθηκε για το σύνολο των προγραμμάτων και των μέτρων που δρομολογεί το υπουργείο στο χώρο της Υγείας.

Δεν έγινε καμία συζήτηση για τα μέτρα που αφορούν στο 2013 και στο 2014, διευκρίνισε ο υπουργός, ενώ σε ότι αφορά το κλίμα της συνάντησης ερωτηθείς σχετικά τόνισε ότι δεν αισθάνθηκε καμία πίεση από τους τροικανούς.

«Δεν αισθάνθηκα καμία πίεση, όλοι παλεύουμε για να πετύχουμε τους στόχους που έχουν συμφωνηθεί» είπε συγκεκριμένα.

Ο υπουργός, εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι η νοσοκομεική και φαρμακευτική δαπάνη θα κλείσει φέτος εντός στόχων.

Ειδικότερα, μιλώντας με δημοσιογράφους, ο υπουργός εκτίμησε ότι η νοσοκομειακή δαπάνη θα κλείσει εντός στόχων, στα 2,2 δισ. ευρώ, και η φαρμακευτική στα 2,8 δισ. ευρώ για το τρέχον έτος.

Όπως πρόσθεσε έχει ήδη υπολογιστεί για το πρώτο τετράμηνο του 2012 το clow back (ό,τι υπερβαίνει δηλαδή τη μηνιαία προϋπολογισμένη δαπάνη για φάρμακα) που θα πρέπει να επιστρέψουν οι φαρμακευτικές εταιρείες στα ασφαλιστικά ταμεία.

Το ποσό ανέρχεται στα 152,6 εκατ. ευρώ, όσα δηλαδή έχει πέσει έξω η φαρμακευτική δαπάνη.

Επίσης έχει υπολογιστεί και το rebate (επιστροφές) που θα πρέπει να επιστρέψει η φαρμακοβιομηχανία για τους δυο πρώτους μήνες του 2012.

«Κανένα λουκέτο σε νοσοκομείο»

Ποτέ δεν ετέθη θέμα για λουκέτο σε νοσοκομεία είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, αλλά διευκρίνισε ότι θα γίνουν συγχωνεύσεις τμημάτων και κλινικών σε νοσοκομεία, οι οποίες θα έχουν ως στόχο την πιο εύρυθμη λειτουργία τους.

Όπως αποκάλυψε, ο στόχος είναι να έχουμε 661 λιγότερα τμήματα μέχρι το τέλος του 2012 και εξήγησε ότι «προτεραιότητα μας είναι η πληρότητα και η ποιότητα των παροχών υγείας προς τους πολίτες».

Όσον αφορά το πλαφόν των 1.500 ευρώ ανά ασθενή, ανά έτος, ήταν κατηγορηματικός δηλώνοντας ότι είναι ένα θέμα που δεν έχει καν συζητηθεί ή προταθεί.+

in.gr

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 28ης Ιουλίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Διαβάστε ΣΤΟ Θάρρος και την Φωνή

ΘΑΡΡΟΣ

«Μάχη» για να αλλάξουν χέρια οι έδρες Ν.Δ. και «Χρυσής Αυγής»
Σε Μεσσηνία – Λακωνία με ενστάσεις Χρυσομάλλη και Κολοκοτρώνη


«Μάχη» ανακατανομής των εδρών της Νέας Δημοκρατίας και της ...........

«Χρυσής Αυγής» για τις εκλογικές περιφέρειες της Μεσσηνίας και της Λακωνίας αναμένεται να δοθεί στο Εκλογοδικείο.

Εκεί κατατέθηκαν δύο ενστάσεις, που, αν ευοδωθούν, θα έχουν ως αποτέλεσμα το κυβερνόν κόμμα να κερδίσει μία επιπλέον έδρα στη Μεσσηνία και να χάσει, αντίστοιχα, μία στη Λακωνία, την οποία κερδίζει η «Χρυσή Αυγή», η οποία θα χάσει την έδρα που κατέχει στη Μεσσηνία.

Η πρώτη από τις κατατεθείσες ενστάσεις είναι του α' αναπληρωματικού βουλευτή Μεσσηνίας της Ν.Δ. Μιλτιάδη Χρυσομάλλη, που στρέφεται κατά της βουλευτού Λακωνίας του ίδιου κόμματος, Φεβρωνίας Πατριανάκου και του βουλευτή Μεσσηνίας της «Χρυσής Αυγής», Δημήτρη Κουκούτση.

Η δεύτερη ένσταση κατατέθηκε από τον υποψήφιο βουλευτή της «Χρυσής Αυγής» στη Λακωνία, Χαρ. Κολοκοτρώνη, και στρέφεται κατά της κας Πατριανάκου. ..........

ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΤΟ «ΦΙΛΕΤΟ» της Αγροτικής Τράπεζας από τη Δευτέρα στην Τράπεζα Πειραιώς. Αυτό είναι το πρωτοσέλιδο της σημερινής «ΦΩΝΗΣ». Πρόκειται για απόφαση-αστραπή κυβέρνησης και Τράπεζας της Ελλάδος, θέλοντας να πείσουν τους δανειστές για αποκρατικοποιήσεις –εξπρές, με στόχο την ενωμένη μεγάλη δόση του προγράμματος διάσωσης της Ελληνικής Οικονομίας. Ερωτηματικό η ιστορία των υποθηκών και η τύχη της «κακής» ΑΤΕbank.

ΟΡΙΣΤΙΚΟ τέλος στις «παράγκες» της κεντρικής πλατείας Καλαμάτας μετά την ολοκλήρωση της ανάπλασης. Δήμος και επαγγελματίες συμφώνησαν μόνο τέντες και ομπρέλες για σκίαση των χώρων χωρίς πατώματα και ξώσπιτα.

● ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ τα τοπικά προϊόντα και υπό τον τίτλο «Μανιάτικο Πανόραμα» εκ Τσερίων ορμώμενοι μετέτρεψαν χώρο στην προκυμαία του λιμανιού σε εμπορική έκθεση, όπου πωλούνται(!) κάθε μορφής προϊόντα από εκθέτες που πλήρωσαν αδρά για κάθε περίπτερο! Μάλιστα είχαν ζητήσει και από το Δήμο Καλαμάτας χρήματα για να… διαφημίσει την πόλη!!! Έφαγαν όμως πόρτα από το Μανιάτη δήμαρχο και το ’ριξαν στην πώληση μέχρι χαλβά Φαρσάλων!!! Τι κρύβεται πίσω από αυτή την ιστορία και ποιοι βγάζουν… χαρτζιλίκι;

● ΜΕΧΡΙ τα ευρωπαϊκά δικαστήρια θα φθάσει η Περιφέρεια για την Ολυμπία Οδό αν μέχρι το Σεπτέμβριο δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις. Η βούληση Τατούλη είναι απόλυτη και η δήλωσή του κατηγορηματική.

● ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ «πόθεν έσχες» στους λογαριασμούς Ελλήνων στο εξωτερικό ζητεί ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κώστας Μαργέλης.

● ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ Στ. Καλογιάννη ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημ. Καφαντάρης όπου ζήτησε και έλαβε την υπόσχεση για επιτάχυνση των διαδικασιών της μελέτης για το δρόμο Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη. Μάλιστα ο υπουργός του μετέφερε και τη βούληση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά για την επιτάχυνση των διαδικασιών.

● Ο Β. ΚΟΖΟΜΠΟΛΗΣ απαντά στην προσωρινή διοίκηση της ΕΑΣ Μεσσηνίας. Μια απάντηση που επιβεβαιώνει την κρίση στο συνεταιριστικό κίνημα και τις αστοχίες του νέου νόμου.

● Ο ΓΝΩΣΤΟΣ δημοσιογράφος Αντώνης Καρπετόπουλος γράφει για την Καλαμάτα που αγάπησε τονίζοντας: «Στην Καλαμάτα υπάρχει Ελλάδα, λαμπερή και ξελογιάστρα, ακόμα».

● ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ μας Τσίρκο από σήμερα μέχρι και τη Δευτέρα στο αμφιθέατρο του Κάστρου από το θεατρικό σχήμα «Συν Ένα-Μιχάλης Τούμπουρος». Μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσετε…

ΑΥΤΑ και πολλά άλλα, μαζί με ενδιαφέροντα σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις στη σημερινή «ΦΩΝΗ» που πρωί-πρωί κυκλοφορεί στα περίπτερα και τους συνδρομητές και στην Τριφυλία.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» στα περίπτερα πρωί – πρωί. Έγκυρη ενημέρωση, παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο! Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ».

Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012

Η απάντηση μας στον Γιάννη Αλεξανδρόπουλο. Τον μονίμως θιγμένο και αδικημένο.

Επειδή κάποια πράγματα πρέπει να μπαίνουν στη θεση τους για να μην μένουν εντυπώσεις από δήθεν θιγμένους παρακάτω θα διαβάσετε την απάντηση της ομάδας Διαχείρισης του blog σχετικά με τον κ. Γιάννη Αλεξανδρόπουλο και το τι έκανε και πώς το παίζει θιγμένος, αδικημένος και απορημένος.

Εν συντομία τι Έγινε.
Δημιουργήθηκε ένας νέος σύλλογος ...........

(καλορίζικος να είναι) και ο Κ. Αλεξανδρόπουλος ήθελε και καλά έκανε να τον προβάλει μέσα από άλλο blog.
Καλά έκανε. Δικαίωμα του.
Μετα από 48 και ώρες από συνεννοήσεις και τελική παρουσίαση μας έστειλε χθες βράδυ ένα mail σαν να μην τρέχει τίποτα και αποκαλώντας μας Αγαπητοί φίλοι του filiatranews... ήθελε να του δημοσιεύσουμε το κείμενο που είχε δώσει για δημοσίευση αλλού 24 και βάλε ώρες πριν....
Εμείς του απαντήσαμε με ένα επιτυχημένο ανέκδοτο με τον Τοτο και του είπαμε ότι δεν θα το δημοσιεύσουμε.

Απορημένος (και μετά από 3 ώρες με ανοικτό το στόμα από την απορία) έστειλε στο άλλο blog την απάντηση μας γράφοντας την τεράστια απορία του.

Ακολουθεί η απάντηση μας όπου θα διαβάσετε τι πραγματικά έγινε.21 πράγματα που κάνουν τους Έλληνες μοναδικούς!

21 πράγματα που για άλλους λαούς θα φαίνονταν παράξενα αλλά για μας είναι απλά η καθημερινότητα μας...
Διαβάστε, σίγουρα κάτι θα σας θυμίσουν...

• Δεν τρως ποτέ βραδινό πριν τις 10μμ

• Πρέπει τουλάχιστον 5 φορές το χρόνο να τραβηχτείς στο σταθμό των κτελ για να παραλάβεις έναν τενεκέ λαδί , έναν τενεκέ μέλι, έναν τενεκέ φέτα, ρίγανη, τσάι βουνού, ελιές και λεμόνια...

• Στη γειτονιά σου υπάρχει τουλάχιστον μια...........

οδός που λέγεται Ελευθερίου Βενιζέλου

• Όποτε ταξιδεύεις στο εξωτερικό απορείς πως ο κόσμος ζει χωρίς περίπτερα

• Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πέσεις σε μποτιλιάρισμα στις 6 πμ της Κυριακής

• Σε τσαντίζει το ότι για να πας να ψωνίσεις το Σάββατο πρέπει να ξυπνήσεις νωρίς, επειδή τα μαγαζιά κλείνουν στις 3μμ

• Χειροκροτάς τον πιλότο όταν προσγειωθείς

• Έχεις αυτοκίνητο που κοστίζει πάνω από 60.000 € και αρνείσαι να το δώσεις στο παρκαδόρο γιατί θεωρείς κλοπή τα 5 € που σου ζητάει

• Αναρωτιέσαι γιατί ο φραπές δεν έχει διεθνή επιτυχία

• Αγαπημένη σου ασχολία όταν ταξιδεύεις στο εξωτερικό για να ξεφύγεις λίγο από την Ελλάδα , είναι να ψάχνεις για άλλους Έλληνες

• Δεν σου κάνει εντυπώσει γομάρι 30 χρονών να ζει με τους γονείς του ή 25 και να μην έχει βγάλει ούτε μεροκάματο

• Νηστεύεις , αλλά κάθε φορά με διαφορετικούς όρους

• Ποτέ δεν σου φτάνουν τα χρήματα για τα βασικά είδη ανάγκης , αλλά πάντα σου περισσεύουν για τα είδη πολυτελείας

• Μισείς τους δημόσιους υπαλλήλους , αλλά όνειρο ζωής είναι να γίνεις ένας από αυτούς

• Διπλοπαρκάρεις για τσιγάρα κλείνοντας το δρόμο και απολογείσαι σ' αυτούς που κορνάρουν, αλλά στο παρακάτω στενό πλακώνεις τον οδηγό που έκανε ακριβώς το ίδιο

• Καυχιέσαι που ήσουν λοκατζής στο μεγάλο πεύκο χλευάζοντας τους πεζικάριους , αλλά βάζεις βύσμα για να πάει ο γιος σου κέντρο στην Κόρινθο και ειδικότητα διαβιβαστής στο Χαϊδάρι

• Πας γυμναστήριο και καπνίζεις και ένα πακέτο τσιγάρα την ημέρα

• Καυχιέσαι για τις κατακτήσεις του γιου σου αλλά περηφανεύεσαι ότι η κόρη σου είναι παρθένα

• Προειδοποιείς με τα φώτα για μπλόκο τις τροχαίας

• Όταν σταματάς στο φανάρι έχεις το χέρι στη κόρνα

• Πάντα αναρωτιόσουν σε τι διάολο χρησιμεύει η διάβαση πεζών

Newsbomb

Γερμανίδα σημαιοφόρος: “Το Ολυμπιακό χωριό έχει γεμίσει με ξυπόλητους Έλληνες”

“Το Ολυμπιακό χωριό έχει γεμίσει με ξυπόλητους Ελληνες αθλητές. Μόλις τους βλέπουμε κάνουμε τους μαλάκες, γιατί φοβόμαστε ότι θα μας ζητήσουν δανεικά», τουίταρε η σημαιοφόρος της Γερμανίας Νατάσα Κέλερ, ενώ μια Αγγλίδα αθλήτρια κοροϊδευτικά έγραψε στο twitter της για τους Έλληνες αθλητές ότι:

“Ελπίζω οι πεινασμένοι Έλληνες, να μη ...........

φάνε όλο το φαί στο Ολυμπιακό χωριό”.

princeoliver.com

ΣΧΟΛΙΟ
Γι αυτές τις "αθλήτριες" θα διαμαρτυρηθείτε κ. Σύζυγε της Ντόρας; Θα ζητήσετε τον αποκλεισμό τους από τις αποστολές τους ή θα κάνεις την κοτούλα και δεν θα βγάλεις άχνα;
Μην ξεχνάς ότι την Βούλα Παπαχρήστου την αποκλείσατε με πολύ συνοπτικές διαδικασίες για ρατσιστικό σχόλιο εναντίον των αράπηδων που με τόση αγάπη προστατεύετε.

UPDATE 18:29
Οπως φαίνεται και γράφεται σε πολλά blogs και Site η είδηση δεν επιβεβαιώνεται.
Σχετικό link στα σχόλια.Το χθεσινοβραδινό Δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας της 26-7-2012

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 27ης Ιουλίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Διαβάστε ΣΤΟ Θάρρος και την Φωνή

ΘΑΡΡΟΣ

Τουρισμός χωρίς λύση για τα σκουπίδια δεν υπάρχει

Αντιμέτωποι με το αδιέξοδο της διαχείρισης των σκουπιδιών στην ..........

Πελοπόννησο θα βρεθούν οι εμπλεκόμενοι που θα παραβρεθούν σε σύσκεψη της ερχόμενης Δευτέρας στην Αθήνα.

Κι αυτοί είναι, από τους αρμόδιους υπουργούς μέχρι τον πρόεδρο του περιφερειακού ΦΟΔΣΑ και δήμαρχο Τρίπολης Ι. Σμυρνιώτη, τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου και δήμαρχο Καλαμάτας Παν. Νίκα, αλλά και μια σειρά από άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου και φορείς. Είναι άγνωστο ακόμα αν στη σύσκεψη έχει προκληθεί να παραστεί και ο περιφερειάρχης Π. Τατούλης.

Όπως και να το δει κανείς το θέμα, δεν μπορούν, από τη μια πλευρά, οι αρμόδιοι να μιλούν για πολιτικές ανάπτυξης του τουρισμού στην περιοχή και, από την άλλη, να διαιωνίζεται ένα πρόβλημα κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής σημασίας. Επομένως, πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο μη παρέκει.

ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

«ΤΑ ΜΑΣΗΣΕ» χθες στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός Σταύρος Καλογιάννης, κατά τη συζήτηση για την Ολυμπία Οδό που προκάλεσε με επίκαιρη ερώτησή του ο βουλευτής Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος.

● ΕΠΙΣΗΣ δεν απάντησε ο υπουργός στην πρόταση του Μεσσήνιου βουλευτή για διάσωση του Τμήματος Τσακώνα-Καλό Νερό με ένταξή του στο ΕΣΠΑ.

● ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ στο διεθνή διαγωνισμό για τα σκουπίδια με την Περιφέρεια να εγκρίνει τους όρους και να μπαίνει σε ανταγωνιστικό διάλογο με τους 5 συμμετέχοντες για εργοστάσιο στο Μοριά. Την ίδια ώρα η ΠΕΔ Πελοποννήσου προσφεύγει στο Στυλιανίδη για την εξεύρεση ενδιάμεσης λύσης.

● ΣΧΕΔΙΟ του υπουργείου Οικονομικών που είναι στα «σκαριά» προβλέπει οριστικό «λουκέτο» το Νοέμβριο για τις Εφορίες της Κυπαρισσίας, της Μεσσήνης και της Πύλου, με το δεύτερο κύμα συγχωνεύσεων.

● ΝΕΟΣ γενικός γραμματέας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου ο Μανώλης Αγγελάκας, καταλαμβάνει τη θέση που είχε ο Μεσσήνιος Τάσος Αποστολόπουλος.

● ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ η συντήρηση των σχολείων του Δήμου Μεσσήνης, ενώ προωθείται προμελέτη για Δημοτική Αγορά και Δημοπρατήριο αγροτικών προϊόντων.

● ΑΓΑΛΜΑ της Ελευθερίας δωρίζει στην Καλαμάτα ζωγράφος Μεσσηνιακής καταγωγής, ενώ ο Δήμος προωθεί σχέδιο για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε 38 στάσεις της αστικής συγκοινωνίας.

● ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ εξυπηρέτησης αυτοκινήτων στ’ Αρφαρά νέο πολυτελές πρατήριο και μίνι αγορά για την πλήρη εξυπηρέτηση των οδηγών.

● ΑΥΤΑ και άλλα πολλά, καθώς και σχόλια, άρθρα και παρεμβάσεις, εκδηλώσεις, αθλητικά και αγγελίες στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «ΦΩΝΗΣ» που κυκλοφορεί πρωί-πρωί στα περίπτερα και σε συνδρομητές ΤΩΡΑ και στην Τριφυλία.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» στα περίπτερα πρωί – πρωί. Έγκυρη ενημέρωση, παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο! Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ».

Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012

Beach party από το More Club 1η Αυγούστου
Στις 8 Αυγούστου το Beach Party της Εράνης στο Στόμιο Φιλιατρών.

Σας το είχαμε πει εδώ και αρκετές ημέρες πρίν από τις 21 Ιουλίου (κλίκ) αποκλειστικά ότι το Beach party της Εράνης θα γίνει τις 8 Αυγούστου στο Στόμιο
Σήμερα κυκλοφόρησε η Επίσημη αφίσα του Beach party την οποία και σας παρουσιάζουμε.

Το Beach Party είναι το μεγαλύτερο Event του καλοκαιριού για την περιοχή μας στα πεντακάθαρα νερά του Στομίου Φιλιατρών.

Ενα ξέφρενο Beach party σαν αυτά που μόνο η Εράνη ξέρει να δημιουργεί. Θα γίνει το βράδυ της Τετάρτης 8 Αυγούστου και ώρα 10μ.μ στο Στόμιο Φιλιατρών.
Ένα party που θα τα έχει όλα. Μα όλα. Δυνατή μουσική, ποτά, δροσερά coctails, καυτές παρουσίες, αλλά και πολλές νυχτερινές βουτιές.
Το Beach party της Εράνης είναι το ..............

Διοργανώνεται από την Εράνη με συνδιοργανωτές την καντίνα του Στομίου και την επιχείρηση "Ηχος και Θέαμα" του Θανάση Λάγαρη.

Τρίτη 8 Αυγούστου το βράδυ στο Στόμιο Φιλιατρών. Bee There....ΑΟ Παπαφλέσσας Χώρας: Λαϊκή μουσική Βραδιά στο κτήμα DIMAL στο Κεφαλόβρυσο Χώρας

Κλίκ στην αφίσα για λεπτομέρειες

Ποιές εφορίες κλείνουν από Σεπτέμβρη

ΝΟΕΜΒΡΗ 2012 ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΕΦΟΡΙΕΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
ΠΥΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΣΗΝΗΣ.


Στις 200 ανέρχονται οι εφορίες οι οποίες θα συγχωνευθούν ή θα κλείσουν το επόμενο διάστημα. Το πρώτο κύμα των καταργήσεων θα ξεκινήσει το Σεπτέμβρη και θα περιλαμβάνει το κλείσιμο 14 εφοριών. Αλλες 21 θα κατεβάσουν ρολά τον Οκτώβρη, ενώ η μεγαλύτερη αλλαγή στη φορολογική διοίκηση θα επέλθει το Νοέμβριο καθώς το υπουργείο προγραμματίζει το κλείσιμο τουλάχιστον 80 Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (ΔΟΥ).
Το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τη ............

μείωση των ΔΟΥ, σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, περιλαμβάνει το κλείσιμο ή τη συγχώνευση των 200 υπηρεσιών, ενώ κατατοπιστικό για τις αλλαγές που πρόκειται να έρθουν τον Σεπτέμβριο είναι το έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο εκδόθηκε τον Ιούλιο και φέρει την επισήμανση «ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ».

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2012 πρόκειται να ανασταλεί η λειτουργία των εξής Δ.Ο.Υ:

Ι' Αθηνών
ΙΑ' Αθηνών
Αργυρούπολης
Β' Καλλιθέας
Μοσχάτου
Πετρούπολης
ΚΑ' Αθηνών
Κορυδαλλού (Νομός Αττικής)
Μεγαλόπολης (Αρκαδία)
Β' Πατρών (Αχαΐα)
Τούμπας (Θεσσαλονίκη)
Γ'Λάρισας (Λάρισα)
Νέας Ζίχνης
Νιγρίτας (Σερρών)

Ρολά από Οκτώβρη θα κατεβάσουν οι εξής 21 ΔΟΥ:

ΙΕ'΄Αθηνών
ΚΒ'Αθηνών
ΙΓ' Αθηνών
ΚΓ' Αθηνών
Ιλίου
Άνω Λιοσίων
Αγίας Παρασκευής (Αττική)
Δεσκάτης (Γρεβενών)
Νευροκοπίου (Δράμας)
Αλεξάνδρειας, Νάουσας (Ημαθία)
Φιλιατών (Θεσπρωτία)
Κόνιτσας
Δελβινακίου (Ιωάννινα)
Νεστορίου (Καστοριά)
Φαναρίου
Φιλιππιάδας (Πρέβεζα)
Σαππών (Ροδόπη)
Καλαμπάκας (Τρίκαλα)
Αμυνταίου (Φλώρινα)
Κισσάμου (Χανίων)

Το τρίτο κύμα καταργήσεων ή συγχωνεύσεων αναμένεται να έρθει το Νοέμβριο και θα είναι το μεγαλύτερο αφού αφορά σε 80 Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες:

Ε' Αθηνών
Βύρωνα
Ζωγράφου
Κ' Αθηνών
Γαλατσίου
Χαϊδαρίου
Αγίου Στεφάνου
Ν. Ηρακλείου
Ν. Φιλαδέλφειας
Κορωπίου
Λαυρίου
Μεγάρων (Αττική)
Αγρινίου
Ναυπάκτου
Αμφιλοχίας
Βόνιτσας (Αιτωλοακαρνανία)
Άργους
Κρανιδίου (Αργολίδας)
Δημητσάνος, Λεωνιδίου
Παράλιου Άστρους (Αρκαδία)
Γ' Πατρών
Αιγίου
Κάτω Αχαΐας
Καλαβρύτων (Αχαΐα)
Θήβας (Βοιωτία)
Ιστιαίας
Καρύστου
Κύμης
Λίμνης (Εύβοια)
Αμαλιάδας
Λεχαινών
Ζαχάρως
Κρεστένων (Ηλεία)
Α' Ηρακλείου
Λιμένος Χερσονήσου
Αρκαλοχωρίου
Μοιρών (Ηράκλειο)
Θ' Θεσσαλονίκης
Ι' Θεσσαλονίκης
Νεάπολης
Λαγκαδά
Αγίου Αθανασίου
Η' Θεσσαλονίκης (Θεσσαλονίκη)
Ελευθερούπολης
Χρυσούπολης (Καβάλα)
Μουζακίου
Σοφάδων (Καρδίτσα)
Β' Κέρκυρας (Κέρκυρα)
Γουμένισσας (Κιλκίς)
Πτολεμαΐδας
Νεάπολης Βοΐου (Κοζάνη)
Κιάτου
Ξυλοκάστρου (Κορίνθου)
Γυθείου
Μολάων
Σκάλας (Λακωνία)
Β' Λάρισας
Αγιάς
Τυρνάβου
Φαρσάλων (Λάρισα)
Ιεράπετρας
Σητείας (Λασήθι)
Ν. Ιωνίας
Αλμυρού (Μαγνησία)
Κυπαρισσίας
Μεσσήνης
Πύλου (Μεσσηνία)

Γιαννιτσών
Αριδαίας (Πέλλα)
Β' Σερρών
Σιδηροκάστρου
Ηράκλειας (Σέρρες)
Αμφίκλειας
Αταλάντης
Δομοκού
Μακρακώμης (Φθιώτιδα)
Ν. Μουδανιών
Αρναίας (Χαλκιδική)

iefhmerida

Ένσταση στο Εκλογοδικείο για ... 15 έδρες, γιατί οι εκλογές δεν έγιναν με την απογραφή του 2011!

Είχε προαναγγελθεί προεκλογικά ότι θα συμβεί και εγένετο: Ένσταση στο εκλογοδικείο διότι οι εκλογές έγιναν με βάση την απογραφή πληθυσμού του 2001 και όχι του 2011, κατατέθηκε στο Εκλογοδικείο και μπορεί να προκαλέσει «αλλαγή φρουράς» έως και 15 βουλευτών από την Α΄ Αθηνών, την Α΄ Πειραιώς και κυρίως τις τριεδρικές περιφέρειες προς την Β' Αθηνών και τις άλλες μεγάλες εκλογικές περιφέρειες.

Τον κίνδυνο αμφισβήτησης του εκλογικού ..............

αποτελέσματος, είχαν επισημάνει σε όλους τους τόνους προεκλογικά, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολόγοι Πράσινοι. Τώρα, κατατέθηκε ένσταση, διότι οι βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουλίου 2012 έγιναν σύμφωνα με την απογραφή πληθυσμού του 2001 και όχι με την τελευταία του 2011. Υποστηρίζουν ότι το Σύνταγμα, επιβάλλει την κατανομή των βουλευτικών εδρών βάσει της τελευταίας απογραφής, κάτι που το είχε δεχθεί το Εκλογοδικείο το 1994 με την υπ' αριθμ. 21 απόφασή του. Η Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή όφειλε να κατανείμει τις 288 έδρες σύμφωνα με τα τελευταία απογραφικά στοιχεία του 2011, υποστηρίζουν οι ενιστάμενοι.

Την ένσταση κατέθεσαν στο ανώτατο εκλογικό δικαστήριο, το Εκλογοδικείο, δύο εκλογείς της Β΄ Αθηνών . Στρέφονται κατά 15 βουλευτών (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικής Αριστεράς) διάφορων εκλογικών περιφερειών και ζητούν να ανακηρυχθούν στην εκλογική τους περιφέρεια (Β' Αθηνών) επιπλέον πέντε βουλευτές οι οποίοι σήμερα είναι αναπληρωματικοί (βουλευτές) από το χώρο της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Συγκεκριμένα, στρέφονται κατά των βουλευτών Ανδρ. Ψυχάρη (ΝΔ, Α' Αθηνών), Πρ. Παυλόπουλου (ΝΔ, Α' Αθηνών), Π. Μηταράκη (ΝΔ, Α' Αθηνών), Μαρίας Μπόλαρη (ΣΥΡΙΖΑ, Α' Αθηνών), Κ. Κατσαφάδου (ΝΔ, Α' Πειραιά), Αφροδίτης Σταμπούλη (ΣΥΡΙΖΑ, Σερρών), Χρ. Γκόκα (ΠΑΣΟΚ, Άρτας), Παναγιώτας Δριτσέλη (ΣΥΡΙΖΑ, Τρικάλων), Γ. Κυρίτση (Δημοκρατική Αριστερά, Τρικάλων), Παυλ. Σιούφα (ΝΔ, Καρδίτσας), Μαρίας Τριανταφύλλου (ΣΥΡΙΖΑ, Αιτωλοακαρνανίας), Α. Μαρίνου (ΝΔ, Ηλείας), Α. Κουτσούμπα (ΝΔ, Βοιωτίας), Ι. Καράμπελα (ΝΔ, Βοιωτίας) και Κ. Τριαντάφυλλου (ΠΑΣΟΚ, Χίου).

Ζητούν να ανακηρυχθούν επιπλέον βουλευτές πέντε αναπληρωματικοί της Β' Αθήνας. Συγκεκριμένα, να ανακηρυχθούν από τη ΝΔ Ι. Παπαθανασίου και Παναγιώτα Ιακωβίδου, από το ΣΥΡΙΖΑ η Ελένη Αυλωνίτου, από τη Δημοκρατική Αριστερά ο Δ. Χατζησωκράτης και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Ι. Μανώλης.

Υποστηρίζουν ότι η ανακήρυξη βουλευτών έγινε κατά παράβαση των συνταγματικών αρχών της ισοδυναμίας της ψήφου, της ελεύθερης και ανόθευτης έκφρασης της λαϊκής βούλησης και της αρχής της λαϊκής κυριαρχίας, καθώς και κατά παράβαση του άρθρου 54 του Συντάγματος που καθορίζει την κατανομή των βουλευτικών εδρών. Και αυτό γιατί ο καθορισμός των βουλευτικών εδρών που έγινε σύμφωνα με την απογραφή του 2001 και όχι του 2011, είχε ως αποτέλεσμα την υποαντιπροσώπευση στη Βουλή της εκλογικής περιφέρειας Β΄ Αθηνών με την εκλογή πέντε λιγότερων βουλευτών και την υπεραντιπροσώπευση δέκα άλλων εκλογικών περιφερειών (Α' Αθηνών, Α' Πειραιά, Σερρών, Άρτας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Βοιωτίας και Χίου).

Επικαλούνται τα δεδομένα της απογραφής του 2011, κατά την τελική κατανομή των εδρών (μετά την ανακατανομή των αδιάθετων εδρών, των διεδρικών και τριεδρικών εκλογικών περιφερειών), πρέπει να προστεθούν 5 έδρες στη Β' Αθηνών, 3 στην Αττική, 1 στην Α' Θεσσαλονίκης, 2 στη Β' Θεσσαλονίκης, 1 στη Θεσπρωτία και 1 στο Ηράκλειο. Αντίθετα, πρέπει να αφαιρεθούν 4 έδρες από την Α' Αθηνών και από 1 στην Α' Πειραιώς, στις Σέρρες, Άρτα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία, Βοιωτία και Χίο.

Συνεπώς, καταλήγουν οι εκλογείς, το Εκλογοδικείο πρέπει να προβεί στον σύμφωνο με το Σύνταγμα καθορισμό των βουλευτικών εδρών, στις υπεραντιπροσωπευόμενες και υποαντιπροσωπευόμενες εκλογικές περιφέρειες», καταλήγουν με την ένστασή τους οι δύο πολίτες.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Ανακοινώθηκαν οι νέοι γενικοί γραμματείς των Περιφερειών

Τα ονόματα των γενικών γραμματέων των Περιφερειών ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Συγκεκριμένα, καθήκοντα Γενικών Γραμματέων ανά Περιφέρεια αναλαμβάνουν οι: ..........

Αττική: Καλογερόπουλος Δημήτριος
Θεσσαλία-Στερεά Ελλάδα: Γερακούδη Καλλιόπη
Ήπειρος-Δυτική Μακεδονία: Θεοδωρίδης Ηλίας
Πελοπόννησος-Δυτική Ελλάδα-Ιόνιο: Αγγελάκας Μανώλης
Μακεδονία-Θράκη: Καρούντζος Αθανάσιος
Αιγαίο: Καλογήρου Χριστιάνα
Κρήτη: Δεικτάκης Γεώργιος

Οι προαναφερθέντες νέοι Γενικοί Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων στις Περιφέρειες, για μία ακόμη φορά «μοιράστηκαν» πολιτικά και αναλογικά, από τα τρία κόμματα που συγκροτούν την κυβέρνηση. Η ΝΔ όρισε τους 4, το ΠΑΣΟΚ τους δύο και η ΔΗΜΑΡ έναν.

Αναλυτικότερα:

Στην Αττική, στη θέση του αποσχωρούντα Ηλία Λιακόπουλου αναλαμβάνει ο πρώην δήμαρχος Αιγάλεω και επικεφαλής του συνδυασμού που στηρίχθηκε από τη ΝΔ στις τελευταίες εκλογές, Δημήτρης Καλογερόπουλος

Στη Θεσσαλία –Στερεά Ελλάδα παραμένει η Πόπη Γερακούδη, πτυχιούχος της σχολής Διοίκησης Παραγωγικών Μονάδων του Τ.Ε.Ι. ΚΑΒΑΛΑΣ., μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και υποψήφια βουλευτής σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις

Στην Ήπειρο-Δυτική Μακεδονία στη θέση της Δήμητρας Γεωργακοπουλου, ο κατ΄ επάγγελμα καρδιολόγος, πρώην βουλευτής Πέλλας του ΠΑΣΟΚ, διαγραφείς λόγω καταψήφισης της δανειακής σύμβασης, ανεξάρτητος στη συνέχεια και ενταχθείς στη ΔΗΜΑΡ όπου δεν επανεκλέχθηκε στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις, Ηλίας Θεοδωρίδης.

Στη Μακεδονία-Θράκη στη θέση του Θύμιου Σώκου μετακινείται ο μέχρι σήμερα Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης με το ΠΑΣΟΚ, Αθανάσιος Καρούντζος.

Στην Πελοπόννησο-Δυτικής Ελλάδας-Ιόνιο τη θέση του Τ. Αποστολόπουλου καταλαμβάνει ο κατ΄ επάγγελμα φαρμακοποιός, πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ στην Α΄ Αθήνας και αναπληρωτής τομεάρχης υγείας, Μανόλης Αγγελάκας

Στο Αιγαίο στη θέση του Φ. Χατζημιχάλη καταλαμβάνει η πρώην βουλευτής Λέσβου της ΝΔ, Χριστίνα Καλογήρου.

Στην Κρήτη στη θέση του Θ. Καρούντζου τοποθετείται από τη ΝΔ, ο πρώην βουλευτής της, Γιώργος Δεικτάκης. Θεωρείται δε ως απόφαση αποκατάστασης εκ μέρους της ΝΔ στον, κατ΄ επάγγελμα οδοντίατρο, κ. Δεικτάκη, ο οποίος εκλέχθηκε στην Κρήτη στις πρόσφατες εκλογές του Μαϊου και σε άλλες δύο προηγούμενες θητείες, αλλά δεν επανεκλέχθηκε διότι τη θέση του στο ψηφοδέλτιο κατέλαβε μετά την «απορρόφηση» της Δημοκρατικής Συμμαχίας» από τη ΝΔ, ο πρώην βουλευτής της κ. Μπακογιάννη, Λευτέρης Αυγενάκης

Eklogika.gr

Το ΔΝΤ γνώριζε εξ αρχής ότι το ελληνικό πρόγραμμα δεν θα πετύχει!

Φωτιές άναψε ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, ο οποίος σε συνέντευξη που έδωσε στους New York Times, ανέφερε ότι το ΔΝΤ ήξερε εξ αρχής ότι το ελληνικό πρόγραμμα δεν θα πετύχει!

«Ξέραμε στο Ταμείο από την αρχή ότι ...........

το πρόγραμμα αυτό ήταν αδύνατο να εφαρμοστεί, επειδή δεν είχαμε κανένα, μα κανένα, επιτυχημένο παράδειγμα», δήλωσε για το Μνημόνιο ο κ. Ρουμελιώτης, εστιάζοντας στο γεγονός πως η τρόικα υποτίμησε τις αρνητικές συνέπειες του προγράμματος για την ελληνική οικονομία και εντέλει η οικονομία οδηγήθηκε σε μεγάλη ύφεση.

«Η τρόικα υποτίμησε τις αρνητικές επιδράσεις που θα είχε το φάρμακό της στην ελληνική οικονομία» δήλωσε, προσθέτοντας πως «το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι οι μεγάλες περικοπές συνέβαλαν στο καθοδικό σπιράλ αποδεκατίζοντας την οικονομική ζήτηση εντός της Ελλάδας».

Ο κ. Ρουμελιώτης, σχολίασε επίσης ότι «το επιχείρημα που συνήθως χρησιμοποιείται από την τρόικα για να ασκήσει κριτική στην Ελλάδα -και για να αγνοήσει τα δικά της λάθη- είναι πως η βαθιά ύφεση οφείλεται στη μη εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».

Τα όσα είπε ο κ. Ρουμελιώτης στην εφημερίδα, σχολίασε σε άρθρο του επίσης στους New York Times και ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, ο οποίος στο άρθρο του με τίτλο «Η Ευρωζώνη Στρουθοκαμηλίζει», τονίζει ότι ακόμη και σήμερα η επικρατούσα ρητορική είναι πώς οι Έλληνες δεν προσπαθούν αρκετά σκληρά και ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής στην ΕΕ δεν διαχειρίζονται ορθά την κρίση χρέους, στρουθοκαμηλίζουν και τελικά θα παραλύσουν όταν όλα πάνε στραβά.

Αντιδράσεις κομμάτων

Καυστικά σχόλια προκάλεσε η δήλωση αυτή του κ. Ρουμελιώτη στον πολιτικό κόσμο της Ελλάδας .

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, δήλωσε πώς «η κυνική ομολογία εκ μέρους του κ. Ρουμελιώτη επιβεβαιώνει πως τόσο η τρόικα όσο και τα μνημονιακά κόμματα γνώριζαν εξαρχής ότι το μνημόνιο θα αποτύχει, όπως το γνωρίζουν και τώρα. Τα αλλεπάλληλα κύματα μέτρων ήταν εκ ων προτέρων γνωστό το που θα οδηγούσαν. Όλα αυτά τα χρόνια στήθηκε μια προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού με συγκεκριμένη στόχευση. Οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου, όπως και η σημερινή κυβέρνηση, στήριξαν και στηρίζουν ένα οικονομικό και κοινωνικό πρόγραμμα ισοπέδωσης της χώρας και εξαθλίωσης των ανθρώπων της. Το μνημόνιο δεν έχει καμία σχέση με το ζήτημα του χρέους, αλλά είναι το όχημα για τη διάλυση κάθε εργασιακού δικαιώματος, τον ακρωτηριασμό του ασφαλιστικού συστήματος, την κατάργηση κάθε σπιθαμής κοινωνικού κράτους και του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου».

Ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Χρήστος Ζώης, δήλωσε:
«Η κυβέρνηση των προθύμων, υπό τις εντολές της τρόικα, αποφασίζει τη λήψη μέτρων που προκαλούν σοκ και ίλιγγο στο όνομα ενός προγράμματος το οποίο όλοι γνωρίζουν ότι δεν μπορεί να εφαρμοσθεί, όπως ομολόγησε μόλις χθες ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδος στο ΔΝΤ κ. Ρουμελιώτης. Το ερώτημα πια δεν είναι γιατί οι μνημονιακοί πολιτικοί αρχηγοί εξαπάτησαν συνειδητά τον ελληνικό λαό κατά την προεκλογική περίοδο αλλά γιατί με επιμονή υλοποιούν ένα πρόγραμμα ενώ γνωρίζουν ότι είναι ανεφάρμοστο. Ποιόν υπηρετούν;»

Το Γραφείο Τύπου του ΛΑΟΣ σχολιάζει πώς «ο πρώην Υφυπουργός Οικονομικών και Εθνικής Οικονομίας και πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης, σε συνέντευξή του στη New York Times, δήλωσε ότι το ΔΝΤ γνώριζε εξ αρχής, ότι το ελληνικό πρόγραμμα ήταν αδύνατο να εφαρμοστεί. Επιβεβαίωσε, δηλαδή, αυτό ακριβώς που έλεγε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης την ημέρα της αποχώρησής του από την Κυβέρνηση Παπαδήμου».

Eklogika

Αναβίωση του Αργαλιού από την Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών

Στις 29 Ιουλίου Ημέρα Κυριακή και ώρα 19:30μ.μ στην τοποθεσία Πισωλιούρια δίπλα στο ποτάμι και την πέτρινη Βρυσούλα η Ένωση Φιλιατρινών γυναικών θα αναβιώσει τον Αργαλιό.
Θα το κάνουμε με τον εξής τρόπο:......


Παίρνουμε το μαλλί από αιγοπρόβατα το πλένουμε, το ξένουμε, το γνέθουμε, και τέλος το οψώνουμε.

Σας Προσκαλούμε όλους να γευτείτε αυτήν την ιδιαίτερη εκδήλωση.

Με τιμή
Η Φιλιατρινούλα και η Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών

θα ακολουθήσει ΛαΊκό γλέντι.

Άλλο το «ρατσιστικό» σχόλιο και άλλο ο… «ρατσιστής!»

Άρθρο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου στο Φιλιατρά News

Λυπήθηκα μαθαίνοντας ότι το twit της αθλήτριάς μας κ Βούλας Παπαχρήστου προκάλεσε την απόφαση της ΕΟΕ και τον ΑΜΕΣΟ αποκλεισμό της από τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου…

Τολμώ να υποθέσω ότι το ανούσιο, πιθανά «ρατσιστικό» σχόλιό της, έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες του 2012 γίνονται στο Λονδίνο όπου το θέμα «ρατσισμός» είναι εντυπωσιακά ευαίσθητη κοινωνική και ψυχολογική πραγματικότητα.
Οι Άγγλοι είχαν αφαιρέσει τον τίτλο του Αρχηγού από .........

τον Αρχηγό της Chelsea τον παγκοσμίου αναγνώρισης ποδοσφαιριστή John Terry που είχε εκστομίσει, στη διάρκεια μιας κακής φάσης, κάτι "ρατσιστικό" στον μαύρο αντίπαλό του ποδοσφαιριστή Anton Fedinand...

Επειδή παρακολούθησα από κοντά το θέμα θα ήθελα να γνωστοποιήσω μέσα από τα αγαπημένα μου blogs στο ελληνικό κοινό (φίλαθλο και μη) ότι πριν μια εβδομάδα σε ειδική Δικαστική διαδικασία ο John Terry κρίθηκε ως «ΜΗ ΕΝΟΧΟΣ» και ΑΠΑΛΛΑΧΘΗΚΕ από την κατηγορία του «ρατσιστή» καθώς ακόμα και ο μαύρος συμπαίκτης του Ashley Cole ήρθε να καταθέσει ότι ο Terry ΔΕΝ είναι ρατσιστής (έστω και εάν το σχόλιό του είχε αρχικά κριθεί ως…ρατσιστικό!)...

Επιμύθιον για να γελάσετε ή να κλάψετε με την απόφαση της ΕΟΕ:

Εάν ο John Terry είχε κριθεί ένοχος για το ρατσιστικό σχόλιο που είχε κάνει σε μαύρο αντίπαλό του στην διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα θα του είχε επιβληθεί το προβλεπόμενο πρόστιμο ύψους 2,500 βρετανικών λιρών
(περίπου 3,200 ευρώ!!!)

Τώρα να σας παρακαλέσω να θυμηθείτε την υπόθεση Κεντέρη και Θάνου (που εάν δεν με απατά η μνήμη μου λόγω ηλικίας είχαν ΑΠΟΚΛΕΙΣΘΕΙ από τους Ολυμπιακούς της Αθήνας αλλά «αθωώθηκαν» στην συνέχεια)…
Δεν έχω την παραμικρή ιδέα για τις ικανότητες της νεαρής μας αθλήτριας συγκριτικά με Θάνου και Κεντέρη (που σίγουρα ο αποκλεισμός τους μας στέρησε μετάλλια) αλλά θεωρώ ότι την ΑΚΑΡΙΑΙΑ αντίδραση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής που οδήγησε στη διαγραφή της αθλήτριάς μας θα πρέπει να την συζητήσουμε ευρύτερα, να την ψάξουμε σε βάθος και να αναδείξουμε τα κίνητρά της…

Καθότι άλλο Αγγλία και άλλο Ελλάδα και, εάν μπορώ να κάνω μια αναλογική τοποθέτηση «άλλο ένα σχόλιο που έχει και ρατσιστικό στην περίπτωση του Βρετανού ποδοσφαιριστή John Terry, και σίγουρα κακής ποιότητας χιουμοριστικό ύφος και ήθος στην περίπτωση της Ελληνίδας αθλήτριας στίβου» και άλλο να είσαι ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ή ΡΑΤΣΙΣΤΡΙΑ εκ πεποιθήσεως όπως απεφάσισαν μόλις προχτές οι Βρετανικές Δικαστικές Αρχές!!!...

Τα "Αδιακρίτως" του Ηλία Γιαννόπουλου στο Θάρρος

Χτύπησε ο... «δαίμονας» για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας!

Χτύπησε ο... «δαίμονας» στο χθεσινό ρεπορτάζ για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και την έκανε την κουτσουκέλα του! «Κατηγορηματικά αντίθετοι σε ενδεχόμενη συγχώνευση ή ενοποίηση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας με το Νοσοκομείο Καλαμάτας είναι οι εργαζόμενοι του δεύτερου, τονίζοντας πως κάτι τέτοιο, ουσιαστικά και πρακτικά, σημαίνει κατάργηση», αναφερόταν στο χθεσινό φύλλο.

Το ορθό είναι πως κατηγορηματικά αντίθετοι δεν ..........

είναι οι εργαζόμενοι του δεύτερου, αλλά του πρώτου νοσοκομείου (που αναφέρεται), δηλαδή της Κυπαρισσίας. Αναγκαία η διευκρίνιση και επεξήγηση για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις!

Θα πληρωθούν αύριο οι συμβασιούχοι;

27 έχει αύριο ο μήνας και οι 91 απολυμένοι και απλήρωτοι (εδώ και ένα χρόνο) συμβασιούχοι του Δήμου Τριφυλίας περιμένουν πώς και πώς να ξημερώσει, για να πάνε στην τράπεζα να δουν αν, όντως, μπήκαν τα οφειλόμενα των δεδουλευμένων τους δύο μηνών (Μαΐου και Ιουνίου 2011), όπως τους έχει υποσχεθεί ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας και εγγράφως έχει δεσμευθεί ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γιώργος Σαμπαζιώτης.

Αναμονή για την αυριανή μέρα, όπως και για τις 10 Αυγούστου, για τους 44 από τους 91 συμβασιούχους που έχει τελεσιδικήσει υπέρ τους η υπόθεση!

Για να δούμε. Λέτε η πίεση, οι διαμαρτυρίες, οι φωνές, τα δημοσιεύματα να φέρουν αποτελέσματα για τους ανθρώπους; Μακάρι!


Οι… «φελλοί»!

Έχω ξαναγράψει το (ρητορικό) ερώτημα που με προβληματίζει έντονα, για το εάν οι φελλοί επιπλέουν μόνο στη θάλασσα ή, τελικά, και στην πολιτική και την αυτοδιοίκηση. Δε θα σας κουράσω επαναλαμβάνοντάς το για να δώσετε εσείς την απάντηση. Απλά θα σημειώσω πως, όπως βλέπω, κοιτάζοντας γύρω μου, διαπιστώνω ότι «φελλοί» υπάρχουν, δυστυχώς και στην πολιτική και την αυτοδιοίκηση!

Με συνεπήρε και με σήκωσε!

Είχα μια συζήτηση χθες το μεσημέρι για το τριήμερο που πέρασε. Ήταν, πράγματι, γεμάτο! Από δουλειά, τρέξιμο, άγχος, έννοιες, αγωνίες, κούραση, εκνευρισμό, αλλά και νέες γνωριμίες, επαφές, αλλεπάλληλες επικοινωνίες, οικειότητες… Ε, μετά από όλα αυτά, με συνεπήρε και με σήκωσε! Για να μαζευόμαστε, είπα και ελάλησα!

Χρόνια πολλά!

Η Εκκλησία μας σήμερα τιμά και γιορτάζει την Αγία Οσιομάρτυρα Παρασκευή την Αθληφόρο! Επιτρέψτε μου, λοιπόν, να ευχηθώ χρόνια πολλά και δημιουργικά, με ευτυχία και επιτυχίες, στην πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας Βιβή Παντελάκη!

Ηλίας Γιαννόπουλος

ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ - ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ - ΣΤΑΡΟΒΑΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ – ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΡΟΒΑΣ

ΤΡΙΤΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012 - ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ώρα 21:30

Εξαιρετικές & αγαπημένες μελωδίες, αμίμητα αστεία

Μια μουσικοχιουμοριστική παράσταση που τα έχει όλα…!

τιμή εισ: 15 ευρώ.
προπώληση εισ: Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας,
καθημερινά 10:00 - 13:00, 18:30 - 21:00 και Σαββατο: 10:00 - 13:00
τηλ: 2721094819


“Επεσε” ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Μεσσηνίας..!!!

Τίτλοι… τέλους για τους Δημήτρη Αδαμόπουλο και Παναγιώτη Τζανετέα μετά την αποψινή νέα αποκαλυπτική συνεδρίαση του διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας. Η πρόταση μομφής που είχε κατατεθεί από την πλευρά του συνδυασμού του Γιώργου Καραμπάτου, πέρασε με 19-2 (χρειάζονταν 17 για να ”πέσουν” από το αξίωμα του Προέδρου και του Επόπτη αντίστοιχα) κι έτσι το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, γυρνά σελίδα.

Τους τελευταίους μήνες που ο θεσμός ...........

πέρασε από χίλια μύρια κύματα απαξίωσης και απαισιοδοξίας, παρά το γεγονός ότι από τους χιλιάδες επαγγελματίες που έδωσαν στις εκλογές, το μήνυμα ήταν το κάτι καλύτερο. Αυτό δεν ήρθε ποτέ… (και τότε) αλλά και τώρα η συναίνεση είναι η λέξη – κλειδί. Αυτό όμως που πρέπει (επιβάλλεται) να γίνει είναι το Επιμελητήριο να αποκτήσει την αξιοπιστία του και όλα να κινηθούν με βάση τη διαφάνεια.

Το Δ.Σ. και τα μέλη υπεύθυνα, καλούνται να δείξουν το δρόμο της εξόδου από το… σκιώδες τούνελ των αλληλο-κατηγοριών, αδιαφανών κι άλλων καταστάσεων που υπήρξαν τελευταία (πολλές εκ των οποίων ειπώθηκαν ξανά απόψε), στην επόμενη συνεδρίασή του με τις επιλογές ανάδειξης και στελέχωσης της νέας διοίκησης.

Best TV

Φραγκόσυκα

Υπέροχοι καρποί, προϊόν ενός κακτοειδούς φυτού που έλκει την καταγωγή του από την Κεντρική Αμερική. Συναντάται σε μεγάλη κλίμακα στη Μάνη και γενικότερα σε ξερότοπους, χωρίς ιδιαίτερες προτιμήσεις αρκεί να μην υπάρχει υγρασία.

Το χρώμα των καρπών είναι κίτρινο, πορτοκαλί ή κοκκινωπό και η σάρκα τους γλυκιά και εύχυμη.

Η δυσκολία στο να τα απολαύσουμε είναι ..........

να τα συλλέξουμε και να τα καθαρίσουμε. Θα πρέπει πάντα κατά την συλλογή τους, από το φυτό, να φοράμε χοντρά γάντια και να μην υπάρχει άνεμος ή να χρησιμοποιούμε το μακρύ, λεπτό ξύλο στην άκρη του οποίου τοποθετείται ένα ντενεκεδάκι, το οποίο “φοριέται” στο φρούτο της φραγκοσυκιάς και χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία καταλήγει στο ντενεκεδάκι.

Ο καθαρισμός τους γίνεται αποκλειστικά χρησιμοποιώντας μαχαιροπίρουνο.
Στα σχήματα παρακάτω φαίνονται τα σημεία που κάνουμε τις τομές και τη χάραξη. Μετά απλά αποφλοιώνουμε.

Φροντίζουμε πάντοτε αφού καθαρίσουμε το φρούτο να το ξεπλένουμε προσεκτικά ώστε να απομακρυνθούν τυχόν αγκαθια και βέβαια να το μεταφέρουμε σε άλλο πιάτο από αυτό στο οποίο τα καθαρίσαμε προς αποφυγή ατυχημάτων.

Ωφέλιμες ιδιότητες

Μερικά φραγκόσυκα το πρωί προσφέρουν εξαιρετική τόνωση ενώ κόβουν το αίσθημα της πείνας.

Σε περιπτώσεις υπερφαγίας αποτελούν ένα εξαιρετικό χωνευτικό
Οι καρποί καθαρίζουν το πεπτικό σύστημα πλήρως αλλά και το ουροποιητικό, νεφρούς κλπ. Εξουδετερώνουν μέρος των τοξινών που εισάγουμε στο σώμα μας με την κατανάλωση αλκοόλ και του καπνίσματος

Είναι ένα θαυμάσιο, εύγευστο αλλά και εξαιρετικά δροσιστικό φρούτο τις ζεστές ιδίως ημέρες του καλοκαιριού.

Έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C. Επίσης περιέχουν βιταμίνη A σε μικρότερη ποσότητα, αμινοξέα, σίδηρο, κάλλιο, ασβέστιο, μαγγάνιο, νάτριο κλπ.

Είναι αγχολυτικά. Επανασυντάσσουν το νευρικό σύστημα, είναι ένα φυσικό ηρεμιστικό που φέρνει ηρεμία και γαλήνη σε έναν στρεσαρισμένο οργανισμό

Χρήση

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη ζαχαροπλαστική για γλυκά, μαρμελάδες και κομπόστες ενώ δίνουν εξαιρετικής ποιότητας ρακί. Επίσης τα φύλλα της φραγκοσυκιάς μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στη μαγειρική για σαλάτες, ορεκτικά κλπ.

Θεραπευτικές ιδιότητες

Τόσο η φραγκοσυκιά όσο και οι καρποί, αλλά και τα άνθη της έχουν θεραπευτικές ιδιότητες για διάφορες παθήσεις του ανθρωπίνου οργανισμού. Είναι από τα λίγα φυτά που χρησιμοποιούνται όλα τα μέλη τους και επιπροσθέτως είναι προληπτικό και θεραπευτικό ίαμα.
Η χρήση των καρπών αφ’ εαυτής δημιουργεί ευνοϊκές καταστάσεις για το αμυντικό σύστημα του οργανισμού, αλλά και σε περίπτωση παρουσιάσεως κάποιας νόσου, πάλιν επενεργεί δραστικά.
Οι ασθένειες τις οποίες «καταμάχονται» τα μέλη της φραγκοσυκιάς είναι ενδεικτικώς:

Ως κατάπλασμα για την θεραπεία φλεγμονωδών αποστημάτων, την διόγκωση του σπληνός, την ελονοσία, τους μώλωπες και την περιποίηση των τραυμάτων. Το χρησιμοποιούν εκατονταετίες τώρα Αμερικανοί και Μεξικανοί. Ήταν και παραμένει ένα σπουδαίο Αντιφλεγμονώδες.
Για την θεραπεία της υπερλιπιδαιμίας και της παχυσαρκίας.
Κατά του σακχαρώδους διαβήτη. Έχουν γίνει εκτενείς πανεπιστημιακές έρευνες στην Αμερική καθώς και σε άλλες χώρες.
Κατά της υπερτροφίας του προστάτου
Κατά της χοληστερόλης
Κατά της φλεβίτιδος
Κατά πνευμονικών παθήσεων
Πιθανός παράγοντας για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών καρκίνου (στήθους, προστάτου, στομάχου, πνευμόνων, παγκρέατος) λόγω των φλαβονοειδών συστατικών που περιέχουν
Δυναμωτικό στο ανοσοποιητικό σύστημα
Τα άνθη και τα κλαδώδια («φύλλα») χρησιμοποιούνται ως διουρητικά, αντισπασμωδικά, αντιδιαρροϊακά, αιμολυτικά, καθώς για καταπολέμηση της ψαμμιάσεως, ήτοι άμμου στα νεφρά, και της νεφρίτιδος!

Για τον Φίλο μας Η. Κ.

Συνεδριάζει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τριφυλίας.

Συνεδριάζει εκτάκτως αύριο Παρασκευή 27 Ιουλίου και ώρα 20:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου.
Στην πρόσκληση που υπογράφει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ιωάννης Καλκαβούρας, περιλαμβάνονται τα παρακάτω θέματα προς συζήτηση.


1. Δημιουργία Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Δήμου Τριφυλίας.

2. Περί συνάψεως Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Οιχαλίας και του Δήμου Τριφυλίας, για την υποβολή πρότασης του Δήμου Οιχαλίας στην Πρόσκληση 1.13 (α.π. 117721/Π126/27-03-2012), για την Ενεργειακή αναβάθμιση των Δημοτικών Καταστημάτων του Δήμου Οιχαλίας, στα πλαίσια του Επιχειρηματικού Προγράμματος «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ (ΕΠΠΕΡΑΑ)», άξονας προτεραιότητας 01 «Προστασία Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος & Αστικές Μεταφορές – Αντιμετώπιση Κλιματικής Αλλαγής – Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας».

3. Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου – Π.Ε. Μεσσηνίας, Δήμο Τριφυλίας και Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου για το έργο «Δρόμος Αυλώνα – Πτέρη – Πανώραμα – Καρυές - Ελαία (Β΄φάση)».

4. Απόδοση λογαριασμού υπολόγου Φράγκου Μαρίας του 2ου Χρηματικού Εντάλματος προπληρωμής ποσού 4.900,00 ευρώ, για κάλυψη αναγκών Αλληλογραφίας του Δήμου Τριφυλίας.

5. Ρύθμιση οφειλών προς τη Δ.Ο.Υ. των πρώην Δήμων που συνενώθηκαν στο Δήμο Τριφυλίας.

Στο 14500 για ραντεβού στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας ενημερώνει ότι από Δευτέρα 30 Ιουλίου κάθε πολίτης που ενδιαφέρεται να κλείσει ραντεβού με τα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας μπορεί να καλεί τον πενταψήφιο αριθμό 14500 οποιαδήποτε στιγμή του 24ώρου και οποιαδήποτε ημέρα.Αύριο 27 Ιουλίου: Μεγάλο λαϊκό πανηγύρι στην Βάλτα Τριφυλίας

Όπως κάθε χρόνο η Βάλτα γιορτάζει στις 27 Ιουλίου την κοίμηση του Πολιούχου της Μεγαλομάρτυρα Παντελεήμονος του Ιαματικού.

Σήμερα το βράδυ, Πέμπτη 26 Ιουλίου παραμονή της εορτής, μετά την περιφορά της εικόνας θα ακολουθήσουν χοροί και τραγούδια στην πλατεία του χωριού, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαργαλιάνων.

Την Παρασκευή 27 Ιουλίου θα γίνει η πρωινή λειτουργία στην εκκλησία του χωριού.
Το βράδυ στις 9:30 θα ακολουθήσει μεγάλο λαϊκό πανηγύρι, από ..........

τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βάλτας, στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου του χωριού, με την ορχήστρα του Γιάννη Καλογερόπουλου και με τη συνοδεία Γουρουνοπούλας και κρασιού!

Βάλτα Τριφυλίας

The Artist ερχεται την Παρακευή στο θερινό cinema Φιλιατρών

The Artist

Του Μισέλ Χαζαναβίσιους

Με τους: Ζαν Ντιζαρντέν, Τζον Γκούντμαν, Τζέιμς Κρόμγουελ, Μπερενίς Μπεγιό.

Είδος: Δραματική
Προβολές: 27 , 28 , 29 , 30 Ιουλίου
Ωρα προβολής: 21:45
Τόπος: Αίθριο Δημαρχείου Φιλιατρών

ΥΠΟΘΕΣΗ: .......

Το 1927 ο Τζορτζ Βαλεντίν είναι ο μεγαλύτερος σταρ του βωβού στο Χόλιγουντ. Γνωρίζει κι ερωτεύεται τη νεαρή χορεύτρια Πέπι Μίλερ, η οποία με τον ερχομό του ομιλούντος θα δει την καριέρα της να απογειώνεται, ενώ η δική του παίρνει την κατιούσα.

Δείτε το trailer της ταινίας.Για όλο το πρόγραμμα προβολών κλικ εδώ

Μεσσηνιακές εφημερίδες της 26ης Ιουλίου 2012

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.Διαβάστε ΣΤΟ Θάρρος και την Φωνή

ΘΑΡΡΟΣ

Κίνδυνος απώλειας κοινοτικών πόρων για την Πελοπόννησο

Βγαίνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου από την κατηγορία των φτωχών περιοχών της Ε.Ε..

Κι αυτό, σημαίνει πως χάνει μερίδιο των πόρων των Διαρθρωτικών Ταμείων για .........

την ανάπτυξή της, ενημερώνει η ευρωβουλευτής Ρόδη Κράτσα. Βρισκόμαστε πλέον στην κατηγορία «σχετικής ευημερίας», αλλά αυτό δεν αποτυπώνει την πραγματική οικονομική κατάσταση, αφού τα στατιστικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό των μεριδίων της περιόδου 2014-2020 είναι της περιόδου 2008-2010.

«Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δίνουμε μάχη, το ίδιο κάνει και η ελληνική κυβέρνηση, για να διατεθούν τουλάχιστον τα 2/3 των πόρων της τρέχουσας περιόδου. Η αξιοπιστία της χώρας, η καλή απορρόφηση των υπαρχόντων κονδυλίων, είναι για εμάς διαπραγματευτικά όπλα» συμπληρώνει η Ρόδη Κράτσα.

Σε επικοινωνία μας με τη θεματική αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου, Ντίνα Νικολάκου, πληροφορηθήκαμε ότι η κατάσταση είναι όπως την παρουσιάζει η κα Κράτσα.

ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΤΙΣ ΡΑΓΔΑΙΕΣ χθεσινές εξελίξεις στο μέτωπο του συνεταιριστικού κινήματος και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας προβάλλει στο πρωτοσέλιδό της σήμερα η «ΦΩΝΗ».

● ΜΕΤΑ από προσωρινή διαταγή η ισχύς των αποφάσεων της Γ.Σ. της ΕΑΣ Μεσσηνίας αναστέλεται και όλα είναι στον αέρα. Τι δηλώνουν οι πρωταγωνιστές και μια επιβεβαίωση των προβλέψεων της «Φ» για το αδιέξοδο του νέου συνεταιριστικού νόμου.

● ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας αφού δεν περπάτησε ο «συνεταιρισμός» Καραμπάτου-Αδαμόπουλου. Μετά από πρόταση μομφής του πρώτου εξέπεσαν των αξιωμάτων τους ο πρόεδρος Δημ. Αδαμόπουλος και ο οικονομικός επόπτης Παν. Τζανετέας. Η συνέχεια προβλέπεται ενδιαφέρουσα!

● ΤΟ ΖΩΗΡΟ ενδιαφέρον των Κινέζων για τα προϊόντα της Τριφυλίας, επιβεβαιώθηκε με την επίσκεψη αντιπροσωπείας στην περιοχή.

● ΑΝΑΒΙΩΣΗ του παραδοσιακού αλωνίσματος στο Δάρα Τριφυλίας και 6ο Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας, τα κύρια πολιτιστικά θέματα που δεσπόζουν στην επικαιρότητα.

● ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας φέρνει με ερώτησή του στη Βουλή ο Παν. Λαμπρόπουλος.

● ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ πήγε χθες ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργος Μπέζος, όπου επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας και είχε συζήτηση με το δήμαρχο Δημ. Καφαντάρη.

● ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ψηφίζει η Μεσσηνιακή Αμφικτιονία σε έκτακτη γενική συνέλευση το Σάββατο στην Costa Navarino. Τι συζητήθηκε χθες στη συνέντευξη Τύπου.

● ΑΡΘΡΑ και σχόλια, παρεμβάσεις και θέματα που ενδιαφέρουν κάθε Μεσσήνιο συμπληρώνουν την ύλη της σημερινής «ΦΩΝΗΣ» που μπορείτε πρωί-πρωί να βρείτε και στα περίπτερα της Τριφυλίας.

● ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ τη «ΦΩΝΗ» στα περίπτερα πρωί – πρωί. Έγκυρη ενημέρωση, παρέμβαση με άποψη για τα τοπικά δρώμενα και όχι μόνο! Για να μην σας στέλνουν… αδιάβαστους, διαβάζετε καθημερινά τη «ΦΩΝΗ».

Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012

Η Forthnet σε όλη την Μεσσηνία με δικό της δίκτυο

Ένα πρωϊνό θέμα μας το οποίο σας άρεσε και αυτό φάνηκε από τον αριθμό προβολών του. 483 από το πρωί μέχρι και αυτή την στιγμή.
Σας ευχαριστούμε.

Δείτε το όσοι δε το είδατε.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ: Ιδιόκτητο δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας Forthnet σε όλο τον Νομό.Κατασκευές στην Άμμο.

Μερικές φορές δεν είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια!!

Έτσι λοιπόν το ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας προγραμματίζει για το επόμενο Σαββατοκύριακο 28 και 29 Ιουλίου στην παραλία της Κυπαρισσίας στη θέση Καλογερέϊκα ή Ποράκια ένα δημιουργικό διήμερο με ευφάνταστες κατασκευές στην άμμο.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε εφήβους, ...........

νέους και ενήλικες που επιθυμούν μαζί με μια δροσερή βουτιά να περάσουν λίγες ώρες δημιουργικής απασχόλησης στην παραλία φτιάχνοντας κάτω από τις οδηγίες του εικαστικού κ. Νίκου Ζαχαρίου πολύπλοκες κατασκευές.

Όσοι λοιπόν νοσταλγείτε την περίοδο των παιδικών σας χρόνων που αμέριμνοι παίζατε ώρες ατέλειωτες στην άμμο φτιάχνοντας πολιτείες και κάστρα και επιθυμείτε να την επαναλάβετε βάζοντας συγχρόνως μια πινελιά τέχνης και φαντασίας, σας περιμένουμε από τις 10.00 η ώρα το πρωί ως τις 13.00 το μεσημέρι και το απόγευμα από τις 18.00 ως 21.00 το βράδυ στα Ποράκια της Κυπαρισσίας!

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Εκδηλώσεις στον Δήμο Τριφυλίας από 25 Ιουλίου

Σας γνωρίζουμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν από 25/7/2012 μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου.
Οι εκδηλώσεις που αναφέρονται είναι εκείνες που συνδιοργανώνονται από την Κοινωφελή Επιχείρηση και όσες άλλες μας έχουν γνωστοποιηθεί μέχρι στιγμής από συλλόγους και ιδιώτες.

Δείτε αναλυτικά παρακάτω το πρόγραμμα εκδηλώσεων
(Πατήστε το "Διαβάστε περισσότερα")
Πληροφορίες για την Κοινωφελή Εργασία στην Μεσσηνία

Από σήμερα Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012 και μέχρι τις 3 Αυγούστου 2012 , στον 4ο όροφο της Π.Ε. Μεσσηνίας (Διοικητήριο γρ. 422) δίνονται πληροφορίες σχετικά με τις θέσεις του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας της Π.Ε. από τις 8.30 π.μ.

Τηλ επικοινωνίας 27213 61422.

Δείτε εδώ Λεπομέρειες του προγράμματος καθώς και όλα τα απαραίτητα που θα χρειαστείτε (προκήρυξη, αίτηση, οδηγίες συμπλήρωσης κλπ)


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Ένα έργο πνοής για όλη την περιοχή της Κυπαρισσίας έγινε πραγματικότητα. Ο βιολογικός καθαρισμός Κυπαρισσίας βρίσκεται ήδη, σε πλήρη λειτουργία. Το έργο αυτό ξεκίνησε να κατασκευάζεται το φθινόπωρο του 2009 με χρηματοδότηση αρχικά του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου και στη συνέχεια του ΕΣΠΑ. Ξεκίνησε τη δοκιμαστική του λειτουργία το 2012.

Σας καλούμε να γνωρίσετε το εργοστάσιο του .............

Βιολογικού Καθαρισμού Κυπαρισσίας και τις εγκαταστάσεις του, στην εκδήλωση που διοργανώνουμε την Δευτέρα 30 Ιουλίου από τις 18:30 έως 20:30.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ενημέρωση για την κατασκευή, την λειτουργία και το λειτουργικό κόστος, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Κυπαρισσία και ώρα 18:30. Στη συνέχεια, στις 19:30 όλοι οι παρευρισκόμενοι θα μεταφερθούν με λεωφορείο στο χώρο του εργοστασίου, όπου θα τελεστεί με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τριφυλίας & Ολυμπίας ο αγιασμός των εγκαινίων του έργου και ακολούθως θα γίνει ξενάγηση στο χώρο των εγκαταστάσεων.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ

Πρόσκληση του Δήμου Τριφυλίας για το Κρυονέρι

Ο Δήμος Τριφυλίας σας προσκαλεί να παρευρεθείτε στην εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους πεσόντες κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, που θα τελεστεί στην πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Κρυονερίου την Κυριακή 29Ιουλίου 2012 στις 20:00 σύμφωνα με το πρόγραμμα:.......


• 19:50 Πέρας προσέλευσης προσκεκλημένων.
• 20:00 Επιμνημόσυνη δέηση.
• Κατάθεση στεφάνων.
• Τήρηση ενός λεπτού σιγής.
• Απαγγελία ποιήματος από μαθητή του Δημοτικού Σχολείου Κοπανακίου.
• Εκφώνηση πανηγυρικού από τον
Δημήτριο Ηλία Γιαννόπουλο ταγματάρχη ε.α
• Εθνικός Ύμνος.
• Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από χορευτικό του συλλόγου «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ» και του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου (ΜΕΣΚ) Κυπαρισσίας.


Ο Δήμαρχος
Κωνσταντίνος Κόλλιας

Ερώτηση Γιάννη Λαμπρόπουλου για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο σχετικά με το νοσοκομείο Κυπαρισσίας κατέθεσε χθες ο Βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος.
Στην Ερώτηση του ο κ. Λαμπρόπουλος εφόσον περιγράφει την κατάσταση του Νοσοκομείου (κλίνες, Κλινικές μηχανήματα Τεχνητού νεφρού, κλπ κλπ) αναφέρεται στην περιοχή κάλυψης του Νοσοκομείου με υγειονομικές υπηρεσίες.

Και ο κ. Λαμπρόπουλος καταλήγει στην ..............

ερώτηση του στον κ. Λυκουρέντζο και τον ρωτά αν θα ισχύσουν οι δεσμεύσεις για την μη κατάργηση ή υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Λαμπρόπουλου αναφέρει:

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

ΠΡΟΣ : Τον κ. Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ : Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας ιδρύθηκε το 1948 από δωρεά του Γ. Αλεξόπουλου και διαθέτει 70 κλίνες, οι οποίες κατανέμονται σε παθολογική, χειρουργική, παιδιατρική, ορθοπεδική, ουρολογική, καρδιολογική κλινική και ακτινολογικό, αιματολογικό και μικροβιολογικό εργαστήριο.
Διαθέτει επίσης Μονάδα Τεχνικού Νεφρού, αποτελούμενη από 14 μηχανήματα, η οποία δημιουργήθηκε από δωρεά της Κας Αθηναΐδας Κοντού.
Οι δύο χειρουργικές αίθουσες είναι πλήρως ανακαινισμένες και δόθηκαν σε λειτουργία τον Ιούνιο του 2010 , από δωρεά του Βενετσιάνου Κάκκαβα. Η δε Μονάδα Τεχνικού Νεφρού είναι από τις λίγες της Χώρας που είναι πιστοποιημένη κατά ISO.
Ένα μέρος σημαντικό του Νοσοκομείου επίσης ανακαινίσθηκε, με δωρεά της Συναδινού Ελένης.

Ο τομέας ευθύνης του Νοσοκομείου είναι κατά κύριο μέρος ο Δήμος Τριφυλίας με πληθυσμό 60 χιλιάδες περίπου, ο οποίος κατά τους θερινούς μήνες σχεδόν τριπλασιάζεται.
Επί πλέον το μεγάλο μέρος των κατοίκων της Επαρχίας Ολυμπίας του Νομού Ηλείας και μέρος της περιοχής Πυλίας, προσέρχεται στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, για παροχή ιατρικών υπηρεσιών.

Από το καλοκαίρι του 2010 λειτουργεί στα όρια του Δήμου Τριφυλίας η μεγάλη τουριστική μονάδα «Costa Navarino» η οποία καλύπτεται από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
Ο αριθμός των επισκεπτών στο Νοσοκομείο για νοσηλεία ή για εξετάσεις σε καθημερινή βάση, ανέρχεται στους 250 – 300 πολίτες, που τους θερινούς μήνες διπλασιάζεται .
Τα εξωτερικά ιατρεία αναβαθμίζονται και εκσυγχρονίζονται με δωρεά δεκάδων χιλιάδων Ευρώ από τον όμιλο Costa Navarino.
Σημειώνεται ότι το πλησιέστερο Νοσοκομείο βρίσκεται σε απόσταση τουλάχιστον 60 χιλιομέτρων από αυτό της Κυπαρισσίας και 100 χιλιομέτρων από την περιοχή των Γαργαλιάνων .
Επί πλέον όλων, το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας εφάπτεται της Εθνικής οδού Καλαμάτας – Καλό Νερό – Πύργος – Πάτρα και αντιμετωπίζει τα τροχαία ατυχήματα που σημειώνονται, σ’ ένα οδικό δίκτυο πολυσύχναστο και που δεν είναι το καλύτερο.
Επειδή τελευταία ακούγονται πολλά, για πιθανή κατάργηση ή υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας κάτι που βρίσκει αντίθετους τους πάντες στην περιοχή.

Ε ρ ω τ ά τ α ι

ο κ. Υπουργός

Θα ισχύσουν οι μέχρι τώρα δεσμεύσεις για την μη κατάργηση ή υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας ; .-

Αθήνα 25 - 7 - 2012

Ο Ερωτών Βουλευτής
ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Φιλιατρά: Παρουσίαση Βιβλίου του Βασίλη Κολοβού.

ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ. ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ NEWS

Παρουσίαση του μυθιστορήματος "Το δώρο του χιονιού" του συγγραφέα - ηθοποιού Βασίλη Κολοβού, έχει προγραμματίσει να γίνει για την Τετάρτη 1η Αυγούστου και ώρα 21:45 στο αίθριο του Δημαρχείου Φιλιατρών ο Μορφωτικός Σύλλογος Φιλιατρών "Ο Πυρσός".

Η Εκδήλωση έχει ήδη προστεθεί στο πρόγραμμα προβολών ταινιών.

Περιγραφή
"Εγώ, κύριε πρόεδρε, ήμουν ένας χαμένος άνθρωπος, αλκοολικός, περιθωριακός, που λέμε συχνά και εύκολα για μερικούς ανθρώπους. Μα η ζωή παίζει περίεργα παιχνίδια. Ένα βράδυ, σκνίπα στο μεθύσι, ενώ έπεφτε χιόνι και ψυχή ανθρώπινη δεν περπάταγε στο δρόμο, άκουσα ένα κλάμα. Το κλάμα ενός μωρού. Ξέρετε, κύριε πρόεδρε, τι δύναμη έχει ένα τέτοιο κλάμα; Μπορεί να γυρίσει ανάποδα τον κόσμο. Εμένα άλλαξε μέσα μου ο κόσμος, που λέει κι ο ποιητής. Μόνο που εγώ δεν μπήκα στο ψυχιατρείο, όπως εκείνος, αλλά κέρδισα τη ζωή που είχα χάσει."

Υπάρχουν όμως περιθώρια να ανακτήσει κανείς ό,τι ..........

έχει χάσει στη ζωή του; Γιατί ο Φώνης, ο ήρωας αυτού του συγκινητικού βιβλίου, δεν είχε χάσει μόνο τη δύναμη να διεκδικήσει το ρόλο του στην κοινωνία, είχε χάσει και την ελπίδα για την αγάπη και την προσμονή της ανταπόδοσής της. Κι όμως, ενώ όλα φαίνονταν να έχουν τελειώσει, μια νέα ύπαρξη ανάστησε ό,τι είχε ξεχάσει. Ή τουλάχιστον έτσι νόμιζε, γιατί πίσω από αυτό το δώρο της νύχτας και του χιονιού δεν υπήρχε μόνο ένα μυστηριώδες παρελθόν, αλλά παραμόνευε και ένα περιπετειώδες μέλλον.

Ποιός είναι ο Βασίλης Κολοβός

Ο Βασίλης Κολοβός γεννήθηκε το 1946 στο ορεινό χωριό Πετρωτό της Φθιώτιδας, στην επαρχία Δομοκού. Από τα δώδεκα χρόνια του εργάστηκε σε βιβλιοπωλείο, κουρείο, ραφτάδικο, μπακάλικο, καφενείο, σε διάφορα εργοστάσια και στις οικοδομές. Πήγε στο νυχτερινό Γυμνάσιο. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών το 1967.

Άρχισε να ασκεί το επάγγελμα του ηθοποιού το 1972. Έπαιξε με πάρα πολλούς θιάσους σε περισσότερες από εκατό παραστάσεις κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου. Πήρε μέρος σε δεκαπέντε κινηματογραφικές ταινίες και είκοσι τηλεοπτικά σίριαλ. Παράλληλα με την επαγγελματική του δραστηριότητα, ασχολήθηκε και με τα συνδικαλιστικά προβλήματα των ηθοποιών επί τριάντα χρόνια. Διετέλεσε πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος και του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Η επαφή του με το λαϊκό κίνημα άρχισε όταν έκανε τα πρώτα του μεροκάματα και συνεχίζεται ακόμη.

Το πρώτο του μυθιστόρημα, Θυμάσαι, πατέρα;, κυκλοφόρησε το 1994. Το δεύτερο, με τίτλο Η αυλή με τα σπασμένα όνειρα, το 1998, οι Αγίες των ημερών τους το 2001, Το καλοκαίρι μάς προσπέρασε το 2003 και το Μη φοβάσαι, εγώ είμαι εδώ το 2007. Το Θυμάσαι, πατέρα; επιλέχθηκε το 1998 να είναι για τέσσερα χρόνια η βασική διδακτέα ύλη στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, στο Τμήμα Νεοελληνικής Φιλολογίας, μαζί με τον Επιτάφιο του Ρίτσου, την Αυλή των θαυμάτων του Καμπανέλλη και τη Σαρκοφάγο του Ιωάννου.

Επισκέφθηκε το Σίδνεϊ τέσσερις φορές, προσκεκλημένος από την εκεί ελληνική κοινότητα. Μίλησε στα παιδιά για το βιβλίο του και έδωσε τις διαλέξεις: «Γιάννης Ρίτσος, ο ποιητής της Ειρήνης», «Η Επανάσταση του ’21 και ο στρατηγός Μακρυγιάννης», «Κώστας Βάρναλης, ο οδηγητής του λαού μας» και «Φώτης Αγ­γουλές, ο λαϊκός μας ποιητής».

Το χθεσινοβραδινό Δελτίο ειδήσεων του BEST TV Καλαμάτας της 24-7-2012
Mείωση δημοσίων εσόδων προκαλεί η υπερφορολόγηση των κινητών επικοινωνιών

Σε μείωση των δημοσίων εσόδων οδηγεί η υπερφορολόγηση του κλάδου των κινητών επικοινωνιών, σύμφωνα με μελέτη που εκπόνησαν το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η Icap για την Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας.

Όπως προέκυψε από τα στοιχεία της μελέτης, η φορολογία του κλάδου στην Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση τόσο με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η χώρα μας καταλαμβάνει την 1η θέση στον ...........

κόσμο ως προς το συνολικό φόρο που επιβάλλεται στους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας, με 37-48% αθροιστικές επιβαρύνσεις (ΦΠΑ 23% και ειδικό τέλος 12-20%), ενώ, σε καμία χώρα της ΕΕ, το ποσοστό φόρου δεν ξεπερνάει το 25%.

Express

Παραδοσιακά κεράσματα στους τουρίστες της Καλαμάτας

Παραδοσιακές γεύσεις δοκίμασαν οι τουρίστες που αποβιβάστηκαν από το κρουαζερόπλοιο “Salamis Filoxenia” στο λιμάνι της Καλαμάτας.
Το κρουαζερόπλοιο “Salamis Filoxenia” ήρθε στην Καλαμάτα από την Κεφαλλονιά. Ο Δήμος Καλαμάτας φρόντισε ακόμα για την υποδοχή των επισκεπτών στο χώρο του λιμανιού για την παροχή χρήσιμων πληροφοριών και τη διανομή έντυπου υλικού.

Διανεμήθηκε σε όλους χάρτης της ........

πόλης της Καλαμάτας που έχει δημιουργηθεί ειδικά για τους επισκέπτες κρουαζιέρας και δόθηκαν λεπτομερείς οδηγίες για τη σύντομη περιήγηση των επισκεπτών στην πόλη λόγω και του σύντομου χρόνου παραμονής τους.
Ιδιαίτερα ζητήθηκε από μέρους των επισκεπτών ενημέρωση για την επίσκεψη στο κέντρο της πόλης για αγορές.

Το κρουαζερόπλοιο “Salamis Filoxenia”, το οποίο μετέφερε 627 επιβάτες, στην πλειοψηφία τους Κύπριους, αναχώρησε για τον Αγ. Νικόλαο. Από το λιμάνι αναχώρησαν 3 πούλμαν με κατεύθυνση κοντινά αξιοθέατα. Οι υπόλοιποι επιβάτες περιηγήθηκαν στην πόλη και την παραλία της Καλαμάτας.

Morias Now

Αλλάζουν πάλι οι αποδείξεις

Αλλάζει το σύστημα των αποδείξεων. Το προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να θεσπιστούν ισχυρά κίνητρα για τη συλλογή αποδείξεων από συγκεκριμένες κατηγορίες επιτηδευματιών, όπως οι γιατροί, οι δικηγόροι, οι μηχανικοί, οι ηλεκτρολόγοι, οι υδραυλικοί κ.λπ..

Στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται η .........

πρόταση που προέβλεπε ότι οι αποδείξεις από τις εν λόγω κατηγορίες επαγγελματιών θα «μετρούν» εις διπλούν στην κατοχύρωση του αφορολογήτου.

Ημερησία

«Κλείδωσε» η πώληση της ATEbank

Eγινε χθες το πρώτο βήμα της μακράς πορείας για την αναδιάρθρωση και σταθεροποίηση της οικονομίας και του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, καθώς σε σύσκεψη μεταξύ του υπουργού Oικονομικών Γ. Στουρνάρα, του αναπληρωτή υπουργού Oικονομικών Xρ. Σταϊκούρα και του διοικητή της Tράπεζας της Eλλάδος Γ. Προβόπουλο, ελήφθη η απόφαση για την προώθηση της πώλησης της κρατικής τράπεζας ATEbank, ενώ παράλληλα συζητήθηκε και το καίριο και άμεσα επερχόμενο ζήτημα που αφορά την επανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων μεγαλύτερων τραπεζών.

Oι τρεις άνδρες συζήτησαν ενδελεχώς το ..........

πώς μπορεί να πωληθεί η κρατική τράπεζα, διασφαλίζοντας, παράλληλα, τους πιο συμφέροντες όρους για το ελληνικό δημόσιο. H χθεσινή σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου και του διοικητή της TτE πραγματοποιήθηκε για τη λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων και χρονοδιαγραμμάτων ενόψει της συνάντησής τους με την τρόικα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στην εβδομάδα η πώληση της Aγροτικής Tράπεζας θα έχει τελειώσει.

H τρόικα έχει πολλάκις διαμηνύσει γραπτώς και προφορικώς στην ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στην επίλυση του θέματος «ATEbank». Mάλιστα, η επίλυση του θέματος της κρατικής τράπεζας ATEbank αποτελεί μία από τις προαπαιτούμενες ενέργειες που η τρόικα έχει συμφωνήσει με την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να δώσει το «πράσινο φως» για τη χρηματοδότηση της χώρας μας.

Σύμφωνα με πηγές, οι προτάσεις προασπίζουν τις θέσεις εργασίας των τραπεζοϋπαλλήλων της Aγροτικής Tράπεζας.

Για το καλό κομμάτι της ATEbank έχουν καταθέσει προσφορές οι τράπεζες Eurobank και Πειραιώς. Aφορούν το καλό τμήμα της Aγροτικής Tράπεζας, καθώς θα προηγηθεί διαχωρισμός της κρατικής τράπεζας σε «καλή» και «κακή». O διαχωρισμός αυτός δε θα γίνει κατά τα πρότυπα της Proton, αφού η «καλή» Aγροτική Tράπεζα δεν θα επανακεφαλαιοποιηθεί με κεφάλαια του Tαμείου Xρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αλλά η ιδιωτική τράπεζα που θα την εξαγοράσει θα αναλάβει το βάρος αυτό.

Ημερησία